.

Távozik a Barátok közt egyik legfontosabb karaktere

Írta: AJ | 2018. január 25. 16:32
Sztárek Andrea 2016 elején csatlakozott az RTL Klub népszerű napi sorozatához. A színésznő által megformált dr. Mórocz Emília szerepelt az egyik legtöbbet az utóbbi két évben a Barátok közben. Hamarosan azonban már nem fogjuk látni őt a Mátyás király téren, ugyanis a karakterét kiírják a történetből. Ezt a hírt a színésznő árulta el a Story Magazinnak: „Behívatott a két producer, és azt mondták, hogy Emília elmegy messzire, mert kap egy állást. Nem indokolták, de tudom, hogy fiatalítják a sorozatot, és így én - mint öreg - kikerülök.”
Megkérdezték a sorozat kreatív producerét is, aki elmondta, nem azért írják ki a karaktert, mert idős: "Nálunk minden korcsoport képviselteti magát a kamaszoktól a nyugdíjasokig, hiszen családi sorozatként mindenkihez szólunk. Így természetesen az ő esetében sem az életkor, hanem a történetvezetés szükségszerűsége döntött a szerződésről - árulta el. Új karaktereket szeretnének beemelni a sorozatba, a börtönpszichológus történetszálát pedig végigvitték" - nyilatkozta a magazinnak Szerencsés Gabriella, a sorozat kreatív producere. (Fotó: RTL Klub)

A Trónok harca első hét évadának 10 legnagyobb csatája

Írta: RaulReal | 2018. január 24. 23:06
Elég nehéz elhinni, de a Trónok harcának majdnem két teljes évadig tartott, hogy eljusson odáig a történet, hogy a közönség látványos csatát lásson. A Feketevízi csata a 2x09-es epizódban zajlott le, komoly veszteségekkel a Lannisterek számára. Aztán a további 5 évadban már láttuk, hogyan pusztítanak a sárkányok, a Mások is lecsaptak, az akció tehát beindult a főleg politikai témákkal foglalkozó produkcióban. De melyek voltak ez eddigi legdurvább és legemlékezetesebb összecsapások? Új cikksorozatunk első része ennek jár utána. Az összeállítás forrása a Vulture.com.
10. Csata a Suttogó erdőben (1x09) Ki felejthetné el az Öt Király Háborúját, melynek első felvonása a Suttogó erdőben zajlott? Robb Stark erői felőrölték Jaime Lannistert, ráadásul Cersei testvérét még fogságba is ejtette az ellenség. Habár ez a csata is egyike volt azoknak, melynek csupán a leírását hallottuk, mégis legalább annyira emlékezetes, mint amikor Tyrion nekiment az északiaknak, kiütötték, de a karakter már csak az ütközet után ébredt fel. George R. R. Martin könyvéhez nagyon közel állt, ami a sorozatban történt, Catelyn Stark aggódva figyelte a Suttogó erdőt, ahol fia először nagy csatát vívott és nagy kérdés volt, hogy Robb élve kikerül-e belőle.

Minden új időpontba kerül februártól az RTL Klubon

Írta: KTL | 2018. január 23. 23:24
Kedd délután jelentette be az RTL Magyarország, hogy február 5-én indul A Fal az RTL Klubon. Sebestyén Balázs műsora miatt megint átalakul a csatorna esti műsorrendje. A Híradó kivételével az összes délutáni és esti program új időpontban folytatódik. Február 5-től kikerül a Szulejmán ismétlése az RTL hétköznap délutánjából. A Story Extrát 16:15-ről 15:40-re, az Elif – A szeretet útjánt pedig 16:45-ről 16:15-re pakolják. A Fókusz öt hét után ismét elkerül a főműsoridőből és 19:05 helyett 17:25-kor jelentkezik. Az RTL Híradó továbbra is 18 órakor lesz látható.
A Fal 19:05-kor kezdődik majd, viszont A Piramissal ellentétben nem lesz másfél, csak egy óra hosszú. A Barátok közt 25 perccel későbbre, 19:45-ről 20:10-re kerül. Ilyenkor jön jól a sorozat nézőinek, hogy pár hete megcserélték az Éjjel-Nappal Budapesttel, ugyanis ha ez nem történt volna meg, akkor most fél 10 körüli kezdéssel jelentkezne. Az Éjjel-Nappal Budapest szintén 25 perccel indul majd később, így 20:50-kor lesz képernyőn. A hetente jelentkező sorozatok 21:40 helyett szintén később indulnak majd. Hétfőn Dr. Csont ismétlés lesz, mely 21:55-kor kezdődik majd. A Válótársak kedden 22:05-kor, csütörtökön pedig 22:10-kor kerül képernyőre. Szerdán a Szulejmán 22:10-től, míg a péntek késő esti film 22:15-től lesz látható. A változások a hétvégét nem érintik. (Fotó: RTL Klub)

A Piramis ellen lesz látható A Fal az RTL Klubon

Írta: AJ | 2018. január 23. 13:26
Tavaly szeptember végén jelentette be az RTL Magyarország, hogy vadonatúj vetélkedőt készítenek Sebestyén Balázs vezetésével. Az eredetileg idén tavaszra tervezett game show-t azonban váratlanul premier előtt bemutatta a tévécsatorna tavaly novemberben. Ennek az oka az volt, hogy az RTL szerint a TV2 lemásolta A Fal formátumát, és azt szerették volna hogy a nézők először az eredeti változattal találkozzanak. A TV2-n végül december 27-én elindult A Piramis Stohl András vezetésével, és azóta nagy sikerrel látható hétfőtől péntekig 19:00-kor. Hamarosan azonban ellenfelet kap a produkció, ugyanis február 5-től az RTL Klub A Piramis ellen tűzi képernyőre hétköznap esténként 19:05-kor A Fal című műsorát.

Két új előzetes A mi kis falunk 2. évadához (videó)

Írta: KTL | 2018. január 23. 07:00
Február 3-án, jövő héten lesz A mi kis falunk 2, évadának premierje az RTL Klubon. A magyar sorozat innentől kezdve szombatonként 20 órakor lesz látható a csatornán. Csak úgy mint az első, az új szezon is 8 részből áll majd. Az első évad 2017-ben minden várakozást felülmúló siker volt, így nagyon sokan várják a produkció visszatérését. Most két új előzetes érkezett az új évadhoz, az első a címlapon a második a tovább mögött nézhető meg.

Peter Dinklage szerint itt az ideje, hogy befejeződjön a Trónok harca

Írta: RaulReal | 2018. január 22. 21:50
A Trónok harcában Tyrion Lannistert alakító Peter Dinklage beállt azok közé a színészek közé, akik szerint épp itt az ideje, hogy a produkció véget érjen. A sztár arról beszélt a Varietynek, hogy kreatív szempontból elértek egy olyan pontot, ami után már nehéz a megszokott minőséget leszállítani. "Itt az ideje, hogy befejeződjön a Trónok harca. Főleg a történet miatt mondom ezt, van egy csomó olyan sorozat, amely túl sokáig maradt képernyőn, így csalódást okoztak a rajongóknak" - nyilakozta Dinklage.
"Keserű élmény ez az egész stáb számára, hiszen rengeteg jó embert ismerhettünk meg a munkálatok alatt, így nehéz továbblépni, hiszen nem csupán pár hónapot töltöttünk együtt a Trónok harcásokkal." A Variety interjújából az is kiderül, hogy jelenleg épp az utolsó szezon forgatásának felénél tartanak, a 8. etapra azonban a szokásosnál többet kell várni. A Trónok harca utolsó 6 epizódja ugyanis csak 2019-ben jön az HBO műsorára.

2. heti nézettség - A korábbi időpontban is szenved a Barátok közt

Írta: KTL | 2018. január 22. 19:32
Az 1. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 2. héten (január 8-14.) olyan történt, amire évek óta nem volt példa. A TV2 18-49-ben, főműsoridőben megnyerte a hetet az RTL Klubbal szemben (részletek a szöveg alatti grafikonon). Ennek ellenére ezen a héten is mindkét korosztályban minden nap legyőzte az RTL Híradó a Tényeket. A Fókusz ismét jól teljesített, utána viszont az új műsorrend ellenére is bezuhant hétköznap esténként az RTL Klub. A kora esti Barátok közt is rosszul teljesített, míg A Piramis minden nap tarolt a TV2-n. Stohl András műsora 18-49-ben a harmadik, míg a teljes lakosság körében a második legnézettebb volt a héten.
A későbbi időpontban látható Éjjel-Nappal Budapest sem talált magára és megint minden nap kikapott Kasza Tibor vetélkedőjétől. A Pénz vagy éveket! hétfőn még kiemelkedő számokat hozott, de napról-napra rosszabb adatokat produkált és pénteken már csak közepesen teljesített. Hétfőn a Dr. Csont premier epizódja és a Halálos fegyver ismétlése is jól hozott. Kedden a Castle új részei katasztrofálisan, így nem csoda hogy későbbre pakolták. Szerdán a Szulejmán a fiataloknál gyengén, míg összlakosságban közepesen ment. Csütörtökön a Válótársak messze az RTL-es átlag feletti számokat produkált és le is győzte a Pénzt vagy évek! második felét. Pénteken, szombaton és vasárnap is az RTL Klub filmjeit nézték többen, mint a TV2-jét. Szombat este viszont a Korhatáros szerelem közepes nézettséggel is nyerni tudott. Vasárnap a Sztárban Sztár + 1 kicsi nem ment olyan jól és az RTL Klub és a TV2 esti filmjétől is kikapott. (Fotó: RTL Klub) Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

1. heti nézettség - Mindent letarolt A Piramis

Írta: AJ | 2018. január 22. 18:40
Az 52. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 1. héten (január 1-7.) is mindkét korosztályban nézettebb volt az RTL Híradó a Tényeknél. Ezzel az RTL Klubos hírműsor zsinórban három hete veri minden este a konkurens híradást, azonban ez sem segített az RTL-en, ugyanis A Piramissal a TV2 rég nem látott előnyre tett szert és a 18-49 éves nézők körében hétfőt leszámítva minden hétköznap este megelőzte riválisát.
A Stohl András vezette A Piramis minden nap, amikor egymás ellen mentek legyőzte az Éjjel-Nappal Budapestet, csütörtökön pedig kiemelkedő nézettséget szállított a vetélkedő: a reklámozóknak fontos korosztályban 19,8%-os közönségarány hozott, a teljes lakosság körében pedig majdnem egymilliós nézettséget. Ilyen eredményre TV2-s vetélkedőtől már rég volt példa. A Barátok közt nézettsége megzuhant, csak pénteken tudott az RTL Klubos heti csatornaátlag fölött teljesíteni. Ennek az oka, hogy A Piramis után látható Pénzt vagy éveket! remekelt és megverte a napi szappanoperát. Ezért is volt kénytelen változtatni több éve bevált műsorrendjén az RTL Klub. Kedd este új részekkel folytatódott a Castle, de a megerősödő TV2 ellen nem tudott helyt állni ez a veterán krimi. A dupla rész első fele katasztrofális számokat hozott, akárcsak a TV2-n éjjel vetített Született szobalányok aktuális epizódja. Szerdán este a Szulejmán a Castle-nél jobban teljesített, de 18-49-ben így is alulmúlta az RTL Klub csatornaátlagát. Csütörtökön a Válótársak évadpremierje is kikapott a Pénzt vagy éveket! adásától, de magasan a saját gyártású sorozat teljesített csatornaátlag felett, a heti, RTL-es tartalmak közül a legjobban. Pénteken a Cobra 11 új részeire nagyon kevesen voltak kíváncsiak, nem véletlen, hogy a csatorna úgy döntött, leveszi műsoráról a német akciósorozatot. Szombat este az Oroszlánkirály című filmmel nyert az RTL Klub, vasárnap pedig A Boszorkány-hegy című mozifilmnek köszönhetően nem csak a TV2-t, de a Sztárban sztár +1 kicsit is le tudták győzni mindkét korosztályban. Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

52. heti nézettség - Nem hozott kiemelkedően a Reszkessetek, betörők! a TV2-n

Írta: AJ | 2018. január 22. 17:45
Az 51. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. Az 52. héten (december 25-31.) is mindkét korosztályban nézettebb volt az RTL Híradó a Tényeknél, december 25-én, hétfőn este pedig kiemelkedő, 25,1%-os közönségarányt hozott az RTL Klubos hírműsor a 18-49-es korosztályban. Karácsonykor tűzte műsorára a TV2 a Reszkessetek, betörők! 2. - Elveszve New Yorkban című filmet, ami akárcsak az első rész, nyerte a saját sávját, mégis elmaradt a tavalyi számoktól, amiket az RTL Klubon produkált. A Reszkessetek, betörők! 2. ráadásul egy hajszállal lett csak a legnézettebb hétfő esti film, ugyanis a 18-49 éves nézők körében az RTL Klubon vetített Hamupipőke 22,4%-os közönségarány hozott, 2 tizeddel alacsonyabb értéket Kevinék 22,6%-nál.
Bár az ünnepi időszakban az esetek többségében csak filmeket tűznek képernyőre a tévécsatornák, a 2017-es karácsonyi és a két ünnep közötti időszak két szempontból is érdekes volt. Először is, bemutatkozott a köztévé saját fejlesztésű vetélkedő, a Honfoglaló, mely öt különkiadással, ismert emberekkel mutatkozott be. A kvízműsor a Duna számaihoz mérten sem hozott jól, a keddi adást leszámítva a teljes lakosság körében mindegyik epizód bőven a Maradj talpon! korábbi számai alatt teljesített. A Honfoglaló mellett elindult még egy vetélkedő, méghozzá a nagy port kavaró A Piramis, ami miatt az RTL Klub a tervezettnél korábban bemutatta A Fal című produkcióját. A Stohl András vezette vetélkedő első adása nyert ugyan, de fokozatosan csökkent iránta az érdeklősé, és szerdáról péntekre, 14,8%-ról 9,1%-ra zuhant a közönségaránya a célközönségnél. A teljes lakosság körében 140 ezerrel kevesebben figyelték a harmadik adást, mint az elsőt. Vasárnap este, szilveszterkor mind az RTL Klub, mind a TV2 filmeket tűzött műsorára és két, Bud Spencer és Terence Hill főszereplésével készült filmmel, a Különben dühbe jövünkkel, valamint az És megint dühbe jövünkkel az RTL húzta be az év utolsó estéjét is. Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

51. heti nézettség - Tarolt a Ninja Warrior Hungary döntője

Írta: AJ | 2018. január 22. 17:14
Az 50. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. Az 51. héten (december 18-24.) az RTL Híradó mind a hét nap, mind a 18-49 éves nézők körében, mind a teljes lakosságban nyerni tudott a Tények ellen, vasárnap pedig egészen kiemelkedő eredményt produkált a célközönségben. Hétfő este a Ninja Warrior Hungary döntője is remekül ment, mindkét korosztályban nyerte az estét. Az RTL Klub az év utolsó előtti hetében egy különleges, visszatekintő műsorral készült. Az első húsz évünk a hét öt napján jelentkezett, és bár jobban hozott mint az utána vetített Éjjel-Nappal Budapest és a Barátok közt, ingadozó volt a nézettsége és elmaradt a korábban ebben a sávban futó a Celeb vagyok, ments ki innen! eredményeitől is. A két RTL Klubos napi sorozat hétfőn és pénteken gyengén, hétközben viszont korrekt szinten teljesítettek.
A TV2-re az év utolsó előtti hetére visszatért Az 50 milliós játszma és a Vigyázat, gyerekkel vagyok!, melyek hétköznap nem hoztak kiemelkedő nézettséget, szinte végig 10% alatt teljesítettek a reklámozóknak fontos korosztályban, szombat este, a két különkiadásra viszont már sok tévéző kíváncsi volt. Az RTL Klubon vetített Jégvarázs című filmtől azonban mind Majka, mind Ördög Nóra műsora kikapott, és a teljes lakosságban is csak utóbbi vetélkedője tudta megelőzni a filmet. Karácsonykor a korábbi évekkel ellentétben nem az RTL Klub, hanem a TV2 vetítette a Reszkessetek, betörők!-filmeket, melyek közül az első bár nyerte a sávját, alacsonyabb számokkal futott, mint tavaly az RTL-en. A teljes lakosság körében pedig vasárnap nézettebb volt nála az előtte képernyőre került, rendhagyó módon a TV2-n jelentkező Sztárban sztár +1 kicsi. (Fotó: TV2) Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Tavasszal civilekkel tér vissza A Konyhafőnök - évértékelő interjú Kolosi Péterrel

Írta: KTL | 2018. január 21. 21:00
Idén is értékeljük az előző évet a két legfontosabb programigazgatóval. Elsőként Kolosi Péterrel beszélgettünk, aki az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese is. Egyenként megvizsgáltuk, hogy tavasszal és ősszel mely műsorok voltak sikeresek és melyek nem hozták a várt eredményeket. Elmondta, hogy miért hozták vissza a Reggelit és mi az oka az RTL Gold elindításának. Szóba kerül egy nyári Fókuszos botrány, valamint A Fal és A Piramis ügye is. Kolosi Péter ebben az interjúban jelenti be, hogy idén tavasszal civilekkel tér vissza A Konyhafőnök, valamint azt is, hogy milyen új amerikai sorozat érkezik az RTL Klubra. Ezen kívül mesél az új magyar sorozatukról, a Tanárról és a napokban megújuló RTL Most! online videótárról is. A tavalyi év elején, már februárban elindult az RTL új fikciós sorozata, A mi kis falunk. A produkció elképesztő számokat hozott, mit szóltatok az eredményekhez? Nagyon örültünk neki! Ezért is kezdtük el, mert bíztunk benne, hogy szeretni fogják. Őszintén szólva, meg is lepődtünk a sorozat eredményességén, mert még nézettebb lett, mint amire számítottunk. Így elég hamar eldőlt, hogy lesz második évad is, amit a nézők február 3-án, szombaton láthatnak először.
Elindult az új Halálos fegyver sorozat is, melyet külföldön és itthon is sokan dicsértek, ennek ellenére elég rossz nézettséget hozott az RTL Klubon. Ezzel nem értek egyet. Ha megnézzük, hogy manapság mennyit hoznak az amerikai sorozatok, akkor egyáltalán nem volt rossz a nézettsége . A fő kérdés az, hogy mekkora nézettségi sikereket lehet ma még elérni amerikai sorozatokkal egy országos tévécsatornán. A legnagyobbakkal is sokkal kevesebb nézőt lehet leültetni a tévé elé, mint pár éve. Érdemes még az RTL Klubon főműsoridőben amerikai sorozatot indítani? Messze nem annyira, mint korábban. Nem véletlenül alakítottuk át a struktúrát: egyre kevesebb olyan sáv van főműsoridőben, amelyben amerikai sorozat fut. Tudomásul kell venni, hogy ez az irány már nem túlzottan sikeres idehaza. Ez volt az egyik oka annak, hogy elkezdtünk helyi gyártású sorozatok felé menni. A régóta nálunk látható tengerentúli szériák még jól futnak, de a Válótársak egy epizódjának ismétlése jobban hoz manapság, mintha leadnánk egy részt az elmúlt években indult valamelyik amerikai sorozatból. Szintén tavaly év elején indultak a Keresem a családom és a Gyertek át! új évadai is. Ezek is jó nézettséget produkáltak. Mindkettő műsor visszatérő produkció volt, így lehetett rá számítani, hogy nagyjából mekkora közönségük lesz. Szerencsére a nézők még korábban megszerették mindkét műsort, így kialakult egy stabil követői bázisuk. Tavasszal elindult A Konyhafőnök VIP változata. Miért döntöttetek úgy, hogy celebekkel folytatjátok a műsort és hogyan értékeled az első évad eredményeit? A Konyhafőnök első évada még akkor indult, amikor az előző Celeb vagyok, ments ki innen! adásba került, 2014-ben. Várható volt, hogy egy idő után lesznek VIP évadok, úgy gondoltuk, hogy 2017 tavasza volt rá a legalkalmasabb.

10 éve indult az egyik legnépszerűbb amerikai sorozat

Írta: RaulReal | 2018. január 21. 20:10
A 2000-es évek egyik legnépszerűbb sorozata a Breaking Bad volt, mely újdonságot hozott a neo-western műfajba, ráadásul a közönség mellett a kritikusok is imádták az AMC produkcióját. Vince Gilligan alkotása 2008 január 20-án mutatkozott be a pilot epizódjával, a sztori pedig egészen brutális fordulatot vett, amikor a gyógyíthatatlan rákkal küszködő kémiatanár (Walter White) egy volt tanítványával (Jesse) kezdett el drogot gyártani. A széria azt a kérdést feszegette 5 évadon át, hogy egy jó célért, ami jelen esetben egy család jólétének és jövőjének biztosítása volt, el lehet-e menni a végsőkig.
A Breaking Bad kora egyik legnézettebb kábeles sorozatává nőtte ki magát, 16 Emmy-díjat és 2 Emmy-díjat is kapott, ráadásul bekerült a produkció a Guinness Rekordok Könyvébe, a kritikusok egyöntetű elismerésének köszönhetően. A sorozat főszereplőjét, Bryan Cranstont 4 Emmyvel ismerték el, de a Breaking Bad egyik legfontosabb mellékszereplője, Aaron Paul is háromszor örülhetett Emmy-díjnak. Az AMC produkciója 5 évadot és 62 részt ért meg, egyike volt azoknak a tévédrámáknak, melyek az utolsó pillanatig fenn tudták tartani a magas minőséget. A Breaking Bad teljesítménye nem hullámzott annyira, mint a Losté, vagy a Hősöké, ezért is volt annyira népszerű a széria. A mai napig számos tévésorozat kísérletezik annak bemutatásával, hogy a történet főszereplője idő közben a legnagyobb gonosszá váljon, de ritkán sikerül efféle átváltozást olyan pontosan képernyőre vinni, mint ahogy a Breaking Badnek sikerült. Nem csoda, hogy az AMC szériája saját spinoffot is kapott, ez a simlis jogászról szóló Better Call Saul, mely szintén az AMC-n megy, a főszereplő pedig Bob Odenkirk. A testvérsorozatból eddig 3 évad ment le, a történetben olyan, a Breaking Badből ismert karakterek tették tiszteletüket, mint Mike Ehrmantraut és Gus Fring. A Breaking Bad igazi franchise-zá nőtte ki magát az AMC-n, a csatornán ez nem ritkaság, hiszen a The Walking Deadből is kinőtt egy másik sorozat, habár a zombis produkció mára elég gyengén szerepel, mind a nézettséget, mind a minőséget tekintve. A Breaking Bad első 3 évadát idehaza az RTL adta le elsőként, a produkció hátralévő részét pedig a Telenor MyTV előfizetői láthatták. Később az AMC-n is adásba került a sorozat, 2016 júliusában fejeződött be a produkció a magyar csatornán.