.

Új, hátborzongató Stephen King sorozat jön decemberben

Írta: Spenger Dávid | 2020. október 11. 12:22
A Végítélet című posztapokaliptikus regény 1978-ban jelenet meg, a hazai könyvesboltok polcaira csak 2001-ben, bővített verzióban került fel a posztapokaliptikus könyv. A történet szerint 1990-ben elszabadul egy halálos vírus, amit a katonaság fejlesztett ki és az Egyesült Államok, valamint a világ nagy részét is kiirtja. Az emberiség csupán egy kis része éli túl a tragédiát, akik két csoportra válnak, az egyik egy öreg nőt követ prófétaként, a másik pedig Las Vegasban kezd végtelen bulizásba. A két oldal szembenállását és harcát mutatja be a CBS All Accessre december 17-én érkező The Stand című minisorozat, mely 10 részes lesz.
Az epizódok heti jelleggel kerülnek fel az online videotárra, a főszerepekben igazi sztárszereposztást találhatunk meg. A 108 éves Abigail anyát Whoopie Goldberg alakítja, míg a gonosz Randall Flagg bőrébe a True Bloodból ismert Alexander Skarsgård bújik. Rajtuk kívül fontos szereplő lesz még a Westworldben és az X-Menben is látott James Marsden, valamint az Aquaman színésznője, Amber Heard. A széria első, hosszú előzetesét az online térben megrendezett New York-i Comic Conon tették közzé, ami a tovább mögött megtekinthető!

Ők az első kiesői a magyar Dancing with the Stars-nak

Írta: SorozatWiki | 2020. október 10. 23:34
A Dancing with the Stars első adása október 10-én, ma este volt látható a TV2-n. A műsor házigazdái az RTL-től frissen átigazolt Kiss Ramóna és Stohl András, a zsűri tagja pedig Ördög Nóra, Molnár Andrea, Kováts Gergely Csanád és Schiffer Miklós. A szombat esti adásban 12 tánc volt látható, azonban egy párosnak búcsúzniuk kellett. A Dancing with the Stars első kiesői Győrfi Dani és Stana Alexandra.

Ez volt a Trónok harca sorozat egyik legnagyobb baklövése George R. R. Martin szerint

Írta: Spenger Dávid | 2020. október 10. 08:53
Az HBO produkciója, a Trónok harca olyan női karaktereket vonultatott fel, akik nem csak a harctéren, hanem a politikában is megállták a helyüket. A szériát azonban sokat kritizálták amiatt, hogy az intimitást mutató jelenetekben a férfi karakterek néha túl keményen bántak velük. Az ágyjelenetek sokszor erőszakosak voltak, és úgy tűnik, hogy ez nem csak a nézők egy részét, hanem A tűz és jég dala szerzőjét, George R. R. Martint is zavarta. A frissen megjelent Fire Cannot Kill a Dragon című könyvben az író szerint a készítők nagy hibát vétettek, amikor Daenerys (Emilia Clarke) és Khal Drogo (Jason Momoa) nászéjszakájából is kifelejtették az érzelmességet.
"Nem értettem, miért döntöttek úgy, hogy Dany első együttlétét ilyen durván ábrázolják. Nagy hiba volt, hogy Emilia Clarke karakterét megerőszakolta a dothrakiak vezetője. A könyvekben nem így szerepelt kettejük nászéjszakája, David Benioff és D. B. Weiss pedig ki sem kérte a véleményemet a dologgal kapcsolatban. Biztos, hogy nem adtam volna rá az áldásomat, mert nem hozzátett ez a momentum a jelenethez, hanem rengeteget vett el belőle!" - fakadt ki az író James Hibberd könyvében. A tűz és jég dalában Dany és Drogo első együttléte valóban közös beleegyezésen alapult, a khal megvigasztalta a lányt és engedélyét kérte, hogy hozzáérhessen. A sorozat készítői szerint azonban a későbbiek során számtalanszor erőszakoskodott a khaleesivel a férfi. A tévéadaptációban nem volt idejük arra, hogy pár epizód alatt bemutassák, hogyan durvul el a két karakter kapcsolata. Ezért a showrunnerek szerint kénytelenek voltak rögtön a gyomorforgató oldalát bemutatni az együttléteiknek. Benioff és Weiss elmondása alapján a karaktert alakító Emilia Clarke is ugyanezen a véleményen volt a kreatív döntéssel kapcsolatban.

Fontos hírt jelentettek be a szervezők a budapesti Comic Con kapcsán

Írta: Spenger Dávid | 2020. október 09. 18:32
Az eredetileg augusztus közepére, majd november 21-22-ére tervezett, első alkalommal megrendezésre kerülő budapesti Comic Cont ismét új időpontra helyezik át - számoltak be a döntésről az esemény szervezői. A Magyarországon jelenleg érvényben lévő utazási korlátozások és tilalmak erősen szabályozzák a nem magyar állampolgárok hazánkba való utazását. A Comic Conért felelős csapat tagjai mindent elkövettek azért, hogy a meghívott külföldi vendégek (színészek, képregényrajzolók, illusztrátorok, cosplayerek) részvételét biztosítani tudják, de egyelőre nem sikerült megoldást találniuk a problémára.
"Kiemelten fontos számunkra a Budapest Comic Con, hiszen első alkalommal szervezünk nektek ilyen rendezvényt az országban. Ennek megfelelően egy színvonalas és igazán emlékezetes eseményen dolgozunk, éppen ezért számunkra is elképzelhetetlen, hogy nemzetközi vendégek részvétele nélkül tartsuk meg a rendezvényt" - írják a Comic Con oldalán. Az eseményt az egészségügyi veszélyhelyzet miatt 2021. augusztus 14-15-ére teszik át, a már megváltott belépőjegyek automatikusan érvényesek az új dátumra is. A budapesti Comic Conra olyan sztárok voltak hivatalosak, mint a Trónok harca egykori Joffrey-ja, Jack Gleeson, a Vikingek színésznője, Georgia Hirst és a Harry Potterből ismert Mark Williams.

Új szereplő érkezik a mai Barátok köztben

Írta: SorozatWiki | 2020. október 09. 16:18
A Pásztor Virág (a képen balra) által játszott Berényi Timi képes bárkin átgázolni, azért, hogy elérje céljait. Egyvalakivel azonban nem számolt, a Barátok közt mai részében új szereplőként érkező Háros Kornéllal. A karaktert, aki sikeres üzletember és Timi divatcégét indítja el, Endrédy Gábor (a képen jobbra) alakítja és később sok szálon fog kapcsolódni a Mátyás király tér lakóihoz. A színész 2015 óta a Centrál Színház társulatának tagja, ismert színházi színész, aki korábban a Rómeó és Júliában és a Lúdas Matyiban is játszott. A Barátok közt továbbra is minden hétköznap 17:05 és 22:55 órától látható az RTL Klubon.

Az idei évtől stúdióban forgatják A mi kis falunk egy részét

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. október 09. 15:44
A mi kis falunk 5. évadának forgatásai az eredeti, tavaszi tervekhez képest kis csúszással, június elején indultak el. A falus produkció új szezonjának premierje végül szeptember 19-én volt látható az RTL Klubon. Az elmúlt évek legnézettebb sorozata szombatonként 20 órakor most is minden héten kimagasló számokat produkál. Az új etap munkálatai kapcsán azonban történt egy eddig nem ismert fontos változás.
A sorozat Pajkaszegen játszódó jeleneteit eddig teljes egészében Pilisszentléleken vették fel. A SorozatWiki viszont megtudta, hogy a produkció nemrég minden fontos belső helyszínnek díszletet épített. Így a sorozatban eddig bent látható jelenetek nagy része A mi kis falunk 5. évadától már stúdióban kerül rögzítésre. A változás a külső felvételeket nem érinti, azokat továbbra is az Esztergom közeli településen rögzítik. „A koronavírussal összefüggésben gondolkodtunk el azon, hogy a faluban játszódó belső jeleneteket épített díszletben vegyük fel. A járvány miatt később tudtuk csak elkezdeni az új évad forgatásait, a műteremben való munka pedig gyorsabb, mint a valódi épületekben. A stúdióban való munkának köszönhetően tudjuk tartani a határidőket. Az is fontos szempont volt, hogy a járvány idején nehezebb bejutni az eredeti helyszínekre és ez bizonytalanságot okozott volna. Ezeket átgondolva született meg végül az a döntés, hogy az 5. szezontól díszletben is forgatunk" – mondta Kapitány Iván, A mi kis falunk rendezője a SorozatWikinek.

Kis híján a Trónok harca másik színésznőjére bízták Melisandre eljátszását

Írta: Spenger Dávid | 2020. október 09. 15:04
Október elején jelent meg a Fire Cannot Kill a Dragon című könyv, mely az Entertainment Weekly újságírójának, James Hibberdnek a Trónok harca kulisszatitkairól szóló írásait gyűjti össze. A kötetben több száz érdekes interjú olvasható, ezekből olyan dolgok derülnek ki a sorozatról, amelyekről eddig senki sem tudott. Natalie Dormer az HBO produkciója előtt már a Tudorokban közönségkedvenc lett, és Margaery Tyrell szerepében is sok néző szívébe lopta be magát. A gyönyörű színésznő korábban már beszélt arról, hogy eredetileg másik karakter eljátszására pályázott a sorozatban, részleteket viszont nem volt hajlandó elárulni.
"Kezdetben aggodalommal töltött el Margaery eljátszása, mert a Tudorokban is egy börtönbe vetett hercegnő bőrébe bújtam. Ezt követően megnéztem a Trónok harca első évadát és azonnal rajongó lettem. A meghallgatáson egy másik szerepre pályáztam, egy olyan nőt szerettem volna alakítani, akinek nem folyik királyi vér az ereiben, be se zárják, és teljesen más ívet kap a története. Végül azonban nem engem választottak ki rá. Amíg vége nem lesz a sorozatnak, nem is fogják megtudni, hogy kit játszottam volna. David Benioffnak és D. B. Weissnek azonban tetszett a teljesítményem, így felajánlották nekem Margaery Tyrell karakterét. Biztosítottak róla, hogy Boleyn Anna eszembe se fog jutni a forgatások alatt, így izgultam, de igent mondtam. Később a rajongói visszajelzések megerősítettek abban, hogy jól döntöttem" - mondta Natalie Dormer öt évvel ezelőtt, a New York-i Comic Conon. James Hibberd könyvéből most kiderült, hogy a színésznőt a Havas Jont is feltámasztó Melisandre szerepére hallgatták meg. Végül a karaktert Carice van Houtenre bízták. Érdekesség, hogy a Vörös Papnőt alakító, holland szépséget eredetileg Cersei Lannister eljátszására nézték ki a Trónok harca készítői, van Houten azonban éppen egy másik filmben játszott, ezért nem ért rá. Így a régenskirálynő szerepére a végül nagyszerű teljesítményt nyújtó Lena Headey-t választották ki.

Három ajánló is érkezett a TV2 új nagyszabású showműsorához

Írta: Spenger Dávid | 2020. október 09. 11:17
A TV2 legújabb, nagyszabású showműsora, a Dancing with the Stars október 10-én, szombaton 20 órakor érkezik meg a képernyőkre. A produkció női házigazdája Kiss Ramóna lesz, aki 18 év után igazolt át az RTL Magyarországtól, és Stohl Andrással vezeti együtt a műsort. A nagyszabású showműsor másik különlegessége, hogy egy világsztár is a versenyzők között lesz, a számos telenovellában látott Gabriela Spanic is színpadra lép a Dancing with the Starsban. A produkcióhoz három új ajánló is érkezett, melyek a tovább mögött megtekinthetőek!

Hivatalos: Ekkor vonul hosszabb szünetre A mi kis falunk

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. október 08. 22:19
Szeptember 19-én volt A mi kis falunk 5. évadának premierje az RTL Klubon. A legújabb szezonból eddig 3 rész volt látható - nagy sikerrel - most szombaton pedig az 4. epizód érkezik. Már korábban kiderült, hogy október 24-től, a sávjában már az Apatigris eddig nem látott részei kerülnek képernyőre, így feltételezhető volt, hogy akkor már nem lesz látható a falus sorozat. Nemrég viszont megjelent erről az időszakról az RTL Klub hivatalos tévéműsora, így már biztosan tudni, hogy meddig vetítik még a produkciót.
A mi kis falunk az október 17-ei, jövő szombati 5. epizódja után hosszabb szünetre vonul. Arra, hogy idén ősszel nem lesz sokáig adásban számítani lehetett, ugyanis az elmúlt két évben is pont ugyanilyen rendszerben vetítették a szériát. A 2018/19-es és a 2019/20-as szezonban is 5-5 epizódot sugároztak ősszel, az évad hátralévő részeit pedig a következő év első felében sugározták. Az RTL Klub várhatóan valamikor jövőre folytatja az évadot.

Remek hír érkezett a Lucifer következő évada kapcsán

Írta: Spenger Dávid | 2020. október 08. 19:46
A Lucifer ötödik évadának első fele a vártnál sokkal később, tavasz helyett csak augusztus 21-én érkezett meg a Netflixre. A rajongók ráadásul nem is láthatták végig a 16 részes szezont, mert az online videotár két részletben teszi azt közzé. Tom Ellis, a produkció főszereplője nyár végén elárulta, hogy az évadzáró részt még le sem sikerült forgatniuk. A Lucifer stábja több más, nagy stábbal dolgozó amerikai produkcióhoz hasonlóan a koronavírus-járvány miatt hosszú kényszerszünetet tartott. A várva várt jó hír ősszel érkezett meg, miszerint szeptember 24-től ismét elindul a munka. Először a finálét veszik fel, aztán pedig szünet nélkül elkezdik a 6. és egyben utolsó etap forgatását is.
Most újabb jó hírnek örülhetnek a Lucifer rajongói, ahogy a Screenrant beszámolt róla, az 5. szezon fináléját végre sikerült felvenniük. Az epizódnak mindössze a 40 százaléka volt kész, így nem kis munka volt befejezni azt. Október 6-án pedig szünet nélkül el is kezdték az utolsó évad munkálatait, mely 10 részes lesz. "A mai napon befejeztük a finálét és neki is láttunk a 6. évadnak! Szeretnék köszönetet mondani a stábtagoknak és a színészeinknek is, mindannyian emberfeletti tempóban dolgoznak azért, hogy minél gyorsabban és további leállások nélkül le tudjuk adni a kész anyagot a Netflixnek! Kőkemény munka van a hátunk mögött, de az 5. szezon zárórésze már dobozban van!" - nyilatkozta Joe Henderson, a Lucifer egyik showrunnere. Az amerikai sajtó szerint amennyiben a koronavírus-járvány nem szól közbe, a Lucifer 5. évadának második fele 2021 első felében kerülhet képernyőre, míg a lezáró szezon csak 2022-ben érkezhet meg az online videotár kínálatába.

Az RTL hetekkel ezelőtt elspoilerezte a Nyerő Páros legnagyobb fordulatát

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. október 08. 16:47
A Nyerő Páros 4. évada szeptember 21-én debütált az RTL Klubon és rögtön kimagasló nézettséget hozott, mára pedig ez a csatorna legsikeresebb hétköznap esti műsora. Szerda délelőtt írtuk meg, hogy soha nem látott fordulat lesz a Nyerő Páros aznapi adásában, visszatér az egyik korábbi kiesett pár. Este pedig kiderült, hogy Czutor Zoli és Czutor-Kilián Zsanett lettek újra a reality teljes jogú játékosai. A SorozatWiki egyik olvasója azonban jelezte, hogy ezt a fordulatot a csatorna már korábban elspoilerezte.
A Nyerő Páros első epizódjának elején ugyanis volt egy beharangozó az idei évadról, melyben Czutor Zoli egy olyan játékban látható (a képünkön), melyben a kiesésük pillanatáig nem vettek részt. Innentől pedig lehetett tudni, hogy vissza fognak térni a műsorba. A komoly hiba miatt az RTL Klub nézői a Facebookos csoportokban és műsor hivatalos oldalának egyik posztja alatt is bosszankodtak és értetlenkednek, hogy a csatorna hogy tudott ilyet bénázni. A Nyerő Páros készítői az idei évad alatt nem csak ezt a nagy fordulatot spoilerezték el. Korábban a 24.hu írta meg, hogy ugyanilyen hiba miatt Dér Heniék és Zámbó Krisztiánék párbajának végeredményét is előre lehetett tudni. Ezen kívül a SorozatWiki szerkesztői is észrevették, hogy volt olyan, hogy egy kiesés előtti adás végén olyan részleteket vágnak be a következő epizódból, melyből azonnal kizárható volt két páros, hogy a veszélyzónába kerülnének. Ez pedig a másnap leadott játékot is kevésbé izgalmassá tette.

Eredetileg testvérek lettek volna a Trónok harca népszerű szerelmespárja

Írta: Spenger Dávid | 2020. október 08. 14:08
Missandei (Nathalie Emmanuel) és Szürke Féreg (Jacob Anderson) voltak az a két szereplő a Trónok harcában, akik Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) mellett álltak a legvégsőkig. A gyönyörű tolmácslány és az eunuch katona között valószínűtlen szerelmi románc alakult ki a sorozatban, de épp ezért lettek a rajongók egyik kedvenc párja. Szürke Féreg drasztikus viselkedése a 8. évad végén részben Missandei halálának volt köszönhető. A Makulátlanok vezetőjét alakító Jacob Anderson a frissen megjelent Fire Cannot Kill a Dragon című könyvben beszélt arról, hogy eredetileg teljesen másképp alakult volna a két karakter kapcsolata.
"Az első meghallgatásomon, amikor Szürke Féreg szerepére pályáztam, a karakterleíráson az szerepelt, hogy Missandei és ő testvérek. Nagyon meglepődtem, amikor azt mondták, hogy kettejük között románc fog kialakulni. A készítők láthatóan meggondolták magukat, de tartottam attól, hogy valamelyik epizódban mégis fény derül arra, hogy az egykori tolmácslánnyal szoros rokoni kapcsolat van köztük" - mondta Jacob Anderson a könyv szerzőjének, James Hibberdnek. A Trónok harcában nem ez lett volna az első vérfertőző románc, hiszen Cersei Lannister (Lena Headey) és Jaime Lannister (Nikolaj-Coster Waldau) is sűrűn ágyba bújtak egymással, Daenerys és Havas Jon (Kit Harington) pedig unokatestvérek voltak.
hirdetés