A kémtörténeteket a nézőközönség évtizedek óta kedveli, nem csoda, hogy a James Bond filmsorozat is 2021-ben már a 25. részével jelentkezik a mozikban. A magyar képernyőkre ma este a műfaj egyik különleges darabja érkezik meg, az eredetileg az Amazon Prime-on látható sorozat egy olyan tinédzserről szól, akinek egyik közeli rokona halála miatt kell egy elit gimnázium tanulói közé beépülnie. Az Alex Rider október 27-én, ma este 21:00-kor mutatkozik be az AXN-en és minden kedden este jelentkezik majd új epizódokkal.

A magyar csatorna újdonsága egy olyan tehetséges fiatalról szól, aki szinte mindenben remekel, legyen az bármilyen sport, harcművészet vagy iskolai feladat. Alex azonban nem sejti, hogy már gyerekkora óta képezték, hogy kém legyen, most pedig arra kényszerítik, hogy segítsen nagybátyja halálának felderítésében, és tudja meg, kinek állhatott érdekében balesetnek beállítani a gyilkosságot. A fiú új személyazonosságot kap, és inkognitóban utazik el a Point Blanc bentlakásos iskolába, ahol a legtehetősebb szülők lázadó tinédzser gyermekeit térítik vissza a helyes útra. Ahogy telik az idő, Alex rájön, hogy a diákok igazából egy aljas terv eszközei, így az újdonsült kémnek mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy megállítsa a gonosztevőket.

Az Alex Rider Anthony Horowitz regénysorozatát dolgozza fel, a készítője pedig az a Guy Burt, aki korábban a részben hazánkban forgatott Borgiák egyik írója volt. Az Alex Rider főszerepében Otto Farrant látható, a színészt a közönség A titánok harca című fantasy filmből és a Válaszcsapás sorozatból ismerhetik. A széria egyik legnagyobb sztárja Stephen Dillane, aki a Trónok harca egyik hataloméhes karakterét, Stannis Baratheont játszotta több évadon keresztül. A színész igazi veteránnak számít a tévés szakmában, rengeteg sorozatban felbukkant korábban, így többek között a The Tunnelben, A Koronában és A célpontban is látható volt.

hirdetés

A széria 8 részes első évadát 2020 júniusában mutatta be az Amazon Prime, a folytatást pedig már a premier előtt berendelték, mert annyira bíztak a sikerben. Az Alex Rider remek kritikai fogadtatásra lelt, a vezető lapok közül a Guardian és a Telegraph újságírói is dicsérték, a kémsorozat folytatása 2021-ben érkezik meg a képernyőkre. Sikerül-e Alexnek feltűnés nélkül beépülnie a Point Blanc-ba? Ki áll a fiatal kém nagybátyjának meggyilkolása mögött? Kedd esténként 21:00-tól kiderül az AXN-en!

(A cikket a Sony Pictures Television támogatta.)

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban