Idén szeptemberben rendezik meg hetvenedik alkalommal az egyik legrangosabb amerikai televíziós díjátadót, az Emmyt. Július 12-én bejelentették, mely produkciók és színészek szállnak versenybe az elismerésekért. A kategóriák jelöltjeiről a Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiája dönt, akik most a 2017. június 1. és 2018. május 31. között képernyőre került produkciókból válogattak. Így fordulhat elő, hogy az a Trónok harca is az esélyesek között van, amiből tavaly augusztus óta nem láthatott a közönség új epizódot.

A Trónok harca hetedik évada összesen hét jelöléssel büszkélkedhet. Ezek között van a Legjobb drámának járó, melyért versenyben van többek között a szintén HBO-s Westworld-del is. A Jaime Lannistert alakító Nikolaj Coster-Waldau, a Tyriont megformáló Peter Dinklage, valamint a Cerseit játszó Lena Headey is bekerült a legjobb drámai mellékszereplők kategóriákba. A Trónok harca ezek mellett a hetedik évad utolsó két részével, A Falon túl, valamint A sárkány és a farkas című epizódokkal a legjobb rendezés díjára is esélyes, míg utóbbival, tehát a fináléval David Benioff és D. B. Weiss egy írói munkáért járó elismerést is elcsíphet.

Az HBO másik sikersorozata, a Westworld kettővel kevesebb, öt jelölést kapott. Versenyben van a legjobb drámának járó díjért, emellett a Fekete ruhás férfit alakító Ed Harris, a Bernardot játszó Jeffrey Wright és a Dolorest megformáló Evan Rachel Wood is elhozhatja a legjobb drámai főszereplőnek járó elismeréseket. A sorozat az ötödik jelölését a Legjobb drámai mellékszereplő kategóriában kapta, ahol Thandie Newtonnak, aki Maeve bőrébe bújik a produkcióban, többek között Lena Headey-vel is meg kell küzdenie a díjáért.

hirdetés

A legtöbb jelölést idén a műsorgyártók közül a Netflix kapta, szám szerint 36-ot, mögötte csak eggyel lemaradva az HBO áll, mely 35-tel büszkélkedhet. Ennek is köszönhetően az eddig összesen kapott jelölések számában a Netflix 112-108 arányban megelőzte az HBO-t, mely 18 év után vesztette el elsőségét. A rengeteg kritikailag is elismert szériát vetítő amerikai kábelcsatorna, az FX pedig 25 nominálást zsebelt be, köztük a legjobb drámának és komédiának járót, valamint számos színészkategóriában is szerepelnek. Hogy milyen produkciók nyerik a 70. Emmy-díjakat, tarol-e a Trónok harca utolsó előtti évada, az magyar idő szerint szeptember 18-án hajnalban derül ki.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része