.

46. heti nézettség - 6 éves rekordot döntött az X-Faktor első élő show-ja

Írta: KTL | 2019. november 18. 20:18
A 45. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 46. héten (november 11. - november 17.) délután a Barátok közt hétfőn és pénteken közepesen, kedden, szerdán és csütörtökön jól ment. 18-49-ben a közös sávban összes nap megverte az Anya című török sorozatot. Az RTL Híradó a fiataloknál minden nap legyőzte a Tényeket, a teljes lakosság körében azonban a TV2 hírműsora négyszer is nyerni tudott.
A Tények Plusz hétfőn jól, kedden közepesen hozott, szerdán és csütörtökön remekelt, míg pénteken gyengén futott. A hírműsor azonban csak szerdán tudta legyőzni az RTL magazinját. Az említett Fókusz hétfőn és szerdán szép, kedden közepes, pénteken pedig vélhetően az erős foci közvetítés miatt rossz adatokat produkált, míg csütörtökön tarolt. A Mintaapák nagy meglepetésre már az első nap is csak közepes nézettséget hozott, melyet tartott kedden és szerdán is. Csütörtökön már gyengén futott, pénteken pedig az M4 közvetítése ellen teljesen elhasalt. A TV2 új napi sorozata minden nap kikapott a Fókusztól és az RTL főzős műsorának legelejétől. A Nyomd a gombot, tesó! szintén csupán közepesen indított, majd napról-napra egyre rosszabb közönségarányt hozott. Majka új vetélkedője már a második napon katasztrofális számokat produkált, csütörtökre és péntekre pedig teljesen összeomlott. Az Újratervezés első adása már rögtön rosszul hozott. Ördög Nóra és Stohl András realityje pedig szintén napról egyre rosszabb eredményeket szállított. Így csütörtökre a TV2 mindhárom vadonatúj műsora bukóba került. A Konyhafőnök VIP új évada azonnal kimagasló nézettséggel indított, majd ezt folytatta egészen csütörtökig. Az RTL gasztro realityje pénteken a nagyon erős foci ellen is jó eredményeket produkált.

Kiderült, hogy melyik sivatagos bolygón játszódik a The Mandalorian második része

Írta: RaulReal | 2019. november 18. 11:10
A The Mandalorian című, első élőszereplős Disney+ sorozattal kapcsolatban sok a rejtély, többek között azt sem tudtuk meg a történetből, hogy hogy hívják a Pedro Pascal (Trónok harca, Narcos) által játszott főszereplőt. A produkció pár évvel a Birodalom bukása után játszódik, a peremvilágokban, a rajongókat pedig a helyszínekkel kapcsolatban egy fontos kérdés tartotta lázban. Vajon a Tatuinon, a Skywalkerek fiatal éveinek otthont adó bolygón játszódik a The Mandalorian második része?
Elég sok minden utalt erre, többek között a sivatagi környezet, az, hogy a bolygónak több napja volt és persze ott voltak a szemtelen jawák is. A Nick Nolte által alakított különleges lénynek, Kuiilnek ráadásul egy olyan farmja van, ahol lepárlóberendelések is működnek. A StarWars.com-on érkezett hivatalos válasz a kérdésre, amely picit lehűtötte a kedélyeket. Ahogy a The Mandalorian főszereplője kizárt, hogy Boba vagy Jango Fett legyen, úgy a második rész helyszíne sem a Tatuin, hanem az Arvala-7 nevű bolygó. Természetesen mindez nem zárja ki, hogy az első élőszereplős Star Wars sorozat a későbbiekben ismertebb helyszínekre is ellátogasson, de erre még várnunk kell.

Henry Cavill végig egy trélerben lakott a The Witcher magyarországi forgatása alatt

Írta: RaulReal | 2019. november 17. 17:19
December 20-án érkezik a Netflix kínálatába a The Witcher című új, 8 részes fantasy széria, amely Andrzej Sapkowski írásait veszi alapul. A produkciót részben Magyarországon forgatták, a stáb a tatabányai Szelim-lyuk mellett a Vajdahunyad várában is dolgozott. Tomasz Bagiński, a The Witcher executive producere érdekes kulisszatitkot fedett fel friss nyilatkozatában, arról beszélt, hogy Henry Cavill milyen komolyan vette Geralt szerepét, mialatt hazánkban zajlottak a felvételek.
"Mialatt Magyarországban voltunk, Henry több héten keresztül a forgatási helyszín melletti lakókocsijában aludt. Azt mondta, nem akar visszamenni a budapesti hoteljébe, és naponta egy órát ingázni, mert így karakterben marad és egy pillanatra sem kell elhagynia a The Witcher világát. Ez nem megszokott a világsztárok esetében, jól mutatja, hogy a főszereplő számára milyen fontos ez a projekt" -árulta el a széria executive producere. Az első évad úgy tűnik, hogy jól sikerülhetett, a Netflix ugyanis már a premier előtt bejelentette, 2021-ben biztosan jön a folytatás.

Eredetileg sokkal durvább lett volna Cersei és Jaime halála a Trónok harca 8. évadában

Írta: RaulReal | 2019. november 17. 11:17
Cersei Lannister a Trónok harcában eleinte a Vastrónon uralkodó fiait védelmezte anyagtigrisként, majd később ő maga lett Királyvár úrnője. Sokan számítottak arra, hogy a karakter a 8. szezonban meghal, azonban a Jaime-vel közös utolsó jelenete kiakasztotta az embereket. A két Lannistert ugyanis téglák ölték meg, a Drogon hátán őrjöngő Daenerys pusztítása tönkrette azt az épületet is, ahonnan a testvérpár éppen menekülni próbált.
A Trónok harca utolsó évadának forgatókönyvéből azonban kiderült, hogy ez a jelenet az eredeti tervek szerint sokkal durvább lett volna. A Cersei-re és Jaime-re rátaláló Tyrion Lannister ugyanis, ahogy a szkriptben olvasható: "két elfeketedett és kiégett koponyával rendelkező holttestet látott volna a romok alatt. A sárkány pusztító lángjai senkit nem kíméltek". Ha az alkotók ezt a változatot forgatták volna le, vélhetően emlékezetes lett volna a Lannister testvérek halála, mintsem csalódást keltő.

Kisbabát vár A mi kis falunk egyik főszereplőnője

Írta: RaulReal | 2019. november 16. 23:03
Lovas Rozi az RTL Klubon látható A mi kis falunkban már az első évad óta szerepel, a produkcióban Szabó Erikát, Pajkaszeg polgármesterének titkárnőjét alakítja. A Radnóti Színház a honlapján tette közzé a hírt, hogy a színésznő kisbabát vár, emiatt pedig 2020 januárjáig lesz látható a színpadon. A Csillagképek című darab innentől szünetre megy és egy ideig nem kerül műsorra, a többi előadását átmenetileg átveszik tőle kolléganői.
A mi kis falunk 4. évada az X-Faktor miatt vonult szünetre, a produkció 5. része szeptember 28-án került képernyőre. Lovas Rozi terhessége a produkció ötödik szezonjának forgatását befolyásolhatja jövő nyáron, ha berendelik. A jelenlegi etap részeit ugyanis már felvették. Lovas Rozit A mi kis falunkban nyújtott teljesítményéért a Televíziós Újságírók Díján is elismerték, akit a 2017-es év legjobb színésznőjének választották a szakújságírók.

Ilyen valójában Kristófváros rendőrkapitánysága, megnéztük hol és hogy készül a Jófiúk

Írta: KTL | 2019. november 16. 22:05
Szeptember 1-jén indult A mi kis falunk készítőinek legújabb vígjátéksorozata, a Jófiúk. Az idétlen rendőröket bemutató produkció egy kisebb szünet után, november 17-én, most vasárnap folytatódik. A széria új időpontban, 18:55-kor tér vissza az RTL Klubra. A csatorna meghívására szeptember elején, egy fél napot töltöttünk a Jófiúk utolsó forgatási napján. Megnéztük, hogy dolgoznak Kristófváros rendőrei, körbejártuk azt a négyszintes épületet, ahol felveszik a sorozat számos jelenetét és ahol maga a rendőrőrs is megtalálható. Ezen kívül Kapitány Iván, a produkció vezető rendezője mesélt a széria kulisszatitkairól.
Az ősz legelején, egy hétköznap délután látogattunk el a Jófiúk legfőbb forgatási helyszínére. Az épület a II. János Pál pápa tér szomszédságában található, melynek külseje a sorozatban is rendszeresen megmutatkozik. A forgatások alatt azonban azokon a napokon, amikor épp ott nem vesznek fel külső jeleneteket, nem hétköznapi autók és még csak nem is rendőrkocsik, hanem a stáb kisteherautói és autói számára fenntartott terület. Az épület földszintjén található a Jófiúkban is rendszeresen látható porta, valamint a stáb kiszolgáló helységei, közük az ebédlő. Az első emeleten, két oldalt egy-egy lakás lett kialakítva. Ott van Szűcs Gyula százados és családjának otthona, középen szintén stábszobák, míg a másik oldalt Vadász Bernadett (Parti Nóra) lakása. A második emelet teljes egészében a kristófvárosi rendőrkapitányság díszleteiből áll. A közös helyiségek mellett itt van a kihallgató szoba és a vezetők irodái. Ezen kívül a harmadik emeleten a rendőrőrs laborja található. A ház lépcsőháza egy másik ház belső udvarára nyílik. Kapitány Iván vezető rendezőt arról kérdeztük, hogy miként találtak rá erre az épületre.

The Mandalorian 1x01-02 kritika: Az első Star Wars sorozat előbb lő, aztán kérdez

Írta: RaulReal | 2019. november 16. 18:34
November 12-én elindult Amerikában a Disney+, ezzel pedig bemutatkozott a The Mandalorian című sci-fi sorozat első része az online videotáron. A rajongóknak nem is kellett sokat várni a folytatásra, november 15-én, pénteken megjött a 8 részes első szezon második fejezete is. Az első élőszereplős Star Wars sorozat olyan, mint egy klasszikus western, amely történetesen a messzi-messzi galaxis peremvilágaiban játszódik. Egy meglepő újítás ez a Disney-től, amely annak ellenére, hogy tisztelettel bánik George Lucas filmjeivel, hozzá is meri tenni a magáét.
A történet nem sokkal a Birodalom bukása után veszi fel a fonalat, azt követően, hogy Luke Skywalker elintézte Palpatine-t és Darth Vadert. Itt az ideje, hogy elkezdődjenek a békeidők, amelyből a The Mandalorianben nem sokat érzékelünk, hiszen a főszereplők messze vannak az univerzum ütőerétől. A produkció főszereplőjének a nevét se tudjuk, csak annyit, hogy fejvadászként tevékenykedik, aki soha nem veszi le a sisakját. Boba és Jango Fett hatalmas közönségkedvencek voltak a mozifilmekben, így a Disney+ újdonságában érdekes a mandalóriaiak kultúrája és életszemlélete mögé intimebben betekinteni. A széria főszereplője egy magányos harcos, aki közel sem nevezhető hősnek. Pénzért szállít le szökevényeket a megbízóinak, ha pedig úgy hozza a helyzet, akkor előbb lő és aztán kérdez. A pilot alig 38 perces, azonban a feszesre vágott jelenetek miatt működik annyira a fejvadász bemutatása. Kapunk egy szeletet az életéből, ahogy egy jeges bolygón foglyul ejt egy célszemélyt, hogy aztán súlyosabb irányt vegyen a sztori. A The Mandalorianben már az első percekben kiderül, hogy legyen szó kocsmai verekedésről, vagy pedig egy droid oldalán lezajló lövöldözésről, a készítők tudják, mit akarnak.

Nagy műsorváltozás lesz vasárnap a TV2-n

Írta: KTL | 2019. november 16. 15:42
Hétfőn indult a TV2 legújabb magyar napi sorozata. A Mintaapák azonban hétfőn, kedden és szerdán is csak közepes nézettséget ért el és csütörtökön már gyenge számokat hozott. Feltételezhetően a rossz kezdés miatt vasárnap megismétlik a széria teljes első hetét. A döntés miatt a TV2 holnap délutáni programjainak nagy része és a késő esti film is elmarad. Vasárnap két részletben mind az 5 eddig levetített rész újra adásba kerül. A délutáni programok helyett fél 2-től a Tényekig lesz látható a Mintaapák első 3 epizódja, a késő esti filmek helyett pedig 10-től egészen fél 1-ig a maradék 2 részt is leadják.

Rekordhosszú adásokkal folytatódik az X-Faktor

Írta: RaulReal | 2019. november 16. 12:51
A 2019-es X-Faktor október 5-én indult el az RTL Klubon, és már a válogatóktól kezdve hétről-hétre brutális nézettségi eredményeket ért el a tehetségkutató. Az előző két hétvégén szombaton és vasárnap is X-Faktor ment az RTL Klubon, ugyanis a Tábor és a Mentorok háza adásai voltak láthatóak. Most újabb szakaszához érkezik a műsor, november 16-től kezdődnek az élő show-k. Ezek az adások rekordhosszúak lesznek, ma este 8-tól éjfélig X-Faktor lesz az RTL Klubon.
A műsor első élő show-jába Dallos Bogi mentoráltjai közül Huszár Aletta, Dárdai Blanka és Bagdi Enikő jutottak be a Lányok között, míg Gáspár Laci, 25 éven felüliekből álló csapatában Anti bácsi, Burai Renátó és Zdroba Patrik versenyeznek még. Puskás Peti három, még megmaradt zenekarnak egyengeti az útját a ma esti adásban, ők a C.O.O.L., a Speranta és a Take 3. A Fiúk között Manuel, Ruszó Tibi, és Vanek Andor tartoznak ByeAlex mentoráltjai közé. A tehetségkutató 2020-as, tizedik évadát a kiváló nézettség miatt már november elején berendelték, Kolosi Péter, az RTL az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója a Big Picture televíziós konferencián jelentette be a folytatást.

A UPC előfizetőit érintő, nagy bejelentést tett az RTL Magyarország

Írta: KTL | 2019. november 15. 17:51
A Telenor MyTV ügyfelei után december 2-tól a Vodafone-UPC előfizetői számára is ingyenesen elérhetővé válik az RTL Magyarország prémium videós szolgáltatása. Az RTL Most+-on az RTL Mosthoz képest tovább visszanézhetőek a tartalmak, jóval kevesebb a reklám, jobb minőségű videónézés érhető el, valamint az RTL Klub és a médiavállalat kábelcsatornái bárhol élőben követhetőek. Ezen kívül vannak és lesznek olyan sorozatok ami kizárólag itt, vagy elsőként az RTL Most+-on lesznek megnézhetőek. Részletek az RTL Magyarország közleményben:
2019. december 2-től a Vodafone-UPC előfizetői is díjmentesen élvezhetik az RTL Most+ prémium szolgáltatásait és azt a rengeteg izgalmas újdonságot, melyeket először kizárólag az RTL Most+ felhasználók láthatnak. Az RTL Most+ szolgáltatást minden olyan Vodafone-UPC előfizető eléri, aki az arra jogosult digitális TV csomagra fizetett elő. A Vodafone-UPC ügyfelei a szolgáltatást egy személyes aktiváló kóddal érik el, melyet e-mailben kapnak meg a szolgáltatás indulását követő hetekben. Az RTL Most+ kínálatában olyan prémium tartalmak is megtalálhatók, melyeket kizárólag az RTL Most+ felhasználók láthatnak. Hetente érkezik a kizárólag ezen a platformon nézhető #nofilter című minisorozat (a második képen) újabb epizódja. Már novemberben elérhető lesz az RTL Most+ felhasználók számára a legendás Négy esküvő és egy temetés című film alapján készült vadonatúj sorozat, melyet – Magyarországon először – csak az RTL Most+-on lehet megnézni!

Bejelentették, hogy ki lesz Tóth Gabi utódja a Sztárban sztár leszekben

Írta: KTL | 2019. november 15. 17:24
Pár napja derült ki, hogy Tóth Gabi terhessége miatt az éved vége előtt távozik a Sztárban sztár leszek! zsűritagjai közül. A TV2 Csoport most bejelentette, hogy megvan az utódja, aki Tóth Gabi nővére lesz. Így Bereczki Zoltán, Pápai Joci és Horváth Tomi mellé Tóth Vera csatlakozik. A tehetségkutatóból már nincs sok hátra, mindössze két vasárnap esti élő adás lesz még látható. Részletek a csatorna közleményében:
Néhány napja robbant a hír, miszerint távozik a Sztárban Sztár leszek! zsűriszékéből Tóth Gabi. Az énekesnő gyermeke érkezésének közeledtével anyai teendőit tartja szem előtt, így arra a döntésre jutott, hogy az utolsó két adáson már nem lesz jelen. A csatorna döntése alapján az énekesnő helyét Tóth Vera veszi majd át, így a zsűrizés mellett Gabi elődöntősét, Katját is támogatva. „Szakmailag egyértelmű választásnak bizonyult számunkra Vera, hiszen amellett, hogy kiváló énekesnő, a Sztárban Sztár+1 kicsi egykori zsűritagjaként pontosan ismeri a műsor kulisszáit, és rutinosan mozog ebben a szerepben. Amellett, hogy szakmailag tökéletesen kiegészíti majd a mesterek csapatát, magánemberként a Gabi által képviselt értékeket is tovább viszi majd, így összességében Katja számára is profi és kiegyensúlyozott hátteret nyújtva. Hálásak vagyunk, hogy vállalta a felkérésünket.” – vélekedett Németh Ádám, a Sztárban Sztár leszek! senior kreatív producere.

10 évad után befejeződhet az egyik népszerű amerikai sorozat

Írta: RaulReal | 2019. november 15. 16:24
Az Amerikai Horror Story 2011. októberében mutatkozott be az FX nevű kábelcsatornán, tematikus és hátborzongató évadaival pedig a nézők egyik nagy kedvence lett. A produkció játszódott szellemjárta házban, elmegyógyintézetben, boszorkánytanyán, cirkuszban, vámpírok által lakott hotelban, így nagyon változatos történetekkel rukkolt elő Ryan Murphy. A sorozat legutóbbi, nemrég befejeződött etapja a 80-as évek slasher filmjeire és a Stranger Things által ismét divatba hozott nosztalgia-faktorra épített.
A folytatás biztosan érkezik, azonban Murphy a Deadline-nak elárulta, várhatóan az Amerikai Horror Story 10. évada egyben az utolsó is lesz. "Arra számítok, hogy a nézők imádni fogják a következő szezont, melyben régen látott nagy kedvencek is visszatérnek. Úgy tűnik, ez lesz az utolsó évadunk, mert a folytatásra nincs már szerződésünk az FX csatornával" - mondta el az alkotó. Az egyezkedés jelenleg is zajlik a felek között, emellett a rajongóknak reménysugarat jelenthet, hogy a Netflix szívesen vesz át az Amerikai Horror Storyhoz hasonló, jól bejáratott franchise-okat.