.

20. heti nézettség - A Bazárral nem bír, a Bankot viszont legyőzi A Konyhafőnök

Írta: KTL | 2019. május 20. 22:29
A 19. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 20. héten (május 13. - május 19.) 18-49-ben az RTL Híradó hétből hétszer legyőzte a Tényeket, míg a teljes lakosság körében a TV2 hírműsora hatszor is győzedelmeskedni tudott. Sőt, összlakosságban olyan erős volt a keddi Tények, hogy a toplista első helyére került. Este a Bezár a bazár! tovább javított a heti átlagán és minden nap jól teljesített. Annak ellenére, hogy viszonylag korán kezdődik - amikor még nincsenek sokan a tévéképernyők előtt - mindkét korosztályban a harmadik legnézettebb műsor lett. A fiatalok körében Majka és Tilla műsora ennek ellenére a Fókusszal nem bír, és szerda kivételével minden nap kikapott a magazintól, de A Konyhafőnököt a közös idősávban hétfőt leszámítva négyszer is legyőzte.
A Fókusz a korai kezdése miatt nézőszámban nem teljesített kiemelkedően, de míg A Konyhafőnök és a Barátok közt egy része rendszerint kikapott, addig az RTL magazinműsorával egy nap kivétével nem bírt a TV2. A Konyhafőnök közönségaránya is hétről-hétre nő, a bazárt egyelőre nem tudta befogni. Ennek az lehet az oka, hogy általában az RTL Klubnál szokott lenni az az előny, hogy egy-egy műsorral akár 1-2 héttel is megelőzik a TV2-t, de ez most kivételesen fordítva történt. Az RTL gasztro realityjének második fele viszont továbbra is minden nap hatalmas fölénnyel veri Stohl András vetélkedőjét. Az említett A Bank minden nap a TV2 esti csatornaátlaga alatt teljesített és a mostanában gyengélkedő Barátok közttől is gyakran kikap. Nem igazán tudja meglovagolni az előtte képernyőre kerülő bazár sikereit és megragadt a gyenge, 10 százalék körüli közönségarány környékén. A Barátok közt minden nap nagyon gyengén teljesített, egyetlen egy nap sem volt, amikor legalább közepes számokat hozott volna.

A Barátok közt korábbi producere készítheti az RTL Klub új napi sorozatát

Írta: KTL | 2019. május 20. 20:20
Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese a SorozatWikinek adott januári interjújában beszélt először arról, hogy még idén egy új magyar telenovellát indíthatnak. Az új szériáról azóta semmi hír nem érkezett, egészen mostanáig. A Media1 információi szerint a sorozat címe Bátrak Földje lesz és a forgatása már el is kezdődött. Az új telenovella készítője pedig a műfajban legnagyobb tapasztalattal rendelkező Kalamár Tamás lehet. A szakember 2015-ig producerként felelt a Barátok köztért és szintén az ő nevéhez fűződik a Szeress Most!, és az Oltári csajok is.
Kalamár Tamás 2017-ben, az Oltári csajok forgatásán
A hírportál úgy tudja, hogy a Bátrak Földe különlegessége többek között az lesz, hogy kosztümös széria lesz, így a múltban fog játszódni. A Media1 megkereste az RTL Magyarországot, de a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság azt válaszolta, hogy a kellő időben tájékoztatni fogják a nézőket a terveikről. A Bátrak Földje mellett a múlt héten a SorozatWiki írta meg először, hogy az RTL Klubra egy másik új sorozat is érkezhet még az idén. Jófiúk címmel egy új, hetente jelentkező vígjáték kerülhet képernyőre, melyet A mi kis falunkat is rendező Kapitány Iván készíthet.

Megjött az első előzetes a Westworld 3. évadához

Írta: RaulReal | 2019. május 20. 09:20
A Westworld 2016 októberében mutatkozott be az HBO-n, a sci-fi western pedig egyből sokak kedvencévé vált. A második szezon a cowboyok után más felnőtteknek szóló kalandparkokat is bemutatott, így Indiába és a szamurájok világába is elátogattunk. A 2020-ban érkező 3. évadban ezúttal már az emberek futurisztikus világába enged betekintést a történet, egy új főszereplő, Aaron Paul (Breaking Bad) szemével. Kérdés tehát, hogy visszatérünk-e a vadnyugatra a folytatásban, a visszatérő karakterek között lesz azonban Dolores (Evan Rachel Wood) is, aki az előzetes képsorain fontos szerepet kap. A Westworld trailerét a Trónok harca utolsó része előtt adta le az amerikai HBO.

10 millió amerikai vesz ki szabadságot a Trónok harca utolsó része miatt

Írta: RaulReal | 2019. május 19. 18:17
A Workforce Institute nevű kutatóintézet felmérése alapján 10,7 millió amerikai vesz ki szabadságot a Trónok harca sorozatzáró része miatt. A szám meglepő lehet, mivel a 8. évad 6. része ottani idő szerint vasárnap este kerül adásba, így másnap reggel zavartalanul mehetnének munkába az emberek. Közülük azonban 5,8 millióan hétvégén is dolgoznak, ezért ha élőben akarják követni az epizódot, kénytelenek lesznek szabadnapot kivenni.
A maradék 4,9 millió amerikai azzal magyarázza tervezett pihenőnapját a hét első napján, hogy otthon akarnak ünnepelni vagy gyászolni a Trónok harca vége miatt, attól függően, hogy ki lesz végül a Hét Királyság uralkodója. A Trónok harca 8. évadának 5. epizódja minden tekintetben sorozatrekord nézettséget ért el. Mivel az Egyesült Államok munkavállalóinak harmada úgy nyilatkozott, hogy élőben akarja nézni az utolsó felvonást, ez a rekord valószínűleg simán meg fog dőlni. A kutatás alapján Westeros világa komoly lázban tartja az amerikai munkavállalókat, 12,7 millióan a saját bevallásuk szerint legalább napi 6 órát töltenek azzal, hogy a Trónok harcáról beszélnek, posztolnak, vagy olvasnak. (Fotó: HBO)

Korlátlanul lehet használni sorozatnézésre a mobilnetet a Vodafone új csomagjaiban

Írta: KTL | 2019. május 19. 16:52
A Vodafone az elmúlt években mindig tavasz második felében jelentette be a legújabb, Red csomagjait. Korábban elsőként vezették be a korlátlan közösségi média használatot, most pedig a napokban a sorozat és videónézőknek hoztak be nagy újdonságot. A megújult Red csomagokban - melyek 9990 Ft-tól kezdődnek - a korlátlan beszélgetés mellett most már több videós alkalmazás sem fogyasztja a mobilnetkeretet.
A Facebook és az Instagram mellett most már a Youtube, HBO GO, Netflix, valamint az itthon kevésbé ismert Amazon Video és Da Vinci Kids is korlátlanul nézhető az egész EU-ban. A listából sajnos kimaradt a sorozatnézők körében is nagyon népszerű RTL Most! és a közmédia videótára, a Médiaklikk sincs benne. Ezek után nyáron, amikor sokan vidéken vagy külföldön hosszabb pihenésüket töltik, az új csomagok használói jelentős előnyhöz jutnak, ha épp az unalmas órákban sorozatokat akarnak nézni.

Ezt a 9 sorozatot ajánljuk a Trónok harca után az HBO kínálatából

Írta: RaulReal | 2019. május 18. 21:00
A Trónok harca 2011-ben debütált az HBO-n, a produkció azonban május 20-án végleg elbúcsúzik a rajongóktól. Javában forgatják már az ugyancsak Westerosban játszódó első előzménysorozat pilotját, a nézőknek azonban legalább 2020-ig várniuk kell arra, hogy az új széria adásba kerüljön, ha a csatorna berendeli az első évadot. Itt az alkalom tehát szétnézni hogy az egy hónapos ingyenes próbaidőszakkal igénybe vehető magyar HBO GO milyen tartalmakat kínál a Trónok harca befejezése után.
Az HBO GO egyik legérdekesebb májusi újdonsága a Csernobil című miniszéria, mely az emberiség egyik legnagyobb katasztrófáját, a Vlagyimir Iljics Lenin atomerőmű egyik reaktorának balesetét és annak következményeit dolgozza fel. Kritikánkban már ajánlottuk az 5 részes produkciót, amely bemutatja, hogyan halt bele a sugárzásba több tűzoltó, tudós és búvár is. Az online videotárban a rendkívül nyomasztó Csernobil mellett a The Walking Dead első 8 évada is megtalálható már, szinkronnal és magyar felirattal is. A szolgálólány meséje 2017 egyik nagy újdonsága volt, a produkció főleg a nőket érintette meg, hiszen egy olyan disztópikus világ elevenedett meg a képernyőkön, ahol őket zsákmányolták ki. A produkció Margaret Atwood azonos című regényének feldolgozása és az első két évadával már elérhető az HBO GO-n. Megrázó történetre kell annak készülnie, aki belevág a sorozatba, de megéri, mert A szolgálólány meséje egyike a legminőségibb drámaszériáknak.

Itthon is elérhetővé vált a Youtube sorozatokat tartalmazó videotára

Írta: RaulReal | 2019. május 18. 13:00
A világ legismertebb videomegosztó felülete, a Youtube több új prémium szolgáltatással igyekszik előfizetőket szerezni magának. Hazánkban is elérhetővé vált ugyanis a Youtube Music, mely a reklámmentességen kívül a videók letöltését és az offline zenehallgatást is lehetővé teszi. A havi 1490 Ft-ért igénybe vehető szolgáltatás része az is, hogy mobilon a zenéket a háttérben is hallgathatjuk, a klasszikus Youtube-hoz képest ilyenkor a lejátszás nem áll le automatikusan.
Ami a sorozatrajongóknak ennél is fontosabb hír, hogy a Youtube Premium is nemrég debütált Magyarországon. Az 1790 Ft-os havi előfizetési árban benne van a Youtube Music használati joga, illetve a platform saját gyártású sorozataihoz is hozzáférést kapunk. Olyan címek válnak így elérhetővé, mint A karatekölyök folytatása, az eddig 2 évados Cobra Kai, amely a modern dojók életébe enged betekintést, de a brutális Wayne, a zenés-táncos Step Up: High Water, a sci-fik közé sorolható Impulse és az Origin is érdekes néznivalók. Nagy hátrány, hogy ezek a produkciók az HBO GO-hoz vagy a Netflixhez képest kivétel nélkül angol felirattal tekinthetőek meg.

Több, mint 800 ezer rajongó követeli, hogy forgassák újra a Trónok harca 8. évadát

Írta: RaulReal | 2019. május 17. 20:06
A Trónok harca befejező évada rendkívül ellentmondásosra sikerült, sok néző úgy gondolja, hogy az eddig levetített 5 rész nem ér fel minőségben a korábban látottakhoz. Emiatt a Change.org nevű oldalon petíció indult azért, hogy az HBO új írókkal és más történettel forgassa újra a 8. évadot. A követelést már több, mint 800 ezren írták alá, ez a szám pedig másodpercről-másodpercre emelkedik, pedig a sorozatzáró még adásba se került.
Egy olyan tévésorozatról van szó, amely tévétörténelmet írt az 55 éjszaka alatt leforgatott, Mások elleni csatájával, a legutóbbi epizód pedig minden nézettségi rekordot megdöntött. Az HBO rendkívül sok pénzt áldozott arra, hogy a Trónok harca ilyen minőségben elkészüljön. A rajongók azonban még dühösebbek, mint amit a legújabb Star Wars trilógiánál lehetett tapasztalni az elmúlt években. A petíció megdöbbentő, és kijelenthető, hogy semmire nem mennek majd vele az emberek, még akkor se, ha sikerül elérniük a kitűzött 1 millió aláírást. További érdekesség, hogy a Trónok harca alkotópárosa, D. B. Weiss és David Benioff lesznek felelősek a Skywalker kora című film után érkező Star Wars trilógiáért. A szakemberekre azonban természetesen nagyon számít a Disney. (Fotó: HBO)

Kiderült, hogy mi lesz a legújabb Star Trek sorozat címe

Írta: RaulReal | 2019. május 17. 17:59
A Star Trek: Discovery 2017 szeptemberében mutatkozott be a CBS: All Access szolgáltatáson, a produkció a sikeres startot követően a 2. évados berendelését is megkapta. Sok régi Star Trek rajongó csalódott a Discoveryben, amely ennek ellenére érdekes néznivaló, hiszen még a fiatal Spock is feltűnik a történetben. Hamarosan érkezik egy teljesen új sorozat is, melynek főszereplője Patrick Stewart legendás karaktere, Picard kapitány lesz és a klasszikus Star Trek produkciók stílusát idézi meg.
A CBS az Upfronts alatt jelentette be, hogy a produkció Star Trek: Picard címmel érkezik, és az alkotás logója is bemutatkozott, amelyet a főcímben láthatunk majd. Picard karakterét 1987 és 1994 között láthatta hétről-hétre a közönség. Emellett 1993-ban a Deep Space Nine első két részében is feltűnt a képernyőkön a kapitány, aki 1994 és 2002 között négy Star Trek film főszereplője is volt. A Star Trek: Picard legkorábban 2019 végén mutatkozhat be Amerikában a képernyőkön.

Az egyik legfontosabb európai tévés vezetőnek neveztek ki egy magyar szakembert

Írta: RaulReal | 2019. május 17. 10:52
A Viacom International Media Networks friss bejelentése alapján Harsányi Gábor lett a médiacég közép-kelet-európai és izraeli vezérigazgatója, aki így összesen 15 országért lesz felelős. A szakember előléptetése azért is nagy dolog, mert több tévé régiós központja Budapesten található, de eddig csak az AMC-nek volt magyar nemzetiségű vezetője. Részletek a Viacom közleményében:
Harsányi Gábor 2012-ben csatlakozott a Viacomhoz kereskedelmi igazgatóként, az utóbbi időben pedig a cég magyarországi Country Managereként és regionális tartalommenedzsment alelnökeként irányította a vállalat hazai részlegét, illetve lineáris és digitális tartalomelosztási tevékenységét a régiónkban. Vezetőként kiemelkedő szerepe volt a Paramount Plus és Nickelodeon Play digitális VOD szolgáltatások térségbeli elindításában és abban, hogy a Viacom az elmúlt években megtöbbszörözte a műsoraival ellátott háztartások számát és terjesztési bevételeit a régióban. Korábban Harsányi Gábor a PR-TELECOM Zrt. kereskedelmi igazgatójaként, illetve az HBO Country Managereként, magyarországi Kereskedelmi és Marketing vezetőjeként dolgozott. Pályafutását a Coca-Colánál kezdte sales és marketing területeken. Az elmúlt néhány hónapban a VIMN közép-kelet-európai tevékenységét átmenetileg Oroszország, a FÁK-országok, Ukrajna és a Balti térség vezérigazgatója, Elena Balmont felügyelte. Harsányi Gábor regionális vezérigazgatói kinevezésével a két régió ismét önállóan folytatja a tevékenységét. A VIMN CEEI alelnök-vezérigazgatói tisztségében Harsányi Gábor a Viacom 14 közép-kelet-európai országban és Izraelben folytatott tevékenységéért lesz közvetlenül felelős.

Friss hírek a Trónok harca előzménysorozatáról

Írta: RaulReal | 2019. május 16. 22:22
A Trónok harca május 20-án befejeződik, a 8. évad 6. része lesz ugyanis a produkció utolsó felvonása. A rajongóknak jó hír, hogy nem kell teljes egészében búcsút mondaniuk Westeros világának, hiszen az HBO már készíti az első testvérszéria pilotját. Ha a Jane Goldman és George R. R. Martin által készített epizód megüti a mércét, és berendelik a sorozatot, akkor várhatóan legkorábban 2020-ban kerülhet képernyőre az első évad. Most több olyan fontos újdonság látott napvilágot a spinoffról, amelyekről eddig nem tudtunk.
Az első ezek közül, hogy májusban elindult a testvérsorozat forgatása Észak-Írország fővárosában, Belfastban, ahol a Trónok harca is készült részben. A The Sun angol lap szerint a történet 5 ezer évvel az anyaszéria cselekményei előtt játszódik majd, és legfőképp az Erdő Gyermekeiről fog szólni. Ezek a különleges lények már a Trónok harcában is feltűntek, ők voltak azok, akik megalkották a rettegett Éjkirályt. Eddig a spinoffot The Long Night, azaz Hosszú Éjszaka néven emlegették, egy informátor azonban már Bloodmoon, azaz Vérhold címmel hivatkozott a pilotra. Ez valószínűleg csak kódnév és nem ez lesz a Trónok harca első testvérsorozatának végleges címe. A kiszivárgott információk alapján nagyköltségvetésű pilot rész készül, amely Westeros misztikus, helyenként horrorisztikus múltját meséli majd el. Ez jó hír lehet azoknak, akik csalódottak voltak amiatt, hogy az Éjkirályt olyan egyszerűen elintézték a Trónok harcában. (Fotó: HBO)

Visszatérhet a The Walking Dead egyik korábbi főszereplőnője

Írta: RaulReal | 2019. május 16. 20:51
A Whiskey Cavalier című akció-komédia 2019 februárjában debütált az amerikai ABC kínálatában. A legtöbben azért beszéltek az újdonságról, mert ezért a sorozatért hagyta ott Lauren Cohan (Maggie) a The Walking Dead stábját. A színésznő a zombis széria 2. évada óta volt főszereplő és Andrew Lincoln távozása után különösen nagy veszteség volt a kilépése. A stílusában a Halálos fegyverre hasonlító Whiskey Cavalier - melyben egy FBI és egy CIA ügynök fog össze a rosszfiúk ellen - a 12 részes első etapja után azonban kaszát kapott, így újfent szárnyra kaptak a pletykák, miszerint Maggie visszatérhet a The Walking Deadbe.
Lauren Cohan nemrégiben arról nyilatkozott, hogy nagyon hiányzik neki a zombis sorozat és a kollégái, és megerősítette, hogy van esély arra, hogy visszatérjen a posztapokaliptikus szériába. Az amerikai lapok már akkor arról cikkeztek, hogy ha nem a The Walking Dead 10. évadában tér vissza a közönségkedvenc szereplő, akkor az is elképzelhető, hogy Maggie saját testvérsorozatot kap. Az AMC mindent elkövet a franchise sikeréért, egy új filmtrilógia mellett már a második spinoff fejlesztését is bejelentették.