.

Ilyen lenne a The Witcher főcíme Jóbarátok módra (videó)

Írta: RaulReal | 2020. január 12. 15:15
A The Witcher című fantasy sorozat 2019 decemberében debütált a Netflixen, a produkció eddig nem látott módon vegyítette a politikai machinációk és a szörnyvadászat témáját. A nézőknek nem lehetett panaszuk a széria főcímére, amely aláfestő zenéjével megidézte a CD Projekt RED által készített videojáték trilógiát is. Az egyik néző elkészítette a The Witcher főcímét az 1994 és 2004 között futott klasszikus amerikai szitkom, a Jóbarátok mintájára. A végeredmény frenetikus lett, a tovább mögött megtekinthető!

A 7 legdurvább dolog, amit Arya Stark elkövetett a Trónok harcában

Írta: RaulReal | 2020. január 11. 15:52
A Trónok harca 8 évada alatt megismerhettünk olyan könyörtelen manipulátorokat, mint Cersei Lannister, kétszínű tanácsadókat, mint Kisujj, vagy éppen Varys, de a hódítóként tetszelgő Daenerys Targaryen is kimutatta a foga fehérjét a szériában. A szereplők közül sokan hősként tekintettek Arya Starkra. A Maisie Williams által alakított leányzó többször is megtagadta, hogy hercegnőként, esetleg királynőként uralkodjon. Ehelyett belépett egy titkos szektába és Westerost járta bosszúszomjasan. A karakter többször is áttévedt a "sötét oldalra", így most a ScreenRant írására alapozó cikkünkben összeszedtük Arya 7 legdurvább húzását.
7. Megtagadta a nemesi életét Míg testvére, Sansa örömmel vetette magát bele a hercegnők életébe, addig Arya sosem vágyott erre. A lány kigúnyolta Sansát és a díszes ruhákban forgolódó hölgyeket. Az első évadban, amikor apja, Ned Stark szembesítette Aryát a jövőjével, hogy meg kell majd házasodnia és fiúgyermeket kell szülnie, egyszerűen kinevette a férfit. A karakter sosem szégyellte maszkulin oldalát, ezt mutatja, hogy végül Gendry ajánlatát is visszautasította és inkább felfedezőnek állt. 6. Rátámadott Joffrey-ra, amikor az ifjú Baratheon Micah-t bántotta Arya Stark és az akkor még hercegi rangban lévő Joffrey Baratheon találkozása igencsak emlékezetesre sikeredett. A fiú ugyanis a Stark lány egyik barátját, Micah-t akarta fegyelmezni, ami nem nyerte el Arya tetszését és rátámadt a fiatal nemesre. Micah életébe került végül ez a húzás és Aryát is megbüntették miatta, de láthatóan sosem bánta meg tettét a későbbi Arctalan.

Jar Jar Binks is visszatérhet az egyik új Star Wars sorozatban

Írta: RaulReal | 2020. január 11. 13:29
Az előzménytrilógia leggyűlöltebb karaktere a Naboo egyik szenátora, Jar Jar Binks volt, a gunganek fajába tartozó lényt sokak szerint George Lucas csak azért rakta bele a filmekbe, hogy humorforrásként szolgáljon. A Disney+-ra érkező új, Obi-Wan Kenobi főszereplésével készülő produkcióról több minden kiderült az elmúlt hetekben, például, hogy a fiatal Luke Skywalker és Leia Organa is benne lehetnek a szériában. A történet a jedimester bujkálással töltött éveit mutatja be, azt, hogy Anakin egykori barátja hogyan vészelte át a Birodalom felemelkedését és rendje bukását.
A Making Star Wars nevű weboldal általában pontos infókkal rendelkezik a messzi-messzi galaxisban játszódó produkciókkal kapcsolatban, most pedig arról számoltak be, hogy az Obi-Wan szériában Jar Jar is visszatérhet. Nem is akárhogyan, szakállasan és ápolatlanul, ezzel is kifejezve, hogy az egykor mindig feldobott hangulatú karakter számára sem volt könnyű a Köztársaság hanyatlása. Főleg azért, mert Binks képviselő is azok között volt, akiket Palpatine csúnyán megvezetett. A weboldal szerint Obi Wan és Jar Jar találkoznak majd a szériában és visszaemlékeznek a szebb időkre. A hírt érdemes pletykaként kezelni, mert a sorozat forgatása még el sem kezdődött.

Kivágtak egy fontos csatajelenetet a The Witcher 1. évadából

Írta: RaulReal | 2020. január 10. 19:08
A 8 részes The Witcher című új fantasy sorozat december 20-án indult el a Netflixen és egyike volt 2019 legfelkapottabb produkcióinak. A történet főszereplőjét, Ríviai Geraltot (Henry Cavill) akkor láthattuk először, amikor egy erdőben egy hatalmas szörnnyel, egy kikimórral harcolt. A vajákok fő bevételi forrása a szörnyvadászat és ebből egy kicsivel többet láttunk volna az 1. évadban, ha Lauren S. Hissrichék maradnak az eredeti terveknél. Erről a The Witcher egyik írója rántotta le a leplet nemrégiben.
"A 4. rész elején a megviselt Geraltot már csak a szörnyvadászat után láthatjuk, ahogy piszokban úszva találkozik Jaskierrel. Eredetileg megmutattuk volna a Selkie Maw nevű lénnyel való tusáját, ahogy az óriási kígyóra hasonlító bestia lenyeli és ki kell vágnia magát annak a gyomrából. Igazán horrorisztikus snitt lett volna, amelyet egy üldözős jelenet követett volna" - számolt be róla Twitteren Declan de Barra, a sorozat egyik forgatókönyvírója.

18 év után távozott az RTL Magyarország kreatív osztályvezetője

Írta: RaulReal | 2020. január 10. 17:04
Rubin Kristóf, aki a közelmúltban olyan produkciókért felelt vezetőként, mint a Survivor, a ValóVilág 4-5, A Konyhafőnök, vagy éppen a Cápák között 18 év után távozott az RTL Magyarország kreatív osztályának éléről - írta meg elsőként a Media1. A szakember 2003 és 2007 között főszerkesztőként, majd 2019-ig kreatív producerként dolgozott az RTL-nél, aki most egy új, saját gyártócéget alapított.
A Rubin Kristóf által vezetett Freemonkeys Production a jövőben a TV2 Csoportnak és más tévétársaságoknak is gyárt majd különféle műsorokat, az RTL-t kivéve. A televíziós szakember a szakmában is elismertnek számít, a Kreatív 25 legsikeresebb hazai televíziós szakembert felsoroló listáján 2017-ben és 2018-ban is első helyen szerepelt. Emellett pedig a Televíziós Újságírók Díján is rendre elismertek több, Rubin Kristóf felügyelete alatt készült tévéműsort is.

Ma érkezik a Drága örökösök 3. évadának egyik legfontosabb új szereplője

Írta: RaulReal | 2020. január 10. 11:45
A Drága örökösök 3. évada január 2-án indult az RTL Klubon és minden hétköznap esténként jelentkezik új részel, jelenleg 19:45-ös kezdéssel. A falus produkció eddig kimagasló nézettségi eredményeket ért el, 18-49-ben minden estét megnyert. Még novemberben írtuk meg, hogy Németh Kristóf után hamarosan újabb volt Barátok köztös csatlakozik a Drága örökösök szereplőgárdájához. Kiss Ramóna 2002-től közel 16 éven keresztül alakította Zsófit a Mátyás király téren, ezt követően pedig az X-Faktor és a Reggeli műsorvezetője lett.
Kiss Ramóna karaktere, Franciska ma este érkezik meg Ökörapátiba, aki a lovarda életét bolygatja majd fel. A színésznőnek pedig egy friss nyilatkozata alapján sokat kellett gyakorolnia a lovaglást a szerep kedvéért. "Gyerekkoromban jártam lovastáborokba, az ügetésig jutottam. Arra emlékszem, mekkora bulik voltak, különösen a szénabálába ugrálás. Azt viszont már nem is tudom megmondani, mikor ültem utoljára lóháton, így kellett egy kis segítség, hogy visszarázódjak" - árulta el a Blikknek nemrég a Barátok közt egykori sztárja. A csatorna annyira bízott a Drága örökösök sikerében, hogy már az új részek előtt berendelték a 4. szezont, a forgatást pedig a napokban megkezdték, ahogy a SorozatWiki elsőként beszámolt róla.

Egyszerre három évados berendelést kapott az egyik népszerű amerikai sorozat

Írta: RaulReal | 2020. január 09. 19:03
Novemberben még arról írtunk, hogy az Amerikai Horror Story című, 2011 óta az FX csatornán jelentkező széria 10 évad után befejeződhet. A produkció játszódott szellemjárta házban, elmegyógyintézetben, boszorkánytanyán, cirkuszban, vámpírok által lakott hotelban, legutóbb pedig a 80-as évek nyári táborainak világába kalauzolt Ryan Murphy alkotása. Ebben a szezonban különösen nagy szerepet kapott a Star Wars egyik legismertebb szereplőjének, Carrie Fishernek a lánya, Billie Lourd (a képen).
Maga a showrunner is arról nyilatkozott a tél folyamán, hogy mivel nincsen megegyezésük az amerikai kábelcsatornával, így már csak a következő, 2020/2021-es televíziós szezonban találkozhatunk a sorozattal. Az FX azonban most bejelentette, hogy sikeresen hosszabbítottak Ryan Murphyékkel, és rögtön három évadot is berendeltek az Amerikai Horror Storyból, így biztosan érkezik a 11-12-13. etap is.

Emilia Clarke szerint Daenerys Targaryen nem őrült meg a Trónok harca 8. évadában

Írta: RaulReal | 2020. január 09. 18:30
A Trónok harca 8. évadának egyik legmegdöbbentőbb fordulata az volt, amikor a mindenki által Westeros megmentőjének tartott Daenerys Targaryen porig égette Királyvárat. A khaleesi ezt annak tudatában tette, hogy a főváros katonái megkongatták a harangokat, ezzel jelezve megadásukat. Havas Jon, Arya Stark és Tyrion Lannister is elkerekedett szemmel nézhették az ártatlanok meggyilkolását, túl sokat nem tudtak csinálni Drogon ellen. A nézők többsége szerint Dany atyjához hasonlóan teljesen megőrült, ezért kezdett ámokfutásba.
A sárkányok anyját alakító Emilia Clarke szerint azonban erről szó sincsen, a színésznő egy friss interjúban megvédte karakterét. "Mondhatnánk azt, hogy egy, a kifejezetten a Targaryen családra jellemző őrület vette át az uralmat Daenerys felett, de nem lenne jogos. Egyszerű gyászról van szó, fájdalomról, amely akkor uralkodott el rajta, amikor meglátta Cerseit-t, aki a Vörös Toronyból kísérte figyelemmel a csatát. Ekkor döntötte el, hogy meg fogja ölni a Lannister királynőt, kerüljön, amibe kerül" - árulta el Emilia Clarke.

Új kedvcsináló videó érkezett A mi kis falunk 4. évadának folytatásához

Írta: RaulReal | 2020. január 09. 17:30
A mi kis falunk az X-Faktor miatt ment pihenőre az ősszel, január 11-én, 20:00-kor azonban megérkezik a produkció 4. évadának 6. epizódja, mely ezt követően szombat esténként jelentkezik majd. Eddig három rövid ajánló jött a folytatáshoz, ezek ide kattintva megtekinthetőek, most pedig egy vicces jelenetbe nézhetnek bele a rajongók. A képsorokon Ildikó és Laci esküvőjéből látható egy részlet, amely miatt jó kis kalamajka alakul ki Pajkaszegen. A videó a tovább mögött megtekinthető!

Új heti, magyar sorozatokat készíthet a TV2 és az HBO

Írta: RaulReal | 2020. január 09. 16:28
A TV2 a közelmúltban a napi formátumok mellett több, saját gyártású heti sorozatot is indított. 2017 december 2-án mutatták be a Korhatáros szerelem első évadát, mely 13 részes volt. A szériából berendelték a 10 részes folytatást is, mely 2018 őszén került képernyőre. Ugyancsak ebben az évben mutatkozott be a TV2-n a Bogaras szülők című sorozat, amely a holland Lice Mother adaptációja volt, és egy fiktív általános iskolában játszódott. Az elmúlt egy évben azonban nem adtak heti magyar sorozatot.
Január 6-án, a Sláger FM megújult műsorában, a Sláger Reggelben Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője meghívott vendég volt, aki az alkalmat kihasználva a szintén vendégként jelenlévő Kirády Attilát, a TV2 Csoport kreatív igazgatóját kérdezte az idei évről. "2020-ban heti sorozatokkal is tervezünk, a konkurenciához hasonlóan. Pilot epizódokat is készítettünk már ezekhez a produkciókhoz, vizsgáljuk, hogy melyik lehet a legérdekesebb közülük a nézőink számára" - árulta el a szakember. Az HBO 2011-ben mutatta be a Társas játék című magyar sorozatot, ezt követően pedig 2018-ig nem volt olyan év, amikor ne került volna valamilyen saját gyártású produkció új évaddal a képernyőre. 2012-ben indult Mácsai Pál főszereplésével a Terápia, majd 2015 őszén bemutatkozott a Miklósi család történetét elmesélő Aranyélet. 2019-ben a magyar HBO már egyáltalán nem jelentkezett magyar gyártású sorozattal, az iparági értesülések alapján pedig teljesen le is álltak ezek gyártásával. A Sláger Reggel tematikus, a tévészériák világát körüljáró adásában vendégeskedett Závorszky Anna, az HBO Magyarország producere is, aki a SorozatWiki főszerkesztőjének kérdésére cáfolta a pletykákat.

Végre kiderült, mikor jön a Netflix egyik felkapott sorozatának a 3. évada

Írta: RaulReal | 2020. január 09. 13:58
Az Ozark 2017 júliusában debütált a Netflixen, a produkció főszerepében Jason Bateman látható, aki korábban főleg vígjátékokban szerepelt, mint például Az ítélet: család vagy éppen a Förtelmes főnökök. A történet egy olyan pénzügyi tanácsadóról szól, aki egy mexikói drogbáró adósa lesz, ezért kénytelen egy eldugott kisvárosba költözni, hogy ott pénzt mosson a maffiának. A produkció sokban hasonlít a Breaking Badre, sokan talán a két széria közötti párhuzam miatt fedezték fel maguknak az Ozarkot is.
A Netflix sorozata legutoljára 2018 augusztusában jelentkezett új évaddal, a rajongók tehát egy ideje már várják a folytatást. Az online videotár nemrég bejelentette, hogy a 3. évad március 2020 március 27-én válik elérhetővé, mely az 1. és a 2. szezonhoz hasonlóan ismét 10 epizódos lesz. A történet ott veszi fel a fonalat, ahol az utolsó részben abbamaradt, vagyis a Byrd család erőfeszítései folytatódnak, hogy új kaszinójukat beindítsák, ahol még nagyobb tempóban moshatnak pénzt. Az Ozark a 2019-es Emmy-gálán két díjat is bezsebelt, Jason Bateman rendezésért, a balhés Ruth Langmore-t alakító Julia Garner pedig mellékszereplőként kapott szobrocskát.

Már a Drága örökösök 4. évadát is forgatják

Írta: KTL | 2020. január 08. 20:08
A Drága örökösök a 2019-es év egyik legnagyobb televíziós sikertörténete volt. Az első szezon az év első felében volt látható és a kimagasló nézettség miatt pedig már ősszel képernyőre került a 2. évada is. Az Ökörapátit bemutató napi sorozat 3. etapja idén január 2-án indult és ismét remekel, eddig a 18-49-es korosztályban minden hétköznap este a legnézettebb műsor volt. Az új évad még csak pár napja indult, de már a 4. szezonról érkeznek a hírek.
A SorozatWiki információi szerint a napokban elindult a Drága örökösök 4. évadának forgatása. Ez pedig azt jelenti, hogy a csatorna annyira bízott a sikerben, hogy még a 3. etap elindulása előtt berendelték a következőt is. A napi falus sorozat 4. évada várhatóan a 2020/21-es televíziós szezonban kerülhet képernyőre. A hírről megkérdeztük az RTL Magyarországot, ahol a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság megerősítette a SorozatWikinek a forgatások megkezdését. A Drága örökösök jelenlegi, 3. etapjának új részei, minden hétköznap 19:45-kor láthatóak az RTL Klubon.