Vadonatúj műsort indít október 24-én a Comedy Central. A csatornától meglepő módon történelmi témát választottak, persze humorral fűszerezve. A Tömény történelemben hétfőnkét 22 órakor órakor olyan sztárok fognak szerepelni, mint Ónodi Eszter, Gryllus Dorka, Kovács Patrícia, Kamarás Iván, Ganxsta Zolee, Dombóvári István, Lakatos Márk vagy éppen Scherer Péter. Részletek a Comedy Central közleményében:

A tengerentúlon hatalmas sikert aratott Drunk History nyomdokaiba lépve, a jó borok és finom pálinkák országában is eljött az ideje, hogy a magyarság históriáit néhány fenékig ürült üveg és pohár társaságában gondoljuk újra. A Spáh-ikrek – a rendező Dávid és az operatőr Károly – vezényletével készülő Tömény történelem epizódjaiban közkedvelt hazai sztárok mesélik el oldott hangulatban nemzetünk krónikájának cefrésített verzióját. A spiccesen alkotott sztorikat nagyszabású díszletek között, korhű jelmezekben józan színészek adják elő, hang nélkül, amolyan szájszinkronnal, tátogva.

A többek között Ganxsta Zolee, Lakatos Márk, Scherer Péter és Dombóvári István, valamint a Comedy Central standup tehetségkutatója, a Magyarország, szereplek! felfedezettjei, Ráskó Eszter és Szabó Balázs Máté bormámoros fantáziája által felgöngyölített történelmi (mellék)szálakból megtudhatjuk, hogyan is zajlott a szexuális felvilágosítás Mária Terézia családjában, vagy hogy valóban a bivalyerős magyar férfi őspéldánya volt-e Koppány.

hirdetés

„Az epizód narrátorának, Ganxsta Zolee-nak egyértelműen Koppány a kedvenc karaktere, szerintem vele azonosult a legjobban. A stáb is kicsit hozzá alakította a figurát, én pedig a hosszú parókámmal és bajuszommal szakasztott úgy nézek ki, mint Ganxsta! Koppány ebben a sztoriban egy kicsit balfék, ebből fakad a Sarolta ágyába ácsingózó figura humora” – árulta el Kamarás Iván, aki a Tömény történelem első forgatási napján a hoppon maradt vezér bőrébe bújt.

A sorozat rendezője, Spáh Dávid szerint különleges formátumról van szó, mert egyszerre reality és fikciós komédia, mindez pedig egy érzékeny téma, a nemzeti történelem köré épül.

„Szeretünk a történelmünk nagy alakjaira szentként tekinteni, a műsor pedig pont abban segít, hogy megtanuljunk egy kicsit magunkon röhögni, elmosolyodni hőseink vélt vagy valós emberi gyengeségein. A Tömény történelemmel olyan játszóteret kaptunk, ahol gyakorlatilag bármit kipróbálhatunk. A forgatáson a spicces mesélők kész hanganyagára beszélnek rá a színészek, ami amellett, hogy komoly humorforrás, egyben egyedülálló megvalósítás is. Külön pikantériája a dolognak, hogy narrátoraink nem igazán számoltak azzal, hogy a színészeknek pontosan azt kell tenniük, ami az iszogatás alatt elhangzik” – mesélt a készülő produkció kulisszatitkairól Spáh Dávid.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban