D. Tóth András otthagyja az RTL Magyarországot – tudta meg a Best magazin. A csatornacsalád egyik legismertebb műsorvezetője az utóbbi időkben Barabás Évi mellett a Fókuszt vezette. András 14 éve dolgozik a tévéadónál, de mostantól egy családi vállalkozással fog teljes munkaidőben foglalkozni.

Az elmúlt bő másfél évtizedben végigjárta a szamárlétrát a tévéadónál. 2000-ben a Barátok közt egyik szereplőjeként ismerhették meg a nézők, majd különböző aktuális műsorok – RTL Híradó, Fókusz – gyakornoka, majd riportere lett. Ezen kívül a XXI. századba és a Reflektorba is készített anyagokat. Később a Házon kívül, a Fél Kettő és a Reflektor műsorvezetője lett, 2013-tól 2016-ig pedig az RTL Híradóját vezette. 2016-ban Gönczi Gábor távozása után a Fókusz műsorvezetője lett.

András a feleségével 6 éve közös, videókat gyártó vállalkozásba fogott, melyet mostantól főállásban szeretne végezni. “Évente 10-14 esküvői videót készítünk, mellettük pedig image-videókat cégek részére. Én átálltam a kamera másik oldalára, operatőrként és vágóként teszem össze a kisfilmeket, és bevallom, annyira jól érzem magam ebben a szerepben, hogy szeretnék még több energiát belefektetni, és minél jobbra fejleszteni magam. Fizikailag azonban ez képtelenség lenne a tévézés mellett, úgyhogy ez az egyik oka a döntésemnek” – mondta a Best magazinnak.

hirdetés

Nagyon sokat köszönhet az RTL Magyarországnak, így azt mondta nehezen hozta meg a távozásról szóló döntést. “A Fókusszal körbeutazhattam az egész világot. Jártam Amerikában, Afrikában, Ázsiában, volt, amikor két héten belül juthattam el San Franciscótól Tokióig. Feledhetetlen élmény marad, amikor Gloria Gaynor megmutatta a családi moziszobáját, vagy, amikor Michael Flatley beengedett a kastélyába, ahova addig európai újságíró nem tehette be a lábát. Szóval, fantasztikus élményeket kaptam itt, arról nem beszélve, hogy szinte két-három évente egy új munkakörben. Tisztában vagyok azzal, hogy sokaknak nem adatik meg ilyen lehetőség, és bevallom, elgondolkoztam azon is, hogy mi minden jöhetne még, de ezt már nem fogom megtudni”

hirdetés

Vadonatúj előzetest kapott a jövő hónapban érkező Star Wars sorozat

17. heti nézettség - Az elmúlt évek legsikeresebb hétköznapi műsora lett a Házasság első látásra

Még idén érkezik a legújabb Star Wars sorozat a Disney+-ra

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának negyedik hetének vendégei

Ő lett Balogh Levente új asszisztense, megvan Az álommeló 2. évadának nyertese

Kiderült, hogy mikor érkezik az Emily Párizsban 4. évada a Netflixre