.

Kicserélik az egyik Berényit a Barátok köztben

Írta: KTL | 2018. április 13. 06:30
Idén 20 éves a Barátok közt, a jubileumi év miatt pedig több korábbi fontos szereplő is visszatér a Barátok köztben. Január óta a Berényi Balázst alakító Aradi Balázs is újra látható a sorozatban, most pedig egy újabb fontos családtag tűnik fel újra a Mátyás király téren. A ma esti részben váratlanul visszatér Timi a Barátok köztbe - tudta meg a SorozatWiki a produkciótól. Nóra és Miklós lánya, valamint Balázs féltestvére a történet szerint évek óta egy svájci magániskolában tanul és az utóbbi időkben nem is szerepelt a szériában.
Timi azonban nem úgy lesz látható, mint eddig, ugyanis péntektől egy új lány fogja megformálni. Gyerekkorában Rada Klaudia alakította a karaktert, majd 2012-ben lecserélték Jelinek Évára. A ő helyét veszi át mostantól a képen látható Pásztor Virág. Az ilyen változás nem szokatlan a Barátok köztben. Elsőnek Vili bácsi unokáját, Tildát vette át egy új színésznő, majd később ugyanez történt Móni esetében is. Sőt Gizi és Zsolt lányát, Lindát az elmúlt évtizedekben három lány is megformálta.

George R. R. Martin kiakadt a Trónok harca sorozat egyik változtatása miatt

Írta: RaulReal | 2018. április 12. 22:57
A tűz és jég dala regénysorozat írója tevékenyen részt vett a tévés adaptáció készítésében, hiszen George R. R. Martin írta a Trónok harca 4 epizódját. A negyedik évad óta azonban nem jegyzett egyetlen epizódot sem a művész. Ennek részben az az oka, hogy a szerző rendkívül elfoglalt, jelenleg 5 tervezett testvérszérián dolgozik, egy friss interjúban azonban arról nyilatkozott Martin, hogy nem teljesen elégedett az anyasorozattal.
"A könyvekben a karakterek feltámadhatnak. Miután Catelyn Stark meghal, később visszatér Lady Stoneheartként. Kegyetlen, vérszomjas gyilkossá válik, akinek a sztorija a 6. regényben is folytatódik. Ha változtathatnék a sorozaton, akkor őt mindenképp beleraknám a történetbe, mert A tűz és jég dala egyik kulcsfigurája" - mondta az író az Esquire China-nak. A regényekben Lady Stoneheart az, aki bosszút áll a Freyeken, miután azok a Vörös Nászon több Starkot lemészárolnak. Mint láthattuk, a sorozatban Arya Stark szolgáltat igazságot, aki Walder Frey bőrébe bújva mérgezi meg a teljes családot, és csak egyetlen embert hagy életben. Martin nyilatkozata az olvasóknak is újdonságokat árult el, hiszen a Winds of Winter című 6. kötet még nem jelent meg és a legtöbben csak találgatni tudják, hogy mikor fog.

Nagy bejelentéseket tesz a napokban az RTL Klub

Írta: AJ | 2018. április 11. 22:29
A múlt héten számoltunk be arról, hogy távozott a Reggeli című műsorának egyik házigazdája, Fehér Tibor. A Nemzeti Színház színészét 2017 nyara óta láthatták a nézők reggelente az RTL Klubon eleinte más-más műsorvezetők, majd szeptembertől már Kiss Ramóna oldalán. Előző cikkünk megjelenésekor még nem volt hivatalos információ arról, ki veszi át Fehér Tibor helyét, ma viszont a SorozatWiki kérdésére az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága megerősítette, hogy Pimaszúr, azaz Papp Gergő csatlakozik a Reggelihez.
Papp Gergő mellett állandó házigazda lesz a Reggeliben Peller Anna és Lukács Miklós oldalán a színésznő testvére Peller Mariann is, akit korábban egy hétig már láthattak a tévénézők, ugyanis ő helyettesítette Peller Anna férjét, aki a Celeb vagyok, ments ki innen! forgatása miatt Dél-Afrikában tartózkodott tavaly év végén A műsor öt házigazdája mellett még ketten csatlakoznak a Reggelihez, az egyikük ráadásul most pénteken mutatkozik be. A SorozatWiki információja szerint pedig a hetedik meglepetésházigazda a régi-új Reggeli egyéves születésnapján csatlakozik a műsorvezetők csapatához. Így rövid időn belül négy új állandó képernyőssel bővül az RTL Klub reggeli műsora.

Kiderült, mikor folytatódik az HBO egyik legnépszerűbb sorozata

Írta: RaulReal | 2018. április 11. 21:01
Végre bejelentették, hogy idén ősszel érkezik az Aranyélet harmadik, befejező évada, melyet legalább annyira nagy titoktartás övez, mint az HBO külföldi sorozatainál a Westworldöt vagy a Trónok harcát. Nem is csoda, hiszen a kábelcsatorna egyik legminőségibb és legnépszerűbb produkciójáról van szó, amelyben a bűnözésbe is belekóstoló Miklósi családdal ismerkedhetünk továbbra is. Az új etap látszólagos idillel veszi majd kezdetét, Attila (Thuróczy Szabolcs) óriási beruházást igyekszik nyélbe ütni, Janka (Ónodi Eszter) polgármesternek készül, míg Mira (Döbrösi Laura) gyakornokoskodik, Márk (Olasz Renátó) pedig saját vállalkozását vezeti.
A sötét múlt és a magyar mutyivalóság azonban nehezen engedi el a főszereplőket, az HBO ígérete szerint ismét elszabadulnak majd az indulatok. Az Aranyéletet a Televíziós Újságírók Díján kétszer is a legjobb hazai sorozatnak választották meg a kritikusok, a gálán egyéni díjat vehetett át Ónodi Eszter, Anger Zsolt és Farkas Franciska is. A produkció záróévadára még várni kell, a tovább mögött azonban mutatunk egy új előzetest, melyben vadonatúj képsorok is láthatóak. Érdemes megnézni! A sorozat harmadik évados forgatása február végén fejeződött be, erről itt írtunk. Az HBO nemrég az Aranyéletet érdekes kampánnyal reklámozta, a csatorna pedig azt ígéri, a közeljövőben újabb információkat osztanak meg a folytatást váró rajongókkal. (Fotó: HBO)

Az ATV reagált Hajdú Péter távozására

Írta: KTL | 2018. április 11. 20:36
Kora reggel írtuk meg, hogy Hajdú Péter tegnap éjszaka közölte a Facebook oldalán, hogy távozik az ATV-től. A producer-műsorvezető többek között elköszönt a csatornától és elmondja, hogy szeptembertől nem folytatódik az Esti Frizbi a tévéadón. Az ATV a hírre közleményben reagált: Hajdú Péter másfél évet töltött az ATV-nél, műsorai rendkívül sikeresek. A műsorvezető és a csatorna közös megegyezéssel, békében válnak el egymástól. A Frizbi Műsorgyártó Kft -nek nincs tartozása és a felek között nincsen anyagi vita. Az Esti Frizbi a tavaszi szezon végéig lesz a képernyőn, a szokott időben, vasárnaponként este 21.00kor. „Hajdú Péter műsorai nagy nézettséget hoznak, a csatorna köszöni Péter és cégének munkáját” - mondta Németh S. Szilárd, az ATV általános vezérigazgatója.

Távozik az ATV legismertebb műsorvezetője

Írta: KTL | 2018. április 11. 06:30
2016 őszén igazolt át Hajdú Péter a TV2-től az ATV-hez. Itt folytatódott a saját talkshowja az Esti Frizbi, de idővel más produkciókat is gyártani kezdett a csatornának. Az elmúlt másfél évben Hajdú volt legismertebb műsorvezetője az ATV-nek, most azonban távozik a tévéadótól - szúrta ki a 24.hu a Facebook oldalán. "Ismét lezárul egy rövid korszak az életemben. Két hete már jeleztem az atv vezérigazgatójának, Németh S. Szilárdnak, hogy szeptembertől nem folytatjuk az Esti Frizbi című műsort az atv-n. A csatornától is elköszönök! Szép volt ez a másfél, csak köszönettel tartozom érte. Sok sikert kívánok az atv-nek a jövőben!" - írja posztjában a producer-műsorvezető.

Sophie Turner leleplezte titkos hobbiját

Írta: RaulReal | 2018. április 10. 22:20
A Trónok harca fiatal szépsége, az X-Men mozifilmjeiben is egyre komolyabb szerepet kapó Sophie Turner érdekes hobbija miatt került rivaldafénybe a napokban. A sajtóban ugyanis felkapott hír lett, hogy a Sansa Starkot játszó színésznő kolbászokról ír rövid kritikákat, gasztroblogját pedig az Instagramon vezeti. Kommentek alapján sok rajongót egyenesen megdöbbentett ez a fejlemény. Ennek ellenére az oldalnak már több mint 23 ezer követője van azután, hogy Turner egy Insta Storyban maga is megosztotta a blogot. Ha valaki kíváncsi lenne rá, hogy milyen a kolbász a Los Angeles-i Disneylandben, gyorsan választ találhat a kérdésre a Sophiessausagereviews-on.

Kiderült, hogy folytatódik-e a Ninja Warrior a TV2-n

Írta: KTL | 2018. április 10. 21:50
A Ninja Warrior Hungary tavaly októberben indult a TV2-n és 10 héten keresztül volt látható. A produkció más nagyszabású showműsorokkal ellentétben nem hétvégén, hanem hétfő esténként került képernyőre, mégis nagy siker lett. Legtöbbször legyőzte az RTL-es ellenfeleit és kiemelkedő nézettséget szállított a TV2-nek. Sőt márciusban meg is nyerte a Televíziós Újságírók Díját nagyszabású showműsor kategóriában. Így nem meglepő, hogy a TV2 Csoport a folytatás mellett döntött.
Kedd este lement egy promó a csatornán, ahol elhangzott, hogy 2018-ban visszatér a Ninja Warrior Hungary a TV2-re és már várják a versenyzők jelentkezését. Várhatóan csak úgy, mint az előző évben, idén is nyáron forgatják majd a sportvetélkedőt és ősszel folytatódhat a műsor. A nemzetközi verziókban általában a második évadra egy még nagyobb akadálypályát állítanak fel, mint az elsőben, kíváncsian várjuk, hogy ez a hazai verziónál is így történik-e.

A Westworld készítői végre nyilatkoztak a 2. évadban érkező szamurájokról

Írta: RaulReal | 2018. április 10. 21:19
A Westworld készítői, Jonathan Nolan és Lisa Joy legalább annyira titkolóznak a western sci-fi sorozat folytatásáról, mint azt a Trónok harca stábja teszi. Éppen ezért az első előzetesek érkezéséig nem is lehettünk biztosak benne, hogy a szamurájok által uralt Shogun Worldből tényleg többet láthatunk majd. Az alkotók most hosszabban nyilatkoztak az EW.com-nak, az interjúból pedig kiderül, miért éppen a feudális Japánt veszi alapul ez, a másik felnőtteknek szóló kalandpark.
"Míg az 1973-as eredeti filmben a római és a középkori világot imitáló parkok szerepeltek, addig mi a szamurájok mellett döntöttünk. Hogy miért? Szerettünk volna valami teljesen újat mutatni a nézőknek. Emellett pedig nem csak az európai és az észak-amerikai nézők ízlésének szeretnénk kedvezni, igyekszünk nyitni az ázsiai piac felé is. Kiskoromban imádtam Akira Kurosawa filmjeit, így ezek előtt a klasszikus filmek előtt is tisztelegni próbáltam" - árulta el Jonathan Nolan. Lisa Joy, a széria másik alkotója ráadásul Ázsiában nőtt fel, így komoly hatással voltak rá a Taiwanban látottak is. Nolanék azt is elárulták az interjúban, hogy különösen véresek lesznek a Shogun Worldben játszódó jelenetek, az évadból pedig egy teljes részben csak japánul fognak beszélni a szereplők. A Westworld április 22-én folytatódik Amerikában, a magyar HBO-n és az HBO GO-n pedig április 23-án lesz nézhető a folytatás, magyar felirattal.

14. heti nézettség - Feltámadt a Barátok közt

Írta: AJ | 2018. április 10. 18:53
A 13. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 14. héten (április 2-8.) 18-49-ben az RTL Híradó minden nap legyőzte a Tényeket és teljes lakosságban hétből hatszor verte a TV2 hírműsorát. Évadzáró adásaival jelentkezett a Stohl András vezette gameshow, A Piramis, mely a Konyhafőnök ellen rendre elveszti a csatát a fiatalok körében, és bár az össznézettsége is csökkent a korábbiakhoz képest, a teljes lakosság körében sikerült megőriznie előnyét.
A Konyhafőnök a második adáshetére a korábbinál is erősebb eredményeket szállított 18-49-ben, ez pedig jó hatással volt az utána adásba kerülő Barátok köztre is. Az RTL Klub napi sorozata úgy tűnik, kimászott a korábbi mélypontról és jelentősen javultak az eredményei nem csak a fiatalok, de az idősebb nézők körében is. Ilyenre több hónapja nem volt példa. A Barátok közttel egy időben látható Áll az alku nézettsége hétről hétre apránként csökken, és múlt héten volt, hogy többször sem érte el a TV2 esti, 18-49-ben mért csatornaátlagát. Teljes lakosságban azonban továbbra is közepesen teljesít. A Barátok közt javuló tendenciája segített az Éjjel-Nappal Budapestnek is, bár a fővárosi fiatalokról szóló sorozat nem nőtt annyit, hogy azt mondhassuk, jó eredményeket szállít. A TV2-n esténként látható Drágám, add az életed! ismétlések alacsony nézettséget hoznak. Az RTL Klubon látható heti sorozatok közül a Szulejmán most már nem csak a fiatal, hanem az idősebb nézők között sem teljesít jól, múlt héten kifejezetten gyenge nézettséget hozott. A Halálos fegyver helyett sugárzott Magyarul Balóval különkiadás, melyben a miniszterelnök-jelöltek vitája volt látható, remekül teljesített. A Csak színház és más semmi bár növelte a nézettségét a fináléra, mind 18-49-ben, mind teljes lakosságban gyenge eredményeket szállított. A szintén szombat este vetítette A Tanár második része az előzőhöz képest javított a fiatalok körében és kiemelkedő számokat hozott. Vasárnap mind a TV2, mind az RTL Klub választási műsort sugárzott, a nézők pedig elképesztően nagy arányban az RTL-es adás mellett tették le a voksukat. Sőt, nem csak a választási adást, hanem az előtte sugárzott RTL-es filmet is háromszor annyian nézték 18-49-ben, mint a TV2-t. (Fotó: RTL Klub) A részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Friss előzetes: Ilyen lesz Emilia Clarke a Star Warsban

Írta: RaulReal | 2018. április 09. 22:35
A Solo - Egy Star Wars történet május 24-én kerül mozikba, az előzményfilmben pedig fontos szerepet játszik a Trónok harcából ismert Emilia Clarke is. A főhős, Han Solo lehetséges szerelmét játssza majd az HBO-s színésznő, akiről korábban azt találgatták, hogy akár a film főgonosza is lehet. Az új Star Wars filmről rengeteg rossz hír érkezett korábban, a színészek mellé tanárt kellett fogadni a forgatáson, mert annyira borzalmasan teljesítettek, Ron Howard személyében új rendezőt is be kellett hoznia a Disney-nek, aki a film nagy részét újraforgatta. A Solo új előzetese ehhez képest biztató lett, érdemes alább megnézni!

Megismétlik az egyik népszerű magyar sorozat tavalyi részeit

Írta: KTL | 2018. április 09. 22:12
Az Egynyári kaland 2. évada tavaly májusban és júniusban került képernyőre a Dunán. Az MTVA produkciói közül a tavalyi évben ez volt a legnézettebb széria és a Televíziós Újságírók Díján is bekerült a három legjobb magyar sorozat közé és jelölve lett a díjátadón. A harmadik évad valamikor idén érkezik, valószínűleg most is valamikor késő tavasszal vagy kora nyáron. Addig is jó hír az Egynyári kaland rajongóinak, hogy a Duna megismétli a tavalyi szezont. Április 14-től szombatonként 19:30-kor kerül újra képernyőre a 2017-es hat epizód.