.

A Facebook drága, saját gyártású sorozatokkal akarja lenyomni a Netflixet

Írta: RaulReal | 2018. február 12. 20:26
A Wall Street Journal szerint napjaink legnépszerűbb közösségi hálója, a Facebook dollármiliárdokat is hajlandó arra áldozni, hogy saját, minőségi sorozatokat tudjon letenni az asztalra. A streaming szolgáltatások közül a Netflix, a Hulu és az Amazon is sikercímeket tudhat magáénak, így Mark Zuckerberg cége igyekszik a Facebook Watch-ot is tényezővé tenni a piacon. Emiatt berendelték már az egyik legnépszerűbb norvég sorozat, a világszerte ismert Skam adaptációját, a Sacred Lies című fantasyt és most egy dramedyt, mely egy gyászoló özvegyről szól és a Marvel sztárja, Elizabeth Olsen a főszereplője.
Elizabeth Olsent a nagyközönség a Bosszúállók tagjaként ismerte meg, a színésznő a Skarlát Boszorkányt alakítja. Emellett a művésznő olyan filmekben is feltűnt mostanában, mint a kőkemény Wind River és a szarkasztikus Ingrid Goes West. A Facebook új sorozatában nem csak főszereplő, de producer is lesz Elizabeth Olsen, a produkció 10 epizódos berendelést kapott és egy részenként félórás dramedy lesz. Az biztos, hogy időbe telik majd a Facebooknak a felzárkózás, hiszen a Netflix rengeteg új tartalmat hoz a nézőinek hónapról-hónapra, ráadásul a cég szerint jó nézettséggel.

Megszűnik egy ismert magyar tévécsatorna

Írta: KTL | 2018. február 11. 20:00
A SorozatWiki információi szerint hamarosan megszűnik a magyar FOX csatorna. A tévéadó hazai változata 2014-ben indult és mindvégig sorozatokra fektették a hangsúlyt. Olyan népszerű szériákat mutattak be elsőként mint a The Walking Dead, a Simpson család, az Álmosvölgy legendája, vagy az Empire. Úgy tudjuk, a csatornát üzemeltető FOX Networks Group elég sok pénzt költött a tévéadóra, ennek ellenére 4 év alatt sem lett igazán sikeres. A Kreatív februári számában megjelent nézettségi elemzés szerint a FOX 2017 őszén csak a nézettségi listák hátsó harmadában található. 18-49-ben, főműsoridőben 0,27 százalékos közönségaránnyal a 68 mért adóból csak a 49. lett, de egész nap vizsgálva is csupán 0,65 százalékot tudott elérni. A sorozat tematikájú többi csatornához képest is elmaradtak a tévéadó eredményei.
A megszüntetéssel kapcsolatban megkerestük a csatornát. "Meg tudjuk erősíteni a SorozatWiki információját, a FOX tévécsatorna Magyarországon 2018. április 30-ig lesz elérhető. A döntésnek gazdasági okai vannak. A sugárzásban azonban az említett időpontig nincsen változás. A döntés nem érinti a FOX Networks Group érdekeltségébe tartozó többi csatornát: a National Geographic, a Nat Geo Wild és a Baby TV továbbra is elérhető lesz hazánkban. A médiacég portfóliójába tartozó csatornák helyi képviseletét ezután is a budapesti iroda látja el" - válaszolta a csatorna a SorozatWikinek. A megszűnés nem érinti a a The Walking Dead 8. évadát, ugyanis február 26-án folytatódik a FOX-on és április közepén ér véget. A sorozat következő, 9. évadát viszont nem tudni, hogy megveszi-e valamelyik csatorna és ha igen, akkor hol lesz majd látható.

Kiderült, hogy idén megjelenik-e a hatodik Trónok harca könyv

Írta: RaulReal | 2018. február 10. 18:47
George R. R. Martin izgalmas értekezést tett közzé blogján a Hugo irodalmi jelölések kapcsán. A kommentelők rögtön kaptak is az alkalmon, hogy az írót kifaggassák arról, hogy mik a tervei a Trónok harca könyvsorozattal. Martin elárulta, hogy 2018-ban a Targaryen királyok történelmét taglaló Fire and Blood jelenik meg mindössze, így rengeteg rajongó kedvét elrontotta a művész. Annak ellenére, hogy a Trónok harca szerzője köztudottan nagyon lassan ír, az emberek reménykedtek benne, hogy még ebben a naptári évben olvashatják a Winds of Wintert.
A könyvből különféle írások már napvilágot láttak, így a The Sons of the Dragon című novella is, ebben Hódító Aegonról olvashatunk. A szerző feltűnően nem reagál a Winds of Winter, a hatodik Trónok harca regényt övező kérdésekre, és mivel egyedül a Fire and Bloodot emlegeti idei publikációként, ezért minden arra utal, hogy a várva várt folytatás ebben az évben már nem kerül a polcokra. A Trónok harca atyja arról is ír, hogy A tűz és jég dala könyveket nem folytatásos sztorinak, inkább egy kényszerből több kötetre feldarabolt mesének tartja. Ugyanis túl hosszú ahhoz, hogy egyben leközöljék. Ezzel kapcsolatban Martin úgy fogalmazott, hogy feltehetően hét részes lesz a regénysorozat, de a művész azt se zárta ki egyértelműen, hogy időközben még hosszabbra duzzadhat a történet. A rajongók ettől rögtön izgalomba jöttek, mondván ez arra utalás, hogy talán kaphatunk még egy nyolcadik felvonást a sztoriból.

Falat és Barátok köztöt is érintő műsorváltozás az RTL Klubon

Írta: KTL | 2018. február 10. 17:44
Február 5-én, hétfőn indult A Fal az RTL Klubon. A vetélkedő azonban A Piramissal ellentétben nem tart másfél órát, csak 1 óra 10-15 percet reklámokkal együtt. Az első nap 18-49-ben simán legyőzte A Fal a TV2-s ellenfelét, melyet itt elemeztünk részletesen. Kedden már csak épphogy megelőzte, míg szerdán és csütörtökön elég kiegyenlített volt a küzdelem a fiatalok körében. Az összes nap jellemző volt viszont, hogy miután véget ért Sebestyén Balázs műsora, átkapcsoltak Stohl András vetélkedőjére és megzuhant az RTL Klub nézettsége. Erre reagál most a csatorna.
Hétfőtől reklámokkal együtt 10-15 perccel hosszabb lesz A Fal az RTL Klubon, így már csupán 10 perccel ér véget előbb, mint A Piramis a TV2-n. A változás érinti az összes utána következő esti sorozatot is. A Barátok közt az előző napok 20:10 és 20:15-ös kezdése helyett, mostantól 20:25-kor kerül képernyőre. Emiatt egy hónap után ismét ugyanakkor lesz látható, mint az RTLII-n az Oltári csajok új epizódjai, mely rossz hír lehet azoknak, akik mindkettőt nézik. Az Éjjel-Nappal Budapest 21:05-re kerül, míg a heti sorozatok 22:20-kor lesznek láthatóak a csatornán. (Fotó: RTL Klub)

Sorozatos műsorváltozás a VIASAT3-on

Írta: AJ | 2018. február 10. 08:00
Tavaly decemberben elsőként írtuk meg, hogy január 2-tól két, Magyarországon még nem vetített új sorozatot is műsorára tűz a VIASAT3. Az egyik, a Matt LeBlanc főszereplésével készült Jóapátok az első évad után pihenőre vonult, ugyanis a tengerentúlon is csak most láthatóak belőle a második szezonos részek. A másik premier, a Szeplőtelen Jane azonban nem sokkal a második évad indulása után ettől a héttől már nem a megszokott módon és időpontban kerül képernyőre.
A Szeplőtelen Jane második szezonjának első része február 1-jén, míg a második a rákövetkező nap 15:00-kor került adásba a VIASAT3-on. A harmadik epizódnak az eddigiek szerint hétfőn délután kellett volna megérkeznie, ám a Castle volt látható a tévécsatornán. A Szeplőtelen Jane második etapjának vetítését nem hagyta abba a VIASAT3, csak megszüntette a napi sugárzást és helyette február 11-től vasárnap délelőttönként, dupla részekkel tűzi műsorára a sorozat epizódjait A Szeplőtelen Jane nézettsége nem lehetett erős, hiszen rövid időn belül ez a harmadik műsorváltozás. A legelső rész még 18:00-kor került adásba, majd később leköltöztették 3 órával korábbi időpontba a sorozatot, most pedig vasárnaponként 10 órától tűzik műsorra. A sorozat 2014-ben debütált a tengerentúlon, jelenleg is látható a negyedik évada és jelenleg 73 rész került belőle képernyőre.

Több újdonság is kiderült Emilia Clarke Star Warsos karakteréről

Írta: RaulReal | 2018. február 09. 23:05
A Trónok harca Daenerys Targaryenjét alakító Emilia Clarke egyre több sci-fi filmben kap mostanában szerepet. A színésznő nemrég még a Terminátor rebootjában volt látható, Sarah Connor szerepében, most pedig a Han Solo előzményfilm női hőse lesz. Korábban felröppent a pletyka, hogy Qi'ra lehet esetleg a film főgonosza is. A májusban érkező Star Wars film igazi noiros űrwestern lesz, melyben Emilia Clarke karaktere Han legbelső köréhez tartozik majd, a csempész egyik legfőbb bizalmasa lesz, aki már gyerekkora óta ismeri a férfit.
Elképzelhető, hogy Qi'ra be fog mutatni egy durva pálfordulást, melynek során elárulja a Star Wars univerzum későbbi legendáját. Több mint valószínű, hogy a Solo - Egy Star Wars történet figuráinak többsége nem éli majd meg a holnapot, ugyanis ahogy a Zsivány Egyes című előzményfilm szereplői, úgy ők is ismeretlenek a sci-fi világban. Ennek két oka lehet, az egyik, hogy valamiért bújkálni kényszerülnek, a másik pedig, hogy elhaláloznak. Annyi biztos, hogy érdekes lesz Emilia Clarke-ot ebben az új szerepkörben látni. A Solo Magyarországon május 24-én lesz először látható a mozikban.

Újabb két távozó a Barátok köztből

Írta: KTL | 2018. február 09. 22:30
Nagy átalakításon megy keresztül a Barátok közt, mely rá is fér az idén 20 éves sorozatra. Január végén írtuk meg, hogy távozik a Sztárek Andrea által megformált dr. Mórocz Emília, ugyanis kiírták a sorozatból. A színésznő azóta el is tűnt a képernyőről. A pszichológusnő után azonban szinte az egész család távozik a Mátyás király térről. Múlt pénteken a Markovics Milánt játszó Venczli Alex is eltűnt a produkcióból. Emília unokaöccse és Luca barátja a történet szerint az anyukájához kellett költözzön, így elképzelhető, hogy még újra feltűnik a szériában.
Szintén távozik a Gál Irmát alakító Borbáth Ottília. A sorozatban Emília anyukája egy több hónapos, világ körüli útra megy. Az Irmát megformáló színésznő egyelőre még látható a szériában, de várhatóan napokon belül az ő karaktere is elhagyja a Mátyás király teret. A négy tagú családból tehát úgy néz ki, csak Natasa marad a Barátok köztben. Pár napja írtuk meg, hogy Aradi Balázs után a korábban Szilágyi Andreát alakító Deutsch Anita is visszatér a sorozatba. A jubileumi év miatt a következő hónapokban újabb változások várhatóak a produkcióval kapcsolatban. (Fotó: RTL Klub)

A szomszédban forog a Trónok harca, újabb spoileres képek érkeztek

Írta: RaulReal | 2018. február 08. 21:04
A rajongók többsége elég nagy sokkba került attól a képtől, mely legutóbb kiszivárgott a Trónok harca 8. évados forgatásáról. Ez nem is csoda, hiszen az utolsó 6 részben a készítők minden szálat elvarrnak, így lesznek fájó veszteségek is. Ahogy korábban már megírtuk, a Trónok harca stábja Észak-Írország után a Horvátországban lévő Dubrovnikba költözött, ahol Királyváras jeleneteket forgatnak épp. Már két nap után több érdekes dolog is kiszivárgott a munkálatokról, ezeket a tovább mögött mutatjuk, mert spoileres információkról és képekről van szó!

Nagy tétje volt a Válótársak elindításának - Kolosi Péterrel búcsúztatjuk a sorozatot

Írta: KTL | 2018. február 08. 17:02
Hosszú idő után a Válótársak volt az első magyar heti sorozat nagy kereskedelmi csatornán. A premier előtt nagyon sokan kételkedtek abban, hogy kiemelkedő eredményeket tud eérni a legnagyobb tévéken. A produkció végül 2015 őszén indult az RTL Klubon, hatalmas sikerrel. A második évad a 2016/17-es szezonban került képernyőre és talán a csatorna más műsoraihoz viszonyítva még kiemelkedőbb eredményeket produkált, mint az első 10 epizód. A Válótársak sikerét látva mára elkészült A mi kis falunk az RTL Klubon és a Korhatáros szerelem a TV2-n, de a nagyok mellett több kábelcsatorna is magyar sorozat elindítását tervezi.
A produkció 3. és egyben utolsó évada január elején indult az RTL Klubon. Az első két epizód csütörtök esténként volt látható, a harmadik résztől pedig keddenként és csütörtökönként fut a sorozat. Ma 22:10-kor azonban befejeződik a harmadik etap és ezzel együtt a sorozat is. Csak úgy, mint a legendás amerikai sorozatok búcsújánál megkerestük a csatorna programigazgatóját. Kolosi Péter arról mesélt a SorozatWikinek, hogy miért döntöttek évekkel ezelőtt a széria elindítása mellett. „Azt gondoltuk, hogy Magyarországon is szükség van heti saját gyártású sorozatokra. Látszott, hogy más hasonló méretű nemzetközi piacon működnek ezek, sőt kellenek is adott tévének. Ez részben azzal magyarázható, hogy kevesebb az olyan amerikai sorozat, amit egy nagy európai csatorna sikeresen be tud mutatni, másrészt a televíziózás is változik. A keresésnél fontos szempont volt, hogy elsőnek olyat tűzzünk képernyőre, ami egy külföldi, korábban már megírt és máshol bizonyított formátum és olyan, amit a magyar nézők még nem ismernek. Ezek alapján találtuk meg a Válótársakat. Az volt a cél, hogy megnézzük igazunk van-e abban, hogy működik egy ilyen sorozat a magyar piacon is. Tudtuk, hogy ha ez a produkció sikeres lesz, akkor más, itthon készített szériák is követhetik. Végül ez történt, a Válótársak hatalmas siker lett és az indulása óta minden egyes tévés évadban bemutatkozik egy újabb magyar széria az RTL Klubon. Tavaly került először képernyőre A mi kis falunk: a sorozat a népszerűségéről nem is érdemes sokat mondani, idén pedig érkezik A Tanár, ami reményeink szerint szintén nagyon sikeres lesz” - mondta az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója a SorozatWikinek. A heti sorozat műfajt elég drágának tartják a piacon. Mennyire éri meg ilyen produkciókat készíteni?

5. heti nézettség - Negatív rekordot döntött a Barátok közt

Írta: AJ | 2018. február 07. 17:12
A 4. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. Az 5. héten (január 29. - február 4.) egy nap kivételével mind a 18-49 éves nézők, mind a teljes lakosság körében legyőzte az RTL Híradó a Tényeket. A Fókusz a fiatalok körében ötből négyszer nyert a Stohl András vezette game-show ellen, összlakosságban viszont egyszer sem hozott jobban a TV2-s vetélkedőnél. A Piramis nézettsége egy picit csökkent az előző hetek erős eredményeihez képest, de a fiataloknál így is magabiztosan a TV2 esti csatornaátlaga fölött teljesített, és mindkét korosztályban minden nap megverte a vele egy időben látható Barátok köztöt. A Berényiék életét bemutató sorozat hétfő este ráadásul negatív rekordot döntött: a fiataloknál 9,9%-os közönségarányt ért csak el. A sorozat most először ment be 10 százalék alá.
Tovább csökkent a Pénzt vagy éveket!, de egy hajszállal így is a TV2 esti átlaga fölött tudott maradni. Az azonban látszik, hogy a kezdeti jó eredmények után egyre kevesebben kapcsolnak a már öt hete minden hétköznap este képernyőn levő vetélkedőre. Kasza Tibor műsora kétszer meg tudta előzni a vele egy időben vetített Éjjel-Nappal Budapestet, amely a Barátok közthöz hasonlóan minden nap az RTL Klub esti csatornaátlaga alatt teljesített 18-49-ben. Hétfő este nagyon gyengén teljesített a Dr. Csont ismétlése. A heti tartalmak közül a legerősebb a dupla részekkel jelentkező Válótársak lett, ám nem a csütörtöki, megszokott időpontban vetített epizód, hanem a keddi adás volt múlt héten a legnézettebb. Kedd éjjel került adásba a Castle sorozatfináléja, amely talán a legkevésbé nézett epizódja lett a kriminek. Szerdán a Szulejmán önmagához és az esti csatornaátlaghoz képest is rosszul teljesített. Szombat este tarolt A mi kis falunk és mindkét korosztályban sorozatrekord nézettséget hozott. A 18-49 éves nézők körében elért majdnem 29%-os közönségarányt legutóbb showműsoroktól láthattunk. A Dunán látható A Dal nézettsége tovább csökkent és ezúttal saját sávját sem tudta megnyerni a teljes lakosságban. Vasárnap este meglepetéseredmény született, ugyanis a legnézettebb csatorna nem az RTL Klub, hanem a Film+ lett a fiatalok körében Az utolsó boszorkányvadász és A mestergyilkos című filmeknek köszönhetően. A Sztárban sztár +1 kicsi fináléja jó nézettséget hozott, de ismét elmaradt a korábbi évad rekordszámaitól. Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Kiderült, mivel foglalkozik majd Trónok harca alkotópárosa a sorozat után

Írta: RaulReal | 2018. február 06. 23:18
A Disney nagyon fontos közleményt tett ki az elmúlt percekben, ugyanis bejelentették, hogy a Trónok harca alkotói, David Benioff és D. B. Weiss Star Wars filmeket fognak készíteni. Ezzel biztossá válik, hogy a készülő 5 testvérsorozat közül az elsőn biztos nem dolgozik a kreatív duó. Korábban kiderült, hogy Rian Johnson, Az utolsó jedik rendezője is külön Star Wars-trilógiát kap, Beinoffék filmjei ezeken és a Star Wars spinoffokon felül jönnek még. Az új Star Wars filmek a Skywalkereket már teljes egészében a hátuk mögött hagyják. Jó hír a Trónok harcás kreatívok bevonása a messzi-messzi galaxis sztorijának írásába, ugyanis remélhetőleg fordulatos és brutális filmeket hoznak majd nekünk össze az alkotók.

Fontos újdonságok derültek ki a Westworld kapcsán

Írta: RaulReal | 2018. február 06. 20:25
A 2018-as NFL-döntőn, a Super Bowlon mutatkozott be a Westworld 2. évados trailere, ezt követően pedig publikussá vált egy új, a sorozattal kapcsolatos weboldal. Itt többek között kiderül az, hogy a sci-fi produkció világában nem csupán a westernvilágba kalauzoló Westworld létezik, hanem összesen hat, felnőtteknek szóló kalandpark van. Ezek közül azonban csak kettő üzemel, valószínűleg ezek közül az egyik a Samurai World, amelyről korábban már értekeztünk.
A Westworld készítői, Jonathan Nolan és Lisa Joy köztudottan nagy rajongói az univerzumépítésnek, így 2016-ban például az nyilatkozták a Hollywood Reporternek, hogy a legnagyobb öröm számukra, amikor a díszletet felrobbanthatják, aztán új helyszínen folytathatják a sztorit. A DelosDestinations.com-ra egyébként néhány lelkes néző talált rá, akik az új előzetesben kódolt üzenetre bukkantak. A site-on lehull a lepel egy bizonyos James Delosról, aki a Westworldöt is birtokló cég alapítója, akit Peter Mullan játszik. A Westworld április 22-én folytatódik, az HBO-n és az HBO GO-n.