.

A hátrahagyottak szállította le az idei szezon legszebb főcímét

Írta: RaulReal | 2014. szeptember 05. 16:30
Az HBO mindig híres volt arról, hogy minőségi drámasorozatokat rakott le az asztalra, így a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó és a Trónok harca is igazi közönség,- és kritikuskedvenc produkciók lettek. Ehhez a körhöz csatlakozott idén nyáron A hátrahagyottak (The Leftovers). Ebben az emberiség 2 százaléka eltűnt, a maradék 98 százalék előtt pedig adva volt a feladat, feldolgozni a történteket. Nagyívű, már-már a Losthoz hasonlítható érzelmes sci-fit kaptunk A hátrahagyottakkal, az összehasonlítás pedig semmiképp nem nevezhető alaptalannak. Hiszen az egyik készítő Damon Lindelof, az eredeti regényt szerző Tom Perrotta mellett. Ahogy sok sorozatnál a jó főcím fogja meg elsőként a nézőket, úgy A hátrahagyottak esetében is jelen van ez a faktor. Köszönhetően a reneszánsz freskókat idéző intrónak, melyet Garson Yu alkotott, aki annak a yU+co nevű cégnek az alapítója, mely a The Walking Dead bevezetőjét és a The Hunger Games: Mockingjay Pt. 1 című film teaserét is megalkotta. A dizájner a HuffPost TV-nek nyilatkozott arról, hogy mi ihlette egészen pontosan az HBO-s sorozat intróját.
Yu elárulta, a sorozat készítőinek először fogalmuk sem volt, milyen főcímet szeretnének, viszont számukra is a reneszánsz stílus ugrott be elsőként. "A hátrahagyottak rengeteg érzelemmel foglalkozik, az emberiség reakcióval egy váratlan tragédiát követően. Na, meg az elnyomott frusztrációkkal. Így az jutott eszembe, mi lenne, ha a személyes sztorik freskók képében elevednének meg?" A dizájner hozzátette, mivel A hátrahagyottak vallásos témákkal is erősen foglalkozik, ezért az intróban mutatott képek egy katedrális díszítőelemeiként tűnnek fel részről-részre a főcímben. Míg azonban a True Detective-ben a rajongók egyre keresték a bevezető képsorokban az elrejtett infókat, melyek a nyomozás végére és a gyilkos kilétére adhatnak választ, addig A hátrahagyottak esetében ilyesmiről szó sincs. Ellenben sztori az itt mutatott képsorok mögött is bőven akad. Az alábbi kép például a Justin Theroux által játszott Garvey-t, a főszereplő zsarut idézi meg, akit a családja tart vissza. Talán attól, hogy tékozló fiát bántsa? Yu hozzátette, egy nemrég Oklahomában történt eset is inspirálta a képet, melynek középpontjában olyan rendőrök álltak, akik egy feketét ütöttek agyon.
De Yu attól sem riadt vissza, hogy az emberiség sokszínűségét és a legkülönbözőbb emberi kapcsolatokat ábrázolja, ez látható például az alábbi képen:
A sorozat főcímébe bekerült a kicsi Jézus is. Mindez azért érdekes, mert Yu nem látta A hátrahagyottak 4. részét, melyben a miniatűr Betlehemből ellopott Jézus-babát keresi Garvey. A válasz azonban arra a kérdésre, hogy miért került bele Krisztus figurája a bevezetőbe az alábbi: "Úgy gondolom, az emberek egyfajta új Messiásra várnak. Egy új megmentőre. Ezzel a képpel pedig reményt szerettem volna adni a hívőknek" - mondta el az intró atyja.

További hírek

Csak ősszel folytatódik az HBO misztikus drámasorozata

Elköltözik az HBO misztikus drámája, A hátrahagyottakHozzászólások