.

Tilla új műsora is bukóban, hatalmas műsorváltozás a TV2-n

Írta: KTL | 2017. április 03. 23:15
Iszonyatosan rosszul indult a TV2 számára a tavasz, ugyanis sorra buknak meg az új műsorai. A csatorna február 27-től állt át tavaszi műsorrendre, de A Detektív Bt. - A nyomozócsalád olyan katasztrofálisan teljesített, hogy két rész után a TV2 levette a képernyőről. Nem sokkal később írtuk meg, hogy Jakupcsek Gabriella műsora, az Egymás szemében is olyan rossz nézettséget produkált, hogy öt adás után nem készül belőle több. A sor folytatódik, ugyanis a csatorna legújabb produkciója is erősen bukóban. Március 20-án indult, a Tények után hétköznap esténként jelentkező Annyit ésszel, mint erővel!, mely A 50 milliós játszmát váltotta. A Majka által vezetett vetélkedő az utolsó hetén 18-49-ben, heti átlagban 12,2%-os közönségarányt hozott, míg az új show a nyitó héten csak 9,6%-ot szállított. Ez rögtön 22%-os visszaesés, de a második héten még ennél is rosszabb eredményeket hozott Tilla műsora és már csak 7,9%-os átlagos közönségarányt produkált. A TV2 így ismét változtatni kényszerül, a jövő héttől, április 10-től teljesen átalakul a csatorna esti műsorrendje.
Az új vetélkedő helyén, 19:25-től váratlanul elindítják az Extrém Activity új évadát. A produkció ősszel a SuperTV2-n volt látható, melynek először Liptai Claudia, majd Ábel Anita volt a házigazdája. Az új évadot Claudia távollétében most is Ábel Anita vezeti majd. Az Annyit ésszel, mint erővel! három hét után közel másfél órával későbbre kerül és csak 20:45-től lesz látható. A műsor az április 10-ei héten csak négyszer, hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken, míg 17-ei héttől kezdve már csupán háromszor, hétfőn, kedden és csütörtökön kerül képernyőre. Szerdán a megszokott módon marad Ördög Nóra műsora, a Vigyázat, gyerekkel vagyok!, mely az egyetlen ami sikeres, A Nagy Duett vasárnapi adása mellett. A nagy műsorváltozás miatt, a heti sorozatok is jelentősen későbbre kerülnek. Kedden a Született szobalányok és csütörtökön A szultána 20:45 helyett, csak 22:05-kor kezdődnek majd. Kedden Az indíték 21:45-ről éjszakára kerül és éjfél után 10 perccel kezdődik majd, míg az NCIS csütörtökön látható 14. évadát szünetre küldi a csatorna. (Fotó: TV2)

Azonnal elhozza a magyar AMC a Fear the Walking Dead új évadát

Írta: KTL | 2017. április 03. 22:04
Az AMC a hagyományaihoz híven nem váratja a magyar rajongókat, ha a Fear the Walking Dead-ről van szó, hanem azonnal bemutatja hazánkban azt. Nem lesz ez másképp a sorozat 3. évadával sem, ami június 5-én érkezik. A tengerentúli premierrel egy időben, a hajnali órákban eredeti nyelven, míg aznap este már magyar szinkronnal is megérkeznek a legújabb epizódok. Részletek a csatorna közleményében: A Fear the Walking Dead június 5-én folytatódik. Hajnali 3 órakor – egy időben az amerikai bemutatóval – eredeti nyelven, majd ugyanaznap este 22:00 órakor már magyar szinkronnal követhető az új évad minden izgalma. Az évad első fele 8 részből áll majd. A premier és a félévadzáró is dupla részes lesz, a 3. évad felének záró epizódjait július 10-én vetíti az AMC.
A Fear the Walking Dead 3. évada jelenleg is forog a mexikói Baja Studios-ban. A 3. évadban a főszereplő családok drámája az amerikai-mexikói határon indul. A gyakorlatilag világvégét megélt karakterekre elképesztő feladat vár: meg kell próbálniuk újraépíteni nem csupán saját családjukat, de a társadalmat is. Madison és Travis újra együtt folytatják útjukat, Nick és Luciana egyelőre megmenekültek a haláltól, Ofelia fogságban van – de életben tud-e maradni? A Fear the Walking Dead 3. évadához állandó szereplőként csatlakozik Dayton Callie (“Sons of Anarchy – Kemény motorosok”, “Deadwood”), Daniel Sharman (“The Originals” / “A sötétség kora”) és Sam Underwood (“The Following” / “Gyilkos hajsza”), akik az Otto családot alakítják.

Kiderült, mikor indul az RTL Klub 6 év szünet után visszatérő műsora

Írta: KTL | 2017. április 03. 21:05
Február közepén robbant a hír, hogy 6 év után visszahozza az RTL Klub az egyik legrégebbi műsorát, a Reggelit. Pár hete pedig kiderült, hogy a produkció egyik műsorvezető párosa meglepő módon Peller Anna színésznő és férje, Lukács Miki lesznek. Most újabb bejelentést tett a csatorna. A Reggeli húsvéthétfőn, április 17-én 7:15-kor indul az RTL Klubon. Egyelőre még nem tudni, hogy pontosan milyen hosszú lesz és, hogy csak az első nap kezdődik ekkor, vagy minden hétköznap ebben az időpont lesz látható. A tévéadó azt sem árulta még el, hogy kik lesznek a produkció további házigazdái.

Még későbbre kerül a Barátok közt

Írta: KTL | 2017. április 02. 13:00
Március közepén írtuk meg, hogy éjszakára pakolja a Barátok köztöt az RTL Klub. Nem sokkal később mutattuk be a csatorna új, tavaszi műsorrendjét, mely március 27-től lett érvényes. A 21:50-ös kezdési időpont miatt rajongók armadája háborodott fel, ami nem is csoda, hisz tartósan még sosem kezdődött ilyen későn a sorozat. A Barátok közt nézőinek azonban újabb rossz hírünk van. Pár nappal az új programrend indulását követően, mostantól még későbbre kerül a produkció. Április 3-án hétfőn 10 perccel később, 22:00-kor kezdődik csak a Barátok közt, majd keddtől fixen 21:55-re kerül és a következő napokban ebben az időpontban lesz látható. (Fotó: RTL Klub)

Kiderült, mikor indul a VIASAT3 új nagyszabású reality-je

Írta: AJ | 2017. április 02. 09:00
Exek az édenben címmel idén tavasszal indítja el vadonatúj párkereső valóságshow-ját a VIASAT3. Az angol Ex on the Beach című műsor továbbfejlesztett változata nem hagyományos párkereső reality lesz, ugyanis az első körben beköltöző versenyzőkhöz nem számukra vadidegen lányok és fiúk érkeznek, hanem olyanok, akiket nagyon is jól ismernek. A Bali szigetén forgatott műsorba hetente megérkező új játékosok a már bent levő versenyzők exbarátai vagy exbarátnői lesznek.
Az Exek az édenben egyik kulcsa - hasonlóan az Éden Hotelhez - a taktika lesz, ugyanis nem a nézői szavazatok döntenek majd arról, melyik pár jut el a műsor végéig. A játékosok maguk szavaznak majd hetente arról, kinek kell elhagynia az idilli környezetet és ki mondhat le a főnyereményről. Az április 18-án, 21:35-kor induló műsor hetente négy alkalommal jelentkezik majd, és hétfőtől csütörtökig lesz adásban. Az Exek az édenben házigazdája Bódi Sylvi lesz. (Fotó: VIASAT3/Udvardi Attila)

A Trónok harca újabb színésze szólt be a rajongóknak

Írta: Gaax | 2017. március 31. 22:44
Néhány hete számoltunk be róla, miszerint újabb forgatási fotók láttak napvilágot a Trónok harca hetedik évadából. A rajongók az elmúlt hónapok során sok esetben több olyan dolgot is kiszivárogtattak, amelyek esetenként a sorozat egyes színészeit is felháborították, akik nem is féltek hangot adni az olykor csípős véleményüknek. Legutóbb a széria egykori színésze, Ian Mchsane kelt ki a spoilerek miatt, nemrég pedig a Ser Davost alakító, Liam Cunningham egy frissen adott interjújában mondta el a véleményét a szivárogtatókkal kapcsolatban.
"Alantas embereknek tartom őket. Mikor a spanyolországi jeleneteket forgattuk, néhányan közülük drónok segítségével élőben közvetítették az interneten mindazt, amin mi éppen dolgoztunk. Szörnyűnek tartom, hogy a nagy része annak, amit ott felvettünk ilyen rövid időn belül kiszivárgott." Cunningham ezen kívül a szériát körülölelő kiszámíthatatlanságról is beszélt, amely nélkül szerinte közel sem lenne ennyire szórakoztató a Trónok harca. Elmondása alapján látott néhány cinikus kritikát az évek során, de véleménye szerint, ezek is minden esetben pozitívan végződtek, köszönhetően annak a "meglepetés faktornak" amit hétről-hétre képesek leszállítani. (Fotó: HBO)

A Westworld producere megerősítette a sorozat egyik legnépszerűbb rajongói elméletét

Írta: Gaax | 2017. március 30. 23:42
A Westworld volt a tavalyi év egyik legnagyobb meglepetés szériája, amely bravúros fogatókönyvírói csavarjaival hetekre elegendő beszédtémát adott, még a legnagyobb sorozat rajongóknak is. A siker láttán az HBO természetesen azonnal berendelte a scifi-western második etapját is, ami a producerek elmondása alapján, csak valamikor 2018-ban kerül majd a tévék képernyőjére. Ettől függetlenül persze, továbbra is zajlik az élet a Westworld körül, ugyanis a széria egyik írója, Jonathan Nolan a nemrég tartott Palayfest fesztiválon megerősítette a széria egyik legnépszerűbb rajongói teóriáját. A következő sorok esetlegesen spoilereket tartalmazhatnak, így mindenki csak a saját felelősségére kattintson a továbbra!

Kiderült, melyik magyar csatornára érkezik az új Winnetou sorozata

Írta: KTL | 2017. március 30. 20:24
Az RTL Klub bejelentette, hogy a 2016-os Winnetou széria náluk lesz látható. A 3 epizódból álló minisorozat április 15-én, 22-én és 29-én, szombat esténként kerül képernyőre. Részletek a csatorna közleményében: A német RTL-en 2016 decemberében debütált az újraforgatott, legendás Winnetou-sorozat. A modern változat is ugyanúgy Karl May regényei alapján készült, mint az elődei.
A három részes sorozatban a szereplőgárda természetesen megváltozott: Winnetou szerepében Nik Xhelilaj albán színész látható, míg Old Shatterhand megformálója Wotan Wilke Möhring német színész lesz. Ugyanakkor a sokak által ismert és kedvelt 1960-as évekbeli sorozatból is lesz ismerős arc, ugyanis a 76 éves Gojko Mitic Winnetou apját, Incsu Csunnát játssza a minisorozatban. Külön érdekesség, hogy az új epizódokat ugyanott forgatták, ahol az 50 évvel ezelőtti sorozatot, vagyis Horvátország vadregényes tájain. Németországban a 14-59 éves célcsoportnál átlagosan 16,1 százalékos közönségaránnyal futott a mini széria, ami az ott is piacvezető RTL átlagos közönségarányánál több, mint 4 százalékponttal magasabb eredményt jelent. A sorozat magyar nyelvű premierjére sem kell már sokat várnia a nézőknek, ugyanis április 15-én, 22-én és 29-én az RTL Klub is műsorára tűzi mindhárom epizódot.

Új, hangulatos ajánló a Trónok harca 7. évadához

Írta: Gaax | 2017. március 30. 19:32
Három héttel ezelőtt, az HBO szinte a semmiből rántotta le a leplet a Trónok harca hetedik évadának hivatalos premierjéről, amelyhez akkor egy semmitmondó, de mindenesetre nagyon hangulatos ajánlót is mellékeltek. Néhány perccel ezelőtt azonban a csatorna végre kiadta a Trónok harca következő etapjának első komolyabb beharangozóját, amelyben Daenerys, Havas Jon és Cersei mellett, az Éjkirály fenyegetése is feltűnik. A közel másfél perces anyagot látva, az alkotók ezúttal is kitettek magukért, így téve még nehezebbé a várakozást a júliusban esedékes indulásig.

Megvannak a 2017-es Televíziós Újságírók Díja győztesei

Írta: KTL | 2017. március 30. 19:10
Tizenkét kategóriában hirdettek győztest a Televíziós Újságírók Díja gálán március 29-én este a Pesti Vígadóban. A legjobb női műsorvezető idén is Ördög Nóra lett, Sebestyén Balázs kapta a legjobb férfi műsorvezetőnek járó elismerést, Gáspár Lacit zsűritag kategóriában díjazták, Ónodi Eszter és Anger Zsolt a legjobb színésznő illetve színész díját vehette át, Farkas Franciskát pedig a legjobb mellékszereplőnek választották. Negyedik alkalommal értékelték a szakújságírók a tavalyi év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményeit és személyiségeit. Az RTL Magyarország 4, az HBO 4, a TV2 Csoport 3, az MTVA 1 elismeréssel tért haza az idei Televíziós Újságírók Díja gáláról, amelyre a vezető hazai televíziós csatornák szakemberei és sztárjai, valamint a sajtó képviselői voltak hivatalosak.
A Pesti Vígadóban rendezett, több mint kétszáz vendég részvételével zajló esemény házigazdája Harsányi Levente volt, extra produkcióként színpadra lépett az X-Faktor győztese, Opitz Barbi valamint a Sztárban sztár győztese, Veréb Tamás. A díjakat az elismerést alapító szakmédiumok, a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:com, a Kreatív, a Mediapiac, az Origo, a Sorozatjunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a Tvr-hét munkatársai adták át. Ebben az évben tizenkét kategóriában hirdettek nyertest. Díjazták a legjobb nagyszabású show-műsort, a legjobb vetélkedőt, a legjobb comedy show-t, a legjobb realityt, a legjobb dokumentarista realityt, a legjobb női műsorvezetőt, a legjobb férfi műsorvezetőt, a legjobb zsűritagot, a legjobb magyar sorozatot, a legjobb színésznőt, a legjobb színészt és a legjobb mellékszereplőt. 2017-ben a Televíziós Újságírók Díját a következő televíziós produkciók, illetve személyiségek kapták:

Eldőlt, mi lesz a sorsa A mi kis falunknak

Írta: AJ | 2017. március 29. 11:32
Február 2-án indult el az RTL Klub képernyőjén a Válótársak fináléját követő héten a tévéadó újabb hazai gyártású sorozata, A mi kis falunk. A szlovák alapokon nyugvó komédiasorozat már az első epizódjával letarolta a nézettségi toplistákat és a nyolc részes évad alatt végig az első helyen, vagy annak közelében állt. A sorozat többször is olyan nézőszámot és közönségarányt hozott csütörtök esténként, amelyre az elmúlt időben a hétvégi élő showműsorok se nagyon voltak képesek. Ezek ismeretében nem volt kérdés, hogy folytatódnia kell a szériának. Ma pedig bejelentették, hogy 2018 tavaszán érkezik A mi kis falunk második évada az RTL Klubra. (Fotó: RTL Klub)

A Trónok harca íróit sem nyűgözte le az HBO bejelentése

Írta: Gaax | 2017. március 29. 06:30
Két héttel ezelőtt az HBO hosszas várakozást követően, egy nem mindennapi esemény kíséretében, jelentette be a Trónok harca hetedik évadának a premierdátumát. A csatorna ötlete eredetileg az volt, hogy a tűz és jég kettősét szimbolizálva, egy hatalmas jégtömbbe rejtik a sokak által várt dátumot, amelyet aztán lángszórókkal kezdenek el olvasztani. Az esemény elsőre nagyon ötletesnek tűnt, azonban a végeredményt látva a rajongók egyáltalán nem voltak lenyűgözve.
A Jaime Lannistert alakító Nikolaj Coster-Waldau a The Daily Beastnek elárulta, hogy a rajongók mellett a Trónok harca producereit sem nyűgözte le a hatalmas jégkocka olvasztás ötlete. "Mikor Dannel (Weiss) és Daviddel (Benioff) beszéltünk erről, azt mondták, hogy rendkívül kínosan érezték magukat, mivel egyikük sem tudta, hogy pontosan mi is fog történni." Coster-Waldau arra kérdésre válaszolva, miszerint a nézők megbocsájtják-e az HBO-nak a dátummal kapcsolatos fiaskót a következő választ adta: "Azt hiszem, mindig valami hasonló szokott történni, mikor megölnek egy népszerű karaktert. Dühöngenek egy keveset, elküldik őket melegebb éghajlatra, de végül mindig visszajönnek."