.

Visszatér az RTL Klubra Gálvölgyi János

Írta: AJ | 2018. december 28. 10:35
Gálvölgyi János hosszú éveken keresztül volt az RTL Klub egyik legismertebb arca. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt saját paródia műsorában, a Gálvölgyi Show-ban, valamint a Heti hetes oszlopos tagjaként is láthatta a közönség. Gálvölgyi legutóbb 2015-ben szerepelt az RTL Klubon, akkor jelentkezett utoljára új adással paródia show-ja. Több év szünet után most visszatér, ezúttal azonban a Híradóba, ő lesz ugyanis a szilveszteri híradás házigazdája. Részletek a csatorna közleményében:
Az RTL Klub Híradójánál immár több éves hagyomány, hogy a szilveszteri adásban vendégszereplők vezethetik a hírműsort. Nem lesz ez másként 2018-ban sem, ám az idei adás igazi különlegességeként Gálvölgyi János egyszemélyben alakítja a műsorvezetőket, valamint a humorral átszőtt riportok megszólalóit is. „A Híradós műsorvezetés pokoli koncentrációt igénylő feladat – erre most jöttem rá a felvétel alatt. Ezt élőben csinálni nagyon megterhelő lehet” - fogalmazott Gálvölgyi János. A szilveszteri paródia egyik „áldozata”, Szellő István pedig azt mondta: nagy megtiszteltetés, ha az embert Gálvölgyi János figurázza ki, ráadásként a jó paródia mindig népszerűséget is hoz. Az RTL Klub nézői a szilveszteri adás előkészületeiről már a december 28-i Híradóban is láthatnak egy rövid összeállítást, másnap, december 29-én a Fókusz Plusz a kulisszák mögé is bepillantást enged majd. A forgatáson készült legjobb pillanatok december 28-tól az RTL Magyarország közösségimédia-felületein is elérhetőek lesznek. Az év utolsó Híradójában természetesen valódi hírekről és valódi eseményekről is beszámolnak az RTL Hírigazgatóságának munkatársai, de az óévet - Gálvölgyi János vezényletével - vicces hírparódiákkal búcsúztatják a hírműsor készítői.

Vadonatúj sorozatokkal és új évadokkal kezdi 2019-et az HBO

Írta: AJ | 2018. december 27. 22:01
Közel hatezer órányi tartalom érhető el az HBO online videós szolgáltatásán, az HBO GO-n. A platformot 2017 novembere óta tv-előfizetés nélkül, előfizetői díj ellenében bárki használhatja. A kínálat több mint felét sorozatok teszik ki, összesen 241 széria 532 évaddal érhető el az HBO GO-n. Ez a felhozatal pedig hónapról hónapra bővül. Januárban új thriller, kosztümös dráma, sci-fi, valamint egy vígjátéksorozat is érkezik, valamint számos produkciónak elindul a vadonatúj szezonja.
Január 2-án válik elérhetővé a Halál és fülemülék (Death and Nightingales) című három részes, idén ősszel bemutatott, kosztümös brit minisorozat. Eugene McCabe azonos című regényéből a Hajsza alkotója, Allan Cubitt készített sorozatot. A történet főszereplője Beth Winters, aki úgy dönt, eljött az ideje, hogy kezébe vegye sorsát. Huszonharmadik születésnapján megszökik mostohaapjától, és csatlakozik az elbűvölő Liam Wardhoz. A Halál és fülemülék főbb szerepeiben Ann Skellyt (Kisasszonyok), Matthew Rhyst (Foglalkozásuk: Amerikai) és Jamie Dornant (Egyszer volt, hol nem volt, Hajsza) láthatjuk. A sorozat tévés premierje január 2-án, 21:00-kor lesz az HBO3-on. Az HBO Europe első, Adria-régióban készült sorozatát mutatják be itthon január 6-án a tévében, 21:00-kor az HBO3-on, és online (első képen). A Siker (Uspjeh) című hat részes thriller rendezője az Oscar-díjas Danis Tanovic (Senkiföldje). A karakterközpontú történet négy emberről szól, akiknek élete elválaszthatatlanul összefonódik egy erőszakos esemény következtében. Amikor tetteik kezdenek hatással lenni magánéletükre, úgy döntenek, kezükbe veszik a sorsukat. A Siker egy univerzális történetet mesél el, melyben feltárul az Adria-régióban élő emberek tehetetlensége, frusztrációja. A sorozat 2019-ben debütál hazájában, Horvátországban is.

Itt az összes jelenet, amikor a Trónok harcát említették az Agymenőkben (videó)

Írta: RaulReal | 2018. december 27. 20:01
Az Agymenők (The Big Bang Theory) nem kevesebb, mint 12 éve nevetteti meg hétről-hétre nézőit, a produkció sikeressége részben annak köszönhető, hogy számos popkultúrális jelenségre hivatkoznak benne. A szuperhősöktől kezdve az olyan sci-fi klasszikusokig, mint a Star Trek, a Trónok harca is Sheldon Cooperék kedvencei közé tartozik. Az HBO drámaszériájával a karakterek pedig nagyon szeretnek viccelődni.
A TV Guide nevű külföldi tévés újság össze is szedte egy videóban az összes olyan alkalmat, amikor Westeros világáról beszéltek az Agymenők szereplői. A vígjátéksorozat 12. évadát idehaza a Comedy Central vetíti január 7-től, Amerikában pedig 10 rész ment le eddig ebből a szezonból. Érdekesség, hogy 2019-ben a Trónok harca mellett az Agymenők is elbúcsúzik a nézőktőla nézőktől, így az elmúlt évek két meghatározó amerikai produkciója is befejeződik. Az érdekes összeállítás a tovább mögött található!

Itt az RTL új falus sorozatának, a Drága örökösöknek az első előzetese

Írta: KTL | 2018. december 27. 18:55
Október elején elsőként írtuk meg, hogy A mi kis falunk után, új falus sorozatot készíthet az RTL Magyarország, mely januártól kerülhet képernyőre napi rendszerességgel. Pár héttel később Kolosi Péter vezérigazgató-helyettes a Drága örökösök érkezését be is jelentette, két hete pedig az is kiderült, hogy január 1-től, minden hétköznap 18:50-től lesz látható az RTL Klubon. Csütörtök délután pedig megjelent a Drága örökösök első előzetes is, melyet a tovább mögött érdemes megnézni!

Visszatérnek a napi produkciók, itt a TV2 januári műsorrendje

Írta: AJ | 2018. december 27. 15:20
A karácsonyi, ünnepi időszakban jelenleg filmeket sugároz hétköznap esténként a TV2. A csatorna azonban jövő év elején, már január első hetében új műsorrendre vált, és elindít több új saját gyártású produkciót. A TV2 október 8-től szinte minden nap mást adott esténként, azonban ez az őszi struktúra megbukott. Január 2-tól visszaállnak a napi műsorokra, de már a második héttől lesznek változások.
A TV2 2019-ben is több újdonsággal készül. Az új műsorrend január 2-án lép érvénybe, a délutáni kínálat azonban változatlan marad. A szokott időben, 14:40-kor lesz látható a Piszkos pénz, tiszta szerelem, 15:40-től a Marimar, és 16:45-től a Cennet című török sorozat epizódjait sugározzák. A változatlanul 18 órakor adásba kerülő Tények után, 18:55-kor kezdődik januártól az esti műsoridő a TV2-n. Január 2-án indul a csatorna vadonatúj extrémsport-realityje, az Exatlon Hungary. A nagyszabású vetélkedő érkezését októberben jelentették be, majd december elején robbant a hír, hogy a műsorvezető a képernyőre 8 év kihagyás után visszatérő Palik László lesz. Az elmúlt hetekben hozták nyilvánosságra, kik alkotják a Bajnokok és Kihívók csapatát, és kik utaznak a Dominikai Köztársaságban zajló forgatásra. Az Exatlon az első héten szerdától vasárnapig, minden nap látható lesz a Tények után.

Így nőtt fel Bran Stark az elmúlt 8 évben (fotókkal)

Írta: RaulReal | 2018. december 26. 22:17
Isaac Hempstead-Wright 12 éves volt, amikor a Trónok harca 2011-ben az HBO-n először bemutatkozott. A fiú Bran Starkot játszotta el az elmúlt 7 évadban, aki számos nehézségen keresztül ment. Rögtön a pilot epizódban Jaime Lannister kilökte az ablakon, így mozgássérült lett, aki Hodor segítségére szorult. Bran karaktere az 5. évadból teljesen kimaradt, de aztán megújult erővel tért vissza, hiszen ő lett az új Háromszemű Holló. Ahogy teltek az évek, a Trónok harca sztárja úgy lett egyre felnőttesebb. Cikksorozatunk első részében Maisie Williams felcseperedését mutattuk meg, majd a második felvonásban a Sansa Starkot játszó Sophie Turnerrel foglalkoztunk. A fotók a tovább mögött érhetőek el, érdemes megnézni Hempstead-Wright látványos változását!

A vártnál előbb tér vissza az RTL Klub egyik legnézettebb sorozata

Írta: KTL | 2018. december 26. 21:36
Tavaly március 31-én indult A Tanár Nagy Ervin főszereplésével az RTL Klubon. A magyar sorozat első évada 8 részes volt, szombatonként került képernyőre és nagy siker lett. Az RTL Magyarország az elmúlt egy évben hat hazai szériát is vetített (Válótársak, A mi kis falunk, A Tanár, Oltári csajok, Barátok közt, Éjjel-Nappal Budapest), de A mi kis falunk után ez volt a második legnézettebb produkció.
Nyáron robbant a hír, lecserélik a sorozat női főszereplőjét, Ubrankovics Júliát. Nem sokkal később az is kiderült, hogy a színésznőt Trokán Nóra váltja, aki nem az eddig megismert Nógrádi Klaudiát alakítja majd, hanem egy új karaktert. A folytatás időpontjáról eddig semmit nem lehetett tudni. A Tanár 2. évadának premierje január 12-én lesz az RTL Klubon. A legújabb részek - csak úgy mint idén - 2019-ben is szombatonként 20 órakor érkeznek. A sorozat a vártnál két és fél hónappal előbb tér vissza, ugyanis az előző szezon csak a tavasz közepén indult, így most is ilyentájt lehetett rá számítani. Azon kívül, hogy ki lesz a produkció új főszereplője, azt is tudni, hogy az Oltári csajokból Pirosként megismert és a Szenzációs Négyesben is látott Michl Juli is feltűnik majd. (Fotó: RTL Klub)

Brutális előzetest kapott a The Walking Dead 9. évadának a második fele

Írta: RaulReal | 2018. december 25. 22:31
A The Walking Dead nézettsége mostanában nem olyan fényes, mint pár évvel ezelőtt, sőt a produkció 9. évadában két fontos színész is távozott a szereplőgárdából. Az AMC ennek ellenére legalább még 10 évre tervez a zombis franchise-zal és úgy tűnik, hogy hamarosan tényleg izgalmasabbá teszik a produkciót. Jönnek a Suttogók a február 10-én érkező folytatásban, az alábbi előzetesben pedig az ő vezetőjük, Alpha vehető szemügyre. Horrorisztikus főgonoszról lesz szó, aki zombik arcát használja, hogy saját kilétét elfedje a világ elől. A The Walking Deadet idehaza az RTL Spike vetíti az amerikai premierrel egy időben, mióta a magyar FOX megszűnt. A képsorokat csak erős idegzetűeknek ajánljuk, ezért a tovább mögé rejtjük!

Hangosan veszekedett Sophie Turner és Maisie Williams a Trónok harcás meghallgatásán (videó)

Írta: RaulReal | 2018. december 24. 13:56
Sophie Turner és Maisie Williams két egészen különböző Starkot alakít a Trónok harcában, hiszen Sansa Stark inkább hercegnőnek illik be, míg Arya Stark kőkemény harcossá vált az évadok alatt. A sorozat meghallgatásán azonban ugyanazt a jelenetet kellett mindkettejüknek előadniuk, amelyben Sansa igyekszik meggyőzni húgát arról, hogy csatlakozzon egy fényűző lakomához és ismerje meg a Lannistereket. Természetesen a beszélgetés veszekedésbe torkollik és kő kövön nem marad.
Érdekes látni, hogy már ekkor milyen beleéléssel és természetesen adták elő a Trónok harca fiatal tehetségei ezeket a karaktereket, habár 2009-ben még csak fiatal tinédzserek voltak. Meg kell jegyezni, hogy két különböző meghallgatásról van szó, a rajongók azonban úgy vágták össze a képsorokat, mintha már a castingon egymással pörölne Sophie Turner és Maisie Williams. A videó a tovább mögött megtekinthető!

Magyarország helyett Kanadában forgatják az egyik sorozat új évadát

Írta: AJ | 2018. december 23. 18:21
2018 márciusában mutatta be a magyar AMC a külföldi premierrel egy időben a Magyarországon forgatott Terror című sorozatot. A Trónok harcás színészeket is felvonultató, tíz részes misztikus széria első epizódjáról írt premier előtti kritikánkat itt olvashatjátok. A Terror folytatásáról októberben érkezett a hivatalos hír. Ekkor derült ki az is, hogy az új évad történetének nem lesz kapcsolata az elsővel, és teljesen új sztorit láthatnak a rajongók.
Ősszel még nem lehetett tudni, hogy újfent hazánkban forgatják-e a sorozatot, azonban a csatorna nemrég bejelentette, hogy a folytatást nem Magyarországon, hanem Kanadában készítik. A második szezon a II. világháború idején játszódik majd, és a középpontjában rejtélyes halálesetek egész sorozata áll, amely egy japán-amerikai közösséget tart rettegésben. Az új részek egyik főszereplője George Takei lesz, akit a Star Trekből és a Hősök című sorozatból is sokan ismerhetnek. Az idős színész, aki gyermekként két internálótáborban is raboskodott, egy korábbi hajóskapitányt, közössége nagy öregjét alakítja majd a Terrorban. A második évad, akárcsak az első, tíz részből fog állni. Az alkotók között találjuk Alexander Woot (True Blood - Inni és élni hagyni), valamint Max Borensteint, a Különvélemény című sorozat, és az újabb Godzilla-filmek forgatókönyvíróját. A színészgárdát is lecserélik, új emberként csatlakozik többek között Derek Mio, Kiki Sukezane (Hősök, Westworld), Miki Ishikawa (911 LA), Shingo Usami és Naoko Mori is. A folytatás forgatása a tervek szerint januárban kezdődik Vancouverben, Kanadában, és még 2019-ben képernyőre került az AMC-n.

Folytatódhat az egyik legismertebb 90-es évekbeli amerikai sorozat

Írta: RaulReal | 2018. december 23. 16:42
A Beverly Hills 90210 az egyik legismertebb amerikai sorozat volt, 1990-től egészen 2000-ig vetítette a tengerentúlon a FOX, a produkció 10 évad alatt 293 részt ért meg. A történet egy ikerpárról, Brandon (Jason Priestley) és Brenda Walsh-ról (Shannen Doherty) szólt, akiknek a szülei Minneapolisból Beverly Hillsbe költöztették a családot. A kultúrsokktól kezdve olyan témákat vett elő a produkió, mint a tini párkapcsolatok, drogozás, családon belüli erőszak, vagy éppen a rasszizmus.
A szériát idehaza a TV2 és a FEM3 is vetítette, Magyarországon is az egyik leginkább ismert amerikai sorozatról van szó. Az amerikai FOX csatorna csak a 80-as évek közepén indult el, így többek között a Beverly Hills 90210 erős nézettségének is köszönhetik, hogy az egyik legfontosabb tévéadó lett. A Deadline szerint az eredeti sorozat sztárjai most több csatornánál is házalnak, hogy eladják a produkció rebootját. A tervek szerint Jennie Garth (Kelly), Tori Spelling (Donna), Jason Priestley (Brandon), Ian Ziering (Steve), Brian Austin Green (David) és Gabrielle Carteris (Andrea) is visszatérhetnek a szériában. A legkisebb amerikai országos csatorna, a CW nemrég próbálkozott a produkció felélesztésével, a 90210 című tinisorozat azonban nem lett annyira minőségi. Ennek ellenére 2008-tól 2013-ig futott a széria, de sok nyomot nem hagyott a nézőkben. Remélhetőleg az új változat erősebb lesz, ha elkészül egyszer.

Két sorozatot is új évaddal folytat januárban a TV2 Csoport

Írta: AJ | 2018. december 23. 13:27
Az NCIS: Los Angeles tavaly nyáron került át a TV2-ről a médiavállalat sorozatos kábelcsatornájára, a Prime-ra. Korábban előfordult, hogy az NCIS: Los Angeles új részei előbb voltak láthatóak az AXN-en, mint a TV2-n, azonban amióta a Prime-on vetítik a szériát, ide érkeznek hamarabb a friss epizódok. A legutóbbi, kilencedik szezon 2018 februárjában indult, és a július közepén adásba került szezonfinálé óta nem láthattak új részt a rajongók. A folytatásra azonban már nem kell sokat várni, mivel január 2-án, szerdán 22 órakor elindul a Prime-on az NCIS: Los Angeles tizedik évada, mely január 9-től 21:00-kor, dupla részekkel kerül adásba.
Az NCIS: Los Angeles után kerül adásba szerda éjjel A rezidens című kórházas drámasorozat legújabb etapja. A rezidens 2018 év elején indult az Amerikai Egyesült Államokban, és ősszel már el is indították a folytatását a tengerentúlon. Az első évad szeptember 19-én este debütált a Prime-on magyar szinkronnal és a héten, december 19-én ért véget. A tévézőknek pedig nem kell sokat várniuk a Matt Czuchry és Emily VanCamp főszereplésével készült orvosos sorozat új részeire, ugyanis január 2-án, 23 órakor elindul a második szezon a Prime-on.