.

Minden amit a Hungary's Got Talent-ről tudni érdemes

Írta: Agent | 2015. október 03. 14:35
Idén ősszel sem maradunk tehetségkutató nélkül! Ahogy azt elsőként megírtuk, október 10-én 20:00-kor indul az RTL Klub vadonatúj nagyszabású szombat esti show műsora a Hungary’s Got Talent – A tehetség itthon van. Alább olvashattok a produkcióról részletesebben; bemutatjuk a műsorvezetőket, illetve a zsűri tagokat és egy kis háttér információt is nyújtunk nektek a tehetségkutatóról. Az egész estés show műsorvezetőinek Sebestyén Balázst és Dombóvári Istvánt kérték fel. Balázs régóta része a tévés világnak, már az 1990-es években sokszor láthattuk a TV képernyőkön, 2003 óta viszont folyamatosan az RTL különböző produkcióinak házigazdája. Korábban ő vezette az RTL egyik legismertebb tehetségkutatóját, az X-Faktort is, de az első évad végén kiszállt belőle. A másik műsorvezetőt, Dombóvári Istvánt azonban egy teljesen más műfajban ismerhették meg eddig az RTL Klub nézői. A humoristát legtöbbször a Showder Klub illetve a Dumaszínház színpadán láthattuk, de idén ősztől gyakori vendége a Gyertek át szombat estének is.
A zsűri tagjai is vegyes háttérrel rendelkeznek, de mindegyikőjük valamilyen előadó. Horgas Eszter, fuvolaművész, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott és 2011-től a Partitúra Összművészeti Kurzus vezetője. Kovács Patrícia színésznő, őt már többen ismerhetik, mint Horgas Esztert. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett 2003-ban, majd a színház mellett filmezéssel is foglalkozott. Olyan filmekből ismerhetjük, mint az S.O.S. Szerelem! (2007) vagy a 9 és ½ randi (2008), illetve hosszú ideig volt a Raiffeisen Bank reklámarca is. Csuja Imre is olyan zsűritag, akit nagyjából mindenki ismer valahonnan. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett, azonban még 1984-ben és azóta több mint 100 színdarabban láthattuk illetve rengetek játék- és tévéfilmben is szerepelt. Ismertebb szerepei közé tartozik Csoki az Üvegtigris c. film mindhárom részéből, illetve Traktor az Argo 1-2 filmekből. Ha arcról nem is ismerik fel, a hangját azonban fel fogják, hiszen több mint 800 filmhez és sorozathoz kölcsönözte már a hangját. Többek között ő volt Al Bundy szinkronhangja az Egy rém rendes családban. Az utolsó zsűritag pedig egy fiatal zenész, Linczényi Márkó. Márkó a KOLIN zenekar frontembere, de azonkívül, hogy dalszerző, énekes és producer, még újságíróként és fordítóként is dolgozott már.
Most pedig egy kicsit a műfajról. A Got Talent a világ egyik legsikeresebb tehetségkutatója, amely csakúgy, mint az X-Faktor, Simon Cowell produceri munkája. Majdnem tíz éve, 2006 júniusában indult először Amerikában. A műsor 2014 áprilisában megkapta a Guinness World Records „Valaha volt legsikeresebb tévéfomátum” címét. Több mint 50 országban került már képernyőre a műfaj, például olyan meglepő helyeken is mint Albánia, Kambodzsa vagy Ecuador. Pár nap múlva pedig megérkezik hozzánk is az RTL Klubnak köszönhetően. A műsorba 4 éves kortól lehet jelentkezni, műfaji megkötés nélkül tulajdonképpen bármilyen versenyszámmal és a decemberig tartó tehetségkutató válogatásokból, középdöntőkből és egy fináléból áll majd. Az RTL Klubon egyébként már láthattunk hasonló műsort, méghozzá a Csillag születiket, ahol vers-és prózamondók, énekesek, zenészek, táncosok, humoristák, zsonglőrök, artisták és bűvészek mérkőzhettek meg a 12 millió forintos főnyereményért. Ebből 4 évad ment le, de a következőt nem indították el tavaly, mert a vidéki és a budapesti castingolás ellenére se tudtak elég tehetséges versenyzőjelöltet összeszedni. (Fotó: RTL Klub)

További hírek

Egy hét múlva véget ér a Hungary's Got Talent

Hungary's Got Talent: Simon Cowell üzent a magyar versenyzőknekHozzászólások