.

Egy kertes ház udvarában dőlt el, hogy Kristian Nairn lesz-e Hodor a Trónok harcában (videó)

Írta: RaulReal | 2020. február 16. 10:33
Hodor a Trónok harca első évadában jutott először fontos szerephez, miután Jaime Lannister kilökte Brant egy torony ablakából, a fiú pedig lebénult. A nagydarab férfi innentől kezdve egészen a 6. szezon végéig mindenhova elkísérte a fiatal Starkot, aki később Westeros királya lett. Az HBO produkciójának több sztárja is különleges meghallgatások révén kapott szerepet a Trónok harcában, Emilia Clarke robottáncot, Jason Momoa pedig egy ismert maori rituálét mutatott be a castingján.
Kristian Nairnt még hozzájuk képest is meglepő körülmények között választották ki. Az akkor 34 éves férfinak egy kertes ház udvarában - ahol éppen szülinapi bulit tartottak - kellett körbe-körbe szaladnia, miközben Hodor nevét kiabálta. A színész DJ-nek fizikailag is bizonyítania kellett, megmutatta, hogy képes egy kisgyerekkel a hátán sétálni és egy nehéz asztalt is simán a feje fölé emel. A különleges meghallgatást, mely a tovább mögött található, érdemes megnézni!

Műsorváltozás lesz vasárnap este az RTL Klubon

Írta: KTL | 2020. február 15. 21:52
Vasárnap este jön az év eddigi legnagyobb összecsapása az RTL Klub és a TV2 között. Ezen a napon kerül képernyőre a múlt héten idei rekordnézettséggel indító Álarcos énekes az RTL Klubon és érkezik a szintén maszkos, Nicsak, ki vagyok? első élő adása a TV2-n. Míg az utóbbi show már 18:50-kor elindul, addig az RTL-es produkció 10 perccel később, csupán 19:00-kor. Az RTL azonban most műsorváltozással készül a 19 óra előtti nézők számára.
Az RTL Híradó valamivel rövidebb lesz és az Álarcos énekes előtt Fókusz különkiadás lesz a csatornán. Az extra adás végig a maszkos műsorról fog szólni, azt azonban nem tudni, hogy pontosan mikor fog kezdődni. Nem lepődnék meg viszont, ha a különkiadás 10-15 perc hosszú lenne és nagyjából akkor indulna, amikor a TV2-s show. Az Álarcos énekes az RTL Klubon az előre kiadott tévéműsor szerint nagyjából 20:25-ig, míg a TV2-s Nicsak, ki vagyok? egy órával tovább, 21:25-ig tarthat.

Egy kőgazdag családról szól a modernkori Trónok harca

Írta: RaulReal | 2020. február 15. 19:25
Jesse Armstrong sorozata, az Utódlás (Succession) 2018 júniusában mutatkozott be az HBO-n, pont abban az évben, amikor a csatornán nem került adásba új évad a Trónok harcából. A Westeros rajongók közül azonban mégis kevesen találtak rá a milliárdos Roy családról szóló produkcióra. A szériából eddig két, 10 részes évad volt látható a csatornán, melyben ritkán tapasztalható módon látható a rokoni áskálódás, illetve a hatalomért való harc. A történet középpontjában egy rendkívül befolyásos család áll, melynek egy, a Disney-hez hasonló kitalált globális médiavállalat van a kezében. A Roy család nem csak hírekkel foglalkozó tévécsatornákat, de vidámparkokat, online webhálózatokat és utazásszervező cégeket is irányít. Az Utódlás mozgatórugója, hogy a családfő, Logan Roy (Brian Cox) helikopterezés közben sztrókot kap, ezt követően pedig fia, Kendall (Jeremy Strong) puccsot kísérel meg apja ellen, hogy átvegye cége, a Waystar Royco vezetését. Ez a lépés pedig káoszhoz és széthúzáshoz vezet a vállalaton belül.
Az Utódlásra azért is rá lehet sütni a modernkori Trónok harca jelzőt, mert a karakterek közül nem csak Kendall iszonyú jó az áskálódásban. Roman (Kieran Culkin) képtelen bármiért felelősséget vállalni, de a jó pozíció kellene neki, míg az egyetlen lánytestvér, Shiv (Sarah Snook) politikai babérokra törne. Fontos láncszem még Connor (Allan Ruck), aki az USA elnöke akar lenni, de egy fizetett escorttal él a sivatag közepén. Rajta kívül a vidámparkokért felelős Tom (Matthew Macfadyen) is az a fajta ember, akitől ökölbe szorul az ember keze. Egyedül Greg kuzin (Nicholas Braun) az, aki viszonylag jó emberként kerül a Roy család közelébe, ám őt is bedarálja a gépezet. Ahogy az HBO más sorozataiban, úgy itt sem lehet megmondani, hogy ki az a főszereplők közül, aki pozitív karakter. Talán nincs is ilyen, mert a pilot epizódtól kezdve a Royok mind ellenszenvesek valamiért. A legnagyobb különbség az Utódlásban a Westworldhöz vagy a Trónok harcához képest az, hogy a történetvezetés lineáris, csupán egyetlen szálon futnak az események. Azért nem kell aggódni, karakterekből nincs hiány, akikkel a 20 rész alatt nagyon is izgalmas a megismerkedés. A produkciót 2019-ben a szakma is elkezdte felfedezni magának, az Utódlás több Emmy és Golden Globe-díjat is bezsebelt magának.

Minden, amit a közeljövőben érkező Star Wars sorozatokról tudni érdemes

Írta: RaulReal | 2020. február 15. 16:48
A Disney-t rengeteg támadás érte 2012 óta, mióta felvásárolták a Lucasfilmet és új Star Wars mozifilmek készítésébe kezdtek. A 2016-os Zsivány Egyes ugyan osztatlan sikert aratott, de a Solo előzményfilm megbukott, és az új trilógia lezárása J. J. Abrams visszahozatala ellenére is felemás fogadtatást kapott. Nem csoda, hogy bejelentették, a következő években inkább a Disney+-ra szánt tévésorozatokra koncentrálnak, a filmek tempóját pedig jelentősen lelassítják. Cikkünkben most összeszedjük, a közeljövőben milyen, a messzi-messzi galaxisban játszódó szériákra lehet számítani és eddig mit tudni róluk.
A The Mandalorian november 12-én, a Disney+ nyitócímei között mutatkozott be, az online videotáron hetente jelentkezett új résszel a produkció. A történet a Birodalom bukása és az Első Rend felemelkedése közötti állapotokat mutatja be, a peremvilágokban élők szemszögéből. A széria főszereplője a Trónok harca és a Narcos sztárja, Pedro Pascal volt, aki egy eltökélt fejvadászt alakított. A The Mandalorian 2. évadát már a premier előtt berendelték, az új részek forgatását pedig már november közepén megkezdték. A Fejvadász és a Gyermek kalandjai 2020 októberében folytatódnak, melyet a Disney elnöke nemrég jelentett be. A nézőknek különösen érdekes lehet, hogy a The Mandalorian több testvérszériát is kaphat, melyekben az anyasorozatból ismert karakterek lehetnek a főszereplők.

Eredetileg a Trónok harca három másik sztárja is esélyes volt Havas Jon eljátszására

Írta: RaulReal | 2020. február 14. 19:27
A Kit Harington által játszott Havas Jonra kezdetben mindenki úgy tekintett, mint Ned Stark fattya. A fiatal férfi aztán a Falon bizonyította rátermettségét, ahol az Éjjeli Őrség parancsnoka lett. Miután pedig a halálból visszatért, Jont Észak királyává választották, aki a Trónok harca utolsó részében pontot tett Daenerys rémuralmának végére. A szerepre több színész is jelentkezett, köztük a Misfitsből érkező, később Havas Ramsay-t alakító Iwan Rheon és a Theon Greyjoyként ismertté vált Alfie Allen is. Rajtuk kívül a Spanok sztárja, a később Gendryt alakító Joe Dempsy is esélyes volt Havas Jon eljátszására, Kit Harington azonban mindhármuk elől elhappolta a karaktert.
A teljes ismeretlenségből érkező Harington még úgy is képes volt meggyőzni az HBO sorozatának készítőit, hogy nem túl jó formában jelent meg a castingon. A fiatal tehetség ugyanis hatalmas monoklival vett részt a meghallgatáson, mivel előző este egy McDonald'sban verekedésbe keveredett és behúztak neki egy nagyot. Harington szerint viharvert kinézete is segített abban, hogy megkapja Havas Jon szerepét. A casting vezetője később azt mondta erről, hogy a színész olyan teljesítményt nyújtott a helyszínen, hogy fel se tűnt nekik a véraláfutás.

Itt a Stranger Things 4. évadának első előzetese (spoilerveszély)

Írta: RaulReal | 2020. február 14. 15:57
A 80-as évek nosztalgiájára építő Stranger Things a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata, a misztikus dráma 2016 nyarán mutatkozott be az online videotáron. Nemrég kiszivárgott, hogy a produkció a 4. évaddal befejeződik, melyet két részre bontva kaphatunk meg. A rajongókat azon kívül, hogy mi lesz a Hawkins városát elhagyó fiatalokkal, az is izgatta, hogy vajon mi lett a közönségkedvenc Hopper sorsa. Ez utóbbira az utolsó szezon első kedvcsináló előzetesében választ is kapunk. A tovább mögött megtekinthető a spoileres videó!

Másodjára is megmenekülhet a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata

Írta: RaulReal | 2020. február 14. 13:11
A Lucifer eredetileg 2015-ben mutatkozott be az amerikai FOX-on, a produkció pedig annak ellenére, hogy erős rajongói bázist alakított ki magának, legfeljebb közepes nézettséggel futott. Három évad után be is jelentették a széria kaszáját, a Netflix pedig pont a lelkes nézők miatt döntött úgy 2018-ban, hogy átveszi a sorozatot. A képregényadaptáció egy, a megszokottnál rövidebb, 10 epizódos szezonnal folytatta a történetet, amely szerint Lucifer lemondott arról, hogy a pokol ura legyen és inkább Los Angelesbe költözött, hogy egy éjjeli bárt üzemeltessen.
A sorozat 4. évada 2019 májusában debütált a Netflixen, ezt követően pedig bejelentették, hogy a 16 részes, még bemutatásra váró és két részletben levetítésre kerülő 5. szezon lesz az utolsó. A főszereplő, Tom Ellis is könnyes búcsút vett a rajongóktól Twitteren, a TV Line friss értesülései szerint azonban a Lucifer másodszor is megmenekülhet. A szériának otthont adó online videotár és a Warner Bros között ugyanis az újság cikke alapján megkezdődtek a tárgyalások egy esetleges 6. etapról. A felek nem reagáltak egyelőre a sajtóhírre.

Ez volt Cersei Lannister 5 leggonoszabb húzása a Trónok harcában

Írta: RaulReal | 2020. február 13. 21:08
George R. R. Martin világa, melyet David Benioff és D. B. Weiss adaptáltak képernyőre, több olyan karaktert is bemutatott a 8 évada alatt, akikről nem lehetett egyértelműen megmondani, hogy jók-e vagy gonoszak. A Lena Headey által alakított Cersei Lannister azonban olyan figurája volt a Trónok harcának, aki szinte mindig önző érdekekből cselekedett és céljai elérése érdekében bárkin átgyalogolt. Cikkünkben összeszedtük, melyek voltak Cersei leggonoszabb húzásai, amelyet a sorozatban elkövetett.
5. Elrendelte Sansa rémfarkasának megölését A nézők már az első epizódokban szembesülhettek vele, hogy Cerseit kemény fából faragták. A nő az elején mindössze egy szigorú anyának tűnt, a gonoszsága azonban hamar felszínre tört, amikor Joffrey Baratheont megharapta Arya rémfarkasa. Az esetért Sansa háziállatát, Hölgyet vették elő a Lannisterek, mivel Nymeria elmenekült. Egy ártatlan állatot ítéltek halálra, amelynek szimbolikus jelentése is volt, hiszen a rémfarkas a Stark ház szimbóluma, amelyet ezáltal az uralkodó család semmibe vett. 4. Homok Ellariát rákényszerítette, hogy végignézze a lánya halálát Egyesek szerint nincsen borzalmasabb annál, mint amikor egy szülő megéri a gyermeke halálát. Cersei Lannister viszont ennél is rosszabbra kényszerítette rá Homok Ellariát, amikor Tyene-nel egy zárkába láncoltatta és végignézette vele, ahogy a megmérgezett fiatal nő kilehelte a lelkét. Cersei a saját nézőpontjából mindössze bosszút állt, hiszen a Myrcella Baratheonon használt méreggel ölte meg Ellaira gyermekét is. Ez az eset is mintapéldája volt annak, amikor a régenskirálynőn eluralkodtak az indulatai.

A The Witcher sorozat egyik sztárja is jön a budapesti Comic Conra

Írta: RaulReal | 2020. február 13. 19:56
Anna Shaffert a legtöbben a Magyarországon is forgatott The Witcher sorozatból ismerhetik, melyben a színésznő egy bizonyos Triss Merigoldot alakított. A boszorkány a nézők szemében a CD Projekt RED videojátékai miatt vált kultikus karakterré, ezért is volt izgalmas a Netflixes adaptációban is látni őt. A színésznő korábban olyan produkciókban is játszott, mint a Harry Potter filmsorozat, vagy a Hollyoaks című szappanopera. A Budapest Comic Con ma jelentette be, hogy a The Witcher sztárja részt vesz az eseményen, melyet a Magyar Vasúttörténeti Parkban rendeznek meg augusztus 15-én és 16-án. Anna Shaffer mellett biztosan jön a közönségtalálkozóra Cristopher Lambert is, a Hegylakó filmek Connor MacLeodja.

Élő adásokkal és minden héten új maszkokkal érkezik a TV2 álarcos műsora

Írta: KTL | 2020. február 13. 19:26
Múlt vasárnap indult az Álarcos énekes az RTL Klubon, most vasárnap este pedig a TV2-s Nicsak, ki énekel! is bemutatkozik. A TV2 új nagyszabású műsora azonban számos dologban más lesz. Nem felvett, hanem élő adásokkal érkezik és 6 nyomozó lesz, akik két csapatban egymással versenyeznek majd. Majka, Judy, valamint Hajós András fog megküzdeni a Ganxsta Zolee, Ábel Anita, Kajdi Csaba hármassal abban, hogy kik találják ki, kit rejt a rejtélyes maszk.
A TV2-s műsor minden adásában 4 új maszk mutatkozik be, a szereplők 3 körben adnak elő produkciókat. Őket a hangjuk, mozgásuk alapján kell felismerni. Minden adásban 3 teljesen különböző előadással készülnek, de nem mindegyikük adhatja elő mindhárom produkcióját, mert a tippelő sztárok és a nézők körönként egyvalakit leleplezhetnek. A csapatok minden előadás után tippelnek, hogy ki lehet a maszk alatt. A nézők pedig a TV2 Live applikációban arra szavazhatnak, hogy melyik csapat tippjével értenek egyet. Minden kör végén az a maszkos szereplő fedi fel magát, akire a legtöbb szavazat érkezett, vagyis akiről a nézők is leginkább azt gondolják, hogy azt a hírességet rejti a jelmez, akire az adott csapat tippelt. A leleplezés után annak a csapatnak jár pont, amelyik helyesen tippelt a leleplezett maszkra. A műsor végén az a csapat győz, amelyik a legtöbb helyes tippet adta a leleplezett maszkos szereplőkre. A legutolsó adásban azok a maszkok, amelyeket nem sikerült leleplezni, új lehetőséget kapnak, ők a szuperdöntőben újra színpadra lépnek. A Nicsak, ki vagyok! vasárnap tehát 18:50-kor indul, teljesen egyszerre az RTL hasonló műsorával, így a hétvégén az év egyik legnagyobb összecsapása jöhet!

Kiszivárgott az első kép a The Witcher 2. évados forgatásáról (spoilerveszély)

Írta: RaulReal | 2020. február 13. 11:03
Eredetileg csak február 17-én kezdték volna el a a The Witcher 2. évados forgatását, a stáb azonban az 1. szezonhoz hasonlóan az ütemterv előtt jár. A Netflix fantasy szériájának első 8 epizódját jórészt Magyarországon vettél fel, a folytatást azonban már a környező országokban és Nagy-Britanniában készítik. A produkció showrunnere , Lauren Schmidt Hissrich korábban még arról nyilatkozott, hogy az új részekben kijavítják a The Witcher egyik leggagyibb húzását, a nilfgaardiak páncéljának kinézetét. Ehhez képest az első, a munkálatokról kiszivárgott fotó tanúsága szerint minden marad a régiben. Legalábbis a legelején, ugyanis a Redanian Intelligence nevű oldal azt tippeli, hogy a későbbiekben változtathatnak a hódítók a védőfelszerelésükön. A fotó a tovább mögött megtekinthető!

Babát vár a Trónok harca egyik főszereplője

Írta: RaulReal | 2020. február 12. 18:28
A Trónok harcában Sansa Starkot alakító Sophie Turner és énekes párja, Joe Jonas kétszer is összekötötte az életét, először Las Vegasban adta össze őket egy Elvis Presley imitátor, majd később tavaly nyáron Franciaországban tartották meg az ünnepélyes mennyegzőt. A közelmúltban a bulvárlapok pletykaként közölték a hírt, miszerint a 23 éves Sophie Turner kisbabát vár, most pedig több, a párhoz közel álló forrás is megerősítette ezt. A színésznő számára a Trónok harca után sem állt meg az élet, az X-Men: Sötét Főnix után 2020 áprilisában mutatkozik be a Quibin a Survive című akció-thriller sorozata.
hirdetés