.

Kiállítás nyílik az Amerikai Horror Story tiszteletére

Írta: RaulReal | 2017. május 26. 07:00
Az FX népszerű antológiasorozata, az Amerikai Horror Story akkora sikernek örvend az USA-ban, hogy a New Yorkban található Paley Center for Media június 3 és július 30-a között önálló kiállítást szentel a produkciónak. A legismertebb kellékektől kezdve a különböző évadokban látott kosztümök, parókák lesznek láthatóak a rendezvényen. Az Amerikai Horror Story stábja és a Paley legendásan jó viszonyban vannak, ugyanis a Los Angelesben évente megrendezett PaleyFesten Ryan Murphyék mindig exkluzív hírekkel készülnek a rajongóknak.

Trónok harca: Új közös és egyéni promóképek jelentek meg a Stark családról

Írta: KTL | 2017. május 25. 20:30
A héten brutálisan beindult a Trónok harca 7. évadának kampánya, melynek a rajongók örülnek a legjobban. Hétfőn új fotók jelentek meg a július 16-án induló szezonhoz, kedden hivatalos plakátot adott ki az HBO, szerdán pedig nagyon hosszú várakozás után, végre megérkezett az idei első rendes előzetes is. A sor nem áll meg, ugyanis az Entertainment Weekly most a Stark család tagjairól közölt vadonatúj egyéni és közös promóképeket, valamint címlapfotókat. A képek a tovább mögött nézhetőek meg.

Fear The Walking Dead premier előtti kritika: Véres és kegyetlen a 3. évad első két része

Írta: RaulReal | 2017. május 25. 19:46
A The Walking Dead napjaink egyik legnézettebb produkciója, így egyáltalán nem volt meglepő 2015-ben, amikor az amerikai AMC csatorna úgy döntött, hogy berendel egy testvérszériát a zászlóshajójának. Az új széria, a Fear The Walking Dead rengeteg nézőt meglepett, hiszen sokkal emberközelibb karakterekkel, hétköznapibb drámával, ugyanakkor rengeteg zombival mutatta meg a produkció az apokalipszis első napjait. Az AMC jóvoltából megnézhettük a 3. évad első két részét, melyben Travis, Nick, Alicia és Madison egy katonai egység fogságába esett, ahogy azt a tavalyi évadzáróban már felvezették nekünk. A Fear The Walking Dead szezonnyitója még a megszokottnál is brutálisabb és kegyetlenebb lett, így biztos nem fog csalódni a rajongótábor, amikor június 5-én visszatér a széria a képernyőre.
A Fear The Walking Dead egyik nagy előnye az anyasorozattal szemben, hogy nem képregényes alapokra építkeznek az írók, így sokkal szabadabban dolgozhatnak a karakterekkel. A The Walking Dead esetében helyenként érezni, hogy bizonyos jeleneteket más médiumra álmodtak meg a készítők, ezért nagyon sokszor például hiteltelen az akció a sorozatban. A spinoff esetében hasonló még csak eszébe se jut az egyszeri nézőnek, hiszen Nickékkel nagyon könnyű azonosulni. A család tagjai között van két tanárból lett túlélő is, illetve a gyerekeik se azok a Bear Gryllsek, így helyenként bizony komoly nehézségeket okoz nekik az, hogy körülöttük mindenütt zombik csattogtatják az éhes fogsorukat. A 3. évad nyitányában a történet pont ott veszi fel a fonalat, ahol a 2. befejeződött, ugyanis az amerikai-mexikói határon hőseink belefutnak egy állig felfegyverzett, katonáknak tűnő csapatba, akik nem túl barátságosan állnak az új jövevényekhez. Nem kell aggódni, a főszereplőknek a folytatásban rendesen kijut a megpróbáltatásokból, tekintve, hogy az apokalipszisben még inkább igaz az egyszeri mondás, miszerint az ember a nehéz helyzetekben csak magára számíthat igazán. Az első két epizód felvezet több új karaktert is a produkcióba, akik várhatóan tovább a képernyőn maradnak majd, de persze nem érdemes arra számítani, hogy akkora barátkozás lesz a már bejáratott és a friss szereplők között. Ez pedig így jó, hiszen a történetet a konfliktus viszi előre, főleg egy olyan drámasorozatban, mint a Fear The Walking Dead.

Kijött a Trónok harca 7. évadának első rendes előzetese

Írta: KTL | 2017. május 24. 19:10
Hét és fél hét múlva, július 16-án indul a Trónok harca 7. évada, de az HBO kampánya eddig elég visszafogott volt. Az elmúlt napokban azonban a csatorna felpörgette az újdonságokat, a rajongók legnagyobb örömére. Hétfőn új fotók jelentek meg a következő szezonról, míg kedden egy friss hivatalos plakát is megjelent. A tegnapi posztban azt kívántuk, hogy most már jöjjön az első rendes ajánló is, mely most végre meg is érkezett. Itt a Trónok harca 7. évadának első olyan előzetese, mely új jelenetek is tartalmaz. A videó a tovább mögött nézhető meg!

Csatornát vált a TV2 egykoron legnézettebb sorozata

Írta: AJ | 2017. május 24. 13:58
Március 2-án, este 10 óra utáni kezdéssel mutatta be a TV2 az NCIS legújabb, sorban 14. évadát. Az egykoron a hétfő esték megkerülhetetlen és sokszor legyőzhetetlen sorozata az elmúlt években csak a nézettségi listák végén kullog, és már rég elvesztette kiemelt státuszát. A legfrissebb évad vetítését a TV2 hat rész után egy műsorváltozás miatt megszakította, és április eleje óta nem is folytatták a szériát.
A legújabb hírek szerint pedig már nem is a TV2-n tér vissza, hanem az egyik TV2-s kábelcsatornán, a Prime-on lesz látható. Június 8-tól, csütörtök esténként 9 órától kerülnek majd adásba az NCIS még le nem vetített epizódjai. Mivel a 14. etap 24 részből áll, így 18 még hátra van belőle. Az Egyesült Államokban töretlen népszerűséggel futó sorozat idén ősszel biztosan folytatódik Amerikában, mivel 2016-ban egyszerre két évadot is berendelt a sorozathoz a CBS.

Új csatornán, mégiscsak folytatódik a Vámpírnaplók

Írta: KTL | 2017. május 24. 08:00
Tavaly nyáron nagyon sokan kiakadtak, amikor elsőként megírtuk, hogy nem folytat három ismert sorozatot az RTL Magyarország, így nem érkezik új évad A Grace klinikából, a Vámpírnaplókból és a Gossip Girl - A pletykafészekből. Az év végén aztán a TV2 Csoport nálunk jelentette be, hogy átveszik A Grace klinikát - és azóta már el is indult a Prime-on - most pedig újabb, hasonló jó hírrel szolgálhatunk.
A többek között a Comedy Centralt, a Vivát, a Paramount Channelt és az RTL Spike-ot is üzemeltető Viacom megvette a Vámpírnaplók folytatását és pár hét múlva már el is hozza a hazai nézőknek. A sorozat 6. évadának magyarországi premierje június 14-én lesz az RTL Spike-on. Az új részek innentől kezdve szerdánként 22 órakor kerülnek képernyőre a csatornán. Amerikában a Vámpírnaplók a 8. és egyben utolsó szezonjával márciusban ért véget.

Új hivatalos plakát érkezett a Trónok harca 7. évadához

Írta: KTL | 2017. május 23. 21:47
Július 16-án, hét és fél hét múlva lesz a Trónok harca 7. évadának a premierje. Az HBO-tól normális előzetest még nem kaptunk, de úgy látszik, hogy most ezerrel beindult a folytatás kampánya. Tegnap új fotók jelentek meg a 7. szezonhoz és ma is kapunk egy kis újdonságot. A csatorna márciusban adta ki az új etap első hivatalos plakátját, ma pedig megérkezett a második is. Ezek után bízunk benne, hogy néhány napon belül megérkezik az első új jeleneteket tartalmazó ajánló is. A plakát a tovább mögött nézhető meg!

Új fotók jelentek meg a Trónok harca 7. évadáról

Írta: KTL | 2017. május 22. 23:14
Július 16-án folytatódik az HBO történetének legsikeresebb sorozata. A Trónok harca 7. évadáig azonban még 8 hét van és még egyetlen igazi előzetes sem érkezett. Április második felében azonban az HBO már kiadott hivatalos fotókat az új szezonról és most újabbak jelentek meg. A friss képeken látható néhány vadonatúj látványos jelenet és pár olyan is, amit már korábban megmutattak, de most új szemszögből láthatunk bele. A fotók a tovább mögött nézhetőek meg!

Két új karakter csatlakozik a The Walking Dead 8. évadához

Írta: RaulReal | 2017. május 22. 22:20
Az amerikai AMC egyik legfontosabb sorozata a The Walking Dead évről-évre izgalmas új karakterekkel csábítja vissza a képernyő elé a nézőket. A 6. évadban például ott volt a nagyon várt Negan, a hetedikben pedig a Megmentők nagy része, a Királyság lakói és a "Mad Max-társaság" csatlakozott frissen a szereplőgárdához. Úgy tűnik, hogy az ősszel debütáló 8. szezonban már nincs is hely új arcoknak, nemrég azonban kiderült, hogy két új figurája is lesz a folytatásnak.
Az egyikőjük Dillon lesz, aki egy huszonéves, a szarkasztikus megjegyzéseivel könnyedén dobálódzó szívtipró, másikuk pedig Abbud, egy muszlim-amerikai férfi, aki folyton ideges, lévén, hogy zombiapokalipszis van. A két új szereplő közül egy biztos maradni fog a későbbi évadokra, egyelőre azonban még az is kérdéses, hogy a karaktereket ki fogja játszani. A The Walking Dead Magyarországon a FOX-on megy, a produkció spinoffja, a Fear The Walking Dead pedig az AMC-n. A testvérsorozat június elején folytatódik így a zombis sorozatok rajongóinak nem kell már sokáig várniuk.

Barátok közt kvíz: Mennyire ismered Berényi Miklóst?

Írta: KTL | 2017. május 22. 19:07
Tavaly a Mátyás király tér fontosabb családjaival foglalkoztunk, valamint régi szereplőket kellett felismerni. Az elmúlt hónapokban nem jelentkeztünk újabb feladvánnyal, de most új témával folytatjuk. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire ismeritek a Barátok közt szereplőit. Elsőként Berényi Mikóssal kezdünk, kommentben várjuk, hogy 15-ből hány választ sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található!

Donald Trump Brad Pitt-tel küzd a talpon maradásért - Londoni forgatási beszámoló

Írta: KTL | 2017. május 21. 23:30
Az Big Heads az egyik legnagyobb kereskedelmi tévéhálózat, az ITV új nagyszabású show-műsora. A vetélkedőben látványos ügyességi feladatokon kell részt venniük a versenyzőknek. A játékosok azonban hatalmas fej-maszkokat viselnek, melyek különböző hírességeket (Donald Trump, Vlagyimir Putyin, Brad Pitt, stb…) formálnak meg. Márciusban a NuMuvee műsorgyártó jóvoltából megnézhettem a produkció londoni forgatását, melyet abban a különleges stúdióban vettek fel, amiben 40 éve az eredeti Star Wars trilógiát is forgatták. A helyszínen körbevezettek a díszletek között, benézhettem a kulisszák mögé, ott lehettem az egyik adás felvételén, valamint az ITV szórakoztató műsorkért felelős igazgatójával is találkoztam. Márciusban az ITV meghívta Tompa Tímeát és Farkas Józsefet, a magyar NuMuvee vezetőit az Egyesült Királyságba, hogy megtekintsék az angol televízió-óriás legújabb nagyszabású műsorának forgatását. A műsorgyártó jóvoltából, a SorozatWiki és a Kreatív képviseletében én is megnézhettem a londoni forgatást, mely rendkívül érdekes volt.
Délelőtt érkeztünk meg a brit főváros szélén található híres Elstree Stúdióparkba, ahol 1927 óta forgatnak filmeket. Olyan legendás alkotásokat vettek itt fel, mint az eredeti Star Wars trilógia, vagy éppen a szintén Lucasfilm által készített Indiana Jones filmek. A parkon belül azt a stúdióépületet, ahol a Big Heads-et rögzítik, pont ezért George Lucas-nak hívják. A benti folyosókon korabeli fotók is ki vannak állítva, például a Star Wars 40 évvel ezelőtti munkálatairól. Az elmúlt években olyan nagyszabású televíziós produkciókat is itt forgattak, mint a The Voice, vagy épp különböző látványos táncos műsorok. De nemcsak ez a stúdióépület, hanem az egész park nagyon különleges. Sokkal hangulatosabbak voltak az utcái és az épületei, mint például a hatalmas budapesti Origonak. Érkezésünk után nem sokkal felkísértek minket egy elegáns és kényelmes szobába, ahol várakoztunk, illetve a nap folyamán ide tudtunk bejönni pihenni, vagy épp bekapni pár falatot. Nem sokkal később megérkezett Fran Peters, a produkció főgyártásvezetője. A szakember körbevezetett minket (a NuMuvee két vezetőjét és engem) az épületben. Elmondta, hogy milyen munkák hol zajlanak és a stúdió mellett távolról megmutatott nekünk egy nagyszabású sorozatdíszletet is, melyről sajnos ennél többet nem írhatok és fényképezni sem lehetett. Ezután elmentünk egy közeli helyre ebédelni, ahol Tompa Tímeát, a NuMuvee egyik vezetőjét arról kérdeztem, hogy miért hívták meg őket.

16 év után távozik a TV2 egyik legfontosabb műsorvezetője

Írta: RaulReal | 2017. május 21. 20:31
Liptai Claudia 2001-ben kezdett el a TV2-nek dolgozni, a Claudia Show keretei között, 2002-ben a Big Brother műsorvezetője volt, 2004 és 2011 között pedig a csatorna reggeli műsorában, a Mokkában láthatta a közönség. A műsorvezető a TV2 számos műsorában feltűnt, így a Bumm!-ban, A Nagy Duettben, vagy Az 50 milliós játszmában, illetve a tévéadó napi sorozatában, a Jóban Rosszban című szériában is visszatérő szereplő volt. Liptai Claudia 2013 óta a Sztárban sztár zsűrijében szerepelt, 2016-ban, a műsor 4. évadában szállt ki a produkcióból, azóta kisfiával van otthon és pihen.
Claudia 16 év munkaviszony után otthagyja a TV2-t, tudta meg a Comment:com, ezzel a csatorna elveszíti az egyik legnépszerűbb női műsorvezetőjét. Persze a TV2-nek megmarad így is Ördög Nóra, akit a nagy riválistól csábítottak el, de nagy érvágás ez. A Comment:com információi szerint Liptai Claudiának 5 éves szerződése volt a TV2-vel, mely most lejárt és nem is kívánja meghosszabbítani, ugyanis a tévés munkái helyett inkább a színházra koncentrálna. Persze ez nem jelenti azt, hogy alkalomadtán ne szállna be egy-egy műsorba mondjuk zsűrizni, a sajtóban megjelent cikkek szerint ráadásul akár másik csatornánál is szívesen vállalna szerepet Claudia.