Az első negyedévben a Viasat3 és a Viasat6 együttes nézettsége kiemelkedően magas volt. Ez főleg a Viasat3-nak és az Éden Hotel 2-nek köszönhető. Részletek a csatornacsalád közleményében.

A VIASAT3 és a VIASAT6 eredményeit összesítő 7,1%-os márciusi közönségarány minden korábbi hónap átlagát túlszárnyalta.

Az újabb rekordban főleg a VIASAT3-nak volt nagy szerepe, mely csatorna az elmúlt 3 éve legjobb negyedévét (5,6% SHR), hónapját (6,0% SHR) és hetét zárta a múlt hétvégén (6,6% SHR). A két országos kereskedelmi csatorna mozgásával ellentétben az előző év azonos időszakához képest 12%-kal magasabb közönségarányt ért el a nőies profilú kábeles csatorna, és ezzel rekord közelségbe került, a közönségüket gyorsuló tempóban elveszítő piacvezetőkhöz.

A növekedés talán legfontosabb motorja a magyar kábeltévés történelem legsikeresebb saját gyártású produkciójának, az Éden Hotel második évadának repülő rajtja. A nyitó adás 8,6%-os közönségaránya csak a kezdet volt, hiszen a múlt hét párválasztó epizódja már a 18-49 éves nézők 9,3%-át vonzotta a képernyők elé. A 18-39 éves nők célcsoportján még ennél is magasabb, 14,6% SHR-t produkált. Az első 4 hét átlagát vizsgálva kijelenthető, hogy a mexikói kaland az előző év kiemelkedő eredményét is képes lesz túlszárnyalni, hiszen jelenleg 6%-kal haladja meg az első széria azonos adásainak átlagát.

hirdetés

Különösen jó hír, hogy a VIASAT3 növekedése mögött továbbra is egy stabil, minőségi nézőközönség áll, a csatorna semmit nem vesztett korábbi értékes, a piac többi szereplőitől jelentősen eltérő nézői profiljából.

hirdetés
hirdetés

Ők lettek a Párharc 3. évadának nyertesei

Eladják az RTL és a TV2 Csoport fontos gyártóját, a 9 országban jelen lévő Paprika Studios-t

Kiderült, hogy lesz-e 3. évada az Alapítványnak

Ezek az új sorozatok érkeznek decemberben az HBO Maxra

Új előzetest kapott a True Detective hamarosan érkező 4. évada

Cigifüst, verekedős jelenet és az ifjú Zámbó Jimmy - exkluzív beszámoló A Király forgatásáról