.

Celebekkel tér vissza A Konyhafőnök az RTL Klubra

Írta: KTL | 2017. február 20. 21:30
Idén tavasszal A Konyhafőnök Junior új évada mellett, a műsor egy újabb változatát mutatja be az RTL Klub. Jön A Konyhafőnök Celeb, melyben civilek és gyerekek után a sztárok mérik össze a főzőtudásukat. A produkció március 27-től hétköznap esténként lesz látható, mely azt is jelenti, hogy innentől megint átalakul majd az RTL Klub délutáni és esti műsorrendje. A celebes változatban a zsűrit ismét a Wossala Rozina, Fördős Zé és Sárközi Ákos trió alkotja majd. A ma esti Fókuszban pedig a csatorna bejelentette, hogy a következő 26 celebbel fog szerepelni a produkcióban:
Angyal András, Csollány Szilveszter, Czutor Zoli, Danics Dóra, Dombóvári Vanda, Epres Panni, Faragó András, Gáspár Bea, Gorbunov Dmitrij, Hajdú Steve, Horváth Éva, Keleti Andrea, Kocsis Korinna, Koholák Alexandra, Kovács Katalin, Laky Zsuzsi, Nagy Ervin, Peller Anna, Sári Évi, Sváby Andás, Szabó Győző, Tarján Zsófi, Tóth Szabi, Törőcsik Dani, Winkler Róbert és Zsidró Tamás küzdelmét követhetik majd nyomon a nézők a Konyhafőnök Celebben.

Jelentős műsorváltozások a VIASAT3-on

Írta: AJ | 2017. február 19. 14:02
Alig pár hete jelentkezik új kínálattal a VIASAT3, máris változtatni kényszerülnek. Február 6-án, hétfő 22:00-kor debütált az Egyesült Államok legsikeresebb új sorozatát, a Rólunk szólt (This Is Us), azonban hazánkban nem teljesíthetett valami fényesen, mivel két rész után máris új időpontba kerül. Február 20-án a Lucifer mögött az Észbontók ismétlése lesz látható, a Rólunk szól pedig szombat késő délután, 18:00-tól kerül adásba.
Mivel először megismétlik a már levetített első két részt, így a Rólunk szól harmadik, premier epizódjára március 4-ig várnunk kell. Azonban nem csak ez változik a VIASAT3 műsorában. A januárban indult új saját gyártású műsoruk, a Sikítófrász is új időpontba került már a héten. A Lakatos Márk vezette para-karaoke show eddig csütörtök 21:00-es kezdéssel jelentkezett, a héttől viszont átkerült éjszakára, és a továbbiakban csak 23:00-kor kezdődnek majd a műsor legfrissebb adásai. (Fotó: VIASAT3/Hornyák Dániel)

Pápai Joci Origo című dalával megy az idei Eurovízióra (videó)

Írta: KTL | 2017. február 18. 23:23
Szombat este egy több órás döntővel véget ért A Dal 2017 a Dunán. Az idei versenyt Origo című dalával Pápai Joci nyerte, így 2017-ben ő képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A nemzetközi versenyt most Ukrajna fővárosában, Kijevben rendezik meg. Az elődöntök május 9-én és 11-én a döntő pedig 13-án lesz. Most pedig megmutatjuk Pápai Joci nyertes produkcióját, így énekelt pár órája a köztévén:

Szünet nélkül folytatódik az egyik RTL-es sorozat

Írta: AJ | 2017. február 17. 19:30
Január végén kezdte el vetíteni az RTLII a Hazug csajok társasága ötödik évadát, így a tavalyi szezonpremierhez képest jóval korábban megérkezett a sorozat hazai folytatása. Mivel a produkciót hétköznap kora délutánonként tűzi műsorára a tévéadó, így viszonylag hamar a végére érnek a 25 részes évadnak. A rajongóknak azonban most nem kell egy évet várniuk az újabb epizódokra, mivel a hatodik szezon rögtön az előző fináléjának másnapján, március 3-án, 11:55-kor debütál az RTLII műsorán. A húsz részes hatodik évad a sorozat utolsó előtti etapja. (Fotó: RTLII)

6 év után visszatér az RTL Klub egyik legrégebbi műsora

Írta: KTL | 2017. február 16. 21:48
Meglepő bejelentést tett csütörtökön az RTL Klub. 6 év után visszatér az egyik legrégebbi műsoruk, a Reggeli. A produkció a 2000-es években meghatározó pontja volt a csatornának, majd 2011-ben a válság miatt szűnt meg. Később ugyan az RTL Klub készített reggeli műsort 808 - Minden reggel címmel, de nem volt túl sikeres és 2015-ben meg is szűnt. A sajtóban azóta többször is felmerült, hogy a csatorna újra gyártani fog reggeli produkciót, de ezt Kolosi Péter programigazgató mindig cáfolta. Úgy látszik most megváltoztak a terveik. Részletek az RTL közleményében:
A 2000-es évek első évtizedében az ország legsikeresebb szórakozató reggeli műsora az RTL Klubon futó Reggeli volt. A műsort olyan sztárok vezették hosszú időn át, mint Alföldi Róbert, Stohl András, Novák Péter, Csonka András, Szujó Zoltán, Barabás Éva, Balázsy Panna, Lilu, Ördög Nóra, Keleti Andrea, Peller Mariann, Szily Nóra, Katona Klári, Horváth Éva vagy Mádai Vivien. A műsor stílusteremtő volt a maga korszakában, szerves része lett a hétköznapoknak. A műsor 2011-ben ért véget, de az RTL Klub úgy döntött, hogy 2017-ben jelentős újítások mellett újraindítja sikerműsorát. Bár a régi-új műsor gyökerei és szellemisége azonosak, a tervek szerint áprilisban képernyőre kerülő új Reggeli a televíziózás világában végbement változásokat maximálisan leköveti majd. Egy minden eddiginél interaktívabb, erős közösségi médiatámogatással bíró műsor várható, amely a nézők hétköznapjait meghatározó témákat könnyed formában, fiatalosan és lendületesen dolgozza majd fel.

Március 29-én adják át a Televíziós Újságírók Díját

Írta: KTL | 2017. február 16. 08:30
2017-ben immár negyedik alkalommal osztják ki a 2014-ben alapított Televíziós Újságírók Díját. Idén március 29-én, a hagyományokhoz híven ismét a Pesti Vigadóban rendezett díjátadó gálán jelentik be, hogy a szakmédia szavazatai alapján melyek a tavalyi év legjobb hazai televíziós teljesítményei. Az esemény főtámogatója a NuMuvee. A 2014-ben alapított Televíziós Újságírók Díja mára Magyarország egyik legrangosabb szakmai értékmérőjének számít. Köszönhető mindez a díjat övező óriási médiaérdeklődésnek és maguknak a díjazottaknak is.
Az elismerést több kategóriában, a legfontosabb szak és hírmédiumok vezető újságíróinak szavazati alapján ítélik oda. Idén újabb lap, a Kreatív is csatlakozott az eddig 10 tagot számláló grémiumhoz, felsorakozva az Epizód magazin, a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:com, a Médiapiac, az Origo, a SorozatJunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV és a Tvr-hét mellé. Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a Televíziós Újságírók Díját nagyszabású díjátadó gálán adják át a díjazottaknak. 2017-ben március 29-én lesz a jeles alkalom, ezúttal is Budapest egyik legpatinásabb épületében, a Pesti Vigadóban. Az esemény főtámogatója a NuMuvee Hungary Kft, televíziós műsorgyártó. (Fotó: Televíziós Újságírók Díja)

A Stranger Things producere a Trónok harca alkotóitól kért segítséget

Írta: Gaax | 2017. február 15. 22:31
A tavalyi nyár valódi meglepetés sorozata volt a Stranger Things, amely rövid időn belül végleg belopta magát a nézők szívébe. A hirtelen érkező siker után garantálható volt a második évad, amely idén halloweenkor kerül majd a Netflix kínálatába. A hatalmas hírnév azonban a spoilerekre éhes rajongókat is magával hozta, így a széria producerének Shawn Levy-nek nem maradt más választása, mint segítséget kérni a Trónok harca készítőitől.
Levy az Entertainment Weeklynek mesélt arról, hogy az HBO-s kollégák milyen tanácsokkal látták el őt: "Szó szerint konzultálnunk kellett a Trónok harcás srácokkal, hogy megtanuljuk, pontosan milyen biztonsági előírásokra is van szükségünk. Az első évad alatt nem volt semmi hasonlónk, a második évad során viszont már kiterjedt biztonsági intézkedéseket használtunk a forgatókönyvvel és a történettel kapcsolatban. Arról viszont nem beszélhetek, hogy pontosak mik ezek, mivel félő, hogy az emberek feltörnék őket." Remélhetőleg az HBO valóban használható tanácsokkal látta el a Stranger Things csapatát, ugyanis a csatorna az elmúlt hónapok során, több Trónok harcával kapcsolatos fordulatot is képtelen volt titokban tartani.

16 év után távozik a Barátok közt egyik legfontosabb szereplője

Írta: KTL | 2017. február 15. 20:35
Kiss Ramóna a ma esti Fókuszban meglepő bejelentést tett. Úgy döntött, hogy távozik Magyarország legnézettebb sorozatából. A Zsófit alakító színésznő a Barátok közt indulása után csupán pár évvel, már 16 éve csatlakozott a produkcióhoz, így a Mikit alakító Szőke Zoltán, a Nórát játszó Varga Izabella, a Lacit megformáló Tihanyi Tóth Csaba és a Vili bácsit alakító Várkonyi András után, ő a széria ötödik legrégibb szereplője. Ramóna nemcsak az egyik legtöbb ideje látható színész, hanem a Barátok közt egyik legnépszerűbb és legismertebb tagja is. Az elmúlt években rengeteget szerepelt más RTL Klubos műsorokban és bulvármédia egyik legfelkapottabb sztárja is.
Távozását azzal indokolta, hogy 16 év után elfáradt és a jövőben mással szeretne foglalkozni. Tavaly tavasszal, már néhány hónapra eltűnt a sorozatból, de akkor előre tudni lehetett, hogy csak rövid időről van szó. A stábbal még egy ideig tovább forgat, idén tavasszal hagyja abba a forgatásokat, a nézők pedig a nyáron láthatják azokat az epizódokat, amikor Zsófi végleg távozik a Mátyás király térről. Rozgonyi Ádám a Barátok közt kreatív producere a Fókusznak elmondta, hogy már kidolgozták, hogyan megy el Zsófi a sorozatból. Részleteket nem árult el, de azt igen, hogy olyan módon írják ki a történetből, hogy bármikor visszahozható legyen. (Fotó: RTL Klub)

Március elején két műsor is visszatér az RTL Klubra

Írta: KTL | 2017. február 15. 16:10
Március 3-tól két műsor is visszatér péntek estére az RTL Klubon. 21:30-tól új évaddal folytatódik Sebestyén Balázs műsora, a Gyertek át!. A produkció után pedig 22:40-kor jön az Az RTL Spike bemutatja: Playback párbaj azon részei, melyek tavaly az RTL Spike-on már képernyőre kerültek, de az RTL Klubon még nem voltak láthatóak. Részletek a csatorna közleményében: Péntek esténként ismét népszerű sztárok gondoskodnak majd a szórakoztatásról az RTL Klub képernyőjén. Március 3-tól számos újdonsággal és különkiadásokkal tér vissza Sebestyén Balázs nagy sikerű game-showja, a Gyertek át!, amelyben a közkedvelt sztárokból és civil játékosokból álló csapatok versengenek egymással a pénznyereményért.
Közvetlenül a Gyertek át! után pedig Szabó Zsófi és Gáspár Laci várja majd a nézőket a Playback Párbaj eddig még az RTL Klubon nem látott részeivel. A sztárok most is két körben küzdenek majd meg egymással: ismert előadók dalait kell előadniuk a lehető leghitelesebben. Énekhangjukra azonban semmi szükségük nem lesz, hiszen csak tátogniuk kell az eredeti dalokra. Az első körben a saját ruhájukban, minden kellék és látványelem nélkül kell megidézniük az előadókat, a másodikban pedig egy-egy híres videoklipet megelevenítve kell megnyerniük maguknak a stúdióban ülő közönséget. Az RTL Klubon eddig még nem látott részekben Gál Petra, a Story Extra műsorvezetője Oláh Gergővel, a 2012-es X-Faktor győztesével csap majd össze, Horváth Éva, egykori szépségkirálynő pedig az Éjjel-Nappal Budapest egyik főszereplőjével, Lalival méri majd össze tátogási tudását. A BeleValóVilág műsorvezető párosa, Győzike és Aurelio is megpróbálják majd egymást legyűrni tátogásban és színpadra lép majd a Való Világ Powered by Big Brother műsorvezetője, Nádai Anikó, aki Kovács Dórit, az X-Faktor backstage riporterét próbálja majd meg legyűrni.

Ma forgat utoljára Gundel Takács Gábor

Írta: KTL | 2017. február 15. 07:00
Február elején robbant a hír, hogy felmondott Gundel Takács Gábor az MTVA-nál. A közmédia legismertebb műsorvezetője, sportriportere szakmai okokra hivatkozva távozik eddigi munkahelyéről. A SorozatWiki információi szerint ma forgat utoljára a Maradj talpon! stábjával. Mivel előre felveszik a vetélkedő adásait, így a nézők még március közepéig láthatják a Dunán a legendás műsorvezetőt. Úgy tudjuk, hogy március 17-én kerül képernyőre az utolsó olyan rész, amiben még Gundi lesz a házigazda.
Azt viszont nem tudni, hogy pár hét múlva mi lesz a Maradj talpon! produkcióval. Az MTVA és a vetélkedőt gyártó cég nagyban keresi az új műsorvezetőt, de arról egyelőre nincsenek hírek, hogy megtalálták volna. Gundel Takács Gábor viszont nem forgat tovább, így ha napokon belül nem találják meg az utódját, akkor kérdéses lehet, hogy március második felében a Maradj talpon! képernyőre tud-e egyáltalán kerülni a Dunán.

Új sorozatokkal és premier évaddal vár az HBO a kódolatlan hétvégéjén

Írta: KTL | 2017. február 14. 23:50
A sorozatrajongóknak kedvez a most következő hétvégén az HBO. Szombat hajnaltól kedd hajnalig kódolatlan hétvége lesz az HBO3 csatornájukon. Ezalatt a három nap alatt több új sorozat is bemutatkozik, egy közkedvelt széria új évaddal folytatódik és maratonokkal is készül a tévéadó. Részletek az HBO közleményében: A három nap alatt több HBO-premier közül válogatnak a nézők. Az egyik a Liane Moriarty bestseller könyvén alapuló 7 részes minisorozat, a Hatalmas kis hazugságok, amelyben Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern, Zoe Kravitz, Alexander Skarsgaard és Adam Scott alakítják a főbb szerepeket. Az HBO sorozata arra fókuszál, hogy a modern családanyánk pszichésen hogyan dolgozzák fel a munkájuk feladását, a „háziasszony” szerepet és a gyereknevelés nehézségeit, miközben mindent megtesznek azért, hogy fent tartsák a tökéletesnek tűnő életüket.
A másik premier Pete Holmes, az új komikus nemzedék tagjának új sorozata, a Megborulva (Crashing). A történet a stand-up komikusról szól, akit neje megcsal, így New York-i kollégákhoz „menekül”, hogy átértékelje kapcsolatukat és eddigi életét a kellemetlen ajtónyitás után. Tovább folytatódik Lena Dunham Golden Globe és Emmy-díjas sorozata, a Csajok (Girls) is. Az HBO korszakalkotó sorozatában egy New Yorkban élő, a húszas éveik derekán járó baráti társaságba csöppenünk, akik a hatodik évadra már egyre jobban érzik vállukon a felnőtté válás súlyát. Hannah, Marnie, Jessa és Shoshanna már sok mindenen keresztül mentek együtt, és nézeteltéréseik ellenére is közösen próbálják leküzdeni a nehézségeket - több-kevesebb sikerrel. Az új epizódok előtt vasárnap délután egy maraton keretében megtekinthető a teljes 5. évad is.

Újabb szolgáltatónál elérhetőek a TV2 Csoport tavaly indított csatornái

Írta: KTL | 2017. február 14. 20:16
A Telekom és a UPC után a TV2 Csoport fontos megállapodást kötött a harmadik nagy kábelszolgáltatóval is. A DIGI ügyfelei számára február közepétől számos tavaly indított TV2-s csatornai is elérhető válik. Részletek a TV2 Csoport közleményében: A DIGI digitális kábel tv előfizetői számára 2017. február 14-től a TV2, a SuperTV2, a Mozi+ és a Prime mellett elérhetővé válik a telenovella rajongóknak kedvező Izaura TV, a zenés kikapcsolódást biztosító Zenebutik, a trendi életmód témákkal foglalkozó FEM3, valamint a gasztro szerelmesek örömére a Chili TV, a gyermekcsatorna Kiwi TV, illetve a kiadós nevetést garantáló Humor+. Az analóg kábel tv előfizetők számára a négy meglévő csatorna mellett elérhetővé válik a Humor+ is, míg a műholdas tv előfizetők február közepétől választhatják az Izaura TV, a Zenebutik, a Chili TV, a FEM3, a Kiwi TV és a Humor+ kínálatát.
Az új csatornák indulásával párhuzamosan, a TV2 Csoport számos megállapodást kötött 2016-ban a terjesztési partnerekkel, amelyeknek köszönhetően már 2017 januárjában jelentősen növelték lefedettségüket az új adók. A Nielsen legfrissebb adatai alapján a TV2 99,9 százalékos, a SuperTV2 80,2 százalékos, a Mozi+ 74,3 százalékos, a Prime 80,5 százalékos, az Izaura TV 43,6 százalékos, a Zenebutik 44,2 százalékos, a FEM3 35 százalékos, a Chili TV 45,3 százalékos, a Kiwi TV 30,5 százalékos, a Spíler TV 44,9 százalékos, míg a Humor+ 47,4 százalékos lefedettséggel bír. A DIGI-vel kötött megállapodásnak köszönhetően rövidesen újabb ugrás várható a csatornák technikai elérésében.