Csütörtök délelött tartotta meg az HBO az Aranyélet második évadának sajtótájékoztatóját. Az eseményen bemutatták a friss szezon új szereplőit, mutattak néhány képsort a folytatásból és a készítők is meséltek az új epizódoktól. A legfontosabb változás az első évadához képest, hogy idén kapunk rövidebb visszaemlékezéseket, melyben megmutatják mi történt a rendszerváltáskor a sorozat legfontosabb karakterivel.

A sajtótájékoztató elején Lévai Balázs a rendezvény házigazdája elmondta, hogy az Aranyélet a magyar HBO eddigi legsikeresebb sorozata, az első részt az HBO GO-n többen nézték, mint bármelyik Trónok harca epizódot. Szinte csak pozitív kritikát kapott és több komoly díjjal is büszkélkedhet. A Televíziós Újságírók Díjátadóján az Aranyélet lett a legjobb magyar sorozat, illetve Ónodi Esztert, Janka alakításért a legjobb színésznőnek választották. Ezen kívül márciusban a legjobb európai tévés promóciókat elismerő PromaxBDA Europe versenyen, egy arany és egy ezüst díjat kapott a produkció.

Az Aranyélet az első magyar sorozat, amit külföldön is bemutattak. Lengyelországban és Csehországban is nagy sikerrel vetítették. Ezután Krigler Gábor, az HBO forgatókönyv-fejlesztésekért felelős vezetője és a sorozat kreatív producere arról beszélt, hogy mit jelentett neki az első évad.

hirdetés

„Szerettünk volna egy olyan sorozatot csinálni, ami műfaji elemekkel berántja a nézőt, de egy sokkal mélyebbet is elmesél a mai magyar társadalomról. Valószínűleg sokakat érdekel, hogy mennyire lehet a mai Magyarországon korrupció nélkül túlélni egy-egy napot és ezt egy kicsit felnagyított verzióban megmutatni az Aranyélet szereplőinek életén keresztül” – mesélte a szakember.

Később a kreatív producert arról kérdezték, hogy mi várható az Aranyélet legfontosabb karaktereivel a 2. évadban. „Viszonylag hamar kiderül, hogy kiért jött a rendőrség. Az előző évadban próbáltuk úgy csavarni a történetet, hogy bármelyik családtagért jöhetnek. Atilla azok után, hogy korábban megölt egy rendőrt, most felveti a biztonságőr egyenruhát, így próbál vezekelni és egy jóval egyszerűbb életet élni. Janka hazatér. A második szezon egyik legérdekesebb vonulata, hogy belelátunk a karakter valódi mozgatórugóiba. Őt nagyon jó volt utálni és nem véletlen az sem, hogy megkapta az újságírók díját, viszont ez onnantól lesz izgalmas, ha megtudjuk, hogy mi motiválta az adott személyiséget. Márk elég jelentős válaszút előtt áll, hogy belemegy még jobban a gengszterkedésbe, vagy az apját követi a fény felé. Valószínűleg mindenki sejti, hogy melyik választja majd. Mira pedig próbál egy valódi tisztaságot megtartani, annak ellenére, hogy azért ő is befeketedett az első évad végére. Őt megtalálja a szerelem – mondta Krigler Gábor.

Az ősszel induló következő szezonban újdonságként rövid visszaemlékezések jelennek meg az epizódok közben. Visszamegyünk 1991-be, a rendszerváltás idejébe, ahol betekintéseket nyerhetünk abba, hogyan kezdődött minden. A fiatal Attilát ifj. Vidnyánszky Attila alakítja, az ifjú Jankát Kiss Andrea játssza, míg az alig felnőtt Hollóst, Kovács Tamás formálja meg. Hozzá csatlakozik majd egy új karakter, Feri, akit a múltban Fehér László, míg a jelenben Végh Zsolt visz majd.

Korábban még úgy volt, hogy idén folytatódik a Terápia, de mégis az Aranyélet 2. évada készül el. A sajtótájékoztató után Krigler Gábor a SorozatWikinek elmondta, hogy azért döntöttek így, mert az Aranyélet még sokkal nagyobb siker lett, mint azt várták és azt gondolták, hogy a nézőknek is jó, ha azonnal elhozzák az új évadot. A Televíziós Újságírók Díján elért eredményekről azt mondta, hogy a csatorna számára nagy presztízst jelent. A nézettségnél az HBO számára sokkal fontosabb a kritikusok véleménye és a helyi közönség visszajelzése. Ezek nagyban erősítik a csatorna brandjét. A kreatív producer a legnagyobb változásnak a múlt bemutatását tartja. Elmondta, hogy az Aranyélet karakterein keresztül belenézünk egy kicsit a rendszerváltás körüli zavaros világba. Ezzel megmutatják, hogy közösségileg, mindannyian hogyan éltük meg ezt az időszakot.

Egyelőre nagyon keveset láttunk az új évadból, de nem is csoda, hisz még a forgatások elején tartanak. A sajtótájékoztatón elhangzottak és a rövid videókból alapján bizakodóak lehetünk a 2. évad kapcsán.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része