.

Még szeptemberben szünetre vonulhat A mi kis falunk 4. évada

Írta: KTL | 2019. szeptember 15. 21:46
A mi kis falunk az elmúlt évek legnézettebb magyar sorozata. Az első két évada 8-8 részes volt, viszont a hatalmas siker miatt, a 3. szezonja már 17 epizódból állt. Az RTL Klub ezt úgy vetítette, hogy tavaly ősszel 5 részt tűzött képernyőre, majd idén tavasszal újabb 12 epizódot. A produkció 4. évada augusztus 31-én indult a csatornán. Szombaton ment le belőle a 3. rész, de úgy néz ki, már nem lesz sokáig képernyőn.
Pár órája az RTL Magyarország leleplezte a 9. X-Faktor premieridőpontját, mely október 5-én szombaton 20 órakor lesz. Ez pont ugyanaz a sáv, melyben jelenleg A mi kis falunk látható az RTL Klubon. Ez szinte biztosan azt jelenti, hogy a szeptember 28-án vetített 5. epizódja után szünetre vonul a heti falus sorozat. Természetesen az is elképzelhető, hogy egy másik időpontban folytatják a Pajkaszeget bemutató szériát, de nem valószínű. Főleg azért sem, mert az RTL Magyarország tavaly is pont az akkori szezon 5. része után küldte pihenőre A mi kis falunkat. Az, hogy 8 helyett 17 epizódos legyen egy-egy évad, valószínűleg csak egy hosszabb, köztes szünettel oldható meg. Így mondhatni, hogy ez az ára annak, hogy dupla annyi friss rész érkezzen a sorozatból egy-egy televíziós szezon alatt. Amint biztosan kiderül, hogy szeptember 28-án tényleg szünetre megy-e A mi kis falunk, azonnal megírjuk.

Az RTL leleplezte, hogy mikor indul a X-Faktor 9. évada

Írta: KTL | 2019. szeptember 15. 21:04
A tavalyi, 8. X-Faktor még a korábbiakhoz képest is elképesztő siker volt és egyben a 2018-as év legnézettebb tévéműsora. Így nem csoda, hogy az RTL Magyarország még a szezon alatt, már tavaly októberben bejelentette, hogy 2019-ben is képernyőn lesz a tehetségkutató. Március végén robbant a hír, hogy Radics Gigi távozik a zsűriből, majd már áprilisban kiderült, hogy az új női mentor, Dallos Bogi lesz.
Az RTL Magyarország vasárnap késő délután a műsor Facebook oldalán egy vadonatúj plakáttal leplezte lesz, hogy mikor érkezik az idei évad. A 9. X-Faktor október 5-én indul az RTL Klubon. A tehetségkutató adásai most is szombatonként 20 órakor lesznek láthatóak a csatornán. Ha a felvett adások után, ugyanúgy csak 5 élő show lesz, mint tavaly, akkor december közepén ér véget a nagyszabású showműsor.

A Trónok harca egyik sztárja szerint Havas Jonnak meg kellett volna halnia a 8. évadban

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 15. 13:45
Havas Jon és a Makulátlanok vezetője, Szürke Féreg között komoly ellentét húzódott a Trónok harca 8. évadában. Daenerys megölését követően azonban az eunuch harcos hallgatott Tyrionra és belement, hogy Jon büntetése az legyen, hogy a Falra száműzik. Jacob Anderson (Szürke Féreg) szerint Észak egykori királyát sokkal durvábban kellett volna megbüntetni. Főleg, mivel a vadak között a férfi amúgy is otthon érezte magát.
"Le kellett volna fejezniük Havas Jont! Szürke Féreg a 8. évad utolsó részében már nem akart vérontást, de véleményem szerint túl könnyen megúszta Kit Harington karaktere a khaleesi megölését. Persze meg tudom érteni, hogy Szürke Féreg akkor már inkább arra koncentrált, hogy Missandei-nek tett ígéretét beteljesítse és Naath szigetén telepedjen le a Makulátlanokkal" - árulta el a színész a Metrónak adott interjújában. (Fotó: HBO)

Mindent érintő műsorváltozás lesz hétfőtől a TV2-n

Írta: KTL | 2019. szeptember 14. 20:52
Kasza Tibor új vetélkedője, a Kapj el, ha tudsz! már az első két hetében is rossz nézettséget hozott, de ennek a hétnek a közepén végképp bezuhantak az adatai. Eközben a Love Island első másfél hetén gyenge nézettséget produkált, az elmúlt napokban azonban már kezdett javulni és szerdán és csütörtökön közepes számokat hozott. Valószínűleg erre a két dologra reagál most hétfőtől műsorváltozással hétköznap esténként a TV2.
A Tények Plusz, a TV2 bulvárosabb hírműsora jövő héttől bruttó (reklámokkal együttvéve) 15 perccel hosszabb lesz. Emiatt az Ázsia Expressz későbbre kerül és 19:10 helyett csak 19:25-kor fog elkezdődni. Sőt, Ördög Nóra utazós realityjének bruttó adásideje is negyedórával nőni fog. Így a Kapd el, ha tudsz! pedig már fél órával kezdődik majd később és csupán 21:25-tól lesz látható. Az Extrém Activity ismétlése pedig 22:30-ról 22:50-re kerül. A műsorváltozás legfőbb következménye az lehet, hogy a jól futó Ázsia Expressz vége 15-20 percen keresztül együtt fog menni a Love Island elejével. Érdekes lesz megnézni, hogy ez a TV2 utazós műsorának, vagy inkább az RTL Klub párkereső realityjének árt majd. Ezeken kívül pedig a késő esti Barátok közt ellen így már nem az Extrém Activity ismétlése, hanem Kapd el, ha tudsz! második fele lesz látható.

Hosszú előzetest kapott az HBO legjobban várt őszi sorozata

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 14. 20:04
A 2009-es, Zack Snyder által rendezett Watchmen: Az őrzők mostanra hivatkozási alap lett a képregényadaptációk között. A Dave Gibbons és Alan Moore művét feldolgozó film után az HBO nagy fába vágja a fejszéjét. Ugyanis a csatorna Damon Lindelof vezényletével október 21-én mutatja be az HBO GO-n és az HBO-n a Watchmen című 10 részes produkciót. A történet egy olyan alternatív világba kalauzol, ahol a maszkos igazságosztók törvényen kívülinek számítanak. A főszerepekben az Oscar-díjas Regina King, Jeremy Irons és Louis Gossett Jr. lesznek láthatóak. Most megérkezett a Watchmen eddigi leghosszab előzetese, amely alapján könnyeben belőhető, milyen stílust képvisel majd a széria. A trailer a tovább mögött megtekinthető!

Új sorozatokkal és premier évadokkal köszönti az őszt az AXN és a VIASAT6

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 13. 18:51
Itt az ősz, a magyar tévéknél pedig beindul a sorozatdömping. A héten az AXN-t és a Viasat-csatornákat birtokló Sony jelentette be, hogy a népszerű magyar telenovella, a 200 első randi új évaddal tér vissza még szeptemberben. Emellett még egy saját gyártású műsor, a Lakástalkshow jön novemberben új évaddal a Sony Max-ra, amelyben Lovász László várja izgalmas témákkal a nézőket. Úgy néz ki, a VIASAT3-on csak filmek lesznek a telenovellán kívül, a vásárolt sorozatok pedig a VIASAT6-ra és az AXN-re jönnek.
Szeptember 16-án, rögtön egy izgalmas újdonság érkezik magyarországi premierként, jön ugyanis a Seth Rogen által is jegyzett Future Man, amelyben egy gondnok srác végigjátssza a kedvenc videojátékát, ezt követően pedig annak karakterei megkérik rá, hogy segítsen nekik egy világmegmentő küldetésben. A főszerepekben Josh Hutcherson (Az éhezők viadala), Eliza Coupe (Happy Endings) és Derek Wilson (Preacher) láthatóak, a sorozat szeptember 16-án 23 órakor debütál a VIASAT6-on. Rögtön másnap folytatódik az AXN krimije, a Váltságdíj, amelynek 3. és egyben utolsó évada szeptember 17-én 21 órakor jelentkezik az AXN-en. Ezt követően a A zöld íjász testvérszériája, A holnap legendái szeptember 18-án, szerdán 23:00-kor tér vissza a 4. évadával a VIASAT6-ra, amiről külön cikkben is beszámoltunk. A különös szuperhőscsapat Woodstockba látogat az első részben, ahol egy megvadult unikornis okoz komoly gondokat.

Targaryenekről szóló Trónok harca előzménysorozat jöhet az HBO-ra

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 13. 01:08
A Deadline Hollywood értesülései szerint közel a megegyezés, az HBO újabb Trónok harca előzménysorozat pilot epizódját rendelheti be. A produkció a Trónok harca sorozat előtt 300 évvel játszódna és a Targaryenek történelmével foglalkozna. A produkció az eredeti szériához hasonlóan könyvadaptáció lehet, George R. R. Martin Magyarországon is megjelent Tűz és vér című alkotásának feldolgozása lesz, ha elkészül. Martin mellett a piloton a Colony executive producere, Ryan Condal dolgozik majd a tervek szerint.
A Bloodmoon munkacímű spinoff pilotjának forgatása július végén fejeződött be, ez a széria több ezer évvel a Trónok harca előtt játszódhat. Egyelőre nem tudni, hogy emellett rendelné-e be az HBO az újabb előzménysorozatot, vagy pedig nem tetszik a csatorna vezetőségének Jane Goldman és Martin közös alkotása és helyette inkább a sárkánylovasokra építenének. A tervezett Targaryen pilot Bryan Cogman elkaszált sorozatötletén alapszik, amelyet átdolgoztak és Martin különleges történelemkönyve mentén készítenének el. A Tűz és vér Valyria bukása után játszódik, amikor a Targaryenek, az utolsó életben maradt sárkánylovasok elfoglalták maguknak Sárkánykőt. A történet Hódító Aegonnal, a Vastrón készítőjével kezdődik, aztán egyfajta történelemkönyvként végigveszi az összes olyan generációt, amely azért küzdött, hogy megőrizzék a Targaryenek uralmukat. A könyv a Sárkányok táncáig tart, a polgárháborúig, amely kis híján véget vetett a dinasztiának. Miért vált Valyria oly halálos hellyé a Végzet után? Honnan származik Daenerys három sárkánytojása? A rendhagyó történelemkönyv több, a Trónok harca világával kapcsolatos érdekes kérdést is megválaszol.

Rengeteg új sorozat és friss évad érkezik még ősszel a magyar HBO GO-ra

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 12. 22:35
Megérkezett az ősz, ezzel együtt pedig beindul a sorozatdömping a magyar HBO GO-n, ugyanis 2019 végéig közel 40 premier sorozat vagy új évad érkezik az online videotárra. Több szuperhősös produkció jön hamarosan, de ezeken kívül regényadaptációk, misztikus és európai szériák is felbukkannak az HBO GO őszi kínálatában. Az HBO GO szeptemberi kínálatáról már korábban beszámoltunk, ebben a hónapban a Szóljatok a köpcösnek! című klasszikus film sorozatverziója, a Manifest című misztikus széria teljes első etapja, a botrányos Fülledt utcák 3. és egyben befejező évada, valamint a Room 104 új részei is elérhetővé válnak az online videotáron.
Az október rögtön egy történelmi sorozattal kezdődik az HBO GO-n, a Nagy Katalin október 3-án kerül fel a kínálatba, míg a tévés premier egy nappal később, október 4-én lesz az HBO-n. A 4 részes miniszéria főszerepében Helen Mirren lesz látható, a történet pedig Katalin uralkodásának második felére és a Patyomkin katonai parancsnokkal való viharos kapcsolatára koncentrál majd. Október 7-én megérkezik Kate Kane (Ruby Rose) is az online videotárra, a Batwoman sorozatot rengetegen várják, mert komoly megújulást hozhat A zöld íjász által megkezdett DC-univerzumba. Október 21-én az HBO GO-n, pár nappal később, november 1-jén pedig az HBO-n is nézhető lesz az Alaska nyomában (a harmadik képen) című regényadaptáció. A tinikről szóló felnövéstörténet középpontjában Miles Halter (Charlie Plummer) áll, akit elbűvölnek a híres emberek utolsó mondatai és nagyon unja a kisvárosi hétköznapokat. A bentlakásos iskolában találkozik a fiú Alaska Younggal (Kristine Froseth) és Chippel (Denny Love), akik megváltoztatják az életét. A sorozat összes része egyszerre kerül fel az HBO GO-ra.

Barátok közt: hatalmas visszatérés a sorozatban

Írta: KTL | 2019. szeptember 12. 19:41
Fodor Zsóka 2009-ben, 10 éve távozott a Barátok köztből. Karaktere, Magdi néni halála azóta is ismert mém az interneten. A színésznő az elmúlt évtizedben néhányszor már visszatért a sorozatba, hol szellemként, hol pedig más különös módon, de mindig csak nagyon rövid időre. A produkció nézői az elmúlt napokban újra találkozhattak vele a Mátyás király téren. Fodor Zsóka a szerdai Barátok köztben nagy meglepetésre Vili bácsi lelkiismereteként jelent meg.
A történet szerint Magdi néni rámutatott arra, hogy az öreg Kertésznek be kéne fogadnia a Gyerekfalu leégése miatt fedél nélkül maradó gyerek közül néhányat. A színésznő a csütörtöki adásban is hasonló módon tűnt fel. A SorozatWiki információi szerint Magdi néni karaktere csak rövidebb ideig, összesen néhány epizód erejéig lesz látható a szériában. A Barátok közt szeptember óta minden hétköznap 17:10-kor és 22:25-kor látható az RTL Klubon. Kolosi Péter nemrég a Barátok közt jövőjéről nyilatkozott, az erről szóló cikkünk itt olvasható.

Újabb műsorváltozást jelentett be a hétvégére a TV2

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 12. 17:21
A múlt héten a TV2 az egész hétvégére kiterjedő műsorváltozást jelentett be. Szombaton a Sztárban sztár leszek! különleges, összefoglaló adással jelentkezett, vasárnap pedig az Ázsia Expressz kapott 50 perces különkiadást. A TV2 Csoport most a múlt heti jó hétvégi nézettség miatt ismét hasonló műsorváltozásról döntött. Szeptember 14-én, szombaton 21:00-kor a Deadpool című szuperhősös film helyett a Sztárban sztár leszek! - A javából lesz 22:30-ig látható, mely egy összefoglaló lesz a rendes, vasárnapi adás mellett. A hét utolsó napján pedig 20:45-től 21:40-ig az Ázsia Expressz Különkiadás jelentkezik, ismét egy különösen hosszú extra adás érkezik az utazós műsorból.

A Netflix véletlen közzétette, hogy mikor érkezhet a The Witcher 1. évada

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 12. 12:54
Az amerikai lapokban júniusban röppent fel legutoljára a pletyka a Netflix új fantasy sorozatának, a The Witchernek a várható premierjéről. Akkor december 20-ra tippelték a 8 részes első évad érkezését, most azonban kiderült, hogy a Henry Cavill főszereplésével készült produkció korábban érkezhet az online videotár kínálatába. A Netflix hivatalos holland Facebook oldala ugyanis egy mostanra törölt posztban tette közzé, hogy már csak 97-et kell aludni a Ríviai Geraltról szóló adaptáció premierjéig. Ez azt jelenti, hogy december 17-én debütálhat a sokak által várt új sorozat. A Netflix posztja több másik, ismert premierdátumot is említett, így az El Camino: A Breaking Bad Movie premierjéről azt írták, hogy már csak 30-at, a Crown című széria érkezéséig pedig csak 67-et kell már aludni. Emiatt a legtöbben arra következtetnek, hogy a Facebook posztban helyesen szerepelt a The Witcher 1. évadáról szóló információ is.

Trónok harca kvíz: Mennyire emlékszel a második évadra?

Írta: RaulReal | 2019. szeptember 11. 21:25
A Trónok harca második évada 2012 április 1-jén debütált az HBO-n, a 10 részes szezon George R. R. Martin a Királyok csatája című regényének adaptációja volt. Az évad Ned Stark halálának következményeivel foglalkozott, azzal, ahogy a Stark gyerekek szétszéledtek Westerosban. Emellett új trónkövetelőket is megismerhettünk közelebbről. A Trónok harca első nagy csatáját is ekkor láthattuk, amikor a Lannisterek kénytelenek voltak Királyvárat ellenségeiktől megvédeni. Új kvízsorozatunkban arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire emlékeztek a második évad kevesebbet emlegetett részleteire. Kommentben várjuk, hogy 12-ből hány választ sikerült helyesen eltalálnotok. A kvíz a tovább mögött található!