.

18 év után távozik a TV2 egyik műsorvezetője

Írta: RaulReal | 2019. április 17. 11:15
Azurák Csaba 2001-ben csatlakozott a TV2-n futó Napló című műsor stábjához, ahol először szerkesztő-riporterként, majd később műsorvezetőként is dolgozott. A szakembert az évek alatt több népszerű műsorban is láthatta a közönség, most azonban közös megegyezéssel távozik a TV2-től. Részletek a TV2 Csoport közleményében: Azurák Csaba 18 év után a mai napon közös megegyezéssel távozik a TV2-től. A szakember 2001-ben csatlakozott az akkori Napló csapatához, számos műsor vezető arcaként láthatták a nézők az elmúlt években legutóbb 1/1 című közéleti magazinmûsorában. A csatorna sok sikert kíván a jövőbeni terveihez.

Kiderült, meddig tart a Drága örökösök első évada

Írta: KTL | 2019. április 17. 06:45
Január 2-án indult a Drága örökösök az RTL Klubon és rögtön letarolta a nézettségi listákat. Kezdetben hétköznaponként 18:50-kor volt látható, majd január 14-től átkerült 19:35-re, de az új időpontjában is kimagasló eredményeket szállított. Február 25-től újra változott a sorozat kezdése és azóta szintén jó eredményekkel, hétköznaponként 19:55-től kerül képernyőre. A széria azonban hamarosan szünetre vonul.
A Drága örökösök első etapja jövő héten búcsúzik az RTL Klubon. Az évadzáró epizód április 26-án lesz látható a megszokott időpontjában. Így közel 4 hónap és 81 rész után a produkció lekerül a csatorna műsoráról. A sorozat sikerét látva nagyon valószínű, hogy az RTL Magyarország berendeli a 2. évadát, de erről egyelőre semmilyen hivatalos információ nem érkezett. A Drága örökösök helyén április végétől A Konyhafőnök új, civil évada lesz látható az RTL Klubon.

Trónok harca 8. évadpremier kritika: Nagy találkozások és felkészülés a közelgő borzalmakra

Írta: RaulReal | 2019. április 16. 20:00
A Trónok harca utoljára 2017 augusztusában jelentkezett új résszel, azóta pedig a rajongók csak a forgatásról kiszivárgott kevés információval és a színészek által adott nyilatkozatokkal tudták pótolni a sorozat hiánya által bennük hagyott űrt. Április 15-én, magyar idő szerint hajnali 3-kor azonban visszatért napjaink egyik legfontosabb tévészériája, mely az elmúlt 8 évben a modern televíziózás és sorozatgyártás mérföldköve lett. Sokan arra számítottak, hogy akciódús lesz az évadkezdés, a Trónok harca azonban arra koncentrált, ami miatt sokan megszerették. A politikai játszmákra és a nagy találkozásokra.
A sorozat rendkívül erős nézettséggel tért vissza, nem csak lineárisan volt az eddigi legsikeresebb évadnyitó, hanem az HBO GO-t és az HBO NOW-t beszámolva, össznézettségben is rekordot ért el a Trónok harca. Nagyok is voltak az elvárások a David Benioff – D. B. Weiss készítői duóval szemben, akik Havas Jon feltámasztása óta erősen eltértek A tűz és jég dala regényektől. Sok néző arra számított, hogy a 8. évad premierje rögtön akcióval kezd, hiszen az Éjkirály A sárkány és a farkas című epizódban lerombolta a Fal egy részét és elindult Westeros déli részeit is megregulázni. Ehhez képest Daenerys és Havas Jon Deresbe való bevonulásával kezdtünk. A produkció utolsó 6 részében tovább csökkent a szereplőgárda száma, illetve kevesebb helyszínt is kapunk, így különösen oda kell majd figyelni a Starkok kastélyára. A Fal környéke és Királyvár mellett ugyanis ez lesz az egyik olyan hely, ahol eldől Westeros sorsa. Érdekes volt látni olyan karakterek dinamikáját és beszélgetéseit, akik eddig elkerülték egymást. A sárkányok anyja és Sansa Stark adok-kapokja a rész egyik fénypontja volt, hiszen igazi úrnők feszültek egymásnak. Havas Jon időnként csak asszisztálni tudott ahhoz, ahogy a két nő felváltva osztotta ki egymást. A készítők nem sokat vártak azzal, hogy Észak (egykori) királyának származását felszínre hozzák és szembesítsék a férfit azzal, hogy igazából ő Westeros jogos trónkövetelője. Ezen a szálon nem csak Tyrion brillírozott megmosolyogtató beszólásokkal, de olyan régen várt találkozásokat láthattunk, mint Gendry és Arya beszélgetése, vagy éppen Havas Jon és Arya ölelkezése a vörös fa előtt. Úgy tűnik, a Maisie Williams által játszott Arya kulcsszereplő lesz az utolsó 6 részben is, hiszen az ő szemével láthattuk, ahogy a sárkányok megérkeztek Deresbe, illetve azt is, hogy a lány szembesült vele, a legnagyobb harcosok mind Északon készülnek az összecsapásra. Arya és a Véreb kapcsolata tele volt bukkanókkal eddig is, de mindkettejükre szükség lesz, ha az emberek fel akarják venni a harcot az Éjkirállyal.

Vadonatúj reality érkezik április végén az RTL Klubra

Írta: RaulReal | 2019. április 16. 15:10
Világszerte ismert formátumot vett az RTL Magyarország, április végén a csatorna bemutatja az Undercover Boss című dokureality magyar verzióját. A Főnök inkognitóban április 29-től minden hétfőn 22:05-kor jelentkezik új részekkel. A realityben minden epizódban más cégvezető vagy tulajdonos épül be új dolgozóként a saját alkalmazottai közé, hogy megfigyelje, valójában hogy működik a vállalkozás. A műsor hazai változatában a nézők az álcázott vezetők és az ott dolgozók szemszögéből is betekinthetnek a vendéglátás és az élelmiszeripar munkafolyamataiba.
Az Undercover Boss 2009-ben debütált a Channel 4-en, azóta pedig világszerte ismert műsorrá nőtte ki magát, többek közt Amerikában is bemutatta a formátumot az egyik legnagyobb országos csatorna, a CBS. A vállalati háttér mellett a Főnök inkognitóban című új dokurealityben megismerkedhetünk a munkavállalók személyes történeteivel. Emellett láthatjuk, ki lesz az, akit a beépített főnöke megjutalmaz kemény munkája miatt, vagy épp megdorgál. Az RTL Magyarország rövid időn belül már a második realityjét jelentette be, hiszen a várhatóan a Survivor helyett érkező Love Island is a csatorna 2019-es újdonságai között lesz.

15. heti nézettség - Az Exatlon többször is legyőzte a Fókuszt és a Barátok köztöt

Írta: KTL | 2019. április 16. 11:05
A 14. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 15. héten (április 8-14.) 18-49-ben az RTL Híradó hatszor legyőzte a Tényeket, míg a teljes lakosság körében négyszer. A Fókusz a szokásosnál gyengébben ment. Hétfőn, szerdán és csütörtökön viszonylag jól teljesített, de előbbi két nap kikapott az Exatlontól, míg az utóbbin nyerni tudott. Kedden kiemelkedő számokat hozott és nyert is, pénteken viszont csak közepesen ment és el is vesztette a nézettségi versenyt a TV2 sportvetélkedőjével szemben.
A Drága örökösök is az elmúlt hetekhez képest gyengébb volt, de így is minden nap nyerni tudott az Exatlon ellen, valamint a fiataloknál a harmadik, összlakosságban pedig a második helyen végzett a heti toplistán. A Barátok közt hétfőn, csütörtökön és pénteken jó nézettséget produkált, kedden és szerdán csak közepeset. A több mint három hónapja képernyőn lévő Exatlon Hungary viszont továbbra is sikeres. Olyan jó számokat produkál a TV2-nek, mintha most indult volna és egyáltalán nem látszik az adatain, hogy ilyen régóta látható és az se, hogy sokszor maratoni adásidővel jelentkezik. A Pénzt vagy éveket! most is katasztrofális számokat szállított, soha nem hozott még csak közepesen sem és akkor is kikapott az RTL Klub heti műsorai ellen, ha azok épp nagyon gyengén futottak. Hétfőn este a Cápák között megint felemás adatokat hozott, de így is simán legyőzte Kasza Tibor vetélkedőjét. Kedden az Alvilág szezonzáró részének még az eddigi, szörnyű eredményeit is sikerült alulmúlnia és az évad eddigi legrosszabb közönségarányával került képernyőre. A sorozat nagy bukás, így csodálkoznánk, ha jövőre folytatódna.

Több nézettségi rekordot is megdöntött a Trónok harca évadnyitója

Írta: RaulReal | 2019. április 16. 10:25
A Trónok harca 7. évadzáró epizódja 2017 augusztusában került képernyőre, így várható volt, hogy a nézők ki lesznek éhezve arra, hogy visszatérjenek Westeros világába. A 7. évad 7. részét annak idején 12,07 millió amerikai kísérte figyelemmel, ehhez képest a Trónok harca utolsó szezonjának első epizódja rosszabbul hozott. A 8. etap nyitó epizódját az HBO-n 11,8 millióan nézték, amely lineárisan nem sorozatrekord, az összes eddigi évadnyitót tekintve viszont magasan a legjobban hozott. A 7. évad nyitányát 10,11 millió amerikai nézte megnézte meg az HBO-n, a harmadik helyre pedig az 5. évad premier epizódja fért még fel, a maga 8 millió nézőjével.
Ha az összes platformot nézzük, a Trónok harca 8. évadának első része abszolút rekordot hozott Amerikában, hiszen az HBO-n, az HBO GO-n és az HBO NOW szolgáltatásokon együttvéve 17,4 millióan kísérték figyelemmel a szezonnyitót. Ebben a tekintetben a korábbi rekordot a 7. évad 7. epizódja tartotta, 16,9 millió nézővel. Az amerikai HBO közleménye szerint az online megtekintéseknél soha nem látott érdeklődés mutatkozott, az HBO NOW felhasználóinak száma 50 százalékkal nőtt a 7. évadzáróhoz képest. A Trónok harca 8. évadából még 5 rész van hátra, jó eséllyel a sorozatzáró minden eddigi rekordot megdönthet majd. (Fotó: HBO)

Ilyen lett a Trónok harca új 8. évados főcíme (videó)

Írta: RaulReal | 2019. április 15. 20:47
Az elmúlt 8 évben a Trónok harca alkotói többször is változtattak a sorozat főcímén, most azonban drasztikusan nyúltak hozzá a díjnyertes bevezető képsorokhoz. A produkció magyar idő szerint április 15-én hajnalban folytatódott az utolsó szezon nyitórészével, amely több meglepetést is hozott a rajongóknak. Az intró az első 2 percben már csak Derest, Királyvárat és a Falat mutatja be, de ezeket a helyszíneket nagyon alaposan, utalva a közelmúlt brutális történéseire.
A képsorokon látható, hogy az Éjkirály lerombolta a Fal egy részét, illetve az is, hogy merre indult el seregével. A főcímben emellett bejárjuk Deres jéghideg kriptáit és Királyvárat is, ahol hatalmas sárkánykoponyák és zárásként maga a Vastrón is felbukkan. A hátralévő 5 rész legnagyobb kérdése továbbra is az, hogy ki lesz a Hét Királyság ura vagy úrnője és sikerül-e megakadályozni az Éjkirály pusztítását. A sorozat vadonatúj főcíme a tovább mögött tekinthető meg!

Itt az új Magnum magyar előzetese

Írta: KTL | 2019. április 15. 14:30
30 év után tavaly szeptemberben indult újra Amerikában a legendás Magnum sorozat. A széria sikeres lett, így azóta már be is rendelték a 2. évadát. Januárban derült ki, hogy idehaza az RTL Magyarországhoz kerültek a jogok és még tavasszal érkezhet az RTL Klubra. Néhány hete pedig bejelentették, hogy április 16-án lesz az új Magnum magyarországi premierje. A sorozat tehát ettől a héttől keddként 21:40-kor lesz látható, az Alvilág helyén. Most pedig megmutatjuk a magyar előzetesét is, mely kattintás után nézhető meg.

Kiderült, mikor tér vissza A Konyhafőnök az RTL Klubra

Írta: KTL | 2019. április 15. 13:35
Ősszel teljesen megújult A Konyhafőnök, ebben az évadban már a séfek sztácsapatokban küzdöttek meg egymással. A megújult gasztro reality az elmúlt évek sikereit is felmúlta így nem meglepő, hogy már most tavasszal új évad lesz belőle látható az RTL Klubon. A RTL Magyarország mai bejelentése alapján április 29-től indul A Konyhafőnök legújabb évada, mely ezúttal civilekkel lesz látható. Részletek a médiavállalat közleményében:
Április 29-én új szezonnal tér vissza a képernyőre a Konyhafőnök, amely formátum egyes szériáit a televíziós újságírók a legjobb gasztro realitynek ítéltek, míg a Story magazin olvasói a kedvencüknek választottak. A séfek csatájának előző évadában Rácz Jenő és mentoráltja győzedelmeskedett, így Sárközi Ákos most visszavágóra készül. A két Michelin-csillagos séf ismét csapatot választ magának, mégpedig 40 vállalkozó kedvű civil versenyzőből kerülhet ki a Válogatóhét fordulói során az a 12-12 fő, akiket a séfek majd heteken át mentorálnak. Ők 24-en küzdhetnek meg a Konyhafőnök címért és a 10 milliós nyereményért. A séfek munkáját harmadik zsűritagként Fördős Zé segíti. A verseny még keményebb, mint valaha, hiszen mindkét séf azon van, hogy a saját mentoráltja legyen a legújabb Konyhafőnök, így az izgalmak és fordulatok a visszavágó során is garantáltak. Konyhafőnök-Visszavágó április 29-től minden hétköznap 19:35 órától az RTL Klubon!

Temető nyílt az eddig elhunyt Trónok harca karakterek emlékére (fotók)

Írta: RaulReal | 2019. április 14. 19:41
Ausztráliában a Foxtel nevű szolgáltató juttatja el a nézőkhöz a Trónok harcát, amelynek az utolsó évados premierje magyar idő szerint április 15-én hajnali 3:00-kor érkezik meg. A cég a sorozat visszatérését egészen meglepő módszerrel reklámozza, Sydney-ben ugyanis felépítettek egy temetőt, amely az elhunyt karakterek emléke előtt tiszteleg. A közel kétezer négyzetméteres területen körbejárható látványosság a Grave of Thrones nevet kapta.
Az HBO produkciójának eddigi 7 évadában rengeteg szereplő meghalt, így szükség is volt arra, hogy az ausztrál főváros zöldövezetének nagy részét kihasználják a promócióhoz. A Starkok, a Tyrellek és a Baratheonok saját kriptát kaptak, de sírememléket emeltek a kőkemény Khal Drogónak, a kegyetlen Ramsay Boltonnak és Hodornak is. Korábban 7 részes kvízsorozatban foglalkoztunk a Trónok harca meghalt szereplőivel a SorozatWikin, ezekben arra voltunk kíváncsiak, mennyire emlékeztek képek alapján a kiírt karakterek neveire.

Kiderült, hogy készül-e új évad A mi kis falunkból és A Tanárból

Írta: KTL | 2019. április 14. 13:52
Az elmúlt évek két meghatározó magyar sorozata volt A mi kis falunk és A Tanár. Idén mindkettő már a többedik évadával került, illetve kerül képernyőre, most pedig Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyeztesse és programigazgatója a Marketing&Média-nak adott legújabb interjújában elárulta, hogy lesz-e következő szezonjuk ezeknek a szériáknak. A mi kis falunk 3. évada a megszokottnál fél évvel korábban, már szeptemberben elindult és ősszel 5 epizódja került képernyőre, elképesztő sikerrel. Hosszabb szünet után végül március 23-én folytatódott és most is minden héten a legnézettebb tévéműsor. Így nem meglepő, hogy Kolosi Péter pozítívan nyilatkozott a 4. évad berendeléséről: "Semmi okunk nincs arra, hogy befejezzük A mi kis falunkat."
A Tanár 2. évada is a vártnál hamarabb kezdődött és már január közepén elindult. Végül 10 epizód után néhány hete ért véget az RTL Klubon. Az új etap a tavalyinál rosszabb nézettségi eredményeket hozott, de összeségében még így is sikeresnek számított a sorozatot. Ennek a folytatásáról is megkérdezték a vezérigazgató-helyettest, aki elmondta hogy lesz 3. évada A Tanárnak, így Nagy Ervin sorozata 2020-ban is látható lesz. (Fotó: RTL Klub) Néhány napja A mi kis falunkról forgatási beszámolót hoztunk le, olyan jelenetekről, melyek az előző epizódban voltak láthatóak.

Hol érdemes nézni a Trónok harca utolsó évadát?

Írta: KTL | 2019. április 13. 20:10
Közel 20 hónap várakozás után itt a Trónok harca 8. évadának világpremierje. A tél végképp megérkezett és az HBO jóvoltából a következő hetekben megtudhatjuk, hogy fejeződik be az elmúlt évtized egyik legminőségibb televíziós sorozata. A befejező szezon első része magyar idő szerint hétfőn hajnali 3-kor érkezik meg a legtöbb országba, így hazánkba is. Az HBO sikersorozatát számos módon lehet követni, de az elmúlt években a leggyorsabban az HBO hagyományos kábeles előfizetőihez jutott el. Az elmúlt másfél évben azonban megjelent egy teljesen új lehetőség, ami a Trónok harca 7. évadakor még nem volt. Az egyik legjobb online videótárra, az HBO GO-ra most már elő lehet fizetni közvetlenül az interneten, pár perc alatt, akár otthonról is. Az újonnan regisztráltaknak az első hónapban nem kerül semmibe. De miért a lehető legjobb az HBO GO-n követni a Westeros világáról szóló sorozatot?
Aki azonnal, még hajnalban meg szeretné nézni, annak rögtön, az amerikai és a magyar tévés premierrel egy időben, hétfőnként hajnali 3-kor full HD-ban elérhetővé válik a produkció. Aki napközben szeretné megtekinteni, az is megteheti, akkor amikor szeretné és még csak a letöltéssel sem kell időt eltölteni. Az utóbbi időben a kiberbűnözők kifejezetten ráálltak az illegális helyeken letölthető sorozatepizódokhoz kapcsolódó vírusok terjesztésére, ezen esetek pedig nagyon sokszor pont a Trónok harcánál fordultak elő. Ezt is meg lehet előzni, nem beszélve a minőségi magyar feliratról. A magyar HBO ugyanis már hetekkel előre megkapja az új epizódokat és az ezzel foglalkozó szakembereknek bőven van idejük színvonalas feliratot készíteni. A Trónok harcán kívül pedig 6000 órányi mozifilm, sorozat, gyerekműsor és különböző egyéb tartalmak is korlátlanul megnézhetőek a videótárban, bármilyen asztali vagy mobil eszközről. Az HBO GO pedig nem csak közvetlenül elérhető bárki számára, hanem viszonylag olcsón hozzáférhető is. Az első hónapban, mint már említettük az új felhasználóknak teljesen ingyenesen (ez idő alatt az új évad nagy része le is megy) és utána is csak 1490 Ft. Hűségidő és rejtett költség nincsen. Az előfizetés bármikor lemondható és újra indítható! Hogyan lehet regisztrálni? Erre a linkre való kattintás után rá kell menni a "Próbaidőszak indítása" gombra, majd ki kell tölteni néhány alapvető információt. Ezt követően meg kell adni a bankkártyád adatait, melyről pénzt kizárólag az 1 hónapos próbaidőszak után vonnak le, ha pedig még előtte lemondod, akkor pedig semmit sem. (A cikket az HBO támogatta.)
hirdetés