.

Kis híján nem az HBO készített sorozatot a Trónok harcából

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 07. 21:19
Mielőtt az HBO-val üzletet kötött volna, A tűz és jég dala regénysorozat íróját, George R. R. Martint több filmstúdió is megkereste, hogy szeretnék adaptálni Westeros világát. A művész azonban sokáig ódzkodott az ötlettől, mert a legtöbben fontos jeleneteket és karaktereket ki akartak volna vágni a történetből, hogy a mozinézőknek befogadhatóvá tegyék. A Winter is Coming nevű rajongói oldal Martin blogján vette észre, hogy a szerző egy korábbi, 2015-ös kommentjében arról írt, hogy kis híján az HBO helyett egy animációs stúdiónak adta el a Trónok harca jogait.
"Nem sokon múlt, hogy igent mondjak az egyik legnagyobb animációs birodalomnak. Rengeteget gondolkoztam rajta, hogy aláírom a szerződést velük. Amikor azonban az egyik képviselőjükkel találkoztam volna, a fickó se szó, se beszéd nem jelent meg az étteremben. Rendkívül fontos egyeztetés lett volna, mert itt vázolták volna nekem, hogy pontosan hogyan képzelik el A tűz és jég dala adaptálását. Később elnézést kértek tőlem, de akkorra eldöntöttem, hogy nem szeretnék velük együttműködni" - írta George R. R. Martin a Not a Blogon 2015-ben.

A Bűbájos boszorkák egyik főszereplője is elkapta a koronavírust

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 07. 15:14
A Bűbájos boszorkák 1998 és 2006 között volt látható Amerikában, melyet a mostanra megszűnt The WB csatorna vetített. A produkció hazánkban is népszerű volt, elsőként a TV2 mutatta be, később olyan tévéadókon is megismételték, mint a FEM3, a FOX, a Prime és a TV4. A történet középpontjában három lánytestvér álltak, akik olyan modern boszorkányok voltak, akiknek a rájuk törő misztikus ellenségeken kívül a hétköznapok problémáival is fel kellett venniük a harcot. Alyssa Milano a produkcióban Phoebe-t alakította, aki nemrég a nyilvánosság elé állt és arról mesélt, hogyan élte meg, hogy ő is azok között a hollywoodi sztárok között volt, akik megfertőződtek a COVID-19-cel.
A koronavírus-járvány az USA-ban rendkívüli méreteket öltött az elmúlt hónapokban, a The Witcher és a Trónok harca színésze, Kristofer Hivju mellett a szintén az HBO szériájában szereplő Indira Varma, a Lost és a Hawaii Five-0 sztárja, Daniel Dae Kim és a Breaking Bad főszereplője, Bryan Cranston is megfertőződtek. Alyssa Milano tünetei sajnos nem voltak enyhék, a színésznő elmondása alapján nagyon megszenvedte a betegséget. "Soha nem voltam még ilyen beteg, mindenem fájt. Nem éreztem a szagokat. Olyan volt, mintha egy elefánt a mellkasomra ült volna, annyira nem kaptam levegőt. Az étel nem maradt meg bennem, rengeteget fogytam. Lázas voltam, fájt a fejem, lényegében a koronavírus összes tünete kijött rajtam. Március végéig két COVID-19 tesztet is csináltattam, ezek azonban negatív eredményeket mutattak. Később elmentem egy magánlaborba, ahol antitesteket találtak a szervezetemben. Mindenkit figyelmeztetek rá, hogy a tesztelés nem a legjobb Amerikában, sokkal többen lehetnek betegek, mint ahány emberről tudunk" - írta Alyssa Milano az Instagram oldalán.

Így nézhetett volna ki Daenerys és Havas Jon gyermeke a Trónok harcában

Írta: SorozatWiki | 2020. augusztus 06. 21:21
Több, mint egy év telt el azóta, hogy befejeződött a Trónok harca 8. évada. A sorozat 2011 és 2019 között a modern televíziózás egyik meghatározó produkciójává vált, mely durva fordulatokkal ért véget. Az utolsó 6 epizód rendkívül vegyes fogadtatást kapott, főleg a finálé, melyben Havas Jon elárulta a zsarnokká váló Daeneryst, és mindenki meglepetésére Westeros uralkodója Bran Stark lett. A rajongók nagy része azonban azt szerette volna, ha Dany és a Ned Stark által felnevelt Jon végül kéz a kézben uralkodnak a Hét Királyság felett, és esetleg még gyermekük is születik. Egy lelkes néző most elképzelte, hogyan nézett volna ki a pár közös leánygyermeke, a végeredmény pedig önmagáért beszél. A fotó a tovább után megtekinthető!

Új nevet kap az egyik magyar tévécsatorna

Írta: SorozatWiki | 2020. augusztus 06. 20:27
A TV2 Csoport friss bejelentése alapján az eddig Kiwi TV néven ismert gyerekcsatorna megújul, augusztus 17-től TV2 Kids néven várja a legkisebb korosztályt. A vérfrissítésen áteső csatorna olyan mesesorozatokat hoz majd el a képernyőkre, amelyek hazánkban még nem voltak láthatóak. Részletek a TV2 Csoport közleményében: A megújult csatorna olyan Magyarországon eddig nem látott meséket hoz el a gyerekeknek, mint a Remy & Boo. A kalandvágyó hatéves kislányra és legjobb barátjára, egy rózsaszín zselétestű robotra egy tengerparti kisvárosban várnak nagy kalandok augusztus 17-től hétköznaponként 19.30-kor. A Pound Puppies: Kutyakölyköt minden kiskölyöknek III. évada szeptember 19-én 18 órakor kezdődik a TV2 Kids csatornán. Néhány félelmet nem ismerő kutya elhatározza, hogy minden kiskutyának szereznek szerető családot. Sok kisgyerek kedvence, a Grizzy és a lemmingek II. évada hétköznap 16 órától lesz látható, az Agyafúrt sztorik II. hétköznap 19 órától folytatódik.

A The Walking Dead legnagyobb sztárja egyetlen epizódot sem látott a sorozatból

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 06. 16:52
Andrew Lincoln a The Walking Dead 2010-ben bemutatott pilot epizódjában szerepelt először, Rick Grimes pedig egészen a 9. évad 5. részéig az AMC zombis produkciójának főszereplője volt. A karaktert 2018 novemberében láthatta utoljára a közönség a The Walking Deadben, akinek a búcsúja azonban nem végleges. Rick egy önálló filmtrilógiában fog visszatérni, ahol a kalandjai folytatódnak. Lincoln már 2017-ben megemlítette egy interjúban, hogy direkt nem néz egy részt se a sorozatból, mert utálja a képernyőn látni magát.
Scott Gimple, a The Walking Dead franchise tartalomfejlesztési igazgatója szerint pedig a színész a mai napig tartja magát ehhez a szokásához. "Egy alkalommal DVD-kommentárt készítettünk az egyik olyan epizódhoz, amelyben nem szerepelt. Öt perc telt el, amikor rájöttem, hogy még így sem hajlandó nézni a sorozatot. Megkérdeztem, hogy Andrew, nem nézed, ugye? Ő pedig a legnagyobb természetességgel vágta rá, hogy nem!" - mondta Scott Gimple az idén a koronavírus-járvány miatt virtuálisan megtartott Comic-Conon.

A vártnál sokkal hamarabb ér véget a TV2 egyik új műsora

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 06. 14:55
A MasterChef VIP 2018 augusztus 27-én mutatkozott be a TV2-n, az első évad 30 adásból állt, így hat héten keresztül tartott a magyar celebek közötti főzőverseny. Most is arra lehetett számítani, hogy az augusztus 3-án 20:25-kor induló, majd keddtől új időpontban, 20:35-kor látható második etap hasonlóan hosszú lesz. A gasztro-reality műsorvezetője, Ördög Nóra azonban hétfőn meglepő információt közölt a nézőkkel. A MasterChef VIP második etapja a vártnál sokkal rövidebb lesz, mindössze 10 adás után véget ér.
A TV2 hivatalos tévéműsorában most már látható, hogy a főzőműsor új évada tényleg csupán augusztus 14-ig, jövő péntekig fog tartani. A hétfőn indult műsor katasztrofális nézettséggel indított és azóta is gyenge számokat produkál, így a TV2 Csoport valószínűleg nem bánja, hogy csak ilyen kevés epizódot forgattak belőle. Augusztus 17-én a Hegyi Doktor - Újra rendel a megszokott időpontjában, 19:40-kor lesz látható, 20:35-kor pedig a Keanu Reeves főszereplésével készített 47 Ronin című szamurájos filmet vetíti a TV2. Augusztus 18-án és 19-én a Hegyi Doktor 19:40-kor és 20:35-kor dupla epizódokkal jelentkezik, a német sorozat 12. évada pedig utóbbi napon be is fejeződik. Augusztus 20-án és 21-én filmek mennek majd a TV2-n. Augusztus 24-től a Mintaapák a 2. évadával tér vissza a képernyőkre, ezt követően pedig a TV2 vadonatúj gasztro-realityje, a Love Bistro lesz látható.

Szeptember 10-én adják át a Televíziós Újságírók Díját

Írta: SorozatWiki | 2020. augusztus 06. 11:39
A Televíziós Újságírók Díját eredetileg márciusban tartották volna, a gálát azonban a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani. A szervezők most bejelentették a végleges dátumot. Szeptember 10-én, este derül ki, hogy a szakmédia szavazatai alapján a 2019-ben képernyőre került produkciók és személyiségek közül kik nyújtották a legkiemelkedőbb teljesítményeket. A hetedik alkalommal megrendezett díjátadó helyszíne változatlanul a Budapest Music Center lesz, a jelöltek listája itt olvasható. Részletek a közleményben:
A Covid 19 koronavírus járvány miatt márciusban elhalasztott Televíziós Újságírók Díja gálaestet szeptember 10-én este rendezik meg, a Budapest Music Centerben. A díjátadón összesen 12 kategóriában hirdetnek győztest: díjat adnak át nagyszabású showműsor, vetélkedő, reality, gasztro reality, talkshow, sorozat, zsűritag, női műsorvezető, férfi műsorvezető, színésznő, színész, valamint mellékszereplő kategóriában. A szervezők már bejelentették a díjra esélyes, kategóriánkénti legjobb három tévés személyiség vagy produkció nevét. Eszerint 2019 „Legjobb női műsorvezetője” lehet Lilu, Lékai-Kiss Ramóna vagy Ördög Nóra, „Legjobb férfi műsorvezetője” Majka, Sebestyén Balázs vagy Tilla. Zsűritagként díjazhatják ByeAlexet, Puskás Petit és Pápai Jocit is, de díjat kaphat Balsai Móni, Gryllus Dorka, Nagy Ervin és Anger Zsolt is.

A Netflix berendelhette az egyik népszerű újonc sorozatának a folytatását

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 05. 22:42
Ez így nem oké címmel és az Az, valamint az Éles tárgyakból ismert Sophia Lillis főszereplésével februárban mutatkozott be a Netflix egyik felkapott idei újdonsága. A 7 részes produkcióban egy olyan tinédzser lányt ismerhettünk meg, aki egy unalmas pennsylvaniai kisvárosban jött rá, hogy különleges képességei vannak. A többség azt várta, hogy ez a széria lehet az új Stranger Things, a képregényadaptáció azonban megtalálta a saját hangját és keserédes hangulatával hűséges rajongótábort épített maga köré.
A sorozat nem egy évados különlegesség lesz, a What's On Netflix értesülései szerint ugyanis az online videotár már megrendelte a második szezont is. Mivel a történet komoly cliffhangerrel ért véget, ezért izgalmas lesz látni, hogy az írók milyen irányba viszik el a következő epizódokat. Azt azonban érdemes hozzátenni, hogy amennyiben tényleg elkészül a folytatás, a koronavírus miatti bizonytalan helyzet miatt nehéz megtippelni, hogy mikorra kerülhet képernyőre. A Netflix mostanában észrevehetően visszatartja a berendelésekkel kapcsolatos információkat, vélhetően azért, mert a járvány miatt sok a kérdőjel a forgatásokkal kapcsolatban. Emiatt többek között az Esernyő Akadémia és a Narcos: Mexico sorsa is bizonytalan még.

31. heti nézettség - A falunk erős felvezetése ellenére is nagyon gyengén ment a Barátok közt

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. augusztus 05. 22:12
A 30. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 31. héten (július 27. - augusztus 2.) az RTL Híradó 18-49-ben ötször is nyerni tudott a Tényekkel szemben, a teljes lakosság körében viszont a TV2 hírműsora győzött négyszer. A Tények Plusz hétfőn és szerdán jól ment, kedden és pénteken közepesen, csütörtökön pedig gyengén. Hétfőn, kedden és szerdán legyőzte az RTL magazinját, kétszer pedig kikapott tőle. A Fókusz szerdán gyengén teljesített, a hét további négy napján pedig közepesen.
A Hegyi Doktor - Újra rendel hétfőn, kedden és pénteken gyengén futott, szerdán és csütörtökön pedig nagyon rosszul. Ennek ellenére a közös idősávjukban hétfő kivételével minden nap legyőzte az RTL magazinját, a falus sorozat ellen viszont minden nap elvérzett. A mi kis falunk negyedik évadának ismétlése a második hetére sokat javított. Hétfőn, kedden, szerdán és pénteken is jól hozott, egyedül csütörtökön ment gyengén. A széria minden hétköznap este a legjobban teljesítő műsor volt, és a hét legnézettebb műsora is egyben. A Barátok közt az erős falunk felvezetés ellenére minden nap nagyon gyengén teljesített. Berényiek egyetlen napon sem tudták elérni a minimálisan elvárható 10 százalékot. A Piramis ismétlése hétfőn és pénteken nagyon rosszul futott, kedden, szerdán és csütörtökön pedig katasztrofálisan. A Gyilkos lelkek, a Magnum, a Négy esküvő, egy temetés és a Doktor Murphy egyaránt tragikus számokat szállítottak. Ezeken kívül hétfőn remekelt a Vitathatatlan 2. című alkotás a Mozi+-on és csütörtökön a Halálos fegyver 2. című mozi a Film+-on.

Ennyi idős lehetett Daenerys, amikor meghalt a Trónok harcában

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 05. 19:32
A tűz és jég dala könyvek és a Trónok harca tévésorozat közötti legnagyobb különbségek között van Daenerys személye. A khaleesi George R. R. Martin regényeiben sokkal fiatalabb volt az adaptációban látottnál, aki ráadásul a történet egy pontján még a haját is elveszítette. Az HBO produkciójának készítői azonban remek munkát végeztek, amikor Emilia Clarke-ot választották ki a szerepre, a színésznő végig kiemelkedően teljesített. A széria néhol zavaros idővonala miatt azonban sok nézők foglalkoztatott a kérdés, vajon hány éves lehetett Dany, amikor Havas Jon a 8. évadban leszúrta.
A Screenrant friss cikkében ezt elemzi, amelyben megemlítik, hogy a Trónok harca elején, amikor először látjuk, Daenerys 16 éves lehet. A nézők többsége úgy véli, hogy a széria minden szezonja egy évet ölel fel, ezt erősíti meg Myrcella Baratheon egyik dialógusa is, az 5. évadban a hercegnő megemlíti, hogy 3 évvel korábban hagyta el Westerost. A lányt a produkció 2. etapjában küldték el a Lannisterek Királyvárból, így helyesnek tűnik az idővonal. Vita egyedül a 7. évad esetében van, amikor rengeteg ugrás volt a sztoriban, de a közmegegyezés szerint így sem lehetett 25 évnél idősebb Daenerys, amikor a merényletet elkövették ellene.

Rekordkorán tér vissza a nyári szünetből az RTL egyik népszerű műsora

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 05. 18:27
A Fókusz Pluszt 2013-tól szinte minden évben nyári szünetre küldték, ez alól csupán a 2015-ös év volt kivétel, amikor az RTL magazinműsora nem tartott rövid pihenőt. A produkció idén június 20-án jelentkezett utoljára, ezen a héten szombaton azonban minden eddiginél korábban visszatér a képernyőkre. A Tokár Tamás és Barabás Éva által vezetett Fókusz Plusz legújabb adása augusztus 8-án, 19:00-kor lesz látható az RTL Klubon.

Rövid kedvcsináló ajánlók érkeztek a TV2 egyik új őszi műsorához

Írta: Spenger Dávid | 2020. augusztus 05. 16:49
A Love Bistro című új főzőműsor augusztus 24-én érkezik meg a TV2-re, ahogy korábban beszámoltunk róla. A gasztro-realityben 18 ismert sztárpár vetélkedik majd egymással a konyhában. Az ígéretek szerint a produkció különlegessége az lesz, hogy a főzőtudás mellett a csapattagok közti dinamika is komoly szerephez jut. A hétköznap esténként jelentkező Love Bistro 5 héten keresztül lesz látható a TV2-n, melynek győztes párja az év bistro-tulajdonosa címet és 5 millió forintos nyereményt vihet haza. A műsor első kedvcsináló ajánlói a tovább mögött tekinthetőek meg!