.

Eddig nem látott lények bukkanhatnak fel a Trónok harca előzménysorozatában

Írta: RaulReal | 2019. június 25. 09:00
Észak-Írországban elkezdődött a Trónok harca előzménysorozatának a forgatása, amely jelenleg Bloodmoon munkacímre hallgat és egyelőre az HBO csak a pilot epizódot rendelte be. A történet 5 ezer évvel az anyaszéria előtt játszódhat, a készítők Jane Goldman (Kingsman, HA/VER) és George R. R. Martin, női főszereplőnek pedig Naomi Wattsot nyerték meg. Belfastból kiszivárgott néhány kép, amelyek alapján többen is arra jutottak, hogy eddig nem látott, óriási lények bukkanhatnak fel a pilotban.
A Trónok harca eddig is különféle mítikus lényeket mutatott be, az óriásoktól kezdve a sárkányokon át a rémfarkasokig. A Bloodmonhoz azonban felépítettek egy barlangrendszert az észak-írországi stúdióban. A környéken pedig a forgatáshoz vezető irányjelző táblákat helyeztek el, melyek mammutokat ábrázolnak. A Trónok harca előzményszériájának a Twitter fiókja is egy mammutot választott profilképnek, így elképzelhető, hogy megkaptuk az első fontos információmorzsát a spinoffal kapcsolatban.

Ilyen volt Csernobil a sorozatban és a valóságban (videó)

Írta: RaulReal | 2019. június 24. 22:05
Az HBO 5 részes minisorozatát nem csak a kitűnő színészi játékok és a jól sikerült forgatókönyv miatt dicsérték, hanem azért is, mert betekintést engedett a 80-as évekbe és a Szovjetunió világába. Egy frissen kiadott videóból ráadásul az is látható, hogy milyen valósághű lett a széria. A képsorokon egymás mellett láthatjuk a Csernobil sorozatban látott jeleneteket és a több, mint 30 éves archív felvételeket. Hátborzongató, hogy mennyire hasonlít az, ahogy az atomerőmű tetején dolgozó likvidátorok dolgoznak, de a bányászok munkájának bemutatása, a helikopter lezuhanása és az akkori híradások is szinte egy az egyben megegyeznek. Érdemes megnézni!

Régen látott magyar sorozat lesz látható esténként az RTL Klubon

Írta: KTL | 2019. június 24. 19:19
Múlt pénteken, mától, június 24-e hétfőtől érvényes műsorváltozást jelentett be az RTL Klub, miszerint megcserélik a Fókuszt és a Megtörvét. Ezután hétfőn délután újabb, ezúttal azonnali hatályú műsorváltozást közöltek, mely szerint az említett török sorozat délutánra kerül, a Barátok közttel kezdve pedig az összes esti sorozat nagyjából egy órával hamarabb kezdődik. Hétfőn este pedig egy harmadik műsorváltozást is bejelentett az RTL Magyarország, mely ezúttal jövő héttől lép életbe.
A Fókusz és a Barátok közt a helyén marad, július 1-től viszont az utóbbi produkció után 20:45-től az Oltári csajok lesz látható. A Tanár ismétlése, a Magnum, a Mr. Whiskey, A mi kis falunk korábbi részei, valamint az Isten belájkolt című sorozatok visszakerülnek 21:45-re, hétfőn az Isten veled, Magyarország! pedig 22:45-re, ugyanazokba az időpontokba, mint amikor a múlt héten is láthatóak voltak. Így ezen műsorok csak egy hétig kerülnek egy órával előbbre. Az Oltári csajok a Barátok közt korábbi készítőinek első valódi napi, magyar telenovellája volt. 2017. októbere és 2018. márciusa között volt látható az RTLII-n, 101 epizódon át. A sorozat hatalmas siker volt, azonban a zárt történetvezetés miatt nem készült belőle folytatás. Az RTL Klubon 2017 őszén kizárólag a 0. része volt felvezető jelleggel bemutatva, ugyanis az Oltári csajok kifejezetten az RTL Magyarország kábelcsatornájára készült. A romantikus telenovellában három fiatal lány – az Erdész nővérek – keresik a boldogságot, a sikert és a szerelmet. A történet gerincét a három, vidékről a fővárosba költözött lány kalandjai és egy mesés esküvő lehetősége adja. No meg egy testvéri árulás is, ami már rögtön az első epizódban az egész család életét felforgatja. A sorozat forgatási helyszínét egyébként mi is bejártuk, az erről készült fényképes beszámolónk itt tekinthető meg. (Fotó: SorozatWiki)

25. heti nézettség - Ismétlésekkel is tarolt a Bezár a bazár

Írta: KTL | 2019. június 24. 18:59
A 24. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 25. héten (június 17. - június 24.) az RTL Híradó 18-49-ben hétből hétszer legyőzte a Tényeket, míg a teljes lakosság körében a TV2 hírműsora hatszor is nyerni tudott. Este a Bezár a bazár! péntek kivételével annak ellenére tarolt, hogy ismétlés megy belőle. A Fókusszal ugyan a legtöbbször nem bírt, de az RTL török sorozatát minden nap legyűrte és mindkét korosztályban a heti toplista második helyén végzett. Egészen döbbenetes, hogy a TV2 tavalyi részekkel is ilyen eredményeket tud elérni Majka és Tilla vetélkedőjével.
A Fókusz hétfőn, kedden és csütörtökön jól ment, szerdán kimagasló számokat produkált, míg pénteken gyenge adatokat szállított. Összességében azonban a múlt héten ez volt az RTL Klub egyetlen, igazán sikeres hétköznap esti tartalma és a fiatalok körében a legnézettebb is volt a héten. A Megtörve most is katasztrofális eredményeket produkált és még a nyitóhetének szörnyű számait is alulmúlta. Főleg ennek a sorozatnak köszönhető, hogy bedőltek a csatorna hétköznap estéi, így nem csoda, hogy két hét után délutánra pakolják a folytatást. A Ninja Warrior Hungary ismétlései közepes számokat hoztak, de ennek ellenére a legtöbbször legyőzték a velük szemben látható RTL-es szériákat. A Barátok közt hétfőn és szerdán gyenge, kedden közepes, csütörtökön és pénteken pedig szörnyen rossz nézettséget szállított. A Mátyás király tér életét bemutató sorozatnak nagyon betettek az előtte lévő török produkció rossz számai. Ezek pedig hatással voltak az utána következő heti szériák adataira is.

Újabb nagy műsorváltozás, délutánra pakolja az egyik esti műsorát az RTL Klub

Írta: KTL | 2019. június 24. 14:42
Pénteken írtuk meg, hogy hétfőtől a TV2 műsorváltozására reagálva (miszerint mégsem A hegyi doktor lesz látható, hanem továbbra is bazár ismétlések), az RTL Klubon is nagy változás lesz. Akkor még úgy volt, hogy a csatorna megcseréli a Fókuszt és a Megtörvét, előbbi 20:00-kor, utóbbi 19:05-kor lesz. Hétfőn délután azonban újabb azonnali műsorváltozásról döntött az RTL Magyarország, miszerint délutánra pakolják az új török sorozatukat. A döntés ezúttal szinte az összes délutáni és esti műsort érinti.
A Megtörve mától kikerül a főműsoridőből és délutánonként lesz látható. A döntés vélhetően a sorozat elmúlt két heti katasztrofális nézettsége miatt lett meghozva. A korábbra pakolás pedig felborítja egy fél tucat műsor kezdési időpontját. Délután korábbra kerül a Szulejmán ismétlése (12:00) és a Nyerő Páros ismétlése (14:15). Az Elif - A szeretet útján 16:50 helyett 15:45-kor kezdődik majd, míg a Megtörve új epizódjai az RTL Híradó előtt, 16:50-kor lesznek láthatóak. Este a Fókusz végül marad 19:05-kor, de az eddigieknél is hosszabb lesz, reklámokkal együtt több, mint 1 órás adásidőt kap. Az új török sorozat délutánra pakolása miatt, minden további esti sorozat és műsor nagyjából egy órával korábbra kerül. A Barátok közt az eddigi 21:05 helyett 20:05-kor indul majd. A Tanár ismétlése, a Magnum, a Mr. Whiskey, A mi kis falunk korábbi részei, valamint az Isten belájkolt című sorozatok pedig már 20:45-től képernyőre kerülnek. Az Isten veled, Magyarország! pedig hétfőnként 21:50-ös időpontban fog jelentkezni.

A Trónok harca fontos szereplője megcáfolta karaktere 8. évados halálát

Írta: RaulReal | 2019. június 23. 17:07
A Trónok harca 8. évada több fontos karakternek is tragikus befejezést hozott. Közülük kiemelkedett Szürke Féreg, akinek szerelme, Missandei és úrnője, Daenerys is meghalt. Egy rajongói teória szerint a Makulátlanok vezetőjére és seregére is hasonló sors várt, a harcosok ugyanis az utolsó részben Naath felé vették az irányt. A könyvekben a sziget arról híres, hogy a helyi pillangók olyan betegséget terjesztenek, amely a kívülállókat egy idő után megöli.
A Szürke Férget alakító Jacob Andersont az MTV Movie Awardson kérdezték arról, mit gondol a felvetésről, hogy karakterét úgy nyírták ki a készítők, hogy azt nem is mutatták a képernyőn. "A könyvekben lehet, hogy így van, de a sorozatban erről egy szó sem esett. Nem szeretem a rajongói teóriákat, mert olyanok, mint a pletykák. De tudják mit? Legyen akkor így! Szürke Férget egy csomó vérszomjas pillangó ölte meg!" - mondta nevetve a színész. (Fotó: HBO)

Eredetileg 50 rémfarkas szerepelt volna a Trónok harca utolsó évadában

Írta: RaulReal | 2019. június 22. 20:12
A Trónok harca 8. évadának 3. része rengeteg kritikát kapott a sötét fényképezése és amiatt, mert szinte alig halt meg a főbb szereplők közül bárki az Éjkirály elleni csatában. Miguel Sapochnik, az epizód rendezője nemrég elárulta, D. B. Weiss és David Benioff döntése volt az, hogy a kulcsszereplők megúszták a deresi ütközetet. A szakember arról is beszélt, hogy egy nagyon fontos jelenet nem került bele a részbe.
"Rengeteg olyan dolgot beleírtunk a 8. szezonba, amelyet az emberek imádtak volna. Ezek közül az egyiket a 8. évad 3. epizódjába terveztük, miszerint legalább 50 rémfarkas támad rá az Éjkirály élőhalott sárkányára, Viserionra. A jelenetet nem forgattuk le, így sajnos a DVD extrák között sem lesz látható, de látványos összecsapás lett volna!" - árulta el a Trónok harca rendezője a Filmmaker Toolkit nevű podcastban. A 8. évadban sajnos a rémfarkasok kissé háttérbe szorultak, egyedül Havas Jon és Szellem kapcsolata említésre méltó az utolsó 6 epizódból. (Fotó: HBO)

Feszült hangulatú előzetest kapott a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata

Írta: RaulReal | 2019. június 22. 14:12
Július 4-én visszatérünk a 80-as évekbe, hiszen a 3. évadával folytatódik a Netflix egyik legfelkapottabb sorozata, a Stranger Things. A gonosz újra felüti a fejét, a gyerekeknek pedig Eleven vezetésével kell felvenniük vele a harcot. A folytatáshoz érkezett rendes előzetes nem csak azért izgalmas, mert most kukkanthatunk bele először, milyen irányba megy tovább a történet, hanem azért is, mert szinkronos változat is érkezett belőle. Sokan arra tippelnek, hogy rögtön magyar hanggal debütálhat majd a Stranger Things 3. szezonja, melynek 8 része egyszerre válik elérhetővé a Netflixen, két héten belül.

Azonnal műsorváltozással reagál az RTL Klub a TV2 variálására

Írta: KTL | 2019. június 21. 22:35
Eredetileg a TV2 jövő héttől A hegyi doktort kezdte volna adni a Bezár a bazár! ismétlése helyett. Majka és Tilla vetélkedőjének részei azonban annak ellenére is nagyon nézettek, hogy már tavalyi adások láthatóak belőlük. Az elmúlt két hétben A Konyhafőnök helyett induló új RTL-es török sorozat, a Megtörve kifejezetten rossz nézettséget produkált, mindig kikapott a bazártól. Nagyrészt ennek köszönhetően 18-49-ben a legtöbb estét (19-23 óra) el is vesztette az RTL Klub a TV2-vel szemben, ami nagyon rég nem fordult elő.
Péntek délután azonban hirtelen műsorváltozást jelentett be a TV2 Csoport, mely szerint mégse adják jövő héttől A hegyi doktort, hanem maradnak a Bezár a bazár! ismétlésénél. Az eredetileg jövő hétre szánt TV2-s műsorrend új helyzetet hozott volna, ennek az elmaradása miatt dönthetett most műsorváltozás mellett az RTL Magyarország. Június 24-től, hétfőtől megcserélik az RTL esti török sorozatát és a Fókuszt. Így a Megtörve 55 perccel előbb, már 19:05-től látható lesz, míg a Fókusz 19:05-ről 20:00-ra kerül. A változások a Barátok köztöt és az esti heti sorozatokat nem érintik. A csere azért is meglepő döntés, mert a Fókusz nagyon régóta az RTL Híradó után vagy előtt kerül képernyőre. 2013 nyarán fordult elő olyan utoljára, hogy a Fókusz este ment és nem közvetlenül a hírműsort követően sugározták. Az új műsorrend után kialakult nézettségi versenyről a jövő hét elején naponta beszámolunk majd.

Mindent érintő műsorváltozást jelentett be jövő héttől a TV2

Írta: RaulReal | 2019. június 21. 14:32
A TV2 péntek délután műsorváltozást jelentett be. Az eredeti tervek szerint a jövő héttől a Hegyi doktor – Újra rendel 8. évada váltotta volna a Bezár a bazár!-t hétköznap kora esténként, de Till Attila és Majka műsorát a csatorna képernyőn tartja. A TV2 azért döntött így, mert a kvízműsor jó nézettséget hoz a csatornának, a közleményből azonban nem derül ki, hogy a 19:10-kor jelentkező epizódok ismétlések lesznek. A SorozatWiki információi szerint a csatorna kifogyott már az új részekből, tehát ahogy ezen a héten, úgy június 24-től is első évados epizódok lesznek láthatóak.
Az RTL Klub múlt héten állt át nyári műsorrendre, melynek részeként új tartalmak érkeztek a csatornára, a TV2 azonban azóta ismétlésekkel veri meg legnagyobb konkurensét. A Bezár a bazár! az elmúlt két hétben annak ellenére is 160-190 ezer nézőt ültetett le a 18-49 éves korcsoportot vizsgálva, hogy jórészt már csak ismétlések mentek a műsorból. Hétköznap esténként a Ninja Warrior Hungary ismétlései futnak majd 20:45-től a TV2-n, eredetileg a sportműsor jövő héttől átkerült volna 20:00-ra.

Eredetileg több főszereplő is meghalt volna a deresi csatában

Írta: RaulReal | 2019. június 21. 07:27
Miguel Sapochnik, a Trónok harca egyik rendezője szerint rendkívül nehéz volt együtt dolgoznia D. B. Weisszel és David Benioffal, a sorozat készítőpárosával. A szakember szerint a kreatív különbségek már az 5. etapban elkezdődtek közöttük, de a 8. évadban csúcsosodtak ki. Emiatt alakult úgy, hogy a deresi csata végül teljesen más lett, mint ahogy Sapochnik eredetileg elképzelte. A direktor friss interjújában elárulta, milyen tervei voltak a tévétörténet legnagyobb összecsapásával kapcsolatban.
"Azt akartam, hogy a 3. részben meghaljon mindenki. Jorah már az ütközet elején elesett volna, amikor a dothrakiak rárontottak a Mások seregeire. Úgy gondoltam, itt az ideje elbúcsúzni egy csomó főszereplőtől, hogy a nézők érezzék, ez még mindig az a történet, amit George R: R. Martin megálmodott és mindenki veszélyben van. Benioffékkal sokat vitakoztunk ezen, de végül ők győztek" - mondta el Miguel Sapochnik. A rendező sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy sokaknak csalódást okoztak azzal, hogy a deresi csatát szinte minden kulcsfontosságú karakter túlélte. (Fotó: HBO)

A Bezár a bazár! miatt kapott bírságot a TV2

Írta: RaulReal | 2019. június 20. 11:48
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának friss döntése alapján 2 millió 345 ezer forintos bírságot róttak ki a TV2 Csoportra. A Bezár a bazár! című műsor 2. évadának előzeteseit ugyanis márciusban és áprilisban, összesen 67 alkalommal rossz időpontban sugározta a TV2. Emellett a műsorajánlók megkérdőjelezhető magatartásmintát reklámoztak azzal, hogy a kvízműsort vezető Majka és Till Attila meztelen futását mutatták a képsorokon. A Bezár a bazár! előzeteseiben látott meztelenség még a humoros tálalás miatt is elfogadhatatlan volt a Médiatanács szerint. Az RTL Klub korábbi műsorában, a Szenzációs négyesben egy alkalommal volt hasonló jelenet, emiatt azonban 6 milliós bírságot kapott a TV2 konkurens csatornája.