.

Műsorváltozás a TV2-n, betámadják az RTL új sorozatát

Írta: RaulReal | 2019. június 09. 22:05
A TV2 az elmúlt napokban elkezdett trükközni a Bezár a bazár! második évadával, és az új részek mellett tavalyi ismétléseket is adtak hétköznap esténként. Június 3-án, hétfőn ismétlés ment, aztán kedden már új rész volt látható, majd szerda este megint ismétlés került képernyőre. Ezzel a módszerrel valószínűleg az RTL Klub hétfőn induló, hétköznap esti török sorozatának első hetében még új Bezár a bazár! adásokat is tudnak majd sugározni. Eredetileg úgy volt, hogy pünkösdhétfőn nem lesz Bezár a bazár!, a TV2 azonban műsorváltozást jelentett be.
Az eddigi 19:10-es kezdéséhez képest a vetélkedő június 10-én 19:30-kor jelentkezik majd, ezt követően hétfőn este 21:00-kor és 23:30-kor filmeket ad a TV2. Vélhetően azért került különleges kezdési időpontba a Bezár a bazár!, hogy az RTL Klub új nyári török sorozatának 1. részének nekimenjenek. A Megtörve 19:35-kor kezd pünkösdhétfőn az RTL Klubon, 5 perces különbséggel Till Attila és Majka műsorához képest. Ezen kívül keddtől újabb műsorváltozások lesznek, a Bezár a bazár! péntekig a megszokotthoz képest 10 perccel később, 19:20-kor jelentkezik. A Bank 20:45-ről 21:00-ra kerül. A SorozatWiki információi szerint a TV2 a jövő héten a Bezár a bazár! és A Bank esetében is kifogyhat az új részekből.

Magyarországon is minden rekordot megdöntött a Trónok harca 8. évada

Írta: RaulReal | 2019. június 09. 19:39
Magyar idő szerint április 15-én, hajnalban mutatkozott be a Trónok harca 8. évada. Az HBO néhány napja tájékoztatta a sajtót arról, hogy a produkció a külföldi rekordnézettsége mellett a hazai nézők körében is mekkora sikereket ért el. Áprilisban és májusban a magyar HBO GO felhasználóinak 80 százaléka a Westerosban játszódó szériát nézték. Hétfőnként és keddenként az emberek szinte csak a Trónok harca új részeit kísérték figyelemmel, ebben a hat hétben nyolcszor erősebb volt az HBO GO használat, mint a Westworld második etapja alatt. Szerdától is az HBO GO előfizetők 60 százaléka a Trónok harcát indította el, így páratlanul nagy volt az érdeklődés a sikersorozat iránt.
A Trónok harca miatt Magyarországon több tízezer új előfizető regisztrált az HBO GO-ra, a felületet kétszer annyian használták áprilisban, mint amikor az Aranyélet befejező évada debütált 2018 őszén. A 8. évad fináléját a magyarok közül sokan hétfőn hajnalban vagy kora reggel indították el az HBO GO-n, ami meglepő mert ez munkaidő a legtöbbeknek. A befejező etappal kapcsolatban fontos érdekesség, hogy a 3. résznél, azaz Deres ostrománál nőtt meg a Trónok harca nézők aránya a hazai HBO GO-n, tehát ezt az epizódot várták a legtöbben. Az online videotáron a legnézettebb rész pedig a sorozatzáró volt. A magyar HBO GO előfizetők azon 80 százalékából, akik Trónok harcát néztek áprilisban és májusban, 59 százalék az új évadot nézte, míg 41 százalékuk egy korábbi etapot kezdett el. Azok közül, akik az HBO GO-n elkezdték a sorozatot, a 70 százalékuk végig is nézte, ez kimagasló eredmény, mindössze a rajongók 10 százaléka hagyta abba az 1. epizód után.

Hatalmas kis hazugságok 2. évadpremier kritika: Öt nő, egy gyilkosság

Írta: RaulReal | 2019. június 09. 14:03
Az HBO egyik nagy meglepetése volt 2017-ben a Hatalmas kis hazugságok (Big Little Lies), amely sztárszereposztással és mély drámával mutatta be egy kisváros életét. Kevés olyan produkció van jelenleg a tévéképernyőn, amely ennyire őszintén mutatja be a modern családok hétköznapjait, a Hatalmas kis hazugságoknak azonban sikerült a bravúr. Mivel az első évad Liane Moriarty regényét dolgozta fel és az HBO minisorozatnak szánta, így eredetileg nem lett volna folytatás. A jó fogadtatásnak köszönhetően azonban elkészült a 7 részes második szezon, mely június 10-én, hajnali 3:00-kor debütál az HBO-n és az HBO GO-n is elérhetővé válik az évadnyitó.
A produkció első etapjának a családon belüli erőszak volt a mozgatórugója, ezt a szálat pedig azzal varrták el, hogy egy tragikus jelenetsor végén Bonnie (Zoe Kravitz) lelökte a lépcsőn Celeste (Nicole Kidman) férjét, aki szörnyet halt. A gyilkosság után kimondatlan, de iszonyú erős szövetség kötődött ezáltal egy csapatnyi feleség és anya között. A csapatot a kaliforniai kisvárosba nemrég megérkezett Jane (Shailene Woodley), Madeline (Reese Witherspoon) és Renata (Laura Dern) is erősítette. A nők előálltak egy mesével, hogy Bonnie-t védjék, a második évad pedig ott veszi fel a fonalat, hogy ki miképp dolgozza fel a gyilkosságot. A Hatalmas kis hazugságok legnagyobb erőssége az, hogy ilyen sztárszereposztással is könnyedén elhihetjük, hogy hétköznapi nőkről szól a történet. A szereplőgárdában korunk és a múlt elismert színésznői sorakoznak fel, akik hihetetlenül őszinte játékukkal teszik emlékezetessé a produkciót. Az első évadhoz képest pedig még erősödik a felhozatal, ugyanis megérkezik a meggyilkolt Perry (Alexander Skarsgard) anyja is, hogy Celeste-et terrorizálja. A nőt Meryl Streep alakítja és már a 2. évad 1. részében legalább három olyan jelenetet fel lehet sorolni, amely miatt emlékezetes a karakter. Azt az üvöltést egyhamar nem lehet elfelejteni.

Elképesztő hasonlóság van Sophie Turner és a Trónok harcás dublőrje között (fotó)

Írta: RaulReal | 2019. június 08. 19:33
A mozik néhány napja vetítik az X-Men: Sötét Főnix című filmet, amelynek főszereplője a Trónok harcából ismert Sophie Turner. A színésznő nemrég érdekes témában adott interjút, a háttérben dolgozó dublőrjeiről beszélt. "A Sötét Főnixben dolgozó lányok nem hasonlítottak rám túlzottan, sokkal izmosabbak voltak nálam, így jobban is néztek ki. A Trónok harca esetében már teljesen más volt a helyzet, előfordult, hogy a rajongók a dublőrömhöz mentek oda fényképezkedni. Sőt, egyszer még Joe (Jonas) is majdnem őt csókolta meg helyettem, mert összekevert minket!" - mondta a Sansa Starkot alakító színésznő, aki nemrég kelt egybe az énekessel. Sophie Turner esetében nem a megszokott szerepkörben dolgozott a dublőr, az olyan jeleneteknél vették igénybe Laura Jane Butler segítségét a Trónok harcában, amikor a karakter a háttérben áll, de a fókusz nem rajta van. A tovább mögött megtekinthető a fotó, a hasonlóság tényleg kísérteties!

Működnek még a csernobilihez hasonló RBMK reaktorok Oroszországban?

Írta: RaulReal | 2019. június 08. 16:11
Az HBO minisorozata nem csak Magyarországon lett a nézők kedvence, világszerte sokan kezdtek el foglalkozni a csernobili katasztrófával. Az egyik kérdés, amely felmerült az 5 részes produkció kapcsán, hogy vajon megismétlődhet-e a tragédia, vannak-e még RBMK-1000-es reaktorok Oroszországban? A válasz erre az, hogy igen, még 10 ilyen atomerőmű működik jelenleg is. A LiveScience szerint ezeket a létesítményeket a Vlagyimir Iljics Lenin Atomerőműhöz képest módosították, így elviekben kisebb a katasztrófa veszélye, de még így is sok a kérdőjel ezzel kapcsolatban.
A legtöbb vélemény szerint a csernobili atomerőmű-baleset a tudósok felkészületlensége, illetve az RBMK-reaktor alapvetően hibás dizánja miatt következhetett be. Mostanra alapvető változtatásokat végeztek el a még működő 10 atomerőműben, szakértők véleménye szerint viszont ezek még mindig nem olyan biztonságosak, mint a nyugati, könnyűvizes létesítmények. Az 1986 tavaszán bekövetkezett tragédiát a Csernobil című 5 részes minisorozat kendőzetlenül bemutatja, kritikánkban is is bővebben kitértünk arra, miért hiánypótló a produkció. (Fotó: HBO)

70 évesen elhunyt az egyik legismertebb magyar tévés szakács

Írta: RaulReal | 2019. június 08. 10:37
70 éves korában elhunyt Benke László, akit gyakran csak Laci bácsi néven emlegettek és többszörös világbajnok magyar mesterszakács, mestercukrász volt - írja az atv.hu. Karrierje során komoly mérföldkőnek számított, hogy 1988-ban a frankfurti szakácsolimpián megnyerte a nemzetek nagydíját. Az általa üzemeltetett Mátyás Király Éttermet pedig 1992-ben a "Legjobb Étterem" címmel tüntették ki. Benke László főleg főzőműsorai miatt vált ismertté a médiában, az ATV-n Laci bácsi konyhája címmel heti rendszerességgel volt látható hosszú ideig.

A Csernobil készítője arról nyilatkozott, hogyan folytatná a sorozatot

Írta: RaulReal | 2019. június 07. 21:30
Craig Mazin érdekes pályafutást tudhat a magáénak, hiszen miután az alkotó olyan filmeken dolgozott, mint a Horrorra akadva 3. és 4. része, illetve a Másnaposok széria, 2019-ben váratlanul lerakott egy mesterművet az asztalra. Az 5 részes Csernobilt a kritikusok és a nézők is imádják, az IMDb legjobban értékelt sorozata lett, a készítő pedig pár napja a Decidernek nyilatkozott arról, hogy miképp tudná elképzelni a folytatást.
"Ha odamennék az HBO-hoz és mondanám nekik, hogy szeretném egy második évaddal folytatni a Csernobilt, valószínűleg nem zavarnának el azonnal. Az új részek szólhatnának egy másik borzalmas tragédiáról, amelyet átélt az emberiség, mint mondjuk Fukusima vagy Bhopál volt. Valószínűleg azonban nem ezt a vonalat követném, ha egy antológia sorozatban gondolkodnék, szeretek nyomozni, így szívesen boncolgatnék más szovjet titkokat is" - árulta el a Csernobil alkotója. Sok újság feltette a kérdést, hogy várhatóan folytatódni fog-e a produkció valamilyen formában, Craig Mazin azonban egyelőre lehűtötte a kedélyeket és egy határozott nemmel válaszolt. A Csernobilról írt kritikánk itt olvasható el, de érdemes az oroszok, a produkcióra adott reakciójába is belemerülni. (Fotó: HBO)

5 évad után nem folytatódik a Netflix egyik legismertebb sorozata

Írta: RaulReal | 2019. június 07. 16:28
Az egyik legnagyobb amerikai országos csatorna, a FOX 2018 májusában jelentette be, hogy 3 évad után nem folytatódik a Lucifer. A produkció soha nem tudott igazán erős nézettséget elérni, azonban lelkes rajongói bázist épített maga köré. Ennek is volt köszönhető, hogy a Netflix bejelentette, átveszi a sorozatot. A képregényadaptáció egy, a megszokottnál rövidebb, 10 epizódos szezonnal folytatta a történetet, amely szerint Lucifer lemondott arról, hogy a pokol ura legyen és inkább Los Angelesbe költözött, hogy egy éjjeli bárt üzemeltessen.
A Lucifer legújabb évada alig egy hónapja, május 8-án debütált az online streaming szolgáltatáson, most pedig a Netflix bejelentette, még egy utolsó, 5. etapra berendelték a szériát. A nézőknek ez azért jó hír, mert így a produkció méltó lezárást kap, a készítőknek még 1 teljes évad áll a rendelkezésükre, hogy befejezzék a sztorit. A Lucifer főszereplője, a 40 éves Tom Ellis nemrég a Twitteren mondott köszönetett a rajongóknak és megígérte, érdemes maradni a fináléig.

Csernobil 1. évad kritika: Egy horrorsorozat, megtörtént események alapján

Írta: RaulReal | 2019. június 06. 20:16
Az 5 részes Csernobil című minisorozat május 6-án debütált az HBO-n, a produkció pedig egy csapásra a nézők és a kritikusok kedvence lett. Őszinte hangvételével, sötét stílusával, remek színészi játékaival és azzal emelkedik ki ez a produkció a jelenlegi tévés kínálatból, hogy egy olyan brutális katasztrófát mutat be, amely mindenkit érdekel. 1986 áprilisában történt meg az emberiség egyik legismertebb atombalesete, a csernobili 4-es atomreaktor felrobbanásához azonban kellett a tudósok felkészületlensége és a szovjet állam hazugságai. A Csernobil első évada ezt a két aspektust fejti ki, mégpedig zseniálisan.
Az atomkatasztrófáról mindenki tud, hiszen a magyarok és számos ország életét is befolyásolta anno. Míg a szovjetek tagadtak és kötötték az ebet a karóhoz, hogy semmi maradandó egészségkárosodást nem fog okozni Csernobil, addig a valóságban rengetegen betegedtek meg tőle. A mai napig nem igazán volt a többség azzal tisztában, hogy milyen körülmények vezettek a 4-es reaktor felrobbanásához és milyen hősiességre volt szükség ahhoz, hogy ne váljon Európa atomtemetővé később. Az amerikai HBO és a brit Sky azonban összefogtak és kendőzetlenül mutatták be a körülményeket. A Csernobil című minisorozat esetében senki nem panaszkodott a sötét fényképezés miatt, hiszen rengeteget hozzátett a vizualitás a történethez. Láthattuk belülről, a tudósok szemszögéből, illetve a tűzoltók, a bányászok, valamint a búvárok nézőpontjából is a tragédiát. Kívülről-belülről „bejárhattuk” a Vlagyimir Iljics Lenin atomerőművet. Sokszínűsége miatt vált elsősorban ütőssé ez a produkció, hiszen a kisemberek naivitása jelentette azt az ösvényt, amelyen az 5 megrázó epizódon keresztül haladtunk. A politikusok hazugságai és megtévesztése már csak a hab volt a tortán, a Csernobil tökéletesen átadta az ő romlottságukat.

Itt a Megtörve, az RTL új török sorozatának hosszabb előzetese

Írta: RaulReal | 2019. június 06. 12:56
A nyári hónapokban a legtöbb tévécsatorna ismétléseket szokott adni, az RTL Klub azonban több újdonságot is bemutat a jövő héten. Június 10-én érkezik a Megtörve című új török sorozat, amely egy 2005-ös Oscar-díjas film adaptációja. Arról, hogy az RTL főműsoridőben mutat be egy friss török sorozatot, a SorozatWiki írt elsőként. A széria pünkösdhétfőn 19:35-kor jön, keddtől pedig 19:55-kor kezdődik minden hétköznap. A hazájában Carpisma címmel futó sorozat eltér a megszokott sémától, több akció és dráma van benne, mint a legtöbb török szériában, amelyek a szerelmi kapcsolatokra építenek. Az újdonság hosszabb előzetese a tovább mögött megtekinthető!

Hosszabb Fókusz és korábbi Barátok közt, itt az RTL Klub nyári műsorrendje

Írta: KTL | 2019. június 05. 22:40
Pénteken ér véget A Konyhafőnök idei civil évada és ezzel együtt az RTL Klub tavaszi műsorrendje is. Két lépcsőben, jövő hétfőn és kedden pedig átáll a csatorna új, nyári struktúrára. Idén a legmelegebb évszakban extra hosszú Fókusszal, új török és amerikai szériákkal, valamint népszerű magyar sorozatok ismétléseivel várják a nézőket. Lássuk a részleteket.
Június 10-én, pünkösdhétfőn kivételesen csak félig tart ünnepi műsorrendet az RTL Klub. Ezen a napon lesz ugyanis 19:35-kor a csatorna vadonatúj török sorozata, a Megtörve magyarországi premierje. A széria a kezdéskor dupla résszel kerül képernyőre. A produkció érkezéséről másfél hete elsőként írtunk, a részletek itt olvashatóak. Pünkösdhétfőn 19:05-től Fókusz is lesz, 21:20-tól pedig filmet sugároz a csatorna. Jövő keddtől pedig újra extra hosszú Fókusz lesz majd látható. A magazinműsor marad 19:05-kor, de 30 helyett újra 50 perc hosszú lesz. Innentől a Megtörve a premierhez képest fél órával később, 19:55-kor kezdődik majd minden hétköznap. A Barátok közt jelentősen, 40 perccel korábbra kerül és az eddigi 21:40-ről 21:00-ra kerül. A Barátok közt nézői a korábbi években sokan panaszkodtak, hogy pont nyáron - amikor sokáig van világos - túl korán indul a sorozat (tavaly például 20:40-kor ment), de idén erre nem lehet kritika.

Össze-vissza adja a Bezár a bazárt a TV2

Írta: KTL | 2019. június 05. 20:56
Április 23-án indult a Bezár a bazár! 2. évada a TV2-n és azóta is minden hétköznap 19:10-től látható. A műsor rögtön jó számokkal indított és ugyan a Fókusszal nem bír, de az elmúlt hetekben már a legtöbbször legyőzte a közös sávjukban. A Konyhafőnököt. A múlt héten már nézőszámban is Tilla és Majka vetélkedője volt a legsikeresebb hétköznap esti tartalom. Ezen a héten viszont a TV2 elkezdett trükközni a műsorral.
Több olvasónk is jelezte, hogy hétfőn ismétlés ment a Bezár a bazár!-ból. Úgy tudjuk a 2. szezon soron következő része helyett a tavalyi, 1. évad 12. adását tűzte újra képernyőre a csatorna. Ez azért is különös, ugyanis a tévéműsorban 2019-es jelölés volt 3-ai heti és a 10-ei heti epizódkra is. Ez alkalmas lehet a nézők megtévesztésére is. Másnap, kedden viszont új Bezár a bazár! volt látható, míg szerda este megint ismétlés, az 1. évad 13 adása. Megkérdeztük a TV2 Csoportot, hogy régi részek és új részek felváltva lesznek-e mostantól vetítve? Arra is rákérdeztünk, hogy miért van 2019-es jelölés olyan adásnál, ami valójában 2018-as. Válasz két nap alatt sem érkezett, viszont a kérdéseink után a csatorna hivatalos tévéműsorában visszamenőlegesen eltűntek az évszámjelölések. A SorozatWiki információi szerint a Bezár a bazár!-ból még több új adása van a tévéadónak, így várhatóan a következő napokban hol régi, hol új epizódok kerülhetnek képernyőre. Az össze-vissza sugárzásnak szerintünk az lehet az oka, hogy nincs elég adása a TV2-nek a jövő pénteki, tavaszi műsorrend végéig. Ezzel a módszerrel azonban kitarthat Majka és Tilla vetélkedője, a nézők pedig mindig csak akkor tudhatják meg, hogy épp új adás következik-e az aktuális napon, amikor már odakapcsolnak. Sőt, akik nem követték, vagy már nem emlékeznek minden tavaly tavaszi epizódra, azok lehet észre se veszik, hogy épp ismétli a produkciót a csatorna. Ezzel a módszerrel vélhetően az RTL Klub vadonatúj, hétfőn induló, hétköznap esti török sorozatának első hetében, még új Bezár a bazár! adásokat is tudnak majd sugározni.