.

Harmadik évados berendelést kapott az egyik legsikeresebb tavalyi új sorozat

Írta: RaulReal | 2019. június 20. 11:03
A Yellowstone második évada június 19-én debütált a Paramount Networkön, a premier előtt pár órával azonban az amerikai csatorna közleményt adott ki arról, hogy berendelték a 3. évadot is, mely 10 részes lesz. Taylor Sheridan (Sicario, Wind River) sorozata egy gyönyörűen fényképezett modern western, ahol a Kevin Costner által játszott családfőnek kell megvédenie a hatalmas Dutton-birtokot. A 3. etappal kapcsolatban fontos hír, hogy a Deadline exkluzívan megírta, hogy a Lostból ismert Josh Holloway (Sawyer) is fontos karakter lesz. A színész egy sármos tőzsdést fog alakítani, akinek nagy tervei vannak Montanában.
A Yellowstone első évada rendkívül nagy siker volt Amerikában, a legjobban nézett újonc kábeles széria lett ugyanis 2018-ban. Taylor Sheridan alkotása jelenleg az amerikai Paramount Network zászlóshajója, melyet a családi intrikák és politikai játszmák miatt sokan a Trónok harca vetélytársának tartanak. Ebbe a körbe tartozik maga a készítő is, akinek nyilatkozatáról itt írtunk. A produkciót idehaza az RTL Spike mutatta be 2019 tavaszán.

Az egyik csernobili búvár szerint nem pont úgy történt a bevetésük, mint a sorozatban

Írta: RaulReal | 2019. június 20. 10:21
Az HBO nagy sikerrel vetítette le a Csernobil című, 5 részes minisorozatot, melyből kiderült, milyen áldozatokat hoztak az egyszerű szovjetek, köztük búvárok, tűzoltók és likvidátorok azért, hogy Európa ne váljon nukleáris temetővé. Az egyik életben maradt búvárt, Oleksiy Ananenkót az AFP francia hírügynökség kijevi otthonában kereste meg, ahol érdekes nyilatkozatot adott az 59 éves férfi. "Soha nem éreztem magamat hősnek, mindössze a munkámat végeztem. Két másik társammal együtt parancsot kaptunk arra, hogy menjünk, így nem volt választásunk" - árulta el Ananenko.
A Csernobil című sorozatban a búvárok az atomerőmű vízzel elárasztott folyosóin gázoltak át, hogy leeresszék a reaktor alatti víztározót. Ezzel egy második robbanást akadályoztak meg, az igazán megdöbbentő azonban az volt, hogy a sorozat szerint a férfiak maguktól, a biztos halál veszélyéről tudva vállalták a feladatot. A produkció ebből a szempontból pontatlan volt, Oleksiy Ananenko szerint ugyanis egyáltalán nem voltak tisztában a körülményekkel. "A szériában több pontatlanság is volt ezen kívül, nem volt rajtunk oxigéntartály, és sokkal gyorsabban haladtunk. Ennek az oka az volt, hogy ne kapjunk túl nagy sugárfertőzést, jól is csináltuk, mert nem emlékszem, hogy a mérőeszközeink kiakadtak volna" - tette hozzá a búvár. Most már sokan tudják, ugyanis a Csernobil befejező, archív képsoraiból kiderült, hogy a három búvár közül ketten a mai napig életben vannak. Boris Baranov 2005-ben hunyt el, Valeriy Bespalov és Oleksiy Ananenko azonban még mindig jó egészségnek örvendenek.

Kivágták az egyik legdrámaibb jelenetet a Trónok harca 7. évadából

Írta: RaulReal | 2019. június 19. 18:53
A Cersei Lannistert alakító Lena Headey mostanában sokat nyilatkozott a Trónok harcáról, legutóbb például amiatt panaszkodott, hogy a készítők méltatlan halállal zárták le a karakter történetét. Most kiderült, a kegyetlenkedő Joffrey anyja lett volna a főszereplője az egyik legdrámaibb jelenetnek, amelyet leforgattak, végül azonban sose került be a sorozatba. A 7. évad végén sokaknak feltűnt, hogy Cersei - feltételezett terhessége miatt - abbahagyta a borivást, az utolsó 6 részben azonban megint iszogatott.
"Leforgattunk egy drámai jelenetet a 7. évadhoz, amelyben Cersei elvetélt volna, végül azonban a snitt a vágóasztalon végezte. A karakterem szempontjából nagyon fontos történés lett volna, biztos vagyok benne, hogy milliókat sokkolt volna. Nagyon sajnálom, hogy végül nem láthatták ezt a rajongók, mert más megvilágításba került volna Cersei a kisbaba elvesztése miatt" - árulta el a színésznő. A sorozatban több apró utalás is látható volt arra, hogy Jaime szerelme elvetélt, de csak most vált teljesen biztossá, hogy Tyrion sejtése helyes volt. (Fotó: HBO)

Új évaddal tér vissza az egyik legjobb modern western sorozat

Írta: RaulReal | 2019. június 18. 14:16
A Yellowstone 2018 júniusában mutatkozott be az amerikai Paramount Networkön. A sorozat egy elismert filmes szakember, Taylor Sheridan munkája, aki korábban olyan alkotásokon dolgozott, mint a Wind River és a Sicario. A széria erősen épít a western műfajára, a történet középpontjában egy gazdag család áll, akik a legnagyobb egybefüggő földterületet birtokolják egész Amerikában. A főszerepet Kevin Costner játssza, akinek a célja, hogy az ingatlanosokkal és az indiánokkal való összetűzések dacára is megőrizze a családi vállalkozást.
Amerikában június 20-án érkezik a Yellowstone második évada, mely 10 részes lesz, egy epizóddal tehát hosszabb, mint az első szezon volt. A sorozatot a családi viszályok, intrikák és modern politikai játszmák miatt a Trónok harca rajongóknak is ajánlottuk. A Yellowstone-t Magyarországon az RTL Spike mutatta be idén tavasszal. A Westworldön kívül mostanában a western elhanyagolt műfajnak számít a tévéképernyőkön, így a stílus rajongóinak érdemes próbát tenniük a szériával.

Elkezdték forgatni az egyik népszerű napi sorozat új évadát

Írta: RaulReal | 2019. június 17. 19:10
A 200 első randi a VIASAT3 saját gyártású produkciója, amely a spanyol Ciega a Citas magyar változata. A Gáspár Kata főszereplésével készült romantikus sorozat 2018 októberében indult, a 60 részes első évad december 21-én fejeződött be. Már tavaly év végén bejelentették, hogy a jó nézettség miatt készül a folytatás, most pedig kiderült, hogy az 58 részes második évad 2019 őszén kerül képernyőre. Az új szezon forgatását már megkezdték, melyben több új szereplő is felbukkan majd. Részletek a csatorna közleményében:
A második évadban tovább követhetjük Luca (Gáspár Kata) történetét, hiszen az epizódok pontosan ott folytatódnak, ahol az első széria zárult. Rövidesen megtudjuk, hogy apja (Szerednyey Béla) és nevelőapja (Trokán Péter) túlélték-e a szörnyű motorbalesetet és persze az is eldől, lesz-e lagzi Zita (Kovács Panka) és Erik (Simon Zoltán) eljegyzéséből. Luca próbálja túltenni magát a legutolsó szerelmi csalódásán, és újra beleveti magát a randizásba. Közben pedig azon dolgozik, hogy egyszer s mindenkorra tisztázza Márk (Mészáros András) és Félix (Kékesi Gábor) iránti érzéseit. Sok új kihívással szembesül, még imádott munkája is veszélybe kerül egy régi ismerős felbukkanásával. Az eddig megszeretett karakterek természetesen visszatérnek a képernyőre, azonban számos új szereplővel és nagyszerű színésszel bővül a csapat. Érkezik például Hegyi Barbara, Csonka András, Kolovratnik Krisztián, Gubik Petra és Száraz Dénes is. A 200 első randi a VIASAT3 eddigi legnagyobb költségvetésű produkciója, amelynek folytatását idén ősszel láthatják a nézők a csatornán. A forgatás megkezdődött, így Budapest számos pontján és a sorozat belső helyszíneinek teret adó stúdióban párhuzamosan zajlanak a felvételek a következő hónapokban.

24. heti nézettség - Gyengén indult az RTL új török sorozata, a Megtörve

Írta: KTL | 2019. június 17. 16:10
A 23. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 24. héten (június 10. - június 16.) az RTL Híradó 18-49-ben minden nap legyőzte a Tényeket, a teljes lakosság körében viszont négyszer is a TV2 hírműsora tudott nyerni. Esténként az RTL Klub már áttért nyári műsorrendre, míg a TV2 csak ettől a héttől vált. A Bezár a bazár! így simán letarolta a hetet, 18-49-ben a legtöbb este legyőzte a Fókuszt, az RTL új török sorozatát pedig minden nap. Tilla és Majka vetélkedője a fiatalok körében a második legnézettebb műsor lett a héten.
Ennek ellenére a Fókusz majdnem minden nap jól ment, sőt, csütörtökön kiemelkedő számokat produkált, egyedül pénteken teljesített rosszul. A Megtörve első hete viszont kifejezetten rosszul hozott és 18-49-ben a top10-be se tudott bekerülni. Az RTL új török sorozatának a 24-ei héttől lesznek majd igazán érdekesek, amikor már nem a bazár megy ellene, de ha akkor sem javít, akkor bajba lehet a széria A Bank ismétlései kifejezetten rosszul teljesítettek, de még így is legyőzött több RTL-es heti sorozatot. A Barátok közt kedden, az új időpontja első napján katasztrofális adatokat szállított, de szerdán már csak gyengéket. Csütörtökön viszont tarolt a sorozat, a fiataloknál a legnézettebb tartalom volt aznap és a heti toplista negyedik helyére került. Pénteken ugyan megint rosszabb számokat produkált, de aznap az RTL egész estéje bedőlt és ahhoz képest még mindig Berényiék mentek a legjobban.

Lena Headey kiakadt Cersei Lannister halála miatt

Írta: RaulReal | 2019. június 17. 10:37
A Trónok harca 8. évada brutális volt, már ami a főszereplők sorsát illeti, hiszen a legfontosabb karakterek több, mint fele meghalt az utolsó 6 részben. Köztük volt Cersei Lannister is, aki sok részen keresztül volt a produkció főgonosza, végül azonban Jaime Lannister ölelésében téglák ütötték agyon a testvérpárt. Sokak szerint ez a halál méltatlan volt Westeros úrnőjének, a Cersei-t alakító Lena Headey pedig a Guardiannek adott interjújában akadt ki emiatt. "A közeljövőben le kell még ülnöm D. B. Weisszel és David Benioffal, hogy elbeszélgessek velük. Valószínűleg csak részegen leszek erre képes, de meg kell mondanom nekik a véleményemet. Jobb halált akartam Cersei Lannisternek" - árulta el a színésznő.
Lena Headey évadokon keresztül alakította zseniálisan a Trónok harca egyik antipatikus karakterét, előfordult, hogy a rajongói találkozókon a nézők egyedül tőle nem kértek autogramot. A színésznő a kedvenc karakterének tartotta Joffrey anyját, épp ezért ütötte szíven az, ahogyan az írók elbántak vele. "Megvolt az elképzelésem milyen halált szeretnék Cersei-nek. A Trónok harca épp az a sorozat, ahol a legmegdöbbentőbb módokon írnak ki szereplőket. Rettenetesen csalódott voltam tehát, amikor elolvastam a forgatókönyvet, de persze tisztában vagyok vele, hogy így is-úgy is lettek volna elégedetlenkedők. Így viszont én is közöttük vagyok" - tette hozzá a híresség, aki a sorozat 8. évadában mindössze 25 percet szerepelt, de ezért mégis óriási gázsit, 3,6 millió dollárt kapott. (Fotó: HBO)

Ma este ér véget itthon az Agymenők - a Comedy Centrallal közösen búcsúztatjuk a sorozatot

Írta: KTL | 2019. június 17. 07:00
2007-ben indult az Agymenők Amerikában és hamar az egyik legnépszerűbb vígjátéksorozat lett. 2017-ben testvérszériát is kapott, Az ifjú Sheldon címmel. 2018 év nyarán robbant a hír, hogy a soron következő, 12. lesz a sorozat utolsó évada. A produkció még mindig az egyik legnézettebb tengerentúli széria, így a befejezés oka nem ez, hanem a Sheldon Coopert alakító Jim Parsons akart kiszállni a történetből. Végül május 16-án fejeződött be Amerikában a sorozat.
Az Agymenőket Magyarországon 2009-ben a Cool mutatta be. A produkció első 5 évada ezen a csatornán volt látható, de nem volt igazán nagy sikere, így ezek után nem folytatta az RTL. 2013-tól az elsődleges vetítési jogok átkerültek a Comedy Centralhoz és a sorozat új részei a 6. évadától itt kerültek bemutatásra. Hazánkban ezután lett kultikus sorozat és az Így jártam anyátokkal befejezése után a legnépszerűbb szitkom. Az elmúlt években a Comedy Central legnézettebb szériája is lett egyben és számos alkalommal ismételték is a korábbi etapokat. A mai napon viszont - ahogy korábban elsőként megírtuk -, csupán egy hónap késéssel Magyarországon is végleg elbúcsúzik az Agymenők. A záró dupla rész a megszokotthoz képest fél órával előbb, már 21 órakor elkezdődik a Comedy Centralon. A csatorna pedig méltó módon búcsúztatja a sorozatot és hétfőn egy napra ismét Agymenők TV-vé válnak. Ennek keretein belül már délelőtt 10 órától egészen az esti premierig megismétlik a produkció 12. és egyben utolsó szezonjának eddig leadott összes epizódját. A Comedy Central Magyarországért is felelős főszerkesztőjét arról kérdeztük, hogy hogyan emlékszik vissza a kezdeti sikerekre, mit jelentett a tévétársaság számára a sorozat, és mivel fogják pótolni a hiányát.

Kiszivárgott, hogy pontosan mikor érkezhet a The Witcher sorozat

Írta: RaulReal | 2019. június 16. 16:33
A Netflix egyik legjobban várt idei sorozata a The Witcher, mely a lengyel író, Andrzej Sapkowski regényeit és egy méltán népszerű videojáték trilógiát vesz alapul. A főszerepet Az Acélember sztárja, Henry Cavill játssza, most pedig az is kiderült, mikor érkezhet a produkció 1. évada. Miután a Netflix bejelentette, hogy a The Witcher mind a 8 epizódja még 2019-ben elérhetővé válhat az online streaming szolgáltatáson, az amerikai lapok már azt is tudni vélik, mikor lehet a sorozat pontos premierje.
A Redanian Intelligence értesülései szerint december 20-án debütálhat a fantasy széria, melynek főhőse egy Geralt nevű mutáns, aki szörnyvadászként csap le a világban pusztító rémségekre. A The Witcher első etapját már le is forgatták, nemrég mi is megmutattunk egy rövid videót, amely a magyarországi felvételekről szivárgott ki néhány statisztának köszönhetően. Most, hogy a Trónok harca befejeződött, a műfaj rajongóinak jó hír, hogy nem kell már sokat várni a Netflix újdonságára, illetve 2020-ban bemutatkozhat az Amazon-féle A Gyűrűk Ura előzményszéria is.

Új évaddal folytatódhat az elmúlt évek legsikeresebb TV2-es műsora

Írta: KTL | 2019. június 15. 21:04
Az Exatlon Hungary idén január 2-án indult a TV2-n. A műsor azonnal kiemelkedő nézettséget szállított a csatornának, sőt később, amikor már több mint két órás adásokkal jelentkezett akkor is szép számokat hozott. A sportvetélkedő végül közel 4 hónapon keresztül volt sikerrel a TV2 képernyőjén. Palik László műsora ugyan a legtöbbször kikapott a Fókusztól és a Drága örökösöktől, de sokszor megközelítette az eredményeiket, a Barátok köztöt pedig sokszor megelőzte. A produkciót végül április második felében a Bezár bazár váltotta.
A sportvetélkedő nagy sikerei után várható volt, hogy a médiavállalat folytatja a műsort, de úgy tudjuk a döntést csak nemrég hozták meg. A SorozatWIki információi szerint lesz második évada az Exatlon Hungarynek. A műsor valamikor a 2019/20-as televíziós szezonban térhet vissza, de pontos időpont tudomásunk szerint még nincsen. Várhatóan idén ősszel egy másik külföldön forgatott, nagyszabású műsor, az Ázsia Expressz lesz látható a TV2-n, így az új Exatlonra legkorábban az év vége fele vagy a jövő év elején lehet számítani. A hírrel kapcsolatban megkerestük a TV2 Csoport Sajtóosztályát, de az Exatlon folytatását sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták.

54 évesen elhunyt az Esperanza főszereplője

Írta: RaulReal | 2019. június 15. 14:05
A latin-amerikai telenovellák egy időben Magyarországon is nagy sikernek örvendtek, ezek közül az egyik legemlékezetesebb a 94 részes Esperanza volt, melyet 2000-ben a TV2 adott. Az 1999-ben készült mexikói teleregény főszereplője kicsit kilógott a sorból, hiszen a szőke, kék szemű Edith González játszotta a főszerepet. A színésznő összesen 78 produkcióban játszott, súlyos rákbetegsége ellenére is szinte az utolsó pillanatokig dolgozott. Az Esperanza sikerét kihasználva a sorozat sztárja később az Egyesült Államokban is megpróbált karriert építeni, ez azonban nem jött össze, így visszatért a latin-amerikai telenovellák világába. Edith González a Soledad 284 részében is szerepelt többek között, három évig küzdött betegségével, 54 éves korában hunyt el.

Az orosz kommunisták be akarják tiltatni a Csernobil sorozatot

Írta: RaulReal | 2019. június 15. 08:00
Újabb botrányt kavart az HBO és a Sky koprodukciója, a Csernobil, az Oroszország Kommunistái nevű párt ugyanis be akarja tiltatni a sorozatot. A magyarázatuk szerint a produkció - mely június 3-án ért véget - túloz és feleslegesen állítja be a Szovjetuniót és az akkori politikusokat hibásként a csernobili atomkatasztrófa miatt. A párt közleményében kérte a Roskomnadzort, a helyi telekommunikációért felelős hatóságot, hogy ne engedjék, hogy a produkció elérhető legyen Oroszországban. Emellett a Csernobil alkotóját, Craig Mazint is be akarják perelni, becsületsértés miatt.
Az oroszok között sokan nem fogadták tárt karokkal az 5 részes miniszériát, mely kendőzetlenül mutatta be, kik voltak a felelősek az emberiség egyik legnagyobb tragédiájáért. A Gazprom tulajdonában lévő egyik helyi tévécsatorna például a volt szovjetek szemszögéből is el akarja mesélni a történteket. Az ellensorozat arról szólhat, hogy a CIA szabotázs-akciója miatt robbant fel a 4-es reaktor. Érdekesség, hogy még a nyugat-ellenes orosz politikusok között is van olyan, aki elismeri a Csernobil sorozat érdemeit. Vladimir Medinsky, Oroszország konzervatív kulturális minisztere is mesterinek nevezte a produkciót, aki elárulta, apja is likvidátor volt és a Csernobil rendkívül élethűen nyúlt az akkori szovjet valósághoz. (Fotó: HBO)