.

Több új sorozattal és friss évadokkal készül a februárra az HBO

Írta: AJ | 2019. február 03. 17:48
Mára már több mint 6 ezer órányi sorozatos tartalom érhető el az HBO online videós szolgáltatásán, az HBO GO-n. A folyamatosan bővülő kínálatba februártól újabb, idehaza még nem látott szériák kerülnek, és érkezik több produkció folytatása is. Február 1-től vált elérhetővé az HBO GO-n egy új német fekete humorú komédiasorozat, az Arthur törvénye (Arthurs Gesetz). A 2018 augusztusában indult, hat részes széria címszereplője egy vesztes fickó. Munkahelyi balesetben elvesztette egyik kezét, ezért munkanélküli lett, ráadásul még a házassága is romokban hever. Arthur el akarja tenni láb alól a feleségét, hogy az életbiztosításért kapott pénzből új életet kezdjen szeretőjével. A minisorozatból hetente két-két új rész érkezik.
A jövő héten, február 5-én dupla résszel kezdődik az HBO GO-n az Én vagyok az éjszaka (I Am the Night). A vadonatúj, idén január végén indult amerikai minisorozat alapjául Fauna Hodel írónő önéletrajzi ihletésű krimije szolgált. A történet főszereplője egy fiatal lány, aki rájön, hogy életében egy sötét titok lappang, és elhatározza, hogy utánajár születése körülményeinek. Az Én vagyok az éjszaka készítője Sam Sheridan, producere pedig felesége, a Wonder Woman rendezőnője, Patty Jenkins. A sorozat főbb szerepeiben Chris Pine-t, India Eisley-t és Jefferson Mayst láthatjuk. A széria március 4-én debütál a tévében, az HBO-n. Február 20-án, szintén dupla résszel érkezik az HBO GO-ra a Csodatévők (Miracle Workers) című új amerikai vígjátéksorozat. A hét részes produkció főszerepében a Boardwalk Empire - Gengszterkorzóból jól ismert Steve Buscemit és a Harry Potter-filmekkel világhírűvé váló Daniel Radcliffe-et láthatjuk. A sorozat alapjául Simon Rich regénye szolgált, a történet helyszíne pedig a mennyország, ami jelen esetben egy nem szokványos munkahely. A cégvezető Isten, akit a hobbiján kívül senki és semmi sem érdekel. Amikor el akarja pusztítani a Földet, akkor egy angyalra és követőjére vár a feladat, hogy megmentsék az emberiséget.

Megérkezett az Alvilág, az RTL Klub vadonatúj sorozatának első előzetese

Írta: AJ | 2019. február 02. 21:51
Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese tavaly ősszel, a Big Picture nevű tévés konferencián jelentette be, hogy két új saját gyártású sorozatot indítanak 2019-ben. A szakember a SorozatWikinek adott évértékelő interjújában árulta el, hogy mind az Alvilág, mind a teljesen hazai fejlesztésű Mellékhatás még az év első felében elindul. A héten megrendezett RTL Klubos sajtóeseményen pedig kiderült, hogy az Alvilág már az év második hónapjában, február 19-től képernyőre kerül a csatornán.
Az Alvilág a Válótársakhoz, A mi kis falunkhoz és A Tanárhoz hasonlóan egy külföldi formátum hazai adaptációja. Az RTL Klub első, saját gyártású heti krimisorozatának alapját a holland Penoza című széria adja. A történet középpontjában Nóra áll, akinek férje és bátyja is a drogüzletből szerezte nagy vagyonát. Az egyik nap azonban meggyilkolják a nő férjét, és Nóra kénytelen lesz szembenézni mindazzal, ami felett addig szemet hunyt. Gyermekei és saját élete védelmében neki is a bűnözők játékszabályai szerint kell játszania. A sorozat főbb szerepeiben Balsai Móni, Fekete Ernő, Schmied Zoltán, Hevér Gábor és Molnár Levente lesz látható. Az Alvilághoz megérkezett az első előzetes, érdemes megnézni. (Fotó: RTL Klub)

Kiderült, kik lesznek az RTL Klub új műsorának zsűritagjai

Írta: AJ | 2019. február 01. 17:30
A héten sajtórendezvényen ismertette az RTL Magyarország, milyen kínálattal várják a nézőket tavasszal. Az eseményen jelentették be, hogy hat év után új csatornára kerül az Éjjel-Nappal Budapest, több új heti műsor is indul az RTL Klubon, valamint azt is, hogy átalakítják a Coolt is. Az egyik, RTL Klubra érkező új produkcióval kapcsolatban ma további részletek derültek ki.
A Média1 számolt be arról, hogy a február 18-án, 21:10-kor induló új RTL Klubos üzleti reality, a Cápák között műsorvezetője Kovalcsik Ildikó, Lilu lesz. Az ismert tévést az elmúlt években csak a Keresem a családom című dokurealityben láthatták a nézők, hosszú idő után kap most új műsort. Lilu számára azonban nem lesz teljesen újdonság az üzleti reality műfaja, 2006-ban ugyanis ő volt a házigazdája a csatorna hasonló műsorának, az Ecopolynak. A Cápák közöttben a "játékosok" saját ötleteiket, találmányaikat prezentálják az üzletemberekből álló zsűri előtt. A zsűriben ott lesz Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz elnöke, Fehér Gyula, a Ustream alapítója, Balogh Péter, az NNG társalapítója, Apró Anna, Oxo Holdings CEO és Moldován András befektető, egy mangalicatenyésztő és feldolgozó cég, a Mangal Ilona Sertéshízlalda Kft. tulajdonosa és igazgatója. A műsor producere pedig Máté Krisztina. A Cápák között című új RTL-es produkcióból a Média1 információi szerint 9 adás készül, és egészen április 22-ig képernyőn lesz.

Lena Headey elárulta, kinek drukkol a Trónok harca 8. évadában

Írta: RaulReal | 2019. január 31. 18:02
Lena Headey a Trónok harcában már az első évad óta alakítja a sorozat egyik leggonoszabb karakterét, Cersei Lannistert. A színésznő játéka annyira meggyőző, hogy a rajongók a közönségtalálkozókon beszólogatnak neki, sőt autogrammot se akarnak kérni tőle. A 45 éves szépség nemrégiben Jimmy Kimmel late night show-jában adott interjút, ahol több érdekesség is elhangzott. "A 8. évadig nem tartottunk olvasópróbát, mert szinte soha nem volt olyan, hogy mindenki Belfastban tartózkodott volna egyszerre. Imádtam ennyi éven keresztül a Trónok harcán dolgozni, de úgy érzem, hogy itt az ideje továbblépni" - mondta el Lena Headey. A műsorvezető viccesen szembesítette a Trónok harca színésznőjét azzal, hogy ő például nem szereti Cersei-t. "Nem gond, én Cersei Lannisternek drukkolok, remélem, az övé lesz a Vastrón a végén. Akkor is, ha én vagyok az egyetlen, aki neki szurkol" - tette hozzá a 300 korábbi sztárja. Az interjú alább megnézhető!

Jövő héttől új időpontba kerül az Agymenők a Comedy Centralon

Írta: AJ | 2019. január 31. 14:11
Tavaly decemberben derült ki, hogy a vártnál hamarabb elindul az Agymenők utolsó évada hazánkban. A Comedy Central január 7-től, a szokott időpontban, hétfőnként 21 órakor vetítette a népszerű vígjátéksorozat 12. évados epizódjait. Jövő héttől viszont új kezdési időpontot kell megszokniuk a sorozat rajongóinak. A csatorna ugyanis február 4-től kezdve fél órával később, hétfőnként 21:30-kor tűzi képernyőre az Agymenők idehaza még nem látott részeit.
A premier előtt 21 órától az előző heti, tizenkettedik évados részeket ismétlik meg. A változás miatt február 4-től hétfőnként nem lesz látható Az ifjú Sheldon, melynek epizódjai fél tízkor indultak a csatornán. Az Agymenők spinoffja a jövő héttől már csak vasárnap esténként, 20:30-kor kerül adásba a Comedy Centralon. A hétköznap esténként 19 órától látható Agymenők-ismétlések kezdési időpontjai változatlanok maradnak.

Új hétvégi sorozatot indít a TV2

Írta: AJ | 2019. január 31. 13:21
A TV2-n jelenleg szombaton és vasárnap délután, a Tények előtt a Hegyi doktor - Újra rendel című német orvosos sorozat látható. A széria hetedik évada február 10-én finálézik a csatornán, a rá következő hét szombatján pedig egy új produkciót mutat be helyén a TV2. A mai napig nagy népszerűségnek örvendő osztrák krimi, a Rex felügyelő lengyel adaptációját tűzik képernyőre február 16-tól hétvégente. Az eredetileg 1994 és 2004 között futott Rex felügyelőt 2008-ban támasztották fel Olaszországban és készítették az új epizódokat egészen 2015-ig.
Az olasz folytatással párhuzamosan több ország is leforgatta a saját adaptációját. A lengyel verzió mellett elkészült a szlovák és az orosz változat is, utóbbi a 2004-es indulása óta a mai napig képernyőn van. A TV2 február 16-án 16:55-kor mutatja be az Alex felügyelő (Komisarz Alex) című lengyel sorozatot. A történet egy merénylettel kezdődik, Lodz központjában bomba robban, s a támadásban meghal Alex, a kutya gazdája. Az állat életét Bromski parancsnok menti meg, aki ezután úgy érzi, felelősséggel tartozik a kutya sorsáért, és magához veszi. Az Alex felügyelő első évada 2012-ben indult és 13 részből áll. Lengyelországban idén januárban debütált a sorozat 12. szezonja.

A megújuló Coolon lesz újra látható a TV2 egykori népszerű sorozata

Írta: AJ | 2019. január 30. 19:34
Ma sajtótájékoztatón jelentette be az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója, Kolosi Péter, hogy milyen műsorokkal várják a nézőket az RTL Klubon. A főadó kínálatának ismertetése után elárulta azt is, hogy megújul a Cool. A médiavállalat első számú sorozatcsatornáján újfajta módszer szerint kerülnek majd képernyőre a sorozatok, alkalmazkodva a megváltozott sorozatfogyasztási szokásokhoz.
Február 18-tól még inkább a sorozatrajongóknak kedvez a Cool. Hétköznap 11:30 és 20:30 között tömbösített formában a jelenleginél még több szériát láthatnak majd a nézők. A csatorna egyik újdonsága a TV2 egykori népszerű krimije, a Monk - A flúgos nyomozó lesz. A nyolc évadot megélt sorozatot 2005 és 2010 között vetítette a TV2, utánuk pedig képernyőre tűzte az azóta hazánkban megszűnt Universal Channel, valamint a VIASAT3 és a VIASAT6 is. Jelenleg azonban egyik tévéadón sem látható hazánkban. Február 18-tól viszont minden hétköznap 18:30-tól dupla részekkel jelentkezik majd a Coolon. A Monk után szinte minden hétköznap 20:30-tól más és más produkciók kerülnek képernyőre dupla epizódokkal. Hétfőnként a Doktor Murphy első évadát tűzi műsorra a csatorna. Keddenként a Halálos fegyver című szériát ismétlik meg az elejétől. Szerdán és csütörtökön a Dr. Csont, péntekenként pedig A mi kis falunk korábbi részeit láthatják a nézők. Éjszakánként a Gyilkos elméket vetítik. Az Amerikában hamarosan véget érő krimi 22:30-tól minden hétköznap két-két epizóddal jelentkezik majd, kivéve hétfőn és kedden, ekkor ugyanis A mi kis falunk egy-egy részét sugározzák. A február 18-tól megújuló Cool műsorrendje úgy lett kialakítva, hogy harmonizáljon az RTL Klub és az RTLII műsorainak kezdési időpontjaival.

Több új heti műsor indul februárban az RTL Klubon - bemutatta tavaszi műsorrendjét a csatorna

Írta: AJ | 2019. január 30. 14:48
Ma délelőtt tartott sajtórendezvényt az RTL Magyarország, melyen bemutatták, milyen műsorokkal készülnek a tavaszi tévés szezonra. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, és a médiavállalat vezérigazgató-helyettese nagy bejelentéssel kezdte beszédét: hat év után a főadóról az RTLII nevű kábelcsatornára költözik az Éjjel-Nappal Budapest. A szakember ezután ismertette az RTL Klub tavaszi struktúráját, és bemutatta az új produkciókat.
Az RTL Klub új műsorrendje február 18-tól lép érvénybe. A legmarkánsabb változás az lesz, hogy a jelenleg is látható három napi sorozat helyett már csak kettő kerül adásba. Az Éjjel-Nappal Budapest helyére minden este más-más saját gyártású produkció vagy vásárolt tartalom kerül. Az RTL Híradó februártól is változatlan időpontban, 18 órakor kezdődik majd. A híreket 19:05-től a Fókusz követi, ezután lesz látható 19:35-ös kezdéssel a Drága örökösök, majd 20:35-től a Barátok közt. A Berényiék életét bemutató sorozat után naponta változó kínálat várja az RTL Klub nézőit. Február 18-án, hétfőn 21:10-kor indul a Cápák között című pénzügyi showműsor. A világ számos országában nagy sikerrel futó produkcióban gazdag és sikeres üzletemberek, a Cápák előtt kell a jelentkezőknek prezentálniuk saját ötleteiket. Meg kell győzniük a Cápákat arról, hogy találmányukba megéri pénzt fektetni, ha sikerrel járnak, jövedelmező üzletet csinálhatnak, ha viszont nem nyűgözik le a bírákat, elvéreznek. A Cápák között című műsor után indul 22:10-kor az RTL Klub új dokurealityje, az Isten veled, Magyarország!. Ebben a produkcióban adásról adásra a külföldön munkát kereső vagy oda kitelepülő magyarok életét mutatják be, de nem csak a sikersztorikat.

Bejelentették, hogy mikor folytatódik a Doktor Murphy az RTL Klubon

Írta: RaulReal | 2019. január 30. 10:45
Az RTL Klubon egyre kevesebb a sikeres amerikai sorozat főműsoridőben, az egyik kivétel ez alól a Doktor Murphy (Good Doctor). A kórházas produkciót 2018 június 19-től csütörtök esténként mutatta be a csatorna, mely rögtön parádés nézettséget ért el és az egész etap végig kiemelkedő számokat hozott. A széria első évadát dupla epizódokkal kezdték el idehaza adni, majd augusztus 2-től már csak heti egy Doktor Murphy részt láthatott a magyar közönség. Magyarországon november 8-án ment le a sorozat évadzárója, azóta pedig a széria szüneten van.
A Doktor Murphy Amerikában is nagyon sikeres, eddig két szezont vetítettek le belőle az ABC-n. A produkció jelenleg a 13. epizódjánál tart a tengerentúlon és még öt rész van hátra az évadból. Kolosi Péter az RTL Magyarország mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a legfrissebb szezont is hamarosan bemutatják idehaza. A Doktor Murphy február 22-én tér vissza a 2. etapjával a magyar képernyőkre. A sorozat új napon, csütörtök helyett péntek esténként lesz látható. A rajongóknak jó hír, hogy az RTL Klub ismét dupla részekkel folytatja a szériát, így a tavasszal utoléri az amerikai vetítést.

Hat év után új csatornára kerül az Éjjel-Nappal Budapest

Írta: AJ | 2019. január 30. 10:16
Ma délelőtt sajtótájékoztatón ismerteti az RTL Magyarország, hogy tavasszal milyen műsorok lesznek láthatóak az RTL Klubon. A rendezvényen hatalmas bejelentést tett a csatorna: hat évvel az indulása után február 18-tól új tévéadóra, az RTLII-re teszik az Éjjel-Nappal Budapestet. Az RTL napi sorozata 2013. február 11-én indult, és azóta is minden hétköznap este látható az RTL Klubon. A német Berlin Tag & Nacht alapján készített produkció hosszú éveken keresztül volt a csatorna egyik legnépszerűbb saját gyártású műsora, az utóbbi időben azonban már nem hoz jó számokat.
Vélhetően a tartósan alacsony nézettségi eredmények is közrejátszottak abban a döntésben, hogy az Éjjel-Nappal Budapest az RTL Klubról egy kisebb csatornára kerül. A februárban hamarosan véget érő ValóVilág kilencedik évada után a Budapest lesz az RTLII napi, saját gyártású műsora. A sorozat epizódjai 21:30-kor kezdődnek majd. Az Éjjel-Nappal Budapest helyén esténként szórakoztató műsorok és sorozatok kerülnek képernyőre az RTL Klubon. A pontos műsorrendről hamarosan részletesen is beszámolunk.

Kit Harington elárulta, hogy happy enddel ér-e véget a Trónok harca

Írta: RaulReal | 2019. január 29. 17:49
Április 14-én érkezik az HBO legsikeresebb sorozatának, a Trónok harcának a 8. évada. A csatorna igyekezetének köszönhetően nem sok spoiler került ki az internetre az utolsó 6 részről. A színészek nyilatkozataiból azonban egy-két érdekesség kiderülhet még a nagy finálé előtt. A Havas Jont alakító Kit Haringtont most arról kérdezték egy interjúban, hogy happy enddel ér-e véget a történet. "Nem nevezném a Trónok harca lezárását boldognak, de annyit megígérhetek, hogy a nézők elégedettek lesznek az utolsó képsorok láttán. Úgy gondolom, hogy a széria meg fogja változtatni azt, amit jelenleg a televíziózásról gondolunk és új szintre emeli a sorozatokat" - mondta a színész a The Zoe Ball Breakfast Show-ban.
"Amikor egy sorozat befejeződik, olyan érzése van az embernek, mint amikor egy könyv utolsó lapjára ér. Gyászolja a karaktereket, a sztorit, az élményt, amit az alkotás okozott neki. Nem csak a nézők számára, de nekünk, színészeknek is valami hasonló megrázkódtatás lesz a Trónok harca nélkül élni, hiszen a stáb egy része 9 évig dolgozott A tűz és jég dala regények adaptációján" - tette hozzá Kit Harington. Az utolsó etap premierje már itt van a küszöbön, az HBO azonban még nem tette közzé az első rendes 8. évados előzetest. A rajongóknak jó hír, hogy mindez már csak napok vagy hetek kérdése lehet. (Fotó: HBO)

Kiderült, mikor indul a TV2 Csoport két vadonatúj csatornája

Írta: AJ | 2019. január 29. 14:53
2018 tavaszán, a Media Hungaryn jelentette be Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója, hogy 4 új csatornát indítanak. Ezek közül csak a Spíler2 TV indult el, sem a Spíler3 TV, sem a JockyTV, sem pedig a cégcsoport második filmadója, a Moziverzum nem került be a szolgáltatók kínálatába tavaly. Év végén megkerestük a TV2-t, mikorra várhatóak ezen csatornák, és azt a választ kaptuk, hogy készülnek az elindításukra. A médiavállalat pedig ma bejelentette, hogy a retro tartalmakat sugárzó JockyTV, valamint a prémium filmeket adó Moziverzum február 17-én elindul. Részletek a cégcsoport közleményében:
Február 17-től 24 órás műsorkínálattal várja a klasszikus sorozatok kedvelőit a TV2 Csoport legújabb kábelcsatornája, a Jocky TV. A sorozatcsatornán rég nem látott kedvencek, ismerős arcok és számos országos premier szórakoztatja majd a műfaj szerelmeseit. A jól ismert közönségkedvencek közül a Dallas, A klinika, A hegyi doktor – újra rendel, Robbie, a fóka, Katie Fforde: Álom és szerelem filmjei, az Álomhajó, Brown atya és Walker, a texasi kopó is érkezik. Emellett országos TV premier epizódokkal jönnek például a Rosamunde Pilcher filmek és a Te szent ég című sorozat is. A Jocky TV-n Csankó Zoltán, a Dallas Bobbyjának magyar hangja kalauzolja majd a nézőket a műsorok között. Jocky TV, már csak a neve miatt is! A Mozi+ sikere után, a Jocky TV indulásával egy napon a Moziverzum, a prémium filmcsatorna is elrajtol - külföldi és magyar sikerfilmek, klasszikusok, díjnyertes alkotások és országos premierek a nap 24 órájában. A Moziverzum olyan vígjáték, akció, sci-fi, dráma és családi mozi kínálattal várja a filmrajongókat, mint például A kis kedvencek titkos élete, a Bridget Jones babát vár, a Feledés, a Lucy, a Mennyei királyság, az Aloha vagy a Jurassic World. Az országos TV premierek sorát a Transformers: Az utolsó lovag című sci-fi mellett, pedig például az őrült tudós legendáját feldolgozó, Victor Frankenstein c. alkotás is erősíti, amelyben többek között a Harry Potterből ismert Daniel Radcliffe is feltűnik. A Moziverzum csatornahangja Kautzky Armand lesz. A Jocky TV és a Moziverzum február 17-től elérhető lesz a DIGI és az Invitel hálózatain. További szolgáltatókkal is folynak tárgyalások, amelyek eredményeként egyre szélesebb körben lesz elérhető a két csatorna.
hirdetés