.

Távozik Szujó Zoltán az MTVA-tól

Írta: KTL | 2019. május 11. 22:26
Kora délután Szujó Zoltán az Instagram oldalán jelentette be, hogy távozik a Forma-1-től. A MTVA sportriportere már a szombat délelőtti Forma-1-es szabadedzést sem kommentálta, ahogy a délutáni időmérőnél sem lehetett hallani a hangját. "Minden verseny, minden utazás és minden történet véget ér egyszer. Úgy tűnik, az én F1-es utazásom is a végéhez közeledik - legalábbis egyelőre" - írta a közösségi oldalán.
Szujó 2002 óta dolgozott a Forma-1-nél. Sokáig ő volt az RTL Klub utazó riportere és ő készítette a száguldó cirkusz helyszíni interjúit. 2012-ben amikor a Forma-1 közvetítési jogai átkerültek az MTVA-hoz, távozott az RTL-től és visszament korábbi munkahelyéhez, a közmédiához. Abban az évben még hasonló feladatokat látott el, majd 2013-től egészen mostanáig az F1 fő kommentátora volt és egy időben a műsorvezetője is. 18 éves Forma-1-es munkájának köszönhetően mára a neve egybeforrott a sportággal és emellett az M4 Sport számos egyéb közvetítésén vett részt. Így mára az MTVA egyik legismertebb arca lett. Szujó nemcsak az F1-től, hanem az egész közmédiától távozik, így Gundel Takács Gábor és Jakupcsek Gabriella után újabb nagy nevet veszít az MTVA. Kora este Szujó Zoltán az Indexnek hosszabban beszélt a távozásáról. "A legfontosabbal kezdem, határozottan nem politikai, hanem emberi és szakmai okok vezettek az M4 Sporttól való távozásomhoz." A hírportál azt írja, hogy Szujó és állandó közvetítőtársa, Wéber Gábor eredetileg a helyszínről közvetítette volna a hétvégi Spanyol Nagydíjat, ám a pénteki szabadedzések alatt fellépő hanghiba miatt a vezetőség arra kérte őt és Wébert, az adás biztonsága érdekében repüljenek vissza Budapestre, és a stúdióból közvetítsék a szombati és vasárnapi eseményeket. Ezt meg is tették, ám szombat délelőtt Szujó érezte, a történtek miatt nincs közvetítésre alkalmas idegállapotban, ami miatt helyettesítését kérte a vezérigazgatótól és a főszerkesztőtől. Válaszul azt kapta, hogy megoldják, és már vasárnap sem kell bemennie, illetve hozzátették, hogy ezt a viselkedést nem tűrik el. Szujó állítása szerint ekkor adta be felmondását, amit el is fogadott az MTVA.
Az Indexnek arról is beszélt, hogy három éve gondolkozok a felmondásán, ugyanis az elmúlt években folyamatosan leépítettek a Forma-1 magyar stábját, így egyre nehezebb volt a munka. Szerinte ezek vezettek a pénteki súlyos hanghibához, mely szerinte 2019-ben megengedhetetlen. "Szeretnék a motorsport közelében maradni, a Hungaroring kiemelt eseményein például rendszeresen feltűnök továbbra is, illetve az interneten elérhető motorsportos műsorunkat is folytatjuk Wéber Gáborral” – zárta Szujó a hírportálnak. A közmédia szerint viszont nem az F1 kommentárora mondott fel, hanem ők küldték el a szakembert: Szerződésszegés miatt azonnali hatállyal felmond a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Szujó Zoltánnak, írja az MTVA szombati közleményében. A szervezet szerint a sportriporter-kommentátor súlyosan megszegte a szerződésében vállaltakat, ezért a közmédia úgy döntött, hogy kényszerűségből felbontja a műsorvezető cégével kötött kontraktust. A történtek miatt az MTVA a jövőben nem Szujó Zoltánnal képzeli el a Formula–1-es műsorok közvetítését. A közmédia sok sikert kíván a műsorvezetőnek a szakmai és a magánéletében – áll a közleményben.

hirdetés

További hírek

Megjelent az RTL Klub új napi sorozatának második előzetese

Jövőre is képernyőre kerül az RTL Klub idei nagy visszatérő műsora

Kiderült, hogy mikor fejeződik be az egyik népszerű magyar sorozat

Tényleg ingyen ki lehet próbálni a legnagyobb magyar online videotárat?Hozzászólások