.

Trónok harca kvíz: Felismered a 6. évadban meghalt szereplőket?

Írta: KTL | 2016. november 30. 15:20
Augusztus vége és november legeleje között olyan kvízekkel jelentkeztünk, amik a Trónok harca legfontosabb családjaihoz kapcsolódtak. Az elmúlt hetekben évadonként kellett felismerni a fontosabb elhunyt szereplőket, melyekből a végére érkeztünk. Családos kvízek: Stark család, Lannister család, Bolton család, Tyrell család, Baratheon család, Martell család, Greyjoy család, Targaryen család. Meghalt szereplős: 1. évad, 2. évad, 3. évad, 4. évad, 5. évad. Most jöjjön a hatodik szezon, melyben rekordszámú eltávozó karakter volt, így a korábbi 8-12 helyett így 20-at kell felismerni. Kommentben várjuk, hogy 12-ből hány nevet sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található!

Új időpontban folytatódik a TV2 drámasorozata

Írta: AJ | 2016. november 30. 11:35
A TV2 kalandos utat, több tévéadót is bejárt sorozata, a tűzoltók munkájáról és életéről szóló drámája idén februárban kezdte meg idehaza a harmadik évadát. Bár sokat kellett várnunk a szinkronos folytatásra, a TV2 nem küldte az évadzáró után újfent szünetre a produkciót, és egyből érkezett is a negyedik, 2015-ben indult évfolyam még augusztusban.
Az örömbe azonban hamarosan üröm is vegyült, mivel a 11. rész után lekerült képernyőről a Lángoló Chicago, ennek köszönhetően október 18-a óta nem láthatunk új részeket a szériából. Most azonban jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis december 10-től folytatódik a sorozat 23 epizódos évada, immáron heti két résszel és teljesen új időpontban. Korábban kedd éjszaka volt látható a Lángoló Chicago, decembertől azonban szombat és vasárnap hajnalban, 4 órától kerülnek majd képernyőre az epizódok.

Megvalósulhat a Trónok harca egyik legjobban várt összecsapása

Írta: Gaax | 2016. november 30. 07:00
Néhány hónapja összeszedtünk tíz olyan dolgot, amelyet még mindenképpen látni szeretnénk a Trónok harcában a nagy finálé előtt. Ekkor még igencsak csekély esély volt arra, hogy valamelyik dolog valóban be is jön, azonban ahogy közeledünk a hetedik évad premierje felé, egyre több jel utal arra, hogy jó helyen tapogatództunk az elméletek sűrűjében. Az említett lista egyik pontja a Hegy és a Véreb összecsapását taglalta, amelyet még a legnagyobb rajongók is minden bizonnyal lélegzet visszafojtva ülnének végig.

Egyetlen videón a Trónok harca eddigi összes eseménye

Írta: Gaax | 2016. november 29. 19:32
Feltehetően sok Trónok harca rajongóban felmerült már a gondolat, miszerint valamikor újra kellene nézni a sorozat összes eddigi részét. Az ötlet elgondolás szintjén nagyon jól hangzik, azonban az idő hiánya és a hatvan epizód ténye sajnos sokaknál nem tesz lehetővé egy kiadós sorozatmaratont. Szerencsénkre azonban egy lelkes rajongó a timelapse segítségével véghez vitte a lehetetlent. Az úriember ugyanis, kevesebb mint harminc percbe sűrítette bele a közel hatvan órányi epizódot, amely ugyan elsőre kicsit töménynek tűnhet, viszont az említett idő szűkéből adódóan, mindenkinek kiváló lehetőséget kínál egy kis nosztalgiázásra.

HD minőségre vált az egyik hazai tévécsatorna

Írta: AJ | 2016. november 29. 12:32
Ugyan 2016-ra már elég szép számban érhetőek el a hazai tévéadók a legjobb, azaz HD minőségben, még mindig van jó pár olyan tévécsatorna, amely csak SD-ben sugározza az adását. December elsejétől azonban eggyel csökken majd ezeknek a száma, ugyanis az egyik hazai mozicsatorna, az idén nyáron indult Mozi+ HD-ban is közvetíti majd a filmjeit. Részletek a csatorna közleményében:
Az egész családnak garantált szórakozást kínál a Mozi+, ahol minden korosztály megtalálja kedvencét, a klasszikus nagyágyúktól a legfrissebb hollywoodi produkciókig. Decembertől pedig a legjobb filmeket már HD minőségben is élvezhetik a mozirajongók. Akciódús ünnepi kínálattal készül az év utolsó hónapjára a Mozi+. Decemberben képernyőre kerülnek ugyanis a már klasszikus James Bond filmek, Pierce Brosnan főszereplésével: érkezik az Aranyszem – Goldeneye, A holnap markában – Tommorrow never dies, A világ nem elég – The world is not enough és a Halj meg máskor – Die another day. Mikulás napján a nézők bevetésre indulhatnak Tommy Lee Jones és Will Smith oldalán, a Men in Black - Sötét zsaruk 3. című akcióvígjátékban.

Vikingek játék a SorozatWikin

Írta: Sdg | 2016. november 29. 09:39
December 2-án, péntek este 22:00-kor indul a Vikingek 4. évada, rögtön dupla epizóddal a VIASAT6-on. A csatorna jóvoltából egy korábbi évados plakátot lehet nyerni, ami a stáb aláírásával van ellátva. Az ajándék a bal oldali képen látható (kattintásra nagyobb lesz), melyet a következő módon lehet megszerezni: 1. Lájkold a SorozatWiki Facebook oldalát. 2. Válaszolj helyesen a következő kérdésre: Melyik északi faluban játszódik a sorozat? a: Stockholm b: Kattegat c: Uppsala d: Koppenhága A megfejtéseket péntek (december 2.) 22:00-ig, a Vikingek új epizódjának kezdetéig a jatek@sorozatwiki.hu-ra várjuk. A tárgyba bele kell írni a helyes válasz betűjelét, míg az üzenetbe a teljes nevedet. A nyertest emailben, illetve a SorozatWikin értesítjük, akinek 1 hét áll majd a rendelkezésére, hogy megadja a magyarországi címét, ahova a Viasat kipostázza a plakátot.

Kábeles rekordnézettséggel verték az RTL Klubot

Írta: AJ | 2016. november 28. 21:25
A SuperTV2-n a Sztárban sztár fináléját követő hét vasárnapján, azaz november 27-én indult el a Sztárban sztár +1 kicsi, melyben egy-egy kis tehetség, egy-egy korábban a műsorban szereplő előadóművésszel kiegészülve lényegül és alakul át hétről hétre ismert hazai és külföldi előadókká. A műsor és a versenyzők - akikről itt számoltunk be pár hete - a várakozásoknál is jobban teljesítettek. A Sztárban sztár +1 kicsi első adása ugyanis megdöntött szinte minden kábeles rekordot, és több mint 800 ezer nézőjével ez a műsor lett minden idők legnézettebb hazai kábelcsatornás produkciója.
A Sztárban sztár +1 kicsi azonban nem csak rekordokat döntött, hanem elképesztő magaslatokba is emelte a SuperTV2-t. Az talán a kisebb szó, hogy a főadót, a TV2-t megelőzték, de arra nem igen volt még példa, hogy az RTL Klubot ilyen mértékben utasítsák maguk mögé. A teljes lakosságban 800 111 nézője volt a műsornak 17,1%-os SHR-t elérve, amivel jócskán legyőzték az RTL Klubon vetített Herkules (612 548, 12,9%), valamint a Nagyfiúk (449 227, 11,5%) című mozit . A célközönségnél ugyan nem sikerült a Palvin Barbarát is felvonultató film (313 424, 18,1%), valamint a Nagyfiúk (279 912, 17,1%) elé kerülnie a SuperTV2-s show-nak, de a fiatal felnőttek körében elért 277 294 néző és a 15,7%-os közönségarány magasan a megszokott csatornaátlag fölött van. (Fotó: TV2)

Megérkeztek a legelső hivatalos képek a Trónok harca hetedik évadához!

Írta: Gaax | 2016. november 28. 18:40
Vasárnap este az amerikai HBO a Westworld aktuális epizódja után, levetítette a szokásosnak mondható sorozatos montázsát, amelyben a csatorna a saját gyártású szériáik új évadait szokta reklámozni. A rövid bejátszásban a Trónok harca új szezonja is kapott néhány másodpercet, amelyet egy szemfüles rajongó szerencsére megörökített, és nem is volt rest megosztani a nagyvilággal. Az HBO feltehetően hamarosan hivatalosan is elérhetővé teszi a fentebb említett rövidke videót, amint ez megtörténik, közzétesszük. A képek a tovább mögött tekinthetőek meg!

Csak jövőre tér vissza az RTL akciósorozata

Írta: AJ | 2016. november 28. 09:01
Az RTL Magyarország idén év elején, március és május között tűzte képernyőre az RTLII-n az Amerikai Egyesült Államokban már befejeződött, sajnos csak három évadot megélt remek akciósorozat, a Graceland első évadát. A magyarul Ügynökjátszma alcímet is viselő produkció első tizenhárom epizódját idén azonban már nem követi több. A második évad hazai, szinkronos premierjére egészen 2017 második negyedévéig kell várnunk tudta meg a SorozatWiki az RTL-től. Ez azt jelenti, hogy hasonlóan az első etaphoz, a tervek szerint a szintén tizenhárom epizódos folytatás is március tájékán mutatkozik majd be. (Fotó: RTLII)

A Trónok harca színésznője szerint is lehetséges, hogy Havas Jonnak van egy ikertestvére

Írta: Gaax | 2016. november 27. 22:06
Rengeteg rajongók által felvetett elmélet kering a neten a Trónok harca különböző karaktereivel kapcsolatban. Ezek közül mégis Havas Jon származása az egyik olyan, amelyről a legtöbben akár napokig is képesek elmélkedni. Noha a fentebb említett hatodik szezon már megválaszolta ezt a kérdést, így is maradt bőven érdekesség a Targeryen sarj származása körül. Az egyik ilyen teória szerint, Meera Reed valójában Jon eltitkolt ikertestvére, akinek az édesanyja szintén a Rhaegar Targeryen által elrabolt Lyanna Stark volt.
Ha jobban megvizsgáljuk a felvetést, akkor rá kell jönnünk, hogy az valójában nem is áll annyira gyenge lábakon, mint azt elsőre gondolnánk. Olyannyira nem, hogy a Meera Reedet alakító Ellie Kendrick, egy New York-i Trónok harca találkozón, az alábbiakat nyilatkozta a karaktere származását illetően: "Ezek a bizonyítékok eléggé meggyőzőnek tűnnek nekem Jon és Meera rokoni szálát illetően. Sosem láttuk, hogy Meera és Jojen honnan is származik valójában. Tudunk egy keveset Meera apjáról, azonban az anyjáról nincsenek információink." A fiatal színésznő arra a kérdésre, miszerint izgatott-e a karaktere jövőjével kapcsolatban, így válaszolt: "Eléggé izgatott vagyok Meera szüleinek a valódi kilétét illetően, elvégre a Trónok harca mindig képes meglepni minket." (Fotó: HBO)

Sebestyén Balázs és Hajdú Péter megint egy műsorban

Írta: KTL | 2016. november 27. 18:10
November 18-án, múlt pénteken indult a Gyertek át! 3. évada az RTL Klubon, melynek az egyik vendége a TV2-ből távozó Hajdú Péter volt. Sebestyén Balázs és a szintén meghívott Vadon Jani elég sokat oltották Hajdút a műsorban. A szerepek most megcserélődnek, ugyanis 27-én, ma este Vadon Jani és Sebestyén Balázsék lesznek vendégek Hajdú műsorában. Ezen kívül az egyik legjobb női műsorvezető, Jakupcsek Gabriella is érkezik majd. Az Esti Frizbi vasárnap 21 órakor lesz látható az ATV-n. Íme az adás előzetese:

Trónok harca kvíz: Felismered a 5. évadban meghalt szereplőket?

Írta: KTL | 2016. november 27. 11:52
Augusztus vége és november eleje között jelentkeztünk olyan kvízekkel, amelyekben a Trónok harca legfontosabb családjaihoz kapcsolódóan tettünk fel kérdéseket. Ezekben a hetekben azonban évadonként kell felismerni a fontosabb elhunyt szereplőket. Családos kvízek: Stark család, Lannister család, Bolton család, Tyrell család, Baratheon család, Martell család, Greyjoy család, Targaryen család. Meghalt szereplős: 1. évad, 2. évad, 3. évad, 4. évad. Most jöjjenek az ötödik szezon eltávozó karakterei. Kommentben várjuk, hogy 12-ből hány nevet sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található!