Június közepén írtunk arról, hogy idén ősszel több premier sorozat és új évadok érkeznek a magyar HBO csatornáira. A nyári cikkünkben azonban még nem tudtunk pontos kezdési időpontokat írni, most azonban számos újdonság premierjének dátumát leleplezte az HBO.

Szeptember 10-én, az amerikai premierrel egy időben, hétfőn 3:00-kor, valamint aznap 20:00-kor is képernyőre kerül az HBO-n a Fülledt utcák (The Deuce) című drámasorozat második évadának nyitóepizódja, mely az HBO GO-n is elérhetővé válik. A széria a New York-i pornókultúra születését és felemelkedését mutatja be az 1970-es évek elejétől egészen a nyolcvanas évek közepéig. Feltárja ezt a sok milliárd dolláros iparágat, amely mára az amerikai kultúra szerves részévé vált. Az új, második évad várhatóan az előzőnél eggyel hosszabb lesz, és kilenc részből áll majd. A széria hazai, szinkronos tévépremierje szeptember 23-én, 20 órakor lesz az HBO3-on.

A Fülledt utcák feliratos premierjének másnapján, szeptember 11-én, kedden 21:00-kor startol az HBO-n a Gyilkos játékok (Heathers). A produkció 10 részes teljes első évada már elérhető az HBO GO-n. A hazai tévés bemutató különlegességét az adja, hogy a sorozatot a gyártó cég mégsem mutatja be Amerikában, több, a közelmúltban történt iskolai erőszak miatt. A Gyilkos játékok alapját az 1988-as, azonos című film, egy fekete komédia adja. A napjainkban játszódó történetben egy lánynak a Heathers nevű, gonosz tagokból álló lányklikkel gyűlik meg a baja, akik rettegésben tartják a történet helyszínéül szolgáló középiskolát.

hirdetés

Egyelőre tévés premierdátum nélkül érkezik két újdonság az HBO GO-ra szeptember közepén. Az egyik A boszorkányok elveszett könyve (A Discovery of Witches). A csatorna online tartalomszolgáltató felületén szeptember 15-én debütáló sorozat főszereplője egy Diana Bishop nevű történész, tanár és boszorkány. Partnere Matthew Clairmont kutató, tudós és vámpír, aki Diana segítségére siet, amikor a nő megtalál egy évszázadok óta elveszettnek hitt könyvet, melyre más természetfeletti lények is fenik a fogukat. A nagysikerű bestseller alapján készült sorozat újraértelmezi a misztikus lények világát.

A másik GO-s premier Az ifjú Sheldon folytatása lesz. A sorozat első etapja június 1-től került fel az HBO online videótárába, majd július 15-től tripla részekkel a tévében is levetítették az Agymenők testvérszériájának első évadát. Az ifjú Sheldon második szezonja szeptember 24-én startol az Egyesült Államokban, és az amerikai tévés premier másnapján, szeptember 25-től a magyar HBO GO-n is elérhető válik a premier epizód. Az új részek tévés premierdátum azonban egyelőre még nem ismert. Az ifjú Sheldon a tengerentúlon tavaly az egyik legnézettebb új vígjátéksorozat volt, így várhatóan az HBO GO-n is népszerű tartalom lehet.

Az utolsó, ősz eleji premier már átcsúszik októberre. A Jim Carrey főszereplésével készült keserédes vígjátéksorozat, a Most nevess! első része az HBO GO-n már augusztus 31. óta megnézhető, a hazai tévés bemutató azonban csak október 8-án lesz. A 10 epizódból álló évad főszerepében a Carrey alakított Jeff Pickles nevű színész áll, aki évek óta vezeti gyerekműsorát, és a kedvesség, bölcsesség mintaképe, emellett multimilliomos médiamogul. Amikor azonban ennek a mindenki által szeretett személyiségnek a családja a szétesés szélére jut, kénytelen szembenézni azzal, ki is ő valójában. A Most nevess! különlegessége, hogy a kultikus film, az Egy makulátlan elme örök ragyogása után 14 évvel dolgozik újra együtt Jim Carrey és a rendező, Michael Gondry.

A premier sorozatok és évadok mellett új részekkel folytatódnak az HBO-n és az HBO GO-n többek között a szeptember elején indult Hiúság vására, a Castle Rock, a Nagypályások, a Bizonytalan, a Fehér hó és az Agymenők című szériák is. (Fotók: HBO)

hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor