.

Eredetileg máshogy nézett volna ki Cersei Lannister a Trónok harcában

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 20. 12:47
Cersei Lannister egyike volt azoknak a karaktereknek a Trónok harcában, akiket a legjobban utált a közönség. Ez részben Lena Headey kitűnő játékának volt köszönhető. A színésznővel annyira azonosították a régenskirálynőt, hogy a közönségtalálkozókon a rajongók nem akartak odamenni a sztárhoz aláírásért. Az HBO produkciójának kulisszatitkaival foglalkozó Fire Cannot Kill a Dragon című könyvből az elmúlt napokban kiderült, hogy a készítők kis híján kihagyták az adaptációból az egyik Starkot és, hogy Diana Rigg találta ki Olenna Tyrell egyik ikonikus mondatát.
James Hibbert művében Lena Headey is érdekes nyilatkozatot adott, amelyet most kapott fel az amerikai sajtó. Ebből kiderül, hogy Cersei máshogy nézett volna ki eredetileg a sorozatban, mint ahogy végül látható volt. "A széria eredeti pilotjában olyan voltam, mint egy vegasi táncosnő, óriási parókám volt és hatalmas szőrmebundát viseltem. Sokan mondták, hogy úgy nézek ki, mint a középkori Dolly Parton. Rendkívül feltűnő és színpadias kinézet volt, de nem panaszkodom, mert imádtam. A Lannisterek gazdagságát volt hivatott hangsúlyozni Cersei rikító külseje, ennek a célnak pont megfelelt" - mondta a színésznő.

Remek hírünk van a Stranger Things minden nézője számára

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 19. 21:55
A Stranger Things 4. évados forgatása idén januárban vette kezdetét, a koronavírus-járvány miatt azonban március közepén le kellett állítani a Netflixes sikersorozat munkálatait. Az egyik főszereplő, a Robint alakító Maya Hawke nemrég egy videós interjúban arról nyilatkozott, hogy a jelenlegi egészségügyi helyzet miatt kétli, hogy a közeljövőben folytatódnának a produkció felvételei. A színésznő elmondása alapján a stáb még arra vár, hogy csökkenjen az Amerikában naponta regisztrált új esetek száma. A cél pedig, hogy mindenki biztonságát garantálni tudják, amikor a forgatás újraindul.
A Deadline azonban most jó hírről számolt be, a szaklap információi alapján már szeptember 28-án folytathatják Georgia államban a Stranger Things 4. évados forgatását. Természetesen ez a dátum még változhat, elképzelhető, hogy a járvány miatt néhány hetet csúszik a munkálatok startja. A nézők számára viszont nagyon jó hír, hogy a stábnak már konkrét tervei vannak a visszatéréssel kapcsolatban. Ahhoz, hogy a terveknek megfelelően még 2021-ben debütáljon a 80-as években játszódó produkció új etapja, a készítőknek igyekezniük kell a felvételekkel.

Új külsejével alig lehet felismerni a Trónok harca Tormundját

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 19. 17:23
A Trónok harca forgatása alatt a sorozat több sztárjának is a szerződésébe volt foglalva, hogy nem változtathatják meg külsejüket a hétköznapokban sem. A produkció rajongói épp ezért döbbentek meg, amikor a Havas Jont alakító Kit Haringtont új szerepében hosszú haja is szakálla nélkül láthatták. Rajta kívül Maisie Williams is a változásra szavazott, aki szőke Bundesliga-sérót vágatott magának. Most a Trónok harca Tormundját alakító Kristofer Hivju sokkolta rajongóit, a színész egyik legújabb Instagram posztjában ugyanis olyan képet tett közzé magáról, amin alig hasonlít önmagára.
Hivju számára jól indult az év, hiszen szerepet kapott a Netflixen látható The Witcher második szezonjában. Március közepén azonban a fantasy forgatását miatta kellett leállítania a stábnak, a színész ugyanis elkapta a koronavírust. A norvég sztár azóta már jobban van, Kristofer Hivju a Huffington Post szerint éppen egy golfversenyre készül, ami miatt megszabadult hosszú loboncától és jellegzetes szakállától is. A fotó a tovább mögött megtekinthető!

Bizonytalan, hogy folytatódik-e a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 19. 12:56
A koronavírus-járvány alatt a mozik többsége bezárt, így az online videotárak voltak a legnagyobb nyertesei az elmúlt időszaknak. A Netflixnek is rengeteg új előfizetője lett és tartalmakból sem volt hiány. Július 31-én érkezett meg a kínálatba az Esernyő Akadémia című szuperhősös sorozat második évada, mely a nyár legnézettebb produkciója lett a Netflixen, ahogy korábban megírtuk. A különleges képességű fiatalokról szóló széria több, mint két héten keresztül vezette Amerikában a Netflix napi top10-es listáját, amire eddig soha nem volt példa. A folytatás azonban kérdéses, egyelőre még a főszereplők sem tudják, hogy lesz-e harmadik évad.
"Bárcsak jó hírekkel tudnék szolgálni a rajongóknak, de egyelőre a sorozat főszereplői sem tudnak semmi konkrétumot az Esernyő Akadémia harmadik szezonjával kapcsolatban. A befejezést látva a nézőkkel együtt reménykedünk benne, hogy folytatódik a történet, de egyelőre lélegzet-visszafojtva várjuk a Netflix döntését" - mondta el a Number Three-t alakító Emmy Raver-Lampman a Movies That Changed My Life című podcastban. Az amerikai sajtó szerint a késlekedés hátterében a koronavírus-járvány állhat. A Netflixnél úgy gondolkozhatnak, hogy inkább kivárják, hogy biztonságosak legyenek a munkakörülmények, ahelyett, hogy néhány hetente le kell állniuk, mert fertőzöttet találnak a stábban.

Ma este új évaddal folytatódik a legnézettebb magyar sorozat

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 19. 08:00
A mi kis falunk rekordhosszú, 18 részes negyedik évada áprilisban ért véget az RTL Klubon. A stáb a koronavírus-járvány miatt csak június 11-én tudta elkezdeni az új részek forgatását, de azóta rendben zajlanak a felvételek. A sorozat egyik főszereplője, a Gyurit alakító Lengyel Tamás nemrég egy ötletes videóban jelentette be, hogy mikor térnek vissza a pajkaszegiek a képernyőre. A mi kis falunk hosszabb szünet után, szeptember 19-én, ma este 20:00-kor jelentkezik az 5. évad első részével az RTL Klubon. Innentől kezdve a jól megszokott szombat esti időpontban lesz látható a sikersorozat. A történet Erika (Lovas Rozi) terhességi tesztjének kérdésével ért véget. Az 5. évad első epizódjában pedig rögtön fény derül a titokra, hogy mit látott a teszten Gyuri (Lengyel Tamás) párja. Folytatódik Viki (Törőcsik Franciska), Zsolt (Fehér Tibor) és Nelli (Mikecz Estilla) szerelmi háromszöge. Laci (Bánki Gergely) és Ildikó (Erdélyi Tímea) azon ügyködik, hogy elválhassanak, de olyan akadályokba ütköznek, amelyekre nem számítanak. A polgármester (Csuja Imre) idegeit a falu anyagi helyzete és egy nem várt támogatás borzolja. A közmunkások lehet, hogy végre valóra váltják az álmaikat. Emellett a pajkaszegiek életét egy titokzatos nő felbukkanása is izgalmassá teszi a következő évadban.
A mi kis falunk az RTL Magyarország titkos fegyvere, mely az elmúlt évek legnézettebb sorozata. A produkció népszerűségét jól mutatja, hogy az ismétlései az RTL Klubon és a Coolon is rendkívül erős számokat hoznak. A mi kis falunk nemrég a Televíziós Újságírók Díján is hatalmas elismerést kapott, a szakújságírók ugyanis a pajkaszegiekről szóló produkciót választották 2019 legjobb sorozatának. A mi kis falunk első és második ajánlója alapján a nézők legalább olyan mulatságos eseményekre számíthatnak az új részekben is, mint amelyeket 2017 eleje óta megszokhattak. A nézők a nyári és szeptemberi vetítésnek köszönhetően feleleveníthették az eddig látottakat, amire szükség is lehetett. A mi kis falunk előző szezonjában ugyanis számos új karakter mutatkozott be. A ma este érkező 5. évadban az RTL Moston egy hétig, az RTL Most+ prémium platformon pedig korlátlanul lesz megtekinthető. De vajon tényleg terhes Erika? Hova tűnt Matyi és mit kezdenek nélküle a közmunkások? Sikerül-e Laciéknak elválniuk? Kiderül mától szombat esténként 20:00-kor az RTL Klubon és az RTL Moston! (A cikket az RTL Magyarország támogatta.)

Ő nyerte A Konyhafőnök idei évadát

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 18. 22:22
Az RTL Magyarország 2020-ban rekordkorán, már augusztus 3-án elindította az RTL Klub őszi műsorrendjét A Konyhafőnök civil szereplős, hetedik évadával. A főzős műsorban idén is a Fördős Zé, Sárközi Ákos, Rácz Jenő hármas bírálta a játékosok főztjeit, a műsor brutális nézettségi sikereket hozott a csatornának. A dobogó legalsó fokára végül Hande állhatott, aki harmadik lett, a döntőben pedig Armando és Ádám között dőlt el a verseny. Végül Armando nyerte meg A Konyhafőnök 2020-as évadát és vihette haza a megtisztelő cím mellett a 10 millió forintos fődíjat.

Maisie Williams szerint sokkal nehezebb az élete, mióta befejeződött a Trónok harca

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 18. 20:00
Maisie Williams mindössze 11 éves volt, amikor elkezdett a Trónok harcán dolgozni, a fiatal tehetség a nézők szemei előtt nőtt fel. A színésznő az elmúlt években olyan produkciókban is szerepet kapott az HBO sorozata mellett, mint a Ki vagy, doki? és az Új Mutánsok. Mióta azonban véget ért A tűz és jég dala televíziós adaptációja, Maisie Williamsnek nem várt nehézségekkel is szembe kell néznie. A most 23 éves sztár elmondása alapján a Trónok harca befejezése óta sokkal nehezebb számára az élet, hiszen az elmúlt hónapokban megtapasztalta, milyen az, amikor nemet mondanak neki.
"A szórakoztatóipar a visszautasításra épül, ezt a saját bőrömön tapasztaltam meg. Mostanra megtanultam kezelni a dolgot és nem veszem személyeskedésnek, a Trónok harca utáni időkben azonban nehezen viseltem, amikor nem én kaptam meg egy szerepet. Befutott színésznek tartottam magam, így magabiztosan mentem el minden meghallgatásra. Az HBO sorozatának forgatása alatt csak sodródtam az árral, mostanra viszont megtanultam célokat felállítani magam elé, és igyekszem azok felé haladni. Kiskoromban mindenki attól féltett, hogy elkallódok, és esetleg tiltott szerekhez nyúlok, mint sok más pályatársam tette. Épp ezért nagyon vigyáztam magamra" - mondta a színésznő a Telegraph-nak adott interjújában.

Szabályváltozás lesz a vasárnapi Álarcos énekesben

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. szeptember 18. 18:45
Az Álarcos énekesben az előző két adásban 8-8 maszkos énekes küzdött a továbbjutásért. Mindkét részben kettes párbajok voltak, így négyen automatikusan folytathatták a versenyt, ugyanennyien pedig leleplezés közelébe kerültek. Az első részben végül a Sütit leplezték le, aki Flour Tomi volt, a másodikban pedig a Cica kellett levegye az álarcot, amely Béres Alexandrát rejtette. Az RTL Klub nagy showműsora most vasárnap 19 órakor folytatódik.
A következő adásban, a harmadik show-ban azonban szabályváltozás lesz - tudta meg a SorozatWiki az RTL Magyarországtól. Ezen a héten 7 versenyző lép fel, három párbaj lesz, két kettes és egy hármas. A Banán a Tigrissel, a Béka az Elefánttal, a Maki pedig a Dinóval és a Babával küzd meg a bennmaradásért. Mindhárom körből egy-egy azonnali továbbjutó lesz, mely azt jelenti, hogy a két kettesből egy-egy, a hármas párbajból pedig ketten kerülnek leleplezés közelébe.

Mindenki Matyit keresi A mi kis falunk legújabb kedvcsinálójában

Írta: SorozatWiki | 2020. szeptember 18. 15:36
Szeptember 19-én, este 20:00-kor folytatódik A mi kis falunk 5. évada, mely hosszabb szünet után tér vissza a képernyőkre. A produkcióban Erika (Lovas Rozi) terhességének kérdése mellett az egyik legizgalmasabb talány, hogy mi lesz Matyival. A közönségkedvenc karaktert alakító Molnár Áron még 2020 elején jelentette be, hogy kilép az RTL Klub sikersorozatából, a jövőben ugyanis zenei projektjére, a noÁrra szeretne koncentrálni. A produkcióban így várhatóan csak két közmunkás marad, Szifon (Debreczeny Csaba) és Baki (Kerekes József). Az RTL Magyarország nemrég tett közzé egy rövid részletet A mi kis falunk 5. évadából, melyben mindenki az eltűnt Matyit keresi. A videó a tovább mögött megtekinthető!

Már most, a tévés premier előtt megnézhető a Drága örökösök évadnyitó epizódja

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. szeptember 18. 07:20
2019. január első napján debütált az RTL Klub első napi falusi sorozata a Drága örökösök, mely azonnal hatalmas siker lett. A kimagasló nézettségnek köszönhetően a produkció 2. évada már az év augusztusában megérkezett, majd a 3. etap idén januárban debütált és egészen áprilisig képernyőn volt. A Drága örökösök, az indulása óta a legnézettebb napi sorozat Magyarországon, most pedig elérkezett az utolsó szezonjához. Az Ökörapáti lakóit bemutató széria 4. évada szeptember 21-én, hétfőn 20 órakor indul az RTL Klubon. A rajongóknak viszont remek hír, hogy most először már a tévés premiert megelőzően, péntektől megnézhető a sorozat évadnyitó epizódja. A Drága örökösök 4. évadának 1. része ma felkerült az RTL Most+-ra és mostantól a sorozat minden egyes új epizódja egy nappal hamarabb elérhető lesz az RTL Magyarország prémium platformján. Sokan azt hiszik, hogy az RTL Most+ egy külön fizetős videótár, pedig ez nem így van. A platformot a szerződött szolgáltatók arra jogosult előfizetői külön díj nélkül érik el, melyhez az aktiváló kódot a szolgáltatók küldik ki részükre. Az RTL Most+ az alábbi szolgáltatóknál vehető igénybe: Telenor MyTV, Vodafone Cégcsoport, TARR Kft, Sághy-Sat Kft, Pick-UP Kft, Vidanet, Kapos-NET, PR Telecom, UPC Direct (M7).
A Drága örökösök új évadban folytatódik a hajsza a felbecsülhetetlen kincs után, a Szappanos család tagjai pedig tovább bonyolítják a szálakat az örökség körül, miközben egyre közelebb kerülnek a feltételként kiszabott egy év végéhez. Az akciódúsnak ígérkező negyedik évad során eddig mindenki előtt titkolt részletek derülnek ki Kálmán bácsi múltjáról. Tibi nem adja fel a családja utáni nyomozást, és a család ellenségei is egyre közelebb kerülnek Ökörapátihoz. Az örökösök mellett Ökörapáti többi lakójára is újabb kalandok várnak: Renátóék nagy utazásra készülnek, Olga új szövetségesekre talál, Józsi és Attila életét gyökerestül megváltoztatja a hazatérő Ibolya. Mónika és Nándi kapcsolata új szintre kerül, Tomika tovább kergeti a szerelmet, Kristóf és Panna elszakadása nehézségekbe ütközik, Subicz küzd a polgármesteri cím megtartásáért, Mihály végre a sarkára áll, Lali, Stefi és Kata szerelmi négyszöge pedig ismét meglepetéseket tartogat. Milyen vicces és izgalmas kalandokban lesz részük Ökörapáti lakóinak? Hogyan zárul Szappanosék története és mi lesz végül az örökséggel? Kiderül mától az RTL Most+-on és jövő héttől minden hétköznap 20:00-kor az RTL Klubon! (A cikket az RTL Magyarország támogatta.)

A Trónok harca egyik sztárja saját maga találta ki karaktere legismertebb mondatát

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 17. 22:13
Szeptember 10-én a tévés szakmát és a Trónok harca rajongókat is megrázta a hír, hogy 82 évesen elhunyt az Olenna Tyrellt alakító Diana Rigg. A színésznő karrierje rendkívül színes volt, ő volt az egyetlen a filmtörténetben, aki James Bond feleségét eljátszotta. Az HBO produkciójának kulisszatitkait bemutató, nemrég megjelent Fire Cannot Kill a Dragon című könyvből több érdekesség is kiderült a Trónok harca egykori sztárjáról. Például az is, hogy Olenna Tyrell egyik ikonikus mondatát maga a színésznő találta ki.
David Benioff és D. B. Weiss, a produkció showrunnerei a könyv szerzőjének beszéltek arról, hogy Diana Rigg a színfalak mögött is lenyűgöző volt. "Ő volt az, aki már az első olvasópróbára úgy jött, hogy fejből tudta a karaktere összes szövegét az évadból. Igazi legenda volt, akitől a fiatal színészek rengeteget tanulhattak" - mesélték James Hibberdnek. A Trónok harca készítői azt is elárulták, hogy Diana Rigg még az írószobában is besegített néha, Olenna Daeneryshez címzett intelmét is egymaga találta ki, mely így hangzott: "Nagyon sok okos embert ismertem. Már mindet túléltem. Tudod, miért? Figyelmen kívül hagytam őket."

Kiderült, miért Pilisszentlélek lett A mi kis falunk forgatási helyszíne

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 17. 16:10
Szeptember 19-én, szombaton 20:00-kor jön A mi kis falunk 5. évados premierje, melyben Erika (Lovas Rozi) terhessége mellett Laci (Bánki Gergely) és Ildikó (Erdélyi Tímea) válása és egy rejtélyes nő felbukkanása is borzolja majd a kedélyeket. A Fókusz a falus széria visszatérése kapcsán érdekes összeállítással jelentkezett. A műsorban a készítő, Kapitány Iván nyilatkozott róla, hogy miért éppen az alig több, mint 300 fős lakosságot számláló Pilisszentlélekre esett a stáb választása, amikor a tökéletes Pajkaszeget keresték.
"Magyarországon olyan falut találni, ahol nincsen templom, szinte lehetetlen feladatnak számít. Egy olyan települést kellett keresnünk, ahol olyan helyen van a templom, ami a légifelvételeken, vagy általában a faluképen nem meghatározó. Ebből is nagyon kevés van egyébként. Így maradt három-négy település, ami szóba jöhetett. Az sem volt utolsó szempont, hogy Pilisszentlélek lakói nagyon kedvesen fogadtak minket. Az első szezon adásba kerülése után sok falu ajánlkozott, hogy forgassuk náluk az új részeket, de addigra már belaktuk ezt" - mondta mosolyogva Kapitány Iván a Fókusz riporterének. A riport a tovább mögött megtekinthető!

Advertisement
hirdetés