.

Berendelték az új évadát az egyik népszerű krimisorozatnak

Írta: RaulReal | 2017. április 09. 17:29
A CBS bejelentette, hogy újabb évadot kér az egyik régóta futó krimisorozatából, a Gyilkos elmékből. Így a 2017/18-as szezonban már a 13. szezonja mutatkozik majd be a szériának, melyből az előző évadban több fontos szereplőt is kiírtak, például Thomas Gibsont és úgy tűnt, hogy Matthew Gray Gubler is végleg távozik, tekintve, hogy a karakterét gyilkosságért leültették. Utóbbi esetben azonban a készítők húztak egy meglepőt és egész jó sztorit írtak a börtönben lévő férfiról, afféle legendát kreálva köré.
Hozzá kell tenni, hogy a 12. évadban 22 százalékot esett a Gyilkos elmék nézettsége, így sokkal kevesebben követték az új részeket. A csökkenés vészjósló lehet, ellenben még mindig a CBS negyedik legnézettebb drámájáról van szó. A Gyilkos elmék testvérsorozata, a Criminal Minds: Beyond Borders új évados visszatérése nem várható, ugyanis ott még jobban félrecsúszott a nézettség. Arról, hogy a Gyilkos elmék 13. évada hány epizódos lesz, egyelőre nincs információ.

Stílust váltanak a Trónok harca főszereplői a 7. évadban

Írta: RaulReal | 2017. április 08. 22:51
Az HBO kiadott egy nagyon poénos kis reklámot, melyben a kábelcsatorna vezető produkcióinak főszereplői utánozzák azt a jellegzetes sercegő hangot, amelyet minden műsor előtt hallhatunk. Mindez azért is érdekes, mert a Trónok harca főszereplőit is felsorakoztatták a mutatványhoz, jelentős részük pedig új ruhában jelent meg. Mit jelenthet mindez? Azt, hogy rengeteg minden megváltozik majd a nyáron esedékes új szezonban, hiszen a sorozatban már a végjáték közeleg.
Elsőként itt van Daenerys, aki a frissen megérkezett Télhez öltözött, de a fekete ruhája azért is érdekes, mert a vörös köpenyét egy háromfejű sárkányban végződő lánc tartja össze. A legutolsó teaserben a sárkányok anyját Stannis Baratheon otthonában láthattuk, így Westerosba érkezése miatt indokolt lehet az új kosztüm az egyik utolsó Targaryennek. A tovább mögött megmutatjuk a többi karaktert is új köntösben, érdemes kattintani!

Pert nyert a TV2, továbbra is használhatják a korábban betiltott csatornanevet

Írta: KTL | 2017. április 08. 09:00
Januárban írtuk meg, hogy a bíróság eltiltotta a TV2-t a Chili TV név használatától. Korábban a Paprika TV tulajdonosa és üzemeltetője, az AMC jelentette fel őket, ugyanis szerintük túlságosan hasonlít az ő tévéadójuk nevére. Nem sokkal később a TV2 Csoport közölte, hogy fellebbeznek és továbbra is Chili TV-nek fogják hívni a gasztrocsatornájukat. A per most fejeződött be, melyet a TV2 nyert. Részletek a csatorna közleményében:
A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokon eljárt Fővárosi Törvényszéknek a TV2 Média Csoport Zrt-t a „Chili TV” név használatától eltiltó végzését megváltoztatva, az AMC ideiglenes intézkedés elrendelésére irányuló kérelmét elutasította. A döntés jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs. A másodfokú bíróság rámutatott, hogy elvégezte a megjelölések formális összevetését és ennek eredményeként arra jutott, hogy azok nem téveszthetők össze. Nyilvánvaló, hogy a „TV PAPRIKA” és a „Chili TV” szókapcsolatok domináns „Paprika” és „chili” elemei vizuálisan és fonetikailag is teljesen eltérnek egymástól. Az átlagos magyar fogyasztó számára a paprika szó magától értetődő jelentéstartalommal bír, azonban nem ilyen általánosan egyértelmű az idegen nyelvből átvett chili kifejezés jelentése, így nem jön létre közvetlen asszociáció a két szó között.

Két szereplő is meghalt a Barátok köztben

Írta: KTL | 2017. április 07. 23:03
A péntek esti Barátok közt utolsó percei elég tragikusak voltak. Először Ludwigról derült ki, hogy egy németországi vonat-balesetben szinte biztos, hogy életét vesztette. Így a sorozat egyik fontos mellékszereplője, az őt alakító Zubornyák Zoltán várhatóan nem szerepel többet a szériában. Az epizód legvégén pedig Kristóf megtudta, hogy az apukája meghalt. Az őt játszó Incze József pár hete szerepelt csupán a Barátok köztben, de rendesen felkavarta a Mátyás király tér életét. A két haláleset egyike se főszereplőt érint, viszont az említett karakterek fontos családtagjai voltak a produkció meghatározó karaktereinek, így biztosan még jó ideig téma lesz a sorozatban. (Fotó: RTL Klub)

A szökés 5. évad premier kritika: Újabb veszélyekkel néznek farkasszemet Michael Scofieldék

Írta: RaulReal | 2017. április 07. 22:09
Az amerikai tévézés történetében akad néhány olyan sorozat, amelyet az egyszeri nézőnek akkor is ismernie kell, ha álmából ébresztik fel. Ilyen a Lost, a 24, a Jericho, A szökés, a Hősök, a Szívek szállodája. A 2000-es években ugyanis leginkább ezek a produkciók hoztak iszonyú magas nézettséget. A sors iróniája pedig, hogy közülük négyet már rebootoltak a csatornák. Feltételezzük, hogy ötlet híján. A Hősök új szezonja vállalhatatlanul rossz lett, a Szívek szállodája a legnagyobb rajongók kivételével senkit nem fogott meg, a 24 Kiefer Sutherland nélkül nem az igazi, így A szökés 5. évadának készítői előtt adott volt a feladat, hogy megcsinálják azt, ami eddig példa nélküli. Vagyis, hogy a sorozatok aranykorából úgy hozzanak vissza egy szériát, hogy az tényleg a megszokott minőséget képviseli.
A jó hír az, hogy A szökés olyan lett, mint az első négy évad volt. Most éppen Lincolnon a sor, hogy halottnak hitt testvérét, Michaelt kihozza egy jemeni börtönből, eközben olyan kultikus karakterek tűnnek fel a képernyőn, mint a Zsebes, Dr. Sara Tancredi, C-Note, vagy éppen Sucre. Mi tagadás, jó őket viszontlátni, ellenben az első részben a főszereplő, azaz Scofield nagyon keveset szerepel, a már említett szereplők pedig helyenként kevesek ahhoz, hogy elvigyék a hátukon a történetet. Főleg Dominc Purcell birkózik meg közülük nehezen a feladattal, de szerencsére a sci-fisre sikeredett "új kezet kapok" történetszál Zsebessel már izgalmasabb volt. Így az írók némi feszültséggel feledtetni tudták, hogy a mellékszereplők A szökésben bizony okkal voltak azok. Michael Scofield egyetlen nézésével képes helyretenni bárkit, így a folytatásban remélhetőleg ebből, és a főhős zsenialitásából is többet kapunk majd. A szökés új szezonja több lett annál, mint hogy korrekt iparosmunkaként emlegessük. A szebb időket idézte, ellenben egyértelműen elmarad minőségben a premier az olyan szériáktól, mint mondjuk a Westworld, a Trónok harca, a Narcos, vagy éppen a Légió. Már egy másik kort élünk, amikor néhány akciójelenet kevésbé hozza az embert lázba. Kell a nagyon jól megírt történet, a dráma ahhoz, hogy jó sok embert a képernyő elé ültessenek a készítők. Az új rész inkább felvezetés lett, hogy újra beleszokjunk A szökés világába.

Gundel Takács Gábor után újabb műsorvezető mondott fel az MTVA-nal

Írta: AJ | 2017. április 06. 18:24
Februárban bombaként robbant a hír, miszerint beadta felmondását Gundel Takács Gábor, a köztévé egyik legismertebb műsorvezetője. Ma pedig kiderült, hogy egy újabb képernyős lépett ki a közmédiától. A wmn.hu-nak adott interjújában jelentette be az MTVA-nál dolgozó műsorvezető, Al Ghaoui Hesna, hogy beadta felmondását. A Bábel című műsor házigazdája, újságíró, haditudósító 12 évig dolgozott az MTVA-nál. A döntését a következőképp indokolta:
"Aki ismer engem, vagy hallott már előadást tartani, esetleg követi a Facebook-oldalamat, az pontosan tudja, hogy mit gondolok például a menekültválság kezeléséről és számos más dologról, ami az országban zajlik. És hogy ez nem feltétlenül esett egybe azzal, ami a tévé képernyőjén volt. Az elmúlt időszakban történtek számomra is elfogadhatatlan dolgok az országban és a televízióban, ezek miatt bennem is voltak dilemmák, hogy fölálljak vagy sem. Ugyanakkor hálás is vagyok a tévének, hogy az utóbbi öt évben egy olyan műsort készíthettem – a Bábel című műsoromat – ami tényleg arról szólt, és olyan értékeket közvetített, amit képviselek. És fantasztikus csapattal dolgoztam együtt" - nyilatkozta a wmn.hu-nak a műsorvezető.

Több év után ma folytatódik az egyik legjobb sorozat

Írta: KTL | 2017. április 06. 09:30
A kétezres évek közepén indult be az igazi sorozatbumm Magyarországon, amikor is elterjedtek az amerikai szériák a hétköznap esti sávokban. Előtte csak egy-egy ilyen produkció volt 21 óra körül országos csatornán képernyőn, úgy mint a Vészhelyzet, vagy a Harmadik műszak. 2005-ben és 2006-ban olyan legendás szériák mutatkoztak be itthon, mint a Lost - Eltűntek, a Rejtélyek városa, a Született feleségek, a Doktor House vagy épp A szökés. A mai sorozatrajongók többségének ezen valamelyik produkcióval indult be a fanatizmusa és nagy mértékű nosztalgiával tekint rájuk. Ezek közül pedig most folytatódik az egyik legjobb! A szökés 2005-2009 között futott Amerikában és négy évadon át tartott, végül pedig egy lezáró tévéfilmmel fejeződött be. Itthon az RTL Klub sugározta és a széria első szezonjai hatalmas nézettséget értek el. A hazai vetítés sikeréről mindent elmond, hogy a széria végig főműsoridőben került képernyőre, még az utolsó részek is. A szökés folytatása végül több mint hét év szünet után érkezett meg, az ötödik évad első része kedd este került képernyőre a tengerentúlon. A hazai rajongóknak sem kell sokkal többet várni, ugyanis ma este hozzánk is megérkezik a várva várt új évad.
A sorozat azonban nem az RTL Klubra, hanem a TV2 Csoport egyik kábelcsatornájára, a Prime-ra tér vissza. Március közepén elsőként írtuk meg, hogy a TV2 Csoport történetében először most lesz olyan, hogy egy sorozat az amerikai bemutató után szinte azonnal itthon is képernyőre kerül. A szökés 5. szezonjának premierje ma 21 órakor lesz látható, reklámok nélkül a csatornán. A következő hetekben is marad ez a gyors tempó és a legújabb 9 epizód mindig csupán két nap késéssel érkezik meg, csütörtök esténként a Prime-ra. A folytatásban hét évvel a történet befejezése után járunk. Theodore 'T-Bag' Bagwell szabadulása napján kap egy borítékot, melyben egykori rabtársa, az elhunyt Michael Scofield képére bukkan. T-Bag felkeresi Michael testvérét, Lincoln-t, hogy közösen járjanak a rejtély végére. A szálak a polgárháború sújtotta Jemenbe vezetnek, ahol bebizonyosodik a képtelenségnek tűnő feltételezés, hogy Michael mégis életben van. A legendás Scofield azonban egy börtönben tölti a napjait, ahonnan a sorozat régi karakterei ki akarják szabadítani, így újra elindul A szökés. (A cikket a TV2 Csoport támogatta.)

Májusban folytatódik az egyik népszerű magyar sorozat

Írta: KTL | 2017. április 05. 22:43
Tegnap írtuk meg, hogy hivatalosan is bejelentették, folytatódni fog a Csak színház és más semmi, és már idén nyáron nekilátnak az új epizódok forgatásának. Mivel a széria a múlt héten finálézott, így jelenleg a Tóth János az egyetlen saját gyártású sorozat a Dunán. Ez azonban nem sokáig lesz így. Ma jelentették be, hogy májusban visszatér 2015 egyik legkedveltebb szériája, az Egynyári kaland. A fiatalokról szóló történet második évada május 13-án 19:30-kor debütál a Dunán.
A hat részes második évad végig szombat esténként lesz látható és a folytatásba a már megismert szereplők mellé új arcok is érkeznek. Visszatér az első évadban is játszó Schmidt Sára, Rubóczki Márkó, Dobos Evelin, Héricz Patrik és Szerednyei Béla, hozzájuk csatlakozik Király Dániel, Walters Lili, Dobó Kata, Bányai Miklós és Gyabronka József is. Az új etapot vezető rendezőként és forgatókönyvíróként Zomborácz Virág (Aranyélet) jegyzi, rendezőtársa pedig Akar Péter volt.

Trónok harca kvíz: Mennyire ismered a Királyvárat?

Írta: Gaax | 2017. április 05. 12:30
Ősszel a kvízeink a Trónok harca legfontosabb családjaihoz kapcsolódtak, majd évadonként kellett felismerni az elhunyt szereplőket. Az év elején fontosabb szereplőktől idéztünk, nemrég pedig két extra feladvánnyal jelentkeztünk. Most újabb téma következik, melyben tesztelheted, mennyire ismered a sorozat legfontosabb helyszíneit. Elsőként jöjjön a Királyvár. Kommentben várjuk, hogy 12-ből hányat sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található!

Friss információk a Westworld második évadával kapcsolatban

Írta: Gaax | 2017. április 05. 06:30
A Westworld évadzárója rengeteg kérdést és rajongói elméletet hagyott maga után, amelyek azóta is rengeteg nézőt foglalkoztatnak. Jonathan Nolan és felesége Lisa Joy a széria két írója a nemrég tartott Palayfesten, rengeteg fontos kérdést válaszoltak meg a Westworld folytatásával kapcsolatban. A kérdezz-felelek alatt a scifi-western első etapjának sokat emlegetett késései is szóba kerültek, amely Nolan szerint annak volt köszönhető, hogy feleségével nem mindig sikerült időre elkészülniük, az adott epizód szövegkönyvével.
Jonathan Nolan ígéretet tett arra, hogy ezt a dolgot egész biztosan kiköszörülik a folytatásra, azaz még a felvételek megkezdése előtt befejezik az összes epizód forgatókönyvét. A széria társírója Lisa Joy néhány apró de annál fontosabb részletet osztott meg a folyatás történetét illetően. Joy szavai alapján a több idővonalon játszódó történetmesélés egész biztosan nem tér vissza a második etap során. Továbbá elmondta, hogy a második évad elején ugyan lesz egy kisebb időbeli ugrás, de a producer szerint ettől függetlenül megkapjuk majd válaszainkat arra, hogy mi is történt pontosan az ominózus évadzáró eseményei után.

Vadonatúj sorozatok és premier évadok áprilisban az AXN-en

Írta: KTL | 2017. április 04. 20:40
Itt a tavasz második hónapja, amikor a legtöbb csatorna beindítja a gépezetet és elindítja a szezon újdonságait. Nem tesz másképpen az AXN sem, mely új szériákkal és folytatásokkal készül az áprilisra. Április 4-én kedden 21 órakor jön a a Gyilkos elmék 12. évada az AXN-re. A sorozat ugyan látható több hazai csatornán is, de a legújabb részeket mindig az AXN hozza el elsőként Magyarországra. Az új etap viszonylag friss, hisz ősszel indult Amerikában és jelenleg is képernyőn van.
A sorozatgyilkos üldözős produkció után közvetlenül egy vadonatúj sorozatot tűz képernyőre a csatorna. 22:00-kor lesz a Váltságdíj (Ransom) magyarországi premierje. Az amerikai-kanadai-francia-német szériát 2017 elején mutatták be, így csupán négy hónap késéssel érkezik meg hazánkba. A produkció középpontjában egy sokat tapasztalt bűnügyi tárgyaló, Eric Beaumont (Luke Roberts) áll, aki társával, Maxine Carlson (Sarah Greene) veszélyes helyzetekbe kerül. Eric mindenkinél jobban ismeri az emberrablók észjárását, így a legösszetettebb túsztárgyalások során is sikerrel jár és olyan emberek életét is meg tudja menteni, amire más nem lenne képes. Április 10-én lesz a Sherlock 4. évadának magyarországi premierje. A sorozat innentől kezdve hétfőnként 21 órakor kerül képernyőre. Itt is rendkívül friss epizódokról van szó, ugyanis Angliában 2017 januárjában kerültek képernyőre. A hónap második felében pedig az AXN egyik kistestvére mutat be egy itthon még nem látott török szériát. A bosszú (Intikam) 19-én indul az AXN White-on. A sorozat jövő héttől minden hétköznap 19 órától látható, az eredeti sugárzás szerint 90-110 perces epizódokkal. A produkció 2013-ban indult a Boszporusz két partján fekvő országban és tulajdonképpen az amerikai Bosszú (Revenge) török változata.

Újabb magyar sorozat folytatásáról döntöttek

Írta: AJ | 2017. április 04. 10:00
A múlt héten számoltunk be arról, hogy az RTL Klub zöld utat adott A mi kis falunk folytatásának, így jövő tavasszal biztos lesz egy magyar sorozat a képernyőkön. Ma pedig hivatalossá vált, hogy nem maradnak egyedül Pajkaszeg lakói, mivel a múlt héten finálézó köztévés széria, a Csak színház és más semmi is visszatér, méghozzá a harmadik évadával. A Schell Judit, Szávai Viktória, Lovas Rozi, Csányi Sándor és Szervét Tibor főszereplésével készült dramedyből eddig kétszer hat epizód került adásba, és vélhetően a folytatás, amelyet nyáron forgatnak, szintúgy hat részes lesz majd. (Fotó: MTVA)