.

Távozik a Comedy Central programigazgatója

Írta: AJ | 2019. január 18. 12:07
Tavaly októberben derült ki, hogy távozott posztjáról a Viacom International Media Networks közép-kelet-európai és izraeli régióért felelős alelnök-ügyvezető igazgatója, Bartosz Witak. A médiavállalat hazánkban olyan csatornákat üzemeltet mint a Comedy Central, az MTV, a Paramount Channel és többek között az RTL Spike. A 2018 őszi után újabb fontos változásra került sor a cégnél. Távozik a legnézettebb hazai humorcsatorna, a Comedy Central programigazgatója, Kabai Zoltán.
Kabai Zoltán 2015 óta irányította a Comedy Centralt Magyarországon és a térségben. Részt vett a Viacom lengyel tévéadóinak életében, valamint a cseh és a romániai humorcsatornák elindításában is. Hazánkban a Comedy Central a 18-49 éves nézők körében a médiavállalat legerősebb adója, és ugyanebben a korcsoportban az ötödik legnézettebb magyar csatorna is. A távozó programigazgató helyét a Media1 információi szerint Daniel Reszka, a Viacom humor, szórakoztató, ifjúsági és zenecsatornákért felelős regionális alelnöke és Kis Balázs főszerkesztő veszik át.

Hosszú szünet után folytatódhat az egyik legismertebb amerikai sorozat

Írta: RaulReal | 2019. január 17. 18:57
Bryan Fuller a különleges alkotói stílusáról vált ismertté a tévés iparban, a készítőnek olyan produkciókat köszönhetünk, mint a Halottnak a csók, a Wonderfalls, az Amerikai istenek, vagy éppen a Hannibal. Az NBC műsorán 2013 tavaszán mutatkozott be és három évad alatt 39 epizódot ért meg a rendkívül brutális hangvételéről és gyönyörű fényképezéséről ismert Hannibal. Azóta többször is szó volt arról, hogy egy 4. szezonnal folytatnák a produkciót, most épp a kannibál pszichológust alakító Mads Mikkelsen nyilatkozott róla, hogy a berendelés akár össze is jöhet a közeljövőben.
"Azt hallottam, hogy Bryan Fuller a mai napig próbál új otthont keresni a Hannibalnak, egy másik csatornán. Mindenki szeretett a sorozaton dolgozni, így biztos vagyok benne, hogy az eredeti szereplőket nem lenne nehéz megnyerni a folytatásra. Fuller keményen dolgozott azon, hogy megszerezze A bárányok hallgatnak jogait, így az esetleges folytatás Dr. Lecter legismertebb történetét dolgozná fel" - árulta el a színész, aki mostanában igazi hollywoodi sztárrá vált, miután a Doctor Strange-ben és a Zsivány Egyesben is feltűnt. A Hannibal 2015 augusztusában búcsúzott el a nézőktől, idehaza a sorozatot az AXN vetítette és egyike volt a magyar csatorna kiemelt produkcióinak. A szériában Mads Mikkelsen mellett olyan színészek szerepeltek, mint Hugh Dancy, Gillian Anderson és Laurence Fishburne.

Egy friss teória szerint csak egyetlen Stark éli túl a Trónok harca 8. évadát (spoilerveszély)

Írta: RaulReal | 2019. január 16. 22:30
Az HBO hétfőn hajnalban, a True Detective premierje előtt jelentette be a Trónok harca utolsó évadának pontos premierdátumát. A rajongók a friss információ mellett még egy rövid előzetest is kaptak, mely alig több mint 2 nap alatt már 17 millió megtekintésnél jár. Az emberek természetesen rögtön elemezni is kezdték a kedvcsinálót. A képsorokon azt láthatjuk, ahogy a Starkok kriptájában Havas Jon, Arya Stark és Sansa Stark sétálnak végig, miközben a múlt emlékei kísértik őket. A karakterek aztán egy folyosó végén találkoznak, ahol a saját szobraikat veszik megdöbbenve szemügyre.
Sok néző a Starkok képmásait látva rögtön azt figyelte meg, hogy míg Arya és Sansa esetében mindkét szobor a jelenlegi életkoruknak megfelelően ábrázolja őket, addig Havas Joné egy öregemberre hasonlít. Egy teória szerint van esély arra, hogy Sansa Stark épp úgy hal meg a 8. évadban, mint a rémfarkasa. Maisie Williams pedig korábban arról nyilatkozott, hogy Arya Stark az utolsó jelenetében egyedül lesz, amely utalhat arra, hogy a karaktere nem ússza meg az utolsó 6 rész történéseit. Az előzetes egyébként nagyon Jon-centrikus, a képsorok alatt hallható utalások arra emlékeztetnek, hogy a férfi még nincs tisztában a származásával. Hamarosan azonban minden kiderülhet a sorozat eddigi legkínosabb jelenetében. A rajongók még egy fontos dolgot emeltek ki a trailer kapcsán, mégpedig Bran Stark hiányát. Hodor halála után Meera Reed azt mondta a fiúnak, hogy a barlangban ő is meghalt. Így Bran távolmaradása utalás lehet arra, hogy ő már egy másik karakter, a Háromszemű Holló. Egyesek szerint azonban a kerekesszékes Stark is benne van a kedvcsinálóban, ő hozza a hideg fuvallatot és a Mások védjegyének számító fagyot. A Tél megérkezett, ezzel együtt pedig elképzelhető, hogy bebizonyosodik az a teória a 8. évadban, mely szerint Bran Stark nem más, mint az Éjkirály. A Trónok harca utolsó szezonjára már nem kell sokat várni, április 14-én érkezik a nagy finálé első epizódja az HBO-n és az HBO GO-n.

Exatlon különkiadással nyerte meg a kedd estét a TV2

Írta: AJ | 2019. január 16. 21:53
Január 14-én, hétfőn az RTL Klub több esti műsora is új időpontba került. Az ismét az RTL Híradó mögött látható Fókusz 18-49-ben elsőre remek nézettséget hozott, és hétfőn is tarolt a Drága örökösök. A Barátok közt ugyan gyengén teljesített és kikapott az Exatlontól, a szintén alacsony számokat produkáló Éjjel-Nappal Budapest azonban legyőzte a katasztrofálisan teljesítő Legyen Ön is milliomos!-t, így a fiataloknál közel 4 százalékponttal az RTL Klub nyerte a hétfő estét. Kedden viszont különleges adással jelentkezett az Exatlon, és a TV2 legyőzte az RTL-t.
Az Exatlon Hungary január 15-i, kedd esti adásában ezúttal nem a Bajnokok és a Kihívók csaptak össze. A két csapatból alakítottak egy új válogatottat, akik Magyarországot képviselve a romániai Exatlon versenyzőivel küzdöttek meg. A műsor különkiadása 18-49-ben 19,3%-os parádés közönségarányt produkált, mellyel tarolt. Ez lett a műsor történetének eddigi legmagasabb eredménye. A Palik László vezette produkció a Fókusztól nagyon kis különbséggel kapott ki. A Drága örökösöket ugyan nem tudta megverni, de végig kicsi, 2-4 százalékpont volt csak a differencia a két műsor között. A falus sorozat után azonban bezuhant az RTL Klub. A Barátok közt a fiataloknál nagyon gyenge, 12,9%-os közönségarányt hozott, mellyel kikapott az Exatlon Hungarytől. Volt olyan időszak, amikor a sportműsor 7 százalékponttal is jobb eredményt ért el a Berényi család életét bemutató sorozatnál. Az Exatlon 10 percig egyszerre volt látható az Éjjel-Nappal Budapesttel is, és nagyon legyőzte a fiatalokról szóló napi szériát, volt amikor több mint 10 százalékpont volt a TV2-s produkció fölénye. A Budapest gyenge, 11%-ot ért csak el, de így is megverte a szintén alacsony értékeket szállító Legyen Ön is milliomos!-t. A vetélkedő az Exatlon különkiadása miatt a szokottnál félórával később, 21:30-kor kezdődött. Ugyan a Budapesttől kikapott, de 18-49-ben megverte a rossz nézettséget produkáló Házon kívült. A részletes adatok és a kattintással nagyítható grafikon a tovább mögött található!

A Lostra emlékeztet a The Walking Dead legújabb 9. évados előzetese (videó)

Írta: RaulReal | 2019. január 15. 22:30
A Lost nézői emlékezhetnek rá, hogy mekkora veszélyt jelentettek a Többiek a sorozat főszereplőire, akik a fák között bujkálva, halkan beszélve hozták a frászt mindenkire. Most valami hasonló közeleg a The Walking Dead 9. évadának második felében, mely február 10-én tér vissza Amerikában az AMC-n. A Suttogók az eredeti zombis képregény ismert gonoszai, akik azt vallják, hogy az emberi civilizáció ideje lejárt és itt az ideje visszatérnünk állatias ösztöneinkhez. Ez a rendkívül veszélyes csoport a halottak bőrét húzza magára, hogy ne keltsen feltűnést, így egyszerre veszélyesek az élőkre és járkálókra is. A The Walking Deadet idehaza az RTL Spike vetíti, az amerikai premierrel egy időben. Az előzetes a tovább mögött megtekinthető!

Hétfőn tarolt az új időpontjában a Fókusz és a Drága örökösök

Írta: AJ | 2019. január 15. 15:40
Január 14-től új időpontba került a Fókusz. A magazinműsor ettől a héttől már nem délután, hanem az RTL Híradó után látható. Emiatt szinte minden esti műsor új időpontban kezdődik az RTL Klubon. Tegnap, hétfőn jelentkezett először a csatorna új műsorrendje, mely elsőre remek nézettségi eredményt produkált. 18-49-ben közel 4 százalékponttal verte este az RTL a TV2-t. Az utóbbi tévéadó nem változtatott, és ugyanúgy az Exatlonnal és a Milliomossal jelentkezik.
Az elmúlt hetekben délután is jó számokat szállított a Fókusz, a főműsoridőbe kerülve pedig a fiataloknál 18,2%-os, erős közönségarányt ért el. 18-49-ben 248 ezres nézettséget hozott a magazinműsor, mellyel a napi toplista második helyét szerezte meg a Drága örökösök mögött. Az RTL napi, falus sorozata a korábbinál fél órával később kezdődött. A Drága örökösök azonban az új időpontban is tarolt, 18-49-ben kiemelkedő, 21,7%-ot produkált, ezzel a legnézettebb hétfői produkció lett. A széria teljesben is jól hozott, közel egymillióan figyelték Ökörapáti lakóinak kalandját. A falus sorozat után viszont bezuhant az RTL Klub. A Barátok közt a fiataloknál csak 13,2%-os gyenge eredményt hozott. Az Exatlon Hungary a szokott időben indult és közel két órán keresztül volt látható a TV2-n. A sportműsor 18-49-ben tegnap, az RTL Klub új műsorrendje ellen nem igazán gyengült és 15%-os, jó eredményt szállított, ami hasonló a korábbi számaihoz. A Palik László vezette műsor azonban így is kikapott a Fókusztól és a Drága örökösöktől, a Barátok közt hétfői első részét azonban legyőzte. Az Éjjel-Nappal Budapest újfent gyengén teljesített, 12,3%-ot produkált, de így is verte a negatív évadcsúcsot döntő Legyen Ön is milliomos!-t. A vetélkedő 18-49-ben katasztrofális, 7,8%-ot ért csak el, kikapott a Barátok aznapi második részétől, és a Budapesttől is. Hétfőn esténként látható a Comedy Centralon az Agymenők utolsó évada. A sorozat 21 órakor kezdődő premier része a fiataloknál kiemelkedő, 5,8%-ot hozott, és ezzel tarolt. A részletes adatok és a kattintással nagyítható grafikon a tovább mögött található!

Két sorozatot is szünet nélkül folytat egy magyar csatorna

Írta: AJ | 2019. január 15. 14:19
Tavaly novemberben számoltunk be arról, hogy az RTL Spike három népszerű sorozatnak is elhozza az új évadát. 2018 decemberében elindították A visszatérők (The 100) negyedik és az iZombie harmadik szezonját. Mindkét produkció jelenleg is látható évada a napokban véget ér, a rajongók azonban nem maradnak friss epizódok nélkül, ugyanis érkezik a folytatás.
Január 22-én, kedden 22 órakor kerül képernyőre az RTL Spike-on A visszatérők negyedik évados fináléja. Rá egy hétre, január 29-én 22:00-kor pedig dupla résszel elindul az ötödik etap. A posztapokaliptikus dráma legújabb szezonja 2018-ban, április és augusztus között volt látható a tengerentúlon. A folytatás időugrással kezdődik, a történet ugyanis az előző finálé után hat évvel később veszi fel a fonalat. A túlélők továbbra is külön utakon járnak: Bellamy csapata az űrben, Clarke-é a Földön van, miközben több százan estek csapdába a földalatti bunkerben. Új részekkel folytatódik az iZombie (képen) című misztikus krimi is. Az Amerikai Egyesült Államokban 2018 tavaszán képernyőre került 13 részes negyedik szezon idehaza február 7-től, csütörtökönként 22 órakor dupla résszel lesz látható. Az évad az előző szezon záró epizódját követően egy héttel később indul majd az RTL Spike-on. A negyedik etap története szerint Seattle-ben fallal vették körül a zombikat, hogy ezzel védjék az USA többi részét, így a városban élő tízezer zombi most azért küzd, hogy elegendő agyat találjanak maguknak.

Rossz hír a Star Trek filmek rajongói számára

Írta: RaulReal | 2019. január 15. 07:00
Az HBO nemrégiben bejelentette, hogy SJ Clarkson személyében női rendezőt kap a Trónok harca előzménysorozatának pilot epizódja. Kevesen tudják, de a direktor eredetileg a legújabb Star Trek filmet készítette volna, most azonban úgy tűnik, hogy semmi nem lesz a híres sci-fi mozis folytatásából. A Star Trek filmes univerzumát 2009-ben rebootolták, J. J. Abrams rendezte az első részt és a 2013-ban érkezett a Sötétségben - Star Trek című felvonást is. A 2016-os Star Trek: Mindenen túl című harmadik filmet Justin Linre bízták, ez az alkotás viszont mind a pénztáraknál, mind pedig kritikailag nagyot bukott.
A baj hatalmas, a hírek szerint ugyanis nem sikerült megegyezni sem Chris Pine-nal (James T. Kirk), sem pedig a karakter apját alakító Chris Hemsworth-szel sem, pedig kettejük nagy találkozása az új részben sokakat érdekelt volna. A Star Trek 4 készítő és főszereplő nélkül maradt, a gyártó filmstúdió, a Paramount Pictures pedig nem kíván nyilatkozni az eset kapcsán. A Star Trek - Nemezis bukása és az Enterprise elkaszálása után sok évet kellett várni arra, hogy a Star Trek franchise magához térjen, miután azonban J. J. Abrams a Star Wars új trilógiáját választotta inkább, az általa készített reboot szépen lassan megbukott. A kis képernyőn ennek ellenére a Star Trek: Discovery él és virul, hamarosan bemutatkozik a sorozat második évada. Emellett jön még egy teljesen új széria, Patrick Stewart (Picard kapitány) főszereplésével, illetve egy frissen bejelentett Discovery spinoff is, mely Michelle Yeoh karakterére fog építeni.

2. heti nézettség - Ismét jó eredményeket hozott az Exatlon

Írta: AJ | 2019. január 14. 20:10
Az 1. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 2. héten (január 7-13.) a Cennet 18-49-ben négyszer, teljesben mind az öt nap legyőzte az Elif - A szeretet útján című sorozatot. A Fókusz a fiatalok körében remekül teljesített és minden nap nézettebb volt a TV2 török szériájánál. A Cennet azonban összelakosságban hétfőtől péntekig mindig verte az RTL Klub magazinját. Az RTL Híradó a hét minden napján mindkét korosztályban legyőzte a Tényeket.
Az első heti parádés eredmény után ismét kiemelkedően teljesített a Drága örökösök. Az RTL Klub új napi, falus sorozata 18-49-ben minden nap tarolt, hétfőn és szerdán pedig különösen magasan számokat produkált. Zsinórban hat, egymilliós nézettséget hozó epizód után szerdától csökkenni kezdett a Drága örökösök. Pénteken teljesben már csak 900 ezres eredményt hozott, mely azonban még mindig nagyon erősnek számít. A Barátok közt hétfőn kiemelkedően, kedd és szerdán jól, csütörtökön közepesen teljesített. Ennek ellenére ezen napokon az aznap esti második rész kikapott az Exatlontól. A Berényiék életét bemutató sorozat pénteken gyenge eredményeket produkált, és mindkét rész kikapott a sportrealitytől. Az Éjjel-Nappal Budapest hétfőn és csütörtökön közepesen, a többi nap alacsony nézettséget szállított. Az Exatlon Hungary a második héten 18-49-ben végig egyenletesen jó számokat produkált. Pénteken pedig parádésan hozott, bár kikapott a Drága örökösöktől, a Barátok köztöt legyőzte. A Palik László vezette sportreality teljesben közepesnél jobban teljesít, ebben a korosztályban már nem tudja megverni az ellene futó RTL-es produkciókat. A Legyen Ön is milliomos! 18-49-ben hétfőn katasztrofális számokat hozott, kedden és szerdán közepesen ment, csütörtökön és pénteken viszont gyenge eredményeket produkált. Ennek ellenére pénteken így is legyőzte a Budapestet. A kvízműsor összlakosságban közepesen teljesít, és rendszerint veri az RTL-es ellenfeleit, az Éjjel-Nappal Budapestet és a heti sorozatokat. A részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Romániával csap össze Magyarország az Exatlon különleges adásában

Írta: AJ | 2019. január 14. 11:01
Január 2-án indult a TV2 új, nagyszabású sportvetélkedője, az Exatlon Hungary. A műsor házigazdája Palik László lett, aki nyolc év kihagyás után idén tért vissza a tévéképernyőre. Az Exatlon remek nézettséggel kezdett, és bár a Drága örökösöktől kikapott, a Barátok köztöt simán legyőzte a premierjével. A folytatásra ugyan csökkentek az Exatlon számai, de a TV2 naponta jelentkező produkciója továbbra is jól teljesít.
A műsor a héten nem mindennapi adással jelentkezik, jelentette be ma a TV2. Január 15-én, kedd este a Bajnokok és Kihívók ezúttal nem egymás ellen, hanem együtt, közös erővel küzdenek a pontokért. A két csapatból álló válogatott ugyanis az Exatlon nemzetközi összecsapásán Magyarországot képviselve lép pályára. Az Exatlonban ugyanis hagyománya van annak, hogy az egy időben egy helyszínen forgató országok a műsor egy adott pontján megmérkőznek egymással. A magyar csapat Romániával csap össze. A román csapatban van MMA harcos, kézilabdázó, atléta, karate bajnok, rendőr és modell is. Az összecsapást azt a csapat nyeri, amelyik hamarabb eléri a tíz pontot. Az Exatlon Hungary különleges adása január 15-én, a Tények után lesz látható a TV2-n.

Az HBO bejelentette a Trónok harca 8. évadának premierdátumát (videó)

Írta: KTL | 2019. január 14. 03:05
2017. augusztusában ért véget a Trónok harca 7. évada, így a rajongók másfél éve nem kaptak új részeket a sorozatból. Először tavaly nyáron érkezett hír arról, hogy 2019 első félévében folytatódik a széria, majd novemberben az HBO azt is elárulta, hogy áprilisig kell még várni. Azóta megjelent a produkció záró szezonjának első ajánlója, majd januárban végre néhány másodpercnyi újjelenetet is mutatott a csatorna az utolsó etapból.
Hétfőn hajnalban pedig egy új kedvcsináló videó keretein belül végre bejelentették, hogy meddig kell még várni a sorozat folytatására. A Trónok harca 8. évadának világpremierje amerikai idő szerint április 14-én, vasárnap este lesz az HBO-n és az HBO GO-n, mely Magyarországon április 15., hétfő hajnalt jelent. Mivel 6 részes lesz az utolsó szezon, így az is kiszámolható, hogy a Trónok harca sorozat nagy valószínűséggel május 19-én fejeződik be végleg. A videót kattintás után nézhető meg. (Fotó: HBO)

A Sheldont alakító Jim Parsons elárulta, miért lép ki az Agymenőkből

Írta: RaulReal | 2019. január 13. 20:01
Jim Parsons az Agymenők első évada óta játssza Sheldon Cooper karakterét, aki olyan népszerű lett, hogy a CBS Az ifjú Sheldon címmel még egy előzménysorozatot is épített köré. Amerikában a szitkom a mai napig jó nézettséggel megy, így a legtöbb embert meglepte, amikor a CBS bejelentette, hogy a 12. évad lesz az Agymenők utolsó szezonja. A hírek szerint Parsons volt a legnagyobb oka annak, hogy a produkció idén májusban elbúcsúzik a nézőktől, most a színész hosszabban is nyilatkozott döntéséről.
"Nem akarok tovább szerepelni az Agymenőkben, úgy érzem, hogy kifáradt a formátum és a 12. évadon túl már nem tudnánk olyan minőségi epizódokat készíteni. Ráadásul bőven középkorúnak számítok már, kiöregedtem abból, hogy szuperhősös és mintás pólókban nevettessem a közönséget. Nagyon sajnálom, hogy vége lesz a szitkomnak, az életem részévé vált, hogy ezekkel az emberekkel együtt dolgoztunk" - árulta el a 45 éves Jim Parsons. A produkció befejező évadát 2019. január 7 óta a magyar Comedy Central vetíti hétfő esténként, Amerikában pedig a 12. évad 12. epizódjánál tartanak éppen.
hirdetés