.

Berendelések és kaszák áradata az országos csatornákon

Írta: RaulReal | 2012. május 12. 13:38
Hivatalosan csak jövő héten kezdődött volna el az upfronts, amikor is az amerikai tévétársaságok eldöntik, hogy melyik sorozatnak adnak jövőre is esélyt, idén azonban korábban elkezdődött a döntéshozatal. Ennek eredményeként sok kedvenctől búcsúzhatunk, míg meglepő túlélők is feltűnnek a színen. Alább csatornánként összefoglaljuk. ABC: A napokban történt csomagban történő berendelések (A Grace klinika, Modern család, Once Upon a Time, Castle (a képen), Revenge, Suburgatory, The Middle) után újabb sorozatokból kért a csatorna új évadokat, így visszatér jövőre is A hidegsebész (Body of Proof) a harmadik évadjával, a a Doktor Addison (Private Practice) a hatodik, a Botrány (Scandal) a második, a Last Man Standing és a Don't Trust The B in Apt 23 szintén a második évadjával. Szerencsére a Jóbarátok-klón Happy Endings harmadik szezonját is berendelte a csatorna, míg a Született szinglik (Cougar Town) áttette székhelyét a TBS csatornára, ami igazi Mekka egy szitkomnak, Conan talkshowja is szépen fut a csatornán. A kaszákról sem szabad persze megfeledkeznünk, jövőre már nem lesz új évad sem az Elrabolva (Missing) című sorozatból, sem pedig A folyó (The River) című dzsungeles thrillerből. Fájó, de érthető kasza mindkettő. Továbbá a csatorna nem kér több évadot a Good Christian Belles-ből és a nemrég díjat kapott Pan Amből sem.
NBC: A csatornától megkapta sokadik esélyét a Balfékek (Community) - a képen - című fősulis szitkom, amit erősen üdvözlünk, hiszen a jelenleg futó évad is vicces. Jövőre 13 részes negyedik évaddal fog jelentkezni a sorozat. Továbbá berendelést kapott A hivatal (The Office) 9. évada, a Városfejlesztési osztály (Parks and Recreation) 22 részes ötödik szezont tudhat már most magáénak, míg két kevésbé megérdemelt befutóról is beszámolhatunk, jövőre visszatér a Whitney és a Christina Applegate-féle Up All Night is. Mindkét sorozat a második évadját kapta meg. Szintén mostanában rendelték be a Vásott szülők (Parenthood) című dráma negyedik évadját, 15 részre; illetve A stúdió (30 Rock) is megkapta utolsó évadát. Utóbbi ténye hallgatólagos, de a részek számából (13) kikövetkeztethető. A kaszákat nézve búcsúzik az igen gyengén teljesítő Bent, az Are you there, Chelsea, a Harry's Law és az Awake is. Utóbbi, azaz az Awake közönségkedvenc sorozattá nőtte ki magát, de a nézettség újból egy egész színvonalas produkció útjába állt.
CBS: Ennek a csatornának vannak a legbejáratottabb címei, így meglepetés az eddigi berendelésekben nincs, berendeléses listánkban (mely az oldallécről érhető el) megnézhető. A napokban nem igazán volt mozgás a CBS háza táján. FOX: A héten a tévétársaság az animációs sorozatainak a berendelésével kezdett, így már a 2013/14-es szezonban is biztosan együtt kacaghatunk a Family Guy és az American Dad karaktereivel, előbbiből a 12., utóbbiból a 9. évad jön majd. Emellett berendelést kapott Kiefer Sutherland új sorozata, a Touch is. A FOX ezen a héten inkább a kaszát suhogtatta, így másodszorra is elbukott a Breaking In, illetve két újonc dráma: a nagyon várt Alcatraz és a Dr. Csont spinoffja, a Finder. A csatornánál az évad legnagyobb túlélője egyértelműen A rejtély (Fringe) - a képen -, amiről már korábban beszámoltunk és 5. lezáró évadjára mi is felhozzuk magunkat vele.
The CW: Ellenben a legkisebb országos csatorna! 22 részes harmadik évaddal jön jövőre vissza a nagy bukónak gondolt Nikita, illetve meglepetésre visszatér a kisvárosos-orvosos Hart of Dixie is (teljes évaddal), ami azt jelenti, hogy legalább egy guilty pleasure-nek számító széria már lesz a tévében. 11 résszel tér vissza Gossip Girl - A pletykafészek (a képen) is, ami annak ellenére, hogy idén nem vitézkedett a nézettséget tekintve, olyan erős húzóneve a csatornának, hogy legalább egy befejező akkordnyi esélyt még kapnak Serenáék. A Vámpírnaplók, az Odaát (Supernatural) és a 90210 már korábban megkapta berendelését, így kijelenthető, hogy a csatorna profilja nem fog olyan nagyot változni. Ellenben kaszát kapott a Ringer (Sarah Michelle Gellar sorozata), illetve nem kér több részt a CW a Secret Circle című újoncból sem. Az éjszaka folyamán nagy huza-vona volt ebből, ellentétes vélemények keringtek a folytatásról, de most már hivatalos, 22 rész után búcsúzik a tini varázslós produkció. A Vámpírnaplók mellett úgy tűnik, hogy a csatornának sok lett volna egy hasonló koncepciójú széria.
(Az alábbi linken a The Hollywood Reporter képekben is összeszedte a visszatérőket, rövid leírással együtt, aki bepróbálna olyan sorozatot, ami a 2012/13-as idényben már biztos visszatérő, erre fáradjon.)

További hírek

Kiszivárgott, hogy a Disney titokban már a második élőszereplős Star Wars sorozatot forgathatja

Kilépett A Gyűrűk Ura sorozat férfi főszereplőjeHozzászólások