.

Vasárnap indul a Magyarországon forgatott különleges fikciós sorozat

Írta: KTL | 2016. november 11. 06:31
November 13-án vasárnap, másfél nappal az amerikai premier előtt elindul itthon a National Geographic Channel eddigi legnagyobb szabású produkciója. A Mars – Utunk a vörös bolygóra című sorozat nagy részét hazánkban forgatták, így több magyar színész is látható lesz benne. A széria a jövőbe repíti a nézőket és bemutatja, hogy 2033-ban az emberek miként szállnak le elöször a vörös bolygón. A produkció ugyan fikció, de tudományos alapok szerint készült. A premierje 21 órakor egyszerre lesz látható a National Geographic Channel és a FOX csatornákon, a következő héttől pedig az előbbi csatorna sugározza majd. Részletek a csatorna közleményeiből: 2033-at írunk. A Daedalus űrhajó hat asztronautával a fedélzetén elindul a Mars felé. Az űrmisszió sikerével a történelem során először léphet ember a vörös bolygóra. A cél azonban még ennél is nagyobb: alaptáborokat létrehozni és otthonra lelni a Marson.
A National Geographic új, nagyszabású alkotása a jövőbe repíti a nézőket, és egy elképzelt Mars-utazás történetét meséli el, ugyanakkor mégis valósághű marad, hiszen tudományos alapokra helyezve mutatja be a Mars-missziót. Ez a jövőbeli dokumentumsorozat egy olyan újszerű formátum, amelyben egyszerre lehetünk részesei egy izgalmas történetnek, és tudhatunk meg érdekes információkat a vörös bolygóról korunk ismert tudósaitól és kutatóitól. A sorozat executive producere az Oscar-díjas Ron Howard, napjaink egyik legelismertebb hollywoodi filmese, akinek nevéhez többek között olyan alkotások fűződnek, mint az Apollo 13, az Egy csodálatos elme, A Da Vinci-kód, vagy az Inferno. A Mars- Utunk a vörös bolygóra sorozat kapcsán Ron Howard elmondta, hogy producer társával, Brian Grazerrel olyan műsort akartak készíteni, amely egyszerre érdekes a mozirajongóknak és a tudományos műsorok kedvelőinek, és amely nemcsak a száraz tényeket ismerteti, hanem egészen közel hozza az űrutazás és a Mars-kutatás témáját az emberekhez.
Budapesten, az Origo Filmstúdió területén építette fel a teljes Mars-bázist és a Daedalus űrhajót a NatGeo, de felvételeket készítettek a Planetáriumban, a Bálnában és a gödöllői Szent István Egyetemen is. A hazai forgatások a Pioneer Stillking filmgyártó cég segitségével valósultak meg, a statiszták között és a stábban is rengeteg magyar szakember dolgozott, sőt több hazai színész szerepet is kapott a sorozatban. Mindjárt az első epizódban láthatjuk Sarbó Katát, ő alakítja Ava Macon matematikust, aki szaktudásával segíti a Daedalus űrhajó irányítását és landolását a Marson. Az emberek vörös bolygóra való eljutását segítette Haumann Máté is, aki az IMSF szervezet egyik vezetőjét játssza. Az IMSF egy kitalált, valóságban nem létező szervezet (magyarul Nemzetközi Tudományos Mars Alapítvány), amely a sorozatban a Mars-missziót finanszírozza.


További hírek

Új évaddal és új műsorvezetővel folytatódik a TV2 gasztro realityje

A Szulejmán egykori sztárjával indult új török sorozat az egyik magyar csatornán

Új török sorozatot indít júniusban a TV2

Véget ér az RTL Klub egyik fontos magyar sorozata


Hozzászólások