A Trónok harca 8. évadának forgatását a múlt héten befejezték, a premier 2019-ben lesz, a nézőknek azonban nem kell majd végleges búcsút mondaniuk Westeros világától. Az HBO ugyanis már bejelentette, hogy elkészíti a produkció testvérszériájának pilot epizódját, mely legkorábban 2020-ban mutatkozhat be a képernyőkön. Ezzel kapcsolatban több dolgot is tudunk, például azt, hogy évezredekkel a Trónok harca előtt fog játszódni a történet, a hősök korának bukását mutatja be, George R. R. Martin szerint pedig a legjobb név a spinoffnak a The Long Night (Hosszú éjszaka) lenne.

Ezzel kapcsolatban az Uproxx kezdte el találgatni, hogy valószínűleg a testvérsorozat hasonló történetet fog bemutatni, mint a Trónok harca. A Hosszú éjszaka ugyanis Old Nan meséi alapján egy teljes generáción keresztül tartó tél volt, amikor a Mások megpróbálták elpusztítani az emberiséget. A hősök azonban összefogtak, többek között az Erdő gyermekei és a frissen megalakuló Éjjeli Őrség, közös erővel pedig lenyomták a gonoszokat. A sztori végén Brandon, az Építő felhúzta a Falat, hogy a monumentális építmény őrizze a békét.

Ismerős? A Trónok harca is nagyjából ugyanezt meséli el, persze azt nem tudjuk még, hogy a sorozat vége hasonló happy end lesz-e. Várhatóan az előzménysorozatban is lesznek Lannisterek, Boltonok, Starkok, illetve rabszolgatartók, akik Essosban sanyargatják a népet. Ha valóban sok lesz a hasonlóság a két produkció között, akkor a készítők részéről egyfajta biztonsági játékot láthatunk majd. Bár, ha egyszer bevált egy recept, nem bűn még egyszer megpróbálkozni vele. A spinoffot végső soron úgyis a karakterek, az intrika és a jól megvalósított harcjelenetek adják majd el.

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora