.

Piramist és Áll az alkut is érintő műsorváltozás a TV2-n

Írta: KTL | 2018. február 18. 14:30
A múlt hétvégén írtuk meg, hogy ettől a héttől egy műsorváltozás részenként 10-15 perccel hosszabb lesz A Fal, így az esti napi és heti sorozatok is későbbre kerültek. A lépést követően A Fal nem igazán tudta legyőzni A Piramist, de azt elérték, hogy a produkció vége már nem hoz annyira kiugró eredményeket. Valószínűleg erre reagálva most a TV2-n, ahol egy hasonló műsorváltozás lesz.
Hétfőtől hosszabb lesz A Piramis. Stohl András műsora az eddigi másfél óra helyett 15 perccel tart majd tovább, így megint nagyjából 25 perccel túlnyúlik A Fal befejezésén. A Piramis nettó adásideje azonban nem lesz hosszabb, hanem a csatorna berak egy plusz reklámblokkot - tudtuk meg a TV2-től. A változás érinti az összes utána következő műsort is. Az Áll az alku 20:35 helyett 20:50-kor kezdődik majd, mely rossz hír a vetélkedő nézőinek. Gundel Takács Gábor műsora már eddig is későn ért véget, de ezek után további 15 perccel tolódik. A Tények Extra 22:00-ról 22:15-re kerül, míg az utána következő heti tartalmak 22:40 körül indulnak majd el. Frissítés: Hétfőn délután újabb azonnali műsorváltozást jelentett be a csatorna, az új mától érvényes műsorrend itt olvasható.

6. heti nézettség - Elindult A Fal, de nem bír A Piramissal

Írta: AJ | 2018. február 17. 23:23
Az 5. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 6. héten (február 5-11.) mindkét korcsoportban minden nap legyőzte az RTL Híradó a Tényeket. Ezen a héten volt első alkalommal, hogy A Piramis és A Fal közel egy időben kezdődött és egy órán keresztül egyszerre voltak láthatóak. Bár hétfőn és kedden este a Sebestyén Balázs vezette vetélkedő volt a nézettebb a 18-49 évesek körében, a többi hétköznap már Stohl András műsorát figyelték többen. A teljes lakosság körében pedig egyszer sem tudott nyerni A Fal A Piramis ellen. A Barátok közt elég felemásan teljesített. Jobb közönségarányt hozott mint az előző héten, de a fiataloknál így sem tudta egyszer sem meghaladni az RTL Klub esti csatornaátlagát. Az Éjjel-Nappal Budapest kedden este meglepően remek számokat szállított, ezt azonban a hét többi napján már nem tudta megismételni és akárcsak a Barátok közt, az esti csatornaátlag alatt teljesített.
Új részekkel tért vissza a TV2-re az Áll az alku, a tévécsatorna tavaly őszi szezonjának egyik legsikeresebb műsora. A vetélkedő azonban a vártnál rosszabbul, csak közepesen teljesített: nem tudta megtartani az előtte futó A Piramis számait. A Gundel Takács Gábor vezette vetélkedő egy alkalmat leszámítva azonban végig a TV2 főműsoridős csatornaátlaga fölötti közönségarányt ért el és kétszer le is tudta győzni a vele egyszerre képernyőn levő Éjjel-Nappal Budapestet. Véget ért az RTL Klub saját gyártású heti fikciós sorozata, a Válótársak. A keddi epizód mindkét korosztályban nagyon jól ment. A csütörtök este adásba került finálé viszont közepesen teljesített, rosszabbul, mint az utolsó előtti rész. Kedden éjjel katasztrofálisan hozott a Született szobalányok évadzárója a TV2-n. A Szulejmán nézettsége teljes lakosságban közepes, 18-49-ben alacsony volt. Szombaton új résszel jelentkezett két másik hazai gyártású széria. A mi kis falunk a kis visszaesése ellenére is magasan a legnézettebb produkció volt szombat este és az egész héten is, mindkét korosztályban. A Korhatáros szerelem 18-49-ben az előző hetihez hasonló eredményt hozott, teljes lakosságban viszont sokat csökkent. Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Két Trónok harcás színész is jégbe fagyott hajón raboskodik egy új sorozatban

Írta: RaulReal | 2018. február 17. 22:25
A magyar AMC-re március 27-én, hajnali 3-kor, a külföldi premierrel egy időben érkezik egy izgalmas, hazánkban forgatott drámasorozat, a Terror. Az igaz történeten alapuló szériában két hajó esik a jég fogságába az északnyugati átjárónál, amelyet az emberiség nehezebben hódított meg, mint magát a Holdat. Ilyen és más érdekességek derülnek ki az AMC új videójából, melyben a készítők és a szereplők nyilatkoznak az újdonságról. A Terrorban fontos szerepet játszik a Trónok harca két színésze, Ciarán Hinds (a Falon túli király) és Tobias Menzies (Edmure Tully) is. A 10 részes széria rendes, esti időpontban március 29-én, 10 órakor kerül képernyőre az AMC-n.

Megérkezett a tavaszi zsongás a VIASAT6-ra is

Írta: Agent | 2018. február 17. 18:53
Pár napja jelentkeztünk az AXN tavaszi újdonságaival, most pedig a VIASAT6 is bejelentette a tavaszi szezonkezdését. Március 6-tól, minden kedden este 11 órától érkezik országos premierként a már számos Golden Globe- és Emmy-díjat nyert Amerikai Horror Story legújabb, 7. évada, amely a Szekta alcímet kapta. Az előző szezonokhoz hasonlóan most is egy független, egész évados történetet kapunk, amiben most az USA aktuálpolitikai helyzete kap kimagasló szerepet, ugyanis a történet a 2016-os elnökválasztás éjszakájával kezdődik.
Pontosabban amikor kiderül, hogy Donald Trump legyőzte Hillary Clintont. Azonban a már megszokott rettegés és horror se marad el ebből az etapból se, mely 11 részen át göngyölíti majd a szálakat. A produkciót tavaly januárban berendelték a 8., illetve a 9. évadra is, így a rajongóknak most csak hátra kell dőlniük és élvezhetik az új részeket! Március 7-én, szerda este 11 órától jön Az élőholtak kora, mely kivételesen egy brit horror sorozat 2017-ből. Amerikában is csak idén januárban debütált a sorozat, melyben egy igazi rémálom válik valóra: a vámpírok átveszik az uralmat az emberek és a világ felett. A széria csupán 6 részből áll, arról, hogy lesz-e folytatása, még nincs információnk.

Maisie Williams szerint lehetetlen vállalkozás a Trónok harca 8. évadának elkészítése

Írta: RaulReal | 2018. február 17. 11:56
A Trónok harca fiatal színésznője és egyik legnagyobb tehetsége, Maisie Williams a Metro újságnak adott feszült hangulatú interjút. A sorozat Arya Starkja elárulta, szerinte a 8. évad elkészítése közel lehetetlen vállalkozás. "Már amikor a forgatókönyvet elolvastam, akkor azon gondolkoztam, hogy az utolsó szezont nagyon nehéz lesz összehozni. Örülök neki, hogy nem a Trónok harca egyik írója vagyok, hanem csak színész. Évadról évadra jobb minőséget kell letenniük a készítőknek az asztalra, az SF zsánerén belül pedig az elvárások a nézők részéről magasabbak, mint anno a Lost esetében voltak. De szerintem a Trónok harcát többen nézik, mint a Lostot" - jegyezte meg Williams.
Arról is kiderültek részletek, hogy éppen hol tart a produkció forgatása, a színésznő szempontjából. "Jelenleg is egy éjszakai forgatást csinálunk, a negyedik hétnél tartunk a tizenkettőből." Ez a megszólalás arra utal, hogy Arya az évad többségében életben lesz, Westerosra pedig szó szerint sötét idők várnak. A Trónok harca csak 2019-ben tér vissza az HBO-ra, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor.

Tripla résszel elindult a legújabb Csillagkapu sorozat

Írta: RaulReal | 2018. február 15. 18:32
A Stargate Origins a legújabb felvonása a Csillagkapu sorozatoknak, mely ezúttal 1928-ban veszi kezdetét, amikor Paul Langford Gízában megtalálja a Föld első Csillagkapuját. 10 évvel később a nácik is betoppannak, mert az átjáró segítségével Hitlernek akarnak ajándékot (vagy esetleg fegyvert?) vinni, így nem csak az öreg professzort, de lányát, Catherine-t is belerángatják a bolygóközi kalandba.
A produkció 10 részes minisorozat lesz tulajdonképpen, 10 perces epizódokkal, melyek a Stargate Command nevű weboldalon nézhetőek kizárólag. Az első három rész már nézhető is, illetve a Youtube-on a premier alkalmából ingyenesen elérhetővé tették az eredeti, 1994-es Csillagkapu filmet is. A Stargate Origins igazi oldschool sorozat, a CSK-1 lazább stílusában mozog, így rengeteg nosztalgiát tartogat a produkció azoknak, akik adnak neki egy esélyt. Érdemes, mert szórakoztató lett a Csillagkapu sorozatok legújabb darabja!

Vadonatúj sorozatok érkeznek a következő hetekben az HBO-ra

Írta: AJ | 2018. február 15. 07:00
Az elkövetkező hetekben több sorozatpremier is lesz az HBO csatornák műsorán. Érkezik egy sci-fi és kémtörténeti elemeket is vegyítő széria, láthatunk misztikus tinisorozatot és egy olyan családról szóló történetet is, ahol a multikulturalizmus phroblémájával minden nap szembesülnek. Az első újdonság az Oscar-díjas J.K. Simmons főszereplésével készült kémdráma, az HBO műsorán február 16-án, pénteken 20 órakor debütáló Képmás (Counterpart) lesz. A történet főszereplője Howard Silk, az ENSZ kémügynökségének alkalmazottja, aki rájön, hogy a szervezet már régen felfedezett egy átjárót a párhuzamos világba. Silk összeesküvés nyomaira bukkan, és hamar rá kell jönnie arra, hogy egy valakiben bízhat, méghozzá a másik világbeli alteregójában. A sorozat első évada tíz epizódból áll.
Február 21-én, szerdán 21:00-kor debütál az HBO3-on a Túloldal (Beyond) című sci-fi sorozat, melynek első évada eredeti nyelven magyar felirattal kiegészülve már elérhető az HBO GO-n. A szinkronos tévés premier azonban csak a jövő héten lesz. A sorozat történetének főszereplője Holden Matthews, aki tizenkét év kóma után felébredve különleges képességekre tett szert. Eközben meg kell tanulnia azt is, hogyan éljen egy olyan világban, melyről szinte semmit sem tud, és melynek legújabb vívmányait, szokásait nem is ismeri. A sorozatból eddig két évad készült, a második szezon pedig jelenleg is látható a tengerentúlon és feliratosan az HBO GO-n is. A harmadik újdonság az Oscar- és Emmy-díjas Alan Ball legújabb sorozat, az Itt és most (Here and Now). A sorozat feliratosan 12-én este már bemutatkozott az HBO-n, de a szinkronos premier csak február 25-én, vasárnap 20 órakor lesz az HBO3-on. A Sírhant művek és a True Blood - Élni és inni hagyni alkotójának legújabb sorozata egy multikulturális család életébe nyújt bepillantást. A professzor és neje közös gyermekük mellett egy libériai, vietnámi és kolumbiai gyereket is örökbe fogadtak, a kihívásokkal pedig nap mint nap szembesülniük kell. A Holly Hunter és Tim Robbins főszereplésével készült széria első évada tíz részből fog állni. (Fotó: HBO)

Két vadonatúj sorozattal indítja a tavaszt az AXN

Írta: Agent | 2018. február 14. 21:45
Hamarosan itt a tavasz, így a hazai csatornákon is indulnak a folytatások vagy az új sorozatok. Az AXN 2018 tavaszát két országos premierrel indítja. Először, március 7-én 21:00-kor érkezik a Gyilkos elmékből már jól ismert Shemar Moore új sorozata, a SWAT - Különleges egység. A széria szerdánként lesz látható az AXN-en 21:00-tól. A való életre reagáló, kiszámíthatónak egyáltalán nem nevezhető sorozat egyedisége abban rejlik, hogy aktuális társadalmi kérdéseket feszeget. Azonban komoly témák ellenére is szórakoztató és akciódús. A tengerentúlon novemberben debütált a széria és miután egész jó számokat hozott megkapta a 22 részes, teljes évados berendelést. Arról, hogy folytatása lesz-e, csak késő tavasszal várható döntés a CBS amerikai csatorna részéről.
Szintén országos premierként, március 11-én 19:00-kor mutatkozik be a csatornán a kultikus MacGyver sorozat remake-je. A fordulatokban és látványos akciókban gazdag sorozatban az ifjú Angus MacGyver szokatlan problémamegoldással kapcsolatos különleges tehetségét és rendkívüli tudományos ismereteit felhasználva nem kisebb feladatot, mint a világ megmentését vállalja magára. Az eredeti sorozathoz képest a feldolgozásban a magányos farkas munkáját többen segítik. A szériának jelenleg a 2. évada fut Amerikában, mely a téli olimpia miatt egy igen hosszú szünetre vonult. Nézettsége jelenleg hozza a tőle elvárt átlagot péntek esténként, így minden bizonnyal számíthatunk majd egy következő etapra is.

Mégse igaz, hogy 2019 áprilisában jön a Trónok harca utolsó évada

Írta: RaulReal | 2018. február 14. 19:42
A Metro News nemrég publikált egy interjút a Trónok harca egyik fontos szereplőjével, Maisie Williamsszel, melyben a színésznő úgy nyilatkozott, hogy 2019 áprilisában debütál a sorozat 8. évada. Mint kiderült, a cikk már nagyon elavult, így a széria sztárja kénytelen volt Twitteren megcáfolni a hírt. "Az, hogy lelepleztem a sorozat utolsó évadának premierdátumát, nem igaz. Az interjú, amelyben tőlem idéznek, évekkel ezelőtt készült" - írja az Arya Starkot alakító színésznő. A Trónok harca biztosan tart egy éves szünetet és idén már nem kerül képernyőre, ezt az HBO már nyilvánossá tette, a hivatalos premierdátumot azonban még mindig hét lakat alatt őrzik.

Kórházba kerülés miatt változás a Magyarország, szeretlekben

Írta: AJ | 2018. február 14. 15:04
A Magyarország, szeretlek! a közmédia utóbbi közel nyolc évének egyik legrégebbi műsora. Házigazdájának személye indulása óta változatlan: ezt a szerepet Szente Vajk tölti be. A piros és zöld csapatok kapitányai azonban az évek alatt lecserélődtek, bár talán még ma is Jakupcsek Gabriella és Csiszár Jenő párosát láthatnánk a gameshow-ban, ha előbbit nem rúgják ki. Az összeszokott páros helyére Tatár Csilla és Harsányi Levente érkezett. Tatárt Kraszkó Zita váltotta, őt pedig a jelenleg is látható Rátonyi Kriszta követte. Hamarosan pedig újabb változás lesz a műsorban.
Harsányi Levente ugyanis váratlanul kórházba került, így nem tudott részt venni a műsor forgatásán. A helyére beugró csapatkapitány Kolozsi Kilián lett, akit a Duna nézői a Család-barátból már ismerhetnek. Február 28-án és március 4-én vasárnap este Rátonyi Kriszta mellett tehát új csapatkapitányt köszönhetünk két adás erejéig. Március 11-én ugyanis visszatér Harsányi Levente a Magyarország, szeretlek!-ben. (Fotó: Kaszner Nikolett)

Budapesten forgatják az egyik legnépszerűbb amerikai sorozatot

Írta: RaulReal | 2018. február 13. 21:52
Már január végén Magyarországra érkezett a Homeland stábja, hogy a sorozat 7. évadának forgatásához keressenek megfelelő helyszíneket - írja a Comment:com. A produkció egyik rendezője, Lesli Linka Glatter posztolt tájképet a fővárosról, illetve a stáb egy része is pózolt a metropoliszban. Még az egyik leghíresebb filmes szaklaphoz, a Varietyhez is eljutott a híre, hogy a Homeland kis része nálunk forog majd, a sorozat készítője, Alex Gansa elárulta az újságnak, hogy a jelenleg futó évad utolsó két epizódját veszik fel itt. Ezek a részek viszont nem Magyarországon, hanem az oroszoknál fognak játszódni, Kalinyingrád városában.
A Homeland idehaza nem volt túl népszerű, az RTLII-n 2013-ban indult a sorozat, a második évad azonban már késő estére került át. 2015-ben érkezett meg a harmadik évad, 2016-ban pedig az első szezon esélyt kapott a portfólió fő csatornáján, az RTL Klubon is. Az RTL Magyarország a 4. etapot még bemutatta a hazai közönségnek, a folytatást viszont nem vásárolták meg. Azóta egy tévécsatorna se tűzte képernyőjére az 5-6. szezont, így a magyar Homeland-fanatikusok rendesen le vannak maradva a jelenleg 7. évadjánál járó akciósorozatból.

Sorozat minimaratonnal készül az RTL

Írta: KTL | 2018. február 13. 17:11
Amerikában február 7-28. között szünetre vonult az X-akták új évada. Mivel az RTL Magyarország jóvoltából a Coolon két nap késsel látható a sorozat, így itthon is téli pihenőre vonult. Ám az RTL kábelcsatornája ezen időszak alatt sem hagyja X-akták nélkül a nézőket, ugyanis egy minimaraton keretében megismétli az új évad eddigi részeit. Február 16-án 21 órától az új évad első három epizódját, míg egy héttel később, február 23-án a negyedik, ötödik és hatodik részt tűzi újra képernyőre a Cool. A sorozat új részekkel március elején folytatódik a tévéadón.