.

Fontos mérföldkőhöz értek el a Trónok harca előzménysorozatának munkálatai

Írta: RaulReal | 2019. július 26. 20:37
Májusban kezdték el a Bloodmoon munkacímre hallgató Trónok harca előzménysorozat forgatását Belfastban, amelyet Jane Goldman és George R. R. Martin felügyelnek. A produkcióból egyelőre csak a pilot epizódot rendelte be az HBO, amelynek forgatása Casey Bloys, a csatorna elnökének nyilatkozata alapján a napokban befejeződött. Az alkotók jelenleg is a vágószobában dolgoznak, ezt követően kerülhet tesztközönség elé a leforgatott rész.
A tűz és jég dala írója, Martin nemrég 5 érdekességet is elárult a produkcióról, amelyben nem csak a Starkok és a rémfarkasok, de a Mások is felbukkanhatnak, ha képernyőre kerül. A Bloodmoon több ezer évvel az anyasorozat előtt fog játszódni, egy olyan világban, ahol nem 7, hanem több száz kicsinyes királyság alkotta Westerost. A Bloodmoon egyik főszereplője Naomi Watts, aki biztosította a Trónok harca rajongókat, hogy a spinoff sem okoz majd csalódást a közönségnek. (Fotó: HBO)

Kiderült, hogy távozik-e Szőke Zoltán a Barátok köztből

Írta: RaulReal | 2019. július 26. 11:38
Idén májusban merült fel először, hogy távozhat a Barátok közt egyik főszereplője, a sorozatban az első rész óta látható Szőke Zoltán. Sokan az RTL Klub produkcióját Berényi Miklóssal azonosítják, aki a Berényi Kft. főnökeként a történet megkerülhetetlen alakja. A Blikk cikke szerint a pletykák beigazolódtak és a Barátok közt sztárja elbúcsúzott kollégáitól. Szőke Zoltán leforgatta utolsó jelenetét és 21 év után távozik a produkciótól. A híresség korábban már beszélt arról, hogy nem elégedett a sorozatban betöltött szerepével, Miklós személyisége tőle nagyon messze áll, emiatt ki akar lépni.
Berényi Miklós az elmúlt években számos nehéz helyzetet túlélt, többek között tetőről esett le, megküzdött a rákkal és még le is lőtték. A Blikk arról ír, hogy hosszú heteken keresztül vezetik majd fel a Barátok közt főszereplőjének távozását, amelyre október körül, a sorozat születésnapján lehet számítani. Vélhetően Szőke Zoltán karakterét nem nyírják ki, azonban már a mai, péntek esti részben elkezdik a távozás felvezetését. Az epizód nem csak ezért lesz különleges, egy fontos szereplőt ugyanis lecserélnek benne és egy régen látott alak is visszatér a Mátyás király térre.

Hol látható még Paul Ritter a Csernobilon kívül?

Írta: RaulReal | 2019. július 26. 11:03
A Csernobil első évadában Paul Ritter különösen remekül alakított, ezzel pedig megmutatta a világnak, nem érdemes egyetlen színészt sem beskatulyázni. Az 1966-ban született angol híresség legtöbb szerepében inkább jófiúk, vagy jószándékú balfékek bőrébe bújt. Az HBO és a Sky koprodukciójában azonban láthattuk, megy neki a gonoszkodás is. A történet antihőse Anatoly Dyatlov volt, aki a valóságban is rászolgált a börtönbüntetésre. Ritter pedig alakításával remekül bemutatta, miért.
A színész filmjeiben legtöbbször mellékszerepeket kapott, így a 2007-es Hannibal ébredésében és a 2009-es Harry Potter és a félvér hercegben is olyan figurákat alakított, akikre valószínűleg csak a legnagyobb rajongók emlékeznek. Paul Ritter a legtöbbeknek egy brit szitkomból, a Friday Night Dinnerből lehet ismerős. Ebben egy zsidó család gyűlik össze minden péntek este (apa, anya és a felnőtt gyerekek), hogy megvitassák, mi történt velük éppen a héten. A Channel4 rendkívül sikeres produkciójában a Csernobil sztárja a kelekótya apukát játssza, a csatorna a Friday Night Dinner 6. évadát is berendelte, amely 2020-ban érkezik. Paul Ritter pályafutása során főleg tévésorozatokban kapott fontosabb szerepeket. A 2010 és 2012 között futott brit sci-fi széria, a Dirk Gently mellett a színész feltűnt a Philip K. Dick írásain alapuló Electric Dreams című antológia egyik epizódjában is. Futólag a britek egyik kedvenc szerelmi vígjátékában, a Lovesickben is látható volt Ritter. Jövőbeli projektjeit tekintve azonban nagy a homály, ugyanis a Friday Night Dinnerön kívül nem lehet tudni, hol lesz még látható a Csernobil sztárja. A cikksorozat korábbi írásai: Jared Harrisről (Valery Legasovot), Emily Watson (Ulana Khomyuk), Sam Troughton (Alexandr Akimov), Jessie Buckley (Lyudmila Ignatenko), Stellan Skarsgard (Boris Shcherbina).

7 év után lecserélik a Barátok közt egyik szereplőjét

Írta: KTL | 2019. július 26. 10:04
Két fontos esemény is lesz ma az RTL Klub minden hétköznap este 9-től képernyőre kerülő napi sorozatában. Lecserélik a Barátok közt egyik legtöbbet szerepelt gyerekszereplőjét. Az új színész pedig most lesz először látható. Ezen kívül visszatér a sorozat egyik olyan szereplője, aki nagyjából 10 éve volt fontos része a produkciónak és az elmúlt évtizedben csak nagyon kevésszer tűnt fel.
Mostantól Puha Kristóf helyett, Kiss Lénárd alakítja majd Illés Mátét a sorozatban - tudta meg a SorozatWiki a produkciótól. Juli fiának karakterénél nem ez lesz az első csere. Puha 2012-től alakította Mátét a Barátok köztben, de mivel a karakter a születésétől fogva a Mátyás király tér lakója, kiskorában számos szereplő formálta meg. "Nagyon köszönjük Puha Kristófnak, hogy az elmúlt 7 évben remekül alakította a kis Máté karakterét a sorozatban. Az elkövetkező időszakban azonban a történet szerint Juli fia belép a kamaszkorba, ezért egy olyan színészt kerestünk, aki idősebbnek néz ki" - indokolta a döntést Szabó Péter, a Barátok közt sajtófőnöke a SorozatWikinek. A Barátok közt majdnem 21 éve alatt már számos gyerekszereplőt cseréltek le, így valószínűleg a nézők ezt a változást is hamar megszokják majd.

Egy híres magyar színésznő is szerepelni fog a The Witcher sorozatban

Írta: RaulReal | 2019. július 25. 11:45
A Netflix egyik legjobban várt 2019-es premierje a The Witcher, mely a lengyel író Andrzej Sapkowski művein alapszik, a CD Projekt RED pedig világszerte népszerű videojátékos trilógiát készített belőle. A várhatóan decemberben bemutatkozó széria főszereplője Henry Cavill (Az Acélember) lesz, ő bújik Ríviai Geralt bőrébe, aki egy mutáns szörnyvadász. A középkort idéző világban a Trónok harcához hasonlóan sok politikai machináció, erotikus jelenetek, hatalmas szörnyek és komoly ütközetek várhatóak. A The Witcher első szezonja 8 részes lesz, a készítő Lauren Schmidt Hissrich, nemrég pedig kikerült az internetre a részben Magyarországon forgatott fantasy első trailere.
Az előzetes nem csak azért érdekes, mert a képi világ és a hangulat miatt erősen hajaz a Trónok harcára, hanem mert egy magyar színésznő is feltűnik benne. Trokán Nóra, akit a Kossuthkifli, a Kút, az Egynyári kaland és A Tanár 2. évadának nézői is jól ismerhetnek, egy driádot alakít majd a Netflix újdonságában. A karakter a The Witcher trailerében is felbukkan, a Cirit játszó Freya Allan társaságában. Az ígéretek szerint a produkció legfőképpen a felnőtt nézőket szólítja meg, így készülhetünk rá, hogy Geralt kalandjai nem finomkodnak és hozzák azt, amit a Vaják regények olvasói megszokhattak.

Itt a Westworld 3. évadának első rendes előzetese (magyar felirattal)

Írta: RaulReal | 2019. július 25. 10:20
A Westworld 2016 őszén mutatkozott be először az HBO műsorán, a sci-fi western pedig egy csapásra a nézők új kedvence lett. Az HBO sorozata felnőtteknek szóló kalandparkokat mutatott be és fontos filozófiai kérdéseket is feszegetett, amikor azt tárgyalta, mi a különbség ember és gép között. A produkció 2. szezonja Indiába és a szamurájok világába is elkalauzolt, a legújabb, a Comic-Conon bemutatott előzetes alapján pedig a 2020-ban érkező folytatásban Maeve (Thandie Newton) a 2. világháborúban találja magát. A Westworld következő évada nem csak ebből a szempontból lesz újító, hiszen Dolores (Evan Rachel Wood) elmerül az emberek futurisztikus világában és bemutatkozik a sorozatban Aaron Paul (Breaking Bad) is.

Hol látható még Stellan Skarsgard a Csernobilon kívül?

Írta: RaulReal | 2019. július 24. 13:30
Pályáját Svédországban kezdte meg az 1951-ben született Stellan Skarsgard, aki éveken keresztül helyi filmekben szerepelt. A Csernobil sztárja az HBO és a Sky 5 részes sorozatában azt a Boris Shcherbinát alakította, akit a produkció elején sokan nem szerettek, hiszen egy hithű szovjet pártkatonáról volt szó. Később azonban a karakter legalább akkora fejlődésen ment keresztül, mint Jaime Lannister a Trónok harcában. A most 68 éves Skarsgardra sokan emlékezhetnek az 1997-es Good Will Hunting című filmből, amely Oscar-díjat is nyert, de a színész pályája teli van emlékezetes darabokkal.
Stellan Skarsgard többször is forgatott a balhéiról híres Lars von Trier dán rendezővel, ez nem is véletlen, ilyen az, amikor két zseni egymásra talál. Csak az erős idegzetőeknek érdemes megnézniük ezeket a skandináv filmeket, hiszen a Dogville - A menedék és A nimfomániás is merész alkotások. Természetesen Stellan Skarsgardot Hollywood is felfedezte magának, olyan blockbusterekben fordult meg a sztár, mint A Karib-tenger kalózai második és harmadik része, ahol a közkedvelt "Bocskor Bill" Turner gúnyájába bújt. A színész karrierje során sokféle szerepben kipróbálta magát, a Magyarországon is nagy sikert aratott Mamma Mia! című musical mellett a misztikus Angyalok és démonokban, valamint több Marvel filmben is felbukkant. Hozzá kell tenni, hogy ezek a szuperhősös produkciók nem tartoznak a képregénygyár legjobb adaptációi közé, a Thor, a Thor: Sötét világ is olyan filmek, amelyeket csak a legnagyobb rajongók képesek másodszor is megnézni. Skarsgard a 2012-es Bosszúállókban is szerepelt, de olyan pici jelentősége volt, hogy ember legyen a talpán, aki emlékszik rá.

Nem lehet majd mindenhol nézni az RTL Klubot a Diginél

Írta: KTL | 2019. július 24. 12:30
Az RTL Klubot jelenleg a Digi előfizetői kvázi mindenhol elérhetik. Ha otthon vannak akkor kábelen vagy műholdon keresztül, ha viszont máshol tartozékodnak, akkor a Digi Online nevű platformon keresztül az interneten. Ez változhat meg hamarosan, ugyanis augusztus 21-től kikerül a Digi Online-ról az RTL Klub - vette észre a HVG. Módosítja a Digi az Általános Szerződési Feltételeit - áll a honlapon hétfőn közzétett dokumentumban. Ennek részeként augusztus 21-én törlik az online csatornalistából az RTL Klubot. Az ÁSZF H melléklete, amelyre a közlemény utal, a cég digitális szolgáltatását jelöli, amelyre külön előfizetni nem lehet, csak a tévé előfizetők számára érhető el - írja a hírportál.
A DIGI Online lényege, hogy minden DIGITV/DIGI/DIGI+ televíziós csomaggal és DIGI internetes szolgáltatással rendelkező előfizető a tévéadással egyidőben követheti a TV csatornákat számítógépén, laptopján, okostévéjén, illetve telefonján. Ebből az online, élőben nézhető csatorna-felhozatalból kerül ki majd az RTL Klub augusztus 21-től, míg az RTL más csatornái (pl.: RTLII, Cool) továbbra is nézhetők online. A HVG megkereste a Digit és RTL Magyarországot is. Utóbbi médiavállalat válaszában azt írta, disztribúciós partnerük multiscreen (több, pl. online felületen történő adás) szolgáltatására vonatkozó szerződése lejárt. "A szolgáltató számára ilyen esetben kötelező az előfizetők tájékoztatása, illetve az általános szerződési feltételek módosítása. Az RTL Magyarország csatornái digitális jogainak (mint pl. a multiscreen) értékesítését a CLT-UFA S.A. végzi az RTL Most keretében, a tárgyalások folyamatban vannak" - áll a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság válaszában. Az RTL Magyarország nyilatkozata alapján arra lehet következtetni, hogy azért nem lesz RTL Klub a továbbiakban a Digi online platformján, mert helyette egy vadonatúj szolgáltatásukat, az RTL Most prémium változatát, az RTL Most+ bekerülését szeretnék. Ez a szolgáltatás majd csak közvetlen valamilyen szolgáltatónál lévő előfizetés mellé lehet majd igénybe venni.

Stohl helyett Kasza vezeti a TV2 legújabb vetélkedőjét

Írta: KTL | 2019. július 24. 11:30
Májusban Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója a Media Hungaryn jelentette be, hogy megvásárolták a Catchpoint nevű game show-t. A hírről elsőként mi számoltunk be. Az itthon még nem látott vetélkedő Kapd el, ha tudsz! címen fog futni (nem elírás, tényleg így írják) és azt szintén lehetett már tudni, hogy A Piramis és A Bank után ennek is Stohl András lesz a műsorvezetője. Végül azonban mégsem Stohl lesz a produkció házigazdája.
A TV2 Csoport keddi közleménye tényként közli, hogy Kasza Tibor lesz a Kapd el, ha tudsz! házigazdája. Az anyag nem említi, hogy miért lett Stohl András lecserélve, így azt se tudni, hogy az ő kérése, vagy a médiavállalat döntött így. Az új game show forgatásai a napokban kezdődnek. A vetélkedőben 2 fős csapatok küzdenek meg egymással. A kérdések után a válaszlehetőségeket egy hatalmas LED-falra vetítik ki, az egyik játékosnak pedig a jó válasz alá kell állnia. Ha jól válaszolt az illető, akkor egy labda esik a fejére, melyet el kell kapnia. Ha rosszul válaszolt, de fizikailag közel van a jó válaszhoz, a leeső labdára pedig gyorsan tud reagálni, még mindig van esélye elkapni azt és így nem elbukni a pénznyereményt. A váltás okáról megkérdeztük a TV2 Csoport Sajtóosztályát, de a cikkünk megírásáig nem érkezett válasz.

Augusztus elején befejeződik a TV2 Madárka című sorozata

Írta: KTL | 2019. július 24. 10:35
Május közepén indult a Szulejmán sztárjának új török sorozata a TV2-n. A Madárka azóta minden hétköznap a Tények előtt egy-egy új résszel jelentkezik a csatornán. A múlt héten írtuk meg, hogy július 26-a, most péntektől egy furcsa műsorváltozás lesz a TV2-n. Innentől - annak ellenére, hogy a Madárka nem hoz jó nézettséget -, 15:40-től dupla epizóddal folytatják a török szériát. Most pedig kiderült, meddig tart még a produkció.
A Madárka évadzáró epizódja augusztus 9-én lesz látható a TV2-n. A produkcióból nem készült 2. szezon, így két hét múlva pénteken, búcsúzik a török sorozat a magyar nézőktől. Aznap 15:40-től először a 71. rész lesz látható, majd közel három hónap után, 16:45-től a 72. és egyben utolsó rész is képernyőre kerül. A Madárka végét érése nagyban érinti a csatorna késő délutánját, ugyanis közel két és fél órányi tartalmat kell majd pótolni. Azt, hogy pontosan mely produkciók és milyen időpontokban váltják majd a most futó sorozatot még nem tudni. A TV2 viszont elkezdett reklámozni egy török sorozat érkezését, melynek Anya (Anne) lesz a címe, így talán ez lehet az egyik amellyel pótolják majd a Madárkát.

29. heti nézettség - Döbbenetesen magas számokkal folytatódott A mi kis falunk ismétlése

Írta: KTL | 2019. július 24. 10:15
A 28. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 29. héten (július 14-21.) az RTL Híradó 18-49-ben ötször nyert a Tények ellen, míg a TV2 hírműsora a teljes lakosság körében ugyanennyiszer tudott győzni. A Bezár a bazár! ismétlése hétfőn és pénteken közepes, kedden jó, míg szerdán és csütörtökön gyenge számokat produkált. Tilla és Majka vetélkedője minden nap simán kikapott a falus sorozattal szemben és az RTL magazinműsora ellen is csak kedden tudott nyerni. Az említett Fókusz meglepő módon csak hétfőn hozott jól, kedden kifejezetten gyengén muzsikált, míg szerdán, csütörtökön és pénteken közepesen ment.
A hét első három napján A mi kis falunk 2. évadának ismétlései kerültek még képernyőre, míg csütörtöktől már a 3. szezonbeliek. A Pajakszeg lakóit bemutató produkció hétfőn, kedden és szerdán kiváló adatokat szállított. Arra lehetett számítani, hogy amikor elindul a 3. etap másodszori RTL Klubos sugárzása, akkor vagy stagnálni fog a széria nézettsége, vagy valamelyest csökkenni, ugyanis ezek az epizódok nem olyan régiek, az elmúlt egy évben vetítették őket először. Ennek ellenére, döbbenetes módon még az eddigieknél is jobban tarolt a sorozat. A mi kis falunk mindkét múlt heti, 3. évados ismétlése 20 százalék feletti közönségarányt ért el csütörtökön és pénteken, melyet még csak megközelíteni sem tudott egyetlen más produkció sem. Idén nyáron a falusi széria júniusi évadzárása óta semmilyen műsor nem tudott ilyen magas nézettséggel futni 18-49-ben.

Hol látható még Jessie Buckley a Csernobilon kívül?

Írta: RaulReal | 2019. július 21. 22:16
A Csernobil egyik legemlékezetesebb története Lyudmila Ignatenko nevéhez fűződik, aki a sugárfertőzéstől szenvedő férjét az utolsó percekig kísérte, emiatt pedig elvesztette kisbabáját. Az 1989-ben született, ír származású Jessie Buckley, aki a karaktert játszotta, korántsem hétköznapi életpályával rendelkezik. 11 évvel ezelőtt a BBC tehetségkutatójában, az I'd Do Anythingben szerepelt, ahol éneklésével a 2. helyet érte el. Ezt követően bizonyítási lehetőséget kapott a BBC történelmi drámájában, a War &Peace-ben (Háború és béke), a híres irodalmi adaptáció mind a 6 epizódjában látható volt.
A fordulópont ekkortájt jött el Jessie Buckley életében, akit beválogattak a Taboo című 2017-es szériába. A produkció főszereplője Tom Hardy, a történet pedig James Delaney-ről szól, aki 12 Afrikában töltött év után több, mint egy tucatnyi ellopott gyémánttal tér haza. A Csernobil színésznője a BBC sorozatában egy özvegyet játszik, Lorna Bow-t eddig 7 részben alakította. Vélhetően a Taboo-nak is köszönheti Buckley, hogy az HBO felfedezte magának, mindkét alkotásban kitűnően teljesített. Jessie Buckley életében a mai napig fontos szerepet tölt be az ének, a 2018-as Wild Rose című musicalben nyújtott alakításáért elismerte a szakma. A közeljövőben a színésznő főleg filmekben lesz látható, az egyik a 2020-as Judy lesz, mely a híres amerikai énekesnő Judy Garland életének egy szegmensét dolgozza fel. Emellett a Csernobil sztárja szerepet kapott a The Voyage of Doctor Dolittle-ben is, ennek főszereplője Robert Downey Jr. lesz, és egy olyan orvosról szól, aki ért az állatok nyelvén. A cikksorozat korábbi írásai: Jared Harris (Valery Legasovot), Emily Watson (Ulana Khomyuk), Sam Troughton (Alexandr Akimov).