A legtöbb magyar országos és kábelcsatorna ősszel és tavasszal tűzi képernyőre premier sorozatainak nagy részét. Januárban, februárban és nyáron alig sugároznak új részeket a legnagyobb szériákból. Sok éve viszont az RTL Klub a bevételileg gyengébb hónapban is bőven ad premier részeket és nem lesz ez másképp 2014 elején sem. Viszont most januártól a csatorna szünetre küldi a vezető heti sorozatait, és új szériákkal, valamint friss évadokkal pótolja azt.

A napi műsorok már január 2-án visszatérnek (igen, aznap amikor a TV2-n fél napos adásszünet lesz), ahogy ezt jeleztük korábban. Így ekkor folytatódik többek között a Barátok közt, az Éjjel-Nappal Budapest és a Fókusz is. A heti premier sorozatok viszont csak január második hetétől lesznek jelen, de 21:50-ről, a korábbi 21:25-35 körüli időpontba kerülnek.

Rögtön az első napon, 6-án érkezik a Castle 4. évada. A sorozat a kezdetek óta kedd esténként volt látható, azonban a folytatás új napon, hétfőn érkezik majd. A 3. etap idén januárban ért véget, így közel egy év szünet után tér vissza a széria. Az eddig ebben a sávban látható Dr. Csont a december 16-ai 8×17 részével pihenőre vonult. A sorozat várhatóan tavasszal folytatódik. Később, 22:15-től változatlanul a CSI: A helyszínelők 5. évadának ismétlése lesz látható. Éjszaka, 1:15-kor egy új, 1997-es sorozat indul. A Kémpárbaj
(Spy Game) egy amerikai akcióvígjáték, melyből egy 13 részes évad készült.
7-én, kedden este egy új sorozat érkezik az RTL Klub-ra, 21:25-kor lesz a Glades – Tengerparti gyilkosságok premierje. A produkció 2010-ben indult Amerikában és az első évada 13 részből áll. A krimit október óta adja az RTL II, de országos csatornán most lesz először látható. A Glades az első nap dupla epizóddal indul, de azt még nem tudni, hogy végig így megy majd, vagy csak a nyitáskor kerül így képernyőre. A mentalista a pár napja lement 5×17 részével vonult téli szünetre, de már tavasszal lehet számítani a folytatására. A Döglött akták sorsa a Glades vetítési módszerén múlik majd.

A régóta szerdán látható RTL-es sorozat csak rövid időre pihen meg. A korábban felsoroltakkal ellentétben, már 8-án 21:35-kor folytatódik a Szulejmán és a tervek szerint a következő hónapokban biztosan képernyőn marad.

Csütörtökönként este sajnos továbbra sem lesznek sorozatok, csak úgy, mint ősszel, januártól is filmeket tűz képernyőre a csatorna. Éjszaka viszont visszatér egy rég várt széria, 9-én 23:45-kor lesz a Dollhouse – A felejtés ár 2. évadának premierje. Az RTL Klub a sorozat 1×01-12 epizódjait 2010-ben tűzte képernyőre, majd a szezonzáró 1×13 részt érthetetlen módon, önmagában egy idei, májusi vasárnap éjszaka. A 2. évadot az RTL II már elkezdte adni, de az anyacsatornán most kerül először képernyőre és valamennyire jobb időpontban is, mint kistestvérén. Szintén éjszaka egy amerikai sorozatot is behoz az RTL Klub. 0:35-kor indul Mélyvízben (The Deep End) című széria, melyből 2010-ben összesen 6 epizód készült.

10-én, pénteken 21:35-kor jön A zöld íjász 2. évada. A januári folytatásáról korábban már írtunk, de akkor egy héttel korábbi, 3-ai kezdést közöltünk, melyet hivatkozás nélkül át is vett több oldal. A sorozat 2. szezonja októberben indult Amerikában, így csupán 3 hónap lemaradással érkezik a magyar csatornára. A zöld íjász egyébként a 2013-ban hazánkban elindított sorozatok közül a legsikeresebb volt. Később, 22:30-kor a Gyilkos elmék 6. etapját kezdi ismételni a csatorna. A 8. évad pénteken vonult téli szünetre és tavasszal folytatódik. Jó hír viszont, hogy az Odaát az ünnepek utána azonnal visszatér, így ezen a napon 23:30-kor jön a 5×03 epizód. Éjszaka elindul Az egység 4. évada is. Sajnos a korábbi fél 12-es időpont helyett 1:15-kor érkeznek az új részek. A sorozat záró szezonja tavasszal már látható volt a Sorozat+ csatornán, de nagy nézettségű adón most kerül először képernyőre.

12-én, vasárnap délután lesz a Tuti gimi 7. évadának premierje. Az új epizódok 12:40 körüli kezdési időpontot kaptak. Utána 13:30-tól újra jön a Glee – Sztárok leszünk!. A sorozat a kezdetektől, az első résztől kerül újra képernyőre.

A felsoroltakon kívül érdemes megjegyezni, hogy január 2-án délután új sorozatként érkezik az Apa-csata ($#*! My Dad Says), melyet korábban már itt megírtuk. A szitkom új részei minden hétköznap 13:10-kor kerülnek majd képernyőre. Továbbá 5-én, vasárnap este újra lesz Cobra 11 az RTL Klub-on. A csatorna a 15. évadot sugározza újra, a folytatás várhatóan tavasszal vagy ősszel érkezik majd. (fotók: RTL Klub)

Megérkezett a Stranger Things 4. évadának első felének végső előzetese

Új időpontba kerül A mi kis falunk az RTL Klubon

Itt A nagy pénzrablás koreai verziójának első előzetese

Már most megnézhető a Stranger Things 4. évadának eleje és több új infó is érkezett

7 évad után véget ér az egyik népszerű amerikai sorozat

3 év szünet után tér vissza az 500 az ATV-re (x)