.

Babát vár a Trónok harca egyik főszereplője

Írta: RaulReal | 2020. február 12. 18:28
A Trónok harcában Sansa Starkot alakító Sophie Turner és énekes párja, Joe Jonas kétszer is összekötötte az életét, először Las Vegasban adta össze őket egy Elvis Presley imitátor, majd később tavaly nyáron Franciaországban tartották meg az ünnepélyes mennyegzőt. A közelmúltban a bulvárlapok pletykaként közölték a hírt, miszerint a 23 éves Sophie Turner kisbabát vár, most pedig több, a párhoz közel álló forrás is megerősítette ezt. A színésznő számára a Trónok harca után sem állt meg az élet, az X-Men: Sötét Főnix után 2020 áprilisában mutatkozik be a Quibin a Survive című akció-thriller sorozata.

A készítő jelentette be, hogy folytatódik az HBO befejezettnek hitt sorozata

Írta: RaulReal | 2020. február 12. 13:57
Paolo Sorrentino az egyik legjelentősebb olasz filmrendező napjainkban, aki 2013-ban A nagy szépséggel Oscar-díjat nyert, három évvel később pedig a tévéképernyőkön is maradandót alkotott. Az ifjú pápa 2016-ban mutatkozott be az HBO-n, a produkció a Vatikán mindennapjaiba engedett betekintést. A főszerepben Jude Law-t láthattuk, aki egy rendkívül fiatal, és meghökkentően konzervatív egyházfőt, XIII. Piust alakította. A folytatásra egészen 2020 januárjáig kellett várni, a történet szerint Pius kómába esett, így a John Malkovich által játszott III. János Pálra várt az egyház megmentése.
Az új pápa című 9 részes második etap február 8-án fejeződött be, így a sorozat összes eddigi része megtekinthető a magyar HBO GO-n. A többség a lezártnak tűnő sztori miatt azt gondolhatta, hogy nem folytatódik a produkció, Sorrentino azonban nemrég tiszta vizet öntött a pohárba. "A sorozat ötlete azon alapszik, hogy a pápa megbetegszik, a Vatikán pedig próbál megoldást találni a problémára. Ezt fejti majd tovább a 3. évad is, így a széria tulajdonképpen egy trilógia lesz" - mondta a rendező.

Hatalmasat esett az Éjjel-Nappal Budapest nézettsége

Írta: KTL | 2020. február 12. 06:45
Az Éjjel-Nappal Budapest sokáig az RTL Klub húzóműsora volt, majd 2018-ban komolyabban csökkenni kezdett a nézettsége. Végül hat év után, tavaly február 18-án átrakták az RTLII-re, melyen a fix 21:30-as időpontot kapta meg. A sorozat a 18-49-ben 2-4 százalékos közönségarány között mozgó kábelcsatornán azonnal tarolt, februárban 7,1%-ot, majd márciusban 6,6 százalékot produkált. A rá következő hónapokban ugyan kicsit lejjebb mentek a számai, de még így is 4,5-6,5 százalék közötti közönségarányt hozott a széria, mely kiemelkedőnek számít és az eredményei az egész RTLII-re jó hatással voltak.
Szeptembertől azonban a Love Island RTL Klubos indulásával egy időben, az RTL Magyarország 21:30-ról 19:00-ra pakolta át az Éjjel-Nappal Budapestet az RTLII-n. A döntés feltehetően azért született, hogy ne menjen egy időben a két fiataloknak szóló produkció. A váltás után azonban azonnal megzuhant a napi sorozat nézettsége és elvesztette az addigi nézői harmadát. Így az év utolsó négy hónapjában a széria átlagos közönségaránya már csak 3,5-4 százalék között mozgott. A Kreatív napokban megjelenő január-februári számában található nézettségi elemzés szerint az RTLII őszi csatornaátlaga főműsoridőben 3 százalék volt, így a Budapest, már csak épphogy haladta meg ezt, ami nem számít jó eredménynek. Feltehetően az őszi RTL Klubos reality-k véget érte és a rosszabb számok miatt január elejétől visszarakták az Éjjel-Nappal Budapestet a korábbi, 21:30-as időpontjára. Erre ahelyett, hogy megnőttek volna a számai az év legelején még jobban bedőlt a sorozat, 1-2 százalékos közönségarányt szállított, 3 százalék fölé január 10-ig nem is ment. A hónap második felében legalább kijött a mélységekből és 1,5-4,5 százalék között mozgott, a havi átlaga pedig 3 százalék lett. Ez ugyan nem katasztrofális, de semmivel sem jobb, mint az őszi számok.

Itt az első előzetes Sophie Turner új sorozatához

Írta: RaulReal | 2020. február 11. 18:29
A Survive című akció-thriller sorozat a Quibi mobiltelefonokra szánt produkciója lesz, melynek főszerepeiben a Trónok harca sztárját, Sophie Turnert és a 24: Újratöltve című sorozatból ismert Corey Hawkinst láthatjuk majd. A produkció, melyet korábban részletesen bemutattunk, egyenként 7-10 perces részekkel fog jelentkezni. A történetben két olyan fiatalt láthatunk, akik túlélnek egy repülőszerencsétlenséget és a jéghideg vadonból igyekeznek kijutni. A Survive első előzetese izgalmas lett, melyben azt is leleplezik, hogy a széria 2020 áprilisában érkezik a videotár kínálatába!

Tavasszal 4 népszerű magyar tévéműsor is visszatér a képernyőkre

Írta: RaulReal | 2020. február 11. 14:46
A Sony Pictures Television öt csatornából álló portfóliója 2020 tavaszán számos újdonságot tartogat a nézőknek, több hazai gyártású műsor is új évadokkal tér vissza a képernyőkre. A Big Picture televíziós konferencián már novemberben bejelentették, hogy a VIASAT3-on a 6. szezonjával tér vissza a legviccesebb műveletlenségi vetélkedő, az Észbontók. Most kiderült, hogy a folytatás már tavasszal képernyőre kerül. A produkció a csatorna legsikeresebb magyar műsora, melyben celebcsapatok versenyeznek, akiknek ki kell találniuk, hogy az észbontók tudják-e a helyes választ a nekik feltett kérdésekre. A Feleségek luxuskivitelben 3. évadáról is a Big Picture-ön érkeztek az első hírek, a botrányos műsor, mely példátlan visszhangot kapott a magyar médiában, szintén 2020 tavaszán folytatódik a VIASAT3-on. A reality nem túl nézett előző etapja 2018 nyarán ért véget, a feleségeket így hosszú szünet után tér vissza.
A VIASAT6 új, saját gyártású műsort küld a képernyőkre, a Celebrities in Solitaryben sztárokat zárnak telefon, közösségi média és mindenféle emberi kapcsolatok nélkül egy-egy konténerbe. A műsor arra keresi a választ, hogy az ismert emberek hogyan bírják a magányt és a bezártságot a kamerák előtt. A VIASAT6-os produkció lesz az első nemzetközi verziója a műsornak, mely eredetileg 2018-ban mutatkozott be, a brit Channel 5-on. Tavasszal a csatornán a megszokott autós tesztekkel jelentkezik Bazsó Gábor és Winkler Róbert a Totalcar legújabb szezonjában. A Sony csatornáin több sorozat is új évaddal tér vissza, a VIASAT6-ra jön az Amerikai Horror Story kilencedik, a Marvel’s Runaways harmadik és az Árnyvadászok: A végzet ereklyéi első két évada. Az AXN-re jön a kultikus Gyilkos elmék befejező évada, ezen kívül a a Carter, A kijelölt túlélő, a SWAT – Különleges egység, a SEAL Team, Az újonc, a New Amsterdam, Az igazság terhe, az NCIS: Los Angeles, az NCIS: New Orleans, a MacGyver és az Elfeledve is vadonatúj évadokkal várja a nézőket. A Sony Maxon pedig a Jóapátok és a Rólunk szól legújabb évada mutatkozik be tavasszal.

6. heti nézettség - Idei rekordnézettséggel indított az Álarcos énekes

Írta: KTL | 2020. február 10. 23:03
Az 5. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 6. héten (február 3. - február 9.) a délutáni Barátok közt hétfőn jól, kedden és pénteken gyengén, szerdán remekül, míg csütörtökön közepes számokkal futott. A sorozat minden nap leverte a Remények földje című török sorozatot. Az RTL Híradó 18-49-ben minden nap legyőzte a Tényeket, de a teljes lakosság körében is hétből hatszor az előbbi műsor tudott nyerni.
A Tények Plusz kedden, szerdán és pénteken közepesen, hétfőn és csütörtökön pedig jól ment. A bulváros hírműsor csak csütörtökön tudta megverni az RTL magazinját, a többi napon az utóbbi műsort választották többen. Az említett Fókusz hétfőn kimagasló adatokat produkált, kedden egyenesen tarolt, míg szerdán, csütörtökön és pénteken "csak" jó számokat szállított. A TV2 napi sorozatát minden nap simán legyőzte. A Mintaapák elvesztette a több hete tartó erősödő lendületét és visszaesett a három héttel ezelőtti eredményeire. Hétfőn, kedden és csütörtökön közepesen futott, szerdán gyenge, pénteken pedig jó nézettséget produkált. Az Exatlon Hungary hétfőn és csütörtökön jól teljesített, kedden és szerdán csak közepesen, míg pénteken nagyot tarolt az 2. évad eddigi legerősebb közönségarányát hozta. A hét első négy napjában kikapott az örökösöktől, pénteken viszont legyőzte, mely igen komoly eredmény. A Drága örökösök hétfőn és szerdán kiemelkedő adatokat hozott, kedden tarolt, csütörtökön és még pénteken is amikor kikapott, valójában jó számokat produkált. A napi falus sorozat 18-49-ben a harmadik legnézettebb műsor lett a héten. A Bátrak földje az elmúlt hetek növekedése után szintén megállt, sőt visszaesett a három héttel ezelőtti szintjére. Hétfőn kifejezetten gyengén muzsikált, míg a többi napon "csak" kicsit ment rosszul. Most is minden nap, hatalmas hátránnyal elverte Palik László sportrealityje.

Eldőlt, hogy lesz-e 4. évada a Doctor Murphynek

Írta: RaulReal | 2020. február 10. 21:56
A Doktor Murphy (The Good Doctor) című kórházas sorozat 2017 szeptemberében indult az amerikai ABC-n, a produkció főszerepében Freddie Highmore látható, aki egy kivételes képességekkel rendelkező, de autista és Savant-szindrómával küzdő fiatal orvost alakít. A sorozat Amerikában nagyon jól teljesít, így most az ABC már a 4. évadot rendelte be a Doktor Murphyből. Az előző szezonban Shaun harmadik, rezidensként töltött évét láthattuk, illetve azt, hogy a briliáns orvos hogyan birkózik meg élete első szerelmi kapcsolatával.
A produkciót idehaza az RTL Klub mutatta be, az első évadot 2018 júliusa és novembere között, majd a második szezont 2019 februárjától júniusig vetítette a magyar csatorna. A Doktor Murphy kezdetben tarolt az RTL Klubon és kiemelkedő számokat hozott, a második etap végére azonban állandósultak a rossz eredményei. A széria azóta is szüneten van, azt azonban nem tudni egyelőre, hogy mikor fogják bemutatni a folytatást idehaza.

Leleplezték, ki volt az első maszk mögött az Álarcos énekesben

Írta: RaulReal | 2020. február 09. 20:38
Az RTL Klub új nagyszabású showműsora, az Álarcos énekes ma este, minden várakozásnál előbb mutatkozott be. A műsorban négy detektív, Sebestyén Balázs, Dancsó Péter, Gáspár Laci és Csobot Adél találgatták, mely hazai celebek énekelnek látványos maszkban és kosztümben a színpadon. Az első adásban a nézők az Unikornis és a Szörnyecske párbaja után láthattak Pandát és Nyuszit, illetve Pávát és Robotot is megküzdeni egymással. A tovább mögött eláruljuk, ki esett ki közülük elsőként!

Így jártam anyátokkal maraton lesz az egyik magyar tévécsatornán

Írta: RaulReal | 2020. február 09. 13:57
Az Így jártam anyátokkal 2004 őszén mutatkozott be az amerikai CBS műsorán. A történetben egy építész, Ted Mosby (Josh Radnor) mesélt gyermekeinek baráti és romantikus kapcsolatairól, egészen addig a pontig, míg leendő feleségét megismerte. A produkció 9 évada Magyarországon elsőként a Comedy Centralon került adásba, később ismétlések formájában az MTV, a FOX és a Comedy Central Family is vetítette a szitkomot. Február 10-től, a Comedy Central Family egy különleges Így jártam anyátokkal maratonnal készül a rajongóknak, minden hétköznap 9:30 és 15:30 között a sorozat epizódjait vetítik egymás után. A produkció 208 epizódját így kicsivel több, mint három és fél hét alatt adhatja le a magyar csatorna.

Kiszivárgott, hogy hány részes lehet a Stranger Things befejező évada

Írta: RaulReal | 2020. február 09. 10:28
A 80-as évek nosztalgiájára építő Stranger Things a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata, köszönhetően a gyerekszereplők kiemelkedő játékának és a horrorisztikus hangvételnek. Nemrég megírtuk, hogy a produkció hamarosan befejeződhet, a már berendelt 4. etap lesz a Stranger Things utolsó évada, amelyet két részletben tesznek közzé a tervek szerint. A befejező szezon második felét már az 5. évadként fogják aposztrofálni, habár a történet végig egybefüggő lesz.
A TV Line egyik állandó rovatában a főszerkesztő Michael Ausiellót kérdezték az olvasók, aki most érdekes, eddig nem hallott információkat mondott el a Netflix produkciójáról. "A tervek szerint 9 epizódos lesz a Stranger Things 4. évada, amely eggyel több, mint amennyit eredetileg terveztek a készítők. A befejező etap tehát egyike lehet a leghosszabb szezonoknak, ilyen hosszú ugyanis csak a második évad volt. Információim szerint egy közönségkedvenc karakter ráadásul előzménytörténetet kap a befejező részekben, amely akár több részes is lehet."

Itt a vasárnap induló Álarcos énekes második előzetese

Írta: KTL | 2020. február 08. 23:05
Az X-Faktor mellett 2020-ban egy vadonatúj nagyszabású showműsor is indul az RTL Klubon, melyet szintén az Ufa Magyarország gyárt. Kedden derült ki, hogy az Álarcos énekes minden várakozásnál előbb, már most vasárnap 19 órakor debütál. A zsűrihez több nagy nevet is leigazoltak, Sebestyén Balázs, Dancsó Péter, Gáspár Laci és Csobot Adél detektívként szerepel majd, feladatuk pedig az lesz, hogy kitalálják kik énekelnek a maszkok mögött. Egy héttel később egyébként a TV2 is indít egy hasonló műsort. Pár napja közzétettük az Álarcos énekes első rendes előzetesét, nemrég pedig megérkezett a második is, melyet szintén érdemes a tovább mögött megnézni!

Miért az X-Faktor a legnézettebb magyar műsor? - kulisszák mögötti beszámoló - 3. rész

Írta: KTL | 2020. február 08. 21:21
November utolsó napjaiban az RTL Magyarország meghívására egy teljes hetet tölthettem a produkció stábjával és részletesen megnézhettem, hogy készül az X-Faktor. A beszámoló első részében bemutattam, hogy milyenek a hétfői kezdeti próbák, valamint, hogy a dalok kiválasztásánál mik a főbb szempontok. A második cikkemben kiderült, milyen vita volt a USNK és a stáb között, hogyan zajlanak a hétközbeni próbák és, hogy tényleg nem látják-e a mentorok az élő adás előtt egymás mentoráltjait. A beszámoló utolsó részében bemutatom, hogyan zajlanak az utolsó órák az adás előtt és milyen a hangulat az élő show alatt a stúdióban és a vezérlőben. Kiderül, milyen vitába keveredett egy mentor és milyen szempontok alapján választják ki az X-Faktorba a zsűritagokat és ők mi alapján értékelik a versenyzőket. Valamint összegezzük, hogy az egyhetes megfigyelésem alatt, miért lehet az X-Faktor a legsikeresebb hazai tévéműsor.
A szombati napra már szinte minden összeállt, de késő délelőttől késő délutánig még egy utolsó próbát tartanak. mielőtt azonban rátérnénk erre, egy előző napi vitát elevenítek fel. A péntek délutáni próbán Gáspár Laci kiakadt Burai Renátó versenyszáma kapcsán. Kérte, hogy egy spanyolosabb koreográfiával álljanak elő a táncosoknak és a zenei alapban is kért változtatásokat. Ami viszont igazán nem tetszett neki, az Renátó ruhája és a táncosok ruhái voltak, sőt a neki kiválasztott darab sem volt az igazi. Odahívták az egyik stylistot, és Laci kérdőre vonta, mely után vita alakult ki köztük. Ezt végül Verebély Marcell kreatív producer zárta le és kérte az addigra kiborult stylistot, hogy változtasson a mentor kérése szerint. A korábban leírtak szerint péntekre elvileg minden összeáll már, de ebből is látszik, hogy lehet olyan, amikor valami még szombatra lesz végleges. Az élő adás napjára megtörténtek a kisebb változtatások és mindenki kapott egy laikusként is megállapíthatóan jobb ruhát. Gáspár Laci viszont elmondta, hogy ennek ellenére elnézést is kért a stylisttól, hogy a kelleténél nagyobb hévvel beszélt vele. Renátó produkcióját viszont a nézők a változtatások ellenére sem tartották elég jónak és az este végén kiesett az X-Faktorból. A szombati utolsó próba 12 óra előtt nem sokkal kezdődik. Ilyenkor már az esti sorrendben próbálják le a dalokat, a végső kameramozgásokkal. Pont ezért a zsűriasztalnál már ugyanúgy csak négy ember ül, mint az élő műsor alatt (az adott énekes mentora, a kreatív producer, az énektanár és a zenei rendező). Ezért ezen a napon a próbát a közönség soraiból, időnként a vezérlőből, illetve időnként a stúdió egyéb pultjai közeléből tekinthettem meg. Néhány éve a szombati nap már közönségnyilvános, a nap elején még csak pár tíz külsős, késő délutánra azonban már több száz ember követte a stúdióból az élő adás előtti eseményeket. Kora délután folyamán érkezett meg Kiss Ramóna és a már versenyző nélküli Puskás Peti – akiket a hét folyamán először láttam. Felmerült bennem a kérdés, így megkérdeztem a kreatív producert, hogy vajon az, hogy Bogi és Peti egy pár, nem teszi-e őket elfogulttá szerinte egymás versenyzői iránt.

hirdetés