.

4. heti nézettség - Továbbra is sikeres A Piramis

Írta: AJ | 2018. február 01. 19:00
A 3. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 4. héten (január 22-28.) az RTL Híradó a teljes lakosság körében az előző hetekhez képest most csak négy alkalommal tudta megelőzni a Tényeket, míg a 18 és 49 év közötti nézők körében most is minden nap megverte a TV2-s hírműsort. A Fókusz a teljes lakosság körében nem tudta legyőzni A Piramist, a fiatalok körében viszont két alkalommal is nézettebb volt a Stohl András vezette vetélkedőnél.
A Piramis azonban a két elveszített félórás műsorsáv ellenére végig messze a TV2 esti csatornaátlaga fölött teljesített a múlt héten a 17-19%-os közönségarányával. A Barátok közt, köszönhetően a TV2-s vetélkedőnek, egyik nap sem tudta beállítani vagy megdönteni az RTL Klub esti, heti csatornaátlagát és minden hétköznap este kikapott A Piramistól. Az Éjjel-Nappal Budapest felemásan teljesített és 10% valamint 13% között ingadozott a közönségaránya a reklámozóknak fontos, 18-49-es korcsoportban. A budapesti fiatalok szerdán és pénteken meg tudták verni a hetek óta egyre alacsonyabb számokat szállító Pénzt vagy éveket! című vetélkedőt. A teljes lakosság körében azonban Kasza Tibor műsorát mind az öt hétköznap több néző figyelte mint az Éjjel-Nappal Budapestet. A heti tartalmak közül a Dr. Csont a célközönségnél jobban, míg a teljes lakosságban rosszabbul teljesített mint az előző héten. A Válótársak keddi epizódját több fiatal nézte, mint a csütörtök estit, míg összlakosságban pont fordítva alakultak az eredmények. A késő estére került Castle több mint három százalékot javított. A TV2-n kedd esténként látható Született szobalányok című sorozat azonban még tovább rontott előző heti számain. Szerdán a Szulejmán teljes lakosságban javult, a célközönségnél pedig szinte az előző hetivel azonos eredményt hozott. Szombaton A Dal a teljes lakosság körében meg tudta verni az RTL Klubot és a TV2-t, de messze elmarad a korábbi évek eredményeitől. A hétvége estéket a filmjeinek köszönhetően összességében az RTL Klub húzta be a fiataloknál. Az elődöntőjére javult a Sztárban sztár +1 kicsi, de így sem tudta megelőzni a vele párhuzamosan vetített RTL-es filmet. A heti összesítést tekintve négy estét nyert a TV2 és hármat az RTL Klub. Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Maisie Williams szerint veszélyben a karrierje a Trónok harca után

Írta: RaulReal | 2018. február 01. 17:32
A Trónok harcában Maisie Williams a kőkemény Arya Starkot alakítja, aki tűzon-vízen keresztül ment már, hogy beteljesítse bosszúját. A harcoslány azonban nagyon messze áll a klasszikus hercegnő imidzstől. A sorozat színésznője most az Irish Timesnak elárulta, fél attól, hogy beskatulyázzák és nem kap majd a jövőben főszerepeket, amiatt, ahogy kinéz. "Ez egy nagyon felszínes iparág. Most kezdek rájönni, hogy a jövőben egy csomó szerepet egyszerűen esélyem se lesz megkapni. Imádom azokat a színésznőket, akik hollywoodi filmekben főszerepeket kapnak, ezekhez a felkérésekhez azonban kell egy bizonyos szexuális kisugárzás is, ami bennem nincs meg." Maisie Williams karrierjét persze korántsem lehet egysíkúnak nevezni, a színésznő főszerepet kapott a Netflix szuperhősös filmjében, az iBoyban, illetve a New Mutants című X-Men filmben is fontos karaktert játszik majd a fiatal tehetség.

Újabb NCIS szereplő távozik

Írta: Agent | 2018. február 01. 14:50
2016 augusztusában köszönt el az NCIS: New Orleans egyik főszereplőjétől. Zoe McLellan karaktere a 2. évad végén hagyta ott a csapatot, a színésznő közös megegyezéssel búcsúzott a sorozattól. Tegnap látott napvilágot egy újabb hír, melyben megerősítették, hogy egy újabb főszereplőtől kell hamarosan elbúcsúznia a sorozat rajongóinak. Shalita Grant, aki Sonja Percy különleges ügynököt alakítja szintén közös megegyezéssel távozik a sorozatból. A színésznő utolsó epizódja a 4. évad 17. része lesz, mely április harmadikán kerül adásba Amerikában.
A menedzsere szerint a színésznő úgy érezte, hogy itt az idő a változtatásra. A távozása csupán arról szól, hogy megtalálja a következő nagy projektjét. Shalita Grant-et többek között láthattuk már az Észak és Dél nővéreiben, A férjem védelmében drámasorozatban, de az itthon is népszerű Dr. Csontban is feltűnt két rész erejéig is. Az NCIS: New Orleans így újabb női főszereplőt veszít, arról azonban nem érkezett még hír, hogy érkezik-e újabb szereplő a helyére. Az NCIS: New Orleanst itthon az AXN-en követhetik a rajongók, ahol most a 3. szezont tűzték képernyőre.

Aradi Balázs után újabb régi főszereplő tér vissza a Barátok köztbe

Írta: AJ | 2018. február 01. 12:37
Január közepén derült ki, hogy visszatért a Barátok köztbe Berényi Balázs, a sorozatban évekig meghatározó szerepet betöltő figura. Most pedig egy újabb olyan hír jelent meg, ami változást hozhat a Mátyás király tér lakóinak életében. Kiderült ugyanis, hogy nemsokára egy második egykori főszereplő is újra feltűnik. A Szilágyi Andreát alakító Deutsch Anita a napokban kezdett újra forgatni a Barátok közt stábjával - tudta meg a Blikk.
A színésznő 2001 és 2007 között volt állandó szereplője az RTL Klub szappanoperájának, és bár tíz éve szállt ki a sorozatból, 2010-ben egyszer már rövid időre visszatért a Mátyás király térre. "Szívesen mondtam igent és jól érzem magam újra itt, pedig sok az új arc, de mindig szembejön valaki, akivel sokat dolgoztam együtt" - mesélte most a lapnak Deutsch Anita. Azt azonban még nem tudni, pontosan mikor is tűnik fel újra a képernyőkön Szilágyi Andrea és milyen hatással lesz a szereplők életére. (Fotó: RTL Klub)

Tényleg kamu a Celeb vagyok, ments ki innen! helyszíne? – beszámoló Dél-Afrikából

Írta: KTL | 2018. január 31. 21:53
A 2017-es év egyik legnagyobb szabású műsora, a Celeb vagyok, ments ki innen! 5. évada volt. A reality november végén indult és december második felében ért véget az RTL Klubon. A műsor helyszíne most is a Budapesttől több mint 8000 kilométerre található Dél-Afrikai Köztársaság volt. Az RTL Magyarország meghívására öt napot tölthettem a helyszínen és minden szemszögből megnéztem, hogyan készül a Celeb vagyok. Az exkluzív beszámoló első részében bemutatom a helyszínt és kiderül az is, hogy mennyire valóságos az, ahol a celebek tábora található.
Két átszállás és közel 30 óra utazás után érkeztem meg Nelspruit városába, ahol a stáb szálláshelyei voltak. A helyszín a Dél-Afrikai Köztársaság északkeleti részén, a Kruger Nemzeti Park közelében található. Itt két hotelben lakott a magyar stáb egésze, valamint a kiesett celebek is itt aludtak pár napot, míg haza nem indultak. Innen a stáb jelentős része a produkció saját, menetrend szerint közlekedő buszjáratával tudott eljutni a várostól 35-45 percre található forgatás helyszínére. A vezető stábtagok saját kocsikkal, az útviszonyok miatt főleg terepjárókkal közlekedtek. Az út első felében egy széles, helyenként gyönyörű fákkal körülvett úton lehet utazni. Az utolsó 15-20 percben viszont egy keskeny, folyamatosan kanyargó, lejtőkkel és emelkedőkkel teli vörös földúton lehet közlekedni. Ennek a végén, egy rövid szakaszon köves út volt kiépítve, de azon se lehetett túl gyorsan menni. Útközben egy fegyveres ellenőrző ponton is át kellett haladni, ugyanis egy farmnak hívott, de ahhoz nem nagyon hasonlító területre kell bemenni. A stáb kiszolgáló épületei egy völgyben, patak partján és erdő szélén lévő tisztáson voltak. Ezek mind nádtetős, kisebb épületek. Az egyik házban volt a műsorvezetők öltözője, valamint a táborszerkesztőség és egy dél-afrikai stáb irodája. Egy másik épületben a helyi technikai stáb központja volt berendezve. A mező közepén egy nagyobb épületben volt az ebédlő, mely saját konyhával is rendelkezett. A terület egyik végén egy másik nagyobb épület helyezkedett el, ahol két vezérlő volt berendezve. Az egyikből az élő adást irányították, a másikból pedig a közelben lévő tábor eseményeit követték és rögzítették. A parkoló mellett konténerirodákban dolgozott az utómunka stáb, akik összevágták az aznapi adás bejátszóit.

Így hangzik a Trónok harca főcímdala a vásárhelyi katonazenekar előadásában

Írta: RaulReal | 2018. január 31. 18:42
A Bocskai István lövészdandár hódmezővásárhelyi, helyőrségi zenekara teltházas koncertet adott egy református templomban - írja a Vásárhely24. A katonamuzsikusok nem csak komolyzenei klasszikusokat adtak elő, hanem az egyik legnépszerűbb sorozat, a Trónok harca főcímdalát is. Számos feldolgozását meg lehet találni az intrónak, mégis általában azok a leghatásosabbak, melyek nagyzenekar által vannak előadva. Érdemes megnézni az alábbi videót, mely a helyszínen készült!

30 év után visszatérhet a Magnum

Írta: RaulReal | 2018. január 30. 22:52
A Magnum 1980 és 1988 között 162 epizódot ért meg és bele is írta magát a tévétörténelembe, mint az egyik legismertebb nyomozós sorozat. Korábban beszámoltunk róla, hogy két amerikai csatorna is dolgozik azon, hogy új szereplőkkel, modern környezetben újraforgassák a sztorit. A CBS azonban leelőzte az ABC-t, ugyanis ők már berendelték a Magnum PI első részét. Ezek után persze még kérdéses, hogy ténylegesen lesz-e sorozat a projektből, a pilot viszont már biztos, hogy elkészül.
Az új nyomozós produkció Thomas Magnumról, az ex-tengerészgyalogosról fog szólni, aki Afganisztánból hazatérve olyan megbízásokat vállal el, amelyekre senki más nem hajlandó. A sorozat helyszíne megint Hawaii lesz, az első részt pedig a Hawaii Five-0 atyja, Eric Guggenheim írja majd, Peter Lenkovval, aki a Hawaii Five-0 mellett az új MacGyveren is dolgozott. Az új Magnum a 2018/19-es televíziós szezonban mutatkozhat be, idén ősszel legkorábban.

Februárban véget ér az RTL Klub egyik népszerű magyar sorozata

Írta: AJ | 2018. január 30. 17:01
Január 4-én indult a Válótársak, az RTL Magyarország saját gyártású sorozatának harmadik évada, melyről tavaly elsőként írtuk meg, hogy ez lesz a széria befejező etapja. A Scherer Péter, Lengyel Tamás és Stohl András főszereplésével készült produkció annak köszönhetően, hogy a harmadik résztől heti egy helyett már heti két alkalommal is képernyőre kerül, a tervezettnél jóval hamarabb véget ér. A sorozatzáró epizód február 8-án, csütörtökön 22:10-kor kerül adásba az RTL Klubon.

A valóságban is létezik a Trónok harcából ismert Fal

Írta: RaulReal | 2018. január 30. 10:54
A Falat azért építették sok ezer évvel ezelőtt a Trónok harca világában, hogy a Másokat távol tartsák Westerostól. A jégből készült, varázslattal összetartott monumentális építményhez nincsen hozzá fogható. Eddig legalábbis ezt gondoltuk, azonban jött a hír, hogy a Fal bizony a valóságban is létezik, Oroszországban ugyanis van egy óriási jéghegy, amely nagyon hasonlít rá. A Jakutföldön található Lena Pillars Nature Park egyik legnagyobb látványossága nemrég arra pályázott, hogy a Trónok harca 8. évadában is szerepelhessen, ez azonban végül nem jött össze.
Korábban már írtunk arról, hogy milyen körülmények akadályozzák azt, hogy az HBO a Trónok harcát Oroszországban forgassa, mindez persze nem zárja ki, hogy az egyik készülő testvérsorozatban vendégszerepeljen a jakutföldi látványosság. Érdekesség egyébként, hogy az oroszok büszkesége 300 méter magas, azaz 81 méterrel magasabb a George R. R. Martin által elképzelt Falnál. Kattintás után videó is megtekinthető a hatalmas jéghegyről!

Szünetre küldi az egyik legnépszerűbb sorozatát az RTL Klub

Írta: KTL | 2018. január 29. 18:40
2016 novemberében indult a Dr. Csont 11. évada az RTL Klubon. A sorozat egy rövid karácsonyi szünetet leszámítva márciusig volt képernyőn, majd hosszabb pihenőre vonult, pedig mindössze 4 epizód maradt az évadból. Eredetileg úgy volt, hogy ősszel folytatódik a széria, de végül kiderült, hogy csúsznak a friss részek és végül januárban tért vissza a produkció. A 11. évad 4 le nem adott része után azonban ismét pihenőre vonul a sorozat.
A Dr. Csont 11x22-es epizódja ma este lesz látható az RTL Klubon. A 12. és egyben utolsó évad azonban nem indul el februárban, hanem 11. szezonbeli részek ismétlése váltja. Megkérdeztük az RTL Magyarországot, hogy mikor érkezik a záró etap, de azt a választ kaptuk, hogy később tájékoztatják a nézőket. Amerikában tavaly márciusban volt látható a széria befejező epizódja, így reméljük a hazai nézőknek sem kell már sokat várni. (Fotó: RTL Klub)

12 év után visszatérhet a Bűbájos boszorkák

Írta: RaulReal | 2018. január 28. 22:32
A legkisebb amerikai országos csatorna, a CW berendelte a Bűbájos boszorkák remake-jének az első részét. A hivatalos leírás szerint egy merész, vicces, feminista sorozatra számíthatunk, melynek újragondolt változatán a CBS már 4 évvel ezelőtt dolgozott. Új színészekkel, de a jól ismert felállásban jön a sorozat, napjaink Amerikájában néhány lány rájön, hogy bűbájos képességeik vannak, így felveszik a harcot a világra támadó démonokkal és gonosz erőkkel. A Bűbájos boszorkák 1998 és 2006 között futott, 8 évadot ért meg, az egykori főszereplők közül azonban nem mindenki örül a visszatérésnek.
Shannen Doherty például, aki Prue Halliwellt játszotta, abszolút kizárta annak a lehetőségét, hogy visszatérjen az új sorozatban, raádásul a színésznő szerint pihentetni kéne a szériát. Nem nagy meglepetés, hogy a Bűbájos boszorkákat bekérte a CW, hiszen nemrég kiengedték a markukból a Riverdale spinoffját, a Sabrina, a tiniboszorkány ugyanis a Netflixnél landolt, rögtön egy 2 évados berendeléssel. A Bűbájos boszorkák így egyike lesz a 2018/19-es szezon fontos premierjeinek, az Odaát testvérsorozata, a Wayward Sisters mellett. Persze csak akkor, ha mindkettőt berendelik sorozatnak.

Majdnem tönkretette Jason Momoa karrierjét a Trónok harca

Írta: RaulReal | 2018. január 27. 22:20
Jason Momoát a rajongók legutoljára az Igazság Ligája című szuperhősös filmben láthatták, a nemsokára Budapestre látogató színész azonban nem volt mindig ilyen felkapott. A művész karrierje ugyanis mélyponton volt a Trónok harca előtt és amint egy újabb interjújából kiderült, az után is nehezen kapott szerepeket, hogy kiírták az HBO szériájából. Momoa Jimmy Fallon késő esti talkshow-jában nyilatkozott a megpróbáltatásairól.
Az interjúból többek között az is kiderül, hogy miután eljátszotta a kőkemény Khal Drogót, nem akartak a színésznek vígjátékokban szerepet adni. Mondván nem megy a stílusa ehhez a zsánerhez. Hollywood túlkapásairól sokat lehet hallani, így nem is annyira meglepő, hogy volt, aki félig-meddig viccesen azt is megjegyezte Jason Momoának, hogy csodálkozik rajta, hogy angolul is tud. Zack Snyder filmje, az Igazság Ligája aztán kihúzta a csávából a Trónok harca színészét, olyannyira, hogy nemsoká érkezik az Aquaman film, melyben Momoa lesz a főszereplő természetesen. A videó kattintás után nézhető meg!