.

George R. R. Martin végre nyilatkozott az új Trónok harca könyv megjelenéséről

Írta: KTL | 2018. április 25. 23:40
Sajnos eddig is sejteni lehetett, hogy idén már nem jelenik meg A tűz és jég dala regénysorozat következő kötete, de biztos információt nem lehetett róla tudni. George R. R. Martin mostanáig csak utalgatott arra, hogy máson is dolgozik, így következtetni lehetett arra, hogy 2018-ban nem csak a 8. évad az HBO-ra, de az új könyv sem érkezik meg a polcokra. Most viszont végre egyértelműen nyilatkozott a folytatásról. "Idén nem jön el a Tél... legalábbis 2018-ban még nem. Az olvasóknak tovább kell majd várniuk a Winds of Winterre" - nyilatkozta a író a blogján. Ezek után pedig most már egészen biztos, hogy leghamarabb 2019-ben érkezhet meg a legújabb regény.

Itt az egyik népszerű magyar sorozat új évadának előzetese

Írta: KTL | 2018. április 25. 22:57
Tavaly nyáron derült ki, hogy folytatódik az Egynyári kaland és 2018-ban érkezik a 3. évada a Dunára. Szombaton indult az előző szezon ismétlése, kedden pedig bejelentették, május 26-án érkezik a folytatás és most is szombatonként 19:30-kor lesznek láthatóak az új részek. Szintén ebben a cikkben írtunk az új szezon részleteiről is. Most pedig jöjjön a 3. évad első előzetese, melyet érdemes megnézni a tovább mögött!

Kiszivárgott egy videó a Trónok harca forgatásáról (spoilerveszély)

Írta: RaulReal | 2018. április 25. 18:09
Észak-Írországban jelenleg is forgatják a Trónok harca 8. évadát, a sorozat azonban 2018-nál korábban biztosan nem tér vissza az HBO-n. A csatorna idén nagyon elővigyázatos, így nagyon kevés spoileres információ szivárgott eddig ki az új epizódokról. A rajongók ennek ellenére tudósítottak arról, hogy a Trónok harca egyik ikonikus kastélya várhatóan elpusztul egy brutális csatában. Még az egyik főszereplő lehetséges halálát is lelőtték a forgatásra belopózó nézők. Most újabb ütközet felvételére készül a stáb a Watchers on the Wall nevű rajongói lap szerint, a tovább mögött spoilerekkel folytatjuk!

16. heti nézettség - Katasztrofális számokkal tért vissza a Cobra 11

Írta: AJ | 2018. április 25. 16:47
A 15. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 16. héten (április 16-22.) az RTL Híradó 18-49-ben minden nap legyőzte a Tényeket, és a teljes lakosságban is csak egyszer kapott ki a TV2 hírműsorától. A Tények teljesben nem hoz rossz eredményeket, ellenben a fiatalok körében majdhogynem katasztrofálisan teljesít, egy-két alkalmat leszámítva a 100 ezer nézőt sem haladja meg ebben a korcsoportban. A Konyhafőnök továbbra is kiemelkedően teljesít, messze az RTL Klub 18-49-ben mért főműsoridős csatornaátlaga fölött van és minden este legyőzi a TV2-t. A Konyhafőnökkel párhuzamosan futó Bezár a bazár! című gameshow megtartotta az első héten elért jó eredményét, amely bár elmarad A Piramis számaitól, így is 3-4 százalékponttal a TV2 esti csatornaátlaga fölött hoz a fiatalok körében.
A Barátok közt most már hivatalosan is kimászott a másfél hónappal ezelőtti mély gödörből. Nem csak, hogy az RTL Klub főműsoridős csatornaátlaga fölött teljesít most már magabiztosan, és a fiatalok körében még a legnézettebb esti tartalma is lett szerdán, csütörtökön és pénteken. A teljes lakosságban pedig nincs nála nézettebb produkció esténként. Az Áll az alku az új évad indulása óta szinte változatlanul ugyanazokat a közepes vagy közepesnél picit jobb eredményeket szállítja. Nem volt sem igazán kiemelkedő, sem igazán rossz nézettsége, bármilyen műsor is volt a felvezetése. A remek számokat szállító Barátok közt mögött az Éjjel-Nappal Budapest nem igazán talált még magára, továbbra is közepesen teljesít, és rendszerint az RTL Klub esti csatornaátlagát sem éri el. Szintén rosszul megy a Drágám, add az életed!, melynek ismétlései már tényleg katasztrofálisan teljesítenek. A heti sorozatok közül a hétfőnként vetített CSI: A helyszínelők ismétlés parádés eredményeket produkál, nézettebb 18-49-ben, mint a premier részekkel jelentkező Halálos fegyver, vagy az elég gyengén teljesítő, szintén új epizódot hozó Szulejmán. A Tanár a múlt heti nagy nézettségcsökkenés után nem esett tovább, ám a fiatalok körében elért számai nem mondhatók kiemelkedőnek, sőt, több mint 10 százalékponttal alacsonyabb, mint amit a pár hete ugyanebben a sávban vetített A mi kis falunk tudott. Vasárnap hosszú szünet után ismét új résszel jelentkezett a Cobra 11, de olyan rossz számokat hozott, hogy bedöntötte az RTL Klub vasárnap esti nézettségét. A német sorozat csúnyán kikapott A Nagy Duettől, melynek ugyan csökkent a nézőszáma és közepes eredményt produkált, mégis megnyerte a hetet mindkét korosztályban. (Fotó: RTL Klub) A részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

7 színészt is lecseréltek a Trónok harca elmúlt 7 évada során

Írta: RaulReal | 2018. április 24. 21:26
A Trónok harca nem csak azért különleges, mert története teli van intrikákkal, évadonként brutális csatajeleneteket láthatunk, hanem az HBO produkció ezeken felül még rendkívül nagyszámú színészgárdával is rendelkezik. A tévés szakma esetében gyakran előfordul, hogy mivel egy-egy színésznek más elfoglaltsága akad, ezért a karakterét másik művész veszi át a további epizódokban. Ilyesmi nem csak a Barátok köztben történt már, de a Ransom című amerikai szériában is lecseréltek egy fiatal színésznőt, a Trónok harcában pedig kulcsfontosságú váltásokra is szükség volt helyenként. A tovább mögött megmutatjuk, milyen változtatások voltak eddig az HBO sorozatában!

Három sorozatnál is kiderült, hogy mikor folytatódnak Magyarországon

Írta: Agent | 2018. április 24. 18:59
Pár hete írtunk az AXN tavaszi premierjeiről, most pedig újabb Sony-s hírek vannak. Az AXN-en és a Sony Max csatornákon három sorozat folytatásának időpontja is kiderült. Nézzük a premierdátumokat. Április 28-án, szombaton debütál az Anyaság túlsúlyban második évada. A széria továbbra is minden hétvégén lesz látható a megszokott 17:30 körüli kezdéssel. A nyitó hétvégéjén napi egy részt adnak csak le, majd a május 5-i hétvégétől szombaton és vasárnap is két-két rész kerül képernyőre. A második évad 24 részes lesz, arról, hogy továbbra is képernyőn marad-e a sorozat a tengerentúlon még nincs információnk.
Szintén április 28-án szombaton érkezik a Királyság! harmadik etapja, ahol a bizalom még mindig olyan luxus, amit senki sem engedhet meg magának. Az évad fókuszában a család és a kapcsolatok állnak, de új összeesküvések és fondorlatok is napvilágot látnak. Az új szezon szombatonként este 7 órakor rögtön dupla résszel jelentkezik, melyeket a következő napon délután 14:35-től ismétel a csatorna. Az etap a megszokott módon 10 epizódból áll, melyet követ még egy negyedik évad is, ami most fog véget érni Amerikában. Az AXN tavaszi premierjeiről szóló cikkben már megírtuk, hogy májusban folytatódik az egyik legnépszerűbb krimisorozat. Most az is kiderült, hogy mikor érkezik a Gyilkos elmék 13. évadának premierje. Az új etap rögtön dupla résszel indul május 20-án este 9 órakor a csatornán. A 13. szezon a tengerentúlon az előző héten fejeződött be a 13x22-es résszel. Hivatalos információnk még nincs arról, hogy a CBS berendelte volna a következő évadot, ám a sorozat executive producere elképzelhető, hogy elszólta magát. Harry Bring még március végén Twitterén azt írta, hogy ugyan véget ért a munkájuk a 13. évadon, de július 11-én már folytatják a forgatást.

Távozik a Jóban Rosszban egyik meghatározó szereplője

Írta: AJ | 2018. április 24. 16:00
A SuperTV2-n minden hétköznap látható Jóban Rosszban egyik meghatározó szereplőjétől, Bezerédi doktortól ma el kell köszönniük a tévénézőknek, ugyanis a karakter és az őt megformáló színész, Kedvek Richárd ma este lesz utoljára látható a Csillagvirág klinikán. A doktor 2011 nyarán csatlakozott a TV2 Csoport napi sorozatához, és az évek során egyre hangsúlyosabb szerepet kapott, és mára a széria egyik alapemberévé vált, azonban saját kérésére távozik.
„Az első perctől imádtam a forgatás hangulatát, azt a profizmust ahogy napról napra felvesszük a jeleneteket. Kiváló stáb dolgozik a sorozaton, akik közül sokakkal baráti kapcsolatom alakult ki az évek alatt” - mondta Kedvek Richárd, aki a ma este, 19:50-kor adásba kerülő epizódban lesz utoljára látható. Már-már hagyomány, hogy minden távozó szereplő egy "Csillagkút díszpolgára" emléktáblát kap, így Kedves Richárdot is megajándékozta a stáb.

Májusban tér vissza az egyik népszerű magyar sorozat

Írta: KTL | 2018. április 24. 15:23
Tavaly nyáron jött a hír, hogy az MTVA berendelte az Egynyári kaland 3. évadát, mely ezúttal Budapesten fog játszódni. A napokban elkezdték ismételni a tavalyi szezont, ma pedig egy hévízi sajtóeseményen jelentették be, hogy május 26-án indul a sorozat 3. etapja. Részletek a produkció közleményében: Május 26-tól, szombat esténként 19.30-tól lesz látható a Duna Televízión az Egynyári kaland újabb hat epizódból álló harmadik évada. Az MTVA és a Megafilm Service közös, könnyed szórakozást ígérő, ifjúsági témájú sorozata ezúttal is heti rendszerességgel kerül adásba.
A harmadik évad története egy újabb nyár alatt játszódik, azonban az események fő helyszíne ezúttal nem a Balaton környéke, hanem Budapest lesz. Zsófi (Schmidt Sára) gyakornokként kezd dolgozni egy építész stúdióban, Bence (Rubóczki Márkó) továbbra is a vendéglátóiparban próbál boldogulni, Levi (Király Dani) magánéleti válságban van, Luca (Walters Lili) pedig készen áll rá, hogy meghódítsa a fővárost. A társaság életét felforgatja a hír, hogy barátjuk, Gábor (Héricz Patrik) az esküvőjét tervezi… A már ismert főszereplők mellé újak csatlakoztak. Piti Emőke Enikőt, a szexi, minden szabályra fittyet hányó asszisztenst formálja meg, a lányokat megszállottan hajszoló, de az érzelmektől rettegő Ákos megszemélyesítője Fehér Balázs Benő, Szalay Bence pedig Zsófi jóképű, ambiciózus hipszter kollégáját, Dávidot játssza. Az új szériában Járai Máté, Mészáros Máté, Pelsőczy Réka, Bajor Lili, Kiss Diána Magdolna, Gazsó György, Nagypál Gábor, Mihályfi Balázs és visszatérő szereplőként Bánovits Vivianne is látható lesz. A történet ezúttal is a szerelmek, a barátságok, a szórakozás és a nyári munka körül szövődik. A romantikus szálak mellett tovább bonyolódnak a családi kapcsolatok, és a humor szintén fontos eleme marad a sorozatnak. A harmadik évad írócsapata Szabó Borbálával és Bárány Mártonnal bővült, vezető írója és vezető rendezője Zomborácz Virág, társrendezője Akar Péter. A sorozat főcíme vizuálisan megújult – Ertsey Donátnak és Kalászi Benjáminnak köszönhetően –, a sorozat zenéjét pedig Antilope Kid írta. (Fotó: Piti Marcell)

A Westworld ismét maga mögé utasította a Trónok harcát

Írta: RaulReal | 2018. április 23. 22:15
A Westworld már tartott egy rekordot, hiszen az HBO-n a western sci-fi első évada lett a valaha készült legnézettebb bemutatkozó szezon a csatornán. Még a Trónok harca 1. etapját is maga mögé utasította nézettségben Lisa Joy és Jonathan Nolan produkciója. Most újabb meglepő adat derült ki, hiszen az elmúlt 12 hónapban Amerikában a Frontier Communications kiderítette, hogy a Google-ön az HBO-s sorozatok közül a Westworldre és a Kib*zgatóhelyettesek (Vice Principals) című szériára is többen kerestek rá, mint a Trónok harcára.
A Trónok harca évek óta a legnépszerűbb sorozat a torrentezők körében, ezért is meglepő, hogy 10-10 amerikai államban a Westworld és a Kib*zgatóhelyettesek lett a győztes, utána 7 állammal jön a Westerosban játszódó produkció. A Trónok harcát a Nagypályások (Ballers), a Csajok, a Barry, a Hatalmas kis hazugságok, a True Detective, valamint az Aznap éjjel követi a listán, a TOP10-ben. Az HBO premier előtti vetítésén láttuk a Westworld 2. évadának nyitórészét, az epizódról írt kritikánk itt olvasható el.

Április végén indul idehaza a Dr. Csont főszereplőjének új sorozata

Írta: AJ | 2018. április 23. 21:36
Március közepén számoltunk be arról, hogy több vadonatúj sorozat és új évad is érkezik tavasszal az AXN-re. A tévéadót üzemeltető Sony Pictures Television saját gyártású szériája, a Carter április 15-én már elindult, a következő premier pedig a Dr. Csont főszereplőjének, David Boreanaz új drámasorozata, a SEAL Team lesz. A széria április elején kapta meg a második évados berendelését
A sorozatban a titokban dolgozó és félelmet nem ismerő tengerészgyalogosok igen kockázatos, néha lehetetlennek tűnő küldetésekre mennek. És amikor visszatérnek a hátországba, egy más típusú problémával találják szembe magukat. Komoly áldozatot kell nekik és a családjuknak hozni: titkolózniuk kell, egy pillanat alatt készen kell állniuk a bevetésre, és tudják, hogy bármelyik küldetésük az utolsó is lehet egyben. De esküjük és hazafias érzelmeik miatt rendíthetetlenül kitartanak. A SEAL Team hazai televíziós premierje április 30-án, hétfőn 21:00-kor lesz az AXN-en, dupla résszel. A sorozatban a Dr. Csont sztárja mellett több ismert színészt is láthatunk majd, többek között a Clay Spencert alakító Max Thieriot-t, akit a Bates Motel - Psycho a kezdetektől című produkcióban láthattunk és A. J. Buckley-t, aki a SEAL Teamben Sonny Quinnt játssza és korábban több évadon keresztül szerepelt a CSI: New York-i helyszínelőkben.

Ma új évaddal folytatódik az HBO egyik legnépszerűbb sorozata

Írta: RaulReal | 2018. április 23. 07:00
Az HBO western sci-fi sorozata 2016 októberében mutatkozott be Amerikában, a produkció pedig példátlan sikereket ért el már az első etapjával. A 10 részes bevezető évadban egy olyan világba nyerhettünk betekintést, ahol androidok szórakoztatták a fizető vendégeket, egy felnőtteknek szóló kalandparkban. A sorozat abszolút rekordot hozott az HBO-nak, ugyanis a Westworld 1. évada lett a legnézettebb bemutatkozó szezon valaha a csatornán, még a Trónok harcát is maga mögé utasította az újdonság. A Westworld az 1973-as klasszikus film, a Feltámad a vadnyugat tévés változata, a széria azonban minden szempontból modern dráma. A Westworld 2. évadának magyar feliratos premierje hajnali 3:00-kor volt az HBO-n, az amerikai vetítéssel egy időben. A csatorna még április 23-án este 20:00-kor és 25-én szerdán 22:00-kor is bemutatja a részt. Ezen kívül már az HBO GO-n is megtekinthető a szezonkezdés. A széria teljes első évada is megtekinthető az HBO GO-n, a csatorna online videotárja az egy hónapos próbaidő alatt ingyenesen elérhető. A Westworld szinkronos változata május 8-án, 22:00-kor mutatkozik be az HBO műsorán.
A sorozat első évadában megismerkedhettünk a szórakoztatás legmagasabb fokával, hiszen emberként viselkedő androidok szolgálták ki a jól fizető vendégeket részről-részre. Az idilli állapotnak azonban gyorsan vége szakadt, amikor több emberszabású robot is öntudatra ébredt, és elkezdték a kiutat keresni ebből a mesterséges börtönből. A Westworld első évada ügyesen játszott az idősíkokkal, illetve olyan karizmatikus karaktereket is bemutatott, mint Ed Harris feketébe öltözött férfije, a prostituáltból lett lázadó Maeve (Thandie Newton), de Sir Anthony Hopkins és Evan Rachel Wood is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A Westworld második évada erősen tágítja majd a sorozat világát, a készítők nyilatkozatai alapján a folytatás a japán kultúra, Kuroszava öröksége és a szamurájok világa előtt is tiszteleg. Jonathan Nolan és Lisa Joy kiemelték, hogy a széria egyik legfontosabb feladatának tartják, hogy az 1973-as filmhez képest sok újdonságot mutassanak a nézőknek, ennek is köszönhető a Shogun World debütálása. Az HBO a Super Bowl alatt mutatta meg az első 2. évados Westworld előzetest, mely már a 12 milliós megtekintést is átlépte. De vajon az androidok felül tudnak kerekedni az embereken? Látjuk még valaha Robert Ford karakterét? A Westworld második évadából kiderül, mától az HBO-n és az HBO GO-n. A sorozat 2. évadkezdéséről írt kritikánk itt olvasható. (A cikket az HBO támogatta.)

Meglepő helyen tűnt fel a Barátok közt egykori főszereplője

Írta: KTL | 2018. április 22. 21:15
Farkasházi Réka a Barátok közt egyik alapszereplője. 1998-2005 között alakította Vili bácsi és Magdi néni lányát, Géza testvérét, Kertész Mónikát, aki sokáig a sorozat egyik legfontosabb karaktere volt. Mónika az elmúlt években ugyan egy-kétszer visszatért a Mátyás király térre, de már nem ő játszotta, hanem Huszárik Kata. Farkasházi Réka viszont a hétvégén újra feltűnt az RTL Klubon. A színésznő a csatorna legújabb heti sorozatában, A Tanárban volt epizódszereplő. A szombati negyedik részben nagyon sokat szerepelt, így aki régen szerette a Barátok köztben, annak érdemes lehet visszanézni az RTL onine videótárában, az RTL Most!-on.
hirdetés