.

Egy évet csúszhat az egyik népszerű amerikai sorozat új évadának forgatása

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 07. 21:03
Az Amerikai Horror Story 2011 óta látható az FX csatornán, a produkció játszódott már elmegyógyintézetben, boszorkánytanyán, cirkuszban, de filmforgatáson és nyári táborban is. Ryan Murphy alkotása már a 10. évadával folytatódott volna idén ősszel, a koronavírus-járvány azonban ennek a népszerű amerikai sorozatnak is keresztbe tett. Míg a legtöbb esetben a pár hónapos leállás nem jelent nagyobb gondot, addig az Amerikai Horror Story esetében most komoly veszélybe került a tervezett folytatás.
"Tanácstalan vagyok, mert a 10. évad forgatása sokban függ az évszaktól és az időjárástól. Vészmegoldásként eszembe jutott, hogy esetleg különleges évaddal folytatódhatna az Amerikai Horror Story, de az is benne van a pakliban, hogy 2020 helyett jövő nyárra toljuk a felvételeket. Egyelőre a csatorna részéről senki nem keresett meg a munkálatokkal kapcsolatban, így mindannyian várakozó állásponton vagyunk" - árulta el Ryan Murphy, utalva arra, hogy nagyon kicsi az esélye, hogy az FX különleges szezont kérjen a produkcióból. Az Amerikai Horror Story 2019. szeptember 18. és november 13. között jelentkezett a 9. évadával, mely 1984-ben játszódott.

Műsorváltozás lesz szombaton a TV2-n

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. május 07. 20:26
Vasárnap reggel gyilkosság áldozata lett Szilágyi István, akit a legismertebb szerepe után Lópici Gáspárként emlegettek. A 82 éves legendás színész az elmúlt évtizedekben számos filmben és sorozatban játszott. Rá fog emlékezni most hétvégén a TV2 Csoport, ezért nemrég műsorváltozás mellett döntöttek. Szombaton 14:15-kor a Szilágyi István főszereplésével 1978-ban bemutatott legendás Keménykalap és krumpliorr című filmet vetítik majd a TV2-n.
A 42 évvel ezelőtti alkotás Csukás István regénye alapján készült és 93 perc hosszú. A Vadliba kisdobos őrs tagjai szövetkeznek az állatkertből ellopott kismajmok felkutatására. Megpróbálják rendbe hozni, amit a rakoncátlan, rendbontó felnőttek elrontottak. Minduntalan keresztezi útjukat az álruhás, intrikáló Bagaméri, az elátkozott fagylaltos, aki szeretne hozzáférni a majmokért beígért jutalomhoz.

Teljesen megújul a 6. évadától a Fear The Walking Dead

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 07. 16:39
A Fear The Walking Dead 2015 nyarán mutatkozott be az AMC-n, a zombis produkció pedig az eddigi évadok alatt is sok újdonságot mutatott a franchise nézőinek. Az első szezonban láthattuk, ahogy Los Angelesben felbukkannak a járkálók, majd a főszereplők hajón hánykálódva, egy mexikói farmon és a festői Texasban is farkasszemet néztek a világvégével. A sorozatban a karakterek többsége mostanra lecserélődött, amerikai sajtóértesülések szerint pedig a nézőknek további változásokra kell felkészülniük a 6. évadtól.
A széria eddig összefüggő történeteket mesélt el, így hosszabb cselekményszálakat láthattunk kibontakozni a képernyőkön. A produkció legutóbbi, 5. évada 2019. június 2. és szeptember 29. között került adásba. A következő szezontól azonban fontos újításra készülhetnek a Fear The Walking Dead rajongói, a produkció antológia formátumra vált, a részek pedig szinte teljesen különállóak lesznek. A hírt Andrew Strahorn, a széria fényképezéséért felelős rendezője is megerősítette a Digital Spy-nak. A Fear The Walking Dead legújabb, 6. évadának texasi forgatását a koronavírus-járvány miatt március közepén leállították, így még nem lehet tudni mikor lesz a premierje.

Hajdú Péter lett az egyik hazai tévétársaság vezérigazgatója

Írta: SorozatWiki | 2020. május 07. 06:30
Május 11-től Hajdú Péter lesz a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója. A médiavállalat két csatornát üzemeltet, a LifeTV-t és OzoneTV-t. A Media Vivantis az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: "a tapasztalt televíziós szakember új lendületet adhat a két közkedvelt csatornának". A cég megköszönte a két televíziót eddig irányító Ruff Zoltán munkáját, és sok sikert kívánt neki a jövőben. "Célunk továbbra is az, hogy magas szakmai színvonalú műsorokkal szolgáljuk a nézőket" - zárják a közleményben.
Rájuk is fér a frissítés, ugyanis a Kreatív január-februári számában megjelent nézettségi elemzéséből az derül ki, hogy a LifeTV és az OzoneTV 2019 őszén 18-49-ben, főműsoridőben egyaránt 0,13-0,13 százalékos közönségarányt hoztak, mellyel a nézettségi toplista vége fele, a 62. helyen kullogtak. Egész napra viszonyítva sem állnak jobban, ott 0,13-0,15 százalékok közötti eredményeket hoztak. Az újság elemzése szerint a 11 olyan hazai tévétársaság közül, akik legalább két csatornát üzemeltetnek a Media Vivantis az utolsó helyet foglalta el.

Futárnak állt a Trónok harca egykori szereplője

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 06. 19:59
Március közepén a koronavírus-járvány miatt leállították a legtöbb film és sorozat forgatását, ezért a színészek egy része is munka nélkül maradt. A Trónok harca egykori szereplője, Michael Condron nem hétköznapi állást választott magának, az Asda nevű szupermarketnél futárként kezdett el dolgozni. A színész az HBO sikerszériájában az Éjjeli Őrség egyik fontos tagját, Bowen Marsh-t (a képen balra) alakította 2015 és 2016 között, 10 epizódon keresztül. Ezt követően 2018-ban kapott ismét lehetőséget, a Soft Border Patrol című brit produkció fontos szereplője lett.
"Meg kell becsülnünk minden munkalehetőséget ezekben a nehéz időkben. Az egyik barátom munkaerőt keresett az Asdánál, így felvettem vele a kapcsolatot. Megfeleltem és alkalmaztak is. Imádok futárként dolgozni, a színházhoz hasonlóan kapcsolatban lehetek így az emberekkel. Fejben nagyon sokat segített, hogy nem kell állandóan otthon ülnöm" - árulta el a Trónok harca korábbi színésze. Condron szerint kiszállítás közben az emberek gyakran felismerik, hogy az Éjjeli Őrség egyik tagját alakította.

Donald Trump ötletén alapszik a Netflix májusban érkező új sorozata (videó)

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 06. 15:09
Tavaly júniusban Donald Trump bejelentette, hogy utasította a Pentagont és a Védelmi Minisztériumot, hogy hozzanak létre űrhadosztályt. Karácsony előtt az Egyesült Államok elnöke alá is írta a rendeletet, és felállították a hatodik katonai szervezeti ágazatot. Alig egy hónappal később a Netflix berendelt egy Space Force című új sorozatot, mely Trump ötletét figurázza ki és az űrhadosztály működéséről fog szólni.
A május 29-én érkező produkció főszereplője Mark R. Naird tábornok (Steve Carell) lesz, akit megbíznak a Space Force vezetésével. A Netflix újdonságának főbb karaktereit olyan világsztárok alakítják, mint a Jóbarátok egykori színésznője, Lisa Kudrow és a legutóbb Az új pápában látott John Malkovich. A sorozat a munkahelyi vígjátékokat egy ritkán látható, tudományos-fantasztikus környezetbe helyezi. A Space Force első előzetese a tovább mögött megtekinthető!

18. heti nézettség - Elképesztően magas számokkal indítottak Bödörék

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. május 05. 23:05
A 17. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 18. héten (április 27. - május 3.) az RTL Híradó mindkét korosztályban csak négyszer tudta legyőzni a Tényeket. Ez az RTL hírműsora számára komoly visszaesés, ugyanis az elmúlt hetekben hatalmas fölényben volt. Este a Tények Plusz minden hétköznap (hétfőtől csütörtökig) remek számokat hozott, hétfőn, szerdán és csütörtökön le is tudta előzni az RTL magazinját, de kedden is beérte. Hatalmasat esett egy hét alatt a Fókusz nézettsége, mely egyedül hétfőn ment jól, kedden, szerdán és csütörtökön is csak közepesen teljesített. A műsor a legtöbb nap mindkét ellenfelétől kikapott.
Az Exatlon Hungary az örökösök nélkül csak kisebb mértékben tudta növelni a számait, ennek ellenére minden hétköznap a legnézettebb műsor lett. Palik László vetélkedője hétfőn kiemelkedő, kedden és csütörtökön jó, míg szerdán közepes adatokat szállított. Hétfőn, kedden és csütörtökön mindhárom RTL-es ellenfelét legyűrte és szerdán is csak a Fókusztól kapott ki. Egészen elképesztő, hogy sportrealityre az ötödik hónapjában sem untak rá a nézők. A 8 hónap után újra főműsoridőbe kerülő Barátok közt minden nap gyenge, de stabil számokat hozott és a napi sorozat 14. hellyel, a heti top 10-be sem tudott bekerülni. Berényiék időpontváltás után mindig rosszul szoktak hozni, ezen a héten kiderül, hogy most is erről van-e szó. 21 óra után (még mindig az Exatlon ellen) hétfőn a Cápák között második évada gyengén nyitott és még a 10 százalékos lélektani közönségarányt sem tudta elérni. Viszont ebben a sávban még mindig ez hozott a legkevésbé rosszul az RTL Klub műsorai közül és az adásidő alatt sem vesztett nézőket. Kedden az Isten veled Magyarország! még rosszabb adatokkal tért vissza. Szerdán a Toplista szintén nagyon gyengén muzsikált. Szabó Zsófi magazinja az előző két műsorral ellentétben az adásideje alatt még azt a kevés ember egy részét is elvesztette, aki az elején követte.

Karanténsorozatot indít a Netflix

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 05. 21:17
Március közepén a koronavírus-járvány miatt világszerte leállították a legtöbb film és sorozat munkálatait. A döntés a Netflix több népszerű produkcióját is érintette, többek között a Stranger Thingset és a The Witchert is. Az online videotár most bejelentette, hogy a különleges egészségügyi helyzethez alkalmazkodva karantén szériát rendeltek be. A Social Distance egy antológia lesz, melynek alkotója a Orange Is The New Black showrunnere, a rendkívül elismert Jenji Kohan.
A produkció készítése hasonló lesz az RTL Klubon látható Segítség! Itthon vagyok!-hoz, mely A mi kis falunk alkotóinak sorozata. A Social Distance-ben a színészek otthonukban, telefonnal veszik majd fel saját magukat, a rendezőtől pedig élőben kapják meg az instrukciókat. A Netflix újdonságának írói is egymástól távol dolgoznak majd, így biztosítva, hogy a stáb és a szereplők is biztonságban legyenek. A széria a közösségi távolságtartásról fog szólni, és bemutatja, hogy a különféle korosztályú, végzettségű és anyagi hátterű emberek hogyan birkóznak meg a járvány okozta különleges helyzettel.

Nagy változás jön jövő héttől az Exatlonban

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 05. 20:02
Az Exatlon Hungary második évada január 1-jén indult a TV2-n, és azóta is minden héten 5 adással jelentkezik a népszerű sportműsor. A SorozatWiki elsőként számolt be róla, hogy a tavalyi 81 részes szezon után a 2020-as etap jóval hosszabb lesz és a versenyek június 1-jén a 109. epizóddal érnek véget. Palik László még aznap megtette az ezzel kapcsolatos bejelentést a műsorban. Ezen kívül fontos változás, hogy idén női és férfi győztese is lesz az Exatlonnak.
A sportreality műsorvezetője most újabb hírekkel szolgált a játékosoknak, kiderült ugyanis, hogy pénteken lesz az utolsó harc a medálokért. Palik László azt is elárulta, hogy ez az utolsó hét ebben a rendszerben, jövő hétfőtől új szabályokkal folytatódik az Exatlon Hungary. Május 11-től tehát jöhet a csapatok egyesítése, onnantól megszűnik a Bajnokok és a Kihívók közötti versengés, és mindenki magáért küzd.

Új névvel és sorozatokkal folytatódik a TV2 egyik csatornája

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 05. 15:38
A TV2 Csoport jól ismert csatornája, a Humor+ komoly változásokon megy keresztül, május 18-tól TV2 Comedy néven, új logóval és friss tartalommal várja a nézőket. Továbbra is műsoron lesznek olyan közismert sorozatok, mint a Csengetett, Mylord?, az Egy rém rendes család, az Amerikai fater, vagy éppen a BoJack Horseman, de számos újdonságra is lehet számítani. Május 18-án 13:40-kor dupla résszel érkezik meg a TV2 Comedyre Az én kis családom, mely minden hétköznap képernyőre kerül. Országos tévépremierként debütál a nyáron a Moone Boy című széria is, melynek középpontjában egy kisfiú és képzeletbeli barátja áll. Az Emmy-díjas produkció mindhárom szezonját leadja majd a humorcsatorna.
A TV2 Comedyn a nyár folyamán mutatják be a Zsenik közt (Outmatched) című 2020-as vígjátékot, melynek főszereplői között van az Amerikai pite filmek sztárja, Jason Biggs. A 10 részes produkcióban két átlagos szülő próbálja tartani a lépést zseni gyerekeikkel, a hétköznapok során azonban sok összetűzés alakul ki a nem hétköznapi család tagjai között. A közkedvelt sorozatok közül képernyőre kerül a TV2 Csoport humorcsatornáján az Így jártam anyátokkal, amelyet sokan a mai napig a legnagyobb kedvenceik közé sorolnak. A TV2 Comedy új logója a tovább mögött megtekinthető!

Világrekordot döntött a Trónok harca egyik népszerű színésze (videó)

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 04. 22:54
A Trónok harca egyik egyik legkeményebb szereplője volt a Hegyet alakító Hafþór Júlíus Björnsson, aki a színészkedés mellett komoly sportoló, a világ egyik legerősebb embere. A színész karakteréhez olyan emlékezetes jelenetek fűződnek, mint a Vörös Vipera legyőzése és a Vérebbel való párbaj. A 31 éves izlandi most egyedülálló rekordot állított be, 501 kilót húzott fel a földről. A sportteljesítmény azért is kiemelkedő, mert a koronavírus-járvány alatt a legtöbb profi nem jut el szervezett körülmények között edzeni.
"Nem találok szavakat, erre a napra egész életemben emlékezni fogok. Makacs ember vagyok, ha valamit a fejembe veszek, addig megyek, amíg el nem érem a célomat" - árulta el a sztár, aki az elmúlt három évben zsinórban nyerte el az Arnold Strongman Classic címet. Björnsson és felesége, Kelsey Henson március végén jelentették be, hogy gyermeket várnak, a pici születése októberben várható. A Trónok harca korábbi színészének világrekordja a tovább mögött megtekinthető!

Másfél hét után távozhat a Mintaapák új kreatív vezetője

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. május 04. 20:58
Március közepén a koronavírus miatt az összes többi magyar sorozattal együtt a Mintaapák forgatásait is leállították. De míg a többi érintett magyar széria azóta is képernyőn van, addig a Mintaapákból már április elején elfogytak az epizódok, így le kellett venni a képernyőről. Azóta több hazai sorozat forgatása is újraindult, melynek köszönhetően várhatóan nem is kell kényszerszünetre menniük, így a válság a korábban gondoltnál is jobban érintette a TV2 napi szériáját. Most úgy néz ki, újabb gondok vannak a produkciónál.
Másfél hete jelentették be, hogy tervezik a felvételek újrakezdését és új showrunner is csatlakozott a sorozathoz, Gát György személyében. Az új kreatív vezető nevéhez olyan népszerű régi produkciók köthetőek, mint a Linda, az Angyalbőrben és a Família Kft. A SorozatWiki információi szerint viszont Gát György másfél hét után már távozik is a Mintaapák stábjából. Úgy tudjuk, hogy az utódja, az új kreatív felelős személye még nincs meg a csatornánál. A felvételek újraindításáról egyelőre továbbra se hallani biztos időpontokat. A hírrel kapcsolatban megkerestük a TV2 Csoport Sajtóosztályát, ahol a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták.