A Trónok harca sok díjat bezsebelhetett az elmúlt 7 évadja alatt, azonban a különféle gálákon az elmúlt 1-2 évben kissé mellőzték az HBO sorozatát. A produkció többek között 38 Emmy-díjat tudhat magáénak, ráadásul rengeteg technikai elismerést is kapott az adaptáció, mely azt mutatja, hogy nem csak a színészek és az írók, de a látványért és CGI-ért felelős szakemberek is hozzáteszik, amit kell. A Trónok harca most nagy visszatérő lesz a díjátadó-szezonban, ugyanis 3 gálán is, több kategóriában az esélyesek között van.

A Golden Globe-on például jó ideje nem nyert semmit a Trónok harca, az első szezonban nyújtott teljesítményéért kapott Peter Dinklage egy, a Legjobb mellékszereplőnek járó elismerést. Most némileg meglepő módon Emilia Clarke-ot (Daenerys Targaryen) és Kit Haringtont (Havas Jon) az HBO főszeplőként indította a gála jelöltjei közé. Persze oda még be kell kerülni, de mióta Dany és Jon több percet töltenek el a képernyőn, így érthető, hogy a csatorna új kategóriában próbálna szerencsét.

Emellett a Critics”s Choice Awardson a Legjobb drámasorozatnak járó díjért indul a Trónok harca, olyan produkciókkal egyetemben, mint a Stranger Things, az American Gods és a Handmaid”s Tale. A legjobb férfi mellékszereplők között Peter Dinklage jelölt, ugyanebben a mellékszereplői kategóriában a nők között pedig Emilia Clarke. A kritikusok mellett az írók is díjaznak, így a Writers Guild Awardson a Legjobb dráma lehet a Trónok harca.

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része