Az HBO régiós szinten megvásárolta a Margaret Atwood díjnyertes, disztópikus bestsellerének sorozatadaptációját. A szolgálólány meséje (The Handmaid’s Tale) április 26-án mutatkozik be az amerikai Hulu videótárban, itthon pedig már április 27-től elérhető lesz az HBO GO-n. Részletek a csatorna közleményében:

Az HBO Europe megvásárolta a Margaret Atwood regényéből készült sorozat kizárólagos vetítési jogát Közép-Európában, így Magyarország mellett Romániában, Csehországban, Szlovákiában, Bulgáriában, Moldovában, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Koszovóban, Montenegróban, Macedóniában és Bosznia-Hercegovinában csak az HBO műsorán lesz látható. Az első három epizód premierje április 27-én lesz az HBO GO-n, melyet aztán hetenként egy új epizód követ. A főszerepekben Elisabeth Moss (Mad Men – Reklámőrültek), Joseph Fiennes (American Horror Story: Asylum, Szerelmes Shakespeare), Samira Wiley (Orange Is The New Black), Max Minghella (The Mindy Project), Yvonne Strahovski (Chuck, Dexter), O.T. Fagbenle (The Five), Alexis Bledel (Szívek szállodája), Madeline Brewer (Orange is the New Black) és Ann Dowd (A hátrahagyottak) lesznek láthatók.

A Margaret Atwood immár klasszikusnak számító regényén alapuló A szolgálólány meséje (The Handmaid’s Tale) a disztópikus, Gileád Köztársaság nevű totalitárius társadalomban játszódik, amely az egykori Amerikai Egyesült Államok helyén jött létre. A környezeti katasztrófák által fenyegetett és zuhanó születési számokat mutató Gileádban torz fundamentalizmus uralkodik, amely militarizált formában tűzi zászlajára a „visszatérést a hagyományos értékekhez”. Offred (Elisabeth Moss), aki a Vezér háztartásában Szolgálólányként dolgozik, az egyik utolsó termékeny nő, így a nőknek abba a kasztjába tartozik, akiket szexuális rabszolgaságra kényszerítenek a világ újbóli benépesítésére irányuló utolsó kétségbeesett erőfeszítés nevében. Offrednek ebben a rémisztő társadalomban kell életben maradnia a Vezérek, kegyetlen Feleségeik, a háztartásvezető Marthák és a többi Szolgálólány között – akik közül bárki Gileád kémje lehet –, és beteljesítenie célját: mindezt túlélni és megtalálni a lányát, akit elvettek tőle.

hirdetés

Az 1985-ös novella televíziós adaptációjának alkotója, executive producere és írója Bruce Miller (The 100 – A Visszatérők), további executive producerek pedig Warren Littlefield (Fargo), Daniel Wilson, Fran Sears és Ilene Chaiken. A szolgálólány meséjét az MGM Television készítette és nemzetközileg az MGM forgalmazza.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban