.

Két évadot is berendeltek az egyik legnépszerűbb amerikai sorozatból

Írta: RaulReal | 2017. május 11. 20:54
Miután a CBS nemrég 2 évados berendelést adott egyik zászlóshajójának, az Agymenőknek, a konkurens ABC most hasonlóképp tett a Modern családdal, melynek 8. szezonja május végén búcsúzik a nézőktől. Nem elég, hogy a produkciót további két szezonra berendelték, még a legfontosabb felnőttszínészeket is leszerződtette a 20th Century Fox TV további két évadra, név szerint Ed O’Neillt, Julie Bowent, Ty Burrellt, Jesse Tyler Fergusont, Eric Stonestreetet és Sofia Vergarát. A legtöbb főszereplő fizetését megduplázták a 9. évadra, sajtóértesülések szerint pedig a következő lépés, hogy a gyereksztárokkal is megegyezzenek.
Ha minden rendben megy, ez a két évados berendelés azt jelenti, hogy még 44 rész biztosan elkészül az ABC díjnyertes szitkomjából, így akár 232 epizódot is megérhet a széria. Nemrég írtuk meg, hogy miután a sorozat első két évadát leadta az RTLII, utána pedig az első négyet az RTL+, az ötödiket az HBO után már nem az RTL Magyarország, hanem a Comedy Central vetítette. Mindemellett a humorcsatorna mutatja majd be a jövőben is a széria új részeit, míg az RTL biztos nem folytatja.

Balaton, fiatalság és csajbunyó a vízben – Exkluzív beszámoló az Egynyári kaland 2. évadának forgatásáról

Írta: KTL | 2017. május 11. 17:20
Az Egynyári kaland 2015 tavaszán indult a Dunán és hamar nagyon népszerű lett. Eredetileg csak egy 6 részes minisorozat lett volna, de a sikert látva a köztévé úgy döntött, hogy folytatja a szériát. Két év várakozás után az új évad május 13-án, szombaton 19:30-kor érkezik. A produkciót gyártó Megafilm Service meghívására, tavaly nyáron egy egész napot töltöttem a balatonfüredi forgatáson és megnézhettem, hogy folyik a munka az egyik leglátványosabb helyszínen, a strandon. Az ott töltött idő alatt megtekinthettem 8-9 jelenet felvételét és Zomborácz Virággal az új évad forgatókönyvírójával, rendezőjével beszélgettem. Ezen kívül megtudtam néhány nagy színésznevet, akik vendégszerepelnek a legújabb részekben. Reggel egy kisbusszal vittek le a magyar tenger egyik legszebb városába, Balatonfüredre. A standra 10 óra körül érkeztünk meg, ahol lekísértek közvetlenül a Balaton homokos partjára, ahol a Dórát alakító Dobos Evelin és Levit, az egyik új főszereplőt megformáló Király Dániel forgatott egy jelenetet. Később csatlakozott hozzájuk a Pétert eljátszó Vecsei Miklós, aki csak vendégszereplő lesz az új etapban. A folytatásban egyébként Döbrösi Laura nem fog szerepelni, ugyanis a forgatásokkal egy időben zajlottak az Aranyélet második évadának felvételei is. A friss részekben azonban Király mellett Walters Lili lesz a másik új főszereplő, aki Lucát formálja majd meg. A többiek változatlanul maradnak a sorozatban.
Az, hogy a színészek többsége visszatér nagyon jó hír, ugyanis ők voltak az egyik erőssége az első évadnak. A remek alakítások mellett a széria vissza tudta adni azt a balatoni hangulatot, amely sokunk gyerekkorát meghatározta. A helyszínválasztás is tökéletes volt, hiszen Siófok mellett Balatonfüredet ismerik a legtöbben, így a nézők többsége egyes helyekre ismerősként tekinthetett. Az első szezon gyengesége egyértelműen a történet volt és a szereplőknek megírt párbeszédek is gyakran bugyutának tűntek. Összességében azonban nagyon sokan megszerették a produkciót, sőt a kritikusok is pozitívan fogadták. A tizenkét 2015-ben képernyőre kerülő magyar sorozat közül tavaly a Televíziós Újságírók Díján az Egynyári kalandot a három legjobb közé jelölték. A pontos cselekményről most és a későbbiekben is csak keveset mondhatok, ugyanis elspoilereznék pár fordulatot. A homokos parton felvett pár jelenetet több helyről és több szögből is rögzítették, mely nagyjából egy óráig tartott. Ezután átálltak a strand egy másik részére, mely idő alatt Zomborácz Virággal beszélgettem. A szakember amellett hogy az új évad egyik rendezője, innentől átvette a forgatókönyv írását is. Pont emiatt rögtön arra voltam kíváncsi, hogy a második szezonban változatnak-e a történetmesélésen, hogyan tud ezen javítani.

Két vetélkedő is új évaddal tér vissza a TV2-re

Írta: KTL | 2017. május 11. 16:34
A 2016/17-es szezonban számos vetélkedő volt a TV2 képernyőjén. Látható volt az Ezek megőrültek!, a Drágám, add az életed!, a Bumm!, Az 50 milliós játszma és a Annyit ésszel, mint erővel! is. Ezek közül hamarosan kettő is új évaddal tér vissza a csatornára. A Bumm! második szezonja tavaly november vége és karácsony között futott a TV2-n. Liptai Claudia és Kasza Tibor helyett Till Attila volt a műsorvezetője. Néhány hete már megírtuk, hogy a csatorna folytatja a produkciót és várhatóan ősszel újra képernyőn lesz. Azóta kiderült, hogy ennél jóval előbb, még májusban visszatér a vetélkedő. A Bumm! harmadik évada május 22-én indul a TV2-n és hétköznaponként 19:25-kor lesz látható. A most ebben az időpontban látható Extrém Activity jövő pénteken szünetre vonul.
Az 50 milliós játszma január elején tért vissza a TV2-re. Új házigazdával, Majkával nagy siker volt műsor, így két és fél hónapon keresztül látható volt és végül március közepén került le a képernyőről. Mivel a 2016/17-es szezonban ez volt a csatorna legnézettebb napi főműsoridős tartalma, így várható volt, hogy hamarosan visszatér. Fischer Gábor, a TV2 kábelcsatorna programigazgatója a Media Hungary konferencián bejelentette, hogy még idén visszahozzák Az 50 milliós játszámát.

Két népszerű színésznő is távozik a Válótársakból

Írta: KTL | 2017. május 11. 15:42
Kedden a Media Hungary konferencián több fontos tévés bejelentést tett a TV2 Csoport. A SorozatWiki elsőként írta meg, hogy új magyar sorozat érkezik a csatornára, melyet A mi kis falunk gyártója, a ContentLAB & Factory és az IKO közösen készít majd. Pár óra múlva szintén mi lepleztük le, hogy többek között Kovács Patrícia, Dobó Kata és Kamarás Iván lesznek a produkció főszereplői. Közölük a két színésznő eddig a Válótársak fontos mellékszereplői voltak. Felmerül a kérdés, hogyha a TV2-n lesznek láthatóak, akkor maradnak-e az RTL sorozatában?
A MűsorVízió utánajárt az RTL Magyarországnál és kiderült, hogy egyikük se lesz ott a széria 3. évadánál: "Fontos kihangsúlyozni, hogy az RTL Klub sikersorozataiban független színészek, színésznők szerepelnek, akik az adott produkcióra szerződnek le. Patrícia és Kata fontos karakterei voltak a Válótársaknak, de akik nyomon követték a sorozatot tudják, hogy a szerepük a második évad végével lezárult, ezért velük nem is terveztünk a hamarosan készülő harmadik évadban. Köszönjük Patríciának és Katának az eddigi munkáját, a következő projektjeikhez is sok sikert kívánunk!" - mondta Pécsi Norbert, az RTL Klub sajtókapcsolati vezetője a MűsorVíziónak. (Fotó: RTL Klub)

8 ötlet, hogy miről szóljon a Trónok harca testvérsorozata

Írta: RaulReal | 2017. május 10. 22:39
Nemrég írtuk meg, hogy az HBO nem kevesebb, mint 4 projekten dolgozik egyidejűleg, ehhez pedig több írót, például George R. R. Martint is felkértek közreműködőnek. Kevés az esély arra, hogy a Trónok harca több testvérsorozatot is kapjon, ellenben arra, hogy ezek közül legalább egy képernyőre kerüljön és jó is legyen, már annál több. A Martin által kitalált világ iszonyúan nagy, még fantasy mércével is, hiszen Westeros és Essos is rengeteg jó sztorinak adott otthont, ezek közül mutatunk most be 8-at, amelyeket talán szívesen látna a nézőközönség.
1. Robert lázadása A Trónok harca tévésorozat és a könyvek is nem sokkal azután veszik fel a történet fonalát, hogy Rhaegar Targaryen elrabolta volna Lyanna Starkot. Egyes teóriák szerint igazából ők ketten együtt menekültek el és Havas Jon a gyerekük, az események végül annyira eldurvultak, hogy Ned Stark és Robert Baratheon vezetésével kitört egy lázadás és Jaime Lannister még a királyt is megölte.

Így tartják titokban a Trónok harca 7. évadának legnagyobb fordulatait

Írta: RaulReal | 2017. május 09. 18:35
A Trónok harca nem az a sorozat, amely el tudta volna kerülni eddig a nagy botrányokat, volt olyan, hogy több rész is kiszivárgott még a hivatalos premier előtt. Emiatt az HBO nem rendez már premier előtti vetítést se a produkciónak és a stáb is elkezdett durva szabályokat hozni annak érdekében, hogy a forgatásokról is minél kevesebb információ kerüljön napvilágra. Nathalie Emmanuel (a képen), a Trónok harca Missandei nevű tolmácslányát alakító színésznője arról mesélt a sajtónak, hogy a szereplők e-mail fiókjai esetében már kétlépcsős azonosítás működik, hogy hackerek nehogy feltörjék a profiljukat. De ez még nem minden!
A színészek számára mindemellett megtiltották azt is, hogy kinyomtassák a forgatókönyveket, amiket egy-egy epizódhoz megkapnak. Ezek nyilván nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a Trónok harca szereplői megtanulják a szövegüket, de ezen felül azokat a jegyzeteket se vihetik el magukkal, melyeket a próbákon kapnak. Mivel a sorozat leelőzte a könyveket, ezért a legnagyobb rajongók se tudhatják előre, hogy mi lesz a 7. évadban pontosan, július 16-án azonban visszatér a Trónok harca a képernyőre. Remélhetőleg 1-2 héten belül meg is kapjuk a nagyon várt trailert, amit az HBO még mindig valahol a főhadiszállásán rejteget.

Kiderült, kik lesznek a TV2 új magyar sorozatának főszereplői

Írta: AJ | 2017. május 09. 17:04
A Media Hungaryn Fischer Gábor, a TV2 Csoport kábelcsatorna programigazgatójának egyéni előadása alatt levetítették a tévéadóra készülő új heti fikciós saját sorozat, a Korhatáros szerelem előzetesét. A videóban az látszott, hogy a sorozat főszereplői között megtaláljuk majd Kovács Patríciát (Válótársak), Dobó Katát (Válótársak, Hacktion - Újratöltve) és Kamarás Ivánt (Válaszcsapás) is. Hámbori Barbara a ContentLAB & Factory (A mi kis falunk gyártójának) fejlesztésekért felelős nemzetközi vezetője a SorozatWikinek megerősítette, hogy ők hárman lesznek a sorozat főszereplői, ezen kívül azt is elmondta, hogy 13 részes lesz az első évad.

Fontos változás ősztől a Jóban Rosszbannál

Írta: AJ | 2017. május 09. 16:40
Siófokon rendezik idén is a Media Hungaryt, a legnagyobb hazai médiás konferenciát. Az egyik nagy bejelentésről, miszerint a TV2-re is érkezik egy saját, fikciós sorozat, elsőként számoltunk be. Most pedig egy újabb bejelentésről írhatunk. Fischer Gábor, a TV2 Csoport kábelcsatorna programigazgatója nemrég árulta el, hogy ősztől a SuperTV2-n látható napi szappanopera, a Jóban Rosszban az eddigi egy helyett napi két résszel jelentkezik majd. Az adásidő változatlan marad, így napi nettó 70 percnyi Jóban Rosszbant kapnak majd a tévézők. (Fotó: SuperTV2)

A mi kis falunk gyártója a TV2-nek készít új magyar sorozatot

Írta: AJ | 2017. május 09. 15:09
A héten tartják a Media Hungary elnevezésű konferenciát, amelyen hagyományosan mindig bejelentenek valami újdonságot. Az idei első nagy híre, hogy A mi kis falunkat is fejlesztő cég, a ContentLAB & Factory az IKO Műsorgyártóval közösen saját sorozatot készít a TV2-re. A Korhatáros szerelem című széria pilotját nemrégiben forgatták le, és egy olyan háromgyerekes édesanya áll a történet középpontjában, aki egyedül neveli gyermekeit, miközben újra randizni próbál. Hogy ha további részletek kiderülnek a sorozatról a rendezvényen, akkor azokról is beszámolunk.

Távozik az egyik népszerű amerikai sorozat legfontosabb szereplője

Írta: RaulReal | 2017. május 08. 23:31
Az Egyszer volt, hol nem volt című széria Amerikában 2011-ben mutatkozott be, az ABC műsorán, melynek alapszereplője volt Jennifer Morrison. A színésznő Emma Swant játszotta a sorozatban, aki összekötő kapocs volt a mesebeli karakterek és a való világ között. A 38 éves híresség most úgy döntött, hiába rendeli be az ABC a produkció folytatását, őt visszatérő szereplőként már nem láthatja a közönség. Morrison az elmúlt hat évadban számos alkalommal volt az Egyszer volt, hol nem volt mozgatórugója, a korábban a Doktor House-ban és az Így jártam anyátokkal című szitkomban is feltűnt szőkeség azonban úgy érzi, eljött számára az idő a továbblépésre.
A sorozat jelenleg is futó 6. évadából 20 rész ment le eddig, és a stáb bejelentése alapján a következő szezon rebootolja a produkciót. Ennek is köszönhető, hogy az Egyszer volt, hol nem volt főhősnője is távozik a szereplők közül, ellenben Jennifer Morrison úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy egy rész erejéig szívesen visszatér vendégszerepelni. Magyarországon az Egyszer volt, hol nem voltot az M1 kezdte el vetíteni 2012-ben, az 5. évad pedig nemrég debütált a Petőfi TV-n, ahova azóta átköltözött a sorozat, az új részeket szombaton és vasárnap esténként, 21:15-kor adja a csatorna.

Mikor jön a Trónok harca új évadának első rendes előzetese?

Írta: KTL | 2017. május 08. 16:29
Idén a szokásos márciusi-áprilisi kezdéshez képest több hónappal később, csak július 16-án érkezik meg a Trónok harca vadonatúj évada. A rajongóknak a premiert elég nehéz kivárni, melyet az HBO sem könnyít meg, hisz még egyetlen olyan előzetes sem jelent meg, mely új jeleneteket tartalmazott volna. Így nagyon sokan várják az első rendes ajánlót, de vajon meddig kell még várni egy ilyen videóra?
Megvizsgáltuk, hogy az elmúlt három évben mennyivel előbb érkezett meg az első teljes értékű előzetes. 2014-ben április elején indult a 4. szezon, melyhez már január közepén meg is érkezett az első trailer. 2015-ben is hasonló volt a helyzet, az 5. etap április közepi indulása ellenére már január végén új jeleneteket láthattunk. 2016-ban volt egy nagy váltás, tavaly ugyanis a 6. évad április végi premierjéhez képest, csak hét és fél héttel korábban, március elején érkezett meg az első valódi előzetes. Ha az HBO követi a tavalyi rendszert, akkor 2017-ben május második felében, egy-két hét múlva jöhet az első igazi 7. évados ajánló. (Fotó: HBO)

Media Hungary: Kedden fontos tévés bejelentések várhatóak

Írta: KTL | 2017. május 07. 22:40
Pár nap múlva jön a legnagyobb magyarországi médiás konferencia. A Media Hungary 2017 május 9-10-én, kedden és szerdán lesz Siófokon. Tavaly a rendezvényen leplezték le, hogy 9 új tévécsatornát indít a TV2 Csoport, de a csatornacsalád a Star Academy indulását és az Ezek megőrültek! folytatását is itt jelentette be. A tévés szekció napján, kedden várhatóan idén is lesznek fontos tévés bejelentések, melyekről a SorozatWiki azonnal beszámol! A 2017-es Media Hungary-n is ott lesznek a média legfontosabb vezetői, szakemberei. Nézzük, hogy tévés szempontól mik lehetnek a legérdekesebb előadások, beszélgetések.
A szekció 12:10-kor indul, "A tévé köszöni jól van. Van egy új barátja is! Az Online Video (De mit nyerhet a hirdető, mit nyerhet a néző?)" címmel. Nem sokkal a kezdés után Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója 15 perces előadást tart. Kicsit később John Rossiter, az AXN és Viasat csatornákat üzemeltető Sony Pictures CE régiós vezetője "Kelet-európai trendek és tendenciák a lineáris és non-lineáris tartalomfogyasztásban" címmel fog beszélni. Rögtön ezután, a többek között a Comedy Central, RTL Spike, Paramount Channel, Viva adókat is tulajdonló Viacom régiós vezetője, Bartosz Witak összehasonlítja a lengyel és a magyar televíziózást. Később a saját gyártású műsorokról egy nagyon érdekesnek ígérkező kerekasztalos beszélgetés lesz, melyen Fischer Gábor a TV2 Csoport kábelcsatorna programigazgatója, Herman Péter az RTL Magyarország drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgatója, Hámori Barbara A mi kis falunkat is gyártó ContentLab & Factory vezetője és Kabai Zoltán a Comedy Central régiós programigazgatója vesz részt. Késő délután Lovász László mesél arról, hogy online kezdte, de tévében folytatta saját talkshow-ját.