.

Végig stabil, a korábbinál jobb nézettséget hozott az Ázsia Expressz 2. évada

Írta: KTL | 2019. október 20. 21:10
Két év után, augusztus 26-án tért vissza az Ázsia Expressz 2. évada a TV2-re. Az utazós realityt új készítők, az RTL-től igazolt kreatívok készítették, de ugyanúgy 6 hétig tartott. Végig az elmúlt egy évben különösen jól működő Fókusz és az RTL nagysikerű Drága örökösök című napi sorozata ellen volt látható. Ördög Nóra műsora végül október 4-én ért véget. Kielemeztük, mennyire volt sikeres nézettségileg az új évad 18-49-ben.
Az Ázsia Expressz 2017 őszi első évada igazán az első hetében remekelt, utána inkább hullámzó, hol jó, hol közepes eredményeket ért el. A szezon 13,95 százalékos átlagos közönségarányt hozott, mely kis mértékű sikernek nevezhető. Akkor a TV2 elkövette azt a hibát, hogy kedd és szombat között sugározta a műsort, de pont a legérdekesebb hetet lezáró részt, a hétvégi időpont miatt gyakran alig figyelték. Az idei évben számos újítást vezettek be az utazós realityben, valamint már normálisnak mondható menetben, hétfőtől péntekig került képernyőre. Két év alatt tovább csökkent a legnagyobb csatornák nézettsége, Ördög Nóra műsorának folytatása viszont a korábbinál magasabb, 14,4 százalékos átlagos közönségarányt szállított. Ez TV2-s szinten magában is jó teljesítménynek számít, hétköznaponként 14 százalék felett idén csak az Exatlon Hungary és a Bezár a bazár! ment.
Ezzel pedig egyértelműen felhúzta a TV2 esti (19-23 óra) közönségarányát, mely a vizsgált időszakban hétköznap átlagosan 11,4 százalék volt. A reality 3 százalékponttal jobban teljesített, mint a csatorna főműsorideje. De nem csak az átlagos eredmények voltak jobbak a TV2-énél, hanem (ahogy a grafikonunkon is látszik), mind a 30 adás magasabb számot hozott, mint a csatorna aktuális esti átlaga. A siker persze nem teljes, hisz a vele szemben látható RTL-es műsoroktól a legtöbbször kikapott. A Fókusz általában legyőzte, míg a Drága örökösök csak egy-két alkalommal kapott csak ki a TV2-s produkciótól. Ennek ellenére az Ázsia Expressz 2. évada sikeresnek tekinthető, hisz az erős RTL-es ellenfelekkel szemben nem sokkal maradt le és rendesen felhúzta az esti csatornaátlagot. Mióta az utazós reality véget ért, a Fuss család, fuss!-al azonnal be is dőlt ebben a sávban a TV2 nézettsége. Nem lepődnénk meg tehát, ha a magas gyártási költségek ellenére is a TV2 Csoport elkészítené a 3. szezonját.


További hírek

8. heti nézettség - Gyengén indult az Apatigris 2. évada

7. heti nézettség - Továbbra is szárnyal az Exatlon Hungary

6. heti nézettség - Tarolt a Keresztanyu

Új évaddal tér vissza az RTL Klub egyik fontos magyar sorozata


Hozzászólások