.

Több műsorváltozás a TV2-n, későbbre kerül a Milliomos is

Írta: KTL | 2019. január 21. 18:45
Több műsorváltozásról döntöttek ma a TV2-ben. Az első - csak úgy mint a tegnapi változás - Andy Vajna halálához kapcsolódik. Hétfőn 18:55-kor Tények Extra kerül képernyőre, melyben a csatorna eddigi tulajdonosával és egyben a legendás filmproducerrel foglalkoznak. Ezért az Exatlon Hungary csak 19:20-kor, a Legyen Ön is milliomos! pedig 21:25-kor kerül képernyőre. A rendkívüli műsorváltozások azonban folytatódnak, melyek már érintik az összes többi hétköznapot.
Keddtől nettó 70 helyett 100 perces lesz az Exatlon Hungary, mely reklámokkal együtt 140 percben kerül képernyőre. Így kedden és a hét összes többi napján módosultak az előre kiadott időpontok. A Legyen Ön is milliomos! 20:55-ről 25 perccel későbbre kerül és Gundel Takács Gábor vetélkedője csupán 21:20-tól lesz látható. A késő esti tartalmak - köztül a Columbo filmek is - pedig késő estéről éjszakára, 22:45-re kerülnek.

3. heti nézettség - Katasztrofális eredménnyel nyitott A Dal 2019

Írta: AJ | 2019. január 21. 17:13
A 2. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 3. héten (január 14-20.) új műsorrend lépett érvénybe az RTL Klubon, és több délutáni produkció is új időpontba került. Az Elif - A szeretet útján későbbre került, és így már egy időben látható a Cennettel, emiatt 18-49-ben mindkét széria gyengén hozott. Ebben a korosztályban kétszer az RTL-es, háromszor a TV2-s sorozat nyert, teljesben azonban végig utóbbi volt a nézettebb. Az RTL Híradó a fiataloknál minden nap legyőzte a Tényeket, összlakosságban pedig csak vasárnap kapott ki.
Az új RTL-es műsorrend miatt a csatorna minden esti tartalma későbbre került, a Fókusz ugyanis hosszú idő után ismét az RTL Híradó után kerül adásba. A magazinműsor 18-49-ben már az első nap is tarolt és végig remek eredményeket hozott és minden nap megverte az Exatlon Hungaryt. A Drága örökösök az új, későbbi időpontjában is kiemelkedően teljesít, a fiataloknál szerdán ráadásul parádés eredményeket produkált. A Barátok közt is későbbre került, azonban szokás szerint ilyenkor pár napra visszaesik a nézettsége. A Mátyás király tér életét bemutató sorozat hétfőn és kedden gyenge, szerdán jó, pénteken pedig közepes számokat szállított. A Barátok csütörtökön katasztrofálisan teljesített, vélhetően amiatt, mert sokan voltak kíváncsiak az M4 Sporton látható kézilabda-mérkőzésre. A Magyarország - Svédország meccset felvezetéssel együtt 19:40-től 22:20-ig sugározták és a fiataloknál kiemelkedő, 8%-os közönségarányt ért el. Az Éjjel-Nappal Budapest a 18-49-es korosztályban felemásan teljesített, hétfőn, szerdán és pénteken közepesen, a többi napon gyengén hozott. A TV2 műsorai a szokott időpontjukban kerültek képernyőre. Az Exatlon Hungary 18-49-ben hétfőn, szerdán és csütörtökön közepes eredményeket ért el. Kedden volt látható a műsor első nemzetközi összecsapása, melyen a magyar csapat a román versenyzőkkel mérte össze erejét. Az adás mindkét korosztályban parádés nézettséget produkált, és az Exatlon eredményének köszönhetően nyert kedden 18-49-ben a TV2. A sportműsor akárcsak az előző hetekben, múlt pénteken is remekül teljesített és majdnem minden nap legyőzte a fiataloknál a Barátok köztöt. A Legyen Ön is milliomos! 18-49-ben gyenge nézettséget hozott, rendre kikapott a Budapesttől, és már teljes lakosságban sem szállít jó eredményeket.

Újabb hivatalos kedvcsináló érkezett a Trónok harca 8. évadához (videó)

Írta: RaulReal | 2019. január 20. 22:01
Kevesebb, mint 90 nap van a Trónok harca 8. évados premierjéig, április 14-én ugyanis megérkezik a sikersorozat nagyon várt fináléja. Az első ajánló bemutatása után az HBO egy, a Starkokra koncentráló teaserrel borzolta tovább a nézők kedélyeit. Most egy különleges effektekért felelős cég, a Mirari and Company munkáját vehetjük szemügyre, melyet az HBO Asiának készítettek. A képsorokon egy Trónok harcás faliszőnyeget láthatunk, mialatt olyan fontos szereplők narrálnak, mint Bran Stark, Catelyn Stark, vagy éppen Daenerys Targaryen. Érdemes megnézni a videót, mert nagyon különleges promóciós anyag lett!

Több csatornán is műsorváltozás lesz ma este Andy Vajna halála miatt

Írta: AJ | 2019. január 20. 17:02
Ma délben érkezett a hír, miszerint életének 75. évében elhunyt Andy Vajna, a magyar és nemzetközi filmipar meghatározó alakja, a TV2 Csoport és a Rádió1 tulajdonosa. Bár a producer és üzletember hosszú ideje komoly betegséggel küzdött, halálhíre sokakat megdöbbentett. Több tévécsatorna is azonnali műsorváltozást jelentett be ma estére, és Andy Vajna emlékére a filmjeit tűzik képernyőre.
A TV2-n az előzetesen tervezett Az 50 első randi, valamint Az Útvesztő: Tűzpróba helyett ma 18:55-től A miniszter félrelép című nagy sikerű magyar film lesz látható, ezt követően a Die Hard 3. és a Rambo kerül adásba a csatornán. Nem sokkal délután négy óra után az MTVA is műsorváltozásról küldött értesítést: szintén a producer emlékére a Magyarország, szeretlek! után 21 órától a Szabadság, szerelem című magyar játékfilmet tűzik műsorra. Az ATV-n pedig a Jakupcsek Plusz című beszélgetés műsor egyik tavalyi adásának ismétlésével emlékeznek Andy Vajnára a #Bochkor adása után 21:55-ös kezdéssel.

75 évesen elhunyt Andy Vajna

Írta: RaulReal | 2019. január 20. 12:13
Hosszú betegség után, 75 éves korában hunyt el budapesti otthonában Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap vasárnap az MTI-vel. A hollywoodi filmproducer 1944-ben született Budapesten, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa, emellett pedig a TV2 Csoport és a Rádió 1 tulajdonosa volt. Andy Vajna a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztosként is dolgozott, akinek a nevéhez olyan klasszikusok kapcsolódnak, mint a Rambo, a Terminator, az Elemi ösztön, vagy az Evita. 2018-ban Magyarország 14. leggazdagabb és 5. legbefolyásosabb személyisége volt.

Jövő héten ismét összecsap a magyar Exatlon válogatottja a románokkal

Írta: AJ | 2019. január 20. 08:00
Január 15-én este különleges adással jelentkezett az Exatlon Hungary a TV2-n. A január 2-án indult sportműsorban kedden a megszokottól eltérő módon nem a Bajnokok és a Kihívók mérkőztek meg egymással. A két csapatból alakult egy új válogatott, akik Magyarországot képviselték az Exatlon nemzetközi összecsapásában. A formátum különlegessége, hogy az egy időben, egy helyszínen forgató országok a játék egy adott pontján összemérik erejüket.
A keddi adásban Magyarország a szintén a Dominikai Köztársaságban forgató Romániával versenyzett, és nyert. A szokottól eltérő hosszú ideig, közel két és félórán át képernyőn levő Exatlon Hungary 18-49-ben 19,3%-os közönségarányt hozott és tarolt. A műsornak köszönhetően nyerte meg az estét a fiataloknál a TV2. Az Exatlonból jövő hétfőn, január 21-én, a Tények után újabb különleges adás lesz látható. Ekkor lesz látható ugyanis a Magyarország - Románia visszavágó, mely ismét a megszokottnál hosszabb lesz. Emiatt a Legyen Ön is milliomos! 20:55 helyett hétfőn 21:25-kor kezdődik majd.

A Hegy segítségre szorult a Trónok harca 8. évados forgatása alatt

Írta: RaulReal | 2019. január 19. 21:32
A Hegyet a Trónok harcában eddig három színész is eljátszotta, Conan Stevens és Ian Whyte után azonban Hafþór Júlíus Björnsson volt az, aki a legmegyőzőbb alakítást nyújtotta eddig Gregor Clegane szerepében. A 206 centiméter magas, 200 kilós sportoló a világ egyik legerősebb embere, aki számos rekordot magáénak tudhat súlyemelésben. Ezért is lepte meg a világot a híresség azzal, amikor a Mashable interjújában arról nyilatkozott, hogy a Trónok harca 8. évadában még neki is dublőrre volt szüksége.
"Egészen a 8. évad forgatásáig mindent én csináltam, nem volt szükségem segítségre. Most azonban minden megváltozott, mert néhány jelenethez dublőrt kellett igénybe vennie a stábnak, hogy ugorjon be helyettem. Azt elismerem, hogy magasabb volt nálam, de izmosabb semmiképp. Nagyon izgatott vagyok, hogy milyen reakciókat vált majd ki a nézőkből a Trónok harca utolsó szezonja, annyi biztos, hogy fizikailag számomra ez volt a megterhelőbb forgatás" - árulta el a 30 éves izlandi. Az HBO sikersorozata április 14-én tér vissza az utolsó évadával, mely 6 epizódos lesz.

Közel 10 milliós bírságot kapott a TV2 az Aranyélet miatt

Írta: RaulReal | 2019. január 19. 19:03
Nagy meglepetésre az HBO egyik saját gyártású sorozatát, az Aranyéletet a TV2 is megvásárolta 2018 őszére. Az első évadot a tartalomnak megfelelő 16-os karikával, vasárnap esténként vetítette le az országos csatorna. A TV2-n az Aranyélet hétről-hétre egyre rosszabb nézettséget produkált, az első évad 4. epizódját pedig már a Sztárban sztár vezette fel, de az eredmények ettől sem javultak. A finálé egyenesen katasztrofális számokat hozott.
A TV2-nek most súlyos bírságot kell fizetnie a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közlése szerint, ugyanis nem figyeltek arra, hogy mikor vetítették a sorozat promóit. Az Aranyéletet az NMHH által kiadott közlemény alapján csak 16-os karikával, este 9 és reggeli 5 között lehetett volna promózni a TV2-n a műsorelőzetesekben. A vizsgálat lakossági bejelentés után kezdődött el, a Médiatanács pedig azt találta, hogy a 314 reklámból több száz is megsértette a jogszabályokat, ezért 9,42 milliós bírságot kapott a TV2. Az Aranyélet az HBO-n három évadot ért meg, a magyar HBO GO-n pedig nagy amerikai szériákat is maga mögé utasít a népszerűségi versenyben. A sorozat kritikailag nagyon elismert lett, a Televíziós Újságírók Díján az első és a második évad is több díjat megnyert. (Fotó: HBO)

Budapesten forgatott külföldi sorozatot tűz képernyőre az egyik magyar csatorna

Írta: RaulReal | 2019. január 18. 19:01
A most már országosan is elérhető Epic Drama csatorna kínálatában mutatkozik be a hétvégén a Jamestown című történelmi drámasorozat, melyet Budapesten forgattak. A szériát a Downton Abbey producerei álmodták meg, a történet szerint 1619-ben járunk, Virginiában, mely az Újvilág első kolóniája volt. Jamestownt 12 éven keresztül csak férfiak lakták, így amikor a nekik szánt első feleségjelöltek is partra szálltak, komoly konfliktusok alakultak ki közöttük. A produkciót idehaza az Epic Drama mutatja be, 2019. január 20-ától minden vasárnap, 21:00-kor lesz látható.
A magyar nézőknek különösen érdekes lesz látni a Jamestownt, mert a Duna menti tájak könnyen felismerhetőek a sorozatban. A produkció eredetileg a brit Sky One-on mutatkozott be még 2017 májusában. Eddig a tengeren túli nézők 2 évad alatt 16 részt láthatta a szériából, melynek 2018 márciusában rendelték be a 3. etapját. A Jamestown erős női főszereplői miatt vált leginkább sikeressé, őket a képen látható Sophie Rundle, Niamh Walsh és Naomi Battrick alakítják.

Távozik a Comedy Central programigazgatója

Írta: AJ | 2019. január 18. 12:07
Tavaly októberben derült ki, hogy távozott posztjáról a Viacom International Media Networks közép-kelet-európai és izraeli régióért felelős alelnök-ügyvezető igazgatója, Bartosz Witak. A médiavállalat hazánkban olyan csatornákat üzemeltet mint a Comedy Central, az MTV, a Paramount Channel és többek között az RTL Spike. A 2018 őszi után újabb fontos változásra került sor a cégnél. Távozik a legnézettebb hazai humorcsatorna, a Comedy Central programigazgatója, Kabai Zoltán.
Kabai Zoltán 2015 óta irányította a Comedy Centralt Magyarországon és a térségben. Részt vett a Viacom lengyel tévéadóinak életében, valamint a cseh és a romániai humorcsatornák elindításában is. Hazánkban a Comedy Central a 18-49 éves nézők körében a médiavállalat legerősebb adója, és ugyanebben a korcsoportban az ötödik legnézettebb magyar csatorna is. A távozó programigazgató helyét a Media1 információi szerint Daniel Reszka, a Viacom humor, szórakoztató, ifjúsági és zenecsatornákért felelős regionális alelnöke és Kis Balázs főszerkesztő veszik át.

Hosszú szünet után folytatódhat az egyik legismertebb amerikai sorozat

Írta: RaulReal | 2019. január 17. 18:57
Bryan Fuller a különleges alkotói stílusáról vált ismertté a tévés iparban, a készítőnek olyan produkciókat köszönhetünk, mint a Halottnak a csók, a Wonderfalls, az Amerikai istenek, vagy éppen a Hannibal. Az NBC műsorán 2013 tavaszán mutatkozott be és három évad alatt 39 epizódot ért meg a rendkívül brutális hangvételéről és gyönyörű fényképezéséről ismert Hannibal. Azóta többször is szó volt arról, hogy egy 4. szezonnal folytatnák a produkciót, most épp a kannibál pszichológust alakító Mads Mikkelsen nyilatkozott róla, hogy a berendelés akár össze is jöhet a közeljövőben.
"Azt hallottam, hogy Bryan Fuller a mai napig próbál új otthont keresni a Hannibalnak, egy másik csatornán. Mindenki szeretett a sorozaton dolgozni, így biztos vagyok benne, hogy az eredeti szereplőket nem lenne nehéz megnyerni a folytatásra. Fuller keményen dolgozott azon, hogy megszerezze A bárányok hallgatnak jogait, így az esetleges folytatás Dr. Lecter legismertebb történetét dolgozná fel" - árulta el a színész, aki mostanában igazi hollywoodi sztárrá vált, miután a Doctor Strange-ben és a Zsivány Egyesben is feltűnt. A Hannibal 2015 augusztusában búcsúzott el a nézőktől, idehaza a sorozatot az AXN vetítette és egyike volt a magyar csatorna kiemelt produkcióinak. A szériában Mads Mikkelsen mellett olyan színészek szerepeltek, mint Hugh Dancy, Gillian Anderson és Laurence Fishburne.

Egy friss teória szerint csak egyetlen Stark éli túl a Trónok harca 8. évadát (spoilerveszély)

Írta: RaulReal | 2019. január 16. 22:30
Az HBO hétfőn hajnalban, a True Detective premierje előtt jelentette be a Trónok harca utolsó évadának pontos premierdátumát. A rajongók a friss információ mellett még egy rövid előzetest is kaptak, mely alig több mint 2 nap alatt már 17 millió megtekintésnél jár. Az emberek természetesen rögtön elemezni is kezdték a kedvcsinálót. A képsorokon azt láthatjuk, ahogy a Starkok kriptájában Havas Jon, Arya Stark és Sansa Stark sétálnak végig, miközben a múlt emlékei kísértik őket. A karakterek aztán egy folyosó végén találkoznak, ahol a saját szobraikat veszik megdöbbenve szemügyre.
Sok néző a Starkok képmásait látva rögtön azt figyelte meg, hogy míg Arya és Sansa esetében mindkét szobor a jelenlegi életkoruknak megfelelően ábrázolja őket, addig Havas Joné egy öregemberre hasonlít. Egy teória szerint van esély arra, hogy Sansa Stark épp úgy hal meg a 8. évadban, mint a rémfarkasa. Maisie Williams pedig korábban arról nyilatkozott, hogy Arya Stark az utolsó jelenetében egyedül lesz, amely utalhat arra, hogy a karaktere nem ússza meg az utolsó 6 rész történéseit. Az előzetes egyébként nagyon Jon-centrikus, a képsorok alatt hallható utalások arra emlékeztetnek, hogy a férfi még nincs tisztában a származásával. Hamarosan azonban minden kiderülhet a sorozat eddigi legkínosabb jelenetében. A rajongók még egy fontos dolgot emeltek ki a trailer kapcsán, mégpedig Bran Stark hiányát. Hodor halála után Meera Reed azt mondta a fiúnak, hogy a barlangban ő is meghalt. Így Bran távolmaradása utalás lehet arra, hogy ő már egy másik karakter, a Háromszemű Holló. Egyesek szerint azonban a kerekesszékes Stark is benne van a kedvcsinálóban, ő hozza a hideg fuvallatot és a Mások védjegyének számító fagyot. A Tél megérkezett, ezzel együtt pedig elképzelhető, hogy bebizonyosodik az a teória a 8. évadban, mely szerint Bran Stark nem más, mint az Éjkirály. A Trónok harca utolsó szezonjára már nem kell sokat várni, április 14-én érkezik a nagy finálé első epizódja az HBO-n és az HBO GO-n.