.

Vészhelyzet: Los Angeles címmel új sorozat érkezik Magyarországra

Írta: AJ | 2017. január 12. 17:39
Egykoron hatalmas népszerűség övezte idehaza is a kórházas sorozatokat, a Vészhelyzet, de még A Grace klinika egy-egy epizódjára is több százezren, volt hogy millióan is kíváncsiak voltak. Az országos adók kínálatáról azonban mára mondhatni kikoptak az ilyen témájú sorozatot, és csak a Dunán nézhetünk orvosos drámákat. A tengerentúlon az elmúlt években több, kórházban játszódó sorozat is képernyőre került, de csak most értünk el oda, hogy az egyik hazánkba is megérkezzen.
Az igaz történetek ihlette Code Black producerei közt megtaláljuk Ryan McGarry doktort is, aki saját élményeiből készítette az azonos című dokumentumfilmet, amely alapjául szolgált a magyarul Vészhelyzet: Los Angeles címmel érkező sorozatnak. Az AXN február 6-én este 9 órakor mutatja be a széria első epizódját, mely friss részekkel hétfő esténként jelentkezik majd. A történet középpontjában a Los Angeles-i Angels Memorial kórház sürgősségi osztálya áll, ahova négy új rezidens érkezik. Ezen az osztályon azonban semmi sem gyerekjáték, az élet vagy a halál néha perceken múlik és sokszor a betegeken csak a csoda segíthetne. A sorozat főszereplőjét, a sürgősségi osztály vezetőjét Marcia Gay Harden (A köd, A szürke ötven árnyalat, Út a vadonba) alakítja, a főápolót pedig Luis Guzmán (Oz, Narcos) játssza. A Vészhelyzet: Los Angeles 2015 szeptembere óta látható az Amerikai Egyesült Államokban, jelenleg a második évada van adásban. Az első két évad 34 részből áll majd, az esetleges harmadik évadról azonban még nincsenek hírek. A sorozat pedig csak a magyar címét látva tűnik a Vészhelyzet (ER) folytatásának, de a kettő produkciónak nincs köze egymáshoz.

A Trónok harca egyik főszereplője is benne lehet a következő két Bosszúállók filmben

Írta: KTL | 2017. január 12. 06:30
A Trónok harca főszereplői az elmúlt évek egy jelentős részében az HBO sorozatán dolgoztak, de emellett azért időnként jutott idejük más alkotásokra is. Az elmúlt években a széria legfontosabb színészei filmekben és sorozatokban tűntek fel rövidebb-hosszabb időre. Most ismét egy ilyen hír érkezett, méghozzá az egyik legnépszerűbb amerikai szuperprodukcióról. A Variety szerint Peter Dinklage lehetséges, hogy benne lesz a Bosszúállók: Végtelen háborúban és az egyelőre cím nélküli 2019-es folytatásban is.
A Trónok harca törpéje és a produkció között a tárgyalások ugyan előrehaladottak, de állítólag még nem történt megállapodás, így addig nem biztos Peter Dinklage leigazolása. A lépés nem lenne meglepő, hisz a színész korábban is szerepelt már képregényfilmben, 2014-ben az X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban. Sőt nemcsak ő, hanem az HBO sorozatának másik központi színésze, Sophie Turner is, aki tavaly az X-Men: Apokalipszisben tűnt fel. Amint eldől, hogy Peter Dinklage tényleg szerepel-e az új Bosszúállók filmekben, azonnal megírjuk!

Bejelentették A szökés folytatásának premieridőpontját

Írta: KTL | 2017. január 11. 22:44
Az elmúlt években annyira elfogyott az új kreatív ötlet Amerikában, hogy folyamatosan korábbi szériákat hoznak vissza (pl.: Dallas, X-akták, Szívek szállodája), vagy régi filmek alapján készítenek sorozatot (pl.: Csúcsformában, Halálos fegyver). Ahogy arról korábban már többször beszámoltunk, az egyik legújabb ilyen produkció A szökés folytatása lesz, melyről eddig azt lehetett tudni, hogy valamikor 2017 tavaszán érkezik a tengerentúlra. December végén a TV2 Csoport programigazgatóival készült interjúnkban pedig bejelentették, hogy ők vették meg a sorozat folytatásának magyarországi jogait és a Prime-on fogják vetíteni. Néhány órája újabb fontos infó derült ki, április 4-én lesz A szökés 5. évadának amerikai premierje a FOX-on.

A TV2 fellebbez, és nem változtatja meg a betiltott csatornanevét

Írta: KTL | 2017. január 10. 23:05
Kedd délután írtuk meg, hogy a bíróság eltiltotta a TV2-t az egyik csatornanevük használatától. Az AMC perelte be őket, ugyanis szerintük túlságosan egybecseng az ő Paprika TV-jük a TV2-s Chili TV-vel. Elvileg január 4-től nem használhatnák ezt a csatornanevet, de a tévéhálózat eddig nem változtatott. A korábbi hírünk kikerülésekor megkerestük a TV2-t, ahonnan nemrég érkezett reakció: „Fellebbezéssel fogunk élni, nem tervezzük a csatorna nevének és logójának megváltoztatását” - válaszolta a TV2 Csoport a SorozatWikinek.
Ez azért is érdekes, mert korábban a Comment:com azt írta, hogy elvileg a fellebbezés ellenére sem használhatná a TV2 a Chili nevet: "A határozat ellen ugyan lehet fellebbezni, és a védjegybitorlási per is hátravan még, de ez a mostani döntés hatályát nem befolyásolja, azaz a TV2-nek január 4-től tilos lenne használnia a Chili TV elnevezést." Mindenesetre érdekes ügy és biztosan lesz folytatása, melyről természetesen a későbbiekben is beszámolunk.

A Trónok harca a nagy vesztese az idei Golden Globe díjátadónak

Írta: Gaax | 2017. január 10. 21:06
A Trónok harca a tavalyi év során szinte rekordokat döntött a megannyi díjátadón való remek szereplésével, így a sorozat rajongói joggal várthatták azt, hogy a nyerő széria az idei Golden Globe-on is folytatódni fog. A Trónok harcát idén két kategóriában jelölték esélyesnek, amelyek a legjobb női mellékszereplő és a legjobb dráma kategóriák voltak. Az előbbiben Lena Headey volt a jelölt, míg az utóbbiban magát a Trónok harcát jelölték az Arany Glóbuszra. Sajnos azonban ezúttal a széria alul maradt mindkét esetben, így a legjobb drámáért járó Golden Globe-ot a Netflix The Crown című szériája vihette haza, míg a legjobb női mellékszerepért járó díjat az Éjszakai szolgálatban (The Night Manager) játszó Olivia Colman vehette át. A további kategóriák és azok nyertesei pedig alább tekinthetőek meg:
Legjobb színésznő dráma sorozatban: Claire Foy - The Crown Legjobb színész dráma sorozatban: Billy Bob Thornton – Goliath Legjobb színésznő minisorozatban: Sarah Paulson – American Crime Story: Az O. J. Simpson-ügy (American Crime Story) Legjobb színész minisorozatban: Tom Hiddleston - Éjszakai szolgálat (The Night Manager) Legjobb mellékszereplő minisorozatban: Hugh Laurie – Éjszakai szolgálat (The Night Manager) Legjobb színésznő vígjáték sorozatban: Tracee Ellis Ross – Black-ish Legjobb színész vígjáték sorozatban: Donald Glover – Atlanta Legjobb vígjáték sorozat: Atlanta

Az űrlények már a spájzban vannak - új sorozat január végén

Írta: AJ | 2017. január 10. 20:18
December végén, a TV2 Csoport programigazgatóival készült interjúnkban több olyan sorozatot is bejelentettek, amelyek hamarosan képernyőre kerülnek a TV2 csatornáin. Közülük az első már január végén meg is érkezik. A 2012 és 2014 között két évadot és 44 részt megélt Szomszédok az űrből (The Neighbors) középpontjában egy olyan lakópark áll, melynek minden házában űrlények élnek. Az egyik nap azonban ember-család költözik az egyik megüresedett épületbe és ezzel nem várt bonyodalmak sora veszi kezdetét. A Szomszédok az űrből hazai premierje január 21-én, szombaton reggel 7 órakor lesz a Humor+ műsorán. A sorozat legfrissebb epizódjait szombat és vasárnap reggelente duplázva, míg azok ismétléseit hétvégente este 7 órától láthatják majd a nézők.

A bíróság eltiltotta a TV2-t az egyik csatornanevük használatától

Írta: KTL | 2017. január 10. 13:33
Szeptember 26-án indította el a TV2 az új gasztrocsatornáját, a Chili TV. A Paprika TV tulajdonosa és üzemeltetője, az AMC szerint viszont túlságosan hasonlít az ő tévéadójuk nevére. Pont ezért az AMC Networks Central Europe Kft. a Fővárosi Törvényszékre ment, azt kérve a bíróságtól, hogy ideiglenes intézkedés keretében tiltsa el a TV2-t a Chili TV megjelölés televíziós szórakoztatás és televíziós programok készítése körében történő használatától, továbbá e szolgáltatásainak chilitv.tv internetes oldalon történő reklámozásától és a chilitv.tv domain név használatától - írja a Comment:com.
A törvényszék megvizsgálta a dolgot, és hozott is egy ideiglenes intézkedést, amiben megtiltja a TV2-nek a fentieket, tessék másik nevet találni. A határozat ellen ugyan lehet fellebbezni, és a védjegybitorlási per is hátravan még, de ez a mostani döntés hatályát nem befolyásolja, azaz a TV2-nek január 4-től tilos lenne használnia a Chili TV elnevezést. A Comment:com szerint viszont a TV2 továbbra is használja, de nyilván rövid időn belül új nevet és logót kell adjon a csatornájának.

Vadonatúj sorozat indul korábbi Trónok harca színészekkel

Írta: Gaax | 2017. január 06. 22:41
Erősen indítja az újévet az FX és a BBC koprodukciójában készült vadonatúj drámasorozat. Január 8-án érkezik meg ugyanis hozzánk az HBO GO-ra - az Egyesült Királyságban, viszont már január 7-től látható lesz - az utóbbi évek egyik legnagyobb sztárjának, Tom Hardy-nak a főszereplésével készült Tabu (Taboo) című minisorozat. A széria produceri feladataiért a főszereplő Tom Hardy és az édesapja Chips Hardy, Steven Knight - Locke, Szövetségesek -, valamint a legendás Ridley Scott - Alien: Covenant, A Szárnyasfejvadász 2049 - voltak felelősek.
A nyolc epizódos minisorozatban a sokoldalú Tom Hardy – Mad Max: A Harag útja, A visszatérő - oldalán olyan nagyszerű színészek bukkannak majd fel, mint Jonathan Pryce – A Trónok harca egykori Főverebe -, Oona Chaplin – A Trónok harca egykori Talisa Starkja -, valamint a Kártyavárból ismerős Michael Kelly. A történetről: Az 1800-as évek elején játszódó történet James Keziah Delaneyről szól, aki bejárta a világot és utazása örökre megváltoztatta életét. Otthon már halottnak hitték, amikor Afrikából visszatér Londonba, és átveszi apja tönkrement hajózási vállalatát. Szeretné talpra állítani, de hamarosan szembe találja magát a nagyhatalmú Kelet-indiai Társasággal és rövidesen kiderül, hogy családi hagyatékát összeesküvések, árulások, gyilkosságok és sötét családi titkok övezik. A sorozat előzetese kattintás után nézhető meg! (Fotó: HBO)

Januártól HD-ban is elérhető az egyik legfontosabb sorozatos tévécsatorna

Írta: KTL | 2017. január 06. 07:00
Januártól már jóval nagyobb felbontásban, HD-ban is fogható az egyik nagy amerikai tévéhálózat magyar csatornája, a FOX. A a három nagy kábelszolgáltatónál egyelőre még nem elérhető a nagy felbontású változat, de több közepes cég ügyfelei már előfizethetnek rá. A tévéadó az elmúlt években az egyik legtöbb premier sorozatot sugárzó hazai csatorna volt, az év eleji újdonságokról itt írtunk bővebben. Részletek a FOX közleményében: Januártól elindult a FOX HD csatorna, amely jelenleg három televíziós szolgáltatónál érhető el. A nézők a PR-Telecom, a Tarr Kft. és a Pick-Up Kft. kínálatában találják meg a csatornát. A FOX HD programja megegyezik a FOX csatorna programjával, így a nézők ugyanazokat a világhírű, díjnyertes sorozatokat láthatják, mostantól már HD minőségben is!
A FOX-ra az idei évben is számos népszerű sorozat érkezik. A horrorrajongók januártól láthatják Az ördögűző című sorozatot Geena Davis-szel a főszerepben. A széria a kultikus, 1973-as Oscar-díjas horrorfilm alapján készült. Februárban a legújabb részekkel folytatódik a The Walking Dead hetedik évada, októberben pedig világpremierrel érkezik a nyolcadik évad! Mindemellett Robert Kirkman másik népszerű sorozata, az Outcast is folytatódik idén. A Marvel-rajongók számára is tartogat egy különleges szériát a FOX, februárban világpremierrel érkezik a Légió. A könnyedebb szórakozást kedvelőket is számos nagyszerű műsor várja: január 13-án indul az Empire harmadik évada, főszerepben a Golden Globe-díjas Taraji P. Hensonnal és az Oscar-jelölt Terrence Howarddal. Szintén január 13-tól látható amerika új kedvenc szériája, a Golden Globe-díjra jelölt Atlanta. Az animációs sorozatok kedvelői pedig A Simpson családdal kapcsolódhatnak ki, melynek legújabb évadai is a FOX csatornán kerülnek bemutatásra. A FOX HD előfizetésével kapcsolatban további információkat televíziós szolgáltatójától tudhat meg.

Vadonatúj főcímmel indította 2017-et a Barátok közt

Írta: KTL | 2017. január 04. 23:30
Hétfőn tért vissza az extra rövid téli szünetéről a Barátok közt, mely fontos változást hozott magával. Teljesen megújult a sorozat főcíme, friss, különleges képi világot kapott, de a sok éve használt hangzás is változott, sőt pár másodperccel hosszabb is lett. A produkció első főcíme 1998-1999 között volt látható, majd 1991-2001 egy másik verzió. A harmadik változat 2001-től meghatározó volt, ugyanis 6 éven keresztül csak a szereplők változtak benne. 2007-től aztán fél-másfél évenként kisebb nagyobb mértékben megváltozott a Barátok közt főcíme egészen 2014-ig. Az elmúlt két és fél, három évben ugyanis ugyanaz a kezdés fogatta a sorozat nézőit, így hosszú idő után a mostani tényleg nagy változásnak számít. A főcím a tovább mögött nézhető meg!

Nemsokára folytatódik a Csak színház és más semmi

Írta: AJ | 2017. január 03. 22:46
2016 elején mutatkozott be a Duna műsorán a köztévé legújabb saját gyártású sorozata, a Csak szex és más semmi egyfajta átdolgozása, a Csak színház és más semmi. A február végén érkező második évad hat hónappal az első fináléja után játszódik. A friss részek azonban már nem vasárnap, hanem péntek esténként 20:30-tól lesznek majd láthatóak. Részletek a csatorna közleményében:
Az első évadban a három szatirikus hangvételű szálon párhuzamosan bonyolódó, de alkalmanként összefonódó történet, a híres díva és rendező férje magánéleti válságába engedett bepillantást, epizódonként 52 percben. A folytatásban – hat hónappal később – Alinda (Schell Judit) és Barna (Csányi Sándor) rendbe hozták a házasságukat, és a gyerekvállaláson gondolkodnak. Dénes (Szervét Tibor) és Petra (Szávai Viktória) szétköltöztek, Dénes Kittyvel (Pálos Hanna) lakik, Petra pedig netes társkereső oldalakon igyekszik új párt találni. A színház komoly anyagi gondokkal küzd, ezért mindennél fontosabb, hogy az új bemutató sikeres legyen. Ennek érdekében Dénes szerződtet egy tehetséges fiatal rendezőt, Mátét (Klem Viktor), aki ragaszkodik hozzá, hogy Lili (Mikecz Estilla) legyen a főszereplő, amiért Barna és Alinda is neheztelnek. A színházban tehát újra kitör a háború, és felbukkan egy gazdag befektető is, ami hamarosan komoly bonyodalmakhoz vezet. A sorozat második évadában olyan színészekkel bővült a sztárcsapat, mint Tenki Réka, Dobó Kata vagy Klem Viktor. A produkció vezető írója változatlanul Divinyi Réka, forgatókönyvírója Goda Krisztina, operatőre Babos Tamás volt. A sorozatot Miklauzic Bence és Orosz Dénes rendezte. (Fotó: MTVA)

Itt a Halálos fegyver sorozat magyar előzetese

Írta: KTL | 2017. január 02. 22:56
December közepén mi írtuk meg elsőként, hogy január 6-án az RTL Klubon mutatkozik be az új Halálos fegyver sorozat. A premier pénteken a Barátok közt után, 21:10-kor rögtön dupla résszel érkezik, majd a rá következő héttől a sorozat 21:20-es időpontban és szimpla epizódokkal folytatódik. A produkciót nagyon sokan várják, így most megmutatjuk a frissen megjelent magyar előzetesét is, érdemes megnézni!