Az SOS Gyermekfalvak kezdeményezésére október 7. az állami gondozásban élő gyermekek napja. Az RTL is csatlakozik a felhíváshoz. A Fókusz, illetve a Fókusz Plusz október 3-tól kezdődően egy héten át foglalkozik majd az állami gondozásban élő gyerekekkel és az Alapítvány munkájával. Részletek a tévétársaság közleményében:

hirdetés

Az SOS Gyermekfalvak kezdeményezésére október 7. az állami gondozásban élő gyermekek napja és ez alkalomból immár második éve kezdeményezi, hogy a magyar médiumok és vállalatok kiemelten foglalkozzanak az állami gondozott gyermekek ügyével és a gyermekvédelemmel. Az RTL is csatlakozik a felhíváshoz adománygyűjtő Fókusz-adásokkal. Október 3-tól 7-ig, minden hétköznap a Fókuszban, ill. a szombati Fókusz Pluszban az SOS Gyermekfalvak mindennapjairól, és az Alapítvány szakembereinek munkájáról láthatnak riportokat a nézők. Az adománygyűjtéshez bárki csatlakozhat a 13 600-as telefonszámra küldött SMS-sel, vagy telefonhívással.

2021 óta október 7. az állami gondozásban élő gyermekek napja az SOS Gyermekfalvak kezdeményezésére. Ezen a napon az Alapítvány idén is arra kérte a médiumokat és nagyvállalatokat, hogy kiemelten foglalkozzanak az állami gondoskodásban élő gyerekek ügyével és a gyermekvédelemmel. A SOS idei kezdeményezésének szlogenje “Ne ítélj elsőre!” és célja, hogy lebontsa az állami gondoskodásban élő gyerekekkel kapcsolatos előítéleteket. A kezdeményezéshez idén az RTL is csatlakozik.

Október 3. és október 7. között minden hétköznap este a Fókuszban, és a szombat esti Fókusz Pluszban egy-egy riportban foglalkozik majd az RTL a témával. A nézők megismerhetik a SOS Gyermekfalvakban élők mindennapjait és történeteit, valamint az Alapítvány szakembereinek erőfeszítéseit. A műsor bemutatja majd olyan gyerekek, fiatal felnőttek történeteit, akik elveszítették a szüleiket, de nagy erőfeszítések árán, az SOS szakembereinek és nevelőszüleinek segítségével sikerült talpra állniuk.

Az RTL nem csak az előítéletek elleni küzdelemben támogatja az SOS Gyermekfalvak Alapítványt, de adománygyűjtéssel is. A Fókusz nézői a 13 600-as telefonszámra küldött 60-as számmal, vagy a 13 600-as a telefonszámot tárcsázva a 60-as kódot megadva sms-enként, illetve hívásonként 500 Ft-tal támogathatják az SOS Gyermekfalvakban szülők nélkül élő gyerekeket.

Előzőleg 2021 májusában a Fókusz Plusz májusi adománygyűjtő műsorának köszönhetően közel 12,5 millió forint gyűlt össze az SOS Gyermekfalvak javára, amely összeget az RTL további 10 millió forinttal egészített ki.

hirdetés

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora

Pár hét múlva, több RTL-es felületen is indul a ValóVilág 12. évada

Erdőtűz ütött ki az Ázsia Expressz forgatási helyszínén

Mesterséges intelligencia alkotta az MTVA új műsorvezetőjét

Leleplezték az idei X-Faktor harmadik férfi mentorát

Balázs, Bence, Majka és Joci vezetik majd az RTL 15 év után visszatérő showműsorát