.

Fél évvel korábban tér vissza A mi kis falunk

Írta: AJ | 2018. augusztus 14. 10:26
2017 februárjában mutatta be az RTL Klub A mi kis falunkat, a Válótársak utáni második saját gyártású heti sorozatát. A fiktív falu, Pajkaszeg és lakóinak életét bemutató széria rendkívül népszerűvé vált, és az év harmadik legnézettebb produkciója lett a 18 és 49 év közötti nézők körében. A folytatás idén év elején, új napon került képernyőre és minden korábbi rekordot megdöntött. A márciusi évadzáró után viszont csak májusban érkezett a hivatalos információ arról, hogy készül az újabb szezon.
Július végén a SorozatWiki elsőként írta meg, hogy az eddigi 8-8 helyett most jóval több részt forgatnak a sorozatból. Megkerestük az RTL Magyarországot, hogy milyen hosszú is lesz a harmadik évad, de nem adtak pontos választ, így még nem lehetett tudni, hogy a készülő 17 új epizód mikor és milyen bontásban is kerül képernyőre. Az RTL Klub azonban a ma megrendezett őszi évadnyitó sajtóeseményén elárulta, hogy A mi kis falunk fél évvel hamarabb, február helyett már szeptember 1-jén visszatér. (Fotó: RTL Klub)

5 éves időugrással folytatódik az HBO egyik legbotrányosabb sorozata (videó)

Írta: RaulReal | 2018. augusztus 13. 21:39
A Fülledt utcák (The Deuce) című sorozat 2017 augusztusában mutatkozott be az HBO-n, sokak számára óriási meglepetést okozva. A produkció 1. szezonja botrányos témát járt körül, hiszen a felnőttfilmes iparág felemelkedésének kezdeteivel foglalkozott. Míg az első 8 epizód kisstílű prostituáltakkal, futtatókkal és lefizethető rendőrökkel támadott, addig a második felvonás már a pornó első fénykorába, 1977-be kalauzol majd. A visszatérő karakterek között ott lesz James Franco és Maggie Gyllenhaal is, illetve készítőként ismét a Drót atyja, David Simon kezeskedik a magas minőségért. Premier szeptember 9-én az HBO-n, alább megmutatjuk a széria folytatásának új kedvcsinálóját.

Új évaddal folytatódik a TV2 nagyszabású showműsora

Írta: AJ | 2018. augusztus 13. 17:05
2013 októberében indult a TV2 műsorán a Sztárban sztár és tavaly ősszel már az ötödik évad volt belőle látható. Az új szezonban ismét alakítottak a zsűri összetételén és csatlakozott a produkcióhoz az RTL Klubtól átigazoló Stohl András, valamint Papp Szabolcs is. A műsor folytatásával kapcsolatban nem sok hírt lehetett hallani, ám ma a TV2 Csoport megtörte a csendet, és közleményben jelentették be, hogy a Televíziós Újságírók Díján háromszor is A legjobb nagyszabású showműsornak választott Sztárban sztár 2018-ban is visszatér. A hatodik évad szereplői már megvannak, de hogy pontosan kik lesznek, egyelőre nem árulták el.

Nem gondoltuk volna, hogy ekkora siker lesz a Dr. Csont - Kolosi Péterrel búcsúztatjuk a sorozatot

Írta: KTL | 2018. augusztus 13. 14:39
Amerikában 2005-ben indult a Dr. Csont és hosszú évekig hatalmas siker volt. 2016 elején jött a hír, hogy a 12. lesz az utolsó évada a sorozatnak. Végül 2017 márciusában be is fejeződött a produkció a tengerentúlon. Magyarországon 2007-ben az RTL Klubon mutatkozott be a széria és azóta is mentek a legújabb epizódjai. A Dr. Csont azon ritka sorozatok közé tartozik, mely késő este indult, de olyan siker lett, hogy korábbra pakolták.
A Dr. Csont végül az elmúlt évtized legnézettebb amerikai sorozatává vált és egyben a csatorna meghatározó elemévé. Sőt ez volt az utóbbi időkben az egyetlen olyan szériája, melynek az esti, RTL Klubos ismétléséi is kiváló számokat produkáltak. Csak az idén kezdett csökkenni a széria népszerűsége. A sorozat sikerét szintén mutatja, hogy az RTL Magyarország több kábeladóján is sokszor leadta a korábbi részeket. Cikkünk megírásáig a Coolon 4582, a Sorozat+ csatornán pedig 643 alkalommal vetítettek újra egy-egy részt. Sőt pár hónapja a TV2 Csoport Prime nevű csatornája is elkezdte ismételni. Ma este azonban, ahogy korábban jeleztük Magyarországon is elbúcsúzik a Dr. Csont. A krimisorozat 12. évadának 12. epizódja 21:30-kor lesz látható az RTL Klubon. Kolosi Pétert arról kérdeztük, hogy mit jelentett a tévétársaság számára a sorozat, hogyan emlékszik vissza a kezdeti sikerekre és mivel fogják pótolni a hiányát.

Új magyar sorozatot készít a TV2

Írta: KTL | 2018. augusztus 12. 21:09
A TV2 Csoport tavaly vágott bele a heti fikciós sorozatok világába a Korhatáros szerelemmel. A sorozat tavaly decemberben indult és a 2018/19-es szezonban érkezik a folytatása is. A SorozatWiki információi szerint a Korhatáros szerelem 2. évada mellett egy új sorozat is készül a TV2-re. A holland Lice Mother széria magyar adaptációja lesz és az IKO Műsorgyártó készíti. Az eredetije olyan népszerű lett hazájában, hogy megvették Németországban és Belgiumban is. A hazai változat forgatása mostanában kezdődött el és egyelőre Bogaras szülők munkacímmel dolgoznak rajta. A főszereplők között ott van Ónodi Eszter és Csákányi Eszter is.
„Büszkék vagyunk arra, hogy a Hollandiában sikerrel futó Lice Mother formátumát egy komoly versenytárgyaláson a magyarországi csatornák közül végül a TV2 szerezte meg. A forgalmazó Red Arrow a TV2 igen izgalmasnak ígérkező őszi műsorstruktúrájában képzeli el a magyar változat megvalósulását. A további részletekről később adunk tájékoztatást” - erősítette meg a hírt Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója a SorozatWikinek.

George R. R. Martin bevallotta, miért szereti saját karaktereit kinyírni a Trónok harcában

Írta: RaulReal | 2018. augusztus 12. 20:38
George R. R. Martin számára nem ismeretlen, hogy saját karaktereit eltegye láb alól, a Trónok harca egyik első nagy fordulata is az volt, hogy Ned Starkot, a kvázi főszereplőnek hitt lovagot lefejezték. De hogyan vált az író ennyire megszállottjává a fiktív gyilkolásnak? Martin arról nyilatkozott nemrég, hogy J. R. R. Tolkien A Gyűrűk Ura regényei adták neki az inspirációt hozzá. A leendő művészt kiskorában nem vetette fel a pénz, családja ugyanis szegény volt, így a könyvek világába menekült a valóság elől. A tűz és jég dala könyvsorozat szerzője szerint mire elértek Móriáig Frodóék, már meg volt győződve arról, hogy élete regényét olvassa.
A történet itt ért el egy komoly fordulóponthoz is, hiszen meghalt Szürke Gandalf, a varázsló. "13 éves koromban ez elképesztő hatással volt rám, szinte letaglózott. Gandalfot egyszerűen nem lehet megölni. Tolkien megszegett egy fontos szabályt és ezért imádtam őt. Abban a pillanatban, hogy megölöd Gandalfot, a feszültség iszonyú magas szintre ugrik, hiszen innentől kezdve bárki meghalhat. Később, amikor a saját karaktereim sorsát egyengettem, ez inspirált arra, hogy fontos szereplőket is simán kinyírjak" - árulta el Martin. Az író szerint A Gyűrűk Ura még jobb sztori lett volna, ha Gandalf nem tér vissza később megerősödve, ez Martin számára csalódás volt. Ennek ellenére erősen ajánlja a trilógia elolvasását minden olyan irodalomszerető embernek, aki eddig kihagyta volna.

Két esti sorozatot is érintő változás lesz jövő héttől az RTL Klubon

Írta: AJ | 2018. augusztus 11. 23:33
A foci vb után váltott új nyári műsorrendre az RTL Klub. Július 17-én elindult a Szemfényvesztők, mely azóta is dupla résszel látható kedd esténként. Szerdán bemutatkozott országos csatornán a Privát kopók, ami Éber szemek címmel az idén áprilisban megszűnt FOX-on volt látható korábban. Július 19-én pedig debütált a Doktor Murphy, mely egy csapásra a legnézettebb külföldi sorozata lett a tévéadónak, és a kezdeti dupla részek helyett augusztus 2-tól megfelezték, és már csak heti egy epizód kerül belőle adásba.
Jövő héttől ismét változás áll be az RTL Klub esti kínálatában. Augusztus 15-től új időpontba kerül mindkét szerda esti sorozat. A Privát kopók négy rész után 21:30 helyett több mint egy órával később, 22:40-kor kezdődik majd jövő héttől. A Szulejmán pedig a korábbi 22:30-as és 22:35-ös kezdés helyett bő egy órával korábban, már 21:30-tól látható lesz. Előbbi sorozatból még 5 rész, tehát az évad fele van hátra, míg a Szulejmán vélhetően még több hónapig képernyőn marad mielőtt véget érne. (Fotó: RTL Klub)

Új részekkel folytatódik az egyik legjobb zombis sorozat (videó)

Írta: RaulReal | 2018. augusztus 11. 21:33
A Fear The Walking Dead 4. évada április 15-én vette kezdetét, a kétszer 8 epizódra bontott etap első fele pedig június 10-én vonult pihenőre. Augusztus 13-án, az amerikai premierrel egy időben, hajnali 03:00-kor lesz látható a magyar AMC-n a félévados premier, majd ugyanezen a napon, este 22:00-kor is adásba kerül a rész magyarul. A produkció története az eddigi évadok alatt rengeteg helyszínt bejárt, így láthattuk a zombiapokalipszis első napjait átélő Los Angelest, tengerre szálltunk a főszereplőkkel, de Mexikó és most Texas is érdekes ízt adott a Fear The Walking Deadnek. A hazai AMC jóvoltából most megtekinthető a folytatás trailere, szinkronnal, érdemes lecsekkolni!

Új részekkel folytatódik az egyik RTL Klubos sorozat

Írta: AJ | 2018. augusztus 11. 12:14
A Cobra 11 legutóbbi, 21. évada 2017 áprilisában indult az RTL Klubon. A csatorna azonban mindössze 11 epizód után szünetre küldte, és csak idén januárban folytatta a szériát, vasárnap helyett péntekenként. A rossz nézettség miatt viszont egy hét után lekerült a képernyőről a német akciósorozat, és újabb pihenőt követően áprilisban tért vissza, újra vasárnap. Az RTL Klub azonban a gyenge nézettségi eredmények miatt két rész után megint levette a Cobra 11-et. A sok megszakítás után május végén írtuk meg, hogy a széria júniusban újra visszatér, és a csatorna ezúttal már végigadta a 21. évadot.
Az évadzáró után az RTL Klub elkezdte megismételni a Cobra 11 legutóbbi évadát, majd miután az 1 perc és nyersz! korábbi részei bedöntötték a csatorna szombat estéit, a vetélkedő helyén is a német akciósorozatot kezdték vetíteni. A Cobra 11 ismétlései nem hoztak rossz nézettséget, azonban a premier epizódok gyengén teljesítettek. Az RTL Klub viszont ismét bizalmat szavaz veterán sorozatának, ugyanis augusztus 26-án, vasárnap 18:55-kor elindítják az újabb, 22. évadot. A német produkciót idén nyáron testközelből is láthatták a budapestiek, ugyanis a fővárosban forgatott a Cobra 11 csapata, erről itt írtunk bővebben. (Fotó: RTL Klub)

Két új sorozat érkezik szeptemberben a Comedy Centralra

Írta: AJ | 2018. augusztus 10. 19:36
Szeptember elején, az új tanév kezdetéhez közel témába vágó sorozatpremierrel készül a legnézettebb hazai humorcsatorna, a Comedy Central. Szeptember 1-jén, szombaton éjfélkor dupla résszel debütál a Pedagógerek (Teachers) című komédiasorozat. A produkció 2016-ban indult a tengerentúlon, egy azonos című improvizációs webszéria alapján. A Pedagógerek főszereplői bár tanárok, mégsem tipikus munkahelyi komédia, hangsúlyosak benne a gyerekek, diákok történetszálai is. A sorozatból eddig három évad és összesen ötven rész készül. A Comedy Centralon szombat éjjelente dupla részekkel lesz látható.
A másik ősz eleji premier Az utolsó ember a Földön (The Last Man of Earth) lesz. A 2015 és 2018 között négy évadot, hatvanhét epizódot megélt komédia főszereplője Phil, a történet szerint pedig 2020-ban járunk, miután egy halálos vírus végigsöpört a Földön, és a pusztítást csak a főhős élte túl. Phil úgy dönt, körbeutazza Amerikát, Mexikót, Kanadát, hogy másik élő emberre bukkanjon, de senkit nem talál. A sorozat hazai premierje szeptember 18-án, éjfél után 30 perckor lesz, és minden hétköznap éjjel dupla részt vetít majd belőle a Comedy Central. A rövid, 13 részes első évada így hamar véget ér, és szeptember 27-én 1:00-kor már indul is a sorozat második, már 18 epizódos szezonja.

Végre kiderült, hogy két fontos Trónok harca karakter túlélte-e a 7. évadot (spoilerveszély)

Írta: RaulReal | 2018. augusztus 09. 23:05
A Trónok harca 7. évadának egyik fontos történése az volt, amikor az Éjkirály lerombolta a Falat. A jelenet közben láthattuk Tormundot és a lángoló kardjáról ismert Bericet, hogy a helyszínen voltak. Mindeddig azonban hivatalos válasz nem érkezett arra, hogy a két karakter túlélte-e a támadást. Az HBO nemrégiben közzétette A sárkány és a farkas című évadzáró rész forgatókönyvét, amelyből kiderül, hogy Tormund és Beric több társukat is megmentve menekültek el a Falról.
A Trónok harca esetében több karakter sorsát is nyitva hagyták, így például nem mutatták a képernyőn, hogy a Véreb meghalt-e az Aryával vívott kőkemény csatája után. Szerencsére ebben az esetben már az új szezon premierje előtt megtudtuk a megoldást. Az HBO egyik legsikeresebb produkcióját forgatókönyvírói Emmy-díjra jelölték 2018-ban, ezért tette közzé a csatorna a szezonfinálé szkriptjét. A széria folytatására viszont még sokat kell várniuk a nézőknek, legkorábban jövő év első felében érkezhet meg az utolsó, 6 epizódos etap.

31. heti nézettség - A nyári forróság ellenére is szárnyal a Barátok közt

Írta: AJ | 2018. augusztus 09. 12:25
A 30. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 31. héten (július 30. - augusztus 5.) az RTL Híradó 18-49-ben hétből hat nap legyőzte a Tényeket, míg a TV2-s hírműsor ugyanilyen arányban nyert a teljes lakosság körében. A Fókusz hétfőtől csütörtökig tarolt, és parádés eredményeket szállított. A magazinműsorral egy időben kezdődő a Hegyi doktor - Újra rendel a TV2-n viszont gyengén teljesít a fiatalok körében. Teljesben viszont a csatorna estéinek legnézettebb tartalma a Tények után.
A Pénzt vagy éveket! ismétlése most is alacsony számokat hozott mindkét korosztályban, az Extrém Activity korábban már leadott részei pedig katasztrofális eredményeket produkáltak. A velük egyszerre látható Barátok közt és Éjjel-Nappal Budapest azonban kiemelkedően teljesítettek. A Mátyás király tér életét bemutató sorozat hétfőn és kedden is tarolt, a többi napon remekül teljesített, és a hét legnézettebbje lett a teljes lakosság körében. Az Éjjel-Nappal Budapest felemás eredményeket produkált, de végig az RTL Klub esti, 18-49-ben mért csatornaátlaga fölött hozott. A budapesti fiatalokról szóló széria lett emellett a hét legnézettebb műsora a célközönségnél. Gyengén hozott a Dr. Csont és az utána levő A specialista is. A Szemfényvesztők dupla része jól teljesített, a Privát kopók és a Szulejmán viszont nagyon gyenge számokat hoztak a fiataloknál. A múlt héttől már csak szimpla résszel jelentkező Doktor Murphy azonban ismét tarolt és 18-49-ben a hét második legnézettebb műsora lett. A sorozat pedig nem csak a fiatalok körében, hanem a teljes lakosságban is népszerű, a toplista hetedik helyét szerezte meg ebben a korosztályban. A pénteki, RTL-es magyar film, A tökéletes gyilkos katasztrofálisan teljesített. A Cobra 11 szombati ismétlése gyengén, míg a vasárnapi jól hozott. A hétvége első napján este az RTL Klub majdnem 5 százalékponttal verte a TV2-t, köszönhetően a Kincs, ami nincs című filmnek. Vasárnap azonban a Cobra 11 ellenére is kikapott az RTL Klub, és a TV2 nyerte a hét utolsó napját majdnem 2 százalékponttal a fiataloknál. A csatornán a Shrek a vége, fuss el véle című animáció és a 2012 című katasztrófafilm volt látható, amelyek közepesen, de TV2-s esti, 18-49-ben mért csatornaátlag fölött teljesítettek. (Fotó: RTL Klub) A részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!