.

Ismert műsorvezető fog szerepelni a Barátok köztben

Írta: SorozatWiki | 2020. június 18. 14:42
Iszak Eszter modellként kezdte pályafutását a Topmodell leszek című realityben, majd éveken keresztül a VIVA TV műsorvezetője volt. A zenei tévécsatorna megszűnése után a műsorvezető az RTL Klubon a StílusKalauzban és a Kedvencek Magazinban volt látható. Iszak Eszter mintegy másfél évtizeddel ezelőtt már jelentkezett Emma szerepére a Barátok köztben, a karaktert azonban végül Marenec Fruzsina játszhatta el. Iszak Eszter hosszú ideje rajong az RTL Klub napi sorozatáért, melyben ma este saját magát fogja alakítani a népszerű influencer.
"Önmagam kell alakítanom, Gigivel (Görgényi Fruzsina) és Pannival (Jakab Ada) egy tortadíszítő kihívást teljesítünk, amit - a történet szerint - a követőim élőben láthatnak. A sütés-főzés nagyon közel áll hozzám, a karantén időszakban pedig kimondottan sokat forgattam a fakanalat. Életmódot váltottam, több, korábban használt alapanyagot egészségesebbre cseréltem, így kísérleteztem, hogy miként tudom praktikusan és finoman elkészíteni az ételeket. A Barátok köztben azonban egy hagyományos tortát készítünk, aminek a díszítés a különlegessége. Hogy Gigiéknek vagy nekem sikerül jobban, az ma este kiderül” - mondta Iszak Eszter.

Kit Harington maga mögött hagyta Trónok harcás külsejét (fotók)

Írta: Spenger Dávid | 2020. június 17. 20:23
A Havas Jont alakító Kit Haringtonnak 2011. és 2019. között hozzá kellett szoknia a hosszú hajhoz, a színész szerződése a Trónok harca forgatási szüneteiben sem engedte, hogy megváljon tőle. Harington legközelebb az Örökkévalók című Marvel filmben lesz látható, a kiszivárgott képek alapján a megszokott külsejével. A produkció forgatása azonban még a koronavírus-járvány előtt befejeződött, azóta pedig a Trónok harca egykori sztárja sehol sem volt látható.
A színészt nemrég London utcáin látták, kutyasétáltatás közben és sokan meglepődtek a lesifotókat látva. A Trónok harca egykori Havas Jonja ugyanis drasztikusan megváltoztatta külsejét, nagyon rövid hajat vágatott magának. Elképzelhető, hogy a döntés hátterében a színész egy készülő, új filmje áll, hiszen ahogy javul az egészségügyi helyzet a világban, úgy engedélyezik egyre több országban, hogy a nagy stábok visszatérjenek a forgatáshoz. A fotó a tovább mögött megtekinthető!

A The Witcher folytatásában kijavítják az első évad egyik legnagyobb hibáját

Írta: Spenger Dávid | 2020. június 17. 17:50
A The Witcher első szezonja tavaly decemberben mutatkozott be a Netflixen, de a produkció így is a 2019-es év egyik legfelkapottabb új sorozata lett. A főszerepben Henry Cavillt láthattuk, aki egy Ríviai Geralt nevű mutáns szörnyvadász bőrébe bújt. A produkciótól sokan azt várták, hogy ez lesz az új Trónok harca, a zavaros és több idősíkon futó történet miatt azonban jócskán elmaradt minőségben az HBO fantasyjától. Úgy tűnik, hogy a készítők tanultak a hibájukból, és a jövőre érkező második etapban könnyebben követhető lesz a sztori.
"Az új évad több újdonságot is kínál majd a nézőknek. Ezek egyike lesz, hogy Geralton kívül más vajákokat is bemutatunk, amit nagyon várok már. A The Witcher első 8 részében a főszereplőn kívül egyetlen másik szörnyvadászt láthatott a közönség, Remust, aki azonban pár percnyi játékidő után a striga áldozatává vált. A folytatásban ez másképp lesz, hiszen végre Geralt mentora, Vesemir is bekerül a képbe. A produkció első szezonját legfőképp a több idősíkon futó történetvezetés miatt kritizálták, amely rengeteg tévénézőt összezavart. A folytatásban Ciri, Geralt és Yennefer sztorija már lineáris lesz, néhány vissza és előretekintést leszámítva" - mondta a The Wrapnek adott interjújában Lauren S. Hissrich, a The Witcher showrunnere.

Kiderült, hogy miért nézett olyan furcsán Bran Stark a Trónok harcában

Írta: Spenger Dávid | 2020. június 16. 21:21
A Trónok harca nézői a széria 8 évada alatt hozzászokhattak a meglepő fordulatokhoz, a legtöbben azonban biztosan nem számítottak rá, hogy végül Bran Stark lesz Westeros királya. Egyedül a Királyölőként is emlegetett Jaime Lannister érzett rá erre, hiszen rögtön az első epizódban kilökte a fiút egy toronyból, aki ennek következtében megbénult. Bran ezt követően hosszú utat tett meg, különleges látnoki képességei lettek, és uralkodó vált belőle. A karaktert játszó Isaac Hempstead Wright a Jimmy Kimmel Live-ban adott korábbi interjújában árulta el, hogy nem csak a nézők, hanem a forgatáson dolgozó kollégái is furcsának tartották, ahogy Brant alakította.
"Amikor arra kértek, hogy Brannek legyen egy intenzív, senkivel össze nem keverhető nézése, nagyon könnyű dolgom volt. A Trónok harca felvételei alatt sokszor vakon forgattam, mert a szemüvegem nélkül nem láttam semmit, kontaktlencsém pedig nem volt. Sophie Turner (Sansa Stark - a szerk.) erről semmit nem tudott, az egyik közös jelenetünknél pedig odajött hozzám és megdicsért. Azt mondta, hogy tényleg úgy nézek rá, mintha a lelkébe látnék. Nagyon meglepődött, amikor azt válaszoltam neki, hogy a haja színéről ismerem csak fel, mert annyira rossz a szemem" - mondta a színész.

A Tanár és az Apatigris hatására megduplázódott az RTL Most+ előfizetőinek száma

Írta: SorozatWiki | 2020. június 16. 19:35
Az RTL Magyarország a koronavírus-járvány berobbanása után drasztikus változtatásokat eszközölt a műsorstruktúrájával kapcsolatban. Miután levetítették A Tanár harmadik évadnyitóját és az Apatigris első része is adásba került mindkét produkciót levették a képernyőkről, az új részek pedig heti rendszerességgel kerültek fel az RTL Most+ prémium platformra. A Media1 június 8-án készített podcast-interjút Grósz Judittal, az RTL Magyarország digitális- és üzletfejlesztési igazgatójával, melyből kiderült, hogy a közelmúltban jelentősen megnőtt az érdeklődés az RTL Most+ iránt.
"A koronavírus-járvány alatt, mint ahogy minden tartalomfogyasztás, úgy a digitális is növekedett. Nem a különleges egészségügyi helyzet okozott nagy változást, hanem inkább az RTL Most+ bevezetése, melyet tavaly novemberben indítottunk el. Azt láttuk, hogy az elmúlt időszak megnövelt tartalmi kínálata komoly növekedést hozott az új online szolgáltatáson" - mondta Grósz Judit a Media1-nek adott interjúban. A szakember azt is hozzátette, hogy az olyan saját gyártású sorozataiknak köszönhetően, mint A Tanár és az Apatigris, megduplázódott az RTL Most+ előfizetőinek száma.

24. heti nézettség - Hiába pihentették majdnem 2 évig, most is alig nézik A Piramist

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. június 16. 11:16
A 23. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 24. héten (június 8. - június 14.) 18-49-ben az RTL Híradó minden nap nyerni tudott, míg a teljes lakosság körében a Tények hatszor is megelőzte az RTL hírműsorát. A Tények Plusz hétfőn kiemelkedő, kedden és pénteken jó, szerdán gyenge, míg csütörtökön nagyon rossz számokat hozott. Hétfőn, kedden és pénteken legyőzte az RTL magazinját, míg a maradék két napon kikapott tőle. A Fókusz hétfőn és szerdán közepes nézettséget produkált, míg kedden, csütörtökön és pénteken gyengén muzsikált. A TV2 game show-ját azonban csütörtök kivételével még így is mindig megverte.
A Piramis szerdán és pénteken rossz adatokat szállított, hétfőn, kedden és csütörtökön pedig még a 10 százalékos, minimálisan elvárt közönségarányt sem tudta teljesíteni. Heti átlagban a múlt heti, nem túl jó eredményeket is alul tudta múlni, sőt a szintén gyengélkedő Barátok közt is három napon (hétfőn, kedden és pénteken) le tudta győzni. Ezek jól mutatják, hogy ismét megbukni látszik Stohl András vetélkedője. A Barátok közt hétfőn, kedden és szerdán gyengén ment, csütörtökön katasztrofálisan teljesített. A pénteki különlegesebb epizód ugyan a hét legjobban hozó adása lett, de még csak közepes eredményeket sem tudott nyújtani. Később a Ninja Warrior Hungary ismétlése minden nap rosszul ment, viszont a legtöbb nap legyőzte az RTL-es ellenfeleit. Hétfőn a Cápák között közepesen futott, de legyőzte a TV2 sportvetélkedőjét és a fiatalok körében a hét ötödik legnézettebb műsora lett, egyben pedig a hétfő este legjobb teljesítő programja. Persze az, hogy ilyen eredménnyel ki lehet emelkedni a mezőnyből jól mutatja, hogy az RTL Klub és a TV2 nézettsége is összeomlott mostanában. A 21 órás sávban A Tanár 2. évadának ismétlése kedden, szerdán és csütörtökön borzasztóan gyenge adatokat szállított, míg pénteken "csak" rosszul ment. Egyedül az utóbbi napon tudta megelőzni a Ninját.

Így nézett volna ki Daenerys, ha a könyveknek megfelelően ábrázolják a sorozatban

Írta: Spenger Dávid | 2020. június 15. 21:19
Daenerys Targaryent a nézők annyira szerették, hogy sokan még azt követően is megvédték a karaktert, hogy szinte porig égette Királyvárat. Az Emilia Clarke által alakított khaleesi sokban különbözött attól a figurától, akit A tűz és jég dala regények olvasói megismertek. A képernyőn látott trónkövetelő legfőképp abban tért el a könyves verziótól, hogy Martin tinédzserként képzelte el Danyt, akinek ibolya színű szemei vannak. Ezenkívül a lány az eredeti műben vékony volt és kismellű, akinek sárkányai születésekor még a haja is leégett. Egy Trónok harca rajongó most lerajzolta, hogy nézett volna ki Daenerys, ha a széria alkotói jobban ragaszkodnak George R. R. Martin elképzeléseihez. A rajz a tovább mögött megtekinthető!

A mi kis falunk kvíz: Mennyire emlékszel a 3. évadra?

Írta: Spenger Dávid | 2020. június 15. 19:49
A mi kis falunk 2017 óta az RTL Klub legsikeresebb heti szériája, a pajkaszegiek rengeteg magyar néző szívébe belopták magukat. Kvízsorozatunk eddigi részeiben a produkció legfontosabb történéseire kérdeztünk rá, most pedig a harmadik szezonnal folytatjuk, melyben volt autóverseny, Teca el akart költözni a faluból, és még egy női focimeccsre is sor került. Újabb 15 feladvány várja a legnagyobb rajongókat, teszteljétek tudásotokat, hogy mennyire emlékeztek A mi kis falunk 3. évadára!

Ma este végleg távozik a Barátok közt egyik fontos főszereplője

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. június 15. 07:00
A Bartha Krisztiánt alakító Seprenyi László 2013-ban csatlakozott a Barátok közthöz és mindig is a sorozat egyik fontos főszereplője volt. Áprilisban érkezett a hír, hogy kilép a produkcióból, sőt abbahagyja a színészetet és teljesen távozik a média világából. A pénteki részben már különleges katonai visszaemlékezésekkel és a Mátyás király téren lévő összejövetellel már elkezdték a karakter búcsúztatását, melyek a mai epizódban is folytatódnak. A SorozatWiki információi szerint a hétfő esti Barátok köztben lesz utoljára látható Seprenyi László az RTL Klub napi sorozatában.
A Krisztiánt alakító színész azonban már több hete leforgatta a záró epizódjait és elbúcsúzott a Barátok közt stábjától. „Nagyon kedvesek voltak a kollégák, lejöttek és megtapsoltak, mely borzasztóan jól esett! Látszott rajtuk, hogy nem csak egy protokoll volt, aminek eleget kell tenni, hanem őszinték voltak. Nagyon örülök, hogy velük dolgozhattam! Nagyon furcsa volt az utolsó nap, utoljára ballagás előtt éreztem így magam. Tudtam, hogy innentől más lesz minden! Azóta néhányszor az RTL székházának környékén jártam. Nagyon különös érzéseim voltak, ahogy rápillantottam a stúdióra és tudtam, hogy itt kellett volna lekanyarodni, hogyha oda járnék még dolgozni” - emlékezett vissza a színész a SorozatWikinek. „Amikor elkezdtem a színészi pályámat, ez volt az első komolyabb megbízásom, ezért nagyon hálás vagyok a sorozatnak és Kalamár Tamásnak (a Barátok közt akkori producere - szerk.), aki kiválasztott erre a szerepre. Nagyon sok kollégával kerültem közelebbi kapcsolatba, főleg a Rudit alakító Csórics Balázzsal és az Alizt játszó Nagy Alexandrával, hisz velük forgattam a legtöbbet. Nagyon szép emlékként marad meg bennem a Barátok köztös munkám és az elmúlt hét évből a jó dolgokra szeretnék majd visszagondolni. A karakteremet is nagyon szerettem, egy jó és szimpatikus ember volt, ezért könnyen tudtam azonosultam vele. Krisztiánt még sokáig a szívemben fogom hordozni!” – zárta Seprenyi László.

Megvan, ki válthatja Szabó Kimmel Tamást a Mintaapák 2. évadában

Írta: SorozatWiki | 2020. június 14. 19:20
Múlt vasárnap Szabó Kimmel Tamás a Facebook oldalán tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy távozik a Mintaapákból. Akkor a TV2 Csoport úgy nyilatkozott oldalunknak, hogy ők is a közösségi médiából tudták meg a döntést és úgy tudjuk, a sorozatot készítő IKO Műsorgyártó vezetőit is hideg zuhanyként érték az események. Szabó Kimmel mellett több más főszereplő sem lesz ott a Mintaapák folytatásában, a témában számos hírt közöltünk már, az év televíziós botrányáról az összes cikkünk itt olvasható.
A Blikk információi szerint megvan, ki alakítja a produkció folytatásában Géza karakterét. A lap úgy tudja, hogy a Jóban Rosszban egykori Tamás atyája, Száraz Dénes váltja Szabó Kimmel Tamást. A színész a TV2 szappanoperájából való hat évvel ezelőtti távozása óta ugyan szerepelt egy-két sorozatban, úgy mint a Korhatáros szerelem és a 200 első randi, ilyen jellegű, napi képernyős szereplést régen nem vállalt. Pedig a színész nagyon népszerű volt a kórházsorozat nézői között, amikor először kiírták, a rajongók petíciót írtak és visszakövetelték – fel is tűnt egy ideig egy másik szerepben a szériában - olvasható a Blikk anyagában. A lap megkereste a TV2 Csoportot, de a médiavállalattól azonban még nem kaptak választ.

5 Trónok harca karakter, akik Arya Starkon kívül meg tudták volna ölni az Éjkirályt

Írta: Spenger Dávid | 2020. június 14. 16:10
Arya Stark braavosi kiképzése akkor nyert értelmet, amikor Deres ostroma alatt a lány észrevétlenül lopakodott oda az Éjkirályhoz és egy tőrrel leszúrta a Mások vezetőjét. A karakter igazi orvgyilkossá vált, akinek nem okozott gondot egy olyan merénylet végrehajtása, amelyről a legtöbben csak álmodnának. A Trónok harcában azonban több olyan szereplő is volt, akik el tudták volna intézni a Mások vezérét és még a motivációjuk is megvolt hozzá. Legújabb listánkban, mely a Screenrant.com cikkén alapszik, őket soroljuk fel!
5. Brienne A hatalmasra nőtt Brienne Westeros több nemesét is szolgálta, mielőtt megtalálta az útját. Renly Baratheon után Catelyn Starknak tett esküt, hogy megvédi a lányait és egészen a 8. évadig kellett várnunk rá, hogy hivatalosan is lovagnővé váljon a karakter. Brienne hőstettei közé tartozott, hogy még egy medvével is megküzdött, csupán egy fakarddal a kezében. A nő nem esett kétségbe akkor sem, amikor Arya Starkkal kellett párbajoznia, így az Éjkirállyal is valószínűleg elbírt volna, hiszen rendkívüli fizikai adottságai voltak. A Trónok harca részben az erős női karakterei miatt vált ismertté, így valószínűleg nem sokan háborodtak volna fel rajta, ha a lovagnő győzi le a Mások vezérét.

Így alkották meg A mi kis falunk egyik legviccesebb karakterét

Írta: Spenger Dávid | 2020. június 14. 10:41
A mi kis falunk 2017 februárjában debütált az RTL Klubon és a kezdetek óta a legnézettebb magyar sorozat. A produkció azonban szinte elképzelhetetlen lenne a helyi fociedző, Gyuri nélkül, aki a kocsijába szerelmesebb, mint Erikába, de pont ettől az egyik legszórakoztatóbb figura Pajkaszegen. A karaktert alakító Lengyel Tamásnak is köszönhető, hogy Gyuri a nézők egyik kedvence lett, azt viszont kevesen tudják, hogy a színész is segített a férfi jellegzetes beszédének kitalálásában.
"Az volt a vicc az egyik legelső jelenetemben, hogy Gyuri beül az autóba, indulna el vele, de meglátja, hogy zárva van a kapu. Erre bosszankodik egy sort, kinyitja és az utcán megy még egy métert. Káromkodnom kellett egyet, azt kellett mondanom, hogy a rohadt életbe! Viccből orrhangon mondtam, erre a sorozat készítője, Kapitány Iván felkapta a fejét és kérdezte, hogy ne próbáljuk meg így az egész jelenetet? Nem voltam biztos, hogy ilyen stílusban el tudom mondani az egészet, de aztán így maradt a karakter és részben erről vált ismertté" - mondta Lengyel Tamás a BlikkTV-nek adott korábbi interjújában. "Eleinte arról is szó volt, hogy Rudi Völleres hajam lesz, de az nem állt jól. A Ronaldo frizura eggyel már jobb volt, később pedig különféle bajuszokat próbáltunk ki, mire megtaláltuk a tökéleteset. Amikor a kinézetét próbálgattuk, még fogalmunk se volt, hogy ilyen furcsán fog beszélni a karakter. Nagyon szeretem Gyuri karakterét, az egyetlen kényelmetlenséget az okozza számomra, hogy az álbajszot kell hordanom 12 órán keresztül" - tette hozzá a színész.