Peter Lenkov az egyik legjelentősebb showrunner az amerikai országos televíziózásban, a szakember nevéhez kapcsolódik több legendás sorozat modernizálása. A CBS-en 2010-ben indult el a Hawaii Five-0, amely 10 évad alatt 240 epizódot ért meg. Magyarországon a produkciót a TV2 is adta, most a Prime egyik vezető sorozata. A koronavírus-járvány miatt azonban a tizedik és egyben utolsó évadból a szinkronmunkák leállása miatt pár részt még nem vetített le a TV2 Csoport kábelcsatornája.

A tengerentúli sikernek köszönhetően 2016-ban Lenkov felügyeletével elindult a csatornán a hazánkban az AXN-en bemutatott MacGyver is, amelyben Lucas Till játszotta az ezermester fiatalabb verzióját. A Richard Dean Anderson neve által fémjelzett széria eredetileg 1985-től futott 1992-ig az ABC-n. A rebootoknak ezzel korántsem volt vége, 2018-ban a Hawaii Five-0 és a MacGyver alkotójára bízták a Magnumot is, melyet a magyar nézők az RTL Klubon láthatnak. A három, Peter Lenkovhoz fűződő produkció egy univerzumban játszódott, így többször is átjártak a karakterek egyik sorozatból a másikba.

A Deadline értesülései szerint a CBS Television Studios nemrég vizsgálatot indított az ismert sorozatkészítő miatt, mely Lenkov kirúgásával zárult. A szakember olyan munkakörülményeket teremtett a MacGyver színészei és teljes stábja számára, amelyek elviselhetetlenek voltak. Lenkov miatt sok panasz érkezett a forgatásokról, korábban kétszer is megfeddték azért, mert illetlenül viselkedett az általa irányított emberekkel. A döntés súlyos következményekkel jár, a CBS szerződést bontott a showrunnerrel. A MacGyver új készítője emiatt Monica Macer lesz, míg a Magnumot Eric Guggenheim veszi át.

hirdetés
hirdetés

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora

Pár hét múlva, több RTL-es felületen is indul a ValóVilág 12. évada

Erdőtűz ütött ki az Ázsia Expressz forgatási helyszínén

Mesterséges intelligencia alkotta az MTVA új műsorvezetőjét

Leleplezték az idei X-Faktor harmadik férfi mentorát

Balázs, Bence, Majka és Joci vezetik majd az RTL 15 év után visszatérő showműsorát