.

Esténként lesz látható nyáron az RTL Klub új török sorozata

Írta: KTL | 2019. május 28. 10:46
Nyáron a legtöbb csatorna ismétléseket szokott adni hétköznap esténként. Az RTL Klub viszont a Fókusz, Barátok közt, Éjjel-Nappal Budapest hármassal 9-ig, negyed 10-ig mindig új tartalmat tűzött képernyőre. Februárban azonban átkerült a Budapest az RTLII-re, így idáig nagy kérdés volt, idén mivel készül a csatorna. A Konyhafőnök új évada június 7-én ér véget, úgy néz ki, azonban kora esténként most sem ismétlésekkel várja majd a nézőket az RTL Klub. Június 10-én Megtörve címmel egy vadonatúj török sorozatot indít az RTL Klub - tudta meg a SorozatWiki. A széria hétköznaponként 19:35-kor lesz látható. A török sorozatok az RTL Klubon általában délutánonként szoktak képernyőre kerülni, este hetente jelentkező több éve nem indult, napi pedig még sosem. A hazájában Carpisma címmel futó széria viszont eltér a szokásos török stílustól és megszokott szerelmi szálak mellett sokkal több az akciójelenet, így érdekesebb lehet a nagyközönség számára is.
A Megtörve alapja az itthon 2005-ben bemutatott Ütközések című Oscar-díjas német-amerikai film. A széria Törökországban 2018 őszén indult, így elég frissnek számít. Csak egy évad készült belőle, a befejező része hazájában pont a héten kerül képernyőre. Az új akciósorozatban a drámai események és a krimis történeti elemek is hangsúlyt kapnak. A főszereplője Kadir, egy munkamániás rendőr, aki egy terrorista támadásban elveszíti feleségét és lányát. A tragédiát nem tudja feldolgozni, ezért úgy dönt, véget vet az életének. Az autóbalesetben azonban nem hal meg, sőt, nem csak saját, de másik három ember életét is megváltoztatja a szándékos ütközéssel. A sorozat főszereplője Kivanc Tatlitug hazai nézők először az Ezel - Bosszú mindhalálig című szériában láthatták, mely az RTL Klubon és a Coolon volt látható korábban. Az elmúlt években több más Magyarországon is bemutatott török sorozat főszereplője volt. Rajta kívül Elcin Sangu (Szerelemben, háborúban), Melisa Asli Pamuk (Végtelen szerelem), Erkan Can (Piszkos pénz, tiszta szerelem), Alperen Duymaz és Hakan Kurtas is látható lesz az új különleges török produkcióban.

Egy fontos románcot kivágtak a Trónok harca 8. évadából

Írta: RaulReal | 2019. május 27. 20:51
Sok rajongó szerette volna együtt látni Brienne és Tormund fura kettősét, a karakterek azonban még a Trónok harca 8.évadában sem jöttek össze. A lovagnő végül inkább Jaime-t választotta, kettejük kapcsolatát viszont röviddé tette, hogy a Lannister férfi visszatért Királyvárba. Kristofer Hivju, aki Tormundot alakította a sorozatban, most érdekes kulisszatitkot árult el, több olyan jelenetet is kivágtak az utolsó szezonból, amely rá és Brienne-re összpontosított volna.
"Szomorú vagyok, mert több olyan snitt a vágóasztalon végezte, amely érdekes megvilágításba helyezte volna Tormund és Brienne kapcsolatát. A készítők azonban kivágták ezeket, mert túlságosan elnyújtották volna az utolsó évad játékidejét. Az utolsó részben lett volna egy monológom, amit Brienne-nek adok elő, ezt főleg improvizáltam. Úgy tűnik, hogy a nézők nem fogják már látni, pedig igazán vicces jelenet volt" - árulta el Hivju, aki mellékszereplőből igazi közönségkedvenccé nőtte ki magát a Trónok harcában. (Fotó: HBO)

21. heti nézettség - Ismét az élen A mi kis falunk

Írta: KTL | 2019. május 27. 19:22
A 20. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 21. héten (május 20. - május 26.) az RTL Híradó 18-49-ben hétből hétszer is legyőzte a Tényeket, míg a teljes lakosság körében a TV2 hírműsora ötször is győzni tudott. Este a Bezár a Bazár ismét javított az előző heti szép eredményein. Tilla és Majka műsora a Fókusszal nem bír - négyszer kikapott tőle - az RTL gasztro műsorát viszont minden nap megelőzte a közös sávjukban. A fiatalok körében a múlt hét harmadik legnézettebb műsora lett. A Konyhafőnök is jó számokat produkált és 18-49-ben a toplista második helyén végzett. Mint említettük, a bazártól rendre kikap, viszont Stohl András kvízét mindig megveri.
A Bank továbbra is gyenge eredményeket szállít. A múlt héten egyik nap sem tudta elérni a TV2 esti (19-23 óra) közönségarányát és minden nap kikapott a Mátyás király tér életét bemutató sorozattól is. A Barátok közt feléledt és kikerült a több hete tartó mélypontból. Csak pénteken hozott gyenge számokat, de kedden, szerdán, csütörtökön is jól ment és a hatodik legjobban teljesítő műsor volt a héten fiatalok körében. A Pénzt vagy éveket! most is közepes adatokat produkált és péntek kivételével minden nap kikapott a konkurens műsoroktól. Hétfőn késő este a Főnök inkognitóban kikerült a hétről-hétre tartó nézettségcsökkenésből és közepes számokat hozott. Kedden a Magnum, csütörtökön pedig a Gyertek át! is közepes számokat szállított. Szerdán a Toplista elég meglepően sok néző ült le. Pénteken viszont a Doktor Murphy katasztrofális eredményeket hozott és még Kasza Tibor vetélkedőjének ismétlésétől is kikapott.

A megszokottnál rövidebb évaddal tér vissza a Netflix népszerű sorozata

Írta: RaulReal | 2019. május 26. 20:48
Mióta a Netflix 2014 után átvette napjaink egyik legjobb sci-fi sorozatának, a Black Mirrornak a sugárzását a brit Channel 4-tól, az online streaming szolgáltatás 6 részes évadokat adott ki mindig. Pár hónapja egy interaktív filmmel jelentkezett Charlie Brooker alkotása, a legújabb 5. szezon premierjére azonban már 2017 decembere óta várunk. A rajongóknak jó hír, hogy június 5-én jön a Black Mirror következő etapja, de a megszokottnál rövidebb lesz. Mindössze 3 részt kapunk ezúttal.
A Black Mirror páratlanul hívja fel a figyelmet arra, hogy a modern technológiai vívmányok milyen veszélyeket és rémes jövőképeket rejthetnek magukban. A következő etap a megszokott, komor hangulat mellett több ismert sztárt is felvonultat, így Anthony Mackie (Bosszúállók), Miley Cyrus és Andrew Scott (Sherlock, Fleabag) is feltűnnek majd a sorozatban. A Black Mirror 5. évadáról eddig keveset tudni, annyi azonban kiderült már, hogy a jól ismert Black Museumban játszódnak majd a történések.

5 csatorna is választási különkiadással készül a ma estére

Írta: KTL | 2019. május 26. 16:28
Magyarországon ma tartják az európai választásokat és sok más országban is vasárnap zárul a szavazás. Van olyan ország viszont, ahol a szavazókörök csak 23 órakor zárulnak, így azelőtt nem lehet nyilvánosságra hozni semmilyen rész vagy végeredményt. Ennek ellenére a hazai hírtelevíziók és a TV2 is már jóval este 11 előtt elkezdi a választási műsorát. Nézzük, melyik csatorna mikor ad különkiadásokat és ez hogyan érinti a két legnagyobb országos csatorna műsorrendjét.
Az RTL Klubon lesz a legkevesebb változás a megszokott vasárnapi műsorrendben. 19 óra után az aznap esti első és második filmet is képernyőre tűzik és csak a kora éjszakai film marad el. Emiatt nem is 23 órakor, csak 23:20-kor indul RTL Híradó különkiadás – Európa választ és a tervek szerint már éjfélkor véget is ér. A házigazda Rábai Balázs lesz. A TV2 szintén leadja a vasárnap esti első filmjét, viszont utána már különkiadással jelentkeznek. 21:30-kor kezdődik az Európa választ, mely a tervek szerint 3 órán keresztül tart majd, a műsorvezető pedig Palik László lesz. Az M1-en lehet a leghosszabb egybefüggő különkiadás. 18:30-kor kezdődik a Európai parlamenti választás című műsor és a tervek szerint hajnali 2-ig tart majd. Az ATV-n ugyan ennél előbb, már 17:55-kor indul a Európa választ című különkiadás, viszont többször is hosszabban megszakítják majd. A tévéműsor szerint 19 órakor a Heti Napló Sváby Andrással másfél órán keresztül jelentkezik majd és több 10-15 perces általános híradó is lemegy majd a választási műsor közben. A Hír TV-n 19:00-kor kezdődik majd a választási műsor, EP-választás címmel. A különkiadás a tervek szerint 4 óra hosszan lesz képernyőn, így éjfélig tart majd.

Kétórás dokumentumfilmmel búcsúzik a Trónok harca (videó)

Írta: RaulReal | 2019. május 25. 21:32
Jeanie Finlay egy éven keresztül kísérte figyelemmel, hogyan forgatják a Trónok harca eddigi legnagyobb szabású évadát. A stáb mindent beleadott ebbe az utolsó 6 részbe, a deresi csatát 55 éjszakán keresztül készítették, ahol ájulás és zord időjárási körülmények nehezítették a munkálatokat. Az HBO-n és az HBO GO-n május 26-án debütál a Game of Thrones: The Last Watch című kétórás dokumentumfilm, amely bemutatja, milyen egy fiktív középkori világot megalkotni és attól búcsút venni sok évvel később.

Új orvosos sorozat indul az egyik magyar csatornán

Írta: RaulReal | 2019. május 25. 15:19
A német orvosos sorozatok általában megtalálják az útjukat a magyar képernyőkre, így A hegyi doktor, a Naphegy klinika és a Kisvárosi doktor után újabb hasonló produkció érkezik az egyik hazai csatornára. A TV4 június 9-én, 19:50-kor mutatja be a Trópusi doktornő (Die Inselärtzin) első évadát, amely minden vasárnap lesz látható új részekkel - írja a Műsorvízió. A széria egészen frissnek számít, hiszen Németországban 2018-ban mutatkozott be a Das Erste műsorán.
A Trópusi doktornő főszereplője Filipa Wagner, aki elkövet egy súlyos orvosi műhibát, emiatt pedig a trópusokra költözik és ott vállal munkát. A nő egy szálloda doktornője lesz, de megérkezése után rögtön egy tisztítószert ivott dolgozó életét kell megmentenie. A helyzet tovább bonyolódik, amikor a férfi gyerekéről kiderül, hogy vesebeteg, a családnak pedig nincs pénze a kezelésére. A Trópusi doktornő első évada négy, másfél órás részből áll.

Sophie Turner kiakadt a Trónok harca rajongók petíciója miatt

Írta: RaulReal | 2019. május 24. 20:42
Az HBO legsikeresebb sorozata, a Trónok harca pár napja örökre elbúcsúzott a képernyőktől, a rajongók egy része azonban közel sincs kibékülve a látottakkal. Egy Dylan D. nevű néző elindított egy petíciót, melyben most már több, mint másfél millióan követelik, hogy hozzáértő írókkal forgassák újra a produkció utolsó etapját. A kezdeményezés a Trónok harca sztárjaihoz is elért, akik közül a Sansa Starkot alakító Sophie Turner felháborodottan nyilatkozott a petícióról.
"Az embereknek mindig van egy elképzelésük arról, hogy miképp kellene befejeződnie a kedvenc sorozatuknak. Ha a valóság ennek nem felel meg, azonnal lázadozni kezdenek. Óriási tiszteletlenség ez a petíció a stábbal, az írókkal és az összes készítővel szemben. Az elmúlt 10 évben rengeteg erőfeszítésébe került a Trónok harca csapatának elkészíteni a sorozatot és az utolsó 6 rész forgatása is 11 hónapot vett igénybe. Előfordult, hogy több, mint 55 éjszakán keresztül dolgoztunk, a hidegben és a sárban. Felháborító, hogy vannak, akik így reagálnak a fináléra!" - mondta el a színésznő a New York Timesnak. Habár a Trónok harcában nem láthatjuk már, Sophie Turner hamarosan a mozivásznakon tér vissza, hiszen a mutánsos X-Men: Sötét Főnix főszereplője lesz. A szuperhősös produkció június 6-án debütál Magyarországon. (Fotó: HBO)

Lehet, hogy mégse tér vissza a The Walking Dead korábbi főszereplőnője

Írta: RaulReal | 2019. május 24. 15:07
Május közepén számoltunk be arról, hogy az ABC a nézők felháborodása közepette elkaszálta a Whiskey Cavalier című sorozatot - melyben egy FBI és egy CIA ügynök fog össze a rosszfiúk ellen. A 12 részes produkció volt az oka annak, hogy a The Walking Dead Maggie-jét alakító Lauren Cohan (a képen középen) távozott az AMC produkciójától. A Whiskey Cavalier befejezése megnyithatta volna az utat a sztár előtt, hogy visszatérjen a posztapokaliptikus világba, de lehet, hogy mégse lesz semmi az egészből.
Amerikai sajtóértesülések szerint ugyanis az ABC-nél azon tanakodnak, hogy mégis berendelik a Whiskey Cavalier folytatását. Az országos amerikai csatorna egyik munkatársa a TV Line oldalának úgy nyilatkozott, hogy még a héten döntés születhet az akcióvígjáték kapcsán. A széria azért kapott kaszát, mert az elvárásokhoz képest gyenge nézettségi adatokat szállított. Amennyiben Lauren Cohan visszatérése előtt tényleg megnyílik az út és a Whiskey Cavalier nem kap második esélyt, nagy esély van rá, hogy Maggie-t egy önálló The Walking Dead testvérsorozatban vagy az anyaszéria 10. évadában látjuk újra.

Kiderült, hogy kap-e saját sorozatot Arya Stark a Trónok harca után

Írta: RaulReal | 2019. május 23. 21:20
Magyar idő szerint május 20-án hajnalban befejeződött napjaink legfontosabb tévésorozata, a Trónok harca. A produkció végén a Starkok rajongói örülhettek legjobban, hiszen Sansa Észak királynője lett, Bran Westeros ura, Arya pedig elindult a kontinenstől nyugatra, felfedezni a világot. A találgatások egyből megindultak, sokan felvetették, hogy Arya Stark igazán kaphatna egy önálló sorozatot, amely az utazásairól szól.
Casey Bloys, az HBO programigazgatója nemrég reagált is az ötletre. "Sajnos rossz hírrel kell szolgálnom, Arya nem fog spinoffot kapni. David Benioff és D. B. Weiss a Trónok harca 8 évada alatt egy önálló, kiforrott világot alkotott, amelyet nem szeretnénk bolygatni. George R. R. Martin univerzuma elég nagy ahhoz, hogy az előzményszériák Westeros eddig ismeretlen oldalát mutassák be. Ezért nem kap majd folytatást, vagy direkt spinoffot a Trónok harca a közeljövőben!" - árulta el a szakember. A Trónok harca előzményének pilotja 5 ezer évvel az anyasorozat előtt játszódik majd, jelenleg Bloodmoon munkacímre hallgat és a legújabb hírek szerint az Erdő Gyermekeiről fog szólni. (Fotó: HBO)

3 rész alatt közönségkedvenc sorozat lett a Csernobil

Írta: RaulReal | 2019. május 23. 19:06
A Csernobil című 5 részes minisorozat május 6-án mutatkozott be az HBO-n és az HBO GO-n. A produkció az 1986-os, csernobili atomkatasztrófát dolgozza fel, a 4-es reaktor felrobbanását és annak következményeit. Már a pilot epizódban láthattuk, ahogy a hős tűzoltók, az értetlen tudósok és a simlis politikusok hozzáálltak a tragédiához, kritikánkban sokszínűsége és drámaisága miatt is dicsértük a Csernobilt.
Úgy tűnik, a közönségnek is tetszenek az eddig látottak, hiszen az IMDb-n a Csernobil jelenleg 9.6-os értékelésen áll - ezzel megelőzve a Breaking Badet és a Trónok harcát - az HBO GO-n pedig 4,9-et kapott a nézőktől a maximális 5 pontból. A széria első három része kötelező néznivaló, Jared Harris és Emily Watson kiváló alakításai pedig könnyen tévés díjakat hozhatnak a színészeknek. A Csernobilnak az évadzáró után elvileg nem lesz folytatása, bár örvendetes lenne, ha az HBO és a Sky koprodukciója antológiává nőné ki magát. Hiánypótló lenne egy olyan sorozat, amely a történelem legdurvább katasztrófáit vagy atomkatasztrófáit dolgozza fel. A Csernobil első része az HBO GO-n már szinkronnal is elérhető. (Fotó: HBO)

Fél év szünet után új évaddal tér vissza az Anikó show

Írta: KTL | 2019. május 23. 07:11
Az Anikó show második évada tavaly december 17-én ért véget az RTL Goldon. A talkshow ezek után szünetre vonult és másnaptól az említett 114 adásból álló szezont kezdték el ismételni a csatornán. A hosszabb pihenőnek azonban hamarosan vége, a nyáron új részekkel folytatódik a produkció. Az Anikó show 3. évada június 3-ától minden hétköznap 17 órakor jelentkezik majd az RTL Goldon.
Az új etap a korábban megszokott stílusban készül, de lesz egy kisebb újdonság a műsorban. Az RTL Magyarország közlése szerint Nádai Anikó továbbra is főként civil vendégekkel beszélget hétköznapi és kevésbé hétköznapi témákról, ám az új évadban több tematikus adás is készül majd ismert emberek részvételével. Azt, hogy ezúttal meddig lesz képernyőn az Anikó show új évada, még nem tudni. (Fotó: RTL Gold)