.

A mi kis falunk kvíz: Mennyire emlékszel a 2. évadra?

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 19. 20:48
A mi kis falunk 2017 óta a legsikeresebb heti magyar sorozat, mely az RTL egyik zászlóshajójának számít. A pajkaszegiek sok rajongót szereztek maguknak, még a produkció forgatási helyszíne is igazi zarándokhely lett. Áprilisban indult kvízsorozatunk folytatásában arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire emlékeztek A mi kis falunk 2. évadára. Teszteljétek tudásotokat, 15 kérdésből álló kvízünk olyan fontos eseményekre tér ki, mint a pajkaszegi járvány, az autópálya-építés, illetve Gyuri és Erika esküvője.

Két korábbi nagy RTL Klubos műsor is a TV2-n tér vissza

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 19. 20:13
A BBC táncos showműsora, a Dancing with the Stars 2004-ben indult Nagy-Britanniában, a formátumot eddig 58 országban értékesítették. A produkció magyar verziója, a Szombat esti láz 2006 tavaszán mutatkozott be az RTL Klubon, melynek első évadai nagyon sikeresek voltak. A műsor a 4. szezonjával átkerült az RTLII-re, majd az 5. etapjával 2014-ben visszatért az RTL Klubra, de nagyon gyengén teljesített.
A Szombat esti láz 6 év kihagyást követően újra képernyőre kerül hazánkban, ezúttal azonban már a TV2-n. Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója az Origónak adott interjújában jelentette be, hogy megvásárolták a Dancing with the Stars jogait. A műsort a Paprika Studios készíti, mely Közép-Kelet Európa legnagyobb gyártócége, régebben a TV2 Csoport egyik legnagyobb gyártója volt, az elmúlt években viszont az RTL Magyarország és a Sony egyik legnagyobb műsorkészítője volt. Fischer Gábor interjújában az is kiderült, hogy a TV2 Csoport egy másik, nemzetközileg felkapott formátumot, a Farmot is megvásárolta. Hazánkban a műsort a VIASAT3 mutatta be 2002-ben elsőként, kevés sikerrel. Ezt követően a formátumot hosszú időre jegelték, 2016-ban az RTL Klubon bukkant fel ismét, melynek műsorvezetői Nádai Anikó és Fördős Zé voltak. Ezt a verziót már nem nézték rosszul, de nem is volt kiemelkedően népszerű. A TV2-s Farm legfőbb különlegessége az lesz, hogy VIP évaddal kerül képernyőre, melyet az IKO Műsorgyártó készít majd el. A versenyzőknek a műsorban úgy kell élniük, mint az átlagos gazdáknak, földet művelnek és állatot tenyésztenek. A Farm különböző verzióiban párbaj, vagy éppen a közönség dönt a kiesőkről.

Megvan, ki lesz Fenyő Iván utódja a Mintaapákban

Írta: SorozatWiki | 2020. május 19. 17:09
A Mintaapák november 11-én indult a TV2-n, a produkció egészen április elejéig minden hétköznap képernyőre került. A széria forgatása jelenleg a koronavírus-járvány miatt áll, de a TV2 már tervezi a felvételek újraindítását. A SorozatWiki elsőként számolt be a produkcióval kapcsolatos egyik komoly változtatásról, mely szerint az egyik főszereplő, Fenyő Iván távozik a Mintaapákból. Szalay Géza karakterét azonban nem írják ki a történetből, hanem egy másik színész veszi át a szerepet. Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója az Origónak adott friss interjújában jelentette be, hogy Kamarás Iván lesz az új Géza, vagyis Fenyő Iván utódja. A színész a közelmúltban szerepelt a Korhatáros szerelemben, az Aranyéletben, illetve felbukkant olyan magyar sikersorozatokban, mint A mi kis falunk és az Apatigris.

Kiderült, mikor indul az RTL népszerű realityjének új évada

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 19. 16:32
A Házasodna a gazda 7 év szünet után tért vissza 2019-ben az RTL Klubra, a produkció második szezonja tavaly ősszel, vasárnap esténként volt látható. Az RTL Magyarország már decemberben bejelentette, hogy 2020-ban biztosan folytatódik a társkereső reality, most pedig kiderült, hogy a harmadik etap első része június 7-én, vasárnap 18:50-től kerül adásba az RTL Klubon. Az évadkezdő adásban két gazdasszony és hat gazda mutatkozik be, akik olyan társra vágynak, akivel osztozhatnak a vidéki életen. A műsorvezető idén is Nádai Anikó lesz, a Házasodna a gazda a bemutatkozó epizód után valamikor ősszel folytatódik majd.

20. heti nézettség - Az idei év eddigi legjobb eredményét hozta az Exatlon

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. május 19. 10:43
A 19. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 20. héten (május 11. - május 17.) az RTL Híradó 18-49-ben hatszor is legyőzte a Tényeket, de a teljes lakosság körében a TV2 hírműsora ötször is nyerni tudott. A Tények Plusz hétfőn és szerdán kimagasló, kedden és csütörtökön közepes, míg pénteken kiemelkedő eredményeket hozott. A TV2 bulváros hírműsora csütörtök kivételével minden nap megelőzte az RTL magazinját. A Fókusz csak szerdán ment viszonylag jól, a hét többi napján csupán közepes adatokat szállított és jelentősen rosszabb átlagos közönségarányt hozott, mint az előző héten. Barabás Éva és Tokár Tamás műsora nem csak a Tények Plusztól kapott ki négyszer, hanem a TV2 sportrealityje is minden nap elverte.
Az Exatlon Hungary hétfőn kimagasló, kedden "csak" jó számokat produkált, míg szerdán, csütörtökön és pénteken tarolt. Palik László műsora minden hétköznap este a legjobban teljesítő műsor volt, sőt a hét legnézettebbje is a Dominikai Köztársaságból közvetített sportvetélkedő lett. A Bajnokok és a Kihívók küzdelme a múlt héten 17,3 százalékos átlagos közönségarányt hozott, mellyel annak ellenére, hogy négy és fél hónapja képernyőn van, az idei év legerősebb hetét produkálta. A Barátok közt hétfőtől csütörtökig nagyon gyenge, pénteken pedig "csak" rossz számokat hozott. Berényiék mióta főműsoridőbe kerültek, hétről-hétre egyre rosszabb eredményeket produkálnak. Ehhez persze nagyban hozzájárul az előtte lévő Fókusz elmúlt hetekben látott összeesése, de ettől még az RTL Klub legrégebbi napi sorozata még nem kéne ennyire tragikus számokat hozzon. Hétfőn a Cápák között nagyon gyengén futott. A műsort viszont megint többen nézték mint az előtte lévő Barátokat, így tisztán látszik, hogyha nem egy olyan időszakban került volna képernyőre, amikor ennyire bedőlt az RTL Klub nézettsége, akkor jobb eredményekre is képes lenne. A többi 21 óra utáni műsorról ez már nem mondható el. Kedden az Isten veled Magyarország! kifejezetten rossz adatokat szállított. Szerdán a Toplista, csütörtökön a Bűnös lelkek, pénteken pedig a Különben dühbe jövök katasztrofális adatokat produkáltak, melyek közül legrosszabbul megint az RTL bűnügyi magazinja hozott. A barátok és a felsorolt 5 műsor is minden nap, hatalmas arányban kikaptak Palik László műsorától.

Újabb 5 Trónok harca karakter, akik másképp néztek ki a sorozatban, mint a könyvekben

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 18. 21:45
A Trónok harca irodalmi adaptáció, így a készítőknek nagyon oda kellett figyelniük, hogy a sorozat főbb szerepeire olyan tehetségeket találjanak, akiket az olvasók is elfogadnak. Ez a legtöbb esetben sikerült is David Beniofféknak, hiszen az HBO produkciójának több színésze is felkapott hollywoodi sztárrá vált. Néhány karakternél azonban olyan változtatásokat kellett eszközölni, amelyek miatt másképp festettek a képernyőn, mint George R. R. Martin regényeiben. Nemrég olyan Trónok harca karaktereket mutattunk be, akik másképp néztek ki a sorozatban, mint a könyvekben. Cikksorozatunk most újabb résszel folytatódik, a listán újabb 5 olyan szereplővel, akik a tévében elütöttek az eredeti, írott változatuktól!
1. Euron Greyjoy A Vasflotta vezetője kulcsfontosságúnak bizonyult a Trónok harca utolsó évadaiban, Euron volt a felelős Daenerys egyik sárkányának haláláért, illetve Jaime-t is súlyosan megsebesítette. A karaktert úgy vezették fel a 6. szezon előtt, mint a következő Joffrey-t, a Pilou Asbæk által eljátszott Greyjoy azonban szinte mindenben elmaradt a produkció korábbi főgonoszaitól. Ez részben annak köszönhető, hogy a könyvekben megismert marcona külsejéből a tévés adaptáció szinte semmit nem tartott meg. Martin regényeiben Euronnak fekete haja és szakálla mellett iszonyúan sápadt bőre volt. A férfi bal szemén szemkötőt viselt, amely különösen a legvérengzőbb kalózokhoz hasonlóvá tette.

Kiderült, hogy mikor folytatódik a 2. évadával a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 18. 14:47
Az Esernyő Akadémia (The Umbrella Academy) első évada 2019 februárjában mutatkozott be a Netflixen, a 10 részes első évad egy olyan milliárdosról szólt, aki különleges fiatalokból épített szuperhőscsapatot. A főszerepekben olyan sztárok voltak láthatóak, mint a Misfitsből ismert Robert Sheehan és az X-Men korábbi sztárja, Ellen Page. A produkció nagyon népszerű volt, a premiert követő egy hónapban 45 millió háztartásban néztek bele az újdonságba. Az online videotár most bejelentette, hogy Az Esernyő Akadémia július 31-én tér vissza a képernyőkre, ismét 10 epizóddal. Amerikai sajtóértesülések szerint a Netflix néhány hete már berendelte a széria 3. etapját is, ahogy arról korábban beszámoltunk. Az Esernyő Akadémia képregényadaptáció, mely Gerard Way (My Chemical Romance) füzetein alapszik.

A koronavírus miatt a TV2 tavalyi legsikeresebb műsora is elmaradhat idén

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. május 17. 21:30
A koronavírus sok más ágazat mellett sújtja a tévéipart is. A járvány és a válság miatt számos tavaszi műsor átkerült az év második felébe, több pedig kényszerszünetre ment. A rendkívüli helyzet azonban nem csak mostani produkciókat érint, hanem a 2020 őszieket is. Az RTL Magyarország március közepén lefújta a Survivor forgatását, mert nem tudtak elutazni a Fülöp-szigetekre, április közepén pedig megírtuk, hogy a SorozatWiki információi szerint nem tudott időben elindulni az X-Faktor 10. évadának castingja, így az RTL tehetségkutatója is elmarad idén. A sor folytatódik, úgy néz ki, hogy nem valósul meg a tavalyi év legnézettebb TV2-s műsora, melyből már tavaly novemberben bejelentették az idei, 2. évadot.
A SorozatWiki információi szerint elmaradhat az idei Sztárban sztár leszek! a TV2-n. Úgy tudjuk, hogy az ok hasonló a másik tehetségkutatóhoz, jelen körülmények között nem tudnak elég hatékonyan castingolni. Helyette várhatóan más nagyszabású showműsort, vagy showműsorokat készít majd őszre a csatorna. A hírrel kapcsolatban megkerestük a TV2 Csoportot, ahol a SorozatWikinek elmondták, hogy a Sztárban sztár leszek! idei castingja jelenleg is folyik, de azt, hogy a műsor 2020-ban elmarad-e, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták. Frissítés: A hírünk megjelenése után két nappal a TV2 Csoport bejelentette, hogy ősszel Nicsak, ki vagyok? és sima Sztárban sztár lesz, mely megerősítést adhat annak, hogy elmarad a Sztárban sztár leszek!

A Netflix is elkezdte feloldani a koronavírus miatt hozott korlátozásait

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 17. 20:32
A koronavírus-járvány óta a legtöbb ember szinte alig jár el otthonról, ezért az online videotárak iránti kereslet megnövekedett. Az elmúlt két hónapban a szokásosnál többen használták ezeket a szolgáltatásokat, az EU egyik biztosa, Thierry Breton pedig arra kérte meg a Netflixet, hogy vegyék vissza a streaming minőségét Európában. A cél az volt, hogy 25 százalékkal csökkentsék az adatforgalmat, így megelőzve, hogy túlterhelés legyen. Március közepe óta a nézők észrevehették, hogy a megszokottnál picit rosszabb minőségben nézhetik az általuk elindított filmeket és sorozatokat. A FlatPanelsHD értesülései szerint a Netflix sok helyen ismét 4K-s minőségben, 15 MB/s-os bitrátával élvezhető. A korlátozás lazítása tehát megkezdődött, Németországból, Dániából, Norvégiából és több másik európai országból is érkeztek jelentések arról, hogy a streaming minőségét már visszaállították.

A Trónok harca egyik fontos színésznője megbánta, hogy meztelenkedett a sorozatban

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 17. 17:49
Melisandre már az első, emlékezetes jelenetében összebújt Stannis Baratheonnal, a karakter pedig később Gendry társaságában is meztelenül volt látható. A Vörös Papnőt alakító Carice van Houten számára már a Trónok harca előtt sem voltak ismeretlenek a 18+-os jelenetek, a színésznő azonban mostanra megbánta, hogy annyit meztelenkedett a kamerák előtt. Az HBO produkciójának korábbi sztárja az Insidernek adott friss interjújában arról mesélt, hogy a #metoo mozgalom nyitotta fel a szemét, korábban semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy egy filmben vagy sorozatban vetkőznie kellett.
"Amikor a nők helyzete megváltozott a médiában és sokan szót emeltek az ellen, hogy a színésznőket kihasználják, én is elgondolkoztam az addigi karrieremen. Ekkor jutott eszembe a Trónok harca, mint fontos állomás. Az HBO sorozatában is több olyan jelenetem volt, ahol a meztelenkedés semmit nem adott hozzá a történethez. Mi értelmük volt akkor ezeknek a snitteknek? Nem hibáztattam senkit érte, de utólag megbántam, hogy beleegyeztem a 18+-os részek leforgatásába. Korábban mindig megvédtem a filmes és tévés meztelenkedést, hiszen ha lövöldözéseket és erőszakos jeleneteket mutathatnak, akkor kinek árt egy kivillanó mell? Mostanra azonban másképp gondolkozok erről" - árulta el a színésznő.

Gyereke született A mi kis falunk egyik főszereplőjének

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 17. 12:24
Lovas Rozi az RTL Klub sikersorozatában, A mi kis falunkban az első évad óta alakítja Szabó Erikát, Pajkaszeg polgármesterének titkárnőjét. A Radnóti Színház tavaly novemberben tette közzé a hírt, hogy a színésznő babát vár, ezért csak 2020 januárjáig látható a színpadon. A mi kis falunk sztárja, aki április elején titokban házasodott meg, május 14-én egészséges kisfúnak, Horváth János Misának adott életet. Az RTL Klub falus szériájának negyedik évada április 4-én ért véget, a produkció rekord hosszú etappal jelentkezett, 18 epizód került adásba belőle összesen. A mi kis falunk 5. évada biztosan érkezik, az új részek forgatása viszont csak akkor veszi kezdetét, ha az egészségügyi-helyzet ezt lehetővé teszi, ahogy arról korábban beszámoltunk.

5 nap után megszólalt Fenyő Iván is a Mintaapákból való távozása kapcsán

Írta: SorozatWiki | 2020. május 16. 19:53
Hétfőn a SorozatWiki hír írta meg elsőként, hogy távozik Fenyő Iván a Mintaapából. A színész a kezdetek óta a sorozat egyik legfontosabb főszereplője volt, de a TV2 Csoport az oldalunknak megerősítette, hogy nem hosszabbítottak vele szerződést. A karaktere viszont a széria 2. évadában is látható lesz, de egy új színész veszi át. Fenyő távozásának okáról nem derült ki semmi, de most - 5 nappal a hír kirobbanása után - maga az érintetett saját Facebook oldalán, egy bejegyzésben szólalt meg. A Mintaapák eddigi főszereplője azt állítja, hogy mindig korrekt volt a TV2-vel és a sorozatot készítő IKO Műsorgyártóval szemben és nagyon sajnálja, hogy nem játszhatja tovább Géza figuráját. Íme a teljes bejegyzés:
"Drága Barátaim! Miután nyilvánosságra került egy tény, én meg számtalan levelet, és kérdést kaptam, úgy döntöttem, a felesleges találgatásokat kizárandó, megszólalok. Valóban, a jelenlegi állás szerint nem játszom többet a Mintaapákban. A szerződésem lejárt, és azt nem hosszabbították meg. Én természetesen nagyon szívesen folytattam volna. Szerettem ezt a sorozatot. Szívvel-lélekkel alakítottam Gézát, mindenem beletettem, és nagyon sok pozitív visszajelzést is kaptam. Mind a karakterem iránti nézői szeretet, mind a megalakult csoportok, kommentek, és egyéni üzenetek egyértelműen tükrözik számomra munkám eredményét. Az üggyel kapcsolatosan azonban - rajtam kívül álló okokból - sajnos semmilyen további részletet nem oszthatok meg Veletek. Eddig is tisztességen, és kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatot kívántam kialakítani mind az IKO/TV2-vel, mind bármely más megbízómmal is, és a jövőben sem kívánok ettől eltérni. Betartom a szerződésekben foglaltakat. Én mindig profin akartam dolgozni, a tőlem megszokott maximalizmussal, hogy magas színvonalat hozhassunk létre, és a nézők is szeressék a produktumot. Úgy hiszem, hogy ez itt sikerült is, így az én lelkiismeretem nyugodt. Szakmai, emberi, és morális tekintetben én végig lelkiismeretes és korrekt voltam.