Tavasszal fontos változás lesz a világ egyik legnagyobb tévétársóság európai részlegen. Teljesen megújulnak az HBO csatornái, mely természetesen Magyarországot is érinti. Változik az HBO és az HBO2 kínálata, az HBO Comedy megszűnik, helyette pedig egy új, HBO3 nevű csatornát hoznak létre.

Március 21-től az HBO az egész régióban megváltoztatja a mostani struktúrját. Eddig egy csatornára, nagyrészt az HBO-ra kerültek a legjelentősebbpremier tartalmak, mostantól azonban ezek három adóra lesznek szétbontva. Ez a trend egyébként egyre jobban behálozza a régiót, míg pár éve a legerősebb műsorok a tévéhálózatok főadóján mentek, addigra mára itthon az RTL Magyarország, a TV2 csoport, az MTVA, vagy épp a Sony is több adón tűzi képernyőre ezeket.

Nézzük, hogyan oszlanak meg a tartalmak a megújult, magyar HBO csatornák között:

hirdetés

Az HBO kínálatában díjnyertes, saját gyártású filmek premierjei szerepelnek majd, melyek között amerikai alkotások ugyanúgy helyet kapnak, mint az itthon és a környező országokban (lengyel, román, cseh) készített műsorok. Mindezt gazdagítják még olyan exkluzív bemutatók, mint a hollywoodi kasszasikerek vagy a koncert- és dokumentumfilmek. Mivel a csatorna a nap 24 órájában elérhető lesz, így a legnépszerűbb HBO-sorozatot az amerikai premierrel egyidőben sugározza majd (pl.: Bakelit, Trónok harca).

Az HBO2 családközpontú műsorok széles választékával jelentkezik a nap 24 órájában. A csatorna új és régi mozifilmek és televíziós sorozatok hatalmas kínálatával bír: napközben vígjátékokkal, családi- és gyermekfilmekkel, az esti és éjszakai órákban pedig drámákkal, vígjátékokkal, thrillerekkel, akció- és horrorfilmekkel kényezteti a nézőket.

Az HBO3 (korábban HBO Comedy) vadonatúj névvel és tartalommal jelentkezik: az újra-pozícionált csatorna mostantól az HBO exkluzív, máshol nem látható alkotásairól szól. Az HBO3 az HBO legjobb és legújabb saját gyártású és díjnyertes sorozatait hozza el a nézők otthonába.
Mivel az HBO3 szintén elérhető a nap 24 órájában, a csatorna már kultikussá vált HBO-sorozatok teljes évadjait is sugározza majd (pl: Róma, Maffiózók, Elit alakulat). E mellett a magyar HBO (Aranyélet, Terápia, Társas játék) illetve a lengyel, cseh és román HBO-csatornák legjobb saját gyártású alkotásai (pl. A falka, Olthatatlan, Az árnyak) is adásba kerülnek.

A változás kapcsán az HBO Magyarország húsvét hétvégéjén, március 26-27-én kódolatlan hétvégét tart az HBO3 csatornáján. Ez azért is különleges, mert az elmúlt években ilyen akciója nem volt a csatornacsaládnak. Az új, részletes programstruktúrák február végétől lesznek elérhetőek.

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát