.

A Barátok közt korábbi főszereplője lett a Rádió 1 egyik vezetője

Írta: KTL | 2019. március 29. 07:12
Halász Gábor a Barátok közt legelső részétől kezdve, 1998-tól a Barátok közt egyik fontos főszereplője volt. Éveken át Hoffer Misit alakította, majd 4 év után, 2002-ben távozott a sorozatból. Ezután 2002 és 2005 között a TV2-nél dolgozott, 2006-tól a mai napig Kiskutas polgármestere, amely mellett 2009-tól pár évig több vidéki Helikon Rádiót vezetett. A Media1 értesülései szerint Halász Gábor most a Rádió 1 egyik vezetője lett.
A hírportál kereste Halász Gábort, mivel szeretett volna a feladatairól, illetve arról érdeklődni, hogy a régiójába mely városok tartoznak, de ő nem kívánt nyilatkozni. Más, nem hivatalos forrásból a Media1 úgy tudja, hogy a dunántúli területet, vagy annak egy részét kaphatta meg a Rádió 1-nél. Ezen kívül szintén keresték Bakai Mátyást a rádiót üzemeltető cég ügyvezetőjét, de ő sem kívánt nyilatkozni a Barátok köztből megismert Halász kinevezésének részleteiről.

Jövő héttől teljesen új szabályok lesznek az Exatlonban

Írta: RaulReal | 2019. március 28. 17:24
Az Exatlon Hungary január 2-án vette kezdetét a TV2-n, a sportműsor közel 3 hónapja fut jó nézettséggel a csatornán. Nemrég megírtuk, hogy ha ezentúl is heti 5 adással jelentkezik a műsor, akkor a műsorvezető, Palik László bejelentése alapján április 21-én vagy 22-én fejeződhet be a szezon. Most az is kiderült, hogy az extrém reality hamarosan új szakaszához ér, jövő héttől ugyanis teljesen megváltoznak a szabályok. Az eddigi csapatjátékok helyett az egyéni versenyzésen lesz a hangsúly.
A Bajnokok és a Kihívók küzdelmei helyett a legnagyobb kérdés már az lesz, hogy kik lesznek azok a játékosok, akik bejutnak a négy legjobb férfi közé. Április 2-án Dombi Rudolf, Esztergályos Patrik, Jóni Máté, Mischinger Péter és Ungvári Miklós a statisztikájuknak megfelelő rangsor szerint adott számú életet kapnak. Aki legelőször kifogy belőle, az a kispadon találja magát és onnantól a játékban maradásért kell majd küzdenie. A versenyben mindenki megküzd mindenkivel, így a hét végére dől el, hogy kik lesznek azok ketten, akik pénteken végső párbajt vívnak. A vesztes kiesik, és kialakul az Exatlon Hungary TOP8-as mezőnye. A műsor ugyanezekkel a szabályokkal megy tovább, a négyek viadalában már a lányok is részt vesznek. Április 12-én kiderül, hogy ki lesz a 3 férfi és 3 női exatlonista, majd újabb küzdelmek után alakul ki a döntős csapat. A nyertes 20 millió forintos fődíjat vihet haza az első évad végén.

Kilép az X-Faktor egyik mentora

Írta: RaulReal | 2019. március 28. 12:09
Az X-Faktor 2019-ben is új évaddal tér vissza az RTL Klubon, a tehetségkutató 9. szezonjának castingjai pedig javában zajlanak. Az elmúlt években a műsor mentorcsapatát Radics Gigi, Gáspár Laci, ByeAlex és Puskás Peti alkotta, az énekesnő azonban két etap után úgy döntött, hogy kilép és inkább zenei karrierjére koncentrál - írta meg elsőként a Blikk. Radics Gigi az újságnak elmondta, a sok forgatás, a riportok, és a hosszú meetingek miatt több felkérésnek se tudott eleget tenni. Az RTL Klub már keresi a 22 éves híresség utódját, elképzelhető viszont, hogy nem ő lesz az egyetlen, aki távozik. A Blikk úgy tudja, hogy mentorok négyese teljesen átalakulhat. Az X-Faktor a Televíziós Újságírók Díja legutóbbi gáláján a legjobb nagyszabású showműsor lett.

5 új szereplőt jelentettek be a Trónok harca előzménysorozatához

Írta: RaulReal | 2019. március 28. 06:45
Hivatalos címe egyelőre nincsen még a Trónok harca előzményszériájának, melynek csak a pilot epizódját rendelte be az HBO, a produkció szereplőgárdája azonban kezd összeállni. Naomi Watts leigazolása után nem sokkal a csatorna bejelentette a spinoff férfi főszereplőjét, majd 8 további új szereplőről érkeztek hírek, köztük a Harry Potter és a Narnia krónikái sztárjaival. A héten kiderült, hogy a J. K. Rowling adaptációk Rita Vitrolja is érkezik a The Long Night munkacímű szériába, most pedig az HBO 5 új színészt jelentett be, akik állandó szereplők lesznek a Trónok harca előtt több ezer évvel játszódó történetben.
A friss nevek közül a legnagyobb egyértelműen John Simmé, aki a Doctor Who című brit sci-fi sorozatban játszotta a főszereplő ellenlábasát, a Mestert. Rajta kívül fontos karaktert fog játszani a Trónok harca előzménysorozatában Richard McCabe, a The Wallander és a Philip K. Dick’s Electric Dreams színésze. A Luke Cage nézői számára Marquis Rodriguez sem lesz ismeretlen, ő a Marvel szuperhősös szériájából érkezik, de a The Crown című Netflixes történelmi drámában feltűnt John Heffernan és egy fiatal tehetség, Dixie Egerickx is színesíti majd a szereplőgárdát. A Trónok harca testvérsorozatának pilotját idén nyáron kezdik forgatni. A Trónok harca 8. évadának fináléja után leghamarabb egy évvel mutatkozhat be az előzményszéria az HBO-n. A produkció készítője Jane Goldman, executive producerként pedig George R. R. Martin is közreműködik.

Közeleg a tél a The Walking Deadben (fotók)

Írta: RaulReal | 2019. március 27. 20:34
Már csak egy rész van hátra a The Walking Dead 9. évadából, a rajongók azonban hétről-hétre egyre inkább elpártolnak a sorozattól. A 9. évad 15 része, mely magyar idő szerint hétfőn hajnalban került adásba, már csak 4,15 millió amerikait ültetett a képernyők elé. Ezzel a zombis széria nézettsége soha nem látott mélységbe zuhant a 9x15-ös epizód 4,57 milliós eredményét követően. Azoknak, akik kitartottak a produkció mellett, jó hír, hogy a készítők próbálnak újítani a történeten. A The Walking Dead évadzárójában ugyanis megérkezik a tél, így mind a túlélők, mind pedig a járkálók eddig soha nem látott szituációban találják magukat.
Az AMC produkciója nehéz napokon van túl, hiszen elveszítették a pilot óta főszereplőnek számító Andrew Lincolnt (Rick Grimes), majd Lauren Cohan (Maggie) is inkább új sorozatba igazolt. Rajtuk kívül Danai Gurira (Michonne) napja is meg vannak számlálva a színészgárdában. A rajongók régóta kíváncsiak voltak arra, hogy milyen hatással lesz a járkálókra, ha egyszer beköszönt a tél a The Walking Deadben, a 9. évad 16. részében pedig végre kiderül, milyen a havas posztapokalipszis. A The Walking Dead 9. évadát idehaza az RTL Spike vetíti, a tengerentúli premierrel egy időben.

Kiderült, hogy meddig tart még az Exatlon a TV2-n

Írta: KTL | 2019. március 27. 18:46
Január 2-án indult az Exatlon Hungary a TV2-n. Palik László műsora azóta is minden hétköznap képernyőn van. A sportvetélkedő komoly siker, a mai napig messze csatornaátlag felett teljesít. Az első két hónapban szinte minden nap kiváló számokat produkált, az elmúlt hetekben pedig hol jó, hol közepes adatokat szállít. Ugyanakkor a Fókusz és a Drága örökösök szinte minden nap legyőzi, a Barátok közt ellen viszont sokszor tud nyerni az Exatlon. A műsor elején még 20:20 előtt véget értek az adások, de a jó nézettséget látva a TV2 egyre hosszabb részeket készített. Mára a legtöbb adás 21:30-ig tart, de olyan is van hogy majdnem 22 óráig képernyőn van.
Az Exatlon Hungary már közel 3 hónapja látható, így egyre többen kérdezik, hogy még meddig tart. A SorozatWiki információi szerint eredetileg február végén, március elején már befejeződött volna az első szezon, de a műsor sikere miatt a TV2 Csoport meghosszabbította azt. Azonban bármennyire is úgy tűnik, nem fog örökké tartani a produkció. Az Origo tegnap írta meg, hogy Palik László a keddi adásban azt mondta, hogy még 20 nap és kiderül ki nyeri a 20 milliós főnyereményt. Így ha továbbra is hetente 5 adással jelentkezik az Exatlon, akkor április 21-én húsvéthétfőn, vagy 22-én egy nappal utána, attól függően hogy TV2 miként adja a műsort, vagy Palik hogy számolt. A sportvetélkedő után még nem tudni mit fog adni a TV2. Fischer Gábor a SorozatWikinek adott interjújában elmondta, hogy az Áll az alkut és a Bezár a bazárt is folytatják, de még korábbról arról is szóltak a hírek, hogy a Séfek séfe is új évaddal fog jelentkezni, méghozzá Liptai Claudiával. Pár hete pedig kiderült, hogy Stohl Andrással is érkezik majd egy új vetélkedő a csatornára. Az nyilvános, hogy Gundel Takács Gábor műsorát most forgatják, utóbbi kettőnél pedig úgy tudjuk, már túl is vannak a felvételeken. Így ezek közül akármelyik képernyőre kerülhet április végétől a Tények után a TV2-n.

Úgy tűnik, kiszivárgott, hogy miről fog szólni a Trónok harca 8. évadpremierje

Írta: RaulReal | 2019. március 26. 17:14
Az HBO mindent megtesz azért, hogy semmilyen spoiler ne lásson napvilágot a Trónok harca április 14-én (magyar idő szerint április 15-én hajnalban) érkező 8. évadáról. A forgatáson megküzdöttek a paparazzival és a drónokkal, most azonban valaki kiszivárogtatta, miről fog szólni a 8x01-es epizód. Az illető azt állítja, hogy már látta az utolsó etap kezdő részét, ennek bizonyítékaként pedig közzétette annak történetét.
2017-ben is előfordult, hogy Trónok harcás kulisszatitkokat raktak ki az internetre ismeretlenek, akkor a teljes szezon leírása mellett forgatókönyveket és sorozatepizódokat is elloptak az HBO-tól. Mivel a csatorna az újságíróknak nem küldi ki előre a 8. évadot, ezért most nagy valószínűséggel az egyik belsős dolgozójuk tette közzé az amerikai fórumokon az évadnyitó történetét. Kevesebb, mint három hetet kell várnunk arra, hogy kiderüljön, valós információk szivárogtak-e ki, de a korábbi évek tapasztalatai alapján jó esély van rá. (Fotó: HBO)

A TV2 leleplezte az új Ázsia Expressz versenyzőit

Írta: RaulReal | 2019. március 26. 12:24
Visszatér a TV2 nagyszabású extrém realityje, az Ázsia Expressz, melynek új évada Srí Lanka és India útvesztőin keresztül vezet majd, a győztes párosnak pedig akár 10 millió forintos fix fődíj ütheti a markát. A produkcióban olyan ismert duók versenyeznek majd, akiket a valós életben is szoros kötelék fűz egymáshoz. Az Ázsia Expressz 2 műsorvezetője ismét Ördög Nóra lesz, aki így már rutinosan terelgetheti a hírességeket az egzotikus helyszíneken. A TV2 bejelentette, hogy kik lesznek azok a merészek, akik vállalkoznak a reality kihívásaira.
Ahogy korábban beszámoltunk róla, a nemrég a Televíziós Újságírók Díja gáláestjét vezető Demcsák Zsuzsa is versenybe száll az Ázsia Expressz műsorában, társa pedig Kandász Andrea lesz. Rajtuk kívül az olimpiai bajnoki címmel rendelkező Liu testvérek, Ádó és Sanyi a jég után új terepen bizonyíthatnak. A versenyzők között lesz Janicsák Veca és férje, Ladányi Jancsó Ábel, valamint Hódi Pamela és barátnője, Huszár Zsófi is. Gáspár Evelin nagybátyjával, Gáspár Zsoltival tér vissza a képernyőre, míg az Exatlon Hungary bajnoki csapatának egykori tagja Bereczki Krisztián a testépítő Bohos Kornéllal lesz egy csapatban. Az influencerként ismert Horváth Gréta párja, Meggyes Dávid szövetségeseként rajtol majd, így elég sokszínű lesz az Ázsia Expressz gárdája. Az Ázsia Expressz hosszú szünetet követő visszatéréséről a SorozatWiki elsőként adott hírt, a Fischer Gábor programigazgatóval készült hosszú évértékelő interjúban.

12. heti nézettség - Mindent letarolt A mi kis falunk visszatérése

Írta: KTL | 2019. március 25. 22:50
A 11. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 12. héten (március 18-24.) az RTL Híradó 18-49-ben minden nap magasan verte a Tényeket, míg a teljes lakosság körében ugyan kisebb különbségekkel, de hétből hatszor tudott nyerni. A Fókusz hétfőn, kedden és pénteken kiemelkedő, szerdán és csütörtökön jó számokat produkált. A Drága örökösök szerda kivételével minden nap kimagasló adatokat hozott, pénteken pedig egyenesen tarolt és ez utóbbi rész mindkét korosztályban a heti toplista második helyére került. A Barátok közt hétfőn, kedden és szerdán jó, csütörtökön közepes, míg pénteken rég nem látott magas nézettséget szállított. Az Exatlon Hungary hétfőn, kedden és szerdán szépen ment, míg a hét második felében csak közepes számokkal került képernyőre.
A Pénzt vagy éveket! katasztrofális számokat hozott és még az előző két hét rossz eredményeit is alulmúlta. Hétfő este folytatódott az a trend, hogy a Cápák között számai folyamatosan javulnak, így most először 14 százalék fölött hozott 18-49-ben, mely már jó eredménynek számít. Messze ez a legsikeresebb hétköznap esti heti műsora az RTL Klubnak. Az utána látható Isten veled, Magyarország! pedig tarolt és az éjszakai időpontja ellenére kifejezetten magas adatokat produkált. Kedden az Alvilág most is bedőlt és a közös időszakukban épphogy csak megelőzte Kasza Tibor szintén szörnyen rosszul teljesítő műsorát. Szerdán a Toplista, csütörtökön pedig a Gyertek át! ment rosszul. Utóbbi napon EB Selejtező is volt az M4-en, mely nagyon sok embert ültetett le a képernyők elé. Pénteken a Doktor Murphy első aznapi része gyengén, az utána kezdődő, de már éjszaka látható második epizódja azonban alig vesztett nézőket, így kifejezetten jól ment. Ezen a napon kivételesen a Pénzt vagy éveket helyett egy különkiadás került képernyőre. A Curtis – Tiszta lappal gyenge eredményeket ért el.

A Trónok harca írói tanultak a 7. évados hibáikból

Írta: RaulReal | 2019. március 24. 15:59
A Trónok harca 7. évadát jól fogadta a szakma és a közönség, habár a nézők szerint az elmúlt 7 epizódban több olyan hiba is előfordult, amelyek az előző szezonokban - főleg, amikor a sorozat még a könyvekre támaszkodott -, elképzelhetetlenek lettek volna. Gendry futása volt az egyik olyan dolog, ami mérgessé tette a rajongókat. Amikor Havas Jonékat közrefogták a Mások és élőholtak, a Baratheon fattynak volt ideje segítségért futnia a jégben-fagyban, és hollót küldeni Daenerysért. A khaleesi megérkezésekor pedig Észak királya és csapata még mindig tartották állásaikat, mintha 5 percbe telt volna a mentőakció.
Az HBO produkciójának írói most elismerték, nem mindig választották a legjobb megoldásokat az előző etapban. "A 7. évad a lezáró szezont vezette fel, ezért áldozatokat kellett hoznunk. Fel kellett gyorsítanunk bizonyos dolgokat egy-két részben. Kiírhattuk volna, hogy 3 héttel később, ezzel egyértelműsítve, hogy néhány jelenet között mennyi idő telt el, de nem éltünk a lehetőséggel. Előfordult tehát, hogy csaltunk néha, hogy a saját dolgunkat megkönnyebbítsük" - derül ki Dave Hill nyilatkozatából. A Trónok harca forgatókönyvírója Bryan Cogman vezető íróval válaszolt az Entertainment Weekly kérdéseire. "A rajongóknak jó hír, hogy hasonló megoldásokra, mint Gendry futása, a 8. évadban már nem lesz szükség. Tanultunk a hibáinkból, az utolsó 6 rész tempója sokkal természetesebb és hihetőbb lesz" - tette hozzá Hill, ezzel némi megnyugvást kínálva az április 14-én (magyar idő szerint április 15-én hajnalban érkező) utolsó szezonnal kapcsolatban. (Fotó: HBO)

Extrém tévéműsorban tér vissza Demcsák Zsuzsa

Írta: KTL | 2019. március 23. 20:51
Kilenc év után 2017 tavaszán távozott Demcsák Zsuzsa a Mokka műsorvezetője, a TV2-től. Pár hónapra egy rövid időre az ATV-hez igazolt, azóta azonban csak néhány adás erejéig a MasterChef VIP-ban tűnt fel, valamint nemrég egy Pénzt vagy éveket! epizódban szerepelt. Ezeken kívül a napokban volt még egy fontos médiás visszatérése, ő vezette ugyanis az idei Televíziós Újságírók Díja gálaestet.
Ezek után Demcsák Zsuzsa meglepetésre a TV2 egyik legnagyobb idei műsorában tér vissza. Korábban Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója a SorozatWikinek adott nagyinterjújában jelentette be, hogy két év után idén visszatér az Ázsia Expressz, melyet az RTL-es Survivor korábbi főszerkesztői készítenek majd. A Blikk most megtudta, hogy ennek a realitynek lesz az egyik versenyzője Demcsák. "Az idei széria fontos üzenete, hogy csak olyan párok szállnak versenybe, akiket a való életben is személyes kapcsolat köt össze. Hamarosan Demcsák Zsuzsa is megméreti magát az Ázsia Expressz 2. nem mindennapi kihívásaiban. Azonban az, hogy ki lesz a népszerű műsorvezető párja és a további hírességek, akik vállalkoztak az egzotikus kalandra, hamarosan kiderül, ezért érdemes figyelemmel követni a TV2 online felületeit" – válaszolta a csatorna sajtóosztálya a Blikknek. A bulvárlapnak maga az érintett is nyilatkozott. "Extrém helyzetekben nem lesz hiány, de nem megalázó szituációk várnak ránk, és ez nagy különbség. A körülményektől egyáltalán nem tartok, inkább a fizikai megpróbáltatásoktól" – magyarázta Zsuzsa. "Viszont mivel párban vagyunk, így szerencsére nem minden kihívás hárul majd rám. A leendő párom pedig amellett, hogy nagyon közel áll hozzám, rendkívül lelkes, és inspirálóan hat rám" - mondta a Mokka egykori műsorvezetője. (Fotó: Televíziós Újságírók Díja)

Premier előtt megnézhető a VIASAT3 új magyar sorozatának főcíme

Írta: RaulReal | 2019. március 23. 09:00
Március 25-én, hétfőn este 21:00-kor mutatkozik be a VIASAT3 új magyar sorozata, az Ízig-vérig. A produkció egy szakács párról szól, akik az ország egyik legmenőbb éttermét, az Andrét működtetik. Miután András és Éva házassága összeomlik, a konyhában próbálnak egymás fölé kerekedni. A széria minden hétfőn este jelentkezik majd új részekkel, az Ízig-vérig különlegessége, hogy teljes egészében magyar ötleten alapszik. Éveket kellett rá várni, hogy kereskedelmi csatornán ismét hazai fejlesztésű szériát lássunk, de most eljött az ideje. Az Ízig-vérig főcíme a premier előtt megnézhető a tovább mögött, a sorozatot gyártó Paprika Studios tette közzé Facebook oldalán.

hirdetés