Friss ajánló(k)
Barátok közt - 43. h...
Taxi - 1x06
Barátok közt - 42. h...
Korábbi ajánlók
Hazai nézettség
 41. hét - Összeomlott az Édes élet

 40. hét - Jól kezdett a Bumm!

 39. hét - Nagyon gyengén teljesített a fiataloknál a Taxi

 Archívum
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóBerendelték az időutazós Outlander második évadát
A Starz újdonságát, az Outlandert úgy emlegetik, mint a feministák válasza a Trónok harcára. Egy időutazó nő a főszereplő benne, aki egyik napról a másikra a múltban találja magát. A sorozat pilotja nagyszerűen sikeredett, tényleg kosztümös dráma a javából: rengeteg harccal és testiséggel. Az Outlander talán nem meglepő módon regényadaptáció, a kábelcsatornának pedig annyira tetszettek a nézettségi adatok, hogy már be is rendelte a második évadot. Ez azt jelenti, hogy legalább 13 részes lesz a következő etap, míg az első szezon 16 epizódból áll majd. Remélhetőleg nem süllyed majd a folytatás sem egy romantikus szappanopera szintjére, akkor pedig azt mondhatjuk, hogy újabb minőségi széria került a képernyőkre, aminek örülhetünk.
Hasonló hírek
Szeptembertől jelentősen későbbre kerül a Barátok közt
Tavaly őszig a Barátok közt csak egy-egy epizód erejéig került csak 21 óra utánra. 2013 novemberétől azonban folyamosan később kezdődött, a nyár előtt pedig már 21:30-kor indult el. A nyári műsorrendnek köszönhetően június óta úrra emberibb időpontban, 20:50-kor kerül képernyőre, azonban ez most már nem sokáig marad így.
Szeptembertől hétköznap esténként visszatérnek az esti vetélkedők és reality műsorok. Ahogy tegnap megírtuk elsőként A konyhafőnök indul el, majd a későbbiekben érkezik a Celeb vagyok ments ki innen!, és az 1 perc és nyersz is. Ezért ősszel minden megint hátrább tolódik.
Szeptember 1-jével 19:30 helyett 20:05-kor kezdődik majd az Éjjel-Nappal Budapest és 40 perccel későbbre, 20:50-ről 21:30-ra kerül át a Barátok közt. Ezzel a Mátyás király tér lakóit bemutató sorozat megint 22 óra után ér majd véget és csak utána indulnak majd el a külföldi heti szériák. (Fotó: RTL Klub)
Hasonló hírek
Szeptemberben indul A konyhafőnök az RTL-en, ismét délutánra kerül a Fókusz
A múlt héten írtuk meg, hogy ősszel egy új főzőműsort is indít az RTL Klub. A konyhafőnök (ez lett a végleges címe, igen "A" betűvel) premierjét azóta se közölte a csatorna, de mi utánajártunk. A műsor rögtön a soron következő évszak legelső napján, szeptember 1-jén indul majd. A produkció közvetlenül a Híradó után, 7-kor kezdődik, minden hétköznap képernyőre kerül és és több mint egy óra hosszú lesz. Azt még viszont nem tudni, hogy ki lesz a műsorvezető, ahogy azt sem, hogy hány hétig lesz adásban.

A főzős műsor indulása miatt ismét délutánra kerül a Fókusz. A magazin 16 éven keresztül az RTL Klub főműsoridejében ment, de idén tavasszal a gyengülő nézettség miatt 18 órára pakolták át. A nyárra ismét visszakerült a kora esti órákba, de úgy látszik csak ideglenesen. Szeptembertől ugyanis újra átköltözik az RTL Klub a főműsoridejéből és minden eddiginél korábban, 17:25-kor kezdődik majd. (Fotó: RTL Klub)
Hasonló hírek
A zombikról szól az ősz a magyar FOX-on
A magyar FOX bejelentése szerint a rendkívül népszerű zombis sorozat, a The Walking Dead 5. szezonja az amerikai premier után egy nappal érkezik a csatornára ősszel. Napjaink egyik legismertebb tévés produkciójáról van szó, melyet világszerte több mint 120 országban kísérnek figyelemmel az emberek, és imádják is, amit látnak. Ráadásul a nézettség bitangul erős. Az USA-ban a negyedik évad volt az, ami ezt a gátat igazán áttörte, szeptember 1-től pedig a magyar FOX nézői is bepótolhatják az etapot. Esténként láthatják majd, ahogy a szétesett csapat megpróbálja újra felvenni a fonalat az apokalipszisben, és új tagokkal megerősödve túlélni. Merthogy lesznek új szereplők, a képregények rajongói ennek örülhetnek is. Aztán október 13-án, egy nappal az amerikai premier után este a FOX-ra is jön az 5. évad, amitől azt várjuk, hogy még keményebb legyen, mint az eddigiek.
Hasonló hírek
Néhány napig kódolatlan lesz a magyar FOX (javítva)
Mindenki számára, akiknek van alkalmas tévéje, amivel tudja fogni a MinDig TV szolgáltatásait. Két héten keresztül, augusztus 18-31. között szabadon nézhetőek a FOX műsorai kódolatlanul, ugyanis megállapodás született a FOX International Channels Hungary és az Antenna Hungária Zrt. között. Mindenképp megéri kihasználni ezt a lehetőséget, ugyanis a csatorna ebben az időszakban a legjobb sorozatait játssza majd.
Érkezik A híd legújabb évada, emellett műsorra tűzi az amerikai nézők kedvencét, a The Walking Dead-et, a Da Vinci démonait, a 24: Élj egy új napért és az Álmosvölgy legendájának első évadát. Ezzel a felhozatallal kívánnak bemutatkozni azoknak a nézőknek, akik most nézik majd először a csatornát. A FOX előfizetőinek pedig további jó hír, hogy 2015-ben folytatódik a Da Vinci démonai a 3. szezonnal, illetve a Wayward Pines, amit a Twin Peaks rajongói fognak igazán szeretni.
Hasonló hírek
17 év után délutánra kerül a Napló
1997 óta látható a a TV2-n vasárnap este a Napló. Az elmúlt években azonban folyamatosan csökken a nézettsége és egy jó ideje a Cobra 11 is rendszeresen legyőzi. Így a csatorna 17 év után eltünteti a főműsoridőből és szeptembertől szombat délután 5 órára pakolja - tudta meg az Origo.

Ez a legtöbb sorozat, vetélkedő esetében nem lenne jelentősebb hír, de a Napló 1997 óta biztos pont volt a TV2 vasárnap estéiben, olyannyira, hogy a rivális RTL Klub egy évtizeden keresztül nem talált fogást rajta. Végül egy titkos csodafegyver, a Cobra 11 lett huzamosabb ideig ellenfele és legyőzője a riportműsornak, a német sorozat szárnyalását az RTL is ámultan nézte. Majd a Való Világ 4, az Alekosz menyasszonyt keres jött, a blockbusterek, az X-Faktor és a VV5 gyengítettek a Napló nézettségi számain. A riportműsor már nem volt tehát az a biztos erő a vasárnap estében, így programpolitikai szempontból eljött az ideje elmozdításának - írja az Origo.
György Bence program- és hírigazgató úgy látja, hogy a csatorna céljai fontosabbak, mint egy-egy műsor helye a tévéújságban. "Célunk, hogy a közönségünk, felnőttek és gyerekek megtalálják kedvenc műsoraikat a TV2-csoport csatornáin. Ősszel, vasárnap esténként szórakoztató, az egész családnak nagy élményt jelentő műsorok lesznek láthatók. Ezeknek legkésőbb 19.00 órakor el kell kezdődniük ahhoz, hogy ne okozzanak fejtörést azoknak, akik végig szeretnék nézni és másnap munkába, iskolába mennek. Biztos vagyok abban, hogy a Napló nézői szívesen nézik majd a riportműsort szombaton a Tények előtt is" – nyilatkozta az Origo megkeresésére. (Fotó: TV2)
Hasonló hírek
Orvosos műsort indít ősszel az RTL Klub
Idén ősszel már sokadik új műsorát jelenti be az RTL Klub. Most egy orvosos formátumról adott hír, mely The Dr. Oz Show magyar változata lesz. A Dr. Tóth című produkció egészségügyi témában a legszélesebb spektrumon igyekszik majd eligazítást nyújtani a csatorna nézőinek. A műsorvezető dr. Tóth Tamás háziorvos lesz. Részletek az RTL Klub közleményében:

Az egészségügyi internetes topikokban évről évre egyre több felhasználó kér tanácsot, sokan hajlamosak a világhálón talált cikkek alapján diagnosztizálni magukat. Az RTL Klub új műsora nekik is segítséget nyújthat, hiszen a készítők egy betegség mellett sem mennek majd el becsukott szemmel. Emellett dr. Tóth Tamás életmódtanácsokkal, táplálkozási tippekkel is szolgál, valamint a piacon fellelhető egészség megőrzését, illetve a gyógyulást elősegítő termékeket is bemutat majd. A műsor készítésénél a szerkesztők komoly orvosi és szakértő csapattal dolgoznak együtt.
A The Dr. Oz Show eredeti, amerikai változata idén már az ötödik évfolyamához érkezett, és továbbra is töretlen sikerrel fut tovább. Ennek a sikernek a titka és a műsor kulcsfigurája maga Dr. Oz, aki nemcsak megvizsgál, tanácsot ad, vagy éppen konzultál az adott terület szakértő orvosaival, hanem maga is kipróbálja a bemutatott edzéstervet, vagy megkóstolja a diétához összeállított menüsort. A magyar változat orvosa, dr. Tóth Tamás neve nem ismeretlen a magyar tévénézők számára, számos magazinműsorban vendég volt már szakértőként, sőt, az X-Faktor versenyzőinek is számos tanáccsal segítette egészségük megőrzését.
Hasonló hírek
A vártnál korábban kezdődik a Sztárban sztár, ők lesznek az idei versenyzők
Augusztus elején írtuk meg, hogy szeptember 7-én indul a Sztárban sztár 2. szezonja a TV2-n. Kiemeltük, hogy szombat helyett vasárnapra kerül a folytatás és várhatóan a tavalyinál korábban, 20 órakor kezdődnek majd az adások. Most kiderült azonban, hogy még ennél is korábban, már 19:00-kor indul majd a Sztárban sztár.
A műsor már tavaly is nagy siker volt, de most kettő és fél órával előbb és nézettebb napon kerül képernyőre, így akár még nagyobb nézettséget érhet el. Ez olyannyira nagy különbség, hogy 2014-ben akkor ér véget majd az adás, amikor 2013-ban elkezdődött. Ezen kívül a csatorna bejelentette az idei versenyzőket is: Dukai Regina, Keresztes Ildikó, Koós Réka, Pásztor Anna, Tóth Vera és Völgyi Zsuzsi, valamint Hevesi Tamás, Kökény Attila, Nagy Sándor, Pál Dénes, Sipos Péter és Vastag Tamás.
Hasonló hírek
Szeptember legelején indul az X-Faktor 5. szériája
Az X-Faktor az elmúlt évek legsikeresebb műsora Magyarországon. Bár mostanában csökkent a nézettsége, 2011 óta minden évben a legnézettebb műsor volt. Így nem meglepő, hogy az RTL Klub februárban bejelentette, hogy 2014-ben is lesz X-Faktor és érkezik a produkció 5. szezonja. A tehetségkutatót idén már csak Istenes Bence vezeti és az ítészek között is lesz változás, hisz Geszti Péter nem vállal több szériát. Alföldi Róbert, Tóth Gabi és Szikora Robi mellett Little G Weevil zenész, producer az új mentor, aki egyenesen Amerikából érkezik a műsorba.

A tehetségkutató 2014-es indulásával kapcsolatban voltak olyan pletykák, hogy a januártól tervezett terjesztési díj miatt, a Rising Starhoz hasonlón, csak később érkezik, de a csatorna nem így döntött. Szeptember 6-án, az ősz legelső szombatján lesz az 5. X-Faktor első adása - tudta meg a SorozatWiki. Az viszont még nem derült ki, hogy a későbbiekben a tavalyihoz hasonlóan az élő adásoknál heti 2, vagy csak 1 műsor lesz látható. (Fotó: RTL Klub)

Hasonló hírek
Till Attila lesz a Sztárban sztár új műsorvezetője
Tavaly Friderikusz Sándor volt a Sztárban sztár házigazdája, de nemrég a műsorvezető és a TV2 elváltak egymástól. A tévéadó most bejelentette, hogy a zenés produkció 2. szezonját Till Attila fogja vezetni. Részletek a TV2 közleményében:

A szeptember 7-én startoló Sztárban sztár második évadában idén is tizenkét profi énekes bújik majd hétről hétre egy-egy zenei legenda bőrébe. Tilla biztos abban, hogy a népszerű műsor új szériája legalább olyan szórakoztató lesz, mint az első volt.

- Annyit már most elárulhatok, hogy hihetetlenül jó a csapat, mind a versenyző előadók, mind a zsűritagok tekintetében. Számomra ez az ideális műsor, hiszen csapatjátékos vagyok, akkor vagyok igazán elememben, ha partnerekre találok, ha megy a humorizálás, cikáznak a beszólások, a viccek, és ez a társaság erre tökéletesen alkalmas. Már nagyon várom, hogy láthassam az első átalakulásokat. Üdítő élmény, hogy profi énekesek vannak jelen, biztos vagyok benne, hogy idén is látunk jó néhány emlékezetes produkciót a színpadon!
Hasonló hírek
Orosz aktivistákkal sokkol a House of Cards 3. évada
A House of Cards napjaink egyik legjobb politikai drámája, és nem csak Kevin Spacey miatt. Hanem azért is, mert a sorozat nagyon aktuális dolgokat feszeget. Olyanokat, amiket egy átlag tévészéria nem merne. De hát, ugye ebben is különc a produkció, hiszen a Netflixen, a legismertebb online videotékán fut. Egybehangzó sajtóértesülések szerint a House of Cards igencsak komoly határokat fog feszegetni a 3. évadban, amelyben a Pussy Riot is feltűnik majd. Hogy róluk mit érdemes tudni? Orosz feministák, zenekarnak indultak, de egészen durva aktivisták lettek. Punk szervezetként is emlegetik őket, akiknek többször is meggyűlt a bajuk a törvénnyel. Vélhetően egyébként a Pussy Riot 2 vezetője önmagát fogja játszani a szériában.
Hasonló hírek
Bemutatjuk a Trónok harca 5. évadának új szereplőit - 1. rész
Nemrégiben egy videó formájában jelentette be az HBO, hogy kik lesznek az 5. szezon új karakterei. Mi pedig most szépen sorban be is fogjuk mutatni őket. A Pedro Pascal által játszott Oberyn néhány epizód alatt közönségkedvenccé tudott válni, ám az elkövetkezendő 10 epizódban további Martelleket köszönthetünk majd a képernyőkön. Először is Doran Martellt, a Martell ház fejét, aki egy öregebb, rigolyás férfi lesz. Oberynhez hasonlóan próbálja majd megtorolni Elia halálát, azonban ő kevésbé lesz harcias, mint a Vörös Vipera volt. Sántasága miatt. A karaktert az az Alexander Siddig (a képen balra) fogja játszani, akit a Star Trek: Deep Space Nine, a Starz által sugárzott Da Vinci démonai és a BBC-féle Atlantis rajongói is jól ismerhetnek, de a színész játszott már a Válaszcsapásban, az Őslények kalandoraiban, és a 24-ben is. Ezzel pedig igazi tévés nagy öregnek számít.
A legtapasztaltabb Martell mellett jön majd a legfiatalabb is, név szerint Trystane. Róla azt érdemes tudni, hogy szülei szerelemből házasodtak, végül azonban a kulturális különbségek miatt elváltak. Ha ideje engedi, akkor az idejét Myrcellával tölti. A Trónok harca castingosait általában csak dicsérni tudjuk, azonban ebben az esetben talán kicsit a tiniknek kedveztek Toby Sebastian (a képen jobbra) beválogatásával. A színész ugyanis inkább menne el pop-rock zenekar gitárosának, mint egy HBO-s sorozat szereplőjének. De korábban is történt már olyan, hogy előzőleg kvázi ismeretlen név futott be a Trónok harcában (Emilia Clarke például), így előre azért nem írnánk le Tobyt sem.

Ha pedig már Myrcella Baratheont emlegettük. Az ötödik évadban új színésznő alakítja a karaktert, mert az előzőt egyszerűen kihajították a Trónok harcából. Ő pedig a kissé furcsa nevű Nell Tiger Free (a képen középen) lesz, aki korábban az Ébredés című filmben játszott, illetve feltűnt még az Endeavour című tévésorozat egyik epizódjában is. Ezzel némiképp tapasztaltabb, mint Toby Sebastian, de egyelőre szintén nem méltatnánk a képességeit. Ugyanis még bizonyítania kell őket. Myrcella volt ugye a történetben az a szőke lányka, aki igencsak jól járt azzal, hogy anyja, Cersei Lannister kénytelen volt elküldeni őt Királyvárból. Tyrion csak úgy jellemezte a hercegnőt, hogy anyja minden szépségét örökölte, természetéből azonban szerencsére semennyit. Várhatóan Myrcella is a dorne-i események részeseként fog feltűnni az ötödik évadban. Azért a találgatás, mert a könyveket még nem olvastam.

(A Trónok harca 5. évadának összes új karakterét ide kattintva, egy rövid videóban lehet mozgásban is megtekinteni. Érdemes, mert szimpatikus arcok!)
Hasonló hírek
Berendelték A hátrahagyottak második évadát
A hátrahagyottak (The Leftovers) hivatalos Facebook oldalán jelentették be, hogy jövőre is képernyőre kerül a sorozat. Az HBO újonca elég jó számokat tett le ahhoz, hogy berendeljék a második évadot. A produkció Tom Perrotta regényén alapszik, melynek története szerint egyik napról a másikra eltűnik a Föld népességének 2 százaléka. Hogy aztán a bibliai elragadtatásról van-e szó, vagy egészen másról, az még egy olyan kérdés, amit a hátramaradtaknak kell megválaszolniuk. Volt itt furcsán vezeklő pap, akit az ismét zseniális Christopher Eccleston játszott, mogorva zsaru és befordult tinilányok is. A hátrahagyottak első szezonja eddig a karakterdrámával, erős zenéjével, és misztikumával lopta be magát sokak szívébe. És azért a készítőgárda se semmi, Damon Lindelof és Peter Berg több, mint garancia a jó minőségre, Liv Tylerről már nem is beszélve. A sorozat egyébként 10 részes lesz, szeptember 7-én búcsúzik Amerikában.
Hasonló hírek