.

Nagy bejelentést tett Gundel Takács Gábor

Írta: KTL | 2017. november 24. 11:35
Sok év szünet után augusztus végén tért vissza az Áll az alku, Gundel Takács Gáborral. Az új évad hat hétig ment nagy sikerrel, a TV2 idei őszének a napi szórakoztató műsorai közül az Alku hozta az egyik legjobb nézettséget. A jó eredményeknek köszönhetően a csatorna a folytatás mellett döntött és meg is állapodott Gundel Takács Gáborral egy újabb szezonra. A hírt a műsorvezető Facebook oldalán jelentette be és a TV2 Csoport is kiadott egy közleményt: Rendkívüli érdeklődés övezte az Áll az alku következő évadának szereplőválogatását. Alig két hét alatt közel hatezren jelentkeztek a TV2 felhívására. Az őszi évadban a teljes lakosság körében adásonként átlagosan 676 ezren nézték a népszerű gameshowt, és 30 adásból 26 nyerte a műsor sávjának nézettségi versenyét. A csatorna meghosszabbítja a megállapodást Gundel Takács Gáborral, így újra feltűnik a TV2 képernyőjén a legendás játékmester 2018-ban.
„Ez a produkció valójában nem a táskákról és nem a pénzről szól, hanem emberekről és döntésekről. Nagyon érdekes annak is, aki játszik, de annak is, aki mindezt otthonról követi figyelemmel. Jó volt újra vezetni ezt a műsort, és a visszajelzések azt mutatják, hogy a nézők is kíváncsiak az Áll az alkura. Ezért is vállaltam el nagy örömmel a folytatást" – mondta Gundel Takács Gábor. Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója elmondta: a csatorna maximálisan elégedett az Áll az alku nézettségével, így nem volt kérdés a folytatás. Az Áll az alku népszerűségének Gundel Takács Gábor és a rejtélyes bankigazgató személye mellett az is a titka, hogy minden játékos egyenlő eséllyel indul, csupán a jó stratégián és a szerencsén múlik a győzelem. A számozott táskák 2018-ban is több tízmillió forintot rejtenek, tehát a tét óriási, emberek életét változtathatja meg a nyeremény. A műsort az IKO Műsorgyártó készíti. Gundel Takács Gábor bejelentő videója a tovább mögött.

A Trónok harcában attól retteg mindenki, hogy meg fog halni - interjú Ellie Kendrickkel

Írta: RaulReal | 2017. november 23. 21:45
November 18-án a PlayIT-re érkezett két színész is a Trónok harcából, akikkel egy kerekasztalos beszélgetés során alkalmunk volt interjút készíteni. A sorozat közkedvelt karakterét, Hodort alakító Kristian Nairn felidézte nekünk forgatási élményeit, és arról is beszélt, mekkora élmény volt brutális haláljelenetét leforgatni. Legújabb anyagunkban Ellie Kendrick, brit színésznővel való beszélgetésünket olvashatjátok, aki a szériában Meera Reedet játssza. A 27 éves művész a 3. évadban csatlakozott a Trónok harca színészgárdájához, így arról is nyilatkozott a SorozatWikinek, milyen volt újoncként egy már bejáratott produkció fedélzetére kerülni. Az interjúlehetőséget köszönjük a PlayIT szervezőinek és az HBO-nak! A harmadik évadban láthatott téged először a közönség Meera szerepében. Addigra a Trónok harca elismert lett mind a nézők, mind a kritikusok között. Milyen élmény volt egy ekkora szereplőgárdához újoncként csatlakozni? Fantasztikus élményként éltem meg a dolgot. Nem csak azért, mert egy nagyon szép kosztümben flangálhattam a forgatáson, de akkor fejeztem be az egyetemet, és arra hajtottam már akkor, hogy színészként letegyek valamit az asztalra. Szerencsés voltam, hogy épp a Trónok harcába castingoltak be akkor. Persze voltak nehézségek is a forgatáson, egy csomót kellett együtt lógnom Kristiannel (Kristian Nairn – Hodor) … de komolyra fordítva a szót, meglepődtem, hogy milyen kedves a stáb és a színészek.
A Trónok harca teli van erős női karakterekkel, Meera pedig legfőképp a harcosságával emelkedett ki közülük. Hogyan készültél a feladatra, kellett edzened is a szerep kedvéért? Kellett edzenem is, de a legérdekesebb része az volt, amikor bevezettek egy fegyverekkel teli sátorba, ahol egy öreg fickó megmutatta, hogy hogy kell íjjal lőni. Az nagyon menő volt. Emellett volt lovagló edzésem, és megtanították, hogyan kell fejszével harcolni. Ez utóbbiban az az érdekes, hogy a Tini Nindzsa Teknőcök film egyik eredeti szereplője volt a segítségemre. Amikor az ember ilyen harcos karakterek bőrébe bújik, egész kaszkadőrgárda áll a háttérben, akik megmutatják, miképp kell a jeleneteket minél hitelesebben előadni. Mit gondolsz, Hodor megharagudott Branre, amikor a fiatal Stark szétzúzta az elméjét? Erre talán a leghelyesebb válasz az, hogy senki se tudja. A Trónok harca egyik fontos tényezője, hogy a karakterek nincsenek tisztában az összképpel. Míg a tévénézők össze tudják kötni a dolgokat, sok szereplő számára nem annyira tiszta, hogy mi-miért történik. A sorozat legtöbb figuráját szerintem az foglalkoztatja leginkább, hogy a szoros helyzetekből ép bőrrel kijussanak. Mert a Trónok harcában nem nehéz ám meghalni és sokszor félünk emiatt mi is. A személyes véleményem az, hogy buta hibát követett el.

46. heti nézettség - Mindent letarolt A Fal extra adása

Írta: KTL | 2017. november 23. 21:07
A 45. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 46. héten is az RTL Híradó nagy fölénnyel mindkét korosztályban, minden nap legyőzte a Tényeket. Jól hozott A Konyhafőnök VIP és egyben ez volt a legjobban teljesítő hétköznaponként jelentkező szórakoztató műsor. Csökkentek az Ázsia Expressz számai és a reality most először csak közepes adatokat produkált. Az 50 milliós játszma utolsó hetén is roppant gyenge volt, valószínűleg nem sajnálja a TV2, hogy véget ért az évad. Az Éjjel-Nappal Budapest ismét mindkét korosztályban gyengén teljesített, majd a Barátok közt 18-49-ben szintén rosszul, de legalább a teljesben jól nézték.
Hétfő este a Ninja Warrior Hungary most is jó számokat produkált, bár voltak olyan sávok amikor A Konyhafőnök VIP legyőzte. Szerdán a Szulejmán a fiataloknál gyengén, míg összlakosságban szépen hozott. Szombaton az előző heti erősödés után most gyengült az X-Faktor és csak közepes eredményeket ért el. Vasárnap viszont mindent tarolt A Fal. Sebestyén Balázs új vetélkedőjének első része mindkét korosztályban messze a legnézettebb műsor lett a héten és 18-49-ben majdnem, a teljes lakosság körében meg több mint háromszor annyian nézték, mint az ellene menő TV2-s filmet. Az részletes esti nézettségi eredmények és a csatorna toplista kattintás után!

Az egyik legismertebb rádiós műsorvezető az RTL Klubon

Írta: KTL | 2017. november 23. 19:35
November 27-én, hétfőn indul a Celeb vagyok, ments ki innen! 5. évada az RTL Klubon. A reality több fronton is megnehezíti a csatorna egyéb műsorainak működését. Pár napja írtuk meg, hogy Kiss Ramóna helyett egy másik műsorvezető lesz az X-Faktor fináléjának házigazdája, ugyanis Puskás Petivel ők viszik a Celebet is. Rami nyilván kieseik a Reggeliből is, de a produkció egyik másik műsorvezetjője, Lukács Miklós is Dél-Afrikában lesz, csak ő játékosként.
Az RTL az egyik legismertebb rádióssal, Garami Gáborral pótolja Peller Anna férjét. Garami a korábban országos lefedettséggel fogható Class FM egyik fontos műsorvezetője volt, de mióta csak online fogható a rádió, azóta is az egyik oszlopos tagja maradt. Rádiós munkája és a közösségi médiában futó műsora mellett televíziós képernyőn az utóbbi időben nem találkozhattak vele a nézők – egészen mostanáig. Csütörtök óta az RTL Reggelijében indíthatják a nézők a napot Gáborral és még néhány alkalommal fogja ő köszönteni az odakapcsolókat.

Fontos változás hétfőtől, korábbra kerül a Budapest és a Barátok közt is az RTL-en

Írta: KTL | 2017. november 23. 18:12
A múlt héten írtuk meg, hogy november végén fontos változás lesz az RTL Klubon. November 24-én, most pénteken finálézik A Konyhafőnök VIP. A helyét 27-én, hétfőtől 18:55-kor a Celeb vagyok, ments ki innen! új évada veszi át. A dzsungelreality azonban csak másfél órás lesz, mely jóval rövidebb adásidőt jelent, mint most a főzőműsoré. Így hétfőtől új időpontban lesz műsoron az összes napi és heti hétköznap esti sorozat az RTL Klubon.
Az Éjjel-Nappal Budapest 25 perccel hamarabb, 20:50 helyett már 20:25-kor képernyőre kerül. A Barátok közt 30 perccel indul majd előbb, a mostani 22:10-es kezdés helyett 21:40-kor kezdődik majd. Az utóbbi sorozat rajongói némiképp örülhetnek, mert ez az eddigieknél ez egy jobb időpont, de azért még így is elég későn kezdődik a produkció. Hétfőn a Dr. Csont, kedden a Castle, csütörtökön pedig a Válótársak ismétlése, szerdán a Szulejmán premier része, pénteken pedig a Showder Klub 22:20-kor lesz látható. (Fotó: RTL Klub)

Súlyos technikai hiba a TV2-nél

Írta: KTL | 2017. november 22. 21:07
Tegnap indult Liptai Claudia új szórakoztató műsora. Az Appra magyar! keddtől szombatig az Ázsia Expressz után látható a TV2-n. Szerdán azonban a második adás 20:35-kor nem indult el a csatornán. A produkció helyett a Vigyázat, gyerekkel vagyok! tavaszi évadának egyik adásának ismétlését tették be. Megkerestük a TV2 Csoportot, ahonnan a SorozatWiki azt a tájékoztatást kapta, hogy technikai hiba miatt nem tudták elindítani az Appra magyar! élő adását. Amennyiben a hibát rövid időn belül meg tudják oldani, úgy kis késéssel, de képernyőre kerül Liptai Claudia új műsorának mai adása. Frissítés: 21:38-kor kiírta a TV2 a Vigyázat, gyerekkel vagyok! ismétlése alatt, hogy csütörtökön 20:35-kor jön az Appra magyar! Ez azt jelenti, hogy nem tudták időben megoldani a technikai problémát és szerdán végleg elmaradt Liptai Claudia új műsora.

Emilia Clarke kiakadt azokra a nézőkre, akik a Trónok harcát kritizálják

Írta: RaulReal | 2017. november 22. 20:09
A Trónok harcában Daenerys Targaryent alakító Emilia Clarke a Harper's Bazaarnak adott interjút, melyben a színésznő arról is beszélt, hogy az egyre nagyobb hírneve miatt sokáig aggódott, hogy az emberek mit gondolnak róla. A híresség arról is beszélt, hogy egy csomó rajongó szerint a Trónok harca a mai napig a töménytelen meztelenkedéssel és a sárkányaival próbálja eladni magát a nézőknek.
"Kezdenek felhúzni azok a hozzászólások, amelyek szerint a sorozatra csak azok kíváncsiak, akik amúgy is rengeteg felnőttfilmet nézni. És mi a helyzet A szolgálólány meséjével? Az is tele van szexsszel, mégse emiatt hiányzik most, hanem mert az 1. évad után rögtön néztem volna tovább. Az embereknek meg kell érteniük, hogy a szex igenis a hétköznapok része, nem szabadna tabuként kezelni."

Kiss Ramóna helyett egy másik műsorvezető viszi az X-Faktor fináléját

Írta: AJ | 2017. november 22. 18:24
November 25-én, szombat este finálézik az RTL Klub énekes tehetségkutatója, az idén a hetedik évadával jelentkező X-Faktor. A műsorhoz új mentorként Radics Gigi és házigazdaként a Barátok közt egykori sztárja, Kiss Ramóna csatlakozott. A színésznő idén több feladatot is kapott az RTL Klubtól. Az X-Faktor mellett láthatjuk a Reggeliben és ő lesz a női műsorvezetője a három év után visszatérő Celeb vagyok, ments ki innen!-nek. A celebes reality miatt azonban nem ő vezeti a tehetségkutató fináléját.
A Celeb vagyok, ments ki innen! ötödik évada november 27-én, hétfőn 18:55-kor indul, azaz Kiss Ramónának alig két napja lenne arra, hogy az X-Faktor fináléját követően megtegye a közel 30 órás utat Dél-Afrikába, ahonnan élőben jelentkezik majd minden este Puskás Petivel együtt. Ezért az X-Faktor nyertesének nevét nem ő, hanem a műsort korábban kétszer egyedül, egyszer pedig Lilu oldalán vezető Istenes Bence jelenti majd be. Ő lesz ugyanis a november 25-i, utolsó döntő adás házigazdája. (Fotó: RTL Klub)

Fontos változás mostantól a Berényi családban

Írta: KTL | 2017. november 21. 23:00
Egy hónapja írtuk meg, hogy a Berényi Ágit alakító Gubík Ági utoljára szerepelt főszereplőként. Attila és Miklós lánytestvére akkor távozott is a Mátyás király térről, de mint írtuk csak egy rövid időre. A visszatérésig nem is kellett sokáig várni, a kedd esti epizódban újra látható volt Ági. A színésznő azonban mostantól már csak mellékszereplőként, jóval kevesebb jelenetben lesz jelen a Barátok köztben. Így a sorozat központjában lévő Berényi család életében is várhatóan kevésbé folyik bele. Azt, hogy Berényi Ági pontosan most meddig marad a Mátyás király téren, még nem tudni. (Fotó: RTL Klub)

Trónok harca kvíz: Mennyire ismered Samwell Tarlyt?

Írta: RaulReal | 2017. november 21. 20:02
A Trónok harcás kvízeink az elmúlt évben több érdekes témát is érintettek, így volt szó a vadakról, Westeros nagy Házairól, a már meghalt karakterekről, illetve jelentkeztünk idézetes és különleges extra kérdőívekkel is. Ezek a mostani kvíz alatt érhetőek el. A nyári szünet után egy Havas Jonnal, egy Daenerysszel, egy Tyrionnal, egy Jaime-vel, egy Cersei-jel, egy Aryával, egy Vérebbel és egy Missandei-jel, legutóbb pedig egy Brannel foglalkozó kérdőívvel folytattuk. Most az eszéről híres Samwell Tarly következik, aki ügyetlenkedései ellenére igazán szerethetővé vált a sorozatban. Kommentben várjuk, hogy 12-ből hány választ sikerült eltalálnotok! A kvíz a tovább mögött található!

Új marketing-kommunikációs igazgató az RTL-nél

Írta: AJ | 2017. november 21. 12:52
Augusztus végén számoltunk be arról, hogy az RTL Magyarország két kommunikációs vezetője, Pécsi Norbert Sándor és Révész Zsuzsa saját kérésére távozott a csatornától. Ma pedig bejelentették, hogy ki lesz a tévétársaság új marketing-kommunikációs igazgatója. Részletek a csatorna közleményében: Idén decembertől Schiwert-Takács László az RTL Magyarország marketing-kommunikációs igazgatója. A szakember az RTL Klub 1997-es indulása óta dolgozik a csatornánál, számos produkció szerkesztőjeként majd felelős szerkesztőjeként bizonyított. Az elmúlt tíz évben kreatív produceri minőségében egyebek mellett, olyan műsorok képernyőre kerülését irányította, mint az X-Faktor összes eddigi évada, a Csillag születik vagy a Szombat esti láz sorozat.
Feladatainak eddig is lényeges eleme volt a produkciók komplex kommunikációjának felügyelete. A jövőben ő vezeti majd a csapatot, mely az RTL Magyarország integrált marketing és kommunikációs tevékenységét végzi. Az igazgatóság munkájában kiemelt feladatokat kap Mátsik Emese és Kovács András Péter, akik tapasztalataik révén a terület átfogó ismeretével rendelkeznek. Az újonnan létrejövő igazgatóság magába foglalja a műsorok és csatornák kommunikációját, az üzleti kommunikációs területet és a belső kommunikációt továbbá a talent-managementet, valamint hosszú távú kommunikációs stratégiák kialakítását célozza, így felerősítve az eddig külön kezelt területek szinergiáit.

A jövő héten indul A mi kis falunk gyártójának új magyar sorozata

Írta: KTL | 2017. november 21. 07:00
Hosszú idő után jövő héten újra heti magyar fikciós sorozat indul a TV2-nél. December 2-án 21:30-kor lesz a Korhatáros szerelem premierje. A széria innentől kezdve minden szombat este képernyőre kerül. A produkció első évada 13 részes lesz. A Korhatáros szerelem egy romantikus vígjáték, mely arról szól, hogy egy 39 éves nő és egy 24 éves srác véletlen találkozásból szerelem szövődik. A kapcsolatot különböző lebukások után fel kell vállalniuk a rokonok, barátok, gyerekek és még a volt anyósa is. A sorozat olyan híres színészekkel érkezik mint Kovács Patrícia, Kovács Tamás, Bánsági Ildikó, Ónodi Eszter, Dobó Kata, Kamarás Iván és Fenyő Iván. A TV2 Csoport tegnap egy sajtóesemény keretein belül mutatta be a Korhatáros szerelem első két epizódját. Az első 15 percet leszámítva a széria nagyon jónak tűnik, simán hozzá az RTL sorozatainak, a Válótársaknak és A mi kis falunknak a minőségét. A széria nagyon vicces, de egyben a története is érdekes és a színészi alakítások is igazán remekül sikerültek.
A TV2 Csoport programigazgatóját arról kérdeztük, hogy miért pont a Korhatáros szerelem mellett döntöttek és mit kell tudni a vetítésről. "Nagyon sok koncepciót megnéztünk. Olyan formátumot kerestünk ami a TV2 hosszútávú arculatába beleillik és ami a legszélesebb nézői rétegeket meg tudja szólítani. Számos koncepció megvizsgálása után erre a formátumra esett a választásunk. December 2-ától vetítjük a sorozatot és mivel a szombat estéket a karácsonyi és szilveszteri ünnepnapokat nem érintik, ezért szünet nélkül lesz látható a TV2-n" - mondta Fischer Gábor a SorozatWikinek. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy miért pont szombat, a TV2 legendásan leggyengébb napján kerül képernyőre: "A szombat azért is jó, mert mint említettem nem kell az év végi ünnepnapok miatt szünetre küldeni. Ez egy 13 részes széria esetén kizökkenést okozhat. Ezen kívül szeretnénk a hétvégénket is tovább erősíteni és azt gondoljuk, hogy ez a tartalom alkalmas rá. A Korhatáros szerelem egy olyan napra került, amikor igazán erős tartalom akkora már nem lesz és a nézők egy valódi magyar tartalmat kapnak. A sorozatot szombat este akár az egész család meg tudja nézni, direkt ezért 12-es karikának megfelelően készítettük is el" - mesélte a programigazgató.