.

Új sorozatokkal és új napi műsorral indítják az őszt a Viasat csatornák

Írta: AJ | 2018. augusztus 09. 07:00
A Sony Pictures Television Networks CE által hazánkban működtetett tévéadók közül a VIASAT3 és a VIASAT6 is számos újdonsággal várja a nézőket az őszi szezonban. Augusztus 27-én hétfőtől kezdődően vált új műsorrendre mindkét tévécsatorna. Elindul egy vadonatúj vetélkedő Gundel Takács Gábor vezetésével, különkiadással jelentkezik a csatorna egyik realityje, valamint több, idehaza még nem vetített sorozat is érkezik. Augusztus 27-én, 20:00-kor debütál a VIASAT3-on a csatorna vadonatúj, saját gyártású tudásalapú vetélkedője, a KérdezŐ, melynek műsorvezetője Gundel Takács Gábor. A minden hétköznap este képernyőre kerülő vetélkedőről itt írtunk bővebben. Augusztus 27-én tér vissza egy különkiadással a csatorna realityje, a Feleségek luxuskivitelben, melyből 21:00-kor a Lagzi luxuskivitelben kerül adásba. A tévéadó hétköznap esténként a vetélkedőt követően filmeket sugároz majd. A VIASAT3-ra egyetlen premier széria érkezik az ősz elején, a Battle Creek - Zsarupáros szeptember 2-tól, vasárnaponként 10 órától lesz látható. A krimi összesen egy évadot, 13 részt élt meg és 2015-ben futott Amerikában.
A sorozatpremierek a VIASAT6-on lesznek láthatóak. Augusztus 27-től 18:00-tól napi négy rész kerül adásba a Két pasi - meg egy kicsiből, melyet az Agymenők dupla része követ 20 órától. A népszerű komédiák után 21:00-ás kezdéssel a VIASAT6 is bemutatja Az Álmosvölgy legendája című sorozatot, melynek mindhárom évada az idén április végén megszűnt FOX-on volt látható. A fantasy-krimit követően minden hétköznap 22:00-tól, dupla résszel más és más produkció lesz látható. Augusztus 27-én hétfőn indul a Helix című, két évadot, összesen 26 részt megélt, 2014 és 2015 között vetített amerikai scifisorozat. 28-án kedden debütál a szintén tudományos-fantasztikus Idővonal (Travelers), mely 2016-ban indult a kanadai Showcase csatornán, két évad készült belőle eddig, a harmadikat viszont a világ egyik legnagyobb online tartalomszolgáltatója, a Netflix készíti majd el és mutatja be exkluzívan. Augusztus 29-től, szerdánként a harmadik évaddal folytatódik A zöld íjász és a Flash - A Villám testvérsorozata, A holnap legendái. A sorozat harmadik szezonja 18 epizódból áll, és Amerikában idén ősszel érkezik az újabb etap. 30-án, csütörtökön lesz az Amerikai istenek (American Gods) hazai tévépremierje. A Neil Gaiman azonos című regénye alapján készült fantasy dráma 2017-ben indult első évada 8 részes, a folytatás pedig 2019-ben érkezik a tengerentúlra. Ősszel péntekenként filmeket sugároz majd a VIASAT6, vasárnap délelőttönként pedig új részekkel érkezik a Top Gear.

Hosszabb lesz az Egynyári kaland következő évada

Írta: AJ | 2018. augusztus 08. 19:28
2015 áprilisában mutatta be a Duna az Egynyári kalandot. A fiatalok nyári élményeiről szóló széria hat részes első évada nagy siker volt, ám a folytatásra közel két évet kellett várniuk a rajongóknak. A második, ismét hat epizódos szezon új író-rendező, Zomborácz Virág kezébe került, 2017 májusától volt látható, és a korábbival ellentétben kevesebben nézték. Az újabb etap idén májusban debütált, és már csak gyengébb nézettségi eredményt ért el.
A SorozatWiki információi szerint azonban érkezik a folytatás, amely a korábbiaknál több, összesen nyolc részes lesz. Megkerestük a produkciót gyártó céget, ahol megerősítették a hosszabb szezon hírét, és még több információt elárultak a következő etapról. "A Duna Televízió valóban 8 részt rendelt meg az Egynyári kaland 4. évadából. A folytatás fő helyszínét mind a nézői igények szerint, mind pedig alkotói és gyártói döntésként visszahelyeztük a Balatonra" - mondta a SorozatWikinek a Megafilm Service ügyvezető igazgatója, Helmeczy Dorottya. Az új részek forgatása május 28-a óta tart, és összesen 72 napot dolgozik majd a stáb a Balatonon, valamint a fővárosban. A folytatást, akárcsak a második és harmadik évadot, Zomborácz Virág írta, rendezőtársa pedig újfent Akar Péter. A következő szezonban visszatérnek a fő karakterek, Zsófi (Schmidt Sára) és Bence (Rubóczki Márkó) szerelmi története pedig újra erős hangsúlyt kap. Helmeczy azt is elárulta oldalunknak, hogy a sorozat egyik korábbi főszereplője, Gábor (Héricz Patrik) főkarakterként tér vissza, Luca (Walters Lili) pedig az új epizódokban kilép "fura lány" figurából és egyre nőiesebb szereplővé válik. Enikő (Piti Emőke) és Levi (Király Dániel) kapcsolata tovább bonyolódik majd a negyedik évadban. A folytatásban új szereplőként ismerhetjük meg Kornélt, akit Fehér Dániel alakít. A mi kis falunkban állandó szereplőt, Stokit megformáló Szabó Győző pedig önmagát alakítja majd az Egynyári kaland új évadának egyik epizódjában.

Kiderült, mikor indul Gundel Takács Gábor vadonatúj vetélkedője

Írta: AJ | 2018. augusztus 08. 17:57
Április közepén tudtuk meg, hogy vadonatúj, tudásalapú vetélkedőt készít a VIASAT3. Májusban pedig bejelentették, hogy a műsor házigazdája a legendás tévés, Gundel Takács Gábor lesz, akit a Maradj talpon! és az újrainduló Áll az alku két évada után új csatornán, új kvízműsorban láthatnak majd a tévénézők. Egy hónappal később, júniusban Gundel Takács Gábor egy videóban árulta el, már forgatják az adásokat, és leleplezte a vetélkedő címét.
A VIASAT3-at is működtető Sony Pictures Television Television CE ma bejelentette, hogy a KérdezŐ augusztus 27-én, hétfőn 20:00-kor indul a csatornán. A vetélkedő 6 héten keresztül minden hétköznap este látható lesz. A műsorban a kérdéseket azonban nem Gundel Takács Gábor, hanem civilek teszik majd fel a játékosoknak. A párbajból győztesként kikerülő játékospár pedig a sztárlépcső "megmászása" során ismert emberek kérdéseire kell, hogy helyesen válaszoljon. Többek között Ónodi Eszter, Rúzsa Magdi, Hajós András vagy éppen Scherer Péter is kérdezi majd a játékosokat, akik akár 10 millió forintot is nyerhetnek. (Fotó: Labancz Viktória)

Kaszát kapott az egyik legnépszerűbb amerikai sorozat

Írta: RaulReal | 2018. augusztus 07. 19:45
Claire Danes idén tavasszal állt a sajtó elé azzal a hírrel, hogy belefáradt a Homeland című sikersorozat főszerepébe, így a 8. évadot követően mindenképp kiszáll a produkcióból. Azóta ment a vita a Showtime amerikai csatornánál, hogy a főszereplő nélkül hogy lehetne folytatni az Emmy-díjas szériát. Most megszületett a döntés, a cég elnöke, David Nevins ugyanis bejelentette, 2019-ben befejeződik a sorozat. Eddig 7 évad ment le az akció-thrillerből, ez egészen pontosan 84 részt jelent, tehát a rajongók mélyen elmerülhettek az elmúlt években a Homeland világában.
A sorozat 8. évada 2019 júniusában kerül képernyőre, a készítő Alex Gansa szerint pedig azok a nézők, akik kitartottak a sztori mellett, a finálé által megkapják majd a méltó jutalmukat. A kasza híre azért is súlyos, a Showtime-ot mélyen érintő döntés, mert az egyik legismertebb és kritikailag leginkább kedvelt saját gyártású tartalmukról van szó. A Homeland 7. évada részben Budapesten forgott, de a sorozat idehaza sose lett népszerű. Magyarországon az RTLII 2013-ban kezdte vetíteni a sorozatot, aztán a 2. etap már késő estére került át. A harmadik szezonra 2015-ig kellett várniuk a magyar nézőknek, 2016-ben pedig az első szezon még az RTL Klubon is megkapta a bizalmat. A nézettség továbbra se volt jó, így a 4. évad bemutatása óta nem nézhettük magyarul a Homelandet, az RTL Magyarország ugyanis az 5. etapot már nem vette meg. A SorozatWiki tudomása szerint egy csatorna se vásárolta meg azóta a produkció vetítési jogait.

Újabb botrány a Lost kapcsán, a sorozat készítői közleményben kérnek bocsánatot

Írta: RaulReal | 2018. augusztus 06. 19:23
Evangeline Lilly, a Lost korábbi színésznője májusban adott megdöbbentő nyilatkozatot a 2000-es évek egyik legnépszerűbb drámasorozatáról, a Lostról. A jelenleg A Hangya és a Darázsban látható híresség azzal vádolta meg a produkció kaszkadőrcsapatának vezetőjét, hogy direkt veszélynek tette ki őt. Most újabb problémás esetről rántotta le a leplet Lilly, mellyel rengeteg nézőt meglepett. "A 3. évad forgatása alatt rettenetes élményt kellett átélnem. Arra kényszerítettek, hogy egy részben meztelenkedős jelenetet forgassak le, a véleményemet pedig nem kérdezték meg, így csúnyán sarokba szorítottak. Utána napokig sírtam."
A színésznő hozátette, hogy a 4. szezonban ismét hasonló tortúrát kellett átélnie, amikor ismét arra utasították, hogy akarata ellenére vetkőzzön. Onnantól kezdve azonban eldöntötte, többet ilyen nem lesz, bármilyen "meztelenkedős" jelenetet is írjanak neki a készítők, nem fogja megcsinálni. A Lost készítői és executive producerei, J. J. Abrams, Damon Lindelof, Jack Bender és Carlton Cuse közleményt adtak ki az eset kapcsán, melyben őszintén bocsánatot kértek a színésznőtől. Habár közvetlenül még nem vették fel a kapcsolatot Evangeline Lillyvel, arról írtak, hogy senkinek se szabadna így éreznie magát a munkája során és sajnálják, ha kellemetlen perceket okoztak a sztárnak.

Nem tér vissza a Trónok harca egyik színésze a sorozat 8. évadában

Írta: RaulReal | 2018. augusztus 05. 19:40
A Trónok harca utolsó, 6 részes évada totális háborúval fenyeget, azonban a Mások elleni utolsó összecsapás nélkülözni fog egy visszatérő karaktert. Mark Gatiss, aki a produkcióban a braavosi Vasbank követét alakítja, a Shortlistnek adott friss interjújában beszélt arról, hogy Tycho Nestoris már nem lesz benne a történetben. "Nem leszek benne az utolsó felvonásban, de úgy gondolom, hogy a karakterem valószínűleg túléli a Westerosban dúló viszályt. Jócskán meg fogok lepődni, ha kiderül, hogy Tycho fejét leharapta egy sárkány vagy hasonló halált halt, csak épp a képernyőn nem mutatták" - mondta el a színész.
Gatiss korábban úgy nyilatkozott, hogy a sorozat két részében még benne lesz, a készítők azonban ezek szerint változtattak a forgatókönyvön és kihagyták a folytatásból a karaktert. A brit alkotót a nézőközönség nem csak a Trónok harcából ismerheti, Mark Gatiss ugyanis dolgozott a Doctor Who és a Sherlock című kultikus tévészériákon is. Utóbbiban a főszereplő testvérét, Mycroftot is alakította, emlékezetes módon. A Trónok harca legkorábban 2019 elején tér vissza, az utolsó évad első trailerét pedig még idén megkaphatjuk az HBO ígéretei szerint.

Az egyik luxusfeleség is szerepelni fog a TV2 vadonatúj showműsorában

Írta: AJ | 2018. augusztus 04. 13:48
Köllő Babett 2017 őszén lett országosan igazán ismert, amikor is a VIASAT3 vadonatúj realityjében, a Feleségek luxuskivitelben szereplőjeként tűnt fel a képernyőn. A színész-táncosnőt 2017 végén egy másik műsorban is láthatták a nézők, ugyanis az RTL Klubra három év szünet után visszatért valóságshow-ban, a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben lett versenyző. Idén tavasszal új részekkel folytatódott a Feleségek luxuskivitelben, melyben újra láthatta a közönség Köllő Babettet. A TV2 pedig nemrég bejelentette, hogy a színésznő az ősszel érkező vadonatúj show-jukban is szerepelni fog. Pár napja derült ki, hogy Tatár Csilla a Csak show és más semmivel tér vissza a csatornára, most pedig a második "showkirálynőt" is leleplezték. (Fotó: TV2)

Két testvérszériát is kaphat az egyik legendás amerikai sorozat

Írta: RaulReal | 2018. augusztus 03. 20:48
A 24 Amerikában 2001 novemberében került képernyőre, a produkció 8 évadot és 192 részt ért meg, a Jack Bauert alakító Kiefer Sutherlandet pedig igazi akciósztárá tette. A FOX többször megpróbálkozott a folytatással, az Élj egy új napért! című mini-évad 2014-ben került képernyőre, de nem lett túl sikeres, ahogy a 24: Újratöltve se, mely az anyaszéria spinoffja volt, új főszereplővel. Most az amerikai országos tévécsatorna két projektet is tervez, az egyik a fiatal Jack Bauerről szólhat, a másik pedig egy jogi produkció lehet.
Az Entertainment Weekly értesülései szerint két 24 veterán, Joel Surnow és Bob Cochran a franchise executive producerével, Howard Gordonnal dolgoznak azon, hogyan mutathatnák be Jack Bauer ifjú éveit. A televíziózás egyik legismertebb és legkoraibb antihőséről van szó, így nem lesz könnyű feladat, Kiefer Sutherland karaktere olyan későbbi figuráknak ágyazott meg, mint Dexter vagy épp Walter White a Breaking Badből. A castingolás még nem kezdődött el, a hírek szerint azonban a FOX már 2019 első felére elkészülhet az előzménnyel. 2017 novemberében írtunk először arról, hogy a FOX egy, a büntetőjog világába kalauzoló spinoffon is dolgozik, melynek ráadásul női főszereplője lehet. A terrorizmus elleni harc helyett tehát teljesen más irányt vehet ez a testvérszéria, amely még mindig aktív projekt a csatornánál. A történet egy olyan jogászról szólhat majd, aki az idővel versenyt futva igyekszik egy halálra ítéltet megmenteni, akit szerinte ártatlanul büntetnek. Ez az ötlet már a 24 harmadik évadának készítése alatt felmerült, így a készítők régóta dédelgetett álma válhatna valóra a sorozattal.

Nagy Ervin: Nem én rúgattam ki Ubrankovics Júliát

Írta: AJ | 2018. augusztus 03. 13:52
Pár héttel ezelőtt robbant a hír, miszerint kirúgták az RTL Klub vadonatúj saját gyártású heti sorozatának, A Tanár főszereplőnőjét alakító Ubrankovics Júliát. A színésznő az Indexnek nyilatkozta, a forgatás megkezdése előtt közölték vele, nem tartanak igényt tovább a munkájára, miközben állítása szerint elégedettek voltak a teljesítményével. A csatorna először még nem kívánt érdemben reagálni az ügyre, majd később a Blikkben Herman Péter, az RTL Magyarország drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgatója elárulta, hogy egyáltalán nem voltak megelégedve Ubrankovics munkájával és ez állt a csere hátterében. Ezután Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója is kifejtette a véleményét az ügyről, és múlt kedden elmondta, hogy Ubrankovics most már 10 millió forintot követel tőlük.
Nagy Ervin ugyan korábban is megszólalt már az ügyben, most ismét nyilatkozott, ezúttal az Index-nek, bár esze ágában sem lett volna ezekről a dolgokról beszélni "de Juli felrúgta a szakmában megszokott diszkréciót, és elkezdődött a sárdobálás, ezt pedig nem szeretném szó nélkül hagyni." A Tanár főszereplőjét, Vasvári Szilárdot alakító színész cáfolta a bulvársajtóban megjelent állításokat, hogy ő rúgatta volna ki Ubrankovics Júliát. "Jelezni a rendezőnek, hogy nem tudok valakivel jól együttműködni, és lecseréltetni a partneremet, az nemhogy nem ugyanaz, de két külön univerzum. (...) Hogy én rúgattam volna ki Ubrankovics Júliát A Tanár című sorozatból, az egész egyszerűen fogalmazva hazugság. (...) Ha nekem nincs kedvem valamihez, de a producer és a rendező azt mondják, hogy azt kell tennem, akkor veszek egy nagy levegőt, és megteszem, hiszen erre kötelez a szerződésem. Nem vagyok akkora filmsztár, hogy ne így legyen.” A színész az Index cikke szerint még hozzátette, hogy vele nem egyeztettek Ubrankovics Júlia kirúgásával kapcsolatban, melyet a sorozat rendezője, Kovács Dániel Richárd, és az RTL Magyarország drámai és szórakoztató műsorokért felelős igazgatója, Herman Péter hoztak meg. Nagy Ervin még elmondta, hogy ha a színésznő maradt volna a női főszereplő, neki akkor is vállalnia kellett volna a szerződése miatt a közös munkát. (Fotó: RTL Klub)

Augusztusban véget ér az RTL Klub egyik legnépszerűbb sorozata

Írta: AJ | 2018. augusztus 02. 21:25
2007 márciusában mutatta be az RTL Klub a Dr. Csontot. A tengerentúlon is nagy népszerűségnek örvendő krimi az elmúlt évtizedben az RTL Klub egyik vezető heti sorozata, és a hétfő esték meghatározó pontja lett a fiatalok körében. A Dr. Csont az Egyesült Államokban 2017 tavaszán 12 évad és 246 rész után véget ért. A hazánkban június 11-én indult befejező szezon még jelenleg is látható, azonban már nem sokáig, ugyanis ez az etap a sorozat legrövidebb évada, mindössze csak 12 epizódos, majdnem fele a korábbiaknak.
A Dr. Csont sorozatfináléja augusztus 13-án, hétfőn 21:30-kor lesz látható az RTL Klubon. Az utolsó ügy 2. című epizóddal itthon is elfogynak a széria premier részei, a Dr. Csont azonban nem tűnik el a hazai képernyőkről. Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója a SorozatWikinek adott interjújában jelentette be, hogy 2018-tól a Dr. Csont a cégcsoport csatornáin is látható lesz. Ezután megkerestük az RTL Magyarországot, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a sorozat 2025-ig még biztosan megtalálható lesz az RTL-es adókon is, és idén csak egy évad, a negyedik esetében van lehetőség arra, hogy más csatornák is vetíthessék. A Dr. Csont augusztus 13-i sorozatfináléját követően a rajongók továbbra is megtalálhatják a szériát a Coolon, ahol ettől a hónaptól kezdve a hetedik évadot ismétlik, valamint a Prime-on, ahol július 2-tól kezdődően hétfő esténként, az RTL Klubos premier részekkel egy időben a negyedik évad részei kerülnek képernyőre. (Fotó: RTL Klub)

Bárki megvásárolhatja a Trónok harca egyik gyönyörű kastélyát

Írta: RaulReal | 2018. augusztus 02. 20:17
Ha valaki úgy szeretne egy Trónok harcából ismert kastélyban lakni, hogy nem kell aggódnia a Mások támadásai miatt, az most a valóságban is megteheti. Észak-Írországban árulják ugyanis a Gosford Kastélyt, mely a 3. évadban a Tullyk otthona, Zúgó volt. Az épületről érdemes tudni, hogy az 1800-as évek közepén fejezték be, több mint 15 hálószobája és 10 fürdőszobája van. A gyönyörű kastélyt legkevesebb 181 millió forintért (656 ezer dollár) lehet megvásárolni, így mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki bele akar költözni.
A Gosford Kastélynak színes történelme van, hiszen a második világháborúban katonák elszállásolására használták. A Trónok harcából ismert helyszín 1983 óta hotelként működik, így akár pénzkereseti forrásként is használhatja majd az épületet az új tulaj. Idén még nem érkezik a széria nyolcadik, befejező évada, a legújabb hírek szerint 2019 elején kerülhet adásba a 8. etap. A záró szezon 6 részes lesz, legkorábban 2020-ban pedig bemutatkozhat a Trónok harca első testvérsorozata is.

Megfelezi az RTL Klub az egyik legnézettebb sorozatát

Írta: KTL | 2018. augusztus 01. 21:30
Július 19-én indult az RTL Klub legújabb kórházas sorozata, a Doktor Murphy. A sorozat első két epizódja rögtön letarolta a csütörtök estét, sőt az első epizód a hét második legnézettebb műsora lett. Pár napja képernyőre kerültek a sorozat a 3. és 4. része is, melyek szintén kiemelkedő adatokat produkáltak. Valószínűleg azért döntött úgy az RTL Magyarország, hogy belassítja a produkció sugárzását.
Augusztus 2-tól, a következő csütörtöktől már csak hetente egy epizódot sugároz a Doktor Murphyből a csatorna. A 21:30-kor kezdődő kórházas sorozat után, a Castle korábban abbahagyott 7. évados ismétlése lesz látható. A széria nemcsak itthon, Amerikában is hatalmas siker lett, ahol eddig a 18 részes első évad ment le. Ha az RTL Klub a nyár végén nem veszi le a szériát, akkor ezzel a felezéssel még hónapig képernyőn maradhat Doktor Murphy. (Fotó: RTL Klub)