.

Újabb fontos műsorváltozás a TV2-n

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 30. 15:49
Reggel elsőként számoltunk be arról, hogy a TV2 műsorváltozást jelentett be, melynek célja az lehet, hogy az RTL Klub szeptember 1-jén, vasárnap este induló új realityjét, a Love Islandet megszorongassák. A Sztárban Sztár leszek! után, a 21:00-ra tervezett Személyiségtolvaj című film helyett az Ázsia Expressz különkiadása lesz látható, 20:55-kor. A cikkünk megjelenése óta a változás a TV2 tévéműsorában is megjelent és közleményben is megerősítették a döntést.
Az utazós műsor extra epizódja a szokásosnál rövidebb lesz. Az adásban az áprilisban botrányos körülmények között leállított Srí Lanka-i forgatásokat mutatják be. Emellett a TV2 friss közleménye alapján a Love Island második felét is betámadhatják, az eredetileg szombat estére tervezett Valami Amerika 3-at vasárnapra pakolják. A film 21:35-kor kezd majd. Múlt ősszel a magyar vígjáték kiemelkedő számokkal ment a TV2-n, a film 20%-ot hozott a fiatalok körében, és a teljes lakosságban is jól teljesített.

Kolosi Péter a Barátok közt jövőjéről nyilatkozott

Írta: KTL | 2019. augusztus 30. 14:24
Egy hónapja derült ki, hogy a Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltán tényleg távozik a Barátok köztből. Szintén nagy változás, hogy 10 napja elsőként írtuk meg, hogy 20 év után megváltozik a sorozat vetítési rendje. Szeptembertől késő délután az RTL Híradó előtt, és késő este 10 után kétszer lemegy majd a sorozat az RTL Klubon. Ezek kapcsán Kolosi Péter a BEST magazinnak elmondta, hogy nem kell aggódniuk a Barátok közt nézőinek a folytatással kapcsolatban:
"Két évtized alatt az RTL neve egybeforrt a Barátok közttel, ez a sorozat a televízió egyik ékköve, nem vesszük le a képernyőről. Szerződésekről értelemszerűen nem beszélhetek, de annyit elmondhatok, hogy még nagyon-nagyon hosszú ideig láthatják a nézők az esti műsorsávban, évekre tervezünk Berényiékkel és szomszédaikkal" - nyilatkozta az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese. Ezen kívül arról is beszélt, hogy nem a rossz nézettség miatt tették délutánra és késő estére a sorozatot. "Egy napi sorozatnál természetes, hogy vannak nézettebb időszakok, és kevésbé nézettek. Én magam sem érek mindig haza, hogy megnézzem, gyakran előfordul, hogy kihagyok egy hetet is - mondta a BEST magazinnak Kolosi Péter.

Műsorváltozás: A TV2 betámadja az RTL új nagyszabású műsorának indulását

Írta: KTL | 2019. augusztus 30. 06:30
Szeptember 1-jén indul az RTL Klub vadonatúj realityje, a Love Island. A nagyszabású tárkereső műsor első adása vasárnap 21:05-kor lesz, innentől kezdve pedig a hét minden napján ugyanebben az időpontban lesz látható. A produkció indulásának napján, most vasárnap 21 óra előtt elképesztő verseny lehet. 19 órakor a TV2-n a Sztárban sztár, az RTL Klubon pedig a Házasodna gazda érkezik, 20:05-kor pedig az utóbbi csatorna új vígjátéksorozata, a Jófiúkból első adása is képernyőre kerül. Mostanáig úgy volt, hogy 21 óra után csak a Love Island lesz saját gyártású műsor.
Csütörtök este elkezdték a TV2-n promózni, hogy vasárnap 20:55-kor Ázsia Expressz különkiadás lesz a csatornán. Az extra adásban az áprilisban botrányos körülmények között leállított Srí Lanka-i forgatásokat mutatják majd be. Ez pedig azt jelenti, hogy műsorváltozás lesz ezen a napon a TV2-n. Eddig úgy volt, sőt a cikk megjelenésekor a csatorna hivatalos tévéműsorában is úgy szerepelt még, hogy vasárnap ebben az időpontban a Személyiségtolvaj című mozifilm lesz. Így a TV2 10 perccel a Love Island kezdete előtt Ördög Nóra műsorával betámadja az RTL Klubot. Nézettségi szempontból a most vasárnap eddig is elképesztően érdekes és szinte megjósolhatatlannak bizonyult, de így még érdekesebb lesz. Az elmúlt években ősszel mindig a TV2 szerepelt jobban, de ilyen sok produkcióval nem próbálkozott még a hét utolsó napján az RTL Klub. Frissítés: Délután újabb műsorváltozás derült ki vasárnap estéről. Az Ázsia Expressz különkiadása mellett, a Valami Amerikai 3 és ezen a napon lesz látható. Részletek az alábbi cikkben.

Megtudtuk, hogy miért lesz hosszabb 20 év után a Barátok közt

Írta: KTL | 2019. augusztus 29. 20:45
A napokban többen is jelezték a SorozatWikinek, hogy hétfő óta mintha érezhetően hosszabb lenne a Barátok közt. Ez valóban így van, a változásról korábban egy, a sorozattal kapcsolatos, másik témával foglalkozó cikkben az Index már beszámolt. A híroldalnak a múlt héten Szabó Péter, a Barátok közt sajtófőnöke elmondta, hogy ettől a héttől 6-8 perccel hosszabb lesz esténként a produkció.
A sorozat 1998 őszén indult, közel 21 éve. A SorozatWiki információi szerint a széria indulása óta mindig 24-26 perces epizódok kerültek képernyőre. Így 20 év után változott meg a sorozat adásideje, melynek okára rákérdeztünk a csatornánál. "Borzasztó egyszerű oka van annak, hogy miért lettek hosszabbak a Barátok közt epizódjai. Egyrészt ez a legtöbb szereplőt mozgató napi sorozat és nemcsak az alkotók, hanem a nézők is régóta szerették volna már, ha kicsivel több idő jut a történetmesélésre. Az eddigi 24 perces epizódokhoz képest a mostaniak nettó 31-32 perces részek. A Mátyás király tér lakóinak élete most kiemelten izgalmas és fordulatos, így a hosszabb epizódok arra is lehetőséget adnak, hogy a történetszálakat jobban kibontsuk, a karakterekre és a konfliktusokra több időt fordítsunk" - válaszolta a SorozatWikinek az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága. Nem ez lesz az egyetlen nagy változás 20 év után. Szeptembertől megváltozik a Barátok közt vetítési rendje és késő délután, illetve késő este lesz látható az RTL Klubon.

Új főszereplővel folytatódik az HBO egyik népszerű sorozata (videó)

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 29. 17:18
Az HBO és a Sky koprodukciója, Az ifjú pápa (The Young Pope) 2016 októberében mutatkozott be a képernyőkön. A Paolo Sorrentino által készített sorozat volt az első olyan olasz produkció, amely a legismertebb tévés díjátadón, az Emmy-n jelölést kapott. Az ifjú pápa főszerepében Jude Law-t láthattuk, aki a balhéiról ismert XIII. Piusz pápát alakította. A sorozat betekintést nyújtott a Vatikán kulisszái mögé, láthattuk, hogy a legbefolyásosabb papok hogyan élik a Sorrentino által elképzelt életüket.
A sorozat még 2019-ben új évaddal folytatódik, melynek címe Az új pápa (The New Pope) lesz. Jude Law is visszatér a 9 részes második etapban, az igazi főszereplő azonban John Malkovich karaktere lesz. A történet szerint ugyanis új pápa kerül az egyház élére. Ennél többet egyelőre nem tudni a folytatásról, melynek első hosszabb kedvcsinálója nemrég vált nézhetővé. A trailer a tovább mögött megtekinthető!

Tarolt szerdán a Fókusz és a Drága örökösök, kikapott az Ázsia Expressz

Írta: KTL | 2019. augusztus 29. 16:26
Hétfőn szuperül kezdett az Ázsia Expressz és simán legyőzte a Fókuszt és a Drága örökösöket, valamint a TV2 meg is nyerte az estét 18-49-ben. Kedden Ördög Nóra műsora ismét nyert, méghozzá nagy arányban az RTL Klub magazinjához, de a napi falus sorozathoz képest már csak épphogy. Ezen a napon a főműsoridőt már az RTL Klub nyerte. A Kapd el, ha tudsz! hétfőn gyengén indult és kedden már be is dőlt. Nézzük, hogy alakult a szerdai nap.
Az Ázsia Expressz első két 16 százalék fölötti adása után, most csak 14,8-at produkált, ami még mindig nem rossz. Viszont a Fókusz két nap vergődés után olyan szinten magához tért, hogy tegnap 18,7 százalékos közönségarányt szállított. Ez a szám kimagaslónak számít és így természetesen verte is Ördög Nóra műsorát. Mivel nem hasalt be a Drága örökösök előtt az RTL Klub, így a napi falus széria is tarolt, méghozzá 19,5 százalékkal. Ezzel nem csak, hogy a TV2 utazós realityjét verte, hanem a tegnap este legnézettebb műsora is lett a fiatalok körében. A Kapd el, ha tudsz! is nagyon gyenge, csupán 9,7 százalékos közönségarányt produkált. Kasza Tibor műsora ezzel az eredménnyel még a szintén gyengén teljesítő Barátok közttől is simán kikapott, mely 12,6 százalékot szállított. Késő este az Extrém Activity ismétlése megint katasztrofálisan, 4,7 százalékkal ment. A gyógyító című RTL Klubos film is gyengén futott, de legalább hozott értékelhető nézettséget a maga 8 százalékával. Az RTL Klub esti (19-23 óra) közönségaránya 14,6 százalék volt, míg a TV2-é 11,1 százalék. Így az előbbi csatorna 3,5 százalékponttal simán megnyerte a főműsoridőt 18-49-ben.

A vasárnap induló Jófiúk főszereplői mesélnek a karaktereikről (videók)

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 29. 13:21
Május közepén a SorozatWiki elsőként számolt be róla, hogy Jófiúk címmel új rendőrös sorozat érkezhet az RTL Klubra. Azóta ez hivatalossá vált, A mi kis falunk alkotóinak új produkciója szeptember 1-jén, 20:10-kor debütál az RTL Klubon. A spanyol Balfék körzet adaptációjának három főszereplője egy szembejövő kutyától is megijed és több gondot okoznak az őrsnek, mint ahány ügyet megoldanak.
A Jófiúk legfontosabb szereplői rövid videós interjúkban árulták el az RTL riportereinek, hogy milyen figurák lesznek a vígjátéksorozat balfékjei. A Jóban Rosszbanból ismert Mihályfi Balázs a háromtagú csapat főnökét alakítja majd, Hevér Gábor karaktere még csak a pisztolyt se tudja majd rendesen használni, Király Dániel pedig egy tisztaságmániás férfi bőrébe bújik. A női szereplők közül Pokorny Lia komoly családanyát, A Tanárból is ismert Kovács Panka egy bajkeverő lányt, az Oltári csajok Michl Julija pedig az egyik főszereplő nagyhangú exét alakítja majd. Az érdekes videós nyilatkozatok a tovább mögött megtekinthetőek!

Újabb helyszínt özönlöttek el a Csernobil sorozat miatt a katasztrófaturisták

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 29. 09:30
A Csernobil című 5 részes minisorozatnak váratlan hatásai lettek a közelmúltban. Először az egykori Vlagyimir Iljics Lenin atomerővet és Pripjaty városának környékét özönlötték el a turisták. Köztük voltak olyanok is, akik nem mutattak tiszteletet az elhunyt hősök és áldozatok előtt, az Instagramos influenszerek miatt pedig még az HBO produkciójának rendezője is kiakadt. Most friss hírek szerint a nézők Litvániára találtak rá, ahol a forgatások egy része zajlott.
A sorozat stábja keveset volt kitéve háttérsugárzásnak, ugyanis a mostanra bezárt, litván Ignalina Atomerőműben vették fel az atomerőműnél játszódó történéseket. Ezt gyakran a Csernobili Atomerőmű húgának szokták nevezni, a két létesítmény között akkora a hasonlóság. Az erőmű litván szóvivője, Natalija Survila-Glebova szerint a turisták többsége litván, azonban Lengyelországból, Lettországból és Nagy-Britanniából is érkeznek ide emberek. Az érdeklődők a három és fél órás túra alatt az egykori erőmű tetejére is felmehetnek, fehér védőruhát viselhetnek. Az AFP értesülései szerint júliusban 900 turista érkezett az Ignalina Atomerőműhöz és az idegenvezető által tartott látogatások időpontjai egészen 2019 végéig beteltek. (Fotó: HBO)

Újfajta Trónok harcás italok érkeznek a Johnnie Walkertől

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 28. 18:47
Magyarországon is óriási népszerűségnek örvendett a Johnnie Walker különleges, Trónok harcás whiskyje, amelyről mi is írtunk. Az ital a Mások előtt tisztelgett és White Walker néven volt megvásárolható hazánkban is a legnagyobb üzletláncokban. A rajongóknak jó hír, hogy a Johnnie Walker sikernek könyvelte el az HBO-val való együttműködést, és most bejelentették, hogy újabb Trónok harcás italokat dobnak a piacra.
A kétfajta whisky A tűz dala és A jég dala névre hallgat majd és a Targaryen, valamint a Stark házak szimbólumai lesznek rajta. A rémfarkasos és sárkányos üvegek rendkívül jól mutathatnak majd a rajongók polcain. Világszerte 2019 októberétől lesznek megvásárolhatóak a különleges whisky-k, arról egyelőre nincsenek információink, hogy Magyarországon mikortól válhatnak elérhetővé.

Két nap után bedőlt Kasza Tibor új vetélkedője, a Kapd el, ha tudsz

Írta: KTL | 2019. augusztus 28. 10:35
Hétfőn indult az Ázsia Expressz és a Kapd el, ha tudsz új évada, előbbi simán legyőzte a Fókuszt és a Drága örökösöket, utóbbi pedig kikapott a Barátok közttől. Az estét a TV2 nyerte. Kedden ugyan minimálisan, de változott a helyzet. Az Ázsia Expressz nagyjából azt hozta, mint hétfőn, kedden 16,6 százalékos közönségaránnyal ment 18-49-ben. A Fókusz viszont még gyengébb eredménnyel, 11,6 százalékkal ment, így simán kikapott Ördög Nóra műsorától. A Drága örökösök viszont összeszedte magát, a hétfői közepes nézettség után kedden már 16,4 százalékkal ment, így jól teljesített. A falus sorozat első fele - amikor az ázsia ellen ment - viszont egészen minimális mértékben, de kikapott az utazós realitytől. Ökörapáti lakóit bemutató széria viszont Kasza Tibor új vetélkedőjét simán leverte.
Az említett Kapd el, ha tudsz gyakorlatilag a második adására bedőlt és a fiatalok körében még a 10 százalékos közönségarányt sem tudta hozni, csupán 9,7-et ért el. Ezzel az eredménnyel mindkét RTL Klubos napi sorozattól ki is kapott. A Barátok közt ismét közepes, 11,7 százalékot produkált, viszont ismét elég volt ahhoz, hogy legyőzze a TV2 új vetélkedőjét. Késő este mindkét csatorna műsora összeomlott. Az RTL-es Hajas agyas 3,7-et, a TV2-s Extrém Activity ismétlése pedig 3,9 százalékot produkált. Az este a Film+ Szemfényvesztők 2. című mozija viszont tarolt és 7,9 százalékot hozott. A film főleg a második felében hozott kiemelkedő adatokat, amikor már véget ért a Mátyás király tér életét bemutató sorozat és Kasza Tibor produkciója. Az RTL Klub esti (19-23 óra) közönségaránya 11,3 százalék volt, míg a TV2-é 10,8 százalék. Így tegnaphoz képest fordult a kocka, és ugyan kis mértékben, de 0,5 százalékponttal az előbbi csatorna nyerte a főműsoridőt 18-49-ben.

Új napra és időpontba került a Hegyi doktor a TV2-n

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 28. 07:11
Az Ázsia Expressz és a Kapd el, ha tudsz! indulása, tehát TV2 őszi műsorrendjének indulása miatt hétvégére került át a Hegyi doktor - Újra rendel. A TV2 augusztus 5-én kezdte vetíteni német sorozat idehaza eddig nem látott, 10. évadát. A produkció rögtön gyenge nézettséggel kezdett, a szezonpremier csak 7,7%-os közönségarányt tudott produkálni 18-49-ben. Ezt követően sem tudott sokat erősödni a sorozat. A produkció augusztus 24-én jelentkezett először szombaton 16:55-kor, innentől pedig ezen a napon lesz látható a szezon hátralévő része. A sorozat évadzárója szeptember 7-én kerül adásba, egyelőre azonban nem tudni, hogy folytatódik-e a 11. évaddal a Németországban rendkívül sikeres a Hegyi doktor.

5 évad után kaszát kapott az HBO egyik népszerű sorozata

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 27. 19:54
A Nagypályások (Ballers) 2015 júniusában debütált az HBO-n, amelyet a csatorna egyértelműen korábbi sikersorozata, a Törtetők örökösének szánt. A produkció egy olyan visszavonult NFL-játékosról szól, aki ügynökként igyekszik más amerikai focisták karrierjét egyengetni. A főszerepet Dwayne Johnson játssza, aki mostanra igazi mozisztárrá nőtte ki magát, a Halálos Iramban mellett többek között a Jumanji filmes franchise is elsősorban rá épít.
Az HBO nemrég bejelentette, hogy a produkció 5 évad után nem folytatódik, ami rossz hír annak a hűséges rajongói bázisnak, akik hétről-hétre követték a Nagypályásokat. Az új etap augusztus 26-án, 21:30-kor került adásba az HBO-n és az HBO GO kínálatába is felkerült. Az új részek minden hétfőn mutatkoznak be az online videotáron és a csatornán. A Nagypályások befejező évada az eddigi legrövidebb, mindössze 8 epizódos lesz. (Fotó: HBO)