.

Két rövid ajánló is érkezett A mi kis falunk 4. évadzáró epizódjához

Írta: RaulReal | 2020. március 30. 22:41
A mi kis falunk 4. szezonja augusztus végén indult az RTL Klubon, majd az 5. epizód után pihenőre vonult, a helyét az X-Faktor vette át. 2020 januárjában a megszokottnál korábban folytatódott a produkció, mely azóta is minden szombat este látható. A SorozatWiki elsőként számolt be róla, hogy április 4-én ér véget a rekordhosszú évad, mely így összesen 18 részes lesz. A mi kis falunk továbbra is a legnézettebb magyar sorozat, így elkészül az 5. szezonja is, de a forgatást csak a koronavírus-járvány lecsengését követően kezdik el. A mi kis falunk 4. évadának záró epizódja két rövid előzetest is kapott, melyek a tovább mögött tekinthetőek meg!

Mostantól minden hétvégén Star Wars filmeket sugároz az egyik magyar csatorna

Írta: RaulReal | 2020. március 30. 21:00
A kijárási korlátozás miatt minél több embernek ajánlott otthon maradnia, így sokan ülnek le a képernyők elé minőségi szórakozást keresve. A Paramount Channel április 4-től kezdve minden hétvégén, szombaton és vasárnap 21:00-kor levetíti az első 7 Star Wars filmet. A produkciók időrendi sorrendben lesznek láthatóak, először az előzménytrilógia, majd Luke Skywalker története, végül pedig képernyőre kerül a J. J. Abrams-féle Az ébredő Erő is. Az 1999-ben bemutatott Baljós árnyak már most szombaton látható lesz a Paramount Channelen. Egy nappal később, vasárnap este megérkezik a folytatás is a magyar filmcsatornára, április 5-én, kerül adásba A klónok támadása. Jövő héten szombaton, április 11-én zárul le a fiatal tehetség, Anakin Skywalker gonosszá válása, A Sith-ek bosszújában. Rögtön másnap, április 12-én, vasárnap pedig jön az 1977-es Egy új remény. A régi trilógia folytatására csak április 18-ig kell várni, ekkor jön az 1980-as és kritikailag nagyon ismert A Birodalom visszavág. Aprilis 19-én pedig az 1983-ban bemutatott A Jedi visszatérben jön a végső összecsapás a Császár és a lázadók között. Végül a Disney éra első új filmjét, a 2015-es Az ébredő Erőt április 25-én, szombaton tűzi képernyőre a Paramount Channel.
A Star Wars történetének főszereplője Anakin Skywalker, aki már gyerekként felkelti a galaxis rendfenntartóinak, a jediknek a figyelmét. Annak ellenére, hogy túlkorosnak számít, magukhoz veszik és kiképzik. Később azonban a sötét oldal képviselői is szemet vetnek a fiatal jedi-lovagra. A Birodalom felemelkedik, a jedik elbuknak és sötét idők köszöntenek a galaxis lakóira. Évekkel később egy fiatal tatuini farmer és egy remete lehetetlen misszióra indulnak, hogy megmentsenek egy hercegnőt és szembenézzenek a múlttal. A Star Wars története klasszikus űropera, melynek folytatását 2015-ben J. J. Abrams rendezte, ebben Luke már csak árnyéka önmagának, az új generáció hősei viszont így is mindent egy lapra tesznek fel, hogy végleg legyőzzék a sötét oldalt. A sci-fi és a fantasy filmek legjobb elemeit vegyítve a Star Wars egy olyan filmes univerzum lett, amely több generációt is el tudott varázsolni. Nem csak a gyermekek, de a felnőttek is ugyanúgy rajonganak a George Lucas által kitalált, mára a Disney kezében lévő franchise-ért. Filmek, sorozatok, képregények, és könyvek mesélik tovább a hősök és gonoszok kalandjait, akik közül mindhárom trilógiában akadtak emlékezetes figurák. A messzi-messzi galaxissal elsőként azonban filmek formájában érdemes megismerkedniük azoknak, akik nem járatosak a Star Wars világában. A kényszerűségből otthon ülőknek pedig nem is akadhatna jobb alkalom arra, hogy újranézzék ezeket a legendás alkotásokat. A Paramount Channelen tehát most hétvégétől minden szombaton és vasárnap, 21:00-kor lesz látható az első 7 mozifilm. (A cikket a Viacom támogatta.)

Kirády Attila lesz a TV2 legfőbb műsorgyártója, az IKO kreatív igazgatója

Írta: KTL | 2020. március 30. 19:50
2019. áprilisától lett Kirády Attila a TV2 Csoport kreatív igazgatója. Tavaly decemberben az önálló kreatív igazgatóságot ugyan megszüntették, de ebben a pozícióban továbbra is ő maradt. Az elmúlt egy évben ő felelt a TV2 Csoport összes saját gyártású műsoráért, de a főbb projektjei közé tartozik a Mintaapák, valamint az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár című, valamikor 2020-ban induló új magyar heti sorozat.
A SorozatWiki információi szerint a szakember idén áprilistól távozik a TV2 Csoportól és a médiavállalat legfőbb beszállítójánál, az IKO Műsorgyártónál folytatja. A cég az elmúlt években többek között olyan műsorokat készített, mint a Sztárban sztár leszek!, A Nagy Duett, az Ázsia Expressz, az Áll az alku, a Nyomd a gombot, tesó!, vagy éppen a Jóban Rosszban, a Bogaras szülők és a Mintaapák. Megkerestük a csatornát, ahol megerősítették Kirády Attila távozását és az érintett vezetőt is, aki a következőt nyilatkozta oldalunknak: "Kiváló kreatív csapatot sikerült építeni a TV2-nél. Örülök, hogy ennek részese lehettem és sok sikert értünk el az elmúlt egy évben. Április 1-től az IKO Műsorgyártónál folytatom, kreatív igazgatóként. Várom az ottani csapattal való közös munkát és az új kihívásokat, bízom benne, hogy minél több sikeres műsort készíthetünk" - mondta Kirády Attila a SorozatWikinek.

A Netflix berendelte az egyik legnépszerűbb újonc sorozatának a 2. évadát

Írta: RaulReal | 2020. március 30. 19:03
A Locke & Key - Kulcs a zárját február 7-én érkezett meg a Netflixre, a produkció Joe Hill ismert képregényének adaptációja, melyet hazánkban a Fumax adott ki. A történet három testvérről, Tylerről, Kinsey-ről és Bode-ról szól, akik édesanyjukkal egy ódon villába költöznek. A ház falai között misztikus dolgokra bukkannak, kulcsokra, melyek különleges képességekkel ruházzák fel használóikat. Természetesen a gonosz is felüti a fejét, akivel a Locke családnak közös erővel kell megküzdenie.
A produkció hazánkban is nagyon sikeres, miután a Netflix elkezdte napi jelleggel közzétenni a top10-es sorozatok listáját, heteken keresztül előkelő helyezést ért el. Az online videotár bejelentette, hogy biztosan folytatódik a Locke & Key - Kulcs a zárját, berendelték ugyanis a második évadot. A folytatásban még nagyobb lesz a tét, hiszen a testvérek végre elfogadják, hogy ők a Kulcsok őrzői és teljes hévvel vetik magukat a kalandokba. Az új epizódok készítője ismét a Cartlon Cuse és Meredith Averill páros lesz. Az első szezon főszereplői közül mindenki visszatér, így Emilia Jones, Darby Stanchfield, Laysla De Oliveira, illetve Connor Jessup és Jackson Robert Scott is.

Így nézett volna ki George R. R. Martin a Trónok harca eredeti pilotjában

Írta: RaulReal | 2020. március 30. 14:20
A tűz és jég dala szerzője, George R. R. Martin mostanában minden idejét a Winds of Winter című hatodik kötet befejezésével tölti, korábban azonban az alkotó szívesen vendégszerepelt különféle produkciókban. A Szépség és a Szörnyeteg televíziós adaptációja mellett a Z Nation című zombis szériában és a Sharknado 3-ban is felbukkant az író. A Trónok harca rajongók közül néhányan biztosan tudják, hogy a sorozat eredeti pilotjában is benne lett volna Martin, a jelenetet azonban hiába forgatták le, a végső verzióba már nem került bele. "Daenerys és Khal Drogo esküvőjén lettem volna az egyik vendég. Rendkívül feltűnő ruhákat adtak rám a széria készítői, óriási sapkában és a nyakamban hatalmas golyókkal láthattak volna a nézők a képernyőn" - írta Martin a blogjában, aki egy eddig soha nem látott fotót is közzétett magáról, ami a forgatáson készült. A kép a tovább mögött megtekinthető!

Leleplezték, ki volt a nyolcadik maszk mögött az Álarcos énekesben

Írta: RaulReal | 2020. március 29. 20:54
Az RTL Klub új, nagyszabású showműsora február 9-e óta látható a képernyőkön. Az első 6 adásban Sebestyén Balázs, Dancsó Péter, Gáspár Laci és Csobot Adél próbálták kitalálni, mely magyar celebek énekelnek látványos maszkban és kosztümben a színpadon. A nyomozók közül már mindenkinek van legalább egy pontja. A korábbi adásokban Pokorny Lia Polipként lépett fel, míg a Páva Hajas László volt, a Szörnyecske jelmezében Hide The Pain Harold rejtőzött, az Oroszlán Opitz Barbi volt. Az Álarcos énekesben színpadra állt még Kökény Attila Unikornisnak öltözve, Hargitai Bea Alienként állt színpadra, míg Csepregi Éva Panda jelmezben énekelt. Az Álarcos énekes 8. adásában ismét izgalmas párbajokat láthatott a közönség. Elsőként a Fagyi, a Robot és a Krokodil, majd a Kutya és végül a Nyuszi állt színpadra. A tovább mögött eláruljuk, kit lepleztek le, és ért számára véget a verseny.

Kiderült, hogy a magyar HBO GO-n lesz-e a Netflixhez hasonló korlátozás

Írta: RaulReal | 2020. március 29. 16:46
A koronavírus-járvány miatt sokkal több ember marad otthon mostanában, akik főleg az online videotárakon és a Youtube-on fogyasztanak tartalmat. A szokásosnál több felhasználó pedig annyira leterhelheti a hálózatot, hogy az EU kérésére a Netflix néhány nappal ezelőtt elővigyázatosságból korlátozta a streaming minőségét Európában. Ez azt jelenti, hogy legalább 30 napon keresztül a megszokottnál picit rosszabb minőségben nézhetünk majd filmeket és sorozatokat. A döntéstől az adatforgalom 25%-os csökkenését várják a szakértők.
A Netflix bejelentése után utánajártunk, hogy az egyik legnépszerűbb magyarországi online videotár, az HBO GO kapcsán számíthatnak-e a felhasználók hasonló megszorításra. Az HBO-tól a SorozatWiki megtudta, hogy mivel az EU előírásait alapból betartották, ezért az HBO GO esetében nem kell lejjebb skálázni a sávszélességet. Ez nagyon jó hír az előfizetőknek, akik a továbbiakban is a megszokott minőségben élvezhetik majd a több, mint 7000 órás tartalmat. Arról, hogy áprilisban milyen új sorozatok és évadpremierek érkeznek a platformra, nemrég számoltunk be.

5 dolog, amiben a The Witcher sorozat hasonlít a Trónok harcára

Írta: RaulReal | 2020. március 28. 21:30
A Trónok harca meghatározta az elmúlt közel egy évtizedben a televíziózást. Ez volt az első olyan fantasy sorozat, amely még azokat is a képernyő ültette, akik nem rajongtak a műfajért. A 2020-ban a Netflixen bemutatott The Witcher 1. évadáról a készítő Lauren Schmidt Hissrich és az egyik főszereplő, Anya Chalotra is azt nyilatkozta, hogy az HBO sikerprodukciójának szellemiségét fogja követni. Cikkünkben összeszedtük, hogy melyek azok a dolgok, amelyekben a Ríviai Geraltról szóló széria valóban a Trónok harcát követte.
1. A politika fontos szerepet játszik a történetben A Westerosról szóló produkció legfontosabb alakjai sosem vettek a kezükbe kardot, Cersei és Tyrion Lannister, Varys, vagy éppen Kisujj úgy mozgatták a szálakat, hogy a fél életüket tárgyalótermekben töltötték. Ebből a szempontból a The Witcher is hasonló, csak míg a Trónok harcában Házak viaskodtak egymással, addig a Kontinensen királyságok teszik ugyanezt. A Netflix szériájában sokkal jobban érthetőek a politikai szálak, kevesebb játékos mozog a sakktáblán. A végső cél ennek ellenére ugyanaz, hogy a szemben álló királyságokat egyesítsék és végre béke legyen.

Tele lesz sorozatpremierrel áprilisban a magyar HBO GO

Írta: RaulReal | 2020. március 28. 18:40
Különösen sok évadpremier és új sorozat érkezik áprilisban a magyar HBO GO-ra, melynek kínálata mostanra több, mint 7000 órás tartalommal várja az otthonmaradókat. Még a megszokottnál is színesebb lesz az online videotár kínálata a következő hónapban, kemény motorosok, beilleszkedni képtelen vámpírok is érkeznek a képernyőkre. A Trónok harca rajongóknak pedig jó hír, hogy Natalie Dormer egy misztikus produkcióban tér vissza ijesztgetni. A Kemény motorosok testvérszériája, a Mayans M. C. április 1-jén robog be az HBO GO-ra, melynek az első két évada már aznap elérhetővé válik. A produkció a Jax Teller utáni időket mutatja be, melynek főszereplője Ezekiel EZ Reyes, aki a börtönből kiszabadulva rájön, az amerikai álom elérhetetlen számára. A düh által vezérelt amerikai-mexikói férfi beáll egy motorosbandába, hogy bosszút álljon a kartellen, mely tönkretette az életét. Ugyancsak április 1-jén érkezik meg az online videotárra a Bízz bennem! 4 részes 2. évada, melyben Jamie McCain súlyosan megsérül a szíriai háborúban, a tizedes a kórházban feküdve próbál rájönni, miért halnak meg a körülötte fekvők.
Taika Waititi 2014-ben óriási elismerést kapott a Hétköznapi vámpírok című filmmel, melynek sorozat adaptációja április 2-án érkezik meg az HBO GO-ra, majd április 16-án folytatódik a második szezonnal. A széria egy áldokumentarista horrorvígjáték lesz, melyben három vámpír Amerikában éli szürke hétköznapjait, míg nem az ajtajukon bekopog mesterük, Afanas báró és emlékezteti őket feladatukra.

A Nemzetek Kupáján képviselhetik hazánkat az Exatlon Hungary versenyzői

Írta: RaulReal | 2020. március 28. 11:11
Hosszú hetek küzdelme után újabb fordulóponthoz érkezett az Exatlon Hungary, hiszen március 31-től minden eddiginél izgalmasabb futamokkal és hamisítatlan hangulattal jön a négynapos Nemzetek Kupája. Az egyesült magyar csapat ezúttal a dominikai, a török és a görög Exatlon válogatottal mérheti össze erejét, ezzel egy kihagyhatatlan családi programot kínálva. Részletek a TV2 Csoport közleményében: A TV2 népszerű extrém sport-realityjében a mexikói megmérettetéseket követően újra együtt, Magyarországot képviselve küzd a Kihívók és a Bajnokok csapata, hogy a magyar Exatlon válogatott győztesként állhasson a Nemzetek Kupája dobogójának legfelső fokára.
Hétfőn dupla téttel, egy villa játékkal és a sorsdöntő, két hetes végjáték első fordulójával indul a hét az Exatlon Hungaryben. Keddtől, négy napon át nincs piros és nincs kék mez, a Nemzetek Kupáján a Bajnokokból és Kihívókból összeálló magyar válogatott Exatlon csapatának szurkolhatnak a nézők. Törökország, Görögország és a Dominikai Köztársaság legjobbjai állnak ki a magyar exatlonistákkal. A Nemzetek Kupájában körmérkőzés alapján dől el a döntőbe jutás, tehát minden ország játszik majd a másik három nemzettel. Ezután a két legjobban teljesítő, legtöbb győzelmet bezsebelő ország vív meg a szuperdöntőben a kupáért. „Amikor a Bajnokok és Kihívók együtt, az országot képviselve lépnek pályára, annak mindig különleges, ünnepi hangulata van” – árulta el Palik László, az Exatlon Hungary műsorvezetője. – „A Nemzetek Kupája azért különleges, mert három ország, Törökország, Görögország és a Dominikai Köztársaság exatlonistáival lépnek pályára a mieink. Különleges sportesemény lesz ez a kupa, ahol három nap után a két legeredményesebb ország jut be a pénteki szuperdöntőbe. A magyar exatlonisták 64 versenynap után elfelejtik pár napra az egymás elleni harcot, és egy célért küzdenek a pályán, hogy győzelmet, győzelmeket hozzanak hazánknak” – tette hozzá. Az adások előtt érdemes lesz követni a műsor hivatalos Instagram oldalát is, hiszen otthonról, live videóban az Exatlon Hungary már kiesett játékosait kérdezi majd Kadlecsek Krisztián. Március 31-től négy napon át, őrületes izgalmakkal várja a nézőket az Exatlon Hungary Nemzetek Kupája, 20:10-től a TV2-n!

Emilia Clarke elárulta, miért tartotta dühítőnek a Trónok harca befejezését

Írta: RaulReal | 2020. március 27. 21:43
A Trónok harca utolsó szezonja amilyen erősen indult, akkora csalódás lett a többségnek. A széria készítőpárosa, David Benioff és D. B. Weiss jó ideig nem mertek a rajongók szeme elé kerülni, még a Comic-Conos fellépésüket is lemondták. A produkció sztárjai közül többen is kiálltak a lezárás mellett, Sophie Turner például nagyon felháborodott a rajongók petícióján, amikor azt követelték, hogy az HBO hozzáértő írókkal forgassa újra az utolsó 6 részt. A Daenerys Targaryent alakító Emilia Clarke nemrég a Sunday Timesnak adott interjút, melyben elárulta, miért tartotta dühítőnek a sorozat fináléját.
"Egyáltalán nem tetszett, hogy a khaleesi egyik pillanatról a másikra megmentőből gonosz lett. Nagyon sajnáltam, hogy így alakult a története és rendkívül felbosszantott, hogy Havas Jon mindezek után még meg is úszta a gyilkosságot. A legnagyobb gond a 8. évaddal az volt, hogy túl sok mindennek kellett történnie, egészen rövid idő alatt. A csaták és a látványos jelenetek miatt nem fértek bele azok a jellegzetes, a Trónok harcában megismert párbeszédek, amelyek miatt olyan sokan szerették a sorozatot" - mondta el a színésznő, aki ettől függetlenül hálás azokért az évekért, amelyeket a stábbal töltött. Emilia Clarke a Trónok harcának köszönhetően lett befutott színésznő Hollywoodban, aki még a Star Wars filmes univerzumban is szerephez jutott.

18 éve nem látott szereplő tér vissza a Barátok köztbe

Írta: KTL | 2020. március 27. 20:25
A Nóra testvérét, Rozit alakító Rácz Rita 2000-ben tűnt fel először a Barátok köztben. 20 éve csak egy rövidebb ideig volt képernyőn, majd 2002-ban visszatért a Mátyás király térre. A Magyar Állami Operaház énekese akkor fél évig fontos szereplője volt a produkciónak, majd azóta nem volt látható benne. A szerdai epizód végén viszont 18 év után újra feltűnt, a minden hétköznap 17:10-kor és 22:15-kor az RTL Klubon látható napi sorozatban.
A történet szerint Nóra unokahúgát, Larát kereste, ekkor találkozott össze véletlenül a féltestvérével. A pénteki Barátok köztben pedig a készítők elhelyeztek egy 18 évvel ezelőtti felvételt, melyben Rozi bejelenti Nórának és Miklósnak, hogy megtartja a babáját. A SorozatWiki úgy tudja, hogy a nagy visszatérő Rácz Rita a következő hetek egy fontos szereplője lesz. Megkérdeztük a művésznőt, hogy milyen volt két évtizede és most dolgozni a Barátok közt stábjával. „Nagy megtiszteltetés volt, hogy 20 évvel ezelőtt már dolgozhattam a Barátok közttel. Akkor még ez volt az egyetlen napi sorozat Magyarországon és rendkívül izgalmas munkának éltem meg. A Nórát alakító Varga Izabellával forgattam a legtöbbet, akivel nagyon jó viszonyba kerültünk. Sokat segített nekem és rengeteget tanultam tőle, akkor és most is” – emlékezett vissza.

hirdetés