.

Ma folytatódik az egyik legismertebb amerikai sorozat Magyarországon

Írta: RaulReal | 2018. október 08. 06:30
A The Walking Dead 2010 októberében mutatkozott be a képernyőkön, az akkor leadott 6 részes szezon után pedig kevesen számítottak rá, hogy ekkora siker lesz a képregényadaptáció. Az eredeti készítő, Frank Darabont után több szakember keze alatt is formálódhatott a produkció, mely a karakterdráma után inkább az akciósorozatok stílusa felé sodródott el. 2015-ben egy ugyancsak sikeres testvérsorozattal, a Fear The Walking Deaddel bővítették a zombis világot, a külföldi tervek szerint pedig még legalább 10 évig képernyőn tartanák a franchise-t. Jöhetnek filmek, további sorozatok, a kábelsorozatok egyik legismertebb darabja mostanában nem megy sehova. Magyarországon a FOX megszűnése után a Viacom egyik csatornája, az RTL Spike vette meg a The Walking Dead hazai sugárzási jogait. Május 21-től itt kezdődött már el a korábbi évadok ismétlése, melynek köszönhetően sokan képbe kerülhettek Rick Grimesék eddigi viszontagságaival. Október 8-án, ma 4:25-kor, az amerikai premierrel egy időben megérkezett a 9. évad első része, majd hétfőn este, 22:00-kor és 23:00-kor ismét leadják a The Walking Dead szezonnyitó epizódját az RTL Spike-on. További ismétlések a héten péntekenként 22:00-kor és 23:00-kor lesznek. A szezon 16 részes lesz, melyet 8-8 részre bontva adnak le.
Több szempontból is vízválasztó lesz a The Walking Dead 9. évada, melyet az amerikai újságírók már most tökéletes bekapcsolódó pontként ajánlanak olyanoknak is, akik korábban abbahagyták a produkció nézését. A történet ugrik majd egyet az időben, így a karakterek sorsának alakulását másfél évvel később láthatjuk folytatódni. A produkció két legfontosabb szereplője, a pilot óta látható Andrew Lincoln (Rick Grimes) és a női főszereplőnek számító Lauren Conah (Maggie) is távozik ebben a szezonban a The Walking Deadből. Úgy tűnik, hogy tőlük a Daryl Dixont játszó Norman Reedus veszi át a stafétabotot, ezzel teljesen új irányba mehet el a sorozat. A The Walking Dead stábjában már a közelmúltban is komoly cserélődés volt, hiszen a Rick fiát játszó Chandler Riggs is távozott a szereplőgárdából, habár a képregényekben az ő karaktere még életben van. A sorozat készítői elmondhatják magukról, hogy komoly hatással voltak az irodalmi alapanyagra, hiszen Daryl először csak a szériában volt látható, és később került be a képregénybe, a rajongók nyomása miatt. A különbségek miatt érdemes beleolvasni a füzetekbe is és összehasonlítani, miben különbözik a The Walking Dead sorozat az alkotó, Robert Kirkman eredeti elképzeléseihez képest. A sorozat jókora, másfél éves időugrással folytatódik, így izgalmas lesz hétfő hajnalban és késő este látni, hogyan alakult a karakterek sorsa az eltelt időben. (A cikket a Viacom támogatta.)

Online folytatódhat az egyik legminőségibb tévéműsor

Írta: AJ | 2018. október 07. 22:59
2016 novemberében indult el a SuperTV2-n Hajós András saját fejlesztésű műsora, a Dalfutár. A péntek késő esténként képernyőre került produkció egy különleges formátum volt, adásról adásra egy-egy vadonatúj zeneszám megszületését kísérhették figyelemmel a nézők. Az epizódokban négy zenei tehetség egymástól függetlenül dolgozott a dalokon, és egymás kilétéről is csak a végső felvételkor szereztek tudomást. A Dalfutár nem más volt, mint Hajós András.
A műsor az utóbbi évek egyik legminőségibb hazai produkciója volt. A Dalfutár 2017-ben elnyerte a Televíziós Újságírók Díján a legjobb dokumentarista realitynek járó elismerést. Hajós András műsora azonban közel két éve nem jelentkezett új adásokkal, és ma a Blikk megtudta, hogy nem csak a TV2-n nem, de másik tévécsatornán sem tér vissza a formátum, ugyanis egyik tárgyalás sem vezetett eredményre. "Televízióban nem látható majd, de azon dolgozunk, hogy jövőre sokkal szélesebb körben jusson el a közönséghez a műsor. Sokféle sikerem volt az elmúlt húsz évben, de úgy érzem, ez a műsor vált a védjegyemmé. Mindent beleraktam, amit eddig tanultam, és bár nem én vagyok az előtérben, egy bölcsebb, érettebb frontemberi szerepet töltök be a Dalfutárban" - nyilatkozta Hajós András a Blikknek. A zenész, televíziós műsorvezető menedzsere, a Dalfutár társproducere, Kende-Hofherr Krisztina elárulta, hogy mindenképpen szeretnék folytatni a produkciót, tévé helyett más platformon: "Sok csatornával tárgyaltunk, de végül nem született megállapodás. Most különböző cégekkel állunk kapcsolatban, és azon vagyunk, hogy 2019-re egy internetes sorozat szülessen a Dalfutárból csúcsminőségben."

Elhunyt a The Walking Dead egyik fontos szereplője

Írta: RaulReal | 2018. október 07. 14:12
A The Walking Dead képregény hivatalos Twitter oldalán is megerősítették a hírt, hogy 76 éves korában, a rákkal való hosszú csatája után elhunyt Scott Wilson, aki a sorozatban Hershel Greene-t alakította. Egy órával azután történt meg a bejelentés, hogy a New York Comic-Conon Angela Kang, a The Walking Dead új készítője bejelentette, Wilson karaktere a 9. évadban is látható lesz. A Hollywood Reporter forrása szerint a színész néhány jelenetet leforgatott halála előtt, kérdéses, hogy ezek a szériába bekerülnek-e majd.
Eredetileg 2-3 részre szólt volna a színész szerződése, Hershel azonban több évadon keresztül fontos szereplője volt a The Walking Deadnek. Scott Wilsont korábbi nyilatkozata alapján direkt kinézték a szerepre, nem vett részt a produkció válogatásán. "Az ügynököm felhívott és elmondta, hogy néhány rész erejéig azt akarják, hogy szerepeljek egy sorozatban. Amikor megtudtam, hogy zombikról van szó, csak annyit mondtam a képviselőmnek, hogy hozza össze!" Scott Wilson végül a The Walking Dead 33 részében volt benne, a második, harmadik és a negyedik szezon fontos karakterévé tette Hershelt, aki Rick Grimes mentoraként is működött. A The Walking Dead hétfő hajnalban folytatódik a 9. évadával, az új évadot már az RTL Spike tűzi műsorára.

Trónok harca kvíz: Mennyire emlékszel Tywin Lannister halálára?

Írta: RaulReal | 2018. október 06. 20:35
A Trónok harcában egy karakter sincs biztonságban, a produkció 4. évadában a sokak által rettegett és nagy hatalommal bíró Tywin Lannistert épp a saját gyereke ölte meg. Makacs és öntörvényű természete ellenére az öreg Lannistert sokan kedvelték, hiszen meghatározó tényező volt a Trónok harca történetében, aki előtt olyan karakterek is meghunyászkodtak, mint Cersei Lannister. Trónok harcás kvízsorozatunkban a legmegdöbbentőbb halálesetekről kérdezünk titeket, legújabb kérdőívünk pedig Tywin Lannisterrel foglalkozik. Kommentben várjuk, hogy 10-ből hány választ sikerült eltalálnotok! A kvíz a tovább mögött található!

Az egyik legnépszerűbb fantasy regényből készül a Trónok harca új vetélytársa

Írta: RaulReal | 2018. október 05. 19:42
A Walt Disney a 2000-es években feldolgozta a Narnia Krónikái könyveket, melyeket C.S. Lewis írt és máig ezek a filmek számítanak a regénysorozat legismertebb feldolgozásainak. Most a Netflix bejelentette, hogy megszerezték az irodalmi anyag adaptációs jogait, így a 7 könyv alapján filmeket és sorozatokat készítenek a közeljövőben. Az HBO-n futó Trónok harca valószínűleg 2020-ban érkező testvérsorozata ezzel komoly vetélytársat kap maga mellé, manapság ugyanis egyre több cég jelent be drága fantasy produkciókat.
A Netflix már bejelentette, hogy a Lengyelországból érkező The Witcher alapján szörnyvadászos sorozatot készítenek, az Amazon pedig A Gyűrűk Ura szériával igyekszik fellendíteni a fantasyt. A fantasy térhódítása a következő években egyre erősebb lehet, az irányzatnak egyértelműen a Trónok harca adott nagy lökést, mely az HBO egyik legsikeresebb produkciójává vált. "A Narnia Krónikái generációkkal szerettették meg az olvasást, C. S. Lewis karakterei pedig az egész családnak kiváló szórakozást jelentenek" - mondta el Ted Sarandos, a Netflix tartalomfejlesztési igazgatója arra a kérdésre, hogy miért éppen a Narnia Krónikáira esett a választásuk. A könyveket több mint 100 millió példányban adták el eddig és 47 nyelvre fordították le őket.

Sérülés miatt át kell írni a Barátok közt forgatókönyveit

Írta: AJ | 2018. október 05. 10:31
Szerda este számoltunk be arról, hogy a Barátok közt egyik alapszereplőjét, a dr. Balogh Nórát alakító Varga Izabella súlyos égési sérüléseket szenvedett. Akkor még nem lehetett tudni, hogy ez a baleset mennyiben érinti majd a kedvelt karakter életét és a sorozat történetének alakulását. Ma azonban kiderült, hogy a színésznő égési sérülése nagy valószínűséggel megjelenik a sorozatban - írja a Blikk.
"Október 26-án, a 20. születésnapi dupla részben sok olyan izgalomra számíthatnak a nézők, amely nemcsak a csúcspontja lesz egy-egy történetnek, de el is kezdődnek újak. Egy ilyen főszereplője lesz Varga Izabella karaktere, dr. Balogh Nóra is. Ezeket a részeket már forgatjuk, hiszen köztudott, a sorozat adásba kerülő részei több héttel korábban elkészülnek. Természetesen jobbulást kívánunk Varga Izának, de ha már - sajnálatos módon" - így alakult, a sérülése feltehetően megjelenik majd a történetben - árulta el a Blikknek a sorozat sajtófőnöke, Szabó Péter. Szabó szerint elképzelhető még az is, hogy kézdublőrt használnak majd azokban a jelenetekben, amelyekben a színésznő karjának látszódni kell. Az újság emlékeztet arra, hogy nem ez az első eset, hogy az egyik színész sérülése miatt át kell írni a Barátok közt forgatókönyveit. Pár évvel ezelőtt Rékasi Károly balesete miatt kellett alaposan módosítani a történetet. Mivel a Bartha Zsoltot alakító színész forgatni sem tudott, ezért a történet szerint Zsolt börtönbe került. Visszatérte után, mivel Rékasi Károly sántított, így ezt beleírták a forgatókönyvbe. (Fotó: RTL Klub)

Három új talkshow-t indít az egyik magyar csatorna

Írta: AJ | 2018. október 04. 17:50
Az AMC Networks International által hazánkban működtetett életmódcsatorna, a Spektrum Home műsorkínálata idén több lépcsőben alakul át. Nemrég megjelent a csatornán a sokáig csak az interneten elérhető riportsorozat, a D. Tóth Kriszta vezette Elviszlek magammal. Ma pedig bejelentették, hogy emellett a műsor mellett három vadonatúj produkciót, saját gyártású talkshow-kat indítanak, melyek hétfőtől csütörtökig lesznek képernyőn. Részletek a csatorna közleményében:
A tévécsatorna átalakulása már májusban elkezdődött, hiszen azóta a család minden tagja számára érdekes és hasznos életmódműsorok, életviteli tanácsokkal szolgáló sorozatok is helyet kaptak, de gyerekneveléssel kapcsolatos ötleteket, és a nagyvilág érdekességeiről szóló dokumentumfilmeket is talál a közönség. Szeptembertől pedig D. Tóth Kriszta DTK: Elviszlek magammal című műsorának vadonatúj részei is a Spektrum Home-on debütálnak. Erre épülve alakított ki egy új műsorsávot a csatorna: november 5-től kezdődően, hétfőtől csütörtökig este 9 órától a különleges talkshow-k és a tartalmas beszélgetések veszik át a főszerepet. Az új műsorok közös jellemzője a Spektrum Home számára kifejlesztett különleges formátum, népszerű művészek és elismert sztárok szereplése, valamint az izgalmas és szórakoztató témák, melyek színvonalas kikapcsolódást ígérnek. Az egyik merőben újszabású műsort Tesztbeszéd címen láthatják majd a nézők, amelynek műsorvezetője Dombóvári István, aki teljesen új szerepkörben mutatkozik be. A talkshow-ban négy művész, híresség szembesül azzal, hogy életük fontos kérdéseiben mit gondol róluk valójában a közönség, és ők mit gondolnak egymásról. A NŐComment! színpadi változata már sokak számára ismert lehet, de a rendhagyó női talkshow - többek közt Ábel Anitával, Dobó Katával, Kovács Patríciával és Hadas Krisztával - ezúttal a tévé képernyői elé várja a rajongókat. Végül igazi kuriózumként jelentkezik majd hetente egy új formátum, a Helló, tesó! című dokuportré sorozat, melynek házigazdája D. Tóth Kriszta és meglepetés-műsorvezető társa, akik ismert testvérpárokat mutatnak be saját környezetükben, számukra fontos emberekkel és helyszíneken.

Megérkezett a Feriha főszereplőjével készült új sorozat első előzetese (videó)

Írta: AJ | 2018. október 04. 17:23
A TV2-n jelenleg is látható, népszerű Feriha egyik főszereplője, az Emirt alakító Cagatay Ulusoy idén vadonatúj produkcióval jelentkezik. Ő játssza ugyanis a nagy amerikai online tartalomszolgáltató, a Netflix első török sorozatának központi figuráját. A tíz részes saját gyártású fantasy sorozat címe The Protector, főszereplője egy Hakan nevű férfi, akinek élete fenekestül felfordul, amikor rájön, hogy egy ősi erő birtokában van.
A különleges képességgel pedig feladat is jár, meg kell védenie a 15 millió lakosú, nyugat és kelet határán álló várost, Isztambult a rejtélyes Halhatatlan lényektől. Ahhoz, hogy Hakan fel tudja venni a harcot a sötét erőkkel, minél hamarabb meg kell tanulnia, hogyan használja az erejét. A sorozat forgatása tavasszal kezdődött, most pedig megérkezett hozzá az első előzetes. A videóban nincs párbeszéd, így aki nem beszéli sem a török, sem az angol nyelvet, az is érteni fogja a képsorokat. Az ajánlót a tovább mögött nézhetitek meg.

Újabb főszereplő távozás miatt veszélyben az egyik legnézettebb amerikai sorozat

Írta: RaulReal | 2018. október 04. 15:09
Idén tavasszal derült ki, hogy a Halálos fegyver című sorozat egyik főszereplőjével súlyos gondok voltak a forgatáson, ezért a Martin Riggst alakító Clayne Crawfordot gyorsan ki is rúgták. A második szezonban tehát Damon Wayans (Roger Murtaugh) új társat kapott maga mellé, Seann William Scott személyében. Most a rajongók megint rossz hírt kaptak, Wayans bejelentette, hogy amint befejezik a 3. szezonra szánt első 13 rész felvételét, ő pedig távozik a produkció stábjából. A FOX csatorna nagy bajban lehet, ha a 3. szezon felére a másik eredeti főszereplőjét is elveszíti a sorozat, onnantól a Halálos fegyver ugyanis teljesen megváltozhat a színészcserék miatt.
"Decemberben távozok, nem folytatom a munkát a Halálos fegyver stábjával. Nem tudom, hogy ők milyen jövőt szánnak a szériának, de én a sajátomat nélküle képzelem el. 58 éves vagyok, cukorbeteg, napi 16 órát kell dolgoznom. Ez nem mehet így tovább" - árulta el Damon Wayans az interjúban. Elképzelhető, hogy a FOX nem bővíti majd ki a sorozat 3. évados berendelését több epizóddal, Wayans kiválása pedig akár a Halálos fegyver elkaszálását is magával hozhatja. A színész úgy nyilatkozott, hogy a televíziózás helyett a közeljövőben inkább a színházban vállal munkákat, emellett pedig a családjára kíván koncentrálni. A Halálos fegyver sorozatot Amerikában a FOX vetíti, az egyik legnézettebb produkció a tengerentúlon, míg idehaza az RTL Klub mutatta be a nyomozós szériát.

Súlyos sérüléseket szenvedett a Barátok közt egyik főszereplője

Írta: AJ | 2018. október 03. 21:08
Az RTL Klub idén 20 éves sorozatának, a Barátok köztnek mára kevés olyan főszereplője maradt, akik a kezdetektől fogva a mai napig láthatóak a produkcióban. A Berényi Mikit alakító Szőke Zoltán vagy a Vili bácsit játszó Várkonyi András mellett ilyen állandó szereplő például a Dr. Balogh Nórát megformáló Varga Izabella is. A Miki egykori feleségét életre keltő színésznő pár órája rossz hírt közölt a rajongóival közösségi oldalán, miszerint súlyos sérüléseket szenvedett.
"Szeretném, ha tőlem tudnátok: nagyon nehéz napok vannak mögöttem. Egy hete konyhai balesetben lángoló olaj ömlött a kezemre, súlyos sérüléseket okozva. Többet erről nem mondanék, maradjunk annyiban, hogy végtelenül hálás vagyok, mert ez volt a legkisebb ár, amit fizethettünk abban a helyzetben. A legjobb kezekben vagyok, de a gyógyulás hosszadalmas lesz." Azt egyelőre nem tudni, ez a baleset mennyiben befolyásolja a színésznő munkáját, és a Barátok közt forgatását.

A Trónok harca korábbi színésze kaphatja az első Star Wars sorozat főszerepét

Írta: RaulReal | 2018. október 03. 20:39
A Disney új streaming szolgáltatására érkezik az első Star Wars élőszereplős sorozat, melyet Jon Favreau készít, brutális költségvetése lesz .Ráadásul már 10 részre be is rendelték. Epizódonként 10 millió dollárba kerül majd a produkció, mely 2019-ben mutatkozhat be legkorábban. Egybehangzó sajtóértesülések szerint a még cím nélküli sorozat főszereplője a Trónok harca korábbi sztárja, Pedro Pascal (Oberyn Martell) lesz. A színész karrierje az HBO sikersorozatában való szereplését követően nagyon beindult, hiszen a Netflix krimijében, a Narcosban is látható volt. Emellett a 43 éves művész a Wonder Woman 1984 című DC filmben is benne lesz.
Érdekes irányvonalat vehet ezzel a Star Wars franchise, hiszen a hírek szerint a Disney egyre erősebb jelenlétet akar a tévéképernyőkön is. A mozifilmek tempóján lassítanak, a Solo: Egy Star Wars-történet bukását követően, ha viszont összejön az első élőszereplős széria, akkor egy egészen új terepen vetheti meg a lábát a messzi-messzi galaxis. Star Wars fronton az elmúlt években kizárólag animációs szériákat kaptunk, ha a tévés iparról volt szó. A pár éve az ABC-re tervezett Star Wars sorozatból se lett semmi. Most a tervek komolyak, igény pedig a nézők részéről minden bizonnyal lenne rá, hogy a Star Trek végre méltó kihívót kapjon a kisképernyőn is. (Fotó: HBO)

Ha a Trónok harcába hívnának, azonnal mennék - interjú Brandon Jay McLarennel, a Váltságdíj színészével

Írta: RaulReal | 2018. október 03. 16:36
A Váltságdíj (Ransom) című túsztárgyalós krimisorozat október 3-án folytatódik a második évadával az AXN-en, az új részek minden szerdán 22:00-kor lesznek láthatóak. A történet főszereplője, Eric Beaumont az izgalmas túsztárgyalások világába kalauzolja el a nézőket. A Váltságdíj második szezonját Etyeken forgatták, melyre a az AXN-től a SorozatWiki is meghívást kapott. Legújabb Váltságdíj interjúnkban Brandon Jay McLarennel beszélgetünk, aki olyan misztikus sorozatokban volt korábban látható, mint A Harper-sziget és a szintén vérengzős Slasher. Érdemes elolvasni a beszélgetést!
Mi a véleményed a vérengzős sorozatokról? Jól ismert műfaj számomra, hiszen szerepeltem A Harper-szigetben és a Slasherben is. Veteránnak azért nem mondanám magam, de nagyon jó móka néha ilyenekben szerepelni. Karriert nem érdemes építeni a slasher (véres, gyilkolós) sorozatokra, nehogy beskatulyázzák az embert. Néha-néha szívesen elvállalok ilyen szerepeket. A Váltságdíj épp egy olyan sorozat, amely nélkülözi az olyan durvább jeleneteket, amelyekre a manapság népszerű kábelsorozatok építenek. A Harper-szigetre hogyan emlékszel vissza? Jó szívvel, mert minőségileg összerakott produkció volt. Úgy érzem, hogy az a sorozat megelőzte a korát. 2009 tavaszáról van szó, jóval azelőtt került képernyőre a CBS-en A Harper-sziget, hogy a Netflix és az online streaming szolgáltatások olyan felkapottá váltak volna, mint ma. A sorozat formátuma tökéletes volt arra, hogy a nézők izguljanak a karakterekért. Erőszakos történet volt, minden epizódban valaki brutálisan meghalt. A Harper-sziget olyan volt, mint egy kifordított reality, amelyben felvonásonként valaki kiesett a játékból. 2010 környékén még jórészt otthon tévéztek az emberek. Ha most jönne ki A Harper-sziget, kétszer akkora durranás lenne, mint régen. Szerintem még így is sikeresnek számított a sorozat, a CBS viszont úgy döntött, hogy nem kérnek belőle több évadot.

hirdetés