.

Tulajdonosváltás a TV2 Csoport legfőbb műsorgyártójánál

Írta: KTL | 2019. május 03. 18:29
Az IKO a legnagyobb magyarországi tévés műsorgyártó. 2015-ig az RTL Magyarország legfőbb beszállítója voltak, majd 2016-tól a TV2 Csoport legfontosabb gyártója lettek. Az elmúlt két évben már kizárólag az IKO Műsorgyártó készítette a TV2-re és a SuperTV2-re kerülő szórakoztató műsorokat. A céget alapító és sokáig többségi tulajdonló Rákosi Tamás most a maradék részesedését is eladta a cégben, valamint szintén megvált az egyik legnagyobb tévés sales house, az Atmediában lévő tulajdonrészétől is. A váltás után az IKO élére Vaszily Miklóst, a TV2 Csoport igazgatóságának elnökét nevezték ki. Azt, hogy ez pontosan milyen változást hoz majd a TV2 műsoraival kapcsolatban, még nem tudni. Részletek az IKO közleményében:
Hosszas tárgyalássorozatot követően a Hunmédia Befektetési Zrt. pénzügyi befektetőként 49 százalékos tulajdont szerzett a TV2 Csoport legfőbb műsorgyártó partnerében, az IKO Holding Kft.-ben, valamint 32,67 százalékos részesedést vásárolt a televíziós- és online reklámpiac egyik legnagyobb szereplőjének számító Atmedia Kft.-ben. A Hunmedia az üzletrészek felértékelését követően, a piacon elfogadott áron és feltételekkel szerzett tulajdont a társaságokban. Az IKO médiacsoport a magyarországi televíziós piac egyik meghatározó szereplője. A hozzá tartozó cégek teljes körű szolgáltatást nyújtanak a műsorgyártástól a kábeltelevíziók fejlesztésén át a televíziós személyiségek hírnevének építéséig. Az IKO-csoport anyacége és vagyonkezelője az IKO Holding Kft., amelyben a legnagyobb tulajdonrészt a Rákosi Tamás producer érdekeltségébe tartozó, Luxemburgban bejegyzett Mangusta Invest SA birtokolta. A külföldi társaság üzletrésze és az IKO márkanév kizárólagos magyarországi használata együttesen került a Hunmédia Befektetési Zrt.-hez, míg a nemzetközi piacokon az IKO névhasználatra továbbra is Rákosi Tamás jogosult. Az IKO Holding Kft. tulajdonosi testülete, a csoport ügyvezetőjének Vaszily Miklóst, a TV2 Média Csoport Zrt. igazgatósági elnökét kérte fel.

Új sorozatok és friss évadok érkeznek májusban a magyar HBO GO-ra

Írta: RaulReal | 2019. május 03. 12:45
A magyar HBO GO kínálata mostanra óriási lett, több mint 6300 órányi tartalom várja a nézőket, ezek közül 266 felnőtteknek sorozat, 807 mozifilm és 294 dokumentumfilm és koncertfilm is színesíti az online streaming szolgáltatást. Májusban több új sorozat és eddig nem látott évad érkezik, ezek között ott van a világszerte népszerű The Walking Dead és további népszerű produkciók.
A történelmi szériák rajongóinak jó hír, hogy május 6-án debütál az HBO GO-n A spanyol hercegnő című történelmi dráma, melynek főszereplője Charlotte Hope (Trónok harca). A 8 részes első évad heti rendszerességgel jön majd. A történet középpontjában Aragóniai Katalin áll, akit három éves korától arra nevelték, hogy az angol trón várományosa. A bonyodalmak házassága idején kezdődnek, miután féje, Artúr tragikus hirtelenséggel meghal. A trón sorsa innentől a hercegnőn és leleményességén múlik! Az egyik legfontosabb májusi premier, amely a magyar nézőket is biztosan érdekelni fogja, a Csernobil című új minisorozat lesz. Az 5 részes produkcióban olyan sztárok tűnnek fel, mint Jared Harris (Terror, Mad Men) és Stellan Skarsgård (Thor, Good Will Hunting). A Csernobil az 1986-os nukleáris katasztrófa történetét dolgozza fel, az emberiség egyik legnagyobb tragédiáját, amelyet emberek idéztek elő. A miniszéria a robbanást és annak következményeit is részletesen elemzi majd. A Csernobil május 7-én, este 21:00-kor debütál a magyar HBO-n és aznap felkerül az HBO GO kínálatába is. A részek heti rendszerességgel fognak érkezni.

Lehet, hogy távozik a Barátok közt legfontosabb szereplője

Írta: RaulReal | 2019. május 03. 11:27
Szőke Zoltán 1998. október 26 óta, a Barátok közt első részétől alakítja Berényi Miklóst. A szériában már csak négy olyan szereplő van hétről-hétre jelen, aki a kezdetektől a Barátok közt stábjának tagja. A sorozatot tehát sokan Miklós karakterével azonosítják, aki a Berényi Kft. főnökeként a történet megkerülhetetlen figurája volt az elmúlt években. A Barátok közt egyik legfontosabb szereplője azonban a Bors cikke szerint távozhat. A színész magyarázata szerint egy ideje nem tud már azonosulni Miklós erőszakos személyiségével, a hírességet pedig nagyon zavarja, hogy a forgatókönyvírók sem voltak hajlandóak érdemben változtatni a szereplő viselkedésén.
A Comment:com hosszabb cikkben reagál a Bors értesüléseire, amelyből kiderül, a rajongóknak nem kell még tartaniuk Szőke Zoltán kilépésétől. A Barátok közt sajtófőnöke ugyanis arról nyilatkozott az oldalnak, hogy erre a szezonra még érvényes szerződése van a sztárnak, így novemberig biztosan nem int még búcsút Miklós a Mátyás király tértől. Ha a Barátok közt alapszereplője valóban távozik a sorozatból, legkorábban év végén válhat ez realitássá.

Itt a legújabb Trónok harca évad 4. részének előzetese

Írta: RaulReal | 2019. május 02. 10:17
Nagy áldozatokkal járt a Trónok harca legutóbbi epizódja, hiszen a deresi csatában számos kedvelt karakter hunyt el. A legtöbb néző számára nagy kérdés lehet, hogy innen milyen irányba viszik a készítők a történetet. A 8. évad 4. részének előzetese azt sugallja, hogy ismét a tervezgetés időszaka jön, csak ezúttal az Éjkirály helyett Cersei Lannisterrel csapnak majd össze Daenerysék. Valószínűleg ez nem lesz már olyan egyenes, kard a kard elleni küzdelem, így a rajongók készülhetnek a meglepetésekre. A képsorokból az is kiderül, hogy a Targaryen nőnek hány sárkánya maradt életben!

Leforgatták az Agymenők utolsó részét (fotók)

Írta: RaulReal | 2019. május 02. 09:30
Az Agymenők 2007-ben mutatkozott be az amerikai CBS műsorán, a produkció idehaza is rendkívül népszerű lett, a magyar Comedy Central például Agymenők TV néven futott néhány órán keresztül egy április 1-jei poén miatt. A szitkom azonban 12 évad után befejeződik, a Sheldon Coopert alakító Jim Parsons miatt, aki úgy érezte, kiöregedett már abból, hogy szuperhősös pólókban viccelődjön. Április 30-án, kedden leforgatták a sorozat utolsó részét is, az Agymenők sztárjai pedig érzelmes fotókkal búcsúztak egymástól, a stábtól és a nézőktől. A széria befejező epizódja május 16-án kerül adásba Amerikában.

Nézettségi rekordot döntött a Trónok harca legújabb része

Írta: RaulReal | 2019. május 01. 13:20
A készítők azt ígérték, hogy tévétörténelmet írnak a Trónok harca 8. évadának 3. részével, a nézők pedig nem meglepő módon nagyon kíváncsiak voltak erre. A produkció legújabb része, ha az összes platformot nézzük, rekordnézettséget hozott Amerikában, hiszen az HBO, az HBO GO és az HBO NOW szolgáltatásokon együttvéve 17,8 millióan követték Deres ostromát. Ez az előző részhez képest 12 százalékos növekedés, és simán veri a 8. szezon premierjének 17,4 milliós eredményét, amely az eddigi rekord volt.
A Starkok és az Éjkirály totális háborúját tévében 12 millió amerikai kísérte figyelemmel, amely azt jelenti, hogy a Trónok harca legújabb része a második legnézettebb epizód volt lineárisan a produkció történetében. Így nézve az eddigi rekordot a 7. évad záró epizódja tartja, A sárkány és a farkas című részt 12,07 milióan követték az amerikai HBO-n. A Trónok harca 8. etapjának 3. epizódját igazi bravúr volt leforgatni, amellett, hogy a fizikai megerőltetés miatt ájulások és panaszkodás nehezítette a csata forgatását, a felvételek nem kevesebb, mint 55 éjszakán keresztül zajlottak. (Fotó: HBO)

Megismétli az RTL a Drága örökösök első évadát

Írta: KTL | 2019. május 01. 09:28
Január 2-án indult A mi kis falunk gyártójának új sorozata, a Drága örökösök. Az RTL Klub napi falus szériája egészen április 26-ig képernyőn volt, majd 81 rész után ért véget az első évada. A produkció végig tarolt, 18-49-ben elképesztően magas, 20,1 százalék volt az átlagos közönségaránya és minden egyes epizód nyert a TV2 műsoraival szemben. Nemrég egy elszólásból kiderült, hogy nem meglepő módon lesz második évada a sorozatnak.
A nagy sikerek után pedig az RTL Magyarország úgy döntött, hogy azonnal megismétli a Drága örökösöket. Az első rész május 1-jén, ma este 19 órakor lesz látható a Coolon. Holnaptól pedig minden hétköznap este képernyőre kerül egy-egy újabb epizód az RTL sorozatos csatornáján. Ha az évad közben nem veszik le a sorozatot, akkor a Coolon valamikor augusztus második felében fejeződik be az örökösök ismétlése. Milyen valójában Ökörapáti? Megnéztük hol és hogy készül a Drága örökösök, melyről a fényképes beszámolónk itt található.

Trónok harca 8. évad 3. rész kritika: Totális háború az Éjkirály ellen

Írta: RaulReal | 2019. április 30. 22:37
A Trónok harca 8. évadának első két epizódja után rengeteg néző panaszkodott, hogy túl lassú tempóban kezdett a szezon. A legtöbben rögtön akcióra számítottak, arra, hogy Westeros hősei nekiesnek az őket fenyegető Éjkirálynak. A lassú építkezés azonban kifizetődött, hiszen mire elértünk a harmadik részhez, a jó alapozásnak köszönhetően még a mellékszereplőkért is izgulni lehetett. A készítők a tévétörténelem legnagyobb ütközetét ígérték, iszonyú veszteségeket és brutális izgalmakat. A közel másfél órás felvonás viszont vegyes fogadtatásban részesült, sok esetben kemény kritikákat kapott a deresi csata.
A sorozat alkotóinak nehéz dolguk volt, hiszen hónapokon keresztül, éjszakánként forgatták a 8. évad 3. részét. A legtöbb panasz pedig éppen azért érte az epizódot, mert sokan alig láttak valamit a történésekből. Dramaturgiailag jó megoldás volt szinte teljes sötétségben bemutatni a csatát, így az elején még jobban ütött a dothrakiak elvesztése. A sötétség és a fény harcát láttuk. Az Éjkirály megérkezett Dereshez, hatalmas, élőhalottakból álló seregével pedig a két lábon járó halált megtestesítve kopogott be az ódon kapukon. Igazi túlélőhorrort láthattunk, amely erősen épített A Gyűrűk Urában látott A Helm-szurdoki csatára. Ott is hasonlóan, az éjsötétben vívtak meg a hősök az orkokkal, az ütközet kimenetele azonban teljesen másképp zajlott. Mindkét esetben varázslók segítségére szorultak az emberek, de míg Gandalf eldöntötte a csatát, addig itt Melisandre csupán pár perces helyzeti előnyhöz tudta juttatni Deres védelmezőit. A háború kimenetele és Westeros sorsa végső soron a Starkokon múlt. Nem Havas Jonon, aki szinte végig meggondolatlanul viselkedett és még Samwell Tarlyt is feláldozta volna, inkább Aryán.

Tarolt a Főnök inkognitóban, közepesen kezdett A Konyhafőnök hétfő este

Írta: KTL | 2019. április 30. 18:59
Hétfőn indult az RTL Klub új műsorrendje. Az elmúlt időszaknál rövidebb Fókusz 17,1 százalékos közönségaránnyal 18-49-ben jól ment. A Konyhafőnök új évadának első adása viszont csak 15,4 százalékot produkált, ami nem rossz eredmény, de nem is számít túl magasnak. A gasztro reality ezzel épphogy az esti csatornaátlag felett van. A Bezár a bazár! 14,6 százalékkal TV2-es szinten viszonylag jól teljesített és a főműsoridős (19-23 óra) átlag másfélszorosát hozta. Majka és Tilla műsora viszont az RTL Klub magazin és főzőműsorával szemben is alulmaradt.
A Bank 8,6 százalékkal nagyon rossz eredményt ért el, és A Konyhafőnöktől és a Bk-tól is kikapott. A Barátok közt 12,7 százalékkal szintén gyengélkedett, de a napi sorozat nézettsége jelentős időpontváltozások után néhány napig mindig beesik. A Főnök inkognitóban első adása 15,5 százalékkal tarolt. Az RTL Klub új dokurealityje annak ellenére hozott ennyire szép közönségarányt, hogy késő este került képernyőre. A vele egy időben látható Pénzt vagy éveket! ismétlés közel harmadannyit, csupán 5,7 százalékot produkált. Az RTL Klub főműsoridőben 15 százalékos közönségarányt hozott, míg a TV2 csupán 10,4 százalékot, így előbbi csatorna 4,6 százalékponttal nyerte a hétfő estét. Az RTL Klub főleg azért teljesített ennyire jól, mert az elmúlt hetekkel ellentétben késő este sem csökkent le a nézettsége.

Új műsorvezető a TV2-nél

Írta: KTL | 2019. április 30. 16:42
Jövő héttől új műsorvezető csatlakozik a Mokkához. Takács Bence korábban az Echo TV és az MTVA csatornáin volt látható. Részletek a TV2 Csoport közleményében: Jövő hétfőtől a TV2 képernyőjén soha nem látott párossal várja a Mokka a nézőket. Rendhagyó módon két férfi lesz a műsorvezető, Istenes László mellé Takács Bence csatlakozik. Az új páros izgalmas tematikával is készül a nézőknek többek között női dolgokról, amikhez férfi szemmel közelítenek.
Takács Bence a kétgyermekes apuka könnyedebb oldalát is megmutathatja, és már most látszik, hogy gyorsan megtalálta a közös hangot műsorvezetőtársával. Legalábbis, ami a gyerekek kérdését illeti, de egyéb témákban heves vitákra és vitriolos beszélgetésekre is számíthatunk a két műsorvezető szókimondó stílusából, és vérmérsékletéből adódóan. Takács Bencét az elmúlt 15 évben főként hírműsorok arcaként ismerhettük meg, 2004-ben a Duna TV sportriportereként kezdte televíziós pályafutását, az elmúlt 10 évben pedig főként az Echo TV és MTVA műsoraiban láthattuk. Takács Bence érkezésével így már öttagúra bővült a TV2 Mokka műsorvezető csapata, amely minden hétköznap reggel 6.15-től várják a nézőket a képernyők elé.

17. heti nézettség - Újra az élen A mi kis falunk

Írta: KTL | 2019. április 30. 07:10
A 16. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 17. héten (április 22-28.) az RTL Híradó 18-49-ben hétből hatszor nyerni tudott, de a teljes lakosság körében ugyanennyiszer kapott ki a Tényektől. Húsvéthétfőn mindkét csatorna különleges műsorrenddel várta a nézőket. A TV2 Exatlon döntővel tarolt (melyről itt írtunk bővebben) és a fiataloknál a hét harmadik legjobban teljesítő produkciója lett. Az RTL Klub viszont filmekkel ért el elég rossz eredményeket.
A Fókusz a szokottnál gyengébb számokat ért el. 18-49-ben, hétfőn és szerdán csak közepes, kedden és pénteken viszonylag jó, míg csütörtökön kifejezetten rossz adatokat szállított. A legtöbb nap a bazárt legyőzte, viszont az utóbbi napon kikapott a vetélkedőtől. A Bezár a Bazár új évadának első hetét jóval kevesebben figyelték, mint az Exatlont, közepes számokat produkált, azt viszont stabilan hozta. A Drága örökösök ugyan minden nap jól teljesített és megverte a Till Attila és Majka által vezetett műsort, de az elmúlt hetek nézettségét furcsa módon pont a záró hetén múlta alul. Elképzelhető, hogy ennek az az oka, hogy az Exatlon nézői különböztek az RTL Klub napi falusi sorozatától, míg a bazárnak hasonló lehet a közönsége. A Bank nyitó hete gyengén sikerült. Stohl András műsora 18-49-ben kedden, szerdán és pénteken épphogy elérte a 10 százalékos közönségarányt, de csütörtökön ezt a minimális szintet se tudta hozni. A Barátok köztnek az előző két RTL-es műsoraihoz hasonlóan szintén leestek a számai. A Mátyás király tér lakóit bemutató széria szinte minden nap kifejezetten gyenge eredményeket ért el, viszont A Bankot még így is legyőzte.

Kaszát kapott a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata

Írta: RaulReal | 2019. április 29. 20:35
A Santa Clarita Diet 2017 februárjában debütált a Netflixen, a sorozat pedig ritkán látható módon vegyítette a horrort és a családi komédiák műfaját. A történet főszereplői Sheila (Drew Barrymore) és Joel (Timothy Olyphant), akik átlagos amerikai házaspár és tini lányukkal élnek egy fedél alatt. Hétköznapjaik azonban hirtelen szürreális irányt vesznek, hiszen a tipikus kertvárosi anyukából emberevő zombi lesz. A Santa Clarita Diet idén, március végén mutatkozott be a 3. évadával, a Netflix azonban bejelentette, hogy 30 rész után nem kér folytatást a sorozatból.
Az online streaming szolgáltatás döntését óriási felháborodás követte, sok rajongó Twitteren, Facebookon és különböző internetes fórumokon kelt ki a Netflix ellen. Tény, hogy a cég nem először kaszál el 3 évad után egy népszerű sorozatot. A nézőknek különösen fájhat, hogy a Santa Clarita Diet cliffhangerrel zárult le, nyitva hagyva egy csomó kérdést, amely az elmúlt részekben felmerült. A Netflix produkciója friss és kreatív próbálkozás volt, még azoknak is érdemes lehet bepótolni, akik beleuntak a The Walking Deadbe és testvérsorozataiba.