Hétfőtől új műsorrendre váltott a két legnézettebb csatorna. Az RTL Klub a Fókusz és A Konyhafőnök VIP maratoni hosszúságú adásai mellett döntött, míg a TV2 három vadonatúj műsort indított. Nézzük, hogy teljesítettek az első nap 18-49-ben.

A Fókusz a vadonatúj ellenfele ellen is jól ment és 16,2 százalékot hozott. A Tények Plusz viszonylag szintén jól teljesített és 14,8 százalékot produkált, de kikapott az RTL magazinjától. A Mintaapák premierje viszont mindössze 12,8 százalékos közönségarányt hozott és végig kikapott a Fókusztól. Ez önmagában nem lenne szörnyű eredmény, de az, hogy egy nagy kampány mellett a legelső epizód csatornaszinten is csak közepes számokat hoz, nagyon rossz kezdés.

A Konyhafőnök VIP évadnyitó adása viszont tarolt, 18,8 százalékot szállított. Ez nagyon erős kezdésnek számít. A két és fél órás adásidővel rendelkező gasztro reality 20-22 óra között kiemelkedően magas nézettséggel ment, az utolsó fél órában viszont sokan elkapcsoltak. A főzős műsor legvégén az Újratervezés című új TV2-s műsortól is kikapott. A Konyhafőnök első két órája azonban olyan erős, hogy így is kiemelkedő átlagot tudott hozni.

hirdetés

A Nyomd a gombot, tesó! első adása 12,6 százalékot produkált, mely jóindulattal is csak közepes kezdésnek számít. Majka új műsora viszont még jobban kikapott az RTL-től, mint a TV2 új napi sorozata. Az Újratervezés nyitó epizódja 11,1 százalékot hozott, mely már egyértelműen gyenge indítás. A délutáni Barátok közt 9,6 százalékot, az késő esti vetítés 7,4 százalékot szállított, melyek közepes eredmények, de mindkétszer nyerni tudta a sávját.

Fontos kiemelni, hogy egy nap adataiból nem lehet hosszú távú következtetéseket levonni. Viszont arra lehetett számítani, hogy azért, mert a TV2 vadonatúj műsorokat tűz képernyőre, míg az RTL Klub már ismert brandeket, sokan kíváncsiak lesznek az előbbi csatorna produkcióira. Ehhez képest az RTL Klub este (19-23 óra) 16,6 százalékot produkált, míg a TV2 csupán 11,5 százalékot hozott, így 18-49-ben 5,1 százalékponttal az előbbi csatorna simán megnyerte az estét.

hirdetés
hirdetés

Nyáron, de nem a korábban kiszivárgott napon érkezik a legújabb Star Wars sorozat

Drága örökösök, Mellékhatás, Szujó Zoltán, VV vetítés - itt az RTL összes friss bejelentése

Gundel Takács Gábor lesz az idei Televíziós Újságírók Díjának műsorvezetője

Ezt tudni a Hazatalálsz ma induló 2. évadáról (x)

2024-ben visszatér a Kalandra Fal és az Álarcos énekes - évértékelő interjú Kolosi Péterrel

Vastag Csaba fontos szerepet kapott a Megasztárban