.

Haláleset történt pénteken a Barátok köztben

Írta: KTL | 2017. szeptember 02. 18:57
Áprilisban egy németországi vonatbaleset után mindenki azt hitte, hogy Ági férje, Ludwig meghalt a sorozatban. Júniusban azonban kiderült, hogy mégsem halt meg. A péntek esti Barátok köztben Berényi Ági és a férfi dulakodtak, a nő fegyvere pedig elsült. Így Schneider Ludwig most tényleg elhunyt. Ezzel pedig távozott a produkcióból a Berényi család nagy ellenségét alakító színész, Zubornyák Zoltán is.

Csütörtökön megzuhant a Survivor nézettsége

Írta: KTL | 2017. szeptember 01. 19:23
Augusztus 28-án, hétfőn váltott a TV2 és az RTL őszi műsorrendre. Kedden itt írtunk az első nap eredményeiről, melyben fölényesen nyert az RTL Klub. Kedden és szerdán nem volt nagy változás, a Séfek séfe és a Drágám, add az életed!, valamint a TV2 egész estéje kicsit javult, a Survivor és az RTL Klub meg egy kicsit visszaesett, de még így is hatalmas fölényben volt az utóbbi csatorna. Tegnap azonban bezuhant az RTL Klub nézettsége és a TV2-é is lecsökkent.
A Survivor 21,4%, 18,2%, 18,3% után tegnap csak 15,6 százalékos közönségarányt ért el a 18-49-es korcsoportban, mely nagyon kevés. A Séfek séfe viszont 9,5%, 11,4%, 11,5% után csütörtökön 13,2 százalékos közönségarányt szállított. Nyilván pár nap után még nem lehet következtetéseket levonni és ebben az is benne lehet, hogy az utolsó nyári meleg napok miatt a fiatalok kevésbé tévéznek és nagyon erős volt a Tények. Azonban ha a jövő héten nem javul a Survivor nézettsége, akkor gondban lesz a csatorna. Tegnap megzuhant az Éjjel-Nappal Budapest és a Barátok közt, valamint csökkent az Áll az alku és a Drágám, add az életed! nézettsége is. Ez viszont egyértelműen a focinak tudható be.

Hamarosan jön egy népszerű RTL-es sorozat folytatása

Írta: AJ | 2017. szeptember 01. 11:00
Az Amerikai Egyesült Államokban 2011-ben indult és egy csapásra nagy siker lett a hazánkban Új csaj címet kapó vígjátéksorozat, mely egy albérletben élő, idő közben barátokká váló társaság életét meséli el. Az Új csaj 2015 októberében debütált Magyarországon az RTLII-n, majd a második évadot 2016 márciusában, a harmadikat pedig nem sokkal később, ugyanezen év májusában be is mutatták. Azóta viszont nem folytatódott új részekkel a sorozat.
Megkerestük az RTL Magyarországot, ahol a SorozatWikinek elárulták, hogy az ősz folyamán képernyőre kerülnek az Új csaj idehaza még nem vetített, negyedik évados epizódjai. Az RTLII-n szeptember 15-től újra megismétlik a harmadik szezont és amint vége, vélhetően október 17-én elstartol a negyedik etap. Az Új csaj Amerikában hamarosan véget ér, és a nyolc részből álló hetedik évada lesz az utolsó.

Időutazás lesz ma este a Barátok köztben

Írta: KTL | 2017. szeptember 01. 08:00
Csütörtök este azzal ért véget a Barátok közt, hogy Ági fegyvert fog Ludwigra és feltehetően le akarja lőni. A péntek esti epizód szinte végig 2006-ban, a németországi Berlinben fog játszódni. A sorozat nézőinek bemutatják, hogy 11 évvel ezelőtt hogyan ismerkedett meg, valamint miként jött össze Ági és Ludwig. Rajtuk kívül a kis Liza, Ági barátnője Brigitta és Attila is feltűnik majd. A péntek este azért is érdekes lesz, mert a Barátok közt ugyan időnként szokott múltbeli jeleneteket mutatni, de olyan nagyon régen volt, hogy majdnem egy teljes rész erről szóljon.

Eltűnik a TV2 Csoport egyik régóta látható műsora

Írta: KTL | 2017. szeptember 01. 07:00
2013 őszén indult az Édes élet a TV2-n, mely sokáig kimagasló nézettséget hozott a csatornának. 2014-ben azonban folyamatosan csökkent a reality számai, így év végén levették a képernyőről. Végül 2015 őszén a SuperTV2-n folytatódott a műsor, mely a nyári szüneteket leszámítva folyamatosan képernyőn volt. Idén a szokásos módon nyári pihenőre vonult és június vége óta ismétlés volt látható a csatornán. Augusztus 28-án, az őszi műsorrend elindulásakor azonban ahelyett, hogy új adásokkal tért volna vissza, szeptember 4-étől teljesen eltűnnek Berki Krisztiánék a SuperTV2-ről.
A SorozatWiki információi szerint a TV2 Csoportnál nincs döntés a műsor folytatása mellett, így az is lehet, hogy soha többet nem készülnek belőle új részek. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a csatornát is: "Az Édes élet szezonális műsor, ezért természetes, hogy bizonyos időközönként pihenőre megy, így van ez most is. A produkció nem szűnik meg, bármikor visszatérhet a képernyőre. Nem maradnak saját gyártású műsor nélkül a SuperTV2 nézői, mert hétfőn elindult az új napi sorozatunk a Csajok, pasik, Balaton" - válaszolta a SorozatWikinek a TV2 Csoport Sajtóosztálya.

Kivágtak egy fontos jelenetet a Trónok harca évadzárójából

Írta: RaulReal | 2017. augusztus 31. 21:27
A Trónok harca 7x07-es epizódjának az egyik nagy fordulata volt, hogy Sansa halálra ítélte Kisujjt, az ítéletet pedig Arya hajtotta végre. Ennek az oka nem más volt, mint hogy a Havas Jont Deresben helyettesítő leányzó rájött, hogy a cselszövő már korábban is egymásnak ugrasztotta a Starkokat, ráadásul most is hasonlóval próbálkozott. Eredetileg a fináléban lett volna egy jelenet, amiben a látnoki képességekkel bíró Bran segít a testvérének és lebuktatja Petyr Baelish-t. Az alkotók időhiányra hivatkozva vágták ki a snittet, abból a szempontból jól tették viszont, hogy az utolsó pillanatig sokan azt hihették, hogy Arya fog meghalni. (Fotó: HBO)

Kiderült, mikor tér vissza Rékasi Károly a Barátok köztbe

Írta: KTL | 2017. augusztus 31. 21:00
Május közepén jött a hír, hogy Rékasi Károly hamarosan visszatér a Barátok köztbe. A produkció akkor elkezdett dolgozni azon, hogy visszaírják a sorozatba és mostanra derült ki, hogy ez mikorra várható. A színész a Fókuszban jelentette be, hogy a jelenlegi tervek szerint októbertől forgat újra a produkcióval. Ez pedig azt jelenti, hogy még idén, valamikor az év végén lesz újra látható a képernyőkön. (Fotó: RTL Klub)

Megvan, mikor indulnak és mivel várják a nézőket az AXN és a Viasat új testvércsatornái

Írta: KTL | 2017. augusztus 31. 16:37
Az itthon a VIASAT3, VIASAT6 és AXN csatornákat üzemeltető Sony Pictures Television Networks CE augusztus elején jelentette be, hogy az AXN White és az AXN Black csatornák októbertől megszűnnek és a Sony Max és a Sony Movie Channel tévéadók indulnak el a helyükön. Ma pedig kiderült, hogy október 3-án lesz a váltás és már azt is tudni, hogy milyen tartalmak lesznek láthatóak a két vadonatúj csatornán. Részletek a Sony közleményében: A Sony Max a fiatalos, női közönséget szólítja meg, egyedi valóságshow-k, főzőműsorok, romantikus vígjátékok, csajos sitcomok és erős női karakterekre építő dráma és krimi sorozatok garantálják az önfeledt szórakozást. Kizárólag a Sony Max-on láthatják a nézők országos tévépremierként az Anyaság túlsúlyban első évadát, valamint az egyik legnézettebb amerikai sorozat, a Rólunk szól második szezonját. Az ősz folyamán olyan közönségkedvencek kerülnek képernyőre, mint a már kultikus Szex és New York, Az élet csajos oldala, a Jóbarátok, a Will és Grace, a Downton Abbey, Az uralkodónő vagy éppen az Outlander - Az idegen, de érkezik a Ne bízz a 23-asban lakó p-ában! című sitcom, valamint az egyik leghíresebb török színésznő, Beren Saat főszereplésével A bosszú című nemzetközi sikersorozat is. A gasztroműsorok kedvelőinek örömére, a csatorna elhozza a Masterchef Junior és a Sütimester új szezonjait is.
Sőt, már indulásakor dedikált saját gyártású műsort is kap a Sony Max; a Stíluspárbaj Lakatos Márkkal második évada idén ősszel debütál a csatornán. Ezen kívül merész és nagysikerű hazai gyártású VIASAT műsorok garantálják a szórakozást, jön az Exek az édenben, az Ádám keresi Évát és a Lakástalkshow. Meglepő, izgalmas showműsorok, kimondottan a magyar közönség igényeire szabva. A Sony Movie Channel a modern remekműveken, a legújabb klasszikusokon, illetve kultikus történeteken keresztül hozza el az igazi moziélményt nézőinek, kiegészítve ezt a népszerű filmek minőségi sorozat feldolgozásaival. Számos nagysikerű Sony mozifilm érkezik a csatornára, mint a Men in Black – Sötét zsaruk, a Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk? és a Jumanji. De jön a Gladiátor Russell Crowe-val, a Charlie Wilson háborúja Tom Hanks-szel, az Azonosság John Cusack főszereplésével, A John Malkovich menet, valamint a Kecskebűvölők sztárparádéja és még sok-sok kedvenc, ami újra és újra leülteti az embert a tévé elé. A mozik mellett, a Sony Movie Channel a filmes kapcsolódású sorozatok tárháza, amelyek nem érnek véget csupán 90 perc után, mint a hagyományos filmek. Minden nap újabb és újabb kalandokat élhet át a néző kedvenc karaktereivel, hőseivel és rosszfiúival. Kizárólag a csatornán lesz látható idén ősszel a Hannibal a hátborzongató Dr. Lecterrel, az Alkonyattól Pirkadatig a Gecko testvérekkel, valamint a Bates Motel, amely a Psycho című kultikus filmhez kapcsolódik és a Damien: A sátán kegyeltje, ami az Ómen című horrorfilm kiterjesztése.

Soha nem nézték még ennyien a Trónok harcát

Írta: RaulReal | 2017. augusztus 30. 07:01
A Trónok harca 7. évada sorra döntötte a rekordokat Amerikában, először az évadpremier hozott csúcsot a 10,1 milliós nézettségével, aztán a 4. rész a szivárogtatás ellenére is 10,2 millióval döntötte meg ezt a csúcsot. A 7x05-ös epizódot 10,7 millió amerikai kísérte figyelemmel az HBO-n, de aki azt gondolta, hogy ennél népszerűbb már nem is lehet a sorozat, az nagyot tévedett. Az évadzáró ugyanis 12,1 millió embert ültetett a képernyő elé az USA-ban, ebben a számban ráadásul még nincsenek benne az HBO GO-s, az HBO NOW-féle és az On Demand nevű szolgáltatás adatai. (Fotó: HBO)

Trónok harca 7. évad 7. rész kritika: Észak bukása

Írta: RaulReal | 2017. augusztus 29. 17:55
Majdnem másfél órás játékidővel futott be a Trónok harca 7. évadzáró epizódja, mely a Beyond the Wall elborzasztó befejezése után elég szépen lezárta az idei szezon történetszálait. Most már gondolkozás nélkül elmondhatjuk, hogy Északon rettenetes a harci helyzet és Délen is közelegnek a fellegek, hiszen ha Cersei Lannisteren múlik, akkor tőle aztán elbukhat mindenki, csak az ő családja maradjon élve. A fináléban kaptunk látványos csatajelenetet, egy rendkívül feszült találkozást és úgy tűnik, hogy összeállt minden idők legerősebb párja Daenerys és Havas Jon személyében. A Trónok harcában egy rendkívül érdekes helyzet állt most elő, ugyanis ha a Westerosban uralkodó káoszt akarjuk elemezni, akkor most már nem csak az élők, hanem a holtak szempontjából is figyelembe kell venni a hatalmi helyzetet. Ez nagyon durva, hiszen az HBO sorozatában nagyjából hasonló fenyegetést jelent az Éjkirály a Hét Királyságra, mint a Cersei vezette slepp. A halottak kezdik átvenni a kezdeményezést és egyre nagyobb területekhez jutnak, miközben a motivációik ismeretlenek számunkra. Vajon csupán a gyilkolás és a beolvasztás a cél? Vagy van valami magasztosabb eszme is a pusztításuk és a gyilkolászásaik mögött? Ez egyelőre rejtély, Daenerysék azonban rájöttek, hogy most már muszáj valami drasztikusat lépni az élőhalottak ellen.
Így a fináléban láthattuk, hogy Daenerys, Havas Jon, a Véreb, illetve Theon Greyjoy elmentek megmutatni Királyvárba a természetfeletti ellenséget. A terhes Cerseit ez persze nem nagyon hatotta meg, ahogy azt várni lehetett, azonban Tyrion és közte láthattunk egy érdekes tanácskozást. Egy pillanatra azt is lehetett hinni, hogy Dany tanácsadója visszaállt a Lannisterek pártjára, a kép azonban komplexebbnek tűnik ennél. Cersei ugyanis képtelen az ellenség észérveire hallgatni, egy ponton például az egyedüli támogatóját, Jaime-t is majdnem megöleti a Heggyel. Ezen kívül látunk még érdekes találkozásokat, így a Clegane testvérek "összeszólalkozása", a Greyjoyok szócsatái és a Véreb és Brienne dialógusa is poénosra sikeredett. Ezen a szálon Theon egyébként hatalmas előrelépést tett affelé, hogy végleg levesse magáról Bűzös jelmezét, amit Ramsay aggatott rá. Ezt az eseményt jó volt látni.

Erősen nyitott a Survivor az RTL-en, nagyon gyengén a Séfek séfe a TV2-n

Írta: KTL | 2017. augusztus 29. 15:12
Hétfőn egyszerre indult az RTL Klub és a TV2 őszi műsorrendje. Utóbbi csatornán három szórakoztató műsorral készültek, míg az előbbin egy új realityvel és a két szokásos napi sorozattal. Az első estét letarolta az RTL Klub, 18-49-ben főműsoridődben 19,1 százalékos közönségarányt szállított, míg a TV2 csak 9,8-at. A Survivor erősen, 21,4 százalékkal nyitott, mellyel a legerősebb közönségarányt hozta tegnap. A vele egy időben látható Séfek séfe nagyon gyengén indított, 9,5 százalékkal fele annyian sem választották mint az RTL realityjét és még a csatornaátlagot sem érte el.
Az Áll az alku 12,1 százalékkal közepesen nyitott. Gundel Takács Gábor vetélkedője is messze elmaradt az Éjjel-Nappal Budapest 20,1 százalékával szemben, viszont adás közben emelkedett a nézettsége és ez volt a TV2 legjobban teljesítő esti programja. A Drágám, add az életed! új évada szintén gyengén, 9,3 százalékos közönségaránnyal nyitott, mellyel ez a műsor sem érte el a csatornaátlagot. A vetélkedőt nem csak a Barátok közt 19,6 százalékkal, de még a Dr. Csont ismétlése is legyőzte, mely 13,4 százalékot produkált. Íme a részletes adatok: Séfek séfe: 414 ezer (11,7%), 18-49: 102 ezer (9,5%) Survivor: 637 ezer (18,6%), 18-49: 222 ezer (21,4%) Áll az alku: 624 ezer (15%), 18-49: 178 ezer (12,1%) Éjjel-Nappal Budapest: 682 ezer (16,4%), 18-49: 288 ezer (20,1%) Drágám, add az életed!: 346 ezer (10,8%), 18-49: 115 ezer (9,3%) Barátok közt: 803 ezer (21,5%), 18-49: 267 ezer (19,6%) Dr. Csont (ism.): 322 ezer (12,4%), 18-49: 145 ezer (13,4%) A grafikon azt mutatja, hogy az egyes műsorokat mennyien nézték élőben, míg a szöveg és a lentebb található részletes adatok már a felvételről történő megtekintéseket is tartalmazzák. A grafikon kattintásra nagyítható.

Extrém hőségben forgatták az RTL új realityjét, a Survivort

Írta: KTL | 2017. augusztus 28. 17:28
Ma 19 órakor indul az RTL Klub régi-új reality műsora, a Survivor. A produkció a világ egyik legnépszerűbb formátuma, számos országban nagyon régóta képernyőn van. Az új magyar verzió 7 héten keresztül minden hétköznap Istenes Bence vezetésével lesz látható. Az RTL Magyarország a múlt héten megrendezett sajtóvetítésén Kolosi Péter vezérigazgató-helyettest kérdeztük arról, hogy miért hozzák vissza a műsort és Rubin Kristóf kreatív producerrel beszélgettünk a forgatás körülményeiről. A Survivor első része nagyon jól sikerült. Az első adás alapján látszott, hogy a casting remek lett és nagyon érdekes karaktereket találtak a műsorba. Ezek nem a ValóVilág szintű lecsúszott játékosok, hanem a legtöbben értelmesebb, komolyabb emberek. A Survivor alapszabályai szinte minden országban ugyanazok. Rátermett, kalandvágyó nőknek és férfiaknak nomád körülmények között kell kitartani a végsőkig egy egzotikus, szinte érintetlen trópusi szigeten. Az új magyar évad a Fülöp-szigeten lett felvéve.
Kolosi Pétert arról kérdeztük, hogy miért döntöttek úgy, hogy visszahozzák ezt a műsort: „A Survivorről mindig is tudtuk, hogy ez az egyik legérdekesebb reality. Ez a formátum az ilyen típusú műsorok királynője, hisz nagyon sok helyen, nagyon régóta és nagyon sikeresen kerül képernyőre. Magyarországon viszont nagyon régen ment és ráadásul teljesen másképp, mint most. Azt gondoltuk, hogy a magyar közönséget érdekli ez a produkció. Nem nagyon van már olyan nagy reality brand, ami az elmúlt években nem készült el itthon, úgyhogy adta magát a döntés” - mondta az RTL vezérigazgató-helyettese, programigazgatója a SorozatWikinek. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy szerinte mi a formátum erőssége. „A műsor valódisága. Itt valódi szereplők, és drámák történnek egy olyan helyszínen, ahol egy városi embernek kihívás túlélni. Nyilván a feladatok is érdekesek, de a hazai nézőknek az fog számítani, hogy egy nagyon érdekes és izgalmas történetet mutat be a Survivor” - válaszolta Kolosi Péter.