Mitch Pileggi nevét a sorozatnézők nagyon jól ismerhetik, hiszen a színész olyan produkciókban tűnt fel mostanában, mint a Dallas, a Kemény motorosok és a Csillagkapu: Atlantisz. A híresség legkultikusabb szerepe azonban egy klasszikus, nemrégiben feltámasztott produkcióhoz, az X-aktákhoz kapcsolódik. A FOX szériájában a 65 éves Pileggi az FBI egyik igazgatóhelyettesét, Walter Skinnert játszotta, aki alá az X-akták tartoztak. A színész az interjúban beszél a sorozat legvérmesebb rajongóiról, és Skinner várva-várt eredetsztoriját is megemlíti. Az interjút az RTL Magyarországtól kaptuk, az X-akták új évada két nappal az amerikai premier után, mától, péntekenként 21 órakor szinkronosan látható a Coolon.

Ennyi év után milyen érzés újra eljátszani a karaktert?
Olyan ez, mint a biciklizés. Annyira sokáig foglalkoztunk az X-akták karaktereivel, hogy tulajdonképpen a DNS-ünk részei lettek ezek a figurák. David Duchovnyval, amikor hosszú kihagyás után újból egy jelenetet forgattunk, úgy éreztük magunkat, mintha egy hosszú hétvégéről tértünk volna vissza. Egy nagyon-nagyon hosszú hétvégéről, persze.

Mit gondol, egy színész lehet rajongója is egyben egy olyan kultikus sorozatnak, mint az X-akták?
Természetesen, tudom rajongóként is nézni az X-aktákat. Ráadásul egy csomó olyan barátom van, aki megőrül a sorozatért. Remekül szoktam érezni magamat azokon a beszélgetéseken, amikor ismerőseimmel diskuráljuk ki az X-aktákat, bár mindig el szoktam szégyellni magam azon, hogy a nézők sokkal többet tudnak a szériáról, mint amennyit én.

hirdetés

Mi a legemlékezetesebb élménye az X-akták rajongókkal kapcsolatban?
Vannak olyan fanok, akik beöltöznek egyes karaktereket, akiket színészpályám során játszottam. Így előfordul, hogy az egyes Conokon az emberek baseball sapkában jönnek oda hozzám beszélgetni. Jókat szórakoztam nekik köszönhetően, sokat beszélgettünk, fontosnak tartom, hogy kapcsolatban legyek a nézőimmel.

Mit a véleménye, miért szeretik ennyire az emberek a sorozatot?
Biztos vagyok benne, hogy a David Duchovny és Gillian Anderson közötti kémiának köszönheti az X-akták ezt a hatalmas sikert. Ezt pedig jól kiegészítik azok a történetek, amelyeket Chris Carter és a csapata írt a két főszereplő köré.

Mit tartogat a következő évad Skinner számára?
Rengeteg olyan dolog fog róla kiderülni, amit a nézők még csak nem is sejthettek korábban. Egyfajta eredetsztorit kap Skinner, hiszen magyarázatot fog kapni az, hogy miért lett ilyen és mi hajtja a karaktert. Azt már most elárulhatom, hogy az egyik epizód teljes egészében Skinner központú lesz.

Mennyiben változik meg a sorozat dinamikája most, hogy az ufók létezése megerősítést nyert?
Ehhez meg kell nézni az első részt, mely igazi hullámvasút lesz. Biztos vagyok benne, hogy a nézőknek kell majd egy-két perc, hogy megértsék, milyen súlyos dolgok zajlottak le az évadpremierben.

Mit gondol, a 21. századi televíziózásra mekkora hatással volt az X-akták?
Óriási, úgy gondolom, hogy egy csomó sorozat még a mai napig felhasznál olyan elemeket, amelyeket az X-aktákban láthattunk először.

Mennyire változtatta meg a nézők gondolkozását a sorozat?
Azoknak az embereknek, akik az X-aktákon nőttek fel, biztosan nyitottabb lett a gondolkozása. Mernek a színfalak mögé nézni, megkérdőjelezni, hogy valójában mi történik a függöny mögött.

Az X-akták forgatásakor mekkora a titoktartás? Megkapják a színészek előre a teljes forgatókönyvet, vagy csak a saját részüket?
A teljes forgatókönyvet elolvashatjuk, habár véleményem szerint jóval komolyabb biztonsági körülményekre lenne szükség, ugyanis manapság rengeteg minden kiszivárog egyes sikersorozatok kapcsán. Az biztos, hogy nagyon nehéz ezeket az idő előtti spoileres információkat hét lakat alatt tartani, de a stáb mindent elkövet ennek érdekében.

hirdetés
hirdetés

Nyáron, de nem a korábban kiszivárgott napon érkezik a legújabb Star Wars sorozat

Drága örökösök, Mellékhatás, Szujó Zoltán, VV vetítés - itt az RTL összes friss bejelentése

Gundel Takács Gábor lesz az idei Televíziós Újságírók Díjának műsorvezetője

Ezt tudni a Hazatalálsz ma induló 2. évadáról (x)

2024-ben visszatér a Kalandra Fal és az Álarcos énekes - évértékelő interjú Kolosi Péterrel

Vastag Csaba fontos szerepet kapott a Megasztárban