.

Az egyik túlélő mérnök szerint a Csernobil túlzásokba esett Dyatlovval kapcsolatban

Írta: RaulReal | 2019. június 29. 16:20
Mióta befejeződött a Csernobil című 5 részes minisorozat, egyre több túlélő áll a kamerák elé, hogy nyilatkozzanak a szörnyű 1986-os tragédiáról. Először az egyik búvár vallotta be, hogy hőstettük a valóságban nem volt olyan tudatos, mint az HBO produkciójában, egyszerűen parancsot teljesítettek. Most Oleksiy Breus, egy ukrán mérnök, akit a katasztrófa után nem sokkal a 4-es reaktor vezérlőjébe vezényeltek, meglepő módon nyilatkozott a Csernobil sorozatban is felbukkant, rendkívül elvetemült Dyatlovról.
A csernobili atomerőmű vezető mérnöke, Anatoly Dyatlov több hibás döntést is elkövetett, nem csak az HBO sorozata, de számos dokumentumfilm szerint is. Breus szerint azonban a 10 évre elítélt, a dolgozóit terrorizáló szakember kapcsán túlzásokba esett a Csernobil miniszéria. "Nem csak Dyatlov, de Bryukhanov és Fomin esetében is úgy ábrázolták őket, mintha ők lettek volna a főgonoszok. Ez a valóságban közel sem volt így. Anatoly Dyatlov szerintem azért válhatott a produkció antihősévé, mert az erőműben dolgozók visszaemlékezései és a menedzsment is így emlegette. Ha jelen volt, mindenki feszültté vált, mert féltek tőle, de a szigora ellenére egy jó szakember volt" - árulta el Breus. Dyatlovot, Bryukhanovot és Fomint is 10 év börtönre ítélték a Csernobilban hozott szörnyű és felelőtlen döntéseik miatt, a főmérnök azonban meglepő módon már 3 év elteltével kiszabadult. A sugárzás miatt ugyanis rossz egészségügyi állapotban volt a férfi, aki könyvet is írt arról, hogy szerinte az atomerőmű hibás felépítése volt okozható a tragédiáért és nem a mérnökök felkészületlensége. Dyatlov 1995-ben halt meg, szívelégtelenségben, amelynek kiváltó oka az 1986-os atombaleset és az általa kiváltott sugárzás volt.

Itt az Oltári csajok RTL Klubos, hosszabb előzetese

Írta: KTL | 2019. június 29. 08:30
A múlt héten derült ki, hogy az RTL Magyarország az RTL Klubon is műsorra tűzi az Oltári csajokat. Az első magyar napi telenovella a Barátok közt korábbi készítőinek műve, 2017 őszén indult az RTLII-n és 101 részen keresztül volt képernyőn. A sorozat olyannyira nagy siker lett, hogy ez volt a 2017/18-as szezon legnézettebb saját gyártású tartalma a csatornának. Az Oltári csajok hétfőtől minden hétköznap 20:45-től lesz látható, most megmutatjuk az RTL Klubos hosszabb előzetesét, melyet érdemes a tovább mögött megnézni!

Izgalmas videós összefoglaló érkezett a Trónok harca haláleseteiről

Írta: RaulReal | 2019. június 28. 23:18
A Winter-Is-Coming nevű rajongói oldal fedezte fel, hogy egy ausztrál egyetemen tanulmányt készítettek a Trónok harca haláleseteiről a 7. évad utolsó részéig bezárólag. A videós összefoglalóból kiderül, hogy a szakemberek 330 karakter sorsát vizsgálták meg, akik közül a 7x07-ig összesen 186-an nem élték túl a történéseket. Két természetes esetet leszámítva a többség, azaz a szereplők 74 százaléka valamilyen sérülés miatt hunyt el, a többiek megégtek vagy megmérgezték őket.
A Trónok harca esetében szinte kiszámíthatatlan volt, hogy melyik új szereplő meddig volt életben, ugyanis előfordult, hogy egy új arc 11 másodperc alatt fűbe harapott, míg mások akár 57 óráig is húzták a sorozatban. Egy átlagos karakter a számítások szerint több, mint 28 órányi játékidőben volt életben a produkcióban, amely nagyjából 30 epizódot jelent. Az ausztrál egyetemi kutatók szerint annak volt a legnagyobb esélye túlélni a westerosi összeesküvéseket és csatákat, aki nemesi körbe született nő volt, és hajlandó arra, hogy cserélgesse a szövetségeseit. A videó a tovább mögött található, érdemes megnézni!

11 év után távozik a Jóban Rosszban egyik főszereplője

Írta: RaulReal | 2019. június 28. 19:09
A Jóban Rosszban egyik legnépszerűbb szereplője, Kárpáti Rebeka május elején távozott a sorozatból, most pedig újabb sztár jelentette be, nem szerepel tovább a SuperTV2-n futó produkcióban. Cseke Katinka 2008-ban csatlakozott az ismert magyar szériához, amely akkor még a TV2-n volt látható. Habár a munka minden pillanatát élvezte, a 47 éves színésznő most bejelentette, úgy érzi, itt az ideje a váltásnak.
"Furcsán érzem magam, mert azt hittem, könnyebb lesz ez a dolog. Én döntöttem úgy, hogy kicsit új életet szeretnék, de nagyon nehéz. Legszívesebben azt mondanám, hogy vissza! Mégsem! Inkább maradok!" - mondta nevetve a Jóban Rosszban sztárja a TV2 riporterének. Cseke Katinka ma este, a SuperTV2-n, 20:20-tól lesz látható utoljára a Jóban Rosszban szereplőjeként. A színésznő korábban a Kisváros című sorozatban szerepelt 1998 és 2001 között, emellett színházi szerepeiről ismert.

Kiemelkedő nézettséggel ment csütörtökön A mi kis falunk ismétlése

Írta: KTL | 2019. június 28. 17:18
Hétfőn változott meg az RTL Klub nyári műsorrendje. Az első két napról már beszámoltunk, most pedig jöjjenek a szerdai és csütörtöki 18-49-es adatok. A Fókusz szerdán 13,8 százalékos, csütörtökön pedig 14,1 százalékos közönségarányt hozott, mellyel minkét nap kikapott a bazártól. A Barátok közt szerdán 10,4, csütörtökön pedig 11,4 százalékot produkált, melyek továbbra is elég gyenge adatok. A Bezár a bazár! mindkét nap jól teljesített, először 15,6, majd 16,2 százalékot szállított, mellyel mindkét esetben legyőzte az RTL-es ellenfeleit.
Szerdán a Mr. Whiskey szörnyen alacsony adatokat produkált. Az aznap esti első epizódja 5,9 százalékot, a második 5,2 százalékot hozott, mely kevesebb mint a fele a Ninja számainak. Csütörtökön azonban A mi kis falunk dupla epizódos ismétlése kiemelkedő számokat produkált. Az aznapi első rész 13,1 százalékot, a második pedig 13,3 százalékot hozott. Ezzel épphogy, de legyőzték a TV2 sportvetélkedőjét és nézőszámban a bazár után a második és a harmadik legnézettebb csütörtök esti műsor is RTL Klub falus sorozata volt. A Ninja Warrior Hungary ismétlése mindkét nap jól ment, szerdán 12,8 százalékot, csütörtökön pedig 13,3 százalékot szállított. Utóbbi napon ugyan kikapott a falunktól, de azért is számít elképesztő eredménynek, mert amikor a sportvetélkedő ezen adása decemberben először volt látható a TV2-n, akkor csupán 10,9 százalékot produkált. Így a Ninja tegnapi ismétlése jóval magasabb közönségarányt hozott, mint az egykori premierje. Délután magához tért a Megtörve. Szerdán 7,8 százalékot, csütörtökön pedig 7,6 százalékot, mellyel mindkét nap simán legyőzte a TV2 Madárka című török sorozatát, mely csupán 4 és 5,8 százalékot szállított. Szerdán főműsoridőben (19-23 óra) a TV2 13,9 százalékos közönségarányt, míg az RTL Klub csupán 8,1 százalékost produkált. Ezzel komoly előnnyel, 5,8 százalékponttal nyert az előbbi csatorna. Csütörtökön a TV2 pontosan ugyanilyen számot, 13,9 százalékot hozott, míg az RTL Klub már 12,9 százalékot. Így ezen a napon is az előbbi tévéadó nyert, viszont kisebb különbséggel, 1 százalékponttal. Az utóbbi csatorna feltételezhetően annak köszönheti, hogy nem tudott győzni, hogy a Fókusz a szokásosnál gyengébb eredményeket produkált. Az igazán mérvadó azonban a jövő hét lesz majd, ugyanis addigra a Barátok közt nézői észreveszik a sorozat új időpontját és elindul a korábban nagy sikerrel menő Oltári csajok című magyar sorozat is.

Júliusban sincs megállás, számos sorozatújdonság érkezik a magyar HBO GO-ra

Írta: RaulReal | 2019. június 28. 15:40
A magyar HBO GO kínálata mostanra hatalmas lett, több mint 6400 órányi tartalom várja a nézőket, köztük sorozatokkal, népszerű mozifilmekkel és dokumentumfilmekkel. Júliusban is sok premierrel várja a nézőket az online videotár, betekintést nyerhetünk egy varázslóiskola hétköznapjaiba, de stockholmi pszichológus és egy kirúgott nővérke kalandjai is megelevenednek az HBO GO-n.
A nyár egyik legforróbbnak ígérkező hónapjának első, teljes évados premierje a Bízz bennem (Trust Me) lesz, mely július 1-jén debütál az HBO GO-n. A főszereplő a kultikus Doctor Who-ból ismert Jodie Whittaker, aki a 4 részes első etapban egy olyan nővért alakít, akit miután kirúgnak állásából, Skóciában vállal munkát, lopott személyazonossággal. A fantasy szériák rajongóinak jó hír, hogy érkezik A varázslók (The Magicians) első három évada az online videotárra, az egyesével 13 részes etapokban egy mágus növendék, Quentin történetével ismerkedhetünk meg. A varázslók (az első képen) minden szezonja magyar felirattal és szinkronnal is elérhető lesz, Az első etap július 3-án, a második július 8-án, a harmadik pedig július 12-én válik nézhetővé az HBO GO-n. Július 15-én érkezik még egy izgalmas minisorozat is, a Tom Hanks neve által fémjelzett A végtelen szerelmesei - Az Apolló-program, amely 12 epizódos és a holdutazások emberi oldalát mutatja be.

Meglepő, új helyszínen forgatják a Trónok harca előzménysorozatát

Írta: RaulReal | 2019. június 27. 07:42
A Trónok harca május 19-én búcsúzott el a közönségtől a 8. évad 6. részével, az HBO azonban már készíti Belfastban, a jól ismert Titanic filmstúdióban az első Westerosban játszódó előzményszéria pilotját. Most kiderült, hogy a spinoffot Olaszországban is forgatják, Gaeta városának közelében. A hír azért meglepő, mert a Trónok harca sosem forgott a csizma alakú félszigeten, így ebből a szempontból is újat mutathat majd a pilot.
Az anyaszériát többek között Spanyolországban, Horvátországban, Kanadában, Izlandon, Máltán, Skóciában és az Egyesült Államokban vették fel. A Trónok harca több ország turizmusát is fellendítette, Dubrovnik városát például a mai napig rengetegen keresik fel amiatt, mert a Királyvárban forgatott jelenetek egy részét itt készítették el. A Bloodmoon esetében is hasonló hatásra lehet számítani, amennyiben az HBO bekéri az első évadot. (Fotó: HBO)

Júliusban folytatja a TV2 Csoport az egyik népszerű sorozatát

Írta: Denim | 2019. június 27. 06:45
A Hawaii Five-0 legfrissebb, azaz a kilencedik évadja idén február 26-án startolt hazánkban a TV2-csoporthoz tartozó Prime csatorna műsorán. Az egzotikus helyszínen játszódó krimisorozatot dupla részekkel sugározták egészen április 2-ig, amikor is 12 epizód után a csatorna úgy döntött, pár hónapos szünetet tart. A produkció rajongóinak jó hír, hogy a folytatásra úgy tűnik, már nem kell sokat várniuk.
Mivel a soron következő rész, vagyis a 9x13-as, július 2-án kerül bemutatásra a Prime-on, 22:00-s kezdéssel. Most a dupla részek helyett csak egyetlen epizódot láthatunk majd a keddi napokon. Ez az etap egyébként 25 epizódot tartalmaz és már biztosra mondhatjuk, hogy szeptember 27-én elindul a 10. évad is a tengerentúlon. A Hawaii Five-0 2010-ben indult hódító útjára az amerikai CBS-en, és bár már nem hoz olyan magas nézettséget, mint egykor, még mindig elég érdeklődés övezi ahhoz, hogy akár évekig képernyőn maradhasson.

A női főszereplő szerint nem lesz csalódás a Trónok harca előzménysorozata

Írta: RaulReal | 2019. június 26. 20:00
Már javában forog a Trónok harca előzménysorozata Észak-Írország fővárosában, Belfastban. A produkciót Jane Goldman és George R. R. Martin készítik közösen, mely egyelőre Bloodmoon munkacímre hallgat és az HBO csak a pilotot rendelte be. A történet 5 ezer évvel az anyaszéria előtt játszódhat, egy sokkal misztikusabb világban, a spinoff női főszereplője, Naomi Watts szerint azonban a rajongóknak nincs okuk az aggodalomra.
"Kezdetben nagyon féltem attól, hogy a Trónok harca világában játszódó sorozatban szerepeljek, ugyanis tartottam azoktól az emberektől, akik fanatikusan imádják Westerost. Most már bízok benne, hogy nem lesz csúfos bukás az új produkció, és a rajongók találnak olyan újdonságokat, amelyekért a testvérszériában is odalesznek" - árulta el a korábban főleg mozifilmekben játszó színésznő. "A Trónok harca napjaink egyik legfontosabb kulturális jelensége, az elmúlt években még azok is követték a sorozatot, akik alapvetően nem szeretnek tévézni. Az HBO produkciója újat mutatott a televíziózásnak, egyelőre furcsa belegondolnom, hogy ennek a családnak a részese leszek, ha minden jól megy" - tette hozzá Watts. A színésznő karakteréről, ahogy a többi szereplőről sem tudunk egyelőre sokat. Az eddigi hírekből csupán annyi derült ki, hogy Naomi Watts egy sötét titkokat rejtegető karizmatikus előkelőség bőrébe bújik majd. Amennyiben az HBO berendeli a Bloodmoon teljes első évadát, a legjobb esetben 2020 végén vagy 2021-ben kerülhet képernyőre.

Az RTL új műsorrendje ellenére is jól megy a Bezár a bazár! ismétlése

Írta: KTL | 2019. június 26. 16:25
Több műsorváltozás után, hétfő óta új műsorrenddel várja a nézőket az RTL Klub. A Fókusz 18-49-ben hétfőn 13,6 százalékos közönségaránnyal a szokásosnál rosszabb eredményt hozott, de kedden már kiemelkedő, 17,4 százalékot produkált. A Barátok közt eredményei minden időpontváltozás után 2-3 napig be szoktak dőlni. Ez hétfőn meg is történt és katasztrofális, 8,9 százalékot hozott a sorozat. Kedden azonban már magához tért és közepes, 11,8 százalékkal jobb eredményt hozott, mint Berényiék múlt heti átlaga volt. A Bezár a bazár! hétfőn "csak" 15,3 százalékos közönségaránnyal ment, de legyőzte a Fókuszt és Barátok köztöt. Kedden jóval magasabb, 17,4 százalékot szállított, ennek ellenére az RTL magazinműsorától kikapott és csak Berényiéket tudta legyőzni.
Hétfő este A Tanár ismétlése és az Isten veled Magyarország is nagyon gyengén hozott, előbbi 7,1, utóbbi 6,7 százalékot. Kedden a Magnum dupla része is szörnyen ment, 7,3 és 5,2 százalékos eredménnyel. A Ninja Warrior Hungary ismétlése hétfőn 11,1 százalékkal, közepesen ment, de így is simán megelőzte az RTL műsorait. Kedden viszont sportvetélkedő 13,4 százalékos közönségarányt hozott. Ez már magában is erős eredménynek számít és simám leverte a hawaii-i magánnyomozóról szóló sorozatot. A Megtörve délutánra kerülése után hétfőn 8,3 százalékkal még épphogy legyőzte a vele szemben látható Madárka című sorozatot (6,3%), de kedden 5,9 százalékos eredménnyel már kikapott a TV2 6,3 százalékot hozó sorozatától. Hétfőn főműsoridőben (19-23 óra) a TV2 12,4 százalékot, az RTL Klub csupán 8,7 százalékos közönségarányt szállított, így nagy arányban, 3,7 százalékponttal nyert az előbbi csatorna. Kedden az RTL Klub már javítani tudott 9,9 százalékra, de a TV2 is jobban, 14,16 százalékkal ment, így 18-49-ben még nagyobb arányban, 4,7 százalékponttal győzött az utóbbi tévéadó. Az igazán mérvadó azonban a jövő hét lesz majd, ugyanis addigra a Barátok közt nézői észreveszik a sorozat új időpontját és elindul a korábban nagy sikerrel menő Oltári csajok című magyar sorozat is.

A Drága örökösök és a Barátok közt írójának ötletéből készülhet új magyar sorozat

Írta: RaulReal | 2019. június 26. 14:13
2018 után már második alkalommal rendezték meg a Hypewriter nevű kreatív fórumot, amely az Oltári csajokat, A Tanárt és az Ízig-vériget is gyártó Paprika Studios, valamint az RTL Magyarország közös együttműködéséből jött össze. A felhívásra kevesebb, mint egy hónap alatt 30 országból 160 pályamű érkezett, ezek közül választották ki a legjobb nyolcat, akik a Spoon étteremhajón egy 5 tagú nemzetközi zsűri előtt adhatták elő sorozatos koncepcióikat. A június 25-ei, délelőtti eseményen rendkívül változatos prezentációkat láthattunk, volt olyan sci-fi, amelyben egy lúzer srác az idejét adta el egy cégnek, de modern nőkről szóló komédia, a Castle magyar változata, terroristás-SWAT-os, vallásos, valamint a Sírhant művek sikerére építő produkció is megmérette magát.
Egyesével az előadók 7-7 percet kaptak, majd az ítészek és a közönség kérdéseire kellett válaszolniuk röviden. Itt derült ki igazán, hogy ki mennyire profi, hiszen akadt olyan alkotó, aki például nem gondolt még bele, hogyan folytatódna a szériája egy esetleges második szezonnal. Szakmai szemmel érdekes volt látni, hogy a zsűri elnöke, Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese a kereskedelmi televízió szemszögéből való eladhatóságot tartotta legfontosabbnak, Trunkó Bence, a Paprika Studios kreatív igazgatója írói szemmel tett fel rendkívül jó kérdéseket, őket egészítette ki Stella Lito és Dave Clarke, elismert nemzetközi executive producerek, valamint Omri Givon, a Hostages alkotója. A győztes végül Bendi Balázs ötlete lett, aki a "Golden Age" című koncepcióval érkezett. A szakember a Drága örökösökön és a Barátok köztön is dolgozott, így nem idegen számára a kereskedelmi televíziózás világa, illetve az onnan eredő elvárások. Bendi alkotótársa a rövidfilmek és reklámok világából érkező Erdődy Adrienn volt. A Golden Age-ből a Paprika Studios fejleszt majd pilot epizódot, amelyet az RTL Hungary mutat be. A történet egy tóparti idősek otthonában játszódik, akik között egy olyan lezuhant kommunista repülőről szóló pletyka üti fel a fejét, amely kincseket rejt. egy haldokló ex-búvár, Tony és egy megbízhatatlan fiatal gondnok áll tehát össze, hogy megoldják a rejtélyt és meggazdagodjanak.

Új hírek érkeztek az Áll az alku folytatásáról

Írta: RaulReal | 2019. június 26. 13:28
Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója a SorozatWikinek adott, hosszú évértékelő interjújában árulta el először, a csatorna már dolgozik az Áll az alku folytatásán. A Gundel Takács Gábor által vezetett műsor hosszú szünet után 2017 augusztusában tért vissza a képernyőkre, majd a leadott 30 adás után 2018 februárjától újabb 60 résszel jelentkezett a TV2-n. Az Áll az alku a szakma körében is elismert, hiszen a 2018-as évadával a márciusban megrendezett Televíziós Újságírók Díján a Legjobb vetélkedő kategóriában nyert.
A táskás műsor hamarosan új évaddal tér vissza, a TV2 ugyanis friss promókat kezdett sugározni - írta meg a Media1. A rövid szpotokból nem derül ki, hogy pontosan mikor érkezhet az Áll az alku folytatása. Úgy tűnik azonban, hogy mivel már most elkezdték promózni, Gundel Takács Gábor közkedvelt műsora még a nyáron új részekkel folytatódhat. Az Áll az alku forgatásáról 2017-ben beszámolót tettünk közzé, melyből kiderült, milyen hangulatban zajlottak a kultikus műsor munkálatai.