.

Megváltoztatta az egyik műsorának nevét az RTL Klub

Írta: KTL | 2017. március 16. 08:00
Februárban írtuk meg, hogy idén tavasszal a A Konyhafőnök Junior mellett elindul A Konyhafőnök egy újabb változata. Akkor még úgy volt, hogy a március 27-én induló műsor címe A Konyhafőnök Celeb lesz, de az RTL Klub most megváltoztatta ezt és végül A Konyhafőnök VIP néven kerül majd képernyőre. A főzős műsor minden hétköznap 18:55-kor lesz látható, extra hosszú, másfél órás adásokkal. (Fotó: RTL Klub)

A Trónok harca két sztárja is Budapestre jön

Írta: KTL | 2017. március 16. 06:30
Tavaly novemberben robbant a hír, hogy Jaqen H'ghart alakító Tom Wlaschiha Magyarországra érkezett és Budapesten egy filmet forgat. Idén áprilisban újabb két Trónok harcás színész érkezik a fővárosba, Yara Greyjoy-t játszó Gemma Whelan és Podrick Payne-t alakító Daniel Portman. A két színész egy rendezvényre érkezik, így a sorozat rajongói is találkozhatnak velük. Részletek a szervezők közleményében: Az Xbox One PlayIT Show szervezői örömmel jelentik, hogy a 2017. 04. 29-én a Hungexpón megrendezésre kerülő rendezvényükön az HBO sikersorozatának két szereplője, Gemma Whelan és Daniel Portman is részt vesznek.
A félelmet nem ismerő Yara Greyjoy-t játszó Gemma Whelan és a hűséges fegyverhordozót, Podrick Payne-t alakító Daniel Portman még a 2012-ben, a Trónok harca második évadában csatlakoztak a sorozat stábjához, és azóta állandó szereplői a George R.R. Martin könyvei alapján készülő sorozatnak, melynek hetedik évada 2017. július 17-én debütál majd az HBO hazai csatornáján. Az öt éves múltra visszatekintő PlayIT Show a régió legnagyobb gamer és IT rendezvénye, amely 2016-ban több mint 110 000 látogatót vonzott. 2017-ben öt hazai nagyváros (Budapest, Debrecen, Győr, Szeged, Pécs ) mellett Belgrádban is megrendezésre kerül a PlayIT Show, továbbá útjára indult a kizárólag 18 év felüliek számára szervezett PlayIT Plus, amely minőségi szórakozást kínál a felnőtt gamerek számára.

Különleges adásokkal tér vissza az RTL népszerű műsora

Írta: AJ | 2017. március 14. 07:00
Az RTL Klubon 2008-ban indult el a Showder Klub, és közel tíz éve minden tavasszal és ősszel új részek kerülnek belőle képernyőre. A műsor 2015-ben az RTL Klubról az RTLII-re költözött, és azóta is erre az adóra érkeznek a legfrissebb szezonok. Ez most sem lesz másképp, ellenben a korábbiaktól eltérően a március 27-én debütáló új évad több különkiadást is tartogat majd a nézők számára. További részletek a tévéadó közleményében:
Március 27-től, hétfőnként 22 órától vadonatúj évaddal térnek vissza az RTLII képernyőjére a Showder Klub legismertebb humoristái. A tavaszi évadban ráadásul három különkiadással is találkozhatnak majd a nézők. A Showder Klub bemutatja elnevezésű adásokban önálló, egész estés produkciókkal mutatkozik majd be a Szomszédnéni Produkciós Iroda, Aranyosi Péter, Dombóvári István és a Dumaswing Kovács András Péterrel, Illés Ferenccel és Janklovics Péterrel. A tavaszi szezonban továbbá ismét bizonyítanak majd az újoncok is: Ráskó Eszter, Musimbe Dávid Dennis, Al Gharati Magyedé. De feltűnnek olyan ifjú titánok is, mint Elek Péter és Szabó Balázs Máté, akik megpróbálnak Kiss Ádám babérjaira törni. (Fotó: RTLII)

Hivatalossá vált, hogy hány epizódos lesz a Trónok harca 8. évada

Írta: Gaax | 2017. március 13. 16:59
Tavaly áprilisban, sokakat megdöbbentett a hír, mikor a Trónok harca alkotói bejelentették, hogy az utolsó két évad rövidebb lesz a megszokottnál. Ekkor még volt némi esély arra, hogy a két etap jóval hosszabb lesz a korábban eltervezett 13 epizódnál. A producerek nyilatkozataik alapján azonban már akkor ragaszkodtak az eredeti elképzelésükhöz. Azt már tudtuk egy ideje, hogy a hetedik etap valóban hét részes lesz, a nyolcadik évaddal kapcsolatban, viszont eddig nem érkezett hivatalos megerősítés. A sorozat írói David Benioff és D.B. Weiss a hétvégén az SXSW fesztiválon azonban végleg eloszlatták a kételyeket afelől, hogy pontosan hány részes is lesz a Trónok harca utolsó nyolcadik szezonja: "A nyolcadik évad mindössze hat epizódból fog állni." Wess és Beioff ezen döntésüket most is azzal indokolták, hogy nem szeretnék csak azért feleslegesen elnyújtani a szériát, mert azért világszerte rengetegen rajonganak. (Fotó: HBO)

Ma este új napi magyar sorozat indul

Írta: AJ | 2017. március 13. 09:30
Hosszú idő után tavaly november 28-án új, saját gyártású napi sorozatot indított a közmédia. A Holnap tali! a szó szoros értelmében azonban nem tévésorozat, mivel nem a tévében, hanem a nemrég indított M5 adó webes felületén, a széria honlapján váltak napról napra elérhetővé a legfrissebb epizódok. Mivel a fiatalok, akiknek elsősorban szól ez a történet, javarészt már nem tévéznek, így érthető a döntés. A sorozat pedig megtalálta a célközönségét, hiszen pár hete átlépték az epizódok a kétmilliomodik letöltést. A sorozat első évada 60 részből áll és február 24-én került fel a holnaptali.hu-ra a szezonzáró adás. Az egyenként nagyjából 20 perces játékidejű részekben a fiktív Petőfi Gimnázium egyik osztályának mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást. A Holnap tali! története a tanévnyitón indul egy olyan eseménnyel, amely meglehetősen felkavarja a diákok addig megszokott életét. Az iskola egyik évfolyamának A és B osztályát ugyanis egybeolvasztják, így az addig külön tanuló jó barátok és riválisok osztálytársakká válnak.
Mivel fiatalokról, fiataloknak szól a történet, ezért az epizódokban bemutatott élethelyzetek tanmeseként is felfoghatóak. Bár online sorozatnak készült, a közmédiánál úgy döntöttek, hogy a fiatalos közönségre szabott Petőfi TV-n is képernyőre tűzik a Holnap tali!-t, amely ma este, 21:05-kor jelentkezik az első epizódjával. A hétköznap esténként 9-től látható epizódokat pedig másnap hajnali fél kettőkor megismétli a tévéadó. A sorozat első évada a Petőfi TV-n vélhetően június elején éri majd el a szezonzáró, 60. adást. Míg a tévében március 13-án az első szezon debütál, addig online már a második évad veszi kezdetét ma 18:00-kor. Az új részekkel továbbra is naponta jelentkező tinisorozat epizódjai hétköznap esténként a holnaptali.hu-n válnak majd újfent elérhetővé. A második évadra még több bonyodalmat ígérnek a készítők, és a tervük szerint minden epizód úgy ér majd véget, hogy azonnal nézni akarjuk a folytatást. A második szezon egyik újítása pedig az lesz, hogy az új fényelésnek köszönhetően sokkal szebb színe lesz majd az adásképnek. (A cikket az MTVA támogatta.)

Két rész után megbukott a TV2 új sorozata

Írta: AJ | 2017. március 11. 22:48
Február 27-től állt át tavaszi műsorrendre a TV2, mellyel elhozott több új saját gyártású műsort és premier sorozatot is. Míg az Ördög Nóra vezette Vigyázat, gyerekkel vagyok! remek nézettséggel nyitott, addig a többi újdonság már nem teljesített ilyen jól. Eltelt az új kínálat második adáshete is, a TV2 pedig lépett, és A mi kis falunk ellen is futó, új saját gyártású sorozatát, a Detektív Bt. - A nyomozócsaládot két rész után azonnal leveszik a képernyőkről. Március 16-tól csütörtök esténként a Detektív Bt. helyére A szultána második évada kerül, míg a török sorozat sávját a Sherlock és Watson veszi át kedd esténként.

Újabb nemzetközi fesztiválon versenyez a hazai HBO sikersorozata

Írta: AJ | 2017. március 11. 19:35
A hazai kritikusok egyöntetű véleménye alapján jelenleg az Aranyélet a legjobb magyar sorozat és minőségben felveszi a versenyt a külföldi szériákkal is. Most vasárnap, március 12-én újabb nemzetközi megmérettetésen vesz részt az Aranyélet, ugyanis az SXSW (South by Southwest) fesztiválon a "legjobb főcím" kategóriában kapott jelölést. Olyan sorozatokkal versenyez majd mint a Westworld, a Stranger Things, a The Crown, valamint az Into the Badlands.
Az Aranyélet második évadának főcímét - amely rengeteg rejtett utalást tartalmaz - Regula Gergely rendezte, zenéjét Fülöp Péter írta is szerezte, a dalt pedig Jónás Vera énekli. Az Aranyéletnek nem ez az első nemzetközi jelölése. Tavaly ősszel a genfi filmfesztiválon, valamint a lengyel Cameraimage fesztiválon is a jelöltek között volt, ezzel pedig az HBO első olyan magyar sorozatává vált, amely nemzetközi szinten is felveszi a versenyt a legnagyobb alkotásokkal. (Fotó: HBO)

Bejelentette, hogy kiszáll a műsorból az X-Faktor mentora

Írta: AJ | 2017. március 11. 17:26
2010-ben indult el hazánkban az RTL Klub műsorán az X-Faktor hazai verziója és 2014-ig évente jelentkezett új évadokkal. Az ötödik után azonban két éves szünet jött és az énekes tehetségkutató csak 2016 őszén tért vissza a tévéképernyőkre. A műsorban az eddigi szezonok alatt összesen 11-en ültek le zsűriasztalhoz, a legutóbbi évad pedig majdnem teljesen új ítészgárdával jelentkezett. A Tóth Gabi, ByeAlex, Puskás Peti és Gáspár Laci alkotta mentorcsapat tagjai közül azonban nem mindenki tér vissza az idei évadra. Tóth Gabi, aki három évadot ült a mentorszékben, a héten bejelentette, hogy kiszáll az X-Faktorból. (Fotó: RTL Klub/Nánási Pál)

Itt a Trónok harca 7. évadának első ajánlója (magyar felirattal)

Írta: KTL | 2017. március 10. 06:30
Három napja, amikor lehoztuk a Trónok harca 7. évadának két új, rövid kedvcsináló videóját, akkor arra tippeltünk, hogy hamarosan elindulhat az új szezon kampánya. Magunk sem gondoltuk volna, hogy ilyen gyorsan, de mostanra kijelenthetjük, hogy tényleg elindult a folytatás felvezetése. Magyar idő szerint csütörtök kora hajnalban megjelent az új etap első hivatalos plakátja, majd este az HBO bejelentette, hogy július 16-án lesz a 7. évad premierje. Most pedig megérkezett a folytatás első ajánlója is, mely nem tartalmaz új jeleneteket, viszont érdemes magyar felirattal megnézni. A videó a tovább mögött nézhető meg!

4 év után visszatér az egyik Berényi a Barátok köztbe

Írta: KTL | 2017. március 09. 22:36
Nagy visszatérés lesz a Barátok közt pénteki epizódjában. A sorozat legújabb előzetese szerint a korábban Berényi Bandikát alakító Bereczki Gergely újra látható lesz a Mátyás király téren. Berényi Zsuzsa fia a sorozat indulása után nem sokkal született és több mint tíz évig a produkció fontos karaktere volt. Utoljára 4 éve, András temetésén volt látható, azóta viszont nem szerepelt a szériában. Az, hogy pontosan miért tér vissza és meddig marad, még nem tudni. (Fotó: RTL Klub)

Hivatalosan bejelentették a Trónok harca 7. évadának premieridőpontját

Írta: Gaax | 2017. március 09. 21:12
Tavaly júliusban a Trónok harca készítői sokkolták a rajongókat, amikor bejelentették, hogy a hetedik évad a szokottnál csak jóval később kerül majd adásba. David Benioff és D. B. Weiss a sorozat producerei akkor elmondták, hogy a csúsztatás azért volt elkerülhetetlen, mivel a forgatási helyszíneken valódi hóra van szükségük. Néhány hónappal a bejelentés után az IMDb-n felbukkant egy lehetséges június 25-i premierdátum, amely a kikerülése után rövid időn belül eltűnt.
Az IMDb-s szivárgás után nem sokkal, a sorozat egyik színésze egy meglepő nyilatkozatot tett, amelyben elmondta, hogy tudomása szerint az indulás, csak valamikor júliusban lesz esedékes. A premierdátum körüli teljes kavarodást maga az HBO törte meg, hogy egy csütörtök este indított élő adásban leplezzék le a hetedik szezon indulásának pontos időpontját. A hivatalos megerősítés szerint tehát a Trónok harca hetedik évada végül július 16-án kerül majd a tévék képernyőjére, ami közel három hónapos késést jelent, a tavalyi április 25-i induláshoz képest. (Fotó: HBO)

Indul a közmédia új sorozata, a Tóth János

Írta: KTL | 2017. március 09. 20:10
A Munkaügyek a múlt héten dupla résszel végleg befejeződött, a rajongóknak azonban jó hír, hogy azonnal indul a testvérsorozata. A Tóth János című produkció, a már jól megismert karakter köré épül és jelenleg is forgatják. A széria premierje ma este lesz a Dunán és innentől kezdve csütörtökönként 20:30-kor jelentkezik a csatornán. Nemrég a sorozat előzetesét itt mutattuk meg, érdemes megnézni.
Kovács András Péter korábban a Munkaügyek, most pedig a Tóth János egyik írója a produkció sajtóeseményén elmondta, hogy 52 részt rendeltek be az új sorozatból, melyek egyenként 26 percesek lesznek. Amikor felmerült, hogy a Munkaügyek kapjon egy spin-off szériát, akkor egyértelmű volt, hogy ez Tóth Jánosról kell szóljon. A produkció nem lesz annyira vidám és derűs, mint a Munkaügyek volt, inkább komorabb hangvételű lesz, a humor megtartása mellett. Az író azt is elmondta, hogy a széria arra épül, hogy egy 55 éves ember hogyan tud talpra állni és tovább boldogulni, miután kirúgták a munkahelyéről és minden szinten kihúzták alóla a talajt.