.

A Trónok harca színésze szerint lenyűgöző lesz a sorozat hetedik évada

Írta: Gaax | 2017. január 01. 23:10
A tavalyi év utolsó két hónapjában, több Trónok harca szereplő is megtörte a csendet a készülő hetedik évadot illetően. Volt köztük olyan, aki félig-meddig megerősített egy rajongói teóriát, de olyan is, aki a grandiózus fináléról ejtett néhány szót. A Samwell Tarlyt alakító John Bradley sem maradt szótlan, aki a Digitalspy-nak elmondta, hogy szerinte a Trónok harca valódi mondanivalója, csak a sorozat utolsó epizódjaiban lát majd napvilágot.
"Érdekes belegondolni, hogy miképpen fog véget érni a Trónok harca. Mivel fogalmunk sincs, hogy a végén kire milyen sors vár, ahogy azt sem tudjuk, hogy a rossz emberek győzedelmeskednek majd a jók felett, vagy pont fordítva." Bradley a mindössze hét epizódos hetedik etapról is mesélt egy keveset, amely szerinte még lenyűgözőbb lesz, mint az eddigiek: "Minden évben ez szokott lenni. Elolvasod a forgatókönyvet és azt gondolod magadban, hogy most igazán kitettek magukért, mivel ezt egyszerűen képtelenség leforgatni. Aztán tíz hónappal később látod, hogy mégiscsak sikerült."

Ezek a sorozatok voltak idén a torrentezők kedvencei

Írta: Gaax | 2016. december 30. 22:42
Az idei évben is rengeteg hazai és külföldi sorozatot néztünk, amelyek így vagy úgy, de bizony magával hozták az olykor illegális letöltéseket is. A Torrentfreak nevű oldal pedig ahogyan eddig minden évben, úgy most is közzé tette szokásos éves listáját arról, hogy mely szériákat töltöttük le idén a legtöbbször. A lista első helyét természetesen ismét a Trónok harca szerezte meg magának. Ami nem meglepő, hiszen a fantasy-dráma már közel öt éve uralja a fájlmegosztókat, nem kevés bosszúságot és persze bevétel kiesést okozva ezzel az HBO-nak.
A jelentés természetesen konkrét számokkal is szolgált, amelyek alapján a Trónok harca hatodik etapjának sincsen szégyenkezni valója, ugyanis azt a rajongók közel 350 ezerszer töltötték le. A torrentezők idei második nagy kedvence az AMC által gyártott The Walking Dead lett, elvégre Negan felbukkanása alaposan felforgatta a lassan tényleg unalomba fulladó zombiapokalipszis túlélőinek mindennapjait. A dobogó harmadik helyét pedig az HBO 2016-os nagy dobása a scifi-western, Westworld foglalhatta el, amelynek a folytatására a rajongóknak a jelenlegi hírek szerint, egészen 2018-ig kell majd várniuk.

Nálunk láthatják a nézők A szökés folytatását - évértékelő interjú a TV2 Csoport programigazgatóival

Írta: KTL | 2016. december 30. 20:20
Az év végén a TV2 és az RTL programigazgatóival készítettünk interjút. Elsőként Ökrös Gergővel, a TV2 programigazgatójával és Fischer Gáborral, a TV2 Csoport kábelcsatorna programigazgatójával értékeltük az évet. A beszélgetés során a két szakember elemezte a tavaszi és az őszi műsorokat, megvizsgáltuk mely produkciók voltak sikeresek és mik azok, amik nem teljesítettek jól. Végigvettük a hatalmas, új kábelportfólió előkészítését, létrehozását és a kezdeti eredményeit. Elmondták, miért helyezték át a Jóban Rosszbant a SuperTV2-re és mi várható 2017-ben. Ökrös Gergely mesélt néhány részletet a TV2 legújabb főzős és békülős műsoráról, valamint elmondta, hogy készülnek-e új magyar sorozattal. Fischer Gábor elárulta, hogy milyen új szériákat vettek meg a TV2-re, a Prime-ra és a Humor+ csatornára, valamint bejelentette, hogy több olyan sorozatot is ők folytatnak, amik korábban az RTL Klubon voltak láthatóak. Mindkettőtöket februárban neveztek ki programigazgatónak. Miként osztjátok meg az ezzel járó feladatokat? Fischer Gábor: Hozzám tartozik a program akvizíció, tehát én felelek a vásárolt tartalmak, sorozatok, filmek beszerzéséért a TV2 Csoport összes, immár 11 csatornája esetében, valamint a kábelcsatornák műsorstruktúrájáért. Ökrös Gergely: Hozzám pedig a TV2 Csoport saját gyártású műsorai tartoznak, így a formátumok kutatása, kiválasztása, akvizíciója és természetesen a produkciók megvalósítása is. Ezen kívül pedig a TV2 műsorrendjéért is én felelek.
Nem sokkal a kinevezés után elkezdtétek megtervezni az új kábelcsatornákat. Miként zajlottak az előkészületek? F.G: A fragmentáció egyre jobban áthatja a televíziók életét, így manapság már nem lehet egy csatornával nagy nézettséget elérni. Ahhoz, hogy kiszolgáljuk a kereskedelmi igényeket, a kábelszolgáltatók előfizetőit, egy átfogó és széles nézői igényeket kielégítő kábelportfólióval kell rendelkeznünk. Ezen a területen a TV2-nek voltak lemaradásai, ezért az új tulajdonos és a menedzsment a kábelcsatornák indítása mellett döntött. Az új adók piacra lépését nagyon részletes kutatás előzte meg. Megnéztük azt, hogy hol vannak olyan piaci szegmensek, ahol szignifikáns nézettséget lehet elérni. Olyan portfóliót szerettünk volna létrehozni, amely minden kereskedelmileg fontos célcsoportot megszólít, lefedi a nőket, a férfiakat, a fiatalokat és az időseket is. Így jött létre az egy főcsatornából – a TV2-ből – és tíz kábelcsatornából álló portfólió. Ezekből három tévéadót újrapozícionáltunk, a SuperTV2-t egy nagycsatorna programkínálatával vérteztük fel, a PRO4-et filmcsatornává alakítottuk, így született meg a Mozi+, a FEM3-ból pedig prémium szórakoztató csatorna lett, Prime néven. Ezen kívül létrehoztunk hét tematikus adót: telenovella, zene, életmód, mese, gasztro, humor és egy férfias tartalmakat kínáló csatornánk alkotják a portfóliót. Célunk, hogy csatornáinkra kellő erőt és energiát fordítva, a piac meghatározó szereplőivé váljanak. Dedikáltan vásárolunk tartalmakat az adókra és saját gyártású műsorokat készítünk szinte mindegyikre. Az idei célkitűzésünk az volt, hogy az új csatornák elinduljanak, a kábelszolgáltatókkal pedig folyamatosan zajlanak a tárgyalások, amelyeknek köszönhetően lefedettségük jövőre jelentősen megnő. Bízom benne, hogy egy év múlva arról fogunk beszélgetni, hogy szegmensükben komoly piaci részesedést tudhatnak magukénak ezek az új csatornák. (a TV2 Csoport erről szóló közleménye itt olvasható)

Bud Spencer és Terence Hill maratonnal búcsúztatja 2016-ot az RTL Klub

Írta: AJ | 2016. december 30. 17:33
Míg a legtöbb tévécsatorna saját műsorainak szilveszteri különkiadásával készül az év utolsó napjára, addig a legnagyobb tévéadón csak a Híradó jelentkezik különleges adással és javarészt filmeket nézhetünk majd az RTL Klubon. Azonban nem akármilyen filmeket. A csatornán ugyanis közel hét óra hosszan, délután kettő órától este tizenegyig négy, Bud Spencer vagy Terence Hill főszereplésével készült film lesz látható.
A sort a 13:55-kor kezdődő Rabló-pandúr nyitja, melyet 15:45-től a Kincs, ami nincs követ. A Híradó a szokott időben, de szilveszteri különkiadásával 18:00-tól lesz adásban. Utána, 19:10-kor kezd a Különben dühbe jövünk, mely után 21:00-tól az ...és megint dühbe jövünk kerül képernyőre. Az RTL Klub így rövid időn belül harmadjára tart maratoni filmvetítést a Reszkessetek, betörők! 1-3 és a Halálos fegyver 1-4 után. (Fotó: RTL Klub)

Álhíradóval és sorozatsztárokkal készül a szilveszterre az RTL Klub

Írta: AJ | 2016. december 29. 23:30
Az RTL Klub Híradója idén is különkiadással készül a szilveszterre. 2014-ben Balázs Klári és Korda György, 2015-ben A Konyhafőnök Junior két versenyzője, Stiefvater Leni és Erdélyi Kristóf ült a hírolvasók székébe, idén pedig a Válótársak két sztárja, Kovács Patrícia és Scherer Péter veszik át kis időre a híradósok szerepét. A két színész a Kreatív információi szerint a Hírcsárda álhírportál által írt álhíreket fogja majd felkonferálni a Híradó december 31-i különkiadásának második félórájában. (Fotó: RTL Klub)

Rendkívüli műsorváltozás péntek este a TV2-n

Írta: AJ | 2016. december 29. 22:54
December 30-án, péntek este kissé felborul a TV2 műsorrendje, ugyanis az ünnepi időszakban megszokotthoz képest hosszabb, egy és negyedórás Tényekkel jelentkezik majd a tévécsatorna. A műsorváltozás oka, hogy a TV2 a Tények után, a 19:00-kor kezdődő Tények Extrában élőben közvetíti majd a múlt héten, 99 éves korában elhunyt legendás, magyar származású amerikai színésznő Gábor Zsazsa temetését. A Tények Extra miatt minden péntek esti film negyedórával később kezdődik majd a TV2-n.

Vadonatúj időpontban folytatódik januárban a Barátok közt

Írta: AJ | 2016. december 29. 22:04
Múlt héten számoltunk be arról, hogy az ország legnézettebb saját gyártású sorozata, a Barátok közt egy olyan epizóddal ment téli szünetre, melyben lehet, hogy megpecsételődött az egyik állandó szereplő sorsa. A rajongóknak azonban nem kell sokat várniuk a sorozat folytatására, ugyanis minden korábbinál rövidebb, csupán 9 napos téli szünet után, január 2-án visszatér a Barátok közt. A széria epizódjai ráadásul korábbi időpontban is kezdődnek majd, és a téli szünet előtti 20:50 helyett már 20:40-től adásban lesznek az aktuális részek. (Fotó: RTL Klub)

Boldog karácsonyt kívánunk! - filmek a tévében

Írta: Sdg | 2016. december 24. 15:45
Boldog karácsonyt kívánunk a SorozatWiki minden kedves látogatójának! Ahogy azt már december elején megírtuk, idén sem maradhat el a Reszkessetek, betörők! az RTL Klubon. A TV2 is tartja magát a hagyományokhoz és most is lesz Shrek. Egy év kihagyással ez már 9 éve mindig visszatérő eleme a csatorna karácsonyi műsorának. A VIASAT3 azonban a korábbi évekkel ellentétben idén kihagyja az Igazából szerelem című filmet. A tavalyi műsort itt találod. Érdemes ránézni a SorozatWiki-re a következő napokban is, hiszen a szokásos hírek mellet extra karácsonyi tartalommal készülünk. A filmek listája a tovább mögött található.

Távozhat a Barátok közt egyik szereplője

Írta: KTL | 2016. december 23. 23:05
A mai nap (pénteken) volt látható a Barátok közt szünet előtti utolsó része. Ezután a sorozat rövid téli pihenőre vonul és januárban folytatódik. A Mátyás király tér életét bemutató széria idei utolsó hete elég izgalmas volt, több régóta húzódó szál ugyanis végjátékba ért. Az utolsó epizód legvégén pedig Ludwig erőszakosan megpróbálta elrabolni Ágit, de a feleség ráeresztette az építkezésen ott lévő vasrudakat. Egyelőre nem tudni, hogy Ludwig meghalt, vagy csak megsebesült, de a tettei után várhatóan az utóbbi esetben is hamarosan távozhat az őt alakító Zubornyák Zoltán a sorozatból. Az, hogy végül mi lesz vele, az csak jövőre, a Barátok közt folytatásában derül majd ki. (Fotó: RTL Klub)

Vadonatúj sorozatok és friss évadok 2017 elején a magyar FOX-on

Írta: KTL | 2016. december 21. 23:36
Az elmúlt években a FOX magyarországi csatornája hozta el talán a legtöbb amerikai sorozatot hazánkba. Úgy látszik, ez jövőre sem lesz másképp, ugyanis 2017 elején több itthon még nem látott szériát mutatnak be, valamint korábban már elindult, népszerű sorozatokat is folytatnak. Részletek a csatorna közleményében: A horrorrajongókat már az év elején várja egy különösen sötét és hátborzongató sorozat, Az ördögűző (The Exorcist). A sorozatban két teljesen eltérő személyiségű pap dolgozik egy rémisztő démoni megszállottsággal küzdő gyermek esetén. Tomas Ortega atya (Alfonso Herrera) Chicago kertvárosában vezet egy kicsiny plébániát. Csendes élete örökre megváltozik, amikor Angela (az Oscar- és Golden Globe-díjas Geena Davis) megkeresi azzal, hogy egy démon jelenlétét érzékeli a házában. A fiatal, naív Tomas atyához a nyers, könyörtelen és fáradhatatlan Marcus Keane atya (Ben Daniels) is csatlakozik, és ők ketten válnak a család utolsó reményévé a gonosz erő ellen vívott küzdelemben. Az ördögűző január 3-tól keddenként 22 órakor látható a FOX műsorán.
Az év elején további két premier lesz még a csatornán, melyek elsősorban a könnyedebb műfajok kedvelőinek jelentenek kikapcsolódást. A nagysikerű Empire sorozat harmadik évadával folytatódik, melyben a főszereplők, a Golden Globe-díjas Taraji P. Henson és az Oscar-jelölt Terrence Howard mellett többek között Mariah Carey is feltűnik. Az Empire 3. évada január 13-tól péntekenként 21 órakor fut majd a FOX-on. Ezt követi egyből egy másik nagyszerű sorozat: hazánkban is elindul az Atlanta, amelyet a legjobb filmsorozat (vígjáték) kategóriában Golden Globe-díjra is jelöltek. A sorozatban két unokatestvér próbál érvényesülni Atlanta zenei világában. A történet középpontjában a magának való Earnest Marks (Donald Glover) áll, aki mikor hazatér szülővárosába, rájön, hogy időközben unokatestvére, Alfred Miles (Brian Tyree Henry) lett a város legmenőbb rapcsillaga. Earn szerint Alfred népszerűsége mindkettőjük életét megváltoztathatja, ha sikerül unokatestvére forrófejűségét csillapítania, illetve, ha hozzászokik drogfüggő, és talán kissé pszichotikus társához, Dariushoz (Keith Stanfield). Az Atlanta című sorozatot január 13-tól péntekenként 22 órakor vetíti a FOX.

Több nagy szolgáltatónál is elérhetővé válik a TV2 összes új csatornája

Írta: KTL | 2016. december 21. 22:37
Az elmúlt fél évben 9 új kábelcsatornát indított a TV2 Csoport. Néhány tévéadónak az újrapozicionálás miatt már eddig is jó volt a lefedettsége, de a legtöbb alig volt elérhető. 2017-től a három nagy műsorszolgáltató közül kettőnél - a UPC-nél és a Telekomnál -, valamint az egyik kisebb cégnél - a PR-Telecomnál - az összes új csatorna elérhetővé válik. Részletek a TV2 néhány nappal ezelőtti közleményében: A TV2 Csoport rövid idő alatt országszerte elérhetővé teszi kibővült kínálatát, a 11 csatornából álló portfólió 2017-től a UPC Direct, a PR-Telecom és a Magyar Telekom csomagjainak is részévé válik. 2016-ban a cégcsoport az elmúlt 15 év legnagyobb portfolió-fejlesztését és program-invesztícióját hajtotta végre, amelynek keretében 3 újrapozícionált és 7 teljesen új csatornával bővült kínálata. A médiacsoport egy olyan csatorna portfóliót hozott létre, amely minden kereskedelmileg fontos célcsoportot megszólít. A TV2 Csoport tagja az ország egyik vezető kereskedelmi csatornája, a TV2. A SuperTV2 az elmúlt időszak egyik legdinamikusabban fejlődő kábeladója lett, amely immáron egy nagycsatorna programkínálatával várja a nézőket. A csatornacsaládhoz tartozik Magyarország legújabb filmcsatornája, a július óta kiemelkedő sikereket felsorakoztató Mozi+. Augusztusban az újdonságok sora a férfias szórakozást nyújtó Spíler TV-vel, a telenovella rajongóknak kedvező Izaura TV-vel, valamint a zenés kikapcsolódást biztosító Zenebutikkal bővült. Szeptemberben további négy csatornával lépett piacra a cégcsoport, a prémium szórakozásról premier sorozatokkal és blockbuster filmekkel a Prime gondoskodik, míg a trendi életmód témákkal a FEM3 foglalkozik. Elindult a gasztro szerelmesek örömére a Chili TV, míg a legkisebbeket a Kiwi TV repíti a mesék birodalmába. Október végétől pedig a kiadós nevetéseket a Humor+ garantálja.
A Prime, a Mozi+, valamint a Super TV2 már része a legnagyobb szolgáltatók kínálatának, azonban sorra csatlakoznak a további újdonságok is. Decembertől az eddig meglévők mellett minden további csatorna fokozatosan elérhetővé válik a UPC Direct portfóliójában, így január közepéig teljes lesz a kínálat. 2017 januárjától a PR-Telecom szintén továbbítja az összes új csatornát, a már elérhető Spíler TV és Izaura TV mellett. A Spíler TV 2016. november 29-től a Magyar Telekomnál is fogható, 2017 elejétől azonban minden új csatornával kiegészül a kínálat. Emellett a UPC Magyarország digitális kábeltelevízió szolgáltatásában már indulástól, a Telenor MyTV kínálatában decembertől elérhetőek a TV2 Csoport csatornái. A TARR kábeltelevízió és TARR MobilTV, valamint az Invitel digitális kábeltelevízió és IPTV 2017 januártól minél szélesebb ügyfélkörhöz juttatják el a TV2 Csoport portfólióját, a már elérhető a Spíler TV és Izaura TV mellett. Az Antenna Hungária MindigTV Extra szolgáltatásában 2016 novembertől megtalálható a Spíler TV, 2017 januárjától pedig további két új csatornával bővül a kínálat.

Újabb nézettségi rekordot döntött a Westworld

Írta: Gaax | 2016. december 19. 20:12
Nehéz felfogni, de lassan már két hete, hogy véget ért a Trónok harca méltó utódjaként is emlegetett Westworld legelső szezonja. Az HBO nagy fába vágta a fejszéjét, mivel a scifi-western munkálatai sokat csúsztak az évek folyamán. A végeredményt látva azonban nyugodtan kijelenthetjük, hogy megérte várni rá, amit a széria első nézettségi adatai is csak megerősítettek. Az etap végével azonban most újabb rekord született, ugyanis a Westworld lett minden idők legtöbbet megtekintett első évados HBO sorozata.
A Deadline számításai alapján a finálét nem kevesebb, mint 3,6 millió ember látta – 2,2 millió ember élőben, míg 1,4 millióan on demand szolgáltatásról (pl: HBO GO). - Ezen adatok alapján a heti átlagos nézőszám körülbelül 12 millió körül alakult, amivel a Westworld valóban beírta magát a valaha volt legnézettebb új HBO szériák közé. Az egyetlen dolog, ami kissé beárnyékolja ezt a remek eredményt, az a második évad egyelőre rendkívül távolinak tűnő premierdátuma. (Fotó: HBO)