A Trónok harca új részei az elmúlt években a legrosszabb esetben is késő tavasszal bemutatkoztak, most azonban egészen július 16-ig kell várni a 7. évad premierjéig. Ezt a rajongók nagy része nehezen bírja, hiszen épp most kezdenék az írók felvezetni az egyes történetszálak lezárásait, erre húzzák az emberek idegeit, mint testnevelésórán a kötelet. Szerencsére azért akad pár olyan fantasy és mágikus realista sorozat, amelyekkel könnyebben ki lehet bírni a várakozást, így ajánlunk is közülük párat.

Rögtön ott van kezdésnek az Emerald City, melyet az NBC a saját Trónok harcaként harangozott be, a történet pedig egy klasszikus gyerekmese, az Óz feldolgozása. A sztori szerint napjainkban egy ápolónő, Dorothy egy féktelen szélviharnak köszönhetően egy mágikus világban találja magát, ahol óriások, varázslónak öltözött tudósok, vérszomjas boszorkányok és vad törzsek harcolnak. A sorozatban feltűnnek olyan jól ismert karakterek, mint a Madárijesztő, Toto, vagy a Bádogember, a felnőttes hangvétel és a szépen sikerült látványvilág miatt pedig abszolút kötelező néznivaló a produkció. Van itt szerelmi szál, politikai cselszövések is fel-felütik a szériában, szóval mindenki megtalálhatja az Emerald Cityben a saját kedvencét.
Ha pedig már mágusok, akkor illik követni a The Magicianst, mely 2015-ben kezdődött a Syfy-on, és egy varázslóiskoláról, na meg annak növendékeiről szól. A Trónok harcában is erősen jelen van a varázslat, rengeteg Harry Potter rajongót is megnyert magának az HBO produkciója, ezért aztán ezt a szériát is érdemes lehet nézni. Főleg, hogy elég durva fordulatok és jól megalapozott karakterek várják a leendő rajongókat. A The Magicians Lev Grossman regényei alapján készült és a történet szerint egy brutális főgonoszt, a Bestiát is megidézi véletlen egy túl lelkes varázslótanoncokból álló csoport, ergo még a főgonoszra se lehet túl komoly panasz.
A Starz régóta igyekszik hasonlóan minőségi sorozatot gyártani, mint a Spartacus volt, és a Fekete vitorlák volt az egyetlen olyan produkciójuk, mely megközelítette a nagy elődöt. A kalózok Jack Sparrow kalandjai óta nagyon menőnek számítanak a szórakoztatóiparban, a Kincses sziget előzménytörténete pedig aránylag jól is teljesített, ráadásul olyan legendák is szerepeltek benne, mint Feketeszakáll. A Fekete vitorlák egy-két embert kölcsön is vett a Trónok harca stábjából, két rendezőt, akik mindkét sorozaton dolgoztak. Aki kalandozásokra vágyik, jó helyen jár.
Ha az egyszeri olvasó inkább a realistább történetek híve, akkor a Fekete vitorlák mellett a Vikingek is kötelező néznivaló. Ragnar Lothbrok története iszonyú izgalmas, ráadásul mostanra a történet eljutott odáig, hogy a nagy vezér fiai is főszerephez jutottak. Rengeteg jó karakter van a sorozatban, úgy mint Floki, a kissé ütődött, de zseniális hajóács, vagy a vérszomjas amazon, Lagertha, de Björn se marad el tőlük sokkal. A History Channel szériáját az a Michael Hirst történész készíti, aki a Tudorokért is felelős volt, ez utóbbiban Natalie Dormer is szerepelt. Talán ennél jobb ajánlólevél nem is kell a produkcióhoz.
Az előbbiek közül kicsit kilóg a The Expanse, de az űroperába hajló sci-fi sorozat legalább olyan nagyszerű és nagyívű vállalkozás, mint a Trónok harca. Az űrben lévő kolóniák politikai viszonyait és kulcszereplőit mutatja be a produkció, ráadásul iszonyú szép kosztümökbe öltöztetik a készítők a szereplőket. A rengeteg karakter, akik mozgatják a sztorit, a közöttük lévő intrikák mind kellemes pillanatokat okozhatnak a Westeros-rajongóknak, a The Expanse az a sorozat, amelyet még a Westworld szerelmeseinek is bátran ajánlunk.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban

hirdetés