.

Titokban megházasodott a Trónok harca egyik színésze

Írta: RaulReal | 2018. október 20. 22:28
Trónok harcás esküvőkben gazdag évünk van, hiszen nemrég a produkció két sztárja, Kit Harington (Havas Jon) és Rose Leslie (Ygritte) is összekötötték az életüket. Most a Facebookon adta hírül Hafþór Júlíus Björnsson, hogy elvette feleségül kanadai barátnőjét, Kelsey Hensont. Az HBO sorozatában a Hegyet alakító sztár és párja elképesztő népszerűségnek örvendenek az interneten, ugyanis minden néző ki van akadva rajta, hogy az izlandi testépítő majdnem kétszer akkora, mint újdonsült neje. A páros egyébként eltitkolta, hogy egybekelnek, mely elég szokatlan a híres emberek esetében, akik szeretik magukat az újságok címlapján látni.
A Westerosban játszódó produkcióban több színész is alakította már a Hegyet, de a számos díjjal rendelkező erősember volt közülük az egyetlen, akinek bárki elhitte, hogy képes Oberyn Martell koponyáját puszta kézzel összezúzni. Hafthor Julius Bjornsson a Trónok harca 14 epizódjában volt eddig látható, mostanában a karakter azonban nincs jó formában, hiszen afféle zombi testőrként tengeti "életét" a sorozatban. A Hegy a széria 8. évadában is várhatóan benne lesz, 2019 első felében eldől, ki lesz a Vastrón kizárólagos tulajdonosa.

Újabb két itthon nem látott sorozatot mutatnak be Magyarországon

Írta: AJ | 2018. október 20. 21:53
A Sony Pictures Television CE Magyarországon olyan csatornákat működtet mint az AXN, a VIASAT3 és VIASAT6, a Sony Max, valamint a Sony Movie Channel. Október után novemberben is számos újdonság érkezik a cég tévéadóira. A múlt héten írtuk meg, hogy elindul egy régóta várt sorozat, Az elnök embere. A médiavállalattól pedig a SorozatWiki most megtudta, hogy egy-egy újabb produkció érkezik az AXN-re és a VIASAT3-ra is.
November 13-án 22:00-kor indul a VIASAT3-on a Harrow című ausztrál misztikus orvosi drámasorozat. A produkció idén márciusban debütált az ausztrál köztelevízión a főszerepben Ioan Gruffudd-dal, akit legutóbb a Mindörökké (Forever) és a Hazug (Liar) című sorozatokban láthattunk. Az első évada tíz részből áll, májusban pedig megkapta a második évados berendelést, melynek új részeit most ősszel forgatják. A női főszereplőit a Hawaii Five-0-ban Ellie Claytonként látott Mirrah Foulkes alakítja. A kedd késő esténként jelentkező széria középpontjában Dr. Daniel Harrow áll, aki nem éppen egy átlagos törvényszéki patológus. Szokatlan módszereinek és a halottak iránt érzett empátiájának köszönhetően még a legbizarrabb eseteket is képes megoldani. Az egyik nap azonban szörnyű titok bukkan fel a múltjából, ami családját, munkáját és őt magát is komoly veszélybe sodorja. Mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ne derüljön fény az igazságra, és kivételesen nem megoldania, hanem eltussolnia kell egy bűnügyet.

Kiderült, hogy mennyi idő telik el a sorozatban a Trónok harca 7. és 8. évada között

Írta: RaulReal | 2018. október 20. 20:30
Egyes sorozatoknak nagyon jót tesz az, ha a történetüket időugrással folytatják, mert a karaktereket az utoljára látott helyzetükhöz képest teljesen új szituációban látjuk visszatérni. Erre példa az HBO-n futó Fülledt utcák is, melynek második szezonja 5 évvel azután folytatódik, hogy a bűnös New York városának lakóit otthagytuk. De említhetnénk még a The Walking Deadet is. Most Nikolaj Coster-Waldau, aki a Trónok harcában Jaime Lannistert alakítja, arról nyilatkozott, hogy a Trónok harca 8. évada hasonló kreatív megoldással él-e majd.
"Annyit elárulhatok már most, hogy pontosan ott veszi fel majd a fonalat a lezáró szezon, ahol a 7. etap abbamaradt" - árulta el Coster-Waldau, az amerikai sajtó pedig egyből találgatni kezdte, hogy érdemes-e komolyan venni a színész szavait. Illetve, hogy spoileres nyilatkozatról van-e szó. Ha utóbbi eset áll fenn, akkor izgalmas lesz látni, hogyan ocsúdnak fel a szereplők A Fal összeomlása utáni sokkból, illetve mi lesz Havas Jon és Dany friss kapcsolatának közvelen következménye. A sztár arról is beszélt, hogy komoly fordulatokra számíthatunk az utolsó 6 részben, mely 2019 első felében érkezik. Nikolaj Coster-Waldau pedig nagyon büszke arra, amit az HBO-val közösen összehozott a stáb. (Fotó: HBO)

Jövő héten véget ér az RTL Klub egyik nagy műsora

Írta: AJ | 2018. október 20. 10:00
Szeptember 2-án indult az RTL Klub vadonatúj nagyszabású showműsora, a Szenzációs Négyes. A saját fejlesztésű produkcióban sztárokból álló négytagú csapatok versenyeznek egymással többféle műfajban. Az ismert emberek kapnak olyan feladatokat, melyekben otthonosan mozognak, és persze olyanokat is, melyekben ezelőtt még nem tették magukat próbára. A show házigazdája Istenes Bence, a zsűri Ráskó Eszter, Alföldi Róbert és Ganxsta Zolee alkotja. A műsorból már kiesett az 50pluszos csapat, legutóbb pedig a 40pluszosok búcsúztak, így a 20 és 30 évesek jutottak a csapatdöntőbe.
A Szenzációs Négyes már az első részével nagyon gyenge nézettségi eredményeket produkált, azóta is folyamatosan csökkennek a számai. A műsor rég nem látott bukás az RTL Klubon, ugyanis katasztrofálisan teljesít a kereskedelmi célcsoportban. A Szenzációs Négyes kilenc hét után jövő héten véget ér, és az október 28-án 18:55-kor kezdődő fináléból kiderül, melyik csapat lesz a győztes. A rá következő hetekben, november 4-én és 11-én az X-Faktor Tábora és Mentor háza lesz látható vasárnaponként az RTL Klubon. (Fotó: RTL Klub)

A TV2-nél kap új műsort az RTL Klub egykori műsorvezető párosa

Írta: AJ | 2018. október 19. 23:29
A magyar televíziózás egykoron talán legnépszerűbb gasztronómiai műsora, a Receptklub többek között két házigazdájának, Kaszás Gézának és Kovács Lázárnak köszönhette sikereit. Az RTL Klubon 1998 februárjában indult produkció első műsorvezetői azonban nem ők voltak, hanem Balázs Péter színművész és fia álltak a pult mögött. Őket váltotta egy évvel később Horváth Rozi fűszerész és Kaszás Géza. A jól ismert páros azonban csak 2000 márciusában állt össze, akkor csatlakozott az RTL Klub produkciójához Kovács Lázár, a fiatal konyhafőnök.
A Kaszás-Kovács páros nyolc éven keresztül, 2008 októberéig szórakoztatta a nézőket. Tíz évvel azután, hogy Kovács Lázár kiszállt az azóta már véget ért Receptklubból, idén egy vadonatúj produkcióban újra összeáll az egykor népszerű műsorvezető páros. A TV2 Csoporthoz tartozó gasztrocsatornán, a LiChi TV-n indul október 22-én a Lázár és Géza - A retro konyhasó. A minden hétköznap 21 órakor jelentkező műsorban a nézők egyszerű és praktikus ötleteket láthatnak majd a jól ismert és kedvelt ételek elkészítéséhez és újragondolásához. „Elég sok évet kihagytunk, ami a közös munkát illeti, de úgy álltunk a kamerák elé, mintha sosem lett volna szünet. Gézával a barátságunk mit sem változott, a hangulat a régi, az biztos, hogy unatkozni nem fognak a nézők. Egyszerű, praktikus ötletekkel, a mai életritmusra szabva, gyorsan elkészíthető ételekkel készültünk, amelyeket mindenki szeret" - mesélte a műsorról Kovács Lázár. "Nagyon jó a csapat, vidám hangulatban telnek a forgatások. A jókedv remélem, a nézőkre is átragad majd. Persze a poénok mellett igyekszünk minél több hasznos információt, tanácsot beleszorítani egy-egy adásba, hogy a nézők minél finomabb ételeket készíthessenek" - tette hozzá Kaszás Géza.

Híres filmsztár lehet a Trónok harca testvérsorozatának első igazolása

Írta: RaulReal | 2018. október 19. 19:25
Egy aránylag ismeretlen újság, a Recapped az elmúlt hetekben mindenkit meglepett, ugyanis eltalálták, kik lesznek a The Witcher sorozat főszereplői és még a Hollywood Reporter exkluzív cikke előtt lehozták. A lap napokkal beelőzött mindenkit és megírták, hogy Andrzej Sapkowski regényeinek Netflixes adaptációjában Anya Chalotra lesz Yennefer, a varázslónő, Millie Brady pedig a száműzött Renfri hercegnő bőrébe bújik. A Recapped most újabb érdekességet tett közzé, forrásaik szerint híres filmsztár a Trónok harca testvérsorozatának első igazolása.
Az első befutó az amerikai lap szerint Naomi Watts lehet, az 50 éves színésznő drámai szerepekben érzi magát a legjobban. Látható volt 2017-ben a Netflix-féle Gypsyben, a Twin Peaksben, de korábban a 21 grammban, a Birdmanben és a King Kongban is emlékezetes alakítást nyújtott. Azt egyelőre nem tudni, hogy kit játszhat majd Naomi Watts a Trónok harca spinoffban, ha valósnak bizonyul a hír. A sorozat története több ezer évvel az anyaszéria előtt fog zajlani, a Hősök korában, ahogy korábban megírtuk. A produkció készítője Jane Goldman lesz, de George R. R. Martin is részt vesz a testvérsorozat megalkotásában.

Több napos maraton lesz az RTL Klub egyik legnézettebb korábbi sorozatából

Írta: Agent | 2018. október 19. 10:00
A mentalista 2015 februárjában ért véget Amerikában és nem kevesebb mint 151 epizódot élt meg. Ugyan az utolsó évadokra csökkent a nézettsége, de így is bőven 10 millió feletti átlagnézettséget produkált. Itthon hosszú éveken át az RTL Klub egyik vezető amerikai sorozata volt, míg végül 2016. április 5-én idehaza is adásba került a széria befejező része. A produkciót akkor Kolosi Péterrel ebben a cikkben búcsúztattuk. A Coolon és a VIASAT3-on azóta is folyamatosan fut a sorozat ismétlése, de a hosszú hétvége alkalmából az előbbi csatorna hatalmas maratonnal is jelentkezik.
A jövő hét elején két és fél nap alatt újra leadják A mentalista teljes 3. évadát. Október 22-én, hétfőn 9:00-kor indul a maraton és 17:25-kor indul az aznapi utolsó, 3x11-es epizód. Kedden 9-kor a 3x12-vel folytatják és a 3x21-es rész 17:20-kor kerül majd képernyőre. Az évadból kimaradó három részt pedig október 23-én éjszaka (24-én hajnalban) 1:40 és 5 óra között adják le. Így aki a hosszú hétvégéjének második felét szívesen töltené Patrick Jane és Teresa Lisbon társaságában, az a Coolon megteheti.

Megint azonnali műsorváltozás a TV2-n

Írta: KTL | 2018. október 19. 06:45
Október 16-án, kedden késő este az APB - A milliárdos körzet 1x02-es epizódjának kellett volna képernyőre kerülnie a TV2-n, de egy azonnali, előre nem közölt műsorváltozás után az NCIS 15x02-es része volt látható. Még aznap megkerestük a csatornát, hogy mi az oka a változásnak, de azóta sem kaptunk választ. Csütörtök este az egyik olvasónk jelezte, hogy újabb műsorváltozás történt a TV2-n és az NCIS új epizódja helyett az APB - A milliárdos körzet kedden le nem vetített, 1x02-es része került adásba.
Ezek szerint egyszerűen megcserélték a két sorozat vetítési napját, de hogy miért, az továbbra se tudni. Látszik, hogy a TV2 Csoport azzal, hogy szinten minden nap sugároz éjfél előtt vásárolt sorozatot, próbálja ezeket visszavezetni a főcsatornájára, ami mindenképpen jó hír. Azzal viszont, hogy részenként cserélgeti bizonyos sorozatok vetítési napját és ezt el is titkolják a sajtó elől, csak azt fogják elérni, hogy aki nézni is akarja ezeket a produkciókat, az se fogja tudni, hogy épp mikor kapcsoljon a TV2-re. A nézők összezavarását pedig tovább segíti, hogy jövő hétre a tévéműsorban az NCIS megint csütörtökre van jelölve, de ezek után ki tudja mikor adják majd le.

Extra hosszú Barátok közt lesz jövő héten az RTL Klubon

Írta: AJ | 2018. október 18. 20:59
Október 26-án lesz húsz éve, hogy elindult a Barátok közt. A Berényi család életét bemutató sorozat a jubileum alkalmából különleges epizódokkal készül, és várhatóan több, korábbi fontos szereplő is újra feltűnik majd a Mátyás király téren. Az elmúlt hetekben derült ki, hogy visszatér Ábrahám Edit és Fodor Zsóka is megjelenik, így rájuk vélhetően a születésnapi részekben számíthatunk. Ezen felül a szokásos kettő helyett egymás után négy epizódot láthatnak majd a nézők 26-án a produkcióból.
A sorozat a megszokott időpontban, 20:20-kor kezdődik majd jövő hét pénteken, azonban nem 21 órakor, hanem több mint fél órával később ér véget. A dupla hosszú Barátok közt miatt október 26-án este módosulnak a széria után látható produkciók kezdési időpontjai az RTL Klubon. Az Éjjel-Nappal Budapest 21:00 helyett 21:35-től, a Showder Klub pedig 22:15 helyett 22:50-től lesz látható. A Barátok közt stábja a születésnap előtti este, október 25-én ünnepel. A jubileum alkalmából a sorozathoz kapcsolódó extra anyagokkal készülünk a SorozatWikin! (Fotó: RTL Klub)

Trónok harca kvíz: Mennyire emlékszel Hodor halálára?

Írta: RaulReal | 2018. október 18. 19:46
A Trónok harcában egy karakter sincs biztonságban, a produkció 6. évadában pedig brutális módon távozott a közönség egyik kedvence, Hodor is. A nagytermetű karakter éveket töltött azzal, hogy Bran Starkot hurcolta és ezzel segített a fiatal fiúnak a mozgásban, kettejük kapcsolata azonban tragikus véget ért. Legújabb kvízsorozatunkban népszerű szereplők halálával foglalkozunk. Legutóbb az Éjjeli Őrség kapitánya, a rejtőzködő Targaryen, Havas Jon került terítékre. Most Hodor utolsó perceiről és kiírásának körülményeiről kérdezünk titeket. Kommentben várjuk, hogy 10-ből hány választ sikerült eltalálnotok! A kvíz a tovább mögött található!

A Barátok közt újabb főszereplője szenvedett komoly sérülést

Írta: AJ | 2018. október 18. 07:30
Október elején érkezett a hír, hogy az idén 20 éves Barátok közt egyik legrégebbi szereplőjét, a Dr. Balogh Nórát alakító Varga Izabella súlyos égési sérüléseket szenvedett. Nem sokkal ezután az is kiderült, hogy nagy valószínűséggel a sérülés megjelenik a sorozatban, emiatt pedig át kell írni a forgatókönyveket. Varga Izabella után a napokban a sorozat egyik másik főszereplőjét, Kiss Péter Balázst is baleset érte, melynek során komoly sérülést szenvedett.
Kiss Péter Balázs 2012 óta látható a Barátok köztben, ő vette át Barna Zsombortól Júlia fiának, Illés Peti szerepét. A színész közösségi oldalán tudatta a rajongókkal, hogy elszakadt a keresztszalag a lábában, ami miatt egy műtét és több hónapos rehabilitáció vár rá: "Sajnos igaz a hír. Pár nappal ezelőtt a Magyar Művész Válogatott edzésén egy félresikerült lépésnek köszönhetően elszakadt a jobb lábamban az elülső keresztszalagom. Ez azt jelenti, hogy most egy hosszú, több hónapos út elé nézek, ami egy műtéten, egy alapos rehabilitáción és rengeteg pihenésen keresztül vezet majd, a teljes gyógyuláshoz. Köszönöm azt a sok jókívánságot és kedves üzenetet, amiket tőletek kaptam. Igyekszem minél hamarabb meggyógyulni és újra 100%-on pörögni" - írta Instagram-posztjában a színész. Azt egyelőre nem tudni, ezt az újabb sérülést is beleírják-e a Barátok közt történetébe, valamint mennyire befolyásolja majd a forgatási munkákat.

Fontos fejlemény a Trónok harca egyik új vetélytársával kapcsolatban

Írta: RaulReal | 2018. október 17. 18:30
A Netflix Magyarországon forgatja a Trónok harca új kihívójának tartott The Witchert, mely regényadaptáció lesz, a forrásanyagból készített videojátékok milliós példányszámban keltek el. A produkciónak most már egyre teljesebb a szereplőgárdája, hiszen pár napja bejelentették, hogy Freya Allen Cirit fogja alakítani, míg Anya Chalotra az elbűvölő Yennefert kelti életre. A Netflix úgy nyilatkozott, hogy amint teljessé válik a széria stábja, meg is kezdik a felvételeket, melyeknek egyik helyszíne hazánk lesz.
A The Witcher főszereplője Henry Cavill lesz, aki a mutáns démonvadász Geralt bőrébe bújik. A korábbi Superman Magyarországból posztolt videót az Instagramon, így hamarosan meg is kezdődhetnek a munkálatok. Mint ismeretes, a produkció eredetileg 2020-ban mutatkozott volna be az online videotékán, de a premiert egy évvel előrébb hozták, szóval igyekeznie kell a stábnak a felvétellel. A következő években a fantasy rajongóknak nagyon jó dolguk lesz, jön az Amazonra A Gyűrűk Ura, az HBO hamarosan a Trónok harca első spinoffján kezd el dolgozni, de a The Witcher és Az Idő Kereke is bizakodásra adhat okot.