.

19. heti nézettség - Jól kezdett az Egynyári kaland 2. évada

Írta: KTL | 2017. május 15. 21:07
A 18. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 19. héten minden nap, mindkét korosztályban legyőzte az RTL Híradó a Tényeket. Az Extrém Activity javított és közepes eredményeket produkált. Elsőre bevált a Vigyázat, gyerekkel vagyok! átrakása napiba, ugyanis szép eredményeket hozott. Ördög Nóra műsora 18-49-ben meggyengítette Berényiéket, sőt a teljes lakosság körében szerdán meg is verte. A Házasság első látásra második és egyben záró hete is kiemelkedő adatokat szállított és mindkét korosztályban a negyedik legnézettebb volt a héten. Az Éjjel-Nappal Budapest mindkét korosztályban közepes eredményekkel futott. A Barátok közt a fiataloknál meglepő módon csatornaátlag alatt, gyengén teljesített és összlakosságban is csak közepesen.
Hétfőn a Dr. Csont ismétlése felemás számokat produkált. Kedden az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét kevesen választották. A Született szobalányok az elmúlt hetek vergődése után TV2-s szinten közepes számokat szállított. A Castle-t ugyan többen figyelték, de messze az RTL csatornaátlaga alatt hozott. Szerdán a Szulejmán 18-49-ben gyenge, míg a teljes lakosság körében felemás adatokkal futott. Csütörtökön sokakat érdekelt az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntője Pápai Jocival, míg A szultána és a Halálos fegyver is katasztrofális adatokat tudhat magáénak. Pénteken a Showder Klub közepes számokkal futott. Szombaton jól nyitott az Egynyári kaland 2. évada. A sorozatot sok fiatal választotta és összlakosságban is hozta azt a szinten, mint két éve az előző szezon második fele. Később tarolt az Eurovíziós Dalfesztivál döntője. Az élő közvetítés simán legyőzte a TV2 és az RTL filmjeit, sőt 18-49-ben a második, teljesben pedig a harmadik helyen végzett a heti toplistán. Vasárnap a Cobra 11 kicsit javított és a fiataloknál közepes adatokat hozott. A Nagy Duett felemás eredményeket produkált. A show-műsor 18-49-ben nem elég hogy csak a harmadik legnézettebb műsor volt a héten, de ki is kapott az RTL vasárnap esti filmjétől. Ez egy ilyen nagyszabású műsornál azért elég kellemetlen. Ugyanakkor teljes lakosság körében szépen ment és simán a heti toplista első helyét foglalta el. Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Nem 4, hanem 5 Trónok harca előzménysorozatot fejleszt az HBO

Írta: RaulReal | 2017. május 15. 18:46
A nyolcadik évaddal biztosan befejeződik az HBO valaha létezett legfontosabb sorozata, a Trónok harca, a csatorna azonban meglovagolná a rajongói érdeklődést, ezért több testvérsorozat ötletén is dolgoznak egyszerre. George R. R. Martin egy új posztjában arról nyilatkozott, hogy az előzetes információkkal ellentétben nem négy, hanem öt, Westeros világában játszódó produkció vázlata készül, ezek azonban nem spinoffok lesznek, hanem előzménysorozatot akar az HBO.
Sokan reménykednek abban, hogy George R. R. Martin novellái, a Dunk & Egg sztorik kapnak elsőként feldolgozást a Trónok harca után, az író azonban úgy nyilatkozott, hogy ez egyelőre biztosan nem várható. Martin tisztában van a lassúságával és nem szeretné, hogy másodszor is abba a hibába essen, mint A tűz és jég dala esetében, azaz, hogy a sorozat sztorija beelőzze a könyvekét. Mivel az alkotó folytatni szeretné a Dunk & Egg novellákat, ezért a közeljövőben ezek a történetek nem kapnak adaptációt, Robert Baratheon lázadását pedig azért nem dolgozza fel még az HBO, mert A tűz és jég dala hatodik regényében, a Winds of Winterben fejtené ki az ezzel kapcsolatos részleteket az író. Martin tehát szinte biztosra veszi, hogy a Dunk & Egg novellák, amint befejezi őket, sorozatként debütálnak majd az HBO-n, az alkotó azonban emellett nyilatkozott az új testvérsorozatokról is. Ezek a művész szerint nem spinoffok, inkább előzménysorozatok ötletei egyelőre, ugyanis az HBO szinte kizárható, hogy egynél többet egyszerre be fog rendelni belőlük. Egész egyszerűen tehát arról van szó, amit korábban is sejtettünk, hogy a kábelcsatorna biztosra megy és nem akar túl időt eltölteni anélkül, hogy egy, a Westeroshoz kapcsolódó tévésorozat képernyőn legyen.

Hamarosan visszatér a Barátok közt egyik legnépszerűbb szereplője

Írta: KTL | 2017. május 15. 16:06
Tavaly májusban jött a hír, hogy Rékasi Károly ismét eltűnik a Barátok köztből és a produkció csak akkor veszi vissza, ha már teljesen felgyógyult. A Bartha Zsoltot alakító színész most már sokkal jobban van, így hamarosan visszatérhet az RTL Klub napi sorozatába - tudta meg a Bors. "A József Attila Színházban már előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a jövőmmel kapcsolatban. A Barátok közt esetében már jeleztem a hadrafoghatóságomat, de még nem kaptam egyértelmű visszajelzést. Elmondtam nekik, hogy újra tudok dolgozni, a többi viszont már csak rajtuk múlik, tőlük függ, mikor térhetek vissza. Egyébként úgy gondolom, ez kicsit bonyolultabb dolog, mint a színház esetében. A gyártásba visszatenni egy figurát és megteremteni a felületet, ahol újra felbukkan, nagyobb munkát jelent – számolt be Rékasi Ká­roly a lapnak.
"Eddig is tartottam vele a kapcsolatot, elég sűrűn be­szélünk. Végig pontosan tudtam, hogy Karcsi milyen állapotban van" – mondta a Borsnak Rozgonyi Ádám, a sorozat kreatív producere. "Naprakész voltam, vagyok az állapotából. Mindig is úgy gondolkodtunk, hogy számítunk rá, Bartha Zsolt szerves része a sorozatnak. Soha nem szakadt meg a kapcsolat közte és a produkció között, sőt a történetben is időről időre szó esett Bartha Zsoltról jelezve, hogy mind Rékasi Károly, mind a karakter továbbra is a sorozathoz tartozik. Ahogy eddig, a jövőben is számítunk rá. Amint az egészsége és a teherbírása lehetővé teszi, várjuk vissza. Pontos dátumot még nem tudok mondani, de a visszatérésének története előkészítés alatt van, s már most izgalmas epizódokat ígérhetek a nézőknek. Azt a Bartha Zsoltot hozzuk vissza, akit a néző ismer. Igaz, tapasztalatokkal gazdagodott, hiszen két évig külföldön volt. Remélem, a nézők kíváncsian várják, milyen a régi-új Bar­tha Zsolt." (Fotó: RTL Klub)

Új képek Emilia Clarke 20 éves dublőréről

Írta: KTL | 2017. május 15. 06:45
2015 tavaszán elképesztően népszerű volt az néhány fotó, melyet Emilia Clarke 18 éves dublőréről osztottunk meg. 2016-ban az akkor már 19 éves lányról újabb képeket tettünk közzé, melyeket ismét nagyon szerettetek. Rosie Mac többször alakította Daenerys Targaryent a Trónok harcában, de mivel nagyon hasonlítanak, így a távoli képsorokon szinte senkinek sem tűnt fel. Most újabb fotókat osztunk meg a modellről, aki még mindig szemtelenül fiatal, mindössze 20 éves. A képek a tovább mögött nézhetőek meg!

18. heti nézettség - Remekül nyitott a Házasság első látásra

Írta: Agent | 2017. május 14. 21:41
A 17. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 18. héten 18-49-ben az RTL Híradó hétből hatszor, míg a teljes lakosság körében minden esetben legyőzte a Tényeket. Az Extrém Activity gyenge, míg az Annyit ésszel, mint erővel! katasztrofális számokat produkált. A Házasság első látásra nyitóhete remekelt, mely a fiataloknál az ötödik, összlakosságban pedig a harmadik legnézettebb műsor volt a héten. Az Éjjel-Nappal Budapest 18-49-ben szép, míg teljes lakosságban közepes számokat szállított. A Barátok közt a korábbi időpont ellenére a fiataloknál csak közepes adatokat produkált, míg összlakosságban jól ment.
Hétfőn filmek voltak láthatóak, a napot egy hangyányival, de az RTL Klub nyerte. Kedden a Született szobalányok borzasztóan gyengén hozott és ugyan a Castle-t sokkal többen választották, az is messze csatornaátlag alatt teljesített. Szerdán a Vigyázat, gyerekkel vagyok! 18-49-ben közepesen, míg teljesben jól ment. A Szulejmán mindkét korosztályban jó számokat szállított. Csütörtökön A szultána katasztrofális adatokat produkált és ugyan a Halálos fegyverre sokkal többen kapcsoltak, RTL-es szinten az is borzasztóan rosszul futott. Vasárnap A Nagy Duett eredményei javultak az előző adáshoz képest és újra mindkét korosztályban a legnézettebb műsor volt a héten. Egy ekkora show-műsortól persze még így sokkal több lenne elvárható. Minden héten messze a legjobban teljesítő műsor kéne legyen a televíziós piacon. A Cobra 11 a fiataloknál és összlakosságban is roppant gyenge számokat produkált. (Fotó: RTL Klub) Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Elkaszáltak egy csomó sorozatot az amerikai tévécsatornák

Írta: RaulReal | 2017. május 14. 20:14
Pénteken és szombaton beindult az upfronts előtti henger, ugyanis egymás után jöttek a hírek arról, hogy az amerikai országos csatornák mely sorozatokat rendeltek be és kaszáltak el. Az NBC az Emerald City után elkaszálta a Feketelista (Blacklist) spinoffját, a Blacklist: Redemptiont, és berendelte az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály (Law & Order: SVU) 19. évadát. A FOX bekérte a Brooklyn 99 - Nemszázas körzet (Brooklyn Nine-Nine) című zsarus vígjáték 5. szezonját és Az ördögűző (The Exorcist) 2. évadát. Az ABC berendelte a Speechless 2. évadát és az Amerika Huangjai (Fresh Off The Boat) 4. évadát is, de sajnos a szitkomrajongók öröme nem lehetett teljes, ugyanis a CBS-nél elbukott Az élet csajos oldala (2 Broke Girls).
Szombaton a CBS lendült bele erősen, hiszen elkaszálták a The Great Indoorst és berendelték a csatornánál a nagy múltú The Amazing Race 30. évadát és a Sherlock Holmes amerikai változatát, a Sherlock és Watson (Elementary) 6. szezonját. A legérdekesebb húzás ezen a napon történt, ugyanis az NBC korábban elkaszálta az Időutazók (Timeless) című újonc sorozatát, aztán hirtelen visszakoztak és mégis bekértek egy 10 részes második évadot 2018-ra. A CW-nél futó, hasonló témakörben mozgó Kapcsolat (Frequency) és a No Tomorrow (a képen) sajnos nem járt ilyen jól, ezt a két sci-fit ugyanis elkaszálta a legkisebb országos tévéadó. Mindemellett elég sok országos sorozat jövője kérdéses még, az ABC-nél nem dőlt el a Quantico sorsa, az NBC-nél a Chicago Justice és a Trial & Error készítői izgulhatnak, a CBS csatorna esetében a Gyilkos elmék spinoffja, a Code Black, a Ransom és a Training Day is élet-halál között lebeg. Ezeken felül pedig ott van még a FOX is, ahol a 24: Újratöltve (24: Legacy), A szökés (Prison Break), a Scream Queens, az Új Csaj (New Girl), a Wayward Pines és a Shots Fired is vár a berendelésre.

Remek eredményt ért el Pápai Joci az Eurovíziós Dalfesztiválon

Írta: AJ | 2017. május 14. 00:36
Idén rendezték meg összességében 62. alkalommal az összeurópai zenés show-t, az Eurovíziós Dalfesztivált. 2017-ben Kijev adott otthont a rendezvénynek, amelynek döntőjében 2011 óta zsinórban minden évben ott van a magyar induló is. Hazánkat idén az előválogatót, A Dalt megnyerő Pápai Joci és Origo című dala képviselte. A monstre, több óra hosszú döntőben 26 ország előadói álltak színpadra, a nézők és a nemzetközi zsűri szavazatai alapján a pedig győztes Salvador Sobral és Amar Pelos Dois című dala lett. Ez azt jelenti, hogy jövőre Portugáliába látogat az Eurovízió. A magyar induló, Pápai Joci is remek helyezést ért el és a 8. lett. Ez az Eurovízió történetében a harmadik legjobb eredményünk. (Fotó: EPA/MTI/Szerhij Dolzsenko)

Trónok harca EXTRA kvíz: Mennyire ismered a Másokat?

Írta: RaulReal | 2017. május 13. 20:46
Az elmúlt hetekben különböző, a Trónok harca helyszíneihez kapcsolódó kvízekkel jelentkeztünk, ezek között pedig ott volt a Fal is. Most ismét Északra kalandozunk, hiszen legújabb extra kvízünk a Targaryen sárkányok és a Stark rémfarkasok után a Másokhoz kapcsolódik. Az Éjjeli Őrséggel dacoló titokzatos, misztikus lények a Trónok harca eddigi évadaiban rengeteg fejtörést okoztak az embereknek, most azonban arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire sikerült megismernetek ezeket a vérszomjas lényeket. Kommentben várjuk, hogy 10-ből hány választ sikerült eltalálnotok! A kvíz a tovább mögött található!

Kész bohózat, ami a TV2 kábelcsatornája körül történik

Írta: KTL | 2017. május 13. 19:45
A TV2 Csoport Chili TV-je, a Paprika TV tulajdonosa és üzemeltetője, az AMC szerint túlságosan hasonlít az ő tévéadójuk nevére. Utóbbi tévéhálózat ezért beperelte Andy Vajna csatornáját és kérte, hogy tiltsák el a név használatától. A Fővárosi Törvényszék januárban meg is tiltotta a TV2 Csoportnak a Chili TV jelzést. A tévéhálózat azonban még aznap bejelentette, hogy fellebbeznek és nem változtatják meg a gasztrocsatornájuk nevét. Áprilisban a TV2 Csoport a SorozatWikinek eljuttatott közleményből kiderült, hogy a Fővárosi Ítélőtábla másodfokokon a TV2 Csoportnak adott igazat és visszavonta a Chili TV név használatára vonatkozó tilalmat. A csatornacsalád azt is hozzátette, hogy a döntés jogerős, fellebbezésnek már nincs helye, így arra lehetett számítani hogy az ügy itt lezárult.
Kiderült azonban, hogy az a per, amiben a TV2 Csoportnak adtak igazat egy védjegyper volt, de van egy másik is ami még nem zárult le. Ebben most az AMC Networksnek adtak igazat és újra eltiltották Andy Vajna tévéjét a Chili TV név használatától - tudta meg a 24.hu. Az ügyben a hírportál még szerdán kereste az AMC-t, akik végül pénteken egy közleménnyel reagáltak. Ebben azt írják, hogy a Fővárosi Törvényszék szerdai ítéletében a TV2 jogbitorló módon használja a Chili TV nevet nemzeti és közösségi szinten egyaránt. A bíróság ezért arra kötelezi a TV2 Média Csoportot, hogy 15 napon belül hagyja abba a Chili TV megjelölés használatát, valamint annak a chilitv.tv weboldalon történő reklámozását és hagyjon fel a doménnév használatával. Az elsőfokú bíróság azonban most az AMC által a perbe becsatolt bizonyítékokra, többek között egy közvélemény-kutatási eredményre hivatkozva azt állapította meg, hogy a TV2 megsérti az AMC védjegyoltalmi jogait. Az AMC egy olyan közvélemény-kutatást nyújtott be, ami a múlt hónapban ezer fő megkérdezésével készült, és ahol a kérdezőbiztosok azon nyitott kérdésére, hogy „Ön szerint mi a chili?”, a válaszadók 95 százaléka a saját szavaikkal megfogalmazott válaszaikban a paprikát említették - írja a 24.hu. A TV Paprikát működtető AMC Networks cégnél a fejleményt egyébként úgy értékelték, örülnek a bíróság számukra kedvező döntésének. A TV2 számára most egyébként még adott a lehetőség, hogy fellebbezéssel éljen, így elképzelhető, hogy az ügyben újabb fordulat következik be.

Hétfőtől korábbra kerül a Barátok közt, új időpontok az RTL esti műsorainál

Írta: KTL | 2017. május 13. 17:45
Hétfőtől visszatér Sebestyén Balázs vetélkedője, az 1 perc és nyersz!. A másfél év szünet után folytatódó műsor miatt megint átalakul az RTL Klub főműsoridős műsorrendje és minden esti produkció új időpontba kerül. A Házasság első látásra mindösszesen 9 adás után pénteken véget ért, a helyére érkező 1 perc és nyersz! 18:50-kor lesz látható. Az utána következő sorozatok pedig mind előbbre jönnek, így elsőként az Éjjel-Nappal Budapest 20:10-ről 19:55-re kerül.
A legfontosabb hír, hogy a Barátok közt 21:25 helyett 21:15-kor kezdődik majd. Ez a 10 perces változás pedig azért is nagyon lényeges, mert ha valaki az eddigi időpontban kapcsol az RTL Klubra, az pont lemarad az aznapi első epizódról. Módosulnak a heti sorozatok kezdései is. Hétfőn a Dr. Csont 22:05-ről 21:55-re, kedden a Castle új évada, szerdán a Szulejmán, csütörtökön a Halálos fegyver és pénteken a Showder Klub 22:10-ről 22:05-re kerül. A hétköznap éjszakai tartalak is 5-15 perccel korábban indulnak majd. Szombaton és vasárnap nem lesz fontosabb változás a csatornán. (Fotó: RTL Klub)

Hollywoodi szuperprodukcióban kapott főszerepet Maisie Williams

Írta: RaulReal | 2017. május 12. 23:13
Az X-Men filmekben eddig is sok Trónok harca színész szerepelt, hiszen Peter Dinklage mellett feltűnt Sophie Turner is a mozivásznakon, a mutánsos széria pedig most Maisie Williamsszel erősít. Nem elég, hogy a jövőre érkező Dark Phoenix filmben a Sansa Starkot alakító színésznő lesz a főszereplő, kiderült, hogy a New Mutants című X-Men spinoffban Maisie Williams játszik fontos szerepet. Így mindkét Stark-lány a FOX egyik legismertebb filmsorozatának lesz fontos tagja, ráadásul Williams egy olyan karakterként tűnik majd fel, aki a vallása miatt nehezen birkózik meg a gondolattal, hogy képes vérszomjas farkassá alakulni. A New Mutants jövő áprilisban kerül mozikba, míg a Dark Phoenix 2018 novemberében lesz látható.

5 kötelező mobilalkalmazás Trónok harca rajongóknak (videó)

Írta: KTL | 2017. május 11. 22:56
Bármilyen nehéz is elhinni, közeleg a Trónok harca 7. évadának premierje. A folytatás kicsit több mint két hónap múlva, július 16-án érkezik az HBO-ra és az HBO GO-ra. Amíg viszont várakozunk, Pavló Péter készített egy videót arról, hogy milyen alkalmazások vannak a sorozathoz kapcsolódóan és ezeket mire lehet használni. A választék sajnos nem túl nagy, de reméljük ez a következő években változni fog. Érdemes megnézni a következő, hat perces anyagot: