.

Több vadonatúj sorozat is érkezik decemberben a magyar HBO jóvoltából

Írta: AJ | 2018. november 30. 10:00
Egy évvel ezelőtt, 2017 novemberében tette az HBO mindenki számára elérhetővé online videós tartalomszolgáltatását. Az HBO GO-ra hónapról hónapra érkeznek az új produkciók, és mára közel 6 ezer órányi sorozatos és filmes tartalom érhető el rajta. Ez a kínálat decemberben tovább bővül, ugyanis több premier széria is érkezik az HBO GO-ra. Lesz köztük brit, francia és izraeli drámasorozat, valamint exkluzív Trónok harcás videós tartalom is.
December elején válik elérhetővé két ázsiai produkció, a Miss Sherlock és a Folklór. A két sorozatról és a történetükről részletesebben ebben a korábbi cikkünkben beszámoltunk. Szintén a hónap elején érkezik két különleges Trónok harca-minisorozat. Az egyik exkluzív videós széria az ikonikus történet karaktereivel, a másik a sorozatban megismert uralkodói házakkal, családokkal foglalkozik. Újdonságként érkezik az HBO GO kínálatába A bűbáj őrzői (Spell Keepers) című izraeli tinisorozat (fenti képen) mindkét évada. A hazájában nézettségi rekordot döntő fantasy széria története a Bűbájosokról, a jó boszorkányok titkos csoportjáról szól, akiknek a feladata az emberiség védelme a természetfeletti lényekkel szemben. A kétszer ötven részes produkció főszereplője két fiatal lány, akikről kiderül, hogy egymás rég elveszettnek hitt ikertestvérei. Az első évad december 3-án, a második 10-én indul.

Az HBO elismerte, hogy készítettek egy extra epizódot a Trónok harca 8. évadához

Írta: RaulReal | 2018. november 29. 20:26
Korábban már pletykaként felmerült, most azonban az HBO hivatalosan bejelentette, hogy forgattak egy különleges epizódot a Trónok harca 8. évada mellé. A finálé 6 részes lesz, ezen felül érkezik még egy felvonás, melyben olyan színészek ülnek össze beszélgetni, akiket régen kiírtak már a sorozatból. Sean Bean (Ned Stark) mellett várhatóan visszatér Jason Momoa (Khal Drogo) is, hogy egykori kollégáikkal megvitassák, kinek mit jelentetett Westeros világa. Az epizódot az Írországban található Belfastban forgatták le, a Trónok harca különkiadás műsorvezetője pedig a világszerte ismert Conan O'Brien lesz.
A plusz epizódot az HBO műsorán nem láthatja majd a nézőközönség, a 8. évad premierje után még 2019-ben érkezik viszont a Trónok harca dobozos kiadása, melyben az összes eddigi rész megtalálható lesz. Afféle DVD-s extraként kerül ebbe bele a különkiadás, mely kihagyhatatlannak ígérkezik. A Trónok harca 8. évada jövő áprilisban debütál az HBO-n, a záró szezon után pedig ha szerencsénk van, nem sokáig kell várnunk a Westerosba való visszatérésre, hiszen 2019 feburárjában forog az első előzménysorozat pilotja. Amennyiben a csatorna sorozatnak is berendeli a Long Night munkacímű produkciót, a következő években elmerülhetünk a Trónok harca történelmében is. (Fotó: HBO)

Szerdán tarolt A Konyhafőnök VIP és a Barátok közt, összeomlott a TV2

Írta: AJ | 2018. november 29. 14:51
November 12-én indult az RTL Klubon A Konyhafőnök VIP harmadik évada, mely a Séfek csatája alcímet kapta. A szezon különlegessége, hogy az ismert emberek nem csak egyéniben, hanem két csapatra osztva versenyeznek egymással. A Konyhafőnök új etapja már az első héten remek eredményeket szállított, majd a második héten 20% fölötti átlagot elérve kiemelkedő nézettséget produkált. A harmadik hétre pedig még tovább emelkedett a műsor közönségaránya.
A gasztroreality tegnap este ugyanis parádés eredményeket hozott. A 18-49-es korosztályban 22,4%-os share-t szállított, ezzel toronymagasan megnyerte nem csak a főműsoridőt (19-23 óra), hanem az egész napot is. A teljes lakosságban is nagyon erős Konyhafőnökkel szemben összeomlott a TV2. A főzős műsorral párhuzamosan futó Mit tenne a gyereked? a célközönségben katasztrofális, 5,9%-os közönségarányt produkált. Ez azt jelenti, hogy majdnem négyszer annyi fiatal nézte az RTL műsorát, mint a TV2-ét. Az RTL Klub fölénye a gasztroreality végével sem csökkent, a Barátok közt is kiemelkedő számokat hozott mindkét korosztályban. A Sztárok és párok ugyanolyan a rémesen gyenge eredményt érte el tegnap, mint az előző hetekben, és kikapott az Éjjel-Nappal Budapesttől. A budapesti fiatalokról szóló sorozat szerdán magára talált a korábbi gyengébb szereplés után, és remek nézettséget szállított. Ezzel párhuzamosan kicsit csökkentek a ValóVilág eredményei az RTLII-n, a korábbi 6-7% helyett csak 5,2%-ot hozott tegnap, de ez még mindig kiemelkedőnek számít a kábelcsatornák körében. A TV2 nagyon gyenge szereplését az RTL Klub tarolása mellett okozhatta az is, hogy az M4 Sporton a Paris Saint-Germain - Liverpool összecsapást közvetítették, mely mindkét korosztályban jó eredményeket produkált. Érdekesség, hogy míg korábban a foci az RTL műsorainak nézettségét gyengítette, az utóbbi időben úgy tűnik, a TV2-től vehet el nézőket. Az RTL Klub és a TV2 között tegnap este 14 százalékpontnyi különbség volt 18-49-ben, és a TV2-t időszakosan megelőzte késő este az RTLII, a Mozi+ és a Film+ is. (Fotó: RTL Klub)

Török sorozatok Magyarországon

Írta: AJ | 2018. november 29. 13:42
2011-ben mutatták be hazánkban az első török sorozatot, mely az Ezel - Bosszú mindhalálig címet kapta. Az RTL Klubon indult széria premierje után pár nappal később a TV2 is elhozott egy török produkciót, a Seherezádét, és azóta nincs megállás egyik csatornán sem. Az elmúlt hét év alatt, 2018 novemberéig 25 török sorozat debütált Magyarországon, melyek fokozatosan kiszorították a latin-amerikai telenovellákat a hétköznap délutáni tévés kínálatból. Ebben a cikkben bemutatásuk időpontjai szerint sorrendbe rendezve összegyűjtöttük a magyar szinkronnal vetített török szériákat, és az újonnan érkezőkkel folyamatosan frissítjük a listát.

Hamarosan búcsúzik az egyik magyar sorozat

Írta: AJ | 2018. november 29. 12:06
Idén július végén derült ki, hogy az HBO, az MTVA, az RTL Magyarország és a TV2 Csoport után a Sony is beszáll a hazai fikciós sorozatgyártásba. A hazánkban több csatornát, köztük a VIASAT3-at és az AXN-t is üzemeltető médiavállalat rögtön két saját produkciót készít, egy napi és egy heti szériát. A legújabb hazai romantikus vígjátéksorozat, a 200 első randi október 1-jén indult a VIASAT3-on, és jelenleg is látható, minden hétköznap 21 órakor. A sorozat első évada azonban hamarosan véget ér.
A sorozat forgatása, melyre stúdiólátogatással egybekötve mi is kilátogattunk, a napokban befejeződött. Azt már az indulás előtt tudni lehetett, hogy a 200 első randi első szezonja hatvan részből fog állni, a finálé pontos dátuma azonban nem volt ismert. Most viszont kiderült, hogy a hatvanadik, évadzáró epizód december 21-én, pénteken 21:00-kor kerül adásba a VIASAT3-on. A széria közepes siker lett, hullámzó nézettségi eredményeket produkál, és a csatorna egyelőre még nem kommunikálta, tervezik-e folytatni a produkciót. (Fotó: VIASAT3/Labancz Viktória)

Decemberben különleges epizódokkal jelentkezik a Trónok harca

Írta: RaulReal | 2018. november 28. 20:55
A Trónok harca hetedik évada 2017 augusztusában búcsúzott el a nézőktől, a nagy fináléra pedig egészen 2019 áprilisáig kell várnunk. Ez idő alatt a legnagyobb rajongók akár újra is nézhetik a szériát, a magyar HBO-tól azonban most megkapjuk a lehetőséget arra, hogy felfrissítsük tudásunkat Westeros világával kapcsolatban. December 5-én két különleges széria is debütál az HBO GO-n, melyek közül az egyik a legfontosabb karakterekkel, tehát a Lannisterekkel, a Starkokkal, valamint a hódító Daenerys eddigi útjával foglalkozik. 12 darab közel 20 perces videóban nézhetjük újra, milyen utat jártak be a karakterek az eddigi 7 évad során.
Szintén december 5-én debütál az HBO GO-n egy, a Trónok harca legismertebb Házaival foglalkozó minisorozat. A 7 részes produkció a legfontosabb nemesi családok történelmét, megkerülhetetlen alakjait mutatja majd be röviden. Az 5-10 perces összefoglalók külön-külön foglalkoznak a Starkokkal, Lannisterekkel, Greyjoyokkal, a Baratheonokkal, Tyrellekkel, Martellekkel és persze az egyik utolsó Targaryennel. Mindkét széria magyar felirattal érkezik az HBO GO-ra, érdemes lesz vetni rájuk egy pillantást. (Fotó: HBO)

Bizonytalan Liptai Claudia visszatérése

Írta: AJ | 2018. november 28. 20:20
A Sztárban sztár legutóbbi adásában a négy zsűritagból csak hárman voltak jelen. Liptai Claudia ugyanis egy váratlan eset miatt nem tudott részt venni a TV2 nagyszabású showjában. A színésznő-műsorvezető kisfia vasárnap hajnalban váratlanul rosszul lett, ezért kórházba kellett szállítani, erről Liptai maga számolt be saját közösségi oldalán. Nemrég újabb posztot tett közzé, melyben megköszönte a rajongóinak a támogatást, és azzal zárta a bejegyzést, hogy a munkát akkor folytatja, ha azt a kisfia egészségi állapota megengedi.
Liptai Claudia jelenleg nem csak a Sztárban sztárban látható a TV2-n. A csatorna másik nagyszabású showműsorában, a Csak show és más semmiben ő Ördög Nóra mellett a másik házigazda. Mivel kérdéses, mikor tud visszatérni a képernyőre, két műsorból is hiányozhat a héten Liptai Claudia. A Bors megkereste a TV2-t, hogy mi lesz a forgatókönyv akkor, ha a műsorvezető nem tudja vállalni a Csak show és más semmi eheti adását? "A műsor péntek este lesz, ad­dig sok idő van, de ha Clau­dia nem tud még munkába állni, ak­kor Ördög Nóra egyedül vezeti a show-t" - nyilatkozta a TV2 sajtóosztálya a bulvárlapnak.

Új csatornán tér vissza az egyik népszerű török sorozat

Írta: AJ | 2018. november 28. 14:40
2017 júliusában indult a TV2 Csoport romantikus sorozatokat vetítő kábelcsatornáján, az Izaurán a Piszkos pénz, tiszta szerelem című török produkció. A széria egyik főszereplője Ömer, a rendőrség egy kitüntetett tagja, aki épp az eljegyzésére készül. A másik főszereplő Elif, egy sikeres üzletasszony, aki Rómában él és dolgozik, csak születésnapja miatt utazik haza Törökországba. Nem ismerik egymást, ám mindkettejük élete egy csapásra megváltozik és összefonódik, amikor Ömer menyasszonyát és Elif apját egymás mellett, egy autóban holtan találják.
A Piszkos pénz, tiszta szerelem utolsó részét 2018. február 15-én vetítették az Izaurán, és sokan várták, hogy megismételjék a sorozatot. A szériát a TV2 Csoport decembertől újra képernyőre tűzi, de ezúttal nem valamelyik kábelcsatornáján, hanem a főadón kerül adásba. A Piszkos pénz, tiszta szerelem december 12-től, minden hétköznap 14:40-től, a Julieta című telenovella helyén lesz látható a TV2-n. A sorozat összesen 164 magyar epizódból áll. A két főszereplőt Engin Akyürek (Fatmagül) és Tuba Büyüküstün (Egy ellopott élet, Bosszú vagy szerelem) alakítják.

Fontos új szereplőket keresnek a Trónok harca előzménysorozatába

Írta: RaulReal | 2018. november 27. 20:35
2019 februárjában kezdik forgatni a Trónok harca első testvérszériájának a pilot epizódját, amelyet Jane Goldman (Kick/Ass, Kingsman-filmek) jegyez és 5000 évvel az anyasorozat előtt játszódik. A produkcióban, amennyiben az HBO sorozatnak is berendeli a spinoffot, a Hősök korának végét láthatjuk majd, és a Hosszú Éjszaka eseményeit, amikor a Mások megtámadták Westerost. George R. R. Martin korábban úgy fogalmazott, hogy a produkcióban nem lesz benne se a Vastrón, se Királyvár és sárkányok sem, most pedig újabb érdekességek derültek ki a szériáról.
Casting-hírek szerint az HBO-nál 23 és 29 év közötti ikerlányokat keresnek, állandó szerepre. A Trónok harcában Cersei és Jaime Lannister nagyon népszerű lett mostanra, nem elképzelhetetlen, hogy a testvérszériában is hasonló recepthez próbálnak nyúlni. Rajtuk kívül egy 70 év körüli skandináv vagy német származású színészre is szüksége lesz a spinoffnak, az amerikai újságírók szerint megeshet, hogy egy vad szerepére keresik a férfit. Az előzménysorozat női és férfi főszereplőjét az HBO már korábban bejelentette, ahogy az is kiderült, hogy a produkció még mindig nem döntötték el a végleges címét. (Fotó: HBO)

Különkiadással jelentkezik december elején az egyik magyar tévéműsor

Írta: AJ | 2018. november 27. 19:21
2017 novemberében jelentette be az MTVA, hogy tévéműsort készítenek az egyik legnépszerűbb, magyar online stratégiai játékból, a Honfoglalóból. A vetélkedő 2017 karácsonyán indult, és azóta is minden hétköznap este látható a Dunán. A Honfoglaló eleinte közepes számokat hozott, majd fokozatosan csökkent a nézettsége, és mára a köztévé főadójának leggyengébben teljesítő esti produkciója. A formátum azonban nemzetközi piacon sikeresnek bizonyult, ugyanis tavasszal francia nyelvterületre megvásárolták a produkció gyártási jogait.
A Honfoglaló a rossz nézettségi eredményei ellenére túl van kétszáz epizódon, és december elején egy különkiadással készülnek belőle. A karácsonyi ünnepek közeledtével a gyerekek veszik birtokba a vetélkedő stúdióját, hogy ismét kipróbálják a felnőttek játékát. A műsorban nem először játszanak kamaszok, idén gyermeknap alkalmából már egyszer a fiatalok is megmérették magukat. A december 8-án, szombaton 19:30-kor kezdődő különkiadásban a gyerek honfoglalók meglepetés ajándékokért, és családi élményprogramokért játszanak.

Újabb negatív rekordot állított be a The Walking Dead

Írta: RaulReal | 2018. november 27. 17:44
A The Walking Dead látott már szebb napokat, hiszen a 9. évad premierje óta egyre rosszabb a zombis sorozat nézettsége. A produkció két főszereplőjét is elveszítette, a készítők most vért izzadva igyekeznek felkavarni az állóvizet és ismét izgalmassá tenni a történetet. Habár az AMC legalább 10 évre tervez még a franchise-zal, a széria egyre rosszabb számokat hoz, erre példa a hétfő hajnalban Amerikában levetített félévadzáró epizód is.
Eddig az 5. szezon félévados zárása hozott legjobban a The Walking Deadnek, akkor még 14, 8 millióan követték a posztapokaliptikus produkciót, a 8. etapra azonban erős visszaesés volt tapasztalható, az előző szezon 8. részét már csak 7,9 millióan nézték. A Nielsen közzétette a jelenlegi évaddal kapcsolatos adatokat és kiderült, hogy a félévadzáró mindössze 5,1 millió amerikait vonzott már csak a képernyők elé. Csavarokban pedig most sem volt hiány, hiszen egy állandó karakter távozott a sorozatból. Altalában a 16 részes évadok felénél és befejezésénél vannak a legnagyobb vérengzések. Ezúttal is olyan szereplőtől vált meg a The Walking Dead, aki a képregényekben még életben van, így az olvasókat is jókora meglepetés érte a kiválásakor. A hírek szerint az alkotók már a 10. évadon is elkezdtek dolgozni, hivatalos berendelés azonban egyelőre nincsen az AMC részéről.

Békés ember, de Westerost szívesen leigázná - interjú Vladimir Furdikkal, a Trónok harca Éjkirályával

Írta: RaulReal | 2018. november 26. 19:56
November 17-én a Hungexpón megrendezett őszi PlayIT-nek fontos sztárvendége volt, hiszen Budapestre érkezett a Trónok harcában az Éjkirályt alakító Vladimir Furdik. A rajongók közös képet és aláírást is kérhettek a szlovák származású színész-kaszkadőrtől. Szombaton exkluzív interjút készítettünk Vladimir Furdikkal, akit Westeros leigázásáról, az Éjkirállyá alakulásáról és a Trónok harcával való kapcsolatáról is megkérdeztünk. A színész mesélt nekünk arról, hogy milyen volt először az HBO-s sorozat főgonoszának bőrébe bújni, melyik színésszel készült legszívesebben a kardozós jelenetekre és min dolgozik jelenleg. Az interjúlehetőséget köszönjük a PlayIT szervezőinek!
Milyen volt színészként csatlakozni egy olyan sikeres sorozat stábjához, mint a Trónok harca? A karrierem során sok színészgárdával dolgoztam már együtt, de a Trónok harca esetében meg kellett jegyeznem magamnak, hogy ők különösen összeszokottak és kedvesek. Az igazat megvallva nem is voltam tisztában a sorozat sikereivel és hogy világszerte ennyire sokan rajonganak Westeros világáért. A stábtagok szinte baráti viszonyban vannak egymással a mai napig, hiszen az HBO szériája egy sok éves projekt számukra. Ez nem csak a színészek között érezhető, de a gyártási folyamat során is komoly összhang van az egyes részlegek között, így az olyan háttérmunkások is jól érzik magukat a forgatásokon, mint az operatőrök és a kaszkadőrgárda. Ez sem egy utolsó szempont! Kaszkadőrként évekig dolgoztál a sorozatban, melyik jelenetekben láthattak a nézők az Éjkirály eljátszása előtt? Sokat dolgoztam Spanyolországban, ahol néhány emlékezetes harcjelenetet is felvettünk. A Hárpia fiai nevű veszélyes banda egyik tagja voltam, arany maszkokat viseltünk, így az arcomat nem láthatta a közönség. Később Havas Jon ellen küzdöttem, sokkal zordabb és hidegebb körülmények között az 5. évad 8. részében, ahol egy Mást alakítottam. Kaszkadőrként ismerkedtem meg a Trónok harcával, aztán egyszer vezetés közben kaptam egy telefont, ahol felajánlották az Éjkirály szerepét. Nem hallottam rendesen, amit mondtak, rossz volt a vonal, annyit értettem, hogy valami királyt kéne eljátszanom. Magas vagyok, erős a fizikumom, ezért is lehettem olyan híres színészek kaszkadőrje, mint Channing Tatum vagy Nicolas Cage. Rögtön rá is vágtam, hogy bármilyen királyról is legyen szó, én vagyok az emberük. Azóta se ugrálok örömömben, hogy én vagyok a Trónok harca főgonosza, a könyveket se olvastam, de mint minden más munkámat, tisztességgel elvégzem.