.

16. heti nézettség - Újra A Nagy Duett az élen

Írta: Agent | 2017. május 03. 08:00
A 15. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 16. héten húsvéthétfőn filmek mentek, a napot pedig egyértelműen az RTL Klub nyerte. Az RTL Híradó mindkét korosztályban a hét összes napján nézettebb volt, mint a Tények. Az Extrém Activity most is messze csatornaátlag alatt, nagyon gyengén teljesített. Az Annyit ésszel, mint erővel!-t még kevesebben figyelték és katasztrofális adatokat produkált. A Konyhafőnök VIP szárnyalt, 18-49-ben heti a toplista második, míg a teljes lakosság körében a harmadik helyén végzett. Az Éjjel-Nappal Budapest és a Barátok közt kedden és szerdán a Bajnokok Ligája mérkőzések miatt csak közepes nézettséget produkáltak, majd csütörtökön és pénteken mindkét sorozat erősebben teljesített.
Kedden a Született szobalányok szörnyen rossz számokat produkált és ugyan a Castle-t több mint kétszer annyian figyelték, RTL-es szinten az is roppant gyengén futott. Szerdán a Vigyázat, gyerekkel vagyok! a fiataloknál közepesen, összlakosságban viszont jól hozott. Csak úgy mint a keddi sorozatok, szerdán a Szulejmán is a foci áldozatául esett és elég gyenge nézettséggel került képernyőre. Csütörtökön A szultána ment katasztrofális eredményekkel, de a Halálos fegyver is messze elmaradt a csatornaátlaghoz képest. Vasárnap A Nagy Duett az előző heti mélyrepülés után egy kicsit összeszedte magát. Jobb eredményeket szállított és újra mindkét korosztályban a legnézettebb műsor lett a héten. (Fotó: TV2) Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

A Trónok harca színésze a teóriák valóságtartalmáról nyilatkozott (spoilerveszély)

Írta: Gaax | 2017. május 02. 22:50
A Trónok harca hatodik évada tavaly ismét rengeteg megválaszolatlan kérdést hagyott maga után, ami természetesen magával hozta a maga rajongói teóriáit is. A sorozat nézői természetesen azóta is újabbnál újabb elméletekkel állnak elő a történet folytatásával kapcsolatban, nem is sejtve, hogy talán pont az ő elméletük válik majd valóra a későbbiek folyamán. Nicolaj Coster Waldau (Jaime Lannister) egy nemrégen adott interjújában, meglehetősen érdekes nyilatkozatot tett az említett teóriákkal kapcsolatban, amelyek közt szerinte, valóban ott vannak a széria későbbi fordulatai is.
"Ami igazán érdekes, hogy minden évben rengeteg spoiler kerül fel az internetre, amik aztán bekerülnek a nagy körforgásba. Az emberek pedig, ha elég ügyesek, valóban megtalálhatják ezeket az információkat." Coster-Waldaut ezen kívül a hatodik évad sokat emlegetett fináléjával kapcsolatban is megkérdezték, arról érdeklődve, hogy milyen jövő vár a karakterére. "Biztos vagyok benne, hogy Jaime elfogja hagyni Cerseit. Ez nem is kérdés." A pillanat egyértelműen arra a pillanatra emlékeztette őt, mikor meggyilkolta az Őrült Királyt. A színészt zárásként még arról is faggatták, hogy Jaime vajon meggyilkolja-e majd a szerelmét a hetedik évad folyamán. "Nos, ki tudja? Azaz én tudom, de értelemszerűen nem mondhatok róla semmit."

Csütörtöktől későbbre kerül a Barátok közt

Írta: KTL | 2017. május 02. 21:57
Keddtől érvényes az RTL Klub új műsorrendje, melyben a két legnagyobb változás, hogy elindult a Házasság első látásra és jelentősen korábbra került a Barátok közt. A Mátyás király tér életéről szóló sorozat 21:55 helyett 21:15-től kerül képernyőre. Az új időpont azonban nem sokáig marad, ugyanis a tévéadó már ezen a héten hátrébb pakolja a produkciót. Csütörtöktől a Barátok közt 10 perccel később, csak 21:25-től lesz látható a csatornán. (Fotó: RTL Klub)

Jó hír a sorozatrajongónak

Írta: RaulReal | 2017. május 02. 21:34
Nemrég írtuk meg, hogy a Hollywoodban dolgozó filmes és tévés írók nem elégedettek a juttatásaikkal, ezért sztrájkra készülnek, ami miatt nyolc, már befejezett évaddal rendelkező sorozaton kívül olyan sikerprodukciók csúszhattak volna el, mint a The Walking Dead, az Amerikai Horror Story, vagy a Jessica Jones. 2017. május 2-án, azaz a mai napon kezdődhetett volna el ez az össznépi leállás, az írók egyesülete és a stúdiók azonban hosszas tárgyalások után végre megegyeztek. Az egészségügyi ellátás javítása mellett kritikus pont volt, hogy az írók a rövidebb évadok miatt kevés pénzt kapnak, ezt úgy oldották meg, hogy amennyiben egy-egy epizód megírása több mint két és fél hétig tart, abban az esetben plusz juttatásnak örülhetnek.
A sztrájk mellett korábban akkora egyetértés volt az írók között, hogy a céhben lévők több mint 96 százaléka azt szorgalmazta, hogy a vezetők hirdessék meg a munkabeszüntetést. 1960 óta ez lett volna Hollywood történetének 7. írósztrájkja, a legutóbbi épp 10 évvel ezelőtt volt, akkor 100 napos volt a leállás. Nem volt egyszerű a megegyezés, ugyanis március 13 óta - ekkor kezdődtek a tárgyalások -, kétszer szakadt meg a felek közötti egyezkedés. A szerződést 3 évre kötötték meg az írók és a stúdiók, így addig nyugalom lesz. A sztrájk elmaradásának főleg azért kell örülni, mert számos sorozat rövidebb évaddal jelentkezett volna, 2007-ben több produkció éppen futó évadát tette ez tönkre, például A szökését, de a Las Vegas befejezői részei sem készültek el emiatt.

Nem indul el két tavaszra bejelentett műsor a TV2-n

Írta: KTL | 2017. május 02. 17:13
A TV2 február elején jelentette be a tavaszi műsorait. Az akkor közölt produkciók közül már majdnem minden elindult. A februárban leleplezett műsorok közül csak az Ördög Nóra által vezetett Vigyázat, gyerekkel vagyok és A Nagy Duett lett sikeres, az összes többi megbukott, vagy rossz nézettségi eredményeket produkált. Két tavaszra bejelentett produkció van, ami még nem indult, de úgy tudjuk, hogy ezek májusban sem kerülnek képernyőre. A Szerelem első csókra egy szociális kísérlet lett volna. "A merész jelentkezők vakon, egy csók alapján próbálják kideríteni, ki is lehet az igazi, amihez csak egy minimális családi vagy baráti segítséget kapnak" - állt a csatorna korábbi közleményében. A SorozatWiki infórmáció szerint viszont nem találtak elég jelentkezőt a műsorra, így nem készült el és a későbbiekben sem fogják leforgatni.
A Séfek séfe egy új főzőműsor. "A vadonatúj gasztro-tehetségkutatóban profik és kezdők egyaránt indulhatnak a tíz millió forintos fődíjért, és az egyik legnevesebb nemzetközi séf iskola ösztöndíjáért. A Séfek séfében nem lesz hiány ízekben, és érzelmekben sem" - közölte még februárban a TV2. A SorozatWiki információ szerint ennél a produkciónál minden rendben volt, az elmúlt hónapokban rögzítették is a műsor adásait, a csatorna mégis úgy döntött, hogy tavasszal nem kerül képernyőre. A döntésnek nem tudni pontosan mi az oka, de elképzelhető, hogy A Konyhafőnök VIP RTL-es vetítése miatt csúsztatták későbbre a Séfek séfe premierjét. A két műsorral kapcsolatban megkerestük a TV2-t, de kitérő választ kaptunk: "Május 8-tól ezentúl minden hétköznap este láthatják a nézők Ördög Nóra vezetésével a Vigyázat, gyerekkel vagyok! című vicces családi vetélkedőt a TV2-n, Tilla pedig már várja a Bummra a jelentkezőket. A szezon további műsorairól a megfelelő időben tájékoztatást adunk majd."

Egyetemi órán oktatják hamarosan a dothraki nyelv megalkotását

Írta: RaulReal | 2017. május 01. 22:10
David J. Peterson foglalkozása korántsem mindennapi, hiszen a szakértőt azért fizetik, hogy új nyelveket alkosson meg. Nem is csinálja rosszul a dolgát, hisz a Trónok harcában ismert dothraki és valyriai nyelveket is ő hozta létre, de olyan sorozatokban működött közre, mint a The 100, a Shannara Chronicles, az Emerald City, vagy éppen a Penny Dreadful. Peterson a nyáron, a UC Berkeley egyetemen indít egy kurzust a nyelvészet rajongóinak, akik megismerkedhetnek a nyelvalkotás alapjaival és a Trónok harca nyelveivel.
"A hallgatók megtanulhatják majd, hogy miképp hozzanak létre egy új nyelvet, egyszóval a kurzus főképp művészeti alapokon nyugszik a tervek szerint. Véleményem szerint egy új nyelv megalkotása legalább akkora művészet ugyanis, mint a novellaírás, vagy egy olyan hangszerre dalt írni, melyet az alkotó talált ki" - mondta el a Trónok harca nyelvésze. A tanfolyam május 22-én kezdődik és június 30-ig fog tartani.

Több sorozatfolytatás is érkezik májusban az AXN-re

Írta: KTL | 2017. április 30. 23:40
A legtöbb tavaszi sorozatpremier márciusban és áprilisban szokott elindulni Magyarországon, de az AXN májusra is tartogat újdonságokat. Két széria is új évaddal jelentkezik a tavasz utolsó hónapjában. Május 10-én érkezik a Gyilkos elmék testvérsorozatának legújabb évada. A Gyilkos elmék: Túl minden határon szerdánként 22:00-kor lesz látható az AXN-en. A produkció tavaly nyáron indult hazánkba és az első szezon az ősszel ért véget. Így fél év szünet után folytatódik a széria. Amerikában március 8-án indult a sorozat második évada, így az AXN roppant gyorsan, csupán két hónap lemaradással hozza el a Gyilkos elmék: Túl minden határon legújabb epizódjait.
A hónap második felében, 19-én lesz a A bosszú (Intikam) második szezonjának magyarországi premierje az AXN White-on. A török sorozat új részei innentől kezdve minden hétköznap 19:10-19:40 között indulnak el. A produkció első etapja áprilisban indult, így szünet nélkül érkezik a folytatás. A második évad 2013 szeptembere és 2014 februárja között került képernyőre Törökországban, 22 epizód készült belőle és egyben ez a sorozat utolsó szezonja.

Zsarolás miatt több sorozat is idő előtt kiszivároghat

Írta: RaulReal | 2017. április 30. 22:02
Egy külföldi hackercsapat elég veszélyes játékba kezdett nemrégiben, ugyanis megzsarolták a Netflixet, hogy ha nem fizetnek, akkor közzéteszik az Orange Is The New Black című börtönös széria új évadának nagy részét. Az online videotéka nem vette komolyan a fenyegetést, így kiszivárogtatták az 5. szezon első 10 epizódját a 13 közül, ezzel nagy károkat okozva a Netflixnek, hiszen a produkció csak júniusban mutatkozott volna be az új etapjával. A Dark Overlord pénzt követelt a Netflixtől, azért cserébe, hogy ne töltse fel az online tartalomszolgáltató egyik legnépszerűbb sorozatának nagy részét, idő előtt, ezt azonban nem kapta meg. Most további fenyegetések láttak napvilágot a hackercsapat részéről, az ABC, a FOX, a NatGeo, az IFC, és több Netflixes produkció is kiszivároghat idő előtt.

Budapesten forgatják az egyik legjobb akciósorozat folytatását

Írta: RaulReal | 2017. április 29. 14:09
A Válaszcsapás 2010 májusában mutatkozott be a képernyőn, egy nagyjából önállónak tekinthető évaddal, mely 6 részes volt és főszereplőkként Richard Armitage (A Hobbit) és Andrew Lincoln (The Walking Dead) tűntek fel. Aztán jött a folytatás, mely éveken keresztül inkább a "haverkatonás" felállást hozta a képernyőre, igen nagy sikerrel, hiszen Philip Winchester és Sullivan Stapleton duója nagyszerűen működött a produkcióban. Ők ketten 40 részt, vagyis 4 évadot értek meg együtt, a Válaszcsapás című angol-amerikai produkció gárdája többször Budapestre is látogatott, mert itt forgatták a sorozatot, ezeken a sajtólátogatásokon a SorozatWiki stábja is részt vett. Philip Winchesterrel készített interjúnk itt olvasható, a Sullivan Stapletonos itt, emellett pedig beszámolókat is készítettünk, a 2013-as itt található, a 2015-ös pedig itt.
A Cinemax csatorna bejelentette a Válaszcsapás rebootját, mely egész terjengős szereplőgárdával érkezik, a főhősöket Alin Sumarwata, Daniel MacPherson, Roxanne McKee és Warren Brown alakítják. A karakterek között lesz fegyverszakértő, antiszociális alkoholista, bosszúszomjas katona, Roxanne McKeet, a Trónok harca jónőjét (a képen balról a második), aki az HBO sorozatában Daenerys szolgálóját, Doreah-t játszotta, profilozóként láthatjuk viszont. Jordánia után Magyarországon forog ismét a Válaszcsapás új évada, fentebb pedig látható az első csoportkép a főszereplőkről, melyet a csatorna nemrég adott ki. A történet szerint a Section 20-at újra életre kell kelteni, ugyanis egy brutális szöketés keretében kereket old a hatóságok elől egy hírhedt terrorista. A főgonosz után hajtóvadászat indul, mely a Közel-Keleten és Európában játszódik, a konspirációs dráma mellett pedig érdemes felkészülni arra, hogy kedvenc akciósorozatunk az új szezonban is egy csomó lőszert fog elhasználni. A rosszfiúknak ugyanis bűnhődniük kell. A későbbiekben egyébként lehet rá számítani, hogy feltűnhet a Válaszcsapás részeiben egy-egy vendégszerep erejéig a két egykori főszereplő, akiket Winchester és Stapleton alakítottak. Fontos tudni, hogy a készítőgárdában az új évadban is benne lesz Michael J. Bassett, akivel korábban mi is interjúztunk, ez itt olvasható. A Válaszcsapást koprodukcióban az HBO és a Sky csatornák készítik.

Ördög Nóra ellepi a TV2-t

Írta: KTL | 2017. április 28. 21:11
Február 27-én váltott tavaszi műsorrendre a TV2, mely új kezdési időpontokkal és több új műsor elindításával járt. Ezek a produkciók azóta kivétel nélkül mind megbuktak, kivéve a Vigyázat, gyerekkel vagyok!, mely csatornaszinten kifejezetten sikeresnek mondható. Ördög Nóra kvíz-show-ja jelenleg szerda esténként látható a tévéadón, de hamarosan jóval többször találkozhatnak vele a TV2 nézői.
Május 4-én, jövő csütörtökön lesz utoljára látható Tilla, Annyit ésszel, mint erővel! című műsora, melyet szintén alig néznek. A rá következő héttől, május 8-tól a game-show helyére Ördög Nóra produkciója kerül. Ez pedig azt jelenti, hogy onnantól kezdve már nem csak szerda esténként, hanem hetente négyszer, hétfőtől csütörtökig 20:50-től lesz látható a Vigyázat, gyerekkel vagyok!. Előtte és utána nem lesz változás a TV2-n, így az Extrém Activity továbbra is műsoron marad.

Trónok harca kvíz: Mennyire ismered Dorne-t?

Írta: RaulReal | 2017. április 27. 20:10
Ősszel a kvízeink a Trónok harca legfontosabb családjaihoz kapcsolódtak, majd évadonként kellett felismerni az elhunyt szereplőket. Az év elején fontosabb szereplőktől idéztünk, nemrég pedig két extra feladvánnyal jelentkeztünk. Most legújabb témánk folytatódik, melyben tesztelheted, mennyire ismered a sorozat legfontosabb helyszíneit. Királyvár, Deres és a Fal után érkezik a Martellek lakhelye, Dorne. Kommentben várjuk, hogy 10-ből hányat sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található!

Jövő héttől minden új időpontba kerül az RTL Klubon

Írta: KTL | 2017. április 27. 19:10
A múlt héten elsőként írtuk meg, hogy május 2-ától új műsorrendre vált az RTL Klub és, hogy a legnagyobb változás az lesz, hogy a Barátok közt jelentősen korábbra kerül. A Mátyás király tér életéről szóló sorozaton kívül, minden más esti program is új kezdési időpontot kap, illetve az egyik eltűnik a csatornáról. Pénteken véget ér A Konyhafőnök VIP, melynek a helyére vadonatúj műsor érkezik. Május 2-ától a Házasság első látásra ugyanúgy 18:55-kor kezdődik majd, de jóval rövidebb lesz, mint a celebes főzőműsor, így minden utána induló tartalom jóval előrébb kerül. Az Éjjel-Nappal Budapest 20:35 helyett 20:00-kor fog kezdődni. A Barátok közt 40 perccel kerül korábbra és már 21:15-től képernyőre lesz, melynek rengeteg néző örülni fog.
Az esti sorozatok is új időpontban folytatódnak. A Dr. Csont ismétlése, a Castle, a Szulejmán, a Halálos fegyver és a Showder Klub 22:35-ről az első napokban 21:55-kor, majd a a későbbiekben 22:05-kor lesznek láthatóak. A sorozatok után még éjfél előtt elindul a Magyarul Balóval, keddenként 23:40-kor a XXI. század és szerdánként 23:45-től a Házon kívül. A hétvégi műsorrend nem változik. (Fotó: RTL Klub)