.

Komoly botrány alakult ki a Netflix egyik legutóbbi sorozatos kaszája miatt

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 30. 17:50
A semmiből jött a Netflix legutóbbi sorozatos kaszája, az online videotár pár napja jelentette be, hogy két évad után nem folytatódik a Valós halál (Altered Carbon) című sci-fi produkciójuk. A Deadline szerint a döntés hátterében az állt, hogy ez volt a Netflix legdrágább sorozata, amelynek a második évados nézettségi adatai már nem indokolták, hogy sok pénzt fektessenek a folytatásba. A széria elkaszálása azért is meglepő, mert a közelmúltban komoly univerzumépítésbe kezdett a Netflix, animációs spinoff filmet is készítettek Valós Halál: Új burokban címmel, mely tovább bővítette ezt a cyberpunk világot.
A TV Web számolt be róla nemrég, hogy a sorozat rajongói nem fogadták túl jól a Valós halál kaszáját, a Twitteren kezdték szidni a Netflixet. Volt, aki azt hozta fel, hogy az online videotár olyan, sokak által silánynak tartott alkotásokat is éveken keresztül futtat, mint A csókfülke vagy éppen a 13 okom volt, a sci-fi produkciónak azonban nem adtak már esélyt. Egy Dammy nevű felhasználó a Valós halál kaszája kapcsán a The Witchert is megemlítette, és megfenyegette a Netflixet, hogy amennyiben a fantasy sorozatot hasonló körülmények között leveszik a képernyőről, számíthatnak rá, hogy a rajongók még keményebben fellázadnak.

Megérkezett az eddigi legfontosabb nyom az Álarcos énekes új nyomozójáról

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 30. 12:02
Az Álarcos énekes 2. évada szeptember 6-án érkezik meg az RTL Klubra, a produkció műsorvezetője újra Istenes Bence lesz, a zsűritagok közül pedig Csobot Adél, Gáspár Laci és Sebestyén Balázs is visszatér. Dancsó Péter azonban távozik a műsorból, a helyére új nyomozó érkezik. Az elmúlt, közel két hétben egyre többet tudtunk meg a negyedik nyomozó kilétéről, összesen már 10 információ látott vele kapcsolatban napvilágot.
Nemrég 11. nyomként érkezett meg, hogy a műsor új zsűritagja nagyon érzékeny és naponta sír. Majd kiderült az eddigi legfontosabb újdonság is róla, Szegeden született. Később a műsor közösségi felületein azt is megosztották vele kapcsolatban, hogy anyatej ékszereket hord. Az Álarcos énekes negyedik nyomozóját az augusztus 31-ei Fókuszban fogják leleplezni, a műsor Facebook oldalán a legtöbben Várkonyi Andreára és Hargitai Beára gyanakodnak.

Úgy tűnik, megvan, ki lesz a Trónok harca előzménysorozatának főhőse

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 29. 21:12
Az HBO október végén jelentette be, hogy 10 részre berendelték a Trónok harca előzménysorozatát, a House of the Dragont, mely a a Tűz és vér című regény adaptációja lesz. Az alapul szolgáló regény története Hódító Aegonnal, a Vastrón készítőjével veszi kezdetét, aztán bemutatja azokat a generációkat, akik a Targaryen-dinasztia fennmaradásáért küzdöttek. A széria legkorábban 2022-ben érkezhet meg az HBO-ra, melynek szereplőválogatása júliusban indult el, ahogy korábban beszámoltunk róla. Most fontos hír érkezett a House of the Dragonnal kapcsolatban, elkezdték ugyanis keresni azt a színészt, aki a sorozat főhősét alakíthatja majd.
Az Illuminerdi számolt be róla elsőként, hogy az HBO-nál olyan 40-50 év közötti színészt keresnek, aki George R. R. Martin kedvenc Targaryenjét, Daemont alakíthatja a produkcióban. A casting-felhívás szerint Daemon Targaryen lesz a produkció főhőse, de korántsem áll majd olyan egyértelműen a jó oldalon, mint a Trónok harcában Havas Jon, vagy éppen Tyrion Lannister. Martin írásaiból kiderül, hogy Viserys király öccse rendkívül kezelhetetlen, egy olyan fickó, aki néha képes emberségesen viselkedni, de ugyanakkor egy igazi szörnyeteg. Deamont a nép egyszerre imádta és gyűlölte, Westeros történelmének egyik legellentmondásosabb alakja volt.

Különleges epizód érkezett a The Witcher 1. évadához

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 29. 18:46
A Netflix új fantasy sorozata, a The Witcher 2019 végén érkezett meg a képernyőkre. A 8 részes produkció főszerepében a mutáns szörnyvadászt, Ríviai Geraltot alakító Henry Cavillt láthattuk. A széria akkora siker lett, hogy nem sokkal később az online videotár bejelentette, tovább bővítik a Kontinens világát. A Netflix berendelt egy Nightmare of the Wolf című animációs filmet és egy The Witcher: Blood Origin című spinoff sorozatot is, amely a tünde birodalom bukását és az első Vajákok megjelenését mutatja be. Augusztus 26-án, némiképp váratlanul érkezett egy különleges, 32 perces epizód a The Witcher 1. szezonjához, melyben a részben Magyarországon forgatott fantasy készítéséről tudhatunk meg kulisszatitkokat.

Még több embernél lesz elérhető az RTL Most+

Írta: SorozatWiki | 2020. augusztus 29. 13:19
Az RTL Most+ egyre szélesebb körben elérhető a nézők számára, mostanra többek között a Telenor MyTV, a Vodafone-UPC, a UPC Direct tévés ügyfelei, a Tarr Kft, a Kapos-NET, illetve a Sághy-Sat előfizetői is igénybe vehetik a prémium platformot. Az RTL Most+-on RTL Mosthoz képest tovább visszanézhetőek a tartalmak, jóval kevesebb a reklám, jobb minőségű videónézés érhető el és exkluzív címek is megtalálhatóak. A prémium videós szolgáltatás még idén elérhetővé válik az Antenna Hungária Zrt. MinDig TV Extra ügyfelei számára is. Részletek az RTL Magyarország közleményében:
Az RTL Magyarország csoportjába tartozó CLT-UFA HBD és az Antenna Hungária Zrt. között létrejött megállapodás értelmében még az idén elérhető lesz az RTL Most+ műsorkínálata a MinDig TV Extra előfizetői számára. Az RTL Most+ platform felhasználói bázisa az év második negyedévében megduplázott és továbbra is dinamikusan fejlődik. Célja, hogy a telekommunikációs cégek és kábelszolgáltatók kínálatát a modern tartalomfogyasztás igényei szerint bővítse, egyedi élményt nyújtva ezzel a felhasználóknak. Az RTL Most+-on élőben, HD minőségben követhetők az RTL Magyarország csatornái, valamint a felhasználóknak lehetősége van chromecast használatára is.

Emilia Clarke szerint rosszul bántak a Trónok harca színésznőivel a sorozat forgatásán

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 28. 20:42
A Trónok harca a fordulatos történet és az izgalmas karakterek mellett azért válhatott sikeres sorozattá, mert az alkotók rengeteg pénzt költöttek a háttérre is. Látványos helyszíneken és igényesen felépített díszletekben forgattak, emellett a karakterek kosztümjeire is odafigyeltek. Az Emilia Clarke által játszott Daenerys Targaryen volt a sorozat egyik olyan szereplője, aki évadról-évadra egyre látványosabb ruhákban tűnt fel a képernyőkön. A színésznő friss interjúja alapján azonban nem csak neki, de a Trónok harca többi színésznőjének is sok problémát okoztak ezek a kosztümök.
"A Trónok harca forgatásán sok férfi színész, mint például a Havas Jont játszó Kit Harington is hatalmas, gyapjas ruhákban voltak láthatóak. Ahogy teltek az évek, Daenerys kosztümjei is egyre nagyobbak lettek, többet takartak, így a melegebb éghajlatú országokban való munka pokoli volt számomra. A készítők csupán annyit engedtek meg, hogy néha a parókámat megemeljék, és levegőzzön egy kicsit a fejem. Nem csak velem bántak rosszul a Trónok harca alkotói, a meleg miatt a többi színésznő számára is megpróbáltatóak voltak a forgatások. A férfi színészeknek ehhez képest beépítettek egy hűtési rendszert a ruhájuk alá, amely vékony csöveken keresztül keringette a hideg vizet. Rendkívül igazságtalannak és felháborítónak éreztem a dolgot" - mondta a színésznő a virtuális körülmények között megtartott Edinburgh TV Festivalon.

Fontos hír érkezett a The Witcher testvérsorozatával kapcsolatban

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 28. 17:01
A Netflix július végén jelentette be, hogy népszerű fantasy sorozatuk, a The Witcher egy évadot követően spinoff szériát kap. A The Witcher: Blood Origin 6 részes lesz és Ríviai Geralt kalandjai előtt 1200 évvel fog játszódni. A történet arról szól majd, hogyan bukott meg a tündék birodalma, és miképp jött létre a Kontinens rendkívül változatos világa. Emellett az is kiderül, milyen körülmények vezettek az első Vajákok felbukkanásához.
A Redanian Intelligence nemrég fontos hírről számolt be, a lap szerint elindult a The Witcher: Blood Origin szereplőválogatása. Az anyaszéria 2. etapjának forgatása a koronavírus-járvány alakulásától függően a legjobb esetben 2021 februárjában fejeződhet meg. A spinoff tényleges munkálatai ezt követően indulhatnak el, hiszen a készítőgárdában ott van a The Witcher showrunnere, Lauren S. Hissrich is. Az amerikai sajtó szerint a Blood Origin legkorábban 2022-ben érkezhet meg a Netflix kínálatába.

A Netflix egy népszerű videójáték alapján készít zombis sorozatot

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 28. 13:10
2019 januárjában számoltunk be róla, hogy a hírek szerint a Netflix a Resident Evil videojátékok alapján fejleszthet sorozatot. A zombis franchise múltja hosszú időre nyúlik vissza, az első játék 1996-ban jelent meg. Az elmúlt években a Resident Evil 2-t és 3-at is felújított verzióban kapták meg a játékosok, melyek nagyon szépen hoztak a pénztáraknál. Nem csoda tehát, hogy az online videotár is igyekszik meglovagolni a sikert, nemrég bejelentették, hogy a Netflixre élőszereplős Resident Evil sorozat érkezik.
A történet két idősíkon játszódik majd, az egyiken egy fiatal testvérpár, Jade és Billie Wesker New Racoon Citybe érkezve azt kezdik sejteni, hogy apjuk sötét titkot rejteget. Míg a másik 16 évvel később, a zombikórt okozó T-vírus pusztítását követően mutatja be Jade kalandjait. A Resident Evil showrunnere az a Andrew Dabb lesz, aki executive producerként és íróként az Odaáton is dolgozott, Bronwen Hughes (The Walking Dead, Breaking Bad) pedig az első két részt fogja rendezni. A produkció első szezonja 8 részes lesz, a pontos premierdátumot még nem jelentette be a Netflix.

34. heti nézettség - Továbbra is remekel A Konyhafőnök

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. augusztus 28. 10:19
A 33. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 34. héten (augusztus 17. - augusztus 23.) a délutáni Barátok közt mindhárom hétköznapi napon gyengén futott és kikapott a TV2-s Remények földjétől. Az RTL Híradó 18-49-ben és a teljes lakosság körében is ötször legyőzte a Tényeket. Este a Tények Plusz hétfőn jól ment, kedden közepesen, míg szerdán gyengén. A hét első két napján megverte az RTL magazinját, de szerdán kikapott tőle. A Fókusz mindhárom hétköznap közepesen teljesített.
A Konyhafőnök hétfőn és kedden tarolt, szerdán pedig kiemelkedő számokat produkált. Minden nap hatalmas fölénnyel verte meg a TV2-s ellenfeleit és ismét a hét legnézettebb műsora lett. Hétfőn a Hegyi Doktor gyengén futott, míg az utána lévő 47 Ronin című film katasztrofálisan. Kedden és szerdán a német sorozat dupla része mindkét nap nagyon rosszul futott. A késő esti Barátok közt hétfőn és kedden gyenge, szerdán közepes adatokat szállított. Hétfőn késő este a Gyilkos lelkek katasztrofális, kedden és szerdán pedig a Magnum borzasztó nézettséget hozott. Augusztus 20-án, csütörtökön délután remek számokkal futott A mi kis falunk ismétlése és órákig a Cool volt a legnézettebb tévéadó. Este jól ment a Fókusz és a Tények Plusz is, de előbbit egy kicsivel többen választották. Most is is remekelt A Konyhafőnök, míg a TV2-n a Pompon klub című mozi gyengén teljesített. Ezen az estén tarolt a Film+ két Bud Spenceres alkotással, a Nincs kettő négy nélkülel és a Kincs, ami ninccsel a kábelcsatorna a TV2-t is legyőzte, sőt késő este egy rövid ideig még az RTL Klubot is. Pénteken tarolt a Tények Plusz és legyőzte a szintén jól menő Fókuszt is. A Konyhafőnök ismét szép számokat hozott és simán leverte a TV2 filmjeit.

A Trónok harca egyik főszereplője szerint tökéletes befejezést kapott a karaktere

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 27. 21:45
A közelmúltban a Trónok harca több sztárja is élesen kritizálta a sorozat 8. szezonját. Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) kis híján pénzzel támogatta az utolsó 6 rész újraforgatását követelő petíciót, de Charles Dance (Tywin Lannister) is beszólt a készítőknek. Akadtak természetesen olyanok is, akik megvédték a David Benioff és D. B. Weiss párost, köztük volt Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), akinek az utolsó jelenete volt a kedvence a sorozatból. Rajta kívül Sophie Turner (Sansa Stark) is nevetségesnek nevezte azokat, akik új befejezést követeltek a sorozatnak. Maisie Williams (Arya Stark) azonban a mai napig nem nyilatkozott a fináléról, a színésznő azonban nemrég Jimmy Fallon műsorában megtörte a jeget ezzel kapcsolatban.
"Küzdelmes volt néha, de az egész stáb jól szórakozott az utolsó évad felvételei alatt. Arya szempontjából tökéletes volt a befejezés, ennél szebb lezáró képsort el se tudtam volna képzelni az után, hogy a 8 szezon alatt szinte hozzám nőtt a karakter. Szó szerint együtt váltunk felnőtté, hiszen 12 éves voltam, amikor először a Trónok harca stábjával forgattam. Ennek ellenére nagyon megkönnyebbültem hogy befejeződött a sorozat. Korábban folyton megállítottak az utcán és arról kérdeztek, hogy tényleg meghalt-e Havas Jon, vagy vak marad-e Arya. Most már csak arra kíváncsiak a nézők, hogy tetszett-e a lezárás, erre pedig sokkal könnyebb válaszolni" - mondta a színésznő, aki legközelebb a szeptember 3-án érkező Új Mutánsok című X-Men mozifilmben lesz látható.

Két évad után kaszát kapott a Netflix legdrágább sorozata

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 27. 19:05
A Valós halál (Altered Carbon) 2018 februárjában debütált a Netflixen. Az első évad főszereplője, Joel Kinnaman szerint ez volt az online videotár valaha készített legdrágább sorozata. A színész elmondása alapján csak az első 10 rész több pénzbe került, három szezon a Trónok harcából. A Netflix azonban nem tett közzé pontosabb adatokat az alkotás büdzséjéről. A Valós halál Richard K. Morgan 2002-es regényét dolgozta fel, a történet Takeshi Kovacsról szólt, aki hosszú hibernációt követően egy új testben ébredt a 25. században. A produkcióban az emberiség átlépte azt a határt, hogy a tudatot egyfajta tokban tárolja. Ennek köszönhetően pedig elérhetővé közelségbe került az örök élet is.
A sci-fi széria 2020 februárjában folytatódott a 8 részes második évadával, melyben Kovacs karakterét a Marvel filmek egyik sztárja, Anthony Mackie alakította. A Deadline nemrég arról számolt be, hogy a Valós halál nem folytatódik, a Netflix két évadot követően elkaszálta a produkciót. A döntés hátterében nem a koronavírus-járvány által okozott forgatási nehézségek állnak. Az online videotár számára egyszerűen nem éri meg, hogy iszonyatos összegeket fektessenek egy olyan sorozatba, amelynek már gyenge a nézettsége. A nézőket azért is érhette váratlanul a hír, mert a Netflix idén tavasszal elkezdte bővíteni a Valós halál univerzumát. Márciusban ugyanis felkerült az online videotár kínálatába a Valós halál: Új burokban című animációs spinoff film is.

Szeptemberben is több vadonatúj sorozat érkezik a magyar HBO GO-ra

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 27. 15:26
Indul az ősz, amely a televíziós iparban fontos időszak, hiszen ilyenkor a szokásosnál több sorozat szokott a képernyőkre érkezni. Idén a koronavírus-járvány megnehezítette a forgatásokat, de a magyar HBO GO-n így sem lesz új sorozatokból és évadpremierekből hiány. Új részekkel jön az egyik népszerű amerikai misztikus széria, illetve az egyik kémkedős produkció is folytatódik az online videotáron. Emellett Ridley Scott sci-fi sorozata is kiemelkedik a kínálatból, amely könnyen lehet, hogy az egyik legminőségibb szeptemberi újdonság lesz.
Szeptember 1-jén rögtön mind a 13 része elérhetővé válik a Manifest második szezonjának, amely a 828-as járat legénységének és utasainak történetét folytatja, akik egy viharos utat követően 5 és fél évre köddé válnak. A világ halottnak hiszi őket, visszatérésük után azonban új esélyt kapnak az életre. A második etap legalább olyan misztikus lesz, mint az első volt, a főszereplők, köztük az Egyszer volt, hol nem volt korábbi sztárja, a Bent alakító Josh Dallas is váratlan utazásra indulnak.

Advertisement
hirdetés