.

Újabb nyomok érkeztek az Álarcos énekes negyedik nyomozójáról

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 27. 11:39
Szeptember 6-án a második évadával tér vissza az RTL Klubra az Álarcos énekes, melynek műsorvezetője újra Istenes Bence lesz, rajta kívül pedig a nyomozók közül visszatér Csobot Adél, Gáspár Laci és Sebestyén Balázs is. Dancsó Péter azonban távozik a műsorból, akinek a helyére új zsűritag érkezik. Egyelőre nem lehet tudni, ki lesz az Álarcos énekes új adásaiban a negyedik nyomozó. Az RTL azonban az elmúlt napokban a műsor honlapján és közösségi médiás felületein, valamint a Reggeliben és a Fókuszban is új nyomokat tett közzé vele kapcsolatban.
Korábban összefoglaltuk az első hat információt a negyedik nyomozóról, akiről azóta újabb nyomok érkeztek. Augusztus 23-án a műsor Facebook oldalán tették közzé, hogy az új zsűritag soha nem napozik, ezt követően kiderült róla az is, hogy szeret költekezni és sokat alkudozik. A kilencedik nyom alapján megtudtuk róla, hogy csak vizet és teát iszik, tegnap pedig az eddigi utolsó nyom az volt, hogy élt az Egyesült Államokban. Ez utóbbi alapján már jócskán le lehet szűkíteni a kört, talán ez az eddigi legérdekesebb információ az új zsűritagról. Az Álarcos énekes negyedik nyomozóját az augusztus 31-ei Fókuszban jelentik be.

Jövő héttől Mintaapákat és Love Bistrót érintő változás lesz a TV2-n

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. augusztus 26. 20:38
Pár napja, hétfőn indult a TV2 legújabb műsorrendje, melyben a 2. évadával tért vissza a Mintaapák és elindult a csatorna legújabb főzős műsora, a Love Bistro. Az első nap eredményeiről korábban beszámoltunk, miszerint a TV2 napi sorozata jól, az új gasztro reality nagyon gyengén kezdett. Nagyjából hasonló eredmények születtek kedden is, jövő héten azonban mindkét műsort érintő változás lesz a csatornán.
A Tények Plusz változatlan időpontban és hosszban lesz látható. A ma 100. epizóddal jelentkező Mintaapák jövő héttől ugyan továbbra is 19:45-kor kezdődik majd, de a bruttó adásideje (reklámokkal együtt) 20 perccel tovább fog tartani. A SorozatWiki rákérdezett ennek okára a csatornától, ahol a TV2 Sajtóosztályától megtudtuk, hogy az epizódok nettó hossza nem fog megnőni. A napokban sem a napi sorozat nem volt megszakítva, se utána nem tett be reklámot a tévéadó. A csatorna válaszából tehát arra lehet következtetni, hogy jövő héttől már lesz reklám a Mintaapákban és az utána következő gasztro reality előtt is. A Love Bistro a mostani 20:20-as időpontja helyett 20:40-re kerül, mellyel már fél órával később fog kezdődni mint A Konyhafőnök. Ezzel még nagyobb hátrányba kerülhet az RTL műsorához képest. A Piramis késő esti ismétlése pedig 22:50-kor indul majd. Ezek a változások már előre bejelentettek, így nem a nézettségi eredmények függvényében hozta meg őket a médiavállalat.

Ez volt Emilia Clarke kedvenc jelenete a Trónok harcában

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 26. 19:20
A Trónok harca számos, fiatal tehetség számára jelentett ugródeszkát, akik között ott volt a Daenerys Targaryent alakító Emilia Clarke is. Az HBO-s produkcióban látott szépség karrierje az elmúlt években szépen fellendült, olyan hollywoodi filmekben kapott főszerepeket, mint a Terminátor vagy éppen a Han Solo fiatalkorára fókuszáló Star Wars-történet. Emilia Clarke a rendkívül felkapott, JackSepticEye nevű youtuber egyik videójában is szerepelt, amelyben egy nézői kérdésre elárulta, hogy melyik volt a kedvenc jelenete a Trónok harcában.
"Sokan kritizálták, de mégis a 8. évad egyik snittje volt a kedvencem. Az életem egy jelentős szakaszát töltöttem el úgy, hogy évről-évre Daenerys bőrébe bújtam. Éppen ezért volt olyan felemelő és katartikus, amikor a khaleesi elleni merényletet felvettük. Ez volt az utolsó lehetőségem arra, hogy a karaktert eljátsszam, ezért mindent elkövettem azért, hogy megmutassam a nézőknek, hogy megmutassam a nézőknek, az első évad óta hova jutott el Daenerys. Úgy gondolom, hogy Dany az utolsó pillanatokban is optimista maradt a jövőjével kapcsolatban és meg tudta őrizni a fiatalos lendületét egészen addig, míg Jon szíven nem szúrta" - mondta a színésznő.

A vártnál hosszabb lehet a Lucifer utolsó évada

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 26. 14:26
A Lucifer eredetileg 2016-ban mutatkozott be az amerikai FOX csatornán, három évad után azonban a produkció kaszát kapott. A Tom Ellis főszereplésével készített szériát a Netflix mentette meg, a negyedik és az ötödik évad első fele már az online videotár kínálatába érkezett meg. A produkcióval kapcsolatban sokáig azt lehetett hinni, hogy a 16 részes ötödik szezon lesz belőle az utolsó, hosszú tárgyalássorozat után azonban sikerült minden szereplővel megegyezni. A Netflix június végén jelentette be, hogy a Lucifer hat évad után fejeződik be.
A rajongóknak azonban jó hír, hogy nemrég kiderült, hogy az utolsó szezon a vártnál hosszabb lehet. A Screenrant arról számolt be ugyanis, hogy a Lucifert gyártó Warner Bros azt szeretné, ha a produkció elérné a 100 epizódos hosszt. Ehhez az kellene, hogy az utolsó évad 17 részes legyen, a stúdiónak viszont bebiztosítaná, hogy könnyebben el tudják adni a Lucifer jogait kisebb csatornáknak. Kevesen tudják, de eredetileg a Lucifer ötödik évada is csak 10 részes lett volna. Akkor a Netflix győzte meg az alkotókat arról, hogy jóval hosszabb legyen a szezon. Most pedig a Warner Bros stúdió érhet el hasonlót, és amennyiben ez nem megy a minőség rovására, a rajongók is csak jól járhatnak a döntéssel.

A mi kis falunk kvíz: Mennyire emlékszel a 4. évadra? - 2. rész

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 25. 22:15
A mi kis falunk 2017 óta látható az RTL Klubon, mely a legnézettebb magyar produkció és egy fiktív vidéki település lakóinak hétköznapjait dolgozza fel. Kvízsorozatunk legutóbbi részében olyan eseményekre kérdeztünk rá, mint Ildikó és Laci esküvője, a szobordöntés, a pajkarétiek által küldött jósnő felbukkanása, vagy éppen a pajkaszegi filmforgatás. Most újabb 12 feladvány várja a legnagyobb rajongókat, teszteljétek tudásotokat, hogy mennyire emlékeztek A mi kis falunk 4. évadára!

Jól kezdett a Mintaapák, nagyon gyengén a Love Bistro

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. augusztus 25. 21:39
Hétfőn indult a TV2 új műsorrendje. Este a Tények Plusz után a Mintaapák a 2. évadával és vadonatúj főszereplőkkel tért vissza. A napi sorozatot pedig egy vadonatúj celebes gasztro reality, a Love Bistro követte. Nézzük az első nap számait a 18-49-es korosztályban. A Tények Plusz 12,8 százalékos közönségarányt hozott, mely közepes eredménynek számít. Ezt követően a Mintaapák évadnyitója jól ment, 14,8 százalékot produkált. Velük szemben a Fókusz gyenge, 11,3 százalékot szállított. Az RTL magazinja negyed 8-ig még vezetett, de utána mind a TV2 bulváros hírműsora, mind a napi sorozata ellen kikapott. A Mintaapák vége belelógott az RTL gasztro realityjének legelejébe, ahol már a főzőműsor nyert.
Később a Love Bistro 8,2 százalékkal indított. Ez nagyon gyenge kezdésnek számít, ráadásul rossz előjel, hogy az adás végéről sokan elkapcsoltak. A TV2 celebes főzőműsorát fele annyian sem követték mint az RTL civiles gasztro produkcióját. A Konyhafőnök 17 százalékot produkált és még a reklámszüneteiben is simán verte a konkurencia újdonságát. Az RTL Klub este (19-23 óra) 13,9 százalékot produkált, míg a TV2 csupán 9,3-et hozott. Így 18-49-ben nagy előnnyel, 4,6 százalékponttal nyerte az első igazi "őszi" versenyt főműsoridőben.

George R. R. Martin szerint ez volt a Trónok harca sorozat legnagyobb hibája

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 25. 20:54
A Trónok harca néhány komolyabb változtatástól eltekintve egészen az 5. évad végéig hűen követte George R. R. Martin regénysorozatát. David Benioff és D. B. Weiss gondosan és rendkívüli szakértelemmel nyúltak hozzá A tűz és jég dala világához, részben ennek volt köszönhető, hogy a produkció ekkora siker lett. Az eredeti művek írója azonban egy korábbi, TIME-nak adott interjújában arról beszélt, hogy már a korai évadokban akadtak összetűzései a két showrunnerrel. Martin ugyanis azt szerette volna, ha a produkció még inkább a könyveknek megfelelően halad.
"Ebben az egy kérdésben sosem értettünk egyet Benioffékkal, mivel a sorozat készítőpárosa mindig inkább a saját feje után akart menni. Az egyik legnagyobb veszekedésünk akkor volt, amikor felvetettem, hogy behozhatnánk a történetbe Lady Stoneheart karakterét. Úgy gondolom, hogy a nézők élvezték volna, ha láthatják a halálból visszatért Catelyn Starkot bosszút állni, de a produkció showrunnerei végül másképp döntöttek. A karakter kihagyása volt az egyik legnagyobb különbség a sorozat és a könyvek között, amelyet a mai napig nagyon sajnálok" - mondta George R. R. Martin.

Rossz hír érkezett a Stranger Things 4. évadával kapcsolatban

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 25. 13:51
A Stranger Things 4. évados forgatása idén januárban vette kezdetét, a stáb jól is haladt a munkálatokkal, március közepén azonban a koronavírus-járvány miatt le kellett állítani a felvételeket. A forgatókönyvek időközben elkészültek, a rajongók pedig június végén kapták az örömhírt, hogy a szezon a szokásos 8 résznél egy epizóddal hosszabb lehet. Pár nappal később pedig az is kiderült, hogy a Stranger Things forgatása szeptember közepén folytatódhat. A produkció egyik főszereplője, a Robint alakító Maya Hawke nemrég arról beszélt egy videós interjúban, hogy mivel Amerikában még mindig rossz a helyzet, kétli, hogy a felvételek jövő hónapban újraindulnának.
"Eddig szinte biztosnak tűnt, hogy folytatjuk a munkát, most azonban erősen kétlem. A Stranger Things stábja naponta elemzi a járványhelyzetet, és arra várnak, hogy csökkenjen az új esetek száma. A legfontosabb az, hogy mindenki biztonságban érezze magát a forgatáson és ne kelljen a megfertőződéstől tartani. A Netflix részéről azt láttuk eddig, hogy nagyon komolyan veszik a dolgot és a színészek javát nézik" - mondta Maya Hawke. A Screenrant a bejelentés kapcsán arról ír, hogy ha tényleg még több hetet kell várni arra, hogy a felvételek újrainduljanak, akkor veszélybe kerülhet a Stranger Things 4. évadának 2021 elejére tervezett premierje.

Hajdú Péterrel tér vissza az Összezárva Friderikusszal

Írta: SorozatWiki | 2020. augusztus 25. 11:49
Az Összezárva Friderikusszal 2015 tavaszán indult a TV2-n és 2016 márciusáig két évad készült belőle. A műsor egyik producere az a Hajdú Péter volt, aki jelenleg a LifeTV-t és az OzoneTV-t üzemeltető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója. A LifeTV mai sajtótájékoztatóján Kiss Péter programigazgató bejelentette, hogy a műsor 4 év után Összezárva Hajdú Péterrel címmel náluk indul újra. A produkció első adása szeptember 18-án, 22:00-kor lesz látható a LifeTV-n, az első, Hajdú Péterrel 24 órára összeköltöző vendég pedig Demcsák Zsuzsa lesz. A TV2 korábbi műsorvezetője az Ázsia Expressz második szezonjában versenyzőként volt látható, augusztus 31-től pedig a BRÉKING! című új LifeTV-s talk-show egyik házigazdája lesz.

Mikor érkezhet a Drága örökösök 4. évada az RTL Klubra?

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. augusztus 24. 21:57
A Drága örökösök 3. évada napra pontosan 4 hónapja ért véget az RTL Klubon. A sorozat 4. és egyben utolsó szezonjának forgatásai a koronavírus miatt márciusban leálltak, de július elején folytatni tudták és ugyanezen hónap végén be is fejezték. Az elmúlt hetekben különböző csoportokban mindenféle pletykák jelentek meg a produkció folytatását illetően. Van, aki szerint szeptember elején érkeznek az új részek, de többen októberi dátumokban biztosak, de vajon mikor indulhat ténylegesen a Drága örökösök utolsó évada?
A napi falus sorozat indulása óta a Drága örökösök mindig A Konyhafőnök valamilyen változatát váltotta, így szinte biztos, hogy ez történik most is. Eddig az új időszakok elején voltak láthatóak Ökörapáti lakóinak legújabb részei, most azonban ez megfordult és augusztus 3-án debütált A Konyhafőnök 7. évada. A gasztro reality első éveiben még folyamatosan változó adásszámmal került képernyőre, de az elmúlt három szezonban 30 vagy 35 epizódos volt a műsor. Így logikus, hogy az RTL Klub eredetileg tavaszra tervezett, de végül ezekben a hetekben adásba küldött civiles Konyhafőnöke is hasonló hosszú lesz. A Drága örökösök 4. évadának premierje így szinte biztosan szeptember második felében érkezhet az RTL Klubra. Abban az esetben ha a gasztro reality 7. etapja 30 részes, úgy szeptember 14-én jöhet a napi falus sorozat folytatása. Ha esetleg 35 adásból áll, akkor a következő hónap 21. napján debütálhat az Ökörapátiról szóló produkció befejező évada. Ha pedig A Konyhafőnökből valamiért rekordhosszú szezon érkezne - ami nem túl valószínű - akkor az örökösök rajongói számára legrosszabb esetben is szeptember 28-án kezdődhet a következő etap. Így a SorozatWiki számításai szerint már csak pár hetet kell várni a legnézettebb magyar sorozat új részeire.

Így újul meg a Barátok közt - exkluzív interjú Ondruss Ilonával, a sorozat producerével

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. augusztus 24. 16:20
Ondruss Ilona 2000-től közel másfél évtizeden át dolgozott a Barátok köztön, majd több más munka után közel egy éve ismét csatlakozott a stábhoz és a széria producere lett. A szakemberrel felidéztük, milyen volt 20 éve a sorozaton és azóta az Oltári csajokon és Bátrak földjén dolgozni. Elmondta, hogyan tért vissza a Barátok közthöz, milyennek látta a szériát és milyen okokból, miken változtattak a sorozaton. Elmesélte, mit gondolt Szőke Zoltán a konkurenciánál való megjelenéséről, hogyan készültek már előre a koronavírusra és milyen volt, amikor a leállás után újra elkezdtek forgatni. Megosztotta velünk, milyen volt a Rudi és Krisztiános katonai jelenetek felvétele és mire számíthatunk a sorozat jövőjére tekintve.
Mikor csatlakoztál a Barátok közthöz és az ott töltött közel másfél évtized alatt mi volt a feladatod? 2000-ben csatlakoztam a Barátok közthöz és 2014-ig dolgoztam itt. Kalamár Tamás (a sorozat alapító producere – szerk.) hívott fel, aki asszisztenst keresett. Nagyon jó munkakapcsolat alakult ki közöttünk, egyre komolyabb, társproduceri feladatokat bízott rám. Az első időszak a Barátok köztben összesen 14 évig tartott, leszámítva azt, amikor megszületett a kislányom. Miután mindketten elhagytuk a produkciót, egy izgalmas kísérletbe fogtunk: napi 45 perces sorozatot készítettünk. Ez volt az Oltári csajok az RTLII-n. Sokan kétkedéssel fogadták az ötletet, mert Európában ritka az ilyen hosszúságú napi széria. Kiderült, hogy nem csak meg lehet csinálni, hanem sikerre is lehet vinni. Azóta elég sok napi 45 perces sorozat van Magyarországon. Ezt követően gondolkoztunk el azon, hogy mi az a műfaj, ami itthon még sosem volt. Ekkor belevágtunk a napi 45 perces, kosztümös produkcióba, mely a Bátrak földje címet kapta. Az utóbb említett két sorozatnak Kalamár Tamás a showrunnerre volt, én pedig producere. A Bátrak földje is egy izgalmas kísérlet volt. Hogyan kerültél vissza tavaly szeptemberben a Barátok közthöz? Az előző producer hirtelen távozott a sorozattól. Az UFA Magyarország megkeresett, hogy vegyem át a produceri teendőket. Roppant nehéz szituációba kerültem, mert a Bátrak földje készítése akkor még korántsem fejeződött be, épp a produkció kellős közepén voltunk. Azonban úgy gondolom, hogy mivel vészhelyzet volt, nem lehetett más választásom, mint segíteni és helyt állni.

Ma este tévétörténelmet ír az egyik népszerű magyar sorozat

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 24. 07:00
A Mintaapák tavaly november 11-én debütált a TV2-n. Januártól a sorozat rövidebb, 30 perces epizódokkal folytatódott, ezt követően pedig a produkció egyre sikeresebb lett. A koronavírus-járvány miatt március közepén le kellett állítani a sorozat forgatását, április 3-án pedig a Mintaapák lekerült a képernyőről. A kényszerszünet július 6-ig tartott, a stáb azóta gőzerővel dolgozik az új részeken. A Mintaapák második évadának premierje ma este 19:45-kor lesz a TV2-n. A sorozat új szezonja tévétörténelmet ír, ugyanis a főszereplők jelentős része lecserélődik. A Jászai Mari-díjas Kamarás Iván lesz az új Géza, aki korábban olyan produkciókban is látható volt, mint az Aranyélet és a Korhatáros szerelem. A kislányát egyedül nevelő állatorvos szerepét a Jóban Rosszban egykori Tamás atyája, Száraz Dénes veszi át. Dr. Bartha Szabolcsot pedig a 200 első randiban is felbukkanó Makranczi Zalán alakítja mostantól. Az óvónő, Linda szerepében a BÚÉK című filmből és a Csak színház és más semmiből ismert Szávai Viktóriát láthatják a nézők hétfőtől.
A napi és heti sorozatokban előfordul, hogy egy-egy színészt leváltanak. A magyar televíziózásban azonban olyan még nem fordult elő, hogy a négy főszereplőből három helyét más színészek vették volna át. A helyzet olyannyira példa nélküli, hogy a nemzetközi piacon is ritkaságnak számít. Érdekes lesz látni, hogy az új szereplők milyen gyorsan rázódnak bele a karakterekbe, illetve milyen hatással lesznek a sorozatra a drasztikus változások. A sorozat négy családapáról szól, akik különféle problémákkal és mindennapos konfliktusokkal küzdenek, egy dolog azonban közös bennük: mindennél jobban szeretik a gyerekeiket. Miklós (Mészáros Béla) építésvezetőként dolgozik, akit beosztottjai nagyon szeretnek, otthon azonban hazudnia kell családjának azért, hogy a béke fennmaradjon. Géza (Kamarás Iván) ex-focista, egy igazi alfahím, aki egy pizzériát működtet. Szabolcs (Makranczi Zalán) sikeres ügyvéd, aki nem tud felelősséget vállalni, míg Tamás (Száraz Dénes) a feleségét autóbalesetben veszítette el, azóta pedig kislányát egyedül neveli. Miképp alakul az új részekben a Mintaapák sorsa? Az új színészek hogyan alakítják majd a jól ismert karaktereket? Kiderül mától minden hétköznap este 19:45-kor a TV2-n. (A cikket a TV2 Csoport támogatta.)
Advertisement
hirdetés