.

Összefoglaló: Ezekkel készül az őszre a TV2 és az RTL Klub

Írta: KTL | 2019. augusztus 14. 23:05
Ahogy néhány napja jeleztük, az elmúlt két nap nagy bejelentéseket tett a két legnagyobb tévécsatorna üzemeltető médiavállalat. Kedden a TV2 Csoport tartotta meg az őszindító sajtórendezvényét, míg szerdán az RTL Magyarország szervezett nagyszabású sajtóeseményt. A legnagyobb hírekről SorozatWiki elsőként számolt be az elmúlt napokban, sokszor még a bejelentések előtt, de mivel rengeteg posztról van szó, most egy írásban is összefoglaljuk, hogyan és mikkel indul a TV2 és az RTL Klub ősze.
A TV2 augusztus 26-án vált őszi műsorrendre. Onnantól kezdve minden hétköznap 19:10-kor érkezik az Ázsia Expressz 2. évada, reklámokkal együtt nagyjából 1 óra 40 perces adásokkal. A helyszín ezúttal Srí Lanka, India és Thaiföld, a műsorvezető ugyanúgy, mint két éve, Ördög Nóra lesz. A produkcióról itt írtunk bővebben. Az utazós realityt követően 20:55-kor jelentkezik majd Kasza Tibor vadonatúj műsora, a Kapd el, ha tudsz!. A vetélkedő bruttó másfél órás adásidővel lesz majd látható. A produkció után minden hétköznap 22:30-kor az Extrém Activity ismétlése lesz látható. Szombat este filmeket sugároz majd a TV2, legalábbis szeptember elején még biztosan. Szeptember 1-től, vasárnaponként kerül képernyőre a Sztárban sztár leszek, mely a jól ismert műsor átalakított, tehetségkutató változata. A korábbiakkal ellentétben az új változatban lesznek válogatók, további adások és élő show-k is. Ezeken kívül valamikor az ősz folyamán érkezik egy fogócskázó reality Catch! – Úgyis utolérlek! címmel és jön a Újratervezés című lakás átalakítós műsor is.

Új websorozat és két nagyon népszerű műsor érkezik még idén az RTL felületeire

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 14. 16:29
A Telenor nemrég bejelentette, hogy 2019 végén náluk lesz először elérhető az RTL Most+, ahol a felhasználók hosszabb ideig visszanézhető sorozatokkal, filmekkel, kevesebb reklámmal és exkluzív tartalmakkal találkozhatnak majd. Az RTL Magyarország mai őszi sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy egy új magyar sorozat, a Nofilter az RTL Most+-on exkluzívan debütál. Ez lesz az RTL első olyan szériája, amely csak digitálisan lesz megtekinthető, a vígjáték sorozat 15 perces részekkel érkezik és egy négyfős, lányokból álló baráti társaság hétköznapjait kíséri figyelemmel. A főszereplők közt lesz vidékről Budapestre költöző lány, énekes és írójelölt, valamint egy olyan fiatal nő is, aki apácaként képzeli el a jövőjét.
Emellett azt is bejelentették az RTL sajtóeseményén, hogy Sebestyén Balázs ismét próbára teszi néhány celebpár kapcsolatát, a Nyerő Páros 3. évadában. A sztárpárshow még idén visszatér a képernyőre, újdonság, hogy Kabát Péter játékmesterként segíti a műsorvezető munkáját. A reality új etapjában ezúttal 8 pár költözik majd össze, hogy kiderítsék, ki közülük a Nyerő Páros. A SorozatWiki márciusban beszámolt róla, hogy a Nyerő Páros hamarosan visszatérhet, most pedig az RTL is bejelentette hivatalosan. A reality játékosairól egyelőre mindössze annyit tudni, hogy Istenes Bence és Csobot Adél biztosan köztük lesznek. Emellett a Konyhafőnök VIP 4. szezonját is bejelentette az RTL Magyarország, 2019-ben megint ismert emberek csapnak össze a népszerű gasztrorealityben a 10 millió forintért és a dicsőségért.

10 év után újra együtt vezet majd műsort Ördög Nóra és Stohl András

Írta: KTL | 2019. augusztus 14. 15:48
Ördög Nóra és Stohl András régen több nagy RTL Klubos műsort is együtt vezettek. Az utolsó ilyen viszont 2009-ben a Csillag születik volt, azóta Ördög nagyon sok más műsort csinált, Stohl pedig az elmúlt években lett újra ezen a területen is aktív. Most 10 év után újra együtt vezetnek majd egy műsort, méghozzá a TV2-n. A csatorna Újratervezés címmel indít egy lakásátalakító produkciót, részletek a TV2 Csoport közleményében:
Hamarosan közös műsorral jelentkezik Ördög Nóra és Stohl András a TV2-n. Az Újratervezés címmel induló lakásfelújító műsorban, egy profi csapat családok otthonát változtatja át. A produkcióba olyanok jelentkezést várják, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy önerőből valósítsák meg álmaikat: az ő történetüket követhetjük nyomon a családtagok bemutatkozásától egészen a lakás átadásáig. A vadonatúj formátumban azonban nemcsak az otthonok átalakításába nyerhetünk betekintést, a doku-reality elemekkel tűzdelt műsorban számos izgalmas, érzelmes pillanat és nem várt fordulat várja majd a nézőket. A jelentkezők közül a két műsorvezető, Ördög Nóra és Stohl András választja ki azokat, akik végül majd beléphetnek az újjá varázsolt családi fészekbe, és akiknek történetét Nóriék az első lépéstől kezdve végigkísérik majd.

Kiderült, hogy mikor érkezik az RTL Klub új, külföldön forgatott realityje

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 14. 12:02
Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese évértékelő interjújában árulta el a SorozatWikinek, hogy 2019-ben nem jelentkezik új évaddal a Survivor. Később kiderült, hogy a Love Island című társkeresős műsor pedig valószínűleg a túlélő-reality helyére jön. A valóságshow az Éjjel-Nappal Budapestből és a Szenzációs Négyesből ismert Lali műsorvezetésével érkezik, a Cipruson forgatott műsorban a szerelem mellett a 20 millió forintos főnyereményt is hajszolják majd a párok. Az RTL Magyarország mai nagyszabású sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a Love Island szeptember 1-jén mutatkozik be az RTL Klubon, 21:05-kor és minden nap látható lesz.
A műsor eredetileg a brit ITV-n futott 2005 és 2006 között, pár évvel később, 2015-ben pedig az ITV2-n tért vissza, megújult formában. A Love Islandet Cipruson forgatják majd, a formátum világszerte népszerű lett, többek között az Egyesült Királyságban, Amerikában, Ausztráliában, Németországban, Svédországban és Dániában is a nézők kedvencévé vált. Az RTL sajtótájékoztatóján nem csak a Love Island premierdátumát jelentették be, kiderült, hogy nagyon hamar jön A mi kis falunk 4. évada, de megtudtuk azt is, hogy mikor jön a Házasodna a gazda. Korán reggel pedig beszámoltunk arról is, hogy mikor indul a Jófiúk című új rendőrös vígjátékszéria az RTL Klubon.

Már szeptemberben folytatódik az RTL Klub nagy visszatérő műsora

Írta: KTL | 2019. augusztus 14. 10:48
Márciusban derült ki, hogy 7 év után visszahozza az egyik legsikeresebb egykori realityjét az RTL Magyarország. A Házasodna a gazda 2012-ben futott, nagy sikerrel az RTL Klubon, de valamiért azóta nem készült új évad belőle. Végül június 8-án adásba került a produkció bevezető, 0. epizódja, melyekben bemutatták a lehetséges gazdákat.
Kolosi Péter vezérigazgató-helyettes most bejelentette, hogy a Házasodna a gazda szeptember 1-jén, 19 órakor folytatódik. Így a műsor az RTL Klub őszének egyik legfontosabb sávját, a vasárnap kora estét kapta és egyben azt is jelenti, hogy ez lesz az egyik műsor amivel betámadják a Sztárban sztár új, tehetségkutató verzióját. Nádai Anikó műsorában egy női és négy férfi gazda fog szerepelni. Az RTL Magyarország őszi, nagyszabású sajtótájékoztatóján kiderült, hogy pontosan mikor érkezik A mi kis falunk 4. évada, emellett pedig reggel megírtuk A mi kis falunk alkotóinak új vígjátékszériája, a Jófiúknak a premierdátumát is.

Az RTL bejelentette, mikor jön A mi kis falunk 4. évada

Írta: KTL | 2019. augusztus 14. 10:29
A mi kis falunk első két évada 2017 elején és 2018 elején 8-8 résszel, elképesztő sikerrel volt látható az RTL Klubon. A kiemelkedő nézettségnek köszönhetően a sorozat 3. szezonja több mint dupla annyi, 17 epizóddal jelentkezett. Így a sorozat már 2018 szeptemberében folytatódott és 5 friss rész képernyőre is került. Utána a produkció szünetre vonult és 2019 tavaszán további 12 új epizód volt látható. A kettébontott és extra hosszú szezon bejött az RTL Klubon, így feltételezhető volt, hogy a következő etapot is hasonlóan vetíti majd a csatorna.
Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese az RTL mai nagyszabású sajtóeseményén bejelentette, hogy A mi kis falunk 4. évada augusztus 31-én érkezik az RTL Klubra. Így a heti falus sorozat nézőinek ezúttal még őszig sem kell várni a folytatásra és a nyár utolsó napján visszatérnek Pajkaszeg lakói. A produkció most is szombatonként 20 órakor lesz látható. Feltételezhetően A mi kis falunk új szezonja első körben most is csak pár hétig jelentkezik majd, ugyanis idén is lesz X-Faktor, melynek változik a zsűrije. Szintén mai nagy hír, hogy kiderült mikor lesz A mi kis falunk alkatóinak új sorozatának, a Jófiúknak a premierje, mely ugyanúgy az RTL Klubra érkezik. A részletek a reggeli cikkünkben olvashatóak. Az RTL Magyarország többi mai nagy bejelentéséről hamarosan beszámolunk az oldalon.

Kiderült, mikor indul A mi kis falunk alkotóinak új sorozata az RTL Klubon

Írta: KTL | 2019. augusztus 14. 08:00
Májusban elsőként számoltunk be róla, hogy rendőrös vígjátéksorozatot készíthet A mi kis falunk rendezője, Kapitány Iván az RTL Klubra. A Jófiúk egy csapat idétlen, degenerált rendőrről szól, akik több bajt okoznak, mint amennyit megoldanak. A történet középpontjában egy idétlen százados (Mihályfi Balázs - Jóban Rosszban) és két igazi lúzer zsaru (Hevér Gábor - Alvilág és Király Dániel - Egynyári kaland) áll, akik egy szembejövő kutyától is megijednek.
A hírt akkor az RTL Magyarország nem erősítette meg, de nemrég elkezdték promózni a sorozatot. Most pedig kiderült az is, hogy mikor érkezik a vadonatúj széria. A Jófiúk premierje szeptember 1-jén, 20:10-kor lesz az RTL Klubon. A sorozat pedig innentől minden vasárnap este új résszel jelentkezik majd.

Az HBO elnöke a Csernobil lehetséges folytatásáról nyilatkozott

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 14. 06:45
Az HBO-nak erős éve van, hiszen a Trónok harca 8. évada mellett olyan új, elismert produkciókat tettek le eddig az asztalra, mint a Csernobil, vagy az Eufória. Craig Mazin 5 részes szériája az emberiség egyik legnagyobb tragédiáját dolgozta fel, amikor 1986 tavaszán a csernobili atomerőmű 4-es reaktora felrobbant. A produkció 19 Emmy-jelölést kapott, ráadásul Az elit alakulat óta az HBO legnézettebb minisorozata. Casey Bloyst, a csatorna elnökét nemrég megkérdezték, hogy mik a terveik a Csernobillal, a tévés szakember pedig érdekes választ adott.
"Szerződésünk van Craig Mazinnal, ami nyitva hagyja előttünk a lehetőséget egy esetleges folytatásra. Tisztában vagyunk vele, hogy a Csernobil készítőjét nagyon érdekli a történelem. Egyelőre azonban nem gondolkozunk azon, hogy a szériára egy nagyobb franchise-t építsünk. Kizárható tehát, hogy mostanában másik olyan sorozatot engedjünk képernyőre, amely egy hasonló mértékű tragédiát dolgoz fel. Csakis akkor lennénk nyitottak egy hasonló produkcióra, ha a Csernobil készítője azt mondaná, hogy újabb minőségi történetet tudna elmesélni" - árulta el az HBO elnöke a Deadline-nak. (Fotó: HBO)

Nagyszabású fogócskázós realityt indít a TV2

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 13. 19:05
A TV2-n egyre több a sportvetélkedő, a Ninja Warrior Hungary után az Exatlon Hungary és a hamarosan bemutatkozó Fuss család, fuss! is ezt a vonalat erősíti a csatornán. Emellett a TV2 Csoport mai, nagyszabású őszi sajtótájékoztatóján kiderült, hogy ősszel jön a Catch! – Úgyis utolérlek!, amely új szintre emeli a fogócskázást. A műsorban sportolók, atlétikus hírességek és civil játékosok próbálják majd elkapni egymást, különféle extrém pályákon. A gyors tempójú, taktikus játékba már a jelentkezés is megnyílt.

Tarolt hétfőn a Drága örökösök évadnyitója

Írta: KTL | 2019. augusztus 13. 17:19
A vártnál sokkal előbb, már tegnap este elindult a Drága örökösök 2. évada az RTL Klubon. A napi falus sorozat, A mi kis falunk napi ismétlését váltotta. Nézzük meg, hogy alakult ezek után a hétfő este 18-49-ben. A Fókusz 19,4 százalékos közönségaránnyal, kiemelkedő számokat produkált és simán leverte a szörnyen gyengén menő Hegyi doktor - Újra rendelt. A Drága örökösök 2. évadának legelső epizódja 20,6 százalékkal tarolt és egyben az este legnézettebb műsora is ez lett. Az Ökörapáti lakóit bemutató széria ugyan valamennyivel kisebb sikert hozott, mint a Pajkaszeg lakóit bemutató sorozat ismétlése, de így is hatalmas sikernek tekinthető a kezdése.
A Bezár a bazár! 10,7 százakkal szintén rossz eredményeket produkált és kikapott a napi falus produkciótól és a Mátyás király tér életét bemutató sorozattól is. Az említett Barátok közt 14,2 százalékkal viszonylag jól ment. Később az RTL Sodródás című filmje gyenge számokat produkált és kikapott a szintén nem túl erős Áll az alkutól, mely pontban 10 százalékot produkált. Az RTL Klub esti (19-23 óra) közönségaránya 15,4 százalék lett - mely rendkívül jónak számít, a TV2- ugyanakkor 9,9 százalékos. Így az előbbi csatorna 5,5 százalékponttal megnyerte a főműsoridőt, 18-49-ben, gyakorlatilag másfélszer jobban nézték mint az utóbbi tévéadót.

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sztárban sztár leszek

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 13. 11:45
A Sztárban sztár 2013 óta volt a TV2 meghatározó műsora, tavaly viszont már gyengélkedett és rosszabb nézettséget szállított a csatornán. Emiatt 2019 őszén megújult formátumban, talent show-ként tér vissza a képernyőkre. A magyar fejlesztésű Sztárban sztár leszek azért lesz különleges, mert a versenyzőknek nem csak énekelniük kell, hanem beöltözve és maszkot viselve egymással is versenyezni fognak.
A TV2 őszi sajtótájékoztatóján kiderült, hogy mikor érkezik az Ázsia Expressz új évada és a csatorna új, hamarosan debütáló game show-ja, a Kapd el ha tudsz. Ezen kívül megvan a Sztárban sztár leszek című tehetségkutató premierdátuma is, a műsor szeptember 1-jén debütál a TV2-n és minden vasárnap 18:55-kor lesz látható. A Sztárban sztár leszek mesterei Bereczki Zoltán, Pápai Joci, Tóth Gabi, és Horváth Tamás lesznek, ahogy korábban az itt olvasható cikkünkben róla.

Kiderült, hogy mikor indul a TV2 új vetélkedője

Írta: RaulReal | 2019. augusztus 13. 11:07
Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója májusban, a Media Hungaryn jelentette be, hogy megvásárolták a Catchpoint című game show-t. A hírről elsőként a SorozatWiki számolt be. A vetélkedő Kapd el, ha tudsz! címmel fut majd, a műsorvezetője pedig Kasza Tibor lesz, akit végül Stohl András helyett választottak ki a feladatra. A TV2 mai őszindító sajtóeseményén kiderült, hogy a Kapd el, ha tudsz! augusztus 26-tól, minden hétköznap 20:55-kor lesz látható a csatornán.
A vetélkedőben két fős csapatok küzdenek meg egymással, akiknek különféle kérdésekre kell válaszolniuk. A válaszlehetőségeket egy hatalmas LED-falra vetítik ki, az egyik csapattagnak pedig az általa vélt jó válasz alá kell állnia. Ha helyesen válaszolt, akkor egy labda esik a fejére, melyet el kell kapnia. Ha rosszul, de fizikailag közel van a jó válaszhoz, a leeső labdára pedig gyorsan tud reagálni, még mindig van esélye elkapni azt és így nem elbukni a pénznyereményt.