.

Megnéztük hol és hogy készül az RTL új sorozata, az Oltári csajok

Írta: KTL | 2017. október 31. 20:10
Szombaton indult az RTL Klubon az első magyar napi telenovella. Az Oltári csajok hétfőtől minden hétköznap este 20:30-kor az RTLII-n folytatódott. A sorozat showrunnerje Kalamár Tamás, aki korábban a Barátok közt és a Szeress most! producere volt. Az RTL Magyarország meghívására néhány hete több órát töltöttünk a produkció forgatási helyszínén. Beszélgettünk a három főszereplővel, Kalamárral, a széria producerével, bejártuk és körbefotóztuk a teljes díszletet és belenéztünk a forgatásba is. Kora délután érkeztünk meg az RTL székházának közelében lévő stúdiókomplexumba. Egy kisebb helyiségben itt forgatják a Reggelit, valamint egy nagyobb stúdió és a ValóVilág villa is itt található. Az Oltári csajok díszletei az utóbbi két helyen találhatók. Közel 800 négyzetméteres területet használtak fel. Ondruss Ilona a sorozat producere körbevezetett minket a ValóVilág villa helyén felépített díszletekben. A helyszínt teljesen átépítették, szinte alig lehetett felismerni, hogy mit forgattak itt korábban. Az elmúlt években jártunk már több épített sorozatdíszletben, de ez különösen aprólékosan és szépen lett megcsinálva. Felmerül a kérdés, hogy 101 epizód kedvéért, miért építettek egy ilyen nagy díszletet.
„Az Oltári csajokat is fel lehetett volna venni külső helyszíneken, de rájöttünk arra, hogy a forgatások sokkal több időt vettek volna igénybe. Állandóan költözni és utaznunk kellett volna és nem tudtunk volna naponta egy epizódot felvenni. Amikor megtudtuk, hogy ebben a stúdióban és térben dolgozhatunk, sokat tervezgettünk, hogy miként lehet a rendelkezésre álló teret a legjobban kihasználni. Azt is figyelmebe kellett vennünk, hogy olyan díszletet hozzunk létre, ahol az ajtókon át tud menni a kamera és az egyes helyiségekben meg tud fordulni. Nagyon fontosak a színek. A nézők akkor is mindig meg kell, hogy tudják különböztetni az egyes helyszíneket, ha kisképernyőn nézik a sorozatot” – mondta Ondruss Ilona. Ezután a három főszereplő színésznővel interjúztam, mely külön anyagban itt olvasható. Ezt követően a producer körbevezett minket és részletesen megmutatta a stúdióban felépített díszletet is, mely ugyanannyira igényesen volt elkészítve és felépítve, mint a villában. Nagyon érdekes volt látni, hogy míg más napi sorozatoknál általában három oldala van egy-egy helyiségnek, itt fel volt építve mind a négy és több szobába tényleg csak ajtón keresztül lehetett bejutni. Mivel ez nem egy évekig futó széria, nem gondoltam volna, hogy ennyire szépen megépítik hozzá a díszleteket.

Elkaszálták, de testvérszéria várható az egyik legnépszerűbb amerikai sorozatból

Írta: RaulReal | 2017. október 31. 18:45
Áll a bál a napokban a Kártyavár (House of Cards) című sorozat körül, hiszen a napokban a főszereplő, Kevin Spacey zaklatásos ügye járta be a médiát, majd a Netflix bejelentette, hogy a 6. évad után befejezik a népszerű produkciót, már ha elkészül egyáltalán. A cég ugyanis ma leállította a jelenleg zajló forgatást, határozatlan ideig. A kasza vélhetően nem jelenti azt, hogy a rajongók Kártyavár nélkül maradnának, hiszen az online videotéka a Variety értesülései szerint egyszerre több spinoffon is töri a fejét.
Az egyik testvérszériával kapcsolatban már azt is tudni, hogy az 5 évadon keresztül az anyasorozatban szereplő Doug Stomper (Michael Kelly) lehet a főhős, az író pedig Eric Roth. A Kártyavár 2013-ban mutatkozott be először a Netflixen, azóta 53 Emmy-jelölést kapott, a történet Frank Underwoodról, egy amerikai politikusról és ügyeskedéseiről szól. A Kártyavárat Magyarországon elsőként az AXN NOW mutatta be, majd 2016-ban a Netflix Magyarországon, később pedig a Dunán is látható volt a sorozat, utóbbi esetben már magyar szinkronnal.

Trónok harca kvíz: Mennyire ismered a Vérebet?

Írta: RaulReal | 2017. október 31. 09:00
A Trónok harcás kvízeink az elmúlt évben több érdekes témát is érintettek, így volt szó a vadakról, Westeros nagy Házairól, a már meghalt karakterekről, illetve jelentkeztünk idézetes és különleges extra kérdőívekkel is. Ezek a mostani kvíz alatt érhetőek el. A nyári szünet után egy Havas Jonnal, egy Daenerys Targaryennel egy Tyrion Lannisterrel, egy Jaime Lannisterrel, egy Cersei Lannisterrel és egy Arya Starkkal foglalkozó kvízzel folytattuk. Most az a sorozat egyik marcona figurája, a Véreb következik. Kommentben várjuk, hogy 10-ből hány választ sikerült eltalálnotok! A kvíz a tovább mögött található!

Fontos dolgot árult el Kiss Ramóna az idei X-Faktorról

Írta: AJ | 2017. október 30. 21:13
Az X-Faktor az RTL Klub utóbbi pár évének legmeghatározóbb és legmagasabb nézettséget produkáló műsora. 2015-ben azonban nem jelentkezett az odáig zsinórban öt évadot megélő showműsor, és egy éves kihagyás tavaly tért vissza. Idén pedig már a hetedik etapját láthatjuk, melynek a Barátok közt egykori sztárja, Kiss Ramóna a házigazdája. A színésznő a múlt szombati adás elején elmondta, hogy már csak négy hét és megtudjuk, ki nyeri az X-Faktor 2017-es évadát.
Ebből könnyen kiszámolhatjuk, hogy a tehetségkutató évadzáró élő show-ja november 25-én este kerül képernyőre. A műsor 2010-es indulása óta most fordul elő először az, hogy december előtt véget ér az aktuális évad. Az X-Faktor egy naptári évben legtovább 2014-ben volt adásban, akkor pár nappal karácsony előtt, december 21-én láthattuk a mindent eldöntő utolsó élő adást. A műsor idei évada nagyon jó eredményeket szállított a válogatók alatt, de az élő show-k óta folyamatosan csökken a nézettsége.

Gyereke született a Trónok harca egyik főszereplőjének

Írta: RaulReal | 2017. október 29. 19:17
A Trónok harca egyik legkedveltebb és legismertebb arca a 48 éves Peter Dinklage, aki Tyrion Lannistert alakítja az HBO sorozatában. A US Weekly értesülései szerint a színésznek és 42 éves feleségének, Erica Schmidtnek nemrégiben született meg a második gyermeke. A kicsinek egy 5 éves nővére van, a páros azonban nagyon titokban tartja a magánéletét, így az amerikai sajtó egyelőre abban sem biztos, hogy a kis jövevény fiú vagy lány. A Trónok harca színésze 2005 óta házas, Ericával Las Vegasban esküdtek meg. A Westerosban játszódó produkció 2019-ben térhet vissza a képernyőre, az utolsó etap 6, másfél órás részt tartalmaz majd.

Új csatornán kerülnek képernyőre a TV2 megbukott műsorának utolsó részei

Írta: AJ | 2017. október 28. 21:34
A TV2 idén tavasszal több új műsorformátumot is bemutatott, de csak egyetlen egy, a Vigyázat, gyerekkel vagyok! lett sikeres. A heti újdonságok mellett egy napi produkció a Till Attila vezetésével képernyőre került új vetélkedő, az Annyi ésszel, mint erővel! sem hozott fényesen. Az eleinte heti öt nap jelentkező műsor márciusról májusra már csak heti két alkalommal volt látható, míg végül május 4. után le is került a képernyőről. Akkor azt hittük, elfogytak a leforgatott epizódok.
A TV2 azonban úgy tűnik, hogy még azelőtt fejezte be a produkció sugárzását, minthogy a kész adások mind képernyőre kerültek volna. Az Annyit ésszel, mint erővel! ugyanis a mai naptól kezdve újra látható, de már nem a TV2-n és nem is a legnézettebb, esti sávok egyikében. A tévéadó a Till Attila vezette vetélkedő be nem mutatott epizódjait a SuperTV2-n, szombatonként délelőtt tűzi adásra. Azt nem tudjuk, hogy hány epizód maradt még a TV2 tarsolyában, de a műsor új részekkel november 4-én 10:55-től és 11-én 10:45-től is képernyőre kerül.

Új, nagyszabású sorozat indult Kit Harington főszereplésével

Írta: RaulReal | 2017. október 28. 19:22
Gunpowder címmel a BBC One új, történelmi drámasorozatot indított október 21-én, mely három részes, a főszerepben pedig a Trónok harca Kit Haringtonja látható. A cím a lőpor-összeesküvésre utal, és egy 1605-ben történt merényletkísérletet dolgoz fel, melynek egyik központi figurája a legendás Guy Fawkes volt. Kit Harington a minisorozatban egy éppen lecsúszó angol nemest alakít, akit ráadásul a hite miatt meghurcolnak. A produkcióban rajta kívül látható még A Gyűrűk Urából és A hátrahagyottakból ismert Liv Tyler, valamint a Trónok harca és a Sherlock színésze, Mark Gatiss.
A produkció 2. része október 28-án, a finálé pedig november 4-én kerül adásba a BBC One-on. A Gunpowder egyébként nem finomkodik a keménykedő jelenetekkel, ugyanis többek között felakasztanak benne egy papot, illetve egy meztelenre vetkőztetett nőt is megköveznek benne. A rajongók ki is akadtak emiatt, sokan a Twitteren adtak hangot megdöbbenésüknek. Érdekesség, hogy Kit Harington executive producerként is dolgozott a sorozaton, a Trónok harca színésze mostanában nem csak a sajtóban nagyon felkapott, de elég érdekes projekteken is dolgozik. Arról egyelőre nincs hír, hogy idehaza melyik tévécsatorna fogja bemutatni a BBC One újdonságát és, hogy egyáltalán bemutatkozik-e Magyarországon a Gunpowder.

Elképesztő méretű díszlete van Ninja Warriornak, exkluzív beszámoló a forgatásokról

Írta: KTL | 2017. október 28. 17:33
2017 őszének újdonságai közül az egyik legjobban várt műsor a Ninja Warrior Hungary. Ez az a vetélkedő, amelyiknek az amerikai verziójából már sokan láthattunk egy-egy videót az elmúlt évekből, de nem igazán hittük, hogy egyszer Magyarországon is elkészül egy ekkora produkció. A TV2 sportvetélkedőjének első adása le is tarolta a hétfő estét, és a második is jól hozott, ebből is látszik hogy mekkora várakozás előzte meg. A TV2 meghívására júliusban egy fél napot töltöttünk a Ninja Warrior Hungary hatalmas stúdiójában és szinte minden szemszögből megnéztük hogyan készül az egyik leglátványosabb magyar műsor. Késő délután érkeztünk meg az Origo Filmstúdióhoz. A telepen az egyik legnagyobb filmstúdióban forgatták a Ninját. Korábban többek között itt vették fel a The Voice élő adásait és a Játék hátárok nélkült is. Mindkét említett műsornál ott voltunk, de egyiknél sem volt teljesen beépítve a 4400 négyzetméteres stúdió. A Ninja Warriornak azonban olyan monumentális a díszlete, hogy szinte minden területre szükség volt. Az utolsó akadály egy hatalmas torony, a Midoriyama, melyen egy 20 méteres, szó szerint plafonig tartó kötélen kell felmászni.
A műsort az IKO Műsorgyártó Magyarország és a belga Eccholine cég közösen készítette. Ottlétünkor a három középdöntőből az első végét és a második elejét vették fel. A középdöntőkbe már csak a 90 legjobb ninjajelölt került be. A felvételek elején beültünk a közönség soraiba és próbáltuk átlátni a pályákat. Nem közvetlenül azelőtt az akadálypálya előtt voltunk, amelyet épp használtak, de ez jó is volt, mert így szinte a teljes terepet átláttuk, elejétől a végéig. Előttünk nagyobb tévék is voltak, így ott követhettük a kamerák által rögzített képsorokat. Nagyon érdekes volt látni, hogyan küzdenek a ninjajelöltek és miként követik őket az operatőrök. Itt sokkal nehezebb dolguk volt, mint a legtöbb televíziós műsorban, ugyanis hatalmas területen ment végig a pálya. A pálya elég magasan van, ezért emelvényekből, a pályába beépített automata kamerákkal és nagy, ugyanevezett Jimmy Jib, rudra felszerelt kamerákkal rögzítették az eseményeket. Nem lehetett leállni és újravenni ahogy egy versenyző végigmegy egy akadályon, ugyanis az hátrányosan érintené őt és lehet emiatt nem jutna később tovább a legnagyobb akadályokon.

Stratégiai játék készült a Trónok harca alapján

Írta: RaulReal | 2017. október 27. 19:32
Eddig egy jó Trónok harca videojáték volt a piacon, amely a legtöbb rajongó igényét kielégítette, ezt a Telltale hozta össze, és a céghez méltóképp rengeteg döntést és drámai szituációt végigélhettünk benne. Nemrég egy újabb interaktív feldolgozás jelent meg, a Turbine által fejlesztett Game of Thrones: Conquest című MMO stratégiai játék. A mobilos játék ingyen letölthető Androidra és iOS-re is, a lényeg pedig, hogy egy általunk kiválasztott Házat vezetve megszerezzük a Vastrónt és Westeros uraivá váljunk. Harcolhatunk, politizálhatunk, a Conquest világa pedig azért is érdekes, mert 100 régióra osztották fel George R. R. Martin univerzumát.

Körbeutazzák európát az RTL Klub új műsorában

Írta: KTL | 2017. október 27. 18:32
Novembertől egy vadonatúj utazó-zenés reality indul az RTL Klubon. A Trip to the Moon című produkcióban nyolc fiatal zenész körbeutazza Európát megörökítve kalandos útjuk minden pillanatát. A műsor november 4-étől, szombatonként 17:20-kor lesz látható. Részletek a csatorna közleményében: Mindössze harminc nap alatt járta körbe Mák Roland rendező-producer és stábja Európát, hogy megörökítse annak a nyolc tehetséges, fiatal zenésznek a mindennapjait, akik úgy döntöttek részt vesznek a kalandban és nemcsak körbeutazzák a kontinenst, de végig is zenélik azt.
Antonia Vai, Hien, Kállay-Saunders András, Gorbunov Dimitry, Ian O’Sullivan, Mórocz Tomi és Nagy Ricsi mind arra vállalkoztak, hogy Európa legszebb terein utcazenéljenek és a legtrendibb pubok színpadán lépjenek fel. Bár a zenészek mindannyian más nemzetiségűek és más-más zenei stílust képviselnek, egy csapatként összefogva szelik a kilométereket egyik várostól a másikig. A zenészek 17 várost érintenek, köztük Velencét, Rómát, Nápolyt, az Amalfi-partot, Nizzát, Monacot, Barcelonát, Andorrát, Párizst, Amszterdamot, Brightont és Londont. A külső gyártásban készült zenés roadmovie-nak november 4-től lehetnek szemtanúi a nézők, 17:20-tól az RTL Klubon.

Nagy építkezésben az HBO a Trónok harca forgatása miatt

Írta: RaulReal | 2017. október 26. 21:29
A stábtagok már összegyűltek Belfastban, az összeolvasás is megvolt, így hamarosan indul a Trónok harca 8. évados forgatása. A Titanic Quarterben, ahol az HBO sorozata is forog, egy hatalmas díszlet épül, amiről azt találgatják, hogy egy eddig nem látott, óriási kastély lehet. Vannak, akik a Red Keepre tippelnek, mások szerint pedig Casterly Rockról van szó, mely a Lannisterek fennhatósága alá tartozik. Érdekes kérdés, hogy vajon miért építenek meg egy ekkora épületet a Trónok harcások, ha azt CGI-jal is összehozhatnák, egyes vélemények szerint a válasz erre az, hogy csata is lesz a kastély közelében, és rombolható díszletet akarnak. Erről tanúskodik, hogy az egyik képen ostromgép is látható.

Rálépett egy ló az egyik főszereplő lábára - interjú az Oltári csajokkal

Írta: KTL | 2017. október 26. 20:00
Szombaton indul az RTL Magyarország új napi sorozata, az Oltári csajok. A telenovella premierje szombaton 18:45-kor lesz az RTL Klubon, a folytatás pedig hétfőtől minden hétköznap 20:30-kor az RTLII-n lesz látható. A produkció középpontjában három testvér, az Erdész-lányok vannak, akiknek a romantikus életüket 101 epizódon keresztül követhetjük a következő hónapokban. Nemrég forgatási látogatáson jártunk a produkciónál, ahol többek között a három főszereplő lánnyal beszélgettünk. Elsőként a velük készült interjúval jelentkezünk, melyben a színésznőkkel a castingról, a karaktereikről, és nem várt forgatási eseményekről beszélgettünk. Mesélnétek a castingról? Hogyan választottak ki titeket az Oltári csajokba? Horváth Sisa Anna (Erdész Angéla): Nagyon érdekes az esetem, mert az utolsó pillanatban csöppentem bele a szereplőválogatásba. Olyannyira, hogy csak egy castingon voltam összesen (nevet). Nagyon régóta keresték már ehhez a szerephez a színészt, és hónapokon keresztül hívogattak is, hogy jönnöm kellene, de nem tudtam a színházi próbák és bemutató miatt elszabadulni. Sűrű időszak volt és mindig oda-vissza hívogattuk egymást Muhi Zsófival, aki a sorozat casting directora.
Aztán egyszer csak írt egy üzenetet, hogy most jött el az a pillanat, hogy holnap mindenféleképpen jönnöm kell. A legnagyobb meglepetésemre ott volt a castingon a leendő partnerem, a producere, a showrunner és mindenki bevonult. Így indult és záródott is egyszerre az én szereplőválogatásom az Oltári csajokra. Tulajdonképpen egy találkozásból született meg az eredménye. Hartai Petra (Erdész Hajnal): Nagyon érdekes történet, mert amikor a casting director felhívott, akkor én egyből nemet mondtam, mert a nyárra már volt egy másik munkám és egy darabom is Szombathelyen, ott játszom ugyanis Jordán Tamás társulatában. Ez pedig nagyon fontos volt nekem, ezért azt mondtam, hogy sajnos nem érek rá. Aztán a színházi ismerőseim, barátaim mesélték, hogy mennek erre a castingra nekem pedig elkezdte piszkálni a csőrömet, hogy ezt nem hiszem, hogy én meg nemet mondtam! Felhívtam a castingosokat és megkérdeztem, hogy nem lehetne mégis, hogy jöhessek és szerencsére meg tudtuk oldani. Michl Juli (Erdész Piros): Elég vicces volt, felhívtak és elmesélték, hogy lesz egy új sorozat, kérdeztek rólam pár dolgot és elmondták, hogy láttak egy másik sorozatban, a Chili vagy Mangoban. Megkaptam azt, ami majd lesz a szereplőválogatáson, Hajnalét, a középső Erdész-lányét jelenetét. Megérkeztem a castingra, megláttak és azt mondták: „Pont úgy öltözködsz mint a Piros.” Nekem pedig fogalmam se volt ki az a Piros. (Fotó: SorozatWiki)