.

Hol látható még Sam Troughton a Csernobilon kívül?

Írta: RaulReal | 2019. július 19. 08:00
Sam Troughton az HBO és a Sky 5 részes produkciójában a Csernobilban az egyik pórul járt mérnököt, Akimovot alakította. Ő volt az, akit annyira szétroncsolt a 4-es reaktor sugárzása, hogy még a merészségéről ismert kábelcsatorna se merte a férfi arcát mutatni. Az 1977-ben született angol színész neve ismerősen csenghet a sci-fi rajongóknak, ugyanis a Doctor Who sztárjának, Patrick Troughtonnak az unokájáról van szó. Sam Troughton nagyapja a leghosszabb brit szériában a főszereplő 2. reinkarnációját alakította, így van kihez felnőnie a fiatal színésznek.
A Csernobil sztárja színházban kezdte a karrierjét, ezt követően szerződött olyan ismertebb produkciókba, mint a 2004-es horror sc-fi, az Alien vs. Predator, a BBC 2006 és 2009 között futott Robin Hood sorozata, vagy éppen a The Hollow Crown. Ez utóbbiban olyan sztárokkal dolgozhatott együtt Troughton, mint Tom Hiddleston (Bosszúállók), Benedict Cumberbatch (Sherlock, Doctor Strange), vagy éppen Jeremy Irons (Batman v Superman, Borgiák). A helyi, brit gyártású szériákon kívül soha nem fedezték fel túlzottan Sam Troughton tehetségét, ezen legfőképp a Csernobil változtathat. Az HBO híres arról, hogy kvázi ismeretlen színészek karrierjét indítja be, elég a Trónok harcára gondolni. Egyelőre pontosabb információk nincsenek arról, hogy Troughton pályája a továbbiakban milyen irányt vehet, legfőképp arra lehet számítani, hogy színpadi szerepei mellett sorozatokban lesz látható. A cikksorozat korábbi írásai: Jared Harrisről (Valery Legasovot), Emily Watson (Ulana Khomyuk).

Furcsa műsorváltozás lesz a TV2-n, kevesebb saját gyártás a SuperTV2-n

Írta: KTL | 2019. július 18. 23:01
Május közepén indult a Madárka című török sorozat délutánonként a TV2-n. A sorozat jelenleg minden hétköznap 16:45-kor látható a csatornán, de elég gyenge nézettséget produkál. Hasonló esetben a médiavállalatok sokszor korábbi, kevésbé nézett sávba pakolják az ilyen szériákat, vagy leveszik őket, de a TV2 Csoport az ellenkezőjét reagálja és megduplázza a produkciót. Emellett a SuperTV2-n is lesz változás, ott a Jóban Rosszban a fő érintett.
Július 26-tól a Madárka minden hétköznap dupla epizódokkal fog képernyőre kerülni - vette észre a MűsorVízió. A török sorozat jövő péntektől már 15:40-től látható lesz a TV2-n. A furcsa műsorváltozás miatt megborul a csatorna teljes délutánja és szinte mindent érint. A Walker, a Texas-i kopó 13:35-től dupla helyett szimpla részekkel fog jelentkezni, míg a Szerelmem, Ramón egy órával előbb, már 14:40-kor elindul. A SuperTV2-n is változás lesz, igaz ott előre tervezett módon. Július 22-től új időpontba kerül a Jóban Rosszban és rövidebb részekkel folytatódik - írja a MűsorVízió. Így jövő hétfőtől a délutáni új epizód 12 óra helyett 12:45-kor, az esti újbóli vetítés 20:10-ről 20:50-re kerül. A friss részek adásideje pedig 60-ról 40 percre rövidül. A megváltozott nyári műsorrendben a friss epizódok előtt a SuperTV2 megismétli majd mindkét időpontban az előzőnapi adást is.

Eldőlt, hogy lesz-e új Gossip Girl sorozat

Írta: Denim | 2019. július 18. 17:33
Új, eredeti tartalmak képernyőre vitele mellett, mostanság egyre többször folyamodnak a csatornák régebbi sorozatok feltámasztásához, újragondolásához. Ilyen volt például nemrégiben a Bűbájos boszorkák és a Roswell felélesztése. A CW hat évadot megért sorozatának, a hazánkban Gossip Girl – A pletykafészek címen futott szériának a folytatásáról már korábban is érkeztek hírek. Mostanra pedig biztossá vált, hogy létrejön a reboot, de nem úgy, ahogy pár hónapja szó volt róla.
A CW helyett, az HBO legújabb, 2020 tavaszán elinduló streaming szolgáltatása, az HBO Max kínálatában találhatjuk majd meg a - készítők szerint - modernebb Gossip Girlt, ami bár egy univerzumban játszódik elődjével, a régi főszereplőket teljesen lecseréli. Az előzetes elképzelések szerint újrajátszották volna az egész történetet, de most úgy tűnik, 8 éves időugrással veszik fel a cselekmény fonalát. „Nem tudom, miként festenénk benne, így, túl a 30-on, de olyan nagy szerepe volt az életemben ennek a sorozatnak, hogy én nyitott vagyok bármire. Elég nehéz lenne összeverbuválni a régi csapatot, hiszen mind olyan elfoglaltak, Penn, Leighton, Ed... mind nagyszerű sorozatokban játszanak. A reboot az új generációnak enged majd teret, de szívesen felbukkannék benne egy cameo erejéig” – árulta el az egykor Nate-et alakító Chace Crawford a Digital Spynak. Az eredeti sorozatból egyébként visszatér executive producerként Josh Schwartz és Stephanie Savage, valamint Joshua Safran is újból a vezető írói székben foglalhat helyet. Az első évadot 10 epizódosra tervezik és az HBO sajtóosztálya szerint ez a verzió megmutatja majd, hogy miként változott meg a közösségi média és New York arculata a közben eltelt idő alatt. Itthon várhatóan az HBO GO-n követhetjük majd figyelemmel a sorozatot. (Fotó: Warner Bros. Television)

A TV2 új hírműsorral, az RTL hosszabb Fókusszal reagál az új médiatörvényre

Írta: KTL | 2019. július 18. 07:00
A nemrég elfogadott új médiatörvény egyik fontos része, hogy szabályozza a jelentős befolyásoló erővel rendelkező médiaszolgáltatók (RTL Klub, TV2, M1) esti híradóinak hosszát. Augusztus 1-től maximum 45 perc hosszúak lehetnek. A napokban nyilvános lett az RTL Klub és a TV2 említett dátumot is érintő tévéműsora. Ezekből látszik, hogy a két legnézettebb kereskedelmi csatorna nem várja meg a következő hónap első napját, hanem már annak a hétnek hétfőjén változtat.
A TV2 július 29-től kettébontja a Tényeket és új hírműsort indít. A megszokott időpontban, 18 órakor indul majd a Tények, de az eddigi 60 helyett csupán 25 perc hosszú lesz. Ezt követően 18:30-kor Tények Plusz névvel egy új hírműsor indul. Utóbbi - csak úgy mint most a Tények - 19 óra körül ér véget, így az esti szórakoztató műsorok időpontját nem érinti a változás. Érdekes kérdés, hogy lesz-e tartalmi különbség a két hírműsor között, például egyikben több lesz-e a politika vagy a bulvár, vagy ugyanazt a híradót kapják a csatorna nézői, mint eddig, csak ketté bontva. Rákérdeztünk erre a médiavállalatnál: "A megváltozott törvényi előírásokra figyelemmel július 29-étől a TV2 változtat az esti hírműsorának szerkezetén. A további részletekről később tájékoztatjuk a nézőket" - válaszolta a SorozatWikinek a TV2 Csoport Sajtóosztálya. Az RTL Híradót jóval kevésbé érinti az új médiatörvény, mint a 60 perces Tényeket. Megnéztük, hogy az előbbi hírműsor hétköznaponként milyen hosszban jelentkezett. Az RTL Klub híradója az elmúlt másfél hétben átlagosan 53 perces volt, így nekik csak 8 percet kell rövidíteniük az adásokon. A hétvégi hírműsort még ennyire se érinti az új szabályozás, ugyanis azok eddig is csak 46 perc hosszúak voltak, így mindösszesen 1 percet kell rajtuk húzniuk. Július 29-től az RTL Híradó nagyjából 8 perccel rövidebb lesz, azonban az RTL-nél is megoldották hogy ne legyen kevesebb aktuális műsor. Az RTL Klub tévéműsorából az látszik, hogy a Fókusz nagyjából ugyanannyi idővel lesz hosszabb, mint amennyivel az RTL Híradó rövidebb. Így a csatorna magazinműsora innentől pontban 19 órakor kezdődik majd. Az esti szórakoztató műsorok kezdését itt sem érintik a kora esti változások.

George R. R. Martin elárulta, hogy megváltoztatja-e a könyvsorozat végét

Írta: Denim | 2019. július 17. 22:51
A Trónok harca tévésorozat alapjául szolgáló regények szerzője, George R. R. Martin még mindig nem fejezte be A tűz és jég dala-sorozat soron következő, azaz hatodik részének (A tél szelei) munkálatait. Az évek óta húzódó megjelenés közben az HBO szériája utolérte a történések fonalát, saját irányt vett és idén májusban véget is ért. A rajongók jelentős része nem volt megelégedve a lezárással és nem szeretnék, ha Martin hasonló végkifejletet vinne majd papírra. Viszont az amerikai Tolkiennek is becézett író úgy tűnik, hogy nem hátrál ki előzetes elképzeléseiből.
„Ha szilárd elképzeléseid vannak egy befejezést illetően, de külső nyomásra mégis más irányba tereled a cselekményt, az tönkreteszi az addig felépített szerkezetet” – mondta az Entertainment Weeklynek. „Nem szoktam rajongói oldalakat böngészni. Úgy akarom megírni a könyvet, ahogy a kezdetektől fogva elterveztem. Amikor pedig megjelenik, szerethetik vagy utálhatják. Nem csak be szeretném fejezni, de olyan jól szeretném megírni, ahogy csak tőlem telik. Nincs többé hajsza. A sorozat véget ért. Én írom a könyvet. Készen lesz, amikor készen lesz” – zárta le nyilatkozatát. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Trónok harca készítőivel megtárgyalta az általa kigondolt főbb fordulatokat és még mindig fenntartja, hogy hű maradjon ezekhez. Valószínűnek tűnik tehát, hogy ugyanaz a személy foglalja majd el a vastrónt a könyvekben, mint aki a sorozatban is.

Hol látható még Emily Watson a Csernobilon kívül?

Írta: RaulReal | 2019. július 17. 20:35
Emily Watson 1967-ben született, a brit színésznő karrierje során BAFTA-díjat és Oscar-jelölést is kapott, 1996-ban, amikor a Hullámtörés című filmjével betört a köztudatba, Cannes-ban állva tapsolták. Watson főleg a színházban és mozifilmekben tett le nagyot az asztalra, így némiképp meglepő, hogy a Csernobilban szerepet vállalt el a színésznő, aki mostanában visszahúzódva él. Az HBO szériájában Ulana Khomyukot alakító brit sztárt mindig az alaposság jellemezte, ez a tulajdonsága egész karrierjét végigkísérte.
Előfordult, hogy Emily Watson egy szerepe kedvéért három hónapig tanult csellózni. A Hilary és Jackie című, 1998-as filmben ez az odaadása Oscar-jelölést ért neki. Emily Watson karrierje során mindig igyekezett alaposan megválogatni a filmszerepeit, ennek megfelelően a színésznő neve mindig adott egyfajta garanciát a minőségre. Az Amerikába emigráló észak-írekről szóló Angyal a lépcsőn, a Gosford Park című kosztümös filmdráma, vagy éppen az egy, élete fő művén dolgozó színházi rendezőt bemutató Kis-nagy világ is komoly mérföldkövek voltak Watson életében. 2012-ben a színésznő BAFTA-díjat kapott a Felelős felnőtt című filmben nyújtott alakításáért, később pedig a Hadak útján, Steven Spielberg-féle feldolgozásában is fontos szerepet játszott. Watsont 2015-ben a Brit Birodalom Rendjének tisztjévé nevezték ki. Habár mostanában visszavonulva él, a Csernobil sztárja 2017-ben a National Geographic fikciós sorozatában, a Géniuszban Einstein második nejét alakította, illetve a Kingsman: Az aranykör című akció-kalandfilmben is felbukkant.

Az RTL Klubon lesz látható a TV2 egykori legfontosabb műsorvezetője

Írta: KTL | 2019. július 17. 19:44
Az RTL Klub indulása után, 1998-tól Liptai Claudia volt a csatorna egyik fontos műsorvezetője. Ő vitte a Csííz című műsort és a Pasikban is szerepelt. 2001-ben átigazolt a TV2-höz és Tilla Attilával mellett a csatorna legfontosabb produkcióinak lett a házigazdája. Az elmúlt években már független televíziósként dolgozott, de az AMC-n látható Nőkomment mellett ugyanúgy TV2-s műsorokban volt látható.
18 év után viszont most visszatér az RTL Klubhoz - jelentették be a ma esti Fókuszban. Liptai Claudia A Tanár című sorozat 3. évadában kapott fontos szerepet. Egy nagy castingon 20 színész közül bizonyult a legjobbnak és egy matektanárnőt fog alakítani. A Tanár új szezonjának forgatása jelenleg is tart, a nagy visszatérő első felvételi napja pedig pont a születésnapján, július 15-én volt. A második legnézettebb heti magyar sorozat 3. etapja várhatóan 2020 elején érkezik az RTL Klubra.

25 éves rekordot döntött meg a Trónok harca utolsó évada

Írta: Denim | 2019. július 16. 22:59
Az amerikai sorozatgyártás világában a legjelentősebb elismerést az Emmy-szobor hazavitele jelenti. Idén szeptember 22-én 71. alkalommal díjazzák majd a legjobb alkotásokat, illetve a legmeggyőzőbb színészi alakításokat. Az HBO valaha volt legnépszerűbb sorozata, a Trónok harca, amely most májusban ért véget a nyolcadik évadával, összesen 32 jelölést gyűjtött magának, ezzel túlszárnyalva a korábbi csúcstartó New York rendőreit (NYPD Blue), ami annak idején, 1994-ben 27 nominációt szerzett.
A legkiemelkedőbb drámasorozatnak járó elismerést, amely a legfontosabb kategóriának számít, eddig három alkalommal ítélték oda a Trónok harcának. Ezúttal olyan vetélytársakkal kell majd megküzdenie, mint a Megszállottak viadala, a Rólunk szól, a Better Call Saul, az Ozark, a Succession, a Bodyguard vagy éppen a Pose. A nézettségi rekordokat döntögető, ám a nézők körében egyesek számára kiábrándító lezárást produkáló fantasy sorozat előzményének a pilotját jelenleg is forgatják, olyan színészekkel, mint például Naomi Watts és Miranda Richardson. Az HBO másik idei nagy durranását, a kritikailag egekig magasztalt Csernobilt, amely többek között a legkiemelkedőbb limitált széria címének megszerzésért száll versenybe a Szökés Dannemorából, a Fosse/Verdon, az Éles tárgyak és a When They See Us ellen, a ceremónia egyik legesélyesebbjének tartják a szakértők. Az öt részes minisorozat a hírhedt 1986-os atomkatasztrófát dolgozta fel, meghökkentő történelmi élethűséggel. (Fotó: HBO)

Újabb jó hír A mi kis falunk rajongóinak

Írta: KTL | 2019. július 16. 21:11
Az idei nyár igazán kedvez A mi kis falunk rajongóinak. Az RTL Magyarország ugyan nem sugároz új részeket a legnézettebb magyar sorozatból, de hatalmas ismétlésáradat van az RTL Klubon. Először június 8-tól elkezdték hetente dupla résszel megismételni a népszerű széria első évadát. A legelső epizódok csütörtök késő esténként azonnal sikert hoztak a csatornának. Később a Megtörve délutánra pakolása és az Oltári csajok levételét követően, július 4-e óta már naponta, ráadásul kora esténként adja újra A mi kis falunkat az RTL Klub. Erre a lépésre a sorozat nézői még pozitívabban reagáltak, ugyanis megugrott a régi részek nézettsége és azóta folyamatosan tarol a falus produkció.
Az RTL Magyarország mivel először duplában vetítette A mi kis falunkat, később pedig szimplán folytatta volna az lehetett az eredeti tervük, hogy 2019 nyarán csak a sorozat első és második évadát adják újra. A napi vetítés megkezdése után azonban nagyon hamar kifogytak volna az ismétlésekből, így akkor valószínűvé vált, hogy le fogják adni a harmadik szezont is. A bejelentéskor azonban ezt még nem lehetett tudni, most viszont újabb jó hírünk van a produkció rajongói számára. Csütörtöktől az RTL Klub megismétli A mi kis falunk 3. évadát is. Az elmúlt egy évben bemutatott szezon extra hosszú, 17 epizódból áll, így ha a csatorna végig leadja egyhuzamban, akkor augusztus 9-ig lesz képernyőn. Így a sorozat nézői még várhatóan hetekig minden nap újra megnézhetik kedvencük korábbi epizódjait. Azt, hogy augusztus 12-től mit sugároz majd az RTL Klub, még nem tudni.

Gyengén kezdett hétfőn az Áll az alku új évada

Írta: KTL | 2019. július 16. 16:15
Tegnap indult az Áll az alku új évada a TV2-n, így megnéztük milyen nézettségi adatokat produkáltak 18-49-ben a hétfői műsorok. A Fókusz most is kiemelkedő, 16,8 százalékos közönségarányt szállított, mellyel simán legyőzte Majka és Tilla vetélkedőjét. Az említett Bezár a bazár! 13,5 százalékkal, csak közepesen ment. A mi kis falunk régi epizódja, 15,2 százalékot produkált, mely ugyan rosszabb az átlagnál, de még így is nagyon magasnak számít. Sőt, a falus sorozat volt tegnap a fiatalok körében a legnézettebb műsor.
Az Áll az alku évadnyitó adása 9,9 százalékot hozott csupán. Ez elég gyenge eredménynek számít, a műsor még a lélektani 10 százalékot sem érte el. Amíg A mi kis falunk tartott Gundel Takács Gábor vetélkedőjét nagyon kevesen nézték és ugyan a Barátok közt alatt javítani tudott, de csak az utolsó perceiben, A Tanár ismétlése alatt tudta legyőzni az RTL-t. A Barátok közt 13 százalékkal, közepes eredményt hozott, viszont simán verte az alkut. A legbátrabb páros ismétlése 7 százalékot hozott, mely nagyon gyengének számít. A Tanár régi epizódja 7,4 százalékot, az Isten Veled Magyarország! pedig 7,2-t produkált, mindkettő szintén gyenge eredménynek tekinthető. Az RTL Klub 12,6 százalékos esti (19-23 óra) közönségarányt szállított, míg a TV2 10,5 százalékot. Így előbbi nyert 2,1 százalékponttal.

Hol látható még Jared Harris a Csernobilon kívül?

Írta: RaulReal | 2019. július 16. 08:00
Jared Harris brit színész 1961-ben született, sokan pedig az HBO 5 részes minisorozatában, a Csernobilban döbbentek rá először a férfi kivételes tehetségére. Pedig a sorozatrajongók több, kritikailag elismert produkcióban is láthatták már Harrist. Ezek közül az egyik a Mad Men - Reklámőrültek volt, melynek 35 részében egy Lane Pryce nevű pénzügyi tanácsadót játszott. Érdekesség, hogy a színész gyakran alakít olyan embereket, akik felakasztják magukat, Legasov mellett Pryce is hasonlóképp járt a két nagyon különböző történetben.
A Csernobil sztárja ezen kívül a Magyarországon először az RTL Klubon bemutatott A rejtély című misztikus széria 9 epizódjában, illetve a The Expanse című sci-fiben is szerepelt. Jared Harrisre jellemző a sokszínűség, de az is, hogy sokszor bukkan fel történelmi sorozatokban. Így nem meglepő, hogy az ízes akcentusáról ismert sztárt a The Crown című Netflixes drámába is beválogatták, melyben 6 részen keresztül játszotta VI. György királyt. A 2018-as évben az AMC-n bemutatott Terror című sorozatban is brillírozott Jared Harris, aki az 1845 és 1848 között játszódó történetben Francis Crozier kapitányt alakította. A 10 részes produkció akkora siker lett, hogy habár minisorozatnak tervezték, antológiává alakították, a második etap már egy teljesen más korba és kultúrába helyezve érkezik. A Terror 1. szezonja Dan Simmons vaskos regényének adaptációja, teljes egészében feldolgozza annak történetét. Azoknak a nézőknek, akik szeretik a kerek, lezárt évadokkal rendelkező horrorsorozatokat, jó szívvel ajánlható.

28. heti nézettség - A magyarok továbbra se szeretik az új Magnumot

Írta: KTL | 2019. július 15. 19:59
A 27. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 28. héten (július 8-14.) az RTL Híradó 18-49-ben ötször nyerni tudott, míg a teljes lakosság körében a Tények szintén 5 alkalommal győzött, sőt a hétfői adás olyan jól ment, hogy összlakosságban a hét legnézettebb tartalma lett. A Bezár a bazár! ismétlése most először egyetlen egy nap sem tudott jó számokat hozni a fiatalok körében és majdnem minden nap kikapott az RTL magazinjától és végig a falunk régi részeitől. Csak a Barátok köztöt tudta a legtöbbször, kedden, szerdán és csütörtökön legyőzni. A visszaesés több ok miatt is lehet. Valószínűleg nem tett jót a vetélekedőnek, hogy a TV2 beduplázta, másrészt A mi kis falunk is egyértelműen elvesz nézőket Tilla és Majka műsorától.
A Fókusz kedden, szerdán és pénteken kiemelkedően, kedden közepesen, míg csütörtökön gyengén ment. A keddi adása viszont olyan jól teljesített, hogy 18-49-ben a heti toplista harmadik helyén végzett. A mi kis falunk ismétlése csütörtök kivételével minden nap tarolt, de az említett napon is jó eredményeket szállított. A sorozat ezen a héten is a fiatalok körében a toplista élén végzett. A falunk régebbi részei most már egyértelműen kijelenthető, hogy megmentették az RTL Klub nyarát az elmúlt hetek kudarcai után. A Barátok közt hétfőn, kedden és pénteken közepes, szerdán és csütörtökön gyenge nézettséget produkált. A legbátrabb páros minden nap gyenge számokat produkált, ennek ellenére szerda kivételével minden nap nyert az RTL sorozatai ellen. Hétfőn A Tanár ismétlés nagyon keveseket érdekelt. Az RTL főműsoridős nézettsége stabilizálódott, de ez egyáltalán nem hatott ki a Magnumra, melynek dupla része most is katasztrofálisan teljesített. Mára az esti sorozatok közül ez megy a legrosszabbul.