.

Új műsorvezetővel, ma este visszatér az elmúlt 20 év legsikeresebb vetélkedője

Írta: AJ | 2019. január 02. 07:00
Majdnem kereken 20 évvel ezelőtt, 2000 februárjában indult hazánkban a Legyen Ön is milliomos! Vágó István vezetésével. A vetélkedő nagy siker lett, és nyolc év alatt több mint 1000 adás készült belőle a legendás kvízmesterrel. 2009-től Fábry Sándor vette át a házigazda szerepét, majd pár év kihagyás után 2012-ben Friderikusz Sándorral tért vissza a produkció, mely 2013 tavaszáig volt látható. Öt év szünet után új csatornán, új műsorvezetővel folytatódik az elmúlt 20 év legsikeresebb hazai vetélkedője. Szeptember végén jelentette be a TV2, hogy náluk tér vissza a legendás kvízműsor. Az új adások érkezése mellett leleplezték azt is, hogy a Legyen Ön is milliomos! új házigazdája Gundel Takács Gábor lesz. A népszerű tévés az egyik legjobb kvízmester, olyan vetélkedőket vezetett mint a Maradj talpon! és az Áll az alku. Az új Legyen Ön is milliomos! január 2-án 20:20-kor indul a TV2-n. A folytatásban továbbra is a csatorna új nagyszabású sportvetélkedője, az Exatlon után lesz majd látható.
Az elmúlt években hazánkban készült vetélkedők jelentős többsége gameshow volt, azaz a hagyományos kvízműsorok és játékok különleges egyvelegei. Ezek közül vélhetően kitűnhet majd a Legyen Ön is milliomos!, mert ehhez hasonló, klasszikus, tudásalapú vetélkedő jelenleg nem látható a magyar csatornákon. A műsor pedig a nézők által jól ismert, hagyományos formában tér vissza. Minden adásban tíz embernek lesz lehetősége bekerülni játszani, és sorkérdés dönti el, ki lesz az a szerencsés, aki megküzdhet a nyereményekért. A fődíj ezúttal 50 millió forint lesz. Az új Legyen Ön is milliomos! díszlete bár modern lett, és Gundel Takács Gábor személyében más habitusú kvízmestert láthatnak a tévézők, mint eddig bármikor, a műsor megidézi a régi, sikerrel vetített adások hangulatát. Vajon most, tizenkét évvel az első és egyetlen fődíjnyertes után sikerül valakinek ismét elvinnie a legnagyobb nyereményt? Kiderül a Legyen Ön is milliomos! legújabb adásaiból január 2-tól minden hétköznap este a TV2-n az Exatlon után. (A cikket a TV2 Csoport támogatta.)

Az X-akták egyik legnagyobb sztárja nem akart a Trónok harcában szerepelni

Írta: RaulReal | 2019. január 01. 22:22
A Trónok harca 2011 óta az egyik legismertebb tévésorozat lett, a legtöbb színész pedig bármit megadna érte, hogy a Westerosban játszódó produkcióban szerepelhessen. Kivételek persze mindig akadnak, az X-akták színésznője, a Dana Scullyt alakító Gillian Anderson például nemet mondott, amikor felkérték, hogy játsszon el egy fontos karaktert az HBO drámaszériájában. "A nagyobbik lányom a mai napig nem akarja elhinni, hogy nemet mondtam a Trónok harcára. Haragszik rám, mert nagy rajongója a sorozatnak. De ahhoz, hogy a családomtól távol dolgozzak, minimum Martin Scorsese-nek kellene rendeznie a sorozatot" - nyilatkozta a színésznő.
Sajnos nem lehet tudni, hogy az X-akták sztárja melyik karaktert játszotta volna el, egyedül annyi biztos, hogy az első 2 évad forgatása alatt környékezte meg őt a Trónok harca stábja. A rajongók szerint leginkább Melisandre, a Vörös Papnő szerepe illett volna Gillian Andersonra, aki a közelmúltban az Amerikai istenekben is nagyot alakított. A Trónok harca 2019 áprilisában tér vissza az utolsó, 6 részes évadával. Az X-akták rajongóknak rossz hír, hogy Anderson a kultikus sci-fi sorozat szereplőgárdájából 2018 elején kiszállt és a FOX sem tervezi újabb szezonnal folytatni a szériát.

Új kvízmester, de a régi hangulat – exkluzív beszámoló a Legyen Ön is milliomos! forgatásáról

Írta: AJ | 2019. január 01. 20:25
Közel hat év után, jövő év elején a TV2-n tér vissza a Legyen Ön is milliomos!, a legendás kvízműsor, melyek házigazdája ezúttal Gundel Takács Gábor lesz. A vetélkedő új adásai január 2-tól az Exatlon után, hétköznap esténként lesznek láthatóak. A TV2 Csoport meghívására exkluzív forgatási látogatáson vehettünk részt, és beleshettünk a Milliomos kulisszái mögé.
December elején, egy hétköznap délután érkeztünk meg a Legyen Ön is milliomos! új forgatási helyszínére. A kvízműsor díszletét a Mafilm egyik hatalmas, Fóton található épületében állították fel, a produkciót pedig az IKO Műsorgyártó készíti. A csarnok méretét mutatja, hogy a műsor rajongói által nagyon is jól ismert, ikonikus díszlet akár háromszor is gond nélkül elférne benne. A hatalmas stúdiótérben található a díszlet mellett többek között egy elkülönített várakozó rész a közönség számára, egy irodaként működő konténerház, padok és asztalok a stáb számára, valamint sok berendezés, kamerák és technikai kezelőpultok mellett a közvetítőkocsi is. A Legyen Ön is milliomos!-ban 2019-ben új kvízmester játszik a versenyzőkkel. Gundel Takács Gábort az elmúlt években számtalan műsorban láthatta már a közönség. Olyan produkciók forrtak össze a nevével, mint a Játék határok nélkül, az Áll az alku vagy a Maradj talpon!. Ezúttal azonban egy olyan műsor házigazdája lesz, ami mással lett nagy siker. „Amikor megkerestek, hogy legyek én a visszatérő Milliomos új házigazdája, kikértem több ember véleményét is, és nem szólt az ellen semmi, hogy elvállaljam. Ez a műsor bár nagyon erősen Vágó István nevéhez kötődik, de ő tíz éve abbahagyta és utána vezették már mások is ezt a vetélkedőt. Nem éreztem emiatt azt, hogy úgymond elveszem valaki másnak a műsorát. Ráadásul nem is példa nélküli a csere, ugyanis Angliában, a formátum hazájában is új műsorvezetővel tért vissza a Milliomos.”

Közel 6 év után új napi sorozat indul ma este az RTL Klubon

Írta: KTL | 2019. január 01. 11:00
2013 elején indult utoljára új napi sorozat az RTL Klubon, ez az Éjjel-Nappal Budapest volt, mely azóta is látható. A Barátok közt több mint 20 éve van képernyőn és jelenleg is a csatorna egyik legnézettebb műsora. A mi kis falunk 2017 elején kezdődött és azóta két és fél évad, összesen 21 epizód ment le belőle. A sorozat az elmúlt évek egyik legnagyobb televíziós sikere és idén ősszel is az egyik legnézettebb produkció volt. Ma este 6 év után új napi és egyben 2 év után új falus széria érkezik. A Drága örökösök első epizódja ma este 18:50-kor lesz látható az RTL Klubon. A folytatás holnaptól pedig minden hétköznap az RTL Híradó után érkezik. Az eredetileg horvát formátum 2014-ben elképesztő sikerrel indult és azóta pedig Bulgáriában is készült helyi változata. A magyar környezetbe átültetett verziót A mi kis falunk gyártója, a ContentLAB & Factory készíti. A széria nem csak azért különleges, mert napi falus produkció még nem volt Magyarországon, hanem azért is mert a többi országos csatornán látható produkcióval ellentétben a Drága örökösök nem megy egész évben. A heti sorozatokhoz hasonlóan évadok készülnek belőle, így néhány hónap múlva nagy siker esetén is szünetre megy majd.
A kereskedelmi egy órás napi sorozat főszerepeiben olyan színészek láthatóak, mint Koltai Róbert, Lengyel Ferenc, Bede-Fazekas Szabolcs, Hajdu Steve, Járó Zsuzsa, Horváth Sisa Anna, Mohai Tamás, Molnár Gusztáv, Fekete Linda, Kovács Lehel, Makranczi Zalán és Ullmann Mónika. A történet szerint egy falusi nagypapa halála után kiderül, hogy az öreg hatalmas vagyont hagyott a vidéki életből már kiszakadt, fővárosban élő három gyermekére és két felnőttkorú unokájára. A 612 millió forint azonban csak úgy lehet az örökösöké, ha vállalják, hogy egy évre visszaköltöznek szülőfalujukba, Ökörapátiba. További feltétel, hogy a visszaköltözést követően a budapesti rokonok egy teljes éven át, 12 óránál tovább nem hagyhatják el a kis falut. Aki ezt megszegi, az kiesik az örökségből, ha pedig egyikőjüknek sem sikerül teljesíteni a feltételeket, úgy a hatalmas vagyon a falusiakra száll. Végül mely családtagok költöznek Ökörapátira, ők hogy boldogulnak a vidéki életben és mit szólnak ehhez a falu lakói? Kiderül ma este az RTL Híradó után, majd január 2-től minden hétköznap 18:50-től az RTL Klubon. (A cikket az RTL Magyarország támogatta.)

Amerikai egyetemistáknak köszönhetően már most megnézhető a Trónok harca befejezése (videók)

Írta: RaulReal | 2018. december 31. 18:32
2019 áprilisáig kell várni a Trónok harca utolsó évadára, melyről az HBO elővigyázatosságának köszönhetően csak minimális spoilerek szivárogtak ki. A Bostoni Egyetem néhány tanulója azonban nem tudta kivárni, hogy bemutassák a hivatalos finálét, így fogták magukat és elkészítették a saját verziójukat. Nagyon komolyan vették a feladatot, hiszen mind a 6 epizódot megírták, ezután színészeket kerestek és egy kétnapos esemény során felolvastatták velük a művet. Az amerikai lapok szerint a nézők közül többen is megrázva távoztak a felolvasóestről, olyan jól sikerült a Trónok harca rajongói befejezése. A diákok mindössze 12 hét alatt írták meg a forgatókönyveket, egyetemi tanáruk felügyeletével. A tovább mögött két részletben megtekinthető az összesen 6 órás előadás, amely azért is érdekes, mert sikerült olyan színészeket találniuk a szerepekre, akik erősen emlékeztetnek a sorozat szereplőire.

Január elején vadonatúj nyomozós sorozattal erősít az RTL Klub

Írta: RaulReal | 2018. december 30. 18:00
Rachel Bilson mindig is az a fajta színésznő volt, aki a könnyed műfajú sorozatokban érezte magát otthon, hiszen olyan produkciókban szerepelt korábban, mint A narancsvidék vagy éppen a Szívek doktora. 2018 nyarán mutatkozott be a 37 éves szépség új produkciója, a Páratlan Páros (Take Two) Amerikában, mely január 3-án, 21:30-tól az RTL Klubra is megérkezik. A csatorna 2019-es műsorrendjét nemrég ismertettük és megírtuk, hogy az új nyomozós széria minden csütörtökön, dupla részekkel jelentkezik majd.
A Páratlan Páros tipikus krimiszéria, melyet a Castle két készítője, Andrew W. Marlowe és Terri Edda Miller hozott tető alá az ABC amerikai csatorna számára. A történet szerint Sam Swift (Rachel Bilson), a Forró nyomon című képzeletbeli sorozat színsznője rosszul viseli, hogy a vörös szőnyegen szakít vele kedvese és még a munkáját is elveszti. A híresség kis híján elvonóra kerül, azonban megkeresi egy kezdő rendező, hogy vállaljon szerepet egy nyomozós szériában. Így Sam exe, Eddie (Eddie Cibrian) segítségét kéri, hogy a férfi vegye maga mellé, hadd lássa közelről is a színésznő, hogy dolgoznak a kopók. A felállás nagyon hasonlít a Castle történetére, az amerikai nézők azonban ezt a sorozatot már nem szerették annyira. A széria nagyon friss, az ABC-n 2018 június 21-től szeptember 13-ig futott, azonban 13 rész után elkaszálták. A Páratlan Páros nézettsége végig gyenge volt, nem ütötte meg az országos mércét, a kritikusok szerint pedig legjobb esetben is csak átlagos minőséget hozott hétről-hétre. A külföldi lapok november végén még arról cikkeztek, hogy a Páratlan Páros alkotói megpróbálják eladni más csatornának a sorozatot, egyelőre azonban nem érkezett friss hír ezzel kapcsolatban. (Fotók: RTL Klub)

Néhány rajongó már most kitalálta a Trónok harca befejezését

Írta: RaulReal | 2018. december 29. 20:42
2017 augusztus 27-én láttunk utoljára Trónok harca részt, hiszen ekkor búcsúzott el a 7. évad a szezonfináléval a nézőktől. A rajongóknak azóta rengeteg idejük volt rá, hogy áttanulmányozzák a könyveket és újranézzék a sorozatot. Sokan közülük teóriákat gyártottak a lehetséges befejezésekről, George R. R. Martin elmondása szerint pedig vannak köztük olyanok, akik helyesen kitalálták, hogy mi lesz a Trónok harca vége.
"Az olvasók részéről egy csomó képtelen, de kreatív elgondolást hallottam a történet végéről. Egy-két jó megoldás is született azért, akadtak, akik a könyvekben elrejtett kis utalásokat összerakták és rájöttek, hogy ki nyeri a Westerosért folyó csatát" - erősítette meg újfent az író, ezzel elismerést adva a lelkes rajongóknak. A sorozat már régen elhagyta a könyveket a történet szempontjából, azonban jól ismert tény, hogy a tévés verzió befejezése is ugyanaz lesz, mint A tűz és jég dala regényeké. George R. R. Martin régóta szenved a Winds of Winter publikálásával, a rajongóknak jó hír azonban, hogy úgy tűnik, az író már a végső fázisban tart művével. A Trónok harca széria 2019 áprilisában tér vissza az HBO-n és az HBO GO-n, februárban pedig megkezdődik az első spinoff pilot epizódjának forgatása, melytől azt lehet várni, hogy méltóképp meséli el Westeros történelmét. (Fotó: HBO)

Végtelen szerelem kvíz: Mennyire ismered a sorozatot?

Írta: AJ | 2018. december 29. 16:30
A Végtelen szerelem 2016 és 2018 között, két évadon keresztül volt látható idehaza a Dunán. A három fiatal intrikával, ármánykodással, szép pillanatokkal és rengeteg gonoszsággal teli szerelmi története rengeteg nézőt szegezett a képernyők elé. December elején írtuk meg, hogy a Neslihan Atagül, Burak Özcivit és Kaan Urgancioglu főszereplésével készült produkció visszatér a Dunára. A csatorna ugyanis az elejétől kezdve megismétli a szériát, mely január 4-től minden hétköznap 14:25-kor látható lesz. A sorozat újbóli képernyőre kerülésének alkalmából készítettünk egy kvízt, mellyel a rajongók letesztelhetik, mire emlékeznek a sorozatból. Kíváncsian várjuk, a tíz kérdésből hányat sikerül helyesen eltalálnotok.

Kiderült, hogy hol lesznek láthatóak a The Walking Dead filmek

Írta: RaulReal | 2018. december 29. 14:40
A The Walking Dead 9. évadának egyik legnagyobb fordulata az volt, hogy a főszereplő Andrew Lincoln (Rick Grimes) távozott a szereplőgárdából. A színész azóta elárulta, hogy nem tér vissza többet a sorozatban, viszont három önálló film formájában is látható lesz még a karaktere. Eddig a legtöbben arra tippeltek, hogy a készülő The Walking Dead filmtrilógia akár a mozikba is betörhet, a Skybound értesülései szerint azonban tévéfilmekről van szó, amelyek az AMC műsorán fognak bemutatkozni.
Andrew Lincoln a készülő The Walking Dead filmekkel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a klasszikus westernek hangulatát idézhetik majd meg. "Sokat beszéltünk a Nincs bocsánat című Clint Eastwood filmről, amelyet nagyon kedvelek. Eastwood egyfajta példakép számomra, pisztolyharcos és amerikai hős, akiről tudod, hogy mire képes, ha veszélyhelyzetbe kerül" - nyilatkozta a Rick Grimest alakító színész, majd hozzátette, a The Walking Dead filmekkel is hasonló megközelítésben akarnak a sorozat egykori főszereplőjével foglalkozni. Az AMC hosszú távra tervez a sorozattal, 10 éves projektnek nevezték nemrégiben a zombis franchise-t. Várhatóan további spin-off sorozatok, filmek és könyvek érkezhetnek a posztapokaliptikus világgal kapcsolatban. A The Walking Deadet idehaza a Viacom tulajdonában lévő RTL Spike vetíti, az amerikai premierrel egy időben.

Eredetileg George R. R. Martin is szerepelt volna a Trónok harcában

Írta: RaulReal | 2018. december 28. 22:01
2011-ben került először képernyőre az HBO egyik legfontosabb sorozata, a Trónok harca, mely nézettségi rekordokat döntögetett évről-évre és még a díjátadókon is kiemelt produkció lett a drámák között. Elsőre azonban bukásnak indult a széria, ugyanis 2009-ben forgattak egy másik pilot epizódot, amelyben például Tamzin Merchant játszotta volna Daenerys Targaryent, Jennifer Ehle pedig Catelyn Starkot, de a rész nem nyerte el az HBO tetszését. Ezért újragondolták a sorozatot, más színészeket vettek fel és így született meg az a Trónok harca, amelyet jelenlegi formájában ismerünk.
A Tűz és jég dala írója, George R. R. Martin most a Syfy-nak arról nyilatkozott, hogy a Trónok harca pilotjának első verziójában ő is feltűnt, egy rövid vendégszerep erejéig. "Egy pentoshi nemest játszottam, Daenerys és Khal Drogo esküvőjén voltam az egyik vendég. A forgatás Marokkóban zajlott. Később másik színésznő kapta meg a khalessi szerepét, így a vágószobában maradt a zseniális cameo" - árulta el a szerző. Martin szerint a sorozat készítői ezután is többször elgondolkoztak rajta, hogy az eredeti alkotót szerepeltessék a tévés feldolgozásban. "Egy alkalommal David Benioff és D. B. Weiss felvetette, hogy vicces kikacsintás lenne, ha a levágott fejemet látnák a nézők, egy karóra tűzve. Amikor megkapták ennek a megoldásnak a várható költségét azonban, rögtön elvetették az ötletet" - tette hozzá George R. R. Martin, azokra az évekre utalva, amikor a Trónok harca még nem volt akkora szám, így a költségvetésük is sokkal alacsonyabb volt. A produkció az utolsó, 8. évadával 2019 áprilisában mutatkozik be, az HBO-n és az HBO GO-n.

Több új sorozat és vadonatúj kezdési időpontok, itt az RTL Klub 2019-es műsorrendje

Írta: KTL | 2018. december 28. 20:23
Az RTL Klub három lépcsőben vált 2019. januári műsorrendre, míg a TV2 szerdától azonnal áttér. Előbbi csatorna 1-jén indítja a legújabb napi falus sorozatát, a Drága örökösöket, majd 2-tól délután és este minden új időpontba kerül és több vadonatúj produkció indul és tér vissza új évaddal. Végül január 12-étől visszatér A Tanár, a második évaddal. Nézzük a részleteket.
Január 2-től átalakul az RTL Klub délutánja. 12:00-kor egy új amerikai vígjátéksorozat indul, Egy rém új feleség (Trophy Wife) címmel. A 2013-as széria minden hétköznap dupla résszel lesz látható. 12:45-kor az Éjjel-Nappal Budapest ismétlése, 13:55-kor pedig szintén az előző napi Drága örökösöket lehet újra megnézni. A Konyhafőnök VIP és a megszűnő Story Exta helyén 14:45-től A mentalista 3. évados ismétlése lesz látható dupla epizódokkal. Decemberhez képest 5 perccel később, 16:25-kor indul majd az Elif – A szeretet útján. A Fókusz az elmúlt években januárban mindig visszakerült esti időpontba, most viszont marad a délutáni, 17:25-ös időpont. Az RTL Híradó 18 órás kezdése is változatlan marad. 18:50-kor az estét az RTL Klub új falus sorozat, a Drága örökösök kezdi, melynek premierje már január 1-jén lesz. Ezután minden hétköznap új résszel kerül képernyőre több hónapon át. A Barátok közt vadonatúj kezdési időpontot kap és a téli szünet előtti 21 órás időpont helyett 19:45-kor lesz majd látható. Így a Mátyás király tér lakóiról szóló széria 75 perccel kerül korábbra. Szintén sokkal előbb indul majd az Éjjel-Nappal Budapest is, mely 21:40-ről 20:25-re kerül. A fővárosi fiatalokról szóló sorozat után, 21:30-tól heti műsorok következnek majd.

Itt A Tanár 2. évadának első előzetese

Írta: KTL | 2018. december 28. 16:16
Két napja derült ki, hogy a tavaszra várt folytatás helyett, már január 12-én visszatér az RTL Magyarország második legnézettebb sorozata. A Tanár 2. évada 2019-ben is szombatonként 20 órakor jelentkezik majd a RTL Klubon. Ubrankovics Júlia botrányos távozása után, Trokán Nóra személyében új női főszereplője lesz a produkciónak, aki az iskola új igazgatónőjét alakítja majd. Most megjelent a sorozat 2. évadának első előzetese is, melyet a tovább mögött lehet megtekintetni.