.

Egy szörnyű film folytatásában fog szerepelni Charles Dance

Írta: RaulReal | 2017. május 20. 21:40
Hollywood egyre inkább felfedezi magának a Trónok harca sztárjait, hiszen a Stark-lányok 2018-ban két X-Men filmben is láthatóak lesznek, most pedig bejelentették, hogy Charles Dance (Tywin Lannister) a Godzilla 2-ben fog szerepelni. A 2014-es első Godzilla film folytatása is a Warner Bros szörnyuniverzumának része, a stúdió ugyanis a King Kong: Koponyaszigetben látott óriásmajommal akarja összehozni egy későbbi felvonásban a japánok egyik kedvenc monstrumát.
A film szereplőgárdája eddig erősnek tűnik, hiszen benne van Millie Bobby Brown a Stranger Thingsből, Vera Farmiga, a Bates Motel színésznője, illetve Kyle Chandler is a Friday Night Lightsból. A Godzilla: King of the Monsters premierje 2019 május 22-én érkezik, Godzilla és King Kong közös filmje pedig 2020-ban. A Godzilla első része annak idején hasonlóan biztató volt, a főszereplők között ott volt Bryan Cranston is a Breaking Badből, végül azonban a film nagyon kevés zúzást és akciójelenetet mutatott, inkább a nem túl jól megírt dialógusokon volt a hangsúly. Az egyik legemlékezetesebb, elrontott jelenet az volt a filmben, amikor a főszereplők bemenekültek egy garázsba Godzilla elől és magukra csukták az ajtót, ami miatt pedig mi, nézők se láttunk semmit a harcból, csak a bestia hangját... Egy szörnyfilmtől azért az ember nem ezt várná, rengeteg embernek hatalmas csalódást okozott.

Júniusban több sorozat is új évaddal folytatódik az AXN csatornákon

Írta: AJ | 2017. május 20. 19:15
Az AXN az egyik legaktívabb kábelcsatorna idén. Az év eleje óta több turnusban rengeteg premier évados és új szériát hoztak el hazánkba és a nyár beköszöntével sem vesznek vissza a tempóból. Június 2-án, 17:15-kor indul az AXN Black-en a Teen Wolf - Farkasbőrben című misztikus sorozat hatodik évad, mely minden hétköznap adásban lesz. A tengerentúlon ez a szezon két részletben 10-10 epizódra bontva kerül adásba, és az évad második fele Amerikában is csak most júniustól kerül képernyőre.
A második júniusi premier a Magánügyek (Close to Home) 6-án, 23:00-kor rajtoló második évada lesz. Ez a jogi dráma 2005 és 2007 között futott a tengerentúlon és idehaza január első napjaitól kezdve, megszakítás nélkül az AXN kínálatának a része. A júniusban induló második évad, akárcsak az első, 22 részes lesz, azaz jó pár hónapig adásban marad. A harmadik premier pedig egy francia krimi, a Profilozók (Profilage) legfrissebb, hetedik szezonja lesz, amely június 14-én, 21:00-kor debütál az AXN-en. Az AXN On Demand szolgáltatására pedig már májustól felkerült a tévében még nem vetített Friday Night Lights - Tiszta szívvel foci 3-4-5. évada, valamint az Elvált nők kézikönyve (Girfriends' Guide to Divorce) első két etapja magyar szinkronnal.

Úgy néz ki véget ért a Barátok közt ide-oda pakolgatása

Írta: KTL | 2017. május 19. 19:46
Három hete sem tart a tavasz utolsó hónapja, de májusban a Barátok közt kezdési időpontja már ötször megváltozott. Legutóbb egy nappal az előző variálás után, kedden módosult a sorozat indulása, azóta viszont 21:25-től kerül képernyőre az RTL Klubon. A produkció nézői egyre jobban kiakadtak a néhány naponta változó kezdés miatt, de most örülhetnek, ugyanis úgy néz ki, hogy vége az állandó pakolgatásnak.
A csatorna hivatalos műsorrendje szerint a következő két hétben nem módosul a Barátok közt indulási időpontja és legalább június 4-ig, fixen 21:25-kor lesz látható. A következő nagyobb varráállás várhatóan valamikor június első felében lesz, amikor véget ér az 1 perc és nyersz! és elindul az RTL Klub nyári műsorrendje. A későbbi változásokról természetesen ismét időben beszámolunk. (Fotó: RTL Klub)

Újabb sorozatokat kaszáltak el az amerikai országos tévécsatornák

Írta: RaulReal | 2017. május 19. 19:05
Az amerikai országos csatornák nem kegyelmeznek a gyengébben teljesítő sorozatoknak, az első körben rengeteg produkciót kaszáltak el, most pedig újabb áldozatokról lesz szó. Rögtön kezdésnek a FOX nem kért többet Ryan Murphy szériájából, a Scream Queens - Gyilkos történetből, mely a tinihorroroknak állított görbe tükröt és olyan sztárok tűntek fel benne, mint Ariana Grande, Lea Michele, vagy éppen Emma Roberts, így főleg a fiatalabb nézőközönségnek kedvezett a produkció. Mindemellett a FOX berendelte az Új csaj (New Girl) 7. évadát és bejelentették, hogy a szitkomnak ez a 8 rész lesz az utolsó felvonása, így Zooey Deschanel bandája jövőre elköszön a rajongóktól.
A CBS elkaszálta a Gyilkos elmék: Túl minden határont (Criminal Minds: Beyond Borders), viszont a csatorna bizalmat szavazott a Code Black című kórházas sorozat 3. évadának, mely idehaza Vészhelyzet: Los Angelesként került a köztudatba, de természetesen semmi köze a nagy elődhöz. A CBS nem kért többet az Odd Couple-ből se, pedig a sorozat igyekezett hű lenni a klasszikus szitkomok hangulatához, a csatorna szerint azonban ez a mai nézőknek már nem elég. Az ABC terroristás-beépülős sorozata, a Quantico megúszta a kaszát, így a következő szezonban jöhet a krimiszéria 3. évada.

Majdnem kétszer annyian nézik a Mokkát, mint a Reggelit a fiatalok körében

Írta: KTL | 2017. május 19. 18:28
Hétről hétre beszámolunk a TV2 és az RTL Klub közötti esti nézettségi versenyről. Itt a TV2 jó ideje nagyon rosszul áll, van azonban egy másik napszak, ahol régóta remekelnek. A Mokka évek óta komolyabb konkurens műsor nélkül simán vezette a reggeli sávokat, ebbe akart bezavarni idén tavasszal az RTL Magyarország. Húsvéthétfőn tért vissza a megújult Reggeli, de mint nem sokkal később megírtuk, nem nagyon bír a Mokkával. A TV2 azóta folyamatosan küldi ki a sikerközleményeket - érthető is, hisz az főműsoridős adatokra nem lehetnek büszkék -, de a legújabb azért is érdekes, mert nagyjából egy hónapja látható újra a Reggeli. Ennyi idő után már jól látszik, hogy az RTL műsora bukás, 18-49-ben 1,7-szer annyian választották a Mokkát, mint a Reggelit és a többi fontosabb korosztályban még nagyobb a különbség. Részletek a TV2 közleményében:
Továbbra sincs népszerűbb reggeli műsor a TV2 Mokkánál. Az új felállásban, új műsorvezetőkkel, a konkurens RTL Reggeli műsorának indulása óta (április 17.), a kiemelt célcsoportban (18-59), átlagosan több mint kétszer annyi embert ültet a képernyők elé a Mokka (64 ezer fő) mint a fő vetélytárs műsora, a Reggeli (29 ezer fő). A Mokka idősávjában a TV2 a 18-59-es korosztálynál 16,5 százalékos teljesítménnyel közel 10 százalék ponttal magasabb közönségarányt ér el átlagosan, mint a 6,7 százalékos eredménnyel rendelkező RTL Klub. A Mokka nézőszámbeli fölénye múlt hét hétfőn (54 ezer fő) és pénteken (52 ezer fő) volt a legmagasabb. A Mokka Közönségaránya hétfőn 19,2 százalék volt a Reggeli 4,8 százalékához képest, pénteken pedig 19,1 százalék volt szemben a konkurencia 4,7 százalékával. A teljes lakosság körében a Mokka előnye még jelentősebb. Az elmúlt 1 hónapban a 22 adásból tizenegyszer 15 százalék pontnál nagyobb volt a két csatorna közti közönségarány különbség a műsor ideje alatt. A TV2-es magazin átlagos adásának nézőtábora (169 ezer), háromszor akkora, mint a Reggelié (56 ezer). A 18-49 éves korcsoportban is tetemes (1,7-szeres) a Mokka nézőszámbeli előnye. Múlt hét hétfőn és kedden pedig a két kereskedelmi csatorna közönségarány különbsége meghaladta a 10 százalék pontot e reggeli műsorsávban.

Rendkívül erősnek tűnik az Agymenők előzménysorozata (videó)

Írta: RaulReal | 2017. május 18. 20:05
Young Sheldon címmel a CBS-re érkezik az Agymenők előzménysorozata, melynek főszereplője a rendkívül népszerű szitkom egyik főszereplője, a gyerek Sheldon Cooper lesz. A produkcióban nagyon bízik a csatorna, ami nem csoda, hiszen a 10 évada futó szériájuk rengeteg nézőt ültet le a képernyő elé, akik erre az előzményre is kíváncsiak lehetnek. Most kaptunk egy több, mint 5 perces előzetest a Young Sheldonhoz, ez alapján pedig az összkép igencsak pozitív, az újonc sorozat vicces lesz, okoskodó és helyenként érzelmes, ahogy Sheldon maga.
A történet szerint Sheldonnak nem csak azzal kell megbirkóznia, hogy családja rendkívül vallásos, ő meg inkább a tudomány embere, de gondot okoz neki zsenialitása is. A kissrác ugyanis gyorsabban veszi az iskolai akadályokat, mint kortársai, így sokkal idősebbekkel jár egy osztályba, de Sheldont nem kell félteni, pár jól eltalált inzultussal helyére rak mindenkit. A Young Sheldon főszerepét a Big Little Liesból ismert Iain Armitage játssza, a pilot idén ősszel mutatkozik be a CBS-en, narrátorként pedig az eredeti Sheldon Cooper, Jim Parsons is körzeműködik a spinoffban.

Akár több csatornán is feltűnhet Gundel Takács Gábor

Írta: KTL | 2017. május 18. 18:17
Gundel Takács Gábor februárban mondott fel az MTVA-nál, majd márciusban tűnt el a Duna képernyőjéről. Azóta sokan találgatták, hogy vajon melyik csatornához igazol az egyik legjobb műsorvezető. Most kiderült, hogy egyikhez se, ugyanis az egyik független műsorgyártónál folytatja, így a jövőben bármelyik tévé képernyőjén feltűnhet. Részletek a NuMuvee közleményében: Kizárólagos megállapodást kötött Gundel Takács Gábor és a NuMuvee műsorgyártó cég. Az együttműködés szerint a műsorvezető csatorna-független televíziósként, kizárólag a NuMuvee-val áll majd szerződéses viszonyban.
A NuMuvee több televíziós csatornával folytat párhuzamos egyeztetéseket olyan formátumokról, melyek Gundel Takács Gábor vezetésével kerülhetnek műsorra. Ennek értelmében a jövőben a független műsorvezető akár több televízió képernyőjén is feltűnhet. - Sok éves televíziós pályafutásom alatt mindvégig azért dolgoztam, hogy szórakoztassam a nézőket. Műsorvezetőként egyetlen elköteleződésem van, ez pedig hozzájuk, a nézőkhöz fűz, válasszák bármely csatorna műsorkínálatát is - mondta Gundel Takács Gábor. A Gundel Takács Gábort képviselő NuMuvee 2014 óta szereplője a hazai műsorgyártók piacának. Gyártói a Dunán korábban látható Játék határok nélkül című műsornak, jelenleg a Bringasáv című tematikus műsort készítik az RTL Klubra, emellett számos műsorformátum kidolgozásán tevékenykednek. (Fotó: Hegedüs Róbert)

George R. R. Martin egyik híres novellájából készül tévésorozat

Írta: RaulReal | 2017. május 17. 11:00
George R. R. Martin kezdi egyre komolyabban meghódítani a tévés ipart, ugyanis amellett, hogy a Trónok harca napjaink egyik legnépszerűbb sorozata, hamarosan előzményszériát is kap a Westerosban játszódó történet. A Syfy tévécsatorna pedig nemrég bejelentette, hogy a szerző 1980-as novellájából, a Nightflyersből készítenek egy kisképernyős adaptációt. A történet szerint a távoli jövőben a Föld a végnapjait éli, azonban a galaxis legfejlettebb űrhajójának, a Nightflyernek a legénysége arra utaló jelet talál a végtelen űrben, hogy a túlélésük mégse akkora képtelenség. Mielőtt azonban célba érnének, kiderül, hogy az űrhajó mesterséges intelligenciája és a kapitány rosszban sántikálnak, így a felfedezők horrorisztikus utazás elé néznek.
A Nightflyers írója Jeff Buhler lesz, de George R. R. Martin azonban nem vesz majd részt közvetlenül a sorozat készítésében, ugyanis az HBO-val kötött szerződése nem engedi az alkotót, hogy más tévécsatornáknál is dolgozzon. Martinnak egyébként is sok dolga van, hiszen 5 Trónok harca előzménysorozaton munkálkodik az HBO, ráadásul a 6. A tűz és jég dala regénye, a Winds of Winter még mindig nem jelent meg. A Syfy több sorozatot is berendelt a közelmúltban a Nightflyers mellett, hiszen a tévéadóra érkezik a Krypton, mely egy Superman előzménysztori és a Happy című képregényadaptáció is.

Durván letámadták a saját rajongói Sophie Turnert

Írta: RaulReal | 2017. május 16. 20:15
Sophie Turner nem éppen a botrányairól híres színésznő, most azonban a Trónok harca szépsége a média és a rajongók kereszttüzében találta magát. Nemrég történt, hogy Joe Jonas, amerikai énekes egy edzőteremben videózott, és odaköszönt Turnernek, aki fogta magát és válaszul a sztárt és haverjait lenégerezte. A publikum egy emberként háborodott fel, a botrány akkora lett, hogy vezető újságok keresték meg a Trónok harca színésznőjét, hogy nyilatkozzon a dologról.
Sophie Turner a The Wrapnek elmondta, rendkívül zavarónak találja, hogy a saját rajongói elhiszik, hogy ő rasszista kijelentéseket használna a hétköznapokban. Az említett videó hangsávja a színésznő szerint alig kivehető, és ő az anyaszomorító szót használta haverjai köszöntésére, de ez mindössze hecc volt, nem kell félreérteni. A Trónok harca híressége egyébként 2018-ban egy nagyon ismert blockbuster új részében, az X-Men filmsorozatban lesz ismét látható.

A Barátok közt színésze lesz az X-Faktor műsorvezetője

Írta: KTL | 2017. május 16. 19:25
Az RTL Klub december közepén jelentette be, hogy 2017-ben is lesz X-Faktor, így idén ősszel már a hetedik szezon kerül képernyőre. A 2016-os mentorcsapat remek lett, hisz a Televíziós Újságírók Díján a zsűri kategóriában, a háromból kettő, ByeAlex és Gáspár Laci jelölve lett, majd a gálán utóbbi nyert is. Márciusban jött a hír, hogy Tóth Gabi kiszáll a műsorból és az új, hetedik évadban már nem lesz jelen.
Most pedig az RTL Klub egy sajtóeseményen bejelentette a 2017-es mentorcsapatot. Ősszel újra ítész lesz ByeAlex, Puskás Peti és Gáspár Laci, új tagként pedig csatlakozik Radics Gigi. A zsűri mellett kiderült, hogy ki vezeti a 2017-es X-Faktort. A Barátok közt távozó színésznője, Kiss Ramóna veszi át Istenes Bence helyét.

Érdekes témában készít új sorozatot az Amerikai Horror Story atyja

Írta: RaulReal | 2017. május 16. 09:00
A Scream Queens című sorozatát elkaszálták, Ryan Murphy ennek ellenére nem marad munka nélkül, hiszen az elnökválasztást feldolgozó évadával érkezik ősszel az Amerikai Horror Story és ezzel párhuzamosan fut az American Crime Story és a Feud is. A FOX tévécsatornát már csak egy lépés választja el attól, hogy bejelentsék Murphy legújabb szériáját, mely a 9/11-es tragédiát dolgozza fel, a főszereplője pedig az AHS egyik sztárja, Angela Bassett lehet.
A 911 procedurális sorozat lesz, mely olyan operátorokról szól, akik a terrormerényletek során a bejövő segélyhívásokkal foglalkoztak. A 911-et a FOX várhatóan rögtön sorozatnak fogja berendelni és ezzel Ryan Murphy végképp azzá a tévés alkotóvá léphet elő, aki bizony a munkássága jelentős részét aktuális és botrányos témákra építi fel. Ez azonban a múltja alapján korántsem meglepő, hiszen a Kés/Alatt című botránysorozat is a készítő nevéhez fűződik.

Műsorváltozás: Későbbre kerül a Barátok közt az RTL Klubon

Írta: KTL | 2017. május 15. 22:05
Az RTL Klub mostanában szinte hetente, van hogy pár naponta változtatja a Barátok közt kezdési időpontját. A csatorna most folytatja az időpontvariálós módszerét, ugyanis azonnali műsorváltozás történt. A hétvégén írtuk meg, hogy hétfőtől 21:25 helyett 21:15-kor lesz látható a produkció, de keddtől 10 perccel későbbre, ismét 21:25-re pakolják a Barátok köztöt. Így gyakorlatilag a csatorna egy nap után visszarakja akkorra, amikor a múlt héten is kezdőzött. (Fotó: RTL Klub)