A Trónok harca vizuális effektekért felelős szakembere, Joe Bauer izgalmas interjút adott a HuffingtonPostnak, melyből több érdekesség is kiderül. Az egyik az, hogy a Fal összeomlását egy szomorú eseményről, a 2001. szeptember 11-én összeomló ikertornyok összedőléséről mintázták. “A jelenet megtervezésekor rendelkezésünkre állt egy emlékezetes történés felvétele, a 9/11-es terrormerényletről.”

“Az ikertornyok pusztulásánál az emberiség nem látott még nagyobb épületeket megsemmisülni, így ezeket a videókat elemeztük. Az Éjkirály és Viserion több ponton is meggyengítik a Falat, aztán egyetlen nagy felületre koncentrálnak, hogy elpusztítsák azt. Egyfajta láncreakció indul be. Hónapokat töltöttünk a Fal leomlásának elkészítésével” – árulta el Bauer.

A sorozaton dolgozó Joe Bauer a sárkányokkal kapcsolatban is több érdekességet elárult az újságnak. Kiderült például, hogy a jégsárkányként visszatérő Viserion megtervezéséhez egy legendás vámpír, Nosferatu szolgáltatott alapot. A német eredetű karakter még Drakulánál is régebbi, jellegzetessége, hogy a vállait furcsán felhúzza, míg a fejét előretartja. Bauer azt is elmesélte, hogy a Trónok harca stábjában van egy sárkányszakértő, Dan Catcher, aki minden szakirodalmat ismer és állítja, Drogon a valóságban már képtelen lenne felszállni, akkorára nőtt.

hirdetés

“A sorozatban többször is látható, hogy a sárkány nekifut és egy szikláról lendül neki a repülésnek, mindez azért van, mert túl nagy a súlya, nem tudná a szárnyaival felemelni magát a földről” – mondta a szakember, aki mosolyogva emlékezett meg arról, hogy a legutóbbi évadban előfordult az is, hogy heten ültek Drogon hátán és úgy kellett repülnie. A jelenet alapból is nagyon drámai volt, de amilyen nehézségeket a sárkánynak a többletsúly okozott, még emlékezetesebbé tette a történést. (Fotó: HBO)

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna