.

Megvan, hogy melyik országban a legrosszabb Trónok harca rajongónak lenni

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 28. 18:00
A Trónok harca 8 évadában sok nagy és kegyetlen csatát is láthatott a nézőközönség, de az is előfordult, hogy a főszereplők közül egy részen belül többen is meztelenkedtek. A vérengzések és a hálószoba jelenetek miatt a 18+-os közönségnek készült az HBO produkciója. Kínában azonban voltak olyan események, amelyekről akkor is lemaradtak a rajongók, ha nagykorúként akarták élvezni a Westerosban játszódó történetet. 2014-ben derült ki, hogy az első három évadból a csatajelenetek egyharmadát Kínában kivágták, és már a pilot epizódból is 20 percnyi jelenetet nem adtak le.
A kínai cenzúra egyik legnagyobb ellenségének bizonyult a sorozat, amelyből így kimaradt például Ned Stark lefejezése, Joffrey megmérgezése és még egy csomó fontos fordulat. A végeredmény talán mondani sem kell, hogy az ottani nézők szerint borzalmas lett. Sokan fordultak emiatt Kínában a torrentezés felé. A 8. etapot sem kímélték a kelet-ázsiai országban, az évadpremierből 6 percet vágtak ki, így kimaradt belőle Bronn ágyjelenete, amelyben három nő társaságát élvezte, illetve Theon mentőakciója a testvéréért és Ned Umber sokkoló halála is. Kínában a Tencent vetíti a szériát, az ottani nézőknek még az HBO GO használatára sincsen lehetőségük. Vélhetően a cenzúra miatt történhetett meg az is, hogy a Trónok harca sorozatzáró részét a kínai nézők nem láthatták a világpremier napján, mert elhalasztották a vetítését. Az epizódban Királyvár ártatlan lakosságának megégetése mellett egy Daenerys elleni puccsot is láthattunk, a Clegane testvérek csatája mellett, mely önfeláldozó öngyilkossággal zárult. (Fotó: HBO)

Új, sokak által várt funkcióval bővült a magyar HBO GO

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 27. 14:29
Az egyik legjobb magyar online videotáron, az HBO GO-n nemrég változtak a felhasználási feltételek, így az új előfizetők október 21-e után már csak egy hetes ingyenes próbaidőszakot kapnak az eddigi egy hónap helyett. Ezen kívül azonban még egy újításról beszámolhatunk, amelynek sokan örülni fognak. Szeptember 26-án ugyanis egy olyan, a Netflixen például már régóta elérhető funkció élesedett az HBO GO-n, amely megkönnyíti majd azok életét, akiknek gondot okoz, hogy utazás közben a mobilnet keretét fogyasztja a filmnézés vagy éppen zenehallgatás - vette észre a Player.hu.
Mostantól kezdve ugyanis telefonon és tableten is elérhetővé vált egy "Letöltés" gomb, amellyel - ha WiFi közelben van a felhasználó - legálisan le lehet tölteni az HBO GO kínálatában megtalálható filmeket és sorozatokat. Majd ezeket akár később az adatkeret merítése nélkül is el lehet kezdeni nézni az online videotár applikációjában. Fontos információ, hogy az új szolgáltatás csak Android 5-től felfelé használható egyelőre és iOS-re nem elérhető - tudtuk meg az HBO-tól. Így az Apple tulajdonosoknak még várniuk kell azzal, hogy akár repülőn ülve is tévézhessenek, az HBO GO több, mint 6400 órányi tartalmából válogatva. Ezen kívül, ha a felhasználó mobilnettel tölt le tartalmat, azt a szolgáltató streamelésnek látja, és ennek megfelelően számláz.

Kedvcsináló előzetes jött az egyik népszerű magyar sorozat új évadához

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 27. 11:16
Szeptember 30-án, 20:00-kor tér vissza a VIASAT3-ra a csatorna saját gyártású sorozata, a 200 első randi. A produkció 2018 októberében mutatkozott be a magyar képernyőkön, a történet egy Luca (Gáspár Kata) nevű fiatal nőről szólt, aki minden áron a szerelmet kereste. A telenovella a 60 részes első etap után egy 58 epizódos folytatással jön, a következő évad azonban már az utolsó lesz. Az eddig megszeretett karakterek természetesen visszatérnek a képernyőre, azonban számos új szereplővel és ismert színésszel bővül a csapat. Érkezik például Hegyi Barbara, Csonka András, Kolovratnik Krisztián, Gubik Petra és Száraz Dénes is. A tovább mögött megtekinthető a 200 első randi legújabb előzetese!

Trónok harca kvíz: Mennyire emlékszel a negyedik évadra?

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 26. 21:58
A Trónok harca 4. évada 2014 április 6-án mutatkozott be az HBO-n. A szezon George R. R. Martin több írását is adaptálta, többek között a Kardok vihara 2. felét, illetve a Varjak lakomája és a Sárkányok tánca bizonyos történéseit. A Westerosban játszódó történet több izgalmas fordulatot is hozott, ilyen volt Joffrey halálos esküvője, a Vörös Vipera és a Hegy párbaja, vagy épp Tyrion Lannister szökése Királyvárból. Új kvízsorozatunk friss részében arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire emlékeztek a negyedik évad legérdekesebb fordulataira. Kommentben várjuk, hogy 18-ból hány választ sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található!

Bejelentették, hogy kik lesznek a Nyerő Páros új évadának versenyzői

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 26. 15:04
Sebestyén Balázs ismét próbára teszi néhány celebpár kapcsolatát, a Nyeró Páros 3. évadában. A sztárpárshow még idén visszatér a képernyőre, melynek egyik újdonsága az lesz, hogy Kabát Péter játékmesterként segíti majd a műsorvezető munkáját. A reality új etapjában ezúttal 8 pár költözik majd össze, hogy kiderítsék, ki közülük a Nyerő Páros. Eddig csak azt lehetett tudni, hogy Istenes Bence és Csobot Adél biztosan a versenyző párok között lesznek, most viszont kiderült, kik szerepelnek még rajtuk kívül az RTL Klub népszerű műsorának folytatásában.
Kocsis Dénes, az Operettház színésze és menyasszonya, a pszichológusként dolgozó Mészáros Petra, Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf, a Konyhafőnök zsűrije és festőművész felesége Sárközi Éva, valamint Fésűs Nelly színésznő és férje Vajtó Lajos üzletember is szerepelnek majd a Nyerő Páros harmadik szezonjában. Rajtuk kívül a műsorban feltűnik még a modellpár, Kéri Krisztián és Lóránth Eni, valamint a Carbonfools egykori frontembere, Fehér Balázs és párja, Dr. Monda Eszter tudományos munkatárs. A korábban sportrealityben is szereplő Sáfrány Emese légtornász-oktató és párja, a fociedző Hornyák Ádám, valamint Fluor Tomi és kedvese, az énekes-dalszerző Szabó-Sarkadi Emese is színesítik majd a sztárpárshow új etapját. A Nyerő Páros 3. évadának pontos premierdátumát még nem jelentette be az RTL Magyarország, amint kiderül, beszámolunk róla.

8 év után lecserélik a Barátok közt egyik fontos szereplőjét

Írta: KTL | 2019. szeptember 26. 06:30
Koller Virág az elmúlt években Fekete Lucát alakította a Barátok köztben. 2011-ben, 10 évesen, az anyukáját megformáló Nagy Alexandrával együtt érkezett a szériába. Az elmúlt 8 évben a Mátyás király tér életét követő nézők végig Virág megformálása által láthatták felnőni Luca karakterét. A fiatal lány az elmúlt hetekben már nem volt látható az RTL Klub napi sorozatában és nem is fog visszatérni. A SorozatWiki információi szerint távozik a produkciótól.
"Elmondhatom, hogy csodálatos éveket töltöttem el a Barátok köztben, szinte itt nőttem fel és rengeteg barátot szereztem. De eljött az a pont, amikor választanom kellett, és úgy érzem, jelenleg a tanulmányaimra szeretnék koncentrálni, ezt pedig nem tudtam volna összeegyeztetni a forgatásokkal, így sajnos búcsút kellett vennem a sorozattól - mondta b búcsúzóul Koller Virág oldalunknak. A távozás ellenére a népszerű karakter nem tűnik el a sorozatból. Csak úgy, mint nyáron Máté esetében, Aliz lányának karaktere is új megformálót kap. Koller Virág helyett Truckenbrod Fanni alakítja majd Lucát a Barátok köztben - tudta meg a SorozatWiki a produkciótól. Az új szereplő a mai naptól lesz látható a Mátyás király téren.

A The Walking Dead egyik főszereplője szerint a vártnál korábban érhet véget a sorozat

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 25. 22:43
A The Walking Dead már régen nem azt a minőséget produkálja, amely miatt a rajongók többsége megszerette a zombis sorozatot. Ez jól látszik a kábeles széria zuhanó nézettségén, és azon, hogy több főszereplő is távozott a közelmúltban a produkcióból. Többek között a pilot óta jelenlévő Andrew Lincolnt (Rick Grimes) és Lauren Cohant (Maggie) is elvesztette a The Walking Dead. A sorozat egyik sztárja szerint a képregényadaptáció napjai meg lehetnek számlálva, és habár sokan még 5-10 évadon keresztül is szívesen néznék a történetet, a vártnál sokkal hamarabb lehet vége a zombis kalandnak.
"Az lenne a legjobb, ha még időben befejeznék a készítők a The Walking Deadet. Nem kellene megvárni, hogy önmaga paródiájává váljon a széria. Ha a képregényeket követi a produkció, akkor nagyjából 3 évad lehet még hátra az egészből. Természetesen a Robert Kirkman-féle alapanyaghoz képest sok változtatás van a televíziós adaptációban, de az én véleményem az, hogy a 12. évad után nem fog folytatódni a The Walking Dead" - árulta el Jeffrey Dean Morgan, aki a sorozat antihősét, Negant alakítja. Az AMC zombis sorozata október 6-án tér vissza a 10. évadával, a folytatás azért is lesz izgalmas, mert a következő szezonban újabb főszereplő, Danai Gurira (Michonne) búcsúzik a The Walking Deadből. A produkció új évada idehaza az RTL Spike-ra érkezik.

Fontos változást jelentettek be a magyar HBO GO-val kapcsolatban

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 25. 19:40
Az egyik legjobb magyar online videotárra, az HBO GO-ra egy ideje már közvetlenül, külső szolgáltató bevonása nélkül is elő lehet fizetni, akár otthonról, pár kattintás után. Az újonnan regisztráltaknak az első hónapban nem kerül semmibe az HBO GO, utána pedig 1490 Ft-ért lehet havonta előfizetni. 2019 október 21-től azonban változnak a szolgáltatás felhasználási feltételei. Az HBO e-mailben értesítette azokat a leendő előfizetőket, akik a regisztráció első fázisát elvégezték, de a próbaidőszakot még nem indították el. A hírt a SorozatWiki egyik olvasója juttatta el hozzánk.
Azok a nézők, akik október 21-e előtt elindítják a próbaidőszakot, minden további nélkül 1 hónapon keresztül, ingyenesen élvezhetik az HBO GO kínálatát. Ezt a dátumot követően azonban az ingyenes próbaidőszak intervalluma jelentősen lerövidül, mindössze 1 hétre módosul. Érdemes odafigyelni erre azoknak, akik csak most csatlakoznának az online videotár népes felhasználói bázisához. A magyar HBO GO kínálata mostanra hatalmas lett, több mint 6400 órányi tartalom várja a nézőket, köztük sorozatokkal, népszerű mozifilmekkel és dokumentumfilmekkel, melyek magyar felirattal vagy szinkronnal nézhetőek meg.

A Trónok harca egyik főszereplője megkönnyebbült, hogy vége a sorozatnak

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 24. 22:00
Alfie Allen számára a Trónok harca 8. évada hozta meg karrierje legnagyobb dicsőségét, hiszen az Emmy-gálán bekerült A legjobb drámai mellékszereplők kategória jelöltjei közé. A díjat végül kollégája, Peter Dinklage (Tyrion Lannister) nyerte meg. Allen az évadok alatt az HBO sikersorozatának egyik meghatározó szereplője lett, azonban a Theon Greyjoyt alakító sztárnak nem volt mindig könnyű a Trónok harca stábjában dolgozni.
"Az elején remek volt a Trónok harcán dolgozni, már-már csodálatos! Aztán a karakteremet elkezdte Ramsay kínozni, Theon pedig testileg és lelkileg is megnyomorodott. Kissé eldurvult a helyzet én pedig megkönnyebbültem, amikor kiderült, hogy a 8. évad után már nem kell ezt a figurát eljátszanom. Nem akarok tiszteletlen lenni az HBO-val vagy a készítőkkel szemben, elfogadtam azokat a fordulatokat, amelyeket a karakteremnek szántak. Még ha színészként másképp is képzeltem volna el Theon sorsát" - árulta el Alfie Allen. "A színésztársaimmal szerencsére a mai napig jóban vagyunk, külön WhatsApp csoportunk is van, így a mai napig tartjuk a kapcsolatot. Ők nagyon hiányoznak!" - tette hozzá a színész, akit a nézők legközelebb Taika Waititi új vígjátékában, a Jojo Rabbitben láthatnak majd. (Fotó: HBO)

Megvan Chuck Norris utódja a Walker, a texasi kopóban

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 24. 18:13
A Walker, a texasi kopó 1993 és 2001 között futott az amerikai CBS műsorán, Chuck Norris főszereplésével. A produkció idehaza is népszerű lett, többek között a TV2 és a VIASAT3 is vetítette a sorozatot. Most kiderült, hogy az Odaát főszereplője, Jared Padalecki lehet a Walker, a texasi kopó rebootjának főszereplője. A történet egy Cordell Walker nevű zsaruról szól, aki két év beépített munka után visszatér Austinba. Itt aztán a férfi azzal szembesül, hogy a bűn komoly méreteket öltött Texasban, új társával pedig elkezdi felgöngyölíteni ezeket az ügyeket.
Az új Walker, a texasi kopó egyelőre nem tudni, hogy melyik amerikai tévécsatornára érkezik. A TVLine szerint A zöld íjásznak, az Odaátnak és a The 100-nek is otthont adó CW az egyik nagy esélyes a CBS mellett. Mostanában olyan rebootok érkeztek a CBS-re, mint a Hawaii Five-0, a MacGyver és a Magnum, a régi nagy klasszikusok felélesztése pedig hamarosan a Walker, a texasi kopóval folytatódhat a CBS-nél.

Főműsoridőben fogja ismételni az egyik országos csatorna A hegyi doktort

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 24. 11:46
Június 5-én búcsúzott a Honfoglaló a Duna kínálatából és úgy tűnik, hogy a gyenge nézettségű kvízműsor mostanában nem is tér vissza a főműsoridőbe. A helyére ugyanis október 7-től, 19:40-kor A hegyi doktor című 1992-es, 6 évadig futott német sorozat kerül, amelyet már sokadszorra ismétel meg a Duna. A produkció, amelyet az első részétől kezdve láthat újra a magyar közönség, a 90-es években az egyik legnézettebb széria volt Németországban. A történet főszereplője dr. Thomas Burgner (Gerhart Lippert) és fia, Maxl (Manuel Guggenberger). A szériát eddig hazánkban a Dunán kívül a TV2 és a FEM3 is vetítette.

2 év után októberben tér vissza egy népszerű műsor a TV2-re

Írta: KTL | 2019. szeptember 23. 22:57
2017 kora őszén volt látható a Séfek séfe 1. évada Ördög Nórával a TV2-n. A műsor bár nem indult jó nézettséggel, folyamatosan növelte a számait és a végére elég jól ment, így sikeresnek tekinthető. 2018 tavaszán írtuk meg, hogy úgy tudjuk, jön a folytatása. Az év nyarán jött a hír, hogy a Bors szerint Liptai Claudiára cserélik Ördög Nórát a főzős műsor folytatásában. A SorozatWiki információi szerint már nagyon rég leforgatták a produkció folytatását, de mostanáig valamiért nem vették elő.
Nemrég megírtuk, hogy Palik László leleplezte, hogy október 7-től indul a TV2 legújabb sportvetélkedője, a Fuss család, fuss! A csatornán azóta megjelent egy promó, melyből kiderül, hogy hétköznaponként 19:20-kor kerül majd képernyőre. A tévétársaság azonban nem csak ezt a műsort, hanem a Séfek séfe 2. szezonját is elkezdte reklámozni. A promó szerint szintén két hét múlva, hétfőn érkezik és a másik említett műsor után, 21:05-től lesz képernyőn. Két éve a gasztro reality első szezonja 19 óra után volt látható, így a folytatás most jóval későbbi időpontba kerül.