.

Bejelentették, hogy mikor jön a Terror második évada (fotók)

Írta: RaulReal | 2019. április 10. 18:31
Már tavaly októberben tudni lehetett, hogy habár a Terror első évada teljes egészében feldolgozta Dan Simmons közel 800 oldalas regényét, a sorozat mégis folytatódni fog. Az AMC úgy döntött, hogy antológiaként folytatja a produkciót, azaz minden évad az előzményektől független lesz. Az amerikai kábelcsatorna most bejelentette, a Terror augusztus 12-én megújult készítői és szereplőgárdával érkezik a képernyőkre.
A Terror második évada ezúttal a második világháborúba kalauzol, ahol egy rejtélyes kísértet egy japán-amerikai közösséget dél-kaliforniai otthonától egészen a csendes-óceáni háború térségében található internálótáborokig üldöz. A 10 részes új szezon tehát ismét a történelmi horror és a misztikum témáit boncolgatja majd. Érdekesség, hogy a Terror első etapja teljes egészében Magyarországon forgott, a folytatást azonban már Kanadában készítették. A sorozatot a magyar AMC a külföldi premierrel egy időben vetítette, a folytatás esetében is ez várható, bár erről hivatalos megerősítés még nem érkezett.

Népszerű amerikai sorozatot mutat be az egyik hazai csatorna

Írta: RaulReal | 2019. április 10. 17:17
A Yellowstone című amerikai széria 2018 júniusában mutatkozott be a tengerentúlon. A produkció a komoly filmes múlttal rendelkező Taylor Sheridan (Sicario, Wind River) alkotása, a főszereplője pedig az Oscar-díjas Kevin Costner. A sorozat erősen épít a western műfajára, a Yellowstone középpontjában egy, a Montana államban élő rendkívül befolyásos család áll, akik a legnagyobb egybefüggő földterületet birtokolják egész Amerikában. Az özvegy John Dutton (Kevin Costner) legfőbb célja, hogy a családi vállalkozást megőrizze, az indiánokkal és a földjeikre pályázó ingatlanosokkal való összetűzések dacára is.
A tavalyi év egyik legnépszerűbb amerikai kábeles szériája, a Yellowstone április 13-án, szombaton 21:00-kor mutatkozik be az RTL Spike műsorán. A sorozatrajongóknak jó hír, hogy a premierrel egy időben a Telekom TVGO szolgáltatásában, a MoziKlubon is elérhetővé válik a teljes évad a Paramount+ tartalmai között. Az RTL Spike-on minden szombaton jelentkezik új részekkel a Yellowstone, az ismétlések szombatonként 22:00-kor kerülnek adásba. A Westworldön kívül mostanában a western elhanyagolt műfajnak számít a tévéképernyőkön, így a stílus rajongóinak érdemes próbát tenniük a Yellowstone-nal. Amerikában a sorozat 2. évadát a Paramount Network már korábban berendelte, a folytatás 2019 június 19-én érkezik és 10 részes lesz.

Magyarországon is kapható lett a legnépszerűbb Trónok harcás ital

Írta: RaulReal | 2019. április 09. 18:12
Eddig csak külföldről lehetett megrendelni, most azonban magyarországi forgalmazásba került a Johnnie Walker különleges, Trónok harcás whiskyje. Már csak pár nap és kezdetét veszi az HBO sikersorozatának utolsó évada, magyar idő szerint április 15-én megérkezik ugyanis az HBO-ra és az HBO GO-ra a Trónok harca 8. évadának premierje. A legnagyobb rajongók stílusosan köszönthetik majd a sorozat visszatérését, hiszen a Tescóban, a Spar és Interspar szupermarket üzletekben, valamint a Metro áruházban is megvásárolható az HBO és a Johnnie Walker együttműködéséből született White Walker whisky.
A whisky-specialista, George Harper és a Johnnie Walker csapata alkotta meg ezt a limitált kiadású whiskyt, amely már fehér-kék díszítésével és átdolgozott logójával is arra emlékeztet, az Éjkirály megindult Westeros ellen. Az italt érdemes a fagyasztóból elővéve, jéghidegen tálalni. A palackon olvasható "A Tél megérkezett." mondat is gondoskodik róla, hogy a rajongóknak megjöjjön a hangulatuk a befejező szezonhoz. Az HBO közleménye alapján a White Walkert még Tyrion Lannister is elégedetten szürcsölgetné, ami elég jó ajánlólevél a whiskyhez. (Fotó: HBO)

14. heti nézettség - Ismét tarolt a Drága örökösök

Írta: KTL | 2019. április 09. 13:24
A 13. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 14. héten (április 1-7.) mindkét korosztályban az összes nap legyőzte az RTL Híradó a Tényeket. A Fókusz kedd kivételével minden nap kimagasló számokat produkált. A Drága örökösök végig tarolta a hétköznap estéket és még az elmúlt hetek szép eredményeit is felülmúlta. Mindkét műsor minden nap nézettebb volt, mint az Exatlon. A Barátok közt az előző hét után most is szépen ment, sőt péntek kivételével a TV2 sportvetélkedőjénél is jobban futott. Az Exatlon Hungary minden nap jó eredményeket produkált, pedig három napon - kedden, csütörtökön és pénteken is - extra hosszan került képernyőre.
A Pénzt vagy éveket! hétfőn, kedden és csütörtökön katasztrofális, szerdán és pénteken "csak" nagyon rossz eredményeket szállított. Hétfő este a Cápák között a szokásos jó számaihoz képest egy kicsit gyengébben ment és inkább közepes adatokat produkált. Később azonban az Isten veled, Magyarország! kifejezetten jól hozott. Kedden az Alvilág egy kicsivel jobban teljesített, mint az elmúlt hetekben, de még ez is rossz nézettségnek számít. Szerdán a Toplista katasztrofális nézettséggel ment, míg csütörtökön a Gyertek át! közepes számokat ért el. Pénteken a Doktor Murphy ismét gyengén muzsikált. Szombaton a Fókusz Plusz közepes számokat szállított, de így is háromszor annyian követték, mint az ellene menő Johnny Englisht. A TV2 filmjét ugyanis elképesztően kevesen választották és a fiataloknál az 5 százalékos közönségarányt sem érte el.

Berendeltek egy harmadik Walking Dead sorozatot is

Írta: RaulReal | 2019. április 08. 17:42
A nemrég szárnyra kapott pletykák után az AMC hivatalosan is bejelentette, egy új The Walking Dead sorozaton dolgoznak. A produkció főszereplője két fiatal lány lesz, akik már a zombik által uralt, posztapokaliptikus világban nőttek fel. Az első évad 10 részes lesz, nyáron kezdik forgatni Virginiában és 2020-ban kerül képernyőre. A The Walking Dead 2010 októberében indult el az AMC műsorán, idehaza az RTL Spike-on fut, a 9. évada pedig nemrég fejeződött be.
A produkció első testvérszériája 2015 nyarán mutatkozott be, a magyar AMC-n is vetített Fear The Walking Dead a Los Angelesben tomboló járvány első napjait mesélte el, később olyan változatos helyszíneken játszódott a széria, mint egy, a tengeren evickélő hajó, vagy éppen Mexikó. A frissen bejelentett The Walking Dead széria tehát már a harmadik a sorban, melynek Scott M. Gimple és Matt Negrete lesznek a készítői. Az AMC komolyan tervez a zombis franchise-zal, nemrég azt nyilatkozták, hogy még legalább 10 évig képernyőn tartanák a képregényadaptáció világát. Emellett bejelentették, hogy a 9. évadban kiírt Andrew Lincoln (Rick Grimes) főszereplésével érkezik egy különálló filmtrilógia, amely az egykori főszereplő sztoriját fejezi be.

Maratoni hosszúságú új évad készül az egyik népszerű talkshowból

Írta: KTL | 2019. április 08. 16:16
A NŐComment! televíziós változatának első évada tavaly ősszel indult a Spektrum Home-on. A műsor a tévénézők körében is hamar népszerű lett, így a csatornátüzemeltető AMC Networks International maratoni hosszúságú új évadot rendelt be a TMC-től. Az első 12 részes etap után, a folytatás május végétől 30 résszel érkezik, így a műsor majdnem az év végéig szünet nélkül képernyőn lesz. Részletek a Spektrum Home közleményében:
Nem kisebb nevek tűnnek fel újra a csatornán, mint Ábel Anita, Dobó Kata, Osvárt Andrea, és Kovács Patrícia, de a csapat tagja ugyanúgy Gryllus Dorka, Balázsovits Edit, Kisó, és Falusi Mariann is, akikkel hétről hétre ismét találkozhat a közönség. A legújabb epizódok május 26-tól várják a nézőket, akik heteken keresztül részesei lehetnek a tartalmas beszélgetéseknek. Április 7-től pedig a NŐComment! első 10 adását kezdte bemutatni a csatorna, hogy a régi és az új nézők is ráhangolódhassanak a vadonatúj részekre. Az egyedi hangulatú kibeszélő showt ezentúl vasárnap délutánonként lehet nyomon követni a Spektrum Home műsorán, ha pedig valaki lemaradna a 17 órás premierről ugyanaznap este akár 22 órakor is megnézheti a legfrissebb adást. A különleges női talkshow-ból ezúttal sem maradhat ki az erősebb nem, így hetente egy-egy újabb férfivendéggel is bővül az ország legcsajosabb produkciója, hogy kibeszéljék, megbeszéljék, átbeszéljék mindazokat a témákat, amik a nőket leginkább foglalkoztatja a hétköznapokban. A NŐComment! adásait továbbra is a Spektrum Home saját stúdiójában veszik fel, ezúttal 30 adás készül majd a nézőknek, így egész nyárra és őszre is visszaköltöznek az izgalmas csevegések a Spektrum Home-ra.

Kiderült, hogy mely műsorok váltják az Exatlont a TV2-n

Írta: RaulReal | 2019. április 08. 13:26
Az Exatlon Hungary több, mint 3 hónapja vette kezdetét a TV2-n, a sportvetélkedő azóta is jó nézettséget hoz hétköznap esténként. Hamarosan azonban befejeződik a reality. Ezt követően, április 23-tól az Exatlon helyén új tartalmakkal várja a nézőket a TV2. Hétköznap esténként 19:10-től jön a Bezár a bazár! 2. etapja, ezt követően pedig Stohl András új vetélkedője, A Bank érkezik a képernyőkre. 2018 novemberében a SorozatWiki elsőként számolt be róla, hogy a Bezár a bazár! hamarosan új évaddal térhet vissza. A gameshow előző szezonjához hasonlóan ismát játékospárok küzdenek a most már 25 milliós nyereményért. A párok egyik tagja a Kvízkirály, aki egyre nehezebb kérdésekre válaszol és ezzel nyer időt a Nyereményvadásznak, aki a Bazárban gazdálkodhat. A Bezár a bazár! április 23-tól, minden hétköznap 19:10-től jelentkezik a második évadával.
Március elején számoltunk be arról, hogy a TV2 vadonatúj vetélkedőt indíthat A Bank címmel, amelynek a műsorvezetője Stohl András lehet. A Bezár a bazár! után, minden hétköznap este 20:45-kor érkezik a hazai fejlesztésű vetélkedő 1. szezonja is. A Bankban a játék két részből áll majd, az elsőben 2 játékosduó párbajozik egymással, akik 4-4 kérdést kapnak és azok kerülnek a következő fordulóba, akik nagyobb összeget gyűjtenek össze válaszaikkal. A második forduló fő szabálya úgy szól, hogy 6 kérdés, 6 perc, 60 millió forint. A nyertes pár egyik tagja ekkor kérdésekre válaszol, a másik pedig trezorokat nyitogat. A 2-es, 4-es és 6-os kérdések kiemeltek, extra trezorokkal. Jó válasz esetén a trezorokban található összegek hozzáadódnak a nyereményhez, a rossz megoldásokért viszont levonás jár. A végső, mindent eldöntő kérdésre a pár mindkét tagjának külön-külön kell jól válaszolnia. Ha A Bank mindkét játékosa jól válaszol a megadott egy percen belül, hazavihetik a nyereményt. Amennyiben viszont nem ugyanazt jelölték, a trezorokat nyitogató játékos a pénzt felére csökkentve eldöntheti, hogy saját vagy párja válaszát tartsák meg végső opcióként. A műsorban olyan játékosok szerepelnek majd, akik jól ismerik egymást, mert A Bank a kölcsönös bizalomra fog építeni.

10 amerikai sorozatból szivárogtak ki új részek az internetre

Írta: RaulReal | 2019. április 07. 17:30
Ismeretlen forrásból több híres amerikai sorozat évadkezdése, illetve folytatása is kiszivárgott az internetre az elmúlt napokban. Mostanában ehhez hasonló eset nem történt, ezért is meglepő, hogy többek között A visszatérők (The 100) is az áldozatok között van, a scifi széria 6. évadának első két része látott az április 30-ai premier előtt napvilágot. Ezen felül kikerült az Amerikai istenek 2. etapjának ötödik, hatodik és hetedik epizódja, valamint a Knightfall 2. szezonjának harmadik és negyedik része is.
A FOX új komédiája, az április 16-án érkező Bless This Mess sem úszta meg a szivárogtatást, a szitkom pilotja került ki idő előtt az internetre. A CBS új katonás jogi drámája, a The Code első része is nézhetővé vált, de az In the Dark első 3 epizódja, a Chi 2. szezonjának második, harmadik, negyedik és ötödik része, valamint a The Bold Type című dramedy 3. etapjának első három epizódja is a szivárogtatás áldozata lett. Érdekesség, hogy nem minden sorozat úszta meg pár résszel a rosszindulatú akciót, hiszen a Ramy című Hulus vígjáték és a Starz újonca, a Charlotte Hope (Trónok harca) főszereplésével készült The Spanish Princess is a teljes évadával került ki az internetre.

Április 8-tól ingyenesen megnézhető a Trónok harca első hét évada

Írta: RaulReal | 2019. április 06. 15:18
Április 14-én (magyar idő szerint április 15-én hajnalban) megérkezik a Trónok harca utolsó, 6 részes évada. Hosszú utazásnak lesz vége, hiszen a Westerosban játszódó történet 2011 áprilisában debütált az HBO-n, azóta 7 etap ment le a politikai játszmákkal és nagy csatákkal telitűzdelt drámasorozatból. A hazai HBO történetében először egy teljes hétre ingyenesen elérhetővé teszi az HBO3-at, ahol április 8-től kezdve egy Trónok harca maraton keretein belül leadják az eddigi 67 részt.
Az HBO3 kódolatlan hete az összes szolgáltatónál elérhető lesz, így április 8. és április 14. között bárki megnézheti a Trónok harca első 7 évadát. A csatorna naponta egy évadot vetít majd le, hétfőtől-szombatig minden délután 14:00-tól késő estig tart a maraton, mivel azonban a 7. évad csak 7 részes, ezért vasárnap már fél 10-kor befejeződik. A következő napokban tehát olyan legendás fordulatokat élhet át újra a magyar közönség, mint Ned Stark lefejezése, a Vörös Nász, Joffrey halála, vagy éppen a Fattyak csatája. A Trónok harcán kívül további érdekes tartalmakat kínál ingyen az HBO3, hiszen a Barry című vígjátéksorozat, a Nagypályások, a Hackerville, vagy éppen A falka korábbi részei is megtekinthetőek lesznek a jövő héten. (Fotó: HBO)

A Seherezádé sztárjának új sorozata érkezik az Izaura TV-re

Írta: KTL | 2019. április 06. 08:00
Az Izarua TV az elmúlt években egyre népszerűbb. Az elmúlt időszakban már nem csak a teljes lakosság körében, hanem 18-49-ben is sokszor a 10 legnézettebb csatorna között van. Most újabb török sorozatot tűz képernyőre a csatorna, mely 2016-ban indult az anyaországban. Április 7-én indul Sebzett szív, melynek az egyik főszereplője a Seherezádé korábbi sztárja. A széria minden vasárnap 19 órakor lesz látható a csatornán. Részletek a Izarua TV közleményében:
A tavaszt egy igazán izgalmas, új sorozattal köszönti az Izaura TV. A Seherezádé sztárjaival április 7-től minden vasárnap este jön a Sebzett szív című sorozat. Az országos televíziós premier egy szívbe markoló családi történetet mesél el. Míg Cevdet (Halit Ergenc) a Balkáni fronton harcol, Azize (Bergüzar Korel) és három gyermekük Szalonikiben várja haza a harcoló őrnagyot. A győztes csata után a férfi hazatér családjához, azonban örömük nem tart sokáig, új híreket kap: a háború még nem ért véget, ismét elhagyni kényszerül szeretett otthonát. A Szalonikiben maradt család is készül a görög támadásra, eközben Ali Kemal megtudja, hogy ő vér szerint nem Azize és Cevdet gyermeke, ami a feszült helyzetben még további bonyodalmakat okoz. Vasárnaponként a Sebzett szív három-három epizódja összefűzve kerül képernyőre, így a nézők 19 órától 22 óráig követhetik a hét zárásaként a sorozatot. Áprilistól nem csak a Sebzett szív és a régi kedvencek miatt érdemes az Izaura TV-re kapcsolni, hiszen minden hétvégén a legnépszerűbb sorozatok mellett délutántól késő estig filmek is képernyőre kerülnek. Többek között látható lesz az Apja lánya Ben Affleck és Liv Tyler főszereplésével; A szerelem börtönében Julia Ormond-dal és Tim Roth-tal; majd egy hétvégén két Drew Barrymore film is képernyőre kerül, A máris hiányzol és az Örökkön-örökké. E mellett jön még a Szívtiprók Sigourney Weaver és Jennifer Love Hewitt főszereplésével, és egy klasszikus, az Anna Karenina Sophie Marceau-val és Sean Bean-nel.

Leváltották a TV2 Csoport vezetőségének nagy részét

Írta: KTL | 2019. április 05. 16:07
Szerdán jelentették be, hogy 3 év után távozik Dirk Gerkens, a TV2 Csoport vezérigazgatója és igazgatósági tagja. Csütörtökön érkezett a hír, hogy Zájer Attila, a TV2 Csoport ügyfélkapcsolati igazgatója is búcsúzik a médiavállalattól. A SorozatWiki információi szerint szerdán és csütörtökön volt egy nagy kirúgási hullám. A hírünk megírása közben a TV2 Csoport bejelentett több változást is.
"2019. április 4-ével új vezetőket neveztek ki a TV2 Média Csoport élére. Zájer Attila ügyfélkapcsolati igazgatót Csikesz Erika váltja, Ökrös Gergely kreatív igazgató helyére Kirády Attila érkezik. Jávorfi Szilvia pénzügyi igazgató távozásával pedig Bíró Anikót kérték fel a pénzügyi terület vezetésére. Míg Pap Gitka, korábbi általános vezérigazgató-helyettes pozíciója betöltetlen marad, egy új igazgatóság alakul, melynek élére Kovács Gergely kerül, aki adminisztrációs és üzletfejlesztési igazgatóként segíti majd a cég munkáját a kommunikáció, marketing, illetve a digitális területeken" - olvasható a közleményükben. Bár nem szerepel konkrétan a közleményben, de úgy tudjuk Pap Gitkát rögtön Dirk Gerkens távozása után váltották le. Szintén nem adtak hírt róla, de a SorozatWiki információi szerint a csatorna HR vezetőjét, Török-Moskó Juditot is menesztették. Az új igazgatók kapcsán pedig érdekesség, hogy Vasziliy Miklós a TV2 Csoport igazgatáságának elnöke 2014-ben Kirády Attilával és Bíró Anikóval együtt távozott az Origo Zrt. éléről. Iparági pletykák szerint az elmúlt két nap leváltási hulláma nem érintett három fontos vezetőt, maradt a cégnél Fischer Gábor programigazgató, Dobsi Adrienn kommunikációs igazgató és Kökény-Szalai Vivien hírigazgató.

Megújul a Trónok harca főcíme a 8. évadban

Írta: RaulReal | 2019. április 05. 14:18
Nemrég megtartották a Trónok harca 8. évados díszpremierjét New Yorkban, ahol a sorozat legnagyobb sztárjai vonultak fel. A szerencsés meghívottak az évadnyitó epizódot is megtekinthették a premier előtt, mely április 14-én (magyar idő szerint április 15-én hajnalban lesz). Az eseményen többen is a mobiltelefonjukkal felvételeket készítettek, így kiderült, hogy az utolsó 6 részben az eddig megszokottakhoz képest sokat változik a produkció főcíme.
Meglepő módon a Trónok harca egyik sztárja, Carice van Houten (Melisandre) is posztolt az új intróról, ebből az derül ki, hogy a bevezető képsorokon a Fal elég rossz állapotban tűnik majd fel. Ezen kívül egy gigantikus sárkánykoponya is felbukkan a főcímben, amikor Királyvár kerül a középpontba. Sajnos nem szivárgott ki teljes egészében az intro, ennek ellenére már sejteni lehet, hogy Westeros fővárosa még az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kaphat az utolsó évadban.
hirdetés