.

Ismétlések és egy meglepetés sorozat váltja a Bezár a bazár!-t a TV2-n

Írta: KTL | 2018. május 30. 16:45
Tegnap írtuk meg, hogy titokban nyári ismétlésáradatra váltott a TV2, ugyanis a Ninja Warrior Hungary régi részei mellett hétfő óta már a Bezár a bazár!-ból is korábbi adásokat vetítenek. Ez a műsorrend azonban nem fog sokáig tartani, mindössze két hétig, ugyanis június 11-étől teljesen új váltja fel. 19:00-tól nagy meglepetésre a Hegyi doktor – Újra rendel kerül képernyőre. A sorozat a legendás Hegyi doktor 2008-as folytatása, mely korábban a Dunán sikerrel volt látható. A közmédia főcsatornáján azonban már többször leadták és jelenleg is ismétlik délutánonként. Elég furcsa, hogy a TV2 a Tények után nem saját gyártású műsorból új részekkel, de még csak nem is régi adásokkal készül, hanem sorozatismétlést tűz majd képernyőre.
A német doktor után 20:00-kor Pénzt vagy éveket! ismétlés lesz látható, de a csatorna a hivatalos TV műsorban nem jelöli, hogy 2017-es nyári, vagy 2018 januári adásokról van-e szó. Kasza Tibor régi műsora után 21:25-től Ezek megőrültek! ismétlést fognak vetíteni. Itt sem jelölik, hogy mikori adások lesznek, de mivel Majka és Tilla van feltüntetve a házigazdáknál, ezért a 2015-ös harmadik évad lesz képernyőn. Ezt a szezont már tavaly nyáron is elkezdték, de nem fejezték be, valószínűleg ott folytatják majd. A hétköznapi ismétlések után heti rendszerességű ismétlések és filmek lesznek láthatóak a TV2-n, egyetlen egy premier tartalom sem. Úgy látszik a csatorna a június 14-én kezdődő, várhatóan nagyon nézett Foci VB idején nem is próbálja magánál tartani a nézőket.

Távozik az egyik legnépszerűbb sorozat főszereplője

Írta: RaulReal | 2018. május 30. 15:49
Ősszel érkezik az AMC-re a The Walking Dead című zombis sorozat 9. évada, melynek mindössze hat részében lesz látható már csak Andrew Lincoln, aki ezután távozik. A színész a pilottól kezdve szerepelt a produkcióban, az ő szemén keresztül ismerhettük meg a világvégét. Már a 8. etapban is rengeteg néző hagyta ott a szériát, amikor a Chandler Riggs által játszott Carl meghalt, most pedig még nagyobb krízishelyzet állt elő a csatornánál. A Collider értesülései szerint az AMC arra hajt, hogy a Darylt játszó Norman Reedust tegye meg új főhősnek. Nem is lenne rossz ötlet, hiszen igazi közönségkedvencről van szó a kemény motoros esetében.
A sorozat háza táján mostanában elég sok probléma van, hiszen Lauren Cohan (Maggie) is összetűzött az AMC-vel. A színésznő jobb fizetést kapott a csatornától, ráadásul szintén csak 6 rész erejéig tér majd vissza. Mindeközben pedig elindul saját szériája, a Whiskey Cavalier az ABC-n. Az is elképzelhető tehát, hogy Cohannel is megszakít minden kapcsolatot az AMC és kiírják Maggie-t a The Walking Deadből. Ilyen hosszú ideig tartó szerepeknél fennáll a veszélye annak, hogy a színészeket beskatulyázzák, vélhetően ebből az indokból távozhat két ilyen fontos szereplő is hamarosan. A FOX megszűnése után a The Walking Dead az RTL Spike-on folytatódik Magyarországon, a 9. évaddal, ahogy itt elsőként megírtuk. Május 21 óta a Viacom csatornája elkezdte ismételni a zombis sorozatot, egészen az első résztől kezdve.

Újra képernyőre tűzi Stohl András régi műsorát az RTL

Írta: AJ | 2018. május 30. 14:00
Tavaly nagy meglepetésre bejelentették, hogy 13 év után visszatér az RTL Klubra a Survivor. Az ősszel képernyőre került szezon az egyik legsikeresebb produkciója lett a tévéadónak, és a Survivor lett a legjobb reality kategória győztese a Televíziós Újságírók Díján. Az RTL pedig nem sokáig várt, berendelték az idén ősszel érkező folytatást, melyet a Paprika Studios gyártásában már javában forgatnak. Az új részek érkezéséig sem maradunk azonban Survivor nélkül.
Május 30-tól kezdve hétköznap esténként újra képernyőre tűzi az RTL Magyarország a műsor első évadát az RTL+-on. A realityt 2003 és 2004 között Survivor - A sziget címmel adták, és a tavaly a TV2-höz szerződő Stohl András volt a műsorvezetője. Az első két hazai Survivor évad azonban nem volt sikeres, nem is készült belőle több mint tíz évig folytatás. Az RTL+-on képernyőre kerülő adások a Két pasi - meg egy kicsi helyén, 22:05-kor lesznek láthatóak. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a második etap is megérkezik-e az első után. A Két pasi - meg egy kicsi azonban nem tűnik el az RTL+-ról, hétvégente délutánonként ugyanis továbbra is sugározzák majd a szitkom epizódjait. (Fotó: RTL+)

Meghalhat a Barátok közt egyik legfontosabb karaktere

Írta: KTL | 2018. május 29. 22:00
Megrázó eseményeket láthattak Barátok közt nézői az elmúlt két nap. A történet szerint a hétfői részek végén egy erdei biciklitúrán eltűnt Hanna. A keddi epizódokban kiderült, hogy komoly balesetet szenvedett és eszméletlenül szállították kórházba. Az orvosok szerint súlyos az állapota és jelenleg azt vizsgálják, hogy milyen mértékben sérültek a belső szervei és a gerince. Egyelőre nem tudni, hogy túléli-e a sérüléseket.
Nyári Diána 2010-ben csatlakozott a produkcióhoz és kisebb-nagyobb szünetekkel 8 éve látható a sorozatban. Az általa megformált Hanna régóta a Barátok közt egyik legfontosabb karaktere és az utóbbi időkben különösen is sokat szerepelt a szériában. Egy ideje tudni, hogy a színésznő gyermeket vár, így várható volt hogy távozik a sorozatból. Könnyen lehet, hogy a készítők Hanna halálával végleg kiírják a karaktert a szériából. Az is elképzelhető, hogy hosszabb ideig kómába kerül és ezáltal oldják meg, hogy egy ideig ne szerepeljen Barátok köztben. Az, hogy végül mi lesz a fiatal lány sorsa, várhatón csak a következő napokban vagy hetekben derül ki az RTL Klub napi sorozatából.

Titokban nyári ismétlésáradatra váltott a TV2

Írta: KTL | 2018. május 29. 20:15
Április 9-én indult a Bezár a bazár! a TV2-n. Kezdetben hétköznaponként 19 órakor került képernyőre és annak ellenére, hogy a nagy sikerű Konyhafőnök ment ellene, legyőzni ugyan nem tudta, de egyre jobb nézettséget szállított. Majka és Tilla műsora pár hete átkerült 19:15-re (bár a hivatalos TV műsorban azóta is 19:00 van jelölve), két és fél hete pedig az RTL-en a Fókusz és A Fal látható a sávjában. Mióta Sebestyén Balázs vetélkedője ellen megy majdnem minden nap tarol és nagy arányban legyőzi őket.
Az egyik olvasónk jelezte, hogy tegnap Bezár a bazár!-ból ismétlés volt látható a TV2-n. Megkerestük a csatornát és megkérdeztük, hogy miért régi részt adtak a produkcióból, de nem kaptunk választ. Azóta pedig kiderült, hogy a kedd esti rész is ismétlés, mely azt jelenti hogy tegnap nem egyedi esetről, például technikai hibáról volt szó. Mivel hétfő óta a Vigyázat, szülővel vagyok! helyett a Ninja Warrior Hungary ugyancsak ismétlése látható, így hétköznaponként este 7-től éjfélig kizárólag régi adásokat sugároz a csatorna. Ezzel gyakorlatilag teljesen titkokban (csak a Ninjáról lehetett tudni) a TV2 már májusban, rekordkorán átállt nyári műsorrendre. Az elmúlt években ez inkább június közepén vagy végén szokott megtörténni, ezért is nagyon furcsa, hogy egy országos csatorna a tavasz végén ne adjon hétköznap premier tartalmat.

A bukások után megvan, mikor folytatódik a Cobra 11

Írta: KTL | 2018. május 29. 18:50
A Cobra 11 legújabb, 21. évada tavaly áprilisban indult az RTL Klubon, de mindössze csak 11 részt tűztek belőle képernyőre vasárnap esténként. Azután egy hosszabb szünet következett, majd idén januárban folytatódott a sorozat. A tervek szerint péntekenként dupla résszel vetítették volna a szériát, de olyan rossz nézettséggel tért vissza, hogy két adás után, azonnal le is vették a képernyőről. Ezután újabb hosszabb pihenő következett, majd április végén az eredeti sávjában, vasárnap 19 órakor tért vissza. A nézettsége azonban akkor is katasztrofális volt, bedöntötte az RTL Klub vasárnap estéit, ezért két epizód után megint abbahagyták a vetítését.
Nemrég számoltunk be róla, hogy június 11-én folytatódik a Dr. Csont és új napon, június 13-án tér vissza a Keresem a családom. Ugyanezen a héten, június 17-én vasárnap folytatódik a Cobra 11 is a 21x16-os epizódjával. Úgy látszik, az RTL újabb bizalmat szavazott a sorozatnak és még egyszer kiemelt helyen tűzik képernyőre. (Fotó: RTL Klub)

Júniusban folytatódik az RTL Klub egyik legnézettebb sorozata

Írta: KTL | 2018. május 29. 15:35
A Dr. Csont 11. évada 2016 novembere és 2018 januárja között volt látható az RTL Klubon. Azóta szüneten van a széria, de mivel máig ez a legnézettebb külföldi sorozat Magyarországon, nagyon sokan várják a folytatását. A produkcióból mindössze egy szezon van hátra, az is csupán 12 epizódos. Nemrég írtuk meg, hogy június 13-én visszatér a Keresem a családom a csatornára és jó hír, hogy az előbbi sorozat nézőinek sem kell már sokat várni.
Június 11-én lesz a Dr. Csont 12. és egyben utolsó évadának premierje az RTL Klubon. Két hét múlva hétfőn 21:30-tól rögtön dupla résszel kezdik a szezont, így a CSI: A helyszínelők ismétlése aznap nem lesz látható. Azt egyelőre nem tudni, hogy a záró szezont végig heti két epizóddal tűzik képernyőre, vagy csak az első nap lesz így. Amerikában a Dr. Csont befejező évada a 2017-es év első felében került képernyőre, így itthon másfél év késéssel mutatják be. (Fotó: RTL Klub)

Közel másfél év után visszatér az RTL Klub népszerű realityje

Írta: AJ | 2018. május 29. 14:09
2015 novemberében, a Válótársak mellett az RTL Klub bemutatott egy másik saját gyártású újdonságot, a Keresem a családomat. A Lilu vezette műsorban igaz történeteket és embereket ismerhettek meg a nézők, a stáb ugyanis a beérkező nézői levelek, kérések nyomán megpróbálta újra egyesíteni azokat a családokat, amiket az évek, a tragédiák szakítottak szét, kibékíteni a rokonokat, és felkutatni a régen eltűnt családtagokat. A Keresem a családom első évada nagy siker volt, és egy évvel később megérkezett belőle a folytatás.
A második etap 2016 november-decemberében került képernyőre, majd két hónap múlva, nagyon hamar visszatért új adásokkal, ugyanis az RTL Klub 2017 februárjában elindította Lilu műsorának harmadik szezonját. Az új évad akárcsak a második, szintén hat epizódból állt. A Keresem a családom a 2017. március végi finálé óta nem jelentkezett új részekkel, ám most kiderült, hogy több mint egy év szünet után, idén júniusban bemutatja az RTL Klub a Televíziós Újságírók Díján a legjobb reality kategóriában jelölt műsor negyedik etapját. A Keresem a családom eddigi három évada keddenként került képernyőre, a folytatás azonban június 13-án, új napon debütál. Innentől kezdve szerda esténként az Éjjel-Nappal Budapest után lesz látható. (Fotó: RTL Klub)

21. heti nézettség - Újabb negatív rekordot döntött A Fal

Írta: AJ | 2018. május 29. 08:00
A 20. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 21. héten (május 21-27.) az RTL Híradó négy alkalommal volt nézettebb 18-49-ben a Tényeknél, míg a teljes lakosság körében egyszer sem tudta megverni a TV2 hírműsorát. A Bezár a bazár! hetedik hete volt látható, és a hétfői ünnepnapot leszámítva tarolt. Ilyen magas közönségarányt (19-20%-ot) a fiatalok körében hétköznap legutóbb A Piramis tudott produkálni a TV2-n. A Fal a múlt heti katasztrofális eredményeit is alul tudta múlni. Szerdán csak 8,9%-os közönségarányt hozott 18-49-ben.
Régóta nem volt példa arra, hogy egy hétköznap, 19 és 20 óra között kezdődő RTL Klubos szórakoztató műsor ilyen alacsony nézettséget érjen el a fiatalok körében. Bármennyire is gyenge azonban A Fal, a Barátok közt végig stabilan, az esti, 18-49-ben mért csatornaátlag fölött teljesített és könnyen legyőzte a vele egy időben vetített Vigyázat, szülővel vagyok!-at, mely nagyon rossz számokat hozott. Ördög Nóra műsora egyáltalán nem tudja kihasználni a Bezár a bazár! parádés nézettségét, és ahogyan A Fal az RTL Klub estéit, úgy a Vigyázat a TV2 főműrosidejét dönti be. Az Éjjel-Nappal Budapest közepesen teljesített a fiatalok körében, de így is meg tudta verni a TV2-s ellenfelét, a Vigyázat, szülővel vagyok!-at és a Drágám, add az életed! ismétlését, mely akárcsak az előtte futó műsor, szintén katasztrofálisan teljesített. A TV2 ennek a két saját gyártásának köszönhetően nem tudta megverni az RTL Klubot a fiataloknál. Hiába nyerték a szerda, csütörtök és vasárnap estét, hétfőn, pénteken és szombaton kikaptak, kedden pedig döntetlent hoztak. 18-49-ben 0,1%-kal alulmaradt a TV2 a heti, esti csatornaátlagban az RTL-lel szemben. Hétfőn, amikor pünkösd miatt az RTL Klub filmeket adott, a TV2 pedig a Bazár és a Vigyázat adásait, akkor nagy fölénnyel, 7 százalékpontos különbséggel nyert az RTL 18-49-ben. Amikor a TV2 munkaszüneti napokon is képernyőre tűzi saját gyártásait az RTL filmjeivel szemben, általában mindig kikapnak a fiataloknál. A késő esti heti tartalmak közül a Házon kívül és a Showder Klub mindkét korosztályban közepesen hozott, a Szulejmán a fiatal körében közepesen, míg teljesben jól teljesített. A Halálos fegyver teljesben gyengén, 18-49-ben közepes számokat produkált. Szombaton elindult az Egynyári kaland harmadik évada 2 százalékponttal rosszabbul nyitott a fiataloknál mint az előző évad 2017-ben. A Duna fiatalok körében mért esti csatornaátlagánál viszont így is magasan jobb volt, és az este legmagasabb közönségarányát hozta a tévéadón. A Nagy Duett továbbra is gyengén teljesít 18-49-ben és a heti toplistán mindössze csak a negyedik lett egy RTL-es film, a Holnapolisz, a futball Bajnokok ligája döntőjének közvetítése és az egyik Bezár a bazár! adás mögött. Teljesben viszont megint az első helyen végzett, és az RTL filmjei ellen nyerte a vasárnapot mindkét korosztályban. (Fotó: RTL Klub) A részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Két fontos Trónok harcás színész is végleg elbúcsúzott a sorozattól

Írta: RaulReal | 2018. május 28. 23:00
Három évados kihagyás után Joe Dempsie a 7. szezonban tért vissza a Trónok harca stábjába, Gendrynek pedig fontos szerep jutott még Havas Jon történetében. A brit színész legfrissebb nyilatkozatából kiderül, hogy befejezte az utolsó 6 részen való munkálatokat, így végleg elköszönt a kollégáitól. Nem csak neki, de a Szegfűt alakító Hannah Murray-nek is érzelmes lett a búcsú, aki röviden beszélt is az utolsó napok élményeiről.
"Befejeztem. Leforgattuk az összes jelenetemet. Megsirattam, amikor el kellett köszönnöm a többiektől, de szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen sokáig a Trónok harca családjának tagja lehettem" - mondta el Hannah Murray. Érdekesség, hogy mindkét színész a Skins című tinisorozatban futott be először, a széria első generációjának tagjaként, az HBO szériájában pedig ismét kollégák lettek. Az amerikai sajtó szerint egyre több színész beszél arról, hogy befejezte a forgatást, többek között azt is találgatják, hogy Sophie Turner is tényleg elbúcsúzott-e a a Trónok harcától. Mindez arra enged következtetni, hogy a munkálatok vége nagyon közel lehet.

Premieráradattal indítja a nyarat az HBO

Írta: RaulReal | 2018. május 28. 20:00
Lassan befejeződik a tévés szezon és a legnépszerűbb kisképernyős produkciók szünetre vonulnak. A nyáron azonban a magyar HBO több premierrel is készül azoknak a dráma és szitkom rajongóknak, akik a strandolás után egy kis tévézéssel pihennének. Rögtön június 1-jétől kezdődik a dömping, melynek részeként új szériával jelentkezik többek közt a Sherlock sztárja, Benedict Cumberbatch, de a katonai sorozatok és a stand-up komédia kedvelőinek is lesz bőven néznivaló! A C.B. Strike a Harry Potter szerzőnőjének, J. K. Rowlingnak a detektívregényein alapszik, a produkció első évada június 1-jén debütál az HBO GO-n, a Cinemaxon pedig június 2-án, 20:50-kor jön szinkronnal a szezonnyitó. A frissen bemutatkozó dráma első évada 7 részes lesz. A semmi közepén (The Middle) című családi vígjátéksorozat 9. etapja az HBO 3-ra jön június 3-án, 12:00-kor, nagy irammal, ugyanis a rajongók tripla részekkel nézhetik majd a szitkomot.
Június 4-én, felirattal debütál a csatorna egyik újdonsága, az Utódlás (Succession) című sorozat, melynek szinkronos premierje június 17-én lesz, 19:00-kor az HBO3-on. A produkció egy diszfunkcionális család kalandjait meséli majd el, akik egy fontos médiabirodalmat tartanak az irányításuk alatt. Habár a Superman előzménysorozat, a Krypton HBO GO-s premierje március 29-én már megvolt felirattal, a szinkronos nézőknek jó hír, hogy június 19-én, 20:00-kor magyar hanggal is látható lesz a DC-sorozat az HBO műsorán. Az ifjú Sheldon (Young Sheldon) első etapja két csatornára is érkezik, ahogy itt elsőként megírtuk. Az HBO GO-ra június 1-jén jön a szezonpremier, utána pedig az HBO3-on is látható lesz a 22 részes első évad. A másik magyar csatorna egyébként, ami bemutatja a szitkomot, a Comedy Central lesz. A szitkom az Amerikában még mindig nagyon népszerű Agymenők előzménye, melyben a fiatal Sheldon Cooper hétköznapjaival ismerkedhetünk meg.

Nem folytatódik idén az egyik népszerű szórakoztató műsor

Írta: KTL | 2018. május 27. 20:00
A Tömény történelem első évada 2016 őszén jelentkezett a Comedy Centralon. A műsorban hazánk hírességei ittas állapotban meséltek el egy-egy történelmi sztorit, hajmeresztő, szórakoztató verzióban, melyeket aztán díszletek között, korhű jelmezekben, józan színészek adtak elő, hang nélkül, szájszinkronnal, tátogva. A műsor nagy érdeklődést váltott ki, így 2017 őszén a csatorna bemutatta a produkció második szezonját is. Az új adások szintén kiemelkedő nézettségi eredményeket értek el, sőt a Tömény történelem bekerült a legjobb három comedy show közé a Televíziós Újságírók Díján. A SorozatWiki információi szerint azonban a sikerek ellenére 2018-ban nem folytatódik a műsor. A hírrel kapcsolatban megkerestük a csatornát, illetve megkérdeztük, hogy mi az oka a döntésnek.
"A Tömény történelem első két évada nagyon sikeresnek bizonyult: kimagasló nézettséget ért el, és a markáns formátum nem csak a Comedy Central rajongói között és szakmai körökben keltett visszhangot, hanem közbeszéd témájává is vált. Mégis úgy döntöttünk, hogy idén szüneteltetjük a műsort, mert a csatorna lételeme a folyamatos megújulás, kísérletezés, még ha ezzel időnként rizikót is vállalunk – ahogy a Tömény történelem elindításával is tettük két évvel ezelőtt" - válaszolta Kabai Zoltán, a Comedy Central regionális programigazgatója a SorozatWikinek. A Comedy Central nézői azonban idén ősszel sem maradnak nagyobb saját gyártású műsor nélkül. "Idén ősszel szeretnénk egy újabb formátummal meglepni a közönséget. Erről a műsorról egyelőre nem árulhatok el többet, de ha minden a terveink szerint alakul, akkor legalább akkora figyelmet kelthet majd, mint amilyet a részeges történetmesélésünk érdemelt ki. A Tömény történelem formátumjogait pedig megtartjuk a Comedy Centralnál és reményeink szerint később megújulva, felfrissülve térhet majd vissza a sorozat a képernyőre" - tette hozzá a programigazgató.