2019. május 19-én befejeződött a Trónok harca 8. évada, azóta pedig egymás után érkeznek a hírek arról, hogy a produkció fontosabb szereplői milyen filmekben és sorozatokban kaptak szerepet. Mindez persze nem meglepő, hiszen az HBO szériájának köszönhetően olyan névtelen színészek tettek szert világhírnévre, mint Sophie Turner, Kit Harington és Maisie Williams.

Lena Headey, aki főleg a drámai szerepei miatt vált ismertté, hiszen a színésznő többek között a 300-ban és a Terminátor – Sarah Connor krónikáiban is játszott, most számára teljesen új világot tapasztalhat meg. A Trónok harcában Cersei Lannistert játszó híresség a Showtime pilotjában, a Ritában kapott főszerepet, amely egy dán produkció adaptációja. A történet egy egyedülálló tanárnőről szól, akinek nem csupán az osztályában, de otthon is rendet kell tartania a gyerekek között.

Jaime Lannister a Trónok harcában először antihősként gonoszkodott, de később sokak kedvence lett a Nikolaj Coster-Waldau által alakított karakter. A színész a legfrissebb hírek szerint a Mad Men utódjának is tartott Gone Hollywood pilotjában játszik majd főszerepet, amely a 80-as évekbe kalauzol, amikor is egy csapatnyi ügynök a filmipar nehéz helyzete ellenére saját céget alapít. Az FX kábelcsatornán olyan sorozatok lettek kritikailag és a nézők által is elismertek, mint a Fargo és a Légió, a Gone Hollywood lehet a következő ilyen alkotás.

hirdetés

A Trónok harca egyik legveszélyesebb harcosát, az Arya Starkot játszó Maisie Williams többször is hangot adott annak, hogy kinézete és Hollywood felszínessége miatt kétli, hogy túl sok filmben vagy sorozatban szerepet kapna. A jelek szerint azonban igény mutatkozik a fiatal tehetség által képviselt vagány stílusra, aki a Sky új sötét hangulatú, 6 részes szériájában, a Two Weeks To Live-ben lesz főszereplő. A történet egy olyan lányról szól, aki egy csínytevés után a rendőrség és a maffia elől is menekülni lesz kénytelen.

Az HBO produkciójának mellékszereplői sem panaszkodhatnak, hiszen már korábban kiderült, hogy Alfie Allen (Theon Greyjoy) a Hulun látható Kurtizánok kora (Harlots) 3. évadába érkezik. Conleth Hill (Varys) a The Dublin Murders című újdonságba, a BBC-n és a Starzon debütáló nyomozós produkcióba igazolt. Rajta kívül pedig Iain Glen (Jorah Mormont) említhető meg a közelmúltból, aki a Titans című szuperhősös széria 2. évadában ölti magára Bruce Wayne öltönyét. A milliárdos igazságosztót korábban Ben Affleck játszotta a filmvásznakon, így magas elvárásokkal kell szembenéznie a Trónok harca egykori színészének. (Fotók: HBO)

hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor