.

Magyar sorozatözönnel és korábbi Barátok közttel indítja az évet az RTL Klub

Írta: KTL | 2020. január 01. 22:18
A TV2 januári műsorrendjét itt foglaltuk össze, az RTL Klub új és visszatérő sorozatairól pedig egyenként korábban már beszámoltunk, de most egy közös hírben, pontos időpontokkal is összefoglaljuk. Utóbbi csatorna 2020-as évének elejét ellepik majd a magyar sorozatok. Januárban hétköznap esténként a Fókusz mellett három napi sorozat, szombaton pedig a legnézettebb heti széria tér vissza az RTL Klubra.
Január 2-án, csütörtök délután visszatér a Barátok közt, mely a 2019-es 17:10-es időpontja után, 17:05-kor kerül majd premierként képernyőre. Az RTL Híradó változatlanul 18 órakor indul, melyet 18:55-kor a Fókusz követ majd. Ugyanezen a napon visszatér a tavalyi év legnézettebb napi sorozata, a Drága örökösök. Az Ökörapáti lakóit bemutató széria vadonatúj, 3. évada innentől minden hétköznap 19:50-kor lesz látható. 21:00-tól folytatódik a Bátrak földje. Az RTL Klub vadonatúj magyar telenovellája már ma, 1-jén elindult, de a második részétől, csütörtöktől ez lesz a végleges időpontja. A napi sorozat 80 epizódból áll majd, így ha szünet nélkül képernyőre kerül, akkor április második felében érhet véget. Ezt követően a Barátok közt késő esti vetítése korábbi időpontban folytatódik. A decemberi 22:30-as kezdés helyett, fél órával hamarabb, 22:00-kor lesz látható.

The Witcher 1. évad kritika: Tényleg ez lett az új Trónok harca?

Írta: RaulReal | 2020. január 01. 20:45
December 20-án debütált a Netflix egyik legjobban várt 2019-es újdonsága, a 8 részes The Witcher sorozat. A produkciót készítő Lauren S. Hissrich a legtöbbször, amikor a szériáról beszélt, az HBO-s Trónok harcához hasonlította azt. Emiatt azok az emberek, akik az Andrzej Sapkowski, lengyel író által megalkotott regényeket nem olvasták, és a videojátékokkal se játszottak, hatalmas elvárásokkal ültek le a képernyő elé. A The Witcher azonban nem egy nagyívű fantasy történetet mesélt el, inkább Az utolsó kívánság című Vaják könyvhöz hasonlóan csak szemelvényeket tartalmazott. Szörnyvadászatot, mágiát, politikát, de közel sem olyan tálalásban, ahogy azt annak idején a Trónok harca tette.
A The Witcher a maga nemében egyedülálló sorozat lett, hiszen a szörnyvadászos történetek rajongóinak eddig meg kellett elégedniük olyan produkciókkal, mint a Grimm, vagy az Odaát. A Kontinensen játszódó, Netflixes újdonság azonban egy hardcore fantasy világba ültette a különféle, félelmetes lények után folytatott hajszákat. A sorozat látvány tekintetében nagyon jól sikerült, részben annak köszönhetően jött át ennyire ez a kelet-európai mitológiára építő jelleg, mert a The Witchert itt forgatták, Tatán, a budapesti Vajdahunyad várában, valamint a Szelim-lyukban. A Trónok harca első évadában látott díszleteitől elmaradt az első 8 rész, de így sem akadt olyan látványosan béna elem, ami kizökkentett volna. A produkció legnagyobb erőssége a casting volt, a szereplőket nagyon jól sikerült kiválasztani. Henry Cavill lépten-nyomon arról nyilatkozott az elmúlt hónapokban, hogy mekkora rajongója Sapkowski világának és látszott is rajta, hogy mindent beleadott Ríviai Geralt eljátszásába. Nem rajta múlt, hogy nem sikerült olyan jól megismernünk a motivációit, inkább az írókon. Cavill alakítása még úgy is élményszámba ment, hogy a mutáns szörnyvadászról keveset tudtunk meg, csak annyit, hogy vajákká válása során állítólag elvesztette az érzelmeit. Felnőttként pedig egy olyan zsoldos lett belőle, akit csak a pénz és a meztelen nők érdekelnek, főleg, ha azok boszorkányok. Habár különálló, egymáshoz szinte nem is kapcsolódó küldetések teljesítése közben láttuk őket, Geralt és a bárd, Jaskier párosa összecsiszoltan működött végig.

Mégse kerül ki a Digi kínálatából a Sport1 és a Sport2

Írta: RaulReal | 2020. január 01. 13:08
A Digi és az AMC Networks International közötti tárgyalások jó ideje húzódnak, december elején még arról írtunk, hogy akár 9 tévécsatorna is kikerülhet a piacvezető szolgáltató kínálatából. December 31-én, este pedig még úgy állt a dolog, hogy az AMC, a CBS Reality, a Film Café, a Megamax, a Minimax, a Spektrum, és a TV Paprika is megmaradnak a Diginél, a Sport1 és a Sport2 viszont eltűnik 2020 első napjától. Ehhez képest jelenleg is elérhető a két sportcsatorna. A Digi Facebook oldala alapján az utolsó pillanatban megegyezés született a felek között, egyelőre tehát maradhatnak a kínálatban.

Január 1-től két fontos tévécsatorna is kikerül a Digi kínálatából

Írta: RaulReal | 2019. december 31. 19:44
A Digi december elején az általános szerződési feltételeknél közölte, hogy kínálatából 2020. január 1-től kilenc, az AMC Networks International által működtetett tévécsatorna is kikerül. A tárgyalások folyamatosan zajlottak a két cég között, és az utolsó pillanatra részleges megegyezés született a felek között - számolt be róla a Media1. Ennek köszönhetően a AMC, a CBS Reality, a Film Café, a Megamax, a Minimax, a Spektrum, és a TV Paprika is megmaradnak a Diginél, ellenben a Sport1 és a Sport2 eltűnik a háztartásokból.
Olyan sportközvetítésekről maradnak le 2020-től a Digi előfizetői, mint a januári kézilabda Európa-bajnokság, a Spanyol Kupa, az Olasz Kupa és a Szuperkupa, az NFL rájátszása és a Super Bowl. Emellett többek között a Bundesliga meccsei és a labdarúgó Eb- és vb-selejtezők is elérhetetlenné válnak a Digiseknek. (Frissítés: A felek között mégis megegyezés született, így a sportcsatornák maradnak a szolgáltató kínálatában.)

Magyar kaszkadőrcsapat dolgozott a The Witcher 1. évadán (videó)

Írta: RaulReal | 2019. december 31. 17:09
A Netflix új fantasy sorozata, a The Witcher csak néhány napja, december 20-án került fel az online videotár kínálatába, de így is megtalálható a cég legnépszerűbb 2019-es tartalmai között. A mutáns szörnyvadászról szóló produkciót részben Magyarországon forgatták, többek között a Tatai várban, a Szelim-lyukban, illetve a budapesti Vajdahunyad várában. A színészek között A Tanárból ismert Trokán Nóra bukkant fel Ciri történetszálán, de a nilfgaardi katonák között is több magyar statiszta volt. Egy friss videóban azt láthatjuk, hogyan dolgozott a Kontinensen játszódó szérián a The Witcher magyar kaszkadőrcsapata, látványos képsorok következnek a tovább mögött!

Kiderült, hogy melyek voltak a legnépszerűbb sorozatok 2019-ben a Netflixen

Írta: RaulReal | 2019. december 31. 14:57
Míg a tévécsatornáknak nem szokása eltitkolni a nézettségi számokat, addig az online videotárak általában csak listák formájában teszik közzé, melyek a legnépszerűbb tartalmaik. A Netflix ezúttal a 2019-es évről adott ki egy TOP10-es közleményt, melyben a legsikeresebb sorozataikat sorolják fel. Az egyes szériák nézői közé mindenkit beszámoltak, akik a premiert követő 28 napban legalább 2 percet megnéztek a produkciókból. Azoknál az alkotásoknál, amelyek decemberben jöttek ki, az első napok eredményeit szorozták fel.
A 10. helyen egy szuperhősös széria, a Raising Dion végzett, melyben egy különleges képességekkel megáldott gyermek nevelésének nehézségeit láthatjuk. A 9 részes produkcióban a Fekete Párduc és a Creed filmek sztárja, Michael B. Jordan is felbukkan. A 13 Reasons Why továbbra is a Netflix húzócímei között van, a tinidráma 3. évada előzte meg a Raising Diont, míg előtte a kissé botrányos, de sokak által kedvelt Sex Education, valamint a megtörtént esetet feldolgozó Unbelievable végeztek. A 6. pozícióban a When They See Us című bűnügyi sorozatot találjuk, melyet az online videotár egyik legismertebb, szappan-szerű produkciója, a You előz meg a 2. évadával. A Netflix 2019-es, TOP10-es listáján a 4. helyet a Christina Applegate (Egy rém rendes család) és Linda Cardellini (Avengers) főszereplésével készült komédia, a Dead to Me foglalta el. A dobogó legalsó fokára egy képregényadaptáció, a The Umbrella Academy került, mely egy diszfunkcionális, különleges képességekkel rendelkező közösséget mutat be. Meglepetés, hiszen csak december 20-án került fel a Netflixre, de a legnépszerűbb sorozatok között van a The Witcher, mely a 2. helyre került. A lista legfelső fokán pedig a Stranger Things (a képen) található, a 80-as évek alternatív Amerikájába kalauzoló, szörnyekkel és tiniszerelemmel megfűszerezett produkció idén mindent vitt az online videotáron.

The Mandalorian 1. évad kritika: Jedik nélkül is ütőképes lett az első Star Wars sorozat

Írta: RaulReal | 2019. december 31. 12:16
A Star Wars már a kezdetektől a Jedik egyedülálló rendjéről szólt, melynek tagjai fénykardot lengettek és az Erőt használták. Miután viszont a Disney felvásárolta a Lucasfilmet, olyan produkciókat is elkezdtek gyártani, melyek látványosan nélkülözték a Jediket. A Zsivány Egyes nagy siker lett, igazi háborús űrsci-fi, a Han Solo előzményfilm azonban nagyot bukott a pénztáraknál. Ezért is lehetett tartani a The Mandaloriantől, hiszen egy kevésbé ismert fejvadászról szóló sorozatnak ígérkezett. A félelmek alaptalannak bizonyultak, a széria egy rendkívül izgalmas történetet mesél el a messzi-messzi galaxisban.
A 8 részes The Mandalorian néhány évvel a Birodalom bukása után a peremvilágokba kalauzolja el a nézőket. Olyan emberekkel ismerkedhetünk meg, akiknek fogalmuk sincsen, hogy mi az Erő és a Jedik létezésével sincsenek tisztában. Ez csak részben meglepő, hiszen Han Solo sem hitt a dologban, ám Luke Skywalker híre simán eljuthatott volna az első Star Wars sorozat karaktereihez is. A produkció egy antihősről szól, a Pedro Pascal által alakított fejvadász megbízásokat vállal, és soha nem gondolkozik, hogy morálisan helyesen cselekszik-e. Őt csak a pénz érdekli. Egészen addig, amíg az egyik küldetése során a Gyermeket kellene leszállítania néhány rosszfiúnak, ám a Fejvadász meggondolja magát. A produkcióról előzetesen sokan azt gondolták, hogy olyan lesz, mint egy 4 órás film, és összefüggő sztorit mesél el. Ehhez képest a The Mandalorianben minden részben más bolygóra látogattunk, ezek között voltak eddig nem látottak, de jól ismertek is, úgy mint a Tatuin. A helyszínek rendkívül változatosak voltak, sivatagtól kezdve erdős, és fagyos világok is felbukkantak a képernyőkön. Élvezet volt látni, hogy ezek a bolygók különféle izgalmas karaktereket hoztak magukkal, úgy mint a gyilkos droidból lett dajka, IG-11, a kőkemény Cara Dune (Gina Carano), a bölcs Kuiil (Nick Nolte), vagy éppen az ördögi Moff Gideon (Giancarlo Esposito). Az írók ügyesen hozták össze a szálakat és a részenként más "ügyet" elbeszélő történet végül összeállt és egy komoly kis összecsapás alakult ki a The Mandalorian hősei és a Birodalom még életben maradt, a peremvilágokban bujkáló katonái között.

52. heti nézettség - Két csatornán is mindent vitt a Reszkessetek, betörők

Írta: RaulReal | 2019. december 31. 09:56
Az 51. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. Az 52. héten (december 23. - december 29.) tarolt az RTL Híradó, mely 18-49-ben minden nap, a teljes lakosság körében pedig hétből hatszor is legyőzte a Tényeket. Az RTL hírműsora a fiataloknál a harmadik, összlakosságban pedig a legjobban teljesítő műsor volt a héten. Hétfőn saját gyártású műsorok nélkül bedőlt az RTL Klub és a TV2 is, melynek eredményeként késő este a Mozi+ a Transformers: Az utolsó lovag című filmmel egy ideig mindkét csatornát leverte. Ezen a napon az esti szokásos műsorok közül csak a Fókusz volt látható, de az sem ment jól.
24-én, kedden egész este tarolt a TV2. Először a Megjött apuci 2. remekelt, majd a Reszkessetek, betörők! tarolt a csatornán. Kevin karácsonyi kalandjainak legelső története 18-49-ben a múlt hét legnézettebb műsora volt, de a teljes lakosság körében is az előkelő negyedik helyre került. Késő este még a Mozi+ a Központi hírszerzés című alkotással hozott kiemelkedő eredményeket. 25-én, szerdán este ismét mindent vitt a TV2 és a Mozi+. Előbbi tévéadón a Reszkessetek, betörők! 2. késő este, utóbbin pedig a Jack Reacher: Nincs visszaút kora este produkált kimagasló számokat. 26-án, csütörtökön meglepetésre a Reszkessetek, betörők! 3. kifejezetten gyengén ment a TV2-n, melyet simán le is győzött az RTL-es Rossz anyák karácsonya. A TV2 filmcsatornája, a Mozi+ azonban a Halálos iramban 6-tal megint tarolt kora este. Pénteken ismét bedőlt mindkét nagy csatorna, egyetlen egy filmjük sem tudott, még csak közepes adatokat sem szállítani.

Úgy tűnik, a fiatal Luke Skywalker is szerepelni fog az egyik új Star Wars sorozatban

Írta: RaulReal | 2019. december 30. 19:45
Habár a Zsivány Egyes sikeres próbálkozásnak bizonyult, mely a háborús sci-fi filmek palettáján hozott újat a nézőknek, a Solo: Egy Star Wars történet nagyot bukott a pénztáraknál. Nem meglepő tehát, hogy a Disney úgy döntött, a közeljövőben inkább tévésorozatok készítésére koncentrál. Ezek közül az egyik az Ewan McGregor főszereplésével érkező Obi Wan-Kenobi spinoff, amely A Sith-ek bosszúja után 8 évvel játszódik majd, a Tatuin bolygót is érintve.
Sokan reménykedtek benne, hogy a Disney+ új produkcióban, melyről itt írtunk bővebben, felbukkanhat a fiatal Luke Skywalker is. Most pedig a CNBC egyik írója, Daniel Richtman megerősítette a pletykákat, azt állítva, hogy a Disney már keresi a színészt, aki eljátszhatja a karaktert a Kenobi szériában. A hír forrása egy casting-felhívás, amelyeket televíziós ügynökök kaptak meg. A sorozatot a The Mandalorian egyik rendezőjére, Deborah Chow-ra bízták, aki már az első élőszereplős Star Wars sorozaton is kiváló munkát végzett a nézői és szakmai visszajelzések szerint. A legfrissebb hírek szerint a Kenobi széria forgatása 2020-ban kezdődik el, így a premier legkorábban 2021-ben várható. A történet a 3. és a 4. epizód között játszódik majd és azt mutatja be, hogyan éli meg ez a sokat látott mester azt, hogy a jedi-rend összeomlott, az általa ismert világgal együtt.

Eredetileg nem zöld lett volna a futótűz a Trónok harcában (fotó)

Írta: RaulReal | 2019. december 30. 14:37
A Trónok harcában a Lannisterek egyik legpusztítóbb fegyvere az úgynevezett futótűz volt, melynek zöld lángjai felperzselték Stannis Baratheon flottáját, de Margaery Tyrell és a Főveréb is abban lelte halálát később. A The Art of Game of Thrones című könyvből derült ki, hogy a koncepciós rajzokon még vörös és narancssárga színűek lettek volna azok a bizonyos lángok a Feketevíz- öbölben lezajlott csatában és később is. A Trónok harcához kiadott kísérőkönyvből nem csak ez derült ki, korábban megmutattuk, hogy az Éjkirály is sokkal félelmetesebb lett volna, ha maradnak a készítők az elképzeléseiknél.

A tévés premier előtt megtekinthető a Bátrak földje, az RTL új sorozata

Írta: RaulReal | 2019. december 29. 19:05
Az RTL Magyarország prémium videós szolgáltatása, az RTL Most+ a Telenor MyTV előfizetői mellett a Vodafone-UPC ügyfelei számára is elérhető, melyen az RTL Mosthoz képest tovább visszanézhetőek a tartalmak, jóval kevesebb a reklám, jobb minőségű videónézés érhető el és exkluzív címek is megtalálhatóak. Az RTL Most+-on december 27-én debütált a Bátrak földje című új, magyar telenovella, mely 1865-ben játszódik és viharos szerelmi kapcsolatokról szól. A produkció első három epizódja egészen december 31-ig megtekinthető az RTL Most+-on. A széria tévés premierje január 1-jén, 18:50-kor lesz, január 2-től pedig minden hétköznap 21:00-kor jelentkezik új részekkel. A Bátrak földjéről itt írtunk bővebben.

5 dolog, amit a The Witcher sorozat a videojátékokból kölcsönzött

Írta: RaulReal | 2019. december 29. 17:53
A The Witcher 1. évada december 20-án debütált a Netflixen, a főszerepben Az Acélember sztárjával, Henry Cavillel. A történet egy mutáns szörnyvadászról szól, de a Kontinensen uralkodó politikai cselszövések, háborúk és a mágia világa is komoly szerepet kap benne. A produkció készítője, Lauren S. Hissrich többször nyilatkozott arról, hogy a The Witcher Andrzej Sapkowski, lengyel író művein alapszik. Az epizódokat látva azonban tagadhatatlan, hogy a CD Projekt RED 2007 és 2015 között kiadott videojátékos trilógiája is nagy hatással volt a Netflix produkciójára. Cikkünkben összeszedtük azt az 5 dolgot, amiben biztos a játékok inspirálták az online videotáron látható szériát.
1. Ríviai Geralt beszéde A sorozat főszereplője, Henry Cavill több interjújában is bevallotta, hogy nagy videojátékos. A színész legfőképp a The Witcher játékok miatt akart a Netflix adaptációjában dolgozni, emellett a sztár a World of Warcraftnak is rajongója. Cavill elismerte, hogy a mutáns szörnyvadász beszédét Doug Cockle munkájára alapozta, aki a The Witcher játékokban Geralt szinkronhangja volt. Főleg emiatt beszél tehát olyan jellegzetesen dörmögősen, szinte suttogva a főhős. 2. Ahogyan Geralt issza a főzeteket A The Witcher főszereplőjét először akkor láthattuk mozgásban, amikor egy pár másodperces videóban azt láttuk, ahogy Henry Cavill éppen főzetet iszik egy apró üvegcséből. A játékokban a főzetek a legdurvább szörnyek ellen kellettek, az életerő mellett az állóképességet, és a sebzést is növelték. Geralt karaktere jellegzetesen emelte ilyenkor a szájához a főzetet tartalmazó flaskát, amely mozdulatsort a színész a Netflix adaptációjában is alapul vette.

hirdetés