A kétezres évek közepén indult be az igazi sorozatbumm Magyarországon, amikor is elterjedtek az amerikai szériák a hétköznap esti sávokban. Előtte csak egy-egy ilyen produkció volt 21 óra körül országos csatornán képernyőn, úgy mint a Vészhelyzet, vagy a Harmadik műszak. 2005-ben és 2006-ban olyan legendás szériák mutatkoztak be itthon, mint a Lost – Eltűntek, a Rejtélyek városa, a Született feleségek, a Doktor House vagy épp A szökés. A mai sorozatrajongók többségének ezen valamelyik produkcióval indult be a fanatizmusa és nagy mértékű nosztalgiával tekint rájuk. Ezek közül pedig most folytatódik az egyik legjobb!

A szökés 2005-2009 között futott Amerikában és négy évadon át tartott, végül pedig egy lezáró tévéfilmmel fejeződött be. Itthon az RTL Klub sugározta és a széria első szezonjai hatalmas nézettséget értek el. A hazai vetítés sikeréről mindent elmond, hogy a széria végig főműsoridőben került képernyőre, még az utolsó részek is. A szökés folytatása végül több mint hét év szünet után érkezett meg, az ötödik évad első része kedd este került képernyőre a tengerentúlon. A hazai rajongóknak sem kell sokkal többet várni, ugyanis ma este hozzánk is megérkezik a várva várt új évad.

A sorozat azonban nem az RTL Klubra, hanem a TV2 Csoport egyik kábelcsatornájára, a Prime-ra tér vissza. Március közepén elsőként írtuk meg, hogy a TV2 Csoport történetében először most lesz olyan, hogy egy sorozat az amerikai bemutató után szinte azonnal itthon is képernyőre kerül. A szökés 5. szezonjának premierje ma 21 órakor lesz látható, reklámok nélkül a csatornán. A következő hetekben is marad ez a gyors tempó és a legújabb 9 epizód mindig csupán két nap késéssel érkezik meg, csütörtök esténként a Prime-ra.

hirdetés

A folytatásban hét évvel a történet befejezése után járunk. Theodore “T-Bag” Bagwell szabadulása napján kap egy borítékot, melyben egykori rabtársa, az elhunyt Michael Scofield képére bukkan. T-Bag felkeresi Michael testvérét, Lincoln-t, hogy közösen járjanak a rejtély végére. A szálak a polgárháború sújtotta Jemenbe vezetnek, ahol bebizonyosodik a képtelenségnek tűnő feltételezés, hogy Michael mégis életben van. A legendás Scofield azonban egy börtönben tölti a napjait, ahonnan a sorozat régi karakterei ki akarják szabadítani, így újra elindul A szökés.

(A cikket a TV2 Csoport támogatta.)

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát