.

Hatalmas sorozatözön lesz az RTL Klubon, itt a csatorna nyári műsorrendje

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. május 28. 09:27
Az RTL Klub egy héttel a TV2 után, június 8-tól vált teljesen nyári üzemmódba. Ezen a héten változik a csatorna hétköznapi délutáni és esti műsorrendje és az egy hete beszámolt most aktuális hétvégi változásokhoz képest is újjá alakul a tévéadó szombati és vasárnapi programstruktúrája. A sorozatrajongóknak remek hír, hogy a legmelegebb évszakban ellepik a magyar és külföldi szériák az RTL Klubot!
Június 8-tól hétköznap délutánonként a Bosszú 14:45 helyett 25 perccel korábban, már 14:20-kor elkezdődik majd. Ezen kívül az eddigi szimpla epizódok helyett dupla epizódokkal folytatódik a széria. Az Elif - A szeretet útján a mostani, napi kettő helyett, csak egy résszel fog jelentkezni. A török sorozat 3. évada innentől kizárólag 16:45-től lesz látható. Az RTL Híradó továbbra is marad a jól megszokott 18 órás időpontjában. A Fókusz szintúgy 18:50-kor kezdődik majd, de a hivatalos tévéműsor szerint pár perccel hosszabb lehet. A Barátok közt kezdését jelenleg 20:05-re jelölik, de valójában múlt szerda óta 20:20-kor látható, 8-ától pedig 20:10-re írják. Főműsoridőben azonban a nagyobb változások Berényiék után lesznek. Hétfőn 21 órakor várhatóan még néhány hétig a Cápák között 2. szezonjának maradék epizódjai kerülnek képernyőre. Keddtől péntekig A Tanár 2. évadának ismétlése lesz látható. Az RTL Klub második legnézettebb heti sorozatának 2. etapja 2019 év elején volt látható és 10 epizódból állt.

Az egyik főszereplő szerint a Trónok harcához mérhető csata közeleg a The Walking Deadben

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 27. 11:34
A koronavírus-járvány egyik legnagyobb áldozata a The Walking Dead stábja volt, az AMC-s produkció 10. évadának forgatását már tavaly novemberben befejezték, a szezonzáró 16. epizód azonban még mindig nem tudott képernyőre kerülni. A zombis sorozatban az átlagosnál több különleges effektet használnak, az elmúlt hónapokban pedig az egészségügyi veszélyhelyzet miatt a szakemberek nem tudták ezeket befejezni. Az eredeti tervek szerint a finálé április 12-én került volna adásba, jelenleg viszont bizonytalan, hogy mikor tudják bemutatni.
A 10. évad 15. részében a zombiapokalipszis túlélői hatalmas bajba kerültek, amikor egy kórházban ragadtak, a Beta által vezetett suttogók pedig pont oda tartottak. A konfrontáció elkerülhetetlennek tűnik, melyet nemrég a The Walking Dead egyik legnagyobb sztárja, a Daryl Dixont alakító Norman Reedus is megerősített. "A rajongók óriási, a Trónok harcában látottakhoz hasonló csatára készülhetnek! Az egész stáb és persze különösen a színészek nagyon elfáradtak az összecsapás felvétele alatt, ugyanis a legtöbbször hajnalig kellett dolgoznunk. A félévad és évadzárók forgatása mindig megterhelő, de most különösen oda kellett tennünk magunkat. Ez a végeredményen is meg fog látszani - ígérte a színész.

Elhunyt Czibók László, az Éjjel-Nappal Budapest korábbi szereplője

Írta: SorozatWiki | 2020. május 26. 22:58
Czibók László az Éjjel-Nappal Budapest korábbi Mikijeként lett ismert, az elmúlt években népszerű Youtube videós is volt. Egy hete szállították kórházba agyvérzés miatt, a barátnője beszámolója szerint már akkor is kritikus állapotban volt. Kedd este Kövér Georgina a Facebook oldalán tájékoztatta az ismerőseit és nagyközönséget, hogy elhunyt a barátja: "Laci feladta. Elment. Egy csupaszív jó embert veszítettünk. Minden egyes adományt visszautalok. Köszönöm az imákat, bátorítást."

Újabb amerikai sorozat premierjét csúsztatták el a koronavírus-járvány miatt

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 26. 21:39
A Gossip Girl - A pletykafészek 2007 és 2012 között volt látható a legkisebb amerikai országos csatornán, a CW-n, hazánkban pedig először a Coolon vetítették. A produkció az Upper East Side-on élő gazdag fiatalok hétköznapjait mutatta be, köztük olyan kultikus karakterekét, mint Serena van der Woodsen (Blake Lively), Blair Waldorf (Leighton Meester), vagy éppen Chuck Bass (Ed Westwick). Tavaly júliusban derült ki, hogy az HBO Maxra - Magyarországon pedig várhatóan az HBO GO-ra - érkezik a Gossip Girl folytatása, amely teljesen új szereplőkkel és 8 éves időugrással veszi fel a történet fonalát. Az eredeti tervek szerint a spinoff sorozat már 2020 végén bemutatkozhatott volna, a koronavírus-járvány miatt azonban nem tudták elkezdeni a munkálatokat.
"Az új, a Gossip Girl világában játszódó szériát pont március közepén kezdték volna el forgatni, amikor Amerikában és Kanadában az összes film és sorozat felvételét leállították. A produkció emiatt nem tudott kilépni az előkészítési fázisból, így ebben az évben még biztosan nem érkezik meg a képernyőkre az Upper East Side új generációja" - árulta el Kevin Reilly, az HBO Max tartalomfejlesztési igazgatója. A kábelcsatorna új, amerikai online videotárát súlyosan érintette a jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzet, emiatt május 27-én kevés tartalommal tud csak elindulni az HBO Max. A közelmúltban a Jóbarátok új, különleges epizódjának felvételét is el kellett halasztaniuk.

21. heti nézettség - Teljesen bedőltek az RTL Klub vasárnapi karanténműsorai

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. május 26. 12:41
A 20. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 21. héten (május 18. - május 24.) az RTL Híradó 18-49-ben minden nap legyőzte a Tényeket és a vasárnapi adásával a hét harmadik legjobban teljesítő műsora lett. A teljes lakosság körében azonban a TV2 hírműsora öt alkalommal is leverte az RTL-ét. Érdekesség viszont, hogy utóbbi korosztályban a vasárnapi adásukkal az RTL Híradó került a heti toplista élére, míg a Tények "csupán" a második helyet szerezte meg. A Tények Plusz hétfőn és szerdán közepesen, kedden és csütörtökön jól, míg pénteken kiemelkedően teljesített. A bulváros hírműsor szerdán, csütörtökön és pénteken is megelőzte az RTL magazinját. A Fókusz négy napon is csupán közepes teljesítményt nyújtott, egyedül kedden ment jól. A magazin minden nap nagy hátránnyal kikapott a TV2 sportrealityjétől.
Az Exatlon Hungary hétfőn és kedden kimagasló eredményeket szállított, míg szerdán, csütörtökön és pénteken hatalmasat tarolt. Megint minden hétköznap este Palik László műsora volt a legnézettebb, sőt a heti toplista élére is ez a produkció került. Az átlagos közönségaránya majdnem 20 százalék volt (19,6%), mely egészen elképesztő teljesítmény és az örökösök 3. évada is csak három hetén volt ennél jobb. A Barátok közt hétfőn és szerdán rosszul, kedden, csütörtökön és pénteken pedig nagyon gyengén ment. Berényiéket minden nap brutális fölénnyel elkalapálta a TV2 Dominikai-Köztársaságból közvetített vetélkedése. Az RTL Klub napi sorozatának az egyetlen vigasz, hogy megállt a több hete tartó nézettségi esése. 21 óra után hétfőn a Cápák között rosszul teljesített, viszont a csatorna ebben a sávban látható tartalmai közül még mindig ez meg a legkevésbé gyenge. Kedden az Isten veled Magyarország, szerdán pedig a Toplista rettenetesen vérszegény számokat produkált. Csütörtökön a Bűnös lelkek, pénteken pedig a Különben dühbe jövök című sorozat szállított katasztrofális adatokat és mindkét műsor alatt a kábelcsatornák szintjére süllyedt az RTL Klub.

Kiderült, hogy mikor folytatódik a Netflix egyik legnépszerűbb európai sorozata

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 26. 09:36
A Netflix a közelmúltban egyre nagyobb hangsúlyt fektetett az európai sorozatok gyártására, a spanyol Elite és A nagy pénzrablás mellett a Dark is az online videotár legnépszerűbb produkciói között van. A német széria 2017 decemberében mutatkozott be, a történet felütése alapján pedig sokan arra számítottak, hogy ez lesz az új Stranger Things. A Dark szerencsére megtalálta a saját hangvételét, a nézőközönség pedig egy nem hétköznapi időutazós szériát kapott. A második etap tavaly júniusban került képernyőre, egészen mostanáig viszont nem lehetett tudni, hogy a harmadik és egyben befejező évad mikor érkezhet. A Netflix most egy rövid előzetes kíséretében bejelentette, hogy a Dark utolsó felvonása június 27-én debütál. A videó a tovább mögött megtekinthető!

6 évadosra tervezik az idei év egyik legnagyobb sorozatos meglepetését

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 25. 11:57
A Nagy Katalin - A kezdetek (The Great) május 15-én debütált az egyik ismert online videotáron, a Hulun, a 10 részes szatíra már a premier napján a magyar HBO GO-n is elérhetővé vált. A történet a fiatal Katalinról (Elle Fanning) szól, aki Oroszországba érkezik, hogy hozzámenjen Péter cárhoz (Nicholas Hoult). A széria egyből rengeteg nézőt megnyert magának, ami nem is csoda, hiszen egyik alkotója Tony McNamara, aki a szintén nagyon humoros, A kedvenc forgatókönyvéért is felelős volt. A Nagy Katalin azzal hoz újdonságot a kosztümös sorozatok kínálatába, hogy egy percig sem veszi magát komolyan, a valódi történelmi eseményektől pedig bátran rugaszkodik el.
A Hulu egyelőre nem jelentette be hivatalosan a második évadot, a sorozat executive producere, Marian MacGowan azonban a Decidernek adott interjújában elárulta, hosszabb távra terveznek a Nagy Katalinnal. "A nézők az első évadban még csak az első fejezetet láthatták. Természetesen a Hulun is múlik, de mi 6 évadosra tervezzük a szériát, a végén pedig bemutatkozhat az idősebb Nagy Katalin is, akit mindenki ismer" - árulta el MacGowan.

Hálátlannak nevezte a rajongókat a Trónok harca egyik fontos színésznője

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 24. 21:36
A Trónok harca 8. évada enyhén szólva sok ellenszenvet váltott ki a nézőkből, akik közül másfél millióan írtak alá egy petíciót, mely azt követelte, hogy az HBO hozzáértő írókkal forgassa újra az utolsó 6 epizódot. A produkció készítőpárosa, David Benioff és D. B. Weiss is hónapokon keresztül elkerültek mindenféle rajongói találkozót, mintegy eltűnve a nyilvánosság szeme elől. 2019 októberében pedig az a George R. R. Martin is durván kritizálta a készítőket, aki korábban még védte őket. A Melisandrét alakító Carice van Houten nemrég arról mesélt, mennyire megbánta, hogy meztelenkedett a sorozatban, most pedig a lezárásról mondta el a véleményét.
"Azért csalódhattak ekkorát az emberek, mert a korábbi évadok olyan magasra tették a mércét. A nézői reakciók engem rendkívül megdöbbentettek, mert úgy éreztem, hogy hálátlanok a rajongók. A sorozat hétről-hétre milliókat ültetett le a képernyők elé. Mivel ekkora nézőtábora volt a Trónok harcának, egész egyszerűen lehetetlen volt olyan finálét letenni az asztalra, amely mindenkinek megfelelt. Az embereket egészen az utolsó percig érdekelte a széria, amit a heves reakciók ellenére nagy pozitívumnak éreztem" - nyilatkozta Carice van Houten. A színésznő karaktere, a Vörös Papnő az évadok alatt egyre fontosabbá vált, a nevéhez fűződik Havas Jon feltámasztása és Deres ostrománál is rengeteget segített a Mások ellen.

Későbbi időpontban és reklámok nélkül folytatódik a Barátok közt

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. május 24. 20:27
Szerda este több olvasónk is jelezte, hogy nem volt reklám az aznapi Barátok közt közepén. Ezt követően csütörtökön is többen írtak a SorozatWikinek ugyan emiatt, valamint arról is, hogy az eddigeknél 10-15 perccel később kezdődött az RTL Klub legrégebbi sorozata. A pénteki naptól már a produkció hivatalos weboldalán és Facebook oldalán is kiírták, hogy új időpontban folytatódik a széria, közbenső megszakítás nélkül.
Az RTL Klub hivatalos tévéműsorában ugyan még mindig 20:05-ös kezdési időpont olvasható, de valójában későbbre került a Barátok közt és néhány napja már 20:20-kor kerül képernyőre. A sorozat nézőinek pedig jó hír lehet, hogy mivel a produkció pénteken már "megszakítás nélkül" jelzővel hirdette a szériát, ezért várhatóan a következő időszakban sem lesz a közepén reklám. Csütörtökön hoztuk le, hogy egy több éve nem látott családtag tért vissza a Mátyás király térre, így izgalmasnak ígérkezhetnek a Barátok közt következő napokban vetített epizódjai.

5 új szereplőt válogattak be a The Witcher 2. évadába

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 24. 16:47
A The Witcher 2. évados forgatását március közepén leállították, a koronavírus-járvány ugyanis Nagy-Britanniát is utolérte. A korábban bejelentett új szereplők egyike, a Trónok harcából ismerős Kristofer Hivju (Tormund) is elkapta a fertőzést, így a teljes stábot karanténba küldték. A Netflix produkciójának munkálatai még nem folytatódhattak, a Redanian Intelligence nevű lap azonban most érdekes újdonságról számolt be. 5 új szereplő is érkezik a sorozat folytatásában, akik között lesz egy eddig soha nem látott vaják is.
A korábban főleg televíziós kaszkadőrként dolgozó Joel Adrian (Into the Badlands) bújik majd a Hemrik nevű vaják bőrébe, aki sem a könyvekben, sem pedig a videojátékokban nem bukkant fel korábban. A The Witcher hírekkel foglalkozó Redanian Intelligence szerint egyelőre nem tudni, hogy Ríviai Geralt esetleges vetélytársáról, vagy gyerekkori mentoráról lehet szó, aki a kezdő szörnyvadászt Kaer Morhenben tanítgatta. Egy igazi veterán is érkezik a Netflix produkciójának 2. etapjába, a korábban a Ki vagy, dokiban? és a Borgiákban is játszó Vernon Dobtcheff egy idősebb tündét alakít majd. Újoncként érkezik a The Witcherbe a román anyanyelvű Alina Ilin (a képen) is, aki a Pennyworth-ben játszott, emellett főleg színházi szerepei voltak az elmúlt években. A Ki vagy, doki?-ból és A zöld íjászból ismert Lesley Ewen is a The Witcher 2. évados szereplőgárdáját erősíti majd, a színésznő egy Meena Coppercloth nevű karakter bőrébe bújik. Végül, de nem utolsó sorban a Nagy Katalin: A kezdetekben látható Scarlett Maltman is látható lesz a szériában, a színésznő a koronavírus-járvány után csatlakozhat a stábhoz, hogy megkezdje a közös munkát. A Netflix fantasyja a tervek szerint 2021-ben térhet vissza a képernyőkre, a részletekről azonban a jelenlegi egészségügyi helyzet miatt keveset tudni.

Eredetileg másik színész játszotta volna A mi kis falunk egyik főszerepét

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 23. 20:43
A mi kis falunk nézői hozzászokhattak már, hogy Pajkaszeg teli van érdekes figurákkal, közülük is kiemelkednek a közmunkások. Kevesen tudják azonban, hogy Debreczeny Csaba helyett a készítők eredetileg egy másik színészt, Józsa Imrét választották ki, hogy eljátssza a produkció Szifonját - derül ki a Blikk korábbi cikkéből. A pilot epizódban még a C-3PO magyar hangjaként is ismert Józsa Imre (a képen balra) volt látható Baki (Kerekes József) és Matyi (Debreczeny Csaba) mellett. A színművész betegsége és későbbi tragikus halála azonban megnehezítette A mi kis falunk alkotóinak dolgát, amely miatt változtatásokat kellett eszközölniük a szereplőgárdában.
"Amikor kiderült, hogy Józsa Imi már olyan beteg, hogy képtelen lenne a feszített tempójú munkát elkezdeni, felhívtam. Ő akkor is viccesen próbálta felfogni a történteket, pedig tudta, hogy nagyon beteg, és képtelen vállalni a szerepet. A karaktere fontos volt, ezért átrendeztük a szereposztást. Józsa Imre eredetileg a közmunkás Szifont alakította volna, ezt a szerepet végül Debreczeny Csaba kapta meg, aki a pilotfilmben még Matyit alakította. Az átrendezés miatt pedig Matyi szerepe végül Molnár Áronnak jutott. Kerekes Józsi maradt Baki" - olvasható Kapitány Iván a Blikknek adott korábbi nyilatkozatában. Debreczeny Csabát végül nem csak a közönség, hanem a szakújságírók is megszerették, a színművész a legjobb mellékszereplőnek járó elismerést kapta meg 2018-ban a Televíziós Újságírók Díján. A Matyit alakító Molnár Áron viszont 2020 elején bejelentette, hogy kiszáll A mi kis falunkból. A színész zenei projektjére, a noÁrra szeretne koncentrálni a közeljövőben. A produkció 4. évada április 4-én búcsúzott el a nézőktől, az új részek forgatását a koronavírus-járvány miatt egyelőre nem tudta elkezdeni a stáb.

Jövő héten indul a Trónok harca szépségének új sorozata az RTL Klubon

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 23. 18:04
Ma este adásba kerül a Made in Karantén című különleges tehetségkutató utolsó epizódja, melynek helyére egy új amerikai sorozat érkezik. A Négy esküvő és egy temetés a Hulu 2019 júliusában bemutatott újdonsága, melynek első része már bemutatkozott az RTL Most+-on, május 30-án, jövő szombaton 20:00-kor pedig az RTL Klubon is debütál. A produkció egyik főszereplője a Trónok harcából ismert Nathalie Emmanuel, aki Missandei-t alakította az HBO szériájában. A Naath-ról származó tolmácslány később Daenerys Targaryen egyik legfőbb tanácsadójává vált, és egyben a Trónok harca egyik főszereplőjévé. Nathalie Emmanuelt a nézők a Misfits című, balhés szuperhősökről szóló sorozatból is ismerhetik.
A Négy esküvő és egy temetés az ugyanezen a címen bemutatott, 1994-es film televíziós adaptációja. Az eredeti alkotásban olyan, akkoriban világsztárnak számító színészek játszották a főszerepeket, mint Hugh Grant és Andie MacDowell. A Hulu feldolgozása 10 részes miniszéria, melynek készítője az a Mindy Kaling, aki korábban a The Mindy Project főszereplője volt, emellett az egyik legismertebb amerikai komikus. A kritikák alapján az RTL Klubon hamarosan bemutatkozó széria az erős szereplőgárda és a filmes alapanyag ellenére átlagos romantikus komédia lett. A széria történetében négy amerikai jóbarát Londonba érkezik az egyikük esküvője miatt. A találkozó nem várt következményekkel jár, a minisorozat végén négy esküvő és egy temetés várható. A produkció romantikus vonala mellett politikai botrányokat is tartalmaz, valamint London hétköznapjainak bemutatása is a középpontba kerül. Nathalie Emmanuel egy olyan politikai beszédírót alakít az amerikai újdonságban, aki azért költözik vissza Londonba az Egyesült Államokból, hogy az egyetemen megismert barátai közelében lehessen. Érdekesség, hogy vendégszereplőként felbukkan az eredeti Négy esküvő és egy temetés sztárja, Andie MacDowell is.