.

Több népszerű sorozat folytatását is bejelentette két magyar csatorna

Írta: RaulReal | 2019. április 28. 21:20
Április végén több fontos sorozatát is folytatja a magyar AXN és a VIASAT6, hiszen 14. évadával tér vissza a Gyilkos elmék, valamint az Időutazók és az Idővonal című sci-fi szériák is új részekkel folytatódnak. A tét mindhárom produkcióban nagy, hiszen rettegett bűnözőkkel, titkos szervezetekkel és veszélyes szökevényekkel kell megküzdeniük a főszereplőknek. Dr. Spencer Reid (Matthew Gray Gubler) és csapata a Gyilkos elmék 2005-ös amerikai premierje óta üldözi fáradhatatlanul a sorozatgyilkosokat. A népszerű krimi a legújabb, 14. szezonjával érkezik az AXN műsorára, az új részek április 27-től minden szombaton, 21:55-kor lesznek láthatóak a csatornán. A Gyilkos elmék komoly mérföldkövet ért el, hiszen a 14. évad premierje volt a sorozat 300. epizódja, amely 2018 októberében került képernyőre az amerikai CBS-en. A rajongóknak rossz hír, hogy nemrég bejelentették, már csak egy szezon készül a krimisorozatból, a 2019/20-as tévés idényben végleg búcsúzik a Gyilkos elmék.
Az Időutazók (Timeless) egy olyan bűnüldöző csapatról szól, akik téren és időn keresztül is megállíthatatlanok. Az időutazás mindig is érdekelte a tévés és filmes ipart, ez a sorozat pedig egy egészen izgalmas csapat kalandjait meséli el. Az Időutazók főszereplői között katona, tudós és még egy történelem professzor is akad, akik összefognak, hogy megakadályozzanak egy gonosztevőt abban, hogy saját kénye-kedve szerint alakítsa a múltat. A produkció utolsó 2 epizódja április 28-án, vasárnap 13:35-kor és 14:35-kor lesz látható az AXN műsorán. A sci-fi rajongóknak jó hír, hogy a Sony csatornáin még egy időutazós széria érkezik, hiszen április 30-án, kedden 23:00-tól debütál a VIASAT6-on az Idővonal 2. szezonja. Ebben a sorozatban a megszokottól eltérő módon lépnek át egy másik korba a főszereplők, hiszen csak a tudatuk repül vissza a jövőből a huszonegyedik századba. Az új részekben Grant MacLaren és csapata az FBI fogságába esik és egy új rejtélyes utazó is felbukkan, aki mindenki sorsát megpecsélheti. Az Idővonal eredetileg a Netflix kínálatában látható, a szériát 3 évad után kaszálták el 2019 elején.

Túlélőhorrort ígér a Trónok harca következő epizódjának rendezője

Írta: RaulReal | 2019. április 28. 12:09
Miguel Sapochnik, aki a Trónok harca eddigi olyan jelentős epizódjait rendezte, mint a Rideghon (5. évad 8. rész), vagy éppen a Fattyak csatája (6. évad 9. rész), a 8. etapban a sorozat újabb mérföldkövét hozza el a rajongóknak. Az Éjkirály ugyanis megostromolja Deres várát, az összecsapás pedig a tévétörténet eddigi leghosszabb csatajelenetét ígéri. Sapochnik elmondása szerint a jelenetsorhoz A Gyűrűk Ura 2-ben látott A Helm-szurdok csatáját vette alapul.
"A nézők arra számíthatnak, hogy a 8. évad 3. részében a horror, az akció és a dráma soha nem látott módon keveredik. Nem a gyilkolás lesz a történések középpontjában, máskülönben elveszítené a jelentőségét az, ha egy nagyobb alak elesik a csatatéren. A Fattyak csatájában Havas Jon nézőpontjából láthattuk az eseményeket, itt azonban több fontos szereplő is átéli majd az Éjkirály elleni ütközetet. Az egész epizód túlélőhorror lesz, a javából!" - árulta el Sapochnik az Entertainment Weekly interjújában.

Összeszedtük az elmúlt évek öt legjobb western sorozatát

Írta: RaulReal | 2019. április 27. 10:00
A filmvásznakon a western műfaja az 1903-as A nagy vonatrablás című film óta él és virul, mely olyan világsztárokat nevelt ki, mint a legendás Clint Eastwood. A cowboyok világában időről-időre a tévéképernyőkön is eldurrogtatnak néhány pisztolylövést, a nézők azonban ritkábban találkozhatnak ilyen sorozattal. Most összeszedjük, hogy az elmúlt években milyen western szériákat volt érdemes nézni, listánkban 2004 és napjaink között vesszük végig a figyelemre méltó produkciókat. A Deadwood 2004 és 2006 között került képernyőre az HBO-n, a sorozat pedig mára kult státuszba lépett bizonyos körökben. A 3 évadot megért western széria az 1870-es évek Dél-Dakotájába kalauzolt, David Milch alkotásában több zseniális teljesítményt is láthattunk, többek között a zord Timothy Olyphantnak és a kőkemény Ian McShane-nek köszönhetően. Több éves előkészítés után az HBO úgy döntött, hogy a Deadwood történetét egy tévéfilmmel zárják le, mely 10 évvel a sorozat után játszódik és május 31-én debütál a kábelcsatornán. A szériát idehaza a magyar HBO vetítette.
Ha valakit a vonatok érdekelnek, mert például kiskorában szerette őket nézni az állomáson, annak az AMC által 2011 és 2016 között vetített Hell on Wheelst ajánljuk. Az 57 részes produkció az első amerikai transzkontinentális vasútvonal megépítését dolgozza fel, a szokásos kábeles eszközökkel. A történetben fontos szerepet kap a bosszú, hiszen a főszereplő Cullen Bohannon (Anson Mount) egy korábbi katona, aki megölt gyermekéért és nejéért akar revansot venni. Taylor Sheridan neve az elmúlt években szinte garantálja a minőségi szórakoztatást. A rendező olyan filmeket készített, mint a Wind River, vagy éppen a Sicario, most pedig az ugyancsak gyönyörűen fényképezett, komor hangulatú Yellowstone (az első képen) című sorozat kecsegteti jó pár órás kalanddal a nézőket. A produkció főszereplője az Oscar-díjas Kevin Costner, a széria pedig afféle modern western, melynek középpontjában a Montana államban élő rendkívül befolyásos Dutton család áll, akik a legnagyobb egybefüggő földterületet birtokolják egész Amerikában. A Yellowstone 2018-ban mutatkozott be Amerikában, idehaza a sorozat első évadát az RTL Spike vetíti, minden szombaton 21:00-kor. Az etap 10 részes, a családi intrikák és a hatalmi játszmák miatt a Trónok harca rajongóinak is ajánlott néznivaló.

Ma este visszatér az egyik ismert magyar sorozat

Írta: RaulReal | 2019. április 27. 08:00
2015-ben mutatkozott be az Egynyári kaland első évada a Dunán. A folytatásra két évet kellett várni, azonban megérte, Zomborácz Virág író-rendező felügyelete alatt ugyanis rendkívül erős minőséget produkált az Egynyári kaland. A sorozat Magyarországon hűséges rajongói bázist épített ki az évek alatt, így a Duna a negyedik, utolsó évadot is berendelte. Az ifjúsági széria ma 19:30-kor tér vissza a képernyőkre. A befejező szezon a megszokottnál hosszabb, 6 helyett 8 részes lesz és továbbiakban is szombat esténként a Dunán lesz látható. A negyedik etap ismét nyáron, egy évvel az előző évad után veszi fel a fonalat. A folytatásban Zsófi (Schmidt Sára) az egyetem kihívásaival küzd meg, és eközben a barátjával is összeköltözik. Bence (Rubóczki Márkó) Szabó Győző éttermében kap üzletvezetői állást, míg Enikő (Piti Emőke) és Levi (Király Dániel) kapcsolatát egy művészeti galéria állítja új kihívások elé. Luca (Walters Lili) hatalmas lendülettel veti majd bele magát a nyárba, Ákossal (Fehér Balázs Benő) ugyanis közös zenei karriert terveznek.
„Az Egynyári kaland 3. évadánál az volt a célunk, hogy még az eddigieknél is komolyabb és komplexebb legyen az összkép. A szándékainkhoz így Budapest jobban passzolt. A nézőktől viszont olyan visszajelzéseket kaptunk, amelyekben azt kérték, hogy legyen könnyedebb a történet, és kapjanak több napsütést. Így az a döntés született, hogy az idei évadban visszatérünk a balatoni helyszínhez. A rajongók minden eddiginél nagyobb izgalmakra számíthatnak a folytatásban! A szereplőink a nehezebb szituációkat ismét a fővárosban élik majd át, a vidámabb jelenetek pedig a Balatonnál fognak játszódni. Érdekes egyveleg lesz tehát az Egynyári kaland 4. évada és reméljük, a rajongóknak is tetszeni fog!” - mondta Helmeczy Dorottya a sorozat line proucere a SorozatWikinek. Az Egynyári kaland folytatásában kiderül, hogy a történetben eddig megismert fiatalok képesek lesznek-e közösen átvészelni az élet nehézségeit. A sorozat ezúttal a Balaton északi partja helyett a délin fog játszódni. A történet egyik legfontosabb helyszíne az ikonikus Balatonföldvár lesz, ahol számos filmet forgattak már. Beindul-e Luca zenei karrierje? Milyen bonyodalmak érik a sorozat főszereplőit az újabb nyár alatt? Kiderül szombatonként 19:30-kor a Dunán. (A cikket a Megafilm támogatta.)

Magyar szinkronnal is elérhetővé vált a Netflix egyik legfelkapottabb sorozata

Írta: RaulReal | 2019. április 26. 21:25
A Netflix bő három évvel ezelőtt debütált Magyarországon, eddig azonban mindössze 15 produkció vált szinkronnal is nézhetővé. Az online streaming szolgáltatásnál magyar feliratok tekintetében egyre jobb a helyzet és most komoly mérföldkövet ért el a cég hazánkban. Elérhetővé tették ugyanis a Stranger Things című misztikus sorozatuk első három epizódját magyar hanggal, ez a lehetőség pedig a hírek szerint az összes eddigi részhez megérkezik majd a közeljövőben.
A Stranger Things a Netflix egyik legmenőbb szériája, amely 2016 nyarán mutatkozott be az első szezonjával. A Duffer fivérek alkotása igazi óda a 80-as évekhez, amelyben gyerekek harcolnak félelmetes szörnyetegekkel és az amerikai kormány titkos részlege is bekapcsolódik a történetbe. A Stranger Things középpontjában egy Eleven nevű lány áll, akinek különleges képességei vannak, de így is szeretne beilleszkedni a normális gyerekek közé. Feltételezhető, hogy ezt követően újabb sorozatok kapnak majd magyar szinkront a Netflixen, kíváncsian várjuk az ezzel kapcsolatos fejleményeket.

Kiderült, hogy lesz-e folytatása a három NCIS sorozatnak

Írta: Agent | 2019. április 26. 18:19
Amerikában ismét elérkezett az az időszak, amikor a csatornák sorra jelentik be, hogy visszatérnek-e még az idei évadban futó sorozataik a következő szezonban is. Az NCIS rajongóinak az a jó hírünk van, hogy alig két hete a CBS bejelentette, sikerült Mark Harmon-nal egy újabb évre leszerződniük, így a széria 2019 őszén visszatér a TV képernyőkre a 17. évadával. Az elmúlt években jó pár szereplő távozott a sorozatból, eddig azonban még nem tudni, hogy az Amerikában most futó 16. évad végén otthagyja-e valaki a szériát. Itthon április 18-án ért véget a produkció 15. etapja a Prime-on, arról, hogy mikor érkezik a kint aktuális szezon még nem jelentette be a TV2 Csoport.

Egy farmon játszódik a modernkori Trónok harca

Írta: KTL | 2019. április 26. 10:10
2018 júniusában mutatkozott be a Yellowstone az amerikai Paramounton. A produkció azonnal hatalmas sikereket ért el és egyben a tavalyi év legnézettebb új kábeles sorozata lett. Azóta már a második évadát készítik, melynek az idén nyári bemutatkozását nagy várakozás előzi meg. A széria az egyik legjobb filmes szakember, Taylor Sheridan (Sicario, Wind River) alkotása, a főszereplője pedig az Oscar-díjas Kevin Costner. Itthon a sorozat szombatonként 21 órakor a Viacom tulajdonában lévő RTL Spike-on látható. A széria középpontjában a Montana államban található Yellowstone farm áll, mely a történet szerint a legnagyobb egybefüggő olyan földterület egész Amerikában, mely egy család birtokában van. Duttonéknak ezáltal hatalmas befolyásuk van a környéken, a családfő, John Dutton (Kevin Costner) legfőbb célja pedig, hogy a földterületet bármi áron megtartsa. A hatalmas értéket képviselő farmra azonban másoknak is fáj a foga és egyszerre több oldalról is komoly támadások érik a családot. Az indiánok vissza akarják szerezni azt, ami egykor az övék volt és az új vezetőjük szintén nem riad vissza semmilyen törvénytelen módszertől. Külön érdekesség, hogy Dutton egyik fia indián nőt vett feleségül és beköltözött közéjük, az ottani indián rezervátumba. Ezen kívül a város a földterületen akar terjeszkedni és bizonyos amerikai ingatlanosoknak is minden vágya Duttonék eltiprása.
Yellowstone-t a címben nem véletlenül hasonlítottuk a Trónok harcához, ugyanis a készítője is utalt rá a Deadline-nak adott interjújában, amikor erről a produkcióról kérdezték. "A Yellowstone egy olyan széria, amelyhez hasonlót még csak nem is láttam mostanában kereskedelmi csatornán. A lineáris televíziózás mostanra szinte halott lett, az emberek jobban szeretik darálni a sorozatokat. Így azok a cégek, amelyek hetente adnak le egy részt egy sorozatból, nagyon nehéz helyzetben vannak. Ennek ellenére ezek a szériák is tudnak fejlődni. Úgy gondolom, hogy a Yellowstone az én válaszom a Trónok harcára" - mondta Taylor Sheridan. Az alkotó pedig nem véletlenül nyilatkozta ezt. A Yellowstone nem csak kimagasló minőséget képvisel, hanem rengeteg párhuzam vonható a Trónok harcával. Itt is elmondható az összes karakterről, hogy rendkívül emberközelien mutatják be őket és senkiről sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy jó, vagy rossz ember lenne. Miközben Westerosban különböző családok próbálják megszerezni a Vastrónt, Yellowstone-ban a fent említett csoportok a farm megszerzéséért követnek el bármit. Miközben a Dutton család van a főszerepben, itt is több oldalról bemutatják a történetet és épp úgy megismerhetjük az indiánok nézőpontját és motivációját, mint jogos területkövetelők. Az első évadban, az egyik a farmért folytatott összecsapásban simán kinyírják az egyik legfontosabb főszereplőt, de a későbbiekben is halnak meg fontosabb és kevésbé fontos karakterek. Ezeken kívül a modern farmon játszódó sorozatban is elképesztő a látványvilág. A helyszín ugyanis a Yellowstone Nemzeti Park, a világ legrégibb nemzeti parkja és egyben az egyik leggyönyörűbb vidéke. Rendkívül gazdag állatvilága megjelenik a sorozatban is, így időnként farkasok, máskor egy medve veszélyezteti az embereket. Sok jelenetben lóháton közlekedve látjuk a főszereplőket, de a családfő, John Dutton gyakran saját helikopterével is utazik, ezzel erőt demonstrálva az ellenségei között. A Yellowstone ugyan egy más hangulatú sorozat, mint a Trónok harca, mégis nagyon sok hasonlóság van a két produkció között. Így ha új, különleges szériára vágytok, mindenképpen ajánlani tudjuk a produkciót. A sorozat ismétlései péntekenként 22 órakor kerülnek képernyőre az RTL Spike-on (ma a második rész lesz látható), az új részek pedig szombatonként 21 órakor láthatóak. (A cikket a Viacom támogatta.)

Szinkronos előzetes érkezett a Fear The Walking Dead 5. évadához

Írta: RaulReal | 2019. április 25. 16:39
Néhány héttel ezelőtt jelentették be, hogy a Fear The Walking Dead című zombis sorozat, mely a The Walking Dead testvérszériája, magyar idő szerint június 3-án, hajnali 3:00-kor tér vissza az 5. évadával. A produkció a magyar AMC-re az amerikai premierrel egy időben jön, a csatorna aznap este 22:00-kor is megismétli majd az új részt. A Fear The Walking Dead szereplőgárdája mostanra erősen megfogyatkozott, a folytatás azonban több érdekességet is kínál a rajongóknak.
A szériához csatlakozik ugyanis a The Walking Dead egyik korábbi karaktere, Dwight (Austin Amelio), régi ismerősként pedig Salazar (Rubén Blades) is visszatér. A magyar AMC jóvoltából most érkezett egy új szinkronos előzetes az 5. évadhoz, amely majdnem 4 perces, így bőséges betekintést enged az új epizódokba. A Fear The Walking Dead a sorozat 2015-ös premierje óta olyan változatos helyeken mutatta be a zombiapokalipszis következményeit, mint Los Angeles, egy luxusjacht az óceánon, Mexikó, vagy éppen Texas. Drámából és nagy fordulatokból most sem lesz hiány.

Elhunyt a Dallas egyik legismertebb főszereplője

Írta: RaulReal | 2019. április 24. 21:32
83 éves korában elhunyt Ken Kercheval, amerikai színész, aki a Dallasban az ikonikus Cliff Barnest, Jockey Ewing legnagyobb ellenfelét alakította. A sztár haláláról a Hollywood Reporter írt elsőként, és több forrásból is megerősítették, további részleteket azonban nem tudni még róla. Kercheval volt az egyik olyan színész az 1978 és 1991 között képernyőre került Dallasból, aki a produkció mind a 14 évadában feltűnt, a hét éve meghalt Larry Hagman mellett. Ken Kercheval visszatért a sorozat 2012-es rebootjában is, amely végül csak 3 szezont ért meg.

Itt a legújabb Trónok harca évad 3. részének előzetese

Írta: RaulReal | 2019. április 24. 20:04
Fordulóponthoz közeledik a Trónok harca utolsó évada, hiszen a 3. epizódban megérkezik az Éjkirály, hogy megostromolja Derest. A produkció sztárja, a Mások vezérét alakító Vladimir Furdik a SorozatWiki jelenlétében a budapesti PlayIT rendezvényen árulta el, hogy az összecsapás a rész teljes játékidejében tart majd, így a tévétörténelem eddigi leghosszabb csatája lesz. A készítők az elmúlt hónapokban nyilatkoztak arról is, hogy a sztárok közül volt, aki rosszul lett a fizikai megerőltetéstől. A tovább mögött most megtekinthető a 8. évad 3. részének előzetese, amely keveset mutat, de egyértelművé teszi, ezt a találkozást sokan nem élik túl!

Ilyen valójában Ökörapáti, megnéztük hol és hogy készül a Drága örökösök

Írta: RaulReal | 2019. április 24. 18:55
A mi kis falunk elképesztő nézettségi eredményei után idén januárban újabb falus sorozatot tűzött képernyőre az RTL Klub. A Drága örökösöket ugyanúgy a ContentLAB & Factory gyártja, mely annak ellenére, hogy más fajta stílusú és napi széria lett, majdnem akkora siker. A SorozatWiki az RTL Magyarország meghívására ellátogatott a sorozat miatt felépített faluba. Végigjárhattuk Ökörapáti házait és utcáit, valamint beletekinthettünk a forgatási munkálatokba is. Ezen kívül a Drága örökösök showrunnere és egyik rendezője mesélt nekünk a széria kulisszatitkairól és a díszletek építéséről.
Verőfényes jó időben értünk a Budakeszi közelében található erdőbe, amelyet a Drága örökösök stábja csak susnyásként emlegetett és az ott található bozótok egy részét ki is vágták a forgatás miatt. A helyszínre belépve rögtön arra lettünk figyelmesek, hogy milyen alapossággal igyekeznek lezárni a felvételek helyszínét a kíváncsi szemek elől. A parkoló mellett egy nagyobb konténerközpont volt, itt sminkelték és öltöztették jól ismert kosztümjeikbe a szereplőket, illetve a stábtagok is leülhettek pihenni, enni. Rögtön miután megérkeztünk, egy letakart táblára lettünk figyelmesek, és mint kiderült, az Ökörapáti feliratú jelzést nem véletlenül tüntették el az emberek elől. A Drága örökösök felvételein többször is probléma volt miatta. „A falu táblája pont olyan szögben van, hogy az útról szépen látszik. Amint az RTL Klubon elkezdték vetíteni a Drága örökösöket, az itt elhaladók folyton megálltak fényképezkedni az Ökörapáti táblával. Végül le kellett takarnunk, mert zavarták a forgatást” - mondta Hámori Barbara, a Drága örökösök showrunnere.

Tarolt az Exatlon szuperdöntője húsvéthétfőn

Írta: KTL | 2019. április 23. 22:49
Három és fél hónap után véget ért az Exatlon Hungary a TV2-n, melyet végül Huszti Kata nyert meg. Pénteken volt a döntő - melynek nézettségével a heti elemzésünkben foglalkoztunk -, hétfőn pedig képernyőre került a szuperdöntő is. Húsvéthétfőn az RTL Klub a Fókusz után ünnepi műsorrendre váltott és kizárólag filmeket sugárzott. Az Exatlon Hungary utolsó adása kiemelkedő, 16,9 százalékos közönségarányt hozott 18-49-ben, mellyel letarolta az estét. Tegnap Palik László műsorának egész adásideje alatt a TV2 volt a legnézettebb csatorna.
A vele szemben képernyőre kerülő Fókusz 14,6 százalékot, a Legendás állatok és megfigyelésük című film pedig csak 11,7 százalékot produkált. Késő este a TV2-n a A Wall Street farkasa gyenge, 8,5 százalékos közönségarányt szállított, de az RTL Klubon a Kaliforniai álom még ennél is rosszabbul, 5,8 százalékkal ment. A TV2 mellett a Film+ Bud Spencer filmekkel szárnyalt húsvéthétfőn, az …és megint dühbe jövünk 10,3 százalékot hozott. Ezzel az eredménnyel 22:15 után mindkét nagy csatornát legyőzte. Főleg az Exatlon sikerének köszönhetően a TV2 főműsoridőben (19-23 óra) 15,6 százalékot produkált, míg az RTL Klub csak 10,7-et, így 4,9 százalékponttal az előbbi csatorna nyerte kivételesen a hétfőt.