.

Ma este folytatódik az egyik ismert magyar sorozat

Írta: RaulReal | 2019. március 02. 09:00
2016-ban indult a Csak színház és más semmi a Dunán. A produkció a Csak szex és más semmi című film átdolgozása, amely bemutatja, milyen egy színházi társulat élete. A humoros hangvételű széria ma 19:30-kor tér vissza a 4. évadával. Az ismét szombat esténként látható sorozatból ez a szezon lesz az utolsó, a megszokotthoz képest pedig hosszabb, 6 helyett 8 részes etappal jelentkezik. A Csak színház és más semmi folytatása a Thália Színház felújítási munkálatai miatt új helyszínen játszódik majd. A társulat emiatt költözni fog és még több külső helyszínt láthatunk az új részekben. A sorozat eddigi három évadában mindig egy színházi darab próbafolyamatát kísérhettük figyelemmel, ez most sem változik. Ezúttal egy zenés darab, a Napfény hotel kulisszatitkaiba nyerhetünk betekintést. A Csak színház és más semmi negyedik szezonjában egy Alex nevű népszerű popsztárt kérnek fel a Napfény hotel főszerepére, aki nem kevés bonyodalmat okoz majd. A karaktert az Oltári csajokból ismert Ember Márk alakítja.
Új szereplőkből nem lesz hiány a Csak színház és más semmi új évadában, Réti Nóra törtető színésznőként, Tóth Eszter, pedig az ő elszánt, de mindig higgadt ellenpólusaként tűnik fel a szezonban. Rajtuk kívül a Mentes Julcsi által alakított Kinga bolygatja fel a társulat hétköznapjait, aki gyakornokként vesz le mindenkit a lábáról. A 4. évadban visszatér Klem Viktor és Mikecz Estilla is, akiket legutoljára a 2. etapban láthattunk. Karaktereik, Máté és Lili egy szerelmi háromszögbe keverednek, így izgalmas lesz a két közönségkedvenc felbukkanása. A fiatalok mellett Csernák János és Bánsági lldikó, valamint rajtuk kívül Jordán Adél is új szereplőként csatlakozik a történetbe. Milyen bonyodalmak várhatóak még a Komédiás Színház életében? Hogyan illeszkednek majd be a feltörekvők a társulatba? Kiderül szombatonként 19:30-kor a Dunán. (A cikket a Megafilm támogatta.)

Újabb The Walking Dead tévésorozatot készít az AMC

Írta: RaulReal | 2019. március 01. 18:53
A The Walking Dead 2010-ben mutatkozott be Amerikában, a produkció az AMC egyik zászlóshajója lett, hiszen jelenleg a 9. évada fut és már a következőt is berendelték. A zombis széria nézettsége mostanában meggyengült, de még így is a kábelcsatorna legsikeresebb saját gyártású műsora. Az AMC 2015-ben indította el a Fear The Walking Deadet, amely egy egészen más szereplőgárdával és helyszínnel nyert meg sok nézőt magának. A spinoffnak idén érkezik az 5. etapja.
Az AMC nemrég bejelentette, hogy legalább 10 évre tervez még a The Walking Deaddel, ennek részeként jön egy filmtrilógia, Rick Grimes (Andrew Lincoln) főszereplésével. Most Ed Carroll, a csatorna ügyvezető igazgatója elárulta, fejlesztés alatt van egy újabb The Walking Dead testvérszéria is. "Jelenleg túl sok mindent nem árulhatok el róla, de aktívan dolgozunk a harmadik olyan zombis produkción, amely Robert Kirkman világában játszódik. Több olyan kreatív szakembert is leigazoltunk, akiktől azt várjuk, hogy a The Walking Dead második spinoffját is sikerre viszik" - mondta lelkesen Carroll. Az AMC ügyvezető igazgatója elismerte, a The Walking Dead nézettsége rohamosan zuhan, de egy ilyen hosszú életű sorozat esetében ezen nincs mit csodálkozni. Az anyaszériával kapcsolatban Ed Carroll hozzátette, ha már nem lesz a csatorna portfóliójának része, az jó hatással lesz az AMC bevételeire, mert a The Walking Dead a cég egyik legdrágább produkciója.

Két év után visszatér az Ázsia Expressz a TV2-re - évértékelő interjú Fischer Gábor programigazgatóval

Írta: KTL | 2019. március 01. 09:08
Folytatjuk az előző év részletes értékelését, Kolosi Péterrel készült interjú után Fischer Gáborral, a TV2 Csoport programigazgatójával beszélgettünk. Vele is egyenként megvizsgáltuk 2018 legfontosabb tévés eseményeit, mely műsorok voltak sikeresek, és melyek nem hozták az elvárt nézettséget? Elmondta, hogyan értékeli A Fal és A Piramis tavaszi helyzetét és utóbbi őszi eredményeit. Elmesélte miért volt szerényebb nyara a TV2-nek és hogyan értékeli az őszi bukásokat és mit gondol az Izaura TV sikeréről. Elárulta, hogy folytatódik-e idén a Bezár a bazár, A Nagy Duett, az Áll az alku és a jövőben milyen típusú magyar sorozatra lehet számítani. Fischer Gábor ebben az interjúban jelenti be, hogy 2017 után 2019-ben visszatér az egyik legnagyobb műsoruk, az Ázsia Expressz, mely új helyszíneken megújulva kerül újra képernyőre.
(Fotó: Bársony Bence)
Nagyon jól indította a 2018-as évet a TV2. A Piramis januárban tarolt, a Pénzt vagy éveket! 2. évada is jól kezdett és a legtöbb hétköznap estét meg is nyerte a csatorna. A 2017-es őszi sikerek után fontosnak tartottuk, hogy a 2018-as évet is hasonlóan jól indítsuk. A stratégiánk része volt, hogy a versenytársunknál korábban kezdjük a szezont. Ez egyébként üzletileg is nagyon fontos volt, mert számos olyan OTC ügyfelünk van, akik miatt jó eredményeket kellett szállítanunk már az év első napjaitól. Így több szempontból is indokolt volt A Piramis december végi és a Pénzt vagy éveket! január eleji indítása. A Piramis jól indult, a formátumot megszerették a nézők és komoly nézettségi sikereket ért el. Egy idő után a versenytárs is erős műsorkínálattal jelentkezett ellene. Azt gondolom, hogy akkor is helyt álltunk, 72 adása volt A Piramisnak a TV2-n a tavalyi év első felében, ebből 72-szer a teljes lakosságban nyerte az idősávját, és 55-ször 18-59-ben is. Ez fantasztikus eredmény! A Pénzt vagy éveket! műsort, amikor először kipróbáltuk a nyári szezonban, nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, így egyértelmű volt, hogy érkezik a második évad. Ennek a két műsornak köszönhetően valóban parádésan indult 2018 első fele a TV2 számára. Februárban elindította A Falat az RTL Klub, melyről azt állították, hogy A Piramist másoltátok. Ennek eredményeképpen már hétköznap estéket kevésbé nyert a TV2, de A Piramis simán legyőzte A Falat. Szerintem A Piramis összességében jobb tévéműsor és formátum, mint A Fal. A nézők megszerették A Piramist, valójában A Fal nem tudott komolyabb eredményeket elérni ellene. Azt szeretném elmondani, hogy továbbra is nagyon jó a viszonyunk az Endemollal, A Fal jogtulajdonosával.

20 új karakterfotó érkezett a Trónok harca 8. évadához

Írta: RaulReal | 2019. február 28. 15:27
Április 14-én (magyar idő szerint április 15-én hajnalban) jön a Trónok harca 8. évada az HBO és az HBO GO műsorára. A sorozat promóciója a megszokottnál lassabban halad, a premierdátum bejelentésekor kaptunk egy, a Starkokra koncentráló kedvcsinálót, ezen kívül csak pár másodperces jeleneteket mutatott a csatorna. Most azonban végre megérkeztek az utolsó szezon karakterfotói, szám szerint 20 darab, ami után várhatóan nemsoká befut az első rendes előzetes is. Addig is megtekinthetőek a képek, amelyeken érdekesség, hogy több szereplő is vadiúj öltözetben feszít, így Sansát és a Háromszemű Hollót is érdemes közelebbről szemügyre venni!

Másodszorra is kaszát kapott az HBO akciósorozata

Írta: RaulReal | 2019. február 28. 07:00
Az HBO tulajdonában lévő Cinemax és a brit Sky bejelentették, a Válaszcsapás (Strike Back) 8. évada lesz az utolsó, ezt követően nem kérnek folytatást a katonai sorozatból. A produkció érdekes utat járt be, hiszen 2010-ben debütált 6 résszel a John Porter küldetései. Ezt az amerikai sajtó előzménynek tartja, amely után 2011-ben indult el az az etap, melyben már Philip Winchester és Sullivan Stapleton voltak a főszereplők.
A Válaszcsapás szereplőgárdája többször is járt Budapesten, erről a SorozatWiki is beszámolt, illetve interjúkat is készítettünk, mind Michael Stonebridge, mind pedig Damien Scott megszemélyesítőjével. A produkció 2015-ben kapott kaszát, két évvel később pedig teljesen új szereplőgárdával tért vissza a képernyőkre. A Section 20 tehát a Válaszcsapás most berendelt utolsó szezonjában visszatér még, aztán elköszön a rajongóktól. A nagy kérdés, hogy ezúttal meddig tart majd a pihenő és a későbbiekben feltámasztják-e esetleg az akciósorozatot. Idehaza a Válaszcsapást a Cinemax és az HBO is bemutatta, illetve az HBO GO-n is elérhető a produkció.

Visszatérhet a 80-as évek egyik legnépszerűbb sorozata

Írta: RaulReal | 2019. február 27. 20:44
A Knight Rider a 20. századi televíziózás egyik nagy szenzációja volt, a Michael Knightról és beszélő kocsijáról, KITT-ről szóló széria 1982 és 1986 között 4 évad alatt 90 részt ért meg. Magyarországon is népszerű volt a produkció, amelyben a főszerepet a Baywatch-ból is ismert David Hasselhoff játszotta. Az anyaszériát több spinoff is követte, azonban az 1997-es Team Knight Rider, és a 2008-ban az NBC-n képernyőre került Knight Rider reboot is nagy bukás volt.
A 66 éves Hasselhoff most érdekes nyilatkozatot adott a brit Mirrornak, amelyből kiderül, a Knight Rider újabb verziója készül. A színész szerint ráadásul hamarosan konkrétumok is napvilágot látnak majd a produkcióról. "Fontos bejelentés közeleg a Knight Rider kapcsán. Rám szóltak, hogy ne mondjak ezzel kapcsolatban semmit, de egyszerűen nem bírom ki. Nagyon izgatott vagyok a projekttel kapcsolatban és remélem, a nézők is örülnek majd, hogy a Knight Rider úton van!" - árulta el a híresség. Azt egyelőre nem tudni, hogy David Hasselhoff vendégszerepelni is fog-e a beharangozott rebootban. Manapság nagy divatja van az amerikai csatornáknál a 80-as, 90-es évekbeli produkciók feltámasztásának, 2016-ban mutatkozott be a képernyőkön a MacGyver rebootja, de sikerrel fut a Sabrina, a tiniboszorkány és a Magnum új verziója is a tengerentúlon.

Tarolt kedden a Fókusz, még jobban lecsökkent az Alvilág nézettsége

Írta: KTL | 2019. február 27. 17:10
Az RTL Klub tavaszi műsorrendjének második hetében vagyunk (az elsőnek az eredményeit itt foglaltuk össze). 25-én, hétfőn kis mértékben csökkent a Cápák között nézettsége, mely továbbra is közepesnek mondható és 18-49-ben 1,2 százalékponttal az RTL Klub nyerte az estét. Kedden tarolt a Fókusz és kimagasló 20,7 százalékos közönségarányt hozott. A 20 perces bruttó (reklámokkal együtt) adáshosszabbítás eddig nem volt negatív hatással az eredményeire. A Drága örökösök is kiváló 19,5 százalékot produkált, míg a Barátok közt 14,2 százalékos száma jónak mondható. Az Exatlon Hungary 14,3 százalékos közönségaránya a megszokotthoz képest kicsit gyengébb, de még így is szépnek számít.
Az Alvilág 2. részének nézettsége, még a nagyon gyenge 1. epizódét is alulmúlta, 8,7 után tegnap 7,4 százalékot produkált. Ugyan nyert a mostanra még nagyobb bukóban lévő Legyen Ön is Milliomossal szemben (4,7%), de most már az RTL Klub főműsoridős csatornaátlagának felét sem hozta. Megint tarolt viszont az Éjjel-Nappal Budapest az RTLII-n és 7,2 százalékos közönségarányt produkált. Az elmúlt másfél hét adatai itt a vártnál is magasabbak. Az RTL Klub főműsoridőben (19-23 óra) 15,1 százalékos közönségarányt produkált 18-49-ben, míg a TV2 11,8-at. Így kedden az Alvilág rossz számai ellenére is 3,3 százalékponttal az előbbi nyerte az estét. (Fotó: RTL Klub)

Elhunyt a Jóban Rosszban egyik ismert szereplője

Írta: AJ | 2019. február 27. 14:37
78 éves korában elhunyt Demjén Gyöngyvér, a Jóban Rosszban című napi sorozat egyik legrégebbi szereplője - közölte a produkció. Az idén 14 éves magyar szappanoperának, amely ma már a SuperTV2-n látható, kevés olyan szereplője maradt, aki a kezdetektől fogva szerepelt a történetben. Az egyikük a Csillagvirág klinika empatikus büfés nénije, Jolika néni volt, akit a nemrég elhunyt Jászai Mari-díjas színésznő alakított.

Kimarad a Trónok harca egyik legfontosabb karaktere a 8. évad nyitórészéből

Írta: RaulReal | 2019. február 26. 22:31
A Trónok harca utolsó évadáról egyelőre nagyon keveset tudunk, köszönhetően annak, hogy az HBO mindent elkövet, hogy semmilyen spoiler ne kerüljön ki a fináléval kapcsolatban. A csatorna még rendes előzetest se tett közzé, viszont nemrégiben kiszivárgott egy lista, amelyen a 8x01-es részben szereplő színészek névsora látható. A rajongók elemezgetni kezdték és rájöttek, hogy az Éjkirályt játszó Vladimir Furdik hiányzik róla. Sokan kétségbe is estek, mert attól tartanak, hogy az évadpremier időhúzás lesz és nem viszi rögtön tovább a 7. szezon fináléjában látott történéseket, amikor a Mások lerombolták a Falat.
Mióta Havas Jont feltámasztották a 6. etapban és a sorozat a könyvek történéseit lehagyta, sokak szerint a Trónok harca már nem képvisel olyan minőséget, mint amikor még szorosan épített George R. R. Martin írásaira. A kisebb pánik most amiatt van, hogy az Éjkirály nem lesz benne az évadnyitóban, emiatt egy tradícionálisabb, beszélgetős premierre számítanak a nézők. Vladimir Furdik magyarországi látogatása során a SorozatWiki jelenlétében nyilatkozott arról, hogy a 8. évad 3. epizódjában tévében eddig nem látott méretű csata jön. Úgy tűnik azonban, hogy ehhez mérten a felvezetés is hosszabb lehet, mint ahogy sokan azt várták. (Fotó: HBO)

Új helyszínen és több új szereplővel folytatódik az egyik közkedvelt magyar sorozat

Írta: AJ | 2019. február 26. 21:40
2015-ben indult a Dunán a Csak színház és más semmi. A sorozat humorosan mutatja be, mi is zajlik a színházi kulisszák mögött és milyen egy társulat, egy színész élete. A szériából eddig három évadot láthatott a közönség, március 2-án, szombaton 19:30-kor pedig elstartol a negyedik szezon. A Csak színház és más semmi legújabb etapja egyben az utolsó is lesz, ezt még tavaly ősszel a produkció jelentette be. A múlt héten pedig megérkezett a sorozat legfrissebb előzetes is. A negyedik évad azonban számos újdonságot tartogat majd a nézőknek. A korábbiakkal ellentétben hat helyett most több, 8 epizód kerül képernyőre. A Csak színház és más semmi története eddig minden szezonban egy színházi darab próbafolyamatát követte végig, ez a legutolsó etapban sem lesz másképp. Ezúttal egy zenés előadás, a Napfény hotel próbájába tekinthetnek be a tévézők. A színházi produkció főszerepére felkér a társulat egy népszerű popsztárt, Alexet, akit a sorozatban az Oltári csajokból megismert Ember Márk alakít.
Nem ő lesz azonban az egyetlen új szereplő a történetben. Csatlakozik a Komédiás Színházhoz két fiatal színésznő, Tina, akit Réti Nóra játszik majd, és Rebeka, akit Tóth Eszter formál meg. A két karakternek egymással kell versengenie a társulati tagságért. A színház új dramaturgját, az energikus és lendületes Kingát Mentes Julcsi alakítja a sorozatban. A fiatalok mellett nagy nevek is feltűnnek majd a Csak színház és semmi utolsó etapjában. A Harrison Ford magyar hangjaként is ismert Csernák János a Bánsági lldikó alakította Cili egykori szerelmét, Istvánt játssza majd. A férfi fiatal barátnőjének szerepében pedig Jordán Adélt láthatjuk majd. Mellettük szerepet kapott még Epres Attila, Tóth Ildikó és Kovács Lehel is. Az új szereplők mellett több nagy visszatérő is lesz. Újra láthatják a nézők a Csak színház és más semmi egykori meghatározó szereplőjét, a Tatai Lilit alakító Mikecz Estillát. Visszatér Klem Viktor (Topor Máté) és egy rövid jelenetre Szabó Erika is. A sorozat utolsó évadában nem csak új szereplőkkel találkozhatnak a rajongók, hanem egy új helyszínnel is. A forgatásnak helyt adó Thália Színházat a nyáron felújították, ezért a sorozat felvételeire máshol került sor. Az alkotók ezt beleírták a történetbe is, eszerint a Komédiás Színház és társulata új helyen folytatja működését. (Fotó: Bara Szilvia) (A cikket a Megafilm támogatta.)

8. heti nézettség - Közepesen kezdett a Doktor Murphy új évada

Írta: AJ | 2019. február 26. 21:14
A 7. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 8. héten (február 18-24.) az Elif - A szeretet útján egy napot leszámítva minden alkalommal legyőzte 18-49-ben a TV2 török sorozatát. Az Elif pénteken ráadásul kiemelkedő, 12,1%-os közönségarányt szállított a fiataloknál. A Cennet teljes lakosságban mind az öt nap verte az RTL-es riválisát. Az RTL Híradó 18-49-ben mind a hétszer nézettebb volt a Tényeknél, összlakosságban pedig négy alkalommal győzött az előbbi híradás.
Az RTL Klubon február 18-án elindult a tavaszi struktúra, melyben a Barátok közt után minden hétköznap este más-más tartalmat kínál a csatorna. A Fókusz megint remekül teljesített, és mindkét korosztályban minden nap meg tudta verni az Exatlont a közös sávjukban. A Drága örökösök 18-49-ben továbbra is nagyon jó eredményeket produkál, és szinte kivétel nélkül mindig nézettebb a TV2-s sportműsornál. Szerdán azonban az Örökösök első félórája kikapott a fiataloknál az Exatlontól. A Barátok közt stabilan közepes számokat hozott, csütörtökön viszont kiemelkedően ment. A Berényiék életét bemutató sorozatot azonban így is könnyen legyőzi az Exatlon Hungary, mely a pénteki közepes eredményét leszámítva végig parádésan teljesített. A Barátok közt után február 18-tól már nem az Éjjel-Nappal Budapest volt látható. Az RTL Klubon a Budapest helyett hétfőn a Cápák között került adásba, mely közepesen hozott. Kedden nagyon gyengén indult a csatorna új heti fikciós sorozata, az Alvilág. A produkció vélhetően azért is produkálhatott ennyire rossz eredményeket, mivel ellene erős volt az M4 Sporton a futballmeccs. Szerdán láthatták először a tévézők a Toplistát, mely szintén alacsony nézettséget ért el. Csütörtökön hosszú kihagyás után tért vissza új adásokkal a Gyertek át!, mely közepesen hozott. Pénteken dupla résszel, közepesen indult a Doktor Murphy új évada, de mindkét epizód eredménye elmaradt a tavalyi parádés számoktól.

Azonnal reagált a TV2, változások a csatorna estéiben

Írta: AJ | 2019. február 26. 06:55
Február 18-án indult az RTL Klub tavaszi műsorrendje. Hat év után kikerült a főadó kínálatából az Éjjel-Nappal Budapest, a fővárosi fiatalokról szóló napi sorozat helyett pedig minden este más-más tartalmat kínál a csatorna. A Barátok közt után olyan produkciók kerülnek képernyőre az RTL Klubon mint a Cápák között, az Alvilág című új magyar sorozat, vagy a Gyertek át! és a Doktor Murphy új szezonja. A csatorna azonban nemrég erre a hétre érvényes műsorváltozásról döntött, melyben majdnem minden műsora későbbre került.
Erre a változásra reagált a TV2. A csatornánál azonnali, szintén erre a hétre érvényes időpontváltozásokról döntöttek. A Tények a korábbi nettó 50 perc helyett február 25-től 10 perccel hosszabb adásokkal jelentkezik. Emiatt az Exatlon Hungary az eddigi 19 óra után negyed órával később, 19:15-kor kezdődik. A sportvetélkedő hossza változatlan marad, így az utána látható Legyen Ön is milliomos! 21:30 helyett 21:45-kor indul csak a héten. Ha a TV2 nem változtatott volna, a sportműsor egyszerre kezdődött és végződött volna az RTL Klub három napi produkciójával, a Fókusz-Drága örökösök-Barátok közt hármassal. Az új struktúrában az Exatlon azonban pár percig belelóg az RTL 21:35-kor kezdődő heti műsorainak elejébe.