A TV2 nézőinek nem kell bemutatni a török sorozatok világát, az elmúlt években a csatornán olyan világszerte ismert produkciók voltak láthatóak, mint a Cennet, a Feriha, vagy éppen a Fatmagül. Most az ugyancsak török Madárka helyére érkezik az Anya, amely drámai hangvételével újat mutat a sokat látott magyar nézőknek is. A díjnyertes török széria 2016 ősze és 2017 nyara között futott Törökországban a Star TV műsorán. A produkció a japán Mother című sorozat adaptációja. Az Anya ma délután, 16:45-kor debütál a TV2-n és mostantól minden hétköznap jelentkezik új epizóddal.

A sorozat főszereplője egy Melek (Beren Gökyıldız) nevű hétéves kislány, aki igazán sanyarú körülmények között él. Édesanyja prostituáltként dolgozik, nevelőapja pedig rendszeresen bántalmazza a gyermeket. Zeynep, egy fiatal helyettesítő tanár rájön arra, hogy Meleknek segítségre van szüksége, akit éheztetnek és vernek, a családsegítők azonban bizonyíték híján nem tudnak mit tenni. Mindenki tehetetlen, egy merész ötletnek köszönhetően azonban úgy tűnik, megmenekülhet a lány. A tanárnő Melek beleegyezésével megrendezi annak halálát és Isztambulban saját gyermekeként mutatja be. A vér szerinti anyuka persze nem adja fel a keresést, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megtalálja Meleket.

Cansu Dere alakítja az Anya tanárnőjét, aki Törökország egyik népszerű sztárja és habár az egyetemen még archeológiát tanult, végül a sorozatiparban találta meg önmagát. A 38 éves szépség világszerte ismert török sorozatokban is látható volt. A magyar nézők számára ismerős lehet Vahide Percin is, aki a Ferihában is játszott korábban, rajta kívül Cansu Dere is sorozatsztárnak számít. Az Anya több díjat is bezsebelt, két évvel ezelőtt a Tokyo Drama Awardson a Special Awardot vitte haza a produkció gárdája. A Golden Butterfly Awardson pedig a Meleket alakító Beren Gökyıldız játékát ismerték el.

hirdetés

A török sorozatokra általában jellemző, hogy könnyed hangvételük van és szerelmi sokszögek uralják a történetet. Az Anya habár abból a szempontból megszokottnak számít, hogy családcentrikus, mégis nagyon komoly drámára érdemes számítaniuk a nézőknek. Vajon megtalálja-e a felelőtlen édesanya a halottnak hitt Meleket Isztambulban? Lehet egyáltalán a gyermekünket arra kényszeríteni, hogy szeressen minket és ragaszkodjon hozzánk? Kiderül az Anya című új török sorozatból, minden hétköznap 16:45-kor a TV2-n.

(A cikket a TV2 Csoport támogatta.)

hirdetés
hirdetés

Nyáron, de nem a korábban kiszivárgott napon érkezik a legújabb Star Wars sorozat

Drága örökösök, Mellékhatás, Szujó Zoltán, VV vetítés - itt az RTL összes friss bejelentése

Gundel Takács Gábor lesz az idei Televíziós Újságírók Díjának műsorvezetője

Ezt tudni a Hazatalálsz ma induló 2. évadáról (x)

2024-ben visszatér a Kalandra Fal és az Álarcos énekes - évértékelő interjú Kolosi Péterrel

Vastag Csaba fontos szerepet kapott a Megasztárban