.

Pénz, szépség és csillogás, a Feleségek luxuskivitelben forgatásán jártam

Írta: KTL | 2017. szeptember 24. 21:48
A VIASAT3 idei őszének egyik legnagyobb újdonsága a Feleségek luxuskivitelben. A reality hat magyar dúsgazdag nő életét mutatja be nyolc epizódon keresztül. A produkció helyi változatát a világ számos országbán már bemutatták, de a régióban először Magyarországon készítettek helyi verziót. Pár héttel ezelőtt a csatorna meghívására kilátogattam az egyik forgatásra, mely egy luxuspartin volt. Az eseményen betekintést nyerhettem a műsor készítésébe és a Sony régiós programigazgatója is mesélt az új realityről. Idén ősszel is több új műsor indul a különböző magyar tévécsatornákon. Ezek nagy része viszont más hasonló műsorok sikerét próbálja meglovagolni és kevés valódi újdonságot nyújtanak. A VIASAT3 új produkciója azonban merőben eltér a többi hazai realitytől és pont emiatt válhat érdekessé. A Feleségek luxuskivitelben című műsorban hat gazdag hölgy életét követhetjük nyomon hétfő esténként. Közülük csak az egyikük, Rubint Réka celeb, bár Csősz Boglárkát az Apám beájulna című filmben már láthattunk, Köllő Babett, Smaltig Dalma, Farkas Rita és Vasvári Vivien viszont még nem ismert a nagyközönség számára.
A forgatás helyszínére több újságíró kíséretében kora este érkeztünk meg egy budai, erdő szélén található villába. Itt található az egyik feleség, Köllő Babett és férje gyönyörű háza. Babett körbevezetett minket a villában, mely mindenhol tele volt arannyal és mindenféle luxussal. Ezek után a kertbe kísértek minket, ahol már készülődtek az esti partihoz. A helyszínre megérkezett John Rossiter a Sony Pictures Television Networks közép-kelet-európai ügyvezető igazgatója és Temesvári Marietta régiós programigazgató is. Utóbbi vezető a sajtó képviselőinek a műsor eredeti verziójáról és a magyar megvalósításról beszélt. „Ennek a műsornak az eredeti verzióját a Született feleségek ihlette. Amikor elindult Amerikában ez a sorozat, akkor a reality készítők rájöttek arra, hogy vannak olyan nők akiknek az élete majdnem olyan izgalmas, mint a Született feleségekben látottak. A Real Housewives első verziója Los Angeles déli részén, egy kertvárosban játszódott, mely nagy siker lett, ezért más nagyvárosokban is készítettek hasonló műsort. Mindenhol az volt a lényeg, hogy olyan nőket mutassanak be, akik megfogható szubkultúrába élnek, nagyon tehetősek és érdekes az életük. Azóta világszerte számos országban készült helyi verzió, de a kelet-európai régióban Magyarországon először” – mondta Temesvári Marietta.

Tovább csúszhat a hatodik Trónok harca könyv

Írta: RaulReal | 2017. szeptember 24. 16:57
George R. R. Martintól A tűz és jég dala regények rajongói már évek óta várják a hatodik könyv, a Winds of Winter megjelenését, azonban egyelőre se híre, se hamva az új kötetnek. 2017 elején úgy nyilatkozott az író, hogy még idén megjelenhet a mű, azonban most kiderült, Martin tévés munkái tovább hátráltathatják a megjelenést. Történt ugyanis, hogy végre bejelentették, hogy a Trónok harca 5. tervezett testvérsorozatát Bryan Cogman írja majd, készítőtársa pedig nem más lesz, mint George R. R. Martin.
Ők ketten azok egyedül, akik D. B. Weiss és David Benioff párosán kívül még Trónok harca forgatókönyvet írtak, így ez a spinoff talán a legjobban várt az összes közül. Mindez azt is jelentheti, hogy Martin tovább csúszik a Westeros történetét taglaló, hatodik könyvvel. Martin a blogjában arról adott hírt, hogy ez a testvérsorozat is előzmény lesz, ráadásul valamelyik művének adaptációja. Ennek vélhetően az olvasók rendkívül örülni fognak a Trónok harca atyja szerint. A sajtó máris találgatni kezdte, hogy vajon miről fog szólni ez a Martinék által készített széria, a befutók között egyelőre Valyria bukása és az Éjkirály születése vannak.

Akciódús évadot ígér a 100. epizódjához érő The Walking Dead

Írta: RaulReal | 2017. szeptember 23. 20:25
A The Walking Dead egyike a legsötétebb hangulatú és legdurvább sorozatoknak, mégis a 7. évad kapcsán sokan azt hozták fel az AMC sikerprodukciója ellen, hogy a sztori tempója túl lassú. Az igaz, hogy Rickék számos olyan pofont kaptak Negan bandájától, amire egyszerűen képtelenek voltak érdemben válaszolni, a következő etap azonban vérengző háborút ígér. Október 22-én lesz a 8. szezon premierje, amelynek kapcsán a Gabriel atyát játszó Seth Gilliam azt találta mondani az EW-nek, hogy minden részben lesz kábé 10 robbantás és az egész történet olyan lesz, mint egy Schwarzenegger VS Stallone párharc.
"A Szupercsapat óta nem voltak ilyen adrenalindús jelenetek a tévében" - hangzott el még Gilliam részéről, aki láthatóan nagyon lelkes a folytatással kapcsolatban. Mindezek mellett a 8. évad premierje lesz a The Walking Dead 100. része, ami elég komoly jubileum a zombis sorozat számára. Kattintás után mutatunk még néhány jól sikerült képet, mely ennek megünneplésére készült, érdemes őket megnézni!

Kiderült több fontos műsor és sorozat premieridőpontja

Írta: AJ | 2017. szeptember 23. 19:18
Nagyon sok változás lesz ősszel a Sony Pictures Television Networks által hazánkban üzemeltetett tévéadókon. A három AXN csatorna közül csak a főadó marad meg, a White és Black megszűnik és a helyükön két vadonatúj márkájú tévécsatorna indul. A VIASAT3 és a VIASAT6 műsorára pedig egész ősz folyamán érkeznek a friss szériák és itthon még nem vetített sorozatévadok.
Korábban már beszámoltunk arról, milyen premierek lesznek a Sony tévéadóin, ám akkor még nem lehetett tudni, hogy pontosan mikor is indulnak. A héten azonban kiderült, hogy októberben átalakul a VIASAT3 műsora. A legnagyobb változás az lesz, hogy a Két pasi - meg egy kicsi című szitkomból az eddigi napi két epizód helyett október 9-től napi egy lesz csak látható, ugyanis ekkor indul az Észbontók negyedik évada. A vetélkedő pedig idén ősszel rövidebb adásidővel, 20:25-től már minden hétköznap képernyőn lesz. Október 10-én 21:00-kor elindul a legújabb képregény-adaptáció, a Marvel's Inhumans mely egy mutáns faj királyi családjának történetét mutatja be nyolc epizódban. Rögtön ezt követi a 22:00-kor debütáló francia kalandfilm sorozat, Az Amazonas aranya. A 2017-ben indult nyolc részes széria főszereplője egy fiatal geológushallgató, aki szakmai gyakorlatra érkezik egy aranybányához, a munka pedig nem pont olyan békésen zajlik, ahogy ő azt elképzelte. (Fotó: VIASAT3/Sághy Tímea)

Távozhat a Barátok közt legfontosabb szereplője

Írta: KTL | 2017. szeptember 23. 17:19
A Péntek esti Barátok közt elég durván ért véget az RTL Klubon. A Kisszék tetőteraszáról Bandi kilökte Mikit, majd elkapta a kezét. A srác András halála miatt bosszúból meg akarta leckéztetni a keresztapját, de rosszul sült el és nem tudta visszahúzni, ezért az öreg Berényi leesett a mélybe. Miki elég sok halálközeli helyzetet megúszott már, de lehet, hogy most a saját rokona által hal meg.
Berényi Miklós eltűnése nagyon érzékenyen érintené a produkciót, melynek amúgy sem erős most a nézettsége. Az őt alakító Szőke Zoltán a kezdetek óta szerepel a Barátok köztben, a Magdi nénit megformáló Fodor Zsóka, valamint a Claudiát játszó Ábrahám Edit távozása óta egyértelműen a sorozat legfontosabb karaktere. Az sem jelent semmit, hogy előre nem lett bejelentve Szőke Zoltán távozása, ugyanis az elmúlt évekből többen úgy tűntek el az RTL szériájából, hogy csak a karakterük halála után derült ki. A nézők most pár napot izgulhatnak, a jövő hét elején pedig kiderül, hogy Miki túléli-e a zuhanást.

Deres is megváltozik a Trónok harca 8. évadában?

Írta: RaulReal | 2017. szeptember 23. 09:44
Még csak pár hete, hogy befejeződött a Trónok harca 7. évada, a stábnak azonban nincs pihenő, hiszen világszerte elkezdődtek az utolsó szezon forgatásának előkészületei. Több kép is napvilágot látott a világsajtóban, jött friss fotó például Észak-Írországból, ahol kerítéssel és "Veszély!" feliratokkal próbálják távol tartani a kíváncsi rajongókat. A lesifotósok azonban bemerészkedtek a lezárt területre, ahol érdekes újdonságot vettek észre Deressel kapcsolatban. Kattintás után jönnek a részletek!

Hatalmas stábbal forgat Budapesten a National Geographic

Írta: AJ | 2017. szeptember 22. 12:31
Az első évad után a Mars - Utunk a vörös bolygóra című nagyszabású sorozat folytatását is hazánkban forgatja a National Geographic. A Korda Filmstúdióban felállított hatalmas díszletben több százan dolgoznak, és a tavalyi évtől eltérően már a kültéri, azaz a történet szerint a Marson játszódó jeleneteket is Magyarországon rögzíti a stáb. A forgatás májusban kezdődött és a tervek szerint októberben fejeződik be, ezután pedig hat hónapnyi utómunka következik.
A sorozathoz idén új operatőr is csatlakozott a magyar származású Szalay Attila személyében, aki olyan filmeken és sorozatokon dolgozott már mint a Smallville, A katedrális, A híd és a The Expendables - A feláldozhatók második része. A széria producerei közt megtalálhatjuk az Oscar-díjas Ron Howardot és Brian Grazert is. A Mars - Utunk a vörös bolygóra új évada az első után tíz évvel játszódik és jövő tavasszal kerül bemutatásra a világ 171 országában. (Fotó: National Geographic Partners / Dusan Martincek)

Új HBO-s sorozaton dolgozik a Lost atyja

Írta: RaulReal | 2017. szeptember 21. 20:15
Damon Lindelof nevét a tévénézők főleg a Lost miatt ismerték meg, de az alkotó dolgozott a 2009-es és 2013-as Star Trek filmeken, illetve az HBO-n futó A hátrahagyottak egyik készítője volt. Most a szakember a kábelcsatornának egy képregénysorozatot készül tető alá hozni, a Watchmen Alan Moore képregénye, mely a valaha készített egyik legsötétebb hangulatú szuperhősös sztori. A Watchment 2009-ben Zack Snyder vezetésével már megfilmesítették, az adaptáció mára kultfilm lett, a zsáner egyik legjobbjaként hivatkoznak rá.
Az HBO már be is rendelte a Watchmen első részét, így Lindelof elkezdhetett dolgozni a forgatókönyvön. Ennek ellenére persze simán megtörténhet, hogy a tévécsatornának nem tetszik a pilot, így közel sem száz százalék, hogy a Watchmenből tényleg sorozat lesz. A DC képregénye a 80-as években játszódik, egy alternatív világban, ahol újabb nagy háború közeleg. A maszkos hősöknek megtiltották, hogy önbíráskodjanak, az emberek félnek tőlük, egyedül Rorschach hajlandó a sarkára állni, amikor azt gyanítja, összeesküvés van készülőben ellenük.

Új időpontban lesz látható az Áll az alku utolsó hete

Írta: KTL | 2017. szeptember 21. 18:18
Augusztus 28-án tért vissza az Áll az alku a TV2-re. Gundel Takács Gábor műsora az elmúlt hetekben nagyon jól teljesített, szinte minden nap a legnézettebb produkció volt a tévéadón. Októbertől azonban változik a TV2 műsorrendje, a Séfek séfe helyére a Vigyázat, gyerekkel vagyok! kerül. A csere érinti az Áll az alkut is, mely a mostani 20:30-as időpont helyett, 2-ától 20:45-kor fog kezdődni. A csatorna hivatalos tévéműsora szerint azon a héten véget ér az Áll az alku első évada, október 6-án lesz az utolsó adás. Azt egyelőre még nem tudni, hogy Gundel Takács Gábor visszatérő műsora később folytatódik-e a TV2-n.

10 évvel ezelőtti Barátok közt főszereplő a Comedy Central műsorában

Írta: KTL | 2017. szeptember 21. 16:26
Pénteken 22 órakor új évaddal folytatódik a Comedy Central legsikeresebb saját gyártású műsora. A Törmény történelemben celebek ittas állapotban mesélnek el magyar történelmi eseményeket, egyéni nézőpont szerint. A folytatásról itt írtunk bővebben. A produkcióban a részegen sztorizó ismert emberek mellett az elhangzott jeleneteket színészekkel el is játsszák. A Tömény történelem szezonnyitó epizódjában pedig a Barátok közt egyik korábbi főszereplője is látható lesz.
Dózsa Mátyás a március 15-ei forradalom és szabadságharc egyik szereplőjét fogja alakítani. A színész Tónit, Balogh Nóra és Berényi Miki örökbefogadott fiát alakította évekig a Barátok köztben. Végül a történet szerint 10 évvel ezelőtt autóbalesetben halt meg. Tóni olyan fontos karaktere volt a szériának, hogy a mai napig emlegetik a Berényi család körében. Mátyás elég sokat fog szerepelni a péntek esti adásban, ezért az RTL Klub sorozatának nézői számára nosztalgikus lehet látni a Comedy Centralon.

Új külsőt kap Daenerys Targaryen a Trónok harca a 8. évadában

Írta: RaulReal | 2017. szeptember 20. 22:50
Emilia Clarke karaktere, Daenerys Targaryen a Trónok harca eddigi 7 évadában hosszú, platinaszőke hajáról vált ismertté a tévénézők számára. A színésznő minden szezonban parókát hordott, merthogy eredetileg az HBO sztárja barna hajú, ahogy az alábbi képen, a bal oldalt ez látható is. Most azonban, az utolsó évad forgatásának megkezdése előtt a Danyt játszó híresség az Instagramon megosztotta, hogy a Vastrón egyik legnagyobb várományosa új külsővel hódít a 8. szezonban. Daenerynek ugyanis sokkal rövidebb haja lesz, a karaktert alakító színésznő először lesz látható a saját tincseivel. Emilia Clarke az Instagramon mutatta meg a világnak új frizuráját, amellyel látható lesz a Trónok harca 8. évadában, így a khaleesi a zárószezonban egy teljesen új oldaláról mutatkozhat be.

A Survivorhöz hasonló realityt vásárolt a TV2

Írta: KTL | 2017. szeptember 20. 17:34
Idén ősszel érkezik a TV2 legújabb nagyszabású reality műsora, az Ázsia expressz. A produkció azonban még el sem indult, így azt sem tudni, milyen nézettséget fog szállítani, de a csatorna ezt meg se várva, állítólag újabb külföldi celebes formátumon dolgozik. A SorozatWiki információi szerint a TV2 Csoport megvásárolta a Treasure Island című realityt, mely nagyon hasonlít az RTL Klubon most látható Survivorhöz. Iparági pletykák szerint a produkció akár a 2017/18-as televíziós szezonban képernyőre kerülhet. A Treasure Island című formátum 1997-ben került először adásba az új-zélandi TVNZ műsorán, az első két évad után pedig celebek főszereplésével tették még népszerűbbé a műsort. Információink szerint itthon is celebekkel érkezik a széria, melynek voltak különleges évadai, például egy extrém kiadása, mely az azt megelőző etapoknál is durvább kihívásokat tartalmazott. Emellett volt olyan évad is, melyben celebpárok versengtek egymással. A Treasure Island egy-egy saját verzióját Ausztráliában és Írországban is elkészítették.
Eredetileg a Fidzsi-szigeteken játszódó műsorban 12 játékos tartózkodik, ők két csapatban oszlanak meg, melyek a helyszín két ellentétes végén találhatóak. A versenyzőknek a napi feladatokon túl esténként még kvízeken is helyt kell állniuk, ahol minden este 1-1 személy kiesik a csapatokból, és mehet haza. A műsor a mai napig fut, és egy svéd produkció, az Expedition: Robinson adta hozzá az ötletet. Érdekesség, hogy a Survivor is ugyanezt a realityt vette alapjául, amikor 2000-ben a CBS-en először bemutatkozott. A hírrel kapcsolatban megkerestük a TV2 Csoport Sajtóosztályát, ahonnan a következő személyeskedő választ kaptuk: "Örömmel vesszük, hogy a SorozatWiki kitüntetett figyelemmel kíséri a TV2 Csoport formátum vásárlásait, de a megbízhatónak vélt informátorait ideje lenne lecserélni, mert nem először bizonyulnak falsnak a híreszteléseik." Ha nem igaz a hír, akkor nem értjük, hogy miért nem egy szimpla cáfolat érkezett. Az sem világos, hogy mire utalnak azzal, hogy nem először hozunk le fals infót, hisz az elmúlt egy évben minden saját infónk igaznak bizonyult. Amint újabb információt tudunk meg a műsorról, természetesen arról is hírt adunk.