.

Ez a Trónok harca 5 legmagasabban értékelt epizódja

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 03. 20:47
A Trónok harca 2011-ben debütált az HBO-n, a produkció miatt a legtöbben akkor kapták fel a fejüket, amikor a 9. epizódban lefejezték a főszereplőnek hitt Ned Starkot. A szériát a kritikusok nagyon szerették, de mindig érdekes megnézni, hogy a nézők számára mely epizódok voltak a legnagyobb kedvencek. Cikkünkben a Trónok harca IMDb-s pontszámait vettük figyelembe, ahol a rajongók is értékelik a különféle filmeket és sorozatokat. Több olyan epizód is van, amelyek 9,9-es pontszámot értek el az internetes adatbázison, ezek azonban nagyon különböznek egymástól. A 3. szezon 9. része, a Castamere-i esők az első ezen a listán, amelyen a Freyek, a Boltonok és a Lannisterek csapdába csalták Észak királyát. A Vörös Nászon életét vesztette Robb Stark és a felesége, illetve Catelyn Stark is, a rendkívül véres történések még azokat is hasba vágták, akik olvasták George R. R. Martin regényeit. Ezt követően az 5. évad 8. epizódja, a Rideghon nyerte el leginkább a nézők tetszését, melyben Havas Jon és az Éjkirály seregei egymásnak feszültek, az IMDb-n a nézők ezt a részt ismét 9,9-re értékelték.

2. évados berendelést kapott az idei év egyik legnagyobb sorozatos meglepetése

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 03. 16:22
A Nagy Katalin - A kezdetek (The Great) május 15-én debütált a Hulu nevű online videotáron, a produkció 10 részes első évada idehaza még a premier napján elérhetővé vált a magyar HBO GO-n is. A történelmi szatíra a fiatal Nagy Katalinról (Elle Fanning) szól, aki Oroszországba érkezik, hogy Péter cár (Nicholas Hoult) felesége legyen. A Hulu konkrét számokat nem közölt, de a cég tájékoztatása szerint a sorozat első szezonja rendkívül jól teljesített, az egyik legnépszerűbb vígjátékuk lett. A sikernek köszönhetően be is rendelték a második évadot, amely ismét 10 részes lesz.
A Nagy Katalin annak a Tony McNamarának a legújabb műve, aki korábban a 2018-as A kedvencet írta, a két produkció közötti hasonlóságok pedig a stílust tekintve letagadhatatlanok. A Hulu szériájának executive producere, Marian MacGowan korábban arról nyilatkozott, hogy az alkotással 5-6 évadra terveznek, a végén pedig bemutatkozhat az idősebb Nagy Katalin is, akit mindenki ismer.

Új csatornán tér vissza Joshi Bharat

Írta: SorozatWiki | 2020. július 03. 13:39
Az indiai származású műsorvezető, Joshi Bharat 2008 és 2010 között a nevét viselő délutáni talkshow-t vezetett a TV2-n, majd a FEM3-on több műsorban, az Edina és Joshiban és 2019 végéig a Joshi, a legjobb barát című délelőtti beszélgetős műsorban volt látható. Joshi Bharat most új csatornán, a LifeTV-n tér vissza a képernyőkre, július 20-tól, minden hétköznap 17:00-kor az Őszintén! Joshival című telefonos életvezetési talkshow-ban. Részletek a csatorna közleményében: A LifeTV-hez igazolt a hazai beszélgetős műsorok egyik legtapasztaltabb és legnépszerűbb műsorvezetője, Joshi Bharat. Az indiai származású televízióssal, aki több mint egy évtizedes pályája során izgalmas mélyinterjúk százait készítette, július 20-tól, Őszintén! Joshival című műsorában találkozhatnak a nézők.
A délután ötórától képernyőre kerülő telefonos életvezetési talk-showban hétköznapi emberek történetei, vallomásait jelennek meg. Sokak számára ismerős élethelyzetek, lelki, családi, párkapcsolati problémák, amelyek megoldása egyedül nehezen megy, ezért Joshi Bharat tanácsát, útmutatását kérik. "Számtalan embernek segítettem már, különböző történeteket hallgattam végig. Életemet a segítő szándék, a támogatás, a nyitottság vezérli. Boldog vagyok, hogy ezt a hivatást most a LifeTV-n folytathatom. Örömmel csatlakozom a csatornához, ahol nagyon sok régi barát vesz körül. Fél évvel ezelőtt álmodni sem mertem volna, hogy ezekkel a fantasztikus kollégákkal dolgozhatom majd együtt" - mondta Joshi Bharat.

Kiderült, hogy mikor folytatódhat a Stranger Things 4. évados forgatása

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 02. 22:17
A Stranger Things 4. évados felvételeit a sorozat stábja már idén januárban megkezdte, és jól is haladtak a munkálatokkal, amíg március közepén a koronavírus-járvány miatt le kellett állítani azokat. Ahogy korábban beszámoltunk róla, az írók otthonaikban így is haladtak tovább a forgatókönyvekkel és néhány nappal ezelőtt befejezték a szezont, amely a szokásosnak számító 8 helyett 9 részes lesz. A Netflix másik sikersorozatának, a The Witchernek a második évados forgatásáról már tudjuk, hogy augusztus közepén folytatódhat, a Stranger Things esetében azonban eddig semmi információ nem látott napvilágot.
A Hollywood Reporter most kiderítette, hogy a Georgia államban felvett, a 80-as években játszódó produkció forgatását szeptember 17-től tervezik folytatni. Amerikában az egészségügyi helyzet még mindig sokkal rosszabb, mint a világ legtöbb országában, a tengerentúli sajtó viszont arról ír, hogy Hollywood minél előbb próbál talpra állni. A koronavírus-járvány miatt elképzelhető, hogy több premier is csúszni fog, de amennyiben idén ősszel tényleg folytatni tudják a Stranger Things 4. szezonját, komoly esély van rá, hogy jövőre képernyőre kerülhetnek az új epizódok.

A Lost készítői sokkal korábban be akarták fejezni a sorozatot

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 02. 15:54
A Lost 2004-ben indult az amerikai ABC-n, mely az amerikai csatorna meghatározó sorozata volt egészen 2010-ig. Az Oceanic Airlines 815-ös járatának katasztrófája és a misztikus szigeten ragadt túlélők kalandjai sok nézőt rajongóvá tettek. Az alkotás nem csak a főszereplőknek, többek között Evangeline Lillynek, Jorge Garciának és Terry O'Quinnek hozott világhírnevet, de a showrunnereket, Damon Lindelofot és Carlton Cuse-t is a tévés szakma legelismertebb alkotói közé emelte. A Losttal kapcsolatban sokszor felhozzák, hogy a 4. évadtól kezdve már nem volt az igazi a történet, sokat csapongott és a lezárás is gyenge lett. Lindelof egy friss, a Collidernek adott interjújából most kiderült, hogy azért érezhettek így a rajongók, mert a készítők eredetileg sokkal rövidebbre tervezték a produkciót.
"A Lost megelőzte a korát, az emberek rengeteget beszéltek róla. Mi van a bunkerben? Mi a helyzet a rejtélyes szörnyeteggel? Hogy került Locke a tolókocsiba? Ki volt korábban Sawyer? A rajongók ezekhez hasonló kérdéseket tettek fel, az eredeti terveink pedig arról szóltak, hogy az első évad végére megválaszolunk közülük egy csomót. Aztán a második szezon újabb rejtélyekről rántotta volna le a leplet, a harmadik etap lett volna az utolsó. Már az elején erről egyeztettünk az ABC-vel. A csatorna képviselői azonban több megbeszélésen is elutasították ezt, rám förmedtek, hogy tudod te, hogy milyen nehéz manapság olyan tévészériát készíteni, amit ennyien imádnak? Miért akarod abbahagyni? Nem lehet úgy befejezni egy sorozatot, hogy a nézettsége még a csúcson van" - mondta Damon Lindelof.

A koronavírus-járvány miatt változtatni kell a The Witcher 2. évadán

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 01. 21:26
A The Witcher stábja februárban kezdett el dolgozni a sorozat 2. évadán, a koronavírus-járvány miatt azonban egy hónap forgatás után le kellett állítani a munkálatokat. A helyzet súlyos volt, olyannyira, hogy az egyik fontos szereplő, a Trónok harcából ismert Kristofer Hivju is megfertőződött. A Brit Filmintézet döntése alapján a nemzetközi stábok hamarosan újra elkezdhetik a felvételeket, a stáb a legutóbbi hírek alapján augusztus közepén tervezi, hogy visszatér London közelébe dolgozni. Eddig nem lehetett tudni, hogy az új szezonra milyen következményei lesznek a leállásnak. A showrunner friss nyilatkozata alapján azonban a különleges egészségügyi helyzet jókora hatással lehet a The Witcher folytatására.
"A koronavírus-járvány és az általa okozott leállás miatt át kell írnunk néhány helyen a The Witcher 2. évados történetét. Mivel folyamatosan jelen vagyok a produkció felvételein és a forgatókönyveket is behatóan ismerem, ezért bármikor tudok további változtatásokat eszközölni, amennyiben szükséges. Ezúttal sokkal jobban figyelünk majd, hogy érzelmes utat járjanak be a főszereplők. Amikor kitaláltuk az új részek szkriptjeit, természetesen szó sem volt még erről a különleges egészségügyi helyzetről, de a 2. etapban lesznek olyan történetek, amik a jelen kor problémáira koncentrálnak majd úgy, mint az elszigeteltség vagy, hogy milyen egyedül harcolni az igazadért. A The Witcher ezen kívül tősgyökeres fantasy marad, így azok is megtalálják majd a szórakozásukat, akik egy kicsit kizárnák ezt a járványhelyzetet és pár órát nem akarnak foglalkozni a hétköznapok problémáival" - mondta Lauren Schmidt Hissrich, a széria showrunnere.

Lemondott az RTL Magyarország egyik fontos vezetője

Írta: SorozatWiki | 2020. július 01. 14:38
Schiwert-Takács László marketing és kommunikációs igazgató a mai nappal, július 1-jével lemondott eddigi pozíciójáról, és egy időre szabadságot vett ki - tudta meg a Media1. A szakember 1997 óta dolgozik a cégnél, kreatív producerként korábban olyan műsorok képernyőre kerülését irányította, mint az X-Faktor, a Csillag születik, vagy a Szombat esti láz. Schiwert-Takács Lászlót 2017 novemberében nevezték ki marketing-kommunikációs igazgatónak, lemondása után átmenetileg Grósz Judit, digitális és üzletfejlesztési igazgató veszi át a feladatait.
"Az RTL-nél eltöltött 23 év alatt nem csak munkahelyem lett ez a vállalat, de egyben második családom is, ahogy sokaknak" - mondta Schiwert Takács László a Media1-nek, aki most néhány hónapos szabadságra megy, de a cégcsoporttól nem távozik. „Köszönöm Schiwinek, akit a szakmában így ismer mindenki, hogy az elmúlt több mint 2 évben a kreatív és vezetői energiáit a Marketing és Kommunikációs igazgatóság felépítésére fordította. A megérdemelt pihenő után pedig várjuk vissza őt!” - nyilatkozta Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Media1-nek. Schiwert-Takács László a pihenőjét követően más területen folytatja majd pályafutását a vállalatnál. A marketing és kommunikációs igazgatóság élére pedig hamarosan új vezetőt kezdenek keresni. (Fotó: Televíziós Újságírók Díja)

26. heti nézettség - Nagyon rosszul kezdett a Jófiúk napi ismétlése

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. július 01. 14:07
A 25. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 26. héten (június 22. - június 28.) az RTL Híradó 18-49-ben minden nap leverte a Tényeket, a teljes lakosság körében a TV2 hírműsora viszont ötször is nyerni tudott. A Tények Plusz hétfőn, kedden és pénteken közepes számokat hozott, szerdán nagyon, csütörtökön csak kicsit teljesített rosszul. A TV2 bulváros hírműsora minden nap kikapott az RTL magazinjától. A Fókusz hétfőn és szerdán jó, kedden és pénteken felemás, csütörtökön gyenge nézettséget szállított. A magazin hétfői adása a fiatalok körében a hét legjobban teljesítő műsora volt.
A Piramis hétfőn és pénteken rosszul ment, kedden, szerdán és csütörtökön pedig még a 10 százalékos közönségarányt sem érte el. Stohl András vetélkedője csak hétfőn és pénteken tudta legyőzni Berényiéket, a hét további három napján kikapott tőlük. A Barátok közt hétfőn, kedden és pénteken nagyon rosszul ment, szerdán és csütörtökön pedig „csak” gyengén teljesített. Az előző heti mélypontból valamennyire kijött a sorozat, de a heti átlagos közönségaránya még így sem tudta hozni a minimum elvárt 10 százalékot. Később a Ninja Warrior Hungary csütörtökön közepes számokat hozott, a többi napon gyengét. Hétfő kivételével azonban még így is minden nap simán legyőzte az RTL programjait. Hétfőn a Cápák között közepesen futott. Az RTL Klub és a TV2 nézettsége azonban annyira padlón van, hogy ezzel az eredménnyel a produkció a hét negyedik legnézettebb műsora lett. Kedden és szerdán A Tanár második évadának utolsó két epizódjának ismétlése nagyon rosszul teljesített. Csütörtökön és pénteken a Jófiúk első két részének újbóli vetítése katasztrofális adatokat szállított. Az elmúlt napokban az RTL Klub iskolában játszódó szériáját sem választották túl sokan, de a csatorna rendőrös sorozatának ismétlésére még ennyien se voltak kíváncsiak. Késő este a Gyilkos lelkek, a Magnum, a Négy esküvő, egy temetés, a Doktor Murphy és a Különben dühbe jövök alatt végképp bedőlt az RTL Klub.

1 év után újra napi mi kis falunk ismétlés lesz esténként az RTL Klubon

Írta: Spenger Dávid | 2020. július 01. 10:53
Tavaly az RTL Klub számára gyengén sikerült a nyár eleje, ezért 2019. július 4-től minden hétköznap A mi kis falunk volt látható a csatornán. A falus produkciót a legelejétől ismételték, az első két évad nagy sikerrel ment, majd a harmadik szezon elképesztő nézettséggel került újra képernyőre. Most kiderült, hogy idén nyáron a negyedik etapot is naponta ismétlik majd, mely július 17-től lesz látható az RTL Klubon, minden hétköznap 20:55-kor. A pajkaszegiekről szóló sorozat így a TV2-s A Piramis ellen megy majd és a Jófiúk ismétlését váltja ebben az idősávban. A mi kis falunk 4. évada az eddigi leghosszabb, 18 részes volt, a legújabb, 5. szezont nemrég kezdték el forgatni a koronavírus-járvány által okozott kényszerszünet után.

Négy évad után befejeződik a Netflix egyik népszerű sorozata

Írta: Spenger Dávid | 2020. június 30. 18:20
Az Ozark 2017 nyarán debütált a Netflixen, a produkcióról sokan azt gondolták, hogy mindössze egy Breaking Bad utánzatról van szó. A főleg vígjátékokból ismert Jason Bateman és Laura Linney azonban kiváló játékukkal hallgattatták el a szkeptikusokat, és mostanra a történet is szépen kinőtte magát. Az Ozark arról szól, hogy egy pénzügyi tanácsadó, Martin Byrde kihúzza a gyufát az egyik mexikói drogkartellnél, ezért családjával együtt a nem túl barátságos Missouriba kell költöznie, hogy ott pénzt mosson, saját maga is komoly bűnözővé válva. Ebben segítségére van neje, Wendy is, aki az idén márciusban bemutatkozott 3. évadban már kissé túl lelkesen vett részt a családi bizniszben.
Az Emmy-díjas produkció rajongóinak rossz hír, hogy a sötét hangulatáról ismert sorozat 4 évad után befejeződik. A következő szezon azonban az eddigi, 10 részes etapoknál jóval hosszabb, 14 epizódos lesz, melyet két részre bontva mutat be a Netflix. Azt egyelőre nem tudni, hogy az Ozark következő, 7 részes adagja mikor kerülhet képernyőre. A showrunner Chris Mundy azonban köszönetét fejezte ki az online videotár felé, amiért a lezáró szezonnal lehetővé teszik a stábnak, hogy megfelelő befejezést írjanak a Byrde-családnak.

Fontos újítást jelentettek be az RTL Mosttal kapcsolatban

Írta: SorozatWiki | 2020. június 30. 15:35
Július 1-jétől új, Hazai Extra nevű menüponttal bővül az RTL Magyarország online platformja, az RTL Most. A pop-up csatorna kínálatába holnaptól megérkezik a VIASAT3 legnépszerűbb magyar műsorának, az Észbontóknak az első két évada. A műveletlenségi vetélkedőben celebcsapatok versenyeznek, akiknek ki kell találniuk, hogy az észbontók tudják-e a helyes választ a nekik feltett kérdésekre. A szintén a VIASAT3-on látható Feleségek luxuskivitelben első két szezonja is jön az RTL Mostra, a reality a botrányos műsor komoly visszhangot kapott a médiában. A Hazai extrában megtekinthetővé válik a SpektrumHome Tesztbeszéd című műsora is, a Dombóvári István által vezetett talkshow-ban hazai sztárvendégek beszélgetnek egymással és szembesülnek azzal, hogyan látja őket a külvilág. Az RTL Magyarország közleményéből az is kiderült, hogy az RTL Most+-on már csak július 1-ig lesz elérhető az Apatigris és a Mellékhatás első szezonja, illetve A Tanár harmadik etapja. A Hazai Extra a prémium platformon szeptemberben debütál, a szolgáltatással kapcsolatban viszont jó hír, hogy hamarosan a UPC Direct előfizetői számára is elérhetővé válik.

Megvan, hogy mikor tér vissza új évaddal az egyik legjobb szuperhősös sorozat

Írta: Spenger Dávid | 2020. június 29. 20:47
Az Odaát készítőjének, Eric Kripkének új sorozata, a The Boys tavaly nyáron mutatkozott be az Amazon Prime kínálatában. A 8 részes első évad a napjainkban a mozivásznakat uraló szuperhősök elé állított görbe tükröt. A szériában a köpenyesek a kormánnyal együttműködve próbálják fenntartani a rendet és a békét a világban. A Homelander által vezetett csapat azonban korrupt emberekből áll, akik titokban gyilkolnak és a saját bűntényeiket eltitkolják. Nem is csoda, hogy az átlagemberek ezt a helyzetet megunják, és Billy Butcher (Karl Urban) vezetésével elkezdenek vadászni a szuperhősökre.
A produkció második etapja ismét 8 részes lesz, azonban a folytatás nem egyszerre válik majd elérhetővé az online videotáron. Az Amazon sikersorozata szeptember 4-én jelentkezik az új szezon első 3 részével, ezt követően hetente jönnek majd az epizódok, egészen az október 9-ei fináléig. Az alkotás Garth Ennis és Darick Robertson képregényein alapszik, a második évadban az eddig megismert szereplőgárdához újoncként csatlakozik Aya Cash, aki a You're the Worstben is bizonyította színészi kvalitásait.