.

Ilyen lett volna a The Witcher legismertebb harcjelenete fénykardokkal (videó)

Írta: RaulReal | 2020. január 29. 20:09
A The Witcher első epizódjának egyik legemlékezetesebb jelenetsora egy különösen véres összecsapás volt, mely után Ríviai Geraltot (Henry Cavill) Blaviken mészárosaként kezdték emlegetni. A harci koreográfiák többségéért a Trónok harcában is szereplő Vladimir Furdik felelt, ezt a küzdelmet azonban Wolfgang Stegemann vezényelte le. Egy rajongói videónak köszönhetően most megnézhetjük, milyen lett volna, ha a Vaják és ellenfelei fénykardokkal küzdöttek volna egymással. A végeredmény nagyszerű lett, érdemes rászánni az időt!

Az RTL Klubéhoz hasonló álarcos műsort indít a TV2

Írta: KTL | 2020. január 29. 17:10
Az RTL Magyarország tavaly novemberben jelentette be, hogy 2020-ban az X-Faktor mellett egy másik nagyszabású műsort, a The Masked Singer magyar verzióját is elkészítik. Másfél hete írtuk meg, hogy Az álarcos énekes a várakozásokhoz képest jóval előbb, már február végén érkezik az RTL Klubra. A formátumban énekes sztárok különféle őrült jelmezekben lépnek fel egymással párbajozva. A zsűri és a nézők sem tudják, hogy valójában kik énekelnek, de az adások alatt apró utalások érkeznek arról, hogy ki rejtőzhet a maszkok mögött. Minden epizód végén kiesik egy versenyző, akinek le kell vennie a jelmezt és ezáltal kiderül, hogy a megelőző hetekben ki rejtőzött az álarc mögött. Most úgy néz ki, a TV2 Csoport szintén indít egy RTL-éhez hasonló, maszkos műsort.
A SorozatWiki információi szerint Nicsak, ki vagyok? – a rejtélyek színpada címmel egy vadonatúj nagyszabású showműsor indul februárban a TV2-n. A médiavállalat a román Mysteries in the spotlight című formátumot vette meg, mely 2011-ben indult Demascarea névvel, az utóbbi években pedig Scena misterelor címmel volt látható (a képen) az ottani Antena 1 csatornán. Az oldalunk által megszerzett leírás szerint a TV2-es showműsorban két háromfős sztárcsapat versenyez egymással: a feladatuk mindössze annyi, hogy felismerjék és leleplezzék a színpadi produkciót bemutató hírességeket. A dolgukat azonban megnehezíti, hogy a versenyzők látványos, külsejüket elfedő monumentális jelmezekben adják elő a produkciókat, tőlük teljesen szokatlan stílusban. A formátum egyik érdekessége, hogy a sztárcsapatok, a stúdió közönsége és a televízió előtt ülő nézők egyszerre izgulhatnak, és együtt leplezhetik le a versenyzőket. Minden versenyző kiléte csak akkor derül ki, ha kiesnek a versenyből, addig szabad a találgatás. Mutatunk egy 2016-os videót a formátumról:

Februárban is több népszerű sorozat új évaddal tér vissza a magyar HBO GO-ra

Írta: RaulReal | 2020. január 28. 19:39
A magyar HBO GO kínálata hónapról hónapra egyenletes tempóban növekszik, az online videotáron elérhető filmek, sorozatok, dokumentumfilmek és gyerekeknek szánt tartalmak 2020 elején már átlépték a 7000 órás határt. Februárban a megszokottakhoz képest kevesebb új sorozat érkezik az HBO GO-ra, de befejező évadával folytatódik az egyik legismertebb katonai széria, illetve visszatér a képernyőkre Jim Carrey is.
Február 1-jén A varázslók című urban fantasy sorozat a teljes 4. évadával válik elérhetővé szinkronnal és magyar felirattal az HBO GO-n. A 13 részes folytatásban azt láthatjuk, ahogy Quentin Coldwater és társai miután helyreállították a mágiát a világban, komoly slamasztikába kerülnek. A produkció főszereplői elvesztik emlékeiket, új személyiséget kapnak, és fogalmuk sincs arról, hogy létezik mágia. A kenderfutár című félórás dramedy a 4. szezonjával tér vissza február 8-án az online videotárra. A 10 részes etap hetente, az amerikai premierrel egy időben válik elérhetővé az HBO GO-n, mely New York lakóinak sokszínűségét mutatja be. A különálló történeteket a kerékpározás és a szabad szellemű kenderfutár személye köti össze.

15 éves születésnapját ünnepelte a Jóban Rosszban

Írta: RaulReal | 2020. január 28. 17:03
A Jóban Rosszban 2005 január 23-án indult a TV2-n, a sorozat stábja pedig 27-én, délelőtt ünnepelte meg a produkció 15. évfordulóját. A készítők és a színészek egy elegáns rendezvényen gyűltek össze, ahol születésnapi tortát vágtak fel és megemlékeztek a közös munka legemlékezetesebb pillanatairól. A stáb bulit a Mokka nézői is láthatták, egy élő kapcsolás keretein belül. A Jóban Rosszbanból eddig 3770 epizód került adásba, melyben több mint 2000 szereplő fordult meg a kamerák előtt, a díszletet eddig 4200 alkalommal építették át. A napi sorozat 2016 augusztus 29-én került át a TV2-ről a SuperTV2-re. Az elmúlt években többször is új időpontba került a TV2 kábelcsatornáján a Jóban Rosszban, a legutóbbi változás január 27-én lépett érvénybe. Hétfő óta ugyanis 40 perccel később kezdődik a széria, így 20:20 helyett 21:00-kor indul hétköznap esténként.

A The Witcher készítője elárulta, mit bánt meg legjobban az 1. évaddal kapcsolatban

Írta: RaulReal | 2020. január 28. 10:37
A The Witcher című új fantasy sorozat december 20-án mutatkozott be a Netflixen, a 8 részes produkció főszerepében Henry Cavillt láthattuk, aki a mutáns szörnyvadász Ríviai Geralt bőrébe bújva tett rendet a Kontinensen. A széria folytatására viszonylag sokat kell várni, hiszen csak 2021-ben érkezik a második évad, a rajongóknak jó hír lehet azonban, hogy egy animációs spinoff filmen is jön majd az online videotárra, Nightmare of the Wolf címmel. A The Witcher 1. évadát legfőképp a kusza idővonalak miatt érte kritika, az alkotó Lauren Hissrich azonban azt bánta meg legjobban, hogy a produkció két fontos jelenete is a vágóasztalon végezte.
"A 3. epizódban lett volna egy jelenet Yennefer, Fringilla, és Sabrina főszereplésével, melyben a boszorkányok azt beszélték volna meg, hogyan élték meg az átalakulásukat. A nők között lévő barátság mélységét mutatta volna be ez a snitt, utólag nagyon bánom, hogy végül nem került bele a The Witcher végleges verziójába. Talán érthetőbbé vált volna Fringilla személyisége is, aki Nilfgaardhoz csatlakozva állt át a másik oldalra." "Szintén a boszorkányokhoz kapcsolódik egy másik kihagyott jelenet, ebben Yennefer és a fiatal Triss Merigold találkozását látták volna a nézők, a nők között egyfajta mentor-tanítvány kapcsolat lett volna. Most, hogy a második etapot készítjük elő, mindkét snitt hiányát érzem, sokat adtak volna hozzá a történethez. De így is büszke vagyok arra, amit az első 8 résszel elértünk" - mondta el a sorozat showrunnere a Pure Fandom nevű lapnak.

4. heti nézettség - Egyre jobb eredményeket hoz a délutáni Barátok közt

Írta: KTL | 2020. január 28. 07:00
A 3. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 4. héten (január 20. - január 26.) a délutáni Barátok közt hétfőn, kedden és szerdán jól ment, csütörtökön közepes számokat hozott, míg pénteken kiemelkedő adatokat produkált. A Mátyás király tér életét bemutató sorozat minden nap simán nyert a Remények földje török sorozat ellen. Berényiék délután az elmúlt hetekben megerősödtek és hétről hétre egyre jobb eredményt szállítanak. Az RTL Híradó 18-49-ben minden nap legyőzte a Tényeket és a teljes lakosság körében is ötször nyerni tudott.
Este a Tények Plusz hétfőn jól teljesített, kedden a Schobert Norbis adással nagyot tarolt és a műsor indulása óta a legjobb eredményt érte el. Ezzel a bulváros hírműsor a fiataloknál az ötödik, összlakosságban pedig a negyedik legnézettebb lett a héten. Szerdán is remekelt a műsor, sőt ekkor az RTL magazinját is legyőzte. Csütörtökön és pénteken viszont csak közepes számokat produkált. A Fókusz hétfőn kimagasló adatokat szállított, míg kedden a Norbis adással ez a műsor is tarolt, 18-49-ben a harmadik, a teljes lakosság körében pedig az ötödik legjobb teljesítő produkció lett a héten. Szerdán és csütörtökön szépen futott, míg pénteken megint tarolt. Szerda kivételével a többi nap nyert a Tények Plusszal szemben, míg a TV2 napi sorozatát minden alkalommal megverte. A Mintaapák hétfőn és szerdán gyengén, kedden és csütörtökön jól, míg pénteken közepesen ment. Az Exatlon Hungary a második hete óta folyamatosan növeli az átlagos közönségarányát. Most először már minden nap szépen futott, sőt kedden és pénteken kiemelkedő adatokat produkált. Kedden le is győzte az RTL napi falus sorozatát, a többi napon viszont kikapott tőle. A Drága örökösök hétfőn tarolt és ezzel a fiataloknál a második legnézettebb műsor lett a héten, míg a többi napon jó számokat produkált. Megállt Bátrak földje folyamatosa csökkenése és a múlt héten az eddigi legjobb heti átlagát hozta. Csütörtökön közepes eredményt szállított, a többi napon viszont ugyanúgy rosszul teljesített, de most először egyik nap sem ment a lélektani 10 százalék alá a közönségaránya. Ezek ellenére minden nap kikapott Palik László sportrealityjétől.

A vártnál előbb érkezhet az egyik új Star Wars sorozat a Disney+-ra

Írta: RaulReal | 2020. január 27. 16:59
Miután a Disney visszavett a Star Wars mozifilmek tempójából, és a legújabb egész estés részt csak 2022-ben mutatják be, így a rajongók a tévéképernyőkön kaphatják meg a következő adagjukat a messzi-messzi galaxisból. 2020 őszén érkezik a The Mandalorian 2. évada, ezt követően viszont a problémás forgatókönyvek miatt vélhetően 2021 végéig kell majd várnunk az Obi-Wan Kenobi széria bemutatkozására. Eddig azt lehetett hinni, hogy csupán a száműzetésbe vonuló jedimesterről szóló produkció után érkezik meg a Zsivány Egyes előzménysorozata, most azonban meglepő hírek érkeztek a szériával kapcsolatban.
A Variety szerint a Cassian Andorról szóló sorozat szintén 2021-ben érkezhet meg. A Zsivány Egyes spinoffjáról, melynek Diego Luna (Narcos: Mexico) a főszereplője egyelőre nagyon keveset tudni. A Kenobi széria forgatásának csúszása miatt azonban jó esély van rá, hogy előbb érkezik meg az online videotár kínálatába, mint az Ewan McGregoros alkotás. A 2016-os Star Wars történet egyike volt a Disney éra alatt készített, legmagasabbra értékelt filmeknek, mely bemutatta, hogyan jutottak el a Halálcsillag tervrajzai a lázadókhoz.

Kiderült, hogy kik lesznek a Trónok harca sárkányos előzménysorozatának főszereplői

Írta: RaulReal | 2020. január 27. 11:09
Az HBO október végén jelentette be, hogy 10 epizódra berendelték a Trónok harca első spinoffját, a Tűz és vér című regényt feldolgozó House of the Dragont. A produkció készítői Ryan Condal és George R. R. Martin lesznek, a történet az anyasorozat előtt 300 évvel fog játszódni és a Targaryenek fénykorát mutatja be. A kábelcsatorna elnöke, Casey Bloys nemrég elárulta, hogy a széria 2022-ben mutatkozhat be a képernyőkön, most pedig az is kiderült, hogy kik lesznek a House of the Dragon főszereplői.
A Knight Edge Media értesülései szerint nem túl meglepő módon Aegon, Visenya, és Rhaenys Targaryen lesznek a sorozat legfontosabb karakterei, a casting-folyamat pedig nagy erőkkel kezdődött meg, hogy megtalálják a szerepekhez megfelelő színészeket. A hivatalos casting-felhívás szerint Aegon, aki lánytestvéreit, Visenyát és Rhaenyst vette feleségül, csendes és zárkózott férfi lesz, de kegyetlen azokkal szemben, akik szembeszegülnek vele. Visenya érzéki, komoly és engesztelhetetlen lesz, míg a harmadik főszereplő Targaryen, Rhaenys egy jószívű, bájos és kíváncsi nő lesz. A hírek alapján mindhárom Targaryen eljátszására huszonéves színészeket keresnek. Természetesen sárkányoknak sem lesz híján a House of the Dragon, Vhagar és Meraxes mellett végre megismerkedhetünk Balerionnal is. Mivel a széria főszereplői Aegonék lesznek, így a sorozat a Targaryenek hódítását állítja majd középpontba.

Két rövid ajánló is érkezett A mi kis falunk 4. évadának 9. részéhez

Írta: RaulReal | 2020. január 27. 08:58
A mi kis falunk ősszel az X-Faktor miatt vonult szünetre, január 11-én azonban megérkezett a 4. évad folytatása, mely azóta is minden héten szombat esténként látható. Az új epizódok ismét sok izgalmat tartogattak a pajkaszegieknek, Laci és Ildikó esküvője után a múlt héten Gyuri került nagy slamasztikába, amikor véletlen levágta a bajszát. Az RTL Klub sikersorozatának következő epizódjában válás is lesz, illetve Stokinak meggyűlik a baja egy trafipaxszal. A mi kis falunk 4x09-es része két rövid előzetest is kapott, a tovább mögött érdemes őket megnézni!

Nem folytatódik négy magyar sorozat

Írta: KTL | 2020. január 26. 21:18
Az elmúlt években nagy mértékben felpörgött a magyar sorozatgyártás, több nagy és közepes csatornán is jelentek meg hazai gyártású szériák. Ezek között olyan nagy sikerű alkotások érkeztek, mint A mi kis falunk, A Tanár vagy éppen a Drága örökösök, de a nagy számok törvénye alapján volt több olyan produkció is, ami nem nyerte el a nézők tetszését. Négy olyan magyar sorozatról is tudomást szerzett a SorozatWiki, melyek az elmúlt egy-másfél évben kerültek képernyőre, de végül elkaszálták őket.
Hosszú idő után, 2017. decemberében indult újra saját gyártású heti sorozata a TV2 Csoportnak. A Korhatáros szerelem első évada szombat esténként került képernyőre a TV2-n és 13 részes volt. Ha nem is lett átütő siker, de nagyon sokan megszerették és viszonylag jó nézettséggel ment. Így a TV2 Csoport be is rendelte a folytatását, mely 2018 októberében érkezett meg. A csatorna azonban egy teljesen új időpontra, péntek késő estére pakolta át és a produkció stílusa is megváltozott, elvesztette a családias jellegét. A felsoroltak ellenére az első hetekben még közepes számokat hozott a széria 2. etapja, de az évad második felére csúnyán bezuhant a nézettsége. A SorozatWiki információi szerint a csatorna hosszas gondolkodás után végül elkaszálta, így nem lesz 3. évada a Korhatáros szerelemnek.

4 év szünet után folytatnák az HBO egyik népszerű sorozatát

Írta: RaulReal | 2020. január 26. 12:29
Az Aznap éjjel (The Night Of) című miniszéria 2016 júliusában mutatkozott be az HBO-n, a történetben John Turturro egy olyan ügyvédet alakított, aki egy fiatal lány meggyilkolásával vádolt pakisztáni-amerikai egyetemistát védett. A 8 részes produkciót a kritikusok is csak dicsérni tudták, most pedig szóba került, hogy az Aznap éjjel új évaddal folytatódhat. "Van pár ötletünk az új részekkel kapcsolatban, egyelőre azonban tárgyalási fázisban vagyunk, össze kell még ülnünk ennek kapcsán az HBO-val" - árulta el a színész a TCA-n.
Az Indiewire szerint ha elkészül az Aznap éjjel 2. szezonja, a folytatás is John Turturro karaktere köré épülhet, aki egy másik problémás ügyet vállal el. Az HBO elnöke, Casey Bloys 2018-ban úgy nyilatkozott, hogy a produkció készítője Steven Zaillian hasonlít Larry Davidre abban a tekintetben, hogy sok időbe telik neki az alkotás. Az Aznap éjjel a kábelcsatorna közlése szerint jó nézettséget hozott 2016-ban, Amerikában a pilot kevesebb, mint 1 millió embert ültetett le a képernyők elé, míg az évadzáróra már több, mint 2 millióan voltak kíváncsiak.

Kiszivárgott néhány fotó arról a mozifilmről, amelyben két egykori Stark küzd meg egymással

Írta: RaulReal | 2020. január 25. 21:28
A Marvel új nagyszabású filmje, az Örökkévalók 2020 november 5-én mutatkozik be a mozivásznakon, mely a 3-as fázis lezárása után a szuperhősök következő korszakát mutatja be. Ennek lesz részese a Trónok harcában Havas Jont alakító Kit Harington és a Robb Starkként ismertté váló Richard Madden. Harington karaktere, a Fekete Lovag és a Madden-féle Ikaris között ráadásul komoly összecsapás várható, amely azért különösen pikáns, mert a nézők Észak két egykori királyát láthatják harcolni.
A történetről eddig csak pletyka szintjén lehetett tudni, a most kiszivárgott képek azonban megerősíteni látszanak, hogy az Örökkévalók két főszereplője Sersi (Gemma Chan) és Dane Whitman (Kit Harington) lesznek. Amikor azonban a nőről kiderül, hogy egy kozmikus társadalom tagja, komoly balhé tör ki, Ikaris ugyanis nem nézi jó szemmel a románcot. A filmben olyan világsztárok szerepelnek a Trónok harca színészei mellett, mint Angelina Jolie és Salma Hayek. A frissen napvilágot látott fotókon a botrányt okozó szerelmespár és a lebegő Ikaris (Richard Madden) is szemügyre vehetőek.