.

Nemzetközi együttműködésben, magyar részvétellel készül új, nagyszabású sorozat

Írta: AJ | 2017. március 28. 21:40
Az MTVA főadóján, a Dunán jelenleg két saját gyártású sorozat, a Csak színház és más semmi második, valamint a Tóth János első évada látható. Hamarosan megérkezik a 2015-ben indult Egynyári kaland folytatása is. Azonban nem ez lesz az idei utolsó köztévére érkező magyar sorozat. Március 26-án ugyanis megkezdték egy nemzetközi együttműködésben készülő, kosztümös történelmi tévéfilmsorozat munkálatait.
A Mária Terézia életéről szóló, elsőre két részesre tervezett széria a Cseh Televízió, az osztrák ORF, a szlovák RTVS, a német Beta Film, az MR Film és az MTVA közös projektje lesz, melyben a főszereplőt Marie-Luise Stockinger osztrák színésznő, I. Ferencet pedig Vojtěch Kotek cseh színész alakítja. A széria rendezője az a Robert Dornhelm, akinek "Children of Theatre Street" című dokumentumfilmjét Oscar-díjra jelölték. A rendező a Budapesten tartott casting során pedig több magyar színészt is beválogatott a készülő produkcióba. A sorozatban feltűnő két Esterházy-t Nagy Ervin (Terápia, Válótársak) és Adorjáni Bálint (Pillangó) alakítják majd. Láthatjuk Lorenc grófnőként Tenki Rékát (Csak színház és más semmi), valamint von Grumbkow porosz követ megformálójaként Rátóti Zoltánt is. A Mária Terézia életéről szóló széria magyar premierjére várhatóan 2017 végén, vagy 2018 legelején kerül majd sor. (Fotó: MTVA)

További két évig még biztosan lesz Agymenők

Írta: AJ | 2017. március 28. 19:02
Az Agymenők nem csak a tengerentúlon, de hazánkban is az egyik legkedveltebb komédiasorozatnak számít. Tavaly szeptemberben a 10. évadát kezdte meg a széria az Egyesült Államokban, a legfrissebb részeket pedig idén februártól a magyar tévézők is élvezhetik. Ugyan 2016 nyarán felröppentek olyan pletykák, hogy hamarosan véget érhet a sorozat, és pár héttel ezelőttig valóban kérdéses is volt a folytatás, nemrég sokak nagy örömére a CBS bejelentette, hogy még két évig, azaz 2019 nyaráig biztosan képernyőn lesznek az agymenők.

Rengeteg műsorcsere és vadonatúj időpontok hétfőtől az RTL Klub tavaszi műsorrendjében

Írta: KTL | 2017. március 25. 22:56
Közeleg a nyár, egyre melegebb a hőmérséklet és március 27-től az RTL Klub is tavaszi műsorrendre vált. Az új struktúrában több műsor és sorozat is szünetre megy, amelyek pedig képernyőn maradnak, teljesen új időpontba kerülnek. Lássuk a részleteket. A Fókuszt estéről újra délutánra, 17:25-re pakolják ezért borul az összes délutáni időpont. A kis menyasszony 14:15 helyett 13:40-kor kezdődik, a Szulejmán ismétlése véget ér, helyette pedig 13 óráról 14:20-ra kerül az Éjjel-Nappal Budapest ismétlése. 15:25-kor A Konyhafőnök VIP előző napi része lesz adásban, míg a Story Extra 17:25 helyett 16:55-kor kezdődik majd. Az RTL Híradó változatlanul 18:00-kor lesz látható.
18:55-től indul az RTL Klub népszerű főzős műsorának új változata, A Konyhafőnök VIP. A produkció miatt minden esti tartalom jelentősen későbbre kerül, vagy szünetre megy. Az Éjjel-Nappal Budapest 19:30-ről 20:25-re kerül. A legrosszabbul a Barátok közt nézői járnak, ugyanis éjszakára pakolják a produkciót. A sorozat a mostani 20:55-es időpont helyett hétfőn 21:35-kor, kedden 21:45-kor, szerdától pedig minden hétköznap 21:50-kor lesz látható. Utóbbi kezdés pedig rekordkéső a széria történetében. A Dr. Csont 11. szezonja szünetre megy, a Keresem a családom, A mi kis falunk és a Gyertek át! pedig a héten évadzáró adások után szintén pihenőre vonultak. Az esti, heti tartalmak 22:25-kor kezdődnek majd. Hétfőnként a Dr. Csont 10. szezonbeli ismétlése lesz látható. Kedden folytatódik a Castle decemberben szünetre ment 7. évada. A mostani sorozatok közül a Szulejmán lesz az egyetlen, ami továbbra is friss epizódokkal marad műsoron, de 50 perccel később lesz látható szerdánként.

7 vadonatúj műsort jelentett be az RTL Klub

Írta: KTL | 2017. március 25. 17:46
Idén tavasszal hét vadonatúj, hétvégi magazin műsor indul a legnézettebb csatornán. Az RTL még 2016-ban, pályázat útján választotta ki, hogy mik lesznek a legújabb szponzorfinanszírozott produkciói. Az első már most hétvégén, míg a hetedik májusban indul az RTL Klubon. Részletek a csatorna közleményében: Először március 26-án, az Édes Otthon folytatódik az RTL Klub képernyőjén. A szponzorfinanszírozott magazinműsor ezúttal is arra vállalkozik, hogy segítse, tájékoztassa mindazokat, akik szeretnék jobbá tenni otthonukat. A műsorvezető Molnár Andi pedig minden adásban felkeres egy ismert személyiséget is, hogy meglesse, milyen az ő otthona. Szintén hétvégi magazinműsorként érkezik április 2-án a Profi a konyhámban című produkció, melyben Wossala Rozina, A Konyhafőnök VIP zsűritagja sztárok konyhájába megy el, hogy megnézze miből és hogyan főznek, mit esznek. És ami fontos, azt is megmutatja, hogy ugyanazokból az alapanyagokból egy profi mire képes. A műsorban Rozina ellátogat többek között Molnár Andi, Puskás Peti és Hajdú Péter otthonába is, aki a hétvégi magazinműsor gyártója is egyben.
Április 8-től jön az Őszinte ingatlanos is, melyben a műsor lerántja a leplet a lakáskeresés homályos kérdéseiről. A hetente jelentkező műsorban profi szakértők segítenek megtalálni pároknak, családoknak vagy épp összeköltözőknek az álomotthont. Április 22-én indul a Randi Taxi, melyben Holdampf Linda stylist egy autóval érkezik az aktuális vendégéért, aki valamilyen jeles alkalomra készül, és ezért szeretné, ha a Randi Taxi vinné el átváltozni. A jeles alkalom lehet első randi vagy akár évforduló, meglepetés vacsora a partnerének, esetleg egyszerűen csak egy olyan este, amin a főszereplő a stylist szakértő segítségével a legjobb formáját hozva akarja megmutatni magát a kedvesének. Szintén április 22-től jön majd a Bringasáv is a legnézettebb kereskedelmi csatornára. A műsor praktikus technikai tanácsokat, izgalmas történeteket mutat be a kerékpár múltjából és rengeteg érdekességet a versenysport, a városi kerékpározás és az extrém bringák világából. Mindezt ismert emberek és bringáik társaságában. A műsor házigazdája Sinya, a kerékpáros társadalom ikonikus alakja lesz.

Harsányi Levente vezeti a Televíziós Újságírók Díja gálaestet

Írta: KTL | 2017. március 25. 08:00
Március 29-én negyedik alkalommal adják át a Televíziós Újságírók Díját. A szakma egyik legrangosabb értékmérőjének számító elismerést idén is a Pesti Vígadóban veszik át a díjazottak. A gálaest házigazdája Harsányi Levente lesz. A Televíziós Újságírók Díját idén tizenkét kategóriában, ünnepélyes díjátadó gálán adják át 2017. március 29-én 19:30 órakor, a Pesti Vigadóban. Az elismerést 2014-ben a SorozatWiki főszerkesztője, Kenderessy Szabolcs kezdeményezésére alapították szak- és hírmédiumok azzal a céllal, hogy méltó módon ismerjék el a televíziós szakma legkiemelkedőbb teljesítményeit. A díjakat idén a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:com, a Kreatív, a Mediapiac, az Origo, a Sorozatjunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a Tvr-hét szakújságírói ítélik oda.
A jelöltek névsora után immár a díjátadó esemény házigazdájának személye is ismert: Magyarország egyik legrangosabb televíziós díjának gáláját március 29-én a Pesti Vígadóban, Harsányi Levente fogja vezetni. - A Televíziós Újságírók Díja az egyik legfontosabb szakmai díj. Öröm részt venni ebben jelöltként és műsorvezetőként egyaránt. Valódi megtiszteltetés, hogy engem kértek fel a gála vezetésére – mondta Harsányi Levente. A díjátadó támogatója és társszervezője a NuMuvee Hungary Kft, televíziós műsorgyártó. Televíziós Újságírók Díja gálasest Harsányi Levente vezetésével a Pesti Vigadóban 2016.március 29-én 19:30-kor. (Fotó: Televíziós Újságírók Díja)

A Trónok harca sztárja szerint a sorozat nem lendítette előre karrierjét

Írta: Gaax | 2017. március 24. 06:30
A Trónok harca a fiatal színészek mellett, kétségtelenül rengeteg tehetséges, de kevésbé ismert művésznek is segített beindítani a színészi pályafutását. A sorozat népszerűsége az évek során elképesztő méreteket öltött, hogy a rendkívül aktív rajongói táborról már ne is beszéljünk. A széria színészei közül, többen is néhány hollywoodi szuperprodukciókban találták meg a Trónok harca melletti munkájukat, de a széria mellékszereplőinek sem lehet okuk a panaszra. Az átütő siker azonban nem mindenkinek hozta meg azt az elismerést, amit jogosan elvárt volna.
Jason Momoa akit sokan csak a Trónok harca Khal Drogojaként ismerhettek meg, nemrég a Hollywood Reporternek mesélt arról, hogy a szériabeli szerepe, mennyire nem segítette őt a színészi karrierje előremozdításában. "Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam a Trónok harcás alakításom miatt. Nagyon szórakoztató volt Drogot alakítani de, hogy őszinte legyek, a szerep nem nagyon segítette a karrieremet. Ebben azt hiszem közrejátszhatott az is, hogy Drogo sosem szólalt meg angolul." Momoanak mindenesetre mostanság egyáltalán nincsen oka panaszkodni, hiszen az utóbbi időben olyan produkciókban kapott nagyobb szerepet, mint a novemberben mozikba kerülő Igazság Ligája, vagy a szintén idén érkező, de egyelőre premierdátum nélküli Braven. Momoa pályafutása azonban itt nem áll meg, ugyanis a legújabb hírek szerint ő alakíthatja majd a készülőfélben lévő Just Cause videojáték adaptáció főszereplőjét is.

Egy világpremiert és egy új évadot is elhoz a magyar FOX

Írta: AJ | 2017. március 22. 20:41
Hamarosan véget ér a The Walking Dead hetedik évada. A magyar FOX műsorának hétfő estéit meghatározó zombis sorozatból április 3-án kerül képernyőre az évadzáró epizód, amelyre várhatóan sokan odakapcsolnak majd. Ezt az alkalmat pedig nem hagyja kihasználatlanul a tévéadó és a szezonfinálé mögött indítja el az Outcast című ördögűzős horrorszéria második etapját. Az évadpremier április 3-án 23:00-kor lesz, a többi rész azonban korábbi időpontban kerül adásba. A második epizódtól, azaz április 10-től már 22:00-tól lesz látható az Outcast, amelyből előbb érkeznek meg a premier részek többek között hazánkba is, mint az Egyesült Államokba. A The Walking Dead évadzárója után azonban nem csak az Outcast jelenti majd az egyetlen premier tartalmat a FOX hétfő estéiben. Április 10-én, este 9 órakor ugyanis elindul idehaza is Az Álmosvölgy legendája negyedik szezonja, amely idén januárban kezdett a tengerentúlon és március végén fejeződik majd be. (Fotó: FOX)

A Trónok harca producerei elárulták, hogy mely halott szereplőket hoznák vissza az élők közé

Írta: Gaax | 2017. március 21. 06:30
Az évek során már rengeteg Trónok harca szereplőtől kellett néha érzelmes, máskor pedig rendkívül fájdalmas búcsút vennünk. Néhányuk hiányát a mai napig nem heverték ki a rajongók, de akadtak olyanok is akiknek a halála felért egy valóságos megváltással. A Trónok harca rajongói tehát határozott véleménnyel rendelkeznek arról, hogy mely karaktereknek kellene visszatérniük az élők sorába. A nemrég tartott SXSW fesztiválon a széria írói David Benioff and D.B. Weiss amellett, hogy hivatalossá tették a nyolcadik évad hosszát, ebben a rendkívül érdekes kérdésben is állást foglaltak végre.
A páros a rendezvényen elárulta a nagyközönségnek, hogy ők mely halott szereplőknek adnának még egy esélyt a népszerű sorozatban. A két producer eltérő választ adott a kérdésre, abban azonban egyetértettek, hogy a Jack Gleeson által alakított Joffrey Baratheont és a Michelle Fairley által játszott Catelyn Starkot mindketten visszahoznák, ha ez lehetséges volna. Benioff és Weiss zárásként még annyit tett hozzá, hogy Khal Drogo halála a rajongókhoz hasonlóan számukra is hatalmas űrt hagyott maga után.

A világ legkeményebb túlélőtúrájáról tudósít a TV2 Csoport

Írta: AJ | 2017. március 20. 15:23
A világ legkeményebb túlélőtúrájaként is tartják számon az egyik legismertebb alaszkai kutyaszánhúzó versenyt, melyről Magyarországról egyedüliként csak a TV2 kamerája tudósíthat. Balogh Ottó szánhajtót Váczi Gergő kísérte el a közel 2 ezer kilométeres túrára, aminek 16 kutyával vágott neki a sportoló. Részletek a tévéadó közleményében:
Március elején a legjobb szánhúzó kutyák és hajtóik Alaszkában álltak rajthoz az Iditarod versenyen. A közel 1700 km-es túra hatalmas kihívást jelent, elképesztő sportteljesítmény. Az egyetlen magyar induló, Balogh Ottó egy éve készült a megmérettetésre. Összesen tizenhat kutyával vágott neki a távnak. „Ez a világ legkomplexebb sportága: ellenállónak, keménynek kell lenni ahhoz, hogy az ember ezt bírja: a hideget és a kialvatlanságot, hiszen ezen a versenyen egy-másfél órákat pihenünk naponta, a többi pedig munkával telik mínusz húsz, harminc, negyven fokban. Maga a verseny egy ultramaratonnak felel meg, hiszen 1700 kilométert teszünk meg ezekkel a kutyákkal” – mondta Balogh Ottó az utazás előtt. A sportember gyerekkorában, regényeket olvasva határozta el, hogy egyszer az életben elindul egy kutyaszán-versenyen Alaszkában.

Trónok harca EXTRA kvíz: Mennyire ismered a Stark rémfarkasokat?

Írta: KTL | 2017. március 20. 11:30
Ősszel a kvízeink a Trónok harca legfontosabb családjaihoz kapcsolódtak, majd évadonként kellett felismerni az elhunyt szereplőket. Az év elején fontosabb szereplőktől idézünk és ki kell találni, hogy ki, vagy kik mondták a sorozatban és hamarosan újabb témával jelentkezünk. Addig is a múltkori Targaryen sárkányos után most újabb extra feladvánnyal jelentkezünk, mely a Stark rémfarkasokról szól. Kommentben várjuk, hogy 10-ből hány nevet sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található!

Megvannak a Televíziós Újságírók Díja 2016-os jelöltjei

Írta: KTL | 2017. március 20. 10:00
Bejelentették a Televíziós Újságírók Díja jelöltjeit. A vezető televíziós szakújságírókból álló zsűri közzé tette a kategóriánkénti legjobb három tévés személyiség vagy produkció nevét. 2016 „Legjobb női műsorvezetője” lehet Lilu, Liptai Claudia vagy Ördög Nóra, „Legjobb férfi műsorvezetője” - csakúgy, mint tavaly - Gundel Takács Gábor, Sebestyén Balázs vagy Till Attila. De zsűritagként díjazhatják Hajós Andrást, ByAlexet és Gáspár Lacit is. A Televíziós Újságírók Díját idén tizenkét kategóriában, ünnepélyes díjátadó gálán adják át 2017. március 29-én 19:30 órakor, a Pesti Vigadóban.
A Televíziós Újságírók Díja a szakmédia által 2014-ben alapított elismerés, melynek célja, hogy klasszikus kritikai szempontok alapján emelje ki a legprofesszionálisabb magyar tévés teljesítményeket. A díj szabályzata alapján kategóriánként az a három televíziós produkció és személyiség került az esélyesek közé, akikre az elismerést odaítélő médiumok, a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:com, Kreatív, a Mediapiac, az Origo, a Sorozatjunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a Tvr-hét szakújságírói a legtöbb szavazatot adták. A kategóriák győzteseit a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén hirdetik ki. - A 2016-os év kifejezetten izgalmasnak bizonyult a televíziós műsorok tekintetében. A televíziós piac átalakulásának a nézők voltak a kedvezményezettjei, hiszen sok kiemelkedő és színvonalas produkciót láthattak. Hűen tükrözi ezt a jelöltek névsora, amely idén is rangos. Hogy ezek közül melyek érdemesek a kategóriánkénti fődíjakra, hamarosan kiderül – mondta Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője, a díj ötletgazdája. A díjátadó támogatója és társszervezője a NuMuvee Hungary Kft, televíziós műsorgyártó. A díjra esélyesek listája kattintás után olvasható!

Az amerikai után szinte azonnal jön A szökés új évadának magyar premierje

Írta: KTL | 2017. március 19. 14:44
December végén a TV2 Csoport nálunk jelentette be, hogy megvették A szökés folytatását és a Prime-on mutatják majd be. Nem sokkal később derült ki, hogy április 4-én indul az új évad az amerikai FOX csatornán. A széria nemcsak a tengerentúlon, hanem hazánkban is nagyon népszerű volt, így rengetegen várják az új részeket. Számukra jó hír, hogy alig kell többet várni, mint az Egyesült Államokban élő nézőknek.
A szökés folytatása két nappal az amerikai premier után érkezik a Prime-ra - tudtuk meg a TV2 Csoportól. Az új részek április 6-tól szinkronosan érkeznek a kábelcsatornára. "Először fordul elő a TV2 Csoport történetében, hogy a világpremiert követően ilyen gyorsan mutat be egy új sorozatot a magyar nézőknek. A Prime fő célkitűzése volt, hogy prémium sorozatokat hozzon el a hazai közönségnek. A szökés új évada kiváló példa erre, 7 éve várják a rajongók a széria folytatását és most 9 héten át csütörtök esténként nézhetik meg az év egyik legjobban várt sorozatát” – mondta Fischer Gábor kábelcsatorna programigazgató a SorozatWikinek. Megkaptuk A szökés új magyar ajánlóját is, mely néhány nap múlva lesz látható a Prime-on. Érdemes a tovább mögött megnézni!