.

Brutális volt felállni egy tízemeletes ház tetejére - interjú Sztarenki Dórával, a Mellékhatás színésznőjével

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. május 30. 19:01
Sztarenki Dóra az elmúlt hetekben szombat esténként 21 órakor az RTL Klub Mellékhatás című sorozatában és a Made in Karantén tehetségkutatójában volt látható. A színésznő elmesélte, hogyan választották ki másodszorra Anna szerepére. Kifejtette, mit gondol a Mellékhatás-beli karakteréről és milyen közös tulajdonságai vannak vele. Elmondta, hogy mi a véleménye a béranyaság kérdéséről és, hogy szerinte helyes-e a magyarországi tilalma. Mesélt a több hónapos forgatás nehézségeiről és érdekességeiről. Elmesélte, hogy milyen volt tavaly ősszel szerepelni A Konyhafőnök VIP-ban és hogyan élte meg azt, hogy megnyerte a műsort. Beszélgettünk arról, hogy miért vállalta a karantén tehetségkutatóban való zsűrizést, hogy milyen színészként megélni a mostani koronavírus járványt és hol lesz látható a jövőben.
Hogyan kaptad meg Anna szerepét a Mellékhatásban? Elő körben nem én kaptam meg a szerepet, hanem egy másik színésznő. A pilotot vele forgatták le. Ez követően jött egy újabb casting, amin már engem választottak ki. Óriási csalódás volt, amikor először nem engem választottak, mert úgy éreztem, hogy nagyon passzolna hozzám. Nagyon örültem, amikor mégis lehetőséget kaptam a sorozatban, mert az első perctől nagyon szerettem volna ezt a munkát. Amikor először beleolvastam a Mellékhatás forgatókönyveibe, azt gondoltam, hogy végre egy jó írás! Mit gondolsz a karakteredről és hogyan jellemeznéd? Önfejű nő, akinek nagyon erős az igazságérzete. Ez utóbbi közös vonásunk, mert a saját személyiségemre is jellemző. Azt gondolom, hogy Anna egy sodródó ember, aki rettenetesen próbál megfelelni, ezért olyan dolgokat is kénytelen megtenni, amik magától az eszébe se jutnának. Ez a csapongás nagyon jellemző rá, de eközben karakán és energikus, aki kiáll azokért, akiket szeret. Könnyen azonosulok vele, mert az igazságtalanságot és a tehetetlenséget én is nehezen viselem. Talán a küzdeni akarás még az, ami nagyon szimpatikussá teszi számomra Annát. A Mellékhatás rendezőjével, Kovács Dániel Richárddal jól megértettük egymást és engedte, hogy saját magamból is hozzátegyek a karakterhez. Együtt keltettük életre Annát annak alapján, amit a sorozat írói kitaláltak.

Vasárnap ismét képernyőre kerül az egyik új magyar sorozat első része

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 30. 17:48
A Bödörék (Egyszer volt Budán Bödör Gáspár) című új sorozat elképesztően magas számokkal mutatkozott be május 1-jén a TV2-n. A produkció főszerepében Stohl András egy olyan vidéki férfit alakít, akinek családjával együtt a fővárosba kell költöznie. A szedett-vedett falusiak azonban nem jártak még Budapesten, ezért olyan dolgokra is rácsodálkoznak, mint egy kuka vagy a lift. A széria folytatása ősszel érkezik a képernyőkre, melyben ismét felbukkan a Barátok közt egykori sztárja, Szőke Zoltán is. Május 31-én, most vasárnap pedig a SuperTV2-n ismétlik meg a Bödörék első epizódját 21:00-kor, így azok is megnézhetik a sorozat kezdését, akik esetleg pár hete lemaradtak róla.

Így nézett volna ki eredetileg Baby Yoda a The Mandalorian 1. évadában (fotók)

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 30. 16:32
Az első élőszereplős Star Wars sorozat, a The Mandalorian tavaly novemberben debütált, a történetben pedig a rajongók Baby Yoda személyében új kedvencre találtak. A Gyermek legfőképp azért lett ilyen népszerű, mert a nézők rendkívül aranyosnak vélték. A Disney idén tavasszal dobja piacra a vele kapcsolatos figurák tömkelegét, melyek eladása rengeteg pénzt hoz majd az óriáscégnek. Kevesen tudják, de nemrég debütált egy dokumentumszéria, Disney Gallery: The Mandalorian címmel, melyben színfalak mögötti érdekességeket mutatnak be a sorozattal kapcsolatban. Az ötödik részben például azt láthattuk, hogy nézett volna ki az eredeti tervek szerint Baby Yoda. A fotók megtekintéséhez erős idegrendszer szükséges, mert vannak közöttük olyanok, amik egyenesen rémisztőre sikerültek!

Jövő héten véget ér a TV2 egyik legnézettebb műsora

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 30. 12:59
Az Exatlon Hungary 2. évada január 1-jén indult el a TV2-n, a sportvetélkedő azóta is minden héten 5 adással jelentkezik. A SorozatWiki elsőként számolt be róla, hogy a tavalyi 81 adás után az idei szezon jóval hosszabb lesz, a versenyek június 1-jén a 109. epizóddal érnek véget. Május 29-én rendezték meg a női döntőt, melyben a Kihívók csapatából ismert Pap Dorka és a korábban a Bajnokokat erősítő dr. Busa Gabriella küzdött meg egymással. Nagy izgalmak után végül Gabi győzött 5:2-re, így ő vihette haza a 15 millió forintos nyereményt.
Június 1-jén, 19:30-kor jön a második évad utolsó epizódja, a férfiak döntője, mely több mint 2 és fél órás lesz, és két egykori Kihívó, Adu és Dave csap össze. A konkurens RTL Klubon ez idő alatt két film, 18:50-től a Bud Spencer és Terence Hill főszereplésével készített ... és megint dühbe jövünk, valamint 21:10-től a Kincsem lesz látható. Az Exatlon fináléját követően 22:10-től a Ninja Warrior első évados ismétlése jön, majd keddtől új, nyári műsorrend lép életbe a TV2-n. A Dominikai Köztársaságban felvett sportműsor helyén 19:30-tól hétköznap esténként a Piramis 3. évada jelentkezik majd Stohl Andrással, 21:30-kor pedig a Ninja Warrior már korábban is látott adásai lesznek láthatóak.

Komoly szakmai vita alakult ki a The Mandalorian főszereplője miatt

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 29. 21:37
A The Mandalorian rengeteg elismerést kapott a szakmától és a tősgyökeres Star Wars rajongóktól is az elmúlt hónapokban. A produkció 8 részes 1. évada a peremvilágokban játszódott, néhány évvel a Birodalom bukása után. A főszerepben pedig a Narcos és a Trónok harca korábbi sztárját, Pedro Pascalt láthattuk. A produkció egyik különlegessége az volt, hogy a színész egyedül a szezonzáróban mutatkozott jellegzetes sisakja nélkül, ezt leszámítva többször is dublőrök bújtak helyette a mandalóri páncéljába. A Golden Globe belső köreiben nemrég komoly vita alakult ki arról, hogy olyan színész játéka díjazható-e, aki maszkban szerepelt a sorozatában, most pedig döntés született az ügyben.
A Hollywood Foreign Press Association döntése alapján az a színész nem jelölhető díjra a játékáért, akinek egy produkcióban csak a hangja volt hallható. Mivel Pascal egy jelenetben azért levette a sisakját, így a jelöltek között lehet a Golden Globe-díjátadón is. A The Mandalorian folytatása 2020 októberében érkezik meg a Disney+-ra, a széria 2. évadának forgatását már jóval a koronavírus-járvány előtt befejezték. A készítők nemrég arról nyilatkoztak, hogy jól haladnak az utómunkával is, nem kell tehát semmilyen csúszásra számítani.

Úgy tűnik, eldőlt, hogy az 5. évad után is folytatódik-e a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 29. 19:07
Április közepén számoltunk be róla, hogy 5 évad után befejeződhet a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata, a Lucifer. A produkció főszereplője, Tom Ellis ugyanis nem volt hajlandó aláírni a Warner Bros által kínált szerződését. Az amerikai lapok még arról írtak, hogy a színész túl magas fizetést szeretne, a stúdió azonban a jelenleg is tartó válsághelyzetben nem akar egy bizonyos összeg fölé menni. A TV Line friss információi szerint a felek közötti patthelyzetnek vége, a Lucifer legnagyobb sztárja is aláírt, így már csak idő kérdése lehet, hogy mikor rendelik be a produkció 6. szezonját is.
A legtöbb rajongó arra számított, hogy már idén tavasszal képernyőre kerülhet a Lucifer 5. etapja. A koronavírus-járvány miatt azonban március közepén leállították az összes Amerikában és Kanadában készülő film és sorozat munkálatait. A széria egyik készítője, Joe Henderson április végén arról írt, hogy az otthoni munkavégzés miatt lassabban haladnak a különleges effektekkel, ezért a vártnál később tér vissza a Lucifer. A Netflix a pontos premierdátumról egyelőre nem adott tájékoztatást, a bejelentés attól függhet leginkább, hogy az egészségügyi veszélyhelyzet meddig tart a tengerentúlon.

Önállóan folytatja Hámori Barbara, a Drága örökösök showrunnere

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. május 29. 08:20
A ContentLab & Factory 2015-ben indult és mára hazánk egyik legnagyobb televíziós műsorgyártója lett. A kifejezetten sorozatok készítésére szakosodott vállalathoz az elmúlt években számos magyar széria köthető. Hámori Barbara Kapitány Iván mellett a cég indulása óta a ContentLab showrunnerre és olyan sikeres produkciók köthetőek a nevéhez, mint a TV2-s Korhatáros szerelem és az RTL Klub Drága örökösök című napi szériája.
A SorozatWiki információi szerint 5 év után nem dolgozik tovább Hámori Barbara a ContentLab & Factoryval. Tavaly ősztől már nem vett részt a cég új fejlesztéseiben és idén már csak a Drága örökösök utolsó évadáért felelt. Áprilistól a saját műsorgyártójára, a Scripted Productionsre koncentrál, mely a jövőben főleg sorozatok készítésével foglalkozik majd. A Drága örökösök előreláthatólag nyáron leforgatásra kerülő legutolsó részeit követően pedig kizárólag önállóan, a saját cégében fog tevékenykedni. A váltással kapcsolatban megkerestük az érintett szakembert. "A ContentLabben eltöltött 5 év a szakmai életem egyik legizgalmasabb és legmeghatározóbb időszaka volt, hisz sok más televíziós műfaj készítése után a jelenleg legizgalmasabb műfaj, a fikciós gyártás és fejlesztés egyik legkiválóbb műhelymunkájában vehettem részt Kapitány Iván mellett. Nagyon hálás vagyok Ivánnak, amiért olyan sikereket tehettünk le az asztalra, mint A mi kis falunk, vagy a fent említett két sorozat. Az elmúlt két évben, a Drága örökösök elképesztő hajtásában kikristályosodott bennem, hogy a sorozatírás és a rendezés két olyan szenvedélyem, amire valójában fókuszálni szeretnék a jövőben. Ekkor tettem egy ígéretet magamnak, hogy csak olyan projekteket vállalok be, amikben hiszek, és amit teljesen a magaménak érzek, ezért is volt fontos döntés, hogy immár nem egy nagy cég keretei között, hanem önálló műhelyként folytatnám a szakmai munkámat. Jelenleg az első, immár önálló új sorozatomon az RTL Magyarország megbízásából dolgozom. Ez egy nagyszabású új napi sorozat lesz az RTL Klubon, aminek a forgatókönyv fejlesztési, díszletépítési és casting munkálatai ezekben a hetekben zajlanak" - mondta Hámori Barbara a SorozatWikinek. (Fotó: Bali Sándor)

Izgalmas élete volt az angol királynénak, akiről Cersei Lannister karakterét mintázták

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 28. 21:17
A legtöbben tisztában vannak azzal, hogy George R. R. Martin regénysorozata, A tűz és jég dala valódi történelmi eseményeken és figurákon alapszik. A történet rengeteget merít a Rózsák háborújából, a több évtizedre nyúlt angol dinasztiaháborúból, mely a Lancesterek és a Yorkok összetűzéséről szólt. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a Trónok harca sorozatban is látott Cersei Lannister is milyen komoly hasonlóságokat mutat a Rózsák háborúja egyik fontos alakjával, Anjou Margittal. VI. Henrik felesége nyújtotta ugyanis Martinnak az inspirációt a karakter megalkotásakor.
A History behind Game of Thrones nevű oldal szerint Margit Cersei-hez hasonlóan szerette a hatalmat, amikor férje idegileg teljesen kimerült és képtelenné vált a kormányzásra, előterjesztette a főnemeseknek, hogy hadd ő uralkodjon helyette. Az udvarbeliek ettől idegenkedtek, még azzal is megvádolták a nőt, hogy a királlyal közös fiuk törvénytelen gyermek. A királynénak komoly támadásokat kellett kiállnia, mert a nemesek többsége ellene fordult. Margit és Cersei között további párhuzamok vannak, hiszen amikor a nő látta, hogy milyen heves harc alakult ki a trónért, magához vette az irányítást, nehogy a nemesek kiforgassák Edmundot jogos örökségéből. Próbálkozásai nem sikerültek, hiába ment később Walesbe, Skóciába és Franciaországba is segítséget kérni, az angol trónt elveszítették. Anjou Margitot azonban a háború sem riasztotta el, csatába ment IV. Eduárd ellen, de ekkor fia is elesett. Ezt követően bebörtönözték, végül Franciaországban halt meg 52 éves korában.

Hajdú Péter miatt felmondott a Life TV egyik legismertebb műsorvezetője

Írta: SorozatWiki | 2020. május 28. 18:48
Május elején derült ki, hogy Hajdú Péter lett a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója, mely két tévécsatornát, a LifeTV-t és az OzoneTV-t is üzemelteti. A Story magazin írta meg elsőként, hogy a kinevezés után nem sokkal a televíziós szakember rögtön drasztikus változtatásokat tett. Hajdú Péter a Storynak arról beszélt, hogy eddig futó saját gyártású produkcióikat a rossz nézettségük miatt megszüntetik, így a Szulák Andrea által vezetett Nyugi! Köztünk maradot és a Női titkok Várkonyi Andival című műsort is. A két ismert műsorvezető munkájára a továbbiakban is számított az új vezérigazgató, Szulák Andrea azonban nem sokkal ezt követően bejelentette távozását. "Bréking! Hajdú Péter személyes megnyilvánulásai megerősítettek abban az elhatározásomban, hogy NE fogadjam el a csatorna ajánlatát, így mostantól nem tartozom a Life TV-hez. Mészáros Beatrixnak köszönöm a lehetőséget, és minden volt munkatársamnak további sok sikert kívánok!" - írta Szulák Andrea az Instagram oldalán.

Júniusban is több vadonatúj sorozat érkezik a magyar HBO GO-ra

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 28. 18:18
Nyáron sincsen megállás, ismét több vadonatúj sorozat érkezik júniusban az HBO GO-ra, melynek kínálata mostanra több, mint 7000 órás tartalommal várja az otthonmaradókat. Ahogy az elmúlt hónapokban az előfizetők megszokhatták, júniusban is színes lesz az online videotár kínálata, spanyol karanténsorozat, az egzotikus Fokvárosban játszódó akcióthriller, és egy különös szuperhős csapat is érkezik a képernyőkre. A június 6-án bemutatkozó Otthon című minisorozat rögtön egy különleges alkotás lesz, az 5 részes spanyol produkció a koronavírus-járvány idején játszódik. Az egymáshoz nem kapcsolódó epizódokban filmesek próbálják bemutatni, milyen hatással van rájuk a különleges helyzet. Többek között azt is láthatjuk, hogyan éli meg valaki, ha épp a kijárási tilalom bejelentésekor szakítanak vele, vagy ha a karantén alatt kell rájönnünk, hogy a párunk nem az, akinek korábban gondoltuk.
Szintén június 6-án érkezik az HBO GO-ra a Nyomkeresők című új produkció, mely a dél-afrikai Fokvárosban játszódik, a történet középpontjában gyémántcsempészek, nemzetközi terroristák és a nyomukban lévő különleges egységek állnak. A Nyomkeresők főszerepében a bukott hírszerzőt, Lemmert alakító James Gracie látható, aki egy kisvárosban próbálja újrakezdeni életét, míg nem a baj ismét rátalál.

Hatalmas sorozatözön lesz az RTL Klubon, itt a csatorna nyári műsorrendje

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. május 28. 09:27
Az RTL Klub egy héttel a TV2 után, június 8-tól vált teljesen nyári üzemmódba. Ezen a héten változik a csatorna hétköznapi délutáni és esti műsorrendje és az egy hete beszámolt most aktuális hétvégi változásokhoz képest is újjá alakul a tévéadó szombati és vasárnapi programstruktúrája. A sorozatrajongóknak remek hír, hogy a legmelegebb évszakban ellepik a magyar és külföldi szériák az RTL Klubot!
Június 8-tól hétköznap délutánonként a Bosszú 14:45 helyett 25 perccel korábban, már 14:20-kor elkezdődik majd. Ezen kívül az eddigi szimpla epizódok helyett dupla epizódokkal folytatódik a széria. Az Elif - A szeretet útján a mostani, napi kettő helyett, csak egy résszel fog jelentkezni. A török sorozat 3. évada innentől kizárólag 16:45-től lesz látható. Az RTL Híradó továbbra is marad a jól megszokott 18 órás időpontjában. A Fókusz szintúgy 18:50-kor kezdődik majd, de a hivatalos tévéműsor szerint pár perccel hosszabb lehet. A Barátok közt kezdését jelenleg 20:05-re jelölik, de valójában múlt szerda óta 20:20-kor látható, 8-ától pedig 20:10-re írják. Főműsoridőben azonban a nagyobb változások Berényiék után lesznek. Hétfőn 21 órakor várhatóan még néhány hétig a Cápák között 2. szezonjának maradék epizódjai kerülnek képernyőre. Keddtől péntekig A Tanár 2. évadának ismétlése lesz látható. Az RTL Klub második legnézettebb heti sorozatának 2. etapja 2019 év elején volt látható és 10 epizódból állt.

Az egyik főszereplő szerint a Trónok harcához mérhető csata közeleg a The Walking Deadben

Írta: Spenger Dávid | 2020. május 27. 11:34
A koronavírus-járvány egyik legnagyobb áldozata a The Walking Dead stábja volt, az AMC-s produkció 10. évadának forgatását már tavaly novemberben befejezték, a szezonzáró 16. epizód azonban még mindig nem tudott képernyőre kerülni. A zombis sorozatban az átlagosnál több különleges effektet használnak, az elmúlt hónapokban pedig az egészségügyi veszélyhelyzet miatt a szakemberek nem tudták ezeket befejezni. Az eredeti tervek szerint a finálé április 12-én került volna adásba, jelenleg viszont bizonytalan, hogy mikor tudják bemutatni.
A 10. évad 15. részében a zombiapokalipszis túlélői hatalmas bajba kerültek, amikor egy kórházban ragadtak, a Beta által vezetett suttogók pedig pont oda tartottak. A konfrontáció elkerülhetetlennek tűnik, melyet nemrég a The Walking Dead egyik legnagyobb sztárja, a Daryl Dixont alakító Norman Reedus is megerősített. "A rajongók óriási, a Trónok harcában látottakhoz hasonló csatára készülhetnek! Az egész stáb és persze különösen a színészek nagyon elfáradtak az összecsapás felvétele alatt, ugyanis a legtöbbször hajnalig kellett dolgoznunk. A félévad és évadzárók forgatása mindig megterhelő, de most különösen oda kellett tennünk magunkat. Ez a végeredményen is meg fog látszani - ígérte a színész.