.

A Westworld készítői végre nyilatkoztak a 2. évadban érkező szamurájokról

Írta: RaulReal | 2018. április 10. 21:19
A Westworld készítői, Jonathan Nolan és Lisa Joy legalább annyira titkolóznak a western sci-fi sorozat folytatásáról, mint azt a Trónok harca stábja teszi. Éppen ezért az első előzetesek érkezéséig nem is lehettünk biztosak benne, hogy a szamurájok által uralt Shogun Worldből tényleg többet láthatunk majd. Az alkotók most hosszabban nyilatkoztak az EW.com-nak, az interjúból pedig kiderül, miért éppen a feudális Japánt veszi alapul ez, a másik felnőtteknek szóló kalandpark.
"Míg az 1973-as eredeti filmben a római és a középkori világot imitáló parkok szerepeltek, addig mi a szamurájok mellett döntöttünk. Hogy miért? Szerettünk volna valami teljesen újat mutatni a nézőknek. Emellett pedig nem csak az európai és az észak-amerikai nézők ízlésének szeretnénk kedvezni, igyekszünk nyitni az ázsiai piac felé is. Kiskoromban imádtam Akira Kurosawa filmjeit, így ezek előtt a klasszikus filmek előtt is tisztelegni próbáltam" - árulta el Jonathan Nolan. Lisa Joy, a széria másik alkotója ráadásul Ázsiában nőtt fel, így komoly hatással voltak rá a Taiwanban látottak is. Nolanék azt is elárulták az interjúban, hogy különösen véresek lesznek a Shogun Worldben játszódó jelenetek, az évadból pedig egy teljes részben csak japánul fognak beszélni a szereplők. A Westworld április 22-én folytatódik Amerikában, a magyar HBO-n és az HBO GO-n pedig április 23-án lesz nézhető a folytatás, magyar felirattal.

14. heti nézettség - Feltámadt a Barátok közt

Írta: AJ | 2018. április 10. 18:53
A 13. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 14. héten (április 2-8.) 18-49-ben az RTL Híradó minden nap legyőzte a Tényeket és teljes lakosságban hétből hatszor verte a TV2 hírműsorát. Évadzáró adásaival jelentkezett a Stohl András vezette gameshow, A Piramis, mely a Konyhafőnök ellen rendre elveszti a csatát a fiatalok körében, és bár az össznézettsége is csökkent a korábbiakhoz képest, a teljes lakosság körében sikerült megőriznie előnyét.
A Konyhafőnök a második adáshetére a korábbinál is erősebb eredményeket szállított 18-49-ben, ez pedig jó hatással volt az utána adásba kerülő Barátok köztre is. Az RTL Klub napi sorozata úgy tűnik, kimászott a korábbi mélypontról és jelentősen javultak az eredményei nem csak a fiatalok, de az idősebb nézők körében is. Ilyenre több hónapja nem volt példa. A Barátok közttel egy időben látható Áll az alku nézettsége hétről hétre apránként csökken, és múlt héten volt, hogy többször sem érte el a TV2 esti, 18-49-ben mért csatornaátlagát. Teljes lakosságban azonban továbbra is közepesen teljesít. A Barátok közt javuló tendenciája segített az Éjjel-Nappal Budapestnek is, bár a fővárosi fiatalokról szóló sorozat nem nőtt annyit, hogy azt mondhassuk, jó eredményeket szállít. A TV2-n esténként látható Drágám, add az életed! ismétlések alacsony nézettséget hoznak. Az RTL Klubon látható heti sorozatok közül a Szulejmán most már nem csak a fiatal, hanem az idősebb nézők között sem teljesít jól, múlt héten kifejezetten gyenge nézettséget hozott. A Halálos fegyver helyett sugárzott Magyarul Balóval különkiadás, melyben a miniszterelnök-jelöltek vitája volt látható, remekül teljesített. A Csak színház és más semmi bár növelte a nézettségét a fináléra, mind 18-49-ben, mind teljes lakosságban gyenge eredményeket szállított. A szintén szombat este vetítette A Tanár második része az előzőhöz képest javított a fiatalok körében és kiemelkedő számokat hozott. Vasárnap mind a TV2, mind az RTL Klub választási műsort sugárzott, a nézők pedig elképesztően nagy arányban az RTL-es adás mellett tették le a voksukat. Sőt, nem csak a választási adást, hanem az előtte sugárzott RTL-es filmet is háromszor annyian nézték 18-49-ben, mint a TV2-t. (Fotó: RTL Klub) A részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Friss előzetes: Ilyen lesz Emilia Clarke a Star Warsban

Írta: RaulReal | 2018. április 09. 22:35
A Solo - Egy Star Wars történet május 24-én kerül mozikba, az előzményfilmben pedig fontos szerepet játszik a Trónok harcából ismert Emilia Clarke is. A főhős, Han Solo lehetséges szerelmét játssza majd az HBO-s színésznő, akiről korábban azt találgatták, hogy akár a film főgonosza is lehet. Az új Star Wars filmről rengeteg rossz hír érkezett korábban, a színészek mellé tanárt kellett fogadni a forgatáson, mert annyira borzalmasan teljesítettek, Ron Howard személyében új rendezőt is be kellett hoznia a Disney-nek, aki a film nagy részét újraforgatta. A Solo új előzetese ehhez képest biztató lett, érdemes alább megnézni!

Megismétlik az egyik népszerű magyar sorozat tavalyi részeit

Írta: KTL | 2018. április 09. 22:12
Az Egynyári kaland 2. évada tavaly májusban és júniusban került képernyőre a Dunán. Az MTVA produkciói közül a tavalyi évben ez volt a legnézettebb széria és a Televíziós Újságírók Díján is bekerült a három legjobb magyar sorozat közé és jelölve lett a díjátadón. A harmadik évad valamikor idén érkezik, valószínűleg most is valamikor késő tavasszal vagy kora nyáron. Addig is jó hír az Egynyári kaland rajongóinak, hogy a Duna megismétli a tavalyi szezont. Április 14-től szombatonként 19:30-kor kerül újra képernyőre a 2017-es hat epizód.

Ma este folytatódik az egyik legnagyobb hírverést kapott műsor

Írta: KTL | 2018. április 09. 07:13
Tavaly ősszel vadonatúj műsort mutatott be a VIASAT3. A Feleségek Luxuskivitelben elütött minden korábban Magyarországon látott realitytől és 5 gazdag nő életébe nyújtott betekintést. A produkció 8 héten keresztül hétfő esténként volt látható és hatalmas hírverést kapott. Már az indulás a sajtó középpontjába került és ellentétben sok hasonló esettől ez a figyelem az első epizód után sem ért véget, hanem a teljes évad alatt rengeteget cikkeztek a feleségekről. Január elején a SorozatWiki robbantotta a hírt, hogy jön a reality folytatása. Akkor Temesvári Marietta a következőt nyilatkozta nekünk: "A Feleségek luxuskivitelben a tavalyi év egyik legnagyobb televíziós sikere volt több szempontból is. Bátran kijelenthetjük, hogy ősszel az egész ország Babettről, Viviről és a többi szereplőről beszélt. A nézői visszajelzések alapján is egyértelműen azt tapasztaltuk, hogy a közönség továbbra is változatlanul nagy érdeklődést mutat a luxusfeleségek fényűző élete iránt, ezért úgy döntöttünk, hogy tavasszal újabb epizódokat tűzünk képernyőre" - indokolta a döntést a Sony Pictures Television Networks közép-európai régiójának tartalomfejlesztési stratégiai vezetője.
A folytatása ma este érkezik és innentől kezdve minden hétfőn 21 órakor lesz látható a VIASAT3-on. A legújabb szezon is 8 részes, így 8 héten keresztül lesz képernyőn. A folytatásban a csatorna tájékoztatása szerint nem csak tabukat döntögetnek a szereplők, hanem féltett titkaikra is fény derül majd. Emellett Vivi és Dalma terhességét, vagy Babett stílusváltását is nyomon követhetjük epizódról epizódra, és természetesen a külföldi luxusutazás sem maradhat el ebben a szezonban sem. Az öt eddigi főszereplő hölgy mellett újak is megjelennek a műsorban. Az egyik csatlakozó Yvonne Dederick a TV2 Csoport korábbi társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója, aki korábban már szerepelt ugyan a realityben, de mostantól kiemeltebb szerepet kap. Rajta kívül szintén új szereplő lesz Dederick üzletasszony barátnője Polgár Tünde. Az pedig, hogy mivel szórakoztatja majd a nézőket a második évad, kiderül hétfőnként 21 órakor a VIASAT3-on! (A cikket a Sony Pictures Television támogatta.)

Mérföldkőhöz érkezett a Trónok harca 8. évados forgatása (spoilerveszély)

Írta: RaulReal | 2018. április 08. 20:20
A Trónok harca eddigi évadaiban is bőven láthattunk nagy csatákat, az utolsó 6 részben viszont akkora ütközetre lehet számítani, amelyet a sorozat nézői eddig még nem tapasztalhattak a képernyőn. Jonathan Quinlan, a produkció rendező asszisztense osztott meg egy rövid közleményt az Instagramon, melyben a készítők a teljes stábnak köszönetet mondanak az elmúlt hónapok megfeszített munkájáért.
"Ez az Éjjeli Sárkányok tiszteletére szól! Köszönjük, hogy kibírtatok 55 éjszakát a hidegben, a hóban, az esőben, a sárban, a bárány ürülékben, és a szeles Magheramorne-ban. Amikor tízmilliók nézik majd ezt az epizódot világszerte, elenyésző részük lesz képes megérteni, mekkora munka volt a forgatás. Nem fogja érdekelni őket, hogy milyen fárasztó volt a fagyban dolgozni. Azt viszont látni fogják, hogy ilyen a tévében még nem volt. Ez nektek köszönhető" - olvasható a hivatalos képen, melyet a tovább mögött megmutatunk.

Távozik az RTL Klub egyik műsorvezetője

Írta: AJ | 2018. április 08. 16:32
Tavaly húsvétkor, április 17-én hat éves szünet után tért vissza az RTL Klub napi saját gyártású műsora, a Reggeli. A hétköznap reggelente élőben jelentkező produkció új házigazdái a Nyerő Párosból megismert színésznő, Peller Anna és férje, Lukács Miklós lettek. Hozzájuk csatlakozott 2017 júniusában a Nemzeti Színház fiatal színművésze, Fehér Tibor, aki szeptemberben kapta meg állandó műsorvezető társát, Kiss Ramónát.
A két állandó házigazdapár egyike azonban most megbomlik, ugyanis Fehér Tibor távozik a Reggeliből - tudta meg a Blikk. "Szerettem a Reggelit és a csapatot, de a remek színházi feladatok miatt, amelyek az utóbbi időben megtaláltak, most minden energiámra szükség lesz. Ezért a Reggeli vezetésével megbeszéltük, hogy elköszönünk egymástól" - nyilatkozta az újságnak Fehér Tibor. Azt azonban még nem tudni, hogy ki lesz Kiss Ramóna új állandó műsorvezető társa az RTL Klub Reggelijében. (Fotó: RTL Klub)

Már a Hodort játszó Kristian Nairn is tudja, hogyan fejeződik be a Trónok harca

Írta: RaulReal | 2018. április 07. 22:01
Kristian Nairn, akit a Trónok harca 6. évadában láthattunk utoljára, a Dubaiban megrendezett Comic-Conon adott izgalmas interjút a napokban. A színész-DJ elárulta, hogy mire számíthatunk az utolsó 6 részben: "Igazán észvesztő fináléra érdemes felkészülni, mindenki meg fog lepődni a látottakon!" A nagy kérdés, amit felvet ez a nyilatkozat, hogy vajon a híresség honnan tud részleteket a produkció 8. szezonjáról. Ellátogatott a forgatásra, mint ahogy Jason Momoa ezt megtette barátilag? Vagy esetleg Hodor tényleg visszatér Másként a befejezésben?
"Amikor felajánlották a szerepet, nem voltam Trónok harca rajongó. Túl lusta vagyok ahhoz, hogy elolvassam a könyveket, éppen ezért édesanyám 4 éven keresztül azzal szórakoztatta magát a családi vacsorákon, hogy spoilerezett a későbbi történésekről. Most, hogy kiírtak a sorozatból, már nyugodtan elmondhatom, nem is tervezem elolvasni a regényeket" - mondta Kristian Nairn, aki azt is hozzátette, hogy habár a Bran Starkot játszó Isaac Hempstead Wright az első forgatási napján összetörte a 42 éves színész iPhone-ját, később azért elég jól összebarátkoztak a munkálatok során. A Hodort alakító Kristian Nairnnal a SorozatWiki is interjúzott, amikor a színész Budapesten járt a PlayIT-en. A beszélgetés itt olvasható.

Még a Kincsemnél is megterhelőbb volt A Tanár forgatása - interjú Nagy Ervinnel

Írta: RaulReal | 2018. április 07. 20:40
Az RTL Klub legújabb saját gyártású sorozata, A Tanár minden szombaton, 20:00-kor látható a képernyőn. A produkció főszereplője Nagy Ervin, aki sokakat a Terápia című HBO-s szériában győzött meg először, de a színész szerepelt a nagysikerű Kincsem filmben és az RTL másik szériájában, a Válótársakban is. Itt egy rendszer kritikus, nagyszájú pedagógus szerepében láthatjuk a magyar sztárt, akinek nem csak osztályával, de új kolléganőjével és a miatta feltámadó pletykákkal szemben is fel kell húznia a kesztyűt. Nagy Ervinnel A Tanár forgatásának utolsó napján az itt olvasható exkluzív beszámoló mellett interjút is készítettünk, az alább olvasható beszélgetésben kiderül, hogy miért volt helyenként egyhangú a sorozat elkészítése és, hogy milyen volt az osztályt alakító fiatal színészekkel együttműködni.
Milyen volt a Válótársak után A Tanárban játszani, hiszen az előbbi sorozatban szereplő macsó karakterhez képest egy ágról szakadtabb férfit alakítasz? A Tanárt a magyar valósághoz hasonlóbbnak gondolom, így ez a sorozat kicsit közelebb áll a szívemhez. A Válótársak világát nem ismerem annyira, attól függetlenül, hogy ez a jóléti világ is létezik, de az abban élő embereket és a hétköznapjaikat unalmasnak tartom. Egyszerűen az a szféra nem tölt el olyan szintű együttérzéssel, mint amikor egy külvárosi gimnázium életébe nyerünk betekintést. Utóbbi esetben előfordul, hogy nincs pénz, ellenben van egy csomó dráma, depresszió, vannak szorult helyzetek. Ez nekem jobban tetszik, igazabbnak érzem az országra. Nem akarom kritizálni a Válótársakat, viszont én egy, A Tanárhoz hasonló környezetből jöttem, így azt jobban ismerem, ugyanis Angyalföldön jártam középiskolába. A Tanárban játszott karakteremet vagányabb, rendszer kritikus macsónak tartom a Válótársakban betöltött szerepemhez képest. Kreatívabb, öntörvényűbb fasziról van szó, aki nem annyira konszolidált, így rám is jobban hasonlít. Te vagy A Tanár főszereplője, így elég sok jelenetben játszol a produkcióban. Mennyire volt megterhelő számodra a forgatás? Az az igazság, hogy nagyon. Még a Kincsem se volt ennyire megterhelő. Igaz, ingerszegény is volt, mert rengeteg időt töltöttünk egyetlen helyszínen. Valóságos iskoláról beszélünk, hiszen nem épített díszletben zajlott a forgatás. Egy szakgimnáziumban vagyunk, ahol nagyon sok szocreál tér van. Dunaújvárosi vagyok, így magamhoz közel állónak érzem ezt az építészeti stílust és magát az iskolát is. Mégis 40 napig egy helyszínen forgatni sok volt, mert egy idő után kezd egyhangúvá válni a környezet. A külső helyszíneken való forgatás után pedig pláne nehéz volt visszatérni. A Kincsem esetében mindig volt szabadnapom, szabad fél napom, ott kímélve voltam.

Súlyos technikai hiba volt péntek este a TV2-n

Írta: KTL | 2018. április 06. 22:35
Több olvasónk is jelezte, hogy A Piramis péntek esti új része helyett egy korábbi adás ismétlése volt látható a TV2-n. Eredetileg ez lett volna Stohl András műsorának utolsó adása, jövő héttől ugyanis a Bezár a bazár váltja hétköznap esténként. Úgy tudjuk, hogy A Piramis 51. epizódját adták le újra, mely elsőként március 7-én került képernyőre és ez volt az utóbbi idők egyik legnézettebb adása. Megkerestük a csatornát, hogy mi az oka a váratlan változásnak.
A TV2 Csoport Sajtóosztálya azt a tájékoztatást adta a SorozatWikinek, hogy technikai hiba lépett fel, ezért döntöttek úgy, hogy egy korábbi adást tűznek újra képernyőre. Nagyon ritkán de olyan elő szokott fordulni, hogy élő adásánál valamilyen gond van és ezért felvett részeket sugároznak helyette, de olyan hibára nem emlékszünk, amikor egy előre felvett és megvágott epizódnál történt ilyen. Valami nagyon furcsa és súlyos technikai hibának kellett történnie, hogy ehhez folyamodjon a TV2.

Fontos hírek a Trónok harca egyik új vetélytársáról

Írta: RaulReal | 2018. április 06. 20:33
A Trónok harca várhatóan 2020 környékén érkező előzménysorozata több vetélytársat is kap majd, hiszen jön a Netflixre a The Witcher és az Amazonra a drága Gyűrűk Ura. Most kiderült, hogy J. R. R. Tolkien híres fantasyjének feldolgozása 5 évados lesz, a megkötött szerződés ugyanis ennyire szól, ráadásul siker esetén még egy spinoff széria is érkezhet. Az egyetlen kikötés a sorozattal kapcsolatban, hogy akkor csinálhatják meg ezt az 5 etapot, ha két éven belül elkezdik a munkálatokat A Gyűrűk Ura. Ráadásul a teljes büdzsé, amit a szériára költenek, elérheti az 1 milliárd dollárt (254 milliárd forintot) is!
A rajongóknak jó hír, hogy a filmtrilógiáért felelős Peter Jackson executive producerként dolgozhat majd a szérián, egyes spekulációk szerint pedig A szilmarilok feldolgozása lesz a produkció. Eddig úgy lehetett tudni, hogy az Amazon sorozata előzményszéria lesz, mely A Gyűrű Szövetsége előtt játszódik, egy friss cikk szerint viszont a produkció felhasználhat majd anyagokat a filmekből. Ez utalhat arra is, hogy a mozis karakterek közül is feltűnhetnek többen az Amazon újdonságában.

Mikor érkezhet az első Trónok harca testvérsorozat?

Írta: KTL | 2018. április 06. 17:48
Az amerikai HBO legmeghatározóbb sorozata nagyon sokáig a Maffiózók volt. Utána hosszú ideig egyetlen egy széria sem tudta átvenni a helyét. 2011-ben indult a Trónok harca, mely hatalmas kampányt kapott. Ennek ellenére az első részt csak 2,2 millióan látták és úgy nézett ki, hogy lehet, hogy nem váltja be a csatorna reményeit. A sorozat az első évad alatt azonban egyre érdekesebb lett, majd Ned Stark lefejezése a 9. részben elképesztő hisztériát hozott. Pár nap alatt tiltakozó levelek ezrei érkeztek be az HBO-hoz, melyben a nézők követelték hogy írják vissza az északi család fejét, ez pedig elképesztő méretű ingyen reklámot hozott a produkciónak. A balhénak meg is lett az eredménye, az évadzárót már több mint 3 millióan figyelték, mely közel másfélszerese volt a két hónappal korábbi nyitánynak. Ezután 10 hónapnyi szünet következett, de annak ellenére hogy egy percet sem volt képernyőn a Trónok harca, nemhogy lemorzsolódtak volna a nézők, hanem a 2. évad rögtön rekorddal, 3,9 milliós nézettségi eredménnyel nyitott. A sorozat terjedésébe hatalmas szerepet játszottak a torrent oldalak is. Bármennyire meglepő, de mai minden eszközzel ez ellen küzdő HBO a kezdetekben még örült annak, hogy a különböző letöltőoldalak segítségével még népszerűbb lesz a méregdrága produkciója.
A nézettségnövekedés pedig megállíthatatlanná vált, a második szezonzárót már 4,2 millióan, a harmadikat 5,4 millióan a negyediket 7 millióan, az ötödiket 8,1 millióan, a hatodikat 8,9 millióan, míg tavaly nyáron a hetedik évad utolsó epizódját már 12,1 millióan figyelték. Ezek pedig csak az amerikai HBO nézettségi adatai, ehhez még hozzájön az HBO GO, a különböző egyéb illegális platformok és a világszerte szintén rekordokat döntő nemzetközi számok. A Trónok harca pár éve beérte a Maffiózókat, sőt az elmúlt években már egyértelműen ezt tartják az HBO minden idők legsikeresebb sorozatának. A Trónok harca sorozat azonban 2019-ben véget ér, mindösszesen már csak hat rész van vissza a szériából. A most futó produkciót az HBO legnagyobb bánatára biztosan nem lehet folytatni. A sokáig könyveken alapuló sztori végkép kifut, a készítők kiszállnak és valószínűleg maga George R. R. Martin sem menne bele egy könyveken túlnyúló 9. évadba. Az HBO sokáig ezt nem nagyon akarta elfogadni és a nyilatkozatok alapján nem gondolkozott testvérsorozat készítésében, de nyilván be kellett lássák, hogy tényleg csak 8. etapból áll majd a mostani sorozat. A Trónok harca világát viszont nem engedhetik el, mert ugyan vannak más nagyon sikeres szériái is - úgy mint a Westworld vagy a Szilícium-völgy -, de ezek messze nem hozzák a Westeros világát bemutató sorozat eredményeit.

hirdetés