.

Trónok harca kvíz: Mennyire emlékszel Kisujj halálára?

Írta: RaulReal | 2019. október 28. 07:31
Korábban több olyan kvízzel is jelentkeztünk, amelyekben a Trónok harca leghíresebb halálaival foglalkoztunk, nemrég pedig Daenerys egyik sárkánya, Viserion megölésével folytattuk a sort. George R. R. Martin világában senki sincsen biztonságban, a 7. évad 7. részében a sorozat egyik legnagyobb cselszövője, Kisujj is áldozatául esett a hatalmi játszmájának. Kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, mennyire emlékeztek a kétszínű Petyr Baelish kivégzésére és halálának pontos körülményeire. Kommentben várjuk, hogy 8-ból hány választ sikerült eltalálnotok! A kvíz a tovább mögött található!

Kiderült, hogy min dolgozik legközelebb a Csernobil készítője

Írta: RaulReal | 2019. október 27. 14:46
Craig Mazin, a Csernobil készítője olyan vígjátékfilmekkel vált híressé Hollywoodban, mint a Horrorra akadva 3. és 4. része, illetve a Másnaposok széria. Aztán a semmiből úgy nyúlt hozzá az emberiség egyik legnagyobb tragédiájához az 5 részes Csernobil című minisorozattal, hogy a szakma és a nézők is azonnal leborultak előtte. Sokan arra számítottak, hogy az alkotó újabb mély drámával folytatja a pályafutását, esetleg az HBO berkein belül, most azonban kiderült, hogy egy kasszasikernek számító filmes franchise-on dolgozik legközelebb Mazin.
A Csernobil atyja ugyanis a Disney egyik legismertebb filmsorozatának, a Karib-tenger kalózainak készíti az új részét, amelyet számozni talán felesleges is, mert rebootról van szó. A Star Warst és a Marvel univerzumot is birtokló cégóriás ugyanis Johnny Depp nélkül próbál ismét minőséget csempészni a franchise-ba, melynek első 5 része 4,5 milliárd dollárt termelt összesen. Eredetileg úgy volt, hogy a Deadpool filmek alkotói, Rhett Reese és Paul Wernick felelnek a kalózos projektért, ők azonban időközben felmondtak.

A Dal 2020 már nem az Eurovíziós indulásról fog dönteni

Írta: RaulReal | 2019. október 27. 11:10
A Dal 2020 már csak az év magyar slágeréről és nem az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulójáról fog szólni - írja az MTI. Október 25-én indult el a jelentkezés a műsorba, az eddig megszokottakhoz képest azonban a jelentkezők már nem láthatták az Eurovíziós Dalfesztiválra való kijutást, mint főnyereményt. A Dal készítői ugyanis úgy határoztak, hogy innentől kezdve inkább a fiatal tehetségekre és a könnyűzene fejlesztésére koncentrálnak majd.
A Dal 2020 nyertese a Duna TV-n számíthat megjelenésre, emellett pedig lehetőséget kap a legnevesebb hazai fesztiválokon való részvételre, reklámot kap a Petőfi Rádióban és a Petőfi Zenei Díj, Az év dala elismerés is az övé lesz. Emellett további Petőfi Zenei Díjakat is kiosztanak majd, A legjobb dalszövegíró és a Legjobb akusztikus kategóriában hirdetnek győztest a műsor 2020-as kiadásában. A jelentkezők számára fontos tudni, hogy már csak 2019. március 1-je után bemutatott, magyar nyelvű számokat lehet nevezni A Dal 2020-ba, a produkció pedig legfeljebb 10 fős lehet.

Watchmen pilot kritika: Szuperhősök helyett maszkos zsarukkal indít az HBO sorozata

Írta: RaulReal | 2019. október 26. 20:18
A Watchmen című képregény Alan Moore és Dave Gibbons klasszikus alkotása, amelynek 12 számát elsőként 1987-ben szedték össze egy teljes kiadásba. A történet egy alternatív világban játszódik, ahol a szuperhősök törvényen kívüliek, Doctor Manhattan és A komédiás a kormány ügynökeivé válnak, egy Rorschach nevű különc alak pedig saját szakállra oszt igazságot. Habár Zack Snyder 2009-ben összerakott már egy Watchmen filmet, mely mostanra kultikus lett, az HBO is hozzányúlt a témához. A végeredmény azonban felemás lett.
Rögtön le kell szögezni, hogy a Damon Lindelof által írt és Nicole Kassell által rendezett első rész pilotként nem működik. Többször is az lehet az érzése a nézőnek, hogy rögtön a mély vízbe ejtik, ebben kapálózva pedig keveset lehet érteni a történésekből. A Watchmen a képregény befejezése után 34 évvel játszódik, mégis egy Ku-Klux-Klan által elkövetett, 1921-ben, Tulsában, a helyi feketék ellen elkövetett mészárlással indítunk. Majd ezt követően ismerkedünk meg a sorozat alternatív 21. századával, ahol a zsaruk maszkot viselnek, egy titokzatos csoportosulás pedig a szélsőséges Rorschachot dicsőítve halad tovább a feketegyűlölet ösvényén. Lényegében az egész sztori a rasszizmus témájára van felhúzva, illetve arra, hogy a zsaruk a Watchmen világában is könnyen adják magukat a korrupciónak. Regina King, aki a főszereplő Sister Nightot alakítja remek teljesítményt nyújt, azonban az HBO produkciója elsőre éppen abba bukik bele, ami a képregénynek nagyon ment. Ez pedig a társadalomkritika és az aktuális problémák érzékeny feldolgozása. Ez nagyon nem jön össze a Watchmennek, ha korrupt rendőrös szériát akar valaki nézni, akkor válassza inkább a True Detective-et vagy a The Shieldet.

Több fontos újdonság is kiderült a Stranger Things 4. évadáról

Írta: RaulReal | 2019. október 26. 17:02
A Stranger Things című misztikus széria a Netflix egyik legsikeresebb produkciója, amely nemrég nézettségi rekordot is döntött az online videotáron. A 80-as évek Amerikájában játszódó sorozat már biztosan folytatódik, most pedig kiderült, hány részes lesz a folytatás. A TVLine információi szerint a 3. etaphoz hasonlóan ismét 8 epizódot kapunk, ezeket 2020. januárjától augusztusig forgatják. Emiatt szinte biztos, hogy több, mint egy éves szünetre kell majd számítaniuk a rajongóknak. A 4. szezon első teaser traileréből megtudtuk, hogy a történet a Hawkins nevű kisvárost maga mögött hagyja, így várhatóan behatóbban megismerkedhetünk majd a Stranger Things alternatív világával.

21 év után így távozott Berényi Miklós a Barátok köztből (videó)

Írta: KTL | 2019. október 26. 11:20
Péntek délután távozott Szőke Zoltán a Barátok köztből. A Berényi Miklóst alakító színész 21 év után hagyta el a sorozatot. A történet szerint kórházi vizsgálatok erejéig pár órára kiengedték a börtönből, így a Mátyás király téren méltó módon tudott elbúcsúzni a ház lakóitól. Az utolsó jelenetei ismét a börtönben játszódtak. Most azok számára, akik lemaradtak a távozásáról, megmutatjuk az utolsó három jelenetét.

A Trónok harca készítői átverték a színészeket a 8. évad forgatása alatt

Írta: RaulReal | 2019. október 25. 19:29
A Trónok harca 8. évadánál a készítők mindent elkövettek azért, hogy minél kevesebb spoiler lásson napvilágot a fináléról a sajtóban. Ezért David Benioff és D. B. Weiss kreatív csapata gondoskodott arról, hogy a felvételek során a színészeket is összezavarják és még a produkció legnagyobb sztárjai se legyenek tisztában azzal, milyen sors vár karakterükre. Így az írók olyan fordulatokat és haláljeleneteket írtak bele a forgatókönyvekbe, amelyeket végül a sorozatban nem láthattunk viszont.
"Az egyik szkript szerint a történet meglepő fordulatot vett, Havas Jon arcát egy brutális balesetben szétmarcangolták volna. Így szegény Kitet azzal riogatták, hogy onnantól kezdve órákat kell majd töltenie a sminkszobában, hogy torzzá tegyék a képernyőn. Nem egy alkalommal fordult elő, hogy az írók ezzel szórakoztatták magukat, Alfie Allen karakterét, Theon Greyjoyt Bran Starkkal akarták megöletni. Ő is teljesen kiakadt, csak akkor jött rá a turpisságra, mikor Isaac Hempstead Wrightot felhívta és szembesült vele, hogy csak az ő forgatókönyvében alakulnak így az események" - mondta el Maisie Williams.

Kiderült, hogy mikor folytatódik az egyik magyar csatorna ismert műsora

Írta: RaulReal | 2019. október 25. 17:29
Lovász László műsora, a Lakástalkshow november 11-én, este 22:00-kor tér vissza a 3. évadával a Sony Maxon. A 30 részes szezon minden hétköznap este lesz látható, késő éjszaka a VIASAT3 is leadja a beszélgetéseket. A meghívott vendégek között olyan sztárok lesznek, mint Sebestyén Balázs, Liptai Claudia, Osvárt Andrea, Gundel Takács Gábor és Szujó Zoltán, akik a karrierjük mellett magánéletükbe is betekintést engednek a nézőknek. A Lakástalkshow 2012-ben az interneten jelentkezett még friss adásokkal, majd 2017-től a Sony csatornáira került a műsor.

Több fontos újdonság is kiderült az Obi-Wan Kenobi sorozatról

Írta: RaulReal | 2019. október 25. 16:36
A Lucasfilm azok után, hogy a Solo: Egy Star Wars történetet bukásnak ítélték meg, visszavett a messzi-messzi galaxisban játszódó filmek tempóján és a közeljövőben a tervezettnél is komolyabban foglalkoznak a Disney+-os sorozatokkal. A rajongóknak jó hír, hogy a The Mandalorian mellett jön egy, a Zsivány Egyes egyik főszereplőjére, Cassian Andorra épülő széria, valamint saját produkciót kap a legendás jedimester, Obi-Wan Kenobi is.
Az Anakin Skywalker mentoráról szóló sorozatról derült ki most több újdonság is. A főszereplő Ewan McGregor egy friss interjúban árulta el, hogy 6 darab, egy órás epizódból áll majd a produkció első szezonja. "Az Obi-Wan sorozat 8 évvel A sith-ek bosszúja után játszódik a harmadik és a negyedik epizód között. Izgalmas lesz bemutatni és eljátszani, hogyan éli meg ez a sokat látott mester azt, hogy a jedi-rend összeomlott, az általa ismert világgal együtt" - árulta el a színész. A Kenobi széria forgatása 2020-ban kezdődik el a legfrissebb hírek szerint, így a premier legkorábban 2021-ben várható.

Ma távozik Szőke Zoltán a Barátok köztből

Írta: KTL | 2019. október 25. 06:15
Végleg lezárul egy korszak: péntek este utoljára láthatják Berényi Miklós karakterét a Barátok közt rajongói - írja a Blikk. A kegyetlen üzletembert alakító Szőke Zoltán ugyanis 21 év után búcsút intett a sorozatnak. A főgonosz stílusosan távozik, rácsok mögött köszön el a nézőktől. Viszont annak ellenére, hogy Szőke döntése véglegesnek tűnik, a Blikk úgy tudja, karaktere élve marad. Messze a Mátyás király tértől, a rácsok mögött tengeti további életét, ahol egy egyelőre még titokban tartott ok miatt nem látogathatják a szerettei.
"Szőke Zoltán azt szerette volna, ha Berényi Miklós megjavul, és a jövőben jobban hasonlít hozzá a karakter, de erre a produkció nem volt nyitott. Ám meghagytak egy kis mozgásteret, Berényi Mikós ugyanis nem hal meg" – mesélte a Barátok köztön dolgozó egyik stábtag a bulvárlapnak. "Hiszen kiindulva az eddig történetekből, vele bármi történik, legyen az robbantás, lövés vagy rákos megbetegedés, azt túléli. Így legalább nyitva marad egy kiskapu, ha a produkció vissza akarja hozni." A Blikknek nyilatkozó bennfentes szerint a közeljövőben erre nem sok esély van. Éppen ezért a sorozat készítői egy ideje elkezdték felépíteni az új, izgalmas karaktereket. Volosinovszki György Szántó Áronként, Bátyai Éva Harmat Szonjaként és Pesák Ádám Harmath Gergőként is ezt a tábort erősíti, de hosszú évek után visszatért az örök rivális, az Ábrahám Edit által megformált Berényi Claudia is.

Elképesztő nézettséget hozott A mi kis falunk 23-ai maratonja a Coolon

Írta: KTL | 2019. október 24. 22:55
Október 23-án A mi kis falunk maratonnal készült a Cool. Az RTL Magyarország sorozatos csatornáján aznap 13 órától egészen 21 óráig kizárólag a falus sorozatot sugározta. Így 8 óra alatt újra képernyőre került a Pajkaszeg lakóit bemutató széria teljes első évada. A különleges maraton elképesztő nézettséget hozott a Cool számára. A mi kis falunk 13 órakor elkezdett legelső része azonnal tarolt, 18-49-ben 7,3 százalékos közönségarányt hozott, mely többszöröse a szokásos csatornaátlagnak. Később pedig egészen 20 óráig minden egyes epizód még jobb nézettséget szállított a médiavállalat számára. A legerősebb eredményt 16-17 óra között a széria 4. epizódja érte el, mely 10,3 százalékot hozott.
A maraton érintette a főműsoridőt is, amikor a legtöbben ülnek a tévé előtt és a legerősebb a verseny. A 7-8. epizódok 19, illetve 20 órakor kezdődtek, előbbi így is 7,7 százalékot, míg az évadzáró 6,1 százalékos közönségarányt produkált. Ez a legutolsó adat is még annyira jónak számít, hogy a Cool esti átlagos csatornaátlagánál háromszor jobb eredmény. A 8 órás teljes maraton pedig átlagosan 7,5 százalékos közönségarányt hozott, mely egy kábelcsatornán elképesztően magas szám. A sorozat teljes első évadának megismétlése a tévéadó egész napos és főműsoridős átlagnézettségére is nagyon jó hatással volt. 13-16 óra között a Cool volt a legnézettebb csatorna 18-49-ben. Ha a teljes napot nézzük, akkor az RTL Klub 9,8 százalékos és a TV2 6,8 százalékos közönségaránya után 5,4 százalékos közönségarányt hozott. Ezzel pedig nemcsak a szerdai nap harmadik legjobban teljesítő tévéadója lett, hanem másfél százalékponttal sem maradt el a TV2 mögött. Az esti időszakban (19-23 óra) az RTL Klub 13,5 és a TV2 8,5 százaléka után a Cool 5,9 százalékot produkált, így főműsoridőben is a harmadik legnézettebb csatorna lett, megelőzve az ilyenkor hagyományosan jól teljesítő Film+ és Mozi+-ot, vagy épp a focit közvetítő M4 Sportot. A mi kis falunk maraton eredményei pedig annyira magasak, hogy nem lepődnénk meg, ha későbbi ünnepkor is hasonló vetítéssel készülne az RTL Magyarország.

Azonnali, minden esti műsort érintő műsorváltozás az RTL Klubon

Írta: KTL | 2019. október 24. 21:34
Fontos műsorváltozásról döntött az RTL Magyarország, melyet csütörtök késő délután tett közzé - vette észre a Media1. Azonnali hatállyal, már a csütörtöki naptól változik az összes esti műsor kezdési időpontja, valamint van olyan sorozat, ami így ki is kerül a főműsoridőből. A Fókusz továbbra is 18:55-kor kezdődik majd, de bruttó (reklámokkal együtt) 15 perccel hosszabb lett. A Drága örökösök így 19:50 helyett mostantól ugyanennyi idővel későbbre, 20:05-re került. A Nyerő Párost pedig az eddigi 21:05-ről 21:15-re pakolták és bruttó 10 perccel lett hosszabb. Ezzel pedig talán a legrosszabbul Sebestyén Balázs realityjének nézői jártak, ugyanis az eddig is elég késői, 22:30 körüli befejezés helyett nagyjából 22:50-ig tart majd.
A Barátok közt esti ismétlése pedig 22:35 helyett 22:55-kor fog kezdődni. A Mátyás király tér lakóit kora éjszaka követők számára ugyan ez nem lesz olyan jelentős változás, ugyanis eddig is nagyon későn ment az aznapi második vetítés. Rossz hír viszont, hogy ezzel 21 év után először ténylegesen kikerül a Barátok közt a legnézettebb magyar csatorna főműsoridejéből (19-23 óra). Az eddig 23 óra után kezdődő műsorok szintén 15-25 perccel későbbre tolódnak.
hirdetés