Friss ajánlók
Trónok harca - 5. év...
CSI: Miami - 9x05
Barátok közt - 51. h...
Szulejmán - 104. rész
A mentalista - 6x17
Dr. Csont - 9x03
Korábbi ajánlók
Hazai nézettség
 50. hét - Durván tarolt a Showder Klub

 49. hét - Újabb negatív rekord az X-Faktornál

 48. hét - Megint tarolt a Barátok közt

 Archívum
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóKét új fiatal érkezik a Terápia 2. évadába
Az HBO sajátgyártású sorozatában két új karaktert köszönthetünk a következő évadban, mely idén ősszel indul a csatornán. Az egyik Kurta Niké, aki a nyitottnak és őszintének tűnő építész hallgatót, Virágot alakítja. A színésznő így nyilatkozott szerepéről: „Megkedveltem a karaktert, és a gondolkodásmódját is sikerült megértenem. A felvételek alatt úgy éreztem, sok mindenben hasonlít hozzám a lány, és ha a helyében lennék, én is hasonló módon járnék el. Visszanézve azonban már úgy látom, hogy eléggé különböző egyéniségek vagyunk”;
A másik új szereplő Misi lesz, Petra és Tamás problémás gyereke, akit Surányi Áron kelt majd életre. Vele kapcsolatban a rendező, Grigor Attila osztotta meg első élményeit: „Még egy ilyen alapos szereplőválogatás esetén is kockázatot vállalunk, amikor valakire kimondjuk, hogy ő lesz az. Nagyon nagy megkönnyebbülés volt megérezni a forgatáson, mennyire jól döntöttünk. Ebben persze nagy szerepe volt Ötvös Andrásnak is, aki Áront felkészítette a szerepre.”;
A sorozat legújabb évada október 27-én kezdődik az HBO-n. (Fotó: HBO/Vermes Kata)
Hasonló hírek
Ez történt Gethin Anthonyval, mióta Renly Baratheont kiírták a Trónok harcából
Gethin Anthony a Trónok harca előtt maximum epizódszerepekben tűnt fel, így a Holby Városi Kórház, a Doctors és a 10 nap a háborúig egyes felvonásaiban. Ahogy Emilia Clarke és Maisie Williams számára, neki is az HBO produkciója hozta el a világhírnevet. Annak ellenére, hogy a sztár előtt komoly kihívás tornyosult, a rendkívül markáns Stannis Baratheon testvérét, Renlyt kellett eljátszania. A karakter az első és a második szezonban is feltűnt, az írók pedig olyan tulajdonságait hangsúlyozták ki, amelyek miatt mindenféleképpen emlékezetes maradt a nézők számára. Na, persze nem biztos, hogy miatta. Hanem inkább a Natalie Dormeres ágyjelenetek okán, melyekben a színésznő lekapta magáról a textilt, a király viszont képtelen volt megemelni jogarát.
Renlyt a könyvekben is úgy írta le George R. R. Martin, mint egy klasszikusan jóképű fickó, aki a fölösleges tesztoszteronját vadászattal, meg lovagi tornákkal égeti el. A valóságban azonban a király inkább Loras Tyrell társaságában érezte jól magát. És a tévésorozat ezt vágta elég erősen a közönség arcába, úgy, hogy sokan nagyon meg is lepődtek. A színész azóta feltűnt a Call the Midwife című sorozatban is, ám eddigi legnagyobb feladata még előtte állhat. Ugyanis ő játssza majd az Aquarius című NBC-s produkcióban a hírhedt Charles Mansont, akit a Kaliforgiából ismert David Duchovny fog üldözni ballonkabátban és napszemüvegben. Az Aquarius a 2014/15-ös tévés szezon egyik legjobban várt nyomozós újdonsága, részemről biztosan. Érdemes lesz rá odafigyelni.
Hasonló hírek
A SuperTV2-n folytatódik az Éden Hotel
A Viasat3 legsikeresebb műsora átköltözik a SuperTV2-re, ami igen jó hír hisz talán a legjobb magyar realityről van szó. Még tavaly decemberben érdeklődtünk az Éden hotelről a Viasat3-nál, akkor azt mondták, hogy nem tettek le a folytatásról, de még nem tudják mikor kerülhet rá sor. A műsort felvételről adják, így várhatóan a következő hónapokban már elkezdik forgatni, de adásba csak valamikor 2015 első felében kerülhet. Az új évadot Costa Ricán fogják forgatni. Ezzel a lépéssel viszont nullára csökkent annak az esélye, hogy a közeljövőben belevágjanak a Big Brother-be. A György Bence, a TV2 Csoport program- és hírigazgatója a következőket mondta az Éden Hotelről:
„Folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy a SuperTV2-t az eddigi népszerű, sajátgyártású műsorok mellett újabbakkal erősítsük és tegyük kihagyhatatlanná mind a nézők, mind ügyfeleink számára. Az Éden Hotel minden szempontból tökéletes választásnak bizonyult: nem egy átlagos reality, sokkal több annál. Egy igazi stratégiai játék, ahol nem elég, ha egy szereplő jól néz ki vagy szórakoztató, a fejét is használnia kell” - nyilatkozta György Bence.
Hasonló hírek
Megvannak a The Walking Dead testvérsorozatának főszereplői
Az AMC a közeljövőben két sorozatának is spinoffot ad, az egyik a Totál szívás (Breaking Bad), a másik pedig a zombis The Walking Dead. Két hihetetlenül sikeres drámáról van szó, talán mondanunk sem kell. A The Walking Dead testvérszériája egyelőre címet még nem kapott, azonban most kiderült, kik lesznek a főszereplők, akik ugyanabban a posztapokaliptikus univerzumban senyvednek majd, mint Rickék. Elsőként ott lesz Sean Cabrera, aki egy 40-es latin férfi, aki mindig másokat emel maga elé, közben pedig igyekszik jófiú lenni. Mellette szerepet kap Sean fia, Cody Cabrera, egy igazi lázadó, ahogy a tini srácoktól azt az ember nagyjából elvárja.

Rajtuk kívül főszereplő lesz egy egyedülálló anyuka Nancy Tomkins, aki keményebb, mint amilyennek kinéz, illetve fia, az elszakadásra képtelen Nick, na meg lánya, aki azon igyekszik, hogy lerázza magáról Nancyt. A csapathoz csatlakozik még Andrea Chapman, próbálván utat törni a zombik közt egy rossz házasság után. A testvérsorozatban jó sok tiniszereplő lesz első ránézésre, ami akár még jó húzás is lehet, ha visszaemlékszünk, akkor a The Walking Deadben is rendkívül erős jeleneteket hoztak a legfiatalabb színészek, kezdve Carllal.
Hasonló hírek
Emlékeztető: Itt a Maradj talpon! folytatása
Ma (vasárnap) M1, 20:20; Maradj talpon!

Elsőként írtuk meg annak idején, hogy visszatér új részekkel az M1 képernyőjére a Gundel Takács Gábor által vezetett Maradj talpon! A Magyar Televíziós Újságírók Díját elnyert műsor az elmúlt évek egyik legsikeresebb közmédiás vetélkedője. A produkció 2011 októbere és 2013 júniusa között volt látható, ma este pedig évadnyitó különkiadással jelentkezik. Az emberek úgy tűnik, jókat szórakoznak azon, hogy a játékosok időről-időre nagyokat zuhannak a mélybe, de a Maradj talpon! nem csak ezért különleges, hiszen jól szerkesztett, dinamikus, és izgalmas is egyszersmind.
Hasonló hírek
A TV2 új vetélkedője, A Bumm! forgatásán jártunk
A TV2 meghívására a MaFilm 750 négyzetméteres stúdiójában jártunk, ahol korábban A 40 milliós játszma kulisszáit is személyesen tekintettük meg. Vetélkedők tekintetében az idei év egyik legnagyobb meglepetését láttuk. Egy olyan produkció képe rajzolódott ki előttünk, mely tényleg újít az eddigiekhez képest. Itt nem táskákat kell nyitogatni, nem a föld nyílik meg az ember alatt, ha rosszul válaszol. Hanem az arcába robban egy egészen méretes bomba, színes porral megtöltve a levegőt. A 30 perces részekkel érkező Bumm!-ban a szórakoztatás lesz a fő cél, és hogy a műsor átadja a videojátékokra és akciófilmekre jellemző dinamikát, és feszültséget. Ez sikerült is a készítőknek, és a látottak alapján ráadásul egy új kérdésrendszerrel, valamint egy megbonyolított válaszadási rendszerrel is húzzák a játékosok idegeit. A Bumm!-ot a Show & Game nevű vállalat gyártja, közel 90 fős stáb munkálkodott a közelmúltban a szérián, 450 négyzetméteres díszletben.
A Magyar Televíziós Újságírók Díjának egyik győztese, Liptai Claudia vezeti a Bumm!-ot Kasza Tibivel együtt, melyet egy új, izraeli formátum alapján készített el a TV2. Négyfős csapatok teszik próbára a tudásukat, nyolc millió forintért a játék rendszere az általunk látottak alapján egészen újító. A bemutatkozók után kimegy az egyik versenyző, ráadnak egy védőszemüveget, aztán jön az első kérdés. Vele együtt a csőszerű tartályból, mely kék fénnyel világít a díszletben, előbukkan egy hatalmas, fekete bomba. Színes kábelekkel. Ezt követően jön az első kérdés. Egy perc van a válaszadásra, és mindig a rossz megoldásokat kell kigyomlálnia a játékosnak úgy, hogy a többiek nem segíthetnek. Aztán elvágnia a megfelelő, rossz válaszhoz tartozó kábelt, és minden válaszadás után három másodperces hatásszünet után bemondja egy hang, hogy mehet-e a játék tovább. Ellenkező esetben a bomba felrobban. Aztán jön a következő játékos, és egy alagúton keresztül haladva kiemelkedik a következő bomba a stúdió közepén a padló alól. Persze a műsorvezetők sokat beszélgetnek a többiekkel, ezzel fenntartva azt a képet, hogy a Bumm!-ban csak az „egy mindenkiért, mindenki egyért” hozzáállással lehet valamire vinni.

De térjünk vissza játékosunkhoz, aki éppen vagdossa el a kábeleket. A számláló csak pörög visszafelé. De mi történik akkor, ha valaki hibázik, és rossz kábelt vág el? Működésbe lép a bomba, amelyből mindenfelé színes festék lövell ki, beterítve a játékost, néha a műsorvezetőt és porral telik meg az egész stúdió. Jöhet a következő, aki innen folytatja tovább, de már csak 6 millióért, ha ő is kiesik, akkor utána már csak 4-et, 2-t, vagy éppen semennyit nem vihetnek el a játékosok. Aki végigmegy, az a még nem kiesett társaival válaszolhatja meg az utolsó kérdést, a műsorban egyszer a csapat még együtt is megdiskurálhatja, ha valamit nagyon nem tudnak. Ahogy egyre halad előre a versenyző, úgy lesz egyre több válaszlehetőség, és egyre több elvágandó kábel.

A beszámoló a tovább mögött folytatódik!
Hasonló hírek
Ez történt Harry Lloyddal, mióta Viserys Targaryen meghalt a Trónok harcában
Harry Lloyd neve csak a legelvakultabb sorozatrajongóknak hangozhat ismerősen, a színész olyan produkciókban tűnt fel, mint a Ki vagy, Doki? (Doctor Who) és a 2006-os Robin Hood széria. Aztán a Trónok harcával legalább az arca ismerős lett a tévénézőknek, ugyanis 2011-ben, a produkció első évadában ráadták a készítők Viserys Targaryen szőke parókáját, és ezzel együtt a karakter elviselhetetlen természetét. A színész pedig jól hozta azt, amit hoznia kellett, a Trónok harcában sem kedvelték a szereplők a férfit, aki hol Daeneryst piszkálta, hol meg a dothrakiakat. Utóbbinak meg is lett az eredménye, a fejére adott Drogo egy aranykoronát. Pontosabban, inkább forró arannyal öntötte le a beképzelt Targaryen koponyáját. A kalandnak elhalálozás lett a vége, a Harry Lloyd azonban valahogy megküzdött a rajongók ellenszenvével, és folytatta a színészkedést.
Játszott A szép remények sorozatban, illetve szerepet kapott A mindenség elmélete című filmben is, ez ugye Stephen Hawking fiatal koráról szól, és hamarosan mozikba is kerül. A filmkritikusok szerint ez lehet a közeljövőben vásznakon játszott egyik legromantikusabb film, már ha azt nézzük, hogy milyen komoly és megdöbbentő sztorit mutat be. Egy zseni küzdelmét egy betegséggel, ami senkit nem kímél. Ennél azonban még jelentősebb, hogy a színész a 2014/15-ös szezonban a Manhattan című atombombás szériában is látható, erről itt írtunk korábban. A Trónok harca Viseryse egyébként színházi szerepeiről is ismert, a 30 éves brit színész előtt ott lehet még a jövő, főleg, ha még jobban befut Hollywoodban és engedik neki, hogy rosszfiúkat játsszon.
Hasonló hírek
40 milliós bírságot kapott az Éjjel-Nappal Budapest miatt az RTL Klub
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság komoly bírságot rótt ki az RTL Klub-ra. A csatorna az Éjjel-Nappal Budapest nem megfelelő korhatár-besorolása miatt kapta a büntetést, mely közel 40 millió forint. A tévécsatorna évek óta nem kapott ekkora bírságot és most is bíróságon támadja majd meg azt.

A Médiatanács az Éjjel-Nappal Budapest 6 epizódját kifogásolta. A határozat szerint a csatorna ezeknél 12-es korhatár-besorolást használt, olyan tartalomnál, mely csak 16-as karikával kerülhetett volna ki, este 9 után. Ezzel pedig nem vette figyelembe a kiskorúak védelmét szabályzó törvényt, így 39 375 000 forint bírság megfizetésére kötelezik az RTL Klubot.
"A jogsértő tartalom a műsor egyik szereplőjének drogfüggővé válását, az első kábítószer-beszerzést és szerhasználatot, a barátok és hozzátartozók eredménytelen próbálkozásait, majd a drogkarrier végkifejletét mutatták be, valamint a lány személyiségének torzulását, fokozódó pszichés zavarait, morális leépülését, kapcsolatainak teljes kiüresedését, végül fizikai kimerülését és eszméletvesztését kísérhették a nézők figyelemmel, minden ellenpontozás, értelmezési keretbe helyezés nélkül. A műsorban a kábítószer beszerzésének, fogyasztásának és továbbadásának megjelenítésére is sor került, minden kritika vagy kommentár nélkül" - olvasható az indoklásban.

Az RTL Klub nem ért egyet a büntetéssel és bírósághoz fordul. "A sorozat kapcsán kért szakértői vélemény szerint is ezen epizódok megfelelnek a szakmai előírásoknak és a drogprevenciós iránymutatásoknak" - állítja a csatorna. (Fotó: RTL Klub)
Hasonló hírek
Premieridőpontot kapott a The Walking Dead a magyar FOX-on
A zombik a The Walking Dead miatt menők a tévében. Ezt egészen bátran kijelenthetjük, hiszen az egyik legnézettebb kábeles drámáról van szó napjainkban. Idehaza a sorozatot a magyar FOX vetíti, a csatorna pedig bejelentette, hogy a legújabb, 5 évad október 13-án, 21:50-kor jön hozzájuk, szinkronnal. Ez azt jelenti, hogy mindössze egy nap csúszással az amerikai premierhez képest. A történet ott maradt abba, hogy Rickéket egy csapatnyi, a Terminus állomáson tobzódó túlélő bezárta egy vagonba, a főszereplők vezetője azonban még a 4. szezon fináléjában biztosított mindenkit arról, hogy nem marad ez így sokáig. A szabadulás egyre közeleg, azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a premierig a FOX végignyomja még a legutóbbi szezont is. Itt egy magyar előzetes is megtekinthető a folytatáshoz.
Hasonló hírek
Megtalálta a Jóban Rosszban stábja Szabó Zsófi helyettesét
Több száz jelentkező közül választották ki Szabó Zsófi utódát a Jóban Rosszban szakemberei, a legjobbnak pedig az a Nagy Adri bizonyult a válogatásokon, akit a Megasztár nézői már jól ismerhetnek. Ő lesz az, aki átveszi Szabó Zsófi karakterét, Betty Tanakist, az énekesnőből avanzsált színésznő pedig a héten el is kezdte a munkálatokat a stábbal. Amatőr és színészi gyakorlattal rendelkező lányok is jelentkeztek a szerepre, végül azonban magabiztosan mondta ki a TV2 a döntést.
"Adri régóta a látóterünkben van, nagyon tehetséges lány, amit most a castingon is bebizonyított. Egyhangú döntés született, hogy ő tökéletes a szerepre. Nem hasonmást kerestünk, így nem volt követelmény a szőke rövid haj. Mivel egy teljesen új Bettyt látnak majd a nézők, nem volt szükség arra, hogy Adri külsején változtassunk.” – árulta el György Bence, a TV2 program- és hírigazgatója.
Hasonló hírek
Nina Dobrevvel erősít a Vámpírnaplók testvérsorozata
Már korábban rebesgették, hogy lesz átjárás a Vámpírnaplók, és annak testvérsorozata, a The Originals közt menet közben is. Ez pedig hamarosan ténylegesen is bekövetkezik. Nina Dobrev fog átruccanni New Orleansbe, mégpedig kissé meglepő módon egy bizonyos Tatia szerepében. Ő az a leányzó, akit a Vámpírnaplókban Klaus és Elijah emlegetett még a harmadik évadban elég erősen, az eredeti doppelgängerként. Egyébként mindkét vámpír halálosan szerelmes volt belé. Nina Dobrev manapság nem csak a tévében, de a mozivásznakon is egyre többet szerepel, most például a Kamuzsaruk című, sorozatsztárokkal teletömött vígjátékban látható.
Hasonló hírek
Emlékeztető: A Bura alatt 2. évadpremier a PRO4-en
Ma (csütörtök), 21:20; A Bura alatt 2x01!
Ma (csütörtök éjszaka), 0:05; A Bura alatt 2x01! (ism.)

A Bura alatt nem csak azért említésre méltó sorozat, mert Stephen King egyik könyvének adaptációja, de azért is, mert egészen különleges helyzetet mutat be. Azt, hogy miképp éli meg egy kisváros, ha egy titokzatos erőtér hirtelen elvágja a világtól. Az eredetileg a CBS-en futó produkció idehaza is új epizóddal jelentkezik a PRO4-en, ráadásul rögtön olyannal, amit maga a horror regények mestere írt. A nézőknek érdemes lesz odafigyelniük ma este, hiszen King fel is tűnik pár másodperc erejéig a nyitányban. Összesen egyébként 13 részes lesz az évad. A Bura alatt első szezonját a TV2 adta le még annak idején, innen költözik a folytatás ma este a PRO4-re.
Hasonló hírek
Október közepén lesz a Drakula magyarországi premierje
2013 őszén mutatkozott be az NBC-n minden idők legismertebb vérszívójának főszereplésével a Drakula című sorozat. A 10 részt megélt produkcióban Vlad Tepes egy amerikai vállalkozó álcáját öltötte magára, így érkezett Angliába, hogy a viktoriánus-kori embereknek megmutassa, milyen technikai újítások uralják éppen Amerikát. A valóságban a vámpírt persze más célok hajtják. Többek között az, hogy bosszút álljon ellenségein. A Drakula október 14-én, kedden, 22:00-kor érkezik a FEM3-ra, a sorozat heti egy résszel fut majd végig - tudta meg a SorozatWiki.
A Drakula főként Budapesten forgott, Bányai Miklós személyében még magyar szereplője is volt a történetnek, aki egy Szabó nevű figurát játszott. A sorozat néhány mítoszt is szépen ledöntött, például Van Helsingét, aki itt példátlan módon az öreg vámpír segítőjeként tűnik majd fel a FEM3-on. Mindez azért is érdekes, mert a személyében az egyik legvérszomjasabb szörnyvadászt tisztelhetjük. A Drakula forgatása alatt több probléma is akadt, ahogy korábban beszámoltunk róla, hiszen a főszereplő Jonathan Rhys Meyers nem éppen a szelídségéről ismert. A sztárral meggyűlt a baja a stábnak, végül azonban sikerült gatyába rázniuk őt, és már-már kiemelkedő teljesítménnyel szolgált a színész a nézőközönségnek. A Drakula pedig egy rövid, de ütős sorozat lett.
Hasonló hírek