Ma tartják a 2018-as Big Picture nevű rendezvényt, mely a hazai televíziós iparág legnagyobb éves seregszemléje. Akárcsak a Media Hungaryn, itt is felvonulnak a tévécsatornák, és számos friss, érdekes hírre lehet számítani. Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, Kolosi Péter prezentációja során jelentette be hogy elkészítik a Dragon”s Den című üzleti reality hazai változatát. Az eredetileg Japánban bemutatott műsor 2001 óta van jelen a nemzetközi piacon, nagy sikerré azonban a 2005-ben indult angol verzió tette. A brit formátumot közel harminc ország megszerezte és elkészítették a helyi adaptációit.

A műsorba olyan emberek jelentkeznek, akik meg vannak győződve arról, hogy saját ötletük, termékük vagy fejlesztésük a legjobb, és nem csak működni fog, de profitot is termel majd. Tőkének és üzleti tapasztalatnak azonban híján vannak, ezért prezentálják ötletüket a műsor üzletemberekből álló zsűrije előtt, akik vagy látnak benne lehetőséget, vagy nem. A műsor nagy sikerrel fut több országban is, az Egyesült Királyságban idén augusztusban indult a tizenhatodik évad, az Egyesült Államokban pedig 2009 óta látható a produkció Shark Tank címmel, jelenleg a tizedik szezonja van adásban.

Hasonló üzleti reality az RTL Klub nézőinek sem lesz ismeretlen, a csatorna ugyanis tizenkét évvel ezelőtt, 2006 januárjában mutatta be a nyolc epizódosra tervezett Ecopolyt. A Lilu vezette műsor felépítése hasonló volt, a jelentkezőknek az üzletemberekből álló zsűri előtt kellett prezentálnia ötleteit.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban