.

Bejelentették, hogy ki lesz a Televíziós Újságírók Díja műsorvezetője

Írta: SorozatWiki | 2020. szeptember 02. 09:18
Szeptember 10-én adják át a Televíziós Újságírók Díját. A szakma egyik legrangosabb értékmérőjének számító elismerést nagyszabású gálaesten veszik át a díjazottak. Az esemény házigazdája immár a díj életében másodszor, Gundel Takács Gábor lesz. Részletek a közleményben: A Televíziós Újságírók Díját idén tizenkét kategóriában, ünnepélyes díjátadó gálán adják át 2020. szeptember 10-én. A szervezők már bejelentették a díjra esélyes, kategóriánkénti legjobb három tévés személyiség vagy produkció nevét. Eszerint 2019 „Legjobb női műsorvezetője” lehet Lilu, Lékai-Kiss Ramóna vagy Ördög Nóra, „Legjobb férfi műsorvezetője” Majka, Sebestyén Balázs vagy Tilla. Zsűritagként díjazhatják ByeAlexet, Puskás Petit és Pápai Jocit is, de elismerést kaphat Balsai Móni, Gryllus Dorka, Nagy Ervin és Anger Zsolt is.
A jelöltek névsora után immár a díjátadó esemény házigazdájának személye is ismert: Magyarország egyik legrangosabb televíziós díjának gáláját 2018 után idén is Gundel Takács Gábor fogja vezetni. " - A televíziózás a konkurencia harctól igencsak terhelt műfaj, a Televíziós Újságírók Díja gálaest mára talán az egyetlen olyan ünnepi esemény, amikor a szakma azért gyűlik össze, hogy elismerje egymás teljesítményét. Ez az a nap, amikor a televíziós műsorkészítők és szakemberek egymásra találnak és nem a kereskedelmi, hanem szakmai szempontok érvényesülnek. Öröm számomra, hogy ennek az eseménynek én lehetek a házigazdája, ráadásul már második alkalommal" - mondta Gundel Takács Gábor. A Televíziós Újságírók Díját a legfontosabb szak- és hírmédiumok vezető újságíróinak szavazatai alapján ítélik oda. Idén a grémiumot a 24.hu, a Hír7, az Index, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét egy-egy újságírója alkotja.

Maisie Williams számára ez volt a legkellemetlenebb jelenet a Trónok harcában

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 02. 08:12
Maisie Williams mindössze 11 éves volt, amikor elkezdett a Trónok harca stábjával együtt dolgozni, a fiatal tehetség a kamerák előtt vált felnőtt nővé. Részben a színésznő remek játékának volt köszönhető, hogy Arya közönségkedvenc lett. Emellett egyike volt azoknak a karaktereknek, akiknek a történetszálát nem rontották el a készítők. A harcias Stark egy arctalan szektához csatlakozva kapott orgyilkosi kiképzést, melyet később az Éjkirály elleni merénylet alatt és a Freyek kivégzésekor is hasznosított. Aryát azonban a románc sem kerülte el, Robert Baratheon törvénytelen fiával, Gendryvel feküdt le az utolsó etapban.
"Sokan megjegyezték nekem, hogy milyen kellemetlenül érte őket Arya Stark szexjelenete a 8. évadban. Nekik üzenem, hogy képzeljenek csak el engem, a sorozatbeli vetkőzésemet anyukám, a nevelőapám, két lánytestvérem és négy fiútestvérem is látta a képernyőkön. Azóta is rendkívül kínosan érzem magam, amikor eszembe jut" - írta a színésznő Twitteren, aki hozzátette, ez volt a legkellemetlenebb jelenet, amelyet valaha a Trónok harcához leforgatott. A rajongók egy része aggodalmát fejezte ki, többek szerint ugyanis Arya Stark nem volt még 18 éves, amikor Gendryvel lefeküdt. Az HBO hivatalos Twitter oldala azonban megerősíti, hogy Arya már nagykorú volt, amikor a kettejük románca kiteljesedett.

Több népszerű filmet és sorozatrészt is ingyenesen elérhetővé tett a Netflix

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 01. 21:50
A Gadgets360 számolt be róla elsőként, melyet a Netflix később közleményben is megerősített, hogy több népszerű film és sorozatrész ingyenessé vált az online videotáron. A Trónok harca korábbi sztárja, Jonathan Pryce (Főveréb) és Anthony Hopkins (Westworld) főszereplésével készített, Oscar-díjra is jelölt A két pápa mellett a Bébi úr című animációs film és a Gagyás gyilkosság is bárki számára elérhetőek.
A Netflix sikersorozatai közül a Stranger Things és az egyik spanyol tiniszéria, az Elit első része is ingyen megtekinthetőek. A klasszikusok közül a Grace és Kelly első epizódja, az Our Planet - Bolygónk csodái, a Vak szerelem, valamint a Madarak a dobozban című posztapokaliptikus film kerültek még fel a Netflix ingyenes tartalmai közé, melyek hazánkban is elérhetőek. Az online videotárra nem jellemző, hogy csak úgy közzétegyék több népszerű produkciójukat is, ezért érdemes azoknak élni a lehetőséggel, akik régóta kipróbálnák a szolgáltatást, de még nem volt rá lehetőségük.

Kínai regény alapján készítenek sci-fi sorozatot a Netflixnek a Trónok harca alkotói

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 01. 19:14
David Benioff és D. B. Weiss rendkívül elismert szakemberekké váltak a Trónok harca első 5 évada alatt. A készítőpáros ügyesen adaptálta a kis képernyőre A tűz és jég dala világát, Havas Jon visszatérését követően azonban már csak laza együttműködésben dolgoztak George R. R. Martinnal. Ez az utolsó három szezon minőségén is meglátszott, melyre egyre hanyatlott, a 8. szezont követően a rajongók már azt követelték, hogy az HBO hozzáértő írókkal forgassa újra az utolsó 6 epizódot. A Trónok harcát követően Benioffék szolgálataiért 300 millió dollárt fizetett a Netflix, most pedig kiderült, hogy mi lesz az első projektjük az online videotárnál.
Az EW számolt be róla elsőként, hogy A Trónok harca egykori készítőpárosa A háromtest-probléma (The Three-Body Problem) című, három könyvből álló regénysorozatot adaptálja a Netflixnek. Liu Cixin alkotása az egyik legnépszerűbb kínai sci-fi lett a 2000-es évek elején, melyet 2014-ben fordítottak le angolra. Az első kötetet az Európa Kiadó jelentette meg 2016-ban. A történet egy nanokutatással foglalkozó mérnökről, Wang Miao-ról szól, akit a pekingi rendőrség felkér, hogy szivárogjon be egy titkos, tudósokból álló társaságba. A tudományos világot öngyilkosságok sorozata rázza meg, Miao pedig elmerül egy olyan videojátékban, amely három, szabálytalan időközönként felkelő és lenyugvó nap határozza meg az élet kereteit. A háromtest-probléma egyik fő témája az idegen fajok kérdése, Cixin regényei azt dolgozzák fel, mekkora kihívást jelentene az emberiségnek egy inváziót túlélni.

A tervezettnél hamarabb elindítja a TV2 a tavalyi év egyik legnépszerűbb műsorát

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 01. 13:18
A TV2 vadonatúj főzőműsora, a Love Bistro augusztus 24-én, bő két hete debütált a csatornán. A gasztro-reality öt héten keresztül, egészen szeptember 25-ig ment volna a kora esti sávban. A műsor azonban katasztrofális számokat hoz, ezért vagy idő előtt leveszik a képernyőről, vagy későbbre rakják. A Love Bistro bukása miatt idő előtt, már szeptember 14-én elindul a Bezár a bazár! harmadik szezonja. A produkció előző etapja tavaly tavasszal kitűnő nézettséggel került képernyőre a TV2-n.
A Bezár a bazár! műsorvezetői továbbra is Majka és Till Attila lesznek, a műsor új adásaiban több újdonságot is láthatnak majd a nézők. A harmadik évad egyik fontos újítása a "bazári majom" felbukkanása lesz, az emberszabású plüssfigura egy körön át segítheti a játékosokat a kihívás megoldásában. Fontos változtatás lesz ezen kívül, hogy a dobozokban úgynevezett "meglepetéskártyákat" helyeznek el a szerkesztők, ezeken pedig különböző extra nyereményeket tüntetnek fel. A kvízjátékban is lesz újítás, a fotós kérdések mellett videós bejátszásokhoz kapcsolódó feladványok is lesznek, illetve a játékosokat 15 új kihívással várja. A TV2 gameshow-jában ismét körülbelül 100 párnak lesz esélye hazavinni az akár 25 milliós fődíjat, emellett több, mint 500 nyereménytárgy közül válogathatnak a játékosok. A műsor előző két évada alatt több mint 110 millió forintnyi nyereményt vittek el eddig, a legnagyobb nyeremény 6 millió forint értékű volt.

Kiderült, hogy mikor jön A mi kis falunk 5. évada

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 01. 10:12
A mi kis falunk rekordhosszú, 18 részes 4. évada áprilisban fejeződött be az RTL Klubon, nem sokkal ezt követően a stáb pedig meg is kezdte volna az új részek forgatásait. A koronavírus-járvány által okozott veszélyhelyzet miatt azonban a falus sorozat 5. etapjának munkálatai csak június 11-én indultak el. Az RTL Magyarország augusztus elején tette közzé, hogy milyen műsorokkal készülnek az őszre, melyek között a pajkaszegiekről szóló sorozat is szerepelt. A mi kis falunk egyik főszereplője, Gyuri (Lengyel Tamás) egy friss videóban jelentette be, hogy a produkció 5. évada szeptember 19-től lesz látható. Az új részek szombat esténként a megszokott időpontban, 20 órakor jelentkeznek majd.
A történet Erika terhességi tesztjének kérdésével ért véget. Az 5. évad első epizódjában pedig rögtön fény derül a titokra, mit látott a teszten Gyuri párja. Folytatódik Viki, Zsolt és Nelli szerelmi háromszöge. Laci és Ildikó azon ügyködik, hogy elválhassanak, de olyan akadályokba ütköznek, amelyekre nem számítanak. A polgármester idegeit a falu anyagi helyzete és egy nem várt támogatás borzolja. A közmunkások lehet, hogy végre valóra váltják az álmaikat. Emellett a pajkaszegiek életét pedig egy titokzatos nő felbukkanása is izgalmassá teszi a következő évadban.

A Trónok harca egyik közönségkedvence kaphatja a The Witcher testvérsorozatának főszerepét

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 31. 21:45
A The Witcher 2019 végén mutatkozott be a Netflixen, a produkció rendkívül népszerű lett, de a Trónok harcához még nem tudott felnőni. Mostanra úgy tűnik, hogy a cég kiterjedt franchise-t építhet a széria köré, hiszen berendeltek egy Nightmare of the Wolf című animációs filmet és érkezik a The Witcher: Blood Origin című spinoff sorozat is. Utóbbi 6 részes lesz mindössze és 1200 évvel Ríviai Geralt kalandjai előtt fog játszani, a történet a tünde birodalom bukásával és az első vajákok megjelenésével foglalkozik majd. A produkció legkorábban 2022-ben kerülhet képernyőre, melynek egyik főszereplője a legfrissebb hírek szerint a Trónok harca egyik korábbi közönségkedvence lehet.
A Winter-Is-Coming nevű rajongói oldal is beszámolt róla, hogy a Trónok harca Khal Drogója, Jason Momoa kaphatja meg a The Witcher: Blood Origin kulcsszerepét. A színész pályafutása a Baywatch-ban indult, ezt követően a Csillagkapu: Atlantiszban is játszott, az igazi világhírnév azonban az HBO produkciójának köszönhetően talált rá. A színész azóta felkapott sztárnak számít, hiszen az egyik legismertebb képregényhős, Aquaman eljátszását is rá bízták, de Momoa az Apple+ egyik posztapokaliptikus sorozatában, a See-ben is látható.

Végre leleplezték, hogy ki lesz az Álarcos énekes 4. zsűritagja

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 31. 19:38
Az Álarcos énekes szeptember 6-án folytatódik a második szezonjával, melynek újra Istenes Bence lesz a műsorvezetője, a nyomozók közül pedig Csobot Adél, Sebestyén Balázs és Gáspár Laci is visszatér. Dancsó Péter azonban nem lesz látható az új adásokban, a helyére új nyomozó érkezik. Az RTL Magyarország az elmúlt két hétben számos nyomot tett közzé az új zsűritaggal kapcsolatban. A produkció új nyomozójáról számos információ érkezett, többek között, hogy magas az IQ-ja és, hogy nagyon babonás, még jósnőnél is járt egyszer. Ezt követően kiderült róla, hogy élt az Egyesült Államokban is, illetve később megérkezett az egyik legfontosabb nyom, miszerint Szegeden született.
Tegnap és ma két újabb nyom is érkezett, melyek szerint az utcán leszólították, hogy jól állna neki a modellkedés, valamint, hogy házas és egy kisfia van. A Fókusz mai adásában végre leleplezték, hogy az Álarcos énekes második évadának új nyomozója nem más lesz, mint Hargitai Bea. A 37 éves egykori playmate és modell 2000-ben a Playboy magazin címlapján is szerepelt és az RTL Klub álarcos műsorának nézői számára sem ismeretlen. Hargitai Bea ugyanis Alien jelmezbe öltözve énekelt az Álarcos énekes első szezonjában, melynek második adásában lepleződött le és esett ki a műsorból.

Kiderült, mikor indul az idei Nyerő Páros és kik lesznek versenyzői

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. augusztus 31. 14:38
A nyár közepén írtuk meg, hogy a SorozatWiki információi szerint 2020-ban is lesz Nyerő Páros. Úgy tudtuk, hogy nyáron veszik fel és a reality 4. évada ősszel kerül képernyőre. Az RTL Magyarország akkor kérdésünkre elismerte a műsor érkezését, de azt nem árulták, hogy valóban ősszel indul-e. Most a csatorna bejelentette, hogy szeptember 21-én, három hét múlva, hétfőn kezdődik a Nyerő Páros idei szezonja.
A produkció házigazdája most is az egyik legnépszerűbb televíziós, Sebestyén Balázs lesz, segítője pedig marad az előző évadban csatlakozó Kabát Peti. A Nyerő Páros ide sztárversenyzői a következők lesznek: Dér Heni és párja Bakos Gergő A Konyhafőnök korábbi szereplője. Rácz Jenő, A Konyhafőnök VIP zsűritagja és társa, a műsorban korábban szintén versenyző Gyuricza Dóra vlogger. Dallos Bogi és Puskás Peti énekesek, az X-Faktor mentorai. A tehetségkutató korábbi szereplője, Zámbó Krisztián és párja Takács Zsuzsika. A rockzenész Czutor Zoli, a Belmondo zenekar frontembere és felesége Czutor-Kilián Zsanett. Szalay Bence, a Mellékhatás egyik szereplője és a társa, Czanka Mercédesz. Rajtuk kívül a 200 első randi korábbi színésze, a Jászai Mari díjas színművész Járai Máté és felesége Járai Kíra szinkronrendező, valamint Dudás Miklós világbajnok kajakozó és kedvese, Szigligeti Ivett szépségkirálynő.

A vártnál jóval rövidebb lesz az egyik új Star Wars sorozat

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 31. 11:25
Október végén számoltunk be róla, hogy a Disney új Star Wars sorozatot fejleszt, melynek főszereplője az előzménytrilógiában is látott Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) lesz. A történet azt dolgozhatja majd fel, hogy a bölcs jedi-mester miképp élte meg a Birodalom felemelkedését és rendje teljes bukását. A széria 2020 elején már előkészületi fázisban volt, a Disney azonban nem volt elégedett az első két forgatókönyvvel, ezért új írót kerestek és a sztorit az alapjaitól kezdve dolgozták újra. Nemrég megírtuk, hogy az amerikai sajtó szerint már szeptemberben elindulhat a produkció forgatása, a hírek alapján azonban a Kenobi sorozat a vártnál jóval rövidebb lesz.
A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy ugyanis megerősítette, hogy az új széria mindössze egy évados lesz. A döntés azért is meglepő, mert a The Mandalorian sikere alapján az Obi-Wanról szóló sorozat is jó fogadtatást remélhet a közönségtől. McGregor volt ugyanis az egyik olyan színész az előzményfilmekből, akit a legtöbben tökéletes castingnak tartottak és a rajongók nagyon szeretik is a sztárt. Láttunk már olyat, hogy a jó nézettség hatására a stúdió meggondolta magát és folytatást kértek be egy minisorozatból. Így ebben az esetben is van rá esély. A Star Wars fanoknak azonban jó hír lehet, hogy egyre erősebb a pletyka, miszerint az Anakin Skywalkerként megismert Hayden Christensen 15 év után visszatér a produkcióban.

Megvan a Sztárban sztár első kiesője

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 30. 22:16
A Sztárban sztár idén minden eddiginél korábban, már augusztus 30-án visszatért a TV2-re. A műsor hetedik évadának első adásában a nézők megújult zsűrit láthattak. A lényeg azonban nem változott, ismét hazai sztárok öltöztek jelmezbe, hogy legendás előadók bőrébe bújjanak és ismert slágereket adjanak elő. A közönség ma este változatos produkciókon szórakozhatott, Miss Mood Dua Lipának öltözve énekelt, de Szabó Ádám Rag 'n' Bone Manje, és Molnár Tamás Billie Eilish-sá változása is látványos előadások voltak. A zsűri és a nézők döntése alapján a Sztárban sztár új évadának első kiesője Fésűs Nelly lett, aki Máté Péternek öltözve állt színpadra.

Ez volt Kit Harington kedvenc jelenete a Trónok harcában

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 30. 20:09
Kit Harington ismeretlen név volt a Trónok harca előtt, az HBO sorozatában azonban világhírnévre tett szert a színész, aki a Marvel egyik szuperprodukciójának, az Örökkévalóknak lesz az egyik főszereplője. A fiatal tehetség évadról-évadra lett a történet egyre fontosabb láncszeme, ráadásul a Trónok harcának köszönhetően ismerte meg feleségét, Rose Leslie-t (Ygritte) is. Kit Harington és neje már a sorozatban is szerelmes párt alakítottak. Így nem csoda, hogy a sztár egyik közös jelenetüket említette, amikor arról kérdezték, melyik volt a kedvenc Trónok harcás jelenete.
"Ygritte halála volt a kedvencem. Tudom, ezen sokan meglepődnek, sőt egyenesen bizarrnak tartják a választ. Úgy gondolom azonban, hogy Rose nagyszerű színészi teljesítményt nyújtott abban a jelenetben. Havas Jon szerelmének búcsújelenete igazi mérföldkő volt a Trónok harcában, hiszen ekkor használtak először időlassítást a sorozatban. A sorozat egyik legmeghatóbb pillanata volt, ahogy a nő összerogyott, miközben a háttérben dúlt a csata" - mondta a színész a People magazinnak adott korábbi interjújában.
Advertisement
hirdetés