A Coen-testvérek 1996-os filmje inspirálta az FX sorozatát, melyen executive producerként az eredeti készítők is közreműködtek. Ez a nézőközönség szempontjából azért fontos, mert elmondhatjuk, hogy a szériának sikerült felülmúlnia az eredetit, pedig az sem volt gyenge, olyan sztárokkal a főszerepekben, mint William H. Macy és Steve Buscemi. Az FX verziójában, mely ma este 22:00-kor érkezik a magyar AMC-re is legfőképp a Sherlockból ismert Martin Freeman mutat be jutalomjátékot. A színész a BBC nyomozós sorozatában jobbára háttérbe szorul Benedict Cumberbatch miatt. Itt azonban kiélheti magát. A balfék, de igen szerencsés Lester Nygaardot szó szerint rá szabták, az első évad mind a 10 részében jókat lehetett nevetni a karakter csetlő-botló húzásain. Lester nemezisét az itt igencsak rossz arcú Billy Bob Thornton alakítja, aki szintén sokat tett hozzá a Fargo sikeréért. A két sztár igencsak jól megfért egymás mellett, nem úgy, mint azok a bizonyos dudások a csárdában.

A mellékszerepekben a Totál szívásból ismert Bob Odenkirkre érdemes odafigyelni, aki hamarosan a Better Call Saulban bizonyíthatja, hogy érdemes ráépíteni. A Fargo legnagyobb meglepetése pedig Allison Tolman volt, a színésznőnek nehéz feladata volt, hiszen ő játssza a sorozatban azt a nyomozónőt, aki a rejtélyes gyilkosságokért felelős illetőt keresi. A magyar AMC-re este érkező sorozat nem csak vérfrissítést hozott a drámaszériák világába, de úgy vegyítette a történetbe a feketehumort, ahogy azt kevesen tudják a kreatívok közül. Mivel kábeles produkcióról van szó, ezért természetesen elég erőszakos a hangvétel, de ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen Amerikában, az FX-en olyan sorozatok futnak még, mint az Amerikai Horror Story, a The Americans, vagy épp az utolsó évadát taposó Justified. A Fargo nem csak a nézők között tett szert komoly elismerésre – már berendelték a sorozat 2. évadát is -, de a díjátadókon is szép eredményeket ért el. Két Emmy-díjjal és egy Golden Globe-díjjal büszkélkedhet a széria.

Érdekesség, hogy a Fargo második évada korábban fog játszódni időrendben, mint az első, a 2006-os események után 1979-be tehetünk – várhatóan újfent – véres kirándulást.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban