.

Megszűnik két hazai tévécsatorna

Írta: AJ | 2017. július 28. 07:00
Októbertől hatalmas változások lesznek a Viacom portfóliójában. Megújul és erősebb piaci szereplővé válik az egyik zenecsatornájuk, kivezetik a feliratos tartalmakat kínáló humorcsatornájukat és a helyén egy vadonatúj, szitkomokat sugárzó tévéadót indítanak.
Október 3-tól hiába keressük, nem fogjuk megtalálni a csatornakiosztásba a VIVA-t. A 16 évvel ezelőtt a Z+ örökségén indult zenecsatorna a fiatalok kedvence és meghatározó tévéje volt, sok, ma népszerű műsorvezető (mint például Ada vagy Istenes Bence) pedig itt kezdte a pályáját. A Viacom azonban úgy döntött, ősztől megszűnik a VIVA, a hazai zenék pedig a megújuló MTV-n kapnak helyet, ami aktív pártfogója lesz a legújabb és legnépszerűbb zenei előadóknak és feltörekvő új tehetségeknek. Szintén október elején vezetik ki a hazai piacról a Comedy Central Extrát, a feliratos komédiákat sugárzó tévécsatornát. A helyén pedig egy vadonatúj adó, a Comedy Central Family indul el, amely a jól ismert klasszikusok (mint például az Így jártam anyátokkal, az Új csaj vagy a Melissa és Joey) mellett országos premiereket is műsorára tűz. Ilyenek lesznek a Petőfi TV-n futott Papás-babás még be nem mutatott évadai, valamint az Egyesült Államokban tavaly indult Hallatlan (Speechless) című komédiasorozat - tudta meg a DTV News.

Trónok harca 7. évad 2. rész kritika: Kegyelmet az árulóknak?

Írta: RaulReal | 2017. július 27. 21:24
Míg az évadpremier jórészt az alapozásról szólt, addig a Trónok harca 7. évadának 2. része már keményen belecsap a lecsóba, hiszen rögtön egy olyan tanácskozással nyitunk, ahol több áruló sorsa is eldől. Daenerys mellett ugyanis olyan figurák is állnak, akik a sorozat történetében néhány főszereplőt már keményen hátba szúrtak: ott van például Varys, a királyok tanácsadója, valamint Tyrionról se feledkezzünk el, aki a saját nőjét és apját is eltette láb alól. A legújabb Trónok harca rész felvezet egy fontos hazatérést, kapunk egy egész komoly vízi csatát, valamint kedvenc tolmácslányunkra is végre rátalál a szerelem. Egy biztos, ezúttal nem maradtunk váratlan fordulatok nélkül.
A Trónok harca mindig is nagyon jó volt abban, hogy újrarendezze a már megismert felállásokat, erre láthatunk példát a 7x02-ben is, hiszen végre egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy Daenerys és Havas Jon találkozzanak. Az utolsó Targaryennek tartott királynő aspiráns ugyanis meghívást küld Deres uralkodójának, hogy találkozzanak, szövetségesek nélkül ugyanis egyikőjüknek sincsen esélye. Ez Északon komoly gondokhoz vezethet, hiszen Sansa kezd kifordulni magából, korábban már hallhattuk, hogy "felnéz Cerseire", ez a helyzet pedig tovább mérgesedhet, ha Kisujj is beveti magát. Jó kérdés, hogy valóban ezt akarják-e elérni az alkotók, de nagyon affelé haladunk, hogy Sansa Stark lehet Észak következő antihőse, hiszen a lány folyton szembeszáll Jonnal, megkérdőjelezi, ráadásul ebben a részben még az irányítást is rábízza a távozó vezető. Mindemellett azt is láthatjuk, ahogy a Lannisterek kezéből egyre inkább csúszik ki az irányítás, hiszen a Királyvárban trónoló, egykor szebb napokat látott családnak nem csak a sárkányokkal kell valamit kezdenie, de még a mellettük állókat is vissza kell téríteniük. A Trónok harca az előző évadokban remekül felépítette a Lannisterek bukását, akik egyik drasztikus lépést tették meg a másik után. Gondoljunk csak Ned Stark lefejezésére, az lehetett az első olyan pont, amikor a nép számára unszimpatikussá lettek. De emellett Joffrey kegyetlenkedései, Margaery bebörtönzése, Tommen trónra ültetése is ballépés volt, és a rossz húzásaik sora sok-sok lapot betöltene, ha mindet felsorolnánk. Ennek a szálnak már úgy tűnik, hogy befellegzett, Cersei is maximum a kegyes halált várhatja.

Visszatér a képernyőre az egyik legismertebb műsorvezető

Írta: AJ | 2017. július 27. 17:10
2001 és 2010 között kilenc éven át volt minden hétköznap délután az RTL Klub képernyőjén Erdélyi Mónika és a nevével fémjelzett, még a befejezése óta is gyakran emlegetett kibeszélőshow. A műsorvezető jó pár éve azonban már a TV2-nél látható, és bár az utóbbi időben kevesebbet szerepelt, július végétől egy saját produkcióval tér vissza. A július 31-től minden hétköznap 20 órától jelentkező Cukrászok lesz a Chili TV, a TV2 Csoport gasztroadójának új saját gyártású műsora, melyben a sütemények világába kalauzolják el a nézőket. (Fotó: TV2)

Kiderült, hogy képzeli el a Lost folytatását a sorozat alkotója

Írta: RaulReal | 2017. július 26. 21:15
Az amerikai országos csatornák egyre több olyan, a 2000-es években készült szériákat hoznak vissza a képernyőre, amelyek a jelenlegi sorozatnézőket rajongóvá tették. Az NBC felélesztette a Hősöket, a FOX a 24-nek rendelt be folytatást és spinoffot, illetve A szökés is új évaddal tért vissza, így már csak idő kérdése, hogy az ABC mikor nyúl vissza egyik legnagyobb legendájához, a Losthoz. A Comic-Conon Damon Lindelofot, a produkció egyik készítőjét kérdezték arról, hogy miképp képzeli el a Lost folytatását.
Lindelof először is izgatottságának adott hangot, egyáltalán nem zárkózott el az ötlettől és úgy nyilatkozott, hogy bárki kezébe is kerül a Lost, reméli, nem hozza vissza az eredeti karaktereket. A hátrahagyottakért is felelős szakember hozzátette, sokat dolgoztak azon, hogy a produkció megkapja a 6. évad végén azt a lezárást, amely a stáb szerint méltó volt hozzá. Ezért Damon Lindelof inkább eddig nem látott szereplőket látna legszívesebben egy új Lost sorozatban, persze a megszokott, szigetes körítéssel. A készítő mindemellett arról is beszélt, hogy nem szívesen lenne bármi köze egy esetleges reboothoz, annak ellenére, hogy a Lost mitológiája már-már páratlannak nevezhető.

Legyőzte az RTL Klubot a TV2 új műsora

Írta: AJ | 2017. július 26. 11:53
Július 24-én, hétfő este 7 órakor debütált a TV2 vadonatúj vetélkedője, a Pénzt vagy éveket!. A Kasza Tibor vezette műsorban hazai sztárok játszanak, akiknek azt kell kitalálniuk, hogy az eléjük álló, számukra ismeretlen emberek milyen idősek is valójában és minél kevesebbet hibáznak, annál több pénzt nyerhetnek. A műsorból eddig két rész került adásba, de a másodikkal már meg is verték az RTL Klubot - tudta meg a TV2-től a SorozatWiki.
A kedd esti Pénzt vagy éveket! mind a teljes lakosságban, mind a reklámozóknak fontos célközönségben nézettebb volt, mint az RTL-en a műsorral egyszerre futó Fókusz és Éjjel-Nappal Budapest. A keddi adás teljesben 14,27%-os közönségarányt ért el szemben az RTL Klub 12,04%-val. A 18-49 évesek körében pedig 13,74%-ot hozott az életkortippelő műsor, míg az RTL-es produkciók 13,41%-ot. A Pénzt vagy éveket! tegnapi részét közel félmillióan nézték, így a vizes világbajnokság közvetítését is legyőzték a teljes lakosságban. (Fotó: TV2)

Néhány nap múlva magyarul is bemutatkozik a Trónok harca 7. évada

Írta: RaulReal | 2017. július 25. 18:22
Július 16-án (idehaza 17-én) hosszú várakozás után folytatódott a Trónok harca 7. évada, melynek azóta a 2. része is megtekinthető. A magyar HBO eddig felirattal vetítette a produkciót, melyet így is rengetegen követtek, azonban néhány nap és szinkronnal is megérkezik a széria. Július 30-án, vasárnap, 21:55-kor debütál a Trónok harca magyar hanggal, és ezt követően az amerikai premierhez képest 2 hetes csúszással jönnek a szinkronos epizódok. A Trónok harca főszereplői a már jól ismert szinkronnal szólalnak meg a sorozat folytatásában.
Újdonságból azért így se lesz hiány, Samwell Tarly egyik mestere, Ebrose a 7. szezonban látható először, őt Újréti László szinkronizálja. Mindemellett a Trónok harca folytatásában fontosabb szerepet kap Euron Greyjoy, akinek a magyar hangja, ahogy a 6. évadban, ezúttal is Kautzky Armand lesz. Érdekesség még, hogy Dickon Tarlyt újra castingolták, így ebben az etapban már egy másik színész, Tom Hopper játssza a karaktert. Az SDI Media Hungary azonban megtartotta a szereplő szinkronhangjának Szatory Dávidot.(Fotó: HBO)

Ősszel Budapestre érkezik a Trónok harca egyik legnagyobb sztárja

Írta: RaulReal | 2017. július 24. 11:53
A Trónok harca rajongóinak komoly örömhírünk van, hiszen a tavaszi PlayIt után, amikor a Podrickot alakító Daniel Portman és a Yara Greyjoyként ismert Gemma Whelan jöttek hazánkba, idén novemberben Hodort, azaz Kristian Nairnt hozza el a videojátékos rendezvény. Hodor az HBO sorozatának egyik legnagyobb kedvence, aki a Trónok harcához is kapcsolódó DJ-skedéssel foglalkozik.
A november 18-án és 19-én érkező 2017-es, őszi PlayIten a nézőknek lesz lehetőségük közös fotóra és autogram kérésére is a színésztől, emellett szűk körű, kerekasztalos beszélgetésre is érdemes számítani, amire a rajongók limitált számban juthatnak be. Hodor a Trónok harca 6. évadában búcsúzott, a karakter rendkívül tragikus halált halt, mely biztos téma lesz a PlayIten is. Az előző rendezvényen a Trónok harcás kerekasztalt a Hollywood Hírügynökséget vezető Szirmai Gergely vezényelte le, remélhetőleg most is hasonlóan színvonalas moderátort sikerül találniuk a szervezőknek.(Fotó: HBO)

Megjött a Westworld 2. évadának első hivatalos előzetese

Írta: RaulReal | 2017. július 23. 18:57
A Trónok harca után a Westworld az HBO második legfontosabb drámasorozata jelenleg, a western sci-fi azonban 2016. december 4-e óta szüneten van, az új szezon pedig csak 2018-ban mutatkozik be. Az év egyik legfontosabb tévés és filmes eseményén, a Comic-Conon debütált a Westworld 2. évadának első hivatalos előzetese, amely többek közt arról is lerántja a leplet, hogy az új részek is a cowboyok világában játszódnak majd. Emellett visszatér a feketébe öltözött ember és Dolores is, a felnőtteknek szóló vidámpark főhadiszállása pedig láthatóan megsínyli a robotlázadást. Az HBO sorozatában újfent feltűnik a hírek szerint Anthony Hopkins, de hogy miképp, az egyelőre rejtély.

Folytatódik a legdrágább magyar sorozat

Írta: AJ | 2017. július 23. 13:07
Az HBO 2015-ben mutatta be az Aranyélet első évadát, amely egy csapásra a nézők és a kritikusok kedvence lett. A siker miatt úgy döntöttek a tévécsatornánál, hogy nem követik az eddigi vetítési rendet, és két egymást követő évben is ugyanazzal a sorozattal jelentkeznek. Az Aranyélet 2016-ban képernyőre került második évada pedig tarolt és több díjat is nyert a Televíziós Újságírók Díján. Az HBO pedig ma bejelentette, hogy megkezdték a harmadik szezon forgatását, amely 2018-ban lesz majd látható. (Fotó: HBO)

Akciódús előzetest kapott a The Walking Dead 8. évada (videó)

Írta: RaulReal | 2017. július 22. 19:39
A FOX nemrég bejelentette, hogy az amerikai premier napján, azaz október 23-án este már szinkronnal látható lesz a The Walking Dead 8. évados premierje. Most egy nem kevesebb, mint 5 perces előzetes látott napvilágot a Comic-Conon, melyet a magyar csatorna már felirattal is ellátott. A képsorok alapján akciódús és fordulatokkal teli lesz a szezon, elég a trailerben látott öreg Rickre gondolni. A The Walking Dead az áprilisi fináléja óta szüneten van, júniusban azonban elindult a Fear The Walking Dead 3. szezonja pótlásként, mely szeptemberben folytatódik a második félévadával.

Trónok harca 7. évadpremier kritika: Felállt a sakktábla, küszöbön a végső háború Westerosban

Írta: RaulReal | 2017. július 21. 17:51
Hosszú hiátus után, július 16-án (idehaza 17-én) bemutatkozott a Trónok harca nagyon várt és még annál is jobban titkolt fordulatokkal jelentkező 7. évada. Az első rész két perc híján egyórás játékidővel és az összes fontos szereplő és történetszál felvillantásával tért vissza a képernyőkre, ráadásul újfent nézettségi rekordot sikerült elérnie az HBO elsőszámú sorozatának. Ahogy a címben is írtuk, a végjáték elkezdődött, a Hét Királyság Vastrónjáért harcoló felek felálltak és készek az utolsó összecsapásra, amely eldönti Westeros sorsát.
Igaz, hogy a 7. évad első részében még csak a felvezetés kezdődött el, az mégis izgalmas lett, az első jelenet rögtön egy tömeggyilkosságról szól, ami felidézi a Vörös Nászt, a produkció egyik legdepresszívebb történését. Azt is láthatjuk, hogy Cersei miképp birkózott meg Tommen öngyilkosságával, hogy a Lannisterek kénytelenek nem várt helyről segítséget kérni, illetve a Véreb, Arya és Sansa is fontos szerepet játszanak a nyitányban. Eddig nem látott konfliktusok is kibontakozódni látszanak, hiszen Sansa és Jon, aki Észak királyává lépett elő, már rögtön az együttműködésük elején nem értenek egyet, nagyon fontos kérdésekben. A már említett Cersei és Jaime is hadakoznak egymással, miközben a Trónok harca mitológiája tovább bővül, hiszen a tűz istenéről is megtudunk egyet, s mást, valamint a Mások is egyre fenyegetőbb rémként tornyosulnak Westeros fölé. Tetszett látni azt a kékszemű óriást? Brutális volt, úgy tűnik, az Éjkirálynak nehéz lesz ellenállni.

11 év után Gundel Takács Gáborral visszatér a TV2 egyik legsikeresebb műsora

Írta: AJ | 2017. július 20. 15:29
Gundel Takács Gábor több mint tíz év után visszatér a TV2-höz és az ő vezetésével támasztják fel a csatorna egykoron legkedveltebb vetélkedőjét, az Áll az alkut. Gundel Takács Gábor februárban jött el az MTVA-tól, így az Áll az alkuval tér vissza a tévéképernyőkre. Részletek a NuMuvee hozzánk eljuttatott közleményében:
Egyetlen egy műsorra vonatkozóan megállapodást kötött a TV2 Csoport és a NuMuvee produkciós iroda. A szerződés értelmében az Áll az alku című műsort, amely ismét képernyőre kerül a TV2-n, a továbbra is csatorna-független műsorvezetőként dolgozó Gundel Takács Gáborral láthatja a közönség. A bejelentéssel egyidőben a népszerű műsorvezetőt képviselő NuMuvee több televíziós csatornával folytat párhuzamos egyeztetéseket olyan formátumokról, melyek Gundel Takács Gábor vezetésével kerülhetnek műsorra. Gundel Takács tehát továbbra sem köteleződik el egyetlen társasághoz sem, ám hazánk egyik legtapasztaltabb televíziósaként örömmel vállal el saját értékrendjének megfelelő és a nézők számára szórakoztató produkciókat. - Műsorvezetőként a nézőkhöz és egyes produkciókhoz kötődöm, az Áll az alku pedig fontos és emlékezetes állomása a pályafutásomnak, amellyel kapcsolatban mindig is volt egy olyan érzésem, hogy befejezetlen történet. Élveztem a formátumból adódó izgalmas műsorvezetői feladatot, nem mellesleg pedig öröm volt megélni, ahogy a nézők ragaszkodtak a műsorhoz és a személyemhez, de úgy éreztem, idő előtt került le a képernyőről. Számos más televíziós tervem mellett azért vállaltam el a felkérést, mert szeretném, hogy a nézőkkel együtt a korábbi szériákhoz hasonló élményeket éljünk át – mondta Gundel Takács Gábor. (Fotó: Hegedüs Róbert)