.

Kirúgták a HírTV legismertebb műsorvezetőjét

Írta: RaulReal | 2018. augusztus 01. 13:03
Pár hete jött a hír, hogy Simicska Lajos legtöbb fontos érdekeltségét, így a HírTV-t is eladja Nyerges Zsoltnak. Augusztus 1-jén, délelőtt bemutatták a HírTV új vezetőségét a televízió székházában. Az esemény egyik fontos történése az volt, hogy kirúgták az Egyenesen műsorvezetőjét, Kálmán Olgát. A Zoom.hu értesülései szerint már szerda este se kerül adásba a műsor, Kálmán Olga saját bevallása szerint pedig már a felmondási idejét tölti. Nem csak a Pulitzer-emlékdíjas riportert menesztették, de Csintalan Sándortól is megvált a HírTV, így az ő betelefonálós műsora is búcsúzik. Alig pár hónapja rúgták ki a csatorna egyik ismert arcát, Veiszer Alindát, így komoly reformokon megy keresztül mostanában a HírTV. Kálmán Olga 2016 februárjában igazolt a HírTV-hez, korábban az ATV-nél és az MTV-nél is vezetett műsorokat.

Ma indul az RTL két új online tévécsatornája

Írta: AJ | 2018. augusztus 01. 11:37
Júniusban érkezett a hír, hogy az idén megújult RTL Most felületén két új, digitális tévécsatornát indít az RTL Magyarország. A SzeressMost és a NevessMost elnevezésű új online platformok augusztus 1-jétől válnak elérhetővé. Előbbi a romantikus műsorok kedvelőinek nyújthat szórakozást olyan produkciókkal mint a Barátok közt, az Oltári csajok, az Árva angyal, a Borostyán vagy a Szulejmán. Utóbbin az RTL-es saját gyártások mellett, mint a Showder Klub, a Kész átverés! megtalálhatóak a Viacom által üzemeltetett Comedy Central műsorai is, mint például a Comedy Club, a Susogós mackók vagy a Hajós András vezette Készhelyzet epizódjai. (Fotó: RTL Klub)

Amerikában is nézhető lesz az egyik magyar sorozat

Írta: KTL | 2018. július 31. 22:50
Az Aranyélet első évada 2015 őszén, a második 2016 végén volt látható a magyar HBO-n és az HBO GO-n. Mindkét szezon hatalmas siker volt. A harmadik, befejező évad idén októberben érkezik az említett két platformon. Az Aranyélet az elmúlt években számos európai országban elérhetővé vált a helyi HBO GO-n, most pedig a legnagyobb piacra is bekerül. Augusztus 1-től, szerdától az amerikai HBO GO-n és HBO NOW-on nézhető lesz a széria, magyar nyelven és angol felirattal. Ez a Társas játék után a második hazai sorozat, mely elérhetővé válik a tengerentúli HBO videótárakban. Részletek a médiavállalat közleményéből:
A magyar HBO sikersorozata, az Aranyélet 2015-ben indult hódító útjára. Elsőként a magyar nézőket és kritikusokat nyűgözte le a Miklósi család életéről szóló sorozat, amelyet 2016-ban a második évad követett, amely emelte a téteket és egy világszínvonalú, akciódús és meglepő fordulatokban gazdag szezont mutatott a nézőknek. 2017-től folyamatosan mutatták be Európa szerte, eddig az HBO Europe 17 országban mutatta be a sorozatot, többek között Svédországban, Norvégiában, Finnországban, Dániában, Spanyolországban, illetve Kelet-Európában Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Montenegróban, Macedóniában és Bosznia-Hercegovinában látható az HBO GO-n. Magyarországon a sorozat óriási siker, annyian néztek egy-egy évadot, mint az HBO legsikeresebb sorozatát, a Trónok harcát. Több kategóriában is elnyerte az egyik legrangosabb hazai szakmai elismerést, a Televíziós Újságírók Díját. Az októberben érkező harmadik, egyben befejező évadot óriási várakozás előzi meg, és mindenki arra kíváncsi, vajon hogyan zárul Miklósiék története. Augusztus 1-től az USA-ban is elérhető lesz a sorozat első két évada, így a tengertúlon is megismerhetik ezt a minden ízében magyar történetet.

Két új magyar sorozatot készít a VIASAT3

Írta: AJ | 2018. július 31. 09:51
Az elmúlt években egyre több hazai gyártású heti sorozat készült. Tavaly év végén bemutatták az első magyar telenovellát, és idén nyáron már forgatják többek között A mi kis falunk, a Korhatáros szerelem és A Tanár folytatását is. Most pedig meglepő helyről érkezett bejelentés, ugyanis a Sony Pictures Television Networks CE által működtetett VIASAT3-ra kettő vadonatúj, saját sorozat is készül. Az egyiket a Filmservice (Válótársak), a másikat a Paprika Studios (A Tanár, Oltári csajok) gyártja. Részletek a csatorna közleményében: Ősszel debütál a Sony Pictures Television Networks CE és a VIASAT3 eddigi legjelentősebb saját gyártású, napi főműsoridős sorozata, a 200 első randi. Emellett hamarosan indul a gyártása annak a 10 epizódos fikciós sorozatnak is, amelynek különlegessége, hogy a jelenlegi magyarországi kereskedelmi televíziós trendekkel szemben teljes mértékben hazai ötlet alapján, hazai fejlesztésként valósul meg, főrendezője pedig nem más, mint Herendi Gábor.
Szerelem és váratlan fordulat minden mennyiségben - a 200 első randi című sorozat idén nyáron gyártásra kerülő összesen 60, kereskedelmi egyórás epizódjában a 30-as éveiben járó Luca mindennapjait követhetik nyomon a nézők. A szingli lányt villámcsapásként éri húga eljegyzése, ám ha mindez nem lenne elég, munkahelyén is hatalmas változások elé néz. A 200 első randi főbb szerepeiben olyan neves színészek tűnnek fel, mint Gáspár Kata, Mészáros András, Pápai Erika, Szerednyey Béla vagy Trokán Péter. A Fazakas Péter (Társas játék) főrendező irányításával és a Filmservice gyártásában készülő produkció forgatása már javában zajlik. A sorozatból minden párkereső megtudhatja, hogyan küzdje le félelmeit és találja meg önmagát, mindezt persze nagy adag humorral tálalva. A VIASAT3 másik nagyszabású, augusztustól forgó szuperprodukciója a Paprika Studios gyártásában valósul meg, és várhatóan 2019 első felében kerül képernyőre. A tízrészes fikciós sorozat forgatókönyve nem egy létező külföldi formátum adaptációjaként valósul meg, hanem teljes mértékben hazai ötlet fejlesztése, Búss Gábor Olivér (Üvegtigris), Trunkó Bence (Argo), Divinyi Réka (Csak szex és más semmi) és Rudolf Péter (Üvegtigris) írói közreműködésével. „Két igazán különleges saját gyártású sorozatunk előkészítésén vagyunk túl, és kétségtelen, hogy a VIASAT3 fennállása óta példátlan mennyiségű gyártásnak, mozgalmas forgatási időszaknak nézünk elébe idén nyáron. Büszkén mondhatjuk, hogy ezzel a két színvonalas szuperprodukcióval a csatorna felkerül a minőségi fikciós sorozatgyártás térképére” - mondta Temesvári Marietta, a Sony Pictures Television Networks közép-európai régiójának tartalomfejlesztési stratégiai vezetője.

30. heti nézettség - Kimagasló számokat hozott a Forma-1 magyar futama

Írta: AJ | 2018. július 31. 09:00
A 29. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 30. héten (július 23-29.) az RTL Híradó 18-49-ben minden nap legyőzte a Tényeket. A TV2 hírműsora viszont szombatot és vasárnapot leszámítva minden nap nézettebb volt teljesben az RTL-es híradónál. A Fókusz hétfőtől csütörtökig kiemelkedő eredményeket szállított és ötből négyszer az RTL Klub estéinek egyik legmagasabb közönségarányát hozta a fiatalok körében.
A hegyi doktor - Újra rendel a célcsoportban (18-49) továbbra is gyengén teljesít, de jobb számokat hoz a TV2 főműsoridős csatornaátlagánál. A német orvosos sorozat a teljes lakosság körében népszerű, és a Tények mögött a csatorna legnézettebb esti tartalma. A Pénzt vagy éveket! ismétlése ugyanis a foci vb nélkül is gyengén teljesít, az Ezek megőrültek! korábbi adásait váltó Extrém Activity ismétlések pedig katasztrofális eredményeket produkáltak. A Barátok közt minden nap parádés nézettséget szállított a fiatalok körében. A teljes lakosságban pedig a főműsoridő (19-23 óra) legnézettebb produkciója estéről estére. A foci vb nélkül, erős nézettségű Barátok közt felvezetéssel remek számokat hoz az Éjjel-Nappal Budapest is. A fővárosi fiatalok életéről szóló sorozat minden este kiemelkedő nézettséget ért és a Budapest volt múlt héten 18-49-ben a második legnézettebb tartalom a tévében. Egyedül a Forma-1 Magyar Nagydíj futamának közvetítése előzte meg. Az F1 szombati időmérője is remekelt, a futam pedig tarolt, és a közvetítés nem csak a fiataloknál, hanem teljesben is a hét legnézettebb műsora lett. A Dr. Csont hétfőn közepesen, az utána levő A specialista gyengén teljesített. Kedden kiemelkedő eredményeket szállított és javított az előző héthez képest a Szemfényvesztők mindkét epizódja. Szerdán a Privát kopók és a Szulejmán is gyenge számokat produkáltak a fiataloknál. Csütörtökön ismét mindkét korosztályban tarolt a Doktor Murphy. A kórházas sorozat dupla részéből az első a hét harmadik legnézettebb produkciója lett 18-49-ben. Szombaton a Cobra 11 ismétlése jó, míg vasárnap csak gyenge eredményt ért el. A részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Hosszabb lehet A mi kis falunk 3. évada

Írta: KTL | 2018. július 30. 22:22
2017 elején csütörtök esténként volt látható A mi kis falunk 8 részes első évada az RTL Klubon. A sorozat nézettsége minden várakozást felülmúlt, ezért hamar be is rendelték a folytatását. A szintén 8 epizódból álló másik szezon idén év elején szombatonként került képernyőre, mely még az első etap rekordjait is megdöntötte. Így nem meglepő, hogy májusban kiderült, hogy az RTL Magyarország tovább folytatja a sorozatot.
Idén azonban miden eddiginél többet forgat a sorozatot gyártó ContentLAB & Factory. A SorozatWiki információi szerint az eddigi 8-8 helyett, 17 részt vesznek fel A mi kis falunkból. Úgy tudjuk, hogy a rengeteg epizód miatt a forgatások a nyáron véget se érnek, hanem az ősz első felében is javában dolgozik majd a stáb. Azt egyelőre nem tudni, hogy a több mint dupla annyi rész a 2018/19-es szezonban, mint a 3. évadban kerül képernyőre, vagy előre forgatnak a 4. etapra is. Az viszont valószínű, hogy az eddig megszokott 8 helyett hosszabb lehet A mi kis falunk következő évada. A hírrel kapcsolatban megkerestük az RTL Magyarországot és megkérdeztük azt is, hogy hány részes lesz a sorozat 3. évada: „A mi kis falunk című sorozatunk 1-2. évada 29,2% átlagos közönségaránnyal futott (18-49) amivel a legsikeresebb magyar gyártású fikciós sorozat lett, tehát a nézők nagyon szerették. A folytatás már forog és mivel A mi kis falunk nagyon népszerű, ezért igyekszünk a nézői igényeket kiszolgálva többet készíteni belőle. Epizódszámokról még korai volna beszélni, de az biztos, hogy Pajkaszeg vicces lakói visszatérnek a képernyőre" - válaszolta a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság a SorozatWikinek. (Fotó: RTL Klub)

Túl a Barátok közt a 9000. részen

Írta: KTL | 2018. július 30. 21:31
1998. október 26-án került képernyőre a Barátok közt legelső két része az RTL Klubon. A sorozat azóta is rövidebb megszakításokkal minden hétköznap dupla epizódokkal látható. 19 év és 9 hónap után hétfő este sugározták a produkció 9000. és 9001. részeit. Ahogy ez már megszokott, most sem egy hétköznapi adás volt a jubileumi epizód, több rendkívüli esemény is volt benne. Eltemették Rudit, aki nemrég halt meg és vele együtt távozott az őt alakító Csórics Balázs is. Ezen kívül a hétfő esti részek végén kiderült, hogy a testvérpár, Szonja, Miki új barátnője és Gergő, Attila új főnöke, hátsó szándékkal érkezett a Mátyás király térre és a Berényieket akarják megbüntetni.

Több év után visszatér a TV2-re az egykori népszerű műsorvezetőjük

Írta: AJ | 2018. július 30. 17:41
Tatár Csilla 2014-ben 12 év után távozott a TV2-től. Először riporter, majd szerkesztő volt, később lett belőle műsorvezető, és olyan produkciók házigazdájaként láthattuk mint a Mokka vagy A Szépségkirálynő választás. Tatár Csilla miután felmondott a TV2-nél átigazolt az MTVA-hoz, ahol 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is ő vezette A Dal című zenés showműsort Harsányi Levente oldalán.
Jakupcsek Gabriella kirúgása után ő volt egy ideig a köztévé népszerű gameshow-jának, a Magyarország, szeretlek! női csapatkapitánya. 2017 év eleje óta azonban nem láthattuk a képernyőn. Tatár Csilla azonban most visszatér, ráadásul a TV2-re, ahonnan botrányos körülmények között távozott négy évvel ezelőtt. Tatár lesz ugyanis a csatornán hamarosan induló vadonatúj showműsor, a Csak show és más semmi egyik versenyzője.

Távozhat az egyik népszerű gasztroműsor házigazdája

Írta: KTL | 2018. július 30. 15:59
Hajós András 2017-ben távozott a Sztárban sztárból és a Televíziós Újságírók Díjat nyert Dalfutár műsora sem folytatódott a SuperTV2-n. 2018 tavaszán aztán elindult az Ide süss! a VIASAT3-on, melyen Hajós lett egyik házigazda Sass Dani oldalán. A csatorna új realityjéből egymás után két szezon is lement közepes nézettséggel. A folytatásról eddig nem sokat lehetett tudni, egészen mostanáig. A Bors szerint folytatódik az Ide Süss!, azonban az új évadban Hajós András már nem lesz benne. A bulvárlap információi szerint Hajós azért váltott, mert megunta a műsort és elfáradt. "Sok probléma volt, ez biztos" – mondta a Borsnak egy, a neve elhallgatását kérő tévés informátor. "Ezek a forgatások mindenkit megviselnek, reggeltől este tízig tartanak nap mint nap. Ember legyen a talpán, aki fent tudja tartani az érdeklődését, a jókedvét és a lelkesedését" – mond­ta a lapnak egy bennfentes, aki szerint a tévés fásultsága a csatornának is feltűnt.
Azt beszélik tévés berkekben, hogy a csatorna nem hosszabbított végül szerződést, de igazság szerint András sem kapaszkodhatott két kézzel ebbe a munkába, vagyis nem vitatkoztak össze, amikor megszületett a döntés, új embert keresnek. A Bors úgy tudja, András nem szakít ezek után sem a tévézéssel, sőt! Az el­múlt hetekben járt egy castingon, egy másik kereskedelmi csatornánál, ahol szintén a műsorvezetői posztért indult. A lap megkereste a csatornát üzemeltető Sony Pictures Television Networks CE sajtóosztályát is. “Az Ide Süss! – Az ország nagy cukrászversenye című produkciónk harmadik évadának előkészületei megkezdődtek, várjuk a legjobb hazai amatőr cukrászok jelentkezését a műsorba. Az új széria azonban nem az őszi szezonban kerül képernyőre, de már most elárulhatjuk, hogy számos újdonsággal készülünk, így valóban lesz változás műsorvezetői fronton” - válaszolták a Borsnak.

Újabb szereplő tér vissza váratlanul a Barátok köztbe

Írta: KTL | 2018. július 30. 06:45
Csütörtökön váratlanul megjelent a Berényi Ágit alakító Gubík Ági a Barátok köztben, ma pedig újabb korábbi szereplő tűnik fel a Mátyás király téren. Hétfőn este visszatér a Gál Irmát megformáló Borbáth Ottília - tudta meg a SorozatWiki a produkciótól. A színésznő korábban hosszasan szerepelt a sorozatban, majd februárban távozott onnan. A történet szerint egy világ körüli út miatt utazott el, mely hónapokig is eltart.
Irma fontos lakója volt a Mátyás király térnek. Ő Natasa nagymamája és Bözsi mama és Vili bácsi kedves barátja, de Rudival is közeli viszonyt ápolt. A történet szerint pont az utóbbi férfi halála miatt utazik haza Magyarországra. Irma nem is marad sokáig Barátok közt, csak a temetésen vesz részt, majd el is utazik a Mátyás király térről. Így az őt eljátszó Borbáth Ottília csupán néhány epizódban lesz újra látható az RTL Klub 19:40-kor kezdődő napi sorozatában.

Eldőlt, hogy lesz-e 5. évada a Fear The Walking Deadnek

Írta: RaulReal | 2018. július 29. 20:22
Jó hírrel szolgálhatunk az egyik legjobb zombis széria, a Fear The Walking Dead rajongóinak, az AMC ugyanis döntött a produkció jövőjéről. A kábelcsatorna újabb évadot kért be a The Walking Dead spinoffjából. Az anyasorozat ősszel tér vissza a 9. szezonjával, ráadásul nem kizárt, hogy hamarosan újabb testvérsorozattal bővülhet a franchise. A Fear The Walking Dead 2015 augusztusában mutatkozott be és azért volt különleges, mert az apokalipszis első napjait mutatta be. Los Angelesből kiindulva több helyszínt is bejárt a történet, jártunk a tengeren, Mexikóban és most Texasban zajlanak az események.
A széria sokak szerint még a The Walking Deadnél is jobban sikerült, a karakterek ugyanis nem azok a tipikus képregény-figurák. A két sorozat között számos közös pont van, az egyik ilyen, hogy Morgan átkerült a Fear The Walking Deadbe, ahol ő az új főhős. A 4. etapból eddig 8 epizód ment le, az évad második fele augusztus 12-én debütál Amerikában, innentől kezdve még 8 részt ad majd le az AMC. A Fear The Walking Dead legújabb része augusztus 13-án, hajnali 3:00-kor kerül adásba feliratos verzióban, míg az esti főműsoridőben 22 órakor magyarul is látható lesz.

Rövidebbek lesznek a Trónok harca befejező részei, mint ahogy eddig tudni lehetett

Írta: RaulReal | 2018. július 28. 20:43
Tavaly nyáron több nyilatkozat is napvilágot látott az HBO részéről, melyek szerint a Trónok harca 8. évada akár mozifilm hosszúságú, 2 órás epizódokból is állhat. Azóta rengetegen azt hitték, hogy valóban brutális hosszú felvonásokkal érkezhet a nagy finálé. Casey Bloys, a csatorna programigazgatója most egy, az Entertainment Weeklynek adott interjúban lehűtötte a kedélyeket. A szakember végre arról is nyilatkozott, hogy mikor várható a záróévad első trailere!
"A vágás még zajlik, azonban már most kijelenthetem, hogy nem lesznek 2 órásak az utolsó évad részei, a szokásos 50-90 perc között mozognak majd. A 8. szezon első előzetesét valószínűleg még idén megmutatjuk a nézőknek, az utómunka miatt viszont egyelőre még minden képlékeny. A sorozat lezárásával én abszolút elégedett vagyok, minden idők egyik legnépszerűbb tévés produkciója pont ilyen befejezést érdemel, az emberek sokáig fognak beszélni róla" - mondta az HBO programigazgatója. A kábelcsatorna nemrég bejelentette, hogy a Trónok harca 8. évada 2019 első felében kerülhet majd adásba, emiatt a találgatások máris elkezdődtek az amerikai sajtóban egy esetleges téli premierdátumról. (Fotó: HBO)