.

Végre megismerhetjük Skinner eredetsztoriját - interjú Mitch Pileggivel, az X-akták színészével

Írta: RaulReal | 2018. január 05. 16:47
Mitch Pileggi nevét a sorozatnézők nagyon jól ismerhetik, hiszen a színész olyan produkciókban tűnt fel mostanában, mint a Dallas, a Kemény motorosok és a Csillagkapu: Atlantisz. A híresség legkultikusabb szerepe azonban egy klasszikus, nemrégiben feltámasztott produkcióhoz, az X-aktákhoz kapcsolódik. A FOX szériájában a 65 éves Pileggi az FBI egyik igazgatóhelyettesét, Walter Skinnert játszotta, aki alá az X-akták tartoztak. A színész az interjúban beszél a sorozat legvérmesebb rajongóiról, és Skinner várva-várt eredetsztoriját is megemlíti. Az interjút az RTL Magyarországtól kaptuk, az X-akták új évada két nappal az amerikai premier után, mától, péntekenként 21 órakor szinkronosan látható a Coolon.
Ennyi év után milyen érzés újra eljátszani a karaktert? Olyan ez, mint a biciklizés. Annyira sokáig foglalkoztunk az X-akták karaktereivel, hogy tulajdonképpen a DNS-ünk részei lettek ezek a figurák. David Duchovnyval, amikor hosszú kihagyás után újból egy jelenetet forgattunk, úgy éreztük magunkat, mintha egy hosszú hétvégéről tértünk volna vissza. Egy nagyon-nagyon hosszú hétvégéről, persze. Mit gondol, egy színész lehet rajongója is egyben egy olyan kultikus sorozatnak, mint az X-akták? Természetesen, tudom rajongóként is nézni az X-aktákat. Ráadásul egy csomó olyan barátom van, aki megőrül a sorozatért. Remekül szoktam érezni magamat azokon a beszélgetéseken, amikor ismerőseimmel diskuráljuk ki az X-aktákat, bár mindig el szoktam szégyellni magam azon, hogy a nézők sokkal többet tudnak a szériáról, mint amennyit én. Mi a legemlékezetesebb élménye az X-akták rajongókkal kapcsolatban? Vannak olyan fanok, akik beöltöznek egyes karaktereket, akiket színészpályám során játszottam. Így előfordul, hogy az egyes Conokon az emberek baseball sapkában jönnek oda hozzám beszélgetni. Jókat szórakoztam nekik köszönhetően, sokat beszélgettünk, fontosnak tartom, hogy kapcsolatban legyek a nézőimmel.

2017-ben az X-Faktor és A mi kis falunk lett a legnézettebb a fiataloknál

Írta: KTL | 2018. január 04. 21:33
Hatalmas főlénnyel nyerte az estéket tavaly az RTL Klub a TV2-vel szemben. 18-49-es korosztályban, 19-23 óra között közel tizenkétszer annyi alkalommal választották többen az előbbi csatornát. A három legnézettebb műsor között is csak RTL-es produkciók szerepelnek. Részletek az RTL Magyarország közleményében: Továbbra is töretlen az RTL Klub fölénye: a fő kereskedelmi célcsoportot vizsgálva a 19 és 23 óra közötti sávban 327 estét nyert a piacvezető csatorna, míg fő versenytársa mindössze 28 alkalommal.
A tavalyi év három legnézettebb műsorszáma is RTL Klubos produkció lett: a dobogó tetején az X-Faktor szeptember 23-i adása áll (38,6% SHR), a második helyen szintén az X-Faktor a 2017. szeptember 9-i adással (37,2% SHR), míg a bronzérmet A mi kis falunk című sorozat február 2-i epizódja szerezte meg (35,9% SHR). Összességében a top50 legnézettebb műsorszám közül 33 volt RTL Klubos a kiemelt korcsoportban. Ami a filmkínálatot illeti: az összes csatorna legnézettebb filmje a 18-49-es korosztály körében az RTL Klubon december 10-én sugárzott Star Wars VII – Az ébredő erő volt (27,3%-os közönségaránnyal). Emellett a top10 legnézettebb film közül nyolc futott az RTL Klubon. A főműsoridőt felvezető hírműsorok versenyében a kereskedelmileg fontos célcsoportban elsöprő győzelmet aratott az RTL Klub: 2017-ben a tévénézők 331 este választották többen a Híradót, mint a Tényeket. Az RTL Magyarország csoportszinten is a vezető portfólió a 18-49 éves és a teljes népesség körében – mindkét korcsoport esetében a teljes napra és a főműsoridőre vonatkoztatva is. Köszönjük nézőinknek és hirdetőinknek a töretlen bizalmat, 2018-ban is együtt folytatjuk!

Fontos bejelentéseket tett az HBO a Trónok harca 8. évadával kapcsolatban

Írta: KTL | 2018. január 04. 20:50
Fél éve sejteni lehet, hogy a Trónok harca 8. és egyben utolsó évada csak 2019-ben kerülhet képernyőre. Decemberben először a Sansa Starkot alakító Sophie Turner beszélt arról, hogy 2019 előtt nem nagyon fog folytatódik a sorozat. Nem sokkal később az HBO kiadott egy videót, melyben a 2018-as premierjei láthatóak, de ebben a Westerosban játszódó sorozat nem szerepelt. A csatorna azonban egészen mostanáig hivatalosan nem kommunikálta, hogy tényleg kimarad-e egy év a legnézettebb szériájukból.
Az HBO magyar idő szerint csütörtök este azonban fontos híreket közölt. Hivatalosan is bejelentette, hogy a Trónok harca 8. évada nem érkezik meg 2018-ban és csak 2019-ben kerül képernyőre. Ezen kívül azt is közzétette, hogy az utolsó 6 epizódot David Benioff & D.B. Weiss készítő páros mellett David Nutter és Miguel Sapochnik rendezi majd. Sőt azt is kiderült, hogy a záró szezon forgatókönyvein David Benioff & D.B. Weiss, valamint Bryan Cogman és Dave Hill dolgoznak íróként. (Fotó: HBO)

A női főszereplő után újabb kulcsfontosságú ember távozik az X-aktákból

Írta: RaulReal | 2018. január 04. 18:04
Gillian Anderson már a Comic-Conon bejelentette, hogy várhatóan számára a Coolon holnap este startoló 11. X-akták évad lesz az utolsó, a napokban pedig újfent megerősítette távozását a színésznő. A készítő Chris Cartert több médium is megkérdezte, hogy mi lesz a sorozat sorsa úgy, hogy az egyik főszereplő távozik. Korábban az X-akták alkotója azt mondta, mindenképp készítene még több szezont a produkcióból, mostanra azonban a kreatív szakember véleménye megváltozott a jelek szerint.
"Számomra az X-akták mindig Scully és Mulder párosáról szólt. Scully nélkül elképzelhetetlennek tartom a folytatást, azt a sorozatot már nem érezném a sajátoménak" - árulta el Chris Carter, ezzel egyértelműsítve, hogy várhatóan a jelenlegi készítőgárdával nem számolhat a FOX, ha be akarná rendelni az amerikai csatorna a 12. etapot. Ennek ellenére persze elképzelhető, hogy egy testvérsorozattal is megpróbálkoznak, bár vélhetően egy spinoff legalább akkorát bukna, mint a 24 Jack Bauer nélkül. Kijelenthető tehát, hogy Chris Carter és Gillian Anderson távozása előrevetíti, hogy nagy eséllyel a FOX kénytelen lesz elkaszálni az X-aktákat.

Mi közük a párzó teknősöknek a Trónok harcához?

Írta: RaulReal | 2018. január 04. 10:57
Danerys Targaryenről a legtöbb Trónok harca nézőnek a sárkányai jutnak eszébe, arról azonban ritkábban esik szó, hogy milyen módszerekkel hozzák létre a szakemberek a képzeletbeli lényeket. A sorozat hangdizájnere, Paula Fairfield egy rádióinterjúban beszélt arról, hogy Drogon hangját közel sem hétköznapi forrás ihlette. A legtöbb esetben Dany gyermekeinek üvöltései madarak, hüllők és rovarok által kiadott zajokon alapszanak, ebben az esetben azonban ennél bizarrabb dologról van szó.
"Drogont Khal Drogo után nevezte el így Daenerys, így fontosnak tartottuk, hogy a khaleesi és a híres dothraki közötti szerelmi viszony is valahogy képviseltetve legyen kettejük között" - árulta el Fairfield. Ebből az okból tehát a hangokért felelős csapat két óriásteknős párzásának hangját vette alapul, ezt lekeverve hozták létre Drogon üvöltését. A készítők magyarázata szerint fontos, hogy minden sárkánynak megkülönböztethető hangja legyen, hiszen így a nézők is jobban tudnak azonosulni a mitikus teremtményekkel.

Ma este folytatódik az egyik legjobb magyar sorozat

Írta: KTL | 2018. január 04. 07:00
A Válótársak 2015 őszén indult az RTL Klubon. A produkció hosszú évek után az első hazai heti sorozat volt, ami országos kereskedelmi csatornán képernyőre került. Az első évada nagy siker lett és új nézőket is hozott az RTL-re. A Válótársak sikerének köszönhető, hogy elindult A mi kis falunk, hamarosan jön a Tanár és más csatornák is magyar sorozatokon dolgoznak. A prokció második évada a 2016/17-es szezonban került képernyő és talán még nagyobb siker lett, mint az első. A Válótársak harmadik évadának premierje január 4-én, ma 21:05-kor lesz az RTL Klubon. Érdemes figyelni, mert korábban 21:15, illetve 21:10-es kezdés volt betervezve, de végül már előbb érkezik a szezonnyitó epizód. A sorozat mostantól csütörtök esténként a Barátok közt után lesz látható. A harmadik a sorozat utolsó évada is egyben, mely csak úgy mint az eddigiek, 10 részből áll majd.
A záró etapban több korábbi mellékszereplő már nem lesz látható, de a hat főszereplőnek továbbra is központi szerepe lesz. Ezen kívül ismét fontos karakter lesz a Nagy Ervin által megformált Sáfár Péter és Alföldi Róbert is feltűnik majd. A folytatásban Bálint, a nőfaló ingatlanügynök még mindig azon dolgozik, hogy visszaszerezze bizalmatlan feleségét, Zsófit (Gubás Gabi), aki egyre szorosabb kapcsolatba kerül Bálint öccsével, a jóképű és gazdag Péterrel (Nagy Ervin). Eközben Dávid új románca sem úgy alakul, ahogy azt a férfi álmaiban elképzelte. Joci pedig szeretne mindent megadni gyermekeinek, ezért elvállal egy gyanúsan jól fizető munkát, ami miatt komoly bajba kerül. De vajon a harmadik évadban lesz-e, akinek sikerül rendeznie magánéletét, vagy a kanlakot újra a válótársak uralják majd? Kiderül csütörtök esténként az RTL Klubon. (Fotó: SorozatWiki) (A cikket az RTL Magyarország támogatta.)

Kedd este tarolt A Piramis, bezuhant a Budapest és a Barátok közt

Írta: KTL | 2018. január 03. 16:20
Január 2-án, tegnap este volt az első olyan nap amikor a TV2-n és az RTL Klubon is már a 2018-as műsorrend volt látható. Az RTL Híradó kimagasló eredménye után (21%), a Fókusz is jól hozott és 18-49-ben 18 százalékos közönségarányt hozott. A Piramis ugyan a Fókusztól még kikapott, de utána letarolta az RTL Klubot. Annak ellenére hozott kiemelkedően magas 17,4 százalékos közönségarányt, hogy a Tények gyenge volt előtte (13,7%). A Fókusz után bezuhant Éjjel-Nappal Budapest, mely csupán 11,1 százalékot produkált.
A Pénzt vagy éveket!-nek is jó nézettsége lett, Kasza Tibor műsora 18-49-ben 14,2 százalékot produkált. A Budapest után, a vetélkedő ellen a Barátok közt is katasztrofálisan ment, csupán 10,9 százalékot hozott. Mögötte a Castle premier epizódja már a 10 százalékot sem érte el és csupán 7,9-et produkált. Összességében a TV2 13,3 százalékos esti közönségarányt hozott (18-49, 19-23 óra), míg az RTL Klub csak 11,2 százalékot. Nagyon rég nem volt arra példa, hogy olyan hétköznapi főműsoridőt tudjon nyerni a TV2, melyen nem volt Ninja Warrior Hungary. A grafikon kattintásra nagyítható.

2018-ban érkezik a a modernkori Trónok harca

Írta: RaulReal | 2018. január 03. 09:33
Manapság nem túl sok sikeres fantasy sorozat van a tévécsatornák palettáján, hiszen a Trónok harcán kívül egyik mostanában készített produkció sem élt meg ennyi évadot. Az Emerald City és a Magicians se nőtt fel az elvárásokhoz, a közeljövőben azonban nagyon változásoknak lehetünk szemtanúi. Egyrészt ugye jön A Gyűrűk Ura sorozat az Amazonra, emellett pedig a Netflix is berendelt egy produkciót.
A Maniac 2018-ban jön 10 epizóddal, a történet pedig egy elmegyógyintézet két páciensének fejében játszódik majd. A készítők és az eredeti, norvég sorozat alapján egy modernkori fantasyről beszélünk, melyben a Kaliforniai álom Emma Stone-ja például egy tündét alakít, de rajta kívül feltűnik még a 21st Jump Streetből Jonah Hill és A hátrahagyottak főszereplője, Justin Theroux is. A Maniac rendezője az a Cary Fukunaga lesz, aki a True Detective 1. évadán is dolgozott.

Fontos változás mától az egyik új hazai vetélkedőben

Írta: AJ | 2018. január 02. 07:30
A Honfoglaló egy magyar fejlesztésű, online játszható stratégiai kvízjáték, mely tizenöt éve oktatva szórakoztat. A Honfoglaló 2002. október 20-án debütált az interneten, majd nem sokkal később társasjáték formájában is megjelent és egy csapásra meghódította nem csak a magyar, de a külföldi embereket is. Triviador néven többek között angol, spanyol, orosz, román, török, német és francia nyelven is játszható interneten és már okostelefonos alkalmazáson keresztül is. December 25-től kezdődően pedig már tévéműsorként is létezik ez a kvízjáték, ugyanis Szente Vajk vezetésével, öt különkiadáson keresztül ismertették meg a nézőkkel a játék menetét. Fontos változás a Honfoglalóban, hogy mától, január 2-tól már civil játékosok mérik össze tudásukat. A hétfőtől péntekig jelentkező műsor adásai 19:30-kor, a Végtelen szerelem című sorozat epizódjai után kerülnek képernyőre a Dunán. A 2018-ban képernyőre kerülő adások házigazdája, akárcsak a tavalyi ünnepi időszakban vetített különkiadásoké, Szente Vajk lesz.
A televíziós műsor játékmenete eltér az internetes változatétól és két szakaszból, a Várfoglalásból és a Hódításból áll. A Várfoglalás során minden játékos elfoglal egyet Magyarország megyéi közül, majd tippelős kérdésekre helyesen válaszolva elosztják a megmaradt területeket. A Hódítás alatt, mely négy körből áll, a játékosok feleletválasztós és tippelős kérdésekre válaszolva támadhatják az ellenfelek megyéit, később pedig már a legnagyobb pontértékű területeket, a várakat is. Sikeres támadás után megszerzik a célba vett területet, sikeres védekezés esetén pedig 100 pontot írnak számukra jóvá. A Honfoglaló egy-egy adásában hárman játszanak és az nyer, akinek a játék végén a legtöbb pontja lesz. A megszerzett pont százszorosát nyeri az első helyezett, tízszeresét a második, és egyszeresét a harmadik helyezett. A napi nyertesek később újra játszanak, akkor már milliós összegekért. A Honfoglalót az a Show&Game gyártja, ami korábban a Maradj talpon!, a Bízunk benned! és A következő című vetélkedőket készítette a közmédia számára. Hogy pontosan hogyan is változik majd a játék menete immáron civil játékosokkal, az kiderül minden hétköznap 19:30-kor a Dunán. (Fotó: Bara Szilvia) (A cikket az MTVA támogatta.)

Leleplezzük a Barátok közt új, 2018-as főcímét

Írta: KTL | 2018. január 02. 07:01
A másfél hetes téli szünet után ma este visszatér a Barátok közt az RTL Klubra. A keddi epizód több éve nem látott korai időpontban, 20:30-kor kerül képernyőre, szerdától pedig 20:35-kor lesz látható a sorozat. 2018 különleges év a produkció számára, ugyanis idén ősszel lesz 20 éves a széria. A jubileumi év miatt ma estétől vadonatúj főcímmel jelentkezik a Barátok közt, melyben újra szerepel a Bartha Zsoltot megformáló Rékasi Károly. A különleges évet a produkció egész 2018-ban ünnepelni fogja. Az új főcímet a SorozatWiki mutatja be elsőként, melyet érdemes megnézni a tovább mögött!

Távozik az egyik legnépszerűbb amerikai sorozat női főszereplője

Írta: RaulReal | 2018. január 01. 17:46
Az X-akták című sorozat a rajongóknak egyet jelent David Duchovny (Mulder) és Gillian Anderson (Scully) párosával, a hamarosan a Coolon is bemutatkozó 11. évad azonban a női főszereplő számára az utolsó lesz. Anderson már a Comic-Conon pedzegette, hogy a közönség már csak 10 epizód erejéig láthatja karakterét a legendás sci-fi sorozatban, és ez most biztossá is vált. Egyelőre a FOX részéről nincs semmilyen nyilatkozat arról, hogy a 12. etapot is berendeli a csatorna, azonban a készítő, Chris Carter több újságnak is úgy nyilatkozott, hogy a január elején visszatérő sorozatnak nem ez lesz az utolsó szezonja.

Egy rajongói teória szerint Ned Stark egyik gyereke az Éjkirály

Írta: RaulReal | 2017. december 31. 17:42
A Trónok harca egyik legnagyobb kérdése, hogy ki az az Éjkirály és milyen célból indult el Délnek, miután a Falat is elpusztította. A teória lényegében abból indul ki, hogy Bran képes a múltban vándorolni, ez a képessége pedig erősen köti a Háromszemű Hollóhoz. Már amikor lezuhan a falról, akkor információt szerez arról, hogy képes lesz repülni. Bran sokkal erősebb, mint a szimplán zöldlátó Jojen Reed és maga a Háromszemű Holló, hiszen mindkettejük erejét magáénak tudja. Ennek a két képességnek a kombinációjával tette tönkre Bran a fiatal Wylis elméjét, ezzel létrehozva Hodort, de a fiatal Ned Stark is észlelte Bran jelenlétét.
Elképzelhető, hogy mindezek hatására Bran úgy dönt, hogy megpróbálkozik a történelem újraírásával, ezért újra és újra visszamegy a múltba. Ellenben minden alkalommal kudarcot vall, végül pedig a bukásai miatt felveszi az Éjkirály személyiségét. Ebből következik, hogy az Őrült király elméje is ezért bomolhatott meg, mert Bran próbálta őt felkészíteni a Mások elleni csatára, a dolog vége azonban abszolút kudarc és halál lett. Egyes elképzelések szerint Bran egyik félresikerült időutazásának eredménye a Fal építése is, hiszen Építő Brandonként bebiztosítja, hogy az északiak sokáig biztonságban legyenek a Másoktól, ráadásul ő lehet az, aki meghagyja, hogy Deresben mindig lennie kell egy Starknak. Ezt követően Bran tesz még egy próbálkozást, amikor ennél is régebbre utazik vissza, ennek során megszállja azt az embert, akiből az Éjkirály lesz. A misszió lényege tulajdonképpen az, hogy elkerülje a szörnyű Más-vezér megteremtését és, hogy az Erdő gyermekei átváltoztassák ezt a férfit. Amikor rájön hibájára és megpróbál visszamenni a saját idővonalára, rájön, hogy túl messzire ment vissza, így ahelyett, hogy nagy hőssé válna, a lények és saját erejének kombinációjával létrejön az Éjkirály, aki nem más, mint Bran Stark.