.

11. heti nézettség - Évadrekorddal búcsúzott a fiatalok körében A Tanár

Írta: KTL | 2019. március 19. 07:59
A 10. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 11. héten (március 11-17.) a Cennet 18-49-ben négyből háromszor is legyőzte az Elifet. A TV2 török sorozata teljesben minden nap verte az RTL Klubos riválisát, de a korábbi hetekhez képest gyengült a nézettsége. Az RTL Híradó 18-49-ben mindennap legyőzte a Tényeket, a TV2-s hírműsor azonban a teljes lakosság körében 4 alkalommal is több nézőt hozott, mint az RTL-es híradás.
A Fókusz minden nap kiemelkedő, 20 százalék körüli eredményeket hozott 18-49-ben, majd a Drága örökösök hétfőn "csak" jó eredményeket szállított, míg a többi napon tarolt. A Barátok közt hétfőtől szerdáig jó, csütörtökön közepes adatokat produkált és hol kikapott az Exatlontól, hol legyőzte azt. Az Exatlon Hungary hétfőn, kedden és csütörtökön szintén jól ment, míg kedden csak közepesen teljesített. A Pénzt vagy éveket! második hetének átlagos közönségaránya a fiatalok körében tízedre azonos és ugyanannyira gyászos. Kasza Tibor műsora egyetlen nap kivételével tudta csak elérni a lélektani 10 százalékos határt, akkor is éppen hogy csak elérte azt. Hétfőn a Cápák között most is jobb eredményeket szállított, mint az előző héten. Ez a trend a második adás óta tart és ez a trend hosszú jövőt jósolhat a műsornak. Kedden az Alvilág ismét katasztrális közönségarányt hozott, sőt az elmúlt hetek rossz eredményeit is sikerült alulmúlnia. Most először ki is kapott a TV2-s ellenfelétől, pedig Kasza Tibor műsorának sem túl acélos a nézettsége. Ezen a napon nagyon nézett BL meccset is adott az M4, mely felvezetést is beszámítva 11 százalékot is meghaladó közönségarányt produkált.

Eredetileg sokkal érzelmesebb lett volna a Trónok harca pilotja

Írta: RaulReal | 2019. március 18. 21:10
A Trónok harca napjaink egyik legsikeresebb sorozata, a kezdet mégis nehéz volt, David Benioff és D. B. Weiss 2010-ben készítettek egy olyan pilot epizódot a produkcióhoz, amely után az HBO egyből kukába akarta dobni a feldolgozást. Végül új színészekkel ismét leforgatták a részt, a premier után 8 évvel pedig nincs már olyan ember a Földön, aki ne ismerné a szériát. Most a korábban Ned Starkot alakító Sean Bean nyilatkozott arról, hogy mennyivel másabb lett volna az eredeti pilot, a képernyőre került verzióhoz képest.
"A soha le nem adott pilot sokkal érzelmesebb lett volna. Emlékszem, leforgattunk egy jelenetet Brannal az öreg fában, ahol a fiú a szüleitől kapott leckét az életről. Isaac Hempstead-Wright ekkor még nagyon fiatal volt, de már akkor nagyon érezte a karakterét. Hasonló snitteket az Aryát játszó Maisie Williamsszel is felvettünk, nagyon élveztem ezeket a családi beszélgetéseket az eredeti pilotban. Kiemelkedtek és megtörték volna a Trónok harca világának hangulatát, amelyet a legtöbben pesszimistának és kegyetlennek ismertek meg" - árulta el a színész. Sean Beant az Entertainment Weekly a sorozatbeli haláláról is megkérdezte. A sztár szerint a vártnál sokkal nehezebb volt Ned Stark lefejezését leforgatni. "Lenyűgöző húzás volt, mert még úgy is mindenkit megrázott, hogy a könyvolvasók tudtak róla. Sokszor elrontottuk azt a jelenetet, a fejem nem oda esett, ahova kellett volna, így jókat nevettünk közben. Abszurd volt az egész, mert a rajongókat sokkolta, mi viszont nagyon jól éreztük magunkat közben!" - tette hozzá nevetve Sean Bean, akit a film és sorozatnézők arról ismerhettek meg az elmúlt években, hogy a legtöbb produkcióban, amelyben feltűnt, a karaktere véres halált halt. (Fotó: HBO)

Elhunyt Baló György, televíziós műsorvezető és újságíró

Írta: AJ | 2019. március 18. 16:18
71 évesen elhunyt Baló György Pulitzer-emlékdíjas és Prima Primissima-díjas újságíró, televíziós szerkesztő és műsorvezető. Baló György hosszú, több évtizedes munkássága alatt az egyik legelismertebb szaktekintélye lett a hazai televíziózásnak. Pályája során dolgozott többek között a Magyar Televíziónál, melynek kulturális igazgatója is volt. 1997 és 2000 között a megszűnéséig a TV3 vezérigazgatója volt.
A TV3 után visszatért a köztévéhez, ahol 2012-ig dolgozott szerkesztőként és műsorvezetőként. 2015-ben az RTL Magyarország kábelcsatornáján, az RTLII-n tért vissza a Magyarul Balóval című, naponta jelentkező produkcióban. A hírháttérműsorban meghívott vendégekkel beszélgetett aktuális társadalmi és politikai kérdésekről. A Magyar Balóval a műsorvezető kérésére január 8-ig volt látható az RTL Klubon. (Fotó: RTL Klub)

14 év után váratlanul megszűnik az egyik magyar tévécsatorna

Írta: AJ | 2019. március 18. 15:39
2005. szeptember 15-én kezdte meg sugárzását az Echo TV, Magyarország egyik hírcsatornája. A tévéadót üzemeltető Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány ma váratlanul bejelentette, hogy április 1-jével megszűnik az Exco TV és a csatorna 14 év után nem lesz elérhető egyik szolgáltató kínálatban sem. A tévéadó műsorai azonban nem tűnnek el, ugyanis átkerülnek a HírTV-re, amit szintén ez az alapítvány működtet. A két csatorna egybeolvadásának hátterében a költséghatékony és az optimalizált működés áll. A fúzióval HírTV értékrendje és profilja változatlan marad.

Jön a Maffiózók előzményfilmje, bejelentették a premierdátumot

Írta: RaulReal | 2019. március 17. 20:51
A Maffiózók (The Sopranos) 20 évvel ezelőtt mutatkozott be az HBO műsorán, a produkció a csatorna zászlóshajója volt 6 évadon keresztül. A rajongóknak jó hír, hogy készül a Maffiózók előzményfilmje és most azt is bejelentették, hogy 2020. szeptember 25-én mutatkozik be a nagyvásznon. A produkció új címet is kapott, a The Many Saints of Newark helyett szimplán Newark néven kerül mozikba. Érdekesség, hogy a 2013-ban elhunyt eredeti főszereplő, James Gandolfini karakterének, Tony Sopranónak a fiatalkori verzióját a színész fia, Michael Gandolfini alakítja majd.
A történet az olasz-amerikai és az afro-amerikai családok maffiaháborúját mutatja be, az 1960-as évek Newarkjában. David Chase, az eredeti széria rendezője is visszatér, a szakember nem csak a direktori székbe ül be, de a forgatókönyvért is ő lesz a felelős, Alan Taylor (Thor: Sötét világ) társaságában. A Maffiózók előzményfilmjének főbb szerepeire olyan sztárokat sikerült leigazolni, mint Vera Farmiga (Bates Motel - Psycho a kezdetektől) és Jon Bernthal (The Punisher, The Walking Dead). A klasszikus HBO sorozatok rajongóinak már 2019 is jó év lesz, hiszen tavasszal mutatkozik be a Deadwood film, amely a 2004-ben debütált, 3 évados western szériának a folytatása lesz. Igaz, ez a Maffiózókkal ellentétben tévés premier lesz, így az HBO-n és az HBO GO-n lehet majd megnézni. Ian McShane, aki Timothy Olyphant és Molly Parker mellett az eredeti szereplőgárda nagy visszatérői között lesz, úgy nyilatkozott nemrég, hogy amennyiben sikeres lesz, az HBO akár több részt is berendelhet a Deadwood folytatásából. (Fotó: HBO)

A csernobili atomkatasztrófáról mutat be minisorozatot az HBO (videó)

Írta: RaulReal | 2019. március 16. 19:36
1986 áprilisában szörnyű katasztrófa történt Ukrajnában, a csernobili atomerőmű 4-es reaktora ugyanis felrobbant. A tragédia a magyarok egészségére is hatással volt, a radioaktív sugárzás miatt főleg helyben, de nagyon sokan a környéken is rákban betegedtek meg. Az HBO most úgy döntött, ők is feldolgozzák a történetet egy 5 részes miniszéria keretein belül. Sorozat nem készült még a témában, így az ötlet egészen újító. A széria brit-amerikai koporodukció lesz, amely május 6-án mutatkozik be a képernyőkön.
A Chernobyl főszereplője az a Jared Harris lesz, akit korábban olyan népszerű sorozatokban láthattunk, mint a Mad Men, a részben Magyarországon forgatott The Crown, vagy éppen az AMC-n vetített The Terror. Rajta kívül Stellan Skarsgård és Emily Watson is fontos szerepeket játszanak majd a produkcióban. A hivatalos leírás szerint megismerkedhetünk a történelmi katasztrófa hátterével, annak részleteivel és a robbanás után hősiesen helytálló emberekkel. A Chernobyl első előzetese igencsak hatásosra sikerült, érdemes megnézni.

A napokban búcsúzik az RTL Klub egyik népszerű sorozata

Írta: KTL | 2019. március 15. 22:39
Január közepén indult A Tanár 2. évada az RTL Klubon. Az új szezon - csak úgy mint az előző -, szombat esténként látható a csatornán. Eddig 9 epizód került képernyőre, melyek nézettsége ugyan elmarad a tavalyi sikerektől, de így is jó számokat hoztak és egy kivételével mindegyik a heti főműsoridős csatornaátlag feletti közönségarányt hozott, 18-49-ben. A hosszú hétvégén azonban egy időre búcsúzik a széria.
Szombaton 20 órakor lesz látható A Tanár 2x10-es, évadzáró epizódja. A sorozat ezek után szünetre vonul és helyén A mi ki falunk 3. szezonja folytatódik. A Tanár 3. évadáról egyelőre még nincsenek hírek, de a nézettségi eredményeit látva több esély van arra, hogy berendelik, mint hogy nem. A Tanár 1. évadát a Televíziós Újságírók Díján nemrég jelölték új sorozat kategóriában, valamint a produkció főszereplőjét, Nagy Ervint színészként. Március 20-án többek között az is kiderül, hogy valamelyik kategóriában nyer-e díjat a széria. (Fotó: RTL Klub)

A sorozat eddigi leghosszabb részével jön a Trónok harca 8. évada

Írta: RaulReal | 2019. március 15. 19:58
Az HBO végre hivatalosan is közzétette, hogy milyen hosszú lesz a Trónok harca utolsó 6 epizódja. Korábban adathalászoknak köszönhetően már sejteni lehetett, hogy a szezon utolsó három része szinte mozifilm hosszúságú lesz. Most viszont kiderült, hogy a 8. évad 3. epizódja 82 perces lesz. A korábban kiszivárgott adatokhoz képest ez az egyetlen eltérés, és azért érdekes, mert a Trónok harca sztárja, Vladimir Furdik (Éjkirály) magyarországi látogatása során úgy nyilatkozott, hogy ez a rész az elejétől a végéig egy hatalmas csatajelenetet mesél el, amely Deresnél játszódik majd. A stábot ennek a hosszú harcnak a felvétele nagyon megviselte, volt olyan főszereplő, aki el is ájult közben.
Április 14-én (magyar idő szerint április 15-én hajnalban) érkezik tehát a 8. évad nyitórésze, amely 54 perces lesz, aztán kihagyás nélkül, egészen május 19-ig jönnek az új epizódok. A második rész 58 perces lesz, a harmadik 82, a negyedik 78, az ötödik 80, a sorozatzáró rész pedig szintén 80 perces. Érdekesség, hogy az eddigi rekordot, már ami az epizódok hosszát illeti, A sárkány és a farkas című rész tartotta, amely a 7. szezon fináléja volt, mely 81 perces volt. A Trónok harca utolsó etapjának az első rendes előzetese nemrég debütált, amelyet 24 óra alatt összes platformon 81 milióan tekintettek meg. (Fotó: HBO)

A Trónok harca sztárja helyett a The Walking Dead színésze lesz egy új sorozat főszereplője

Írta: RaulReal | 2019. március 14. 21:45
Tom Payne, aki a The Walking Deadben a közönségkedvenc Jesust alakította, a 9. évadban távozott a zombis produkcióból. A széria stábja nehéz napokat élt át, hiszen Andrew Lincoln (Rick Grimes) kilépése mellett Lauren Cohan (Maggie) is nemrég intett búcsút a posztapokaliptikus világnak. A FOX új krimisorozatában, a Prodigal Sonban folytatja pályafutását Payne, aki érdekes körülmények között kapta meg a készülő produkció főszerepét. Négy napja még úgy lehetett tudni, hogy a Trónok harcából ismerős Finn Jonesszal (Loras Tyrell) forgatják le a pilot epizódot, kreatív nézeteltérések miatt azonban kirúgták a színészt.
A The Walking Dead korábbi sztárja egy Malcolm Bright nevű törvényszéki profilozót alakít majd a FOX újoncában, aki történetesen egy sorozatgyilkos fia. Korábban az amerikai televíziózás teli volt furcsa karakterekkel, Dexter, Walter White, vagy éppen Patrick Jane is ezen a vonalon haladtak, jelentős sikerekkel. A Prodigal Son jelenthet tehát megnyugvást Payne számára, aki egyértelműen kijelentette, nem önszántából távozott a zombis szériából. Így viszont kiemeltebb pozícióban dolgozhat, egy új sorozat legnagyobb sztárjaként, jó nézettség esetén akár hosszú éveken keresztül.

Botrányos dokumentumfilmmel és sorozatpremierekkel jelentkezik áprilisban a magyar HBO

Írta: RaulReal | 2019. március 14. 21:11
Április elejétől kezdve az HBO több új sorozatot is képernyőre tűz, illetve sikercímei folytatását is elhozza a magyar nézőknek a kábelcsatorna. Az alelnöktől kezdve új évadokkal jelentkezik többek között a Barry és A tó tükre, de emellett bemutatkozik a hatalmas botrányt kavart, Michael Jacksonról szóló Neverland elhagyása című dokumentumfilm is. Napjaink legjobb politikai szatírája egyértelműen Az alelnök (Veep), amely főszereplőjét, Julia Louis-Dreyfust a legismertebb tévésztárok közé emelte. A produkció igazi kritikuskedvenc, az elmúlt évek díjátadóin is sikerrel szerepelt. A rajongóknak rossz hír, hogy a 7. évad lesz az utolsó, a szezonpremier viszont már április 1-jén 21:00-kor bemutatkozik az HBO-n. A magyar nézőknek sokat kellett várniuk a folytatásra, az előző etapot ugyanis elég régen, 2017. áprilisában tűzte képernyőre.
A Barry első szezonja tavaly március végén debütált a magyar HBO-n, a produkció pedig egyike lett a csatorna legjobb új vígjátékainak. A történetben egy bérgyilkos rájön, hogy megunta az öldöklést, ezért inkább elmegy színházi színészetet tanulni, egy amatőr társulatban. Természetesen a bűnözői múltat nem egyszerű a háta mögött hagyni, ezért is izgalmas, hogy az április 1-jén 21:30-kor az HBO-ra érkező 2. évadban milyen bonyodalmak várnak Bill Hader karakterére. Április 10-én és 11-én, két részletben mutatja be 20:00-tól egy maratoni adás keretein belül az HBO saját gyártású dokumentumfilmjét, a Neverland elhagyását, amely világszerte óriási botrányt kavart. A produkcióban két férfi nyilatkozik arról megdöbbentő részletekkel, hogy gyerekkorukban mit művelt velük az ismert énekes, Michael Jackson. A film felkavarta az állóvizet, a korábban is pedofilbotrányba keveredett, 2009-ben elhunyt sztár több dalát is bojkottálni kezdték a rádiók, többek között a BBC is. Április 15-én, hajnali 3:00-kor pedig megérkezik a Trónok harca várva várt 8. szezonja, amelyet az amerikai adással egy időben, magyar felirattal vetít az HBO. A tavaszi premierek közül egyértelműen ez a legjobban várt évadkezdés, amely izgalomban tartja jelenleg a sorozatrajongókat.

Távozik Temesvári Marietta, a Sony saját gyártású műsoraiért felelős vezetője

Írta: KTL | 2019. március 14. 10:51
Temesvári Marietta 2014 szeptemberétől az AXN csatornákat üzemeltető Sony Pictures Television Networks közép-kelet európai programizgatója lett. 2015 végétől a nagyobb Viasat csatornák felvásárlása után a VIASAT3 és a VIASAT6 programing és kreatív irányítása is hozzá került. 2017 novemberében kettébontották az egyre növekvő területet. Innentől Temesvári Marietta tartalomfejlesztési stratégiai vezetőként a régió saját gyártású műsoraiért, míg Szabó Balázs programigazgatóként a közép-kelet európai csatornák programingjáért lett a felelős.
A SorozatWiki információi szerint Temesvári távozik a Sony Pictures Television Networks-től. Megkérdeztük az érintett vezetőt, aki a SorozatWikinek megerősítette, hogy március 13-ai hatállyal valóban távozott a médiavállalattól. „Sok évet töltöttem a Sonynál, és nagyon élveztem az utóbbi években a kreatív munkát. Büszke vagyok az olyan visszatérő sorozatok, mint az Észbontók töretlen sikerére, az Ide Süss szerethetőségére és minőségére, a 200 első randi hatalmas népszerűségére és lojális nézőtáborára, az Ultraviolet lengyel és nemzetközi sikerére. Nagyon szorítok, hogy a hamarosan debütáló Ízig-vérig is megtalálja az utat a nézők szívéhez - minden adottsága megvan hozzá” – mondta Temesvári Marietta a SorozatWikinek.

Kiderült, hogy mikor ér véget az Agymenők

Írta: RaulReal | 2019. március 13. 20:42
Az Agymenők (The Big Bang Theory) 2007. szeptemberében mutatkozott be Amerikában, a kezdetektől népszerű szitkom mára a legnépszerűbb vígjátéksorozattá nőtte ki magát. 12 évad után azonban befejeződik a produkció, a Sheldon Coopert alakító Jim Parsons ugyanis belefáradt a kockahumorba. Az Agymenők, mely debütálása óta 7 Emmy-díjat is besöpört, a CBS friss bejelentése alapján május 16-án búcsúzik el a rajongóktól, egy dupla részes sorozatzáróval.
Egy korszak tehát befejeződik, jó hír azonban, hogy Az ifjú Sheldon című előzményszéria harmadik és negyedik évadát nemrég berendelte a CBS. A produkció egyik főszereplőjével, a Mary Coopert alakító Zoe Perryvel a SorozatWiki exkluzív, telefonos interjút is készített korábban. Az amerikai országos csatorna jelenleg is tárgyal arról, hogy Az ifjú Sheldon mellett még egy Agymenők spinoff készülhet a jövőben. Erről a projektről azonban még nem látott napvilágot konkrétum.
hirdetés