.

Összeomlott a TV2 nézettsége a nyári műsorrend első napján

Írta: KTL | 2018. június 12. 21:10
Hétfőn indult a TV2 nyári műsorrendje, mely esténként teljes egészében ismétlésből áll. Az új struktúra azonban önmagában és az RTL Klub sorozatai ellen is katasztrofálisan nyitott. A hegyi doktor - Újra rendel 18-49-ben fele annyi nézőt sem érdekelt, mint a Fókusz és a Barátok közt. 100 ezer fiatalt sem tudott leültetni a TV2 elé és 10 százalékos közönségarányt sem tudott szállítani. A német széria legalább a teljes lakosság körében közepes adatok produkált. A vele szemben látható Fókusz közel 20, és Barátok közt majdnem 16 százalékos közönségaránnyal taroltak és utóbbi az új időpontja ellenére is jól ment.
Később a Pénzt vagy éveket és az Ezek megőrültek! ismétlései már mindkét korosztályban bedőltek és 18-49-ben messze 10 százalékos közönségarány alatt teljesítettek. Az előbbi ellen látható Éjjel-Nappal Budapest közepes nézettséggel is simán verte Kasza Tibor műsorát, míg utána a Dr. Csont késő esti, de még a kora éjszakai epizódja is jobb eredményeket ért el, mint Majka és Tilla realityje. 18-49-ben, főműsoridőben (19-23 óra) az egész TV2 durván beesett 10 százalék alá és csupán 7,7-es közönségarányt szállított. A hétfőn szintén nyári műsorrendre váltó RTL Klub nemhogy rontott, hanem elsőre javított és 13,3 százalékos share-el jobban hozott mint az előző hétfőn amikor még A Fal látható volt a csatornán. Íme a részletek adatok: (A grafikon kattintásra nagyítható.) A hegyi doktor - Újra rendel: 444 ezer (13,9%), 18-49: 82 ezer (8,6%) Fókusz: 557 ezer (18%), 18-49: 187 ezer (19,9%) Barátok közt: 521 ezer (15,1%), 18-49: 165 ezer (15,9%) Pénzt vagy éveket: 398 ezer (10%), 18-49: 97 ezer (7,8%) Éjjel-Nappal Budapest: 421 ezer (11%), 18-49: 158 ezer (12,1%) Ezek megőrültek!: 255 ezer (7,4%), 18-49: 100 ezer (7,6%) Dr. Csont 12x01: 316 ezer (9,1%), 18-49: 157 ezer (11,8%) Dr. Csont 12x02: 261 ezer (11,2%), 18-49: 123 ezer (12,3%)

George R. R. Martin elárulta, milyen címet javasol a Trónok harca testvérsorozatának

Írta: RaulReal | 2018. június 12. 20:20
A múlt héten fontos hír látott napvilágot a Trónok harca előzménysorozataival kapcsolatban, hiszen az HBO bejelentette, hogy zöld utat kapott az egyik spinoff pilot epizódja. A készítő Jane Goldman lesz, aki a Kingsman című nagysikerű filmen is dolgozott, a produkció pedig évezredekkel az anyaszéria előtt játszódhat. Most A tűz és jég dala írója, George R. R. Martin nyilatkozott a projektről, aki további érdekességeket árult el róla.
"A testvérsorozat több mint 10 ezer évvel az eredeti produkció előtt játszódik, de egyelőre a fejlesztés olyan korai fázisában vagyunk, hogy se színészgárda, se rendező, se pedig pontos, már kiválasztott helyszínek nem állnak a rendelkezésünkre. Az én javaslatom az lenne, hogy Hosszú éjszaka (The Long Night) legyen az előzményszéria neve, de az HBO biztos igyekszik majd belerakni a Trónok harca szavakat is a címbe" - nyilatkozta az idős író. A Star Wars esetében könnyedén megoldották a problémát, ott a Zsivány Egyes és a Solo is az "Egy Star Wars-történet" alcímmel jelent meg a mozikban. Vajon itt is hasonló húzást várhatunk a kábelcsatornától? Amint új fejlemény kiderül a spinoffról, azonnal megírjuk.

Fontos bejelentést tett Gundel Takács Gábor

Írta: KTL | 2018. június 12. 07:02
Április közepén írtuk meg, hogy új, tudásalapú vetélkedőt indít a VIASAT3. Ugyanezen hónap végén beefejeződött az Áll az alku aktuális évada. Májusban robbant a hír, hogy a produkciót nem más, mint Gundel Takács Gábor vezeti, tehát legközelebb nem az Alku folytatásával és nem a TV2-n tér majd vissza. A műsorvezető kedd reggel pedig újabb fontos bejelentést tett, melyben egy fontos kérdést is leleplezett.
Gundi egy Facebook videóban az új vetélkedő stúdiójából jelentkezett, melyben elmondja, hogy elindultak a forgatások. Ugyan arról nem tesz említést, hogy mi lesz a műsor neve, de a háttérben lévő logóból kiderül, hogy "Kérdező" címmel lesz majd látható a VIASAT3-on. Azt hogy mikortól kerül képernyőre, még nem tudni, de valószínűleg valamikor ősszel indul a Viasat vadonatúj vetélkedője. Gundel Takács Gábor hivatalos Facebook oldalát itt lehet bekövetni, most pedig jöjjön a bejelentő videó: (Fotó: Hegedüs Róbert)

23. heti nézettség - A Tények legtöbbször legyőzte az RTL Híradót

Írta: AJ | 2018. június 11. 22:59
A 22. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 23. héten (június 4-10.) a Tények a fiatalok körében négyszer, míg a teljes lakosságban mind a hét nap nézettebb volt az RTL Híradónál, ilyen tarolásra pedig régen volt már példa. A Fókusz minden nap legyőzte a Bezár a bazár! ismétlését 18-49-ben. Ez azonban már nem sikerült A Fal premier adásainak csak egy nap tudott nyerni a TV2-s gameshow ellen a fiataloknál, szerdán és pénteken pedig 10% alatt teljesített.
A Fal után látható Barátok közt azonban egész héten nagyon erős volt mindkét korosztályban. A fiatalok körében mind az öt nap a Barátok közt volt a legnézettebb tartalom este, a teljes lakosságban pedig csak hétfőn nem, ugyanis aznap a Tények lett az első. A Mátyás király tér életét bemutató sorozat nem csak a hétköznap estéken teljesített jól, hanem az egész hetet tekintve is, ugyanis a teljes lakosság körében nem volt ennél nézettebb műsor múlt héten. A Ninja Warrior Hungary ismétlését egy napot leszámítva mindig legyőzte az Éjjel-Nappal Budapest 18-49-ben, teljesben pedig mind az ötször az RTL-es napi produkció volt a nézettebb. A Bazár ismétlése ugyan jól teljesít, a Ninja korábban már leadott adásaira kevés tévéző kíváncsi, és ötből háromszor a TV2 esti, fiatalok körében mért csatornaátlaga alatt, egyszer pedig éppen hogy csak fölötte hozott. A heti sorozatok közül a CSI: A helyszínelők ismétlése, a Házon kívül, a Szulejmán és a Halálos fegyver mind gyengén teljesítettek, a Showder Klub ismétlése pedig katasztrofális számokat szállított a fiatalok körében. Teljes lakosságban a Szulejmánon kívül egyik RTL Klubos heti produkció sem hozott jó eredményeket. Az Egynyári kaland továbbra is nagyon gyenge mindkét korosztályban. A múlt héten 5 tizedszázalékponttal jobb eredményt hozott a fiatalok körében a Duna esti csatornaátlagánál, teljes lakosságban azonban katasztrofálisan teljesített. Szombaton az M4 Sporton sugárzott Magyarország - Ausztrália labdarúgó mérkőzés legyőzte a Dunát. A TV2 szombaton a Titanic című filmmel majdnem legyőzte az RTL Klubot, de 3 tizedszázalékponttal így is alulmaradt. Vasárnap azonban A Nagy Duett nélkül, csak filmeket sugározva nagyon kikapott a TV2. Az RTL Klub a Bosszúállók: Ultron kora című filmnek is köszönhetően a főműsoridőben, 18-49-ben majdnem 9 százalékponttal megelőzte konkurensét. A célközönségnél az RTL vasárnap esti filmje lett a legnézettebb a múlt héten. Vasárnap a Forma-1 Kanadai Nagydíj remek számokat szállított, a TV2-t mindkét korosztályban legyőzte, az RTL Klubot pedig megelőzte a teljes lakosság körében. A részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Mostantól heti 7 órát lesz Szulejmán az RTL Klubon

Írta: KTL | 2018. június 11. 17:00
Mától vált nyári műsorrendre az RTL Klub, mely esténként a TV2-ével ellentétben, nem ismétlésekre épít, hanem Fókuszra és premier napi és heti sorozatokra. Délután is lesznek változások, melyekből az egyik legnagyobb, hogy közel fél év után visszatér a Szulejmán ismétlés a csatornára. Mától minden hétköznap 15:05-től onnan folytatódik a régi részek vetítése, ahonnan abbamaradt az év elején. Az ismétlések mellett viszont szerda esténként maradnak a premier epizódok is, melyek ettől a héttől kezdve a Keresem a családom új évada után, 15 perccel korábban, 22:40-től lesznek láthatóak. (Fotó: RTL Klub)

Végleg befejeződött az egyik népszerű amerikai sorozat

Írta: RaulReal | 2018. június 10. 16:56
A Foglalkozásuk: Amerikai (The Americans) című sorozatot 2013-ban mutatta be Amerikában az FX nevű kábelcsatorna. A produkció két olyan KGB ügynökről szólt, akik tipikus, az USA-ban élő házaspárnak álcázták magukat. A hidegháborús kémdráma rengeteg nézőt megnyert magának, a 80-as években játszódó történet azért is lett olyan hihető, mert az alkotó Joe Weisberg korábban a CIA-nél dolgozott.
A sorozatot számtalan alkalommal jelölték Emmy-díjra, ezek közül kettőt tudott elhozni, melyeket Margo Martindale kapott Legjobb női vendégszereplő kategóriában. A hat évadot és 75 részt megért produkciót idehaza a Cool mutatta be először, 2015 augusztusában. A produkció főleg a Homeland rajongóinak ajánlható, a két sorozat stílusa sok tekintetben hasonló. A Foglalkozásuk: Amerikai utolsó epizódja május 30-án volt látható, a széria egy 10 epizódos évaddal búcsúzott a nézőktől.

Berendelte az HBO a Trónok harca első előzménysorozatának pilotját

Írta: RaulReal | 2018. június 09. 00:55
Az HBO nem akarja veszni hagyni a Trónok harcát, hiszen a csatorna 5 előzménysorozaton is dolgozik egyszerre, ezek közül rendelték be most a pilot epizódját az egyik tervezett produkciónak. A Variety írta meg elsőként, hogy a Jane Goldman által írt testvérszéria lett a befutó, mely az eredeti sorozat előtt több ezer évvel korábban játszódik. Goldman sztorija a hősök aranykorának bukását és egy sötét korszak felemelkedését mutatja be. A spinoff igazi tabudöntögető lesz, ugyanis megcáfolja majd azokat az információkat, melyeket a Mások eredetéről és a Starkok legendájáról tudunk jelenleg.
A pilotnak berendelt előzménysorozat címe egyelőre nem ismert, annyi biztos, hogy Goldman mellett executive producerként a regények írója, George R. R. Martin is dolgozik a projekten. A szériának Jane Goldman (Kingsman, Ha/Ver, X-men: Az elsők) személyében női showrunnere lesz, mellette a készítők listáján Daniel Zelman (Bloodline, A hatalom hálójában) és Vince Gerardis (Trónok harca) nevei bukkantak még fel. Martin korábban már elárulta a szériáról, hogy egyetlen jelenleg ismert szereplő sem bukkan fel benne. A többi háttérben készülő testvérprodukcióról az is kiderült, hogy Ser Duncan, Robert Baratheon vagy Hódító Aegon felbukkanása is kizárható bennük. A pilotberendelés a Trónok harca rajongók számára ínséges időszakban érkezett, hiszen az anyasorozat utolsó évadáról jelenleg keveset tudni, a forgatások még tartanak, az HBO pedig hét lakat alatt őriz minden lehetséges infót. Goldman testvérszériájának forgatása várhatóan még 2018-ban elindul, így két éven belül sejtéseinknek megfelelően képernyőre kerülhet a sorozat. Ha az HBO elégedett lesz a produkció pilotjával, minden bizonnyal ebből készül el az első spinoff. (Fotó: HBO)

Másfél év szünet után júniusban folytatja egyik sorozatát az RTL Klub

Írta: AJ | 2018. június 08. 22:29
A Szívek doktora (Hart of Dixie) című dramedy 2011 és 2015 között volt látható az Egyesült Államokban. A sorozat főszereplője Dr. Hart, akinek nagy álma, hogy mellkas-sebész lehessen, ám ehhez arra van szüksége, hogy egy évig háziorvosként dolgozzon. A doktornő (a képen jobbra) emiatt kerül az alabamai Bluebell nevű kisvárosba, ahol az élete mégsem lesz olyan unalmas. A sorozat Magyarországon 2015. január 5-én az akkor még főadóként üzemeltetett M1-en indult és minden hétköznap este látható volt. Miután március 15-én az M1-ből hírcsatorna, a Dunából pedig főadó vált, a sorozat átkerült az utóbbira. A Szívek doktora pedig 2015. március 19-től kezdve már nem naponta, hanem csütörtökönként került adásba. A széria fináléját 2015. október 13-án vetített a Duna.
2016 januárjától a Szívek doktora bekerült az RTL Klub kínálatába is, és vasárnap hajnalban dupla részekkel tűzték képernyőre a köztévén már leadott első évados epizódokat. A második évadot 2016 májusától június végéig már hétköznap kora délutánonként vetítette az RTL Klub. Ezután 2017 január elején érkezett meg szintén csatornapremierként az RTL Klubra a Szívek doktora harmadik évada, melynek 22 része hétköznap kora délutánonként volt látható a tévéadón. Az évadzáró után közel másfél évvel később, június 24-től az RTL nézői is láthatják a sorozat befejező, mindösszesen csak 10 epizódos szezonját, mely vasárnaponként 12:35-kor kerül majd képernyőre. A negyedik és egyben utolsó etap a Szívek doktora legrövidebb évada, ugyanis mind az első három szezon 22 részből állt. (Fotó: RTL Klub)

Így néztek ki a Trónok harca színészei fiatalon - 6. rész

Írta: RaulReal | 2018. június 07. 21:43
A Trónok harca az HBO messze legnépszerűbb sorozata jelenleg, a kosztümös produkcióban pedig a történetvezetés mellett a rendkívül erős színészi játékok is biztosítják a történet minőségét. Az elmúlt hetekben utánajártunk annak, hogyan néztek ki kedvenceink a Trónok harca előtt, még mielőtt a közönség nagy része megismerte volna őket. Az idősebbek esetében 10-20 évvel korábbi fotókra is rábukkantunk, de a fiatalabbak esetében is látványos különbségek vannak. Cikksorozatunk most befejeződik, a 6. rész lesz az utolsó. A korábbi részek a cikk alatt, a tovább mögött érhetőek el.

Rossz hír a Trónok harca legújabb vetélytársával kapcsolatban

Írta: RaulReal | 2018. június 07. 15:15
Az Amazon iszonyú drága A Gyűrűk Ura előzménysorozatot készít, mely 2020 körül kerülhet képernyőkre, így a Trónok harca spinoffjának komoly vetélytársa lehet. Nemrégiben szárnyra kapott a pletyka, mely szerint az eredeti filmtrilógia rendezője, Peter Jackson is dolgozhat executive producerként A Gyűrűk Urában, most azonban a filmes szakember maga cáfolta meg a hírt. "Nem keresett meg az Amazon a produkcióval kapcsolatban, így semmilyen formában nem veszek részt a készítési folyamatban, ahogy szuperhősös filmet se tervezek rendezni, hiába írták meg sok helyen" - árulta el a kreatív szakember. A Gyűrűk Ura széria első évadának főszereplője a filmekből ismert Aragorn lesz, így az Amazon számíthat arra, hogy hatalmas érdeklődés övezi majd a fantasyt.

22. heti nézettség - A Bezár a bazár! ismétlésekkel is leverte A Falat

Írta: AJ | 2018. június 06. 22:37
A 21. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 22. héten (május 28. - június 3.) az RTL Híradó minden nap legyőzte a Tényeket a fiatalok körében, míg a TV2-s hírműsor hétből hat alkalommal verte meg konkurensét a teljes lakosságban. Mint megírtuk, a TV2 idő előtt váltott nyári műsorrendre, és a Bezár a bazár!-ból ismétléseket tűzött képernyőre. Amint erre rájöttek a nézők, vissza is esett a pár hete kiemelkedő számokat hozó gameshow nézettsége, de ezekkel az alacsonyabb számokkal is simán legyőzte A Falat.
A Fókusz hétfő kivételével minden nap legyőzte a Bazárt 18-49-ben. A Fal ugyan nem tudott nyerni, de majdnem 3 százalékpontot javult a fiataloknál annak köszönhetően, hogy ismétlés ment ellene a TV2-n. A Bazár után is olyan műsort adott a TV2, amit korábban már láthattak a nézők. A tavalyi év egyik nagy sikere, a Ninja Warrior adásait ismétlik meg hétköznap esténként. A műsor azonban a tévéadó esti, 18-49-ben mért csatornaátlaga alatt teljesít, de jobb eredményt hoz ebben a korcsoportban, mint a korábban itt vetített Vigyázat, szülővel vagyok! premier adásai. Teljes lakosságban azonban katasztrofális a nézettsége. A Barátok közt mindkét korosztályban minden hétköznap a legnézettebb produkció volt a tévében, hétfőn és pénteken pedig kiemelkedő számokat szállított. Az Éjjel-Nappal Budapest továbbra is gyengén teljesít a fiatalok körében, de nyerni tudott a Ninja ismétlései ellen. Annak köszönhetően, hogy a TV2 este 7-től éjfélig csak ismétlést ad, az RTL Klub simán nyerte a hétköznap estéket, egyedül csak szerdán kapott ki 11,4% - 11,6% arányban. Azok a tévénézők pedig, akik nem akarták nézni A Falat, vagy újranézni a Bazárt, a VIASAT3-ra kapcsoltak. Az Észbontók ismétlése parádés, közel 7%-os közönségarányt ért el 18-49-ben. A CSI: A helyszínelők ismétlése és a Házon kívül a fiatalok körében közepesen teljesített, míg a Szulejmán, a Halálos fegyver premier epizódjai és a Showder Klub ismétlése nagyon gyenge eredményeket szállítottak. Teljes lakosságban a török sorozat kiemelkedően teljesített, az RTL Klub többi, hétköznap esti heti műsora közepes számokat ért el. Szombat este mindkét korosztályban megsemmisült az Egynyári kaland. A Duna ifjúsági sorozatát kevesebben választották mind az előtte lévő SzerencseSzombatnál, mind az utána levő filmnél is. Szombat este A Tanár nélkül is könnyen nyert az RTL Klub, a Fókusz Pluszt és két filmet vetítve. Vasárnap volt látható A Nagy Duett hatodik évadának fináléja, mely 18-49-ben a mindent eldöntő adás ellenére is ismét csak közepesen teljesített és három százalékponttal tudta megelőzni az RTL-es filmet. A műsor azonban megnyerte a fiatalok körében és teljes lakosságban is a vasárnap estét, valamint mindkét korosztályban a hét legnézettebb produkciója lett. Teljesben pedig évadrekordot is döntött. (Fotó: TV2) A részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Újabb premier sorozatévadok érkeznek a hazai tévéadókra

Írta: AJ | 2018. június 06. 18:55
A múlt héten írtunk arról, hogy a Sony Pictures Television által üzemeltetett tévéadókra több premier is érkezik. Most újabb premier sorozatévadok indulásáról számolhatunk be. Június 17-én, vasárnap, 00:15-kor indul az AXN-en a francia krimisorozat, a Profilozók (Profilage) nyolcadik évada. A folytatás dupla részekkel érkezik, azonban folyamatosan más és más időpontban kerülnek adásba az epizódok, ugyanis a Profilozókat a szombat esti film után vetíti a tévéadó. Emiatt fordulhat elő, hogy az évadpremier éjfél után 15 perccel kezdődik, a második rész június 23-án, szombaton 23:40-kor, míg a negyedik 24-én vasárnap 01:00-kor indul. A rá következő héten, június 30-án jóval korábban, már 22:50-kor elkezdődik a dupla rész első fele. A Profilozók nyolcadik szezonja tíz részes, így hamar, július 21-én befejeződik az AXN-en.
A Szeplőtelen Jane (Jane the Virgin) január 2-án debütált a VIASAT3 műsorán. A sorozat első évada hétköznap 18:00-kor volt látható. Mivel nem hozhatott jó nézettséget, a második évad február 1-jén 15:00-kor indult, de ebben a sávban sem maradt sokáig, pontosan csak két napig. A február 2-án képernyőre került 2x02 után a folytatás csak február 11-én, vasárnap 10:50-kor került képernyőre, de dupla résszel, és így is volt adásban a teljes szezon. A sorozatot jelenleg a Sony Maxon ismétlik, és június 22-én megérkezik erre a tévécsatornára a Szeplőtelen Jane idehaza még nem vetített harmadik évada. Az új epizódok hétköznap 19:00-kor lesznek láthatóak. A sorozat harmadik etapja 20 részes, és a nemrég berendelt ötödik lesz a széria utolsó szezonja. Június 24-én 17:20-kor debütál a MacGyver (MacGyver) második évada az AXN-en. Az amerikai akciósorozat első évadát márciusban mutatta be a tévéadó és rögtön a finálét jelentő 1x21-es epizódot követően láthatják is a nézők az új etap premierjét. A MacGyver folytatása vasárnap késő délutánonként dupla résszel érkezik az AXN-re. A második etap 23 epizódból áll, tehát hosszabb, mint az előző, és már be is rendelték a folytatását, az ősszel érkező harmadik évadot.
hirdetés