.

Testvérsorozatot kap az Amerikai Horror Story

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 12. 06:45
A koronavírus-járvány egyik legnagyobb áldozata lehet az Amerikai Horror Story, amelynek 10. évadát az időjárási körülmények miatt csak nyáron tudják felvenni. Az egészségügyi veszélyhelyzet és Hollywood teljes leállása miatt az új részek forgatása akár egy évet is csúszhat. Ryan Murphy, a produkció atyja most bejelentette, hogy American Horror Stories címmel egy új testvérszérián kezd el dolgozni. Az alkotásban ijesztő szellemtörténetek lesznek láthatóak, minden epizód egymáshoz nem kapcsolódó eseteket dolgoz majd fel. Az Amerikai Horror Story az FX egyik zászlós hajója, januárban a csatorna egyszerre három új évadot rendelt be a sorozatból.

Nagy szabályváltozás és sérülés miatti játékfeladás az Exatlonban

Írta: SorozatWiki | 2020. május 11. 22:57
Palik László rendhagyó bejelentést tett a mai Exatlon Hungaryben a TV2-n. Az eddigiektől eltérően ezen a héten már nem csak egy, hanem két játékos búcsúzik a sportrealitytől. Szerdán és pénteken is Végjáték című adás, valamint párbaj lesz és mindkét részben kiesik majd egy versenyző. Palik László műsora egyébként már nem tart sokáig, korábban elsőként írtuk meg, hogy június 1-jén, pünkösdhétfőn lesz a fináléja. A héten azonban történt egy másik nagy esemény is.
Az Exatlon Hungary 2. évada január 1-je óta képernyőn van. Az egyik alapjátékos, Novák Zalán, aki időközben a kihívók (kék csapat) csapatkapitánya is lett, az elmúlt időszakban már többször is “kispadra” kényszerült, hol a Dengue-láz miatt, hol sérülés miatt. Az egyik baleset során viszont a lábában elszakadt az izom, ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy fel kell adnia a vetélkedőt. Így 93 nap után a sportreality egyik legnépszerűbb szereplőjének távoznia kellett a játékból.

Újabb magyar sorozat forgatása folytatódott

Írta: SorozatWiki | 2020. május 11. 21:48
Március közepén a koronavírus terjedése miatt az összes többi sorozat mellett leállították a Jóban Rosszban forgatását is. A SorozatWiki elsőként számolt be róla, hogy új gyártóval, már május közepén folytatódhatnak a SuperTV2-n látható napi produkció felvételei. A rajongóknak jó hír, hogy a Jóban Rosszbant így várhatóan nem kell kényszerszünetre küldeni és folyamatos lesz a sorozat SuperTV2-s vetítése.
A Tények Plusz riportjából most kiderült, a stáb tényleg folytatta a munkát. Május 9-én, szombaton elindult a kórházas széria forgatása, melynek történetére is hatással lesznek a jelenlegi események. Csillagkúton ugyanis felüti a fejét a koronavírus-járvány, mely a szereplők életére is komoly hatással lesz. A TV2 új sorozata, az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár munkálatai már április 14-én folytatódtak. A Barátok közt forgatását két héttel később, komoly óvintézkedések mellett kezdték újra, melyről exkluzív képeket is közzétettünk.

Lecserélik a Mintaapák egyik főszereplőjét

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. május 11. 18:11
A Mintaapák november 11-én debütált a TV2-n és egészen április elejéig minden hétköznap este képernyőn volt. A sorozat kezdetben gyenge számokat hozott, de 2020-ban egyre jobban teljesített és idén tavasszal már jó nézettséggel futott. Jelenleg a koronavírus járvány miatt áll a forgatása, de a TV2 Csoport már tervezi a felvételek újraindítását. Nemrég jelentették be, hogy új kreatív vezető érkezett a produkcióhoz, de a másfél hét után távozott is. Úgy tűnik, hogy most újabb változások lesznek a szériában.
A SorozatWiki információi szerint távozik Fenyő Iván a Mintaapákból. Úgy tudjuk viszont, hogy karakterét nem írják ki a szériából, ezért Szalay Géza figurája továbbra is a történet része marad. Így tulajdonképpen Fenyő Ivánt lecserélik a TV2 napi sorozatában és egy új színész fogja átvenni a helyét. A hírrel kapcsolatban megkerestük a csatornát is, ahol megerősítették a színész távozását. „A Mintaapák következő évadában valóban nem találkozhatnak a nézők Fenyő Ivánnal, ugyanis a TV2 nem hosszabbította meg a szerződését” - válaszolta a csatorna Sajtóosztálya a SorozatWikinek.

A koronavírus-járvány ellenére négy amerikai sorozat forgatása is újraindulhat

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 11. 09:42
Csehország az elsők között kezdett enyhítéseket bevezetni a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, a lazítások pedig egyelőre úgy tűnik, nem vezettek a fertőzésszám megugrásához. A legtöbb filmes és sorozatos forgatást közel két hónapja leállították, a Deadline értesülései szerint azonban május közepétől Csehországban több nemzetközi stáb is folytathatja a munkát. Prágában forgott többek között az Orlando Bloom és a Cara Delevingne főszereplésével készített Carnival Row 2. évada, de Csehországban készül a Wheel Of Time című fantasy, a Marvel újdonsága, a The Falcon and The Winter Soldier és az Amazon Prime-ra várhatóan 2021-ben érkező A Gyűrűk Ura sorozat. Az enyhítések ellenére több szigorú óvintézkedés is érvényben marad Csehországban, a külföldi stábtagoktól beutazás előtt negatív koronavírus-tesztet kérnek. A nagyobb költségvetésű sorozatok esetében több száz statiszta is mozoghat a forgatáson, a színészek kivételével a jelenlévőknek kötelező lesz a maszkviselés.

Henry Cavillt elzavarták a The Witcher alkotói, amikor főszereplőnek jelentkezett a sorozatba

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 10. 11:25
A The Witcher első évada 2019 decemberében mutatkozott be a Netflixen, a történet középpontjában Az Acélemberből és a Tudorokból ismert Henry Cavill állt, aki a mutáns szörnyvadász Ríviai Geraltot alakította. Az események három szálon futottak, a Vaják mellett megismerkedhettünk a szépséges Yenneferrel és a Cintrából menekülni kényszerülő Cirivel. Henry Cavill az elmúlt hónapokban a legtöbb interjújában elmondta, hogy óriási rajongója a The Witcher világának, az összes könyvet olvasta és a videojátékokkal is rengeteg időt töltött. Az viszont csak nemrég derült ki, hogy a sorozat alkotói először elzavarták a színészt, amikor bejelentkezett, hogy szívesen eljátszaná a főszerepet.
2017 májusában jelentették be, hogy a lengyel író, Andrzej Sapkowski Vaják-könyvei alapján televíziós adaptáció készül. A hírek Henry Cavillhez is eljutottak, aki rászállt ügynökeire, hogy intézzenek el egy találkozót a sorozat készítőivel. Sok kérlelés után a Netflix végül belement a dologba, a showrunner Lauren S. Hissrich azonban elküldte a színészt. A The Witcher a fejlesztés olyan korai fázisában volt még, hogy a legelső forgatókönyv sem volt készen. Pár hónappal később a készítő már aktívan kereste, ki játszhatná el Geraltot, a szerepre több, mint 200 színészt hallgattak meg. Ekkor jutott eszébe a kissé túl lelkes Cavill, akit újra behívott castingra és végül rá is bízta a karakter eljátszását.

Vita alakult ki a magyarországi nézettségmérés körül

Írta: SorozatWiki | 2020. május 09. 23:00
A Media1 iparági forrásokból származó értesülései szerint nagyságrendileg havonta 1,5 millió forint + áfa körüli összeget kell kifizetnie egy 1 tévécsatornát működtető tévétársaságnak, ha szeretne hozzájutni a Nielsen Közönségmérés mérőműszeres nézettségi adataihoz. Bár a hírportál szerint a csatornaszám növekedésével különböző sávos kedvezményeket kapnak a médiaszolgáltatók (így például 2-3 csatorna esetében nem automatikusan két-háromszorosa a médiaszolgáltatók felé számlázott összeg az imént említettnek), a szolgáltatás évente egyetlen csatorna esetében is nagyjából nettó 18 millió forint összeget emészt fel.
A tévészolgáltatók nem tudnak működni nézettségi adatok nélkül, hiszen ezen adatokat kérik az ügynökségi partnereik, illetve a reklámozók, és a reklámbevételeikre jelentősen kihat, kinek mekkora volt a nézettsége, közönségaránya. Csakhogy a koronavírus miatt szinte minden tévétársaságnak drasztikusan lecsökkentek a reklámbevételei, épp ezért a nézettségmérő szolgáltatás árából szeretnének most jelentősebb kedvezményt kapni - olvasható a Media1-en. A portál birtokába került egy levél, melyet a Magyarországon működő tévés vállalatokat tagjai között tudó Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) küldött a Nielsen Közönségmérés vezetőjének néhány héttel ezelőtt. A tévétársaságok közös szakmai szerve azt írta Vörös Csillának, a Nielsen Közönségmérés Kft. vezetőjének, hogy az elmúlt és a közvetlenül előttünk álló hetek eseményei és kilátásai szélsőségesen megnövekedett terheket rónak a televíziós iparágra, miközben a tájékoztatás és a szórakoztatás ezekben az időkben még fontosabbá, sőt létszükségletté vált a háztartások megnehezedett mindennapjaiban. A tévés cégek kérésére, így a szervezet a 2020-as szolgáltatási díjaiból 30 százalékos kedvezmény kért a Nielsentől.

Egyetlen karakter volt csak a Trónok harcában, aki természetes halált halt

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 09. 21:56
A Trónok harca az egyik legvéresebb sorozat volt a televíziózás történetében, az olyan főszereplők mellett, mint Ned és Robb Stark, Joffrey Baratheon, Ramsay Bolton, Daenerys Targaryen, vagy éppen a Clegane testvérek, rengeteg kevésbé fontos karakter is meghalt. A sok elhunyt sorsában közös pont, hogy mindannyian erőszakos módon távoztak az élők soraiból. A Trónok harcában a kard, a tűz és a mérgezés volt a halálesetek három legfőbb oka, és ebben a káoszban csak egy olyan figura volt, akiről elmondhatjuk, hogy természetes halállal hunyt el.
A széria 8 évada alatt Aemon Targaryen volt az egyetlen, aki öregsége miatt halt meg a Trónok harcában. A Mester évtizedeken keresztül élt az Éjjeli Őrség tagjaként a Fekete Várban, habár Targaryenként a Vastrónra is ülhetett volna. Havas Jonnak és Samwell Tarlynak is értékes tanácsokat adott a 100 évnél is idősebb Aemon, akitől a 7. évadban kellett elbúcsúznunk. A Mester a békés tudós életet választotta, így ő lett a Trónok harca egyik leghosszabb életű szereplője. Bran Stark dajkája, Öreg Nan is szép kort élt meg az HBO produkciójában, de a nő sorsa a mai napig bizonytalan maradt.

A Tanár és az Apatigris után újabb nagy RTL Klubos műsor csúszhat őszre

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. május 09. 18:25
Április közepén hatalmas port kavart, hogy A Tanár 3. évadánál, majd egy nap múlva az Apatigrisnél is bejelentette az RTL Magyarország, hogy egy rész után leveszik az RTL Klubról és tévében legkorábban csak ősszel folytatják. Bár az RTL Most+-ra az eredeti tervek szerint kerülnek fel a sorozatok friss részei, sok rajongó háborgott a döntés miatt. Akkor azt írtuk, hogy egyrészt a válság miatt összeomlóban van a reklámpiac, így nem éri meg a legdrágább produkciók vetítése, másrészt ha elhúzódik a vírus, akkor nem fognak tudni őszre műsorokat forgatni, így ezzel betartalékol a médiavállalat. Ugyanezen okokból úgy tűnik egy harmadik műsor is átkerülhet őszre.
Kolosi Péter az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese két hónapja megjelent interjújában az idén tavaszi műsoroknál megemlítette, hogy készül A Konyhafőnök új évada is. Később elsőként írtuk meg, hogy az RTL gasztro realityje volt az egyetlen, melynek március közepén nem állt le hosszabb időre a forgatása és úgy tudjuk, azóta fel is vették végig a műsort. A SorozatWiki információi szerint A Konyhafőnök új szezonját tavasz helyett csak később, várhatóan ősszel vetíti le az RTL Magyarország. A hírről megkérdeztük a csatornát is. "A tavaszi műsorstruktúrának valóban nem része a Konyhafőnök. Jelenleg hétköznapokon a Barátok közt, a Cápák között üzleti showműsor, az Isten veled, Magyarország!, a Toplista, a Bűnös lelkek bűnügyi riportmagazin, a Különben dühbe jövök című sorozat, hétvégén pedig a Made in Karantén egyedi tehetségkutató, a Maradj haza magadnak! reality és a Segítség! Itthon vagyok! című fikciós sorozat részeit láthatják a nézők. Arról, hogy a Konyhafőnök gasztro reality epizódjai mikor kerülnek képernyőre, időben fogjuk tájékoztatni a sajtót és a nagyközönséget" - válaszolta az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága a SorozatWikinek.

A Star Wars egyik halottnak hitt szereplője is benne lesz a The Mandalorian 2. évadában

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 09. 17:27
Boba Fett először az 1980-ban bemutatott A Birodalom visszavágban tűnt fel, amikor Darth Vader megbízta a fejvadászt Han Solo felkutatásával. A karakter arról vált ismertté, hogy nagyon keveset beszélt, a sisakját pedig sosem vette le. A Star Wars rajongók közül emiatt kevesen lepődtek meg, amikor a The Mandalorianben a Pedro Pascal által alakított, kevésbé ismert Din Djarin hasonlóképp viselkedett. Mivel a Disney+ sorozata a Jedi visszatér után játszódik, ezért kevés remény volt rá, hogy Boba Fett is felbukkanhat a történetben, hiszen a legendás fejvadász a régi trilógia 1983-as lezárásában egy szörnyeteg gyomrában végezte.
A Hollywood Reporter tudta meg, hogy a karakter mégis felbukkan a The Mandalorian 2. szezonjában, akit A klónok támadásából ismert Temuera Morrison fog alakítani. A választás kézenfekvő, hiszen a színész játszotta azt a Jango Fettet, akiből a klónhadsereget megalkották. Boba Fett is tulajdonképpen az ő mása, akit gyermekeként nevelt fel. A híres fejvadászra már a The Mandalorian 1. évadában is több utalást kaptunk, az amerikai lap szerint azonban csak kisebb szerepe lesz a folytatásban. Az első élőszereplős Star Wars sorozat idén októberben folytatódik. Az új részekben pedig Anakin Skywalker titkos tanítványa, Ahsoka Tano is felbukkan, aki így az első jedi lesz a szériában.

Virtuálisan pofozkodó sztárokkal indult el Istenes Bence új karanténműsora

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 09. 16:35
Az Álarcos énekes műsorvezetője, Istenes Bence május 7-én a Youtube csatornáján indított új, különleges karanténműsort. Az IstenEst több szegmensből épül fel, az epizód elején a műsorvezető olyan sztárokkal pofozkodik virtuálisan, mint Kapás Bogi, Dombóvári István, vagy éppen Veiszer Alinda. A magyar hírességek közül olyan ismert arcok is megkapják a magukét, mint Fluor Tomi, Ördög Nóra, Csóró Lali, Puskás Peti, Balázs Andi és Kocsis Dini.
Az IstenEstben nem nagy meglepetésre megjelenik az Álarcos énekes egyik nyomozója, Csobot Adél is, Istenes Bence felesége. A csak a Youtube-on látható produkció második felében énekes kihívással szórakoztatják a nézőket a magyar sztárok, itt Csonka András, Lilu, Rubint Réka és A mi kis falunk Gyurija, Lengyel Tamás is becsatlakozik a műsorba. Az IstenEstet a műsorvezető teljesen egyedül készíti, otthonról, mindössze néhány barátja segít neki benne.

5 Trónok harca karakter, akik másképp néztek ki a sorozatban, mint a könyvekben

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 08. 22:07
A legtöbb irodalmi adaptáció esetében nehéz feladat előtt állnak a készítők, hiszen olyan színészeket kell válogatniuk a szerepekre, akiket az olvasók is elfogadnak. A Trónok harca esetében kiváló érzékkel találták meg az alkotók azokat a fiatal tehetségeket, akik mostanra az HBO sorozatának köszönhetően világsztárok lettek. A produkcióban azonban olyan változtatásokat kellett eszközölni, amelyek miatt több karakter is másképp festett a képernyőn, mint ahogy a rajongók korábban elképzelhették őket. Listánkban felsorolunk 5 olyan Trónok harca szereplőt, akik leginkább elütnek attól, ahogy George R. R. Martin regényeiben kinéztek!
1. Daenerys Targaryen A legnagyobb, a khaleesivel kapcsolatos különbség a sorozat és a könyvek között, hogy Martin tinédzser lányként képzelte el Daeneryst. Az HBO produkciójában megpróbálkoztak azzal, hogy az alapanyaghoz hűen, ibolya szemmel mutassák be a karaktert, Emilia Clarke azonban nem tudott kontaktlencsével a kamerák előtt teljesíteni, ezért elvetették az ötletet. Ezen kívül Danyt vékony, kismellű lányként írta le A tűz és jég dala szerzője, akinek sárkányai születésekor még a haja is leégett. Clarke ehhez képest rendkívül nőies alakkal és végig hosszú hajjal volt látható a televíziós adaptációban.