.

Sorozat miatt kapott bírságot az RTL Klub

Írta: RaulReal | 2019. október 16. 15:39
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1,95 millió forintos bírságot szabott ki az RTL Magyarországra, amiért a Mr. Whiskey egyik részének előzeteseit nem megfelelő, 12-es karikával és nem az előírt időben vetítette - írja az MTI. A kedvcsinálók a bennük látható erőszakos jelenetek miatt csak 16-os karikával, este 21 és hajnali 5 óra között kerülhettek volna adásba. A testület azt is kifogásolta, hogy az epizódot rossz korhatárbesorolással adta le az RTL Klub, szintén 12-es karikával a szükséges 16-os helyett. A Mr. Whiskey Amerikában az ABC-n került bemutatásra, a Lauren Cohan (The Walking Dead) főszereplésével készült produkció azonban 1 évad után kaszát kapott.

Egy második The Witcher sorozaton is dolgozhat a Netflix

Írta: RaulReal | 2019. október 15. 22:10
A Recapped eddig többször is helyes értesüléseket tett közzé a The Witcher sorozatról, ők voltak az elsők, akik a hivatalos bejelentés előtt megírták, hogy a sorozatban Henry Cavill játssza majd Ríviai Geraltot, Anya Chalotra pedig Yennefert. A lap újabb érdekességről számolt be, azt írják, hogy a Netflix nem egy, hanem rögtön kettő The Witcher szérián is dolgozhat, az online videotár azonban a második produkciót egyelőre titokban tartja.
Az eddig be nem jelentett újdonság animációs sorozat lehet, mely a The Witcher első és még nem berendelt második évadát kötheti majd össze. A középpontban pedig az előszereplős, vélhetően idén decemberben debütáló széria mellékszereplői fognak állni. A Recapped forrásának utolsó információi szerint a Netflix elkezdte az animációs széria fejlesztését, azonban míg az online videotár hivatalosan be nem jelenti a produkciót, érdemes pletykaként kezelni a hírt.

Hétfőn legyőzte a Séfek séfe a Nyerő Páros évadnyitóját

Írta: KTL | 2019. október 15. 16:12
Hétfőn indult az RTL Klub elmúlt éveinek legsikeresebb napi műsora, a Nyerő Páros. A reality 2016-os első évada remekelt, a 2018-as második szezonja pedig minden várakozást felülmúló nézettséget hozott. Nézzük, hogy alakult az RTL Klub új műsorrendjének első napja a 18-49-es korosztályban. A Tények Plusz 15,9 százalékkal jól teljesített és a közös sávjukban le is győzte az RTL magazinműsorát. Az említett Fókusz csak közepesen hozott, 14,6 százalékot ért el, viszont arra bőven elég volt, hogy Palik László műsorát megverje vele. A Fuss család, fuss! csupán 8,7 százalékot produkált, mely borzalmasan gyenge eredmény. A Drága örökösök 15,9 százalékot szállított, mely az utóbbi időkhöz képest kicsit alacsonyabb közönségarány, de még bőven jónak számít. A fiatalok körében most is a napi falus sorozat volt a legnézettebb tegnapi műsor.
21 óra után a Nyerő Páros hatalmas meglepetésre csak 12,8 százalékkal indított és az adás közben csökkent a közönségaránya. Az elmúlt évek sikere után ennél sokkal erősebb kezdésre lehetett számítani. Ezzel pedig ki is kapott a Séfek séfétől, mely 14,3 százalékkal most hozott először jónak számító eredményt. A Barátok közt késő délután 9,2 százalékot produkált, mellyel simán nyerte is a sávját, míg késő este csupán 6,2 százalékot hozott, mellyel kikapott a Magánnyomozók ismétlésétől. Fontos kiemelni, hogy egy nap adataiból nem lehet hosszú távú következtetéseket levonni. A Nyerő Páros egy nagyon erős formátum, így a következő napokban dőlhet el, hogy magához tud-e térni és milyen nézettség várható a műsortól a következő hetekben. Az RTL Klub este (19-23 óra) 13,6 százalékot produkált, míg a TV2 csupán 11 százalékot hozott. Így 18-49-ben 2,6 százalékponttal az előbbi csatorna nyerte meg az estét.

Egy rövidfilmben magyar zenekart hallgat Maisie Williams (videó)

Írta: RaulReal | 2019. október 15. 15:36
Tavaly áprilisban debütált a Stealing Silver című 20 perces rövidfilm, amelynek főszereplője a Trónok harca Arya Starkját alakító Maisie Williams. A történetben Leonie, aki éppen nehéz időszakon megy keresztül, egy titokzatos, a szomszédjában élő férfival kapcsolatban kezd el nyomozni. A film egyik jelenetében, ahogy az Index észrevette, Williams a laptopján hallgat egy zeneszámot, amely a Sonya nevű magyar banda 2013-as videoklipje, a Kitchenfloor. A jelenet és a videoklip a tovább mögött megtekinthető!

Henry Cavill elárulta, mivel készült fel a The Witcher főszerepére

Írta: RaulReal | 2019. október 14. 21:52
Még 2019-ben bemutatkozik a Netflixen a 8 részes The Witcher sorozat, amelynek főszerepét Az Acélember sztárja, Henry Cavill alakítja. A Premiere megkérdezte nemrégiben a színészt, hogy milyen módon készült fel Ríviai Geralt eljátszására, a válasz pedig igencsak meglepőre sikeredett. "Lényegében nem készültem rá. A könyvek és a videojátékok szinte magukba szippantottak, így már ekkor magaménak éreztem ezt a fantasy világot. A The Witcher trilógia végigjátszása közben folyton azon gondolkoztam, hogy miképp fognám meg a mutáns szörnyvadász karakterének lényegét, pedig akkor még csak ki sem választottak a szerepre" - árulta el a Tudorokból is ismert Henry Cavill.
A főszereplő válasza azért is érdekes, mert a The Witcher sorozat kizárólag Andrzej Sapkowski írásait adaptálja, a CD Projekt RED játékaihoz nem lesz köze. "A cél számomra az volt, hogy a könyvek szellemiségét a képernyőre ültessem át, és az általam megszeretett karakterek köré egy élvezhető történetet írjunk. Nem akartuk, hogy a szériát a videojátékokhoz hasonlítsák, mert azok olyan jól sikerültek, hogy nehéz lenne a nyomukba érni" - tette hozzá Lauren Schmidt Hissrich, a The Witcher shorunnere.

41. heti nézettség - Megint 2019-es rekordnézettséget döntött az X-Faktor

Írta: KTL | 2019. október 14. 21:03
A 40. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 41. héten (október 7. - október 13.) 18-49-ben a délutáni Barátok közt hétfőn, szerdán és pénteken jól ment, kedden és csütörtökön viszont csak közepes számokat hozott. A hét négy napján tudott nyerni az Anya ellen és csak csütörtökön kapott ki tőle. Az RTL Híradó a fiataloknál hétből hétszer legyőzte a Tényeket, a teljes lakosságnál viszont a TV2 hírműsora ötször is nyerni tudott.
Este a Tények Plusz minden nap jól teljesített. Az erős felvezetés ellenére a Fuss család, fuss! szörnyű nyitóhéten van túl. Palik László új műsora már az első nap még közepesen indított, de a hét többi napján a lélektani 10 százalékos közönségarányt sem érte el. A TV2 új sportvetélkedője nagy bukóban van, nem valószínű, hogy ebből a második héten ki tud jönni. A Fókusz hétfőn közepes adatokat, míg a hét többi napján kiemelkedő számokat szállított. A Drága örökösök nyert a legnagyobbat Palikék gyengélkedéséből. Hétfőn és csütörtökön "csak" jó számokat hozott a napi falus sorozat, de a hét további három napján durván tarolt. Az elmúlt hetekhez képest, most még nagyobb arányban ez a műsor lett minden hétköznap a legnézettebb produkció. Később a Séfek séfe 2. évadának első adása gyengén kezdett és ki is kapott az RTL ciprusi realityjétől. Keddtől viszont magához tért és a hét további napjain annak ellenére hozott közepes eredményeket, hogy az előtte lévő másfél-két órában rosszul teljesített a csatorna. A gasztro reality végül kedden, csütörtökön és pénteken is legyőzte a konkurencia műsorát. Az említett Love Island nemhogy nőtt volna az utolsó hetére (ahogy szoktak a hasonló műsorok), hanem hétköznapi és heti átlagát tekintve is csökkent az elmúlt hetekhez képest. Ahogy jött egy kicsit erősebb ellenfél a nagyot bukó Kapd el, ha tudsz! helyett, már több nap ki is kapott.

A Trónok harca egyik rendezője szerint ezért volt rossz a sorozat fináléja

Írta: RaulReal | 2019. október 14. 18:46
Nem csak a rajongóktól, de A tűz és jég dala írójától, George R. R. Martintól is kemény kritikát kapott a Trónok harca készítőpárosa. Most újabb, az HBO produkciójához kapcsolódó szakember, Neil Marshall mondta el a véleményét a 8. évad utolsó részéről, melyet D. B. Weiss és David Benioff rendezett. Marshall a Feketevíz-öbölbeli csatát bemutató 2x09-es, illetve a vadak és az Éjjeli Őrség összetűzését elmesélő 4x09-es részt rendezte korábban. Azóta a Westworldön és a Hellboy 2019-es verzióján is dolgozott.
"Úgy gondolom, hogy Benioffék a sorozatzáró résznek a rendezést rontották el legjobban, én sok mindent másképp csináltam volna az utolsó részekben. Azért szerettem a korábbi évadokban dolgozni, mert szabad kezet kaptam és a saját ötleteimet is beleépíthettem a csatajelenetekbe, amelyeket levezényeltem. Egyetértek a rajongók kritikáival, a 8. szezont elsiették. Habár minden karakter a végén a helyére került és lezárult a sztori, a gyors tempó miatt mégse lehetett élvezni a látottakat" - mondta el Marshall.

Csernobil kvíz: Mennyire emlékszel a sorozatra? - 3. rész

Írta: RaulReal | 2019. október 13. 19:09
A Csernobil című minisorozat alkotója, Craig Mazin az HBO produkciója előtt olyan vígjátékokon és paródiákon dolgozott, mint a Másnaposok trilógia, a Horrorva akadva franchise, vagy éppen a 2008-as Superhero. Aztán az alkotó olyan érzékenységgel nyúlt hozzá a XX. század egyik legnagyobb ember okozta tragédiájához, amelyet ritkán látni a tévéképernyőn. Kvízsorozatunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire figyeltetek a Csernobil nézése közben és hogyan sikerült elsajátítani a produkcióban látott és hallott információkat. Kommentben várjuk, hogy 10-ből hány választ sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található!

4 új szereplőt jelentettek be a Trónok harca előzménysorozatához

Írta: RaulReal | 2019. október 13. 16:07
Jane Goldman és George R. R. Martin közös produkciója, a Bloodmoon munkacímre hallgató első Trónok harca spinoff több ezer évvel az anyasorozat előtt játszódik. Az HBO egyelőre csak egy részt rendelt be az újdonságból, amelyet már le is forgattak, így nemsokára döntés születhet előzményszéria teljes első évada ügyében. A történetről Martin korábban 5 érdekességet is elárult a nézőknek, melynek női főszereplője Naomi Watts. Most a már eddig is népes szereplőgárdához 4 új színész csatlakozott, akiket alább mutatunk be.
A Bloodmoon több fiatal, egyelőre nem befutott tehetségnek esélyt ad a Trónok harcához hasonlóan, közéjük tartozik Leah Gayer (a képen a bal szélen) is. A színésznő egy Caera nevű lányt alakít a produkcióban, akiről a Watchers on the Wall azt feltételezi, hogy a neve miatt régi-valyriai származású lehet. Rajta kívül bejelentették még a szintén pályakezdő Georgina Beedle-t (a képen a harmadik) és Jasper Britton (a képen a második) érkezését. A színész igazi veteránnak számít mostanra filmszakmában, karrierje során a 2006-os Feketeszakáll sorozatban és a 2011-es Anonymous filmben is fontos szerepe volt. Így a híresség otthonosan mozog a kosztümös drámák világában. A Trónok harca előzménysorozatának fontos igazolása még Jacqueline Boatswain (a képen a jobb szélen). A színésznő olyan sorozatokban játszott korábban, mint a Shameless - Szégyentelenek, a Hollyoaks, vagy éppen a Wolfblood. Boatswain ráadásul több híres videojátékban kölcsönözte a hangját különböző karaktereknek, így a World of Warcraftban, a Bloodborne-ban, vagy éppen az Assassin's Creed IV-ben is.

Az elit alakulat és a The Pacific alkotói új világháborús sorozatot készítenek

Írta: RaulReal | 2019. október 12. 16:47
Steven Spielberg és Tom Hanks eddig olyan háborús sorozatokat tettek le az asztalra közösen, mint a 2001-es Az elit alakulat és a 2010-es The Pacific - A hős alakulat. Mindkét produkcióban közös volt, hogy az HBO-n mutatták be őket. A készítőpáros új alkotása, a Masters of the Air, amely Donald L. Miller azonos című regényét dolgozza fel azonban az Apple+-ra érkezik majd. A hír azért is meglepő, mert eredetileg az HBO-ra érkezett volna, a fejlesztését már 2013-ban megkezdték, a kábelcsatorna azonban végül passzolta az újdonságot. Nagy fogás ez a hamarosan debütáló online videotárnak, hiszen főleg Az elit alakulat mostanra a sorozatrajongók körében kultusz státuszba került.
A Masters of the Airről (A levegő urai) egyelőre annyit tudni, hogy több, mint 8 órás lesz a játékideje és 200 millió dollárnál is nagyobb lesz a büdzséje. A történet olyan, a légi hadosztályban szolgáló katonákról fog szólni, akik a háborút egészen Hitler küszöbéig hozzák el. A szériával kapcsolatban nem csak az biztató hír, hogy Spielberg és Tom Hanks ezúttal is producerként dolgoznak rajta, de a Masters of Air írója Az elit alakulaton is közreműködő John Orloff lesz. Az Apple+ nemrég Alfonso Cuarónt, a Gravitáció és Róma készítőjét is magához leigazolta, egy több éves szerződéssel, így erősnek ígérkező kínálattal és alacsony előfizetési díjjal csábítja a nézőket az új szolgáltatás.

Gyerekversenyzőkkel tér vissza az egyik ismert tehetségkutató műsor

Írta: RaulReal | 2019. október 12. 12:18
Október 25-én az őszi válogatók legjobb pillanataival tér vissza a Dunán 19:30-kor a Fölszállott a páva. A produkció folytatása azért is lesz különleges, mert a tehetséges gyerekeket felvonultató új évadban a hagyományőrzés mellett a környezettudatosság is középpontba kerül. A két felvezető adásból (október 25., november 1.) kiderül, kikkel találkozhatunk a november 8-án induló élő adások során. A műsorban ezúttal is négy kategória lesz, énekes szólisták és énekegyüttesek, hangszeres szólisták és zenekarok, táncos szólisták és táncospárok, valamint néptáncegyüttesek. Az előző évadokhoz hasonlóan ismét 48 produkció áll a Fölszállott a páva színpadára, és még karácsony előtt kiderül, kik lesznek kategóriájuk legjobbjai, valamint a közönség kedvencét is megválasztják.

Vasárnap este visszatér az RTL egyik népszerű műsora

Írta: KTL | 2019. október 12. 08:00
A 24. évadával folytatódik október 13-án a Showder Klub az RTLII-n. A comedy show új adásai mostantól minden vasárnap 22 órakor lesznek láthatóak a csatornán. Az új szezonban az RTL Magyarország közlése alapján celebek és közéleti személyiségeken túl nemzetközi események, hazai aktuálpolitika, sőt, még az előadók magánélete is terítékre kerül. Az olyan nagy nevek mellett, mint például Kiss Ádám, Kőhalmi Zoltán, Aranyosi Péter, Dombóvári István, Felméri Péter, Orosz György, fiatal, feltörekvő tehetségek is lehetőséget fognak kapni a kibontakozásra.