A Csernobil című 5 részes minisorozatnak váratlan hatásai lettek a közelmúltban. Először az egykori Vlagyimir Iljics Lenin atomerővet és Pripjaty városának környékét özönlötték el a turisták. Köztük voltak olyanok is, akik nem mutattak tiszteletet az elhunyt hősök és áldozatok előtt, az Instagramos influenszerek miatt pedig még az HBO produkciójának rendezője is kiakadt. Most friss hírek szerint a nézők Litvániára találtak rá, ahol a forgatások egy része zajlott.

A sorozat stábja keveset volt kitéve háttérsugárzásnak, ugyanis a mostanra bezárt, litván Ignalina Atomerőműben vették fel az atomerőműnél játszódó történéseket. Ezt gyakran a Csernobili Atomerőmű húgának szokták nevezni, a két létesítmény között akkora a hasonlóság. Az erőmű litván szóvivője, Natalija Survila-Glebova szerint a turisták többsége litván, azonban Lengyelországból, Lettországból és Nagy-Britanniából is érkeznek ide emberek. Az érdeklődők a három és fél órás túra alatt az egykori erőmű tetejére is felmehetnek, fehér védőruhát viselhetnek.

Az AFP értesülései szerint júliusban 900 turista érkezett az Ignalina Atomerőműhöz és az idegenvezető által tartott látogatások időpontjai egészen 2019 végéig beteltek. (Fotó: HBO)

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része