A tűz és jég dala regények teli vannak meghökkentő fordulatokkal, de ezek közül is kiemelkedett, amikor a rendkívül véresre sikerült Vörös Nászt követően Catelyn Stark élőhalottként tért vissza. A Lady Stoneheartként kedveltté vált karakter igazi bosszúhadjáratra indult, a karakterre korábban jellemző mindenféle együttérzés nélkül. A nézők arra számítottak, hogy a tévésorozatban is felbukkanhat Lady Stoneheart, végül azonban még csak említés szintjén se került bele az adaptációba. Ez sokak számára hatalmas csalódás volt, egy friss interjúban viszont a két showrunner, David Benioff és D. B. Weiss elárulták, miért nem adtak lehetőséget a félelmetes figurának.

“Soha nem gondolkoztunk el rajta, hogy Lady Stoneheartot is szerepeltessük az HBO produkciójában. Igaz, hogy Catelyn Stark “visszatérése” rengeteg olvasót megdöbbentett, de nem akartuk, hogy túl sok feltámasztással legyen teli a történet. Tudtuk, hogy az 5. évad végén Havas Jont elárulják az Éjjeli Őrség tagjai, Ned Stark fattya pedig a 6. szezon elején a Vörös Papnőnek köszönhetően feltámad.

Ha mindkettejüket visszahozzuk, akkor Jon esetében már nem ütött volna akkorát a csavar, és a nézők is elkezdtek volna azon gondolkozni, hogy a halál nem egy komoly dolog a Trónok harcában. A Vörös Nász drámaiságát is gyengítette volna, ha Catelyn halála nem végleges, drámai és brutális búcsúja volt a karakternek, ezért nem akartunk a későbbiekben hozzá nyúlni” – mondták a Trónok harca készítői az Entertainment Weeklynek.

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része