A Cápák között 2019 tavaszán debütált az RTL Klubon, mely jó nézettséget hozott. A műsort nemcsak a nézők, hanem a szakma is elismerte, hisz később a legjobb realitynek választották a Televíziós Újságírók Díján. Az üzleti show tavaly tavasszal folytatódott, a 2. szezonja pedig közepes eredményeket produkált. A két etap alatt a cápák több mint félmilliárd forint befektetést kötöttek le. Októberben derült ki, hogy idén érkezik a folytatása, most pedig az RTL Magyarország és a műsort gyártó Magyar Film- és Média Akadémia egy online sajtótájékoztatón jelentett be újabb részleteket.

Február 25-én két és fél hét múlva indul a Cápák között 3. évada az RTL Klubon. A műsor új napon és későbbi időpontban tér vissza, a korábban megszokott hétfő helyett csütörtökönként 22:10-kor lesz látható. A produkció házigazdája most is Lilu lesz, a cápák közül pedig négyen maradnak a tavalyi etapból. Tomán Szabina, Balogh Levente, Balogh Péter és Moldován András pedig továbbra is keresi a befektetési lehetőségeket, míg Fehér Gyula helyére egy új “ragadozó” érkezik.

A műsor vadonatúj Cápája Lakatos István, a 25 vállalkozást magába foglaló Bravogroup Holding ügyvezetője, aki társával közösen a cégcsoport többségi tulajdonosa is. Folyamatosan új iparágakban terjeszkedik, ahol célja piacvezetővé válni és új tehetségeket felkarolni. Született csapatkapitány, aki a számokra épít. A cégcsoport egyike az ország 10 legnagyobb, 100%-ban magyar magántulajdonban levő vállalkozásának, létszáma 800 fő, árbevétele 100 millárd forint. Három egyetemista korú gyermek édesapja.

Máté Krisztina, a műsor producere kiemelte, hogy tavaly tavasszal, amikor az előző Cápák között évad adásait láthatták a nézők, bizony mindannyian együtt izgultunk azért, hogy a vállalkozások túléljék a válságot. Arra biztosan nem gondolhattunk, hogy a következő évad előkészítése egy újabb hullám idejére esik. Azok a vállalkozók, akik a mostani sorozatban szerepelnek, már túl vannak a válság-sokkon, talpon maradtak, elszántak, képesek voltak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Az idei évad éppen ezért különleges a vállalkozások szempontjából, különleges a Cápák szempontjából, hiszen egyszerre kell felismerniük, ha valakinek néhány millióval még sikeresebbé tehetik az üzletét, de azt is, ha valakinek 100 millió kell ahhoz, hogy a következő szintre emelje a vállalkozását. Különleges a Cápák között 3. évada a partnerek szempontjából is, hiszen csatlakozott a műsorhoz az eddigi stratégiai partnerek, – a K&H Bank és a Telekom – mellé a SPAR Hungaricool programja, amely segíti az arra érdemes vállalkozásokat, hogy a termékeik az üzletek polcaira kerüljenek, az Opten, amely a legtöbb adatot, konkrétumot tudja minden vállalkozásról, és a Ford Magyarország, amely a vállalkozások motorjának vallja magát. Máté Krisztina reméli, a korábbiakhoz hasonlóan ezt is szeretni és nézni fogják az emberek.

hirdetés

Varró Szabolcs, az RTL Klub kreatív producere elárulta, hogy a műsor előkészítésének megkezdésekor nem tudhatták pontosan, hogyan hat majd a jelentkezési kedvre a járványhelyzet. Végül örömmel tapasztalták, hogy a vállalkozók – alkalmazkodva a megváltozott gazdasági helyzethez – új lehetőséget vettek észre a Cápák között-ben. Sokaknak ez az üzleti showműsor az egyetlen lehetőség lehet az életben maradásra, de előre le kell szögezni, hogy a Cápák sem tudnak mindenkit megmenteni. Idén is drámai helyzetek elé nézünk, ugyanis a nézők láthatnak majd olyan vállalkozásokat, amelyek abszolút nyertesei a kialakult helyzetnek, és sajnos olyanokat is, akiknek valóban ez az utolsó lehetőségük, mielőtt végleg tönkre mennének. Varró Szabolcs annyit előre elárult, hogy a Cápák idén még eltökéltebbek a befektetéseket illetően. De nem csak a koronavírus okozta járványhelyzetről szól a műsor, hiszen idén sem hagyja el a jó hangulat, a humor és a vidámság a szériát. A műsor készítői örömmel gondolnak arra, hogy a Televíziós Újságírók Díjátadóján, tavaly, a “Legjobb Reality” kategóriájában a Cápák között lett a győztes, bizonyítva az üzleti showműsor és a műfaj sikerességét a televíziós műsorok piacán.

hirdetés

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora

Pár hét múlva, több RTL-es felületen is indul a ValóVilág 12. évada

Erdőtűz ütött ki az Ázsia Expressz forgatási helyszínén

Mesterséges intelligencia alkotta az MTVA új műsorvezetőjét

Leleplezték az idei X-Faktor harmadik férfi mentorát

Balázs, Bence, Majka és Joci vezetik majd az RTL 15 év után visszatérő showműsorát