.

Elrabolták Kolosi Pétert, az RTL programigazgatóját

Írta: KTL | 2016. december 11. 23:23
Az RTL minden évben kitesz magáért, ha a karácsonyi Reszkessetek, betörők! filmeket kell reklámozni. Az elmúlt években Kolosi Péterrel, az RTL Magyarország programigazgatójával készítettek egy rövid promót, mely mindig zseniálisan sikerült. Nemrég írtuk meg, hogy természetesen idén sincs karácsony Kevin nélkül, és az RTL Klub leadja a Reszkessetek, betörők! filmeket. A 2016-os ajánlóval azonban az eddigieken is túltettek, melyben Thuróczy Szabolcs és Anger Zsolt elrabolják Kolosi Pétert. Érdemes megnézni a videót, mely a tovább mögött található!

Megvan ki váltja Claudiát a TV2 visszatérő műsorában

Írta: KTL | 2016. december 09. 12:49
Novemberben írtuk meg, hogy egy év kihagyás után jövőre visszatér Az 50 milliós játszma a TV2-re. A korábbi műsorvezetője Liptai Claudia azonban szülési szabadságon van, ezért új műsorvezetőt kellett találni a vetélkedőhöz. A csatorna ma bejelentette, hogy már a jövő év legelején, január 2-án indul a produkció és Majoros Péter Majka lesz a házigazdája. Részletek a TV2 közleményében: 2017-ben visszatér a képernyőre Az 50 milliós játszma. A TV2 sikeres game show-ja ezúttal élőben jelentkezik, a szabályok változatlanok: nyolc kérdés helyes megválaszolása kell a 50 millió forintos főnyereményhez. A műsor házigazdája az új évadban Majoros Péter Majka lesz. Január 2-től hétköznap esténként kerül 50 millió forint a játékosok kezébe, az pedig, hogy kinek sikerül a kérdések során a pénznyelőt legyőzve álom-nyereményt hazavinni, az hamarosan kiderül.
„Nagyon izgalmasnak tartom, hogy egy ilyen típusú game show élőben jelentkezik a képernyőn. Örülök, hogy ezúttal játékmesterként is kipróbálhatom magam. Ráadásul a nézőket is bevonjuk, hiszen az applikáción keresztül ők is nyerhetnek, nem is kis összeget, hiszen hetente egy millió forintot adunk oda” – mondta Majka. A nyereményeső azonban a kamerákon kívül is folytatódik, a heti 1 millió forintos fődíjért a nézőknek nem kell mást tenni, mint az adás ideje alatt játszani a műsor hivatalos applikációján keresztül, amelyet ingyenesen lehet majd letölteni. Január 2-ától minden hétköznap élőben a Tények után: Az 50 milliós játszma Majkával.

Izgalmas sorozatmaratonokkal készül az ünnepekre a FOX

Írta: KTL | 2016. december 08. 15:05
Karácsony és szilveszter között ezúttal sorozatmaratonokkal készül a magyar FOX. A csatornán többek között látható lesz a Wayward Pines, Az Álmosvölgy legendája, a Bűbájos boszorkák és a The Walking Dead is. Részletek a FOX közleményében: A FOX ünnepi kínálata idén azokhoz szól, akik szirupos karácsonyi filmek helyett inkább egy kis borzongásra vágynak. A csatorna műsorai alternatívát jelentenek azok számára, akiknek kevésbé vonzó a szokásos karácsonyi műsorkínálat. A FOX-on krimik, horrorsorozatok, és a legizgalmasabb drámai szériák váltják majd egymást az ünnepek alatt.
December 24-én, 27-én és 30-án a misztikus Wayward Pines sorozat második évadát láthatják a nézők 21:55-től háromrészes maratonokban. December 25-én, 28-án és 31-én az ördögűzés hátborzongató világában merülhetnek el Robert Kirkman Outcast sorozatával, melyet szintén háromrészes maratonokban sugároz a csatorna. Mindemellett a horrorrajongókat The Walking Dead maratonok is várják a hatodik és a hetedik évad epizódjaival, a két ünnep között pedig napközben Az Álmosvölgy legendája, a Szellemekkel suttogó és a Bűbájos boszorkák maratonjai csempésznek izgalmakat a mindennapokba. Az újév pedig egy kis nevetéssel indul: január 1-én reggel 8 órától egészen késő délutánig A Simpson család, azaz Homer, Marge, Bart, Liza és Maggie szórakoztatja majd a nézőket. A maraton előzetes kattintás után nézhető meg!

Elhunyt a Trónok harca egyik közkedvelt szereplője

Írta: Gaax | 2016. december 06. 20:30
Midig rendkívül szomorú, ha egy olyan színész haláláról kell beszámolnia az embernek, akit titokban jómaga is a legnagyobb kedvencei közt tartott számon. Ilyen művész volt Peter Vaughan is, aki 93 éves korában hunyt el. A gyászhírt az ügynöke erősítette meg, aki elmondta, hogy ügyfele békében, a családja mellett lelt végső nyugalomra. Az angol származású színészt sokan csak a Trónok harca bölcs Aemon mestereként ismerhették, pedig Vaughan közel hatvan évnyi karriert tudhatott maga mögött. Pályafutása során olyan alkotásokban szerepelt többek közt, mint a Szalmakutyák (1971), a Brazil (1985), a Napok romjai (1993) vagy a Nyomorultak (1998). Nyugodjék békében!

Sophie Turner a hetedik évadról és Sansa jövőjéről nyilatkozott

Írta: Gaax | 2016. december 05. 20:10
A múlt héten nagyot dobbanhatott a Trónok harca rajongók szíve, ugyanis a hetedik évad legelső hivatalos fotói mellett, egészen új információk is napvilágot láttak, a jelenleg is készülő hetedik szezon kapcsán. Az Entertaiment Weeklynek pedig néhány napja megadatott az a szerencsés kiváltság, hogy interjút készíthettek a Sansa Starkot alakító Sophie Turnerrel, aki a karaktere jövőjén kívül, a hetedik évadból is elárult néhány apró, de annál fontosabb részletet.
"Sansa életében most először ura teljesen a körülötte történő dolgoknak, amely egyfajta hatalmi játszmaként is felfogható. Emiatt azonban picit elbizonytalanodik, mivel az újdonsült befolyását, néhányan fenyegetésként élik meg." A fiatal színésznő arra a kérdésre, miszerint Jon mellette áll-e majd ebben a játszmában nem adott konkrét választ, helyette inkább a sokat emlegetett nagy újra egyesülésekről mesélt még egy keveset: "Ami számomra rendkívül izgalmassá teszi ezt az évadot, az-az, hogy a főbb karakterek végre tényleg összegyűlnek és emiatt a dolgok valóban komoly fordulatot vesznek majd. Ez pedig akárhogy is nézzük, már most előre vetít egy hatalmas végjátékot." (Fotó: HBO)

Kiderült, lesz-e karácsonykor Reszkessetek, betörők!

Írta: AJ | 2016. december 03. 20:00
A Reszkessetek, betörők! az egyik, ha nem az első számú karácsonyi film a hazai tévénézők számára. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy 2013-ban, mikor az RTL Klub nem tűzte képernyőre Kevin egyik kalandját sem, szó szerint felbolydult az internet és petíciót is indítottak néhányan azért, hogy adásba kerüljenek a filmek. 2014-ben aztán az RTL Klub külön reklámkampányt is készített Kolosi Péterrel, az RTL Magyarország akkor még csak programigazgatójával a középpontban annak apropóján, hogy Kevinék visszatérnek a képernyőre.
Az ominózus 2013-as szünet óta minden karácsony előtt felmerül a kérdés, vajon lesz-e idén Reszkessetek, betörők!, vagy újfent nélkülöznünk kell a találékony fiú és a kétbalkezes betörők macska-egér párharcát. Idén egészen decemberig kellett várnunk ahhoz, hogy választ kapjunk erre a kérdésre, és szerencsére örömmel jelenthetjük, idén is Kevinékkel tölthetjük a karácsonyt. A Reszkessetek, betörők! első része december 24-én 20:55-kor, míg a Reszkessetek, betörők! 2. - Elveszve New Yorkban december 25-én 20:55-kor kerül képernyőre az RTL Klubon. (Fotó: RTL Klub)

5 dolog, amelyre mindenképpen szeretnénk választ kapni a Westworld fináléjában

Írta: Gaax | 2016. december 03. 19:16
Vasárnap este a tengerentúlon – itteni idő szerint hajnali háromkor – véget ér az idei év egyik valódi meglepetés sorozatának a Westworldnek a legelső szezonja. A lassan építkező, de annál látványosabb csavarokkal élő scifi-western, szinte minden elvárásunkat felülmúlta. A komplex karakterektől kezdve, a látványos vadnyugati leszámolásokon át, egészen az emberi lét filozófiai mélységeinek a pedzegetéséig. Egy ennyire erős évad után, az ember joggal várja el a grandiózus finálét, így az alábbi listánkban azt az öt dolgot vesszük górcső alá, melyekre mindenképpen szeretnénk választ kapni az évadzáró epizódban. 5. Dr. Robert Ford túléli-e a döntései következményét Bizonyos szemszögből nézve valahol logikus volna, ha a zseniális Anthony Hopkins által alakított - magát istennek képzelő – Dr. Ford nem érné meg a Westworld második szezonját. Ford rengeteg ellenséget szerzett magának az évek folyamán, így elég nagy az esély arra, hogy az öreg doktor végzete ugyanaz lesz, mint a kiselejtezett lakóké. Mindenesetre igazán kár volna Ford karakteréért, ugyanis az istenkomplexusban szenvedő jelleme, véleményem szerint bőven tartogat még kiaknázatlan lehetőségeket a történet folytatására nézve. A cikk a tovább mögött folytatódik!

Vadonatúj sorozat és évadpremier decemberben a Prime-on

Írta: AJ | 2016. december 03. 11:29
A Prime szeptember 5-én kezdte meg sugárzását egy filmmel, a bemutatkozó kínálatának lényegét azonban a három premier sorozata, a Scream Queens - Gyilkos történet, a Zoo - Állati ösztön és a Gotham jelentette. Mivel ezek közül kettőnek is rövid az első évada, és csak 13 részből áll, ezért várható volt, hogy a téli szünet előtt elérkeznek a szezonzáró epizódjukhoz, emiatt pedig érdekes kérdés volt, hogy mivel helyettesíti őket a TV2. Most azonban kiderült, hogy habár mindkettőnek készült második évada, csak az egyikből érkezik meg a folytatás.
A kedd esténként látható Scream Queens második szezonja jelenleg is fut az Amerikai Egyesült Államokban, talán ez az oka annak, hogy nem folytatja egyből a szériát a TV2, hanem behoz Jamie Lee Curtis-ék horrorkomédiájának helyére egy új produkciót. A Scream Queens - Gyilkos történet váltása egy tíz részes, azaz csak egy évados sorozat, a Különvélemény lesz. A Philip K. Dick novellájából, és az abból forgatott azonos című film alapján készült széria a jövőben játszódik, a főszerepben egy prekoggal, a jövőben elkövetendő bűncselekményeket megjósoló "mutáns" emberrel és egy rendőrnővel. A Különvélemény premierje december 6-án este tíz órakor lesz a Prime-on. Decemberben szintén finálézik a szerdánként vetített Zoo - Állati ösztön, ám ebből megérkezik szinkronosan a második szezon. A tengerentúlon idén nyáron került adásba a James Patterson regényéből készült posztapokaliptikus történet, melyben az állatok megpróbálják visszavenni egykori élőhelyüket, melyeket idő közben kisajátítottak és teljesen átalakítottak az emberek. Az elsőhöz hasonlóan szintén 13 részes második évad december 7-én 22:00-kor mutatkozik be, és nem kell aggódniuk a széria rajongóinak, hiszen az amerikai CBS már berendelte a harmadik évfolyamot is. A Prime harmadik sorozata, a Gotham pedig továbbra is képernyőn marad, hiszen egyedüliként a trióból, ennek 22 részből áll az első etapja. (Fotó: TV2)

Két régen látott műsor tér vissza az RTL kábelcsatornájára

Írta: AJ | 2016. december 02. 14:00
Az RTLII 2012-ben indult el többek között olyan saját gyártásokkal mint a Szombat esti láz, a Legyen Ön is Milliomos! vagy a sokáig a TV2-n futó bűnügyi műsor, a Forró nyomon. A 2012 óta eltelt négy évben több hazai fejlesztésű és licenc műsorral is találkozhattak azok a nézők, akik az RTLII-re kapcsoltak, de ezek közül csak néhány látható még a mai napig is adásban. A legtöbb vagy befejeződött, vagy kisebb-nagyobb szünetekkel tarkítva kerül csak adásba.
Az RTLII tavaly frissítette kínálatát, és elindították rajta a nagy sikerrel futó A konyhafőnök Juniort, valamit ide cuccolt át a TV2-ről Papp Gergő műsora is. A konyhafőnök Junior második évadának premierjére ugyan még várni kell, de a Pimaszúr átcuccol új évada december 22-én este tíz órakor kezd az RTLII-n. Az első vendég pedig, akihez Papp Gergő és felesége, Juhász Judit beköltöznek egy napra, az ország egyik legkedveltebb énekese, Caramel lesz. A második évadban többek között láthatjuk majd, hogyan tölti egy napját például Batiz András és Jakupcsek Gabriella is. Az RTLII-re azonban nem csak Pimaszúr tér vissza viszonylag nagyobb kihagyás után, hanem Máté Kriszta is, aki ezúttal nem a Forró nyomon, hanem Az első millióm története című műsorának új évadával jelentkezik majd. A műsorban sikeres emberek mondják el történetüket arról, ők hogyan kezdték, mi lehet a sikerük titka. Bár mindegyik történet más és más, de közös bennük az ötlet, a kitartás, a szenvedély és az önbizalom. A második évad szereplői ráadásul mind olyan emberek, akik úgy érzik, a sikerüket meg kell osztaniuk a környezetükkel is. Az első millióm történetének folytatása december 16-tól péntek esténként tíz órától lesz látható. Az RTLII-n ezeken felül is lesz még néhány érdekesség, többek között a december 12-től, a Való Világ fináléját követően hetente jelentkező best of adássorozat, a Való Világtól a Big Brotherig, melyben a VV fanatikusok az elmúlt szériák legjobb pillanatait idézhetik fel hétfőnként 22:00-tól. (Fotó: RTLII)

Ma este folytatódik az egyik legérdekesebb kalandsorozat

Írta: AJ | 2016. december 02. 06:30
Ma este indul el hazánkban a Vikingek negyedik évada, ennek apropóján a VIASAT6-tal közösen nyereményjátékot indítottunk, melyen a sorozat premierjéig még lehet játszani, ide kattintva. A VIASAT6-on december 2-án 22:00-kor dupla epizóddal bemutatkozó Vikingek főszereplője Ragnor Lothbrok, viking harcos, aki társaival először hajózik nyugatra és jut el Angliába. Ragnar Lothbrok életéről gazdag, színes anyag gyűlt össze az évszázadok során. Azonban nagy az esély arra, hogy a róla szóló különféle mitológiai történetekben egy olyan Lothbrokról olvashatunk, aki ebben a formájában nem is létezett. A kutatók szerint Ragnar Lothbrok valóban élt, azonban a mítoszokban több valós személy tetteit fűzték össze, majd ezeket az idők során kiszínezték és mesés elemekkel díszítették. Az amerikai History Channel egyik első saját gyártású sorozata, a 2013-ban indult Vikingek a Lothbrok életéről és tetteiről szóló sagákat, mitológiai történeteket veszi alapul. A széria megalkotója, és egyben minden epizódjának írója Michael Hirst, akinek többek között a Tudorok és a Camelot című sorozatokat, valamint az Elizabeth és az Elizabeth: Az aranykor című filmeket is köszönhetjük. Az pedig ebből a felsorolásból is látszik, hogy a brit származású Hirst igencsak otthonosan mozog a történelmi produkcióban.
Az első, kilenc részes évad - melynek költségvetését 40 millió dollárra saccolják - az amerikai premier után pár hónappal a VIASAT3 képernyőjén is bemutatkozott, méghozzá szokatlan, maratoni hétvége keretében. A tévéadó ugyanis egymást követő három nap levetítette a teljes első szezont. A részek villámgyors képernyőre tűzése miatt egy kicsivel többet kellett várni a folytatásra, de 2014 augusztusában szinkronosan is megérkezett a második évad, amelyet szintén egy hétvége alatt vetített le a VIASAT3. A harmadik szezon, mely az előzőhöz hasonlóan már nem kilenc, hanem tíz epizódból állt, 2015 szeptemberében mutatkozott be magyar szinkronnal. A hazai sugárzásban azonban több változás is történt, először is a sorozat átkerült a VIASAT6-ra, másodszor pedig már nem egy hétvége, hanem öt hét alatt tűzték képernyőre a szezont. Ez azt jelentette, hogy hetente két részt nézhetett a Vikingekből a nagyérdemű. Nemrég azonban kiderült, hogy kicsivel több mint egy év elteltével megérkezik a VIASAT6-ra a Vikingek negyedik évada is, jobban mondva annak első fele, amely december 2-tól dupla részekkel lesz majd végig látható péntek esténként. A negyedik évad első részében a súlyosan beteg Ragnar visszatér Kattegatba, ahol lavinaként indul el a szóbeszéd arról, hogyan sikerült megmenekülnie a halál torkából. Mindeközben, Lagertha folytatja a hatalmi harcát korábbi parancsnokhelyettesével, Kalf-fal, Rollo elárulja örökségét és mégis Frankia-ban marad, míg Floki megfizet a keresztény pappal szemben elkövetett kegyetlenségéért. A Vikingek negyedik évadának első tíz része idén év elején, február és április között került képernyőre a History Channelen, és a héten indult el a negyedik etap második felét jelentő újabb tíz epizód. A folytatás miatt pedig nem kell aggódniuk a rajongóknak, a tévéadó újfent húsz epizódot rendelt meg, így az ötödik évad is két részletben kerül majd képernyőre. (A cikket a VIASAT6 támogatta.)

Hamarosan ritkán látott sportot ad élőben az egyik tévéadó

Írta: AJ | 2016. december 01. 18:03
Az angol futball, a jégkorong és a MotoGP után újabb sportág kerül fel az idén indult sportcsatorna, a Spíler TV kínálatába. December harmadikán különleges élő közvetítéssel készül az E-sport rajongóinak a tévéadó, ugyanis náluk nézhetjük élőben, magyar kommentárral az ELeague atlantai döntőjét, ahol a világ legjobb Counter-Strike játékosai csapnak össze. Részletek a csatorna közleményében:
A Spíler TV elsők között hozza el Magyarországra az óriási népszerűségnek örvendő E-sport világot a CS:GO ELeague döntőjének közvetítésével, aminek a jogtulajdonosa az IKO Digital. Az online csapatjátékokat világszerte több millióan játsszák, a Counter-Strike jelenleg a világ legnépszerűbb akciójátékai közé tartozik. Ezek az online játékok az elmúlt években kinőtték magukat az egyszerű otthoni felhasználói közegből és mára önálló sportágként jegyzik őket. Profi csapatok verbuválódtak, akik teltházas nézőterek előtt küzdenek meg ellenfeleikkel és akiket százezrek követnek az online közvetítéseken. Olyan profi gamer-ekről van szó, akiknek mára hivatásuk az online játék, akik napi szinten akár 12-14 órát töltenek azzal, hogy technikájukat, stratégiájukat tökéletesítsék. A Counter-Strike közösség legjobbjai csapnak össze december 3-án Atlantában, amit a Spíler TV-nek köszönhetően 22 órától a magyar rajongók is élőben követhetnek majd.

Ismét késik a hatodik Trónok harca regény

Írta: Gaax | 2016. november 30. 19:00
Néhány hete számoltunk be arról a pletykáról, miszerint Martin állítólag befejezte a milliók által várt hatodik Tűz és Jég dala regényt. A legendásan lassan dolgozó író, nemrég az általa vezetett blogon még ha csak közvetve is, de szomorú bejelentéssel szolgált. Martin a blogbejegyzésében elsősorban arra hívta fel a rajongói figyelmét, hogy aki belátható időn belül szeretne találkozni vele, annak a tegnap tartott Guadalajarai Nemzetközi Könyvvásár erre a legjobb esélye.
A szerző ezt azzal indokolta, hogy a következő évben, csak nagyon kevés személyes fellépést vállal el egészen addig, amíg végre be nem fejezi az évek óta formálódó hatodik könyvet, amely A tél szelei címet kapta. Ezzel a bejelentéssel tehát, hivatalosan ismét ismeretlen időpontra csúszott a sokat halogatott hatodik kötet megjelenése. Mindenesetre egyelőre nem érdemes elkeseredni, ugyanis ha Martin tényleg minden idejét a könyv befejezésére akarja fordítani, akkor talán még van némi esély arra, hogy ha nem is a hetedik évad előtt, de valamikor még 2017-ben a kezünkbe vegyük A tél szeleit.