A Trónok harca utolsó évada rengeteg kritikát kapott a nézőktől, akik főleg az utolsó két rész fordulatai miatt akadtak ki. Cersei és Jaime szinte véletlenszerű halála, Havas Jon száműzése és Bran Stark királlyá koronázása nem voltak éppen logikusnak nevezhető húzások David Benioff és D. B. Weiss részéről. A 8. szezon 3. részében látott deresi csatát főleg a vizualitása miatt támadták, mondván a sötétben felvett jelenetekből keveset lehetett látni. Most a rajongók azonban újabb fogást találtak az epizódon, amelyben egy korábban kulcsfontosságúnak ígérkező történetszálat felejtettek el az írók.

Az Esquire vette észre, hogy közel 500 Trónok harca rajongó próbálta kitalálni, hogy ha a 7. évad 4. részében Sárkánykőn az írók jelentőségteljesen megmutatták nekünk, hogy mennyi sárkányüveg van ott, később miért nem használták fel a sorozatban fegyverként. A deresi csatában nagyon jól jött volna az Éjkirály ellen, ha nyílhegyeket készítenek a félelmetes lények ellen és kilövik a belőlük készített nyilakat ellenfeleikre. Ezzel a módszerrel akár a jégsárkányként feltámadt Viseriont is könnyedén el lehetett volna intézni.

A nézők végül arra jutottak, hogy valószínűleg a Trónok harca készítőpárosa ekkor már nem törekedett arra, hogy odafigyeljenek a logikus történetvezetésre. Szerintük Benioff és Weiss célja csak az volt, hogy egy látványos tűzijátékot lássunk a képernyőkön, amely mögött a régebben megismert, lenyűgöző karakterek és meglepő húzásaik már nem voltak ott.

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része