A Deadline Hollywood értesülései szerint közel a megegyezés, az HBO újabb Trónok harca előzménysorozat pilot epizódját rendelheti be. A produkció a Trónok harca sorozat előtt 300 évvel játszódna és a Targaryenek történelmével foglalkozna. A produkció az eredeti szériához hasonlóan könyvadaptáció lehet, George R. R. Martin Magyarországon is megjelent Tűz és vér című alkotásának feldolgozása lesz, ha elkészül. Martin mellett a piloton a Colony executive producere, Ryan Condal dolgozik majd a tervek szerint.

A Bloodmoon munkacímű spinoff pilotjának forgatása július végén fejeződött be, ez a széria több ezer évvel a Trónok harca előtt játszódhat. Egyelőre nem tudni, hogy emellett rendelné-e be az HBO az újabb előzménysorozatot, vagy pedig nem tetszik a csatorna vezetőségének Jane Goldman és Martin közös alkotása és helyette inkább a sárkánylovasokra építenének. A tervezett Targaryen pilot Bryan Cogman elkaszált sorozatötletén alapszik, amelyet átdolgoztak és Martin különleges történelemkönyve mentén készítenének el.

A Tűz és vér Valyria bukása után játszódik, amikor a Targaryenek, az utolsó életben maradt sárkánylovasok elfoglalták maguknak Sárkánykőt. A történet Hódító Aegonnal, a Vastrón készítőjével kezdődik, aztán egyfajta történelemkönyvként végigveszi az összes olyan generációt, amely azért küzdött, hogy megőrizzék a Targaryenek uralmukat. A könyv a Sárkányok táncáig tart, a polgárháborúig, amely kis híján véget vetett a dinasztiának. Miért vált Valyria oly halálos hellyé a Végzet után? Honnan származik Daenerys három sárkánytojása? A rendhagyó történelemkönyv több, a Trónok harca világával kapcsolatos érdekes kérdést is megválaszol.

Az anyasorozatban kulcsszerepet játszottak a Targaryenek, Daenerys mellett Viserys és Havas Jon képviselték a legendás házat. A nézőket jó eséllyel érdekelni fogja egy, a sárkányos családra építő spinoff, hiszen generációkon keresztül hajlamosak voltak az őrületre a Targaryenek, ami érdekessé teszi őket. Viserys a saját testvérét hajlandó lett volna feláldozni a hatalomért, Dany végigperzselte Királyvárat, Jon pedig elárulta és megölte a khaleesit.

hirdetés

Az HBO egyelőre nem reagált hivatalosan a Targaryenekről szóló pilottal kapcsolatos hírekre.

hirdetés
hirdetés

Nyáron, de nem a korábban kiszivárgott napon érkezik a legújabb Star Wars sorozat

Drága örökösök, Mellékhatás, Szujó Zoltán, VV vetítés - itt az RTL összes friss bejelentése

Gundel Takács Gábor lesz az idei Televíziós Újságírók Díjának műsorvezetője

Ezt tudni a Hazatalálsz ma induló 2. évadáról (x)

2024-ben visszatér a Kalandra Fal és az Álarcos énekes - évértékelő interjú Kolosi Péterrel

Vastag Csaba fontos szerepet kapott a Megasztárban