.

Végleg befejeződött az egyik népszerű amerikai sorozat

Írta: RaulReal | 2018. június 10. 16:56
A Foglalkozásuk: Amerikai (The Americans) című sorozatot 2013-ban mutatta be Amerikában az FX nevű kábelcsatorna. A produkció két olyan KGB ügynökről szólt, akik tipikus, az USA-ban élő házaspárnak álcázták magukat. A hidegháborús kémdráma rengeteg nézőt megnyert magának, a 80-as években játszódó történet azért is lett olyan hihető, mert az alkotó Joe Weisberg korábban a CIA-nél dolgozott.
A sorozatot számtalan alkalommal jelölték Emmy-díjra, ezek közül kettőt tudott elhozni, melyeket Margo Martindale kapott Legjobb női vendégszereplő kategóriában. A hat évadot és 75 részt megért produkciót idehaza a Cool mutatta be először, 2015 augusztusában. A produkció főleg a Homeland rajongóinak ajánlható, a két sorozat stílusa sok tekintetben hasonló. A Foglalkozásuk: Amerikai utolsó epizódja május 30-án volt látható, a széria egy 10 epizódos évaddal búcsúzott a nézőktől.

Berendelte az HBO a Trónok harca első előzménysorozatának pilotját

Írta: RaulReal | 2018. június 09. 00:55
Az HBO nem akarja veszni hagyni a Trónok harcát, hiszen a csatorna 5 előzménysorozaton is dolgozik egyszerre, ezek közül rendelték be most a pilot epizódját az egyik tervezett produkciónak. A Variety írta meg elsőként, hogy a Jane Goldman által írt testvérszéria lett a befutó, mely az eredeti sorozat előtt több ezer évvel korábban játszódik. Goldman sztorija a hősök aranykorának bukását és egy sötét korszak felemelkedését mutatja be. A spinoff igazi tabudöntögető lesz, ugyanis megcáfolja majd azokat az információkat, melyeket a Mások eredetéről és a Starkok legendájáról tudunk jelenleg.
A pilotnak berendelt előzménysorozat címe egyelőre nem ismert, annyi biztos, hogy Goldman mellett executive producerként a regények írója, George R. R. Martin is dolgozik a projekten. A szériának Jane Goldman (Kingsman, Ha/Ver, X-men: Az elsők) személyében női showrunnere lesz, mellette a készítők listáján Daniel Zelman (Bloodline, A hatalom hálójában) és Vince Gerardis (Trónok harca) nevei bukkantak még fel. Martin korábban már elárulta a szériáról, hogy egyetlen jelenleg ismert szereplő sem bukkan fel benne. A többi háttérben készülő testvérprodukcióról az is kiderült, hogy Ser Duncan, Robert Baratheon vagy Hódító Aegon felbukkanása is kizárható bennük. A pilotberendelés a Trónok harca rajongók számára ínséges időszakban érkezett, hiszen az anyasorozat utolsó évadáról jelenleg keveset tudni, a forgatások még tartanak, az HBO pedig hét lakat alatt őriz minden lehetséges infót. Goldman testvérszériájának forgatása várhatóan még 2018-ban elindul, így két éven belül sejtéseinknek megfelelően képernyőre kerülhet a sorozat. Ha az HBO elégedett lesz a produkció pilotjával, minden bizonnyal ebből készül el az első spinoff. (Fotó: HBO)

Másfél év szünet után júniusban folytatja egyik sorozatát az RTL Klub

Írta: AJ | 2018. június 08. 22:29
A Szívek doktora (Hart of Dixie) című dramedy 2011 és 2015 között volt látható az Egyesült Államokban. A sorozat főszereplője Dr. Hart, akinek nagy álma, hogy mellkas-sebész lehessen, ám ehhez arra van szüksége, hogy egy évig háziorvosként dolgozzon. A doktornő (a képen jobbra) emiatt kerül az alabamai Bluebell nevű kisvárosba, ahol az élete mégsem lesz olyan unalmas. A sorozat Magyarországon 2015. január 5-én az akkor még főadóként üzemeltetett M1-en indult és minden hétköznap este látható volt. Miután március 15-én az M1-ből hírcsatorna, a Dunából pedig főadó vált, a sorozat átkerült az utóbbira. A Szívek doktora pedig 2015. március 19-től kezdve már nem naponta, hanem csütörtökönként került adásba. A széria fináléját 2015. október 13-án vetített a Duna.
2016 januárjától a Szívek doktora bekerült az RTL Klub kínálatába is, és vasárnap hajnalban dupla részekkel tűzték képernyőre a köztévén már leadott első évados epizódokat. A második évadot 2016 májusától június végéig már hétköznap kora délutánonként vetítette az RTL Klub. Ezután 2017 január elején érkezett meg szintén csatornapremierként az RTL Klubra a Szívek doktora harmadik évada, melynek 22 része hétköznap kora délutánonként volt látható a tévéadón. Az évadzáró után közel másfél évvel később, június 24-től az RTL nézői is láthatják a sorozat befejező, mindösszesen csak 10 epizódos szezonját, mely vasárnaponként 12:35-kor kerül majd képernyőre. A negyedik és egyben utolsó etap a Szívek doktora legrövidebb évada, ugyanis mind az első három szezon 22 részből állt. (Fotó: RTL Klub)

Így néztek ki a Trónok harca színészei fiatalon - 6. rész

Írta: RaulReal | 2018. június 07. 21:43
A Trónok harca az HBO messze legnépszerűbb sorozata jelenleg, a kosztümös produkcióban pedig a történetvezetés mellett a rendkívül erős színészi játékok is biztosítják a történet minőségét. Az elmúlt hetekben utánajártunk annak, hogyan néztek ki kedvenceink a Trónok harca előtt, még mielőtt a közönség nagy része megismerte volna őket. Az idősebbek esetében 10-20 évvel korábbi fotókra is rábukkantunk, de a fiatalabbak esetében is látványos különbségek vannak. Cikksorozatunk most befejeződik, a 6. rész lesz az utolsó. A korábbi részek a cikk alatt, a tovább mögött érhetőek el.

Rossz hír a Trónok harca legújabb vetélytársával kapcsolatban

Írta: RaulReal | 2018. június 07. 15:15
Az Amazon iszonyú drága A Gyűrűk Ura előzménysorozatot készít, mely 2020 körül kerülhet képernyőkre, így a Trónok harca spinoffjának komoly vetélytársa lehet. Nemrégiben szárnyra kapott a pletyka, mely szerint az eredeti filmtrilógia rendezője, Peter Jackson is dolgozhat executive producerként A Gyűrűk Urában, most azonban a filmes szakember maga cáfolta meg a hírt. "Nem keresett meg az Amazon a produkcióval kapcsolatban, így semmilyen formában nem veszek részt a készítési folyamatban, ahogy szuperhősös filmet se tervezek rendezni, hiába írták meg sok helyen" - árulta el a kreatív szakember. A Gyűrűk Ura széria első évadának főszereplője a filmekből ismert Aragorn lesz, így az Amazon számíthat arra, hogy hatalmas érdeklődés övezi majd a fantasyt.

22. heti nézettség - A Bezár a bazár! ismétlésekkel is leverte A Falat

Írta: AJ | 2018. június 06. 22:37
A 21. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 22. héten (május 28. - június 3.) az RTL Híradó minden nap legyőzte a Tényeket a fiatalok körében, míg a TV2-s hírműsor hétből hat alkalommal verte meg konkurensét a teljes lakosságban. Mint megírtuk, a TV2 idő előtt váltott nyári műsorrendre, és a Bezár a bazár!-ból ismétléseket tűzött képernyőre. Amint erre rájöttek a nézők, vissza is esett a pár hete kiemelkedő számokat hozó gameshow nézettsége, de ezekkel az alacsonyabb számokkal is simán legyőzte A Falat.
A Fókusz hétfő kivételével minden nap legyőzte a Bazárt 18-49-ben. A Fal ugyan nem tudott nyerni, de majdnem 3 százalékpontot javult a fiataloknál annak köszönhetően, hogy ismétlés ment ellene a TV2-n. A Bazár után is olyan műsort adott a TV2, amit korábban már láthattak a nézők. A tavalyi év egyik nagy sikere, a Ninja Warrior adásait ismétlik meg hétköznap esténként. A műsor azonban a tévéadó esti, 18-49-ben mért csatornaátlaga alatt teljesít, de jobb eredményt hoz ebben a korcsoportban, mint a korábban itt vetített Vigyázat, szülővel vagyok! premier adásai. Teljes lakosságban azonban katasztrofális a nézettsége. A Barátok közt mindkét korosztályban minden hétköznap a legnézettebb produkció volt a tévében, hétfőn és pénteken pedig kiemelkedő számokat szállított. Az Éjjel-Nappal Budapest továbbra is gyengén teljesít a fiatalok körében, de nyerni tudott a Ninja ismétlései ellen. Annak köszönhetően, hogy a TV2 este 7-től éjfélig csak ismétlést ad, az RTL Klub simán nyerte a hétköznap estéket, egyedül csak szerdán kapott ki 11,4% - 11,6% arányban. Azok a tévénézők pedig, akik nem akarták nézni A Falat, vagy újranézni a Bazárt, a VIASAT3-ra kapcsoltak. Az Észbontók ismétlése parádés, közel 7%-os közönségarányt ért el 18-49-ben. A CSI: A helyszínelők ismétlése és a Házon kívül a fiatalok körében közepesen teljesített, míg a Szulejmán, a Halálos fegyver premier epizódjai és a Showder Klub ismétlése nagyon gyenge eredményeket szállítottak. Teljes lakosságban a török sorozat kiemelkedően teljesített, az RTL Klub többi, hétköznap esti heti műsora közepes számokat ért el. Szombat este mindkét korosztályban megsemmisült az Egynyári kaland. A Duna ifjúsági sorozatát kevesebben választották mind az előtte lévő SzerencseSzombatnál, mind az utána levő filmnél is. Szombat este A Tanár nélkül is könnyen nyert az RTL Klub, a Fókusz Pluszt és két filmet vetítve. Vasárnap volt látható A Nagy Duett hatodik évadának fináléja, mely 18-49-ben a mindent eldöntő adás ellenére is ismét csak közepesen teljesített és három százalékponttal tudta megelőzni az RTL-es filmet. A műsor azonban megnyerte a fiatalok körében és teljes lakosságban is a vasárnap estét, valamint mindkét korosztályban a hét legnézettebb produkciója lett. Teljesben pedig évadrekordot is döntött. (Fotó: TV2) A részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Újabb premier sorozatévadok érkeznek a hazai tévéadókra

Írta: AJ | 2018. június 06. 18:55
A múlt héten írtunk arról, hogy a Sony Pictures Television által üzemeltetett tévéadókra több premier is érkezik. Most újabb premier sorozatévadok indulásáról számolhatunk be. Június 17-én, vasárnap, 00:15-kor indul az AXN-en a francia krimisorozat, a Profilozók (Profilage) nyolcadik évada. A folytatás dupla részekkel érkezik, azonban folyamatosan más és más időpontban kerülnek adásba az epizódok, ugyanis a Profilozókat a szombat esti film után vetíti a tévéadó. Emiatt fordulhat elő, hogy az évadpremier éjfél után 15 perccel kezdődik, a második rész június 23-án, szombaton 23:40-kor, míg a negyedik 24-én vasárnap 01:00-kor indul. A rá következő héten, június 30-án jóval korábban, már 22:50-kor elkezdődik a dupla rész első fele. A Profilozók nyolcadik szezonja tíz részes, így hamar, július 21-én befejeződik az AXN-en.
A Szeplőtelen Jane (Jane the Virgin) január 2-án debütált a VIASAT3 műsorán. A sorozat első évada hétköznap 18:00-kor volt látható. Mivel nem hozhatott jó nézettséget, a második évad február 1-jén 15:00-kor indult, de ebben a sávban sem maradt sokáig, pontosan csak két napig. A február 2-án képernyőre került 2x02 után a folytatás csak február 11-én, vasárnap 10:50-kor került képernyőre, de dupla résszel, és így is volt adásban a teljes szezon. A sorozatot jelenleg a Sony Maxon ismétlik, és június 22-én megérkezik erre a tévécsatornára a Szeplőtelen Jane idehaza még nem vetített harmadik évada. Az új epizódok hétköznap 19:00-kor lesznek láthatóak. A sorozat harmadik etapja 20 részes, és a nemrég berendelt ötödik lesz a széria utolsó szezonja. Június 24-én 17:20-kor debütál a MacGyver (MacGyver) második évada az AXN-en. Az amerikai akciósorozat első évadát márciusban mutatta be a tévéadó és rögtön a finálét jelentő 1x21-es epizódot követően láthatják is a nézők az új etap premierjét. A MacGyver folytatása vasárnap késő délutánonként dupla résszel érkezik az AXN-re. A második etap 23 epizódból áll, tehát hosszabb, mint az előző, és már be is rendelték a folytatását, az ősszel érkező harmadik évadot.

Ilyen végzetet kíván Natalie Dormer Cersei Lannisternek

Írta: RaulReal | 2018. június 05. 21:30
A Trónok harca színészei egyre többet nyilatkoznak a produkció befejezésével kapcsolatban, most éppen Natalie Dormert kérdezte meg a Bustle a nagy fináléról. A szépség elárulta, hogy Sansa Starkért aggódik legjobban, mert a forgatáson az őt alakító Sopie Turnerrel nagyon jóban lettek. "Cersei-jel viszont korántsem vagyok kibékülve, nagyon remélem, hogy ő nem ússza meg szárazon. Még a királynő halálát se érezném elegendő büntetésnek, viszont ha a karakter kénytelen lenne a legbensőbb démonaival farkasszemet nézni, az nagyon szórakoztatna! Cersei Lannisternek igenis rá kell jönnie az utolsó perceiben, hogy milyen undorító személyiség" - mondta Natalie Dormer, aki a Trónok harcában Cersei merénylete miatt meghalt Margaery Tyrellt játszotta. Natalie Dormer mostanában nem járt a Trónok harca forgatásán, azonban a még életben lévő szereplőktől tudja, hogy ki ül majd a végén a Vastrónra. "Megmondták, hogy ki lesz a Hét Királyság új uralkodója, egyedül azt nem tudom, pontosan hogyan győz le mindenkit a karakter. Nagy csatákból nem lesz hiány, ezt már most elárulhatom!" (Fotó: HBO)

Gyerekekkel készíthet realityt a TV2

Írta: AJ | 2018. június 05. 14:58
Márciusban jelentette be a TV2, hogy megszerezték a VIASAT3-on egykoron két magyar évadot is megélt gasztroreality, a MasterChef (hazai címén: Mesterszakács) formátumának jogait. A TV2 Csoport május elején, a Media Hungary leplezte le, hogy a civil, celeb és junior variánssal is rendelkező MasterChefből a VIP változatot készítik el, melyről nemrég kiderült, hogy kik lesznek a zsűritagok, ki lesz a műsorvezető és elárultak pár nevet a versenyzők közül is, róluk itt írtunk.
Nemrég azonban megjelent egy felhívó ajánló a TV2 weboldalán, melyben olyan 7 és 14 év közötti gyerekek jelentkezését várják, akik bármikor lefőzik a nagyit, és már azt is kisütötték, hogy egyszer mesterszakácsok lesznek. A TV2 tehát nem csak a MasterChef VIP-t forgatja, hanem elkészíthetik a formátum Junior változatát is. Hasonló főzőshow-t pár éve már láthattak a hazai nézők. A 2014-ben indult A Konyhafőnökből ugyanis 2015 novemberében debütált az RTLII-n az első Junior évad, mely nagy siker volt. A folytatás 2017 szeptemberében indult, viszont kifejezetten rossz nézettséget hozott.

A főszereplő rasszista kijelentései miatt kaszálták el az egyik legnépszerűbb amerikai sorozatot

Írta: RaulReal | 2018. június 04. 21:28
A Roseanne az amerikai ABC csatorna egyik klasszikus szitkomja, mely 1988 és 1997 között futott, majd jó pár éves szünet után 2018-ban tért vissza új évaddal a produkció. A szériát főleg azért dicsérték, mert az amerikai munkásosztály hétköznapjait hitelesen mutatta be. 2017-ben állt elő az ABC azzal a hírrel, hogy visszahozzák egy 10. évadra a sorozatot, a siker pedig átütő volt, hiszen több mint 18 millióan követték a premiert.
A főszereplő Roseanne Barr rasszista kijelentései miatt új etap azonban nem lesz. A színésznő Twitteren alázta meg az előző elnök, Barack Obama egyik tanácsadóját, amikor egy majomhoz hasonlította, ezzel sokaknál kihúzva a gyufát. Mind a Disney elnöke és az amerikai csatorna vezérigazgatója is azonnal elítélte a sztárt, és kijelentették, hogy ezek után a csatornán nincs helye a szériának. Az ABC ősszel újabb 13 résszel hozta volna vissza a képernyőkre legnépszerűbb sorozatát, így nekik is nagy veszteség a döntés. A színésznő hiába törölte a posztot és kért gyorsan elnézést tette miatt, a botrány így is végigsöpört a médián.

20 év után távozik a Barátok közt első embere

Írta: KTL | 2018. június 04. 07:35
Radnai György a Barátok közt kezdete óta fontos vezetője a produkciónak. 1998-tól line producerként felelt a sorozat pénzügyeiért és a gyártásért, Kalamár Tamás távozása után nem sokkal pedig a széria mindenre kiterjedő ügyvezető producere lett. Ezen kívül szintén nagyjából három éve a sorozatot gyártó UFA Magyarország ügyvezető igazgatója is. A cég az RTL Magyarország legnagyobb beszállítója és ugyanaz a tulajdonosa, mint a nemzetközi RTL Csoportnak. Az elmúlt években a Barátok közt mellett ők gyártották az X-Faktort, a Hagyjál főzni!-t az RTLII-re és az Anikó Show-t RTL Gold csatornára. A SorozatWiki információi szerint június végén 20 év után távozik Radnai György az UFA Magyarország és egyben a Barátok közt produkció éléről. Úgy tudjuk, hogy az elmúlt években megromlott a viszonya az RTL Magyarország vezetésével, szakmailag sokszor kritizálták a Barátok közttel kapcsolatos tevékenységét, valamint többek között őt okolták az elmúlt időszak nézettségcsökkenéséért. RTL közeli információk alapján ez is közrejátszott abban, hogy távozik a produkciótól.
A hírrel kapcsolatban megkerestük Radnai Györgyöt és az UFA Magyarországot is. A műsorgyártó válaszában nem cáfolják a megromlott viszonyt, de az említett vezető magánéleti okokra hivatkozik a távozása indokaként és tanácsadóként továbbra is a cégnél marad. Az UFA Magyarország a SorozatWikinek küldött válaszát változtatás nélkül közöljük: Radnai György 1998. októbere óta biztosította a Barátok közt, a Szeress most! és a Csalfa karma produkciók gyártási, illetve gazdasági hátterét. „Büszke vagyok, hogy részt vehettem Magyarország legsikeresebb napi drámai sorozatának megalkotásában, amely 1998 óta jelen van az ország tévénézőinek mindennapjaiban. Húsz évig az élvonalban lenni, folyamatosan megújulni nem kis feladat, ezért hálával tartozom a kollégáimnak a töretlen lelkesedésért, amivel már két évtizede a munkájukat végzik. Engem a feladataim most a családom mellé szólítanak, második, választott családomat, a Barátok köztöt viszont gondos, értő kezekbe adom, sok sikert kívánva neki a következő húsz évre.”

Az HBO a Trónok harca színészeit bünteti a rajongók miatt

Írta: RaulReal | 2018. június 03. 22:34
A Trónok harca az egyik legismertebb olyan sorozat, amely megszenvedte korábban azt, hogy rengeteg rajongója van. Egyes emberek ugyanis odáig elmentek a produkcióval kapcsolatban, hogy kiszivárogtatták például a teljes 7. évad történetét. Ezért az HBO az utolsó 6 résszel kapcsolatban már olyan óvintézkedéseket tett, melyek még a színészeket is megdöbbentik. Nikolaj Coster-Waldau, aki Jaime Lannistert alakítja a Trónok harcában, az Elite Dailynek adott ezzel kapcsolatban nagyon érdekes nyilatkozatot.
"Iszonyúan szigorú szabályok léptek életbe az utolsó évaddal kapcsolatban. Már-már azt mondanám, hogy őrület, ami a forgatáson zajlik. A forgatókönyveket digitálisan kapjuk meg, majd amint felvettük a jelenetet, az elhangzó sorok azonnal eltűnnek a fájlokból. Olyan, mintha egy Mission: Impossible filmben lennénk, önmegsemmisítő funkciót raktak a szkiptbe!" - mondta el a színész. Legutoljára a Daenerys Targaryent játszó Emilia Clarke beszélt arról, hogy az HBO nagyon komoly szabályokat hozott a Trónok harca fináléjával kapcsolatban. A színésznő megerősítette, hogy a csatorna több befejezést forgat a sorozatnak és még a legfontosabb szereplőknek se árulja el, melyik lesz az igazi, ami képernyőre kerül. (Fotó: HBO)