.

A kilépést fontolgatta a Trónok harca színésznője

Írta: RaulReal | 2017. június 29. 07:00
A Homokkígyókat legutoljára akkor láttuk, amikor Ellaria Sand vezetésével átvették az uralmat Dorne-ban és összeálltak Olenna Tyrellel és Daenerys Targaryenékkel, hogy bosszút álljanak a sérelmeikért. Jessica Henwick, aki Nymeria Sandet alakítja közülük, érdekes interjút adott nemrég az EW-nek arról, hogy karaktere majdnem kimaradt a július 16-án (idehaza 17-én) érkező 7. évadból. "Úgy tűnt, hogy nem lesz időm arra, hogy visszatérjek a Trónok harca forgatására, ugyanis a Marvel-féle Iron Fist felvételei 7-8 hónapig tartottak. Engedélyt kellett kérnem, hogy New Yorkból Belfastba repülhessek időnként, hogy felvegyük a jeleneteimet. Sokat jelent számomra a Trónok harca, ez a sorozat indította be úgy igazán a karrieremet" - árulta el a színésznő.
Henwick, aki az Iron Fistben kiemelkedő teljesítményt nyújtott, azt is elmondta, hogy a döntése előt gondolkozóba esett, hogy nem lenne-e jobb, ha karaktere egyszerűen eltűnne a képernyőről. "Az egyik producer azt javasolta, hogy mindenképp térjek vissza, másképp Nymeriának egyszerűen nyoma vész a történetből. Egy részem fontolgatta a dolgot, nem lett volna rossz ha a Homokkígyók egyikét olyan találgatások övezik innentől, mint Gendryt, akiről már évadok óta nem tudni, merre jár." A Trónok harca szereplője azt is elárulta, hogy a 7. évad feszesebbre lesz vágva, a kevesebb epizódszám miatt nem lesz idő az üresjáratokra. (Fotó: HBO)

Újabb műsort kap Ördög Nóra a TV2-n

Írta: KTL | 2017. június 28. 16:12
A TV2 új gasztro tehetségkutató műsora, a Séfek séfe ősszel indul a csatornán. A formátum eredetije a Game of Chefs, melyben amatőr és profi szakácsok is jelentkezhettek, akik csapatokban küzdenek majd a fődíjért, mely a hazai változatban 10 millió forint és ösztöndíj a világ egyik legnevesebb séfiskolájába. Az első fázisban, a casting alatt mindenki főz, a séfekhez pedig futószalagon érkezik az étel, amiről fogalmuk sincs, hogy ki főzte. Kizárólag a kapott tányér alapján döntik el, kit válogatnak be a csapatukba. Ezután tovább szűkül majd a mezőny, és a műsorfolyam végén egy-egy küldetést kell teljesítenie a legjobb három csapatnak. A SorozatWiki információi szerint Ördög Nóra lesz a műsorvezetője, így a Vigyázat, gyerekkel vagyok! és az Ázsia Expressz után idén egy harmadik új produkciót is rá bíznak a tévéadónál. A hírről megkérdeztük a TV2 Csoportot, illetve arról is érdeklődtünk, hogy kik lesznek a reality magyar séfjei.
"Az ősszel képernyőre kerülő Séfek séfe műsorvezetője valóban Ördög Nóra lesz. A gasztro vetélkedő három séfje Wolf András, Vomberg Frigyes és Krausz Gábor" - válaszolta a csatorna sajtóosztálya a SorozatWikinek. Wolf András 24 éve dolgozik a szakmában, 8 éve Budapest egyik legmeghatározóbb éttermét, a Boscolo Hotel Salon-t vezeti. Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja. Vomberg Frigyes 38 éve kezdte a szakács szakmát tanulóként, azóta dolgozik a pályán, jelen pillanatban már nem konyhafőnökként. Tanít, és versenyez, az elmúlt két turnusban ő volt a magyar Bocuse D’or csapat coach-a. Krausz Gábor 12 éve dolgozik szakácsként, melyből több évet London egyik kiemelkedő éttermében töltött, ahol Michelin-csillagos séfektől tanult. Angliából hazatérve a ZONA, majd a Bestia séfje volt.

Távozik Rozgonyi Ádám, a Barátok közt kreatív producere

Írta: KTL | 2017. június 28. 13:57
Két és fél év után távozik a Barátok közt kreatív producere. Rozgonyi Ádám 2015 elején vette át a sorozat irányítását Kalamár Tamás producertől. Helyét ideiglenesen Szerencsés Gabriella veszi át, aki 15 éve a széria egyik rendezője. A távozó vezetővel tavaly nyáron készítettünk interjút. Részletek a produkció közleményében: Rozgonyi Ádám kreatív producer két és fél év után átadja a stafétát, mivel a jövőben elsősorban az egyetemi munkáira, valamint saját filmterveire szeretne koncentrálni. A szakember, aki pályája során számos sikeres tévésorozat írói, rendezői munkáit végezte, 2015-ben, Kalamár Tamás producer távozása után vette át a Barátok közt kreatív feladatait.
- A sorozat kreatív produceri posztját úgy vállaltam el, hogy nem adtam fel az addigi tevékenységeimet, ami természetesen komoly egyeztetést jelentett. Mostanra, a feladatok mennyiségének tükrében és a végeredmény tökéletessége érdekében meg kellett hozni a döntést egyik, vagy másik mellett– kezdte Rozgonyi Ádám. A tanítást továbbra sem szeretném feladni, és az egyetemen immár több szak vezetőjének kinevezve, a jövőben nem tudnám lelkiismeretesen elvégezni a sorozatbeli feladataimat, az pedig nem lenne helyes, ezért hosszas megfontolás után megszületett ez a döntés. Mivel a stáb most nyári szünetre megy, így az időpont is megfelelő a váltáshoz. A pihenés után, július végén, már Szerencsés Gabriella viszi tovább a feladatokat. Nagyon örülök a stábbal eltöltött tartalmas és eredményes időszaknak, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban is! - mondta a távozó kreatív producer. Rozgonyi Ádám posztját megbízott kreatív producerként Szerencsés Gabriella veszi át, aki a Barátok közt kezdete óta a sorozat munkatársa. Kezdetben vágóként, majd az elmúlt 15 évben rendezőként erősítette a stábot. Többek között ezért is esett rá a választás, hiszen komoly „helyismerettel” rendelkezik, valamint az évek során bizonyította kreativitását és tehetségét.Véglegesítéséről később döntenek. - Egyrészt megtisztelő az, hogy felajánlották ezt a pozíciót, másrészt hatalmas kihívást is jelent olyan elődök után, mint Kalamár Tamás és Rozgonyi Ádám. Úgy gondolom, hogy jó viszonyban vagyok a stábtagokkal és a színészekkel is, hiszen évek óta együtt dolgozunk, ismerjük egymást, ami komoly előnyt jelent. Az évek alatt azt is megtanultam, hogy mik az elvárások a sorozattal szemben. A munkám során arra szeretnék törekedni, hogy a Barátok közt értékeit megőrizve tovább növeljük a sorozat nézettségét és szélesebb nézői rétegekben tegyük még népszerűbbé - mondta Szerencsés Gabriella a Barátok közt megbízott kreatív producere.

Visszatért egy halottnak hitt szereplő a Barátok köztbe

Írta: KTL | 2017. június 27. 21:59
Áprilisban írtuk meg, hogy távozik a sorozatból Zubornyák Zoltán, ugyanis az általa megformált Ludwig szinte biztos, hogy egy németországi vonatbalesetben életét vesztette. Később a karakter felesége azonosította is a hullaházban. Májusban azonban megjelent a sorozatban egy hozzá nagyon hasonló alak, így kétségessé vált, hogy Berényiék egyik legnagyobb ellensége tényleg meghalt-e. Pár perccel ezelőtt, a Barátok közt kedd esti epizódjának végén azonban visszatért Ludwig, akit Liza látott meg egy parkban. Így most már biztos, hogy életben van Ági férje, mely jelentősen felzaklathatja a Mátyás király tér életét.

Joffrey-nál is elvetemültebb főgonosszal jön a Trónok harca 7. évada

Írta: RaulReal | 2017. június 27. 15:07
A Trónok harca esetében a nézőközönség megszokta már, hogy mindig van egy olyan karakter legalább, aki folyton csak pusztítana és ölne, mindenféle lelkiismeret nélkül. A sorozatban jó ideig Joffrey Baratheon volt az elsőszámú zsarnok, miután meghalt pedig Ramsay Bolton került képbe, aki főleg Sansa Starkot kínozta. Az HBO sikerprodukciójának 6. évadában mutatkozott be először Euron Greyjoy, akiből a július 16-án (itthon 17-én) érkező új etapban még többet fogunk látni. A karaktert alakító Pilou Asbæk elmondása szerint pedig a férfi elhalványítja majd Joffrey és Ramsay minden, eddig látott gonosz tettét.
"A pszichopaták általában nagyon sokoldalúak, ezt próbáltam figyelembe venni a 7. évados jeleneteim felvétele közben is. Az egyik snittben Euron elbűvölő lesz, a másikban egy tipikus molesztáló, a harmadikban született gyilkos, és így tovább. A következő szezon után Ramsay olyan lesz a nézők szemében, mint egy sértődött kisgyerek Euron Greyjoyhoz képest" - árulta el Pilou Asbæk az Empire magazinnak. Euron az előző szezonban már megmutatta az igazi arcát, ugyanis képes volt saját testvérét, Balont a halálba taszítani.

Újabb három TV2-s arc igazolt az ATV-hez

Írta: AJ | 2017. június 27. 12:06
A hazai televíziós piacon időről időre fellángol az átigazolási hullám és ilyenkor olyan műsorvezetők is új tévécsatornán tűnnek fel, akikről nem gondoltuk volna, hogy valaha is váltanak. Legutóbb a TV2-re igazoló képernyősöktől volt hangos a sajtó (gondoljunk csak Ördög Nórára), az elmúlt hónapokban azonban nem olvasni másról, mint hogy kik azok, akik az ATV-nél folytatják tovább a munkájukat. A vasárnapi Esti Frizbiben újabb három névvel bővült a lista. Hajdú Péter műsorában jelentették be, hogy a TV2-nél nemrég felmondott Demcsák Zsuzsa ősztől az ATV csapatát erősíti. Arról, hogy melyik műsorban láthatjuk, még nem árultak el konkrétumot. Szintén a Frizbiben derült ki, hogy a legfontosabb tévés idénytől saját műsorral, egyfajta talkshow-val tér vissza a tévéképernyőkre a megosztó rádiós személyiség, Bochkor Gábor.
A harmadik új ATV-s csapattag Vujity Tvrtko lesz, akit már most nyáron látni fogunk a tévéadón, ugyanis beül a reggelente jelentkező Startba és váltótársa lesz az Egyenes beszédet most vezető Mészáros Antóniának és Rónai Egonnak. Ősztől pedig egy saját, tényfeltáró műsorral jelentkezik majd. Ezekkel az átigazolásokkal az ATV-nél már 9 olyan hazai tévés személyiség dolgozik, aki valamikor a TV2 csapatát erősítette. A tévéadónál vezet műsort jelenleg Bombera Krisztina, Hajdú Péter, Sváby András, Havas Henrik, Kárász Róbert, az ATV időjósa lett Onyutha Juditot váltva Gaál Noémi, és hozzájuk csatlakozik Demcsák Zsuzsa, Vujity Tvrtko és Bochkor Gábor is.

9 éves születésnapi játék a SorozatWikin

Írta: KTL | 2017. június 25. 23:30
Csütörtökön 9 éves lett a SorozatWiki és ezen alkalomból idén is játékot hirdetünk. A következő napokban az AXN és a Viasat csatornákat üzemeltető Sony Pictures Television jóvoltából három darab értékes nyári ajándékcsomagot lehet nyerni, mely a következőket tartalmazza; Rólunk szól pikniktakaró, AXN bögre, NCIS: Los Angeles póló, Exek az édenben strandtáska, Exek az édenben strandpapucs, Exek az édenben strandtörülköző, Exek az édenben strandlabda és Exek az édenben napszemüveg. A csomag a bal oldali képen látható (kattintásra nagyítható), melyet a következő módon lehet megszerezni: 1. Lájkold a SorozatWiki Facebook oldalát. 2. Válaszolj helyesen a következő kérdésre: A felsoroltak közül melyik sorozat látható kedden esténként új részekkel a VIASAT3-on? A: Blöff B: NCIS: Los Angeles C: NCIS D: Supergirl A megfejtéseket szerda (június 28.) 23:00-ig a jatek@sorozatwiki.hu-ra várjuk. A tárgyba bele kell írni a helyes válasz betűjelét, míg az üzenetbe a teljes nevedet. A sorsolás után a nyerteseket e-mailben, illetve a SorozatWikin értesítjük, akiknek 1 hét áll majd a rendelkezésére, hogy megadják a címüket, ahova a Sony Pictures Television kipostázza az ajándékcsomagokat.

Blöff játék eredményhirdetése

Írta: KTL | 2017. június 25. 23:00
Nemrég véget ért a Blöff sorozatos nyereményjátékunk. Kisorsoltuk azt a szerencsést, aki megnyerte az ajándékcsomagot. A nyertes, akinek ezúton is gratulálunk a következő: F. Bence. A nyertest már értesítettük e-mailben, akinek hét nap áll a rendelkezésére, hogy elküldje a címét. Köszönjük a felajánlást a Viasatnak. Érdemes követni minket továbbra is, hiszen a következő napokban újabb játékkal készülünk!

Mi a helyzet a Trónok harca legfontosabb karaktereivel a 7. évad előtt?

Írta: RaulReal | 2017. június 25. 14:06
A Trónok harca 6. évada ismét rengeteg karaktert búcsúztatott el, többek között meghalt Hodor, Margaery Tyrell, Ramsay Bolton, Tommen Baratheon, Loras Tyrell, Olly, Trystane Martell, Doran Martell, és Roose Bolton is. A sorozat főbb szereplői pedig a legváltozatosabb helyszíneken és helyzetben várják a történet utolsó előtti felvonását, a 7. évadot. De mi is van épp kedvenceinkkel? Havas Jon visszatért a halálból, visszavette az Éjjeli Őrség vezetését, összefogott Sansával és egy győztes összecsapással, a Fattyak csatájával zárt a szezont. Ők ketten méltó helyükön, Deresben vannak, míg Arya Stark visszanyerte látását és még Walder Freyt is elintézte.
Bran gyakorolta az "időutazást", de próbálkozásai Hodor életébe kerültek a 6. szezonban, emellett az ifjú Starknak köszönhetően megismerkedhettünk a fiatal Neddel és kalandjaival is. Cersei Lannister legyőzte a rajta uralkodó vallási fanatikusokat és megölte Margaeryt is, és ő lett a Hét Királyság királynője. Daenerys és Tyrion éppen Westerosba hajóznak, a dothrakik és a Greyjoyok társaságában, hogy megdöntsék a Lannisterek uralmát. A khaleesi egyik legnagyobb rajongója, Jorah Mormont története is izgalmasan ért véget, a lovag száműzetésbe vonult és keresi a gyógyírt halálos betegségére. Melisandre is hasonló sorsra jutott, de őt Havas Jon száműzte, mégpedig Shireen Baratheon megégetése miatt. Samwell Tarly elmegy, hogy maesterré váljon, az Óváros Fellegvárában található könyvtárban pedig otthonra talál, miközben a Véreb Északra indul, hogy Beric Dondarrionék társaságában megharcoljon a Másokkal. A Trónok harca legfőbb karakterei igen nagy kihívásokkal néznek farkasszemet a július 16-án (idehaza 17-én) bemutatkozó 7. évadban, a Vastrón sorsa pedig kétségesebb, mint valaha.

Az NCIS lett a világ legnézettebb drámasorozata

Írta: RaulReal | 2017. június 23. 16:31
Az 57. Monte-Carlói Tévéfesztiválon bejelentették, hogy a CBS egyik legrégebbi nyomozós sorozata, az NCIS a világ legnézettebb tévés produkciója. Az Eurodata TV Worldwide a világ öt kontinensében, 61 országban méri a nézettséget, ez alapján a drámák között az NCIS 47,1 milliós átlagnézettséggel rendelkezik, a vígjátékoknál az első az Agymenők (The Big Bang Theory), 39,8 millióval. Volt, amikor a CSI sorozatok és a Modern család voltak az egyeduralkodók, az NCIS azonban az elmúlt 4 évben stabilan átvette a vezetést a drámák között. Az NCIS éveken keresztül a TV2 egyik húzósorozata volt, mostanában azonban visszaesett a nézettség, emiatt pedig a produkció a Prime csatornára került át.

Ma 9 éves a SorozatWiki

Írta: KTL | 2017. június 22. 21:15
Az elmúlt egy évben 636 hírt közöltünk, köztük 6 televíziós beszámolót, számos részletes cikket és 4 nagy exkluzív interjút. 3839-en lájkolták a SorozatWiki Facebook oldalát, így mára 23 714 követőnk lett és 5 játékot is szerveztünk. A SorozatWiki kezdeményezésére létrejött Televíziós Újságírók Díjának 2015 és 2016 után 2017-ban is megrendeztük a díjátadó gáláját, mely most is elsöprő sikert aratott.
Köszönöm a szerkesztőink munkáját, RaulRealnak a sorozatos híreit, bővebb cikkeit és közösségi médiás tevékenységet, Gaax-nak a Trónok harcás híreit és Facebookos tevékenységet, AJ-nek a sok magyar híreit és egyéb tevékenységeit, Sdg-nek, a honlap fenntartását, fejlesztését és a rendezvényeken való fotózást és Agentnek a nézettséges posztokat és az általános hírekért. Hálával tartozunk vendégíróinknak, a nálunk hirdető csatornáknak és persze nektek látogatóknak, hogy az elmúlt évben is olvastatok minket, lájkoltátok a közösségi oldalunkat, sokan kommentáltátok a híreinket. Hatalmas köszönet a NuMuvee műsorgyártónak, hogy szponzorálták és lebonyolították a Televíziós Újságírók Díja gálaestjét, valamint a rendezvény PR feladatait ellátó Ken Media ügynökségnek.

Megérkeztek a Trónok harca 7. évadának karakterposzterei

Írta: KTL | 2017. június 22. 07:00
Ezerrel dübörög az HBO Trónok harca kampánya, ugyanis július 16-án (itthon 17-én) jön a sorozat 7. évada. Áprilisban jelentek meg az új szezon első karakterfotói, majd májusban egyéni és közös promóképek érkeztek a Stark családról. A tegnapi új előzetes után, most ismét újdonságot tudunk mutatni. Az HBO kiadta a Trónok harca 7. évadának karakterposztereit, melyekből 12 készült és csak úgy mint a tavalyiak, ezek is remekül sikerültek. A poszterek a tovább mögött nézhetőek meg!