.

Új ajánló érkezett A mi kis falunk 4. évadának folytatásához

Írta: RaulReal | 2020. január 04. 13:08
Az október 5-e szüneten lévő A mi kis falunk január 11-én, 20:00-kor tér vissza az RTL Klubra és a már megszokott szombat esténként jelentkezik új epizódokkal. A folytatásban egy félreértésből összejött esküvő borzolja fel a kedélyeket, emellett Pajkaszeg polgármesteri címéért is heves harc alakul ki. A 4. évad folytatásának első kedvcsinálója után most újabb rövid ajánló érkezett a falus produkcióhoz, mely a tovább mögött megtekinthető!

Remek nézettséggel indított csütörtökön a Drága örökösök 3. évada

Írta: KTL | 2020. január 03. 21:29
Január 1-én, szerdán jól kezdett az Exatlon Hungary és gyengén hozott a Bátrak földje premierje, a részletekről itt írtunk bővebben. Tegnap, csütörtökön az említett műsorok új időpontba kerültek, elindult a Drága örökösök 3. évada, a TV2 új török sorozata és visszatért a Mintaapák. Lássuk, hogy teljesítettek a kereskedelmileg kiemelten fontos 18-49-es korosztályban. Késő délután a Remények földje 5,6 százalékos közönségaránnyal nyitott, mellyel kikapott a gyengén menő Barátok közttől, mely 6,9 százalékot hozott. Az RTL Híradó a szerdai mélyrepülése után viszont csütörtökön magához tért és kimagasló, 18,1 százalékos közönségarányt produkált. Vele szemben a Tények csupán 12,9 százalékkal ment.
Este a Tények Plusz 14,3 százalékot szállított, mely jó eredmény. A Fókusz kiemelkedő, 17,6 százalékot produkált, mellyel simán leverte a TV2 bulváros hírműsorát és a napi magyar sorozatát is. A Mintaapák 13,2 százalékot hozott, mely az eddig gyenge adatok után közepesnek számít. Igaznak bizonyultak a SorozatWiki korábbi információi, miszerint a rövidített szériát nem szakítja majd meg reklám, mely segíthette a valamivel jobb nézettség elérésében. A Drága örökösök remek nézettséggel kezdett és 16,6 százalékos közönségarányt hozott. Ezzel pedig nemcsak a TV2 sportrealityjét győzte le, hanem a tegnapi nap legnézettebb műsora lett. A Bátrak földje viszont az erős felvezetés ellenére megint rosszul ment, csupán 11,3 százalékos közönségarányt produkált és simán kikapott Palik László műsorától. Természetesen - ahogy a TV2 délutáni török sorozata esetén - a jövő héten a szabadságról visszatérő nézők még rátalálhatnak a sorozatra, de elég rossz előjel, hogy a második epizód közben szinte folyamatosan elkacsoltak a szériáról. Az Exatlon Hungary ismét jól ment, 14,4 százalékot produkált és végig stabil volt a nézettsége. Késő este a Logan - Farkas című mozi 12 százalékot szállított, mely ebben az időszakban remek szám. A Barátok közt második vetítése csak 5,9 százalékot produkált, de fontos kiemelni, hogy a sorozat új időpontba került és ilyenkor mindig kell két-három nap hogy odataláljanak a nézők. 21 óra után a Halálraítélt című filmmel tarolt a Mozi+, mely 7,8 százalékot hozott és 22 óra után leelőzte az RTL Klub tartalmait, valamint beérte a TV2 moziját. Főműsoridőben (19-23 óra) az RTL Klub és a TV2 egyaránt 12,9-12,9 százalékos átlagos közönségarányt produkált, így az a nagyon ritka eset történt, hogy holtverseny alakult ki az esti versenyben.

Kis híján megvakult a The Witcher sorozat főszereplője az 1. évad forgatása alatt

Írta: RaulReal | 2020. január 03. 19:25
December 20-án mutatkozott be a Netflixen a The Witcher 1. évada, mely a lengyel író Andrzej Sapkowski Vaják könyvein alapszik. A produkció a Kontinensen játszódik, ahol mutáns szörnyvadászok járják a világot, varázslók és boszorkányok manipulálják a birodalmakat, Nilfgaard pedig uralomra tör. A Ríviai Geraltot alakító Henry Cavill mindent megtett a szerepe kedvéért, kaszkadőrök segítségét sem kérte, minden akciójelenetet saját maga csinált meg. A magyarországi forgatások alatt végig egy trélerben lakott, hogy ne zökkenjen ki szerepéből. Most pedig az is kiderült, hogy a színész a testi épségét semmilyen szempontból nem kímélte.
"A kontaktlencséimet, amelyek sárgává varázsolták a szemem, egyszerre csak 3 óráig viselhettem. Nem a kiszáradással volt gond, hanem azzal, hogy a szem inkább a levegőn keresztül vesz fel oxigént és nem a véren keresztül. Mivel nem érte levegő a szemgolyóimat, így a látásomat kockáztattam egy idő után. A felvételek során jelen lévő szemtechnikus állandóan rám szólt, hogy vegyem most már ki, mert tényleg megvakulok. Sokat veszekedtünk emiatt" - árulta el a színész az Expressnek adott interjújában. "A Kanári-szigeteken komoly gond is adódott a kontaktlencséim miatt. Ezen a helyszínen vulkanikus kövek vannak és az erős szél a port a szemembe fújta. Ez nagyon kellemetlen volt, egy idő után elviselhetetlenné váló irritációt okozott. Mire Budapestre értünk forgatni, már nyitva se tudtam tartani őket. Azt hittem, csak a megfeszített munka miatt van és pihenésre van szükségem, de tévedtem. Menőnek éreztem magam Geralt sárga szemeivel, de nagy kihívás is volt egyben" - tette hozzá Henry Cavill, aki 2021-ben lesz legközelebb látható, a The Witcher 2. évadában.

8 év után visszatér az RTL Klub egyik legismertebb korábbi műsorvezetője

Írta: KTL | 2020. január 03. 18:28
Idén is jön a Dakar-rally, melynek összefoglalói január 4. és 19. között az RTL Klubon lesznek láthatóak. A műsor vadonatúj díszlettel, stúdióvendégekkel elemzi majd a versenynapok történéseit. Nyolc év után néhány adás erejéig az RTL Klub egykori műsorvezetője, az elmúlt évek leghíresebb Forma-1 kommentátora, Szujó Zoltán is visszatér. Részletek az RTL Magyarország közleményében:
29 év afrikai futam és 11 év dél-amerikai kitérő után Szaúd-Arábiába költözik a világ leghíresebb sivatagi tereprally versenye. A közel-keleti ország nagy része sivatag, ahol évente alig néhány milliméter csapadék esik, így nincs egyetlen állandó folyója vagy tava sem. Január 5-től 12 versenynapon és egy pihenőnapon keresztül mérik össze tudásukat és bátorságukat a világ legismertebb tereprally versenyzői. 2020 szenzációja, hogy a tavalyi győztes csapattal rajthoz áll a Forma-1 kétszeres korábbi világbajnoka, Fernando Alonso is, akinek ez lesz az első Dakarja. A nevezések alapján 147 motorral, 23 quaddal, 85 autóval, 44 SSV-vel és 46 kamionnal vág neki közel 570 versenyző a homok-és kősivatagnak. A táv 7500 kilométer lesz, amelyből több mint 5000 kilométert terepen tesznek majd meg a pilóták és a navigátorok. A nemzetközi tévés csapat idén 3 helikopterrel, 20 terepjáróval, 15 kamerával és 20 kamionnyi felszereléssel érkezett a közel-keleti országba, hogy minél látványosabban rögzítse az eseményeket. A naponta, a helyszínről érkező összefoglaló mellett az RTL Klub budapesti stúdiójában épült vadonatúj díszletbe minden este vendégek érkeznek. Szalay Balázs, aki 14 Dakaron indult már el, állandó szakértőként elemzi majd a napi eseményeket, és 8 év után - néhány adás erejéig – visszatér az RTL Klub képernyőjére Szujó Zoltán is.

2020-ban hibrid évaddal tér vissza a Survivor az RTL Klubra

Írta: RaulReal | 2020. január 03. 10:52
A Survivor egy év kihagyás után tér vissza 2020-ban az RTL Klubon, a túlélős reality 5. évada pedig több szempontból is különleges lesz. Az eddig megszokottakhoz képest, amikor civilek versenyeztek egymás ellen, ezúttal hibrid szezonnal jelentkezik a műsor, melyben egy sztárokból és egy civilekből álló csapat lesznek egymás ellenfelei. A Survivor 3. és 4. évadát Istenes Bence vezette, 2020-ban azonban vadonatúj műsorvezető érkezik a reality élére, aki az Éjjel-Nappal Budapestben megismert Joe lesz. A Survivor legújabb etapjába a jelentkezés már elkezdődött, melyet ide kattintva lehet megtenni.
A produkcióban 20 milliós forintos főnyereményért zajlik majd a csata, a versenyzőknek emberfeletti kitartásra, teherbírásra és nem utolsó sorban taktikai érzékre is szükség lesz a győzelemhez. A Survivor sajátja a szigeten való nomád élet, az éhezés. A fizikai és lelki kihívások a hírességeket és a civileket egyformán nehéz feladat elé állítják majd. A celebekből álló csapat indítása nem egyedülálló a Survivorben, az elmúlt években számos országban futott a műsor hibrid változata.

A Netflix berendelte az egyik legnézettebb újonc sorozatának a 2. évadát

Írta: RaulReal | 2020. január 03. 07:29
A Raising Dion 2019 október 4-én mutatkozott be a 9 részes első évadával az online videotáron. A történet egy olyan egyedülálló anyukáról szól, aki felfedezi, kisfia különleges képességekkel rendelkezik. A szuperhősös műfaj úgy tűnik, hogy még mindig nem merült ki, hiszen a Netflix tavalyi év legnézettebb produkciói között volt a Raising Dion. A top 10-es listát itt közöltük. Az alkotásban egy rövid szerep erejéig Michael B. Jordan (Creed, Fekete Párduc) is felbukkant. A széria második évada 8 epizódból áll majd, melyek forgatása 2020-ban veszi kezdetét, így képernyőre várhatóan csak 2021-ben kerülhet legkorábban képernyőre a folytatás.

Jól kezdett 1-jén az Exatlon, kikapott a Bátrak földje premierje

Írta: KTL | 2020. január 02. 20:37
Az RTL Klub és a TV2 új műsorrendje csak január 2-án indul, de két fontos premierre már 1-jén sor került. 18:50-kor indult az Exatlon Hungary 2. évada és ekkor volt a Bátrak földje televíziós premierje is is. Nézzük az első eredményeket. A tegnapi verseny már késő délután is érdekesen alakult, ugyanis mindkét csatornán Bud Spencer és Terence Hill film volt látható. Az RTL Klubon a Kincs, ami nincs (10,9%), míg a TV2-n Az ördög jobb és bal keze 2. (9,8%). Mindkét filmről leírható, hogy jól ment, de egy kicsivel az RTL Klub vezetett. Volt viszont egy fontos különbség, míg a TV2-n Bud Spencerék egészen a Tényekig kitartottak, addig az RTL Híradó előtt negyed 6-tól Így készült: Bátrak földje című kulisszák mögötti összeállítás ment, melynek hatására bedőlt a csatorna és a műsor csak 6,7 százalékos közönségarányt hozott 18-49-ben.
Az RTL Híradó a fiatalok körében a legtöbbször nyer a Tényekkel szemben, sőt hétvégén és a munkaszüneti napokon ezt még nagyobb arányban szokta elérni. Ehhez képest most csak 14,8 százalékot produkált, mely csupán közepes nézettség. Vele szemben a Tények 17,5 százalékot, míg a Tények Plusz 17,7 százalékot szállított. Elképzelhető, hogy ez a nagyon gyenge, előtte lévő kulisszák mögötti műsornak volt köszönhető. Így az Exatlon Hungary előnyből kezdte az estét és jól, 14,3 százalékkal nyitott. Ehhez képest a Bátrak földje televíziós premierje 11,7 százalékot produkált csak, mely elég gyenge nyitány. Az RTL Klub új magyar telenovellája után Kincsem című mozi ment, mely 9,4 százalékkal, szintén gyengén futott. A film amíg a TV2 sportrealityje ellen ment kikapott, de azt követően a BUÉK című alkotással szemben már nyerni tudott. A TV2 este (19-23 óra) 12,3 százalékot produkált, míg az RTL Klub csupán 9,4 százalékot hozott, így 18-49-ben 2,9 százalékponttal az előbbi csatorna megnyerte az estét. Fontos azonban kiemelni, hogy ez még a két nagy csatorna új műsorrendjét megelőző nap volt, mától mindkét említett esti műsor új időpontba kerül. Az Exatlon 20 órára kerül és vélhetően a 10 perccel előtte kezdődő Drága örökösök már komolyabb ellenfél lesz neki. A Bátrak földjét sem érdemes temetni egy nap után, hisz csütörtöktől a Drága örökösök után, 21 órától lesz látható és a napi falus sorozat nézői rátalálhatnak még az RTL Klub nagy újdonságára.

A Star Wars filmekből ismert legendás karakterek érkezhetnek a The Mandalorian 2. évadába

Írta: RaulReal | 2020. január 02. 19:29
A The Mandalorian egyik különlegessége az volt, hogy a Jedi visszatér és Az ébredő Erő között játszódó történet szinte teljesen elkerülte a mozifilmek világát. Még csak említés szintjén sem beszéltek olyan meghatározó figurákról, mint Luke Skywalker vagy Darth Vader. Ez nem meglepő, a produkció ugyanis a peremvilágokban játszódott, ahol a szereplők jóformán még a jedik létezésével sem törődtek. Ez a közeljövőben megváltozhat, a 2020 őszén érkező folytatásban ugyanis a Deadline értesülései szerint több, a Star Wars filmekben megismert legenda is tiszteletét teheti.
A rajongók már az első évadban számítottak arra, hogy esetleg az eddig halottnak hitt Boba Fett visszatérhet a The Mandalorianben. Rajta kívül a Gyermek miatt Yoda lehet még esélyes, de a fiatal Luke Skywalker, Leia Organa, Han Solo trió is felbukkanhat a Disney+ sorozatában. A Lucasfilm afféle időtlen aduászként szokta szinte minden egyes produkciójában elővenni R2-D2-t és C3PO-t. Rajtuk kívül pedig pletyka szintjén felmerült a Solo: Egy Star Wars történetben látott Darth Maul is, aki egy időben az évadzáróban látott mandalóri sötétkard tulajdonosa volt.

Megvan, hogy melyik sorozat lett 2019-ben a legnépszerűbb a torrentezők között

Írta: RaulReal | 2020. január 02. 15:12
A Trónok harca 2018-ban nem jelentkezett új epizódokkal, így a legnépszerűbb, illegálisan letöltött sorozatok TOP10-es listájáról is lemaradt, melyet évről-évre összeállít a TorrentFreak nevű oldal. 2019 tavaszán azonban megérkezett a Westerosban játszódó produkció nyolcadik szezonja, amelynek utolsó 6 részét megint rengetegen töltötték le. A Trónok harca lett tehát a torrentezők között a legtöbbször letöltött sorozat, a második helyet pedig egy szintén az HBO-n látható drámaszéria, a Csernobil kaparintotta meg magának.
A dobogó legalsó fokára felfért még az első élőszereplős Star Wars sorozat, a The Mandalorian is, melynek esetében a TorrentFreak külön megjegyzi, hogy a Disney+ szűk körű debütálása rádobott egy lapáttal arra, hogy ennyien illegálisan töltötték le a produkció első 8 epizódját. 2019-ben a negyedik legnépszerűbb széria a torrentezők között az Agymenők lett, melyet a Vikingek és a The Walking Dead követnek, ezek mind bejáratott címek, már-már veterán sorozatoknak számítanak. A hetedik a listán a Flash - A Villám című szuperhősös produkció, melyet a Rick and Morty és a Supergirl követnek. A TOP10-es listára pedig végső, de nem utolsó sorban A zöld íjász fért még fel.

Az egyik legnézettebb török sorozat mutatkozik be ma délután a TV2-n

Írta: RaulReal | 2020. január 02. 08:00
A TV2-n a török sorozatok rajongói évről-évre megtalálhatják a számításukat, hiszen olyan szériák futottak a csatornán a közelmúltban, mint a Fatmagül, a Feriha, vagy éppen a Madárka. Most a rendkívül drámai Anya helyére érkezik a Remények földje című újdonság. Az egyik jelenleg hazájában legnézettebb török sorozat mutatkozik be a magyar képernyőkön, amely nemzetközileg Bitter Lands címmel várt ismertté. A széria 2018 szeptember 13-án került először adásba a török ATV-n, és olyan sikeres lett, hogy már a második évada is elindult 2019-ben. A Remények földje ma délután, 16:45-kor debütál a TV2-n és mostantól minden hétköznap új epizódokkal jelentkezik. A telenovella a Richard Gere főszereplésével bemutatott, 1978-as, Mennyei napok című filmje alapján készült. A széria Terrence Malick klasszikusát szorosan dolgozza fel, csak éppen Chicago helyett Törökország fővárosából indul a történet, de hasonlóan izgalmas felütéssel.
A Remények földje a 70-es évek Isztambuljában játszódik, és egy varrodában dolgozó lányról, Züleyháról szól. A szorgos fiatal nő féltestvére, a szerencsejáték-függő Veli miatt kerül slamasztikába. A férfi karmai közül egyedül Yilmaz tudja kiszabadítani a lányt, az ifjú szerelmespárnak azonban egy, a török fővárostól távoli birtokon kell elrejtőznie. Züleyha és Yilmaz testvérpárnak adják ki magukat új otthonukban, a bonyodalmak azonban itt sem kerülik el őket, amikor a nekik munkát adó földbirtokos beleszeret a szépséges lányba és feleségül kéri. A produkció főszerepeiben más török sorozatokból ismert sztárokat is láthatunk. Ilyen például a Ferihában Zehra Yilmazt és az Anyában Gönül Aslant alakító Vahide Percin, de a Végtelen szerelemben Ayhan Kandarlıt játszó Kerem Alisik is sok török sorozat rajongó számára lehet ismerős. A török sorozatokra jellemző, hogy romantikus és könnyed hangvételűek. A Remények földje is egy derűsebb produkció, melynek a szerelem áll a középpontjában. Meddig tud bujkálni a fiatal pár üldözői elől? Rákényszerítik-e a házasságot Züleyhára? Kiderül mától, a Remények földje című új török sorozatból, minden hétköznap 16:45-kor a TV2-n. (A cikket a TV2 Csoport támogatta.)

Magyar sorozatözönnel és korábbi Barátok közttel indítja az évet az RTL Klub

Írta: KTL | 2020. január 01. 22:18
A TV2 januári műsorrendjét itt foglaltuk össze, az RTL Klub új és visszatérő sorozatairól pedig egyenként korábban már beszámoltunk, de most egy közös hírben, pontos időpontokkal is összefoglaljuk. Utóbbi csatorna 2020-as évének elejét ellepik majd a magyar sorozatok. Januárban hétköznap esténként a Fókusz mellett három napi sorozat, szombaton pedig a legnézettebb heti széria tér vissza az RTL Klubra.
Január 2-án, csütörtök délután visszatér a Barátok közt, mely a 2019-es 17:10-es időpontja után, 17:05-kor kerül majd premierként képernyőre. Az RTL Híradó változatlanul 18 órakor indul, melyet 18:55-kor a Fókusz követ majd. Ugyanezen a napon visszatér a tavalyi év legnézettebb napi sorozata, a Drága örökösök. Az Ökörapáti lakóit bemutató széria vadonatúj, 3. évada innentől minden hétköznap 19:50-kor lesz látható. 21:00-tól folytatódik a Bátrak földje. Az RTL Klub vadonatúj magyar telenovellája már ma, 1-jén elindult, de a második részétől, csütörtöktől ez lesz a végleges időpontja. A napi sorozat 80 epizódból áll majd, így ha szünet nélkül képernyőre kerül, akkor április második felében érhet véget. Ezt követően a Barátok közt késő esti vetítése korábbi időpontban folytatódik. A decemberi 22:30-as kezdés helyett, fél órával hamarabb, 22:00-kor lesz látható.

The Witcher 1. évad kritika: Tényleg ez lett az új Trónok harca?

Írta: RaulReal | 2020. január 01. 20:45
December 20-án debütált a Netflix egyik legjobban várt 2019-es újdonsága, a 8 részes The Witcher sorozat. A produkciót készítő Lauren S. Hissrich a legtöbbször, amikor a szériáról beszélt, az HBO-s Trónok harcához hasonlította azt. Emiatt azok az emberek, akik az Andrzej Sapkowski, lengyel író által megalkotott regényeket nem olvasták, és a videojátékokkal se játszottak, hatalmas elvárásokkal ültek le a képernyő elé. A The Witcher azonban nem egy nagyívű fantasy történetet mesélt el, inkább Az utolsó kívánság című Vaják könyvhöz hasonlóan csak szemelvényeket tartalmazott. Szörnyvadászatot, mágiát, politikát, de közel sem olyan tálalásban, ahogy azt annak idején a Trónok harca tette.
A The Witcher a maga nemében egyedülálló sorozat lett, hiszen a szörnyvadászos történetek rajongóinak eddig meg kellett elégedniük olyan produkciókkal, mint a Grimm, vagy az Odaát. A Kontinensen játszódó, Netflixes újdonság azonban egy hardcore fantasy világba ültette a különféle, félelmetes lények után folytatott hajszákat. A sorozat látvány tekintetében nagyon jól sikerült, részben annak köszönhetően jött át ennyire ez a kelet-európai mitológiára építő jelleg, mert a The Witchert itt forgatták, Tatán, a budapesti Vajdahunyad várában, valamint a Szelim-lyukban. A Trónok harca első évadában látott díszleteitől elmaradt az első 8 rész, de így sem akadt olyan látványosan béna elem, ami kizökkentett volna. A produkció legnagyobb erőssége a casting volt, a szereplőket nagyon jól sikerült kiválasztani. Henry Cavill lépten-nyomon arról nyilatkozott az elmúlt hónapokban, hogy mekkora rajongója Sapkowski világának és látszott is rajta, hogy mindent beleadott Ríviai Geralt eljátszásába. Nem rajta múlt, hogy nem sikerült olyan jól megismernünk a motivációit, inkább az írókon. Cavill alakítása még úgy is élményszámba ment, hogy a mutáns szörnyvadászról keveset tudtunk meg, csak annyit, hogy vajákká válása során állítólag elvesztette az érzelmeit. Felnőttként pedig egy olyan zsoldos lett belőle, akit csak a pénz és a meztelen nők érdekelnek, főleg, ha azok boszorkányok. Habár különálló, egymáshoz szinte nem is kapcsolódó küldetések teljesítése közben láttuk őket, Geralt és a bárd, Jaskier párosa összecsiszoltan működött végig.

hirdetés