.

Az HBO berendelt egy sárkányos Trónok harca előzménysorozatot

Írta: KTL | 2019. október 30. 05:00
Magyar idő szerint kedden este robbant a hír, hogy az HBO elkaszálta Bloodmoon munkacímre hallgató elsőnek tervezett Trónok harca előzményszériát. A széria több ezer évvel az anyasorozat előtt játszódott volna, egy olyan világban, ahol nem 7, hanem sok száz kisebb királyság alkotta Westerost. A produkcióból a csatorna le is forgatott egy pilotot, de nagyon nem nyerte el a tetszésüket. Ebből a hírből pedig arra lehetett következtetni, hogy egyhamar mégsem lesz új Trónok harca sorozat az HBO-n.
Hatalmas meglepetésre hazai idő szerint az éjjeli órákban a médiavállalat újabb hatalmas bejelentést tett. Az HBO berendelt egy Targaryenekről szóló előzménysorozatot, House of The Dragon (A sárkány háza) címmel. A vadonatúj Trónok harca produkcióból már biztosan érkezik egy 10 részes első évad. Szeptember közepén érkeztek nem megerősítettet pletykák arról, hogy a csatorna esetleg a Tűz és vér című George R. R. Martin regényből készítene egy pilotot. Úgy látszik az előzetes tervek annyira tetszhettek a médiavállalatnak és olyan fontos, hogy a közeljövőben legyen új Trónok harca sorozat, hogy ki is hagyták ezt a nagyon fontos lépést. Így még a pilot elkészítése előtt bizalmat szavaztak a szériának. A sárkányok házát Bryan Cogman elkaszált sorozatötletén alapszik, melyet Jane Goldman és George R. R. Martin dolgozott újra ki. A vadonatúj sorozat showrunnerje az előbbi név mellett végül Miguel Sapochnik lesz, aki a produkció pilotját is rendezi majd. A széria berendelése azért is lehet jó hír, mert csak úgy, mint az eredeti Trónok harca első 6 évadánál, itt is lesz könyves alapanyag. Arról egyelőre nincs hír, hogy az új széria mikor érkezhet, de ha ilyen tempóban halad az HBO, könnyen lehet, hogy már 2021-ben megérkezik.

Megtudtuk, hogy meddig tart a Drága örökösök 2. évada

Írta: KTL | 2019. október 29. 21:50
A Drága örökösök 2. évada minden várakozásnál előbb, augusztus 12-én indult az RTL Klubon. A csatornán azóta két műsorrend váltás is volt (a Love Island és a Nyerő Páros érkezése), de a sorozat mindig képernyőn maradt. Jelenleg is 20 óra körüli kezdési időponttal fut és folyamatosan a legnézettebb hétköznap esti műsor. Rossz hír azonban Ökörapáti rajongóinak, hogy már nem marad sokáig képernyőn.
November 8-án lesz látható a Drága örökösök 2. évadának fináléja - tudta meg a SorozatWiki az RTL Magyarországtól. Így 61 rész után jövő pénteken búcsúzik a sorozat mostani szezonja. Helyére november 11-én A Konyhafőnök VIP 4. évada kerül, melyről korábban itt írtunk bővebben. Ugyan a napi széria 2. etapjából némileg kevesebb epizód készült, mint nyitó évadból, de jó hír, hogy ezzel nem ér véget a történet. A csatorna már szeptemberben bejelentette, hogy lesz 3. évada is a Drága örökösöknek, mely valamikor 2020-ban kerül képernyőre.

Elkaszálta az HBO a Trónok harca elsőnek tervezett előzménysorozatát

Írta: RaulReal | 2019. október 29. 21:15
Májusban kezdték el a Bloodmoon munkacímre hallgató első Trónok harca előzménysorozat pilot epizódjának forgatását, amelynek készítője Jane Goldman és George R. R. Martin voltak. A tervek szerint a széria, melynek női főszereplője Naomi Watts lett volna, több ezer évvel az anyasorozat előtt játszódott volna, egy olyan világban, ahol nem 7, hanem több száz kicsinyes királyság alkotta Westerost. Az HBO most bejelentette, hogy miután megnézték a Bloodmoon pilotját és a látottak nem nyerték el a tetszésüket, nem rendelik be a spinoff első évadát.
A TVLine értesülései szerint Jane Goldmanék több lehetőséget is kaptak a csatornától, melynek képviselői már a nyáron megnézték a végeredményt. Ezt követően pedig az alkotók számára változtatásokat javasoltak. A végeredmény azonban még így sem győzte meg az HBO-t. A Bloodmoon egy misztikus történet lett volna, melyben nem csupán a Starkok eredetével, de az Erdő Gyermekeivel és Westeros misztikusabb oldalával is jobban megismerkedhettünk volna. A rajongóknak jó hír, hogy ezen kívül aktívan fejlesztenek egy Targaryen előzménysorozatot is, mely George R. R. Martin Tűz és vér című regényének adaptációja lehet. A Bloodmoon kaszájával megnyílhat az út a második spinoff előtt, mert így az HBO-nak érdeke lesz, hogy haladjon a munkálatokkal.

Három vadonatúj műsor indul novemberben a TV2-n

Írta: KTL | 2019. október 29. 16:57
November 11-én vadonatúj műsorrend indul a TV2-n. Az esti műsorsávokban a Tények Plusz lesz az egyetlen, ami továbbra is látható lesz. A hírműsor után a Mintaapák című vadonatúj napi sorozat jön. Ezt követően Majka saját fejlesztésű vetélkedője, a Nyomd a gombot, tesó! kerül képernyőre. Késő este pedig elstartol Ördög Nóra és Stohl András közös doku-realityje, az Újratervezés is. Két hét múlva hétfőn 19:15-kor érkezik a Mintaapák, melynek premier időpontjáról kora reggel elsőként számolt be a SorozatWiki. A produkció főszereplői Fenyő Iván, Klem Viktor, Mészáros Béla és Szabó Kimmel Tamás, négy nagyon különböző apa életét mutatják be. A sorozat a Dear Daddies című argentin széria alapján készült, figyelembe véve a magyar sajátosságokat, a hazai közönség ízlésére formálva.
A négy tipikus apa karakter kiválóan írja le a társadalomra jellemző apa figurákat. Az élet minden területén alfahímként viselkedő Géza (Fenyő Iván), aki a klasszikus családmodellben hisz, ő férjként és apaként is igazi férfi akar lenni, Szabi (Klem Viktor), a hedonista sztárügyvéd, az anti-apa, aki képtelen a családi felelősségvállalásra, a gyerekét egyedül nevelő Tamás (Szabó Kimmel Tamás) és a két nő és több gyerek között őrlődő Miklós (Mészáros Béla), aki mindenkinek szeretne megfeleli, de valójában senkinek sem tud. Rajtuk kívül számos kíváló színész és rendkívül tehetséges gyerekszereplő színesíti még a történetet, akiknek köszönhetően a tinilányoktól, az anyákon át az anyósokig sokan azonosulhatnak majd a karakterekkel. A napi sorozatot követően hétköznaponként 20:20-kor érkezik a Nyomd a gombot, tesó!. Az új game show-ban a tájékozottság, az ügyesség, a gyorsaság, az időérzék, a stratégiai gondolkodás és a szerencse mind-mind számít majd. A játékot Majka fejlesztette és társproducerként, valamint műsorvezetőként is részt vesz benne.

A Trónok harca alkotói visszaléptek a Star Wars trilógia elkészítésétől

Írta: RaulReal | 2019. október 29. 15:38
David Benioff és D. B. Weiss a napokban egy amerikai filmfesztiválon jártak, ahol a készítőpáros elképesztő dolgokat nyilatkozott a Trónok harcáról. Az elmondásuk alapján végig fogalmuk sem volt, mit csinálnak és ők voltak legjobban megdöbbenve azon, hogy George R. R. Martin rájuk bízta az életműve feldolgozását. Most újabb fontos hír látott napvilágot a nemrég a Netflixszel szerződést kötő alkotókról, Benioff és Weiss bejelentették, hogy az eddig megjelent hírek ellenére mégse készítenek Star Wars filmeket.
Sokan elsőre arra gondolnának, hogy a Trónok harca 8. évadának rossz fogadtatása miatt a Disney mondott fel a készítőknek, a szakemberek azonban időhiánnyal indokolják a visszalépésüket. "Imádjuk a Star Warst, de a Netflixszel való együtműködésünk miatt egyszerűen nem fér bele, hogy a messzi-messzi galaxissal is foglalkozzunk. George Lucas filmjei sokat jelentenek számunkra, azokon nőttünk fel, így óriási élmény volt számunkra a vele, és a Lucasfilm kreatív csapatával való találkozás és egyeztetések" - árulta el Weiss és Benioff. A Trónok harca sorozat készítőinek első Star Wars filmje 2022-ben érkezett volna, és a tervek szerint a Skywalkerek utáni érát vezette volna fel.

Bejelentették, hogy mely celebekkel és mikor indul A Konyhafőnök VIP új évada

Írta: KTL | 2019. október 29. 14:49
A Konyhafőnök VIP az elmúlt évek egyik legsikeresebb műsora, így nem meglepetés, hogy az RTL idén is új évadot készít belőle. A gasztro reality november 11-én tér vissza az RTL Klubra "Terítéken a sztárok!" alcímmel. A médiavállalat ezen kívül azt is bejelentette, hogy kik lesznek azok a celebek, akik főznek a 2019-es szezonban. Részletek az RTL Magyarország közleményében:
Fordulatokban ezúttal sem lesz hiány! Idén nem csupán a Michelin-csillagos séfek hírességekből álló csapatai csapnak össze, hanem maguk a séfek is komoly kihívásokkal készülnek egymás számára! A legváratlanabb pillanatokban állíthatják majd be egymást a versenyzők közé főzni, így nekik a sztárokkal együtt kell majd ugyanazokból az alapanyagokból minél különlegesebb fogásokat készíteniük. Az új VIP évadban a Válogató hét is izgalmas új fordulatokat hoz. Fördős Zé, Sárközi Ákos és Rácz Jenő egy-egy napon felülbírálhatják zsűritársaik döntéseit, mitöbb a versenyzőkre talán a műsor történetének egyik legkegyetlenebb fordulata vár: hiába kapnak kötényt az egyik séftől, a Válogató héten nem érezhetik magukat biztonságban az utolsó pillanatig, hiszen most a séfek akár el is vehetik tőlük a kötényt és átakaszthatják annak a versenyzőjelöltnek nyakába, akinek a teljesítményét jobbnak ítélik. A Konyhafőnök VIP idei térítékén a következő sztárok szerepelnek: Cinthya Diktátor, Cooky, Császár Előd, Cserpes Laura, Delhusa Gjon, Demeter Alexandra, Domokos László, Gajdos Tamás, Gerendásy "ÉNB Teo" Gábor, Gesztesi Máté, Görgényi Fruzsina, Kammerer Zoltán, Kiss "ÉNB Bécy" András, Kiss Péter Balázs, Lukács Mikike, Mihalik Enikő, Molnár Andrea, Nagy Bogi, Nagy "VV Leo" Zsolt, Nyári Dia, Oláh Gergő, Rippel Feri, Róka Adrienne, Rubint Réka, Sánta László, Sipos Tamás, Solti Ádám, Somorjai "Miss Bee" Ilona, Sztarenki Dóra, Taka, Tihanyi "ÉNB Karesz" Péter, Vámosi Viktória, Varga Győző, Vasvári Vivien, Verebes Linda, Völgyi Zsuzsa. Mindenkinek tehát a lehető legjobb formáját kell hoznia, hogy végleg meggyőzze a két Michelin-csillagos séfet, hogy ringbe szállhasson a Konyhafőnök VIP címért és az ezzel járó 10 millió forintért.

Megint mi kis falunk maraton lesz a Coolon

Írta: KTL | 2019. október 29. 10:00
Október 23-án a legtöbb kereskedelmi csatorna ünnepi műsorrendje a jól megszokott módon filmekből állt, az RTL Magyarország sorozatos csatornája azonban a legnézettebb hazai sorozatból tartott maratont. Múlt szerdán egész délután és kora este a Cool képernyőre tűzte A mi kis falunk teljes első évadát. Így 8 órán keresztül kizárólag Pajkaszeg lakói foglalták el a csatornát. A maraton pedig hatalmas nézettségi siker lett.
A sorozat vetítése alatt végig tarolt a Cool és az átlagos közönségarányának többszörösét hozta. Sőt, volt olyan délutáni időszak, amikor több órán keresztül a legnézettebb tévéadó is az RTL Magyarország sorozatos csatornája volt. Így nem meglepő, hogy a következő ünnepnapon is hasonló program lesz, november 1-én ismét A mi kis falunk maratonnal készül a Cool. Pénteken 13 és 21 óra között megismétlik a népszerű széria teljes 2. évadát.

Új, akciódús előzetes érkezett az első élőszereplős Star Wars sorozathoz

Írta: RaulReal | 2019. október 29. 08:00
November 12-én debütál a vadonatúj Disney+ nevű videotáron az első élőszereplős Star Wars sorozat, mely a The Mandalorian címre hallgat és egy magányos fejvadászról szól. Jon Favreau produkciója a peremvilágokba kalauzol, a Birodalom bukása és az Első Rend felemelkedése közötti időszakban. A főszerepben a korábban a Trónok harca Vörös Viperáját és a Narcos egyik lelkes ügynökét alakító Pedro Pascalt láthatjuk, de rajta kívül érdemes kiemelni a Deadpoolból ismert Gina Carano és a Breaking Badben megismert Giancarlo Esposito nevét is. A The Mandalorian akciódús űrwestern lesz, várhatóan sok drámával és gyönyörű képsorokkal. Az új előzetes a tovább mögött tekinthető meg!

Megtudtuk, mikor indul a TV2 új magyar sorozata

Írta: KTL | 2019. október 29. 07:15
Hatalmas lépésre készül a TV2, ugyanis közel 15 évvel a Jóban Rosszaban premierje után új napi magyar sorozatot indít. A Mintaapák az argentin Dear Daddies magyar közönségre szabott adaptációja lesz, melyet jelenleg is forgatnak. A sorozatot Chilében és Mexikóban is feldolgozták, az első európai változata pedig 2018-ban Szlovákiában készült, ahol nagy siker lett. A producióban négy egymástól merőben eltérő apa életét ismerhetik meg a nézők. A 3 gyerekes exfocistáét, aki a hagyományos értékrendben hisz, a sármos, sikeres ügyvédét, aki irtózik a felelősségtől, a régi és az új családja között vergődő elvált férjet, valamint a megözvegyült állatorvost, a szingli szuperapát.
A SorozatWiki információi szerint november 11-én lesz a Mintaapák premierje a TV2-n. Úgy tudjuk, hogy a vadonatúj sorozat minden hétköznap kora este, a Tények Plusz után lesz látható. Így a TV2 Csoport az új magyar szériájával válthatja a jelenleg ebben a sávban látható Fuss család, fuss! című sportrealityt. A sorozat főszereplői Fenyő Iván, Klem Viktor, Mészáros Béla és Szabó Kimmel Tamás lesznek. Rajtuk kívül a Mintaapákban mellékszereplőként olyan elismert színészek is feltűnnek, mint Stohl András, Egri Márta, Kovács Patrícia, Polyák Lilla, Botos Éva, Földes Eszter, Kuna Kata és Pataki Szilvia. A hírrel kapcsolatban megkerestük a TV2 Csoport Sajtóosztályát, ahol a SorozatWiki számára az indulás napját és a sorozat korai esti időpontját is megerősítették.

A Trónok harca készítői friss nyilatkozatukkal dühítették fel ismét a rajongókat

Írta: RaulReal | 2019. október 28. 22:46
A Trónok harca 8. évada rengeteg kritikát kapott nem csak a szakmától, de még a tősgyökeres rajongóktól is. A produkció készítőpárosa, David Benioff és D. B. Weiss a finálét követően elbújtak a világ szeme elől, még a Comic-Conra se mentek el. A napokban megrendezett Austin Film Festivalon azonban végre kiálltak a közönség elé és arra is választ adtak, hogyan dolgozták fel a Trónok harcával kapcsolatos visszajelzéseket. "Őszintén szólva egyáltalán nem foglalkoztunk velük. Egyszerűen nem láttuk értelmét, hogy kívülállók véleményére hagyatkozzunk. Előfordult, hogy David (Benioff - a szerk.) rákeresett a Google-ben, hogy miket írkálnak a nézők a sorozattal kapcsolatban, de általában gyorsan felhúzta magát rajtuk és hagyta inkább az egészet" - árulta el D. B. Weiss.
Természetesen már ez rengeteg embert kiakasztott, de amivel folytatták az alkotók, arra senki nem számított. "Már az első évadtól kezdve fogalmunk se volt, hogy mit csinálunk. Mi voltunk a leginkább megdöbbenve azon, hogy George R. R. Martin ránk bízta az életműve megfilmesítését. Az első pilot epizód, ami sose került adásba, borzasztó volt. Mindent elrontottunk, amit lehetett, a castingot, az írást, a kosztümöket. Valószínűleg az HBO csak azért kérte be később az első évadot, mert egy csomó külföldi piacon sikerült előre értékesíteniük a produkciót" - derült ki a kerekasztalos beszélgetésen, melyről a SyFy és az Esquire is helyszíni beszámolót közölt. David Benioff és D. B. Weiss most először beszéltek arról, hogy kis híján a Trónok harca teljes első évada is tragikus lett, a csatornának köszönhető, hogy végül minőségivé sikerült tenni az adaptációt. "Két hónappal azelőtt, hogy a pilot adásba került volna, az első szezon epizódjai 39 perc körüli játékidővel rendelkeztek. Az HBO kötelezett minket arra, hogy további 100 percnyi anyagot írjunk meg és forgassunk le, bontsuk ki jobban a történetszálakat és mélyítsünk a karakterek interakcióin" - vallotta be a készítőpáros a filmfesztiválon, nem kis felzúdulást kiváltva.

43. heti nézettség - Többéves rekordnézettséget döntött az X-Faktor

Írta: KTL | 2019. október 28. 20:05
A 42. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 43. héten (október 21. - október 27.) délután a Barátok közt 18-49-ben hétfőn gyengén, kedden jól ment, de mindkét napon kikapott az Anyától. Csütörtökön és pénteken a Berényi Miklós távozását bemutató részek pedig kimagasló számokat hoztak és simán le is győzték a TV2 török sorozatát. Az RTL Híradó hétből hétszer leverte a Tényeket és kivételesen a teljes lakosság körében is jobban teljesített, itt négyszer tudott nyerni.
A Tények Plusz hétfőn, kedden és pénteken jól ment, míg szerdán és csütörtökön közepesen futott. A bulváros hírműsor a közös sávjukban csak kedden tudta megverni az RTL magazinműsorát. A Fókusz hétfőn durván tarolt, a hét többi napján pedig remek számokat hozott. A Tények Pluszt négyszer, a TV2 sportrealityjét pedig mind az ötször megelőzte. A Fuss család, fuss! hétfőn és kedden nagyon gyenge számokat szállított, míg szerdán, csütörtökön és pénteken egyenesen katasztrofális adatokat produkált. Palik László műsora egyre hatalmasabb bukás. A Drága örökösök minden nap tarolt és a fiatalok körében az összes hétköznap a legnézettebb műsor lett. Az örökösök a 2. évad kezdete óta folyamatosan hatalmas siker tud lenni. A Nyerő Páros az első heti gyengébb kezdés után összeszedte magát. A reality második hetén hétfőn, kedden és csütörtökön is jó számokat hozott, egyedül pénteken szállított közepes adatokat. Sebestyén Balázs műsora ezen a héten már minden nap legyőzte a TV2 gasztro realityjét. A Séfek séfe szerda kivételével minden nap közepes eredményeket produkált. Azt látva viszont, hogy előtte a Fuss család mekkora bukóban van, komoly teljesítmény, hogy késő este jelentős mértékű új nézőt tud leültetni a csatorna elé.

Elindult az RTL Most+, elérhetővé vált az RTL legújabb magyar sorozata

Írta: RaulReal | 2019. október 28. 18:44
Október 22-én elindult az RTL Magyarország új digitális szolgáltatása, az RTL Most+, mely az első három hétben csak a Telenor MyTV előfizetőknek érhető el. Az online videotáron az RTL tartalmai tovább lesznek visszanézhetőek, egyes műsorok a tévés premier előtt megtekinthetővé válnak, kevesebb reklám lesz rajta és a médiavállalat 8 magyar csatornája élőben lesz rajta nézhető. Részletek az RTL Magyarország és a Telenor közös közleményében:
Az RTL Most+ digitális szolgáltatás csak meglévő televíziós előfizetés mellett vehető igénybe, aktiválásához a televíziós előfizetést nyújtó szolgáltatóknál igényelhető egyéni kód, mely az első 3 hétben kizárólag a Telenor MyTV előfizetők részére érhető el, azonban később a szolgáltatók köre folyamatosan bővül. Az új, kibővített digitális szolgáltatás célja a felhasználói élmény fokozása, melynek érdekében számos új funkcióval és tartalommal egészült ki az amúgy is népszerű platform. Ilyenek a HD-minőségű videók, és a régóta várt Chromecast lehetőség is, melynek köszönhetően az RTL Most+ műsorai már a tévékészüléken is nézhetők. Emellett exkluzív, kizárólag ezen a platformon elérhető tartalmakkal, az RTL Magyarország csatornái élő adásainak követésével és hosszabb ideig visszanézhető műsorokkal várja a nézőket, melyeket a megszokottnál jelentősen kevesebb reklám szakít meg. Az első, kizárólag az RTL Most+-on elérhető tartalom a Nofilter című, saját gyártású, könnyed, epizódonként 15 perces, 10 részből álló vígjátéksorozat, ahol négy barátnőnek kell együtt szembenéznie a valósággal és a felnőtté válás nehézségeivel: férfiak, munka, mámor, Budapest.
hirdetés