.

Kivágtak egy fontos jelenetet a Trónok harca utolsó epizódjából

Írta: RaulReal | 2019. október 09. 22:21
A Trónok harca végjátékának talán legmegdöbbentőbb fordulata az volt, amikor Havas Jon leszúrta szerelmét és Westeros leendő úrnőjét, Daenerys Targaryent. Az egyik furcsaság, melyet sokan észrevettek, az volt, hogy semmilyen felvezetést nem kapott a merénylet, Észak egykori királya egyszer csak ott termett a Targaryen lány mellett. Az "Art of Game of Thrones" című új könyvből azonban kiderült, hogy a gyilkosság előtt Jon hosszú sétát tett volna, mielőtt meghozta döntését.
"Ahogy a Vörös Erődbe ér, Havas Jon egy hatalmas dombba ütközik, a hórengeteg alatt Daenerys sárkánya, Drogon lapul. A szörnyeteg felismeri a férfit és engedi tovább, akinek vállát súlyos döntés terhe nyomja. Jon a trónteremhez ér, amelynek bejáratát Makulátlanok és dothrakiak őriznek, ám ők is gyanútlanok vele szemben, szinte rá se néznek" - olvasható a leírásban. Az adásba került verzióban egyedül Jon és Drogon találkozása maradt benne, Daenerys Targaryent pedig úgy tűnt, hogy senki sem őrizte.

Hétfőtől változik az RTL Klub esti műsorrendje, korábbra kerül a Drága örökösök

Írta: KTL | 2019. október 09. 21:14
Vasárnap véget ér a Love Island az RTL Klubon, mely helyére a Nyerő Páros 3. évada érkezik. Ezzel egyetemben jövő héttől módosul a csatorna kora és késő esti műsorrendje is. A Fókusz ugyan marad 18:55-kor, de bruttó (reklámokkal együtt) 10 perccel rövidebb lesz. Így a Drága örökösök is ugyanennyivel hamarabb, 20:00 helyett 19:50-kor kezdődik majd. 21:05-kor lesz látható a Nyerő Páros, mely a Love Islanddel ellentétben "csak" hétköznaponként jelentkezik majd új adással. A reality adásai azonban a tavalyi szezonhoz képest 15 perccel hosszabbak lesznek, így bruttó másfél órán keresztül lesz látható. A kora éjszakai Barátok közt lesz az egyetlen, aminek most nem módosul a kezdési időpontja és a hivatalos tévéműsor szerint továbbra is 22:35-kor kerül képernyőre.

Kedden beesett a Fuss család nézettsége, a Séfek viszont legyőzte a Love Islandet

Írta: KTL | 2019. október 09. 20:29
Hétfőn indult a TV2 új műsorrendje, melyben kora este egy új sportrealityt, a Fuss család, fuss!-ot, késő este pedig a Séfek séfe 2. évadát lehet látni. Az első nap nézettségéről már korábban beszámoltunk, akkor Palik László produkciója közepesen kezdett, míg a Liptai Claudia által vezetett gasztro reality gyenge számokkal indult. Nézzük, milyen eredmények lettek 18-49-ben az új struktúra második napján a TV2-n és az RTL Klubon.
A TV2 estéje még jól indult, ugyanis a Tények Plusz 14,9 százalékot hozott. Utána azonban bezuhant a csatorna, a Fuss család, fuss! csak 9,2 százalékos közönségarányt szállított. Így Palik László új műsora már a második nap a lélektani 10 százalék alá esett, melyből nagyon nehéz lehet kitörni. A sportreality ellen látható Fókusz és különösen a Drága örökösök tarolt. Az RTL magazinműsora 18,1 százalékot, míg a napi falus sorozat 18,4 százalékot hozott. Sőt az Ökörapátit bemutató szériát dupla annyian nézték, mint a fuss családot. 21 óra után a szörnyű felvezetés ellenére némileg emelkedett a Séfek séfe közönségaránya és 12,6 százalékot produkált. Ugyan ez csak közepes eredmény, de elég volt ahhoz, hogy a ciprusi realityt és Berényiéket is legyőzze. A Love Island pontban 12 százalékot produkált, mely azt nézve, hogy műsor utolsó hete van, amikor az ilyen típusú műsorokra sokan szoktak kíváncsiak lenni, elég rossz eredmény. A Barátok közt délután 7,6 százalékot, míg késő este 8,4 százalékot szállított. Mindkét szám közepesnek számít, viszont a sorozat délután nyerni tudott, míg kora éjszaka a TV2 főzős produkciója mellett még a Magánnyomozók ismétlésétől is kikapott. Az RTL Klub esti (19-23 óra) közönségaránya 15,2 százalék lett, míg a TV2-é csupán 11,1 százalék. Így 18-49-ben nagyobb, 4,1 százalékpontos előnnyel az előbbi csatorna nyerte meg a főműsoridőt.

Az HBO sorozata miatt nyitották meg a Csernobili atomerőmű egyik legveszélyesebb részét

Írta: RaulReal | 2019. október 09. 19:45
Az év egyik legnagyobb meglepetése volt a Csernobil című 5 részes minisorozat, amelyet az HBO mutatott be idén májusban. A produkciónak nem várt hatásai voltak, például az atomerőmű környékén, a sugárveszélyes zónában beindult a turizmus és érdeklődők hada ment el a katasztrófa által sújtott helyre. A látogatók miatt meglepő döntést hoztak, melyet az ukrán elnök, Volydymyr Zelensky jelentett be. Megnyitották ugyanis a 4-es reaktor vezérlőtermét, ahol többek közt Gyatlov és Akimov is dolgozott.
Mivel a mai napig nagyon veszélyes ez a szoba, ezért a turisták csak akkor mehetnek be a helyszínre, ha védőruhát, sisakot, illetve kesztyűt viselnek - számolt be róla a CNN. A 4-es reaktor vezérlőjében a még mindig megvannak az eredeti monitorok, vezérlőgombok és panelek, így aki ellátogat ide, igazi utazást tehet a múltba. Mindazonáltal érdemes tisztában lenni vele, hogy a veszély nagyon komoly, az irányítóteremben a sugárzás a normális érték 40-szerese. Azok, akik beteszik a lábukat az erőműbe, a rövid túra alatt két radiológiai vizsgálaton is kénytelenek lesznek részt venni. Az ukrán kormány szerint komoly lépés ez abban az irányban, hogy megszűnjön a Csernobili atomerőművet övező stigma. Ezzel az állítással azonban minden bizonnyal sok tudós vitatkozni fog.

Trónok harca kvíz: Mennyire emlékszel a hatodik évadra?

Írta: RaulReal | 2019. október 09. 08:40
A Trónok harca 6. évada 2016. április 24-én mutatkozott be az HBO-n, és ez volt az első olyan szezon, amely nem George R. R. Martin már megírt regényeire támaszkodott. A produkció ekkor távolodott el először A tűz és jég dala könyvektől, habár az eredeti szerző meghagyta David Benioffnak és D. B. Weissnek, hogy milyen fontos csavaroknak kell szerepelniük a történetben. Kvízsorozatunk friss részében arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire emlékeztek a hatodik évad legérdekesebb fordulataira. Kommentben várjuk, hogy 15-ből hány választ sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található!

Az RTL új videótárába érkezik a Trónok harca színésznőjének új sorozata

Írta: KTL | 2019. október 08. 21:06
Az RTL Most után új videótárat indít pár hét múlva az RTL Magyarország. Az RTL Most+-nál az RTL tartalmai tovább lesznek visszanézhetőek, egyes műsorok a tévés premier előtt megtekinthetővé válnak, kevesebb reklám lesz rajta és a médiavállalat 8 magyar csatornája élőben lesz rajta nézhető. Az új videótár a műsorterjesztőkön keresztül (pl: Telekom, UPC, Digi) lesz elérhető elsőként valamikor októbertől a Telenor MyTV ügyfeleinek. A későbbiekben várhatóan a legtöbb nagy szolgáltatónál és számos közepes és kis kábelvállat tévés csomagjai mellé is elérhető lesz.
Az RTL Most+-ra érkeznek majd kifejezetten ide gyártott vagy vásárolt sorozatok is. Kizárólag itt lesz elérhető az RTL Magyarország egyik új magyar szériája, a Nofilter, melyről korábban beszámoltunk. Egy mai friss bejelentés szerint egy vadonatúj amerikai sorozat, a Négy esküvő, egy temetés (Four Weddings and a Funeral) is itt mutatkozik be Magyarországon. A produkció az ugyanezen a címen 1994-ben bemutatott mozifilm 10 részes tévés adaptációja, mely két hónapja indult az amerikai Hulu videótárban. Az alkotója Mindy Kaling, a The Mindy Project sorozat korábbi színésze. A Négy esküvő, egy temetés leghíresebb főszereplője Nathalie Emmanuel, aki az elmúlt évtizedben a Trónok harca tolmácslányaként lett világhírű. A széria történetében négy amerikai jóbarát Londonba érkezik az egyikük esküvője miatt. A találkozó nem várt következményekkel jár, a minisorozat végén négy esküvő és egy temetés várható. A produkció romantikus vonala mellett politikai botrányokat is tartalmaz, valamint London hétköznapjainak bemutatása is a középpontba kerül.

Közepesen kezdett hétfőn a Fuss család, fuss!

Írta: KTL | 2019. október 08. 16:35
Tegnap indult a TV2 új műsorrendje, melyben a Tények Plusz után a vadonatúj Fuss család, fuss! látható, melyet a Séfek séfe 2. évada követ. Ezen a héten van a Love Island fináléja, jövő hétfőn pedig kezdődik a Nyerő Páros 3. évada, így megint olyan időszak következik, amikor többször jelentkezünk majd napi nézettséges hírrel. Nézzük, miként alakultak az első nap eredményei.
Hétfőn a 19:15-kor kezdődő Fuss család, fuss! 13,1 százalékos közönségarányt ért el 18-49-ben. A sportreality így csupán közepes számokkal indított. A Fókusz 14,3 százalékot produkált, mely szintén felemás eredmény. Az RTL magazinja viszont a közös idősávban épphogy, de legyőzte Palik László műsorát. A Drága örökösök 17,2 százalékot szállított, mely nagyon jónak számít. A napi falus sorozat nemcsak, hogy simán legyőzte a TV2 új sportrealityjét, de a fiatalok körében a hétfői nap legnézettebb műsora volt. 21 óra után a Séfek séfe 2. évada 11,2 százalékkal debütált, mely gyengének számít. A gasztro reality nemcsak hogy kikapott az RTL párkereső realityjétől, de a TV2 esti (19-23 óra) átlagát sem érte el. Liptai Claudia műsorának második felében pedig sok néző elkapcsolt a produkcióról, mely jelentheti azt, hogy túl késői a 22:45-ös befejezés. A Love Island közepesen, 13 százalékkal futott. Mindkét új TV2-s műsornak pozitív és negatív irányba is változhat a következező napokban a nézettsége, így ha ez megtörténik, akkor még a heti összefoglalónk előtt újra foglalkozunk majd a friss eredményekkel. Az RTL Klub főműsoridős (19-23 óra) közönségaránya 14,5 százalék volt, míg a TV2-é pontban 12 százalék. Így 2,5 százalékponttal a TV2 új műsorrendjének estéjét is meg tudta nyerni az RTL Klub.

9 év után távozik a Jóban Rosszban egyik fontos főszereplője

Írta: RaulReal | 2019. október 08. 15:54
Braghini Rozina egyike azoknak a színészeknek, akik gyerekként kezdték el pályafutásukat és a tévénézők szeme láttára cseperedtek fiatal felnőtté. A Jóban Rosszban sztárja a produkció elmúlt 9 évében fontos karaktere volt a jelenleg a SuperTV2-n látható szériának, most azonban bejelentették, hogy Cseke Katinka kilépése után ő is távozik a szereplőgárdából. A Bodolai család idősebbik gyermeke sok hullámvölgyön ment keresztül, mire a történet szerint meghozta élete egyik legfontosabb döntését, miszerint elhagyja Csillagkutat és édesanyja után költözik Erdélybe.

Kiderült, hogy mikor jön a Vikingek utolsó évada (videó)

Írta: RaulReal | 2019. október 07. 22:38
A History Channel eddigi legsikeresebb nagyszabású sorozata, a Vikingek 2013 márciusában mutatkozott be a képernyőkön. A produkció készítője az a Michael Hirst, aki korábban a Tudorokért is felelős volt. A szakember általában nagyon alaposan utánajár azoknak a történelmi koroknak, amelyekről tévészériát készít, ez pedig meg is látszik az alkotásain. A Vikingek előtt nem volt olyan sorozat, amely az északi harcosok vagy épp az akkori britek életét ilyen pontosan bemutatta volna.
A produkció még egy 20 részes hatodik évadra tér majd vissza, ezt követően pedig lezárul Björnék kalandja. A szokásoknak megfelelően most is két felvonásban kapjuk meg a szezont, a 10. rész után hosszabb szünetre vonul az alkotás. Most kiderült, hogy az utolsó etap dupla epizódos premierje december 4-én lesz a History Channelen, a bejelentés mellé pedig érkezett még egy hosszabb előzetes is. A Vikingek végjátéka a képsorok alapján véres és harcokkal teli lesz, érdemes megnézni a tovább mögötti trailert!

40. heti nézettség - Idei rekordnézettséggel indított az X-Faktor

Írta: KTL | 2019. október 07. 19:59
A 39. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 40. héten (szeptember 30. - október 6.) délután a Barátok közt hétfőn tarolt, kedden és szerdán jól ment, csütörtökön gyenge, míg pénteken közepes számokat ért el. A Mátyás király tér életét bemutató sorozat a legtöbbször legyőzte az Anyát. Az RTL Híradó 18-49-ben hétből hétszer megelőzte a Tényeket, míg a teljes lakosság körében ötször is nyerni tudott a TV2 hírműsora.
Este a Tények Plusz négyszer is jó számokat hozott, egyedül csütörtökön ment felemás számokkal. A Fókusz ugyanezeken a napokon ment jól és csütörtökön közepes adatokat hozott. Az Ázsia Expressz utolsó hetén, hétfőn meglepően gyenge volt és kedden is csak közepesen futott. Szerdán viszont már hozta a szokott jó eredményeit, de csütörtökön megint felemás számokat produkált. Ördög Nóra realityjének fináléja, pénteken jól ment, de nem produkált kiemelkedő közönségarányt. A Drága örökösöket hétfőn kimagasló sokan választották, de keddtől péntekig is minden nap szép számokat hozott. Ezen a héten is minden hétköznap a napi falus sorozat volt a legsikeresebb 18-49-ben és a hét harmadik legtöbb fiatal tévézőt vonzó műsor. A Kapd el, ha tudsz! utolsó hetén is katasztrofális adatokat hozott. A Love Island hétfőn és kedden közepesen, szerdán és csütörtökön pedig rosszul teljesített. Pénteken viszont jól ment és egyedül ezen hétköznapon a heti főműsoridős átlagot is felülmúlta. A késő esti Barátok közt hétfőn, kedden és csütörtökön is szörnyen alacsony számokat szállított, szerdán és pénteken pedig közepes adatokat produkált.

Csúszik az egyik nagyon várt új sorozat premierje a magyar HBO GO-n

Írta: RaulReal | 2019. október 07. 16:40
Az HBO GO egyik fontos őszi premierje a Batwoman című szuperhősös sorozat, amely Amerikában vasárnap este mutatkozott be a CW műsorán. A produkció A zöld íjász spinoffja, melyben 3 évvel járunk azután, hogy Bruce Wayne eltűnt Gotham városából. A gonosztevők persze nyüzsögnek, így új hősre van szükség, Kate Kane (Ruby Rose) pedig magára ölti a hírhedt denevéres jelmezt, hogy rendet tegyen.
A Batwoman a magyar HBO GO-n október 7-én debütált volna, ahogy mi is megírtuk, a hazai nézők nagy meglepetésére azonban nem vált ma elérhetővé az új széria első része az online videotáron. A produkció premierje egy hetet csúszik ugyanis, és csak október 15-én debütál idehaza, jó hír viszont, hogy rögtön két rész is megnézhető lesz az újdonságból. Kate Kane karaktere először A zöld íjászhoz kapcsolódó sorozatok crossoverében tűnt fel, az Elseworlds című történetszálban.

Daenerys Targaryen eredetileg sokkal korábban megőrült volna a Trónok harcában

Írta: RaulReal | 2019. október 06. 19:09
A Trónok harca 8. évadának egyik megdöbbentő fordulata az volt, hogy az Emilia Clarke által játszott khaleesi agya teljesen elborult a sárkányai és Missandei elvesztése miatt, a karakter pedig iszonyú vérengzésbe kezdett Királyvárban. Most néhány kiszivárgott szkript alapján kiderült, az eredeti tervek szerint sokkal korábban megtörtént volna Daenerys pálfordulása. Kezdeti őrületének első áldozata pedig Khal Drogo lett volna.
A Targaryen lány persze így is megölte a Jason Momoa által alakított harcost, de könyörületből és nem bosszúból. George R. R. Martin elképzelése szerint Dany azon dühítette volna fel magát eredetileg, hogy Khal Drogo megölte testvérét, Viseryst (Harry Lloyd). A történet azzal folytatódott volna, hogy Dany kegyetlenül lecsap férjére, majd elmenekül a pusztába a dothrakiak elől és a sorozat végleges verziójához hasonlóan megkezdi a felkészülést Westeros elfoglalására. Annyi biztos, hogy érdekes lett volna látni, hogy a szériában rögtön az elején vérengző antihőssé válik Daenerys Targaryen. (Fotó: HBO)