Szomorú és egyben csodálatos pillanat volt végigizgulni a Trónok harca 6. évadának a fináléját. A történetszálak többsége végre elérkezett abba az állapotba, hogy most már nyugodtan kijelenthetjük: a végjáték kezdetét vette. A bábuk elfoglalták helyüket a sakktáblán, most már csak az újabb idegőrlő tíz hónapos várakozás van hátra. Alábbi listánkban azt a kilenc plusz egy dolgot fogjuk végigvenni, amelyet az alkotóknak feltétlen meg kellene filmesítenie még a grandiózus finálé eljövetele előtt.

1. Daenerys megérkezik Királyvárba
Daenerys igazán kalandos életet tudhat maga mögött. Volt már rabszolga, felszabadító, királynő, és sárkánylovas is. Megannyi címet és nevet tudhat magáénak, nem is beszélve az elképesztő méreteket öltött hadseregéről, és persze a lassan, de biztosan óriássá cseperedő sárkányairól. Daenerys tehát egy igencsak hosszú utat tett meg az elmúlt hat évad alatt. Azt viszont mindannyian tudjuk, hogy a sárkányok anyjának előbb vagy utóbb meg kell érkeznie Westerosra, és ha már egyszer ott van, akkor illene bekopogtatnia Királyvárba is.

2. A Véreb és a Hegy összecsapása
Westeros földjének két legerősebb emberét sem kerülte el anno a testvérviszály. Ugyan ez már nagyon régen történt, mégis vannak sebek, amik soha nem gyógyulnak be. A Véreb (Sandor Clegane) letért arról az útról ahonnan elindult és minden kétséget kizáróan helyesen cselekedett azzal, hogy elhagyta régi önmagát. Elmondható a testvéréről is ugyanez, bár az ő letérése a megkezdett útról inkább volt véletlen, mint saját döntés. Ideje viszont elfelejtenünk a múltat és rákoncentrálnunk a jövőre, hiszen egy klasszikus testvérpárbajra még nem igen volt példa a széria történetében, csak aztán vigyázzunk, hogy kire tesszük majd meg a tétjeinket.

hirdetés

3. Arya és Sansa újra egymásra találása
Nehéz évek vannak a két Stark lány, Sansa és Arya mögött. Mindketten sokszor csak sodródtak az árral, szerencsére azért idővel belátták, hogy az élet kegyetlen és bizony semmi sem fekete és fehér. Amiken keresztül mentek végleg megváltoztatták őket, egyikük sem az többé, aki régen volt. Ezért is muszáj a két Stark leánynak újra találkoznia még a nagy végkifejlet előtt, hiszen kettejük újraegyesülése érzelmileg olyan löketet adhat, amire talán még nem volt példa a sorozat történetében.

4. Lady Brienne és Tormund szorosabbra fűzik a kapcsolatukat
Valószínűleg kevesen gondoltak arra, hogy Westeros egyik legtökösebb nője és a vadak talán legjobb harcosa alkothatja a Trónok harca következő szerelmes párját. Lady Briennenek már van közös múltja Jaimie Lannisterrel, azonban nagyon úgy tűnik, hogy a jövő valami egészen mást tartogat a számára. Tormund csajozási szokásai talán nem a legelőkelőbbek, cserébe nem egy vicces és megmosolyogtató jelenetet köszönhetünk neki. De mit tartogat számukra a jövő? Ha szorosabbra is fűzik a kapcsolatukat, tehát összejönnek, akkor is könnyen lehet, hogy nem lesz hosszú életű kapcsolatuk, ugyanis a westerosi szerelmespárok általában mindig csúnya véget érnek.

5. Bronn és Tyrion ismét összefutnak
Sansa és Arya újraegyesülésén kívül csak egy olyan újra találkozás van még, amit mindenképpen látni szeretnénk a finálé előtt. Bronn és Tyrion barátsága egészen különleges volt ebben az ármányokkal, árulásokkal és persze gyilkosságokkal átszőtt világban. Az alkoholista törpe és a szemtelen zsoldos kapcsolata már a megismerkedésük pillanatától kezdve olyan kettőst alkotott, amire nyugodtan ráakaszthatjuk a tökéletes páros jelzőt. Tyrion esze, Bronn harci tudásával párosítva egy valódi dinamikus duóvá tette őket, és ha az írók is úgy akarják, akkor ez a páros még összetalálkozik valamikor a közeli jövőben.

6. A Fal ledőlése
“Közeleg a tél” Ned Stark híres-hírhedt mondata, ami mostanra végre valósággá vált. Nem mondhatom, hogy maradéktalanul elégedett vagyok, viszont ami ezután következik, az remélhetőleg mindenkit kárpótol majd. Remélem azzal mindenki tisztában van, hogy a fal nem csak egy nagy kő és jég darab, hanem valami sokkal több annál. Ősi mágiával van ellátva, egyfajta utolsó védvonal, ami az emberek világát védi attól az iszonyattól, ami a fal túloldalán van. Nagy vonalakban a Mások és a holtak serege addig nem tud átjönni, amíg a fal a helyén van. Amikor viszont a fal végleg ledől, onnantól az emberek világa tényleg csak magára számíthat majd.

7. Arya és a rémfarkasa megtalálják egymást
A legtöbben biztos emlékeznek arra a pillanatra, mikor az első évad elején a Stark család megtalálta a rémfarkas kölyköket. Sajnos azóta mind a Stark ház, mind pedig a rémfarkasaik száma igencsak megfogyatkozott. Szerencsére azonban Arya és rémfarkasa, Nymeria még életben vannak, köszönhetően annak, hogy a kis Stark lány a jószágát az erdő mélyére küldte. Arya Braavosban tett kirándulása, majd váratlan hazatérése, úgy tűnik végre megteremtette a tökéletes pillanatot arra, hogy egy lány és a rémfarkasa végre újra egymásra találjon. Azt viszont nehéz eldönteni, hogy jelen felállás szerint a lány, vagy a farkasa a veszélyesebb gyilkos.

8. Gendry végre visszatér
A Baratheon ház hivatalosan is kihalt, legalábbis ami a hivatalos vérségi vonalat illeti. Robert akarva, akaratlanul, de felkészült erre az eshetőségre, elvégre ki tudja hány fattya szaladgál valahol a Hét Királyság ezernyi szegletében. Azonban erről nagyon keveset meséltek nekünk az alkotók, így minket most csak Gendry érdekel. Utoljára egy csónakban láthattuk ahogyan elevez a naplementében, de személyét még lehet, érdemes lenne újra elővennünk. Elvégre a nemsokára bekövetkező trón igénylési háborúban még neki is juthat egy kis szerep.

9. A sárkányok a Mások seregei ellen
Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amelyet a rajongók talán mindennél jobban várnak. Ez pedig nem más, mint a Sárkányok harca a Mások seregei ellen. Könnyen meglehet, hogy erre a csatára csak valamikor a sorozat utolsó évadában kerül sor, feltéve, ha a sárkányok addig nem gyújtanak fel mindenkit. A sorozatnak ez lesz az a pillanata, ahol feltehetőleg mindenki összefog majd a közös ellenség legyőzése érdekében, mivel a Mások elpusztításához csak igen kevés dolog áll az emberek rendelkezésére. A Valyriai acél kardokon és a sárkányüvegen kívül szinte semmivel sem lehet őket elpusztítani, de még megsebezni sem. A sárkánytűz így feltehetőleg egy meglehetősen hatékony fegyver lesz az iszonyatok elleni végső, mindent eldöntő nagy háborúban.

10. A teljes pusztulás, Daenerys látomása valósággá válik
Daenerys-nek a második évad során volt egy nagyon érdekes látomása, mikor a fiatal Targeryen lány a Boszorkány mesterek házában egy irtó sötét, de azon túl nagyon is reális jövőképet láthatott maga előtt. A látomásban Királyvár trónterme romokban hevert, a hó pedig szinte belepte az egészet. A víziónak a létjogosultsága azért is fontos, mivel könnyen elképzelhető, hogy ez nem csak egy rémisztő gondolat volt, amelyet a Boszorkány mesterek láttattak Daenerysszel, hanem egyfajta sötét jövőkép. Abból a bizonyos keserédes győzelemből, amit még maga George R. R. Martin ígért meg nekünk nagyon régen.

hirdetés

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora

Pár hét múlva, több RTL-es felületen is indul a ValóVilág 12. évada

Erdőtűz ütött ki az Ázsia Expressz forgatási helyszínén

Mesterséges intelligencia alkotta az MTVA új műsorvezetőjét

Leleplezték az idei X-Faktor harmadik férfi mentorát

Balázs, Bence, Majka és Joci vezetik majd az RTL 15 év után visszatérő showműsorát