.

6 évad után befejeződik az egyik közkedvelt amerikai sorozat

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 24. 21:47
A Supergirl 2015-ben indult a CBS-en, a sorozat azonban a második évadra átköltözött a CW csatornára és A zöld íjász univerzumának része lett, amelyhez olyan produkciók tartoznak, mint a Flash - A Villám, A holnap legendái, a Black Lightning, és a Batwoman. A történet főszerepében Melissa Benoist látható, aki Superman unokatestvérét, Kara Zor-Elt alakítja, a Kripton bolygó egyik utolsó túlélőjét. Clarkhoz hasonlóan Kara is szuperhősnek áll, és különleges képességeit felhasználva segít a bajba jutott embereken. A Supergirl már a kezdetektől jó kritikákat kapott és a nézők is megszerették, ezért ért sokakat váratlanul, amikor a CW bejelentette, hogy a széria 6 évad után véget ér.
A csatorna nem indokolta hivatalosan a döntését, az amerikai sajtó szerint azonban az 5. etap óta tapasztalható nézettségcsökkenés mellett a koronavírus-járvány is közrejátszhatott. Bizonytalanná vált ugyanis, hogy a következő szezon után is ráérnek-e majd a színészek. A Supergirl utolsó évada 20 részes lesz, melynek forgatását a stáb a főszereplő nélkül kezdi el. Melissa Benoist terhessége miatt ugyanis csak később tud becsatlakozni a munkába. Jó hír azonban, hogy nem biztos, hogy Karát most látjuk majd utoljára. Könnyen meglehet, hogy a Superman & Lois című új sorozatban egy-egy vendégszereplés erejéig beugrik a karakter.

Rendes előzetest kapott a Netflix legijesztőbb sorozatának új évada

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 24. 19:58
A Hill-ház szelleme 2018 őszén debütált a Netflixen, a 10 részes horrorsorozat pedig gyorsan belopta magát a szakma és a közönség szívébe. A produkció egy olyan családról szólt, akik pechükre épp egy szellemjárta házba költöztek be, ahol ijesztő dolgok várták őket. A szériában minden epizódban más családtag szemszögéből láthattuk a történetet, köztük a Trónok harca egykori sztárja, Michiel Huisman (Daario Naharis) különösen jó teljesítményt nyújtott, aki egy gondterhelt írót alakított.
A sorozat antológiaként tér vissza, Bly-udvarház szelleme címmel, melyben új nevelőnő érkezik egy vidéki kastélyba, ahol rémisztő dolgok kezdenek el történni. A folytatás Henry James klasszikus regényét, A csavar fordul egyet című művet dolgozza fel. A Bly-udvarház szelleme nemrég kapott egy hosszabb előzetest, amelyből kiderül, mire számíthatunk a folytatásban. A hátborzongató videó a tovább mögött megtekinthető!

A Barátok közt egyik főszereplője is elkapta a koronavírust

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 24. 15:37
Az RTL Magyarország szeptember 6-án jelentette be, hogy azonnali hatállyal leállítják a Barátok közt forgatását, a közreműködők között ugyanis koronavírus fertőzöttet találtak. A produkció azonnal megkezdte a többi stábtag PCR tesztelését, illetve a helyiségek fertőtlenítését. A tegnap esti Fókuszból kiderült, hogy a napi sorozat egyik főszereplője, a Fekete Alizt alakító Nagy Alexandra volt az, aki pozitív COVID-19 tesztet produkált. A színésznő, aki 2011 óta játszik a Barátok köztben, a műsor kamerái előtt elárulta, nehéz napokat élt át a betegség miatt.
"Megláttam a teszteredményt és sírva fakadtam. Nem magam miatt, hanem mert aggódtam édesanyám miatt, aki elég idős és beteg is. Pont két nappal korábban vittem orvoshoz, és ültem vele egy autóban. Féltem tőle, hogy milyen következményei lesznek ennek. Attól is tartottam, hogy a környezetem hibáztatni fog, ezért nem akartam beszélni senkivel. Értem azokat, akik a betegség miatt kellemetlenül érzik magukat, mert ujjal mutogatnak rájuk. Mostanra két negatív tesztem is van, de még mindig vannak olyan ismerőseim, akik nagyon aggódnak és nem mernek velem találkozni" - mondta Nagy Alexandra a Fókusznak. A Barátok közt forgatását nem sokkal később, szeptember 11-én újraindították, de később egy másik közreműködő is koronavírusos lett. A produkció munkálatai ezért szeptember 16. és szeptember 23. között ismét szüneteltek, de új munkarenddel nemrég folytatták a felvételeket. A Fókusz riportja teljes egészében a tovább mögött megtekinthető!

Remekül kezdett hétfőn és kedden a Drága örökösök, tarolt a Nyerő Páros

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. szeptember 23. 23:03
Múlt pénteken véget ért A Konyhafőnök, így hétfőtől új műsorrendre váltott az RTL Klub. Főműsoridőben némileg rövidebb Fókusszal, 20 órától a Drága örökösök 4. és egyben utolsó évadával, 21:05-től pedig a Nyerő Páros 4. szezonjával jelentkezik. Nézzük az első két nap eredményeit a 18-49-es korosztályban. Hétfőn és kedden is jól ment a Fókusz, előbbi napon 16,5 százalékos közönségarányt, utóbbin 16,7 százalékot szállított. Mindkét nap legyőzte a Tények Pluszt, mely hétfőn 14,2 százalékkal azért jól ment, kedden viszont már csak 13,6 százalékot produkált, ami közepes eredmény.
A Drága örökösök remekül kezdett és mindkét nap egyaránt 17,7 százalékot hozott. Az Ökörapáti lakóit bemutató sorozat tavaly őszi, 2. évadának tizedre pontosan hozta eddig a közönségarányát, a nézőszámával pedig hétfőn és kedden is a legjobban teljesítő műsor volt. A Mintaapák mindkét nap 10,5 százalékot produkált, mely rossz eredménynek számít és hatalmas különbséggel kapott ki az RTL Klub napi falus produkciójától. A Nyerő Páros hétfőn 17 százalékkal nyitott, mely kiemelkedőnek számít, kedden pedig már 18,3 százalékot szállított, mellyel egyenesen tarolt. Mivel az RTL realityje jóval később kezdődik, mint az örökösök és éjszaka ér véget, így annak ellenére ezek még jobb eredmények, hogy nézőszámban kicsit kevesebben figyelték a műsort, mint Szappanosékat. A Bezár a bazár! hétfőn 6,9 százalékkal katasztrofálisan futott, míg kedden 9,2 százalékkal "csak" nagyon rosszul. Majka és Tilla műsorát az örökösök és a celebpárok is durván elverték és mindkét nap az adás elejétől a végéig folyamatosan csökkent a produkció közönségaránya. Az RTL Klub mindkét estét (19-23 óra) hatalmas fölénnyel megnyerte, hétfőn 16,8 százalékot produkált, míg a TV2 csak 8,7-et, kedden pedig az előbbi csatorna 17,1 százalékot, míg az utóbbi csupán 9,7-et. Így idén augusztus óta a TV2 harmadik hétköznapi, főműsoridős struktúrája látszik elbukni.

Végre kiderült, miért hagyták ki a Trónok harcából a könyvek egyik fontos karakterét

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 23. 22:03
A tűz és jég dala regények teli vannak meghökkentő fordulatokkal, de ezek közül is kiemelkedett, amikor a rendkívül véresre sikerült Vörös Nászt követően Catelyn Stark élőhalottként tért vissza. A Lady Stoneheartként kedveltté vált karakter igazi bosszúhadjáratra indult, a karakterre korábban jellemző mindenféle együttérzés nélkül. A nézők arra számítottak, hogy a tévésorozatban is felbukkanhat Lady Stoneheart, végül azonban még csak említés szintjén se került bele az adaptációba. Ez sokak számára hatalmas csalódás volt, egy friss interjúban viszont a két showrunner, David Benioff és D. B. Weiss elárulták, miért nem adtak lehetőséget a félelmetes figurának.
"Soha nem gondolkoztunk el rajta, hogy Lady Stoneheartot is szerepeltessük az HBO produkciójában. Igaz, hogy Catelyn Stark 'visszatérése' rengeteg olvasót megdöbbentett, de nem akartuk, hogy túl sok feltámasztással legyen teli a történet. Tudtuk, hogy az 5. évad végén Havas Jont elárulják az Éjjeli Őrség tagjai, Ned Stark fattya pedig a 6. szezon elején a Vörös Papnőnek köszönhetően feltámad. Ha mindkettejüket visszahozzuk, akkor Jon esetében már nem ütött volna akkorát a csavar, és a nézők is elkezdtek volna azon gondolkozni, hogy a halál nem egy komoly dolog a Trónok harcában. A Vörös Nász drámaiságát is gyengítette volna, ha Catelyn halála nem végleges, drámai és brutális búcsúja volt a karakternek, ezért nem akartunk a későbbiekben hozzá nyúlni" - mondták a Trónok harca készítői az Entertainment Weeklynek.

A The Witcher készítői lecserélték a sorozat egyik fontos színészét

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 23. 20:44
A The Witcher új évadának forgatása is leállt március közepén a koronavírus-járvány miatt, a stáb ráadásul nem volt túl szerencsés, hiszen az egyik szereplő, Kristofer Hivju (Trónok harca) is megfertőződött. A munkálatok nemrég folytatódtak, most azonban a Redanian Intelligence egy elég rossz hírt közölt a produkcióval kapcsolatban. A második szezonban szerepelt volna Thue Rasmussen, akinek az érkezését 2020 elején jelentette be az online videotár. A színész az egyik új vajákot, Eskelt alakította volna a sorozatban, a járvány okozta csúszás miatt viszont nem tudták megoldani, hogy ő játssza el a fontos új karaktert.
Rasmussen Twitteren közölte a rossz hírt, aki azt írta, nagy rajongója a The Witcher franchise-nak, így mindenképp nézni fogja Ríviai Geralt kalandjainak új fejezetét. A nézők érdekes fordulatokra számíthatnak majd, hiszen végre láthatjuk a szériában a vajákok "fellegvárát", Kaer Morhent, ahova Geralt és Ciri közösen látogatnak el. A fantasy a tervek szerint még 2021-ben visszatérhet a képernyőkre, amennyiben az egészségügyi veszélyhelyzet miatt nem kell állandóan leállítani a forgatásokat.

2021-ban is látható lesz az elmúlt évek legsikeresebb TV2-s műsora

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. szeptember 23. 19:59
Az Exatlon Hungary első évada 2019 januárjában indult a TV2-n, négy hónapon keresztül nagy sikerrel ment a csatornán. A műsor második szezonja idén év elején indult a csatornán és több, mint 5 hónapon át minden hétköznap látható volt. A sportreality csak úgy, mint 2019-ben, 2020-ban is siker lett, így logikus, hogy a médiavállalat folytatni szeretné. A koronavírus miatt azonban minden olyan magyar műsort, amely külföldön forgott, elhalasztottak. A TV2 Csoport a mai Tények Pluszban viszont bejelentette, hogy 2021-ben új évaddal jelentkezik az Exatlon Hungary. A döntés meglepő, hiszen a világon javában tart a második hullám. Így a csatorna vagy megvárja a végét, és utána indíthatja, vagy találtak valamilyen új módszert, amellyel a járvány alatt is lehet külföldön forgatni.

Nagyszerű hír a Barátok közt nézőinek

Írta: SorozatWiki | 2020. szeptember 23. 15:13
Rövid időn belül másodszorra kellett leállítani a Barátok közt forgatását, mert újabb közreműködő lett koronavírusos a stábban. A produkciónál azonnal megtették a szükséges óvintézkedéseket, és miután mindenki negatív teszteredményt produkált, mától újraindult a forgatás. A sorozat felvétele ezúttal egy hétig szünetelt, ez idő alatt a stábtagok és szereplők újabb PCR szűrésen vettek részt, valamint fertőtlenítették a stúdiót és a hozzá tartozó helyiségeket.
A COVID tesztek nem mutatták ki, hogy a vírus jelen lenne, így folytatódnak a Barátok közt munkálatai. A sorozat első koronavírus-érintett dolgozója felépült a betegségből, jó a közérzete, két negatív PCR teszttel rendelkezik, ezért munkába állhat. A másik koronavírus fertőzött közreműködő állapota kielégítő. A produkció gyártója felkészült arra, hogy a jelenlegi, kiszámíthatatlan járványhelyzetben további leállásokra lehet számítani, ezért átszervezi munkafolyamatokat, ehhez igazítja a munkarendet. A Barátok közt továbbra is minden hétköznap 17:05 és 22:55 órától látható az RTL Klubon.

Kiderült, hogy koronavírusos-e a Trónok harcában a Hegyet alakító színész

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 23. 11:42
Az izlandi Hafþór Júlíus Björnsson a világ egyik legerősebb embere, aki a Trónok harca 4. évadától kezdve játszotta a Cersei Lannisterhez hűséget Hegyet. A karakterhez olyan emlékezetes jelenetek fűződtek, mint Oberyn Martell legyőzése, vagy éppen a testvérével, a Vérebbel való végső ütközete. A színész 2018-ban vette feleségül barátnőjét, Kelsey Hensont, akivel hamarosan gyermekáldás elé néznek, a pár babája ugyanis októberben érkezik. Björnson számára különösen feszült ez az időszak, a sztárt ugyanis tesztelni kellett, hogy koronavírusos-e. Amennyiben fertőzöttnek bizonyult volna, nem lehetett volna jelen a kicsi születésénél.
"A munkám során kerültem kapcsolatba egy olyan személlyel, akiről bebizonyosodott, hogy megfertőződött a COVID-19-cel. Egy hetet karanténban töltök, ezt követően engem is letesztelnek, hogy a szervezetemben van-e a vírus. Amennyiben bebizonyosodik, hogy beteg vagyok, van rá esély, hogy nem lehetek jelen a kisfiam születésénél és nem foghatom a feleségem kezét, ahogy világra hozza az első közös babánkat. Nagyon izgulok, amennyiben koronavírusos vagyok, további két hét karantén vár rám" - írta a színész Instagramon. A tesztet kedden végezték el, amelynek eredménye negatív lett, így Hafþór Júlíus Björnsson jó eséllyel jelen tud lenni a gyermek születésénél.

Ma este ér véget itthon a Modern család - a Comedy Centrallal közösen búcsúztatjuk a sorozatot

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 23. 10:15
A Modern család 2019 őszén indult az ABC-n, mely éveken keresztül a legnépszerűbb vígjátéksorozat volt Amerikában és még az utolsó két évadban is a negyedik legnépszerűbb szitkom volt a tengerentúlon. A produkció rendkívül hosszú ideig volt látható, 250 epizódot ért meg, 2020 áprilisában azonban végleg befejeződött. A Modern családban olyan, egykor nagy sztárnak számító színészek karrierje virágzott fel újra, mint Ed O'Neill (Egy rém rendes család), vagy éppen Sofia Vergara. A sorozat első két évadát idehaza elsőként az HBO Comedyn kezdték vetíteni 2010-ben, majd az RTLII-n is is láthatóak voltak ezek a részek. Később pedig a Modern család első négy szezonja az RTL+-on került adásba. A sorozat ötödik évadát az HBO Comedy után azonban nem RTL-es tévéadó, hanem 2014-ben a Comedy Central mutatta be. Egészen a mai napig tévében a magyar humorcsatornán láthatóak az új részek, a produkció ma, éppen 10 évvel a pilot amerikai vetítését követően idehaza is befejeződik 19:00-tól a Comedy Centralon látható Modern család búcsúest keretében. A Comedy Central Magyarországért felelős főszerkesztőjét arról kérdeztük, mit jelentett a tévétársaság számára a sorozat.
"Ha valahol, akkor ennél a sorozatnál erősen megéreztük az idő múlásának jelentőségét: időbe került, amíg összegyűjtöttünk minden hiányzó korábbi évadot, izgalmas volt várni minden évben a következő évad megrendelésének hírét, sokszor változtak a kamaszok szinkronhangjai is - a Modern család számunkra is sokkal inkább egy folyamatosan növésben levő-változó családtag volt, mint más szitkomok. Látható, hogy sok időt, türelmet, munkát fektettünk a sorozatba, több költséggel is járt az új szinkron miatt, mégis azt gondoljuk, hogy megérte: egy ilyen masszív sorozatciklus nagy rajongói bázist teremt magának, és ott van még mindaz, amitől „modern” ez a család. Hiszünk abban, hogy „családot” egymást szerető, az összetartozást vállaló emberek tudnak alkotni, születési országtól, életkortól, irányultságtól függetlenül, és örömünkre szolgált, hogy ezt az üzenetet el tudtuk juttatni sok magyar nézőhöz" - mondta Kis Balázs a SorozatWikinek. "A Modern család csak annyiban ér véget most, hogy már nem lesznek újabb részei, de természetesen továbbra is megtartja a helyét a csatornán, csak nem a premierek közt. Újdonságaink lesznek továbbra is, de az már látszik, hogy a 10-11 évadot megélő, évente 22-24 résszel gazdagodó vígjátéksorozatok kora leáldozóban van, már nem fog egy egész generáció ugyanazon a sorozaton nevetve felnőni és várni, hogy az elbuktatós lépcsőfok meg legyen végre javítva vagy Haley és Dylan jöjjenek végre össze. Reméljük, „ezekben a gondterhes időkben” sokaknak fog segíteni a kikapcsolódásban ha elcsípik a Comedy Centralon egy-egy régi kedvenc epizódjukat az ismétlések során" - tette hozzá a főszerkesztő.

A határzár miatt Magyarországon ragadt a Trónok harca sztárja

Írta: Spenger Dávid | 2020. szeptember 23. 07:55
A magyar fővárosban tartózkodik Pedro Pascal, a Trónok harca egykori Vörös Viperája és a The Mandalorian főszereplője - vette észre a 24.hu. A színészt a közönség korábban a Narcos című Netflixes sorozatban is láthatta, aki Nicolas Cage-dzsel együtt új filmje, a The Unbearable Weight of Massive Talent forgatása miatt érkezett az országba. A hamarosan a Wonder Woman 1984-ben is felbukkanó Pedro Pascallal egy szerencsés rajongó futott össze Budapesten, akivel össze is állt egy közös fotóra. A poszt szövege alapján a The Mandalorian sztárja azért bosszankodott éppen, mert a határzár miatt itt ragadt és jelenleg nem tud hazamenni.

38. heti nézettség - Az élen kezdett A mi kis falunk 5. évada

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. szeptember 22. 22:50
A 37. heti nézettségi adatok itt tekinthetőek meg. A 38. héten (szeptember 14. - szeptember 20.) a délutáni Barátok közt hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken gyengén, szerdán viszont kifejezetten jól ment. Utóbbi napon tudta csak legyőzni a TV2-s Remények földjét, ami az összes többi napon remekelt. Az RTL Híradó 18-49-ben hatszor is legyőzte a Tényeket, de a teljes lakosság körében a TV2 hírműsora négyszer is nyerni tudott. A Tények Plusz hétfőn, szerdán és pénteken gyengén, kedden és csütörtökön jól teljesített. A bulváros hírműsor csak kedden tudta legyőzni az RTL magazinját, az összes többi nap kikapott tőle. A Fókusz hétfőtől csütörtökig jó eredményeket ért el, pénteken pedig kiemelkedőeket.
A Mintaapák hétfőn, szerdán és pénteken kifejezetten rosszul futott, kedden és csütörtökön viszont legalább közepesen. Az előző két heti átlagához képest valamennyit javított, de még így is nagyon rossz számokat hozott és minden nap, minden RTL-es ellenfelétől kikapott a sorozat. A korábban nagy sikerrel futó Bezár a bazár! most kifejezetten rosszul kezdett. Még a 10 százalékos minimum elvárt közönségarányt sem tudta hozni egyik nap sem és hatalmas mértékben maradt el az RTL gasztro realityjétől. Bár most nem egyszerre indultak és a TV2 vetélkedője jóval későbbi sávban is kezdődik, de azért így is meglepetés hogy most ennyire nincsenek egymással versenyben, miközben tavaly még a legtöbbször a bazár nyerte a közös sávjukat. A Konyhafőnök utolsó hetén is minden nap tarolt és a fiataloknál a hét harmadik legnézettebb tartalma lett. A késő esti Barátok közt hétfőn gyenge, kedden és szerdán jó, csütörtökön és pénteken pedig közepes adatokat szállított. Hétfő kivételével minden nap legyőzte a TV2 gasztro műsorát. Hétfőn a XXI. Század gyengén, kedden a Házon kívül jól, szerdán a Magnum évadzárója rosszul, míg csütörtökön a Gyilkos lelkek, pénteken pedig a Doktor Murphy szezonzáró epizódja egyaránt katasztrofálisan ment. Az éjszakára pakolt Love Bistro hétfőn, kedden és szerdán legalább jól teljesített, de csütörtökön és pénteken már csak közepesen. Szerda este az FTC - Dinamo Zagreb BL közvetítése tarolt az M4 Sporton.

Advertisement
hirdetés