Friss ajánlók
Barátok közt - 32. h...
Barátok közt - 27. h...
CSI - 9x02
Szulejmán - 128. rész
Korábbi ajánlók
Hazai nézettség
 34. hét - Továbbra is szárnyal a Szulejmán

 33. hét - Uralja a nyarat a Barátok közt

 32. hét - Az RTL Klubon és a Cool-on is legyőzhetetlen a Dr. Csont

 Archívum
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóJelentősen korábbra kerül a Barátok közt és a többi esti sorozat az RTL Klubon
Május 29-én, pénteken véget ér A konyhafőnök, ezt követően pedig az RTL Klub több lépcsőben nyári műsorrendre vált. Elsőként átalakítja az estéit, melynek részeként a napi és heti sorozatok előbbre kerülnek.

Délután A vihar 15:20-ról 15:55-re kerül, A szerelem foglyai pedig 16:15 helyett 16:50-kor kezdődik majd. A Fókusz visszakerül főműsoridőben és újra az RTL Híradó után, 18:50-kor fog kezdődni. Az Éjjel-Nappal Budapest 20:15 helyett 19:25-kor lesz látható. Jelentősen korábbra kerül a csatorna másik napi sorozata, a Barátok közt is, az eddigi 21:30-as időpontról 45 perccel hamarabb, már 20:45-kor elindul majd. Ennek pedig sok néző biztosan örül, hisz rengetegen panaszkodtak a késői kezdés miatt.
A változás komolyan érinti az RTL Klub heti sorozatait is. Az eddig 22:05-kor induló szériák 21:20-ra kerülnek, persze csak addig, míg a csatorna nem küldi őket nyári szünetre. A pakolgatás ahogy nemrég megírtuk a CSI: Miami helyszínelőket már nem érinti, hisz május végén pihenőre vonul. Helyette azonban csütörtökön az előnyösebb időpontban két kimaradt Cobra 11 epizód lesz látható, valamint a Dr. Csont, a Castle, a Szulejmán és a Showder Klub rajongói is örülhetnek. Az esti sorozatok után látható műsorok is hamarabb kezdődnek majd júniustól, nagyjából 45-70 perccel. (Fotó: RTL Klub)
Hasonló hírek
Bedurvult a Trónok harca: George R. R. Martin a blogján magyarázkodik
A Trónok harca az HBO legsikeresebb sorozata a Maffiózók óta, így mind a kritikusok, mind a nézők árgus szemekkel várják a legkisebb fordulatokat, és persze, hogy ki ül majd a végén a Vastrónra. Arra azonban, amit az 5. évad 6. része hozott, kevesen számíthattak. Ugyanis a Ramsay Bolton (Iwan Rheon) karmai közé kerülő Sansa Starkot (Sophie Turner) újdonsült férje a nász után nemes egyszerűséggel megerőszakolja. Szerencsére, ebből sokat nem láttunk, hiszen közben inkább a szobában szintén jelenlévő Theon Greyjoy eltorzult arcát mutatták a készítők, mégis a jelenet annyira beszédes volt, hogy még egy amerikai szenátor, Claire McCaskill is kikelt ellene és kijelentette, többet nem nézi emiatt a sorozatot.

Persze eddig is volt durvulás a Trónok harcában, gondoljunk csak Cerseire és Jaime-re, akik ugye testvérek és első sorozatbeli együttlétük végén Bran Stark esett ki az ablakon, aki megkukkolta őket, aztán meg fiuk, Joffrey holtteste mellett omoltak egymás karjaiba. Mindenesetre, a publikum Sansa kálváriáján különösen kiakadt, olyannyira, hogy George R. R. Martin arra kényszerült, hogy a blogján magyarázkodjon. "A pilot óta rengeteg különbség van a regények és a sorozat között. Olyan ez, mint a pillangó-hatás. Az HBO a lehetetlenre vállalkozott, amikor tévére vitték a Trónok harcát, most pedig már ott tartunk, hogy a történetből több mint 40 óra képernyőre került. Minél tovább fut a sorozat, ezek a pillangószárny csapások és különbségek egyre elsöprőbbek lesznek" - olvasható az író blogbejegyzésében.
Ellenben Sophie Turner bevallotta, ő bizony imádta a jelenetet. "Miután megszabadult Joffrey-tól, az ember azt gondolná, hogy Sansa végre boldogságra lel. Egy olyan férfi veszi el a szüzességét, aki figyel rá, gondoskodik róla és szereti. Nagyon érdekes, hogy addig a bizonyos estéig Sansa azt se tudja, mekkora pszichopata Ramsay. Amikor olvastam a jelenetet, nagyon tetszett. Hisz elég bizarr, hogy Ramsay ott tartotta Theont, hogy végignézze az egészet. Titkon imádtam, azonban párszor lehordtam Bryan Cogmant, hogy hogy teheti ezt velem" - magyarázta a 19 éves színésznő.

Iwan Rheont is megszólaltatták természetesen, a színész a Vulture-nek nyilatkozott. "Sansa Ramsay-nek egyet jelent. A Bolton-dinasztia életben tartását. Ameddig teherbe esik a lány, addig neki mindegy. És mikor ez megtörténik, Ramsay valószínűleg úgy lesz vele, hogy jó munkát végzett. Valahogy úgy gondolkozhat, hogy Sansa most már az ő neje, bármit megtehet vele. Szörnyű és sötét gondolkozásmód ez véleményem szerint. Az indok viszont nagyjából ennyi, hogy legyenek utódai. Nem hinném, hogy a dominanciáról szól a jelenet."
Hasonló hírek
Már júniusban bepótolja a kimaradt Cobra 11 részeket az RTL Klub
Másfél hete írtuk meg, hogy kimaradnak Cobra 11 részek a 19. évadból, ugyanis korhatár-besorolás miatt a 19x06-os és a 19x13-as részek nem kerülhettek vasárnap este 7 körül képernyőre. Akkor az RTL Klub részéről elmondták, hogy a kimaradt részeket hamarosan bepótolják, mely ma kiderült, hogy az szezonzáró után azonnal meg is történik.

Május 31-én, jövő héten fejeződik be a 19. Cobra 11 évad az RTL Klubon. A 19x16-os epizód után, júniustól, vasárnap esténként a 16x09-es résztől indulva ismétli majd a csatorna a sorozat régebbi epizódjait. Szintén május utolsó hetén, a 28-ai 10x04-es epizód után a tévéadó nyári szünetre küldi a CSI: Miami helyszínelőket. Helyette június 4-én és 11-én, csütörtökön 21:20 körül, 16-os karikával képernyőre kerülnek a fent említett, kimaradt Cobra 11 részek. (Fotó: RTL Klub)
Hasonló hírek
Őrült ex-barátnő és szuperhősös gittegylet jövőre a CW-n
A legkisebb amerikai országos csatornával, a CW-vel zárjuk Upfrontsos összefoglalónkat az NBC, a FOX, az ABC és a CBS után. A CW-n kaszát kapott az egyik legüdítőbb szappanos sorozat, a Hart of Dixie, így Rachel Bilson nem rendel többet Bluebell városában. Emellett pedig kaszát kapott a The Messengers című dráma is, sajnálatos módon, hiszen mindig öröm látni, amikor angyalok veselkednek neki a gonosz erőinek. A Supernaturalnek is például ez volt a legjobb témája, azóta se tudta még csak megközelíteni se a 4-5. évad minőségét a sorozat.
Winchesterék azonban még mindig jól hoznak a CW-nek, ezért a Supernatural visszatérhet, ahogy a könnyed iZombie is, mely az év egyik legnagyobb meglepetése. De nem akkora, mint a Jane The Virgin, mely a People's Choice Awardson és a Golden Globe-on is díjakat vitt el, jövőre pedig jöhet a 2. évada. Emellett berendelést kapott a Flash, a Vámpírnaplók és mellékága a The Originals, előbbi ugye immár Nina Dobrev nélkül. Érkezik még új évaddal a tini sci-fi, a The 100, a kosztümös Reign, A zöld íjász és a Szépség és a Szörnyeteg is.

Újoncokból sem lesz hiány a CW műsorán. a Showtime által passzolt Crazy Ex-Girlfriend mellett berendelést kapott a Containment című járványos sorozat, a Vámpírnaplók készítőjétől, egy belga produkció alapján. Illetve jön még A zöld íjász és a Flash crossover sorozata, vagy spinoffja, ki-minek szeretné nevezni, a DC's Legends of Tomorrow, melyben egy csomó hős áll össze, hogy megmentsék a világot. Helyenként persze A zöld íjász és a Flash is feltűnik majd benne, hogy megtámogassák a csapatot, melyben ott lesz például a Fehér Kanári és Atom. Ráadásul jó színészekből se lesz hiány, a Doctor Who-s Arthur Darvill mellett feltűnik még A szökés duója, Wentworth Miller és Dominic Purcell. A kérdés nem az, hogy sikeres lesz-e a Legends of Tomorrow, hanem az, hogy mennyire.
Hasonló hírek
Supergirl, Csúcshatás, és Gyilkos elmék spinoff jövőre a CBS kínálatában
Az NBC, a FOX, és az ABC után haladunk tovább az Upfronts-cal. A CBS nem kaszált olyan sokat, viszont igencsak nagy címek fejeződnek be ebben a szezonban a csatornán. Ahogy itt megírtuk, kaszát kapott a CSI: A helyszínelők, és A mentalista is, melyek a nyomozós sorozatok között alapvetőnek számítanak, valamint sokadszorra megpróbálják befejezni a Felejthetetlent (The Unforgettable), a nagyon közepes A Miller család sem folytatódik. Ezenkívül kaszát kapott a Két pasi - meg egy kicsi, a Stalker, a Breaking Bad készítőjének új sorozata, a Battle Creek és a Reckless - The McCarthys duó.

Folytatódik ellenben a Mom, a 2 Broke Girls, és az egyre halványabb Agymenők a vezető szitkomok közül, valamint a Zsaruvér, a Gyilkos elmék, a Sherlock és Watson, A férjem védelmében, a Hawaii Five-0, a Mike & Molly, az NCIS, az NCIS: Los Angeles, A célszemély, a Scorpion, az NCIS: New Orleans, a CSI: Cyber, a Madam Secretary, illetve a The Odd Couple.
A CBS 5 drámát és 2 szitkomot rendelt be a 2015/16-os szezonra, és mondhatni, hogy egészen várós szériákról van szó. Hiszen rögtön ott van a Csúcshatás című film alapján készülő sorozat, mely Amerikában Limitless névvel jön. Egy olyan íróról szól eredetileg, aki megkaparint egy olyan szert, melytől az agyi kapacitása megnövekszik. A tévés folytatásban új főszereplőt kapunk, aki a rendőrség segítésére fogja használni az NZT nevű szert. Ráadás? Bradley Cooper visszatérő szereplő lesz! Jön még a Rush Hour, mely a Csúcsformában című film feldolgozása lesz, afféle haverzsarus krimi. De próbálkozik még kórházas drámával is a CBS, ez lesz a Code Black, jön a Gyilkos elmék új spinoffja, Beyond Borders alcímmel, és a karakterközpontú Life in Pieces, mely szitkom lesz. A CBS egyébként kevés vígjátékot kért be a jövő szezonra, de az őrangyalos Angel From Hell egész ígéretes, főszerepben Jane Lynch-csel a Glee-ből.

Ami pedig legjobban érdekel minket, az a Supergirl lesz, hiszen A zöld íjász és a Flash készítőjétől érkezik az Acélember rokona, Kara Zor-El. Elsőre egy elég romkomos trailert kaptunk a sorozathoz, majd a második előzetes már inkább az akcióra fókuszált. Biztatóbb is lett. Annak is lehet örülni, hogy a Man of Steelhez hasonló gúnyába öltöztetik a hősnőt, akit Melissa Benoist játszik majd.
Hasonló hírek
Terrortámadás, háborúzó királyok és olajmágnások jövőre az ABC-n
Az NBC és a FOX után folytatjuk a szebb napokat látott ABC-vel, és körbejárjuk, hogy milyen lesz jövőre a csatorna kínálata. Lássuk tehát. Kaszát kapott a Resurrection című misztikus sorozat, az idehaza a közmédia által sugárzott Bosszú (Revenge), a Forever, az inkább kínos, mint vicces Selfie, a Manhattan Love Story és a Cristela.

Jövőre is folytatódik azonban a Marvel két nyomozós szériája, az Amerika Kapitányt kiegészítő Agent Carter és a SHIELD ügynökei, ezenkívül a kicsit túl tipikus Titkok és hazugságok, a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?, az American Crime, a Black-Ish, a Fresh Off The Boat, és az éneklős Galavant, valamint a Nashville is új részekkel tér vissza. Emellett berendelte az ABC a következő sorozatokat: a nagyöreg Castle-t, a Last Man Standinget, a The Goldbergset, a The Middle-t, A Grace klinikát, a Modern családot, az Egyszer volt, hol nem voltot, na meg a Botrányt.
Az ABC-n jövőre 6 új dráma és 4 szitkom mutatkozik be. Ezek a következők lesznek: jön a Quantico (a képen), melyben frissen kiképzett FBI-osok keresik maguk között a terroristát, a bibliai alapokon nyugvó Of Kings and Prophets, az olajmágnásokról szóló, akár az új Dallasnak (?) beharangozható Oil, főszerepben a Gossip Girlös Chace Crawforddal, illetve érkezik még a popkultúrát, testiséget és rosszfiúkat összekötő Wicked City, szintén egy Gossip Girlös arccal, Ed Westwickkel. Jön még egy újabb Shonda Rhimes sorozat, a The Catch, a The Family című poliitikusdráma, a Dr. Ken a Community egyik legviccesebb színészével, Ken Jeonggal, a The Muppets, az Uncle Buck, mely a Belevaló papapótló című film adaptációja, illetve egy szitkom, egy látszólag katolikus családról, ez lesz a The Real O’Neals.

Mindemellett, a képregényrajongóknak jó hír, hogy az ABC-nél John Ridley gőzerővel dolgozik a pletykák szerint egy újabb Marvel-sorozaton, reméljük, a sokak által emlegetett Hulk szériáról van szó. További hír, hogy a SHIELD ügynökei spinoff egyelőre kukázva lett.
Hasonló hírek
Viszlát, Reklámőrültek!
7 évad és 92 epizód után befejeződött az AMC egyik legismertebb sorozata, a Mad Men - Reklámőrültek. Bizony, a Breaking Bad után egy újabb éra záródott le, de szerencsére a The Walking Dead még megvan nekik húzócímként, szóval nem kell annyira aggódnia a csatornának. Viszont egy-két könnycsepp most megengedett, hiszen búcsúztak május 17-én, este kedvenc reklámosaink. Nem menőzik többet Lucky Strike-kal és drága italokkal Don Draper. A sorozat az 1960-as, 70-es években játszódott, a szakma elismerését pedig annyira kivívta, hogy 15 Emmy-díjat és 4 Golden Globe-ot nyert. A drámasorozatok között volt egy idő, mikor a Mad Men volt uralkodó, nem véletlenül. Akinek kimaradt volna, az sürgősen pótolja. Mi most egy képválogatással búcsúzunk a produkciótól, az alábbi fotók a GQ-ban jelentek meg a rendkívül dekoratív stábtagokról.

A GQ képei a tovább mögött!
Hasonló hírek
Különvélemény, Lucifer és X-akták jövőre a FOX műsorán
Az NBC után folytatjuk a FOX berendeléseivel, kaszáival és új sorozataival. Van is látnivaló, hiszen egy csomó olyan újdonság érkezik a csatornára, amit mindenképpen érdemes lesz követni. Először azonban vegyük végig a kaszákat, hiszen nem folytatódik a Gyilkos hajsza (The Following), a Glee - Sztárok leszünk!, és a Mindy Project sem - bár utóbbit átvette a Hulu -, a nyomozós Doktor House, azaz a Backstrom sem folytatódik, kaszát kapott még az amúgy szimpatikus, kórházas-tinis Red Band Society, a Gracepoint, a Mulaney, a Weird Loners és a Gang Related.

Új részekkel tér vissza ellenben a rajongók nagy örömére a Dr. Csont, ahogy itt megírtuk, a Brooklyn 99 - Nemszázas körzet is új évadot kap, a gyengélkedő Az Álmosvölgy legendája is, emellett folytatódik a New Girl, a The Last Man on Earth, a Gotham, a meglepetés erejével ható Empire, az animációsok közül pedig a Family Guy, a Simpson család, és a Bob Burger Falodája, emellett új szezonnal tér vissza az American Idol is, itt fontos megjegyezni, hogy ez lesz az utolsó évad. A realityk közül visszatér a Hell's Kitchen és a Masterchef Junior is.
A FOX a 2015/16-os szezonra 6 drámát és 3 vígjátékot rendelt be, melyek a következők lesznek. A V című egykori sci-fi sorozat egyik főszereplőjével, Morris Chestnuttal jön a Rosewood nevű nyomozós dráma. Ennél azonban sokkal érdekesebb lesz a Scream Queens, melyet Ryan Murphy készít és egyetemista jónőket és szépfiúkat fognak benne mészárolni. Pár név az álomcastingból: Lea Michele, Emma Roberts, Ariana Grande, Nick Jonas. Az Amerikai Horror Story készítőjétől jön ugye. Alig. Várjuk. A FOX-nak lesz jövőre sci-fije is, a Tom Cruise-os Különvéleményt dolgozzák fel, mely a mozifilm után játszódik 10 évvel. Elég várós, ahogy a Lucifer című széria is, mely képregényfeldolgozás és az ördög közénk költözik benne. Ez pedig a Kaliforgia készítőjétől érkezik. Kapunk még egy klasszikust, új köntösben, ez lesz a The Frankenstein Code, de John Stamosszal jön a Grandfathered című szitkom, a The Grinder című ügyvédes produkció Rob Lowe-val, na meg a The Guide to Surviving Life, melyben néhány lúzer életét követhetjük majd figyelemmel.

A végére hagytuk a nagykutyát, új évaddal tér vissza ugyanis az X-akták, benne David Duchovnyval és Gillian Andersonnal, illetve az eredeti készítővel, Chris Carterrel. A sorozat a midseasonben indul, 6 részes event sorozat lesz és a visszatérés még nagyobb dolog, minthogy a FOX hozzá mert nyúlni több év után a 24-hez. De akkor mikor folytatják a Fireflyt?
Hasonló hírek
19. heti nézettség - Nagy bukás a TV2 török sorozata, a Kuzey Güney
A 18. heti nézettség itt olvasható vissza. A 19. héten ismét jól teljesített a Jóban Rosszban, majd a Kuzey Güney - Tűz és víz katasztrofális számokat hozott (nem is értem, miért van még műsoron). Szép nézettséggel ment A konyhafőnök, míg az Éjjel-Nappal Budapest 18-49-ben tarolt, de a teljes lakosság körében is jól produkált. Az Éden Hotel közepes eredményeket ért el, míg a Barátok közt kiemelkedő számokat szállított.

Hétfő este a fiataloknál tarolt a Dr. Csont, mely a hatodik legnézettebb műsor lett a héten. Kedden jól teljesített a Castle, míg a Kasza! gyenge számokkal futott. Szerdán mindkét korosztályban durván tarolt a Szulejmán. Célcsoportban a kilencedik, míg az összlakosságban a hetedik helyen végzett a heti toplistán. A konyha ördögére viszont nem voltak kíváncsiak az emberek. Csütörtökön jó eredményeket hozott a CSI: Miami helyszínelők, míg az NCIS katasztrofális eredményeket produkált. Pénteken közepes számokkal ment a Showder Klub, de a fiataloknál még így is kétszer annyi fiatal figyelte, mint a Frizbi Hajdú Péterrelt

Vasárnap jól hozott a Cobra 11, mely 18-49-ben a nyolcadik, a teljes lakosságnál pedig a hatodik legnézettebb lett a héten. Az ének iskolája a célcsoportban továbbra sem tud kiemelkedni és most is közepes számokkal futott, sőt volt olyan időszak, amikor az előbb említett sorozat és az RTL Klub vasárnap esti filmje is verte. A összlakosságban viszont verhetetlen és most is legjobban teljesítő műsor volt. Az Összezárva Friderikusszal a fiataloknál közepes, míg teljesben jól hozott. Az Egynyári kaland javított az előző epizódhoz képest és újra mindkét korosztályban jó eredményekkel futott.

A tovább mögött az esti nézettségek napokra bontva és 6 tévécsatorna esti közönségaránya.
Hasonló hírek
Outlander - Az idegen, szinkronlátogatós játék a SorozatWikin (frissítve)
Május 27-én folytatódik az Outlander - Az idegen az AXN White csatornán. A sorozat új részei innentől kezdve szerda esténként kerülnek képernyőre. A visszatérés alkalmából, a AXN jóvoltából egy különleges nyereményjátékot tartunk, melynek két szerencsés nyertese május 22-én szinkronstúdióban nézheti meg, hogyan készül a sorozat szinkronja. A játéknál a következő dolgokra kell figyelni:

1. Lájkold a SorozatWiki Facebook oldalát.
2. Válaszolj helyesen a következő kérdésre:

Miről szól az Outlander - Az idegen?


A: Vámpírok és vérfarkasok mindennapjait mutatja be.
B: Történelmi kalandsorozat egy kis időutazással fűszerezve
C: Egy amerikai pszichológiai horror- és bűnügyi sorozat

A megfejtéseket kedd (május 19.) 21:00-ig a jatek@sorozatwiki.hu-ra várjuk. A tárgyba bele kell írni a helyes válasz betűjelét, míg az üzenetbe a teljes nevedet és a telefonszámodat. A nyerteseket email-ben, a SorozatWiki-n és szerdán telefonon is értesítjük.
Hasonló hírek
Nagy Alexa eltűnik a Barátok köztből
2015-ben már többen is távoztak a sorozattól. Az év elején írtuk meg, hogy 17 év után távozik Kalamár Tamás, a Barátok közt producere. Pár nappal később pedig jött a hír, hogy Pataki Szilviát kiírták a Barátok köztből. Az Enikőt alakító színésznő végül néhány hete tűnt el a képernyőről, akit hamarosan újabb Mátyás király tér lakó követ.

A Fekete Alizt alakító Nagy Alexa is távozik a sorozatból - tudta meg a Bors. A szőke lány azonban csak rövid ideig, nagyjából három hónapot nem lesz látható, utána visszatér a sorozatba. A szerepe szerint Aliz rejtélyes körülmények között tűnik majd el, de a készítők egyelőre több részletet nem árultak el. Alexa 4 év után maga kérte a szünetet, utazgatni és pihenni szeretne egy kicsit. Az, hogy pontosan mikor nem szerepel majd a produkcióban, még nem tudni. (Fotó: RTL Klub)
Hasonló hírek
13 év után távozik a TV2-től Andor Éva, a Tények műsorvezetője
Közös megegyezéssel távozik a TV2-től Andor Éva - derül ki a csatorna szombat délutáni közleményéből. A műsorvezető a tévéadó egyik régi arca, 13 éve dolgozik a cégnél. 2002. október és 2003. augusztus között a Jó estét Magyarország riportere, később a Tények riportere, majd 2008 decemberétől a Tények Este, 2010 őszétől pedig a hétvégi Tények műsorvezetője. A Tények Estében világhírű művészekkel, politikusokkal készített interjút. Andor Éva munkaviszonya a TV2-nél 2015. május 16-ával ér véget. Azt, hogy hol folytatja pályafutását, egyenlőre nem tudni.
Hasonló hírek
15 év után elkaszálták a CSI: A helyszínelőket
Véget ért az egyik legrégebbi sorozat, a CBS elkaszálta a CSI: A helyszínelőket. A produkció ötlete '90-es évek végén több éven át nem került megvalósításra, ugyanis a tévécsatornák vezetői nem bíztak a szériában, úgy gondolták, hogy egy tudományokra épülő téma nem érdekelné a nézőket. Végül 2000-ben volt a CSI: A helyszínelők amerikai premierje, mely a következő évtized egyik legmeghatározóbb szériája lett. 2002-ben és 2004-ben két testvérszériát is kapott és a CSI: Miami helyszínelők és a CSI: New York-i helyszínelők is világszerte nagyon nézett volt, majd 2015-ben pedig a CSI: Cyber is képernyőre került
Az eredeti helyszínelőknek azonban az elmúlt években folyamatosan csökkentek az eredményei, így már egy ideje komoly veszélyben volt. Talán csak a mai napig rengeteg pénzt hozó nemzetközi eladások és az ismétlések után járó díjjak tartották fent a produkciót, de csak mostanáig. A kasza következtében a februárban véget érő 15. évad volt az utolsó CSI évad. A sorozatot viszont szerencsére nem hagyják nagyszabású lezárás nélkül. Szeptember 27-én egy filmmel búcsúznak a legendás szériától, melyben szerepelni fog William Peterseon (Grissom) és Marg Helgenberger (Catherine) is.
Hasonló hírek