Az elmúlt időszakban több hír is érkezett, miszerint a Sony, a Warner Bros. és a Skydance is felvásárolná a Paramountot. Most pedig kiderült, hogy végül a Skydance szerzi meg a vállalat többségi tulajdonát. Így pedig egyesül a Skydance Media és a Paramount Global amerikai média holding.

hirdetés

A 8 milliárd dolláros üzlet két lépcsőben valósul meg. Az első szakasz során a RedBird Capital Partners befektetési alap, valamint a David Ellison által alapított Skydance 2,4 milliárd dollárt fizet a National Amusementsért, amely a Paramount anyavállalata. A második szakaszban további 4,5 milliárd dolláros tranzakció megy végbe a Paramount szavazati (A osztályú) és szavazati joggal nem rendelkező (B osztályú) részvényeiért. Emelllet 1,5 milliárd dollár elsődleges tőkét is biztosítanak. Ellison az üzlettel Shari Redstone-t váltja le a vezérigazgató, Jeff Shell, az NBCUniversal korábbi fejese pedig az elnöki pozícióban, ezáltal pedig hosszú évtizedek után kikerül a Redstone-család kezei közül a Paramount, a CBS és a Viacom.

Az összeolvadást követően a cég neve New Paramount lesz. Mivel a változás a Paramount tévés részlegét is jelentősen érinteni fogja, ezért az USA szövetségi kereskedelmi bizottsága, az FCC is bevonódik az ügybe. Így az üzlet 2025 első felében válhat majd véglegessé. Ha a tranzakció végbemegy, akkor a Skydance-nek a RedBird Capitallel együtt 70%-os részesedése lesz a Paramount B osztályú vészvényeiből, míg az A osztályú részvények 100%-át birtokolni fogják. A Paramountnak azonban van 45 napja, amely során akár hasonló vagy jobb ajánlatot is elfogadhat.

A Paramount hazánkban olyan tévécsatornákat működtet, mint a Comedy Central, a Paramount Network, az MTV, a Nickelodeon és a TeenNick, továbbá a SkyShowtime streaming szolgáltató fele is a Paramount csoporthoz tartozik.

hirdetés

Megjelent az Emily Párizsban 4. évadának első előzetese

Itt a Sárkányok háza 2. évadának 7. epizódjának előzetese

Elhunyt Csányi János, a Szomszédok sztárja

Simán lement az RTL+-on a szexuális zaklatás felvétele - ezt tudni eddig a VV botrányról

Megszűnhet a Mentorház az X-Faktor idei évadában

Meghalt Bob Newhart, az Agymenők sztárja