.

Kevesebbet szerepel majd az egyik fontos Berényi a Barátok köztben

Írta: KTL | 2017. február 23. 20:10
Nagy változások derültek ki februárban az RTL Klub legnézettebb napi sorozatával kapcsolatban. Múlt héten robbant a hír, hogy 16 év után otthagyja a Zsófit alakító Kiss Ramóna a produkciót. Hétfőn távozott a Barátok közt egyik vendégszereplője, az Ottó anyukáját, Juditot alakító Závodszky Noémi. Csütörtökön derült ki, hogy Hannát kiírták a sorozatból, így az őt játszó Nyári Diána hamarosan eltűnik az RTL Klub képernyőjéről. Ezek után pedig a Bors megtudta, hogy az egyik fontos Berényi családtag hamarosan kevesebbet fog szerepelni a szériában.
A lap arról értesült, hogy színházi elfoglaltságai miatt távozhat a Berényi Ágit alakító Gubík Ági a Barátok köztből. A produkció sajtófőnöke ezt cáfolta, de elmondta, hogy valóban lesz változás vele kapcsolatban: "Gubík Ági nem hagyja el a sorozatot, egy idő után az együttműködés formája vál­tozik, és vendégszereplő­ként láthatják majd a nézők, tehát továbbra is része lesz a sorozatnak" - nyilatkozta Böjte Piros. Gubík Ági eddig állandó főszereplő volt, mely azt jelenti, hogy vendégszereplőként biztosan kevesebbet fog szerepelni a Barátok köztben. Azt, hogy ez mikortól lesz érezhető a képernyőn nem tudni, de mivel jóval előre felveszik az epizódokat, ezért várhatóan a nézőknek csak hónapok múlva fog feltűnni a változás. (Fotó: RTL Klub)

Premieráradattal indítja a tavaszt az AXN

Írta: Agent | 2017. február 23. 19:35
Hamarosan jön a tavasz, ami az AXN-nél mindig sok újdonságot jelent a sorozatrajongók számára. Rögtön a harmadik napján, március 3-án pénteken, a délutáni műsorsávban 16:05-kor indul az Észlelés (Perception) második évada. A produkciót még 2014-ben hozta be hazánkba a Universal Channel. Ez a szezon 14 részből áll és minden hétköznap lesz látható. A szériából ezután már csak egy harmadik, 15 részes etap van hátra. Néhány nappal később 6-án, hétfőn 23:00-kor jön Az indíték (Motive), kanadai sorozat utolsó előtti, harmadik évada. Az etap a szokásos 13 részt tartalmazza, mely 2015 tavaszán futott az észak-amerikai országban. A produkció tavaly nyáron kapott egy utolsó, negyedik szezont, majd a CTV csatorna elkaszálta. A sorozat rendhagyó módon, az áldozat és a gyilkos szemszögéből mutat be gyilkosságokat.
Március 15-én, szerdán három csatornapremier és egy folytatás is vár a nézőkre. Először az esti sáv első órájában, 18:00-tól indul a Kékpróba (Rookie Blue), szintén kanadai sorozat, melyet a Universal Channel mutatott be először itthon. A széria összesen 6 évadból áll, most az első etap 13 részét láthatjuk majd a csatornán. Kicsit később, 21:00-kor érkezik az Intelligence – A jövő ügynöke, melyet szintén a Universal Channel adott le néhány éve. Az egész széria mindösszesen 13 részből áll, ami még 2014 tavaszán futott a CBS-en. Rögtön utána, 22:00-től indul A nagy fogás (The Catch), amit tavaly ősszel a VIASAT3 már bemutatott itthon. A tengerentúlon az ABC csatornán fut, márciusban indul majd a második etapja. Végül pedig 23 órától jön a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? 3. évadának folytatása, melyet december végén küldött szünetre a csatorna. Március 15-én a 3x08-as részével folytatódik a széria. A hónap végén, március 29-én érkezik Az uralkodónő (Reign) harmadik évada. A széria tavaly kapott egy esélyt egy negyedik évadra, ami idén februárban indult Amerikában, ám még előtte, decemberben bejelentette a CW, hogy az lesz az utolsó évada, mely már csak 16 részből áll majd. Valamikor márciusban folytatódik még a Vészhelyzet: Los Angeles, a Lángoló Chicago 2. évada és A szépség és a szörnyeteg 4. etapja, de azt még nem tudni, hogy pontosan mikor.

Kiss Ramóna után újabb régi szereplő távozik a Barátok köztből

Írta: KTL | 2017. február 23. 18:35
A múlt héten írtuk meg, hogy 16 év után otthagyja a sorozatot a Barátok közt egyik legfontosabb szereplője. Kiss Ramóna tavasszal forgat utoljára és nyáron tűnik el a képernyőről. Most pedig újabb meghatározó Barátok közt színészéről derült ki, hogy távozik. A Hannát alakító Nyári Diánát kiírják a sorozatból - tudta meg a Bors. "Dia karaktere, Holman Hanna a történet szerint távozik a Mátyás király térről, de csak egy időre, majd a nézők újra láthatják. A távollét egyrészt dramaturgiai, másrészt szerződéstechnikai, harmadrészt Dia terveit érintő kérdés. A tervek szerint Hanna karaktere a távozás után időről időre visszatért volna, de mivel Dia felvételizni fog a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, így ez az időszak átszervezésre került. Amíg nem forgat a sorozattal, az az idő a felvételire való felkészülésre használható, majd újra forgat, és amennyiben felveszik az egyetemre, véglegesen távozik a sorozatból. Ez Dia és a vezetőség közötti egyeztetés eredménye" - nyilatkozta Böjte Piros, a Barátok közt sajtófőnöke a lapnak.
Nyári Diánát nem ijesztik meg a változások, inkább készül az egyetemi felvételire: "Amikor megtudtam, hogy kiírnak, már akkor is tudtam, hogy a karakterem vissza fog térni. Persze más, amikor az ember örökre távozik, de ez majd a felvételi után derül ki. Egyeztettünk a vezetőséggel, így sikerült úgy átszervezni mindent, hogy az megfelelő legyen mindenki számára, így nincsenek kellemetlenségek. Persze hogy volt búcsúbuli. Miért is ne lett volna? Valami átalakult, és ez remek alkalom volt egy jót bulizni. A szünet alatt pedig készülök az egyetemi felvételire, aminek a végeredménye ugye nagyban befolyásolja majd a jövőt." (Fotó: RTL Klub)

Nagy változások jövő héttől a Mokkában

Írta: KTL | 2017. február 23. 16:12
Jövő héttől nagy változások lesznek a TV2 reggeli műsorában. Czippán Anett decemberi búcsúja után a napokban Szebeni István is távozik a Mokkából és a Tények hétvégi adásait vezeti majd. Helyettük Istenes Bence apja, Istenes László, valamint Serfőző Krisztina és Szabó Dóra vezetik majd a műsort, Demcsák Zsuzsa és Pachmann Péter mellett. Ezen kívül szintén fontos hír, hogy hétfőtől teljesen megújul a Mokka díszlete. Részletek a csatorna közleményében: Vadonatúj környezetben, megújult műsorvezetői csapattal folytatódik a legnépszerűbb hétköznap reggeli műsor, a Mokka. A TV2 infotainment műsorok megújításának részeként nem csak a díszlet, de a műsorvezetői csapat is változik. Pachmann Péter és Demcsák Zsuzsa mellett ezentúl Istenes László, Serfőző Krisztina és Szabó Dóra köszöntik majd a nézőket.
A beszélgetések helyszínéül szolgáló televízióstúdió is teljes átalakításon esett át. A meghitt nappalit idéző, otthonos hangulatú díszlet nem csak új bútorokkal, dekorációval, hanem egy modern konyhastúdióval is kiegészült. A piacvezető Mokkában továbbra is minden olyan téma helyet kap, ami aktuális, ami az embereket foglalkoztatja, legyen az közéleti, kulturális, vagy éppen könnyed bulvár tartalom. A politikusok és szakértők mellett ezentúl is vendégül látják majd a legnépszerűbb műsorvezetőket, énekeseket és színészeket. A vadonatúj díszlet műsorvezetői székében Istenes Lászlót és Demcsák Zsuzsát láthatják majd mindazok, akik a TV2-re kapcsolnak hétfő reggel.

Itt a Csak színház és más semmi pénteken induló évadának előzetese

Írta: KTL | 2017. február 23. 10:00
Tavaly januárban indult a közmédia egyik legújabb sorozata, a Csak színház és más semmi. Az első évada sikeres volt, így tavaly le is gyártották a folytatást. Két hete írtuk meg, hogy a sorozat második szezonja február 24-én indul a Dunán. A Csak színház és más semmi friss részei új időpontban, pénteken 20:30-tól érkeznek majd hat héten keresztül. Most pedig a premier előtti napon jöjjön az új évad előzetese:

Négy rész után leveszi a képernyőről új magyar műsorát a VIASAT3

Írta: KTL | 2017. február 22. 22:39
Január 26-án indult a VIASAT3 legújabb saját gyártású műsora, a Sikítófrász. A műsor csütörtökönként 21 órakor volt látható a csatornán. Pár napja viszont műsorváltozást jelentett be a tévéadó és három rész után éjszakára pakolták a produkciót. Így a negyedik adás a múlt héten már 23:00-kor került képernyőre. Ma újabb változásról döntött a tévéadó vezetése és azonnali hatállyal levették a Sikítófrászt a VIASAT3 műsoráról. Helyette csütörtök esténként filmek lesznek láthatóak a csatornán. Megkérdeztük a Viasatot, hogy mi az oka a döntésnek:
"A jelenlegi nézettségi verseny megkívánja, hogy esetenként felülvizsgáljunk egy-egy műsort. A VIASAT3 folyamatosan bevállalósabb műsorokkal is kísérletezik. A Sikítófrásznál azt láttuk, hogy ugyan jól kezdett az első epizód, de összességében a mostaninál erősebb teljesítményt vártunk tőle. A műsor a későbbiekben kisebb módosításokkal egy új sávban és struktúrában tér majd vissza" - válaszolta a csatorna a SorozatWikinek.

Végleg megszűnik a Heti Hetes

Írta: KTL | 2017. február 22. 16:00
Januárban derült ki, hogy a szokásos 40 helyett már csak 16 adást rendelt be az RTL Magyarország. Az új rendszerben idén heti rendszeresség helyett már csak tavasszal és ősszel két-két hónapot jelentkezett volna a műsor. Most azonban megváltozott a helyzet, a egyik szereplő szerint elkaszálták a produkciót: "Mától hivatalos: végleg megszűnt a Heti Hetes" - írta Para-Kovács Imre a hivatalos Facebook oldalán.
Megkerestük az RTL Magyarországot, ahol Kolosi Péter megerősítette a SorozatWikinek, hogy nem folytatódik a műsor. A vezérigazgató-helyettes, programigazgató elmondta, hogy hatalmas átalakításra lenne szüksége a Heti Hetesnek, hogy a mostani időkben modern legyen és lehessen folytatni. Ez a megújítás pedig rengeteg pénzbe kerülne és nem biztos, hogy megtérülne számukra. A Heti Hetes 1999-ben indult és kezdetekben nagy siker volt. Pár év után azonban folyamatosan csökkent a nézettsége. Végül 2012 óta az RTLII-n volt látható és ezek szerint a tavaly decemberi volt az utolsó adása. (Fotó: RTL Kub)

Ázsiában forgatják a TV2 vadonatúj nagyszabású realityjét

Írta: AJ | 2017. február 22. 12:04
Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy milyen műsorok érkeznek tavasszal a TV2-re és a TV2 Csoport kábeladóira. Valamint megírtuk azt is, hogy a TV2 készíti el az Amerikában nagy sikerrel futó erőt próbáló ügyességi vetélkedő, a Ninja Warrior magyar változatát. Most pedig újabb saját gyártású műsorukról rántották le a leplet, amely egy olyan műfajt pótolhat, amelyből hiány van Magyarországon. Részletek a tévéadó közleményében:
Hamarosan hét sztárpár nem kisebb feladatra vállalkozik, mint hogy teljesítse az Ázsia Expressz erőt próbáló küldetését. A TV2 vadonatúj reality műsorában a kalandos, heteken át tartó utazás Vietnámból indul, majd Laoszon és Kambodzsán át ér el Thaiföldre több, mint 5000 km-t megtéve. Minden páros napi egy dollárral a zsebében kell, hogy eljusson a kitűzött célállomásra, ami nem kis feladat, hiszen gyorsaságuk azon múlik, ki-hogyan találja fel magát egy olyan idegen országban, ahol nem nagyon beszélnek idegen nyelveket, és teljesen más körülmények között élnek, mint hazai hírességeink. Útközben ráadásul a pároknak különböző feladatokat is meg kell oldaniuk, hogy heti teljesítményükkel ne kerüljenek a kiesés szélére. A kamerák előtt pedig a legkisebb konfliktusok sem maradhatnak rejtve. A sztárokra extrém helyzetek, drámai pillanatok, nehéz döntések és embert próbáló küzdelem vár. Az Ázsia Expressz-t tizenkét országban tűzték műsorra, összesen harminc évadot élt meg eddig a formátum sikert-sikerre halmozva. A reality adásonként átlagosan több, mint egy millió nézőt ültetett a képernyő elé. Az Ázsia Expressz – A sárkány útja című produkciót az IKO Műsorgyártó készíti a TV2 részére. (Fotó: TV2)

Márciusban visszatér Istenes Bence népszerű műsora

Írta: KTL | 2017. február 21. 21:15
Tíz hónap szünet után március közepén tér vissza Istenes Bence népszerű főzős műsora. A Hagyjál főzni! második évada március 13-án indul az RTLII-n. Az új szezon újdonsága, hogy nemcsak szülő-gyermek párosok, hanem testvérek és házaspárok is versenybe szállhatnak majd a pénznyereményért. Részletek a csatorna közleményében: Második évadával folytatódik az RTLII népszerű gasztro-komédiája, a Hagyjál főzni! A szórakoztató családi főzőműsorban hétköznap esténként kétfős csapatok mérik össze főzőtudásukat a konyhában. Az idei év újdonsága, hogy testvérek és házaspárok is jelentkezhettek a műsorba. Az első évadhoz hasonlóan pedig idén is feltűnnek majd sztárok a Hagyjál főzni! stúdiójában.
A versenyzők a kedvenc családi receptjeiket készítik el a műsorban, és idén is az idő lesz az egyik legnagyobb ellenfelük. Ráadásul a konyhában a tapasztalatlan „szakács” ügyködik, a főzni jól tudó csapattárs csak a konyhapult mellől irányíthat, de tevékenyen nem vehet részt a főzési folyamatban. Csupán a főzésre adott idő felétől avatkozhat be, ha megnyomja a pánik gombot, ekkor viszont a visszaszámláló dupla sebességgel ketyeg. Miután elkészültek a csapatok ételeikkel, A Konyhafőnökből megismert Vajda Pierre ételkritikus dönti el, kinek a főztje jobb. A nyertes páros nemcsak 200 ezer forinttal lesz gazdagabb, hanem a lehetőséggel is, hogy a következő adásban is lefőzzék ellenfeleiket.

Trónok harca kvíz: Kik mondták az alábbi idézeteket? - 4. rész

Írta: Gaax | 2017. február 21. 12:00
Ősszel olyan kvízekkel jelentkeztünk, amik a Trónok harca legfontosabb családjaihoz kapcsolódtak, majd évadonként kellett felismerni az elhunyt szereplőket. Néhány hete olyan feladvánnyal jelentkezünk, melyben a fontosabb szereplőktől idézünk és ki kell találni, hogy ki, vagy kik mondták a sorozatban. Az első, a második rész és harmadik rész után itt a negyedik, melyben szintén lehet olyan, amiben több helyes válasz is megfelel. Kommentben várjuk, hogy 10-ből hány nevet sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található!

Ma este újratöltve tér vissza az egyik legjobb akciósorozat

Írta: KTL | 2017. február 21. 09:00
A 24 című sorozat 2001 novemberében indult az amerikai FOX-on. A produkció igazán újszerű volt, remekül lett elkészítve és témája nagyon aktuális volt, így hamar hatalmas siker lett. A színészlegenda Donald Sutherland fia, Kiefer Sutherland rendkívül élethűen alakította Jack Bauer terrorelhárító ügynököt és az indulás utáni években az Egyesült Államok mellett világszerte milliók rajongtak érte. A sorozat 8 évadot élt meg és 2010 májusában ért véget, majd 2014-ben még egy 12 részes, 9. szezonra tért vissza. A FOX azonban ezután sem mondott le a széria folytatásáról. A mára 50 éves Kiefer Sutherland helyett kerestek egy fiatal, új színészt és Corey Hawkins főszereplésével egy új 24 sorozaton kezdtek el dolgozni. A 24: Újratöltve (24: Legacy) tengerentúli premierje végül február 5-én volt, így két és fél év után visszatért a legendás terrorista üldöző produkció. Az évad 12 részes lesz, mely április második felében ér véget Amerikában.
A rajongóknak remek hír, hogy a magyar premierre a legtöbb sorozattal ellentétben nem kell hónapokat, vagy éveket várni. A Viasat jóvoltából csupán három hét lemaradással idehaza is megérkezik a széria. A 24: Újratöltve premierje ma este lesz látható a VIASAT6-on. Az új részek innentől kezdve pedig kedd esténként 22:00-kor kerülnek képernyőre. A történt szerint az Egyesült Államok seregének őrmestere, Eric Carter hazatér egy bevetésről, mely a terrorista vezér, Bin Khalid megölésére irányult. Nem sokkal később rájön, hogy az ő és katonatársainak személyazonossága veszélybe került. Mivel nincs hová fordulnia, a férfi a CTU segítségét kéri, ugyanis tudomása szerint Amerika történetének legnagyobb terrortámadása van készülőben. De vajon kiben bízhat meg teljesen és sikerül-e megakadályozni a terrorcselekményt? A versenyfutás az idővel ismét elkezdődik! (A cikket a Viasat támogatta.)

Újabb távozó szereplő a Barátok köztben

Írta: KTL | 2017. február 20. 22:05
A múlt héten robbant a hír, hogy otthagyja a sorozatot a Zsófit alakító Kiss Ramóna. A színésznő valamikor tavasszal fejezi be a forgatásokat és a nézők a nyáron láthatják utoljára a Barátok köztben. Ugyan jóval kevésbé fontos szereplő, de a hétfői epizódokban távozott a Mátyás király térről Mayer Judit, akit Závodszky Noémi játszott. A történet szerint Ottó anyja Alzheimer-kórban szenved és mivel rosszabbodott az állapota, elköltözött Berlinbe, ahol speciális kezelést fog kapni. Závodszky Noémi az elmúlt években nem először szerepelt néhány hét erejéig a Barátok köztben, így elképzelhető, hogy a valamikor a jövőben még ismét látható lesz. (Fotó: RTL Klub)