.

A mi kis falunk kvíz: Mennyire emlékszel a 2. évadra? - 2. rész

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 22. 17:29
A mi kis falunk 2017 óta az RTL Klub legsikeresebb heti sorozata, a pajkaszegiek rengeteg magyar néző szívébe belopták magukat. Kvízsorozatunk legutóbbi részében olyan eseményekre kérdeztünk rá, mint a falut veszélyeztető járvány, a triatlon-verseny, vagy éppen Erika és Gyuri esküvője. Most újabb 10 feladvány várja a legnagyobb rajongókat, teszteljétek tudásotokat, hogy mennyire emlékeztek A mi kis falunk 2. évadára!

Fontos újdonság derült ki a The Witcher főszereplőjéről, Ríviai Geraltról

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 22. 11:09
A The Witcher 1. évada december 20-án vált elérhetővé a Netflixen, a produkció főszerepében Henry Cavill (Az Acélember) volt látható, aki egy Ríviai Geralt nevű legendás szörnyvadász bőrébe bújt. A vajákok nem hétköznapi emberek, hanem mutánsok, így az átlagnál jóval lassabban öregszenek. Geralt tehát sok emberöltőnyi időt élt, a legtöbb néző azonban eddig szinte biztosan nem volt tisztában azzal, hogy a karakter hány éves lehetett a sorozatban.
A The Witcher készítője, Lauren S. Hissrich a SciFi Now nevű lapnak árulta el, hogy a produkció kezdetekor Geralt közel 100 éves. Mivel az első évad 1210 és 1263 között játszódik, így könnyedén kiszámolható, hogy a produkció főszereplője a 8. rész végére 150 év körül lehet. A sorozatban tehát sokkal idősebb Ríviai Geralt, mint a Vaják könyvekben, ahol 50 és 100 év közötti férfi, míg a The Witcher: The Wild Hunt videojátékban sem idősebb 100 évnél. A női főszereplők esetében sokkal pontosabb számaink vannak, Anya Chalotra egy interjújából kiderült, hogy karaktere, Yennefer a sorozat elején 14 éves, míg a szezonzáróban az eltűnése pillanatában 77. Ciriről (Freya Allan) is tudjuk, hogy a Geralttal való találkozása pillanatában 14 éves. A The Witcher 2. évados forgatását a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették és egyelőre nem tudni, mikor lehet majd folytatni. A Netflix és a készítő tervei alapján azonban az új részek 2021-ben kerülhetnek képernyőre.

Nagy változások lesznek a következő hetekben az RTL Klubon

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. május 21. 22:36
Néhány napja elsőként ismertettük részletesen a TV2 nyári műsorrendjét, most pedig a másik nagy országos kereskedelmi csatornáéról is már tudni néhány információt. Az RTL Klub a TV2-vel ellentétben nem egyszerre, hanem több hét alatt változtat majd a kínálatán. A következő másfél hétben véget érnek a csatorna karanténműsorai, így első lépésben még csak hétvégén állnak át nyári programstukatúrára.
Május 23-án, most szombaton lesz a Made in Karantén 6. és egyben befejező adása. Az otthoni tehetségkutató ugyan nem hozott szörnyű nézettséget, de csak az elején tudott jó számokat elérni, így nem annyira jött be az RTL Magyarországnak. A helyét május 30-ától a Négy esküvő és egy temetés című új sorozat veszi át, melyet néhány mondatban korábban itt mutattunk be, de a napokban egy részletesebb cikkben is írunk majd róla. A széria ugyanúgy a Fókusz Plusz után, 20 órakor lesz látható. Június 6-án véget ér a Mellékhatás első évada is, de azt egyelőre még nem tudni, hogy mi érkezik a helyére. Május 31-én, jövő vasárnap búcsúzik a Maradj haza magadnak! és a Segítség! Itthon vagyok!. Az elmúlt hetekben mindkettő nagyon gyenge nézettséget hozott, így biztosan nem lesz folytatásuk. Június 7-én a karanténműsor sávjában a Házasodna a gazda bevezető epizódja lesz látható, melynek a folytatása csak valamikor ősszel érkezik. Június 14-től pedig várhatóan Cobra 11 és filmek uralják majd az RTL Klub vasárnap estéit.

Új, közös mozifilmben fog szerepelni Peter Dinklage és Jason Momoa

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 21. 18:57
Jason Momoa a Trónok harca első évadában alakította a legendás dothraki harcost, Khal Drogót, míg a Peter Dinklage által eljátszott Tyrion Lannister hosszú utat bejárva lett Westeros egyik legfontosabb embere. A produkció két közönségkedvenc karaktere soha nem találkozott egymással, pedig mindketten nagyon közel álltak Daeneryshez. Az HBO sikerszériája után azonban itt a nagy lehetőség, hogy Momoa és Dinklage bebizonyítsa, van közöttük kémia. Max Barbakow új filmje, a Good Bad & Undead egy legendás vámpírvadász és egy bukott vérszívó barátságára épít, az alkotás főszerepeire pedig a Trónok harca két egykori sztárját választották ki.
A kalandfilmben Peter Dinklage bújik Van Helsing bőrébe, aki közel sem tipikus vámpírvadász, hiszen üzletet köt a Jason Momoa által játszott vérszívóval, aki megesküdött rá, hogy soha többet nem öl meg senkit. A furcsa páros városról-városra jár, a lakókkal pedig elhitetik, hogy Van Helsing felülkerekedik a szörnyön. Egy napon azonban vérdíjat tűznek ki a vámpír fejére, amely miatt mindketten komoly slamasztikába kerülnek. A rendező legfőbb insiprációját a filmhez az 1988-as Éjszakai rohanás című film jelenti, a Good Bad & Undead ezt a történetet forgatja ki és helyezi át egy fantasy világba.

A Netflix bejelentette, hogy mikor folytatódik új évaddal két újonc sorozatuk

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 21. 12:10
Az Amerikai Horror Story készítője, Ryan Murphy komoly szerződést kötött a Netflixszel két évvel ezelőtt, ennek a megállapodásnak a részeként mutatkozott be a The Politician című szatíra 2019 szeptemberében. A történet főszereplője Payton Hobart (Ben Platt), aki kisgyerekként a fejébe vette, hogy az Egyesült Államok elnöke lesz, és semmi sem állíthatja meg, hogy bejusson a Fehér Házba.
A széria a modern politikának mutatott görbe tükröt, a nézők körében pedig nagyon sikeres lett. Az online videotár nemrég bejelentette, hogy a produkció június 19-én tér vissza a 2. évadával, a 7 részes szezont még a koronavírus-járvány kitörése előtt felvették. Murphy rossz hírrel is szolgált a rajongóknak, a showrunner ugyanis a Collidernek elárulta, hogy a 3. etapra még sokat kell majd várni, a produkció ugyanis az új részeket követően néhány éves szünetre megy. A Netflix nemrég azt is bejelentette, hogy június 18-án szintén a 2. évadával tér vissza a The Order című sorozatuk. A produkció tavaly márciusban debütált az online videotáron, a főszerepben egy olyan egyetemista, Jack Morton (Jake Manley) áll, aki gólyaként a vérfarkasok és egy misztikus rend közötti harcok kellős közepén találja magát. A 10 részes folytatás azért is lesz izgalmas, mert a főhős minden emlékét elveszítette, így a készítők előtt ott a lehetőség, hogy a karakterek közötti kapcsolatokat új alapokra helyezzék. A produkció főleg azoknak ajánlható, akik fiatalos limonádét néznének a nyáron, és korábban nem vetettek meg olyan szériákat, mint a Vámpírnaplók vagy az Odaát.

5 éve nem látott családtag tér vissza ma este a Mátyás király térre

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. május 21. 09:18
Csütörtök este visszatér Janza Kata a Barátok köztbe - tudta meg a SorozatWiki a produkciótól. A színésznő korábban több alkalommal is Mátyás Ildikót, Vili bácsi lányát alakította az RTL Magyarország legrégebbi sorozatában, utoljára 2014 év végén volt látható a produkcióban. Így most 5 és fél év után tér vissza a Mátyás király térre. Úgy tudjuk, hogy ezúttal nem csak néhány napra, hanem hosszabb ideig is Barátok közt lesz.
„Imádom ezt a karaktert, mert bár valóban sok borsot tör a környezete orra alá, mégsem rosszindulatú és nagyon humoros. Igazán szerencsésnek érzem magam, mert rám bízták, hogy miként fűszerezem a szerepem; fantasztikus érzés, hogy nem szorítanak be egy skatulyába. Ennek köszönhetően nem fogtam vissza magam; Ildikó karakterének minden színét megmutattam” – mondta lelkesen Janza Kata. „A régi szereplőkkel igazán jó barátságot ápolok, az újakkal pedig könnyen megtalálom a közös hangot. Ha van egy kis szünetünk, azonnal beszélgetünk vagy nagyokat nevetünk” – tette hozzá a visszatérése kapcsán a színésznő. Az általa alakított Ildikóra mindig jellemző, hogy hirtelen érkezik meg a Mátyás király térre és alaposan felkavarja az ott lakók életét. Ez most sem lesz másképp, de hogy a történet szerint ezúttal miért tér vissza, az csak a következő időszakban, a minden hétköznap 20:05-kor jelentkező Barátok köztből derül ki.

Trónok harca GIGAKVÍZ: Mennyire emlékszel a sorozatra?

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 20. 21:43
A Trónok harca 2011. és 2019. között került képernyőre az HBO-n, a produkció olyan nézőket is leültetett a képernyők elé, akik korábban egyetlen fantasy sorozatot se néztek. A 8 évados produkcióban kezdetben főleg a politikán és a karakterek közötti beszélgetéseken volt a hangsúly, később azonban óriási csatákat is láthattunk. A Trónok harca éppen ma egy éve, 2019. május 20-án búcsúzott el a nézőktől, magyar idő szerint ekkor került képernyőre az HBO-n és az HBO GO-n a sorozatzáró rész. Ebből az alkalomból vadonatúj, a SorozatWikin rekordhosszúnak számító, 40 kérdéses gigakvízzel jelentkezünk. Ebben arra vagyunk kíváncsiak, mennyire emlékeztek a produkcióra. Érdemes kitölteni!

Lecserélik az egyik népszerű amerikai sorozat főszereplőjét

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 20. 09:27
A Batwoman 2019 októberében mutatkozott be a CW-n, a Gothamben játszódó, szuperhősös sorozat főszerepében az Orange Is the New Black sztárja, Ruby Rose látható. A történet három évvel Bruce Wayne eltűnése után játszódik, amikor a bűnözők által uralt város népének új megmentőre van szüksége. A Deadline írta meg elsőként, hogy a sorozat készítői váratlan döntést hoztak, Ruby Rose nélkül folytatódik a Batwoman.
A széria második évadába már keresik azt a színésznőt, aki Kate Kane karakterét eljátszhatná. Sajtóértesülések szerint Rose-zal az volt a probléma, hogy nem volt hozzászokva a hosszabb sorozatos évadokon való munkához, ezért közte és a stáb között lehetetlenné vált a további együttműködés. A Batwoman idehaza szinkronnal és magyar felirattal látható az HBO GO-n, a produkció 2. etapja januárban érkezik a CW-re.

A TV2 közzétette a nyári műsorrendjét

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. május 19. 23:09
Április végén elsőként írtuk meg, hogy június 1-jén, pünkösdhétfőn lesz az Exatlon Hungary 2. évadának fináléja. Kedden a TV2 Csoport bejelentette, hogy idén nyáron új részekkel tér vissza A Piramis a főcsatornájukra, a pontos premierdátumot és a kezdési időpontot azonban nem közölték. Kedden este azonban kiderült az, hogy pontosan hogyan néz ki a júniusi műsorrendjük.
Délután semmilyen változás nem lesz, a Tények előtt továbbra is az Amanda és a Remények földje kerül képernyőre. A 18 órakor kezdődő Tényeket 18:45-kor ugyanúgy Tények Plusz követi majd változatlan adásidővel. Június 2-án, kedden debütál A Piramis 3. évada. Stohl András vetélkedője innentől minden hétköznap 19:30-kor lesz látható. A SorozatWiki információi szerint az új epizódokat nem mostanában vették fel, hanem még 2018-ban és azóta "dobozban tartották őket". Ha nem változik meg az RTL Klub programstruktúrája, akkor vele szemben a Fókusz és a Barátok közt lesz látható. A game show után, 21:05-kor a Ninja Warrior Hungary első évados ismétléseit sugározzak majd. A Tilla és Majka által vezetett sportvetélkedő ezen adásai 2017-ben voltak láthatóak és a TV2 tavaly nyáron már egyszer újra leadta az epizódjait. Az adások bruttó (reklámokkal együtt) nagyjából 3 órásak, így egészen éjfélig eltartanak. A TV2 hétvégi nem lesznek valami izgalmasak, szombaton és vasárnap este is kizárólag filmeket sugároznak majd.

Több év után visszatér két nagy TV2-s műsor a csatornára

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. május 19. 22:19
Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója egy ma megjelent interjújában nagy bejelentéseket tett a TV2 idei nyarával, őszével és a jövő évével kapcsolatban. Ezekből már megírtuk, hogy Kamarás Iván lesz Fenyő Iván utódja a Mintaapákban, így ő alakítja majd tovább Géza karakterét. Emellett szintén lehoztuk, hogy két korábbi nagy RTL-es műsor is a TV2-n tér vissza, ezek a Szombat esti láz és a Farm. Ezeken kívül a programigazgató további fontos hírekről is beszámolt.
2020 nyarán visszatér A Piramis a TV2-re. Stohl András vetélkedőjének első évada 2018 első hónapjaiban nagy sikerrel volt látható a csatornán, majd az év őszén a második szezonja már hatalmas bukás volt. Most közel 2 év szünet után új részekkel folytatódik a produkció, de hogy pontosan mikortól és melyik sávban fog menni, még nem tudni. Ezen kívül a következő évszakban a Hegyi doktor – újra rendel is eddig nem látott epizódokkal kerül képernyőre. Lesz idén egy másik nagy visszatérő műsoruk is. 2 év szünet után újra lesz Sztárban sztár a TV2-n, mely megerősíti a két napja elsőként lehozott hírünket, hogy 2020-ban elmarad a Sztárban sztár leszek! tehetségkutató. Az átváltozó showműsor 2018-ig bezárólag hat éven keresztül volt látható a TV2-n, az első években hatalmas sikerrel, de 2017-re csökkenni kezdett a nézettsége, tavaly előtt pedig már egyáltalán nem ment jól. A Szombat Esti Láz és a Sztárban sztár mellett egy harmadik egész estés nagy produkciójuk is lesz, az ősz második felében jön a Nicsak, ki vagyok? 2. évada is. Ezzel a három show-val az év második felében igencsak erős lehet hétvégente a TV2.

A mi kis falunk kvíz: Mennyire emlékszel a 2. évadra?

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 19. 20:48
A mi kis falunk 2017 óta a legsikeresebb heti magyar sorozat, mely az RTL egyik zászlóshajójának számít. A pajkaszegiek sok rajongót szereztek maguknak, még a produkció forgatási helyszíne is igazi zarándokhely lett. Áprilisban indult kvízsorozatunk folytatásában arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire emlékeztek A mi kis falunk 2. évadára. Teszteljétek tudásotokat, 15 kérdésből álló kvízünk olyan fontos eseményekre tér ki, mint a pajkaszegi járvány, az autópálya-építés, illetve Gyuri és Erika esküvője.

Két korábbi nagy RTL Klubos műsor is a TV2-n tér vissza

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 19. 20:13
A BBC táncos showműsora, a Dancing with the Stars 2004-ben indult Nagy-Britanniában, a formátumot eddig 58 országban értékesítették. A produkció magyar verziója, a Szombat esti láz 2006 tavaszán mutatkozott be az RTL Klubon, melynek első évadai nagyon sikeresek voltak. A műsor a 4. szezonjával átkerült az RTLII-re, majd az 5. etapjával 2014-ben visszatért az RTL Klubra, de nagyon gyengén teljesített.
A Szombat esti láz 6 év kihagyást követően újra képernyőre kerül hazánkban, ezúttal azonban már a TV2-n. Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója az Origónak adott interjújában jelentette be, hogy megvásárolták a Dancing with the Stars jogait. A műsort a Paprika Studios készíti, mely Közép-Kelet Európa legnagyobb gyártócége, régebben a TV2 Csoport egyik legnagyobb gyártója volt, az elmúlt években viszont az RTL Magyarország és a Sony egyik legnagyobb műsorkészítője volt. Fischer Gábor interjújában az is kiderült, hogy a TV2 Csoport egy másik, nemzetközileg felkapott formátumot, a Farmot is megvásárolta. Hazánkban a műsort a VIASAT3 mutatta be 2002-ben elsőként, kevés sikerrel. Ezt követően a formátumot hosszú időre jegelték, 2016-ban az RTL Klubon bukkant fel ismét, melynek műsorvezetői Nádai Anikó és Fördős Zé voltak. Ezt a verziót már nem nézték rosszul, de nem is volt kiemelkedően népszerű. A TV2-s Farm legfőbb különlegessége az lesz, hogy VIP évaddal kerül képernyőre, melyet az IKO Műsorgyártó készít majd el. A versenyzőknek a műsorban úgy kell élniük, mint az átlagos gazdáknak, földet művelnek és állatot tenyésztenek. A Farm különböző verzióiban párbaj, vagy éppen a közönség dönt a kiesőkről.