.

Elképesztő mélységben volt hétfőn a Barátok közt nézettsége

Írta: KTL | 2017. november 07. 19:57
A TV2 ősze jól kezdődött. A Séfek séfe és az Áll az alku eredményeivel időnként meg tudták közelíteni az RTL Klub főműsordidős 18-49-beli nézettségét, sőt volt amikor egy-egy fél órára le is győzték az RTL-t. A helyettük menő extra hosszú Vigyázat, gyerekkel vagyok! és Az 50 milliós játszma viszont sokkal kevesebb embert érdekel és 18-49-ben egyik műsor sem hoz jó eredményeket. A Ninja azonban hétről-hétre remekel és tegnap a TV2 letarolta vele az RTL Klub hétfő estéjét.
A Ninja Warrior Hungary a fiatalok körében 21,8 százalékos közönségarányt produkált, ez pedig azt jelenti hogy a negyedik adásra se unják a nézők. A Konyhafőnök VIP 16,7% százalékkal még úgy ahogy tartotta magát, majd utána az Éjjel-Nappal Budapest már csak extrém alacsony, 10 százalékot produkált. Ezt követően a Barátok közt már csak 11,4 százalékot hozott, mely szintén elképesztő kevésnek számít. A Mátyás király tér életét bemutató sorozat elején már véget ért a Ninja, így az, hogy a Bk is ilyen mélységbe került még durvább, mint a Budapest rossz számai. Főleg a Ninja eredményeinek köszönhetően 18 százalékos esti átlagot hozott a TV2, ezzel szemben az RTL Klub csak 12,7 százalékot. Így hétfő este akkora különbség volt a TV2 és az RTL Klub között a TV2 javára, mint amekkora az RTL főlénye szokott lenni egy átlagos napon. Természetesen ez rég nem látott siker a TV2-nek, viszont az elmúlt hetekben hétfőn és vasárnapon kívül hatalmas volt az RTL Klub főlénye. A kedd este indult Ázsia Expressz nézettségén ezért nagyon sok fog múlni.

Jó hír a magyar HBO-tól

Írta: KTL | 2017. november 07. 18:42
November 13-án, jövő hétfőn 2 év után visszatér az HBO egyik minőségi saját gyártású sorozata. A Terápia 3. és egyben befejező évada innentől minden hétköznap 20 órakor lesz látható a csatornán. A csatorna online videótára, az HBO GO előfizetői azonban idén különösen jól járnak, ugyanis azonnal 15 új részt kapnak a szériából. Részletek az HBO közleményében: Már csak 1 hét, és visszatér a képernyőre Dargay András (Mácsai Pál) és új páciensei, akik között találunk előzetes letartóztatásban lévő fiatalt (Vilmányi Benett), lelki terrorban tartott háziasszonyt (Schell Judit), beilleszkedési problémákkal küzdő idős férfit (Czintos József) és a családi gondokkal nehezen szembesülő színésznőt (Udvaros Dorottya).
November 13-án, az HBO-s premierrel egy időben ezúttal nem a korábbi években megszokott 5 epizód, hanem 15 rész (!!) kerül fel az HBO GO-ra , az HBO online videótárára, amely ezt követően hetente mindig 5 új epizóddal frissül! Vetítési rend November 13., hétfő, HBO GO – 15 epizód + bármikor visszanézhető a korábbi két évad November 13., hétfő 20:00, HBO – 1. epizód További epizódok: minden hétköznap este 20:00 Hétvégi maraton a heti epizódokból: szombat éjszaka és vasárnap kora délután November 20. hétfő HBO GO – 16-20. epizód December 11., hétfő HBO GO – 31-35. epizód (utolsó hét) December 29. péntek 20:00, HBO – évad és sorozatfinálé

Jelentős változás november végétől a Jóban Rosszbannál

Írta: AJ | 2017. november 06. 22:04
Tavasszal elsőként számoltunk be arról, hogy idén ősszel jelentős változás lesz a Jóban Rosszbannál, és az eddig naponta csak egy adással jelentkező produkció dupla részekkel lesz képernyőn a SuperTV2-n. Ma pedig kiderült, hogy erre a váltásra november 20-tól kerül sor, és nem ez lesz az egyetlen újítás a sorozattal kapcsolatban. Új szereplőként érkezik Bánfalvy Ági és Nyertes Zsuzsa, akik egy testvérpárt alakítanak majd. Teljesen új díszletet kap a Kékmacsek nevű bár, megjelenik egy új forgatási helyszín, valamint megújul a sorozat főcíme is. (Fotó: TV2)

Váratlanul le kellett állítani a Westworld forgatását

Írta: RaulReal | 2017. november 06. 18:42
Az HBO 2016 őszén mutatta be nagyszabású sci-fi western sorozatát, a Westworldöt, melynek második évada jövő tavasszal kerülhet képernyőre. A produkció forgatása jelenleg is zajlana, azonban egy baleset miatt váratlanul le kellett állítani a munkálatokat. Ami különösen szerencsétlen fejlemény a csatorna számára, hogy az egyik visszatérő színész, Zahn McClarnon (Frontier, Longmire) az otthonában szenvedett balesetet, és sajnos kórházba is került. A TMZ szerint fejsérülésről van szó, emiatt pedig pár napig felfüggesztették a Westworld 2. szezonjának felvételét. A tervek szerint a sorozat forgatása ezen a héten folytatódhat, amennyiben minden jól megy és McClarnon jobban lesz.

Kiderültek az első részletek a TV2 vadonatúj napi műsoráról

Írta: AJ | 2017. november 06. 17:07
Október végén elsőként írtuk meg, hogy novemberben indul a TV2-n a Liptai Claudia vezetésével érkező napi műsor, az Appra magyar! - A gondolatolvashow. A bejelentéskor még nem sok mindent lehetett tudni az újító formátumról, most azonban kiderült, hogy pontosan miről is szól majd a produkció, mely november 21-én debütál és keddtől szombatig képernyőn lesz Az 50 milliós játszma váltásaként. Részletek a tévéadó közleményében:
November 21-én este új, saját fejlesztésű műsor debütál a TV2 képernyőjén. Az Appra magyar! – A gondolatolvashow keddtől szombatig jelentkező élő adásaiban Liptai Claudia a TV2 Live applikációjának segítségével keresi a választ elgondolkodtató, mindenkit foglalkoztató kérdésekre. A stúdióban minden héten öt sztárvendég versenyez egymással azon, hogy vajon melyikük találja el leggyakrabban, hogy a szavazók többsége mit gondol az adott témával kapcsolatban. A műsorkészítők arra törekednek hogy a vendégek életvitele, gondolkodásmódja minél több látásmódot jelenítsen meg az adásokban. A különcök éppúgy helyet kapnak majd, mint azok, akik bevallásuk szerint teljesen átlagos életet élnek. Itt mindenki véleménye számít és Liptai Claudia sem marad majd pártatlan a felmerülő témákat illetően. - Régóta nem volt kereskedelmi tévében olyan műsor, ami kimondottam az emberek véleményére kíváncsi, és ami mindenkit érintő és érdeklő kérdésekre keresi a választ. Érdekes lesz megtudni, hogyan vélekedik a többség arról, hogy kaphat-e a gyerek mondjuk egy pofont, vagy hogy kik vannak többen, azok, akik szeretnék tudni a haláluk napját, vagy azok, akik nem? Ezek fontos és elgondolkodtató témák, amikről beszélni kell és megígérhetem, hogy én sem rejtem majd véka alá a véleményemet. – árulta el Claudia. A fentiekből is kitűnik, hogy legyen szó napi aktualitásról, vagy évszázados dilemmáról, a műsor provokatív, megosztó és érdekes témákat feszeget majd adásról-adásra. A nézők a TV2 Live ingyenes applikációján keresztül tudnak majd válaszolni a műsorban feltett kérdésekre, alakítva ezzel az élő show menetét és a stúdióban helyet foglaló sztárok reakcióit. Az alkalmazásban regisztráltak száma már meghaladja a 750 ezer főt, ők mindannyian kinyilváníthatják a véleményüket. Azok, akik még nem töltötték le az applikációt, megtehetik az iOS és a Play áruházakból, ezáltal ők is aktív részesei lehetnek majd az Appra magyar!-nak és akár nyerhetnek napi 1 millió forintot is.

Tévés vetélkedő készül a Honfoglaló játékból

Írta: AJ | 2017. november 06. 08:53
Az M1-n, a Ma Reggel című műsorban Szabó Edina, a Duna TV csatornaigazgatója, és Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató igazgatója jelentették be, hogy a közmédia hamarosan egy vadonatúj vetélkedőt tűz műsorára, amely nem lesz más, mint a 2002-ben indult magyar fejlesztésű, népszerű internetes játék, a Honfoglaló tévés változata. A Honfoglaló egy napi kvízműsor lesz, melyben három versenyző küzd majd egymással azért, hogy - a már a játékból jól ismert módon, - minél több területet foglaljon el.
A műsor 2017 karácsonyán (december 25-tól 29-ig) debütál a Dunán, és az öt különkiadás után január 2-tól minden hétköznap 19:30-tól új részekkel jelentkezik majd az új magyar stratégiai vetélkedő. Azt azonban nem tudni, hogy ki lesz a házigazda. A műsor gyártója viszont az a Show & Game lesz, ami egy időben sok közmédiás műsort készített, de az utóbbi pár évben kiszorultak a tévéadóról, így ez lesz a visszatérő produkciójuk.

Jason Momoával tér vissza egy legendás sorozat a magyar képernyőkre

Írta: RaulReal | 2017. november 06. 07:01
A Csillagkapu: Atlantisz a Csillagkapu 2004-ben bemutatkozott testvérsorozata, mely igencsak erős rajongói bázist tudott kiépíteni magának. A produkció eredetileg a Sci-Fi Channelen volt látható, 5 évad alatt pontosan 100 epizódot ért meg. A sorozatot több tévécsatorna is vetítette már Magyarországon, most azonban a Viacom egyik csatornája, az RTL Spike november 6-tól elölről kezdi a nagyívű kalandot. Érdekesség, hogy a duplarészes premierben, mely ma 16:00-tól kezdődik az RTL Spike-on, benne lesznek az eredeti Csillagkapu főszereplői, Richard Dean Anderson és Michael Shanks is. A történet szerint expedíció érkezik az Ősök elveszett városába, ahol az emberek új barátokra, az athosiakra és iszonyú veszélyes ellenségekre, a lidércekre tesznek szert. A Csillagkapu: Atlantisz egyik különlegessége, hogy a Földtől nagyon távol játszódik, így sok esetben a főszereplők bizony csúnyán magukra vannak utalva. A cél, hogy Sheppardék megfejtsék Atlantisz és az Ősök titkát, illetve leszámoljanak a lidércekkel. A sorozat 2. évadjától 78 részen keresztül állandó szereplő lesz Jason Momoa, akit a Trónok harca rajongói nagyon szerettek.
Momoa itt egy Ronon Dex nevű kőkemény karaktert játszik, aki a Sateda nevű bolygó szülötte, melyet lerohantak a lidércek. A férfi a 2. évad egyik részében, Az üldözött című epizódban találkozik először az atlantiszi expedícióval, majd csatlakozik is hozzájuk. A sorozatban számos alkalommal Sheppard Chewie néven emlegeti Ronont, amely egy, a stábban elterjedt poénra utal, mely szerint a szereplő olyan, mint a Star Warsból ismert Csubakka atlantiszi megfelelője. Jason Momoa azóta hatalmas világsztárrá nőtte ki magát, a DC új szuperhősös filmjében, az Igazság ligájában is benne lesz, Aquamanként. A Csillagkapu: Atlantiszt minden nap, dupla epizódokkal vetíti az RTL Spike, november 6-tól, 16:00-kor, minden másnap 12:00-kor pedig megismétli a Viacom csatornája az űrbéli kalandokat. (A cikket a Viacom támogatta.)

Komoly vetélytársat kaphat a Trónok harca

Írta: RaulReal | 2017. november 05. 16:30
A Warner Bros. Television és J. R. R. Tolkien hagyatékának örökösei tárgyalásokat kezdtek az Amazonnal, melynek végeredménye egy Gyűrűk Ura sorozat lehet. A helyzet annyira komoly, hogy az online videotéka elnöke, Jeff Bezos személyesen is részt vesz az egyezkedésben, ettől azonban közel sem biztos, hogy lesz is valami a projektből. A Warner és a legendás fantasy író örökösei egyébként maguk kezdték el árulni a tündék, törpök és hobbitok által uralt varázsvilág adaptálásának jogait, Középfölde így hamarosan újra életre kelhet.
Nyilvánvaló, hogy az Amazon azért repült rá ilyen erősen a dologra, mert abban bíznak, hogy a Trónok harca sikereit követően ők is megkaparinthatnak egy olyan franchise-t, mely a kisképernyős fantasy rajongókat behúzhatja. Az NBC-n nemrég például lement a fapados Trónok harcának tartott Emerald City, de egy évad után kaszát kapott. Az MTV-nek ott van a The Shannara Chronicles, valamint a modern varázsvilágba enged betekintést a The Magicians, de ezek közül egyik produkció se tudott olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtani, mint az HBO sikersorozata. A Gyűrűk Ura a mozikban tudott nagyot alkotni, hiszen Peter Jackson megfilmesítette Tolkien világát egy trilógiában, melynek epizódjait számos díjra jelölték. Aztán jöttek A Hobbit filmek, melyek már sokak szerint inkább lehúzásként hatottak, tekintve, hogy egyetlen regény adta az alapanyagot az adaptációhoz. Meglátjuk, hogy A Gyűrűk Ura sorozat kihívója tud-e lenni a Trónok harcának, mely hamarosan előzménysorozatot is kap, így még éveken keresztül képernyőn maradhat Westeros világa. A potenciál mindenképp megvan benne.

Meglepő témával és női főszereplővel jön az új 24 sorozat

Írta: RaulReal | 2017. november 05. 12:05
A 24 minden idők egyik legnépszerűbb nyomozós sorozata, melynek egy olyan ikonikus karaktert köszönhetünk, mint a kőkemény Jack Bauer. Kiefer Sutherland neve szinte egybeforrt a figuráéval, de még így is meglepő volt, amikor 2014-ben a FOX elkészítette a produkció 9. évadát. Aztán kaptunk 2017 februárjában egy 12 részes spinoffot, 24: Újratöltve címmel, de az új főszereplő és Bauer hiánya miatt nem igazán tudott befutni ez a próbálkozás, kaszát is kapott egy évad után a széria.
A FOX most bejelentette, hogy újabb 24 sorozaton dolgoznak, ez azonban már a terrorelhárítás helyett a büntetőjog témájával foglalkozik majd. Meglepő húzás, ráadásul az amerikai sajtó szerint a nézőknek arra is készülniük kell, hogy ezúttal női főszereplője lesz a kultikus széria testvérsorozatának. Persze ez nem baj, lehet, hogy épp effajta irányváltásra van szüksége a franchise-nak. A történet hivatalos leírása szerint egy olyan jogász áll a középpontban, aki az idővel versenyt futva igyekszik egy halálra ítéltet megmenteni, akit szerinte ártatlanul büntetnek. A tervek szerint minden évadban új ügy és új karakterek állnának az ügyvédes 24 középpontjában. A készítők között Jeremy Doner (The Killing) és a 24 veteránjai, Howard Gordon és Brian Grazer neve fedezhető fel.

Kirúgták az egyik legnépszerűbb amerikai sorozat főszereplőjét

Írta: RaulReal | 2017. november 04. 18:31
A Netflix nemrég a Kártyavár (House of Cards) című sorozatának 6. évados forgatását leállította, ugyanis Kevin Spacey, a produkció főszereplője egy csúnya zaklatásos ügybe keveredett. Egy színész vádolta meg a sztárt azzal, hogy 14 éves korában molesztálta őt az Oscar-díjas híresség. Az online videotéka most bejelentette, hogy kvázi kirúgja Kevin Spacey-t, ugyanis a Netflix nem hajlandó többet a színésszel dolgozni, még a cégnek gyártott Gore című filmjét is kukába dobják.
A Kártyavárt gyártó Media Rights Capital közleményben tudatta a világgal, hogy azonnali hatállyal felfüggesztették Kevin Spacey-t. Az ügyben az a különösen durva, hogy a sorozat stábjából azóta nyolcan is előálltak azzal, hogy a színész zaklatta őket. A sztár karrierje úgy tűnik, hogy ezt a botrányt nem fogja túlélni, tekintve, hogy az ügynöksége és a publicistája is felmondott Spacey-nek. Ilyen esetekben általában a tévészériák gyártói megpróbálkoznak azzal, hogy más csatornának vagy streaming cégnek adják el a portékájukat, de a jelenlegi helyzetben nem fognak olyanokat találni, akik szóba állnának velük. Spacey eltávolítása a Kártyavár gárdájából nem lesz egyszerű, ugyanis a színész producerként is dolgozik a sorozaton. A legegyszerűbb kreatív megoldás valószínűleg Frank Underwood kiírása lenne a történetből, amely szerint a hataloméhes politikus felesége, Claire lett az USA 47. elnöke.

Hamarosan befejeződik a TV2 egyik legnézettebb műsora

Írta: AJ | 2017. november 04. 16:06
Négy évvel ezelőtt, 2013 októberében, egy pénteki napon indult a TV2 műsorán a Sztárban sztár, mely nagyon hamar az ország legkedveltebb showműsorává vált. Az eddigi legnagyobb nézettségi sikert a 2015-ös harmadik szezon érte el, melynek döntő adását közel 2 millió tévéző követte figyelemmel. A tavalyi évad nem tudta megismételni ezt a rekordot, de továbbra is roppant erős maradt a műsor, és ennek köszönhetően idén már az ötödik etapját élvezhetjük. Nemsokára azonban véget ér az idei évad.
A megújult zsűrivel jelentkező szezon szeptember 10-én indult és múlt héten befordultunk a végjátékba. A Sztárban sztárból november 5-én kerül képernyőre az elődöntő, melyben kiderül, hogy a jelenleg is versenyben levő énekesek, Janicsák Veca, Király Viktor, Pápai Joci, Berkes Olivér és Horváth Tamás közül kik lesznek ott a november 12-i döntőben, ahol megtudjuk, kit választ a közönség az év legsokoldalúbb előadójának. A TV2 év elején jelentette be, hogy elkészítik a kábeles rekordnézettséget megdöntő Sztárban sztár +1 kicsi második etapját, azt azonban még nem közölték, hogy mikor lesz a premierje. (Fotó: TV2)

Megszűnik az egyik hazai tévécsatorna

Írta: AJ | 2017. november 03. 19:01
Az AMC Networks International - Central and Northern Europe, mely hazánkban többek között az AMC-t, a TV Paprikát és a Spektrumot is működteti, átvizsgálta sportcsatorna portfólióját, és azt a döntést hozták, hogy megszüntetik a SportM nevű tévéadójukat - tudta meg a DTV News. A SportM-en lóversenyt, sakkot és különféle magazinműsorokat sugároznak, december 31. után azonban már nem fogjuk megtalálni ezt a csatornát a kínálatban. A SportM megszüntetése nem érinti a szintén az AMC által működtetett Sport1 és Sport2 műsorát.