Kora délután Szujó Zoltán az Instagram oldalán jelentette be, hogy távozik a Forma-1-től. A MTVA sportriportere már a szombat délelőtti Forma-1-es szabadedzést sem kommentálta, ahogy a délutáni időmérőnél sem lehetett hallani a hangját. “Minden verseny, minden utazás és minden történet véget ér egyszer. Úgy tűnik, az én F1-es utazásom is a végéhez közeledik – legalábbis egyelőre” – írta a közösségi oldalán.

Szujó 2002 óta dolgozott a Forma-1-nél. Sokáig ő volt az RTL Klub utazó riportere és ő készítette a száguldó cirkusz helyszíni interjúit. 2012-ben amikor a Forma-1 közvetítési jogai átkerültek az MTVA-hoz, távozott az RTL-től és visszament korábbi munkahelyéhez, a közmédiához. Abban az évben még hasonló feladatokat látott el, majd 2013-től egészen mostanáig az F1 fő kommentátora volt és egy időben a műsorvezetője is. 18 éves Forma-1-es munkájának köszönhetően mára a neve egybeforrott a sportággal és emellett az M4 Sport számos egyéb közvetítésén vett részt. Így mára az MTVA egyik legismertebb arca lett. Szujó nemcsak az F1-től, hanem az egész közmédiától távozik, így Gundel Takács Gábor és Jakupcsek Gabriella után újabb nagy nevet veszít az MTVA.

Kora este Szujó Zoltán az Indexnek hosszabban beszélt a távozásáról. “A legfontosabbal kezdem, határozottan nem politikai, hanem emberi és szakmai okok vezettek az M4 Sporttól való távozásomhoz.” A hírportál azt írja, hogy Szujó és állandó közvetítőtársa, Wéber Gábor eredetileg a helyszínről közvetítette volna a hétvégi Spanyol Nagydíjat, ám a pénteki szabadedzések alatt fellépő hanghiba miatt a vezetőség arra kérte őt és Wébert, az adás biztonsága érdekében repüljenek vissza Budapestre, és a stúdióból közvetítsék a szombati és vasárnapi eseményeket. Ezt meg is tették, ám szombat délelőtt Szujó érezte, a történtek miatt nincs közvetítésre alkalmas idegállapotban, ami miatt helyettesítését kérte a vezérigazgatótól és a főszerkesztőtől. Válaszul azt kapta, hogy megoldják, és már vasárnap sem kell bemennie, illetve hozzátették, hogy ezt a viselkedést nem tűrik el. Szujó állítása szerint ekkor adta be felmondását, amit el is fogadott az MTVA.

Az Indexnek arról is beszélt, hogy három éve gondolkozok a felmondásán, ugyanis az elmúlt években folyamatosan leépítettek a Forma-1 magyar stábját, így egyre nehezebb volt a munka. Szerinte ezek vezettek a pénteki súlyos hanghibához, mely szerinte 2019-ben megengedhetetlen. “Szeretnék a motorsport közelében maradni, a Hungaroring kiemelt eseményein például rendszeresen feltűnök továbbra is, illetve az interneten elérhető motorsportos műsorunkat is folytatjuk Wéber Gáborral” – zárta Szujó a hírportálnak.

hirdetés

A közmédia szerint viszont nem az F1 kommentárora mondott fel, hanem ők küldték el a szakembert: Szerződésszegés miatt azonnali hatállyal felmond a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Szujó Zoltánnak, írja az MTVA szombati közleményében. A szervezet szerint a sportriporter-kommentátor súlyosan megszegte a szerződésében vállaltakat, ezért a közmédia úgy döntött, hogy kényszerűségből felbontja a műsorvezető cégével kötött kontraktust.

A történtek miatt az MTVA a jövőben nem Szujó Zoltánnal képzeli el a Formula–1-es műsorok közvetítését. A közmédia sok sikert kíván a műsorvezetőnek a szakmai és a magánéletében – áll a közleményben.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban